فرابورس

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #91
    از روز يكشنبه كليد خورد ------ سه شنبه 30 خرداد 1391

    بزرگترين عرضه اوراق اجاره در بازار سرمايه



    گروه بورس – محبوبه مغاني: در نخستین روز عرضه 200 میلیارد تومانی اوراق صکوک گروه مپنا (که عنوان بزرگترین عرضه اوراق اجاره تاریخ بازار سرمایه کشور را یدک میکشد) در روز قبل از تعطيلي مبعث، 58 میلیارد و 274 میلیون تومان از اوراق عرضه شده در زمان کمتر از یک ساعت خریداری شد. مهلت پذیره نویسی این اوراق 15 روز است و در هر روزی که اوراق مزبور خریداری شود، از روز نخست پذیرهنویسی سود روزشمار برای خریداران محاسبه و پرداخت میشود. اوراق 200 میلیارد تومانی صکوک مپنا برای تامین مالی پروژههای نیروگاهی این شرکت از روز يكشنبه، 28 خردادماه به مدت 15 روز در بازار فرابورس عرضه شد.



    دارایی پایه برای انتشار این اوراق، شش دستگاه توربین نیروگاه گازی توس در استان خراسان رضوی است که با توجه به در نظر گرفتن عمر مفید 15 ساله برای توربینهای نیروگاه گازی توس، این توربینها 230 میلیارد تومان قیمتگذاری شده اند. عامل فروش این اوراق کارگزاری امین آوید و ناشر آن واسط مالی مهر است كه تامین سرمایه امین، بعد از بانک اقتصادنوین ضامن این اوراق شده است. همچنین، نرخ سود اين اوراق 20 درصد است که با توجه به چهار ساله بودن مدت اجاره آن، سود اوراق به صورت فصلی پرداخت خواهد شد. از سوي ديگر، اصل و فرع سود این اوراق هم 360 میلیارد تومان است که بانک اقتصاد نوین ضمانت 299 میلیارد تومان و شرکت تامین سرمایه امین ضمانت 61 میلیارد تومان از این سود را بر عهده دارد.



    117 ميليارد ريال ارزش معاملات فرابورس ايران

    براساس اين گزارش؛ در روز يكشنبه، 28 خردادماه امسال ارزش معاملات بازارهاي فرابورس ايران، با جابهجايي 34 ميليون اوراق بهادار، به 116 ميليارد ريال رسيد، بيشترين حجم معاملات در بازارهاي اول و دوم فرابورس هم بر عهده بانك ايرانزمين بود. در بازار دوم فرابورس 20 ميليون و 380 هزار سهم بانك ايران زمين با نرخ هزار و 596 ريال معامله شد. كمترين حجم معاملات در بازار اول فرابورس به نام افرانت ثبت شد. اين سهم به ميزان 6 هزار و 737 سهم معامله شد و قيمت پاياني اين سهم 11 هزار و 166 ريال بود. بيشترين افزايش قيمت را هم پتروشيمي زاگرس در بازار اول با افزايش قيمت 8/2 درصد و با قيمت پاياني 11 هزار و 973 ريال از آن خود كرد. بيشترين كاهش قيمت را مرجانكار در بازار اول فرابورس با كاهش قيمت 9/4 درصد و قيمت پاياني 7 هزار و 132 ريال در سيستم معاملاتي امروز ثبت كرد.



    حجم معاملات در بازار ابزارهاي نوين مالي

    روز يكشنبه در بازار ابزارهاي نوين مالي هم بيشترين حجم معاملات را اوراق اميد با جابهجايي 13 هزار و 960 برگه داشت. حجم اوراق ديگر به ترتيب 8 هزار و 680 برگه مشاركت توسعه، 7 هزار و 990 برگه مشاركت نارنجستان، 3 هزار و 620 برگه اجاره جوپار، 330 برگه مشاركت نفت اصلي، 330 برگه اجاره ماهان، 110 برگه ماهان 2، 110 برگه مشاركت بوتان و 65 برگه مشاركت مسكن مهر به قيمت هر برگه يك ميليون ريال جابهجا شد. قيمت اوراق تسهيلات مسكن نيز تغيير قابلتوجهي نداشت و در مرز 66 تا 65 تا هزار تومان مبادله شد. اين گزارش ميافزايد: روز يكشنبه هر سهم شركت صنعتي معدني شمال شرق شاهرود فرابورس كشف قيمت شد. كشف قيمت اين سهم از طريق بازگشايي نماد در بازار دوم فرابورس صورت گرفت كه بر اين اساس قيمت پاياني هر سهم اين شركت 2714 ريال محاسبه شد.



    آرمات مديرعامل كارگزاري آپادانا به عنوان مشاور عرضه شركت صنعتي معدني شمال شرق شاهرود گفت: يك ميليون و 712 هزار و 804 سهم اين شركت امروز معامله شد كه قيمت پاياني آن 2714 ريال تعيين شد. مديرعامل شركت صنعتي و معدني شمال شرق شاهرود با اعلام رضايت از عرضه انجام شده نيز عنوان كرد: اين شركت در سال 74 با سرمايه اوليه 160 ميليون تومان تشكيل و از سال 84 از سهامي خاص به عام تبديل و سرمايه شركت در حال حاضر 4/8 ميليارد تومان است. جلالي افزود: عمده فعاليت شركت در زمينه توليد زغالسنگ كك شو متمركز است و در حال حاضر از مجموعه 3 معدن فعال شركت سالانه بالغبر 200 هزار تن زغالسنگ توليد و پس از فرآوري در كارخانه زغالشويي متعلق به شركت زغالسنگ البرز شرقي (دولتي) براي مصرف به كارخانه ذوبآهن اصفهان ارسال ميشود.



    وي ادامه داد:با توجه به ذخاير قابلتوجه شركت كه بالغبر ده ميليون تن است و از آنجا كه فرآوري زغالسنگ ارزش افزوده زيادي ايجاد ميكند اين شركت عمليات ساخت يك كارخانه زغالشويي را در دستور كار قرار داده است و با اخذ مجوزها، ايجاد زيرساختها و خريد ماشينآلات و با توجه به پيشرفت فيزيكي 50 درصد و تسهيلات 6 ميليارد توماني مصوب اين پروژه توسط بانك صنعت و معدن در سال آينده شاهد بهرهبرداري از اين كارخانه خواهيم بود كه با بهرهمندي از اين كارخانه سودهي شركت به ميزان قابل توجهي افزايش خواهد يافت. به گفته جلالي با بهره برداري كامل از دو طرح توسعه ظرفيت توليد شركت 50 هزار تن افزايش خواهد يافت.



    بازگشايي 2 نماد ديگر در راه است

    همچنين معاون نظارت و عمليات فرابورس از بازگشايي 2 نماد در روز سهشنبه جاري خبر داد. نماد شركت سرمايهگذاري توسعه و عمران استان كرمان در بازار دوم و شركت گسترش تجارت و سرمايه ايرانيان امروز بازگشايي ميشود. بازگشايي نماد معاملاتي شركت سرمايهگذاري توسعه و عمران استان كرمان با سرمايه 200 ميليارد و 100 ميليون ريال در بازار دوم فرابورس و شركت گسترش تجارت و سرمايه ايرانيان با سرمايه 600 ميليارد ريال و تعداد 600 ميليون سهم در بازار پايه فرابورس صورت خواهد گرفت.



    با توجه به درج شركت سرمايهگذاري توسعه و عمران استان كرمان در بازار دوم فرابورس و محدوديتهاي موجود در اساسنامه صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك، معاون نظارت و عمليات فرابورس گفت: صندوقهاي سرمايه گذاري مشترك اجازه خريد سهم مذكور را ندارند و آن دسته از صندوقهاي سرمايه گذاري مذكور كه داراي ايستگاه معاملاتي مجزا هستند، از ايستگاههاي معاملاتي خود براي ثبت سفارش خريد در اين نماد معاملاتي استفاده نكنند. همچنين با توجه به گشايش نماد اين شركت در بازار عادي، قيمت پاياني سهام، ميانگين موزون معاملات روزانه سهام در روز گشايش خواهد بود.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #92
      روز پرحجم بانكيها در فرابورس ------ دوشنبه 5 تير 1391


      گروه بورس- مجيد اسكندري: دومين روز هفته در فرابورس با افزايش حجم و كاهش ارزش معاملات همراه بود، به گونهاي كه ديروز تعداد 120 ميليون سهم به ارزش بيش از 295 ميليارد ريال در بازار فرابورس دادوستد شد. در اين ميان حقتقدم بانك ايرانزمين با دادوستد 5/39 ميليوني خود، بيشترين حجم معاملات را در ميان نمادهاي فرابورس به خود اختصاص داد.



