جنب پــل حــا فظ

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مجيد رادمنش
    مدیر (6)
    • Oct 2010
    • 4902

    #631
    دنياي اقتصاد» بررسي ميكند -------- پنجشنبه 26 آبان 1390

    بورس در انتظار سرمايه گذاران



    دنياي اقتصاد- بورس تهران در ادامه روند راكد خود، اين هفته را نيز با كاهش 1/0 درصدي شاخص كل و افت محسوس حجم دادوستدها پشت سر گذاشت؛ به اين ترتيب ميزان زيان سرمايهگذاران بازار سهام از ابتداي فصل پاييز تا روز گذشته به طور متوسط به حدود شش درصد رسيده است؛ حاكميت فضاي نزولي در بازار سهام در حالي طي هفتههاي اخير تداوم يافته است كه مطالعه متغيرهاي موثر بر وضعيت كلان بورس، از ظهور زيرساختهاي مناسب براي تغيير روند و بازگشت بازار به روزهاي رونق حكايت دارد. در همين راستا، بررسيهاي تحليلي نشان ميدهد كه عدم توفيق تلاشهاي غرب براي اعمال تحريمهاي جديد شوراي امنيت عليه ايران در كنار آرامش نسبي بازارهاي نفت و فلزات و تثبيت نرخ دلار در سطوح بالاتر از 1300 تومان زمينه مناسبي جهت افزايش سودآوري بنگاهها و بهبود فضاي سرمايهگذاري در بازار سهام را فراهم كرده است. در اين ميان، فعالان بورس بيصبرانه به انتظار نشستهاند تا عوامل مساعد مزبور تاثيرگذاري جدي خود بر بورس تهران را آشكار كند و معادله ركود مزمن فعلي در بازار سرمايه را برهم بزند.



    يك هفته با تيپكس
    بازار و انتظار براي بازگشت سرمايه گذاران

    گروه بورس- شروين شهرياري: بورس تهران در هفته جاري تحت تاثير فقدان اخبار جديد در پيرامون بازار و نيز تعطيلي عيد غدير، جو آرام و راكدي را تجربه كرد كه حاصلي جز افت 1/0 درصدي شاخص كل در بر نداشت. از نشانههاي عمق ركود در بازار ميتوان به كاهش قابل ملاحظه حجم دادوستدها اشاره كرد كه به عنوان مثال در روز گذشته با حذف معاملات بلوكي بانكهاي انصار و پاسارگاد به سطح قابل تامل كمتر از 15 ميليارد تومان رسيده است. در بعد عوامل تاثيرگذار بر بازار سهام در شرايط كنوني، به عدم توافق غرب با روسيه و چين بر سر پرونده اتمي ايران حائز اهميت است كه در عمل احتمال اعمال تحريمهاي جديد از مسير شوراي امنيت را منتفي ساخته است.


    از سوي ديگر، در بازارهاي جهاني باوجود مشكلات حاد ايتاليا به لحاظ بازپرداخت بدهي، جو بازارها از اطمينان نسبي معاملهگران از حل مشكلات در كوتاهمدت حكايت دارد؛ امري كه علاوه بر ثبات بازارهاي سهام، رشد قيمت نفت و آرامش در بازار فلزات را موجب گشته است. علاوه بر اينها، بازار ارز نيز پس از يك ماه تلاطم، اين هفته آرامش مناسبي را تجربه كرد و با تثبيت نرخ فروش دلار در بازار آزاد در محدوده 1335 تومان در كليه روزهاي هفته، احتمال مهار تقاضا و فرو نشستن رشد افسارگسيخته يك ماه اخير را پيشرو قرار داده است. تلفيق عوامل فوق، هرچند به لحاظ زيربنايي شرايط مساعدي را براي فعالان بورس تهران فراهم ميآورد، اما بازگشت اعتماد سرمايهگذاران و برهم خوردن فضاي مزمن ركود فعلي طبيعتا نيازمند گذشت زمان خواهد بود.



    تحولات مخابرات با چراغ خاموش!

    افزايش 12 درصدي تعرفه مكالمات تلفن ثابت كه از قرار معلوم در هفته گذشته به شركت مخابرات ايران ابلاغ شده، مهمترين تحول بزرگترين شركت بورس تهران است كه گويا در كشاكش روزهاي ركود، اهميت آن نزد فعالان بازار رنگ باخته است. اين افزايش تعرفه، با توجه به درآمد حدود 1800 ميليارد توماني مخابرات از محل خطوط ثابت (كه بيش از يكچهارم سبد درآمدي شركت را تشكيل ميدهد)، ميتواند به طور بالقوه منجر به افزايش بيش از 10 درصدي سودآوري «اخابر» در مقياس سالانه شود. از سوي ديگر، آثار تعديل سود حدود 30 درصدي همراه اول (سودآورترين زيرمجموعه مخابرات) در گزارش شش ماهه نيز تاكنون بر پيشبيني سود شركت مادر اعلام نشده است.


    با توجه به تاثيرگذاري قابل ملاحظه سهام مخابرات بر بازار و اهميت رويدادهاي اخير در تغيير سودآوري شركت، به نظر ميرسد تسريع در ارسال گزارشات جديد مالي و شفافسازي آخرين وضعيت «اخابر» از اولويتهاي مهم براي سرمايهگذاران در مقطع زماني فعلي باشد. در رويدادي ديگر در اين گروه، راهاندازي سامانه «كيف پول همراه» كه با شمارهگيري كد *123# براي مشتركان همراه اول قابل دسترسي است، شركت ارتباطات سيار را در آستانه يك تحول مهم به لحاظ توسعه خدمات و دسترسي به منابع عظيم نقدينگي در صورت موفقيت طرح قرار داده است. اين سيستم كه به «جيرينگ» موسوم است با خريد سهام بانك انصار از سوي «همراه» و كسب كرسي مديريتي در آن بانك، ميتواند همراه اول را علاوه بر غول مخابراتي خاورميانه به يك شركت قدرتمند در زمينه تبادلات مالي هم تبديل كند. سرمايهگذاران در اين بخش نيز در انتظار شفافسازي سياستهاي مديريتي همراه اول در زمينه خريد سهام انصار و آثار عملياتي شدن پروژه «جيرينگ» هستند كه البته تاكنون هيچ گونه اطلاعات جديدي در اين خصوص از سوي مديريت «همراه» به بازار اعلام نشده است.



    دو عرضه اوليه با كارنامه هاي متفاوت

    در هفته جاري، بازار سهام براي نخستين بار در سال 90 شاهد تلاش براي عرضه اوليه سهام دو شركت جديد بود. در روز يكشنبه، سه درصد سهام پتروشيمي كرمانشاه در قيمت 4500 ريال به بازار عرضه شد كه به علت مشكلات سهميهبندي هر كد معاملاتي، عليرغم اشتياق حقوقيها، سه ميليون سهم آن بدون خريدار ماند. نكته جالب در اين ميان، عدم عرضه سهام باقيمانده بر روي ميز در روزهاي بعدي بود. برخي كارشناسان تركيب سهامداري شكننده «كرمانشا» و لزوم دقت سهامداران عمده (به ويژه غدير) جهت حفظ تركيب مديريتي را زمينهساز كمبود عرضه سهام از سمت مالكان اصلي ميدانند. در همين حال، برآوردهاي اوليه در مورد اين شركت از امكان تعديل سود هر سهم به بيش از 1000 ريال در صورت ثبات قيمت اوره (محصول اصلي) حكايت دارد.


    برآورد بودجه فروش شركت براي نيمه دوم سال در محدوده 3000 ريال در هر كيلو لحاظ شده كه با قيمتهاي روز اوره (5000 ريال در هر كيلو) اختلاف فاحشي دارد. در رويدادي ديگر، عرضه ده درصدي سهام كشتيراني والفجر ديروز به علت عدم توافق فروشنده مبني بر واگذاري سهم در قيمتهاي مدنظر بازار انجام نشد.نكته جالب توجه در عرضه ديروز، اصرار بيشتر خريداران بر كشف قيمت منطقي «حفجر» بود كه از هيجانات معمول در روند عرضههاي اوليه قبلي نشان كمتري داشت. اين واكنش سرمايهگذاران در صورت تكرار ميتواند زمينهساز بلوغ بيشتر بازار در مواجهه با فرآيند عرضههاي اوليه و كمك به عمق بخشيدن بازار سرمايه و اجتناب از عرضههاي هيجاني (نظير بيمه دانا) در بورس تهران باشد.



    صندوقها؛ بلاي جان بازار منفي

    مطالعه وضعيت صندوقهاي سرمايهگذاري مشترك در بازار سهام نشان ميدهد كه همزمان با آغاز دوران ركود بازار از اواخر فروردينماه، ستاره اقبال اين نهادهاي مالي نوپا نيز رو به افول گذاشته است و اين ابزارهاي مالي كه در روزهاي رونق بازار از آنها به عنوان يكي از اركان مهم جذب نقدينگي به بورس ياد ميشد، اين روزها نقشي معكوس در جهت تشديد ركود بازار ايفا ميكنند. بررسي روند ابطال واحدهاي سرمايهگذاري در صندوقها حاكي از آن است كه اين نهادها در شش ماه گذشته به طور متوسط حدود نيمي از منابع خود را از دست دادهاند و با جريان روزافزون خروج منابع، بر وضعيت نقدينگي بازار سهام نيز فشار مضاعفي وارد ساختهاند.


