سلام دوستان من هم تازه ثبت نام کردم امیدوارم همه پر سود باشند
جنب پــل حــا فظ
Collapse
X
-
هفته افت 2/4 درصدي بازار سهام ------ شنبه 10 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران نخستين هفته كاري خود در تابستان 91 را با افت 4/2درصدي به پايان برد تا يكي از بدترين كارنامههاي هفتگي سالهاي اخير بورس به ثبت برسد. طي هفته گذشته شاخص كل در سقوطي آزاد يك هزار و 111واحد افت كرد تا بازدهي بازار در سال 91 تا اين لحظه منفي باشد و سرمايهگذاران به طور متوسط 2/3 درصد زيان را در سبد خود تاكنون داشته باشند. رفتار بازار در هفته گذشته اگرچه ادامه شرايط چند هفته گذشته بوده است، اما كارشناسان برخي از عوامل تشديدكننده را در بروز اين شرايط موثر ميدانند. در مهمترين دلايل در مسائل كلان نگراني معاملهگران از وضعيت اقتصاد كلان كشور است؛ رشد شديد تورم و افزايش نگراني از وضعيت اقتصادي بنگاههاي اقتصادي موجب شده است تا بازار سرمايه نيز در فضاي خارج از وضعيت كلان اقتصاد كشور قرار نگيرد.
در همين حال با توجه به شروع تحريمهاي ايالات متحده در مورد بانك مركزي از روز پنجشنبه گذشته و تحريم نفتي اتحاديه اروپا از روز يكشنبه نگراني در مورد ميزان درآمد نفتي كشورمان افزايش يافته است. مهندس قلعهباني در سخناني كه توسط خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اينترنتي بلومبرگ گزارش شد خاطرنشان كرد: احتمال دارد ميزان صادرات نفت ايران با افت 20 تا 30 درصدي روبهرو شود و علت اين امر انجام عمليات تعميرات و نگهداري در ميادين بزرگ نفتي خواهد بود. قلعه باني همچنين در مورد ارتباط اتخاذ اين تصميم با اجراي تحريم نفتي اروپا عليه ايران از اول جولاي گفت: شايد به لحاظ زماني چنين ارتباطي وجود داشته باشد. با كاهش صادرات نفتي، بالانس نيازهاي ارزي و در نهايت افزايش تورم ميتواند وضعيت كلي سرمايه گذاري و اولويتهاي آن را در اقتصاد كشور تغيير دهد.
اما افت شديد شاخص بورس در هفته گذشته موجب شد تا تلاشهايي در سطوح مختلف براي كنترل بازار صورت گيرد كه در ابتداي هفته اين تلاشها در درون بازار و پس از آن در ميانه هفته توسط وزير اقتصاد و در نهايت در پايان هفته به اظهارنظر رييس جمهوري و جلسه با وي ختم شد. در روز گذشته معامله گران شاهد انتشار خبرهايي در مورد جلسه شوراي عالي اصل 44در دفتر رييسجمهوري بودند. در رابطه با اين جلسه دكتر علي صالحآبادي خاطرنشان كرد: در اين جلسه كه نخستين دستور آن به بررسي آخرين وضعيت بازار سرمايه اختصاص داشت، رييسجمهور ضمن تاكيد بر حمايت كامل از بازار سرمايه خاطرنشان كرد: در شرايط كنوني، بايد از داراييهاي مردم كه در بورس سرمايهگذاري كردهاند، به طور كامل حمايت و محافظت شود. سخنگوي سازمان بورس افزود: در ادامه جلسه، راهكارهاي حمايت از بازار سرمايه مورد بحث و بررسي قرار گرفته و چهار راهكار مهم و عملياتي در حمايت از بازار سرمايه و تقويت اين بازار، مورد تصويب شوراي عالي اصل 44 قرار گرفت.
آيا اين مصوبات راهگشاست؟
هرچند كه مصوبات اخير ميتواند نقش موثري در جلوگيري از افتهاي هيجاني بازار داشته باشد، اما كارشناسان بازار رشد و بهبود شرايط بازار را نيازمند تغيير در متغيرهاي كلاني در اقتصاد كشور از جمله تغيير در نرخ سود بانكي است. به ويژه آنكه در حال حاضر انتظار نميرود بورس بتواند در برابر نرخ سود 20درصد بانكها كه بدون ريسك تلقي ميشود، بازدهي متناسبي را ارائه دهد. از سوي ديگر كارشناسان كاهش هزينههاي معاملاتي و كارمزد را يكي از الزامات بازار در شرايط كنوني ميدانند كه اين امر نيز تاكنون محقق نشده است. با نرخ كارمزد 5/1 درصدي معاملات در حال حاضر كمتر سرمايهگذاري تمايل به خريد و فروش سهام در بازار منفي از خود نشان ميدهد. در همين حال برخي از كارشناسان حركت بازار به سوي پي براي 4 را يكي از زمينههاي تعادل بازار در روزهاي آينده ميدانند.
از اين ديدگاه پي بر اي بازار در اكثر نمادهاي ارزنده محدودهاي از 3تا 5/4 را در بر دارد كه همين امر ميتواند به رشد بازار در ميانمدت و به ويژه پس از رفع نگرانيها منجر شود. در همين حال معاملهگران به دقت روند تحولات سياسي را در محدوده ديد خود دارند؛ در شرايطي روز يكشنبه تحريم نفتي كشورمان از سوي اتحاديه اروپا شروع ميشود كه ايالات متحده در تصميم جديدي دو كشور چين و سنگاپور را نيز از تحريم نفتي معاف كرد. در همين حال در آخرين تحول در حوزه مذاكرات اتمي و يك هفته مانده به جلسه كارشناسان در استانبول، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران طي نامهاي به مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا درباره هرگونه اقدام غيرسازنده غرب در قبال ايران هشدار داد. سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي در اين نامه با اشاره به مباني استدلالي و منطقي پيشنهادهاي جمهوري اسلامي ايران و نيز ارزيابي مستدل و دقيق پيشنهاد 1+5 در گفتوگوهاي مسكو تاكيد كرد: «جمهوري اسلامي ايران همچون گذشته آمادگي دارد به سهم خود در ابتكار عملهايي كه بتواند گفتوگوهايي موفق و رو به جلو را رقم بزند كماكان مشاركت نمايد.
سعيد جليلي با ارزيابي روند گفتوگوهاي استانبول، بغداد و مسكو تصريح كرد: «استمرار گفتوگوهاي موفق و رو به جلو صرفا در شرايطي ممكن است كه در چارچوب راهبرد همكاري و در پي ايجاد اعتماد ملت ايران باشد». در كنار اخبار كلان داخلي، بازار سهام به شدت از وضعيت نامناسب بازارهاي جهاني نيز آسيب ديده است. در حالي كه بحران اقتصادي اروپا و همچنين اقدامات عربستان سعودي بهاي نفت را به شدت كاهش داده است، بهاي فلزات و مواد خام نيز رو به كاهش دارد. در آخرين معاملات بازارهاي جهاني هر چند كه خوش بيني به اجلاس بروكسل و كنترل بدهي بانكهاي اسپانيا باعث تقويت يورو شده است، اما همچنان قيمتهاي فلزات رنگين و نفت در حد پايين است.
در بازار فلزات لندن بهاي مس به 7هزار و 421دلار در هر تن، بهاي فلزات روي، سرب و آلومينيوم به ترتيب يك هزار و 799دلار، يك هزار و 769 و يك هزار و 832دلار در هر تن رقم خورده است. بهاي بيلت فولادي نيز در بورس فلزات لندن به 366دلار در هر تن بالغ شده است. در همين حال در درون بازار سهام معاملهگران به زودي شاهد عرضه سهام دو پالايشگاه شيراز و تهران و پذيرهنويسي بانك خاورميانه خواهند بود. به گفته مصطفي اميدقائمي، مجوز پذيرهنويسي بانك خاورميانه توسط سازمان بورس صادر شده است و پذيرهنويسي اين شركت بعد از ثبت در اداره ثبت شركتها و ارائه مجوز لازم در فرابورس صورت ميگيرد.اميدقائمي در ادامه از عرضه پالايشگاه شيراز و تهران در فرابورس خبر داد و گفت: به زودي 5 درصد از سهام پالايشگاه شيراز و تهران در فرابورس عرضه ميشود.
در بازار چه خبر بود؟
بورس اوراق بهادار روز چهارشنبه شاهد تلاش معاملهگران عمده و حقوقيها براي كنترل عرضهها در بازار بود. با جمعآوري بخشي از صفهاي فروش، معاملهگران شاهد تثبيت نسبي بازار بودند. هرچند كه اين جمعآوري صفهاي فروش موجب شد تا شاخص كل 270واحد معادل يك درصد افت كند. اين افت شديد و تلاش براي كنترل بازار ميتواند در روزهاي آينده بازار را با تعادل نسبي همراه كند؛ به ويژه آنكه به صورت تكنيكي بازار پس از يك افت شديد ميتواند يك بازگشت موقت را تجربه كند. در بازار چهارشنبه 69 ميليون سهم پالايشگاه بندرعباس، 3/16 ميليون سهم فولاد مباركه، 7/10 ميليون سهم سرمايهگذاري غدير، 63/9 ميليون سهم مديريت پروژههاي نيروگاهي ايران، 59/8 ميليون سهم سرمايهگذاري توسعه معادن و فلزات و ميزان قابل ملاحظهاي از سهام ذوب آهن اصفهان، نفت و گاز پارسيان، مخابرات و صندوق بازنشستگي مورد معامله قرار گرفت كه در اين ميان تنها سرمايهگذاري غدير و مپنا توانستند رشد قيمتي را تجربه كنند و بخش عمدهاي از نمادها در نوسان منفي باقي ماندند.
وقتي پست بانك شفاف ميشود
در بازار چهارشنبه در گروه مالي، نماد پست بانك براي تعديل سود متوقف شد. پس از ماهها عدم ارائه گزارش از سوي پستبانك بازار در انتظار گزارش اين بانك است؛ امري كه ميتواند در بردارنده خبرهاي مهمي باشد. در گروه بانكي، مدير عامل بانك ملي با اشاره به ارائه گزارش ارزي اين بانك به بانك مركزي خبر داد كه رييس كل بانك مركزي وعده داده تا پايان تير ماه امسال با بانكها تسويه حساب كند.در اين گروه، بانك تات همچنان با خبرهايي مربوط به ادغام اين بانك و دو موسسه مالي ديگر براي تشكيل بانك آينده مواجه است. در آخرين تحولات در حالي كه اين سه موسسه مالي داراي مجموعا نزديك به 2هزار شعبه هستند بانك مركزي تنها براي فعاليت 165شعبه بانك آينده مجوز صادر كرده است و تكليف مابقي شعب نامشخص است. در اين گروه مجمع رايان سايپا نيز با تقسيم 91درصد سود محقق شده معادل 105تومان به ازاي هر سهم موافقت كرد.
در گروه تصفيه نفت، نماد تازه وارد پالايشگاه بندرعباس روز چهارشنبه تا صف فروش عقب نشست كه جمعآوري شد. در اين ميان توقف طولاني مدت پالايشگاه اصفهان به بروز شايعاتي در مورد اين شركت و حسابهاي مالي ميان «شپنا» و پخش و پالايش و همچنين پتروشيمي اصفهان منجر شده است. در گروه معدني، نماد گلگهر امروز شاهد توقف نماد براي برگزاري مجمع سالانه خواهد بود.در گروه فلزي، عرضه 15 درصد سهام ذوب آهن اصفهان معادل يك ميليارد سهم از طريق فرابورس در نيمه دوم تيرماه سال جاري انجام ميشود.براساس گزارش منتشره 15 درصد سهام ذوبآهن اصفهان معادل يك ميليارد و 180 ميليون و 260 هزار و 900 سهم به قيمت تابلو فرابورس در روز عرضه (معادل قيمت بسته شدن در روز قبل از عرضه) به اضافه 20 درصد به شرط آنكه از 1500 ريال كمتر نباشد در نيمه دوم تيرماه جاري از طريق فرابورس واگذار خواهد شد.
در اين گروه براساس خبرهاي منتشره آلومتك ساختمان مركزي خود به مزايده گذاشته است.در گروه خودرو، معاون مديرعامل ايران خودرو حجم توليد تندر- 90 را بر مبناي اعلام نياز بخش فروش ايران خودرو اعلام كرد و افزود: از دو سال پيش تاكنون مشكلي در تامين قطعات يدكي تندر- 90 وجود ندارد. محمدرضا معتمد تصريح كرد: از دو هفته پيش، يك مرحله افزايش توليد در مورد تندر- 90 اتفاق افتاد و به توليد 250 دستگاه در روز رسيديم كه اميدواريم طي 3 ماه آينده به 300 دستگاه برسيم. معاون مديرعامل ايران خودرو در واكنش به اين موضوع كه نياز بازار به تندر- 90 زياد است و مشتريان همواره منتظر فروش اين خودرو هستند، اظهار كرد: مشكلات خط توليد را با يك فوت نميتوان حل كرد و رفع آن زمانبر است.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
تعادل حمايتي بورس ------ يكشنبه 11 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با تلاش معاملهگران مدافع براي جلوگيري از ادامه افت بازار با رشد قيمتها همراه شد. در بازار ديروز شاخص توانست 116واحد رشد را شاهد باشد. اكثر كارشناسان افت شديد شاخص در هفته گذشته به ويژه افت يك درصدي شاخص در روز چهارشنبه و همچنين اعلام حمايت مسوولان به ويژه رياست جمهوري از بازار سهام را دليل چرخش معاملات ميدانند.
معامله گران ديروز در حالي شاهد
بازپسگيري 46/0 درصد از افت 2/3 درصدي بازار در سال جاري بودند كه اكثر نمادهاي عمده بازار از جمله پالايشگاه نفت بندرعباس، ذوبآهن اصفهان، كالسيمين، توسعه معادن روي، مپنا و نفت و گاز پارسيان با صفهاي خريد همراه بودند. انتظار ميرود در صورت ادامه حمايت از بازار اين صفهاي خريد بتواند در روزهاي آينده نيز پابرجا باشند. در همين حال ارزش معاملات ديروز بازار سرمايه همچنان در حد اندكي باقي ماند و اكثر نمادها بدون معاملات پرحجمي رشد قيمتي را تجربه كردند. ديروز بدون در نظر گرفتن ارزش معاملات حقتقدمهاي پتروشيمي كرمانشاه، تقريبا 23ميليارد تومان داد و ستد سهام در بازار صورت گرفت كه بسيار اندك تلقي ميشود. از ديدگاه تكنيكي اطمينان به تغيير جهت بازار و بازگشت آن نيازمند حجم بيشتر دادوستدها است؛ چراكه به لحاظ تكنيكي تنها بازار زماني ميتواند به رشد اميدوار باشد كه حجم معاملات و تزريق نقدينگي فروشندگان بالقوه را از بازار خارج كند.
در همين حال كارشناسان تعادل يابي بازار را موضوعي جدا از رشد احتمالي بازار تلقي كرده و رخداد رشد بازار را نيازمند تخليه تنشها و نگرانيها از بازار قلمداد ميكنند. در اين فضا كارشناسان تعادل در بازار و جريان داشتن معاملات را موفقيتي براي بازار قلمداد ميكنند كه ميتواند زمينه ساز رشد بازار پس از رفع نگرانيها باشد. در بازار ديروز در ادامه تلاشها براي كنترل بازار اعلام شد جلسات كارگروه حمايت از بازار كه براساس مصوبات جلسه شوراي اصل 44 با حضور رييسجمهوري تشكيل ميشود، در هفته جاري نيز برگزار خواهد شد. همچنين ديروز محمدرضا پور ابراهيمي، نايب رييس كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرنگار بورس نيوز اظهار كرد: واكنش بيش از حد به متغيرهاي غيراقتصادي و خارجي يكي از عوامل موثر بر شكل گيري اين روند منفي است.
در بخش داخلي مسائلي همچون سياستهاي ارزي دولت، تعيين نرخ 20 درصدي سود سپرده هاي بانكي و احتمال اجراي فاز دوم قانون هدفمندي يارانهها در سال جاري از جمله مشكلات موجود پيرامون بازار سرمايه است. اما چنانچه اين دو بعد مديريت شود فضاي بورس و بازار سرمايه رو به بهبود ميرود. عضو شوراي عالي بورس تاكيد كرد: در شرايط فعلي طبق بررسيهاي به عمل آمده، واضح است كه رويكرد تعديلي و اصلاح قيمتها در بازار سرمايه برگرفته از ماهيت سودآوري شركتهاي فعال در بازار سهام نيست. چرا كه در گزارشهاي عملكردي 25 تا 30 شركتي كه بيشترين حجم بازار را تشكيل ميدهند، تعديل منفي سودآوري مشاهده نميشود. بنابراين مشكل به جنبه سودآوري شركتها ارتباط چنداني ندارد.
در همين حال در آستانه شروع تحريمهاي نفتي اتحاديه اروپا وضعيت بازار ارز نيز ديروز در رصد معاملهگران قرار داشت كه نوسان شديدي را تجربه كرد. افزون بر اين، در حوزه اقتصادي ديروز محمود بهمني رييس كل بانك مركزي در همايش روز ملي صنعت و معدن با اشاره به تسهيلات در نظر گرفته شده براي بخش توليد كشور، گفت: تسهيلات بخش صنعت و معدن 2 درصد كاهش خواهد يافت كه به زودي آن را براي اجرا ابلاغ خواهيم كرد. رييس كل بانك مركزي با اشاره به اينكه بانكهاي خصوصي نبايد بعد از عدم دريافت تسهيلات وام، وثايق وام گيرندگان را به نام خود بزنند، گفت: دستورالعمل اين موضوع طي چند روز آتي ابلاغ خواهد شد.
در روزهاي اخير انتقادات شديدي از افزايش نرخ سود بانكي مطرح شده است كه اين امر احتمال كاهش نرخ سود بانكي را افزايش داده است. تصميم براي كاهش نرخ سود تسهيلات بخش صنعت و معدن متعاقب كاهش نرخ سود تسهيلات براي صادركنندگان، دومين گام در كاهش سود تسهيلات در چند هفته اخير به شمار ميرود. اما در بازار سهام معاملهگران همچنان شاهد ترافيك شديد برگزاري مجامع هستند. نزديك به 80 شركت بورسي در خلال سه هفته آينده شاهد برگزاري مجامع سالانه خود خواهند بودند. در بازار ديروز در گروه شيميايي، هلدينگ نفت و گاز پارسيان با انتشار اطلاعيهاي از تحقق سود يك هزار و 650ريالي شركت در شش ماه نخست سال مالي خبر داد. براساس اين اطلاعيه احتمال تعديل مثبت عايدي «پارسان» در گزارشهاي آتي وجود دارد.
در همين حال با توجه به تعديل سود پتروشيمي پرديس، تعديل سود «پارسان» و پس از آن تعديل غدير مورد انتظار بازار است. در گروه بانكي ديروز بانك ملت كه براي سال مالي 90 خود به ازاي هر سهم 347 ريال سود پيشبيني كرده كه در نهايت در گزارش 12 ماهه به سود 350 ريالي رسيد. انتظار ميرود بانك ملت به زودي برنامه خود براي افزايش سرمايه از محل تجديد ارزيابي و مطالبات آتي سهامداران را به اطلاع بازار برساند. در گروه معدني ديروز مديرعامل گروه توسعه معادن روي ايران، با بيان اينكه 80 درصد محصولات سرب روي اين شركت صادر ميشود، گفت: تلاش ميشود با توليد انبوه براي صادرات، واحدهاي كوچك توليدكننده سرب و روي بتوانند نياز داخل كشور را تامين كنند. محمد ابراهيم فروزنده در گفتوگو با ايرنا، به مقصد محصولات صادراتي اين شركت اشاره كرد و افزود: چين، هند، كره، تركيه عمده خريداران محصولات توليدي گروه توسعه معادن سرب روي ايران محسوب ميشوند.