      از سوي ديگر بيمه دي توانست بيشترين ارزش معاملات را در دادوستدهاي روز گذشته فرابورس از آن خود كند. ارزش معاملاتي «ودي» 75 ميليارد و 898 ميليون ريال بود. پس از بيمه دي، صنايع پتروشيمي تخت جمشيد با 39 ميليارد و 599 ميليون ريال و بانك ايران زمين با 31 ميليارد و 932 ميليون ريال در سكوهاي دوم و سوم ارزش معاملات قرار گرفتند.روز گذشته نماد معاملاتي شركت بيمه نوين در نماد «نوين1» پس از برگزاري مجمع عمومي عادي صاحبان سهام و تقسيم سود نقدي قيمت تا سقف 50 درصد بازگشايي و 10 هزار سهم آن به ارزش 13 ميليون ريال معامله شد.همچنين روز گذشته، بازار فرابورس شاهد بازگشايي نماد همكاران سيستم (سيستم1) بود كه به دادوستد بيش از 122 هزار سهم اين شركت به ارزش 799 ميليارد و 24 ميليون ريال انجاميد.



      كمترين حجم معاملات ديروز نيز متعلق به شركت مهندسي صنعتي روان فنآور بود كه تنها توانست 161 سهم خود را به فروش برساند. روز گذشته بيشتر نمادها در فرابورس با كاهش قيمت همراه بودند و تنها 9 شركت توانستند رشد قيمت خود را تجربه كنند. در اين ميان بيشترين كاهش قيمت مربوط به شركتهاي عمران و توسعه شاهد و صنعتي و معدني شمال شرق شاهرود بود. اين دو شركت روز گذشته شاهد كاهش 5 درصدي قيمت سهام خود بودند. از سوي ديگر اوراق تسهيلات مسكن در بازار ديروز تغيير قابل توجهي نداشتند و در محدوده قيمتي 660 هزار ريال دادوستد شدند.



      عرضه بلوك نيروي برق آبادان

      مدير بازار فرابورس از عرضه 100 درصدي بلوك شركت توليد نيروي برق آبادان به نرخ پايه هر سهم 26هزارو 727 ريال، در روز سهشنبه 6تير در بازار پايه فرابورس خبر داد. اميرهاموني با اعلام اين خبر افزود: سازمان خصوصيسازي، 220ميليون سهم شركت توليد نيروي برق آبادان معادل 100درصد سهام كه از اين تعداد 11ميليون سهم آن ترجيحي است به ارزش 8/5 هزار ميليارد ريال و به نرخ پايه هر سهم 26هزارو 727 ريال، سه شنبه 6تير در بازار پايه فرابورس عرضه ميكند. هاموني با توجه به سرمايه 220ميليارد ريالي شركت يادآور شد: عرضه به صورت يكجا و در بازار سوم و با شرايط نقد يا نقد و اقساط است و حداقل پيشپرداخت نقدي 20درصد و بقيه با بازپرداخت اقساط 6 ساله تعيين شده است.هاموني تاكيد كرد: كارگزاران خريدار در صورتي مجاز به ورود سفارش خريد به سامانه معاملاتي هستند كه 3 درصد از ارزش سهام موضوع معامله كه معادل 176 ميليارد و398 ميليون و 200هزار ريال است از مشتري دريافت و به عنوان سپرده حضور در رقابت به حساب شركت سپردهگذاري واريز و يا به اين شركت تحويل داده و تاييديه شركت مربوطه را به مديريت بازار فرابورس ايران ارائه كنند.



      هاموني خاطر نشان كرد: سهام شركت به وكالت از سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور واگذار ميشود بنابراين امكان تهاتر بدهيهاي خريدار بابت فروش اقساطي شركت با مطالبات خريدار از دولت به غير از موافقت سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور با تهاتر بدهيهاي خريدار با مطالباتش از اين سازمانها وجود ندارد. وي افزود: قيمت توليد برق نيروگاه در چارچوب قانون هدفمند كردن يارانهها است و خريدار بايد آن را در نظر بگيرد. به گفتههاموني خريدار متعهد ميشود، تعهدات شركتهاي برق منطقهاي ذيربط و يا مالكين در ارتباط با بهرهبرداري از اين نيروگاه را مطالعه كرده و اجراي مفاد آن را قبول كنند و همچنين هزينههاي نگهداري نيروگاه را از مقطع واگذاري نيروگاه تا زمان تحويل پرداخت كنند.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #93
        فرابورس همچنان بر مدار بانكيها ------ سه شنبه 6 تير 1391


        گروه بورس- بازار فرابورس روز گذشته را نيز همچنان تحت تاثير معاملات پرحجم نمادهاي بانكي بود به طوري كه 64 درصد از حجم كل مبادلات ديروز از سوي بانك ايران زمين و حقتقدم آن شكل گرفت. در معاملات روز گذشته بيش از 94 ميليون برگه اوراق بهادار در ميان سهامداران فرابورسي جابهجا شد و ارزش كل معاملات به 8/204 ميليارد ريال رسيد كه بانك ايران زمين و حقتقدم آن هر كدام به ترتيب با معاملات 5/20 و 5/39 ميليون سهمي به ارزش 3/33 ميليارد ريال و 21 ميليارد ريال در صدر معاملات قرار گرفتند. همچنين در اين بازار صنايع پتروشيمي تخت جمشيد با جابهجايي 18 ميليون سهم به ارزش 3/36 ميليارد ريال معاملات پررونقي داشت.



        بازار اوراق مشاركت نيز با معاملات 7/19 ميليارد ريالي اوراق مشاركت نارنجستان و 2/15 ميليارد ريالي اوراق مشاركت نفت مورد توجه قرار گرفت. در مجموع در بازار ديروز بيشتر نمادها با افت نرخ مواجه شدند. به طوري كه از 70 نماد معامله شده در اين روز 10 نماد با رشد نرخ به كار خود پايان دادند كه در اين ميان ميتوان به نوسان مثبت نمادهاي همراه اول، بيمه پارسيان، باغميشه، افرانت و فولاد آلياژي يزد اشاره كرد. اين در حالي است كه تمامي امتيازات تسهيلات مسكن با افت قيمتي در محدوده 2 تا 4 درصد مواجه شدند و به ميانگين قيمت 650 هزار ريال رسيدند. همچنين در پايان معاملات روز گذشته نماد معاملاتي گسترش تجارت و سرمايه ايرانيان، جهت برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه صاحبان سهام در روز چهارشنبه 7 تير و اوراق مشاركت گروه صنعتي بوتان نيز، به منظور پرداخت سود عليالحساب سه ماهه در پايان معاملات متوقف شدند.



        فرابورس ميزبان دو عرضه بلوكي

        افزون بر اين بلوك 100 درصدي شركت توليد نيروي برق آبادان و شركت كشت و صنعت شهيد بهشتي، امروز در فرابورس عرضه ميشود. بر این اساس سازمان خصوصي سازي، 220ميليون سهم شركت توليد نيروي برق آبادان معادل 100 درصد از سهام اين شركت به ارزش 8/5 هزار ميليارد ريال و به نرخ پايه هر سهم 26 هزار و 727 ريال در بازار پايه فرابورس عرضه ميكند. تعداد سهام مورد عرضه كشت و صنعت شهيد بهشتي نيز 8 ميليون و 3 هزار و 380 سهم معادل 100 درصد از سهام اين شركت است و ارزش پايه هر سهم آن 195 هزار و 923 ريال و ارزش كل آن 1568 ميليارد و 46 ميليون و 219 هزار و 740 ريال تعيين شده است.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #94
          رونق نسبي در فرابورس ----- چهارشنبه 7 تير 1391

          گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس با حضور اوراق مشاركت توانست جو منفي حاكم بر بازار سرمايه ديروز را با موفقيت پست سر گذارد و بهرغم افت قيمت بيشتر نمادهاي معامله شده در اين بازار، ارزش كل مبادلات با 116 ميليارد ريال افزايش همراه شد و به اين ترتيب از معاملات بورس اوراق بهادار تهران سبقت گرفت. روز گذشته اوراق معامله شده در بازار ابزارهاي نوين مالي حدود نيمي از ارزش كل معاملات فرابورس را به خود اختصاص دادند به طوري كه معاملات اوراق مشاركت نفت به 7/62 ميليارد ريال، اوراق مشاركت نارنجستان به 40 ميليارد ريال، اجاره ماهان 2 به 1/22 ميليارد ريال و اجاره اميد به 4/15 ميليارد ريال رسيد. همچنين مطابق روال معاملاتي روندهاي اخير بانكيهاي حاضر در فرابورس معاملات پرحجمي داشتند با اقبال مواجه شدند.