    تمايل مستمر سرمايه گذاران به خروج از صندوقها مشكل ديگري را هم ايجاد كرده است و آن، فروش داراييهاي نقدشونده صندوقها جهت تامين پول متقاضيان خروج و باقي ماندن سهام نسبتا ضعيفتر در سبد است كه به طور بالقوه ميتواند به سرمايهگذاران موجود هم آسيب وارد كند. در اين ميان، توقف نمادهاي سنگآهني و مالكان عمده آنها (كه بخشي از پرتفوليوي برخي صندوقها را تشكيل ميدهند) نيز بر ابعاد چالشهاي فعلي افزوده است. بدين ترتيب، مشكلات مزبور كه عليرغم هشدار كارشناسان در هياهوي بازار مثبت در سالهاي 88 و 89 به فراموشي سپرده شد، اين روزها با شدت بيشتري در حال رخنمايي هستند. تجربه ركود اخير بورس پس از رونق گذشته و رفتار سرمايهگذاران صندوقها نشان ميدهد كه ضرورت تدوين ساز و كارهاي دقيقتر و ضابطهمند كردن ورود و خروج سرمايهگذاران از صندوقها (به عنوان مثال از طريق تاسيس صندوق حمايت از صندوقها براي دريافت تسهيلات در شرايط بحراني) از جمله مواردي است كه براي بهينه كردن فعاليت اين نهادهاي نوپاي بازار سرمايه بايد در دستور كار نهاد ناظر (سازمان بورس) قرار گيرد.
    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #632
      جنب پل حافظ -------- شنبه 28 آبان 1390
      روزهاي صبر و انتظار در بازار



      گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران در حالي گام به آخرين هفته آبان ماه ميگذارد كه همچنان معاملهگران در انتظار روشن شدن فضاي حاكم بر بازار هستند. هرچند در 5سال اخير هيچ گاه آبان ماه براي معاملهگران سهام ماه خوبي نبوده و بازدهي مثبتي را به ثبت نرسانده است اما امسال شرايط ميتوانست متفاوت باشد؛ چرا كه گزارشهاي شش ماهه شركتها قابليت ترسيم فضاي مثبت را براي سرمايهگذاران داشت. در اين ميان، حاكميت انتظار براي روشن شدن مسائل سياسي به وضعيت كنوني منجر شد تا بازار به سوي آخرين ماه پاييز و فرا رسيدن فصل گزارشهاي نه ماهه معطوف شود. در اين شرايط، البته مسائل آژانس بينالمللي انرژي اتمي باعث شده است تا بازار سرمايه در نبود حامي قوي و هماهنگي معاملهگران حقوقي عمده، بيدفاع باقي بماند.


      از سوي ديگر، موج ابطال دايمي در صندوقهاي سرمايهگذاري موجب شده بازار نتواند تعادل خود را باز يابد. آمار نگرانكننده ابطال صندوقهاي سرمايهگذاري به ويژه در صندوقهاي بزرگ موجب شده است تا نمادهاي بنيادي و مستحكم بازار كه حجم اساسي سبد صندوقهاي سرمايهگذاري را تشكيل ميدهند، با فشار عرضههاي اين صندوقها مواجه شوند. در اين ميان، بخشي از نقدينگي بازار با دور شدن از نمادهاي عمده به سوي شركتهاي كوچك و با ميزان سهام شناور كم سوق پيدا كردهاست. وضعيت گروه قندي در روزهاي اخير نمونهاي از اين رويكرد به شمار ميرود.


      در بورس اوراق بهادار در كنار نگراني از تحولات سياسي و برخوردهاي بينالمللي نگاه معاملهگران به مسائل اقتصادي داخلي و خارجي هم ميباشد. در سطح داخلي، حاكميت روحيه دلالي و كسب سود از فعاليتهاي سفتهبازانه در مقابل افول بازارهاي توليدي موجب شده است تا تمايل براي سرمايهگذاري در بازارهاي پر نوسان و با ريسك بالايي نظير ارز و سكه حاكم باشد. اوج اين رويكرد را ميتوان در معاملات آتي سكه جستوجو كرد. جايي كه قيمتها و حجم معاملات، نگراني عمدهاي را ايجاد كرده است. به خصوص كه قيمتهاي ارديبهشتماه سال آينده به رقم 774هزار تومان رسيده است كه با قيمت فعلي سكه و تفاوت ناشي از ارزش زماني پول همخواني ندارد.اين فضا به خصوص با نزديكي انتخابات مجلس شوراي اسلامي و تلاطمات بازارهاي موازي، ركود بورس را تشديد كرده و شانس سرمايهگذاري براي كسب بازدهي مناسب را كاهش و خروج نقدينگي از بازار را افزايش ميدهد. در اين شرايط، سرمايهگذاران دورانديش از فرصت خريد سهام با تداوم فعاليت و p/e زير 5/5 استفاده ميكنند كه اين سناريو بخشي از حركت كنوني بازار را تشكيل ميدهد.


      در صحنه اقتصادي، كسري بودجه دولت و نحوه برخورد آن با مساله نرخ ارز هم موضوعي مهم براي بازار سرمايه است. در حالي كه ديگر اظهارنظرهاي مبني بر كاهش قيمت ارز شنيده نميشود و سكوت مسوولان سياست دو نرخي بودن ارز را پذيرفته شده نشان ميدهد؛ گمانهزني براي قيمتهاي آتي ارز به ويژه در لايحه بودجه سال آينده كل كشور ادامه دارد. هر گونه تغيير بيشتر در نرخ رسمي ارز ميتواند با تاثيرگذاري بر نرخ بازار آزاد براي شركتهاي داراي صادرات و واردات و بدهي ارزي موثر و تعيينكننده باشد. در همين حال كسري بودجه دولتي احتمال افزايش دوباره بهاي حاملهاي انرژي را ايجاد كرده است.


      در كنار مساله اقتصاد داخلي همچنان در سطح بينالمللي به ويژه حوزه اروپا نگرانيها به شدت ادامه دارد. افزايش دامنه بحران اقتصادي به كشورهاي عمده اين اتحاديه از جمله سه كشور ايتاليا، فرانسه و اسپانيا موجب شده است تا همچنان بازارهاي مالي با فشار مواجه شود. افزايش نرخ بازده اوراق قرضه كشورهاي مختلف اتحاديه اروپا نيز به عنوان نشانهاي از نگراني در مورد توانايي اين اتحاديه براي عبور از بحران اقتصادي قلمداد ميشود. در رويدادي ديگر درهمين راستا موسسه مودي رتبه برخي از بانكهاي آلماني را كاهش داد.


      در فضاي بينالمللي، قيمت فلزات مهم با كاهش نسبي مواجه بوده است. بهاي مس به 7هزار و 501دلار، آلومينيوم به 2هزار و 85دلار، روي يك هزار و 911دلار و سرب يك هزار و 975دلار در هر تن رسيده است. بهاي بيلت فولادي هم 525دلار در هر تن رقم خورده است؛ قيمتي كه 10دلار كمتر از قيمت سلف سه ماهه اين محصول است.


      در صحنه بورس اوراق بهادار نيز بازار با مسائلي مواجه است؛ مصوبه شگفتيآور مجلس در تصويب يك فوريت طرح خروج پست بانك از برنامه واگذاري شركتهاي دولتي، اين شركت پر از مشكل را با دشواري بيشتري همراه كرد. هر چند اين مصوبه راه را براي واگذاري بلوك 50درصدي اين شركت ميبندد و معاملات سهام خرد شركت در بورس را احتمالا در بر نخواهد گرفت، اما اكثر سهامداران اين شركت با اميد خروج اين بانك از مجموعه وزارت ارتباطات و فن آوري اطلاعات و اجراي افزايش سرمايه اقدام به سرمايهگذاري در آن كردهاند كه با خروج اين بانك از شمول واگذاري، سهامداران راهي به جز قرارگيري صف فروش در پيش خود نديدهاند.عقب گرد در اجراي اصل 44 و منتفي شدن واگذاري پست بانك، در شرايطي كه چندين بانك عظيم از جمله ملي، كشاورزي، مسكن و صنعت و معدن همچنان در اختيار دولت است، ترديدهايي را در مورد جديت دولت در اجراي برنامه خصوصيسازي را پديد آورده است. فرآيند خصوصيسازي پست بانك از عرضه اوليه آن تا بركناري هيات مديره آن و اداره بانك با هيات مديرهاي كه مورد تاييد مراجع ذيصلاح نيست، تجربههاي تلخي در زمينه واگذاري اين بانك ايجاد كرده است.


      در تحولي ديگر، روز چهارشنبه نيز شكست در عرضه اوليه كشتيراني والفجر شگفتي و تاسف كارشناسان را ايجاد كرد. در حالي كه در گذشته هنگامي كه عرضههاي اوليه با شكست يا مشكل مواجه ميشد، مسوولان انگشت اتهام را به سوي نبود موسسات تامين سرمايه (يا بانكهاي سرمايهگذاري) معطوف ميكردند اما اينك پس از بيش از دو سال تجربه حضور اين موسسات، تكرار عرضههاي بلاتكليف سوالات فراواني ايجاد كرده است. بازنگري در كاركردهاي موسسات تامين سرمايه و افزايش نقش آنها به خصوص در فرآيند عرضههاي اوليه ميتواند از تكرار تجربياتي نظير كشتيراني والفجر جلوگيري كند.در همين حال، بيتوجهي سهامدار عمده كشتيراني والفجر در اجراي حداقل تبليغات و ارائه برنامه در مورد آينده اين شركت نيز در به بنبست رسيدن اين عرضه موثر بود.


      در بازار چه خبر بود؟


      بازار روز چهارشنبه با توجه به تعطيلي ميان هفته با كاهش فعاليت نسبي همراه بود. اين امر موجب شد تا شاخص كل تنها حدود 2/0واحد افت را تجربه كند. در همين حال تثبيت نسبي شاخص در محدوده 25هزار و 300تا 400واحد، احتمال بازگشت شاخص به بالاي مرز 26هزار واحد را با توجه به فقدان يك گروه پيشرو، كاهش داده است. در اين فضا به لحاظ تكنيكي با توجه به بلاتكليفي گروه سنگآهني شاخص شانس كاهش بيشتري نسبت به افزايش دارد.


      در بازار روز چهارشنبه در گروه مخابرات، ادامه انتقال سهام بانك انصار به ارتباطات سيار و آمادهسازي بستر نقل و انتقالات مالي در شبكه جيرينگ مهمترين تحول به شمار ميرفت. رسوب نقدينگي در بانك انصار ميتواند به معناي افزايش سودآوري اين شركت باشد.در اين گروه، رييس هيات مديره مخابرات از حل مشكل شبكه تاليا خبر داده است. به گفته سيدمصطفي سيدهاشمي درصدد انتقال سهام تاليا به شبكه مخابرات هستيم و در اين راستا تعاملاتي با اين شركت در حال انجام است تا تاليا بار ديگر فعال شود.


      نايب رييس هيات مديره شركت مخابرات ايران با بيان اينكه انتقال تاليا به مخابرات ايران تا پايان هفته آينده مشخص خواهد شد، ادامه داد: شمار مشتركان تاليا تا پايان سال جاري از 200 هزار مشترك به بيش از يك ميليون نفر خواهد رسيد. سيدهاشمي گفت: تعهد تاليا براي جذب شش ميليون مشترك ظرف مدت 10 سال در قرارداد آمده اين در حالي است كه از مدت پروانه تاليا تنها 5/2 سال باقي مانده كه تاليا در اين مدت بايد تلاش كند تا تعداد مشتركان خود را به شش ميليون تعهد شده برساند. در گروه برقي، انتشار برخي خبرها در مورد بروز مشكل قانوني در مصوبه مهر ماه هيات وزيران وضعيت پرداخت بدهيهاي وزارت نيرو را با ابهام مواجه كرده است.


