در اصل توسط مصطفی مصری پور پست شده است
View Post
فولاد مباركه اصفهان ( فولاد )
Collapse
X
-
تصمیمات جدید صادراتی برای بازار فولاد
معدن 24: در آخرین جلسه کارگروه فولاد جزئیات عوارض صادراتی محصولات فولادی و همچنین استثناهایی که در مورد برخی کالاها و شرکتها وجود دارد مورد بررسی و تصویب نهایی قرار گرفت.
پس از آنکه هفته گذشته تصمیم گرفته شد تا به جای ممنوعیت کامل صادرات محصولات فولادی، تعرفه40 تا 50 درصدی برای آنها در نظر گرفته شود در جلسه روز شنبه کارگروه فولاد این موضوع و دیگر موارد مربوط به آن مورد ارزیابی نهایی قرار گرفت.
در این جلسه قرار بر این شد تا برخی از کالاها همچون تیرآهن سبک ذوب آهن اصفهان و برخی محصولات شركتهای دیگر همچون محصولات هفت الماس که خریدار داخلی برای برخی محصولات خود ندارند امکان صادرات بدون ارائه عوارض را داشته باشند، علاوه بر این مقرر شد در صورتی که شرکتی از قبل قرارداد فروش خود را نهایی کرده است، امکان صادرات تعهدات خود را داشته باشد ضمن اینکه روز 26 آبان ماه به عنوان مهلت صادرات این کالاها اعلام شد. البته ممنوعیت صادرات شمش و قراضه فولادی همچنان پابرجاست و این تصمیمها تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد یافت.
کاهش قیمتها در دستور کار قرار گرفت
در حالی که هنوز تصمیم نهایی برای تعیین قیمتهای بورس براساس ارز مبادلهای اتخاذ نشده، اما در عین حال به دلیل فشارهایی که در مورد قیمتهای بورس وجود دارد و نبود خریدار برای محصولات عرضه شده در بورس طی دو هفته اخیر، کاهش قیمت پایه فولاد خوزستان برای این هفته نهایی شد، به طوری که علاوه بر تعیین اعتبارات ریالی برای خریداران، نرخ پایه آن هم تا 100 تومان افت کرد.
در همین حال مذاکرات همچنان برای کاهش قیمتهای پایه مقاطع ادامه دارد و باتوجه به افت نرخ پایه محصولات فولاد خوزستان انتظار میرود قیمت ذوب آهن هم برای عرضههای آینده بورس کاهش یابد.
نگاهی به اثرات سیاستهای اخیر در بازار فولاد
طی سالهای اخیر به لحاظ سرمایهگذاریهای کلان در بخش فولاد و حساسیتهای زیادی که دولت به این صنعت داشته، اتخاذ تصمیمهای مقطعی و گاه سریع و بدون زمینه قبلی به یکی از ویژگیهای اصلی این بخش تبدیل شده است.
اما واقعیتی که در این میان وجود دارد این است که اصولا تصمیمگیریهای موقتی در هر حوزهای که باشد به دلیل سرعتی که در اتخاذ آنها وجود دارد تنها یک راه چاره موقت برای پاك كردن صورت مسالهای است که با آن مشکل داریم و نه بیشتر. اما مهمتر از آن این است که میتواند اثرات منفی زیادی نیز در بلند مدت و از زوایای دیگر بر موضوع مورد نظر داشته باشد.
به همین جهت پس از اینکه در ماههای اخیر، خلأ شمش و نوسانهای ارزی، قیمت محصولات فولادی را افزایش داد، پس از یک دوره طولانی که از عدم دخالت در بازار فولاد میگذشت مجددا تصمیماتی برای بازار فولاد اتخاذ شد که آخرین آن ممنوعیت خروج محصولات فولادی بود. اما از هفته قبل به دلیل انتقادات شدیدی که نسبت به این ممنوعیت مطرح شد، به جای ممنوعیت صادرات، وضع عوارض صادراتی تا 50 درصد به عنوان راهحل جایگزین آن برای محصولات فولادی در نظر گرفته شد که برای تیرآهن، میلگرد و گندله سنگآهن 40 درصد و ورق فولادی و كنسانتره سنگآهن 50 درصد اعلام شد.
البته در این میان صادرات قراضه و شمش فولاد همچنان در لیست ممنوعیتهای کامل قرار دارند.
اما از جمله نگرانیهایی که در این خصوص وجود دارد این است که اصولا تعیین تعرفه 50 درصدی که در جلسه روز شنبه کارگروه فولاد نهایی شده تفاوتی با ممنوعیت کامل آن ندارد.
رضا زائر حیدری، نایب رییس انجمن صادرکنندگان محصولات فولادی نیز در خصوص این تصمیم میگوید اصولا این موضوع که ممنوعیت صادرات محصولات فولادی حذف و به جای آن تعرفه واردات تعیین شد تفاوتی با هم ندارند و در نهایت تبعات آنها یکی است.