فروزنده به مشكلات موجود براي نقلوانتقال پول و ارز به بانكهاي ايراني اشاره و اظهار كرد: در زمان حاضر با وجود تحريمها، نقلوانتقال بالاي 40 هزار دلار ارز توسط بانك جهاني رصد ميشود. مديرعامل گروه توسعه معادن روي ايران، بر لزوم همكاري مناسب بانكها براي واردكردن ارز به كشور تاكيد كرد و گفت: مشكلاتي نيز پس از واريز ارز توسط خريداران خارجي به حسابهاي بينالمللي براي برداشت از داخل كشور وجود دارد كه بايد همكاري مناسب بانكها مرتفع شود. وي خاطرنشان كرد: بانكهاي داخلي با وجود واريز وجوه به صورت ارز، حاضر به پرداخت عين ارز به شركت نيستند و معادل ريالي آن را پرداخت ميكنند.
فرزونده به پايين بودن نرخ ارز داخل نسبت به خارج از كشور اشاره كرد و افزود: در صورتي كه نرخ ارز ايران با خروج از كشور برابر شود، اين مشكلات بانكي نيز مرتفع خواهد شد. در گروه حملونقل شركت توكا ريل كه براي سال 90 به ازاي هر سهم 345 ريال سود پيشبيني كرده بود، در نهايت در صورتهاي مالي 12 ماهه به سود 365 ريالي به ازاي هر سهم رسيد. در مجموع بازار ديروز بازاري بازگشتي و توام با رشد شاخص بود كه در آن 5/36 ميليارد تومان بود كه 7/37 درصد آن را معاملات 50ميليون برگه حقتقدم پتروشيمي كرمانشاه تشكيل داد. از 211 نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 98 نماد با كاهش قيمت و 104نماد با رشد ارزش همراه شدند.
یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
بازار متعادل ماند --------- دوشنبه 12 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز شاهد ادامه روند متعادل خود بود، به گونه اي كه شاخص كل توانست 51/56 واحد رشد كند. در معاملات ديروز نگاه سرمايه گذاران به تداوم بحثها در مورد حمايت از بازار سرمايه بود، اين در شرايطي است كه معامله گران همچنان در انتظار اقدامات عملي براي حمايت از بازار – به جز جمع آوري موقت صفهاي فروش – هستند تا مشكلات بازار به صورت ريشهاي حل شود. در بازار ديروز معامله گران در تحولات كلان شاهد سخنان وزير اقتصاد بودند كه وي از خارج شدن گام دوم هدفمندسازي يارانه ها از دستور كار دولت خبر داد و گفت: اجراي گام دوم قانون هدفمندسازي يارانهها به معناي اصلاح يا افزايش قيمتها اساسا از دستور كار خارج شده است. وي افزود: كارهاي زيرساختي صورت ميگيرد اما گام دوم هدفمندسازي يارانهها با تلقي افزايش قيمت از دستور كار خارج شده است.
به گزارش ايسنا، سخنگوي اقتصادي دولت درباره افزايش نرخ ارز نيز گفت: دولت هيچگونه اراده اي براي افزايش نرخ ارز نداشته است. وي با بيان اينكه نقش سوداگران در بازار را نفي نميكنيم، تصريح كرد: بهرغم كاهش واردات در دو ماه اخير، بانك مركزي ارز بيشتري نسبت به گذشته از طريق شبكه بانكي توزيع كرده است. در گروه فلزي نخستين كارخانه احياي مستقيم 5/1 ميليون تني (مگا مدول)، با فناوري ايراني اين هفته با حضور مقامات عالي كشور به طور رسمي راهاندازي ميشود. اين كارخانه توليد آهن اسفنجي، يكي از 2 واحد 5/1 ميليون تني احياي مستقيم است كه در مجتمع فولاد مباركه اجرا و راهاندازي آن با موفقيت انجام شده است. اين در حالي است كه تاكنون ظرفيت واحدهاي احياي مستقيم راهاندازي شده، كمتر از يك ميليون تن بوده است. مجموع سرمايه گذاري اين دو واحد عظيم، حدود 3 هزار و 70 ميليارد ريال است.
برنامه راه اندازي نخستين كارخانه احياي مستقيم مگا مدول با فعاليت سه شيفت شركتهاي كارفرما، پيمانكار و مشاور در ماهها و هفته هاي اخير عملي شده، به طوري كه توليد در اين كارخانه نيز با موفقيت انجام شده است. در گروه سيماني، مديرعامل شركت سيمان خاش گفت: اين شركت بزرگترين محموله صادراتي سيمان ايران را به قاره آفريقا صادر كرد. علي اصغر گرشاسبي تصريح كرد: سيمان خاش به عنوان تنها صادركننده سيمان به آفريقا، بزرگترين محموله دريايي خود را با ظرفيت 22 هزار تن به سومالي صادر كرد. وي افزود: صادرات سيمان به كشور سومالي نويد بخش گسترش بازارهاي صادراتي محصولات توليدي اين شركت در قاره آفريقا و ساير كشورهاي همسايه است.
در گروه تصفيه نفت، مديرعامل شركت پالايش نفت تبريز ظرفيت توليد بنزين در اين پالايشگاه را 2 ميليون و 600 هزار ليتر در روز اعلام كرد و گفت: با بهره برداري از پروژه بنزين سازي در سال جاري، روزانه يك ميليون ليتر بنزين با استاندارد يورو پنج به توليدات اين پالايشگاه افزوده ميشود. اسماعيل آقاپور در نشستي خبري زمان بهره برداري از پروژه بنزين سازي پالايشگاه تبريز را بهمن ماه سال جاري پيش بيني كرد و گفت: با بهرهبرداري از اين پروژه كه يكي از طرحهاي مهر ماندگار است روزانه 750 بشكه بنزن توليد ميشود كه به عنوان خوراك پتروشيمي تبريز به اين واحد انتقال داده ميشود. وي با اشاره به اينكه اين پروژه شامل سه واحد فرآيندي و يك واحد توليد برق (نيروگاه) است، گفت: بنزين توليدي اين واحد شامل بنزين با درجه آرام سوزي اكتان90، 92 و 95 است و در بخشهاي جانبي از واحدهاي كنوني استفاده ميشود.
آقاپور با اشاره به اينكه 95 درصد قطعات مورد نياز اين پروژه توسط سازندگان داخلي تامين شده و پيشرفت كلي اين پروژه 92/92 درصد است، گفت: اين پروژه از نظر مهندسي 25/99 درصد و از نظر خريد تجهيزات 4/97 درصد پيشرفت دارد. در گروه تجهيزات، مديرعامل مپنا از برنامه اين شركت براي افزايش مشاركت در توسعه ميدانهاي نفت و گاز كشور خبر داد. عباس علي آبادي در گفتوگو با شانا برنامه آتي مپنا براي حضور در پروژههاي نفتي را توسعه ميدانهاي نفت و گاز خواند و تاكيد كرد: اين مهم از سوي مپنا با تاسيس شركتهاي جديد و خريد شركتهايي كه در اين زمينه فعاليت داشته اند، انجام ميشود. در مجموع بازار ديروز بازار متعادل و مثبتي بود و در آن 6/52 ميليارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت كه 8/26 درصد آن را معامله 5ميليون سهم حق تقدم كرمانشاه تشكيل داد. از 191 نمادي كه به روي تابلو رفتند 89 نماد با كاهش قيمت و 101 نماد با رشد ارزش همراه شد.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
تعادل در بازار جا خوش ميكند؟ ------ سه شنبه 13 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز نيز شاهد رشد تحت حمايت معاملهگران عمده بود. ديروز معاملهگران در ادامه حمايت از بازار شاهد آن بودند كه عرضههاي معاملهگران كوتاهمدت در اكثر نمادهاي بازار از جمله پالايشگاه بندرعباس، توسعه معادن روي، مديريت پروژههاي نيروگاهي ايران و كالسيمين جمعآوري شده و مجددا صفهاي خريد برقرار شد. در اين فضا معاملهگران با اطمينان بيشتري به روند داد و ستدها پرداخته و دامنه رشد قيمتي نمادها افزايش يافت تا نمادهايي نظير پتروشيمي شازند، بانك ملت، صنايع شيميايي ايران، پتروشيمي اميركبير و سرمايهگذاري سايپا نيز به صف خريد برسند. در اين شرايط شاخص كل توانست 118 واحد رشد كرده و به 25هزار و 345واحد برسد. در بازار ديروز نگاهها در تحولات كلان به سوي مذاكرات كارشناسي استانبول كه احتمالا امروز آغاز خواهد شد، معطوف بود.
در بازار ديروز معاملهگران در تحولات مهم شاهد انتشار اطلاعيهاي از سوي سازمان خصوصيسازي بودند كه براساس اين اطلاعيه سازمان ضمن حراج دو شركت هپكو و فولاد ميبد كه خريداران آنها از ايفاي تعهدات خودداري كردهاند، عرضه يك بلوك 20درصدي از ملي مس را آگهي كرده است. اين عرضه ميتواند در كنار عرضههاي دو شركت فولاد خوزستان و ذوب آهن اصفهان مهمترين عرضههاي امسال را شكل بدهند. به گزارش روابط عمومي سازمان خصوصيسازي؛ اين سازمان در نظر دارد در اجراي قانون و مقررات مربوط به سياستهاي اصل 44 قانون اساسي 72/60 درصد سهام شركت توليد تجهيزات سنگين – هپكو (به وكالت از سوي شركت واگنسازي كوثر) به ارزش كل پايه 6/469 ميليارد ريال را به صورت نقد از طريق بورس، 13/46 درصد سهام شركت فولاد ميبد (به وكالت از سوي شركت سرمايهگذاري اقتصاد نوين پارسيان) به ارزش كل پايه 8/45 ميليارد ريال به صورت نقد از طريق مزايده و 20 درصد سهام شركت صنايع مس ايران به ارزش كل پايه هر سهم 5799 ريال به صورت نقد و اقساط از طريق بورس واگذار نمايد.
بازگشت نگراني به بازارهاي جهاني
در بازار ديروز همچنين بازگشايي بازارهاي جهاني با بازگشت نگراني و افت قيمت نفت خام همراه شد. به دنبال كاهش توليدات صنعتي چين و تداوم بحران مالي منطقه يورو و مشكلات اقتصادي آمريكا، قيمت نفت با كاهش دو دلاري به كمتر از ۹۶ دلار در هر بشكه و قيمت جهاني طلا با كاهش ۱۱ دلاري به 1592 دلار در هر اونس رسيد. پس از آنكه قيمت نفت برنت درياي شمال روز جمعه با بيشترين رشد خود روبهرو شد، قيمت نفت ديروز پس از كاهش توليدات صنعتي چين با كاهش مواجه شد و به كمتر از 96 دلار در هر بشكه رسيد. نفت وست تگزاس نفت پايه آمريكا نيز با كاهش 5/1دلاري به 4/83دلار در بشكه رسيد. براساس گزارشهاي منتشره افت سفارشات صنعتي و صادراتي در چين طي ماه ژوئن تاثير زيادي بر كاهش توليدات صنعتي اين كشور داشته است. سفارشات صادراتي چين طي ماه گذشته با بيشترين كاهش از دسامبر 2011 ميلادي روبهرو شده است. ادامه بحران مالي و بدهي منطقه يورو و مشكلات اقتصادي آمريكا تاثير زيادي بر كاهش صادرات چين داشته است.
در گروه خودرويي ديروز سرمايهگذاران با خبرهاي متعددي مواجه بودند كه در مهمترين آن شركت سرمايهگذاري تامين اجتماعي 08/4 درصد سهام شركت سايپا را در تاريخهاي 14 و 18 تيرماه واگذار ميكند. سرمايهگذاري تامين اجتماعي به وكالت از شركت پيشگامان بازرگاني ستاره و سرمايهگذاري رنا قصد دارد در روزهاي 14 و 18 تيرماه 08/4 درصد از سهام شركت سايپا معادل 166 ميليون و 575 هزار و 484 سهم يكجا و نقد را واگذار ميكند. اين عرضه در حالي صورت ميگيرد كه به تازگي گروه بهمن بخشي از سهام سايپا را مصادره كرده بود. شركت پيشگامان بازرگاني ستاره كه زير مجموعه سايپا به شمار ميرود، احتمالا به دليل عدم ايفاي تعهدات خود شاهد حراج اين بلوك خواهد بود. در همين حال در گروه خودرويي ديروز مديرعامل پارس خودرو در خصوص برنامه اين شركت براي خروج خودروي ماكسيما از خط توليد، اعلام كرد: طبق برنامهريزي صورت گرفته، احتمالا ماكسيما اواخر مهر تا اوايل آبان ماه از خط توليد پارس خودرو خارج ميشود.
سعيد مدني در خصوص تامين قطعات خودروي ماكسيما پس از توقف توليد آن، اظهار كرد: پس از توقف توليد ماكسيما، مشكلي براي تامين قطعات آن وجود نخواهد داشت. تا 10 سال آينده متعهد به تامين قطعات خودروهايي كه فروخته باشيم، خواهيم بود. به گزارش ايلنا، مدني در خصوص توقف توليد قشقايي به علت مشكل تامين قطعات نيز گفت: خودروي قشقايي به علت آنكه 50 درصد از قطعاتش از انگلستان وارد كشور ميشد، هماكنون واردات و تامين آن با مشكل مواجه شده است. به تبع آن در حال حاضر توليد اين محصول متوقف شده است. وضعيت نامناسب توليدكنندگان خودرو و قطعات خودرويي ديروز همچنان مورد توجه بود.
آيا خودروسازان وام هزار ميلياردي دريافت ميكنند؟
ديروز سايپانيوز به نقل از نجفي منش در خصوص وعده سال گذشته وزير صنعت، معدن و تجارت مبني بر لزوم به روز شدن پرداخت مطالبات قطعه سازان از سوي خودروسازان گفت: حدود دو هفته قبل در جلسه حمايت از توليد، معاون اول رييس جمهور قول داد كه يك هزار ميليارد تومان تسهيلات در اختيار هر يك از خودروسازان قرار بگيرد، البته با اين شرط كه 60 درصد اين مبلغ براي پرداخت مطالبات قطعه سازان تخصيص يابد. اين وعده در آن جلسه مصوب شد. در گروه فلزي ديروز بازار فولاد باز هم متاثر از نوسان قيمت دلار، با رشد قيمت ميلگرد روبهرو شد. در اين روز ميلگرد به نرخ يك هزار و 505 تومان براي هر كيلو رسيده است. در اين گروه، سهامدار عمده شركت سرمايهگذاري ايساتيس پويا از درج نام اين شركت سرمايهگذاري در فرابورس ايران خبر داد. سيدحسن خبيري در گفتوگو با بورس 24 افزود: نماد سرمايهگذاري ايساتيس پويا تحت عنوان «ويسا» امروز در فهرست شركتهاي پذيرفته شده در فرابورس ايران درج شد.
در گروه لوازم خانگي، دبير انجمن صنايع لوازم خانگي از موافقت سازمان حمايت با متوسط افزايش ۱۰ درصدي قيمت لوازم خانگي خبر داد. وي با بيان اينكه پيشنهاد توليدكنندگان لوازم خانگي افزايش 5 تا 15 درصدي قيمت برخي محصولات بود، تصريح كرد: سازمان حمايت با متوسط افزايش 10 درصدي برخي محصولات موافقت كرد كه كارخانهها نيز ملزم به اجراي اين مصوبه هستند. در گروه تصفيه نفت ديروز بازار با خبرهاي در مورد عرضه اوليه نخستين پالايشگاه فرابورسي مواجه بود با عرضه احتمالي پالايشگاه شيراز در روز چهارشنبه شمار پالايشگاههاي بازار سرمايه به 4شركت ميرسد كه از اين نظر وزن اين گروه در حال افزايش است. در همين حال پالايشگاه تهران نيز در انتظار عرضه به شمار ميرود كه انتظار ميرود در دو ماه آينده اين پالايشگاه نيز به روي تابلو رود. همچنين در گروه معدني مجمع عمومي عادي سالانه شركت گلگهر ديروز به تقسيم سود 98 توماني به ازاي هر سهم راي داد. در گروه تجهيزات مجمع شركت آذرآب با تقسيم سود 44ريالي همراه شد. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت بود كه در آن 8/68 ميليارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت كه 5/17 درصد آن را معامله 8/47ميليون سهم فولاد مباركه تشكيل داد. از 207نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 79نماد با كاهش قيمت و 124نماد با رشد ارزش دادوستد شدند.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
مقاومت بورس در برابر عرضه ها ------ چهارشنبه 14 تير 1391
بازار سهام مثبت ميماند؟
دنياي اقتصاد - چهارمین روز معاملاتی هفته در شرایطی با رشد 92 واحدی شاخص کل همراه بود که دور جدیدی از عرضهها در نمادهای مورد توجه بورس از سر گرفته شد، اما ادامه حمایت جدی بازیگران حقوقی از سهام زیرمجموعه خود سبب شد تا مقاومتی ملموس در برابر این عرضهها شکل بگیرد. با اینحال، چهار روز رشد پی در پی شاخص بهبود 5/1 درصدی بازدهی بورس را نیز سبب شده است تا جایی که بازدهی بازار سهام از ابتدای سالجاری تا روز سه شنبه در سطح منفی 8/1 درصد متمرکز شد.
جنب پل حافظ------ مقاومت بازار در برابر فشار عرضهها
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته در چهارمين روز رشد شاخص با افزايش ملموس عرضههاي معاملهگران كوتاهمدت مواجه شد.در بازار ديروز معاملهگران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه در بازار روند افزايش عرضهها كه از روز دوشنبه در بازار شروع شده بود، رو به افزايش گذاشته و در نهايت بسياري از صفهاي خريد بازار در نمادهايي نظير پالايشگاه بندرعباس، ذوبآهن اصفهان، مپنا، سرمايهگذاري سايپا و توكا ريل به چالش كشيده شد.
امضاي يك تفاهم نامه مهم
در همين حال بازار همچنان شاهد ادامه اظهارنظرها در مورد لزوم حمايت از بازار سرمايه است. ديروز در مهمترين رخداد در اين بخش تفاهم نامه همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار و صندوق توسعه ملي با هدف حمايت از بازار سرمايه و شركتهاي پذيرفته شده در بورس و فرابورس، با حضور وزير امور اقتصادي و دارايي و جمعي از مديران ارشد اقتصادي، به امضا رسيد. استفاده متقابل از ظرفيتهاي بازار سرمايه و صندوق توسعه ملي در جهت پيشبرد حمايت از توليد ملي، سرمايه و كار ايراني و امكان استفاده از منابع صندوق توسط شركتهاي هلدينگ و سرمايهگذاري براي سرمايهگذاري در شركتهاي توليد، صنعتي و سرمايهگذار در چارچوب اساسنامه صندوق از مهمترين مفاد اين تفاهم نامه است. همچنين اولويت دادن به شركتهاي برخوردار از شفافيت مالي و فعال در بازار سرمايه براي استفاده از منابع صندوق توسعه ملي در چارچوب اساسنامه و كمك به تثبيت فضاي سرمايهگذاري و توليد كشور از ديگر مفاد مهم اين تفاهم نامه همكاري است.