          بر اين اساس بانك ايران زمين و حقتقدم آن هر كدام به ترتيب دادوستد 20 و 5/39 ميليون سهم را تجربه كردند.اما جو منفي و افت قيمت نمادها در اين بازار خودنمايي كرد به طوري كه تنها 5 نماد معاملاتي بانك ايران زمين، بيمه پاسارگاد، بيمه ميهن، بانك دي و سرمايهگذاري توسعه عمران كرمان با نوسان مثبت روبهرو شدند.در همين حال روز گذشته بلوك 100 درصدي شركت توليد نيروي برق آبادان و شركت كشت و صنعت شهيد بهشتي، در فرابورس عرضه شدند كه خريداري نداشتند.افزون بر اين امروز نيز بلوك 100 درصدي سهام شركت ريختهگري ماشينسازي تبريز متعلق به سازمان گسترش و نوسازي، در بازار سوم فرابورس عرضه ميشود.سازمان خصوصيسازي در نظر دارد 112 ميليون و 500 هزار سهم شركت ريختهگري ماشينسازي تبريز معادل 100 درصد از سهام اين شركت را به نرخ پايه هر سهم 2 هزار و266 ريال و ارزش كل 254 ميليارد و 925ميليون ريال، امروز در بازار سوم عرضه ميكند.افزون بر اين شركت بيمه آرمان روز يكشنبه 11 تيرماه در بازار پايه فرابورس بازگشايي ميشود.با توجه به درج شركت بيمه آرمان با سرمايه 600 ميليارد ريال در بازار پايه فرابورس و در راستاي اجراي ماده 3 نماد معاملاتي سهام مزبور در بازار عادي گشايش مييابد.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #95
            تعادل پايان هفته فرابورس ------ پنجشنبه 8 تير 1391


            گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس ايران بهرغم معاملات پرحجم در طول هفته جاري آخرين روز كاري را با تعادل سپري كرد و در مجموع دادوستد 82 ميليون برگه اوراق بهادار به ارزش 145 ميليارد ريال در سامانه معاملاتي اين بازار به ثبت رسيد. در اين روز بانك ايران زمين با جابهجايي 6/21 ميليون سهم به ارزش 4/35 ميليارد ريال در صدر معاملات قرار گرفت. همچنين 5/39 ميليون حقتقدم مزبور نيز به ارزش 21 ميليارد ريال خريد و فروش شد.ذوبآهن اصفهان نيز بهرغم افت قيمت 2/4 درصدي هر سهم با اقبال مواجه شد و معامله 3/7 ميليون سهم به ارزش 5/9 ميليارد ريال را تجربه كرد.



            در بازار اوراق مشاركت نيز اوراق مشاركت مسكن مهر با جابجايي 3/14 ميليارد ريالي مبادلات پرحجمي داشت. اوراق اجاره ماهان2، اجاره جوپار و اجاره ماهان نيز هر كدام به ترتيب معاملات 5/6، 5/2 و 4/2 ميليارد ريالي را به ثبت رسانده و در ردههاي بعدي قرار گرفتند. افزون بر اين در بازار ديروز نمادهاي معاملاتي فولاد آلياژي يزد، بيمه ميهن، سرمايه گذاري توسعه عمران كرمان، آسپ، افرانت و بانك ايران زمين با نوسان مثبت همراه شدند. اين در حالي است كه قند شيرين، فولاد صبانور، توكاريل، ليزينگ ايرانيان و بالاست با نوسان منفي در محدوده 50 درصد، بيشترين افت نرخ را به خود اختصاص دادند.



            عرضه بلوك داراب

            در همين حال، مدير بازار فرابورس ايران از عرضه بلوك 89/19 درصدي شركت پتروشيمي داراب متعلق به شركت ملي صنايع پتروشيمي در روز شنبه 10 تير خبر داد. امير هاموني با اعلام اين خبر گفت: سازمان خصوصي سازي قصد دارد 139 ميليون و 340 هزار و 953 سهم شركت پتروشيمي داراب معادل 89/19 درصد سهام اين شركت را به صورت بلوكي و به قيمت پايه هر سهم هزار و 583 ريال، در روز شنبه 10 تير عرضه كند. وي در مورد تركيب سهامداران اين شركتها افزود: از سهامداران اين شركت ميتوان شركت ملي صنايع پتروشيمي مالك 89/19 درصد، سازمان بازنشستگي كشوري و سرمايه گذاري صنايع شيميايي تامين هر كدام مالك 98/19 درصد، موسسه صندوق بيمه اجتماعي روستائيان و عشاير مالك 7/13 درصد، اداره كل اوقاف و امور خيريه خليج فارس مالك 41/19 درصد، بازرگاني پتروشيمي مالك 62/4 درصد، مديريت توسعه صنايع شيميايي مالك 11/0 درصد و ساير سهامداران مالك 31/2 درصد سهام اين شركت را نام برد.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #96
              برقراري آرامش در فرابورس --------- يكشنبه 11 تير 1391



              گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس ايران اولين روز كاري هفته را در شرايطي آغاز كرد كه موج آرامش در تمام اين بازار به چشم ميخورد، به طوري كه ارزش كل معاملات با جابهجايي 50 ميليون برگه اوراق بهادار به 5/150 ميليارد ريال رسيد.
              همچنين در اين روز فضاي متعادلي مابين رشد و افت نرخ سهام شركتها نيز جاري بود، به طوري كه از 71 نماد معامله شده، 27 نماد با افزايش قيمت و 22 نماد با افت نرخ روبرو شدند. در همين حال روز گذشته حق تقدم بانك ايران زمين با خريد و فروش 39 ميليون و 500 هزار برگه حق تقدم به عنوان پرمعامله ترين نماد شناخته شد.



              ارزش معاملات اين نماد معادل 5/20 ميليارد ريال بود. همچنين اوراق مشاركت نارنجستان و مشاركت توسعه نيز به ترتيب با معاملات 8/41 و 2/21 ميليارد ريالي خود در صدر معاملات جاي گرفتند. ديگر اوراق از جمله اجاره ماهان1، مشاركت مسكن مهر، اجاره ماهان2، اجاره اميد و اجاره مسكن نيز به ترتيب در رتبه هاي بعدي قرار گرفتند. در بازار پايه نيز بانك حكمت ايرانيان با جابهجايي 590 هزار سهم به ارزش 572 ميليون ريال به عنوان پرمعامله ترين نماد شناخته شد. همچنين در اين بخش از بازار 9 نماد ديگر نيز شاهد دادوستد سهام خود بودند كه در اين ميان ميتوان به معامله توافقي 76 هزار سهم «بورس» اشاره كرد.



              اعلام زمان عرضه بلوكي ذوب آهن

              از سوي ديگر سرانجام زمان عرضه بلوك 15 درصدي سهام ذوبآهن اصفهان مشخص شد. مدير بازار فرابورس با اعلام اين خبر گفت: در روز يكشنبه 25 تيرماه تعداد يك ميليارد و 190 ميليون سهم معادل 15 درصد از سهام شركت ذوب آهن اصفهان در بازار سوم فرابورس عرضه خواهد شد. امير هاموني در ادامه افزود: قيمت پايه هر سهم مزبور در روز عرضه معادل قيمت بسته شدن آن در روز قبل از واگذاري به اضافه 20 درصد خواهد بود، به شرط آنكه قيمت مزبور كمتر از 1500 ريال نباشد.



              اين در حالي است كه بلوك 89/19 درصدي شركت پتروشيمي داراب متعلق به شركت ملي صنايع پتروشيمي در بازار فرابورس عرضه شد كه خريداري نداشت. اين شركت با سرمايه 700 ميليارد و 709 ميليون و 767 هزار ريال در زمينه احداث، راه اندازي و بهره وري مجتمع هاي پتروشيمي و كارخانه هاي صنعتي به منظور توليد، بازاريابي مجاز، فروش و صدور محصولات پتروشيمي، ذخيره صادرات، واردات و تبديل مواد شيميايي و پتروشيميايي و فرآورده هاي فرعي و مشتقات آنها فعاليت دارد.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #97
                بانكها و نهادهاي مالي جديد در فرابورس -------- دوشنبه 12 تير 1391


                گروه بورس- بازار فرابورس، دومين روز از هفته جاري را با افزايش حجم معاملات و كاهش ارزش معاملات در مقايسه با روز ماقبل به پايان برد. روز گذشته تعداد 70 ميليون سهم به ارزش بيش از 148 ميليارد ريال در بازارهاي فرابورس دادوستد شد. از ميان 77 نماد حاضر در فرابورس، روز گذشته 25 نماد با رشد قيمت و 30 نماد با كاهش قيمت روبهرو بودند. 22 نماد ديگر نيز تغييري را به ثبت نرساندند. روز گذشته حقتقدم بانك ايران زمين بيشترين حجم معاملات فرابورس را به خود اختصاص داد. ديروز 39 ميليون و 500 هزار «وزمينح» در بازار اول فرابورس معامله شد. از سوي ديگر بيمه آرمان با ثبت ارزش معاملاتي معادل 23 ميليارد و 479 ميليون ريال از بيشترين ارزش معاملات برخوردار شد.



