انتخابات 2024 امریکا

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

پاسخ : انتخابات 2024 امریکا

بخش اول گفت‌و‌گوی بلند تایم با رییس جمهوری پیشین و شاید آینده آمریکا: اگر او پیروز شود تا کجا پیش می‌رود

اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ

مجله آمریکایی تایم روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در گفت‌و‌گویی اختصاصی با دونالد ترامپ به بررسی برنامه‌های او در صورت انتخاب مجدد پرداخته و جلد خود را به همین خاطر به تصویر او اختصاص داده...

منبع: تایم
    تاریخ انتشار: 30 آوریل 2024
    گفتگوی اریک کورتسا با دونالد ترامپ
    مترجم: لیلا احمدی
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    عصر ایران/ ترجمه: دونالد ترامپ سیاست‌مدار، تاجر و سلبریتی آمریکاییِ ۷۷ ساله است که در خلال سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ چهل و پنجمین رییس‌جمهوری ایالات متحدۀ آمریکا بود. او زادۀ نیویورک است و از مدرسۀ وارتونِ دانشگاه پنسیلوانیا، لیسانس اقتصاد گرفته. او ۴۵ سال ریاست «سازمان املاک و ساخت‌و‌ساز ترامپ» را برعهده داشت و از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۵ مجری و میزبان ریلتی‌شویِ محبوب «کارآموز» در ان‌بی‌سی بود.

ترامپ در سال ۲۰۱۷ با ۳٫۵ میلیارد دلار ثروت، در فهرست ثروت‌مندترین افراد جهان قرار گرفت. او در سال ۲۰۱۶ نامزد انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری شد و به‌راحتی همۀ رقبا حتی هیلاری‌کلینتون را کنار زد. ترامپ تنها کسی است که بدون پیشینۀ سیاسی یا نظامی به ریاست‌جمهوری آمریکا برگزیده شده. او در ماه‌های نخست ریاست‌جمهوری، شمار زیادی از برنامه‌های کلیدیِ باراک اوباما را کنار گذاشت.

ترامپ آمریکا را از «شراکتِ ترانس‌پاسیفیک» (مشارکت سیاسی و اقتصادیِ کشورهای حاشیۀ اقیانوس آرام) و «پیمان پاریس» (توافقنامه در باب تغییرات اقلیمی) خارج کرد، بخش‌هایی از «پیمان کوبا و آمریکا» را لغو کرد، «نیل گرساچ» و «برت کاوانا» را به دیوان عالی منصوب کرد و ورود شهروندان شش کشور با بیشترین جمعیت مسلمان (از جمله ایران) را به آمریکا با محدودیت مواجه کرد.

از مهم‌ترین وقایع دوران ریاست‌جمهوری او، باید به خروج آمریکا از «برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام)»، اعمال «سیاست فشار حداکثری» و تحریم‌ها علیه ایران، کشتن«ابوبکر بغدادی» (رهبر داعش)، دیدار تاریخی با «کیم‌جونگ‌اون» (رهبر کرۀ‌ شمالی)، جنگ تجاری با چین، اقدام برای کشیدن دیوار مرزیِ آمریکا و مکزیک، خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل، به رسمیت‌‌شناختن اورشلیم به‌عنوان پایتخت اسرائیل، کشتن [سردار شهید] قاسم سلیمانی (فرماندۀ سپاه قدس) و قراردادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست گروه‌های تروریستی اشاره کرد.

"اریک کورتِسا"، تحلیل‌گر ارشد، ستون‌نویس نشریۀ تایم و پژوهش‌گر سیاسی است که عموماً بر تحلیل رخدادهای کنگره، اخبار ویژۀ دونالد ترامپ و سیاست ملی متمرکز است.

(عصر ایران: نیاز به توضیح ندارد که هدف از انتشار این مصاحبه آشنایی با دیدگاه‌های احتمالا تازه و در واقع مکرر فردی است که رییس جمهوری آمریکا بوده و شاید دوباره به کاخ سفید بازگردد. به همین خاطر در متن تغییری داده نشده و اگر به ضرورت نکته‌ای اضافه شده باشد در قلاب -کروشه- آمده.)
    ➖➖➖➖➖➖➖➖➖
    عصر ایران/ ترجمه: دونالد ترامپ فکر می‌کند اشتباه مهمِ دورۀ نخستِ ریاست‌جمهوری‌اش را دریافته است. او می‌گوید: «من زیادی خوب بودم.»

جمعه ۱۲ آوریل، بیش از یک ساعت در کاخ رؤیایی‌اش واقع در پالم‌بیچ (شهرکی در فلوریدا) گپ می‌زنیم. دستیاران در ناهارخوری طلاکاری‌شدۀ مشرف به زمین چمن، انتظار می‌کشند. وقتی اصرار می‌کنند مصاحبه را به پایان برسانم‌، بسیاری از مقامات پیشینِ کابینه را نام می‌برم که این‌بار از حمایت از ترامپ امتناع کرده‌اند. برخی علناً هشدار داده‌اند او خطری برای جمهوریت است. از او می‌پرسم چرا رأی‌دهندگان باید به شما اعتماد کنند، درحالی‌که برخی افرادی که از نزدیک با شما کار کرده‌اند، اعتمادشان را از دست داده‌اند؟

واکنش ترامپ مثل همیشه کوبنده است و مشاوران ارشد پیشین خود را تحقیر می‌کند، اما انگار موج حملات، درس بزرگ‌تری به او داده است. می‌گوید: «من به آن‌ها اجازه دادم دست از کار بکشند، چون قلب دارم و نمی‌خواهم شرمندۀ کسی باشم.» ولی فکر نمی‌کنم بار دیگر این‌طور رفتار کنم. از حالا با کسی تعارف ندارم.»