به گفته وی در حالی که صادرات محصولات فولادی برای تولیدکنندههای ایرانی با محدودیت مواجه شده در کشورهایی مثل ترکیه پاداش هم برای صادرات تعیین میکنند.
زائر حیدری در این خصوص میگوید: به طور کلی دو نوع تعرفه صادراتی داریم یکی تعرفهای که هدف بازدارنده دارد و دیگری که با هدف درآمد در نظر گرفته میشود، اما این تعرفهای که برای محصولات فولادی در نظر گرفته شده بازدارنده است و هیچ تفاوتی با ممنوعیت کامل صادرات ندارد.
اما نکته مهم دیگری که در این خصوص وجود دارد این است که اصولا در حال حاضر یکی از مشکلات واحدهای فولادی در ایران به خصوص بخش خصوصی، نبود مشتری کافی در بازار داخلی است و یکی از دلایلی که اخیرا میزان خرید شمش خود را کاهش دادهاند این است که از فروش آن مطمئن نیستند. با توجه به اینکه کاهش قیمتها در بازار خریداران را در انتظار کاهش بیشتر قیمتها قرار میدهد در نتیجه این روند تا آنجا ادامه پیدا میکند که تولید به صرفه نخواهد بود و در نهایت این موضوع هم به ضرر خریدار و هم تولیدکننده است.
تامین قطعات لازم خطوط تولیدی
به گفته نایب رییس اتحادیه صادرکنندههای محصولات فولادی یکی دیگر از دلایلی که باعث شد واحدهای فولادی در این مدت اقدام به صادرات کنند این بود که از این طریق قطعات مورد نیاز خطوط تولیدی را وارد میکردند.
به گفته وی واحدهای تولیدی به دو نوع قطعه احتیاج دارند یکی قطعاتی که مربوط به خطوط فعلی تولید است و دیگری قطعاتی که مربوط به طرحهای توسعهای و تکنولوژیهای جدید است، از این رو قطعاتی که در حال حاضر استفاده میکنند از تکنولوژیهای نوین هم مهمتر است و اگر واحدها نتوانند قطعات مورد نیاز خود را در ازای کالایی که صادر میکنند وارد کنند حیاتشان تهدید میشود و ممکن است فرآیند فعلی تولید آنها با مشکل مواجه شود.
این تصمیم به جهت کنترل بازار و قیمتها بوده، اما واقعیت این است که واحدهای تولیدی در حال حاضر به فکر سود نیستند، بلکه تنها نگران حیات و تداوم فرآیند تولید و باقی ماندنشان هستند. به نظر كارشناسان با شرایطی که در حال حاضر وجود دارد علاقه به سرمایهگذاری در صنعت فولاد کم شده و در صورتی که ظرفیت تولید از این مقدار هم کمتر شود، در آینده دوباره با كاهش عرضه و رشد شدید قیمتها مواجه خواهیم شد، ضمن اینکه این شرایط بهانهای برای تعدیل نیروی انسانی میشود که مشکل اشتغال را هم تشدید خواهد کرد.
پیشنهادهایی که در این خصوص وجود دارد این است که صادرات توسط خود تولیدکنندهها صورت بگیرد و به افرادی که کالا از بازار خریداری کرده و صادر میکنند، مجوز داده نشود. دوم اینکه صادرات در قالب چارچوب سهمیه باشد و هر تولیدکنندهای درصدی از تولید خود را با توجه به تولید و نیاز ارزی خود صادر کند نه همه آن را.
سوم اینکه آن کالاهایی که مصرف داخلی ندارند و با استانداردهای کشورهای دیگر ساخته میشوند مثل تیرآهن سبک ذوبآهن مجوز صادرات داشته باشند.The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
-
ثبات قیمت محصولات فولاد مبارکه
معدن 24: شرکت فولاد مبارکه امروز محصولات خود شامل ورق گرم b و c ، ورق سرد b ، ورق گالوانیزه و ورق قلع اندود را به بورس کالا آورد.
قیمت پایانی این محصولات نسبت به هفته گذشته ثابت بودند. ورق گرم 14461b ریال، ورق گرم 14620c ریال، ورق سرد 17633b ریال، ورق گالوانیزه 19006 ریال و ورق قلع اندود 28895 ریال به ازاء هر کیلوگرم فروخته شدند.The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
-
در گفتوگو با معاون فروش و بازاريابي فولاد مبارکه اصفهان بررسي شد
شايعهها و واقعيتهاي بازار ورق
گروه بورس کالا - منیژه حیاتی: در پی محدودیتهای ایجادشده برای تجار فولاد طی یک سال اخیر از میزان واردات این کالا به کشور، در حجم بسیار بالایی کاسته شده است. در نتیجه خرید و فروش این کالا برای نوسانگیران به یکی از پرسودترین عملیات بازار تبدیل شده و نه تنها واردات بلکه خرید از بورس نیز مورد توجه بسیاری از فعالان بازار قرار گرفت، در نتیجه سیلی از درخواستهای خرید روانه بورس و فولاد مبارکه شد.