                پس از بيمه آرمان، حقتقدم بانك ايران زمين و اوراق مشاركت نارنجستان با ارزش معاملات 20 ميليارد و 540 ميليون ريال و 14 ميليارد و 31 ميليون ريال بيشترين ارزش معاملات را كسب كردند. در همين حال عمران و توسعه شاهد با 5 ميليون ريال معاملات، كمترين ارزش معاملات را به خود نسبت داد. روز گذشته اوراق اجاره جوپار كمترين حجم معاملات را شاهد بود. در اين روز تنها 120 برگه از اين اوراق دادوستد شد. روز گذشته نماد بيمه آرمان در بازار پايه گشايش يافت و با قيمت اوليه 1200 ريال دادوستد شد و در نهايت با ميانگين قيمتي 1253 ريال بيش از 27 ميليون سهم آن دادوستد شد. براساس اطلاعات منتشر شده اين نماد به منظور برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه در روز چهارشنبه 14 تيرماه، در پايان معاملات امروز متوقف ميشود. همچنين روز گذشته نمادهاي معاملاتي اوراق اجاره واسط مالي مهر، حقتقدم تسهيلات مسكن خردادماه و گسترش تجارت و سرمايه ايرانيان بازگشايي شد و مورد معامله قرار گرفت.



                «قوامين» هشتمين بانك فرابورس

                مدير پذيرش فرابورس ايران از درج شركت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در بازار دوم خبر داد و افزود: بانك قوامين به عنوان هشتمين بانك در بازار سهام فرابورس درج شد. به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، سيدمهدي علمالهدي با اعلام اين خبر گفت: بانك قوامين كه در زمينه واسطههاي مالي و پولي فعاليت ميكند به عنوان هفتاد و ششمين نماد معاملاتي در بازار پايه درج شد و با درج آن تعداد بانكها در بازار سهام فرابورس به هشت رسيد. علمالهدي در ادامه تصريح كرد: شركت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان با سرمايه 51ميليارد ريال به عنوان شصت و پنجمين نماد معاملاتي و هفدهمين شركت در بازار دوم درج شد.



                پرداخت سود 40 توماني فرابورس

                معاونت اجرايي فرابورس از پرداخت سود 400ريال به ازاي هر سهم بابت عملكرد سال مالي 90، از 20 تير به حساب بانكي سهامداران خبر داد. به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، محسن حميديان با اعلام اين خبر افزود: با توجه به مصوبه مجمع عمومي عادي سالانه در 24 خرداد مبني بر پرداخت سود نقدي به مبلغ 400 ريال به ازاي هر سهم بابت عملكرد سال مالي منتهي به 29 اسفند 1390، اين سود به حساب بانكي سهامداران حقيقي از 20تيرماه سال جاري و همچنين سهامداران حقوقي از 20دي ماه 91 واريز ميشود. وي تصريح كرد: سهامداراني كه تاكنون شماره حساب خود را به اين شركت اعلام نكردهاند، شماره حساب بانكي يكي از بانكهاي ملي، ملت و پاسارگاد خود را به امور سهام شركت فرابورس اعلام كنند.



                پذيره نويسي مالي و اعتباري كوثر

                رييس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سازمان بورس و اوراق بهادار از صدور مجوز پذيرهنويسي شركت مالي و اعتباري كوثر مركزي خبر داد. به گزارش سنا، غلامرضا ابوترابي با بيان اينكه اعضاي شركت مالي و اعتباري كوثر مركزي مبلغ 105 ميليارد تومان را تامين كردهاند، گفت: تعداد 450 ميليون سهم در پذيرهنويسي عمومي اين موسسه عرضه خواهد شد. وي اظهار كرد: پذيرهنويسي عمومي اين شركت مالي و اعتباري از طريق شركت فرابورس ايران انجام خواهد شد كه عامل پذيرهنويسي آن كارگزاري آبان است. ابوترابي مدت پذيرهنويسي عمومي شركت مالي و اعتباري كوثر مركزي را 30 روز اعلام كرد و افزود: اين پذيرهنويسي بعد از اجازه انتشار اعلاميه پذيرهنويسي از سوي اداره ثبت شركتها و موسسات غيرتجاري تهران انجام خواهد شد. وي تصريح كرد: بانك مركزي روز بيستم بهمنماه 1390 مجوز اوليه شركت مالي و اعتباري كوثر مركزي را صادر كرد كه مجوز پذيرهنويسي آن روز شنبه پس از بررسيهاي لازم در سازمان بورس صادر شد.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #98
                  پاي پالايشگاهها به فرابورس باز ميشود --------- سه شنبه 13 تير 1391


                  گروه بورس- در معاملات ديروز فرابورس ايران حدود 66 ميليون سهم و اوراق مشاركت به ارزش 137 ميليارد ريال مورد معامله قرار گرفت. بيشترين حجم معاملات ديروز از آن حقتقدم بانك ايران زمين بود كه با جابهجايي 39/5 ميليون سهم از ارزش 20 ميليارد و 540 ميليون ريال برخوردار شد. اوراق اجاره مپنا نيز در پي معامله 31 ميليارد ريال ورقه بيشترين ارزش را در معاملات ديروز فرابورس به نام خود ثبت كرد. در اين ميان اوراق امتياز تسهيلات مسكن خرداد 91 با اقبال بيشتري از سوي سهامداران برخوردار شد، به طوري كه يك هزار و 122 معامله در حجم 3/16 هزار برگه صورت گرفت.



                  در بازار ديروز فرابورس مهندسي صنعتي روان فناور 30 درصد و توكاريل 5 درصد رشد را در قيمتهاي خود شاهد بودند.اين گزارش ميافزايد: امتياز تسهيلات مسكن مهرماه 89 بيشترين عرضه را در نماد خود در بازار فرابورس شاهد بود. در مقابل آن بيشترين تقاضا از آن امتياز تسهيلات مسكن خردادماه 90 بود. در معاملات ديروز نماد حقتقدم و نماد سهام شركت مجتمع سيمان غرب آسيا، نماد مهندسي صنعتي روان فناور، صنايع پتروشيمي زنجان پس از برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه بازگشايي شد. از سوي ديگر نماد معاملاتي شركتهاي پتروشيمي لردگان و بيمه آرمان به منظور برگزاري مجمع عادي سالانه متوقف شد.



                  يك عرضه اوليه جديد

                  براساس اين گزارش، بازار فرابورس ايران چهارشنبه 14 تيرماه شاهد عرضه اوليه سهام پالايش نفت شيراز در بازار دوم خواهد بود، به طوري كه در آخرين روز كاري فرابورس در هفته جاري 51 ميليون و 377 هزار و 430 سهم از سهام اين شركت 1027 ميليارد ريال عرضه خواهد شد. 70 درصد از سهام اين شركت در اختيار شركت ملي پالايش و پخش فرآوردههاي نفتي ايران و 30 درصد بقيه تحت مالكيت شركت سرمايهگذاري سهام عدالت قرار دارد. همچنين امير هاموني مدير بازار فرابورس از پذيرهنويسي بانك قوامين ناشي از سلب حقتقدم در افزايش سرمايه از چهارشنبه چهاردهم تيرماه خبر داد كه به مدت 15 روز در بازار سوم فرابورس انجام خواهد شد.