با گذشت شش ماه از انتخابات ریاست‌جمهوری 2024، ترامپ نسبت به هر زمان دیگری در هر یک از مبارزات انتخاباتی پیشین خود، موقعیت بهتری برای پیروزی در کاخ سفید دارد. او در اکثر نظرسنجی‌ها، ازجمله در چندین ایالت از هفت ایالتی که احتمالاً نتیجه را تعیین می‌کنند، با اختلاف اندک از جو بایدن پیشی گرفته است. اما من نیامده بودم که در مورد انتخابات و مصیبتی که پس از آن پیش آمد، صحبت کنم یا اینکه از او بپرسم چگونه به اولین رئیس‌جمهور پیشین - و شاید آیندۀ - آمریکا بدل شده که با محاکمۀ جنایی مواجه می‌شود. می‌خواستم بدانم ترامپ در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری چه خواهد کرد و چشم‌اندازش را از زبان خودش بشنوم.

آنچه در دو مصاحبه با ترامپ و گفت‌وگو با بیش از ده‌ها تن از نزدیک‌ترین مشاوران و معتمدانش بر من آشکار شد، خطوط کلیِ نوعی «ریاست‌جمهوری امپراتوری» است که آمریکا و نقش آن در جهان را دگرگون می‌کند.

ترامپ به من گفت برای پیشبرد «عملیات اخراج» برای بیرون‌راندن بیش از 11میلیون‌ مهاجر از کشور آماده است. مایل است «اردوگاه‌های بازداشت مهاجران» را بسازد و ارتش ایالات متحده را در مرز و داخل کشور مستقر کند.

او به ایالت‌های قرمز (جمهوری‌خواه) اجازه می‌دهد بر بارداری زنان نظارت کنند و کسانی را که ممنوعیت سقط جنین را نقض می‌کنند، تحت پی‌گرد قانونی قرار دهند. به گفتۀ مشاوران ارشد، او بنا به صلاحدید شخصی، از دریافت وجوه اختصاص‌یافته از سوی کنگره جلوگیری خواهد کرد.

ترامپ مایل است دادستان ایالات متحده را اخراج کند، چون فرمان او مبنی بر محاکمۀ شخصی را اجرا نمی‌کند و «سنت اجرای قانون مستقل» را که به زمان تأسیس آمریکا برمی‌گردد، نقض کرده است.

او برای هر‌یک از حامیانش که متهم به حمله به ساختمان کنگرۀ ایالات متحده در 6 ژانویه 2021 هستند، درخواست عفو دارد. بیش از 800 نفر از آن‌ها به گناه خود اعتراف کرده‌اند یا از سوی هیئت‌منصفه محکوم شده‌اند.

او ممکن است به یاری هم‌پیمانِ درحالِ جنگش در اروپا یا آسیا نیاید، اگر تشخیص دهد که آن کشور برای دفاع از خود هزینۀ کافی نمی‎کند. او خدمات مدنی ایالات متحده را از بین می‌برد، گارد ملی را به‌دلخواه در شهرهای آمریکا مستقر می‌کند، دفتر آمادگی برای مقابله با بیماری همه‌گیر کاخ سفید را می‌بندد و دولت را با افرادی پر می‌کند که از ادعای واهی او مبنی بر تقلب در انتخابات 2020 حمایت کرده‌اند.

ترامپ همان است که بود، با همان اهداف و نارضایتی‌ها؛ اما چیزی در سر دارد که او را مصمم‌تر و خویش‌باورتر از همیشه می‌نمایاند. می‌گوید: «وقتی برای اولین بار به واشنگتن رفتم، افراد معدودی را می‌شناختم و باید به مردم تکیه می‌کردم.» حالا شرایط جور دیگری است. مسئولیت‌های زیادی دارم و از سرسختانِ حزب‌جمهوری‌خواه گسسته‌ام. گارد قدیمی شکست‌خورده و هوادارانِ باقی‌مانده‌، مردم هستند. ترامپ درحالی وارد دور دوم ریاست‌جمهوری می‌شود که با انبوهی از سیاست‌گذاری‌ها و کارکنان وفادار همراهی می‌شود. همگی برنامه‌های مفصلی همسو با چشم‌انداز او دارند. می‌آید تا قدرت را در دستان مردی متمرکز کند که اشتهایش برای قدرت سیری‌ناپذیر است. "کِلین کانوی" (مشاور نزدیک او) می‌گوید: «فکر نمی‌کنم چشم‌اندازش معمای بزرگی باشد، اما مردم از شجاعت او حیرت خواهند کرد.»