      در حالي كه بر اساس مصوبه مهرماه هيات وزيران، پرداخت بدهي شركتهاي تابعه و وابسته به وزارت نيرو همچون پيمانكاران و مشاوران به وزير نيرو به عنوان نماينده ويژه رييسجمهور تفويض شده و اين موضوع باعث خوشحالي طلبكاران از اين وزارتخانه شده بود، اين مصوبه طي روزهاي اخير به دليل مغايرت با جزء «الف» بند ۳۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۰ كل كشور لغو شد.


      در گروه خودرويي، مديرعامل سايپا كاشان از شكستن ركورد توليدات در اين شركت خبر داد.


      ناصر آقامحمدي اظهار داشت: شركت سايپاكاشان در سال گذشته 80هزار دستگاه خودرو توليد كرد كه اين تعداد تا پايان سال جاري به 150هزار دستگاه خواهد رسيد.در گروه معدني، بهرغم انتشار خبرهايي در مورد حصول توافق بر سر مساله سنگآهن، عدم انتشار كتبي نتايج جلسه مسوولان شركتها با وزارت صنايع موجب افزايش ابهامات شده است. در اين شرايط به نظر ميرسد همچنان شبح تعديل منفي و كاهش سود شركتهاي سنگآهني بر فراز شاخص بورس در حركت است.


      در گروه فلزي امروز، سازمان خصوصيسازي به وكالت از صندوق بازنشستگي فولاد اقدام به عرضه 06/3درصد سهام فولاد مباركه در نرخ پايه 3هزار و 130ريال خواهد كرد. صندوق فولاد در گذشته اقدام به خريد اين بلوك كرده بود كه به دليل ناتواني در پرداخت اقساط آن سازمان خصوصي اقدام به فروش مجدد آن خواهد كرد. خريد اين بلوك از سوي موسسه مالي و اعتباري مهر به معناي تثبيت يك عضو هيات مديره مباركه از سوي مهر خواهد بود.در مجموع بازار روز چهارشنبه بازاري متعادل اما ضعيف و كم عمق بود كه در آن 8/42ميليارد تومان سهام مورد دادوستد قرار گرفت كه 7/36درصد آنرا معامله 72ميليون سهم بانك پاسارگاد تشكيل داد. از 223نمادي كه به روي تابلو رفتند 139نماد با كاهش قيمت و 80نماد با رشد ارزش معامله شدند. با اين كارنامه در كل هفته شاخص 8/27واحد افت كرد و ارزش معاملات نيز با 5/26درصد افت به 165ميليارد تومان بالغ شد.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #633
        شنبه 28 آبان 1390 :: 11:54 am نمابورس :: اخبار :: بازار در دقیقه
        چند شنیده و خبر از اقتصاد و نمادهای بورسی



        پتروشیمی ها؛

        پتروشیمی های لردگان،زاگرس و شیراز منفی بودند و سایر پتروشیمی ها مثبت بودند.


        درخبرها بود وزير نفت از آغاز نخستين مرحله از انتشار اوراق مشارکت ارزي صنعت نفت از شنبه آينده (5 آذرماه) در کشور خبر داد و گفت: فروش نفت به مردم يا سلف نفتي به عنوان يک روش نوين سرمايه گذاري در دستور کار جدي وزارت نفت قرار دارد. رستم قاسمي در نشست مشترک با مديران شرکت مپنا در ملارد گفت: فروش اوراق مشارکت يکي از روش هاي تامين منابع مالي است که در دستورکار صنعت نفت قرار دارد وبرنامه ريزي تبليغاتي براي آن نيز شروع شده است.


        وزير نفت در باره چشم انداز صنعت نفت در افق برنامه پنجم توسعه گفت: بر اساس اين برنامه با ايجاد تغييرات اساسي در توليد و تبديل فرآورده هاي نفتي، ظرفيت توليد گاز کشور تا پايان سال 1394 بايد به 2.5 برابر وضعيت کنوني برسد و بيش از يک ميليون بشکه ظرفيت توليد نفت در اين صنعت ايجاد شود، به اين ترتيب توسعه جدي در صنعت نفت کشور ايجاد خواهد شد. اين عضو کابينه دولت دهم تصريح کرد: بر اساس هدف گذاري انجام شده تا پايان برنامه پنجم در زمينه توليد نفت و تبديل نفت خام به فرآورده هاي باارزش افزوده به جاي خام فروشي نفت، بايد سرمايه گذاري عظيمي در اين صنعت انجام شود و با توجه به افزايش دو برابري ظرفيت هاي موجود در اين صنعت جا دارد که همه صنايع براي تحقق اهداف صنعت نفت بسيج شوند.


        قاسمي در بخش ديگر از صحبت هاي خود گفت: يکي از موضوع هاي مورد سوال در اجلاس اخير سران کشوهاي صادر کننده گاز( که در دوحه قطر برگزار شد) از هيئت ايراني حاضر در اين نشست، چگونگي رويارويي صنعت نفت ايران با تحريم ها و توسعه اين صنعت بود و ما افتخار اعلام کرديم که با تکيه بر توانمندي داخلي بر فشارها و تحريم ها پيروز شديم و تحريم ها مشکلي در صنعت نفت ايجاد نکرده است.



        پیمانکاری ها؛

        پیمانکاران بورسی امروز منفی بودند.


        در خبرها بود قاسمی وزیر نفت گفته براي همکاري بيشتر با شرکت مپنا و ديگر شرکت هاي داخلي در صورتي که آمادگي لازم براي تامين و ساخت تجهيزات مورد نياز صنعت نفت در پارس جنوبي با رعايت چارچوب زمان بندي دارند، اعلام آمادگي مي کنيم و به پيمانکاران اين پروژه ها اجازه داده نمي شود که اين کالاها را از خارج تامين کنند حتي اگر کيفيت آنها بالاتر از نمونه داخلي باشد. قاسمي تاکيد کرد: شرکت هاي داخلي ليستي از توانمندي هاي خود در زمينه ساخت کالاهاي مورد نياز صنعت نفت را در اختيار اين صنعت قرار دهند و همه شرکت هاي زيرمجموعه صنعت نفت بايد اولويت خود را استفاده از کالاهاي ساخت داخل قرار دهند. وي گفت: توانمندي و قابليت هاي شرکت مپنا در ساخت داخل در بازديدي که از اين شرکت و کارخانه هاي زيرمجموعه آن انجام شد کاملا مشهود بود و اين شرکت با توانمندي هاي موجود مي تواند بخش قابل توجهي از نيازمندي هاي صنعت نفت را رفع کند و ضرروي است بازديد هايي منظمي براي مديران بخش هاي توليدي صنعت نفت و شرکت ها خارجي از شرکت مپنا با هدف آشنايي با توانمندي هاي آنها برنامه ريزي شود .


        در خصوص صدرا شنیده شد افزایش سرمایه صدرا از محل تجدید دارایی ها به میزان 100 درصد و احتمالا 150 درصد عصر چهارشنبه آینده یعنی در تاریخ دوم آذر ماه 1390 اعلام خواهد شد و بر این اساس تعداد سهام هر یک از سهام داران در صورت تحقق 100 درصد افزایش سرمایه دو برابر خواهد شد . این افزایش سرمایه به صورت رایگان است و این بار هم صدرا شگفتی ساز بازار خواهد شد و در عرض کم تر از چند ساعت یعنی همان روز اعلام رسمی خبر سرمایه سهام داران دو برابر خواهد شد .



        بانکی ها؛

        بانک های دی ،سرمایه و ملت مثبت بودند و دیگر بانکی ها امروز متعادل معامله شدند.


        در خصوص پست بانک در خبرها بود نمایندگان مجلس به طرح یک فوریتی خروج نام پست بانک از فهرست شرکتهای مشمول اصل44 رای دادهاند. سؤال اینجاست که آیا میتوان شرکتی را که بخشی از سهام آن در بورس عرضه شده و سرمایهگذاران با فرض قابلیت تغییر در ترکیب سهامداری شرکت و کاهش سهم دولت در مدیریت آن، اقدام به خرید سهم کردهاند، از فهرست شرکتهای مشمول اصل 44 خارج کرد؟ نام پست بانک در فهرست بانکهای مندرج در گروه 3 ماده 2 سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی که سرمایهگذاری، مالکیت و مدیریت آنها منحصراً در اختیار دولت است دیده نمیشود و فهرست فوق شامل بانک مرکزی، بانک ملی، بانک سپه، بانک صنعت و معدن، بانک توسعه صادرات، بانک کشاورزی، بانک مسکن و بانک توسعه تعاون است. نام پست بانک در سال1389 در فهرست نرخهای بورس درج شده و علاوه بر تخصیص 25درصد سهام شرکت فوق به سهام عدالت، حدود 10درصد از سهام شرکت توسط سایر سرمایهگذاران در بورس خریداری شده است.


        در خبرها بود مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: بروات و اعتبار خریدار به عنوان ابزارهای جدید به صندوق ضمانت صادرات ایران اضافه شدهاند تا بتوان نرخ ریسک را برای صادرکنندگان کشور در بازارهای هدف پوشش داد. کاظم دوستحسینی به مهر گفت: صندوق ضمانت صادرات یکی از حلقههای تکمیلکننده صادرات کشور است و بر این اساس، از ابتدای سال 90 برنامههایی را برای کاهش وثایق مورد نیاز صادرکنندگان در دریافت تسهیلاتی که از بانکها دریافت میشود به اجرا درآمده است.


        مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: کاهش وثایق همچنین در قبال پوشش تعهداتی که صادرکنندگان باید به طرف خارجی معاملات خود ارایه دهند، از سوی صندوق صورت گرفته و تلاش شده ریسکها با وثایق خیلی کمتر پوشش داده شوند.



        خودرویی ها؛

        در این گروه تنها سایپا مثبت بود گرچه اعلام شده بود که پیکان وانت را ایران خودرو می تواند با شرایط استاندارد تا پایان سال تولید کند اما تغییری در روند منفی این سهم دیده نشد.