درخواستهای خرید به دو صورت بود: یک بخش مربوط به تقاضای واقعی بازار بود که از طریق واردات تامین نمیشد و بخشی دیگر نیز به دلیل بالا رفتن سود حاصل از نوسان گیری در این بازار به وجود آمد که بیشتر تجار بودند و در نتیجه خرید از بورس شامل محدودیتهایی شد.
بر اساس محدودیتهای مذکور هر خریدار تنها امکان خرید تناژ محدودی از کالای عرضه شده را داشت. از سوی دیگر مبارکه به عنوان عرضهکننده، خرید از بورس را منوط به داشتن پروانه بهرهبرداری کرد و با این روش در ظاهر خرید تجار از بورس کالا ممنوع شد.
در این مدت نوسان قیمتها در بازار آزاد به دلیل نبود تعادل بین عرضه و تقاضا، قیمت ورق را در بازار آزاد این کالا افزایش داد، اما در مقابل قیمت آن در بورس به دلیل ملاحظاتی که از سوی مسوولان در نظر گرفته شد ثابت ماند. در ادامه این شرایط و در حالی که تنها تولیدکنندهها اجازه خرید از بورس را داشتند، فاصله قیمتهای بورس و بازار روز به روز افزایش پیدا میکرد که این موضوع بر جذابیت خرید از بورس افزود.
در طرف دیگر برخی از مصرفکنندگان ورق به دلیل نداشتن نقدینگی کافی اقدام به فروش فرصت خرید از بورس به تجار کردند و در ازای هر کیلو از کالای خریداری شده از طريق بورس سود مشخصی را دریافت کردند.
در این مدت شایعاتی نیز در بورس مطرح شد از جمله اینکه برخی از خریداران غیر تولیدی مبارکه که به عنوان مراکز خدماتی مطرح میشوند هم اقدام به فروش موقعیت خرید از بورس کردهاند. با شدت گرفتن روند افزایش قیمتها در بازار - به خصوص با شکسته شدن سطح قیمتی مقاطع و پس از آن محصولات تخت - بازار فروش کد معاملاتی داغتر شد تا جايی که سیل انتقاداتي را به دنبال داشت. پس از آنکه فولاد مبارکه در هفتههای اخیر محدودیت بیشتری را در لیست خریداران ورق بورس کالا در نظر گرفت و با هدف بررسی اصلاحاتی که این شرکت در طی ماههای اخیر انجام داده با علي شریفی معاون فروش و بازاريابي این شرکت به گفتوگو نشستیم. در این گفتوگو سیر تاریخی اتفاقات اخیر و انتقادات و پیشنهادهايي که طی این مدت به این شرکت نسبت داده شده را مورد بررسی قرار دادهایم.
واقعیت این است که گاهی در بازارهای کالایی شفافیت معاملات و تعیین قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا از یک سو و منافع حمایت از تولیدکنندهها از سوی دیگر رو در روی هم قرار میگیرد. در نتیجه یافتن راه حل مناسبی که بتواند اهداف هر دو طرف این جریان را تامین کند تا قبل از اینکه ضرر و زیانها یا سوءاستفاده از شرایط برای برخی فراهم شود ضروری است.
از این رو پیشنهاد میشود کارشناسان، معاملهگران و خوانندگان این مطلب نظرات و انتقادات خود را در خصوص این مطلب ارائه کنند؛ چرا که ارائه راهكارهاي جديد میتواند به تعادل و منطقی کردن بازار کالاهایی که برخلاف فلسفه بورس با محدودیتهای خرید روبهرو هستند کمک کند.
فولاد مبارکه اصفهان جزو اولین شرکتهایی بود که فروش بر اساس کد معاملاتی را در بورس کالا آغاز کرد. طی این مدت انتقادهای زیادی در مورد این روش و مغایرت آن با فلسفه بورس مطرح شده به خصوص بعد از داغ شدن بازار خرید و فروش غیر قانونی این کدها در بازار آزاد تا جايی که حتی بعضا انگشت اتهام به نحوه توزیع این کدها هم نشانه ميرود. شما چه پاسخی در مقابل این انتقادها دارید؟
قبل از هر پاسخي بايد چند ابهام را روشن کنيم: اول اينکه اساسا فولادمبارکه به هيچ تاجري محصولي نفروخته و نميفروشد و اين موضوع بيشتر در خصوص آهنآلات مثل ميلگرد و تيرآهن مصداق دارد.