                  سرمايه ثبت شده بانك قوامين 2.800 ميليارد ريال است كه براي تامين افزايش سرمايه خود به 4 هزار ميليارد ريال قصد دارد 1200 ميليارد ريال كه شامل 1200 ميليون سهم است را از طريق پذيرهنويسي با سلب تمام حقتقدم و فروش سهام با صرف تامين كند. مدير بازار فرابورس تاكيد كرد: صرف سهام حاصل از عرضه سهام ناشي از سلب حقتقدم در افزايش سرمايه، پس از كسر هزينههاي مربوط به انتشار سهام، در وجه سهامداران قبلي شركت پرداخت ميشود.در اين پذيرهنويسي شركت توسعه سرمايهگذاري قدر متعهد پذيرهنويسي و كارگزاري بانك ملي عامل فروش است. همچنين حداكثر ميزان خريد سهام براي هر كد مالكيت اشخاص حقيقي 10 هزار سهم و براي اشخاص حقوقي 30 هزار سهم در نظر گرفته شده است.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #99
                    از ديروز آغاز شد ------ رفت و برگشت نمادها در فرابورس


                    گروه بورس- محبوبه مغاني: طي مبادلات روز گذشته فرابورس ايران 117 ميليون و 373 هزار سهم مورد معامله قرار گرفت، تا ارزش مبادلات فرابورس از رقم 241 ميليارد و 765 ميليون ريالي برخوردار شود و به اين ترتيب معامله اين بازار با رشد دو برابري نسبت به روز دوشنبه روبهرو شد. حقتقدم بانك ايران زمين با معامله 39 ميليون و 505 هزار سهم بيشترين حجم معاملات را در فرابورس رقم زد. همچنين نماد بانك ايران زمين نيز با معامله 32 ميليارد و 83 ميليون ريال از بيشترين ارزش معاملات در ميان نمادهاي فرابورسي برخوردار شد. در معاملات ديروز فرابورس، نماد توكاريل بيشترين توجه بازار را به خود جلب كرد، به طوري كه اين نماد معاملاتي، دو هزار و 169 دفعه از سوي فعالان بازار مورد معامله قرار گرفت. شركت گسترش سرمايهگذاري ايرانيان نيز بيشترين افزايش را در قيمت سهم خود شاهد بود. بيشترين عرضه مربوط به اوراق امتياز تسهيلات مسكن اسفندماه 90 و بيشترين تقاضا مربوط به اوراق امتياز تسهيلات مسكن مهرماه 90 بود.



                    توقف و بازگشايي 5 نماد

                    در همين حال، روز گذشته نماد معاملات شركتهاي بيمه ميهن، سيمان مجد خواف، توكاريل و شركت خدمات ساختمان و تاسيسات راهآهن براي برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه متوقف شد. حال آنكه در اين روز نماد شركت مهندسي صنعتي روان فناور نيز پس از برگزاري مجمع عمومي عادي صاحبان سهام و تقسيم سود نقدي هر سهم، با محدوديت دامنه نوسان تا سقف 50 درصد بازگشايي شد؛ اما معاملهاي را شاهد نبود.



                    پذيره نويسي پنجمين بانك در فرابورس

                    اين گزارش ميافزايد: پذيرهنويسي يك ميليارد و 934ميليون و 509هزار سهم بانك خاورميانه از روز شنبه 17تير آغاز خواهد شد تا به اين واسطه تعداد بانكهاي پذيرهنويسي شده فرابورسي به 5 عدد برسد. بانك خاورميانه با برخورداري از 48 سهامدار حقيقي و 3 سهامدار حقوقي، 4 هزار ميليارد ريال سرمايه دارد كه از اين مبلغ 2هزارو 65ميليارد و 491 ميليون ريال از طريق موسسين بانك تامين شده و هزارو 934ميليارد و 509 ميليون ريال با پذيرهنويسي تامين ميشود. قيمت هر سهم در پذيرهنويسي هزار ريال است كه از روز شنبه 17تير به مدت 10روز از طريق شبكه كارگزاري فرابورس، انجام ميشود. شركت كارگزاري سهام پويا عامل فروش تعيين شده است و حداكثر ميزان خريد سهام براي هر كد مالكيت اشخاص حقيقي 50 هزار سهم و براي اشخاص حقوقي 100هزار سهم در نظر گرفته شده است.



                    اما با توجه به آنكه سرمايه بانك نبايد از محل تسهيلات دريافتي از بانكها و موسسات اعتباري تامين شود، پذيرهنويسان بايد فاقد هر گونه بدهي غيرجاري به بانكها و موسسات اعتباري باشند. افزون بر اين، موافقت هيات موسس با تخصيص سهام بيشتر از حداكثر تعيين شده، به منزله تخصيص قطعي سهام نبوده و منوط به وجود سهام متناسب در زمان عرضه و با رعايت تشريفات مربوط به معاملات در فرابورس است. در اين پذيرهنويسي كارمزدها و هزينههاي پذيرهنويسي سهام توسط ناشر و بر اساس ضوابط سازمان بورس پرداخت ميشود بنابراين خريداران تنها مبلغ هزار ريال را به ازاي هر سهم در پذيرهنويسي پرداخت ميكنند.



                    بازگشايي نماد چهل و چهارمين شركت در فرابورس

                    همچنين نماد شركت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در بازار دوم فرابورس روز شنبه آينده 17 تيرماه بازگشايي ميشود تا پس از اين بازگشايي، نماد معاملات سهام اين شركت در بازار دوم فرابورس انجام شود. در بازگشايي اين نماد معاملاتي مدير بازار فرابورس اعلام كرده است كه صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك اجازه خريد سهم مذكور را ندارند و آن دسته از صندوقهاي سرمايهگذاري مذكور كه داراي ايستگاه معاملاتي مجزا هستند، از ايستگاههاي معاملاتي خود براي ثبت سفارش خريد در اين نماد معاملاتي استفاده نكنند.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #100
                      نماد چهل و چهارمين شرکت در فرابورس بازگشايي مي شود

                      خبرگزاري موج - مدير بازار فرابورس ايران از بازگشايي نماد شرکت سرمايه گذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در بازار دوم فرابورس در روز شنبه آينده خبر داد.

                      به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، امير هاموني با اعلام اين خبر افزود: نماد شرکت سرمايه گذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در نماد "سدبير1" در روز شنبه 17 تير بازگشايي ميشود و از اين پس معاملات سهام اين شرکت در بازار دوم فرابورس انجام ميشود.
                      وي با اشاره به سرمايه 51 ميليارد ريالي در مورد ترکيب سهامداري اين شرکت گفت: شرکت سيمان زنجان مالک 9.3 درصد، شرکت سيمان فارس و خوزستان مالک 8.51 درصد، شرکت بازرگاني صنايع سيمان فارس و خوزستان مالک 6.7 درصد، شرکت سيمان آبيک مالک 1.7 درصد و ساير اشخاص حقيقي مالک 73 درصد سهام اين شرکت هستند.
                      هاموني در ادامه افزود: شرکت سرمايه گذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در زمينه واسطه گريهاي پولي و مالي فعاليت دارد و کارگزار معرف آن نيز کارگزاري تامين سرمايه نوين است.
                      مدير بازار فرابورس ايران تاکيد کرد: نماد معاملاتي شرکت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در بازار عادي گشايش مييابد و قيمت پاياني سهام، ميانگين موزون معاملات روزانه سهام در روز گشايش خواهد بود.
                      هاموني با اشاره به درج اين شرکت در بازار دوم فرابورس و محدوديتهاي موجود در اساسنامه صندوقهاي سرمايهگذاري مشترک گفت: صندوقهاي سرمايه گذاري مشترک اجازه خريد سهم مذکور را ندارند و آن دسته از صندوقهاي سرمايه گذاري مذکور که داراي ايستگاه معاملاتي مجزا هستند، از ايستگاههاي معاملاتي خود براي ثبت سفارش خريد در اين نماد معاملاتي استفاده نکنند.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #101
                        شنبه پنجمين بانک در فرابورس پذيره نويسي مي کند

                        خبرگزاري موج - معاونت نظارت و عمليات فرابورس از پذيره نويسي يک ميليارد 934ميليون و 509هزار سهم بانک خاورميانه از روز شنبه 17تير خبرداد وافزود : با اين پذيره نويسي تعداد بانک هاي پذيره نويسي شده فرابورسي به 5مي رسد.