        فلزات اساسی ؛

        در معاملات امروز نمادهای فولاد، فباهنر و فاسمین مثبت بودند و سایر شرکت های گروه منفی معامله شدند. قیمت مس جهانی که هفته گذشته 5 درصدکاهش داشت اما به دلیل رشد ارزش یورو در روز گذشته ، قیمت فلزات اساسی به میزان کمی رشد کرده است
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #634
          ترافيك بازگشايي و توقف نمادها در فرابورس ------- يكشنبه 29 آبان 1390


          گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس اولين روز كاري هفته را با ترافيك بازگشايي و توقف نمادهاي معاملاتي آغاز كرد. به گزارش خبرنگار ما، روز گذشته نمادهاي معاملاتي پتروشيمي اميركبير و اوراق اجاره صاميد بازگشايي و در مقابل نماد معاملاتي باغميشه متوقف شد. در اين روز نماد معاملاتي پتروشيمي اميركبير پس از ارائه اطلاعات پيشبيني سود هر سهم بازگشايي شد، اما معاملهاي را به ثبت نرساند. همچنين نماد معاملاتي اوراق اجاره واسط مالي فروردين به منظور تامين مالي شركت سرمايهگذاري اميد (صاميد)، ديگر نمادي بود كه روز گذشته پس از پرداخت سود عليالحساب سه ماهه بازگشايي شد و هر گواهي مزبور با رشد قيمت 03/0 درصدي روبهرو شد و در مجموع 9 هزار و 660 برگه از اين گواهي به ارزش 9 ميليارد و 992 ميليون ريال مبادله شد.


          اين در حالي است كه در پايان روز كاري گذشته نماد معاملاتي باغميشه به منظور برگزاري مجمع عمومي عادي سالانه پس از ثبت افت 5/0 درصدي قيمت هر سهم متوقف شد و در آخرين روز كاري خود خريد و فروش 6/1 ميليون سهم به ارزش 7/6 ميليارد ريال را به ثبت رساند. در همين حال، در ابتداي ساعات معاملاتي ديروز بنا به پيغام ناظر بازار، بيش از 82 ميليون حقتقدم استفاده نشده شركت پتروشيمي لردگان عرضه شد، اما معاملهاي بر آن صورت نگرفت. اين در حالي است كه هر سهم «شلرد» با 11/4 درصد افت به نرخ 1074 ريال رسيد و با معامله 6/52 هزار سهم به ارزش 56 ميليون ريال بازار ديروز را به پايان رساند. همچنين در اين روز بازار پايه شاهد معامله سهام 7 شركت ديگر بود كه در اين ميان ميتوان به جابهجايي 5/4 ميليون حقتقدم سرمايهگذاري شمال به ارزش 8/1 ميليارد ريال و 775 هزار سهم فنآوا به ارزش 5/1 ميليارد ريال اشاره كرد.


          در همين حال، بانك گردشگري و بانك ايرانزمين در بازار دوم و عمران و توسعه شاهد و ميدكو در بازار اول معاملات پرحجمي را رقم زدند، به طوري كه 39 ميليون سهم «وگردش» به ارزش 6/53 ميليارد ريال و 8/18 ميليون سهم «وزمين» به ارزش 9/28 ميليارد ريال خريد و فروش شد. حجم معاملات «ثعمرا» و «ميدكو» نيز به ترتيب معادل 9 و 8/5 ميليون سهم بود. در مجموع روز گذشته شروع مثبتي براي فرابورس بود به طوري كه بيش از 85 ميليون سهم و حقتقدم به ارزش 2/209 ميليارد ريال در اين بازار دادوستد شد، كه در مقايسه با معاملات روز ماقبل رشد مناسبي را تجربه كرد. همچنين در اين روز از 49 نماد معامله شده در بازار، 22 نماد با افزايش قيمت، 20 نماد با كاهش نرخ و مابقي بدون تغيير قيمت بودند كه در اين ميان امتيازات تسهيلات بانك مسكن تمامي دورهها به جز دوره بهمن و اسفندماه با افت قيمت مواجه شدند.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #635
            یکشنبه 29 آبان 1390 :: 11:53 am نمابورس :: اخبار :: بازار در دقیقه
            چند شنیده و خبر خواندنی از بازار سهام



            پیمانکاری ها؛


            پیمانکاران بورسی در معاملات امروز منفی بودند.


            شنیده می شود قرارداد مهمی میان رمپنا و وزارت نفت منعقد شده که می تواند بر سود سال 90 و 91 این سهم تاثیرگذار باشد.


            در خصوص حفاری شنیده شد صندوق هاي آگاه به صورت توافقي سهم را فروخته اند و خريدار صباتامين بوده است.


            در خبرها بود مدیرعامل شرکت بورسی صدرا با اعلام دلایل اصلی کاهش سودآوری این شرکت از 98 به 53 ریال گفت: در این شرایط سهامداران باید صبور بوده و ما هم همچنان پشت سهام صدرا هستیم. مهدی اعتصام با اشاره به اینکه معاون مالی صدرا گزارشی را از آخرین وضعیت این شرکت طی روزهای آینده در یکی از روزنامههای اقتصادی اعلام خواهد کرد در رابطه با عمده دلایل وضعیت نامناسب سهام صدرا از لحاظ سودآوری و حضور آن در بازار سهام اظهار داشت: عمده تمرکز بحثهای موجود بر سر این موضوع است که حمایت دولت را در همه ابعاد خصوصا مباحث مالی و بانکی نداشتهایم که این وضعیت منجر به سختتر شدن امور جاری شده است اما همچنان نهایت تلاش خود را برای جذب حمایتهای عملی دولت انجام میدهیم.


            وی ادامه داد: عمده مشکل اساسی صدرا مربوط به بدهی بانک ها و هزینههای سنگین مالی است به طوریکه روزانه 200 میلیون تومان و سالی 70 میلیارد تومان از این محل دچار زیان شده ایم با این همه این بحث را به شدت دنبال میکنیم تا دولت را مجاب به حل مشکل بانکی صدرا کنیم تا در نهایت منجر به کاهش هزینههای شرکت شویم. وی خصوص پروژههای جدید و تعدیل منفی سهام این شرکت در عملکرد 6 ماهه توضیح داد: واقعیت این است که وضع اجرایی ما خوب است و هر چه مشکل وجود دارد مربوط به گذشته است این در حالی است که عدم رسیدن کالاها در موعد مقرر، عدم شناسایی درآمدها و تأخیر در انتقال پول و کالا از جمله عوامل مؤثر در کاهش سودآوری صدرا در گزارش 6 ماهه بود.


            اعتصام خاطرنشان کرد: با این همه امور اجرایی مربوط به ساخت پروژهها و حضور در پروژههای پارس جنوبی در حال انجام است و پروژه خلیج فارس هم در حالی کلید خورده که برای ساخت دو کشتی هم در حال برنامهریزی هستیم اما اعداد و ارقام آن طوری نیست که منجر به پوشش هزینههای سنگین بانکی ما شود به طوری که شاید این پروژهها 10 درصد هزینههای ما را پوشش دهد.



            بانکی ها؛

            بانک های انصار و دی مثبت بودند و سایر بانکی های گروه منفی و متعادل معامله شدند.


            شنیده می شود صباتامین از بانک تجارت حمایت می کند.


            در خبرها خواندیم رئیش شورای رقابت گفت:افزایش تورم فعلی وارداتی نیست و ناشی از آشفتگی بازار دخلی ارز است. جمشید پژویان رئیس شورای رقابت ضمن انتقاد از عملکرد بانک ها در قبال برنامه هدفمندسازی یارانه ها گفت: شورای رقابت برای بررسی روند ارایه اعتبارات بانکی و ارزیابی این عملکرد از بانک ها در خواست کرده است تا اطلاعات مورد نیاز شورا را جهت انجام این بررسی ارایه دهند ولی متاسفانه بانک ها در قبال این درخواست مقاومت کرده و حاضر به ارایه این اطلاعات نشده اند. وی در ادامه افزود: این در حالی است که بر اساس قانون شورای رقابت حق دریافت اطلاعات از تمامی دستگاههای دولتی را دارد و در صورتی که سیستم بانکی این اطلاعات را در اختیار شورا قرار ندهد، شورا این اختیار را دارد که با تشکیل تیم های بازرسی مستقل اقدام به جمع اوری اطلاعات از سیستم بانکی کند. وی در بخش دیگری از این گفتگو افزود: متاسفانه چند نرخی شدن ارز که توسط بانک مرکزی در بازار ارز اتفاق افتاده است می تواند برای بخش تولید و در نتیجه برنامه هدفمندسازی مشکلات جدی به همراه داشته باشد و این روند باید به سرعت تصحیح شود.


            وی افزود: در حال حاضر چیزی به عنوان تورم وارداتی در اقتصاد ایران نداریم و آنچه شاهد آن هستیم تنها حاصل آشفتگی بازار ارز است. همچنین در خبرها بود رئيس کل بانک مرکزي، سيد کمال سيد علي را از سمت معاونت ارزي بانک مرکزي برکنار کرد.اوضاع نا به سامان بازار ارز کشور، محمود بهمني رئيس کل بانک مرکزي را مجبور کرد که معاون ارزي خود را برکنار کند. با حکم بهمني سيد کمال سيد علي از سمت معاونت ارزي بانک مرکزي برکنار شد و هم اکنون مينو کياني راد که تا پيش از اين مديريت کل امور بين الملل بانک مرکزي را برعهده داشت، سکاندار ارز کشور شد. دو هفته پيش و در پي التهاب و آشفتگي بيش از اندازه بازار ارز کشور و انتقادات بي شمار به اين وضعيت نا به سامان، بهمني به سيد علي هشدار داده بود که فرصت دارد طي يک هفته به وضعيت بازار ارز کشور سر و سامان دهد.



            فلزات اساسی؛

            در این گروه فولاد امیر کبیر کاشان مثبت بودند و سایر شرکت های این گروه منفی معامله شدند. شنیده شده شرکت تجلی سامانه و صندوق عشایر برای جمع آوری سهم فولاد مبارکه در تلاش هستند.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #636
              جنب پل حافظ -------- دوشنبه 30 آبان 1390
              بازار؛ نظاره گر خروج سرمايه گذاران



              گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار تهران ديروز نيز روزي ضعيف را پشت سر گذاشت تا در نبود هماهنگي ميان معاملهگران عمده، همچنان شاهد تلاش سرمايهگذاران براي خروج از بازار باشد. در بازار سهام معامله گران ديروز در شرايطي فعاليت خود را ادامه دادند كه با وجود عبور بازار از شرايط دشوار سياسي در روزهاي اخير، وضعيت بورس با آرامش مواجه نشده و همچنان بازار در حال كاهش قيمتها است. در همين حال، با فعاليت قابل ملاحظه بازارهاي موازي از جمله طلا و سكه و نبود حمايت قابل توجه از بازار سهام، روند خروج نقدينگي از بازار ادامه دارد. در همين راستا ابطال واحدهاي صندوقهاي سرمايهگذاري ادامه دارد؛ به گونهاي كه در هفت روز گذشته 5/5ميليارد تومان ابطالي در صندوقهاي سهام به ثبت رسيده است. امري كه روزانه يك ميليارد تومان خروج منابع از صندوقها را در يك ماهه اخير موجب شده است.