همينطور باید تعریفی از کد ارائه کنیم. زيرا اين اصطلاح کد فروشی در رسانهها مطرح شده است در حالي که اصولا کد، مجوز خریدی است که شرکت به مشتریانی که مدارک لازم را ارائه دادهاند میدهد. این مدارک شامل تمامی مستنداتی است که نشان میدهد این خریدار تولیدکننده است و خط تولید فعال دارد.
پروانه بهرهبرداری، سابقه خرید قبلی خریدار از شرکت مبارکه، اظهارنامه مالیاتی، قبوض آب و برق و بیمه و لیست بیمه کارگران هم از دیگر مواردی است که بررسی میشود، ضمن اینکه بعد از تایید صحت و سقم این مدارک در نهایت از سوي کارشناسان مرتبط فولاد مبارکه از خط توليد مشتري بازديد فني شده سپس اقدام به پذيرش مشتري و تخصيص کد خريد ميکنيم.
واقعیت این است که پروانه بهرهبرداريهايي که تا کنون به فولاد مبارکه ارائه شده بالغ بر 21 ميليون تن ظرفيت اسمي در دامنه مصرفي انواع ورق در فولاد مبارکه بودهاند که از اين تعداد بيش از 10 ميليون تن ظرفیت واقعی است در حالی که تولید مبارکه امسال در خوشبینانهترین حالت و با حداکثر ظرفیت تولید 5/5 تا 6 میلیون تن بوده است. در نتیجه این ارقام نشان میدهد که عرضه و تقاضا برابری ندارد و میزان تولید جوابگوی ظرفیت کشور نیست.
البته تا پیش از اینکه موضوع تحریم و محدودیتهای بانکی به وجود بیاید مبارکه 50 درصد ظرفیت تولید واقعی مشتریانش را تامین میکرد و مابقي توسط تولیدکنندههای بخش خصوصی و واردات تامين میشد، اما در سال گذشته و 6 ماه اول امسال واردات مشکلتر شد و عدم توازن عرضه و تقاضا به وجود آمد. البته در رابطه با مراکز خدماتي هم عرض ميکنم اين مراکز هم توليدي هستند و تاکنون خدمات ارزندهاي به مشتريان خود ارائه دادهاند و ميدهند.
با توجه به این تعداد مشتری که شما با آنها روبهرو هستید، توزیع کالا به این شکل و بررسیهایی که اشاره کردید هزینه و زمان زیادی را از مجموعه شما ميگیرد؛ چرا مبارکه اصولا چنین وظیفهای را برای توزیع کالا برعهده گرفته در صورتی که به عنوان شرکت سهامی عام ميتواند یا همه چیز را به عرضه و تقاضا واگذار کرده یا اینکه همانند رینگ پتروشیمی تعیین خریداران مجاز را به سایت بهینیاب و وزارت صنایع واگذار کند؟
نگاه مبارکه و مدیریت آن نگاهی ملی است و نیاز به حمایت از تولیدکننده از اهميت بالايي برخوردار است، به ويژه اينکه امسال به فرموده مقام معظم رهبري سال حمايت از توليد ملي سرمايه و کار ايراني است که وظيفه ما را سنگينتر کرده است.
از سوي دیگر درست است که ما مجموعه خصوصی محسوب میشویم، اما در واقع بخشی از سهام شرکت متعلق به دولت است که نگاه دولتی و کنترل بازار و حمایت از مصرف هم در آن وجود دارد. این دو موضوع باعث شده تا پروسه فروش محصولات مبارکه با ظرافت و وسواس بيشتري انجام شود. همچنين عرضه در بورس به شفافيت قيمت کمک ميکند و عرضه و تقاضا قيمت را تعيين ميکند. در غير اين صورت بايد از سوي سازمان حمايت قيمتگذاري محصول انجام شود.
در حال حاضر شایعاتی وجود دارد که این مراکز که به مبارکه متصل هستند اقدام به فروش غیرقانونی حق خرید خود به تجار میکنند آیا این موضوع صحت دارد و اصولا چرا این مراکز ایجاد شدهاند؟
لازم ميدانم تعریفی از مراکز خدمات مبارکه ارائه کنیم. اینکه ميگویيد غيرقانوني را قبول ندارم؛ زيرا اين مراکز تحت نظارت و ضوابط مبارکه فعاليت دارند. اين مراکز به 3 گروه تقسیم میشوند: گروه اول مراکزی که سهام قالب آن به فولاد مبارکه تعلق دارد. گروه دوم متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقي است که مبارکه سهم کمتري در آنها دارد و سومین گروه هم مراکز خدماتی بخش خصوصی هستند که مبارکه سهمی در آنها ندارد. ولي هر سه دسته با دستورالعملهاي فولاد مبارکه فعاليت دارند و ادارهاي هم براي نظارت و توزيع محصول به مراکز خدماتي در اين معاونت وجود دارد که به صورت مستمر فعاليت آنها را رصد ميکند.