                        به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي فرابورس ايران، حسن محمد تبار با بيان اين خبر گفت: بانک خاورميانه با داشتن 48سهامدار حقيقي و 3سهامدار حقوقي، 4هزار ميليارد ريال سرمايه دارد که از اين مبلغ 2هزارو 65ميليارد و 491 ميليون ريال از طريق موسسان بانک تامين شده و هزارو 934ميليارد و 509ميليون ريال با پذيره نويسي تامين مي شود.
                        وي ادامه داد: قيمت هر سهم در پذيره نويسي هزار ريال است که از روز شنبه 17تير به مدت 10روز از طريق شبکه کارگزاري فرابورس ،انجام مي شود.
                        محمد تبار با اعلام اينکه نماد معاملاتي از ساعت 8:30 صبح شنبه سفارش خريد را ثبت مي کند خاطر نشان کرد: شرکت تامين سرمايه سپهر در صورت عدم تکميل پذيره نويسي ،تا سقف 5درصد از سهام بانک متعهد به پذيره نويسي باقي مانده سهام شده است.
                        وي افزود: شرکت کارگزار ي سهام پويا عامل فروش تعيين شده است و حداکثر ميزان خريد سهام براي هر کد مالکيت اشخاص حقيقي 50هزار سهم و براي اشخاص حقوقي 100هزار سهم در نظر گرفته شده است .
                        محمد تبار تاکيد کرد : سرمايه بانک نبايد از محل تسهيلات دريافتي از بانک ها و موسسات اعتباري تامين شودو
                        پذيره نويسان مي بايست فاقد هر گونه بدهي غير جاري به بانک ها و موسسات اعتباري باشند.
                        وي همچنين تصريح کرد: موافقت هيات موسس با تخصيص سهام بيشتر از حداکثر تعيين شده، به منزله تخصيص قطعي سهام نبوده و منوط به وجود سهام متناسب در زمان عرضه و با رعايت تشريفات مربوط به معاملات در فرابورس است.
                        معاونت نظارت و عمليات با اشاره به اينکه هيچ يک از بانکها اعم از دولتي و غير دولتي و موسسات اعتباري نمي توانند مالک بيش از يک درصد سهام بانک شوندادامه داد: اشخاص حقوقي غير بانکي که بخشي از سرمايه و يا سهام آنها متعلق به دولت و يا شرکت هاي دولتي بوده و يا تحت مديريت بخش دولتي قرار دارند نمي توانند در بانک ،سهامدار باشند.
                        وي با اشاره به ممنوع بودن خريد سهام با استفاده از کد خريد گروهي "ددد"گفت:خريد سهام از طريق شبکه کارگزاري فرابورس ايران مستلزم وجود کد سهامداري فعال در سيستم شرکت سپرده گذاري مرکزي است و خريداراني که کد سهامداري ندارند مي توانند با مراجعه به يکي از کارگزاري هاي فرابورس نسبت به درخواست کد سهامداري اقدام کنند.
                        محمد تبار افزود: کارمزد ها و هزينه هاي پذيره نويسي سهام توسط ناشر و بر اساس ضوابط سازمان بورس پرداخت مي شود بنا براين خريداران تنها مبلغ هزار ريال را به ازاء هر سهم در پذيره نويسي پرداخت مي کنند .
                        به گفته وي با توجه به بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه ،پس از ثبت شرکت در مرجع ثبت شرکت ها ،نماد معاملاتي سهام بانک خاورميانه در فهرست نرخ هاي بازار پايه درج مي شود.م
                        محمد تبار ياد آور شد:بانك مركزي در روز 23 اسفندماه 1390 مجوز اوليه بانك خاورميانه را صادر كرد كه مجوز پذيره نويسي آن در روز 31 خرداد امسال پس از بررسي هاي لازم در سازمان بورس صادر شد.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #102
                          روز سهام بانكي در فرابورس ----- از پذيره نويسي «خاورميانه» تا خبر اميدواركننده «آرين»

                          گروه بورس- هديه لطفي: روز گذشته در حالي پذيرهنويسي بانك خاورميانه آغاز شد كه مديرعامل فرابورس از تلاش براي بازگشايي نماد بانك آرين سخن گفت و سهام بانك ايران زمين هم حجم معاملات قابل توجهي در اين روز داشت. حال آنكه همه اين اتفاقات در كنار بازگشايي نماد معاملاتي سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان، باعث رونق معاملات بازار فرابورس ايران در اولين روز كاري هفته شد. در بازار ديروز كمتر از 90 درصد از سهام قابل پذيرهنويسي بانك خاورميانه با موفقيت انجام شده است در واقع اين پذيرهنويسي در مقايسه با ديگر پذيرهنويسيهاي بانكي انجام شده در فرابورس از اقبال كمتري برخوردار بود، اما با اين وجود در روز گذشته يك ميليارد و 691 ميليون سهم مزبور به ارزش 6/1 هزار ميليارد ريال در بازار سوم فرابورس پذيرهنويسي شد و ادامه اين پذيرهنويسي به ارزش 9/243 ميليارد ريال به امروز موكول شد. يادآور ميشود، بانك مركزي در روز 23 اسفندماه 1390 مجوز اوليه بانك خاورميانه را صادر كرد كه مجوز پذيرهنويسي آن در روز 31 خرداد امسال پس از بررسيهاي لازم در سازمان بورس صادر شد. همچنين با توجه به بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه، پس از ثبت شركت در مرجع ثبت شركتها، نماد معاملاتي سهام بانك خاورميانه در فهرست نرخهاي بازار پايه درج ميشود.



                          راهكارهايي جديد براي بازگشايي نماد بانك آرين

                          اما ديروز در ظاهر روز خبرسازي بانكيها در فرابورس ايران بود، تا جايي كه مدير عامل فرابورس در گفتوگويي با اشاره به مصاحبه رييس كل بانك مركزي در خصوص افزايش سرمايه مجدد بانك آرين به 400 ميليارد تومان گفت: امكان بررسي مجدد مجوز فعاليت بانك آرين وجود دارد. مصطفي اميدقائمي در اين باره اظهار داشت: چندي پيش رييس كل بانك مركزي اظهارنظري بابت تجديد نظر در مورد آغاز به كار بانك آرين بعد از افزايش سرمايه به 400 ميليارد تومان كردند كه اين مساله گامي مثبت در راستاي حمايت از سهامداران بانك آرين است. وي گفت: بانك الكترونيكي آرين با اجازه بانك مركزي و پس از طي مراحل قانوني مجوز پذيرهنويسي دريافت و در چارچوب ضوابط مقرر سهام خود را عرضه و پذيره نويسي كرد و پس از بررسي لازم اجازه ثبت بانك از سوي بانك مركزي صادر شد. مديرعامل فرابورس خاطرنشان كرد: تا اين مرحله از نظر قانوني مشكلي وجود ندارد، البته پس از آن بانك مركزي صدور مجوز فعاليت بانكي را منوط به افزايش سرمايه به 200 ميليارد تومان كرد، پس از انجام مراحل و برگزاري مجمع عمومي فوقالعاده صاحبان سهام و اخذ مجوز از سازمان بورس اقدام به انتشار حقتقدم سهام شد و در دو مرحله منجر به تكميل افزايش سرمايه شد.



                          وي افزود: در اين مرحله بانك مركزي پس از بررسيهاي انجام شده اعلام كرد كه قسمتي از وجوه، از محل تسهيلات تامين شده است و به همين دليل چند ماه فرآيند ثبت افزايش سرمايه به تاخير افتاد و در نهايت نيز طي اطلاعيهاي اعلام شد كه مجوز تاسيس اين بانك لغو شده است. به گفته اميدقائمي، با توجه به مصاحبه اخير رياست كل بانك مركزي در صورت افزايش سرمايه مجدد بانك به مبلغ 400 ميليارد تومان، بانك مركزي ميتواند صدور مجوز فعاليت بانك را بررسي كند. البته انجام اين كار به طور طبيعي تا زماني كه افزايش سرمايه اوليه به ثبت نرسد، از نظر قانون تجارت اجرايي شدن افزايش سرمايه ثانويه امكانپذير نيست.



                          اي كاش اعتمادسازي ميكرديم؟

                          اين مقام مسوول خاطرنشان كرد: با توجه به اين وضعيت شايد بهتر بود چنين اقداماتي كه سبب عدم اطمينان در بازار سرمايه شود، انجام نميشد و اين موضوع چندين بار توسط كليه دستاندركاران بازار سرمايه اعلام شده است بنابراين، اقدام بانك مركزي در اصلاح وضعيت به وجود آمده را بايد به فال نيك گرفت و ما هم آماده همكاري براي عملياتي كردن اين كار هستيم. مديرعامل فرابورس ايران در پاسخ به اين سوال كه با توجه به اين كه قسمتي از پذيره نويسي سهام اين بانك توسط فرابورس انجام شده است، گام بعدي چيست و فرابورس در راستاي حل و فصل مشكلات اين بانك و سهامداران چه اقداماتي ميتواند انجام دهد، گفت: به هر حال فرآيند افزايش سرمايه در قانون تجارت داراي تعريف و روند اجرايي مشخصي است و اين بانك نيز تنها در همان چارچوب اجازه افزايش سرمايه و انتشار حقتقدم را خواهد داشت. وي ادامه داد: به هر حال فرابورس آمادگي كامل را دارد تا از طريق قانوني به فرآيند اصلاحات مدنظر بانك مركزي كه به نظر ميرسد در قالب افزايش سرمايه قابل انجام است كمك كند تا مشكلات سهامداران به سرعت حل شود.