              از سوي ديگر، طراحي عجيب صندوقهاي سرمايه گذاري با درآمد ثابت موجب شده است تا ورودي اين صندوقها در بازار قرار نگرفته و حتي صرف خريد اوراق مشاركت شركتهاي بورسي نشوند. كارشناسان بازار اصلاح ساختار صندوقهاي سرمايهگذاري درآمد ثابت و افزايش اوراق مشاركت شركتي را براي ايجاد تنوع و تعادل بيشتر در بازار الزامي ميدانند.در بازار ديروز همچنان گروه سنگآهني موضوع شايعات در بازار بود؛ به گونهاي كه همچنان وضعيت اين گروه و سهامداران نگران آن نامشخص است. همچنين در بازار ديروز معامله گران با رفتارهاي عجيب سهامداران به ويژه در صف فروش صدرا روبهرو بودند. به گونهاي كه به كرات صف فروش صدرا با «آرايش رند» مواجه بود.


              در تحولات كلان موثر بازار ديروز، دبير ستاد هدفمندي يارانه ها با اشاره به انجام مطالعات اجراي فاز دوم هدفمندي گفت: تك نرخي كردن بنزين به عنوان يكي از سناريوهاي مرحله دوم مطرح و در دست بررسي است.محمدرضا فرزين اظهار داشت: براي اجراي گام دوم هدفمندي يارانه ها سناريوهاي مختلفي در دست بررسي است و يكي از سناريوهاي مطرح نيز تك نرخي كردن بنزين است.اما هنوز چيزي در اين باره قطعي نشده است.فرزين در پاسخ به اين پرسش كه دومين مرحله اجراي هدفمندي يارانهها و اصلاح قيمت حاملهاي انرژي كي اجرا ميشود نيز گفت: هنوز زمان اجراي مرحله دوم را تعيين نكردهايم. قرار است مطالعات انجام شده در اين رابطه براي بررسي به دبيرخانه ستاد هدفمندي يارانهها ارائه شود.


              در گروه بانكي، ديروز نقل و انتقالهاي پر حجم بانك انصار ادامه داشت. معاملات پرحجمي در نمادهاي بانك پاسارگاد و ايران زمين نيز در جريان بود. بانك پاسارگاد ديروز براي برگزاري مجمع فوقالعاده انتخاب اعضاي هيات مديره متوقف شد. انتظار نميرود تغييري در هيات مديره اين بانك رخ دهد. در گروه بانكي همچنان بانك سرمايه و ايران زمين با عدم حضور مديرعامل مواجهند.در گروه تجهيزات ديروز اكثر نمادها با افت قيمتي همراه شدند كه اوج آن تشكيل صف فروش براي نماد صنعتي دريايي ايران بود. ديروز مديرعامل صدرا با اشاره به كاهش سودآوري اين شركت از 98 به 53 ريال گفت: در اين شرايط سهامداران بايد صبور بوده و ما هم همچنان پشت سهام صدرا هستيم. اين اظهارات در شرايطي منتشر شد كه صف فروش ديروز صدرا به ميزان قابل توجه 6 ميليون رسيد.


              در گروه پتروشيمي ديروز هم نماد پتروشيمي كرمانشاه با صف خريد همراه بود كه اين امر احتمال حضور اين نماد در گره معاملاتي را افزايش داده است.همچنين نماد سرمايه گذاري سايپا نيز به رغم تعديل مثبت 22 درصدي، تحت تاثير جو منفي بازار پس از معامله بيش از 18 ميليون سهم، افت قيمت حدود 1/5 درصدي را رقم زد.در گروه غذايي، بازگشايي نماد قند لرستان به جهش 43درصدي اين نماد همراه شد تا قند لرستان كه 400تومان سود در مجمع خود تقسيم كرده بود، هم از شگفتيسازي گروه قند عقب نماند.در مجموع بازار ديروز بازاري منفي بود كه در آن شاخص 39/68واحد افت كرد و به 25هزار و 298 واحد رسيد. ارزش معاملات نيز ديروز به 2/46ميليارد تومان رسيد كه 66/33 درصد آن را معامله 70ميليون سهم پاسارگاد تشكيل داد. از 220 نمادي كه ديروز به روي تابلو رفت 143نماد با افت مواجه شده و 70نماد با رشد ارزش همراه شدند.
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #637
                بازگشت فرابورس به مدار افت ------- 1390


                گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس روز گذشته را با افت معاملات سپري كرد، به طوري كه حجم كل دادوستدها با افت 55 درصدي نسبت به معاملات روز شنبه به 50 ميليون سهم رسيد؛ بالطبع ارزش كل معاملات نيز با كاهش 75 ميليارد ريالي به سطح 134 ميليارد ريال رسيد. به گزارش خبرنگار ما، روز گذشته نمادهاي معاملاتي بانك ايران زمين و عمران و توسعه شاهد هر كدام به ترتيب با معامله 3/21 و 2/9 ميليون سهم به ارزش 6/32 و 5/27 ميليارد ريال معاملات پرحجمي را رقم زدند. همچنين در اين روز همراه اول نيز با ثبت 16/0 درصد افزايش به قيمت پاياني 48 هزار و 322 ريال رسيد و شاهد جابهجايي 253 هزار سهم به ارزش 2/12 ميليارد ريال بود و به اين ترتيب در فهرست پرمعاملهترين نمادهاي ديروز قرار گرفت.


                در همين حال، روز گذشته از 50 نماد معامله شده در بازار، 26 نماد با كاهش قيمت، 14 نماد با افزايش قيمت و 10 نماد ديگر بدون تغيير نرخ بودند. در اين ميان، شركت سبحاندارو با ثبت 5 درصد افت، بيشترين كاهش نرخ را تجربه كرد. همچنين نمادهاي معاملاتي حقتقدم سرمايهگذاري توسعه شمال، پتروشيمي زاگرس، مرجان كار و بانك سرمايه هر كدام به ترتيب 76/4، 97/3، 54/3 و 27/2 درصد كاهش نرخ را ثبت كردند. اين در حالي است كه بيمه نوين، بالاست، سيمان سبزوار، پتروشيمي كازرون، حقتقدم بانك ايران زمين و پتروشيمي ممسني هر كدام رشد قيمتي در محدوده 4 درصد را تجربه كردند.


                به نظر ميرسد رقابت سهامداران حقوقي در نماد بالاست موجب توجه سهامداران حقيقي بعد از بازگشايي اين نماد شده است، به طوري كه ديروز نيز براي چندمين روز متوالي بالاست با صف خريد به كار خود پايان داد و در مجموع 169 هزار سهم اين شركت به ارزش 6/2 ميليارد ريال مبادله شد. در بازار پايه نيز نماد معاملاتي پتروشيمي اميركبير پس از ارائه اطلاعات پيشبيني سود هر سهم بازگشايي شد. همچنين در اين بخش از بازار براي اولين بار حقتقدم پتروشيمي لردگان مورد معامله قرار گرفت و هر حقتقدم مزبور 20 ريال قيمت خورد و دو هزار برگه آن خريد و فروش شد.


                در بازار ابزارهاي نوين مالي نيز بيشترين حجم معاملات را اوراق مشاركت سامان با جابهجايي 9 هزار و 500 برگه داشت. اوراق مشاركت مسكن مهر با جابهجايي 1950 برگه، اوراق اجاره اميد با جابهجايي 2180 برگه و اوراق مشاركت نفت با معامله 440 برگه از ديگر اوراق معامله شده در بازار ديروز بودند. يادآور ميشود در پايان روز كاري گذشته نماد معاملاتي اوراق صكوك اجاره شركت واسط مالي ارديبهشت به منظور تامين مالي شركت هواپيمايي ماهان در نماد «ماهان2» به منظور پرداخت اولين اجاره بهاي سه ماهه اوراق و همچنين نماد معاملاتي بانك گردشگري، به دليل ارائه اطلاعات پيشبيني سود متوقف شدند.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • Oct 2010
                  • 4902

                  #638
                  جنب پل حافظ ------- سه شنبه 1 آذر 1390
                  نشانههاي بهبود در بورس



                  گروه بورس- همايون دارابي: بازار دادوستد سهام روز گذشته شاهد افزايش انگيزه خريد ميان معامله گران بود؛ بهگونهاي كه بدون انجام معامله عمده خاصي حجم معاملات به 5/32ميليارد تومان بالغ شد. در بازار ديروز معامله گران در شرايطي فعاليت خود را شروع كردند كه در تحولات موثر بر بازار، بازگشايي بازارهاي جهاني مورد توجه بود كه با كاهش قيمتها همراه بود. در بازار جهاني، بهاي مس به 7هزار و 308دلار در هر تن رسيد؛ هر چند كه در اين بخش كاهش موجودي انباري بورس فلزات لندن در بخش مس به كمتر از 400هزار تن، اميدواريهايي را ايجاد كرده است. در اين فضا افت بازارهاي جهاني ميتواند فشارهايي را به نمادهاي وابسته در بورس تهران ايجاد كند.


                  در همين حال با كاهش نگرانيها در مورد شرايط سياسي، گمانهزنيها در مورد عواقب قطعنامههاي اخير همچنان ادامه دارد. در حال حاضر تحريم يك جانبه از سوي ايالات متحده با اختلاف نظرهايي نيز حتي در داخل ايالات متحده مواجه است.در بازار ديروز معامله گران در گروه بانكي شاهد اظهار نظر معاون سابق سازمان خصوصي سازي در مورد پست بانك بودند.معاون سابق سازمان خصوصي سازي با بيان اينكه سهامداران پست بانك نگران بازپسگيري سهامشان نباشند، گفت: حذف نام پست بانك از فهرست واگذاريها خلاف قانون بوده و تصويب آن در مجلس بعيد به نظر ميرسد، ولي در صورت تصويب، مورد تاييد شوراي نگهبان قرار نخواهد گرفت.در گروه بانكي ديروز برخي از نمادها با رشد قيمتي همراه شدند كه در اين بخش بانك دي با صف خريد همراه شد. در اين گروه ديروز يك بلوك 07/1درصدي سهام بانك صادرات از سوي سازمان خصوصيسازي به صورت نقد عرضه شد كه مورد معامله قرار نگرفت.


                  در گروه غذايي، گروه قندي شاهد افت قيمتي بود. پس از ابراز نگراني شماري از معاملهگران در مورد روند قيمتي گروه قندي ديروز نمادهاي اين گروه با عرضههاي سنگين مواجه شدند. قند شيرين خراسان با معامله 9درصد سهام، قند نيشابور با 5/4درصد و قند اصفهان با 7/2درصد سهام مواجه شدند. در بازارهاي جهاني نيز بهاي شكر با افت مواجه بود و قيمت شكر سفيد به هر تن 623دلار رسيده است.در گروه تجهيزات، يك روز پس از سخنان مديرعامل صدرا در مورد اينكه پشت سر سهم ايستادهاند، صف اين سهم با معامله 22سهم جمعآوري شد.