دادگاه‌ها، قانون اساسی و کنگره نظرات متفاوتی در مورد تحقق اهداف ترامپ دارند. واشنگتن نیز راه‌های متعددی برای مقابله دارد. افشای اطلاعات در مطبوعات آزاد، حفاظت از افشاگران، نظارت بازرسان‌کل و موانع قضایی، کماکان وجود دارند. اگر ترامپ برنده شود، اردک لنگ* است.

*اردک لنگ در اصطلاحات سیاسی، سیاستمدار یا مقام منتخبی است که جانشینش از پیش انتخاب شده یا به زودی انتخاب خواهد شد.

او به‌رغم نظر برخی از حامیان، به تایم می‌گوید: «در پی لغو یا نادیده‌گرفتنِ ممنوعیت قانون اساسی در دورۀ سوم نیست.» افکار عمومی ناظر قدرتمندی است. ترامپ در میانۀ اعتراضات مردمی ناچار شد از شدت برخی از ابتکاری‌ترین طرح‌های دور نخست، ازجمله سیاست جداسازیِ خانواده‌های مهاجر بکاهد؛ همانطورکه "جورج اورول" در سال 1945 نوشت: «توان دولت‌ها در پیشبرد برنامه‌هایشان به خلق‌و‌خوی عمومیِ کشور بستگی دارد.»

این که می‌گویند هر انتخابات، نقطۀ عطف است، این‌بار به حقیقت می‌پیوندد. چشم‌انداز ترامپ برای حامیانش بی‌کران است و با حمایت جنبشی قدرتمند متشکل از پیروان واقعی، نوید انقلاب می‌دهد. حضور دوبارۀ او برای خیلی از کشورها و جهان، هشداردهنده است. "داگلاس برینکلی" (مورخ ریاست‌جمهوری) می‌گوید: «دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ می‌تواند «پایان دموکراسی ما» و تولد نظام نوینی مبتنی بر ریاست‌جمهوریِ استبدادی باشد.»

ترامپ نزدیک غروب به پاسیوی مارالاگو (عمارت تاریخی‌‌اش) قدم می‌گذارد. مهمانان اعیانش، استیک‌ واگیو و برانزینوی کباب‌شده میل می‌کنند. روی صندلی می‌نشیند و همه برای تشویق‌کردن درنگ می‌کنند. شب درخشانی است. "استیو وین" (غول میلیاردر قمار و کازینو) هم این‌جاست.

"مایک‌جانسون"، (رئیس مجلس نمایندگان)، پس از کنفرانس مطبوعاتیِ مشترک با رئیس‌جمهور پیشین شام می‌خورد و قوانینی را برای ممانعت از رأی‌دادنِ غیرشهروندان پیشنهاد می‌کند. می‌گوید: «رأی‌دادنِ آن‌ها در انتخابات فدرال، غیرقانونی و حیرت‌آور است». حالش به‌وضوح خوب است و از این همراهی و حمایت سیاسی در لوای ترامپ، خوشحال به نظر می‌رسد.

ادامه دارد...
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

بخش دوم گفت‌و‌گوی تایم با رییس جمهوری پیشین و شاید آیندۀ آمریکا: اگر ترامپ پیروز شود، تا کجا پیش خواهد رفت؟
      دورۀ دوم علیه دشمنانم تلافی می‌کنم - ترامپ

ترامپ در خلال گفت و گوی ما در مارالاگو می‌گوید: «ممکن است وکلای آمریکایی را که از دستور او برای محاکمۀ شخصی امتناع می‌کنند، اخراج کند.» او به هوادارانش گفته: «در دورۀ دوم به‌دنبال تلافی علیه دشمنانش خواهد بود.»

منبع: تایم
      تاریخ انتشار: 30 آوریل 2024
      گفتگوی اریک کورتسا با دونالد ترامپ
      مترجم: لیلا احمدی
      ➖➖➖➖➖➖➖➖➖
      عصر ایران/ ترجمه: مجله آمریکایی تایم روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت در گفت‌و‌گویی اختصاصی با دونالد ترامپ به بررسی برنامه‌های او درصورت انتخاب مجدد پرداخته و جلد خود را به همین‌خاطر به تصویر او اختصاص داده است. بخش دوم این گفت‌و‌گو پیش روی شما است. (لینک بخش نخست)
      ➖➖➖➖➖➖➖➖➖
      حواسش جای دیگری است. آی‌پدِ روی میز را با انگشت پیش می‌کشد تا پلی‌لیستِ رستوران را تنظیم کند. به‌ترتیب "شینید اوکانر"، "جیمز براون" و "شبح اوپرا" پخش می‌شوند. قطعۀ محبوبش باعنوان"پرچم ستاره‌دار" هم شنیده می‌شود که متعلق به "گروه کری" است. این گروه در زمرۀ متهمانی است که به‌خاطر حمله به ساختمان کنگرۀ ایالات متحده در ششم ژانویه بازداشت شده‌اند. صدای ضبط‌شدۀ او هم روی کار است که سوگند وفاداری یاد می‌کند. این قطعه یکی از اصلی‌ترین نمادهای تجمعات ترامپ است که وحدت ملی را به سلاحی برای جان‌نثاری‌ِ حزبی مبدل می‌کند.

