اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • MOSTAFAVI
    Banned
    • Jun 2012
    • 5636

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

?هر که با من در افتاده، ور افتاده!

? «اسدالله علم» نخست‌وزیر و وزیر دربار رژیم پهلوی، در خاطراتش نوشته: “شاهنشاه صحبت عجیبی می‌فرمودند که واقعا اعتقاد ایشان را به خداوند می‌رساند. فرمودند «امتحان کردم، هرکس با من در افتاده، از بین رفت. چه داخلی، چه خارجی». مثال برادران کندی را در آمریکا می‌زدند ... ناصر (رئیس جمهور مصر) از بین رفت. خروشچف نخست‌وزیر شوروی با شاه خوب نبود، از بین رفت. در داخله هم هر که با شاه در افتاده، ور افتاده. مثل مصدق و تا اندازه‌ای قوام السلطنه. رزم‌آرا را من یقین داشتم که خیال سوء نسبت به شاه داشت، کشته شد. منصور هم که ... فوق‌العاده جاه‌طلب بود کشته شد.”

? منبع: خاطرات علم، جلد دوم، ص ۱۶۸ (۲۷ بهمن ۱۳۴۹)

نظر

• MOSTAFAVI
      Banned
      • Jun 2012
      • 5636

?این وضعیت اقتصادی باید به انقلاب بینجامد

?️ «اسدالله علم» معتمد «محمدرضا پهلوی» می‌نویسد: "دیشب رئیس سازمان برنامه و بودجه به منزلم آمده بود و از کمی پول و هدر داده شدن پول سخن می‌گفت ... یعنی وضع به طوری است که قاعدتا باید به انقلاب بیانجامد. اولا بودجه امسال را با ۲۵ میلیارد تومان کسری بسته‌اند. ثانیا آنقدر پول هدر داده‌اند، چه در پروژه‌های بی‌ثمر، چه در خریدهای بی‌ثمر، از جمله ۴۰۰۰ کامیون که نه راننده و نه راه برای آن موجود است، چه در خرید گندم و مواد غذایی، چه در خرید شکر که واقعا انسان شاخ در می‌آورد. از همه با مزه‌تر اینکه می‌گفت در این شرایط ... رقمی در حدود ۲ میلیارد دلار به دولت‌های خارجی قرض داده‌ایم ..."

?منبع: خاطرات علم، جلد پنجم، ص۴۰۴ (۳ بهمن ۱۳۵۴)

نظر

• afshinamin
        عضو فعال
        • Jul 2013
        • 4495

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
        انتقاد/:.grlim:./
        موسوی در آخرین بیانیه که صادر کرد عبور از نظام رو با صدای بلند فریاد کشید./:.Heart.:/
        اگه انتقادی باشه از موسوی یا کروبی یا هر کسی، الان زمان درستی نیست
        همین که طرف درست ایستادند قابل تقدیره.
        درود

احسنت

ضمنا همون جا هم گفتم نظرات قذیمی میرحسین

نظر

• afshinamin
          عضو فعال
          • Jul 2013
          • 4495

در اصل توسط MOSTAFAVI پست شده است View Post
          ������هر که با من در افتاده، ور افتاده!

������ «اسدالله علم» نخست‌وزیر و وزیر دربار رژیم پهلوی، در خاطراتش نوشته: “شاهنشاه صحبت عجیبی می‌فرمودند که واقعا اعتقاد ایشان را به خداوند می‌رساند. فرمودند «امتحان کردم، هرکس با من در افتاده، از بین رفت. چه داخلی، چه خارجی». مثال برادران کندی را در آمریکا می‌زدند ... ناصر (رئیس جمهور مصر) از بین رفت. خروشچف نخست‌وزیر شوروی با شاه خوب نبود، از بین رفت. در داخله هم هر که با شاه در افتاده، ور افتاده. مثل مصدق و تا اندازه‌ای قوام السلطنه. رزم‌آرا را من یقین داشتم که خیال سوء نسبت به شاه داشت، کشته شد. منصور هم که ... فوق‌العاده جاه‌طلب بود کشته شد.”