ديروز سيدشمسالدين حسيني در نشست امضاي تفاهمنامه بين سازمان بورس و اوراق بهادار با صندوق توسعه ملي كه در وزارت اقتصاد برگزار شد، با بيان اينكه پايه و منبع محدود و به شدت متكي به بانكها بوده است، اظهار كرد: با توجه به كمبود منابع و كمبود بهرهوري فشارهايي از جانب افزايش نرخ سود وجود داشته و دارد كه همين امر باعث فشارهاي جديد ميشود. وزير امور اقتصادي و دارايي با اشاره به مزيتهاي بازار سرمايه گفت: بازار سرمايه داراي فرصتهاي فراوان و افق روشن براي آينده است. از سال گذشته سازمان و شركتهاي بورس تلاش قابل تقديري در زمينه نقدشوندگي داشتهاند و با استفاده از ابزارهاي جديد مانند صكوك و اوراق مشاركت توفيق داشتهاند كه با تجهيز 10 هزار و 500 ميليارد تومان تا حدي از فشار روي منابع مالي را كم كنند. حسيني همچنين با اشاره به امضاي تفاهمنامه بين صندوق توسعه ملي و سازمان بورس در اين نشست اظهار كرد: امضاي اين تفاهم نامه نويدي براي شركتهاي بورس است. در قانون تاسيس و مواد تاسيسي صندوق توسعه ملي و در قانون برنامه پنجم امكان حضور صندوق توسعه ملي به عنوان سرمايهگذار در بازارهاي سرمايه پيش بيني شده و اميدواريم اين موضوع در پي امضاي اين تفاهم نامه عملي شود. در تحولات كلان ديروز معاملهگران در مسائل سياسي شاهد اظهار نظر رییس جمهوري در مورد تحريمهاي اتحاديه اروپا بودند.
رييسجمهور در سخنان خود با بيان اينكه امروز دشمن قصد دارد با حربه تحريم جمهوري اسلامي را در نقطه ضعف قرار دهد، گفت: تحريمهايي كه عليه كشورمان اعمال شده، سنگينترين و شديدترين تحريمهايي است كه تا به حال عليه كشوري اعمال شده است و البته اين تصور دشمنان كه بتوانند با اين تحريمها ايران را در موضع ضعف قرار دهند، اشتباه و ناشي از حساب و كتابهاي صرفا مادي است. احمدينژاد با اشاره به اينكه مجموع درآمد نفت، كمتر از 10 درصد حجم اقتصاد كشور را شامل ميشود، اظهار کرد: بايد تحريم را فرصتي ببينيم كه همين مقدار وابستگي بودجه كشور به نفت نيز رفع شده و استفاده از نفت به عنوان سلاحي براي تحريم براي هميشه از دست دشمن خارج شود. رييس جمهور افزود: بايد در مقابل فشارها ايستادگي كرده و از اين مقطع سرافرازانه عبور كنيم و پاسخ سياستهاي خصمانه دشمن را با گذر مقتدرانه از تحريمها بدهيم.
در بازار ارز چه ميگذرد؟
در بازار ديروز در مسائل اقتصادي اظهار نظر ریيس كميسيون اقتصادي مجلس در مورد احتمال سه نرخي شدن ارز و دلار بسیار گران براي كالاهاي لوكس مورد توجه بازار بود. ارسلان فتحيپور در گفتوگو خبرگزاری مهر گفت: در حال حاضر كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي در حال تهيه يك بسته اقتصادي براي ساماندهي وضعيت اقتصادي كشور با همكاري كارشناسان و صاحبنظران اقتصادي است. وي اضافه كرد: براين اساس، كالاها را به 3 دسته «كالاهاي اساسي»، «كالاهاي واسطهاي» و «كالاهاي لوكس» تقسيمبندي كردهايم به طوري كه براي واردات كالاهاي اساسي نرخ مرجع 1226 تومان را در نظر گرفتهايم و براي ساير كالاها نرخهاي ديگري را كه هنوز به تصويب نرسيده است.
در بازار ديروز در گروه پتروشيمي اعلام پوشش فوقالعاده سه ماهه پتروشيمي آبادان به تشكيل صف خريد در اين نماد منجر شد. به گزارش بورس24، شركت پتروشيمي آبادان كه براي سال 91 سود 737 ريالي به ازاي هر سهم اعلام كرده بود، در عملكرد 3 ماهه موفق به پوشش 71 درصدي سود خود شد. شركت علت عدم تعديل مثبت را بهرغم پوشش خيرهكننده سود خود در عملكرد 3 ماهه، ركود بازار و كاهش نرخ فروش عنوان كرده است كه به نظر ميرسد اين دلايل براي عدم تعديل مثبت شركت كافي نيست و شركت با توجه به روند صعودي نرخ ارز با تعديل مثبت خوبي در سال 91 مواجه خواهد شد.
بازگشت مس به بازار
در گروه فلزي ديروز نماد ملي مس پس از برگزاري مجمع سالانه و تقسيم سود بازگشايي شد. شركت ملي صنايع مس ايران پيش بيني سود هر سهم سال مالي منتهي به 30 اسفندماه 91 را با سرمايه 17 هزار و 368 ميليارد و 934 ميليون ريال 769 ريال اعلام كرده است. شركت ملي صنايع مس ايران پيشبيني سود هر سهم سال مالي منتهي به 30 اسفندماه 91 را در بهمن و اسفندماه 90 به صورت حسابرسي شده 502 ريال اعلام كرده بود كه اين رقم در تير ماه امسال با رشد 267 ريالي به 769 ريال رسيد. «فملي» اعلام كرد: افزايش پيش بيني درآمد هر سهم در تيرماه به دليل برآورد نرخ 7500 دلار (دلار 15000ريال) براي فروش محصولات اصلي شركت است. در همين حال ملي مس به زودي شاهد عرضه يك بلوك 20درصدي ديگر از سهام اين شركت توسط سازمان خصوصيسازي خواهد بود.
در گروه شركتهاي چندرشتهاي روز گذشته خبرهايي درخصوص خروج محمدرضا پيشرو مديرعامل بانك صادرات از هياتمديره غدير منتشر شد. به گزارش بورس24، اخيرا حدود 30 مدير از تركيب هياتمديره زیر مجموعههای غدير به همراه تني چند از مديران میانی از جمله معاون سرمايهگذاري شركت تغيير كردهاند. در گروه سيماني، نماد معاملاتي سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان با سرمايه 1/5 ميليارد توماني شنبه آينده در بازار دوم فرابورس گشايش ميشود. اين شركت كه زير مجموعه فارس و خوزستان به شمار ميرود داراي سرمايه اسمي اين شركت 1/5 ميليارد تومان بوده و داراي 6 نيروي انساني و سهامداران عمدهاي چون شركتهاي سيمان زنجان و سيمان فارس و خوزستان و بازرگاني صنايع سيمان فارس و خوزستان است. همچنين پيش بيني سود هر سهم آن براي سال مالي گذشته 16 تومان بود. در گروه خودرويي، توقف عرضه برخي خودروهاي داخلي باعث افزايش 200 تا 700 هزار توماني قيمت خودرو در بازار شد.
توقف عرضه پژو 206 باعث افزايش 200 تا 500 هزار توماني قيمت اين خودرو طي يك هفته اخير شد. در گروه خودرويي ديروز يك درصد سهام سايپا در بازار مورد معامله قرار گرفت. به گفته معاون اقتصادي گروه بهمن با دريافت 105 ميليارد تومان، يك درصد از سهام سايپا برگشت داده شد. سعيد موحدي در گفتوگو با فارس در رابطه با آخرين وضعيت دو درصد از سهام سايپا متعلق به شركت گنجنيه ايرانيان (وابسته به مجموعه بهمن) اظهار کرد: بعد از نهايي شدن دريافت مرحله اول مطالبات ناشي از فروش دو درصد سهام كه حدود 105 ميليارد تومان بود، ديروز يك درصد از سهام سايپا به شركت پيشگامان بازرگاني ستاره تابان منتقل شد كه در آمار معاملات روز جاري سايپا به ثبت رسيد. وي ادامه داد: همچنين قرار شده هفته آينده هم حدود 55 ميليارد تومان ديگر از مطالبات به صورت دريافت سهام شركتهاي بورسي، پرداخت شود تا يك درصد باقيمانده هم به خريدار منتقل و اين موضوع نهايي شود.
ديروز همزمان با انتقال سهام سايپا مديرعامل گروه خودروسازي سايپا گفت: قصد داريم كه سهام گروه سايپا را به شبكه نمايندگيها و مشتريان واگذار كنيم تا از اين طريق با مشاركت بتوانيم توانايي خود را در توليد، كيفيت و تنوع سبد محصولات تقويت كنيم. در گروه تجهيزات حفاري شمال ديروز همچنان در شرايطي شاهد وجود صف خريد بود كه به دليل آماده شدن ديرهنگام گزارش حسابرسي شده شركت، ديروز نماد اين شركت كه قرار بود براي مجمع سالانه متوقف شود، متوقف نشده و مجمع شركت احتمالا 24تيرماه برگزار خواهد شد. انتظار ميرود شركت در مجمع با 350ريال تقسيم سود مواجه شود.
دلايل ادامه توقف در نماد صدرا
ديروز در گروه تجهيزات مدير عامل شركت صنعتي دريايي ايران (صدرا) با اعلام ارسال آخرين گزارش حسابرسي شده عملكرد سال مالي 90 اين شركت به سازمان بورس و اوراق بهادار از تمايل سهامداران عمده شركت آذرآب براي افزايش سرمايه از محل مازاد تجديد ارزيابي داراييها در سال جاري خبر داد. مهدي اعتصام در گفتوگو با بورس نيوز، راجع به آخرين اقدامهاي صورت گرفته براي ارسال گزارشهاي مالي شركت صدرا به بورس، اظهار كرد: طبق ضوابط، گزارش نهايي حسابرس مستقل شركت، در زمينه عملكرد سال مالي 90 بايد حداكثر تا پايان خرداد ماه امسال تهيه و به سازمان بورس ارسال ميشد كه خوشبختانه اين امر طي مهلت مقرر انجام گرفته و مجمع عادي سالانه سهامداران نيز تا قبل از پايان تير ماه جاري برگزار خواهد شد.
وي تاكيد بر شفاف سازي فعاليتهاي حسابرسي را دليل اصلي توقف نماد معاملاتي «خصدرا» از 20 اسفند ماه سال گذشته تا به امروز عنوان كرد و افزود: اين موضوع همچون سالهاي قبل نحوه شناسايي مانده حسابها و سنواتي شدن آنها را مورد اشاره قرار ميداد كه با جمعبندي نهايي گزارش حسابرس، مستندات به سازمان بورس ارسال شده است. در گروه تصفيه نفت، ديروز گمانهزني در مورد قيمت و نحوه عرضه چهارمين پالايشگاه بازار سرمايه ادامه داشت كه به نظر ميرسد اين شركت احتمالا در پي بهاي 4 متناسب با گروه شيميايي و پتروشيمي بورس به روي تابلو برود. در مجموع بازار ديروز بازاري مثبت اما با عرضههاي قابل ملاحظه بود كه در آن شاخص 5/92واحد رشد كرد و به 25هزار و 438واحد رسيد. ارزش معاملات ديروز نيز 7/57ميليارد تومان بود كه 27درصد آنرا معامله يك درصد سهام سايپا تشكيل داد از 203نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند نيز 102نماد با كاهش قيمت و 96نماد با رشد ارزش معامله شدند.
در گفتگو با كارشناسان بورس بررسي شد ----- بازار سهام مثبت ميماند؟
گروه بورس- اعظم شريفي: سرانجام تنزل پيدرپيقيمت سهام در بازار سهام كه هفته گذشته افت بزرگ 2/4 درصدي شاخص كل بورس تهران را در پي داشت، مسوولان ارشد اقتصادي را وادار كرد تا در نشستهايي فشرده براي جلوگيري از ادامه وضعيت نامطلوب بازار سرمايه چارهجويي كنند.امضاي تفاهمنامه با صندوق توسعه ملي براي سرمايهگذاري در بازار، اجازه به بانكها براي خريد و فروش سهام در بورس، حمايت بازيگران حقوقي از بازار و اعطاي وام به شركتهاي سرمايهگذاري از جمله اقدامات مهمي است كه ظرف چند روز گذشته براي نجات بازار سهام از چنبره ركود انجام شده است.برآيند اين اقدامات سبب شد كه ظرف 4 روز معاملاتي گذشته رنگ سبز در دماسنج بورس جا خوش كند و شاخص بورس با رشد 5/1 درصدي مواجه شود. هرچند بازدهي بازار سهام از ابتداي سال جاري تاكنون هنوز 8/1 درصد منفي است.از اين رو در گزارشي به بررسي دلايل متعادل شدن بازار سهام پرداختهايم به ويژه اينكه آيا تعادل در بورس تهران پايدار خواهد ماند يا روزهاي آينده شرايط ديگري را براي بورس رقم خواهد زد؟
اين گزارش را در ادامه بخوانيد: ---- تقاضاي خريد در حال افزايش است
مديرعامل كارگزاري بانك مسكن در تحليلي از روند بازار سرمايه كشور گفت: افزايش ابهامها طي يك ماه گذشته مهمترين بحثي بود كه بازار از آن رنج ميبرد؛ به طوري كه اين ابهامها در بحث سياست خارجي، هدفمندي يارانهها، عوارض صادرات سنگآهن و مذاكرات گروه 1+5 گسترده بود و مانع اصلي در تصميمگيري معاملهگران به شمار ميرفت.محمد كفاش افزود: مجموع اين شرايط موجب شد بازار در سال 91 در بخش خريد ضعيف ظاهر شود تا تقاضاي خريد قابل توجهي در بازار قابل رصد نباشد؛ اين موضوع بازار را هر چه بيشتر كمعمقتر و با حجم اندك معاملات مواجه كرد. وي با تاكيد بر اينكه در روند ركودي افزايش اخبار منفي، بازار را منفيتر كرد، تصريح كرد: طي ماههاي گذشته سازمان بورس چند بار تلاش كرد تا از بازار حمايت كند اما اين حمايتها مقطعي و يك روزه بود و حقوقيها حمايت جدي و خوبي را براي خروج بازار از وضعيت منفي انجام ندادند.مديرعامل كارگزاري بانك مسكن عملكرد اين هفته سازمان بورس را مورد توجه قرار داد و افزود: حمايت سازمان از بازار طي اين هفته به شكل منسجمتري انجام شد و با جلسات پيوسته با معاملهگران حقوقي و نيز وزير اقتصاد خريدهاي حمايتي از بازار در اين هفته به خصوص طي روزهاي دوشنبه و سهشنبه آغاز شد. وي با انتقاد از عرضه «شبندر» در روزهاي منفي گفت: عرضه پالايش نفت بندرعباس در شرايط منفي بر بازار تاثير منفي داشت، اما با برگشت نوسان مثبت به اين سهم تاثيرات مثبت اين نماد بر بازار و حركت نمادهاي ديگر قابل مشاهده بود.
به صفهاي فاندامنتال برويد
كفاش با اشاره به صفهاي خريد اين هفته كه به لحاظ فاندامنتال ارزنده هستند، تصريح كرد: حفظ كردن اين روند با افزايش اعتماد معاملهگران كه در حال بازگشت به بازار هستند، ميتواند اميدواركننده باشد. زيرا معاملهگراني كه قصد خريد نداشتند آرام آرام در حال تبديل اوراق مشاركت 20 درصدي به سهام هستند.وي با پيشبيني مثبت از هفته آينده خاطرنشان كرد: به اعتقاد من بحث تحريمها 6 ماه است كه وجود داشته و خبر تازهاي نداشته كه بخواهد بازار را دگرگون كند. ضمن اينكه بازار در اين مدت آثار كاهشي آن را تجربه كرده است، ضمن اينكه در دور جديد تعداد كشورهايي كه از تحريم نفتي معاف شدهاند، در حال افزايش است. كفاش با اشاره به اينكه هنوز حضور حقوقيها به ويژه بانكها در بازار پررنگ نشده است، گفت: در شرايط كنوني مجامع و تعديلات شركتهاي بنيادي بسيار خوب و فراتر از انتظار سهامداران بوده كه ميتواند به مثبت ماندن شرايط تعادلي در بازار كمك كند.وي به معاملهگران خريد سهام فاندامنتال با رويكرد كمي بلندمدت را توصيه كرد وگفت: در شرايط كنوني تنها با بحث فاندامنتال وارد سهام شوند و به هيچ وجه اقدام به نوسانگيري نكنند و ريسك و بازدهي متناسبي را در نظر بگيرند.مديرعامل كارگزاري بانك مسكن خاطرنشان كرد: بازار فراز و نشيب زيادي دارد و حتي به خاطر حمايتهاي دولت و حقوقيها انتظار رشد چشمگيري از آن نميتوان داشت، اما ميتوان به 20 تا 30 درصد بازدهي اميدوار بود.
نگاه مثبت به گزارشهاي سه ماهه
در همين حال، يك كارشناس ديگر بازار با تاكيد بر اينكه حضور حقوقيها طي روزهاي گذشته بر خلاف تصورات عموم آنقدر چشمگير نبوده است كه منجر به برگشت روند بازار شود، گفت: در اين بين عوامل گوناگوني دست در دست هم داده تا موجبات برگشت روند بازار را رقم بزنند. محسن نظري افزود: عواملي همچون افت قيمت عموم سهام بازار به سطوح حمايتي و كف قيمتي در كنار رشد قيمت فلزات در بازارهاي جهاني و افزايش نرخ دلار، همچنين نزديك شدن به زمان انتشار گزارشهاي عملكرد 3 ماهه شركتها كه اكثرا با رشد سودآوري و تعديل مثبت عايدي همراه خواهند بود؛ در كنار شكلگيري جو رواني ناشي از حمايت بازار توسط مسوولان امر همگي باعث شد تا به يكباره شاهد كاهش فشار فروش و عرضه از يك طرف و افزايش تقاضا از طرف ديگر باشيم.اين در حالي است كه متاسفانه ديدگاه ابهامآميز به خصوص در مسائل سياسي باعث شده حتي بانكها و حقوقيهاي دولتي و شبه دولتي نيز در حضور جدي در بازار سرمايه با ديده ترديد بنگرند.نظري تاكيد كرد: متاسفانه باوجود پتانسيلهاي اقتصادي كه از افزايش نرخ ارز و افزايش قيمت كالاها در بين شركتهاي بورسي ايجاد شده است بيثباتي در بازار سرمايه به دليل افزايش شديد تاثيرپذيري بازار از مسائل سياسي باعث شده تا همچنان چه سهامداران حقيقي و چه سهامداران حقوقي با احتياط بالايي به معامله بپردازند. وي افزود: اين احتياط شديد باعث ميشود سهامداران به سودهاي كوتاهمدت و نوسانات چند درصدي قانع باشند، به همين دليل بازار نميتواند بيش از 2 تا 3 روز روند مثبت پايدار را تجربه نمايد و سريعا به تعادل ميرسد. در اين مواقع توصيه ميشود سهامداران در خريد عجله نكنند و اگر قصد خريد دارند حتما سهامي را انتخاب كنند كه از ديد بنيادي و تكنيكالي تاييد شده و روند ميان مدت و بلند مدتش صعودي ارزيابي شود.