                  در گروه پتروشيمي بازار ديروز با خبرهايي در مورد احتمال عرضه قريبالوقوع پتروشيمي مارون مواجه بود. مارون به دليل سود بيش از يك هزار ميليارد توماني خود و مالكيت مديريتي در پتروشيمي لاله از جايگاه مهمي در صنعت پتروشيمي كشور برخوردار است و به نوعي بهترين شركت پتروشيمي بورس كشور به شمار ميرود. براساس خبرهاي اوليه با تعهد سهامداران عمده براي عرضه 5/3درصد سهام پتروشيمي مارون شانس عرضه اين شركت افزايش يافته است. پتروشيمي كرمانشاه نيز ديروز با صف خريد، شاهد 22/1ميليون سهم معامله شده بود. در مجموع بازار ديروز بازاري متعادل اما با شاخص منفي همراه شد كه در آن شاخص 1/91واحد افت كرد و به 25هزار و 207واحد رسيد. از 217 نماد مورد معامله 144نماد با كاهش قيمت و 70نماد با رشد ارزش معامله شدند. ارزش معاملات نيز ديروز به 5/32ميليارد تومان رسيد كه 12درصد آن را معامله 22ميليوني صدرا تشكيل داد.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #639
                    تمركز فرابورس در تك سهم ها ------- سه شنبه 1 آذر 1390


                    گروه بورس- اعظم شريفي: بازار فرابورس در معاملات روز گذشته در كنار افت حجم و ارزش معاملات شاهد بازگشايي دو نماد و صف خريد گسترده در 3 نماد بود. بازار فرابورس روز گذشته تحت تاثير كاهش قيمتها در بازار سهام بود تا باوجود نشانه هاي مثبت در برخي نمادها، نوسانات منفي همچنان از مثبت پيشي بگيرد. ديروز 20 ميليون و 258 هزار سهم به ارزش 95 ميليارد و 567 ميليون ريال در بازار فرابورس معامله شد كه در مقايسه با روز يكشنبه به ترتيب افت 60 درصد و 29 درصدي را تجربه كرده است.


                    اين در حالي است كه در معاملات روز يكشنبه بلوك ايران زمين و عمران و توسعه شاهد، سهم بسزايي در دادوستدهاي اين بازار داشتند، اما فرابورس شاهد چرخش بازار به سمت بانك دي بود كه با معامله 6/5 ميليون سهمي، همچنان با صف خريد قابل توجه به كار خود پايان داد. از سوي ديگر بالاست نيز مانند چند روز گذشته توانست با خريد و فروش 294 هزار سهم و صف خريد مواجه شود. بيمه نوين هم با وجود عرضه 292 هزار سهمي در نهايت با صف خريد 66 هزار سهمي در قيمت 2169 ريال بسته شد.


                    همچنين حقتقدم بانك ايرانزمين با جابهجايي 1/3 ميليون سهم از ديگر نمادهاي پرمعامله روز گذشته بود. روز گذشته بانك سرمايه هم داراي معاملات مثبتي بود كه با نوسان 1/4 درصدي، جابهجايي 1/1 ميليون سهم به ارزش 4 ميليارد و 827 ميليون ريال را شاهد بود. پتروشيمي اميركبير روز گذشته با نوسان 5/11درصدي بازگشايي شد كه در پايان با 190 ريال افزايش و نوسان 5/9 درصدي در قيمت 2190 ريال بسته شد. از سوي ديگر همكاران سيستم پس از ارائه اطلاعات بازگشايي شد كه باوجود تعديل مثبت با افت 3 ريالي در قيمت 10552 ريال روبهرو شد. در همين حال افرانت با كاهش 75/3 درصدي، فنآوا با نوسان منفي 59/1 درصدي و زاگرس با نوسان منفي 6/1 درصدي مواجه بودند.


                    از ديگر نمادهاي مورد توجه بازار ديروز خفناور، ثعمرا، وايران و فولاي بودند كه با نوسان مثبت همراه بودند. در اين بين كازرون هم باوجود حجم اندك معاملات نوسان 5 درصدي، 59 ريال افزايش قيمت داشت.در بازار ابزارهاي نوين مالي، بيشترين حجم معاملات را اوراق مشاركت مسكن مهر با جابهجايي 24 هزار و 395 برگه داشت.قيمت اوراق تسهيلات مسكن تغيير چنداني نداشت و اين اوراق در مرز 74 هزار ريال معامله شد.


                    افت ارزش معاملات آبانماه

                    اين در حالي است كه در آبانماه فرابورس شاهد خريد و فروش يك ميليون و 543 هزار سهم به ارزش 5 هزار و 50 ميليارد و 400 ميليون ريال بود. بر اين اساس ارزش معاملات فرابورس در ماه گذشته شاهد افت 32 درصدي بود، اما حجم معاملات در مقايسه با ماه گذشته 23 درصد افزايش را ثبت كرد.
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #640
                      سه شنبه 1 آذر 1390 :: 11:53 am نمابورس :: اخبار :: بازار در دقیقه
                      چند خبر و شنیده از بازار


                      بانکی ها؛


                      در این گروه تنها تات مثبت بود و بانک های دیگر منفی بودند.


                      در خبرها بود دولت انگلیس در همسویی با فشارهای آمریکا و با تکرار اتهامات و ادعاهای نخ نما شده، از توقف همکاری خود با بانکهای ایرانی به بهانه نگران کننده بودن برنامه هسته ای کشورمان خبر داده است. "جرج آزبورن" وزیر دارایی انگلیس مدعی شد به دلیل وجود نگرانی از فعالیتهای هسته ای ایران، لندن ارتباط خود با بانکهای این کشور را قطع می کند.وی امروز دوشنبه با تکرار ادعاهای مطرح شده در گزارش مغرضانه آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد برنامه هسته ای ایران گفت: دولت انگلیس به تازگی تحریمهای مالی جدیدی را علیه این کشور اعمال کرده است.انگلیس در حال متوقف کردن تمام ارتباطات و همکاریها در زمینه های مالی و بانکی با جمهوری اسلامی ایران است.


                      همچنین در خبرها بود رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس با اعلام سه دلیل در خلاف قانون بودن حذف نام پست بانک از فهرست واگذاریها گفت: این طرح به احتمال 99 درصد نهایی نمیشود.حمیدرضا فولادگر در رابطه با تصویب طرح یک فوریتی مجلس در حذف نام پست بانک از فهرست واگذاریها که با نگرانی سهامداران و افت قیمت سهام آن طی روزهای اخیر همراه شده، تاکید کرد این طرح به احتمال 99 درصد نهایی نمیشود.


                      این نماینده مجلس با بیان اینکه سه عامل و مانع در حذف نام پست بانک از فهرست واگذاریها وجود دارد، خاطرنشان کرد: اول اینکه مقام معظم رهبری به صراحت اسامی بانکها و بیمههای غیر قابل واگذاری را اعلام کردهاند که در آن فهرست نام پست بانک وجود ندارد. فولادگر افزود: دوما" برخی در شرایطی به اشتباه بحث حاکمیتی پست بانک و خدمات دهی آن در روستاها را مطرح میکنند که طرح شبکه اصلی تجزیه و مبادلات و خدمات پستی، هم قانون و هم در سیاستهای اصل 44 مشخص شده و دولت هم لایحهای برای تشکیل سازمان پست ارایه و امور مرتبط هم احصاء شده و قرار است دولت اساسنامه آن را بدهد.


                      همچنین برای ادامه فعالیت دفاتر روستایی شرکت پست بانک، می توان از طریق تعرفهها و حمایتها اقدام کرد. وی با بیان اینکه مکاتباتی با مجلس صورت گرفته ، ادامه داد: علاوه بر این دو موضوع، حدود یکسال است که 25 درصد سهام پست بانک به سهام عدالت و 13 درصد هم در بورس عرضه شده است. بنابراین امکان حذف نام پست بانک از فهرست واگذاریها وجود ندارد و این موضوع خلاف قانون و سیاستهای اصل 44 است. در این میان شاید امکان اصلاح قانون اصل 44 وجود داشته است اما سیاستهای اصل 44 غیر قابل تغییر است.



                      پیمانکاری ها؛


                      شرکت های این گروه نیز در جو منفی معاملات امروز منفی بودند.


                      شنیده شده سهامدار عمده صدرا نظر مثبت و مساعدی نسبت به حمایت از سهم دارد و قرار است که از این سهم حمایت به عمل آورد.



                      پتروشیمی ها؛


                      در گروه پتروشیمی کازرون و لردگان مثبت بودند.



                      خودرویی ها؛


                      خودروسازان منفی معامله شدند.



                      فلزات اساسی ؛


                      تمام شرکت های این گروه منفی معامله شدند. گرچه امروز پس از چهار روز کاهش قیمت تمام فلزات اساسی حدود یک تا یک و نیم درصد افزایش یافت و رشد ارزش یورو و احتمال افزایش کسری عرضه نسبت به تقاضا طی ماه های آینده، سبب رشد قیمت فروش آتی مس شده است.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • Oct 2010
                        • 4902

                        #641
                        مستطيل شيشه اي تالار
                        آب سرد بر پیکر بورس



                        در حالی که اغلب رسانه ها در تیتر اصلی خبرهای امروز خود به عقب نشینی آمریکا و اتحادیه اروپا از تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده بودند اما در ابتدای شروع معاملات امروز بازار سرمایه، انتشار خبر تحریم بانک مرکزی از سوی انگلیس، فرانسه و کانادا شوک سنگینی را به بورس و فعالان این بازار وارد آورد


                        با اتمام ساعات معاملات روز سه شنبه 90.09.01 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 290 واحد کاهش به رقم 21155 واحد رسيد . همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 250 واحد کاهش عدد 30073 واحد را تجربه كرد. شاخص كل نيز در روز جاري با 326 واحد کاهش به رقم 24881 واحد رسيد. گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 508 میلیارد ریال رسید. همچنین در این روز پتروشیمی کرمانشاه با 2 واحد افزایش شاخص ، بیشترین تاثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل مخابرات با 46 واحد کاهش ، بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.