������ منبع: خاطرات علم، جلد دوم، ص ۱۶۸ (۲۷ بهمن ۱۳۴۹)
          معمولا دیکتاتورها از این توهم ها زیاد میزنند

مخصوصا مذهبی هاشون

مثل همینی که الان سر کاره ;)

نظر

• Bikhabar
            ستاره‌دار(22)
            • Sep 2020
            • 1190

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
            پرسش اوریانا فالاچی از زنده یاد محمد رضا شاه : شما در مصاحبه‌ای دیگر گفتید: «اگر می‌توانستم زندگی‌ را دوباره از سر بگیرم، یک ویولونیست، یک جراح، یک باستان‌شناس یا یک بازیکن چوگان می‌شدم! هر چیزی جز یک پادشاه!»
            ...
            - اوریانا فالاچی، روزنامه‌نگار ایتالیایی، در اوایل اکتبر ۱۹۷۳ با محمدرضا شاه پهلوی، در دفتر او در تهران مصاحبه کرد. این چهارمین مصاحبه فالاچی با شخصیت های بین المللی ست که در نشریه ما New Republic بچاپ می رسد.
            چرا خوبه شاه داشته باشیم ولی ولایت فقیه داشته باشیم بده؟

نظر

• afshinamin
              عضو فعال
              • Jul 2013
              • 4495

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
              هر کدام به دیکتاتوری ختم بشوند بد هستند

نظر

• Davar
                عضو فعال
                • May 2017
                • 3123

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                درود ممنون بابت پاسخ
                الان قضیه شفاف تر شد
                قبل از هر چیز بگم تعجب میکنم شما حدس زدید من نوجوان !!! یا حتی جوان مثلا زیر 30 باشم . 10 سال عضو تالار بورس بودم . نمیدونم شما دقیقا در چه زده سنی باشید ولی فکر میکنم هم رده باشیم

در مورد لایک هم منظور خاصی داشتم . لایک همگانی و فله ای منظور نبود . اونجائی بود که از شما به نیکی یاد شده یا غیره . وگرنه منم اهل لایک کردن مطالبی که اهانت امیز باشد نیستم
                بگذریم ...

بله همینطوره هرگز مخالف ملی گرائی نیستم و اتفاقا خودم هم ملی گرا هستم ولی نه با این تعبیری که این روزها بر اون مانور میدهند . ملی گرائی پانی نیست . پان ایرانی و پان فارسیستی نیست چون پان که بیاد وسط میری سمت افراط گرائی و راسیسم و منم به شدت با افراط گرائی در هر زمینه ای مخالفم

قبلا هم گفتم افراط در این دنیای امروزی فقط برای دوست داشتن پدر مادر و فزرند و لاغیر

اتفاقا پرسشی مطرح کردم در همین زمینه و خواستم بحثی صورت بگیرد ولی تمایلی ندیدم . که ملی گرائی چیست . به چه کسی ملی گرا میگویند و ایا ملی گرائی با سلطنت خواهی به هر شکلیش مترادف و همراستاست و ایا ارتباطی الزام اور بین انهاست ؟

دقیقا همینطور است . من اینگونه فکر میکنم که هرگز ملی گرائی مترادف با سلطنت طلبی نیست و برعکس . برعکسش مهم تر است . یعنی سلطنت طلبی هم الزامی به ملی بودن نیست . ملی گرا لزومی نداره حتما این موضوع را گره بزند به بند ناف سلطنت
                در هر دو مورد میتونه ملی گرائی ارتباط با سطلنت و برعکس پیدا کند ولی هرگز الزامی به ان نیست در حالی که زیاد دیده و شنیده شده که سلطنت طلبی را با ملی گرائی یکی کردند و دارید میبینید که همین دوست خوبمون جناب داور بر همین موضوع تاکید دارد

از امیر طاهری نقل مطلب میکنه و این اقای روزنامه نگار قدیمی هم در توهمی است که فقط سلطنت طلبان ملی گرا هستند !!!
                حالا این بنده خدا خودش روزنامه نگار بوده و نمیدونم در روزنامه کیهانی که کار میکرده چقدر ازادی بیان بوده و چقدر خودش راضی بوده که اینقدر سفید نمائی از گذشته در پیش گرفته . شیاد خودش همون موقع هم شش دانگ سمت سلطنت بوده و نقدی نداشته ، ولی حتی چنین هم بوده ، ولی خفقان را که دیده !!

بزرگ ترین مشکل و حساسیت و به قول معروف اب در سوراخ مورچه ریختن و دست روی نقاط پر تنش گذاشتن در همین قضیه است که سلطنت طلبان یا مشروطه خواهان، ملی گرائی را مختص خود میدانند و دیگران را با این حربه نقد میکنند
                خب دو سوال مهم اینجا متبادر است

1- به قول معروف کی گفته و کجا ثابت شده که هر کی مشروطه خواه نیست ، ملی نیست
                2- چه ارتباطی بصورت لازم و ملزوم بین ملی گرائی و سلطنت است ؟

این همه افراد ملی گرا در کشورهای مختلف در احزاب گوناگون هستند که ملی هستند ، کدومشون سلطنت طلب هستند و ایا ساختار اون کشورها الزاما سلطنتی است ؟