این مراکز کالاهای خارج از گونه را دریافت ميکردند که این کالاها عموما آن بخش از محصولات ما هستند که در فرآیند تولید و برش، خارج از سفارش محسوب ميشوند. پس از فروش این کالاها به مراکز خدماتی، فرآوریهایی روی آنها انجام ميشود و در نهایت در اختیار مشتریان خاص این کالاها در سراسر کشور که حدود 6000 مشتري است، قرار میگیرد.
البته در اين سالها تلاش شده با بالا بردن کیفیت تکنولوژی تولید و بهرهوري، این حجم از کالاهای انباري يا خارج از گونه به شدت کاهش داده شود؛ به طوري که در دهه 70 از 5/2 ميليون تن توليد فولاد مبارکه 15 درصد آن خارج از گونه بود، اما در سال 90 آن را به 12 درصد و در سال 91 تاکنون به 9 درصد رساندیم و پیشبینی میشود تا پایان سال به 8 درصد کاهش پیدا کند. طبق آخرین برآوردهایی که در شرکت انجام شده حجم این کالاهای خارج از گونه در حدود 134 هزار تن بوده که تا پایان سال به 150 هزار تن میرسد. این در حالی است که در سال 89، بيش از دويست هزار تن بوده است.
از جمله اقدامات دیگری که انجام شد این بود که تخفیفهایی که به این مراکز خدماتی میدادیم، حذف کردیم و به طور کلی این کالاها را در بورس عرضه کرديم. علاوه بر اين سهميهاي که به مراکز ميدهيم براساس درصدي از ظرفيت حقيقي آنها است و مانند ساير توليدکنندگان با آنها برخورد ميکنيم. مراکز خدماتی اجازه ندارند محصولاتی را که از مبارکه میخرند به صورت خام بفروشند باید فرآیندی روی آنها انجام دهند.
تنها تفاوتی که مراکز خدماتی با خریداران دیگر ما دارند این است که گاهي به آنها LC يک ماهه ميدهیم به دلیل اینکه مشتریان خیلی خردی در شهرهای مختلف کشور دارند و وجه کالایی که به این مشتریان ميفروشند مدتي طول ميکشد تا دريافت کنند در نتیجه تا زمان تسویه LC فرصت دارند تا از مشتریانشان وجه خرید را دریافت کنند.
آیا امکان حذف کامل مراکز خدماتی مبارکه وجود دارد؟
شکل گیری این مراکز دلایلي داشته از این رو نمی توان آنها را حذف کرد؛ زيرا همان طوري که عرض کردم بيش از 6 هزار مشتري دارند که اگر حذف شوند بايد اين تعداد مشتري که خريد کمتر از يک تن دارند به سوي مبارکه بيايند که اين مشکلاتي را به وجود مي آورد ضمن اينکه اين مراکز اشتغالزايي ايجاد کردهاند و در فراز و فرود به فولادمبارکه کمک ميکنند.
در مورد کالاهای خارج از گونه هم با بورس جلسات کارشناسی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که کالاهای خارج از گونه درجه دو برخلاف درجه یک نباید در بورس عرضه شود؛ چرا که اگر شخصی این کالاها را از بورس خرید کند و محصولي توليد کند که استاندارد نباشد و براي خريدار آن محصول مشکل فني به وجود آيد، کسي پاسخگو نيست؛ بنابراين اين محصول را به مراکز ميدهيم.
یعنی در حال حاضر هیچ کالایی از سوی این مراکز در بازار آزاد فروخته نمیشود؟
طبق دستورالعمل، حق خام فروشی ندارند، اما در برخی موارد بعضی از مشتریهای مراکز خدماتی خودشان امکانات فرآوری و برش محصول را دارند و دلیلی نمی بینند که به این مراکز وجهی را بابت برش بپردازند ممکن است در اين راستا باشد؛ بنابراين بايد پس از انجام خدمات، کالا را برای مصرف به مشتریانشان ارائه کنند.
بنابراین این موضوع واقعیت ندارد که گفته میشود مبارکه به هر کسی که بخواهد کالا میدهد و سلیقهای عمل میکند؟
این ادعا کذب محض است و این شرکت فقط با ارائه پروانه بهرهبرداری و پس از بازديد و تعيين ظرفيت و پذيرش ورق را تحویل میدهد و مشتریان غیرتولیدکننده ندارد. البته از اردیبهشت امسال و به دنبال خلائی که در بازار عرضه به وجود آمد، نظارتها بیشتر شد و ما متوجه شدیم که یکسری از این پروانههای بهرهبرداری مشکل داشته یا اینکه در حال حاضر شرکت فعال نیست و توليد ندارد در نتیجه اقدام به حذف و کاهش تعداد خریداران کردیم. اين دسته از مشتريان همان مشترياني بودند که از بورس خريد ميکردند.