                        در حالی که اغلب رسانه ها در تیتر اصلی خبرهای امروز خود به عقب نشینی آمریکا و اتحادیه اروپا از تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده بودند اما در ابتدای شروع معاملات امروز بازار سرمایه، انتشار خبر تحریم بانک مرکزی از سوی انگلیس، فرانسه و کانادا شوک سنگینی را به بورس و فعالان این بازار وارد آورد بطوریکه تشکیل صف فروش بر ساهم اغلب شرکتهای فعال بورسی و هیجان بین سرمایه گذاران، قدرت تصمیم گیری درست را از این افراد گرفته بود و به عبارت ساده تر گویی که آب سردی بر پیکر بورس به یکباره ریخته شده بود.


                        بر اساس گزارش بورس نیوز نکته قابل توجه در این خصوص وارد آمدن شوک لحظه ای به سه بازار ارز، طلا و بورس بود چرا که در ابتدای معاملات امروز همزمان با انتشار این خبر شاهد افت قیمت ارز، سکه طلا و سهام بودیم که البته پس از گذشت مدت زمان نه چندان طولانی این قیمت سکه طلا بود که راه خود را به سمت قله صعود پیدا کرد.


                        از سویی دیگر تحریم صنعت پتروشیمی ایران توسط آمریکا یکی دیگر از عوامل تأثیر گذار بر روند حرکتی شاخص بورس و افت قیمت سهام پتروشیمی های بورس بود بطوریکه در معاملات امروز از بین 22 شرکت فعال در گروه پتروشیمی بورس تنها سه شرکت پتروشیمی کرمانشاه، پتروشیمی کازرون و پتروشیمی لردگان با نوسانات مثبت همراه شدند و در مابقی نمادها نوسانات حداکثری منفی و یا صف فروش خود نمایی می کرد. همچنین سهام شرکت سرمایه گذاری غدیر که به عنوان یک شرکت هلدینگ فعال در صنعت پتروشیمی شناخته می شود با افت قیمت حدوداً 4 درصدی با فشار عرضه مواجه شد اهالی تالار تا این لحظه هنوز نتوانسته اند با مدیران این شرکت در خصوص تأثیر صنعت پتروشیمی بر سود غدیر صحبت کنند.


                        اما تأثیر پذیر ترین گروه بورسی از تحریم بانک مرکزی در معاملات روز جاری سخت ترین لحظات و دقایق خود را تجربه کردند. سهام گروه بانکی که بیشترین تأثیر منفی را از خبر امروز گرفته بود با ازدیاد فشار عرضه و صف های فروش میلیونی مواجه شد که در پایان معاملات حمایت سهامداران عمده از سهامشان مانع از تداوم صف های فروش شد و تمامی نمادهای فعال این گروه با حجم معاملات قابل توجهی همراه شدند اما بنطر نمی رسد روزهای خوبی در انتظار این گروه باشد.


                        سهام شرکت کنتور سازی ایران نیز در بین هیاهوی امروز توانست صف خرید بیش از 150 هزار سهمی را از آن خود نماید، اهالی تالار در این خصوص عنوان کردند که کنتور سازی طی فراخوان تعویض 3 میلیون و 200 هزار کنتور استان های خراسان رضوی، جنوبی، شمالی و سیستان و بلوچستان که در روزنامه خراسان، طی امروز آگهی شده بود توانست نظر بازار را به خود جلب نماید چرا که شرکت کنتور سازی از طریق تفاهم نامه ای با دو شرکت فراز و مپنا به عنوان بزرگترین شرکت کنتور سازی در این مناقصه حضور پیدا خواهد کرد. گفته می شود نتیجه این مناقصه 21 آذر ماه جاری اعلام خواهد شد.


                        در گروه شرکت های قندی نیز که این روزها شایعات ضد و نقیضی را به خود اختصاص داده اند شاهد جمع آوری کلیه صف های فروش و نوسان مثبت برخی از آنها بودیم اهالی تالار معتقدند همچنان احتمال حرکت مجدد سهام این شرکتها با توجه به حجم معاملات دو روز گذشته وجود دارد. در پایان اهالی تالار معتقدند حرکت امروز بورس تماماً هیجانی و جو روانی بود و این معاملات فردا است که روند آتی بورس را می تواند نمایان سازد. پس تا فردا صبر کنید.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #642
                          جنب پل حافظ ------- چهارشنبه 2 آذر 1390

                          شاخص؛ زير 25 هزار



                          گروه بورس- همايون دارابي: سلسله افتهاي بازار سهام در سال 90 گويا پاياني براي معاملهگران بورس تهران ندارد. در همين راستا، پس از يك دوره نگراني سياسي، ديروز معاملهگران در داخل و خارج كشور با مجموعهاي از تحولات روبهرو شدند. اين تحولات موجب شد تا شاخص كل بورس اوراق بهادار با 326واحد افت براي دهمين بار در سال جاري كاهش سنگين بيش از يك درصدي را تجربه كند و دوباره به كانال 24هزار واحد وارد شود. در همين حال، عمده نگراني بار ديگر از تحولات خارجي به بورس وارد شد؛ جايي كه سه كشور بريتانيا، كانادا و آمريكا به صورت يكجانبه تحريمهايي را در بخش نفتي و بانك مركزي كشورمان اعلام كردند.



                          اين امر موجب شد تا ساعتي بعد، پيشنهاد فرانسه به برخي ديگر از كشورها به منظور پيوستن به اين تحريمهاي يكجانبه نيز اعلام شود. هر چند تحريمهاي يكجانبه به معناي شانس كمتر احتمال صدور يك قطعنامه جهاني در شوراي امنيت است، اما دامنه وسيع تحريمهاي يكجانبه نگرانيهايي را ايجاد كرده است. در همين حال، بخشي از واكنشهاي ديروز بازار به نوعي نيز ناشي از عدم درك صحيح از ابعاد تحريم و تبعات آن است. انتظار ميرود در روزهاي آينده با روشن شدن دامنه تحريمها بازار بتواند رفتار معقولتري را از خود نشان دهد. از سوي ديگر، تحريمهاي يكجانبه اخير تاثير ملموسي را بر بازار دلار و سكه برجاي گذاشت و در شرايطي كه در ابتداي روز قيمتها رو به كاهش بود، در ميانه بازار به سوي رشد قيمتها متمايل شده و در نهايت دلار با تجربه قيمت 1345 تومان با رشد قابل ملاحظهاي به كار خود پايان داد. در حال حاضر اكثر كارشناسان به سوي تحولات گروه خودرويي و تجهيزاتي متمايل هستند. جايي كه وابستگي قابل ملاحظهاي ميان شركتهاي اين گروه و كشورهاي اروپايي وجود دارد. آينده همكاريهاي پژو و سيتروئن فرانسه با دو شركت ايران خودرو و سايپا ميتواند از تحريمهاي يكجانبه اخير متاثر شود.



                          در بازار ديروز معاملهگران همچنين شاهد ادامه نوسان در بازارهاي جهاني بودند. هر چند قيمت برخي از فلزات رنگين به ويژه مس اندكي افزايش يافته است اما همچنان اين قيمتها از اوج هفته گذشته پايينتر است. در همين حال بهاي بيلت فولادي در بورس لندن به 520دلار در معاملات نقدي كاهش يافته است.در گروه شيميايي، پتروشيمي كرمانشاه با معامله 23ميليون سهم به تعادل نسبي رسيد. پتروشيمي كرمانشاه كه ديروز مشمول ضوابط رفع گره هاي معاملاتي بود، با 55/3درصد رشد مواجه شد. بخشي از اين رشد ناشي از تركيب خاص سهامداري كرمانشاه ارزيابي ميشود. در حال حاضر نفت و گاز پارسيان زير مجموعه سرمايهگذاري غدير با 40درصد سهام داراي 4عضو در هيات مديره پتروشيمي كرمانشاه ميباشد. اين در حالي است كه بازرگاني پتروشيمي با 17درصد داراي يك عضو بوده و سهامداران حقيقي نيز با 40درصد سهام فاقد عضوي در هيات مديره كرمانشاه هستند.



                          در اين شرايط، تغيير در تركيب هيات مديره پتروشيمي كرمانشاه غير قابل اجتناب است مگر آنكه نفت و گاز پارسيان بتواند با رسيدن به مالكيت 5 درصدي، وضعيت خود در اين شركت را تثبيت كند. در اين گروه، پتروشيمي پرديس روز شنبه به تابلوي بورس اوراق بهادار باز خواهد گشت.در بازار ديروز در گروه تجهيزات، اكثر نمادها با افت سنگين قيمتي و صف فروش مواجه شدند. هرچند كه صدرا به عنوان ليدر اين گروه خيره كننده ظاهر شد و با معامله 27ميليون سهم، دادوستد 2درصد مالكيت شركت را تجربه كرد. از ابتداي هفته تا كنون نزديك به 5/3درصد سهام صدرا در دست معاملهگران جابهجا شده است.در گروه سرمايهگذاري، بوعلي با انتشار صورتهاي مالي 12ماهه تحقق سود 26توماني را براي هر سهم گزارش كرده است.



                          در گروه ساختماني، ديروز شركت باغميشه در برگزاري نخستين مجمع خود پس از ورود به بازار سرمايه با تقسيم يك هزار و 950ريالي مواجه شد.در گروه معدني، چالش بر سر عوارض شركتهاي سنگآهني با دستور رييس جمهوري براي بررسي موضوع در يك كارگروه ويژه وارد فضاي تازهاي شده است. در همين حال، موضوع دريافت يا عدم دريافت عوارض از شركتهاي سنگآهني همچنان با ابهام جدي مواجه است.در مجموع بازار ديروز بازاري ضعيف و سردرگم بود كه شاخص به رقم 24 هزار و 881 واحد كاهش يافت. همچنين ديروز 8/50ميليارد تومان سهام مورد معامله قرار گرفت كه 24درصد آن را معامله 4/23ميليون سهم پتروشيمي كرمانشاه تشكيل داد. از 219 نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 180 نماد با كاهش قيمت و تنها 36نماد رشد ارزش را تجربه كردند.
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • Oct 2010
                            • 4902

                            #643
                            تشكيل صفهاي فروش در فرابورس -------- چهارشنبه 2 آذر 1390


                            گروه بورس- هديه لطفي: بازار فرابورس روز گذشته را با حاكميت صفهاي فروش سپري كرد و بيشتر نمادهاي معامله شده در اين بازار با افت قيمت به كار خود پايان دادند. به گزارش خبرنگار ما، فشار فروش در نمادهاي فرابورس موجب شد سهامداران عمده با خريد در نوسانات منفي كامل، برخي سهام را از گزند صفهاي فروش بيشتر حفظ كنند اما با اين وجود، برخي نمادها با صف فروش به كار خود پايان دادند.