نمایش از جایی آغاز می‌شود که دورۀ نخست ریاست او به پایان می‌رسد. حواث 6 ژانویه که درخلال آن گروهی از طرفداران ترامپ در تلاش برای براندازی و انتقال قدرت به مرکز دموکراسی آمریکا حمله‌ور شدند، لکۀ ننگی بر میراث سیاسی ترامپ است. او در پی آن است که شورش را اقدامی میهن‌پرستانه جلوه دهد. وقتی می‌پرسم که آیا به عفو این افراد فکر کرده؟ می‌گوید: «بله، قطعاً». ازآن‌جایی‌که ترامپ با ده‌ها اتهام جنایی ازجمله مداخله در انتخابات، توطئه برای فریب دولت، اختفای عمدیِ اسرار امنیت ملی و جعل سوابق تجاری برای پنهان‌کردن پرداخت‌های خنثی‌شده روبه‌رو است، می‌کوشد تا از اتهامات قانونی، نشان افتخار بسازد.

در دورۀ دوم، نفوذ ترامپ بر دموکراسی آمریکا بسیار فراتر از قدرت عفو خواهد بود. شرکای سیاسی درحال زمینه‌سازی برای بازسازی ریاست‌جمهوری در راستای دکترینی به نام «تئوری اجرایی واحد» هستند که طبق آن بسیاری از محدودیت‌های تحمیل‌شده بر کاخ سفید از سوی قانون گذاران و دادگاه‌ها باید به نفع فرماندۀ کل قوا از بین برود.

قدرت در هیچ حوزه‌ای مهم‌تر از وزارت دادگستری نیست و از آغاز فاصلۀ محترمانه‌ای بین رؤسای‌جمهور و مقامات اجراییِ تأیید‌شده از سوی سنا وجود داشته تا از سوء‍استفاده برای اهداف شخصی جلوگیری و از توان عظیم این نهادها در محدودکردن آزادی آمریکایی‌ها اجتناب شود؛ اما ترامپ که در اولین دورۀ ریاست‌جمهوری‌اش از تحقیقات متعدد از سوی منصوبان قضایی‌اش آسیب دیده بود، اینک در تحمیل ارادۀ خود بر وزارت دادگستری، بازرسان و دادستان‌ها بیش از پیش مصمم است.

ترامپ در خلال گفتگوی ما در مارالاگو می‌گوید: «ممکن است وکلای آمریکایی را که از دستور او برای محاکمۀ شخصی امتناع می‌کنند، اخراج کند.» او به هوادارانش گفته: «در دورۀ دوم به‌دنبال تلافی علیه دشمنانش خواهد بود.» آیا این تلافی‌جویی شامل "فانی ویلیس" (دادستان منطقۀ آتلانتا) هم می‌شود که او را به دخالت در انتخابات متهم کرد یا "آلوین براگ" (دادستان منهتن در پروندۀ استورمی دنیلز) را هم دربرمی گیرد که ترامپ قبلاً گفته بود باید تحت پیگرد قانونی قرار گیرد؟ ترامپ تردید دارد و هیچ قولی نمی‌دهد. می‌گوید: «نه، نمی‌خواهم چنین کنم، اما کاری که آن‌ها انجام داده‌اند، وحشتناک است.»

ترامپ همچنین قول داده «دادستان ویژه»‌ای برای پیگرد بایدن منصوب کند. می‌گوید: «نمی‌خواهم به بایدن صدمه بزنم. برای دفتر ریاست احترام زیادی قائلم. بااین‌حال، چند ثانیه بعد می‌گوید: «ممکن است سرنوشت بایدن با حکم آیندۀ دادگاه عالی مرتبط باشد. باید دید که آیا رؤسای‌جمهور می‌توانند به خاطر اعمالی که در زمان تصدی سمت ریاست مرتکب شده‌اند، با پیگرد کیفری مواجه شوند؟ ترامپ می‌گوید: «اگر مقامات بگویند رئیس‌جمهور مصونیت ندارد، بایدن باید به‌خاطر همۀ جرایمش تحت‌تعقیب قرار ‌گیرد.» [با این توضیح که بایدن به هیچ جرمی متهم نشده و تلاش جمهوری‌خواهانِ مجلس نمایندگان برای استیضاح او نتوانسته شواهدی دال بر جرایمش باشد»]

بازرسان و مقامات سابق وزارت دادگستری از هر دو حزب معتقدند چنین اقداماتی به‌طوربالقوه برای مجری قانون آمریکا فاجعه بار است و اعتبارش را خدشه‌دار می‌کند. "مایکل‌مک‌کانل" (قاضی استیناف سابق ایالات متحده که از سوی رئیس‌جمهور جورج دبلیو بوش منصوب شده) می‌گوید: «اگر دستور دادرسی نامناسب صادر کنم، از وکلای محترم ایالات متحده انتظار دارم مخالفت کنند. اگر رئیس‌جمهور دادستان ایالات متحده را برکنار کند، طوفان بزرگی به راه خواهد افتاد.» مک‌کانل، که اکنون استاد حقوق دانشگاه استنفورد است، می‌گوید: «این اخراج می‌تواند تأثیری مشابه کشتار شنبه‌شب داشته باشد، زمانی‌که رئیس‌جمهور ریچارد نیکسون به مقامات ارشد وزارت دادگستری دستور داد بازرس ویژۀ تحقیق واترگیت* را برکنار کنند.»