بورس همچنان در اولويت است
اين تحليلگر بازار سرمايه ادامه داد: قطعا ريسك خريد سهام در مقطع فعلي افزايش چشمگيري يافته است، اما در شرايط فعلي با توجه به ركود نسبي در بازار مسكن از يك طرف و عدم جذابيت بازارهاي موازي ديگر مانند بازار ارز و طلا همچنان بازار سرمايه به عنوان بازاري با نوسانات بهتر ميتواند در اولويت قرار بگيرد.وي خاطرنشان كرد: در سالهاي گذشته دولت با جديت تمام حتي در بحرانيترين شرايط به كمك بازار سرمايه آمده و از تمامي سطوح بازار سرمايه حمايت به عمل ميآورد، حتي در مواردي در زمان انتشار قطعنامههاي شوراي امنيت نيز بازاري متعادل و حتي مثبت را شاهد بوديم. اما در سال جاري متاسفانه حمايت عملي دولت و شركتهاي حقوقي وابسته به دولت كه بخش اعظمي از بازار سرمايه را تشكيل دادهاند، بسيار كم رنگ شده است. همين عامل اصلي نيز باعث بياعتمادي اكثر سرمايهگذاران و خروج از بازار و كاهش شديد نقدينگي و ايجاد روندهاي چند روز اخير شده است. به اعتقاد اين كارشناس بازار اگر دولت بتواند به صورت منسجم و مديريت شده در مواقع بحراني از بازار سرمايه حمايت كند علاوه بر جلوگيري از خروج سرمايه از بورس و شكلگيري روندهاي كاذب در بازارهاي موازي باعث اعتمادسازي و ورود خيل عظيم سرمايه به بازار سرمايه و پايان سفتهبازي در ساير بازارها مانند بازار ارز و طلا خواهد شد.نظري تاكيد كرد: يكي از اميدهاي فعالان بازار نيز همين مورد است، بازار اميدوار است دولتي كه در بحرانيترين شرايط به داد بازار رسيده و از بورس و شاخص حمايت كرده در سال آخر دولت كه نياز به ارائه كارنامه موفق از بازار سرمايه دارد نيز به عنوان حامي از بازار حمايت كند.
موانع كسب و كار شركتها برطرف شود
افزون بر اين، مديرعامل سرمايهگذاري آوين مهمترين دليل افزايش قيمتها در اين هفته را اصلاح رفتار هيجاني هفته گذشته دانست و گفت: سرمايهگذاران در هفته گذشته واكنش بيش از اندازه به بازار داشتند و افت زيادي را تجربه كردند. مجتبي كاملنيا افزود: در همين حال افزايش قيمتها در بازار جهاني به خصوص فلزات و نفت كه رشد بالاي 5 درصد را به همراه داشت نيز به كمك بازار آمد. وي درخصوص ترديد سرمايهگذاران براي ورود دوباره گفت: يكي از دلايل ترديد خريداران اين است كه حمايت حقوقيها هنوز كامل نيست و فقط صف فروشها جمع شده و هنوز كفهاي قيمتي بالا نيامده است و سيگنالي در حجمهاي بالا ديده نميشود. عضو هيات مديره كارگزاري ارديبهشت ايرانيان افزود: شايد با پروسه تصميمگيري و اجرايي كردن تصميمات تصميمگيرندگان كه طي چند روز اخير بحث شدهفتهها طول بكشد تا حمايتها اجرايي شوند.كاملنيا با اشاره به اينكه در اين شرايط همچنان امكان نوسانات مثبت و منفي وجود دارد، گفت: اصليترين دليل نوسانات دو سه هفته اخير ريسكهاي سيستماتيك است كه كماكان وجود دارد. اين در حالي است كه شرايط سياسي خيلي براي شركتها مناسب نيست و در مقابل قيمت سهام به شدت افت كرده و جذاب است.
وي با تاكيد بر اينكه نوع تحريمهاي سالهاي گذشته با تحريمهاي فعلي فرق داشت، تصريح كرد: تحريمها در گذشته بار رواني داشت و تاثيري بر كسب و كار شركتهاي بورسي نميگذاشت. ولي در حال حاضر تحريمها فروش محصول شركتها را نشانه گرفته و بحث حمل محصولات اوليه، فعاليتهای اين شركتها را تحت تاثير قرار داده است.اين موضوع باعث ميشود درخصوص اينكه آينده بازار مثل گذشته باشد، ابهام اساسي وجود داشته باشد.كاملنيا با اشاره به تلاشهاي مسوولان براي حمايت از بورس گفت: حمايتي كه دولت ميتواند با تاثير بلندمدت از بازار انجام دهد، برطرف شدن مشكلات كسب و كار شركتهاي بورسي و ريسكهايي نظير تغيير مكرر قوانين و بحثهاي صندوقهاي بازنشستگي است.اما خريد سهام حمايت كوتاهمدت است كه به درد روزهاي بحراني بازار ميخورد و دولت براي حمايت بلندمدت از شركتها بايد موانع موجود در فضاي كسب و كار را براي شركتها مساعد كند.
حمايت بيشتر؛ تعادل بالاتر
مهدي نجفي، مدير سرمايهگذاري «وصنعت» نيز در گفتوگو با خبرنگار ما چند عامل را در جهت متعادل شدن بازار موثر دانست و اظهار کرد: بدون شك اقدامات سريع و حمايت سازمان و شركت بورس و همچنين نگاه ويژه وزير اقتصاد به جهت تاثير بالاي بورس بر اقتصاد كشور، مهمترين عامل در جهت از بين رفتن ركود و بازگشت شرايط تعادلي به بازار سرمايه بوده است. وي در ادامه افزود: همچنين اصلاحات قيمتي مناسب در اكثر شركتهاي بورسي منجر به كشف قيمت مناسب براي سهام شده و به اين ترتيب جذابيت خريد براي حقيقيها و حقوقيها شكل گرفته است.نجفي ادامه داد: از سوي ديگر گزارشهای 3 ماهه مطلوب و تعديلهاي رخ داده در بيشتر شركتها، چشمانداز آينده آنها را مثبتتر كرده و باعث روانتر شدن جو بازار شده است.وي افزود: افزون بر اين در هفته جاري نيز قيمتهاي جهاني از جمله فلزات نيز با جهش قيمتي مثبت روبهرو شده كه اين مساله نيز عامل ديگري در جهت حرکت بازار به سمت متعادل شده است. مديرسرمايهگذاري «وصنعت» در ادامه اظهاراتش پايداري اين جو مثبت را در گرو دو عامل دانست و گفت: در صورتي كه حمايت مسوولان بازار سرمايه تداوم يابد، جو متعادل كنوني نه تنها ادامه خواهد داشت بلكه مثبتتر نيز خواهد شد.نجفي در ادامه افزود: همچنين در كنار اين حمايت بايد كنترل بر روي ساير بازارهاي رقيب از جمله طلا و ارز صورت گيرد، به طوري كه با همكاري بانك مركزي از خروج نقدينگي از بازار سرمايه به سوي بازارهاي ديگر جلوگيري شود.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
عجايب عرضه هاي اوليه در بازار سهام ---------- شنبه 17 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: گويا پاياني بر اتفاقات حاشيهاي عرضههاي اوليه در بورس اوراق بهادار ايران متصور نيست، اتفاقاتي كه در آخرين مورد آن روز چهارشنبه پالايشگاه شيراز با دامنه قيمتي 60درصدي روي تابلو فرابورس رفت.
در شرايطي كه در طول هفته گذشته بازار سرمايه مملو از خبرهاي مربوط به تصميم دولت و مسوولان بازار سرمايه براي حمايت از بازار سرمايه بود، روز چهارشنبه عرضه اوليه شركت پالايشگاه نفت شيراز كه چهارمين پالايشگاه بازار سرمايه و شركت مشمول اصل 44 به شمار ميرود در شرايطي صورت گرفت كه بخش قابل ملاحظهاي از خريداران با زياني هنگفت مواجه شدند. در حالي كه كارآيي نظام قيمتگذاري عرضههاي اوليه از جمله ويژگيهاي برجسته ارزيابي كارآيي بازار به شمار ميرود، روز چهارشنبه فرابورس تن به عرضه سهام پالايشگاه شيراز از قيمت 4هزار ريال تا قيمت 2هزار و 500ريال داد تا در نهايت قيمت ميانگين اين عرضه 2هزار و 700ريال تعيين شود. به اين ترتيب در اين عرضه، گروهي از سهامداران با 8درصد سود و گروهي ديگر تا 60درصد زيان را تجربه كردند كه تاكنون سابقه نداشته است.
حاشيه هاي يك عرضه عجيب
افزون بر اين، نحوه عرضه سهام پالايشگاه شيراز و عدم توجيهپذيري قيمت خريد برخي از سرمايهگذاران و كارگزاران طي روز چهارشنبه مباحث زيادي را به همراه آورد. در حالي كه قرار بود عرضه اوليه با سهميه 90هزار سهم براي هر ايستگاه معاملاتي صورت گيرد سهميه به 75هزار سهم در روز چهارشنبه كاهش يافت. در اين ميان سهميه يك هزار سهمي معاملهگران آنلاين سبب شد تا برخي از اين معاملهگران اقدام به وارد كردن قيمتهاي متفاوت و بالايي در سيستم كنند. پس از اين اتفاق براي دقايقي نماد «شراز» متوقف و در نهايت در نزديكي زمان پايان معاملات عرضه به صورت محدوده قيمتي توسط كارگزاري بانك پاسارگاد به عنوان كارگزار عرضهكننده صورت گرفت تا معاملهگران با اتفاقي بيسابقه مواجه شوند. در همين حال نحوه عرضه موجب شد تا بسياري از معاملهگران در انتظار ابطال معاملات بمانند، امري كه بهرغم تاثير اختلال در عرضه اوليه رخ نداد. مصطفي اميدقائمي مديرعامل فرابورس در گفتوگو با فارس، در مورد قيمتهاي 250 تا 400 توماني هر سهم پالايشگاه شيراز توضيح داد: متاسفانه در روز عرضه برخي از معاملهگران آنلاين تريدينگ (آني) با وارد كردن قيمتهايي موجب بروز اختلال شدند، در نتيجه به آن دسته از متقاضيان خريد سهام آنلاين تريدينگ كه قيمت 400 توماني را تقاضا كرده بودند، سهامي فروخته شد كه البته تعدادشان زياد نيست.
وي افزود: در اين ميان با قيمتهاي 300 توماني هر سهم هم معامله شد، ولي با توجه به فروش تعداد زيادي از سهام به قيمت 250 تومان، ميانگين قيمت هر سهم پالايشگاه شيراز دو هزار و 703 ريال محاسبه ميشود. وي در برابر اين سوال كه آيا سازمان خصوصيسازي در روزهاي آينده اقدام به عرضه سهام اين شركت خواهد كرد يا خير و آيا در معامله بيش از 51 ميليون سهم، سهميهبندي هم براي اشخاص حقوقي و حقيقي در نظر گرفته شده است ؟ توضيح داد: با توجه به ارائه تعهد 5 درصدي عرضه توسط سهامدار عمده يعني شركت ملي
پالايش و پخش، عرضه ديگري در روزهاي بعد انجام نخواهد شد. همچنين بيش از 51 ميليون سهم سهميهبندي نميشود. در حالي كه آمار دقيقي از نحوه خريد منتشر نشده است اما گفته ميشود نزديك به 30درصد معاملات در قيمت بالاي 2هزار و 700 ريال رخ داده است با اين شرايط روز شنبه معاملهگران شاهد حضور 70درصد سهامداران با سود 8 تا 13درصدي و 30درصد با زيان ماكزيمم 60درصدي هستند. امري كه براي بار ديگر ناكارآمدي عرضههاي اوليه در بازار سرمايه و به ويژه فرابورس را به نمايش گذاشته است در عرضه سهام ذوب آهن نيز كه شركت قبلي اصل 44 در فرابورس به شمار ميرود معاملهگران پس از عرضه اوليه شاهد توقف نماد و اعلام قيمت جديد و در نهايت آشفتگي بيسابقه در عرضه ذوبآهن بودند.
عرضه اي بدون معارفه، قيمت گذاري هاي ذهني
در همين حال، روز چهارشنبه شاخص بورس به ميزان 49/9 درصد افت كرد. معاملهگران انتظار داشتند حمايتهاي لفظي از بازار سرمايه و معاملهگران متضرر با عرضه اوليهاي مناسب تا حدودي تحقق يابد امري كه در نهايت به دليل ناكارآمدي روش عرضه بي نتيجه باقي ماند. كارشناسان بازار موضوعاتي نظير سهميهبندي ايستگاههاي معاملاتي، سهميه معاملهگران آنلاين، موضوع كشف قيمت و قيمتگذاري اوليه (كه در نهايت بر كشف قيمت برتري يافته و عرضه در قيمت مورد نظر عرضهكننده به روي تابلو ميرود) و در نهايت نامشخص بودن شرايط ابطال معاملات در كنار عدم برگزاري جلسه معارفه در عرضههاي اوليه را زمينه ساز بروز حوادثي نظير اين عرضه اوليه ميدانند. از ديدگاه كارشناسان در هنگامي كه عرضه اوليهاي بدون برگزاري جلسه معارفه و حتي يك مورد تحليل قابل اتكا روي تابلو ميرود، چگونه ميتوان آشفتگي ميان قيمتهاي معاملهگران را مهار كرد.
افزون بر اين، در بازار سهام معاملهگران همچنين زير سايه برخي از تحولات مهم قرار دارند. در مسائل سياسي مذاكرات استانبول بدون تعيين زمان ديدار مجدد كارشناسان و به دور از رسانهها پايان يافت. در بيانيه انتشار يافته در استانبول گفته شده است كه طرفين درباره مسائل فني تبادل نظر كردند و علي باقري و هلگا اشميت، معاونان سعيد جليلي و كاترين اشتون، به مذاكرات ادامه خواهند داد، اما تاريخي براي مذاكره اين دو نفر گفته نشده است. در همين حال بحران در منطقه به ويژه در سوريه نيز توجه كارشناسان را به خود جلب كرده است. در اين رابطه قاضيزاده نماينده مردم مشهد در مجلس نسبت به هرگونه اقدام تجاوزكارانه عليه سوريه هشدار داد.
منتظر كاهش نرخ سود بانكي نباشيد
در تحولات اقتصادي بحث در مورد كاهش ميزان صادرات نفت خام و بازارهاي ارز و طلا همچنان در محافل اقتصادي به گوش ميرسد. در مهمترين تحولات اقتصادي به دنبال تشديد انتقادات از نرخ سود سپردههاي بانكي، رييس كل بانك مركزي در اظهارنظري بحث درباره تغيير در نرخ سود بانكي را رد كرد. رييس كل بانك مركزي تصريح كرد: در شرايط فعلي نرخ سود تسهيلات بانكي پايين نميآيد و اگر تورم كاهش يابد در اين مورد شوراي پول و اعتبار تصميم خواهد گرفت. محمود بهمني در مورد كاهش نرخ سود بانكي به ايسنا گفت: با توجه به شرايط فعلي كه اعلام ميكنند نرخ سود تسهيلات بانكي پايين بيايد، نه، اين طور نيست. اگر تورم را به سمت پايين ديديد مجددا يك كار كارشناسي ميكنيم و در شوراي پول و اعتبار ميبريم و براساس مصوبه شوراي پول و اعتبار تصميمگيري ميكنيم.
همچنين وي در پاسخ به اين سوال كه اگر تورم نيز افزايش يابد آيا امكان بازنگري دوباره نرخ سود وجود دارد؟ گفت: اميدواريم تورمي كه منجر به تغيير نرخ سود شود، فعلا بروز نكند. مگر اينكه مراحل بعدي هدفمندسازي صورت بگيرد. روند رشد تورم ما در ماههاي اخير يك درصد و 5/1 درصد بوده است. بعد رسيديم به عدد 3/0 درصد رشد تورم در فروردين ماه امسال نسبت به اسفندماه سال گذشته كه تورم از 5/21 درصد به 8/21 درصد رسيد. با اين حال اميدواريم اتفاقي نيفتد كه اين روند را شتاب دهد. اين در حالي است كه طي هفته گذشته رييس خانه صنعت و معدن ايران گفته بود: به نشانه اعتراض نسبت به تصميم شوراي پول و اعتبار مبني بر افزايش بهره بانكي از يازده درصد به ۲۱درصد، در روز ۲۵ تيرماه به مدت يك دقيقه سوت تمام كارخانجات به صدا در خواهد آمد.
روز يكشنبه تعيين سهميه مباركه از معدن سنگان و حضور رييسجمهوري در مراسم افتتاح توليد آهن اسفنجي از اهميت برخوردار بود و با حضور رييسجمهوري پروژه احياي مستقيم شهيد خرازي كه شامل دو كارخانه توليد آهن اسفنجي است مورد بهرهبرداري قرار گرفت. اين كارخانه ها كه پيشرفتهترين و بزرگترين واحدهاي توليد آهن اسفنجي در كشور هستند كار خود را با توليد هر كدام از واحدها به ظرفيت 5/1 ميليون تن در سال آغاز كردند. ميزان اشتغالزايي اين پروژه نيز 700 نفر است و اين كارخانهها ششمين و هفتمين كارخانه توليد آهن اسفنجي با ظرفيت بالا در دنيا به شمار ميرود. در همين حال در حاشيه اين مراسم غضنفري وزير صنعت، معدن و تجارت اعلام كرد روز يكشنبه امضاي قرار دادهاي 20ميليون تن ظرفيت توليد سنگآهن معدن سنگان با شركتهاي فولادي انجام خواهد شد. براساس اعلام اوليه قرار است توليد 5ميليون تن كنسانتره به مباركه واگذار شود. به دليل سولفور بالاي معدن سنگان مباركه بايد كل اين ظرفيت را به گندلهسازي اختصاص دهد از اين رو در سه سال آينده مباركه 5ميليون تن ظرفيت گندله جديد از محل سنگان خواهد داشت. اجراي اين پروژه موضوع افزايش سرمايه پيش روي مباركه نيز هست جايي كه قرار است مباركه به سرمايهاي بيش از 4هزار ميليارد تومان برسد.
بازارهاي جهاني، همچنان ناپايدار
در تحولات اقتصادي وضعيت ناپايدار بورسهاي جهاني همچنان ادامه دارد. برخلاف خوش بيني ابتدايي در مورد وضعيت اتحاديه اروپا پس از تصويب كمك به بانكهاي اسپانيا، مجددا حوزه يورو به درون بحران غلطيده است كه در پي اين امر ارزش يورو در برابر دلار به 2377/1 رسيده است. همين امر به كاهش بهاي نفت و فلزات منجر شده و بهاي نفت برنت به 21/99 دلار در هر بشكه و نفت وست تگزاس به 7/85 دلار در هر بشكه رسيده است. در همين حال بهاي فلز مس به 7هزار و 659دلار در هر تن، روي يك هزار و 895دلار، سرب يك هزار و 901دلار و آلومينيوم به يك هزار و 914دلار رسيده است.
جزئيات عرضه اوليه بيمه ملت
در تحولات درون بازار روز دوشنبه بورس اوراق بهادار شاهد عرضه اوليه 10درصد بيمه ملت است. روز دوشنبه تعداد 150,000,000 سهم معادل 10درصد از سهام شركت بيمه ملت متعلق به شركتهاي سرمايهگذاري صدر تامين، سرمايهگذاري صندوق بازنشستگي كشوري، گروه بهمن و ساير سهامداران عمده به عنوان 471 امين شركت پذيرفته شده براي اولين بار پس از پذيرش و درج نام شركت در فهرست شركتهاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار در بخش و گروه «تامين وجوه بيمه و بازنشستگي به جز تامين اجتماعي اجباري» و طبقه «بيمه غير از بيمه عمر» در فهرست نرخهاي بازار دوم و در نماد «ملت» عرضه خواهد شد.