اما مشکل دیگری که در این خصوص وجود دارد و اصولا بازار دلالی را داغ ميکند تفاوت قیمتهای بورس و بازار است. زمانی که قیمتهای بازار در حال افزایش بود، مبارکه همچنان اصرار زیادی بر تثبیت قیمتهای بورس داشت. علاوه بر این اقدامات مبارکه بیش از پیش این شرکت را در معرض اتهام قرار داد. در این خصوص چه نظری دارید؟
رشد قیمت آهن آلات در بازار آزاد در این مدت دلايل مختلفي داشته از جمله نرخ ارز و مشکل واردات و... اما در هر صورت نباید اجازه داد که رشد قیمتها بهانهای باشد برای کد فروشی در بازار. از این رو نباید قیمتهای بورس و بازار آزاد تفاوت زيادي داشته باشد که باعث بروز چنین شرایطی شود. ضمن اینکه پایین بودن قیمت ورق در مقایسه با میلگرد و تيرآهن باعث میشود تا برخی از فعالان بازار به سمت خرید ورق و تبدیل آن به تیرورق گرایش پیدا کنند، اما با وجود همه این موضوعاتی که مطرح شد در هر صورت مبارکه نگاهی ملی دارد و ضرورت برای کنترل بازار برای حمایت از مشتریانش احساس میکند و اصولا بايد قيمت ورق 100 تا 200 تومان در کيلو بالاتر از آهنآلات باشد در حالي که الان 200 تا 500 تومان ميلگرد و آهن بالاتر است و اين فاصله قيمتي باعث رواج خريد و فروش کاذب در بازار ميشود. حتي بعضيها ارز از آن طرف مرز ميآورند و به قيمت آزاد ميفروشند سپس ورق را از بازار خريده و صادر ميکنند؛ بنابراين قيمت بايد طوری باشد که امکان سوء استفادهها گرفته شود، بلکه بتوانند ورق را وارد کنند.
ما به سهم خودمان تلاش زیادی کردهایم اما برطرف کردن همه مشکلات زمان ميبرد و امیدواریم که در آینده شرایط معاملات ورق بهتر شود. برای مثال در گذشته مبارکه در دو هفته تنها یک بار عرضه داشت در حالی که در حال حاضر برای تعادل بیشتر بازار مدتی است که هر هفته در بورس عرضه داریم یا اینکه خریداران را محدود کرده و مشترياني که شرايط کميته پذيرش را نداشتند، حذف کردیم.
در حال حاضر به دلیل مشکلاتی که به دلیل عدم تعادل در تولید و مصرف وجود دارد بر اساس ظرفیت حقیقی مشتریان و براساس فرمول، کالا به آنها اختصاص ميدهیم. به طوری که 60 درصد خرید 3 سال گذشته را به اضافه 40 درصد ظرفیت حقیقی تولید در نظر گرفته و در نهایت بر اساس این دو مورد تناژي را به هر خریدار به عنوان سقف خرید سالانه اختصاص ميدهیم. در این خصوص اگر شرکتی سهمیه سالانه خود را تا الان دریافت کرده باشد از لیست حذف میکنیم.
اين فرمول شامل مشترياني ميشود که مستقيم از فولاد ورق دريافت ميدارند که الان به مشتريان بورس هم تعميم دادهايم؛ چرا که مواردی بوده مشتري مجاز خريد از طريق بورس بيشتر از ظرفيت واقعي محصول دريافت کرده است.
سوالی که مطرح ميشود این است که مبارکه در حال حاضر همه تولید خود را در بورس عرضه نمیکند. آیا راهی برای عرضه 100 درصدی محصولات این شرکت وجود دارد؟
فلسفه بورس شفافیت است، اما بر اساس مصوبات موجود، عرضه در بورس کالا به فولادهای ساختمانی مربوط میشود و محصولات مبارکه اجباری برای عرضه در بورس ندارد اما مبارکه به خاطر شفافیت کشف قيمت، عرضه در بورس را کار خوبي ميداند و تاکنون جلسات زيادي داشتيم تا افزايش عرضه در بورس داشته باشيم و اين مقداري که الان عرضه ميشود براساس مصوبات است. نکته ديگر اينکه اغلب توليدکنندگان مخالف عرضه کل محصول مبارکه در بورس هستند، زيرا توليد مبارکه بر اساس سفارش مشتري است.