بخشی از جمهوری خواهان در امریکا ملی گرا هستند . اردوغان در ترکیه اسلامگرای متمایل به ملی است
                جمال عبد الناصر ملی گرای دو اتیشه بود و ضد سلطنت که اتفاقا بعد از فروپاشی سلطنت در مصر به قدرت رسید

ناپلئون بناپارت هم ملی گرا بود و پشت بند سلطنت به قدرت رسید
                مثال فراوان است

حالا بماند که ناصر و ناپلئون و امثالهم به نوعی دیکتاتور بودند . میخوام اینو بگم که ملی گرائی هم لزوما افتخار نیست .

ملی گرائی که به نقطه کوری از یک جغرافیای سیاسی ختم شود که امیخته با تعصبات فرهنگی و قومی با غلظت بالا شود و من بهتر از بقیه هستم و من نژادم فلان است و من تاریخ باشکوهی دارم و بقیه هیچی نیستند و از این قبیل نه افتخار است و نه نتیجه مطلوبی دارد.

میرازا اقا خان کرمانی در زمان مشروطه ملی گرای با دانش و خردی بود که اتفاقا در دم و دستگاه محمد علی سلطان بازداشت و به باغی موسوم به باغشاه برده شد ( باغی که بوی خون و فاضلاب میداد ) مثل گوسفندی دست و پایش بسته شد و زیر درخت سرش بریده شد
                بسیاری از ملی گراها در همین سیستم های سلطنتی در سراسر جهان سلاخی شدند

حالا ملی گرائی را با سلطنت طلبی مترادف کنیم و بقیه را بکوبیم ؟ مسخره است

همه اون گرایش هائی که نام بردید میتونند ملی باشند . فقط چپ رادیکال احتمالش بالاست که جهان وطنی باشد

از موضوع اتوبوس و مسافرین و اختلاف عقیده داشتن گفتید ... با شما موافقم و از این دیدگاه لذت بردم
                در انتها از چشم پوشی و رو مخ بودن گفتید
                خیر هرگز چنین چیزی مد نظرم نیست

شما رو مخ نیستید من هرگز چنین نظری نداشتم ، تا به حال از 10 سال تالار بورس و 3 سال این سایت هیچ ایدی از هر نوع نگاهی را در چشم پوشی قرار نداده ام و این کارو نخواهم کرد
                یه سرچ ساده توی اینترنت کردم برای واژه ملی گرایی:

ملّی گرایی یا ناسیونالیسم از عشق و علاقه و تعلـق خـاطر داشـتن یـک ملّـت بـه سـرزمین، زبـان،
                فرهنگ، تاریخ و یا نژادشان است که همین وابستگیها باعث میشود آن ملّت از این خصـایص
                دفاع کرده و آنها را حفظ کنن

حالا شما مقایسه بکنید با قسمت قرمز شده پست خودتون ببینید چقدر باهم تفاوت دارن
                عشق و علاقه به فرهنگ و سرزمین رو به تعصب با غلظت بالا تعبیر می کنید و سپس اون رو مذموم می دونید
                دقیقا برعکس چیزی که گفتید افتخار نیست و نتیجه مطلوبی نداره، برای ما افتخاره و ارزش بالایی داره
                و قطعا نتیجه بسیار مطلوبی خواهد داشت
                در رد سخنتون همین بس که کشورهای دور تا دور این سرزمین مشغول تصاحب فرهنگ و تاریخی هستند که
                مال ماست و به زبان ما گفته شده و با پوست و خون ما عجین شده
                یه بیت شعر از مولوی بیارید که به زبان ترکی باشه ولی چون قبرش اونجاست ترکیه ادعای مالکیت داره!!!
                اگه اینها بد هست و اخه!!! پس ترکیه و آذربایجان و ترکمنستان و تاجیکستان و ..... چی می گین این وسط؟
                شما هم تاریخ 2500 پادشاهی رو میخوای بریزی سطل آشغال؟
                همه اینها که شما ردشون می کنید ما با جان و دل پذیرا هستیم و بهش افتخار می کنیم.

در خصوص جمهوری و مشروطه که شما عمدا به سلطنت طلبی و پادشاه پرستی ازش یاد می کنید.