                          به اين بانك اميدي هست، نيست؟

                          اميدقائمي درخصوص اينكه در مصاحبه رييس كل بانك مركزي علاوه بر افزايش سرمايه به راهكار ديگري يعني ادغام با موسسات مالي ديگر نيز اشاره شده، اعلام كرد: به اعتقاد من مرتفع نمودن ايرادات وارده به اين بانك و اصلاحات مد نظر بانك مركزي در كوتاهترين زمان ممكن و با در نظر گرفتن راهكارهاي حقوقي و اجرايي آن از اولويت برخوردار است. همچنين، راهكار افزايش سرمايه و نحوه ورود سهامداران جديد در قانون تجارت مشخص است. به گفته وي، با اين شرايط مجمع عمومي فوقالعاده صاحبان سهام ميتواند تشكيل و مواردي مانند، افزايش سرمايه به 400 ميليارد تومان، سلب حقتقدم از سهامداران به منظور ورود موسسات و سهامداران جديد مدنظر بانك مركزي و در صورت تمايل تغيير اساسنامه جهت تبديل شدن از بانك الكترونيكي به بانك شعبهاي را در مجمع تصميمگيري كرد تا بتوان فرآيندهاي بعدي را حسب قانون تجارت و مقررات بورس به اجرا درآورد.



                          اميدقائمي خاطرنشان كرد: به هر حال مجوز چنين افزايش سرمايه يا ادغام يا هر عمل حقوقي ديگري بايد از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ شود و اين سازمان با بررسيهاي حقوقي لازم اين مجوزها را صادر خواهد نمود. وي با بيان اينكه ابتدا بايد وضعيت مجوز فعاليت بانك مشخص شود گفت: بايد افزايش سرمايه قبلي تعيين تكليف شود تا اصلاحات مدنظر بانك مركزي در كوتاهترين زمان ممكن انجام شود و سهامداران بيش از اين منتظر نمانند. اين اظهارات در حالي مطرح ميشود كه چند تن از مراجع عظام پيش از اين در پاسخ به درخواست استفتاي سهامداران برخي بانكها و موسسات مبني بر ادغام اعلام كرده بودند كه ادغام اين موسسات بدون جلب رضايت سهامداران جايز نيست.



                          بازار پرحجم

                          از سوي ديگر در معاملات ديروز بازار فرابورس نيز تحركات چشمگيري از نمادهاي بانكي به چشم ميخورد، به طوري كه بانك ايران زمين و حقتقدم آن هر كدام به ترتيب با معاملات 5/19 و 5/39 ميليون سهمي خود حدود 87 درصد از حجم كل معاملات ديروز را تشكيل دادند و به اين ترتيب باعث رونق اين بازار شدند. افزون بر اين ارزش كل معاملات بازار فرابورس با جابهجايي 69 ميليون برگه اوراق بهادار به بيش از 416 ميليارد ريال رسيد كه اوراق اجاره سامان و مشاركت مسكن مهر هر كدام به ترتيب با مبادلات 143 و 7/100 ميليارد ريالي خود نقش بسزايي در اين رونق داشتند.
                          در همين حال اوراق اجاره مپنا و مشاركت نارنجستان نيز مورد توجه قرار گرفتند و هر كدام به ترتيب معاملات 63 ميليارد ريالي و 44 ميليارد ريالي را به ثبت رساندند.



                          «سدبير» كشف قيمت شد

                          از سوي ديگر نماد شركت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان نيز روز گذشته در بازار دوم فرابورس بازگشايي شد و هر سهم آن 1165 ريال قيمتگذاري شد. در بازار ديروز «سدبير» با قيمت اوليه 1100 ريال بازگشايي شد، اما در محدوده قيمتي 1100 تا 1411ريال در نوسان بود و در نهايت قيمت پاياني آن 1165 ريال محاسبه شد. تدبيرگران فارس و خوزستان با سرمايه 51 ميليارد ريال در زمينه واسطهگريهاي پولي و مالي فعاليت دارد.



                          درج «ويسا»

                          در اين روز همچنين به استناد تبصره «ب» ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه و موافقت كميته عرضه فرابورس، شركت سرمايهگذاري ايساتيس پويا با نماد «ويسا» و به عنوان هفتادوهشتمين نماد معاملاتي در فهرست نرخهاي بازار پايه درج نام شد.



                          آخرين وضعيت دو زيرمجموعه «خارزم»

                          افزون بر اين مديرعامل سرمايه گذاري خوارزمي با اعلام نتايج مجمع سالانه دو زير مجموعه از دريافت نظرات كارشناسي سبد سهام اين شركت و تشكيل هلدينگ فناوري اطلاعات خوارزمي خبر داد. مهدي كرباسيان در گفتوگو با فارس، با اشاره به برگزاري مجمع سالانه سرمايهگذاري آتينگر سپهر ايرانيان اظهار داشت: در اين مجمع علاوه بر تقسيم سود129 ريالي به ازاي هر سهم، مقرر شد اين زيرمجموعه درباره پرتفوي بورسي سرمايهگذاري خوارزمي نظرات كارشناسي دهد. وي با بيان اينكه سرمايهگذاري خوارزمي اوايل خرداد 90 با ورود به فرابورس فصل نويني را شروع كرده است، ادامه داد: برنامه استراتژيك پرتفوي اين شركت با چشم انداز 5 ساله به منظور افزايش ثروت سهامداران تدوين و در هيات مديره شركت تصويب شد. بهبود نسبت بازده داراييها، تداوم برنامههاي توسعه شركت و بهبود وضعيت نقدشوندگي سرمايهگذاريها هم از مهمترين اهداف موردنظر است. كرباسيان با اشاره به برگزاري مجمع سالانه ديگر شركت زير مجموعه سرمايه گذاري خوارزمي يعني دادهپردازي خوارزمي گفت: سهامداران در اين مجمع به تشكيل هرچه سريعتر هلدينگit خوارزمي راي دادند.
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • Oct 2010
                            • 4902

                            #103
                            قدرت نمايي «شراز» در فرابورس --------- سه شنبه 20 تير 1391


                            گروه بورس- اعظم شريفي: معاملات بازار ديروز فرابورس در حالي ادامه يافت كه باوجود افزايش در حجم و ارزش دادوستدها در اين بازار، نوسانات منفي شركتها نيز گستردهتر شد. روز گذشته همچنان پالايشگاه نفت شيراز تنها نماد قدرتمند بازار فرابورس بود كه با صف خريد 100 ميليوني تنها شاهد جابهجايي 13 هزار سهم بود كه قيمت پاياني اين نماد را به مبلغ 3127 ريال رساند. اين در حالي است كه با منفي شدن دوباره شاخص بورس، نوسانات منفي در نمادهاي عمده فرابورس نيز افزايش يافت، به طوري كه ذوبآهن با معامله 5/5 ميليون سهمي در نوسانات منفي افت 5/4 درصدي را تجربه كرد. همچنين ليزينگ ايرانيان، بيمه دي، باغميشه و عمران و توسعه شاهد به همراه پتروشيمي زاگرس از جمله نمادهايي بودند كه ديروز در حدود 5/4 تا 5 درصد نوسان منفي داشتند و با افت قيمت مواجه شدند. همچنين مسكن تهران از ديگر نمادهاي پرمعامله ديروز بود كه با دادوستد 6/5 ميليون سهمي كاهش قيمت 3 ريالي داشت.



                            در همين حال بيشترين حجم معاملات را در بازارهاي اول و دوم فرابورس، حقتقدم بانك ايرانزمين در بازار دوم فرابورس با جابهجايي 39 ميليون و 500 هزار سهم با نرخ 481 ريال داشت. كمترين حجم معاملات را كوير تاير در بازار اول فرابورس با جابهجايي هزار سهم و قيمت پاياني هزار و 585 ريال كسب كرد. بيشترين كاهش قيمت را عمران و توسعه شاهد با كاهش قيمت 9/4 درصد و قيمت3 هزار و 112 ريال در بازار دوم فرابورس در سيستم معاملاتي امروز ثبت كرد. از سوي ديگر در بازار ابزارهاي نوين مالي، بيشترين حجم معاملات را اوراق مشاركت مسكن مهر با جابهجايي 12 هزار و 440 برگه داشت. همچنين در سومين روز پذيرهنويسي بانك خاورميانه 6/4 ميليون سهم پذيرهنويسي شد كه 3/241 ميليون از هزار و 934 ميليارد و 509 ميليون سهم باقي مانده است و ادامه پذيرهنويسي به امروز موكول شد. قيمت اوراق تسهيلات مسكن نيز حدود يك درصد افزايش داشت و در مرز 61 تا 62 هزار تومان مبادله شد.