اما واقعیت این است که محصولات مبارکه تنوع زیادی داشته و گریدهای متفاوت و تنوع زیادی دارد و بر اساس سفارش مشتری تولید ميشود؛ بنابراین چارهای وجود ندارد که بخشی از محصولات خود را در بورس عرضه کرده و بقیه را با قیمت کشف شده در بورس به فروش برسانیم البته آنچه که به صورت مستقيم فروخته ميشود، اطلاعات آن به بورس و دستگاههاي نظارتي ارائه و از سوي آنها نظارت ميشود. انشاءاله در فرصت ديگري دلايل بيشتري را به اطلاع شما و جامعه هدف خواهم رساند.
شنیده شده که فولاد مبارکه اخیرا واقعی بودن فعالیت خریداران بورسی خود را که در گذشته توسط کارگزار تایید ميشدند هم بررسی کرده است و خود بر عهده گرفته است. چه دلیلی برای این کار وجود داشت؟
ما بر اساس مقررات و آیین نامهها، به مشتریانی که مدارکشان توسط کارگزاران بورس به ما ارائه میشد، اجازه خريد ميدادیم و این مدارک توسط کارگزار جمعآوری و به شرکت ارائه ميشد، اما از سوي کارگزار از کارخانه مشتري بازديد نميشد لذا مشکلاتي هم ايجاد شد. بنابراین اخیرا شروع به بازديد از کارخانه مشتري متقاضي خريد از بورس کرديم و در صورتی که واجد شرايط تشخيص داده شود اجازه خريد پيدا ميکنند. به طوری که در حال حاضر تعداد قابل توجهی از این درخواستهای خرید حذف و از تعداد خریداران در بورس کم شد. ما بيش از هزار مشتری داریم؛ بنابراین برای توزیع منصفانه ورق همچنان تلاش ميکنيم.
با در نظر گرفتن شرایط خاصی که در حال حاضر قرار داریم، لزوم حمایت از تولید کاملا ضروري است و از نظرات تولیدکنندهها، مشتریان، کارشناسان و فعالان برای بهتر شدن این شرایط استقبال ميکنیم.
اخیرا مطرح شده که مبارکه نظارتهای خود را در هفتههای قبل تشدید کرده است، آیا این شایعه درست است؟
ما به عنوان فروشنده و يک شرکت توليدي بايد محصولاتمان را به هر طريقي بفروشيم تا بتوانيم توليد کنيم و صنعت، پويا و در حال حرکت باشد. اما با توجه به رسالتهاي اجتماعي ما و نگاهي که به موضوع داريم وظيفه داريم در راستاي سياستهاي وزارتخانه و دستگاههاي ذيربط مانند ستاد تنظيم بازار و غیره عمل کنيم؛ بنابراین گاهی در شرايطي قرار ميگيريم که ناگزير هستيم به کمک دستگاههاي مربوطه بياييم و نظارت کنيم تا توليدکننده در حال توليد، محصول دريافت کند تا کارخانه از کار نيفتد لذا از اوايل امسال ما شروع به شناسایی دقیقتر خریداران و تشدید بازدیدها و کنترلها کردیم و حتی اصلاحاتی را در یک سال اخیر هم در شناسايي مشتريان واقعي و هم در مراکز خدماتی یا همان سرویس سنترها (service center) انجام دادیم تا ورق دريافتي در توليد استفاده شود و حتيالامکان از فروش آن در بازار آزاد پرهيز کنند.
یکی از مشکلاتی که باعث شده تا بعضی از تولیدکنندهها اقدام به فروش کد در بازار آزاد کنند این است که خودشان نقدینگی کافی برای خرید از بورس ندارند. این در حالی است که در گذشته مبارکه برای بعضی از خریدارانش خدمات اعتباری در نظر میگرفت، چرا این خدمات حذف شده؟
درست است. این موضوع را که بعضي از تولیدکنندهها توان خرید از بورس را ندارند قبول دارم، اما حذف LC ربطی به مبارکه ندارد. فولاد مبارکه در گذشته LCهای 2 تا 3 ماهه حتي 6 ماهه که به مشتریانش میداد اين LCها را با بانک discount میکرد و سریع تبدیل به نقدینگی میشد اما بعد از موضوع 3 هزار میلیاردی که اتفاق افتاد بانکها از ارائه این خدمات خودداری کردند بانکها هم روششان تغيير کرده است و براي گشايش اعتبار، مبلغ نقدي بيشتري ميگيرند و امکان discount هم برای مبارکه وجود ندارد.این سیاست بانک مرکزی است و اگر تجدید نظر کند برای خریدارانی که نقدینگی کافی ندارند اقدام خوبی خواهد بود.درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-
توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.