* رسوایی واترگیت، مجموعه رخدادهایی درخلال سال‌های ۱۹۷۲–۱۹۷۵ در هتلی به همین نام در واشینگتن است که منجر به بالاگرفتن احتمال استیضاح و درنتیجه کناره‌گیری نیکسون رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده شد.

رؤسای‌جمهور طبق قانون‌اساسی این حق را دارند که وکلای ایالات متحده را برکنار کنند، اما برکناری یکی از وکلا (به‌طورخاص) به دلیل رد دستور رئیس‌جمهور بی‌سابقه است.

طرح‌های رادیکال ترامپ برای افزایش اقتدار ریاست‌جمهوری در سراسر کشور احساس می‌شود. تمرکز اصلی او بر مرز جنوبی است. ترامپ قصد دارد دستوراتی امضا کند که بسیاری از سیاست‌های مشابه را از دورۀ نخست ریاست‌جمهوری خود، دوباره روی کار بیاورد؛ دستوراتی مثل طرح «ماندن در مکزیک» (که مستلزم فرستادن پناهجویان غیرمکزیکی به جنوب مرز تا تاریخ دادگاهشان است) و «عنوان 42» (که به مقامات مرزی اجازه می‌دهد مهاجران را بدون اجازۀ درخواست پناهندگی اخراج کنند).

مشاوران می‌گویند ترامپ قصد دارد از گذرگاه‌های مرزی و قاچاق فنتانیل (شبه‌مرفین بسیار قوی) و کودکان به‌عنوان توجیهی برای اِعمال مجددِ اقدامات اضطراری استفاده کند. او از بودجۀ فدرال و با تخصیص پول از بودجۀ نظامی بدون تأیید کنگره، احداث دیوار مرزی را از سر خواهد گرفت. مشاوران می‌گویند سنگ‌بنای این برنامه، عملیات اخراج گسترده‌ای خواهد بود که میلیون‌ها نفر را هدف قرار می‌دهد. ترامپ در دورۀ نخست ریاست‌جمهوری خود وعده‌های مشابهی داده بود، اما می‌گوید قصد دارد در دورۀ دوم تهاجمی‌تر عمل کند. "تام هومن" (مشاور ارشد ترامپ و سرپرست سابق ادارۀ مهاجرت و گمرک) می‌گوید: «مهاجران باید اخراج شوند. آن‌ها باید از مرز خارج شوند."

ترامپ برای عملیاتی در این مقیاس، بیشتر به گارد ملی برای گرد‌آوری و خروج مهاجران غیرقانونی از سراسر کشور متکی است. او می‌گوید: «اگر آنها نمی‌توانستند، از [بخش‌های دیگر] ارتش استفاده می‌کردم. وقتی می‌پرسم آیا این بدان معناست که او قانون «پوس‌کامیتاتوس» را نقض می‌کند – قانون مصوب 1878 که به‌کارگیریِ نیروی نظامی علیه غیرنظامیان را ممنوع می‌کند – به‌نظر می‌رسد ترامپ اعتنایی به معنا و بار تاریخی این قانون ندارد. می‌گوید: «خب، اینها غیرنظامی نیستند. افرادی هستند که غیرقانونی در کشور حضور دارند.» او همچنین از پلیس محلی کمک خواهد گرفت و می‌گوید حاضر به تأمین بودجه برای حوزه‌هایی که از اتخاذ سیاست‌های او سرباز می‌زنند، نیست. ترامپ می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که برخی نخواهند مشارکت کنند و سهمی از بودجه نخواهند داشت.»

ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور، 3 قاضی به دیوان عالی معرفی کرده که به لغو «رو دربرابر وید»* رأی داده‌اند و مدعیِ پایان‌دادن به حق سقط جنین طبق قانون اساسی است.

*رو دربرابر وید، (Roe versus Wade) حکم تاریخیِ دیوان عالی ایالات متحدۀ آمریکا در سال ۱۹۷۳ درخصوص قانونی‌شدن سقط جنین بود که بنابرآن دیوان عالی حکم داد قانون اساسی ایالات متحده آمریکا از آزادی زن برای سقط جنین بدون محدودیت‌های مفرط دولتی پشتیبانی می‌کند.