نتیجه جمهوری رو الان 45 ساله که می بینید و با زرنگی تمام اون رو مربوط به حکومت آخوندی می دونید.
                آقا جمهوری همینه، همینی که می گید گمراه شده و از انقلابیون دزدیده شده!!!!
                چند بار دیگه تست بکنیم تا خیالتون مطمئن بشه که جمهوری به درد ما و این منطقه نمی خوره؟
                نکنه مردم ایران رو با مردم فرانسه و امریکا مقایسه می کنید؟ قطعا از اخبار فرانسه و مرگ یک نفر!!! آگاهی دارید.
                اردوغان و پوتین و بشار اسد الهام علیف رو می بیند توی منطقه؟ وضعیت بلبشوی لبنان و پاکستان چطور؟
                درجریان کلاهی که امریکایی ها سر مردم افغانستان گذاشتند هستید؟
                قرار بود ظاهر شاه رو بیارن که دقیقه نود همه چی برعکس شد و سیستم جمهوری ترجیح داده شد.

توی این منطقه سیستم پادشاهی اردن رو هم داریم اصلا بقیشون همگی بد و بد و بد
                امارات بد کویت بد بحرین بد عمان بد عربستان که بده بده بده(قاشقچی داره).
                عربستان قاشقچی داره و سیستم دیکتاتوری و و و و و ..
                ولی ما کسانی رو داشتیم که از روی شکم دختران حامله شده توسط خودشون توی زندان رد می شدند!
                توی همین سیستم جمهوری که به بیراهه رفته و دزدیه شده!!

مشروطه یادگار پدران ماست، مشروطه یادگار ستارخان و دلاوران بخیتاری و ... ماست
                چطور به خودتون اجازه می دید نفی بکنیدش؟ از خودتون به عنوان ملی گرا یاد می کنید؟!
                همون مشروطه ای که امثال میرزا آقا خان کرمانی جونشون رو در راهش دادن و
                امثال مصدق بهش سوگند وفاداری یاد کردند بر علیهش کودتا کردند.
                چرا زمانی که میشد جمهوری تاسیس کرد و قدرتش هم موجود بود
                ترجیح دادن همین سیستم پادشاهی یا مشروطه رو ادامه بدن؟
                خود رضا شاه هم راضی به جمهوری بود ولی رای به مشروطه دادن.
                می گید مشروطه ایراد داره؟ ایرادتش رو برطرف کنید
                شاه قدرت می گیره؟ جلوی قدرت گرفتن شاه، از همین ابتدا بگیرید.

ولی سیستمی که به راحتی به بیراهه میره و ازما می دزدنش!!! رو دوباره امتحان نکنیم.
                .
                آخرین ویرایش توسط Davar؛ 2023/07/08, 11:20.

نظر

• گنجشک
                  ستاره‌دار(3)
                  • Jun 2022
                  • 1316

شاید باید کسی باشه که ایشالا ماشالا نگه و حواله حوری و شراب بهشتی نده

نقداً تا عرق کارگر خشک نشده حقش را بذارد کف دستش !

نظر

• علیرضا۱۲۳
                    عضو فعال
                    • Sep 2022
                    • 2771

در اصل توسط MOSTAFAVI پست شده است View Post
                    ?این وضعیت اقتصادی باید به انقلاب بینجامد

?️ «اسدالله علم» معتمد «محمدرضا پهلوی» می‌نویسد: "دیشب رئیس سازمان برنامه و بودجه به منزلم آمده بود و از کمی پول و هدر داده شدن پول سخن می‌گفت ... یعنی وضع به طوری است که قاعدتا باید به انقلاب بیانجامد. اولا بودجه امسال را با ۲۵ میلیارد تومان کسری بسته‌اند. ثانیا آنقدر پول هدر داده‌اند، چه در پروژه‌های بی‌ثمر، چه در خریدهای بی‌ثمر، از جمله ۴۰۰۰ کامیون که نه راننده و نه راه برای آن موجود است، چه در خرید گندم و مواد غذایی، چه در خرید شکر که واقعا انسان شاخ در می‌آورد. از همه با مزه‌تر اینکه می‌گفت در این شرایط ... رقمی در حدود ۲ میلیارد دلار به دولت‌های خارجی قرض داده‌ایم ..."