در بازار چه خبر بود؟
روز چهارشنبه بورس تهران شرايط متعادل رو به ضعف نهاد كه در نهايت نحوه عرضه اوليه پالايشگاه شيراز بازار را متاثر كرد. در بازار روز چهارشنبه شاخص كل 49/9 واحد افت كرد كه بيشترين تاثير منفي در اين افت را گروه سايپا مركب از سايپا و سرمايهگذاري سايپا داشت. در گروه بانكي روز چهارشنبه پذيرهنويسي بانك قوامين انجام شد. در اين باره مدير بازار فرابورس از پايان پذيرهنويسي يك ميليارد و 200ميليون سهم، در اولين روز خبر داد و گفت: مدت اين پذيرهنويسي عمومي 15روز بود كه در نخستين روز با استقبال بينظير به پايان رسيد. اميرهاموني با اعلام اين خبر افزود: بانك قوامين كه سرمايه ثبت شده آن 2 هزار و 800 ميليارد ريال است، براي تامين افزايش سرمايه خود به 4هزار ميليارد ريال، روز چهارشنبه مبلغ 1200ميليارد ريال كه شامل يك ميليارد و 200ميليون سهم است از طريق سلب تمام حقتقدم و فروش سهام با صرف، در بازار سوم پذيرهنويسي كرد كه در نخستين روز اين پذيرهنويسي پايان يافت.
در همين حال امروز بانك خاورميانه كه توسط مديران سابق بانك كارآفرين تاسيس شده است در فرابورس پذيرهنويسي خواهد كرد. عملكرد مناسب و متوازن بانك كارآفرين تحت مديريت دكتر عقيلي موجب توجه كارشناسان به بانك خاورميانه شده است كه البته از برنامه عملياتي متفاوت نسبت به بانكهاي ديگر برخوردار است. در حوزه بانكي، سهامداران بانك آرين 27 تيرماه جاري به مجمع سالانه مينشينند. در اين گروه مدير روابط عمومي بانك حكمت ايرانيان گفت: برخلاف ديگر بانكهاي دولتي و خصوصي كه متمركز به وامهاي كلان هستند، سياست بانك ما ارائه وام خرد است، زيرا آنچه موجب آرامش در زندگي ميشود، ميزان سرمايه نيست، بلكه پاك و حلالبودن آن است كه ميخواهيم به اين امر جامه عمل بپوشانيم. داوود رحيمي با بيان اينكه بانك حكمت ايرانيان، بانك عامل ارتش است به ايسنا گفت: از جمله سياستهاي كلان امسال ما آن است كه به حدود 50 الي 60 هزار نفر وام خرد بدهيم كه عمدتا به نيروهاي ارتشي است. از سوي ديگر، مدير بازار فرابورس ايران از بازگشايي نماد شركت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در بازار دوم فرابورس در روز شنبه آينده خبر داد.
بازگشايي يك نماد جديد
در گروه سيماني امروز شركت فارس و خوزستان شاهد گشايش نماد شركت زير مجموعه خود یعنی سرمايهگذاري تدبير گران فارس و خوزستان در فرابورس خواهد بود. به گفته اميرهاموني نماد شركت سرمايهگذاري تدبيرگران فارس و خوزستان در نماد «سدبير1» در روز شنبه 17 تير بازگشايي ميشود و از اين پس معاملات سهام اين شركت در بازار دوم فرابورس انجام ميشود. در گروه تجهيزات نماد شركت توليدي پمپ پارس از بورس به بازار پايه فرابورس به عنوان هفتاد و هفتمين شركت منتقل شده است. در گروه خودرويي عرضه بلوك 6/1درصدي سايپا توسط تامين اجتماعي در روز چهارشنبه بدون خريدار روي ميز ماند. در مجموع بازار روز چهارشنبه با معامله 44ميليارد تومان سهام همراه شد كه 17درصد آن را جابهجايي 4/18ميليون سهم ملي مس تشكيل داد. از 209 نمادي كه روز چهارشنبه به روي تابلو رفتند، 134نماد با كاهش قيمت و 68 نماد با كاهش قيمت همراه شدند. با اين كارنامه دومين هفته تير ماه با رشد 5/1 درصدي شاخص همراه شد تا زيان معاملهگران در سال 91 به 8/1 درصد كاهش يابد. ميزان معاملات در هفته گذشته 258ميليارد تومان بود كه 3/23درصد نسبت به هفته ماقبل افت داشت و شمار خريداران هم بدون تغيير ملموس در حد اندكي بيش از 21هزار نفر ثابت ماند.
یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
رشد محدود بازار --------- يكشنبه 18 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته رشد 17واحدي شاخص كل را در روزي كم حجم تجربه كرد. در بازار ديروز ارزش معاملات به رقم محدود 3/20 ميليارد تومان رسيد كه البته 9/22 درصد اين ارزش را نيز معاملات نماد پالايشگاه بندرعباس به خود اختصاص داد. در بازار ديروز معاملهگران در تحولات سياسي شاهد تداوم اظهارنظرها در مورد موضوع هستهاي به ويژه درخصوص بستن تنگه هرمز بودند. در همين حال معاملهگران در شرايطي بازار ديروز را شروع كردند كه آمار اقتصادي منتشره در روز جمعه از وضعيت اقتصادي اروپا نگراني شديدي را در اين حوزه به همراه آورد.
احتمال خروج برخي از اعضا يورو از اين اتحاد پولي و آمار نگرانكننده در اين حوزه ارزش يورو را به سطح بيسابقه 2285/1 كاهش داد تا ارزش دلار در مسير افزايش قرار گرفته و به تبع آن بهاي تمامي مواد خام و فلزات كاهش يابد. بهاي نفت شبانگاه جمعه و در هنگام تعطيلي بازارهاي جهاني به شدت كاهش يافت به گونهاي كه بهاي نفت برنت به 83/97 دلار در هر بشكه و نفت وست تگزاس به 06/84 دلار كاهش يافت، تا بار ديگر نگراني از وضعيت بازار جهاني نمادهاي وابسته را متاثر سازد.
در بازار ديروز معاملهگران در گروه بانكي شاهد پذيرهنويسي بانك خاورميانه بودند كه در اين نماد محدوديت خريد هر سهامدار حقيقي به ميزان 50هزار سهم و سهامداران حقوقي به ميزان 100هزار سهم مانع از اتمام يك روزه اين پذيرهنويسي شد تا پذيرهنويسي 4/24 ميليارد تومان سهام به معاملات امروز موكول شود. در همين حال روز دوشنبه گروه مالي شاهد عرضه اوليه بيمه ملت خواهد بود. ديروز معاون مالي و اداري شركت بيمه ملت از عرضه 150 ميليون سهم معادل 10 درصد از كل سهام اين شركت براي نخستين بار در روز دوشنبه 19 تيرماه جاري خبر داد و گفت: پيش از اين، سهامداران عمده، متعهد به واگذاري 20 درصدي سهام شدهاند كه در اولين مرحله از عرضه سهام بيمه ملت در پسفردا، به نسبت مساوي از سوي سهامداران عمده معادل 10 درصد از سهام در بازار دوم بورس اوراق بهادار واگذار و كشف قيمت خواهد شد.علي صلاحينژاد در گفتوگو با بورس نيوز، با اشاره به سودآوري بيمه ملت در سال مالي گذشته، اظهار كرد: شركت 150 ميليارد توماني بيمه ملت در پايان عملكرد سال مالي گذشته توانست با اقدامهاي راهبردي خود، عايدي برآوردي خود را با تعديل 8 درصدي، به طور كامل محقق ساخته و براي هر سهم مبلغ 252 ريال سود، به طور خالص كنار گذارد.
در گروه بانكي، چهارمين مجمع سالانه بانك ملت بعد از حضور در بورس 29 تير برگزار ميشود. در گروه تصفيه نفت ديروز پالايشگاه تازه وارد شيراز با صف خريد همراه شد. در اين گروه پالايشگاه نفت بندرعباس كه ديروز زمان برگزاري مجمع سالانه خود را اعلام كرد نيز پس از معامله 4/35 ميليون سهم به صف خريد رسيد. «شبندر» 28تيرماه مجمع خود را برگزار خواهد كرد. در گروه حملونقل نخستين مجمع توكاريل پس از ورود شركت به بازار سرمايه به تقسيم سود 274ريالي راي داد. در گروه تجهيزات نيز ديروز بالاست با 800ريال سود نقدي مجمع خود را به پايان برد. از سوي ديگر شركت كارخانههای داروپخش گزارش عملكرد 3 ماهه خود را منتشر كرد.داروپخش در عملكرد 3 ماهه موفق به پوشش تنها 8 درصدي بودجه خود شده است. بر این اساس، داروپخش كه براي سال 91 به ازاي هر سهم 1311 ريال سود اعلام كرده بود، موفق به پوشش تنها 103 ريال از سود خود شده است.افزايش نرخ ارز موجب افزايش شديد بهاي تمام شده و كاهش سود عملياتي در اين شركت در عملكرد 3 ماهه شده است.
از سویی دیگر، شركت صنعتي بارز اعلام کرده است که در راستاي فروش ساختمانهاي مازاد شركت اقدام به فروش 30 واحد آپارتمان مسكوني به صورت يكجا و با قيمت 1/1 ميليارد تومان به بيمارستان سيدالشهداي كرمان كرده كه از اين طريق موفق به شناسايي سود 900 ميليون توماني شده است.همچنين شركت اعلام كرده قصد فروش ساختمان مجاور دفتر مركزي تهران را دارد كه توسط هيات 3 نفره كارشناسان رسمي دادگستري در حال انجام مزايده است و تاثير آن بر بودجه سال 91 پس از فروش ملك مذكور اعلام خواهد شد.در مجموع بازار ديروز بازاري متعادل بود كه در آن از 183نمادي كه به روي تابلو رفتند 115نماد با رشد قيمت و 63نماد با كاهش ارزش همراه شدند.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
دو مقام مسوول بازار سهام خبر دادند
آشتي حقيقيها با بورس
دنياي اقتصاد- چارهانديشي مديران ارشد اقتصادي براي نجات بازار سرمايه بعد از كاهش 4 درصدي شاخص كل بورس در هفته نخست تيرماه، بار ديگر سهامداران حقيقي را به كسب بازدهي از بازار سهام اميدوار كرد. رايزني مسوولان سازمان بورس با بازيگران حقوقي براي حمايت از بازار سهام موجب شد تا بورس تهران در يك هفته مثبت، شاهد حضور دوباره سرمايهگذاران حقيقي باشد. حمايت سهامداران بزرگ حقوقي براي جمعآوري صفهاي فروش، بازدهي 5/1 درصدي را طي هفته گذشته براي بازار به همراه داشت تا به اين ترتيب بازدهي بورس از ابتداي امسال تا كنون به منفي 7/1 درصد برسد.اين اقدام حمايتي، در شرايطي كه بازدهي بورس منفي شده بود و بيم خروج سرمايهگذاران حقيقي از بازار ميرفت، موجب شد جو رواني حاكم بر بازار تغيير كرده و سرمايهگذاران براي ماندن در بازار تامل كنند.در اين باره مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس با تاكيد بر اينكه فعاليت سرمايهگذاران حقيقي، رونق و نشاط را به بازار برميگرداند، بر ادامه حمايت حقوقيها از بازار تاكيد كرد. از ديدگاه محمودرضا خواجهنصيري، بازار براي ورود دوباره سرمايهگذاران حقيقي آماده شده است.او اظهار اميدواري كرده است كه در سايه آرامش حاكم بر بازار و حمايتهاي مسوولان اقتصادي، سرمايهگذاران ميتوانند در ميانمدت و بلندمدت بازده مناسبي از بازار كسب كنند.
نظر
-
جنب پل حافظ
بازگشت صفهاي فروش به بازار سهام
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته تحت تاثير برخي از گزارشهاي نامناسب در شركتها و انتشار شايعات با افت شاخص همراه شد.
در بازار ديروز معامله گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه انتشار گزارش عملكرد سال 90 شركت صنعتي دريايي ايران معامله گران را با شوك مواجه كرد. ديروز گزارش هياتمديره صدرا نشان از آن داشت كه اين شركت در سال 90 يك هزار و 462ريال زيان به ازاي هر سهم داشته است كه تقريبا با قيمت سهم پيش از توقف نماد برابر است. در همين حال شركت يك هزار ريال نيز براساس تعديلات سنواتي به زيان سالهاي گذشته خود افزوده است كه زيان انباشته شركت را به مرز باور نكردني ميرساند تا وضعيت اين شركت بغرنج تر از گذشته شود. شركت 27 تيرماه شاهد برگزار مجمع خواهد بود كه احتمالا حواشي فراواني به همراه خواهد داشت.
در بازار ديروز در تحولات كلان جلسه روز شنبه مجمع تشخيص مصلحت نظام در بررسي تحريمها از اهميت برخوردار بود؛ در اين جلسه دولت از برنامهاي يكساله براي برخورد با تحريمها خبر داد. اكثر كارشناسان معتقدند در سال جاري اقتصاد كشور با استفاده از ذخيره ارزي مناسب ميتوان تبعات كاهش صادرات نفت را پشت سر بگذارد.
در تحولات اقتصادي ديروز وزير صنعت، معدن و تجارت خبر داد: بخش صنعت از افزايش قيمت حاملهاي انرژي در فاز دوم هدفمندسازي يارانهها مستثني شد.
مهدي غضنفري در گفتوگو فارس، با اعلام اين خبر در پاسخ به اين سوال كه آيا بحث اعمال قيمتهاي ترجيهي انرژي براي بخش صنعت در فاز دوم هدفمندي يارانهها نيز مطرح است يا خير، گفت: جزئيات اين مساله در حال بررسي است و هنوز به جمع بندي نهايي نرسيدهايم.
پيش از اين حسيني وزير اقتصاد از منتفي شدن افزايش قيمت حاملهاي انرژي در فاز دوم هدفمندي يارانهها خبر داده بود كه مشخص نبود فقط در مورد بخش خانوار اعمال خواهد شد يا بخش صنعت را نيز در بر ميگيرد.
در بازار ديروز نماد مباركه از جمله نمادهايي بود كه با شايعاتي مواجه شد. در مورد اين شايعات ديروز مهندس سميعينژاد مديرعامل فولاد مباركه در گفتوگويي خاطرنشان كرد: روند توليد در مباركه با قدرت ادامه دارد و شركت در دوره سه ماهه نخست امسال 23درصد افزايش فروش و 22درصد رشد توليد را تجربه كرده است و به زودي گزارش عملكرد سه ماهه شركت منتشر خواهد شد.
مباركه و ايجاد 5ميليون تن ظرفيت گندلهسازي
مهندس سميعينژاد در گفتوگو با «دنياياقتصاد» خاطرنشان كرد: در راستاي اجراي برنامه 5ساله مباركه،سهم 45درصدي خود در توليد فولاد را بايد حفظ كند كه در اين راستا در صدد افزايش توليدات به ميزان 8/11 ميليون تن است. وي افزود: نيل به اين هدف نيازمند برخورداري مباركه از تامين مطمئن مواد اوليه است از آنجايي كه در حال حاضر دغدغهاي از نظر كمبود سرمايهگذاري در معادن متناسب با افزايش ظرفيت فولادسازي كشور وجود دارد، در هفته گذشته همزمان با افتتاح طرح شهيد خرازي مباركه در خدمت رييسجمهور و وزير تجارت، صنعت و معدن موضوع مورد بررسي قرار گرفت و توانستيم موافقت وزير را براي حضور مباركه در طرح توسعه معدن سنگان دريافت كنيم.
مديرعامل فولاد خاطرنشان كرد: در راستاي برنامه تدوين شده مباركه يك هزار ميليارد تومان در راستاي ايجاد 5ميليون تن توان توليد كنسانتره و تبديل آن به گندله سرمايهگذاري خواهد كرد. وي گفت: در حال حاضر مباركه فاز مطالعاتي اين طرح را نيز به پايان رسانده و طرح نزديك به 15درصد پيشرفت داشته است. وي افزود: در راستاي تامين هزينههاي طرح، هياتمديره شركت براي افزايش سرمايه شركت موافقت خود را اعلام كرده است. وي گفت: با اجراي اين طرح يك هزار و 500فرصت شغلي در اين معدن از سوي مباركه ايجاد خواهد شد. قرارداد توليد 20 ميليون تن گندله سنگآهن ديروز بين سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني و چند شركت سرمايهگذار امضا شد.
اعتبار مورد نياز براي توليد 20 ميليون تن گندله سنگآهن، 2800 ميليارد تومان و ميزان اشتغالزايي اين طرحها 6500 نفر به طور مستقيم و 26000 نفر به طور غيرمستقيم برآورد شده است.
سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران يكي از سرمايهگذاران اين طرح است كه براي 2.4 ميليون تن كنسانتره و 5 ميليون تن گندله سرمايهگذاري خواهد كرد.
شركت فولاد مباركه اصفهان براي توليد 5 ميليون تن كنسانتره و 5 ميليون تن گندله، شركت مجتمع فولاد خراسان براي توليد 5/2 ميليون تن كنسانتره و 5/2 ميليون تن گندله و شركت سرمايهگذاري بانك ملي براي توليد 5/2 ميليون تن كنسانتره و 5/2 ميليون تن گندله از ديگر سرمايهگذاران اين طرح هستند.
همچنين بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي براي توليد 5/2 ميليون تن كنسانتره و 5/2 ميليون تن گندله سرمايهگذاري خواهد كرد. 5/2 ميليون تن گندله نيز توسط شركت فولاد سبزوار توليد خواهد شد.
زمان راهاندازي اين پروژهها سالهاي 93 و 94 پيشبيني شده است. گفتني است. مواد اوليه مورد نياز براي توليد 20 ميليون تن گندله از طريق بزرگترين پروژه ملي معدني و صنايع معدني در شرق كشور و با توجه به فعاليتهاي اكتشافي انجام شده در ناحيه سنگان روي 2/1 ميليارد تن ذخاير زمين شناسي در اين منطقه تامين خواهد شد.
به اين ترتيب ظرفيت توليد گندله كشور به 5/42 ميليون تن افزايش مييابد و خوراك لازم براي توليد 12 ميليون تن فولاد به روش احياي مستقيم تامين خواهد شد.
در گروه بانكي ديروز اعلام شد بانك ملت تا پايان دهه اول تيرماه سال جاري، سه هزار و 139 دستگاه خودپرداز در سراسر كشور نصب و راهاندازي كرد.
تا مقطع مذكور دو هزار و 95 دستگاه خودپرداز ديواري و يك هزار و 44 دستگاه خودپرداز سالني از سوي اين بانك در سراسر كشور به بهره برداري رسيده است.
دلايل كسري بودجه بانكها
در اين گروه ديروز افت قيمت بانك اقتصاد نوين با 61واحد تاثير منفي بر روي شاخص نقش اساسي در افت شاخص داشت.
در اين گروه، نگراني از وضعيت توازن مالي بانكها افزايش يافته است. در اين رابطه ديروز رييس كل بانك مركزي با اعلام دلايل استقراض بانكها از بانك مركزي گفت: بانكها بيش از توان خود تسهيلات پرداخت كردهاند و اين امر باعث كسري بودجه آنها و در نتيجه استقراض از بانك مركزي شده است.
محمود بهمني در گفتوگو با مهر با اشاره به تحريمهاي صورت گرفته بر عليه نظام بانكي كشورمان گفت: با وجود تحريمهاي اقتصادي كه بر عليه بانك مركزي و ساير بانكهاي كشور انجام شده است، اما نظام بانكي كشور توانست به نيازهاي و تقاضاهاي درخواست وام و تسهيلات پاسخ دهد.
رييس كل بانك مركزي عملكرد بانكها در بخش ارائه تسهيلات را رضايت بخش توصيف كرد و افزود: اين در حالي است كه بانكها تمام توان و منابع مالي خود را صرف پرداخت تسهيلات به متقاضيان كردهاند.
وي با استناد به آمارها در اين زمينه، ميزان منابع مالي بانكها در سال گذشته را بالغ بر 3 هزار و 866 هزار ميليارد ريال اعلام كرد و گفت: اين رقم با كسر ذخاير قانوني به 3 هزار و 438 هزار ميليارد ريال ميرسد.