درعین‌حال با تأکید بر این‌که ممنوعیت فدرال را امضا نمی‌کند، به‌دنبال خنثی‌کردن سوژۀ مبارزات انتخاباتیِ دموکرات‌ها بوده است. او متعهد به وتوی هرگونه محدودیت فدرال درصورت روی‌کارآمدن نیست. اکنون بیش از 20 ایالت، ممنوعیت کامل یا جزئیِ سقط جنین دارند و ترامپ می‌گوید سیاست‌های این‌چنینی باید به ایالت‌ها واگذار شود تا آنچه را که می‌خواهند، ازجمله نظارت بر بارداری زنان را انجام دهند. وقتی از او می‌پرسم: «آیا مشکلی ندارد که برخی ایالت‌ها زنان را به‌خاطر سقط جنین (فراتر از حدی که قانون اجازه می‌دهد)، محاکمه می‌کنند؟ می‌گوید: «این‌که من با این قضیه مشکل دارم یا نه، مهم نیست و کاملاً بی‌ربط است. ایالت‌ها این قبیل تصمیمات را خواهند گرفت.» این‌ در حالی‌ است که پرزیدنت بایدن گفته با اقدامات دولتیِ ضد سقط جنین در دادگاه و مقررات مبارزه خواهد کرد.

متحدان ترامپ قصد ندارند در صورت بازگشت او به قدرت، در مورد سقط جنین منفعل باشند. «بنیاد هریتیج» -از اثرگذارترین سازمان‌های تحقیقاتی محافظه‌کار در آمریکا- خواستار اجرای قانون قرن نوزدهمی شده که ارسال قرص‌های سقط جنین را غیرقانونی می‌کند. کمیتۀ مطالعات جمهوری‌خواهان (RSC) که بیش از 80 درصد از کنفرانس جمهوری‌خواهِ مجلس نمایندگان را شامل می‌شود، در پیشنهاد بودجۀ سال 2025، «قانون حیات در زمان لقاح» را گنجانده است که بنابرآن حق حیات به "لحظۀ لقاح" نیز تعمیم می‌یابد. از ترامپ می‌پرسم: «اگر این لایحه روی میزش بیاید، آن را وتو می‌کند؟» ترامپ می‌گوید: « مجبور نیستم برای وتو کاری انجام دهم، زیرا ایالت‌ها این کار را انجام می‌دهند».

رؤسای جمهور معمولاً محدودیت‌های زیادی برای تصویب قوانین اساسی دارند. تیم ترامپ به‌دنبال روی‌کارآوردن دو لایحه برای شروع دورۀ دوم است: "بستۀ امنیتی مرزی و مهاجرت" و "تمدید کاهش مالیات در سال 2017". بسیاری از مقررات مربوط به لایحه دوم اوایل سال 2025 منقضی می‌شوند.

ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای تشدید برنامۀ حمایت‌گرایانۀ (حمایت از تولیدات داخلی) خود است و می‌گوید درنظر دارد تعرفۀ بیش از 10درصدی بر واردات و شاید حتی 100درصدی بر برخی کالاهای چینی اعمال کند.

ترامپ می‌گوید: این تعرفه‌ها اقتصاد ایالات متحده را از تحت‌الشعاع قرارگرفتنِ تولیدات خارجی می‌رهاند و به رنسانس صنعتی در ایالات متحده دامن می‌زند. استدلال مشاورانش این است که میانگین نرخ تورم سالانه در دورۀ نخست ریاست جمهوریِ او زیر 2٪ بوده و درنتیجه تعرفه‌های ترامپ قیمت‌ها را افزایش نمی‌دهد.

نظر

• وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

ترامپ: اگر ارز دیجیتال دوست دارید به من رای دهید

رئیس جمهور سابق ایالات متحده و کاندیدای انتخابان امسال حمایت خود را از رمزارزها اعلام کرد و گفت که می خواهد تجارت رمزارزها را در ایالات متحده فعال کند.

او گفت: اگر رمز ارز را دوست دارید، بهتر است به ترامپ رای دهید.

ترامپ همچنین با تمسخر بایدن مدعی شد او اصلا نمی داند رمز ارز چیست! /کانال روزنامه دنیای اقتصاد

نظر

• zess
          عضو فعال
          • Nov 2013
          • 3107

آخرین نتایج نظر سنجی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان دهنده پیشتازی ترامپ با درصد آرای 47 در مقابل 45 درصد کاملا هریس میباشد

-----
          رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، تصمیم کامالا هریس برای عدم شرکت در سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا در روز چهارشنبه را نشانه ای از تعصب و طرفداری از حماس و تروریسم در حزب دموکرات خواند که به طور فزاینده ای دراین حزب نفوذ کرده است.

نظر

• zess
            عضو فعال
            • Nov 2013
            • 3107

بر اساس آخرین نظر سنجی رویترز در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که امروز منتشر شد، کاملا هریس با درصد آرای ۴۴ نسبت به ۴۲ درصد از ترامپ پیشی گرفته است.

--

بازار کریپتو بعد از انتشار این خبر تاحدودی روند نزولی گرفته است.

نظر

• بهرام نامدار
              عضو فعال
              • Oct 2020
              • 9392

در اصل توسط zess پست شده است View Post
              بر اساس آخرین نظر سنجی رویترز در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که امروز منتشر شد، کاملا هریس با درصد آرای ۴۴ نسبت به ۴۲ درصد از ترامپ پیشی گرفته است.

--

بازار کریپتو بعد از انتشار این خبر تاحدودی روند نزولی گرفته است.
              درود ...