?منبع: خاطرات علم، جلد پنجم، ص۴۰۴ (۳ بهمن ۱۳۵۴)
                    ای کاش بجای این ۳۵ میلیارد دلاری که رفتیم ریختم به پای اسد در سوریه...قرض داده بودیم به یک دولت خارجی...حداقل الان طلبکار بودیم...بدهکارمون هم مشخص بود...پهلوی ایده آل نبود...اون هم حیف و میل میکرد...اما نه در حد حکومت فعلی!!!!حداقل یک نگاه توسعه ای داشت...الان که آقایون میگند ...کم غذا بخورید و شکر گزار باشید...و همه چیز رو حواله میدهند به زمان ظهور منجی

نظر

• afshinamin
                      عضو فعال
                      • Jul 2013
                      • 4495

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
                      ای کاش بجای این ۳۵ میلیارد دلاری که رفتیم ریختم به پای اسد در سوریه...قرض داده بودیم به یک دولت خارجی...حداقل الان طلبکار بودیم...بدهکارمون هم مشخص بود...پهلوی ایده آل نبود...اون هم حیف و میل میکرد...اما نه در حد حکومت فعلی!!!!حداقل یک نگاه توسعه ای داشت...الان که آقایون میگند ...کم غذا بخورید و شکر گزار باشید...و همه چیز رو حواله میدهند به زمان ظهور منجی
                      حداقل وام میدادیم هرجا ایرانی میرفت تا کمر جلوش خم میشدند

قسم میخورد یه بنده خدایی میگفت تو فرودگاه آمستردام گیت جداگانه گذاشته بودن برای ایرانی ها

نه اینکه الان فلسطینیا صد دلاری با چمدون از سردار سلیمانی میگیرن ، بعدش هم میگن خون شیعه نجسه راضیم بمیرم خون شیعه نزنم !!

نظر

• delta
                        عضو عادی
                        • Jan 2022
                        • 107

ولی فقیه دیکتاتوری هست که به ملت اعتقاد ندارند(به امت اعتقاد داره)و شاه دیکتاتوری که به ملت اعتقاد داره،به نظر شما کدوم دیکتاتور برای ملت ایران بهتر هست؟؟؟

نظر

• afshinamin
                          عضو فعال
                          • Jul 2013
                          • 4495

در اصل توسط delta پست شده است View Post
                          ولی فقیه دیکتاتوری هست که به ملت اعتقاد ندارند(به امت اعتقاد داره)و شاه دیکتاتوری که به ملت اعتقاد داره،به نظر شما کدوم دیکتاتور برای ملت ایران بهتر هست؟؟؟
                          نکته ای بود @};-

نظر

• Davar
                            عضو فعال
                            • May 2017
                            • 3123

در اصل توسط delta پست شده است View Post
                            دروغ بده از هر نوعش.
                            میخواد مصلحتی باشه یا واقعی.
                            آدم زرنگ کسی هست که دیگران، جرات دروغ گفتن بهش رو نداشته باشن.

نظر

• MOSTAFAVI
                              Banned
                              • Jun 2012
                              • 5636

? ورود وافور به ایران

?در سال ۱۲۶۷ قمری، نخستین بار کشت خشخاش و تریاک کاری در اطراف تهران به مرحله آزمایش درآمد، که حاصل آن را بسنجند... در گزارشی که میلر انگلیسی درباره توسعه کشاورزی در جنوب ایران می دهد، کشت تنباکو و تریاک را برای صدور به سوریه و استانبول و ... پیشنهاد می کند.

? پس از گذشت ده سال از شروع کشت خشخاش، یعنی از حدود سال ۱۲۷۷ قمری، در آثار مولفان اروپایی به عادت تریاک کشیدن ایرانیان اشاره شده است. بنابراین ورود وافور به جامعه ایرانی باید در این سال ها یعنی در دهه دوم سلطنت ناصرالدین شاه اتفاق افتاده باشد.

?منبع: داریوش شهبازی، برگ هایی از تاریخ تهران

نظر

• MOSTAFAVI
                                Banned
                                • Jun 2012
                                • 5636

? قحطی بزرگ!

? در جریان کودتای شهریور ۱۳۲۰ و بعد تبعید «رضاشاه» توسط انگلیسی‌ها و انتخاب پسرش به عنوان پادشاهی، «محسن فروغی» (فرزند محمدعلی فروغی) می‌نویسد: “تا روز دهم شهریور (۱۳۲۰)، همه دکان‌های تهران تعطیل بود. نانواها به‌زور مأمورین حکومت نظامی، ساعاتی نان می‌پختند و پس از تعطیلی، سیل جمعیت، بدون نان می‌ماندند. آنهایی که پول داشتند، برای ذخیره‌سازی و تأمین مایحتاج‌شان حاضر بودند کالای مورد نیاز را به‌هر قیمتی بخرند و این مسئله سبب بالا رفتن شدید قیمتها شد. از طرف دیگر مأمورین دولت از ترس (انگلیسی‌ها)، محل خدمت را ترک کردند، به طوری که در غالب شهرها هیچ مسئولی نبود...”

? برگرفته از کتاب «ذکاء الملک فروغی و شهریور ۱۳۲۰»، ص۸۱

نظر

در حال کار...
                                X