عرضه سهام سايپا
در همين حال سرمايهگذاري تامين اجتماعي چهارشنبه گذشته و ديروز دو بلوك 48/2 و 6/1 درصدي از سهام سايپا را به قيمت پايه هر سهم160 تومان عرضه كرد، اما نتوانست موفق به فروش بيش از 425 ميليون سهم اين شركت شود.
براساس اين گزارش، شستا چهارشنبه گذشته ابتدا بيش از 166 ميليون و 575 هزار سهم سايپا را در قالب بلوك 6/1 درصدي به وكالت از طرف پيشگامان بازرگاني ستاره تابان و ديروز بالغ بر 258 ميليون و 629 ميليون سهم معادل 48/2 درصد سهم به وكالت از شركت سرمايهگذاري رنا را به قيمت پايه هر سهم 160 تومان عرضه كرده بود. در گروه مالي امروز بورس شاهد عرضه 10درصد سهام بيمه ملت خواهد بود.اين شركت براي اولين بار پس از پذيرش و درج نام شركت در فهرست شركتهاي پذيرفته شده در فهرست نرخهاي بازار دوم و در نماد «ملت» عرضه خواهد شد. اين شركت مطابق با اطلاعات مقايسهاي پيشبيني سود هر سهم سال مالي 91، سود هر سهم سال مالي منتهي به 29 اسفند 90 بر اساس عملكرد واقعي حسابرسي نشده با سرمايه 120 ميليارد تومان، مبلغ 228 ريال و با سرمايه150 ميليارد تومان مبلغ 182 ريال اعلام كرده است كه بر اساس صورتهاي مالي حسابرسي نشده با سرمايه 120 ميلياردتوماني مبلغ 241 ريال و با سرمايه 150 ميلياردتوماني مبلغ 192 ريال و مطابق صورتهاي مالي حسابرسي شده با سرمايه 120ميليارد توماني مبلغ 252 ريال و با سرمايه 150 ميليارد توماني 202 ريال تحقق يافته است.
با توجه به تعهد هياتمديره مبني بر ثبت افزايش سرمايه از مبلغ 120 ميليارد تومان به مبلغ 150 ميليارد تومان تا تاريخ برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه، تقسيم سود در مجمع عمومي عادي سالانه شركت براي سال مالي منتهي به 29 اسفند 90 براساس سرمايه 150ميليارد توماني صورت خواهد گرفت.
بورس مهمان سيماني دارد
در گروه سيماني ديروز سيمان آبيك با پلاك 472 و سرمايه 180 ميليارد توماني به جمع شركتهاي بورسي پيوست تا تعداد شركتهاي سيماني حاضر در بورس به 31 برسد.
اين شركت در حالي طي روزها يا هفتههاي آينده عرضه اوليه خواهد داشت كه بهمنماه سال گذشته مديركل حفاظت محيط زيست البرز از تعطيلي خط 2 سيمان آبيك به دليل آلودگي خبر داده و گفته بود: با توجه به آلودگي هواي ناشي از فعاليت واحد دو قديم كارخانه سيمان آبيك واقع در محدوده استحفاظي شهرستان نظرآباد، با پيگيريهاي به عمل آمده توسط اداره كل محيط زيست استان و اداره محيط زيست شهرستان نظرآباد، هماكنون فعاليت اين واحد به منظور بهينهسازي فرآيند و نوسازي الكتروفيلترها جهت افزايش راندمان غبارگيرهاي موجود متوقف شده است.
در گروه پتروشيمي ديروز پتروشيمي آبادان در مجمع خود 500ريال سود نقدي داد.
تغيير مديرعامل پتروشيمي اصفهان
در اين گروه، اعلام شد كه دكتر ابراهيمياوري با سابقه مديريت در بسياري از موسسات اقتصادي كشور همانند گروه هتلهاي هما و سازمان سرمايهگذاري شهرداري به عنوان مديرعامل پتروشيمي اصفهان منصوب شده است.
وي فارغالتحصيل دكتراي اقتصاد از فرانسه است و سالها عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي بوده است.
به نظر ميرسد هدف از انتخاب وي تغيير ساختار، بهينهسازي سيستمها، مديريت هزينهها و استفاده اقتصادي از فرصتهاي موجود در شرايط ويژه كنوني باشد.
در گروه تصفيه نفت ديروز پالايشگاه بندرعباس مجددا با صف خريد همراه شد. در اين گروه شنيدهها حكايت از احتمال اعلام سود 2هزار و 520ريالي براي هر سهم پالايشگاه اصفهان در سال 90 دارد. در اين گروه شركت پالايش نفت تبريز صورتهاي مالي 12 ماهه خود را با تعديل مثبت منتشر كرد.
به گزارش بورس24، شبريز كه براي سال 90 سود 356 ريالي را به ازاي هر سهم پيشبيني كرده بود، در عملكرد 12 ماهه با تعديل مثبت 10 درصدي سود جديد خود را 391 ريال به ازاي هر سهم اعلام كرد. در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن شاخص كل 6/92 واحد افت كرد و به 25هزار و 352واحد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز به 3/35 ميلياردتومان رسيد و از 200نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند، 141نماد با كاهش قيمت و 51نماد با رشد ارزش همراه شدند.
نظر
-
روزي براي بيمه ملت ------- سه شنبه 20 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد عرضه اوليه سهام بيمه ملت بود. در شرايطي كه بورس اوراق بهادار همچنان با خبرهایي مربوط به حمايت از فعالان و سرمايهگذاران اين بازار مواجه است، ديروز اين حمايتها از سوي بازيگران حقوقي به شكل جديتري دنبال شد. حال آنكه ديروز عرضه اوليه بيمه ملت در نرخ يك هزار و 320 ريال با استقبال معاملهگران همراه شد. هر چند كه نزديكي زمان برگزاري مجمع سالانه شركت و تقسيم سود نقدي برخي از معاملهگران را براي خريد اين سهم با ترديدهایی مواجه كرد. بيمه ملت احتمالا عصر روز چهارشنبه با توقف نماد براي برگزاري مجمع مواجه شده و روز يكشنبه هفته آينده اين شركت نخستين مجمع سالانه خود را پس از ورود به بورس برگزار خواهد كرد. عرضه بيمه ملت در صورتي كه با رشد و پايداري قيمتي همراه شود، براي شركتهاي سهامدار بيمه ملت از جمله گروه بهمن و صندوق بازنشستگي ميتواند تاثيرات مثبتي را به همراه بياورد.
ديروز پس از عرضه بيمه ملت دكتر قاليباف در سخناني خاطرنشان كرد: در جريان اين عرضه برخي قيمتهاي مورد تقاضا بالا بود و فروشندگان سهام بيمه ملت در نظر داشتند با قيمت مناسبي اقدام به عرضه كنند. اين درحالي است كه قيمت هر سهم شركتها را بازار تعيين ميكند. مدیرعامل بورس افزود: دليل به فروش نرسيدن حدود 5/2 میلیون سهم بيمه ملت هم به خاطر كمبود وقت بود كه امروز بايد مابقي سهام قابل فروش، عرضه شود. از طرفي ديگر سهامداران عرضهكننده بيمه ملت هم متنوع بودند به طوري كه اين سهام از كد 5 سهامدار عرضه شد. اما در بازار ديروز معاملهگران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه بازگشايي بازارهاي جهاني با رشد قيمتي مواد خام و فلزات همراه شد. بهاي نفت نيز ديروز افزايش نسبي را تجربه كرد. انتظار ميرود در صورت بهبود بازارهاي جهاني نمادهاي وابسته به اين بازار بتوانند از فشار كاهشي هفته گذشته خارج شوند. در گروه سيماني از برنامه عرضه اوليه سيمان آبيك در روزهاي آينده خبر داده شده است.
بر اين اساس اعلام شد در پي درج نام سيمان آبيك در روز گذشته، مقدمات عرضه اوليه سهام اين شركت 180 ميليارد توماني هم فراهم شده و طي روزهاي آينده با هماهنگي سهامداران عمده براي عموم عرضه اوليه خواهد شد. همچنين كارهاي مربوط به آماده سازي و پذيرش اين شركت در حال انجام بوده، اما به علت ابهام ايجاد شده مربوط به وضعيت دو شركت پتروشيمي فجر و مبين، منتظر جواب استعلام سازمان خصوصيسازي از شوراي رقابت هستيم و در صورت دريافت آن ساير مراحل براي پذيرش و درج نام اين شركت مشمول اصل 44 هم طي خواهد شد. افزون بر اين اعلام شد، امور مربوط به پذيرش و آمادهسازي هلدينگ خليج فارس متوقف نشده و طبق دستورالعمل افشای اطلاعات در حال تكميل مدارك و اميدنامه هستيم، اما وضعيت پرتفوي و آينده آن مشخص نيست.
در گروه تجهيزات شوك گزارش صدرا در بازار دوشنبه به چشم ميخورد. صدرا ديروز با انتشار صورتهاي مالي حسابرسي شده خود وضعيت خود را شفافتر كرد. به گزارش بورس24، تحميل شدن هزينه 171 ميليارد توماني در صورتهاي مالي صدرا جلب توجه ميكند، آن هم به دليل شناسايي اقلام استثنايي به مبلغ 5/168 ميليارد تومان شامل زيان كاهش ارزش موجوديها و زيان تسعير ارز و ذخيره مطالبات مشكوكالوصول. از سوي ديگر، هزينههاي عملياتي شركت نيز نسبت به سال قبل حدود 70 برابر شده است كه يكي از علل اصلي زيان 213 ميليارد توماني صدرا همين هزينه 5/168 ميليارد توماني است. اما از طرف ديگر افزايش 39 درصدي هزينههاي مالي در كنار افزايش 118 درصدي هزينههاي متفرقه باعث فزوني زيان صدرا شده است و ميتوان از اين دو عامل به عنوان عامل بعدي زيان سنگين صدرا ياد كرد. برآيند همه اين تحولات سبب شده تا صدرا با زيان انباشته بسيار سنگين نزديك به 499 ميليارد توماني يعني معادل 332 تومان به ازاي هر سهم مواجه شود.
كارنامه 3 ماهه خودروسازان
در گروه خودرويي ديروز اعلام شد توليد انواع خودروهاي داخلي طي سه ماه اول امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 4/36 درصد كاهش داشت. در اين مدت 208 هزار و 583 دستگاه خودروي سواري در كشور توليد شده كه نشاندهنده كاهش 3/37 درصدي نسبت به بهار سال گذشته است. در گروه صنعتي ايران خودرو طي سه ماهه اول امسال 104 هزار و 494 دستگاه سواري توليد شد كه افت 1/30 درصدي را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان ميدهد. همچنين در اين مدت 55 هزار و 70 دستگاه خودروي سواري توسط گروه خودروسازي سايپا توليد شد كه نشان دهنده كاهش 3/46 درصدي توليدات اين شركت نسبت به بهار 90 است. توليد 15 هزار و 701 دستگاه انواع پژو 206 توسط ايران خودرو طي بهار امسال با افت 28/63 درصدي و كاهش 74 درصدي در خردادماه همراه شده است. طبق آمار وزارت صنعت، در بهار امسال تنها 81 دستگاه رانا در ايران خودرو توليد شده است كه بايد ديد برنامه اين شركت براي ادامه توليد رانا و پاسخ گويي به پيش فروشهاي انجام شده براي آن چيست. همچنين در سه ماهه اول امسال كل توليدات پارس خودرو با افت 34 درصدي به 48 هزار و 155 دستگاه رسيد و افت توليدات اين شركت در خرداد ماه 4/51 درصد گزارش شده است.
در نماد مخابرات چند هفته پس از تغيير مديرعامل مخابرات مديرعامل جديد شركت در اظهارنظري خاطرنشان كرد توقف توسعه، مرگ مخابرات را به همراه دارد و رتبه مخابرات را در توسعه، متوسط دانست. مهندس پوررنجبر كه در مراسم پاياني پروژه طراحي شبكهي ip در جمع مديران شركت مخابرات ايران سخن ميگفت، اساس تحول مخابرات را، يكپارچه فكر كردن و طراحي يك ساختار و يك مفهوم دانست و افزود: بايد يك ساختار واحد طراحي و مدل عملياتي سازماني اصلاح شده اي را تهيه و با تعريف واحد، اجرا و پيادهسازي كنيم. وي با تاكيد بر تفكيك حوزههاي مختلف براي ايجاد تحول و توسعه سريع افزود: براي به جريان انداختن فعاليتهاي حوزههاي مختلف با كمك مشاوران، مدل طراحي شده با ساختار فعلي انطباق داده شود و با بررسي و حل مشكلات آن تحول را شروع كنيم. كارشناسان بازار با توجه به وزن بالاي مخابرات در بورس در انتظار اظهار نظرهاي مديرعامل اين شركت در مورد جايگاه مخابرات و برنامههاي خود در بورس هستند. با اين وجود مديرعامل جديد مخابرات تا كنون برنامه اي مشخص براي شركت همراه اول در بازار سرمايه اعلام نكرده است.در مجموع بازار ديروز بازار منفي بود كه در آن شاخص كل 1/75 واحد افت كرد. ارزش معاملات ديروز 6/44 ميليارد تومان بود كه 43درصد آن را معاملات بيمه ملت تشكيل داد. از 187 نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 128 نماد با كاهش قيمت و 49 شركت با رشد ارزش همراه شدند.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
رونق بازار در سايه اخبار اميدوار كننده ------- چهارشنبه 21 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته شاهد انتشار خبرهاي مثبتي در گروه پتروشيمي بود كه در نهايت جو مثبتي را بر بازار حاكم كرد. در بازار ديروز معاملهگران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه در صحنه سياسي خبرهاي منتشره از تداوم مذاكرات هستهاي حكايت داشت. ديروز خبرگزاري فارس گزارش كرد: ديپلماتهاي ارشد اتحاديه اروپا و ايران روز 24 جولاي (سهشنبه سوم مرداد) مذاكرات فني و كارشناسي خود را در مورد برنامه هستهاي ايران پيگيري ميكنند تا راه حل ديپلماتيكي براي حل و فصل اين موضوع پيدا كنند. اين مذاكرات كه در استانبول برگزار ميشود، دور دوم مذاكرات فني و كارشناسي است. براساس اين گزارش، ايران و شش قدرت جهاني در آخرين دور از مذاكرات خود در مسكو توافق كردند كه براي كاهش اختلافات دو طرف مذاكرات ادامه يابد.
در بازار ديروز معامله گران در ابتداي بازار شاهد انتشار اطلاعيه پتروشيمي كرمانشاه بودند. اين شركت در اطلاعيه سه ماهه خود توانست به اندازه تمام سال گذشته سود محقق كند. اين اعلام كه دومين گزارش از اين نوع در هفتههاي اخير بود، باعث اقبال معاملهگران به گروه پتروشيمي شد. پيش از اين پتروشيمي آبادان نيز در سه ماهه پوششي فوقالعاده اعلام كرده بود. پتروشيمي آبادان ديروز زنجيره بازگشاييهاي ضعيف پس از برگزاري مجامع سالانه را شكست و در بازگشايي نماد توانست با رشد 13درصدي همراه شود. حال آنكه اطلاعيه ديروز پتروشيمي كرمانشاه به صف خريد هلدينگ نفت و گاز پارسيان و رشد قيمتي نمادهاي وابسته از جمله سرمايه گذاري غدير منجر شد تا بازار در انتظار گزارش پتروشيمي پرديس باقي بماند. در همين حال ديروز پتروشيميهاي زاگرس و شازند نيز با صفهاي خريد و رشد قيمتي همراه شدند. در بازار ديروز گروه پتروشيمي همچنان پر خبر ظاهر شد؛ در اين گروه رييس شوراي رقابت از پاسخ به نامه سازمان خصوصيسازي در مورد واگذاري هلدينگ پتروشيمي خليج فارس خبر داد و گفت: طبق قانون نظر شورا قابل تغيير نيست، اما هيات واگذاري ميتواند اين شركت را با همان تركيب قبلي واگذار كند.
روايت رسمي از اوضاع پتروشيمي ها
در همين حال ديروز مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي ايران در جمع خبرنگاران اظهار كرد: تحريم، محدوديتهايي براي صنعت پتروشيمي ايجاد كرده، اما با اتخاذ راهكارهاي جديد، توليد و صادرات محصولات پتروشيمي روند عادي خود را ادامه ميدهد. بحث در مورد عوارض 50درصدي صادراتي نيز ديروز در برخي از خبرگزاريها منعكس شد. شانا در گزارشي نوشت: چند شركت پتروشيمي با رايزني انجام شده از اعمال عوارض 50 درصدي صادراتي كه از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت وضع شده، معاف شدند. مديرعامل شركت ملي صنايع پتروشيمي اظهار كرد: وزارت صنعت تعدادي از محصولات پتروشيمي را مشمول عوارض صادراتي كرده است كه با رايزنيها و مذاكرات انجام شده چند شركت پتروشيمي از اين عوارض معاف شدند.
عبدالحسين بيات افزود: در برخي از شركتها توليد نسبت به مصرف پايينتر است و امكان دارد كه كمبود در بازار وجود داشته باشد و به همين دليل براي پرهيز از صادرات، اين عوارض اعمال شده بود. وي تصريح كرد: بر اساس نياز و ضوابط موجود و همكاري و تعامل ميان وزارت نفت و صنعت، نحوه اعمال عوارض براي 15 شركت اعلام شده تغيير خواهد كرد. بيات ادامه داد: با مذاكرههاي مثبتي كه انجام شده، پيشبيني ميشود فقط چند شركت مشمول اين عوارض شوند و روند توليد و صادرات ساير شركتها روند عادي خود را ادامه دهد.
توقف يك اصل چهل و چهاري
در بازار ديروز در گروه تصفيه نفت معاملهگران شاهد توقف نماد پالايشگاه بندرعباس بودند. اين توقف موجب شد تا نگراني در مورد وضعيت مالي اين شركت در بازار ديده شود، به خصوص كه پيش از اين دو شركت اصل 44 ديگر بازار سرمايه يعني حمل و نقل پتروشيمي و ذوب آهن اصفهان نيز اندكي پس از حضور در بازار با تعديل منفي همراه شدند. براساس برخي از شنيدهها شركت پالايشگاه بندر عباس زيان سال 90خود را 10درصد افزايش داده و در مقابل 28درصد به سود سال 91 خود افزوده است. در گروه مالي روز گذشته مدير بازار فرابورس گفت: با گشايش نماد بيمه سامان، سرانجام معاملات اين شركت بيمهاي 400ميليارد ريالي از شنبه 24تير در بازار اول ثبت ميشود. بيمه سامان نهمين شركت بيمهاي است كه وارد فرابورس ميشود. در اين گروه ديروز شركت تازه وارد بيمه ملت اعلام كرد كه مجمع خود را به تعويق انداخته است. اين تعويق براي ثبت افزايش سرمايه اخير شركت رقم خورده است. اين تعويق برگزاري مجمع شانس رشد قيمتي اين شركت را افزايش داده است.