ترکیب ( پزشکیان _ کاملا هریس) یادآور ترکیب بسیار موفق ( ظریف _ جان کری ) خواهد بود ...

میتونه رشد اقتصادی دولت پزشکیان را دو رقمی کنه و حتی رکورد های موفق اقتصادی دولت خاتمی را هم بشکنه ...
              .

نظر

• عباس انصاری
                عضو فعال
                • Jan 2022
                • 1800

همه اتفاقات به نفع مردم مظلوم ایران درحال رقم خوردن است
                از درگذشت مرحوم ریسی تا کنار رفتن بایدن و پزشکیان و هریس .

نظر

• امیدازاد
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 3818

در اصل توسط بهرام نامدار پست شده است View Post
                  درود ...

ترکیب ( پزشکیان _ کاملا هریس) یادآور ترکیب بسیار موفق ( ظریف _ جان کری ) خواهد بود ...

میتونه رشد اقتصادی دولت پزشکیان را دو رقمی کنه و حتی رکورد های موفق اقتصادی دولت خاتمی را هم بشکنه ...
                  بشین تا بشه ....

نظر

• بهرام نامدار
                    عضو فعال
                    • Oct 2020
                    • 9392

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                    بشین تا بشه ....

امید ...

این کاملا هریس ، ترامپ را قورت میده ... یه لیوان آب هم روش !

...............

طعنه تند کامالا هریس به ترامپ:

دادستان که بودم با متجاوزان‌ به زنان و کلاهبرداران و متقلبان برخورد داشتم، پس مرا باور کنید وقتی می‌گویم جنس ترامپ را می‌شناسم

?کامالا هریس، در اولین کمپین انتخاباتی‌اش در میلواکی در ایالت ویسکانسین با اشاره به سابقه دادستانی خود گفت که با متجاوزانی که به زنان تجاوز می‌کردند، کلاهبردارانی که مشتریان خود را غارت می‌کردند و متقلبانی که قوانین را به نفع خودشان نقض می‌کردند، مقابله کرده است. هریس سپس گفت: «پس مرا باور کنید وقتی می‌گویم من جنس ترامپ را می‌شناسم.»/سی‌ان ان
                    .

نظر

• بهرام نامدار
                      عضو فعال
                      • Oct 2020
                      • 9392

کاملا_هریس هم اعلام کرده که در کنفرانس_بیتکوین سخنرانی خواهد کرد

جنگ بر سر بیتکوین و ارزهای دیجیتال ادامه دارد
                      .

نظر

• علیرضا۱۲۳
                        عضو فعال
                        • Sep 2022
                        • 2867

درود ...

ترکیب بسیار موفق جان کری و ظریف چه عایدی برای ملت داشت؟
                        وقتی نه بستر توسعه در جامعه فراهم هست و نه حکومت توسعه گرا و نه غالب مردم درک و فهم توسعه رو دارند..نتیجه .میشه این داستان‌هایی که شما سر هم میکنید
                        اون ترکیب موفق منجر به درآمد ارزی شد...اما بیشترش ریخته شد به پای اسد در سوریه و تقویت جبهه مقاومت و جسارت بیشتر این حکومت...یک مقدارش هم که دست دولت بود گند زد با سیاستهای اقتصادی اشتباه!!!!
                        در ضمن از منظر نگاه حاکمیت اگر ترامپ رییس جمهور بشه بهتره...هم کمی اتحاد اروپا و آمریکا سست تر میشه...هم با ترامپ سر و کار دارند که بیشتر مفهوم معامله و تجارت رو می‌فهمه و میشه باهاش کرد...یکبار هم قبلا آزمودنی ها رو دو طرف آزموده اند...الان هم ترامپ و هم آخوندها مواضع نرمتری برای توافق دارند
                        اما هر گونه توافقی در آینده هم حکومت رو ممکنه از بحران دور کنه...اما مردم همچنان دست به گریبان بحران های فعلی خواهند بود

نظر

• بهرام نامدار
                          عضو فعال
                          • Oct 2020
                          • 9392

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
                          وقتی نه بستر توسعه در جامعه فراهم هست و نه حکومت توسعه گرا و نه غالب مردم درک و فهم توسعه رو دارند..نتیجه .میشه این داستان‌هایی که شما سر هم میکنید
                          اون ترکیب موفق منجر به درآمد ارزی شد...اما بیشترش ریخته شد به پای اسد در سوریه و تقویت جبهه مقاومت و جسارت بیشتر این حکومت...یک مقدارش هم که دست دولت بود گند زد با سیاستهای اقتصادی اشتباه!!!!
                          در ضمن از منظر نگاه حاکمیت اگر ترامپ رییس جمهور بشه بهتره...هم کمی اتحاد اروپا و آمریکا سست تر میشه...هم با ترامپ سر و کار دارند که بیشتر مفهوم معامله و تجارت رو می‌فهمه و میشه باهاش کرد...یکبار هم قبلا آزمودنی ها رو دو طرف آزموده اند...الان هم ترامپ و هم آخوندها مواضع نرمتری برای توافق دارند
                          ترامپ معامله گر هست و هیچ شکی ندارم ...