                            عرضه بلوك حق تقدم ايران زمين

                            مدير بازار فرابورس گفت: بلوك 8/7 درصدي از حقتقدم استفاده نشده بانك ايران زمين به قيمت پايه هر سهم 450 ريال امروز در فرابورس عرضه ميشود. به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، اميرهاموني با اعلام اين خبر افزود: 195 ميليون سهم معادل 8/4 درصد حقتقدم استفاده نشده بانك ايران زمين به قيمت پايه هر سهم 450 ريال امروز از طريق بازار فرابورس به صورت يكجا و نقد عرضه ميشود. وي تاكيد كرد: كارگزاراني كه حقتقدم استفاده نشده را خريداري ميكنند، علاوه بر مبلغ پرداختي بابت حقتقدم، مبلغ اسمي هر سهم را نيز از مشتري دريافت و وجه مورد نظر را به حساب اعلامي توسط بانك، حداكثر تا روز يكشنبه 25 تير واريز نمايند. مسووليت واريز مبلغ خريد حقتقدم و همچنين ارزش اسمي هر سهم بر عهده كارگزار است. وي در ادامه با يادآوري اينكه سهام مذكور حقتقدم استفاده نشده است، گفت: خريداران امكان فروش سهام خريداري نشده را تا قبل از ثبتافزايش سرمايه بانك ندارند. همچنين سرمايه بانك نبايد از محل تسهيلات دريافتي از بانكها و موسسات اعتباري تامين شود.
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #104
                              صف آرايي خريداران در فرابورس -------- چهارشنبه 21 تير 1391


                              گروه بورس- محبوبه مغاني: در معاملات روز گذشته فرابورس ايران 53 ميليون و 298 هزار و 460 سهم به ارزش 166 ميليارد و 158 ميليون ريال مورد معامله قرار گرفت. در معاملات ديروز پالايش نفت شيراز در پي معامله 58 هزار و 524 سهم به ارزش 192 ميليون ريالي همچنان با صف خريد 27 ميليون سهمي به كار خود پايان داد. توكاريل نيز پس از معامله يك ميليون و 158 هزار سهمي خود در دقايق پاياني بازار از صف خريد يك ميليون سهمي برخوردار شد. در گروه ساختمانيها نيز سرمايهگذاري مسكن تهران معاملات پرحجمي را در نماد خود شاهد بود. ذوبآهن اصفهان نيز پس از معاملات 12 ميليارد و 402 ميليون ريالي خود در پايان بازار با صف خريد مواجه شد. اما نماد شركت هلدينگ صنايع معدني خاورميانه (ميدكو) هم در اين روز معاملات 2 ميليارد و 708 ميليون ريالي خود را در درصدهاي منفي انجام داد.



                              پذیره نویسی بانك خاورمیانه با موفقيت پایان یافت

                              افزون بر اين، پذيرهنويسي يك ميليارد و 934 ميليون و 509 هزار سهم بانك خاورميانه كه از روز شنبه 17تير آغاز شده بود در چهارمين روز با موفقيت پایان یافت. به گزارش روابط عمومي فرابورس ايران، بانك خاورميانه با داشتن 48 سهامدار حقيقي و 3 سهامدار حقوقي، 4 هزار ميليارد ريال سرمايه دارد كه از اين مبلغ 2 هزار و 65 ميليارد و 491 ميليون ريال از طريق موسسين بانك تامين شده و هزار و 934 ميليارد و 509 ميليون ريال با پذيرهنويسي تامين شد. با اين پذيرهنويسي تعداد بانكهاي پذيرهنويسي شده فرابورسي به عدد 5 رسید. همچنين ديروز امتياز تسهيلات مسكن خرداد 91 بيشترين دفعات را در معاملات خود شاهد بود كه در پايان معاملات ديروز همچنان از بيشترين تقاضا برخوردار شد. امتيازات تسهيلات مسكن آذر 89 نيز بيشترين رشد را در قيمت خود در معاملات امروز فرابورس شاهد بود. افزون بر اين، امتياز تسهيلات مسكن ديماه 89 هم بيشترين عرضه را در اين روز تجربه كرد. براساس اين گزارش، ادامه رقابت براي خريد 195 ميليون سهم معادل 8/4 درصد از حقتقدم استفاده نشده بانك ايران زمين كه روز گذشته در فرابورس عرضه شد به قيمت پايه هر سهم 450 ريال به صورت نقد و به دليل رقابت در دقايق پاياني به امروز موكول شد.



                              توقف يك نماد و بازگشايي سه نماد

                              همچنين ديروز نماد معاملاتي سرمايهگذاري توسعه شمال، براي برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه و مجمع فوقالعاده صاحبان سهام متوقف شد. اين در حالي است كه نماد شركتهاي مهندسي ساختمان و تاسيسات راهآهن، بيمه ميهن، قند شيروان و قوچان پس از برگزاري مجمع عمومي عادي صاحبان سهام و تقسيم سود نقدي هر سهم بازگشايي شدند.



                              گشايش نماد بيمه سامان در فرابورس

                              افزون بر اين، نماد بيمه 400ميليارد ريالي سامان شنبه 24تير در بازار اول بازگشايي ميشود. بيمه سامان به عنوان سيوپنجمين شركت در بازار اول در گروه بيمه و صندوقهاي بازنشستگي به جز تامين اجتماعي فعاليت ميكند و بانك سامان با داشتن مالكيت 10درصدي از بيشترين سهام اين شركت بيمهاي برخوردار است. بيمه سامان نهمين شركت بيمهاي است كه وارد فرابورس ميشود.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

                                #105
                                رفت و برگشت «شراز» -------- پنجشنبه 22 تير 1391

                                گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس در حالي ابتداي معاملات ديروز را با شوك توقف و بازگشايي نماد معاملاتي پالايش نفت شيراز آغاز كرد كه پس از گذشت 5/1 ساعت از جريانات معاملات اين نماد با صف 40 ميليون سهمي به تابلوي فرابورس بازگشت و در نهايت معامله 363 هزار سهم به ارزش 125 ميليون تومان را به ثبت رساند، اما در پايان معاملات صف اين نماد به 25 ميليون سهم تعديل يافت.

                                در بازار ديروز بيش از 63 ميليون برگه اوراق بهادار ميان سهامداران خريد و فروش شد و ارزش كل مبادلات به 19 ميليارد تومان رسيد بازار ابزارهاي نوين مالي با معاملات سنگين اوراق گواهي سپرده سعدي و اجاره مپنا بيشترين نقش را در اين معاملات داشتند و هر كدام به ترتيب معاملات 5/4 و 4/4 ميليارد تومان را به ثبت رساندند. پتروشيمي مارون نيز در حالي پس از برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه و تقسيم سود نقدي با 5/2 درصد نوسان مثبت بازگشايي شد كه با جابهجايي 7/1 ميليون سهم به ارزش 7/2 ميليارد تومان مورد توجه سهامداران قرار گرفت. بالاست و بيمه ميهن نيز ديگر نمادهايي بودند كه روز گذشته پس از برگزاري مجامع بازگشايي شدند و هر كدام به ترتيب با 16/9 و 2 درصد افزايش قيمت به بازار بازگشتند. اما اوراق تسهيلات بانك مسكن نيز تغيير قيمت قابل توجهي نسبت به روز ماقبل نداشت و همچنان در محدوده 61 هزار تومان معامله شد.



                                بلوك حق تقدم ايران زمين به فروش رفت

                                افزون بر اين روز گذشته بلوك 8/4 درصدي حقتقدم استفاده نشده بانك ايران زمين به فروش رفت. پس از دو روز رقابت براي خريد 195 ميليون سهم معادل بلوك 8/4 درصدي حقتقدم استفاده نشده بانك ايران زمين، اين بلوك روز گذشته به قيمت هر سهم 483 ريال به صورت نقد، به فروش رفت.



                                قطعيت معامله «بيستون»

                                در همين حال روز گذشته معامله بلوك 68 درصدي سهام شركت پتروشيمي بيستون به قطعيت رسيد. بر اين اساس معامله 340 ميليون و 497 هزار سهم معادل 68 درصد از سهم شركت پتروشيمي بيستون به قيمت هر سهم 259 تومان و به ارزش 88 ميليارد تومان كه در روز دوشنبه 22 خردادماه سال جاري در بازار سوم فرابورس به فروش رفته بود، قطعي شد.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                                نظر

                                در حال کار...
                                X