تعويق در برگزاري مجمع مپنا
در گروه مالي ديروز در گروه تجهيزات در حالي كه قرار بود مجمع عادي سالانه شركت مپنا در روز 28 تير ماه برگزار شود اين مجمع به دلايل نامعلومي لغو و به 31 تيرماه موكول شد. دستور جلسه مجمع لغو شده مپنا تصويب صورتهاي مالي سال مالي منتهي به 29 اسفند 90، انتخاب حسابرس و بازرس قانوني، تعيين حق حضور اعضاي غير موظف هيات مديره و تعيين پاداش هيات مديره بود. در گروه مخابرات ديروز شركت ارتباطات سيار صورتهاي مالي 3 ماهه خود را منتشر كرد.شركت همراه اول در سه ماه اول امسال توانست كه 2هزار و 250ريال از سود 9 هزار و 183ريالي خود را پوشش دهد.در مجموع بازار ديروز شرايط مناسبي را تجربه كرد كه در آن شاخص كل 2/28 واحد رشد كرد و به 25هزار و 307واحد رسيد. ارزش معاملات ديروز بالغ بر 5/48 ميليارد تومان بود كه 10درصد آن را معاملات اوراق شهرداري شيراز تشكيل داد. ديروز از 203 نمادي كه روي تابلو رفتند 103نماد با رشد ارزش و 94نماد با كاهش ارزش همراه شدند.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
آرامش پس از طوفان بورس ----- پنجشنبه 22 تير 1391
دنياي اقتصاد- بورس اوراق بهادار تهران هفته سوم تيرماه را تحتتاثير گزارش نامطلوب ليدر تجهيزاتيهاي بازار و همچنين اشباع ذائقه خريد با افت ملايم 2/0 درصدي پشتسر گذاشت تا به اين ترتيب شرايط متفاوتتري نسبت به هفته ماقبل خود كه رشد 5/1 درصدي را شاهد بود، به نمايش بگذارد؛ رخدادي كه سبب شد بازدهي بازار سهام از ابتداي سالجاري تاكنون در سطح كمتر از دو درصد درجا بزند. در اين شرايط احتياط، بيم و اميد واژگاني است كه ميتوان در مورد اين روزهاي بازار سهام به كار برد، حال آنكه در رخداد بااهميت ديگر بررسيهاي آماري از بازگشت محتاطانه سهامداران حقيقي به بورس تهران خبر ميدهند. تا جايي كه طي هفته معاملاتي سپريشده 75 ميليارد ريال سهام، از پرتفوليوي بازيگران حقوقي به سبد سهام حقيقيها منتقل شده است. به اين ترتيب يكي از نگرانيهاي مهم بازار سهام در خصوص نحوه فعاليت سهامداران حقيقي در بورس برطرف شد، در حالي كه هنوز ميانگين ارزش معاملات روزانه به سطح مطلوبي نرسيده و از طرف ديگر ميانگين p/e بازار در تيرماه به سطح كمتر از 3/5 مرتبه افت كرده است. شرايطي كه البته پس از افت سنگين 2/4 درصدي هفته نخست تيرماه از آن به عنوان آرامش پس از طوفان بازار سهام ياد ميشود.
يك هفته با تپيكس --------- آرامش پس از طوفان در بورس
گروه بورس- شروين شهرياري: پس از افت چهار درصدي شاخص بورس در هفته آغازين تير ماه كه منجر به منفي شدن بازدهي بورس در سال 91 شد، عزم دستهجمعي مسوولان ارشد بازار كارساز شد تا بعد از رشد 5/1 درصدي هفته گذشته، دماسنج بورس در اين هفته افت ملايم 2/0 درصدي را نشان دهد. به نظر ميرسد پس از يك دوره سقوط قيمت سهام، با تلاش سرمايهگذاران بار ديگر آرامش به بازار سرمايه كشور بازگشته است. هر چند با توجه به ريسكهاي پيراموني، خوشبيني نسبت به ورود نقدينگي جديد به ويژه از سوي سرمايهگذاران حقيقي با ترديدهايي رو به رو است؛ وضعيتي كه موجب ميشود توان بازار براي ايجاد يك رونق پايدار و عميق در شرايط فعلي محدود باشد.
سرسره اي به نام p/e!
نسبت قيمت بر درآمد سهام از جمله شاخصهاي مهم در همه بازارهاي مالي جهان است كه معيار مناسبي جهت قضاوت در خصوص ارزاني يا گراني سهام و نيز اشتهاي ريسك سرمايهگذاران به شمار ميرود. مطالعه روند حركت اين نسبت كليدي در مورد بورس تهران در ماههاي اخير از افت مستمر و شتابان حكايت ميكند؛ به نحوي كه ميانگين نسبت مزبور پس از ثبت قله 9 واحدي در پايان فروردين ماه 90 مستمرا رو به كاهش رفته تا در پايان سال به 6 واحد برسد. اينك آخرين گزارش سازمان بورس در نيمه تيرماه 91 نشان ميدهد كه ميانگين p/e بازار تا كمتر از 5/3 واحد افت كرده است. بررسي اين شاخص در بازه زماني طولانيتر حاكي از آن است كه حداقل نسبت p/e در تاريخ بازار سرمايه ايران مربوط به اسفندماه 87 (مقارن با بحران جهاني اقتصاد) بوده كه به سطح نازل 8/3 واحد سقوط كرده است. در حال حاضر نيز با توجه به رشد سودآوري شركتهاي بزرگ صادركننده (ناشي از افزايش قيمت ارز) و عدم واكنش قيمت سهام انتظار ميرود اين متغير در كوتاهمدت باز هم در جهت نزول حركت كند و به زودي به كمتر از سطح 5 واحد افت كند؛ شرايطي كه در كنار دلالت بر ارزان شدن نسبي سهام از كاهش تمايل بازيگران بورس تهران به پذيرش ريسك حكايت ميكند.
عرضه هاي جديد؛ بهانه اي براي بر هم زدن ركود
علاوه بر تشويق سهامداران بزرگ حقوقي به خريد سهام و نيز تبليغات گسترده در رسانههاي عمومي درباره جذابيت بورس، انجام عرضههاي اوليه سهام راهكار سومي است كه اين روزها به عنوان روشي براي طراوت بخشيدن به بازار از آن استفاده شده است. در آخرين تلاشها در اين راستا روز چهارشنبه هفته گذشته سهام چهارمين شركت پالايشگاهي به نام شيراز در بازار دوم فرابورس عرضه شد. اين پالايشگاه كوچك 80 هزار بشكهاي با استقبال مناسبي با p/e=4/5 وارد بازار شد؛ هر چند به علت حجم كم عرضه (14 ميليارد تومان معادل 5 درصد شركت) «شراز» در روزهاي بعدي با تقاضاي سنگين ناشي از اطمينان از عدم عرضه جديد مواجه شد. به طور كلي عرضه 5 درصدي سهام شركتها بدون تعهد به فروش بيشتر استراتژي مناسبي براي عرضههاي اوليه نبوده و با عنايت به امكان تحريك انگيزههاي سفتهبازانه نيازمند توجه بيشتر و چارهانديشي از سوي مسوولان پذيرش بازار است. در رويدادي ديگر، در روز دوشنبه هفته جاري ده درصد از سهام بيمه ملت به عنوان پنجمين شركت بيمه بورسي در بازار دوم عرضه شد.
«ملت» نيز با p/e=5/6 (براساس پيشبيني سود 91) پا به عرصه معاملات گذاشت و مورد توجه سرمايهگذاران قرار گرفت. نكته قابل تامل طي هر دو عرضه تفاوت مكانيزم فروش سهام بود، به نحوي كه در مورد پالايشگاه شيراز قيمت عرضه از 4000 ريال تا 2500 ريال و در خصوص بيمه ملت از 2320 ريال تا 1320 ريال متغير بود. در اين روش جديد همه تقاضاهاي خريد موجود در سيستم كه بالاتر از قيمت مد نظر فروشنده قرار داشتند با قيمت درخواستي خريدار مورد معامله قرار گرفتند تا در نهايت، عرضه سهام باقيمانده روي قيمت پايين تر انجام شود. اين روش اگر چه انتقاداتي را به ويژه در بين سهامداران حقيقي برانگيخته است، اما از يك جهت روشي جالب براي مهار هيجانات سرمايهگذاران در عرضههاي اوليه به شمار ميرود؛ به اين ترتيب هر چند برخي سرمايهگذاران طعم تلخ زيان را در تجربههاي اخير ميچشند، اما با بذل احتياط و دقت بيشتر در پيشنهاد قيمت خريد در عرضههاي اوليه بعدي، بازار يك گام مهم به سمت حرفهاي شدن بر خواهد داشت.
تعيين تكليف دو متغير كلان براي بازار سهام
اظهارات اخير مسوولان ارشد اقتصادي كشور تكليف دو متغير مهم اقتصادي موثر بر وضعيت بورس را روشن كرده است. در اين راستا، وزير اقتصاد هر گونه افزايش قيمت حاملهاي انرژي ضمن اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها را رد كرده است. اين سخنان كه سپس با اظهارات وزير صنعت، معدن و تجارت مبني بر مستثني شدن توليدكنندگان از فاز دوم اصلاح قيمت انرژي تكميل شد يكي از ريسكهاي مهم سيستماتيك بازار در سال 91 را عملا از گردونه خارج كرده است. تا پيش از اين، كابوس احتمال رشد هزينه انرژي صنايع به ويژه در فضاي ملتهب افزايش نرخ ارز و تورم بر سر سهام اكثر شركتها سنگيني ميكرد كه با اطلاعات جديد ميتوان پرونده مزبور را موقتا مختومه تلقي كرد.
دومين اظهار نظر مربوط به رييس كل بانك مركزي است كه هر گونه كاهش نرخ سود بانكي را منوط به تعديل تورم دانسته است. اين سخنان بهمني كه در بطن خود مخالفت ضمني با كاهش نرخ سود بانكي در سال 91 را در بردارد پيام آور تداوم خودنمايي قدرتمندانه بازار پول در برابر بازار سرمايه است. به اين ترتيب بر خلاف برخي زمزمهها مبني بر كاهش سود بانكي كه به تازگي مطرح شده بود، به نظر ميرسد اين احتمال را بايد در كوتاه مدت منتفي دانست. بنابراين، سهام شركتهاي بورسي كماكان بايد ارزش گذاري خود را با سود بدون ريسك 20 درصدي روز شمار مطابق كنند؛ تطابقي كه پيامد الزامي آن افت نسبت ميانگين قيمت بر درآمد سهام به محدوده 4 تا 4/5 واحد جهت ايجاد توازن در منطق سرمايهگذاري خواهد بود.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
آرامش سياسي، گزارشهاي فوق العاده و بازگشت خريداران --------- شنبه 24 تير 1391
گروه بورس – همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با توجه به آرامش نسبي سياسي و انتشار برخي از گزارشهاي مثبت سه ماهه جو آرامي را پشت سر گذاشت كه در نهايت به افت محدود شاخص منتهي شد. در هفته گذشته معاملهگران شاهد افزايش نسبي فعاليتها بودند، به گونهاي كه با وجود افت 4/11 درصدي ارزش معاملات، رشد 31/47 درصدي شمار خريداران رقم خورد. خريداران بازار سرمايه هفته گذشته به 31هزار و 213نفر رسيد كه البته بخشي از آن ناشي از خريد سهام توسط كاركنان برخي از شركتها بوده است. اما در بازار سرمايه معاملهگران در شرايطي هفته كاري خود را آغاز خواهند كرد كه در مسائل كلان با تحولاتي مواجه هستند. در مسائل سياسي نزديكي زمان برگزاري المپيك و پارا المپيك و پس از آن انتخابات آمريكا انتظار آرامش در حوزه سياسي را تا پايان سه ماهه سوم امسال ايجاد كرده است. هر چند در اين مسير بعضا برخوردهاي رسانهاي و اقدامات مقطعي انجام ميشود. در آخرين اقدام در اين حوزه دولت اوباما روز پنجشنبه اعلام كرد: تحريمهاي بيشتري عليه شركتهاي ايراني وضع ميشود. همچنين آمريكا ليستي از شركتهايي را كه ادعا ميكند توسط دولت ايران براي دور زدن تحريمهاي امريكا و اروپا عليه صادرات نفت ايران استفاده ميشوند، منتشر كرده است. وزارت خزانهداري آمريكا با طرح ادعايي جديد 27 نهاد مرتبط و 58 كشتي متعلق به شركت ملي نفتكش ايران را شناسايي كرده كه تعدادي از آنها براي فرار از تحريمهاي نفتي اقدام به تغيير پرچم خود كردهاند.
تلاش براي مقابله با تحريم ها
در كنار تحولات سياسي معاملهگران در حوزه اقتصادي نيز با رخدادهايي مواجه هستند. تلاش براي مقابله با تحريمها از طريق ارائه راهكارهاي ميان مدت توسط دولت و همچنين تلاش براي مهار تورم به ويژه در بخش مواد غذايي مهمترين مسائل رخ داده در هفته گذشته بودند. كارشناسان بازار معتقدند در روزهاي آينده تلاش دولت بيش از پيش بر مهار تورم و بيكاري و ايجاد رونق در اقتصاد معطوف خواهد شد، هرچند كه در اين مسير كنترل سطح قيمتي دلار و طلا نيز از اهميت ويژهاي برخوردار خواهد بود. در تحولات اقتصادي معاملهگران در هفته گذشته همچنان نوسانهاي شديد بازار جهاني را شاهد بودند، در اين بخش بازگشت نگراني در حوزه يورو موجب كاهش شديد ارزش اين ارز در برابر دلار شد كه متعاقب آن بهاي فلزات رنگين و مواد خام به جز نفت كاهش يافت. بهاي نفت به دليل تداوم نگراني در مورد تحريمهاي اعمالي عليه كشورمان و كاهش موجودي نفت در ايالات متحده اندكي رشد را تجربه كرد. هرچند آمار نگرانكننده اقتصادي در سطح بينالملل احتمال كاهش بيشتر قيمتها در بازار نفت را ايجاد كرده است. در بازار جهاني بهاي فلز مس در حد 7 هزار و 570 دلار رقم خورده و آلومينيوم، روي و سرب نيز به ترتيب يك هزار و 835 دلار، يك هزار و 1833دلار و يك هزار و 830 دلار در هر تن معامله شده است. بهاي بيلت فولادي نيز به 390 دلار در هر تن رسيد.
بازار داغ سهام بيمه اي در بورس
در درون بازار سرمايه معامله گران در هفته گذشته شاهد عرضه اوليه بيمه ملت بودند. اين شركت در حالي به روي تابلو رفت كه حضور شركتهاي بيمهاي در بازار سرمايه افزايش يافته است. امروز شنبه نيز فرابورس شاهد گشايش نماد بيمه سامان خواهد بود. در همين رابطه نايب رييس كميسيون اقتصادي مجلس با اشاره به اينكه طبق قانون همه شركتهاي بيمه بايد وارد بازار سهام شوند، گفت: براي بهبود وضعيت شركتهاي بيمه بايد برخي قوانين اصلاح شود. محمدرضا پورابراهيمي در گفتوگو با فارس در مورد ورود شركتهاي بيمه به بورس اظهار كرد: طبق قانون توسعه ابزارهاي مالي مصوب سال 88 تمام شركتهايي كه نهاد مالي محسوب ميشوند همانند شركتهاي تامين سرمايه، بيمه و كارگزاريها بايد حتما تاييد سازمان بورس را بگيرند.
عضو شوراي عالي بورس گفت: همچنين فرآيند عرضه و تقاضاي شركتهاي مذكور نيز بايد روي تابلوي بورس صورت گيرد. در واقع شركتهايي كه تازه تاسيس هستند به بازار اوليه ميروند و شركتهايي كه چند سال از فعاليت آنها ميگذرد و استانداردهاي لازم را دارند روي تابلوي اصلي بورس قرار ميگيرند. بنابراين طبق اين قانون همه نهادهاي مالي قطعا بايد وارد بورس شوند. وي در مورد استقبال خريداران از سهام شركتهاي بيمه تصريح كرد: خريداران هميشه به دنبال بازده هستند و بيمه صنعتي است كه نرخ بازده متناسب با خود را دارد و اگر شركت بيمهاي نرخ بازده مناسبي داشته باشد حتما با استقبال مواجه خواهد شد. با گشايش نماد بيمه سامان، سرانجام معاملات اين شركت بيمهاي 280 ميليارد ريالي از امروز در بازار اول فرابورس ثبت ميشود. با پذيرش شركت بيمه سامان از سوي هيات پذيرش فرابورس در دي ماه سال گذشته، بيمه سامان به عنوان سي و پنجمين شركت در بازار اول و در گروه بيمه و صندوقهاي بازنشستگي به جز تامين اجتماعي فعاليت ميكند و بانك سامان با داشتن مالكيت 10درصدي از بيشترين سهام اين شركت بيمهاي برخوردار است. معاملهگران همچنين در 8 روز باقي مانده از تيرماه با ترافيك مجامع مواجه هستند و بيش از 60شركت مجامع سالانه خود را برگزار ميكنند كه در اين ميان شركتهاي بانكي و خودروسازان مهمترين مجامع را به خود اختصاص خواهند داد.
رشد شاخص در سايه تحولات سهام پرپتانسيل
افزون بر اين، بازار سرمايه روز چهارشنبه شاهد جو مثبتي بود كه در آن شاخص به مدد رشد گروه پتروشيمي و معدني و فلزي با رشد 6/80 واحدي همراه شد. در هفته گذشته بازار سرمايه با گزارشهاي سه ماهه خيرهكننده از سوي شركتهاي پتروشيمي مواجه شد. گزارشهاي سه ماهه شركتهاي پتروشيمي كرمانشاه، شازند و در نهايت پتروشيمي پرديس موجب شده است تا معاملهگران توجه ويژهاي به وضعيت تاثير نرخ ارز بر صنايع داراي صادرات معطوف كنند. در آخرين گزارش منتشره در هفته گذشته پتروشيمي پرديس سود سال 91 خود را در گزارش 6ماهه 23درصد ديگر بالا برد و به 7هزار و 893 ريال رساند تا شش ماهه 60درصد اين سود را محقق كند. اين گزارش انتظار از هلدينگ نفت و گاز پارسيان را نيز افزايش داده است. شركت پتروشيمي شازند كه پيش از اين خبر تعديل مثبتش را در گزارشي جداگانه به بازار اعلام كرده بود، در انتهاي هفته گذشته گزارش 3 ماهه خود را نيز منتشر كرد كه در اين گزارش شركت سود سال 91 خود را با تعديل مثبت 31درصدي اعلام كرد.
به گزارش بورس24، بدين ترتيب شازند كه براي سال 91 به ازاي هر سهم 953 ريال سود پيش بيني كرده بود، با اين تعديل مثبت سود خود را تا سطوح 1254 ريال به ازاي هر سهم افزايش داد و در عملكرد 3 ماهه موفق به پوشش 29 درصدي بودجه خود شده است. در همين حال دامنه تاثير دلار بر شركتهاي بورسي به پتروشيميها محدود نبوده و صنايع شيميايي و فلزي و معدني نيز در روزهاي آينده اين تاثير را در گزارشهاي خود منعكس خواهند كرد. در گروه شيميايي صنايع شيميايي ايران با تعديل سود سال 91 خود به ميزان 18درصدي سود هر سهم خود را 6هزار و 280ريال اعلام كرد كه در سه ماهه 30درصد آنرا پوشش داده است. كارشناسان بازار انتظار دارند تاثير دلار در شركتهاي داراي صادرات همچنان در طول سال جاري ادامه داشته باشد چرا كه برخي از شركتها به دليل احتياط از اعمال كامل تاثير دلار بر كل عملكرد سال جاري خودداري كرده و تنها در زمان تحقق درآمد اقدام به شناسايي آن ميكنند. در گروه پتروشيمي انتظار ميرود بازگشايي نماد پتروشيمي پرديس با استقبال معاملهگران همراه شود. در گروه پتروشيمي «شصفها» نيز در انتهاي هفته در مجمع سالانه خود به تقسيم سه هزار ريالي به ازاي هر سهم راي داد. اين شركت همچنان البته درگير اختلاف مالي با پالايشگاه اصفهان است و اين پالايشگاه در اقدامي يك جانبه تحويل خوراك به اين مجتمع پتروشيمي را متوقف كرده است.