اما لقمه ی چرب برای ترامپ عربستان هست نه ایران !

............

دونالد ترامپ : من شاهزاده بن_سلمان را دوست دارم او هم من را دوست دارد ، او (بن سلمان ) برای این که اولین مقصد سفرهای خارجه من ، عربستان سعودی باشد به من 400 میلیون دلار هدیه داد .

من از عربستان سعودی در برابر هر تهدید و خطری محافظت خواهم کرد .
                          .

نظر

• علیرضا۱۲۳
                            عضو فعال
                            • Sep 2022
                            • 2867

ترامپ معامله گر هست و هیچ شکی ندارم ...

اما لقمه ی چرب برای ترامپ عربستان هست نه ایران !

............

دونالد ترامپ : من شاهزاده بن_سلمان را دوست دارم او هم من را دوست دارد ، او (بن سلمان ) برای این که اولین مقصد سفرهای خارجه من ، عربستان سعودی باشد به من 400 میلیون دلار هدیه داد .

من از عربستان سعودی در برابر هر تهدید و خطری محافظت خواهم کرد .
                            مثلا قراره در چه زمینه ای عربستان تهدید بشه؟بنظر من عربستان تا حدود بسیار زیادی سایه تهدید رو دور کرده...روابطش با چین و روسیه رو ببینید...بحران یمن رو برای خودش بی اثر کرد...الان توپ هم در زمین اسراییل هست برای توافق با عربستان
                            آمریکا همیشه در برابر ایران و عربستان و اسرائیل یک سیاست مثلثی داشته...این سیاست باعث یک توازن قوا در منطقه میشه...بنظرت الان کدام راس مثلث در ضعف قرار داره!؟ باید از ضعف کمی فاصله بگیره که حداقل بشه یک تهدید به حساب آورده یا نه!؟
                            این لفاظی های انتخاباتی رو نگاه نکنید...اینها برای شب انتخابات هست...مثلا کاملا هریس هم از اسرائیل هر روز انتقاد می‌کرده...بنظرت سیاست حمایتی آمریکا از اسرائیل رو بعدا زیر سوال میبره؟

نظر

• Davar
                              عضو فعال
                              • May 2017
                              • 3192

اما هر گونه توافقی در آینده هم حکومت رو ممکنه از بحران دور کنه...اما مردم همچنان دست به گریبان بحران های فعلی خواهند بود
                              درود
                              بعد از گذشت این همه سال و دیدن اتفاقات سال 1401 و سال 1403 شما هنوز هم سر همون مواضعتون هستید؟
                              مردم چجوری بگن که شما متوجه بشید؟ حتما باید زیر گلوله می رفتن؟ کشته می شدن؟
                              طرف فکر نون زن و بچش هست خودشو به کشتن بده یا زندان بره که چی بشه؟
                              با این وضعیت اقتصادی کی همچین ریسکی میکنه، خانوادش آواره بشن؟
                              انتخابات اخیر چی رو به شما ثابت کرد؟ دنبال مردم آگاه توی کدوم کشور هستید؟ امریکا؟

کاشکی از وضعیت فرهنگی مردم ترکیه اطلاع می داشتید تا مردم خودتون رو بهتر درک می کردید.
                              با اطلاع عرض می کنم که وضیعت فرهنگی مردم ترکیه مطابق با دهه شصت ایران هستش.
                              هم از نظر مذهبی و هم از بعد لمپنیسم که منظور شماست.

.

نظر

• بهرام نامدار
                                عضو فعال
                                • Oct 2020
                                • 9392

مثلا قراره در چه زمینه ای عربستان تهدید بشه؟بنظر من عربستان تا حدود بسیار زیادی سایه تهدید رو دور کرده...روابطش با چین و روسیه رو ببینید...بحران یمن رو برای خودش بی اثر کرد...الان توپ هم در زمین اسراییل هست برای توافق با عربستان
                                آمریکا همیشه در برابر ایران و عربستان و اسرائیل یک سیاست مثلثی داشته...این سیاست باعث یک توازن قوا در منطقه میشه...بنظرت الان کدام راس مثلث در ضعف قرار داره!؟ باید از ضعف کمی فاصله بگیره که حداقل بشه یک تهدید به حساب آورده یا نه!؟
                                این لفاظی های انتخاباتی رو نگاه نکنید...اینها برای شب انتخابات هست...مثلا کاملا هریس هم از اسرائیل هر روز انتقاد می‌کرده...بنظرت سیاست حمایتی آمریکا از اسرائیل رو بعدا زیر سوال میبره؟
                                اگر ایران بخواد fatf بپذیره باید پول برای حزب‌الله و اسد نفرسته ( چون ممنوع هست و تروریستی حساب میشن )

چطور میخوان وارد fatf بشن ؟

عربستان پول زیادی بده ترامپ . چه اتفاقي می افته؟

ترامپ ایران هل میده تا از اونور برجام هم بزنه بیرون و عملا توافق ناممکن میشه ...

به نظرت تغییرات بزرگ استارت نخورده ؟!
                                .

نظر

در حال کار...
                                X