نظر
-
فولاد مبارکه اصفهان : حجم بالای معاملات در محدوده قیمتی 380 تومان - ناتوانی قیمت در رسیدن به سقف کانال اندروز بلند مدتی- وضعیت اندیکاتور آر اس ای با تأیید تشکیل سقف قیمت حداقل در کوتاه مدت-
آخرین ویرایش توسط ahmad m؛ 2012/11/13, 02:11.بعضی اعداد همچون فرشته های خیر و خوشبختی اند و بعضی شرور و نحس
نظر
-
فولاد امروز ثابت کرد که کف قیمتیو رو 345 تومن به خوبی ساخته و روند صعود داره با این حجم معاملات بالا با میانگین قیمتی 360 تومن محکوم به صعود هستش و شاخص کل رو هم با خودش بالا میکشه و از لحاظ بنیادی هم که سهم مفت هست.
نظر
-
در اصل توسط daryadel120 پست شده است View Postامیدوارم دوستان از سیگنالی که چند روز پیش دادم استفاده کرده باشند و از سهم خارج شده باشن .... الحق که پیش بینی ریزش بهتر است از پیش بینی صعود !در اصل توسط m.r_moradi پست شده است View Postالان سهم ریزش کرده به نظرتون؟!!!!!!!!!!!!
جل الخالق!
تو روزی که کل بازار داره گیج میزنه این سهم -1خورده،الان به این میگین ریزش؟!
باز هم میگم،دوستان با دید میان مدت و بلند مدت این سهم در این قیمتها خریدنیست...
اولین هدف 390.....آخرین هدف590!
در ضمن کف سهم 341 هستش...الان خیلی به کف نزدیکه و به هیچ وجه فروشی نیست!
فقط حیف که من نقدینگی ندارم وگرنه فولاد 347 تومنی رو میبلعیدم!
در ضمندر اصل توسط daryadel120 پست شده است View Postفقط چند روز دیگه صبر کن عزیزمممم
اگه به این میگن ریزش،تا باشه از این ریزشا باشه...:))تمام سال من بی تو...
نظر
-
در اصل توسط m.r_moradi پست شده است View Postریزشی که هشدارش رو داده بودین رو هم دیدیم!اگه پیشنهاد دیگه ای ندارین ما بریم یه کم دیگه فولاد بخریم!;)
اگه به این میگن ریزش،تا باشه از این ریزشا باشه...:))
دیروزم که قیمت ورق نصف شد:-bوقتي برنده ميشوي، نيازي به توضيح نداري! وقتي مي بازي چیزی برای توضیح دادن نداری!
نظر
-
-
تمام سال من بی تو...
نظر
-
-
خوش باشید =))=))=))
همون بهتر که تو گمراهی بمونید
اول برید فرق مچینگ داخلی با عرضه رو تو بورس کالا بفهمید بعد بیایید نطق کنید
فولاد مبارکه اصلا عرضه نداشته این هفته تو بورس کالا
حرف آخر اینکه فولاد همچنان میریزه =))=))=))برخی از متغیرهای کلان اقتصادی عبارتند از: نرخ ارز، نرخ تورم، نرخ واقعی سود بانکی، نرخ رشد نقدینگی، تولیدات صنعتی، مالیات، کسری بودجه، درآمد های نفتی و ...
نظر
-
در اصل توسط daryadel120 پست شده است View Postخوش باشید =))=))=))
همون بهتر که تو گمراهی بمونید
اول برید فرق مچینگ داخلی با عرضه رو تو بورس کالا بفهمید بعد بیایید نطق کنید
فولاد مبارکه اصلا عرضه نداشته این هفته تو بورس کالا
حرف آخر اینکه فولاد همچنان میریزه =))=))=))
ولی در کل ممنون که اینطوری به فکر سهامدارای فولادی. از اون موقع که خبر از ریزش سهم دادی ، کلی جلوی ضرر و زیان ما گرفته شد!!!!!!
نظر
-
صندوق مشترک سرمایه گذاری سنگ آهن و فولاد تأسیس می شود
معدن 24: انجمن تولیدکنندگان فولاد از تشکیل صندوق مشترک سرمایه گذاری سنگ آهن و فولاد حمایت می کند.
رسول خلیفه سلطان دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت وگو با معدن 24 گفت: این انجمن از طرح پیشنهادی انجمن سنگ آهن برای تأسیس صندوق مشترک سرمایه گذاری فولاد و سنگ آهن حمایت می کند.
وی اظهار داشت: بین معدن و فولاد زنجیره ارزش وجود دارد و باید مکانیزمی بین این دو کالا ایجاد شود تا بخش خصوصی روند سرمایه گذاری در این بخش را سرعت دهد.
خلیفه سلطان افزود: با تشکیل این صندوق اشتباهاتی که درمورد 8 طرح فولادی صورت گرفت تکرار نمی شود.چراکه بخش خصوصی با تأمین منابع مالی خود از این صندوق هدفمند در تولید سنگ آهن و فولاد گام بر می دارد.
وی در پایان گفت: برای شکل گیری این صندوق حمایت دولت و بانک ها ضروری است.The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
نظر