آرين قابل احيا نيست
در بازار روز چهارشنبه معاملهگران در گروه بانكي شاهد مصاحبه معاون نظارتي بانك مركزي در مورد بانك آرين بودند. به گفته معاون نظارتي بانك مركزي مجوز بانك آرين ابطال شده و وقتي شوراي پول و اعتبار مجوز بانكي را ابطال ميكند، آن مصوبه ديگر قابل برگشت و تغيير نيست. ابراهيم درويشي در گفتوگو با فارس در مورد سرنوشت بانك آرين اظهار كرد: مجوز تاسيس اين بانك با مصوبه شوراي پول و اعتبار به علت اينكه سرمايه لازم را از محل تسهيلات دريافتي از ساير بانكها تامين كرده بود، ابطال شد. وي تاكيد كرد: بانك يا موسسهاي به نام بانك آرين وجود ندارد؛ وقتي شوراي پول و اعتبار مجوز بانكي را ابطال ميكند، آن مصوبه ديگر قابل برگشت و تغيير نيست. وي تصريح كرد: سرمايه اوليه براي تاسيس بانكها بايد از محل آورده هيات موسس باشد و بقيه را از طريق پذيرهنويسي به دست آورد. در اين گروه معاملهگران در هفته گذشته شاهد انتشار گزارشهاي عملكرد سال 90 برخي از مهمترين بانكهاي كشور از جمله دو بانك ملت و صادرات بودند.
بانك صادرات در گزارش حسابرسي خود ادامه مباحث در مورد پرونده منصور آريا را شاهد بود كه با توجه به شكايت بانكهاي تنزيل كننده اعتبارات اسنادي بانك صادرات امكان تغييرات شديد در صورتهاي مالي اين بانك پس از صدور احكام نهايي دادگاه وجود دارد. در گروه بانكي مديرعامل سرمايه گذاري سايپا جزئيات عرضه بلوك 9/4 درصدي بانك پارسيان را كه امروز در بورس عرضه خواهد شد اعلام كرد. عيسي حسين پناه در گفتوگو با فارس با اشاره به ارسال نامه مربوط به فروش درصدي از سهام بانك پارسيان به سازمان بورس كه هفته گذشته منتشر شد، اظهار كرد: طبق هماهنگيهاي به عمل آمده با مسوولان سازمان و شركت بورس مقرر شده امروز شنبه 9/4 درصد از سهام بانك پارسيان متعلق به سرمايهگذاري سايپا در بازار اول معاملات عرضه شود. وي ادامه داد: اين بلوك شامل 650 ميليون سهم بوده كه به قيمت پايه هر سهم 450 تومان آگهي شده است. شرايط اين عرضه هم به صورت 20 درصد نقد تا شهريور ماه و باقي اقساط 6 ماهه تا حدود 5/2 سال آينده خواهد بود اين مقام مسوول هدف از اين عرضه را تسويه حساب با مجموعه گروه بهمن به نمايندگي از كنسرسيوم خريدار درصدي از سهام سايپا اعلام كرد.
بازگشت سايپا به تامين اجتماعي
در همين حال پس آنكه در ابتداي هفته گذشته تامين اجتماعي نتوانست بلوك بازپس گرفته شده شركت سايپا را به قيمت بالاتري از تابلو به فروش برساند، اين بلوك نزديك به 4درصد روز چهارشنبه به قيمت تابلو توسط تامين اجتماعي بارديگر تملك شد تا كلاف بدهكاري گروه سايپا ناشي از خريد سهام اين شركت از تامين اجتماعي و گروه بهمن پيچيدهتر شود. مجموعه سايپا ماه گذشته و پس از بازپسگيري سهام سايپا توسط گروه بهمن، اقدام به واگذاري بخشي از سهام خود در شركتهاي ملي مس، رايان سايپا و فولاد مباركه به گروه بهمن كرد تا سهام سايپا را باز پس گيرد. انتظار ميرود روزهاي آينده بخشهاي ديگر از داراييهاي سايپا به تامين اجتماعي جهت بازگرداندن 4درصد سهام مصادره شده اخير واگذار شود. در گروه بانكي بانك سامان با برگزاري مجمع سالانه خود شاهد تقسيم سود 6توماني بود. به گزارش بورس24، بانك سامان احتمالا به زودي در فرابورس به روي تابلو خواهد رفت. در اين مجمع اعلام شد كه مجوز افزايش سرمايه بانك در روز قبل از مجمع از بانك مركزي اخذ شد كه اين افزايش سرمايه از محل تجديد ارزيابي داراييها است و با وجود اين اقدام، سرمايه 400 ميليارد توماني بانك سامان به 658 ميليارد تومان خواهد رسيد.
رفت و برگشت بي معني «شراز»
در گروه تصفيه نفت روز چهارشنبه معاملهگران شاهد توقف و بازگشايي نماد پالايشگاه شيراز بودند. توقف نماد پالايشگاه شيراز موجب انتشار شايعاتي در مورد تعديل منفي شركت بود. انتشار برخي اطلاعات از پالايشگاه شيراز كه با خطاهاي محاسباتي همراه بود نيز موجب تقويت اين گمانهزني شد، اما ساعتي بعد نماد با اصلاح اطلاعات منتشره بدون گشايش دامنه نوسان بازگشايي شد، تا همچنان صف خريد اين نماد ادامه يابد. براساس آخرين اطلاعيه منتشره در صورتهاي مالي حسابرسي نشده و براساس آخرين اعلاميههاي دريافتي از شركت پخش فرآوردههاي نفتي سود شركت در سال 90 مبلغ 533 ريال اعلام شده است. در گروه تصفيه نفت اعلام شده است كه توليد زودهنگام ميدانهاي سروستان و سعادت آباد به ميزان روزانه 15 هزار بشكه به زودي آغاز و بخشي از خوراك مورد نياز پالايشگاه شيراز از اين ميدانها تامين ميشود. در گروه تصفيه نفت معاملهگران در هفته گذشته شاهد انتشار اطلاعيه عرضه سهام مديريتي سرمايهگذاري نفت از سوي شركت ري سامان بودند. اين بلوك 35درصدي سرمايهگذاري نفت را كارگزاري بانك تات در قيمت پايه يك هزار و 927 ريال عرضه خواهد كرد.
در صورت معامله اين بلوك سرمايهگذاري نفت از مجموعه ستاد اجرايي فرمان امام(ره)خارج خواهد شد. سرمايهگذاري نفت همواره با رقابتهاي سهامداري ميان سهامدار قبلي مجموعه ري سامان (آستان مقدس حضرت عبدالعظيم س) و تامين اجتماعي مواجه بوده است. در گروه فلزي شركت فولاد خراسان كه براي سال 91 سود 353 ريالي به ازاي هر سهم اعلام كرده است، در عملكرد 3 ماهه خود موفق به پوشش سود 178 ريالي معادل 50 درصد از كل بودجه خود شده است. رشد بهاي ميلگرد در كشور زمينه ساز رشد سودآوري شركتهاي فولادي شده است. در گروه خودرويي شركت زامياد در مجمع سالانه خود به تقسيم 30 ريالي معادل كل سود خود راي داد. در گروه انفورماتيك تركيب هياتمديره شركت دادهپردازي ايران در هفته گذشته با حضور نمايندهاي از بازار سرمايه تغيير كرده است. برخي منابع از احتمال تغيير مديرعامل دادهپردازي و انعقاد قراردادهاي جديدي در اين شركت خبر ميدهند. در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري مثبت بود كه در آن 8/91 ميليارد تومان سهام در بازار معامله شد كه بخش عمده 7/42 درصدي آنرا معامله 289ميليون سهم سايپا تشكيل داد. از 192نمادي كه روز چهارشنبه به روي تابلو رفتند 84نماد با كاهش قيمت و 101 نماد با رشد ارزش همراه شدند. با اين كارنامه البته وضعيت بازار در كل هفته تغيير جدي را پيدا نكرده و شاخص در كل هفته 2/0 درصد عقبنشيني كرد.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
توقف رشد بازار ----- دوشنبه 26 تير 1391
گروه بورس- همايون دارابي: انتشار گزارش عملكرد سه ماهه برخي از شركتها نظير پتروشيمي خارك و همچنين توقف نماد پتروشيمي زاگرس موجب نگراني سرمايهگذاران و افت شاخص بورس شد. در بازار ديروز شاخص كل 135واحد افت كرد كه در اين ميان بيشترين افت را شركتهاي پتروشيمي پرديس، نفت و گاز پارسيان و مخابرات ايران داشتند. از ديدگاه كارشناسان، گزارش سه ماهه پتروشيمي خارك كه روز شنبه منتشر شد نگراني معاملهگران از عملكرد شركتهاي پتروشيمي توليدكننده متانول را افزايش داده است. گزارش سه ماهه خارك باوجود آنكه در بخش فروش و سود سهم رشد 6تا 11درصدي را در برداشت، اما به لحاظ توليد كاهش 22درصدي و ميزان فروش 33درصد افت را نشان داد.
اين امر نگراني از تداوم كاهش فروش به دليل افت قيمتها و دشواري صادرات را افزايش داده است. در همين حال نگاهها به سوي پتروشيمي زاگرس است كه در هفتههاي گذشته بارها با شايعه تعطيلي يك خط از دو خط شركت مواجه بوده است. زاگرس ديروز براي اعلام تعديل در سود شركت متوقف شد كه برداشت اوليه بازار احتمال كاهش سود شركت است. همين موضوع سهام هلدينگ نفت و گاز پارسيان و سرمايهگذاري غدير را متاثر كرد. در همين حال شركت پتروشيمي فنآوران هم ميتواند با انتشار گزارش سه ماهه خود شرايط شركتهاي متانولي را مشخصتر كند.
معامله گران تحولات سياسي را رصد ميكنند
ديروز معاملهگران در بحثهاي سياسي همچنان شاهد برخوردهاي رسانهاي بودند كه در اين رابطه يك نماينده مجلس گفت: بر اساس طرح انسداد تنگه هرمز اين تنگه تا زمان لغو تمامي تحريمها عليه جمهوري اسلامي ايران بسته خواهد ماند و پس از آن تنگه با رعايت 14 شرط باز خواهد شد. جواد كريمي قدوسي در گفتوگو با فارس گفت: طرح انسداد تنگه هرمز تاكنون به امضاي 150 نفر از نمايندگان رسيده و قرار است كه اين طرح پس از امضاي 250 نفر از نمايندگان به هيات رييسه مجلس تقديم شود. وي با اشاره به روند جمعآوري امضا در اين باره گفت: اكثريت امضاكنندگان اين طرح به هنگام امضا عنوان ميكردند كه آمادگي دارند تا همانند يك سرباز در زمان اجراي طرح به وظيفه خود عمل كنند. در همين حال همزمان با تعيين زمان برگزاري نشست معاونين جليلي و اشتون موج تبليغات در جهت اعمال فشار بر ايران از طريق تحريمها ادامه دارد.
به گزارش فارس، سوم مرداد باقري و اشميت در خصوص چگونگي كم كردن اختلافات بين ايران و 1+5 به ديدار و گفتوگو خواهند پرداخت. هرچند در پايان گفتوگوهاي مسكو طرفين توافق كردند كه نشست معاونان پس از برگزاري نشست كارشناسان در استانبول برگزار شود، اما تصميم برگزاري گفتوگوهاي باقري و اشميت در پي توافقات اوليه در نشست استانبول گرفته شده است. در بازار ديروز همزمان تحولات بازار موازي ارز و سكه نيز مورد توجه بود. رييس كل بانك مركزي در اين زمينه بار ديگر هشدار داد كه نرخ ارز در بازار آزاد همچنان غيرواقعي است و خريداران و فروشندگان اين بازار معاملات خود را براساس محاسبات نرخهاي جهاني و ساير متغيرها انجام دهند. بهمني همچنين خطاب به سهامداران بازار سرمايه گفت: فروش سهام شركتهاي بورسي براي سرمايهگذاري در بازار ارز و سكه با هدف كسب سود بيشتر با توجه به تدابير و حمايت دولت از اين بازارها، نامناسب است. در بازار ديروز در گروه فلزي بلوك 15درصدي ذوبآهن اصفهان در دومين عرضه بدون حضور رقيب معامله شد. گفته ميشود اين بلوك را مشتركا صندوق فرهنگيان و موسسه مهر خريداري كردهاند هر چند كه صندوق فرهنگيان به دليل دريافت مطالبات از دولت نيز ميتواند مستقلا اين بلوك را تصاحب كند.
«بترانس» آگهي شد
همزمان با بازار ديروز سازمان خصوصي سازي در قبال بازپسگيري بخشي از سهام فروخته شده خود، واگذاري مجدد بلوك 8/34 درصدي ايران ترانسفو را براي روز چهاردهم مرداد ماه آگهي كرد. براساس اعلام سازمان خصوصيسازي اين بلوك با قيمت تابلو به علاوه 30 درصد به شرطي كه قيمت از 4هزار و 692ريال كمتر نباشد، راهي تابلو ميشود. همچنين سازمان خصوصي سازي در قالب برنامه دولت براي تسويه طلب پيمانكاران حوزه نيرو دو نيروگاه صوفيان و سنندج را نيز آگهي كرده است، 8/19 درصد سهام پتروشيمي دهدشت هم براي پرداخت بخشي از بدهي دولت به بانك صادرات به روي تابلو خواهد رفت. در گروه كاني غيرفلزي ديروز شيشه دارويي رازي اعلام كرد 20 درصد از سهام شركت توليدي شيشه بسته بندي تاكستان را خريداري كرده است. اين شركت در گزارش خود اعلام كرد: تحصيل سهام مذكور تاثير با اهميتي بر عملكرد جاري و آتي شركت خواهد داشت كه نتايج آن در اسرع وقت به اطلاع خواهد رسيد.
در گروه ساختماني ديروز سرمايهگذاري مسكن با صف خريد همراه شد. در اين گروه شركت سرمايهگذاري مسكن تهران بر اساس عملكرد حسابرسي نشده 9 ماهه براي سال مالي منتهي به شهريور 91 سود خالصي به مبلغ 491 ريال براي هر سهم اعلام كرده كه در دوره 9 ماهه گزارش شده تنها موفق به پوشش 40 درصدي شده است. در گروه فلزي ميزان توليد شمش مجتمع فولاد خراسان در سه ماه نخست امسال، بيش از 2/6 درصد رشد كرد. حسين احمدي مديرعامل شركت فولاد خراسان، با بيان اين مطلب گفت: مجتمع فولاد خراسان در سه ماه نخست سال 91، 182 هزار و 488 تن شمش فولاد توليد كرد، اين در حالي است كه ميزان شمش توليد شده در مدت مشابه سال گذشته توسط اين مجتمع، 171 هزار و 828 تن بود. وي افزود: همچنين در مدت ياد شده، 163 هزار و 675 تن محصولات نورد در اين مجتمع توليد شد.
مديرعامل شركت فولاد خراسان با اشاره به رشد 14 درصدي توليد آهن اسفنجي اين مجتمع، تصريح كرد: در سه ماه نخست امسال، 200 هزار و 848 هزار تن آهن اسفنجي توليد شد. در حاليكه كل آهن اسفنجي توليد شده در مدت مشابه سال 89، حدود 175 هزار و 191 تن بود. در گروه معدني نشريه «معدن وتوسعه» اعلام كرده است كه توليدكنندگان زغالسنگ و فولاد در سه ماه بهار سال جاري بيشترين ميزان فروش را در حوزه معدن و صنايع معدني كسب كردند و به ترتيب افزايش 35 و 38 درصدي را در اين بخش به ثبت رساندند. بنابراين گزارش، در سه ماه ابتداي سال جاري ارزش فروش زغالسنگ (فرآوري شده) در داخل كشور به بيش از 8/48 ميليارد تومان رسيد، در حاليكه رقم فروش مدت مشابه سال گذشته به 36 ميليارد تومان رسيده بود. ميزان فروش سه ماه بهار امسال دربر گيرنده 205 هزار تن از اين ماده معدني بوده، بهطوري كه وزن محصول فروخته شده نيز از رشد 31 درصدي برخوردار شده است. در گروه توليدكنندگان اين ماده معدني نيز شركتهاي چادرملو، گلگهر و سنگآهن مركزي بيشترين ارزش فروش را در اختيار داشتند. از سوي ديگر، در همين مدت صادرات سنگآهن به رقم 47 ميليون دلار رسيد كه با توجه به تمركز بر بازار مصرف داخل و نياز كارخانههاي فولادي با كاهش 17 درصدي همراه شد.
چه خبر از انگوران؟
رييس هيات مديره انجمن صنايع و معادن سرب و روي گفت: درخواست افزايش يك ميليون و ۱۰۰ هزار تني برداشت از معدن سرب و روي انگوران و واگذاري كار استخراج اين معدن به بخش خصوصي به تاييد وزير صنعت رسيده ولي عملياتي نشده است. يوسف مرادلو در گفتوگو با فارس با اشاره به جلسه اخير همانديشي وزير صنعت و مسوولان وزارت صنعت با توليدكنندگان اظهار کرد: در اين جلسه موضوع واگذاري مديريت فروش معدن انگوران را مطرح كرديم كه وزير صنعت نيز با اين مساله موافقت كرد و براي چندمين مرتبه معاونين وي نيز براي اين كار اعلام آمادگي كردند اما هنوز نتيجهاي حاصل نشده است. وي ادامه داد: توليدكنندگان سرب و روي خواستار واگذاري مديريت فروش مواد معدني استخراج شده از معدن سرب و روي انگوران به بخش خصوصي و همچنين واگذاري معدن مهديآباد هستند كه هنوز در اين مورد تصميمگيري نشده است.
مرادلو تاكيد كرد: عادلانهترين راه براي عرضه مواد معدني، واگذاري مديريت فروش معدن انگوران به بخش خصوصي است و علاوه بر اين، واگذاري مالكيت معدن سرب و روي مهديآباد نيز ميتواند باعث رشد صنعت سرب و روي در كشور شود. رييس هيات مديره انجمن سرب و روي با بيان اينكه در حال حاضر معدن مهديآباد فعاليت زيادي ندارد، گفت: ذخاير معدني مهديآباد بسيار زياد است و اگر اين معدن فعال باشد ارزآوري و اشتغالزايي بالايي را ايجاد خواهد كرد. به گفته مرادلو، در حال حاضر سالانه 700 هزار تن مواد معدني از معدن انگوران برداشت ميشود، در حالي كه نياز صنعت بين يك ميليون و 800 هزار تا دو ميليون تن است. وي ادامه داد: در حال حاضر شركت تهيه و توليد در برداشت از معدن انگوران دچار عقبماندگي است و ليست ارائه سهميه كارخانه هاي سرب و روي به نسبت مدت زمان سپري شده از سال نشاندهنده اين موضوع است و در واقع مقدار ماده معدني كه بايد بين كارخانه هاي سرب و روي توزيع ميشد، عملياتي نشده است.
در نماد مخابرات ايران نگراني از وضعيت مديريت اين شركت بزرگ بورسي و تغييرات صورت گرفته در آن همچنان اين نماد را در معرض كاهش ارزش قرار داده است. در گروه بانكي، بانك تجارت در شرايطي در آستانه برگزاري مجمع قرار دارد كه همچنان موضوع تائيد صلاحيت مديرعامل اين بانك در بانك مركزي صورت نگرفته است و سايت بانك مركزي هنوز نام مديرعامل داراي صلاحيتي را براي اين بانك اعلام نكرده است. در مجموع بازار ديروز بازاری منفي بود كه در آن شاخص كل 4/135 واحد افت كرد و به 25هزار و 296واحد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز 1/64 ميليارد تومان بود كه 8/23 درصد آن را معامله 74ميليون سهم بانك پارسيان تشكيل داد. از 186نمادي که روي تابلو رفتند 126نماد با كاهش قيمت و 57نماد با رشد ارزش همراه شدند.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
نظر