                            در بازار ديروز هرچند حجم و ارزش كل معاملات افزايش 50 درصدي را نسبت به روز دوشنبه ثبت كرد، اما جو كلي بازار كاملا منفي بود، به طوري كه از 49 نماد معامله شده در بازار تنها 9 نماد با افزايش قيمت روبهرو شدند و 32 نماد ديگر شاهد افت قيمت سهام خود بودند. در بازار ديروز، فنآوا با معامله 6/1 ميليون سهمي شاهد صف فروش 800 هزار سهمي بود. همكاران سيستم و زاگرس در نوسان منفي 5 درصد، شاهد حمايت سهامداران عمده بودند تا به صف فروش گرفتار نشوند. از سوي ديگر، روان فنآور و بالاس با صفهاي فروش كمحجم، اما بدون خريدار به كار خود پايان دادند. فولاد يزد كه همواره از سوي حقيقيها مورد توجه قرار داشت، در پايان معاملات ديروز شاهد 134 هزار صف فروش بود. سيمان سبزوار در حالي 99 هزار تقاضاي فروش را شاهد بود كه حقتقدم ايران زمين بعد از معامله سنگين 7/1 ميليون سهمي همچنان صف فروش 68 هزار سهمي را تجربه كرد.



                            بيمه نوين ديگر سهمي بود كه باوجود نوسان مثبت 5 درصدي در معاملات روز دوشنبه، با صف فروش 275 هزار سهمي در معاملات ديروز همراه بود. در اين ميان، حقتقدم سرمايهگذاري توسعه شمال، سيمان سبزوار و بيمه نوين با ثبت افت 5 درصدي، بيشترين كاهش نرخ را به خود اختصاص دادند. همچنين نمادهاي روان فنآور، فولاد آلياژي يزد، بانك سرمايه، فنآوا، گسترش سرمايهگذاري ايرانيان و پتروشيمي زاگرس نيز افت قيمتي در محدوده 4 درصد را تجربه كردند.



                            اين در حالي است كه پتروشيمي كازرون با ثبت 5 درصد رشد به قيمت پاياني 1305 ريال رسيد و در فهرست نمادهاي مثبت ديروز قرار گرفت. نمادهاي «وشمال»، «كمرجان»، «شلرد» و «ثعمرا» نيز هر كدام به ترتيب 58/3، 46/1، 56/0 و 47/0 درصد افزايش نرخ يافتند.در مجموع روز گذشته بيش از 28 ميليون سهم در 4170 مرتبه ميان سهامداران فرابورس جابهجا شد و ارزش كل معاملات به رقم 3/160 ميليارد ريال رسيد كه اوراق مشاركت مسكن مهر، اجاره سامان و اجاره اميد بيشترين نقش را در رشد ارزش معاملات ديروز داشتند. در اين روز ارزش معاملات «مسكن»، «ساما» و «صاميد» به ترتيب معادل 2/61، 6/13 و 8/10 ميليارد ريال بود. همچنين دو بانك دي و ايران زمين نيز با خريد و فروش 7/7 و 6/6 ميليون سهم، به عنوان پرمعاملهترين نمادهاي ديروز شناخته شدند.



                            در اين بازار امتيازات تسهيلات بانك مسكن نيز به جز دوره آذر و اسفند، با افت قيمت به كار خود پايان دادند و در مرز 74 هزار ريال معامله شدند. در بازار ابزارهاي نوين مالي به جز اوراق يادشده، 893 هزار برگه از اوراق مشاركت نفت، 120 برگه از گواهي سپرده سعدي، 130 برگه از اوراق اجاره ماهان و 2020 برگه از اوراق مشاركت نارنجستان مبادله شد.
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • Oct 2010
                              • 4902

                              #644
                              يك هفته با تپيكس -------- پنجشنبه 3 آذر 1390

                              از خريداران احساسي تا فروشندگان افراطي



                              گروه بورس- شروين شهرياري: بورس تهران اين هفته در فضايي يكسره نگران، نشانههاي فروش افراطي سهام را به نمايش گذاشت و با افت 1/3 درصدي شاخص، عملا سقوط پاپيزي خود را به محدوده 9 درصد رساند. همچنين با ورود شاخص به كانال 24 هزار واحدي، بازدهي بورس از ابتداي سال به محدوده ناچيز 5/5 درصد تنزل يافت. در اين هفته، به ويژه در روزهاي سه شنبه و چهارشنبه، نااميدي عميق در بازار قابل رصد بود به نحوي كه سهامداران بدون حساسيت قيمتي، سهام خود را بيپروا در سامانه معاملات عرضه ميكردند تا زودتر از ديگري براي خروج از بازار سهام در صفهاي فروش قرار گيرند.



                              رفتار سرمايه گذاران در اين هفته شباهت زيادي به فروردينماه سال جاري دارد؛ زماني كه خريداران در صفهاي تقاضا سر و دست ميشكستند و به هر گونه هشدار كارشناسي درخصوص شكل گيري حباب قيمتي بي توجه بودند؛ روندي كه بدون توجه به ارزشگذاري سهام، p/e متوسط بازار را به 9 واحد رساند و با بازدهي بيش از 13 درصدي، يك فروردين رويايي را براي معاملهگران رقم زد. اين روزها نيز در رفتاري از همان نوع، سرمايهگذاران بدون هيچ گونه تمركز بر ارزش ذاتي سهام، با بزرگنمايي اخبار پيراموني به جرگه فروشندگان احساسي پيوستهاند. از مشكلات ديگر اين روزهاي بازار، حضور نسبتا كمرنگ سرمايهگذاران حقوقي در طرف تقاضاي سهام است.



                              به نظر ميرسد بهترين وضعيت براي سهامداران حقوقي در شرايط كنوني «هيچ تصميمي نگرفتن» باشد؛ زيرا هر گونه اقدام، در صورت افت بيشتر قيمت سهام، مسووليت منفي متوجه تصميم گيرندگان خواهد كرد. به اين ترتيب با تشديد نگراني از تحريمهاي يكجانبه غرب عليه ايران، قيمتهاي سهام در غياب حمايت جدي در سراشيبي نزول پرشتاب قرار گرفته است تا سناريوي تكراري ترس و طمع (كه بزرگترين محرك بازارهاي مالي در سراسر جهان است) اين بار چهره ترسناك خود را در بورس تهران به شكلي تمامعيار، آشكار كند.



                              بي تفاوتي به بزرگترين تحول بنيادي بازار


                              در حالي كه قيمتهاي سهام در چند هفته اخير شاهد نزول پرشتاب بودهاند، مهمترين تحول بنيادي بازار در سال جاري بدون سروصداي خاصي عملا به وقوع پيوسته است؛ رويداد مزبور، روي آوردن شركتهاي مهم بورس به نرخ آزاد در تبادلات ارزي است. در همين راستا، مدير عامل پتروشيمي خارك و مديرعامل بزرگترين هلدينگ پتروشيمي بورس تهران (سرمايهگذاري غدير) از اتكاي شركتهاي زيرمجموعه (پتروشيمي زاگرس، پرديس، مارون، كرمانشاه) بر نرخهاي آزاد ارز در مبادلات سخن گفتهاند. مقامات مسوول در شركتهاي معدني (نظير ملي مس و گروه توسعه معادن روي و...) نيز در اظهار نظرهاي خود از تبديل ارز صادراتي به ريال با قيمتهاي آزاد خبر دادهاند.



                              اين رويداد مهم كه با توجه به ثبات هزينه تمام شده توليد، زمينه ساز افزايش تصاعدي سودآوري شركتها خواهد بود، به طور كلي در هياهوي بازار منفي ناديده گرفته شده است. در تحولي ديگر، اشاره رييس كل بانك مركزي مبني بر تكليف مجلس به منظور تعديل نرخ ارز بر مبناي مابهالتفاوت نرخ تورم داخلي و خارجي، فرضيه افزايش نرخ ارز در بودجه سال آينده را تقويت كرده است. همچنين، اشاره به تك نرخي كردن قيمت ارز با هدف حمايت از صادرات و كنترل واردات، پيش زمينه ديگري در جهت تعديل نرخ رسمي به سمت بالا را به ذهن متبادر ميكند. افزايش نرخ رسمي ارز ميتواند موقعيت ساير گروههاي بازار (نظير سيمانيها) را كه عمدتا بر نرخهاي رسمي در صادرات اتكا دارند هم متحول كند. به هر صورت، رفتار اخير بازار سهام نشان ميدهد كه سرمايهگذاران اين روزها ظاهرا ترجيح دادهاند بر بعد منفي اخبار پيراموني تمركز بيشتري داشته باشند و هرگونه استنباط مثبت از تحولات اقتصادي موثر بر سودآوري شركتها را لااقل تا اطلاع ثانوي به تعويق بيندازند!



                              قنديها تا كجا كام سهامداران را شيرين ميكنند؟

                              هر قدر ارزش سهام صنايع مختلف اين روزها بيشتر پايين ميغلتند، سهام گروه قند و شكر قلل قيمتي جديدتري را فتح ميكنند. سهام اين گروه كه از ابتداي سال و آغاز فصل پاييز به ترتيب رشد حيرتانگيز 137 و 50 درصدي را تجربه كردهاند، اين هفته نيز با رشد ميانگين 7/6 درصدي، بار ديگر بهترين صنعت بازار لقب گرفتند. رونق چشمگير سهام كوچك قند و شكر در حالي صورت ميگيرد كه قيمت جهاني شكر خام از محدوده اوج 700 دلاري خود در اوايل سال به محدوده 530 دلار عقب نشسته است و قيمتهاي بازار داخلي نيز با تعديل قابل ملاحظهاي از محدوده 1300 تومان به كمتر از 1100 تومان در هر كيلو (بر مبناي نرخهاي عمدهفروشي) رسيده است.



                              علاوه بر اين، كارخانجات انرژي بر قندي براي اولين بار پس از طرح تحول و افزايش 100 درصدي قيمت برق وارد فصل توليد خود در سال زراعي جاري شدهاند؛ وضعيتي كه آثار دقيق آن بر رشد هزينههاي سربار شركتها احتمالا در گزارشات پايان سال منعكس خواهد شد. با اين وجود، برخي سرمايهگذاران در رفتاري مشابه با دورههاي ركود قبلي بازار، اين بار صنعت كوچك قند را هدف قرار دادهاند تا با انباشت تقاضا و رشدهاي هيجاني، نسبت p/e اين سهام را به محدوده قابل تامل دو رقمي هدايت كنند. گزارشهاي آتي قنديها مشخص ميكند كه عملكرد شركتها ميتواند ارزشگذاريهاي عجيب كنوني را توجيه كند يا شيريني بيش از اندازه اين روزها، در نهايت تلخكامي ديگري را براي سهامداران اين گروه در پي خواهد داشت.



                              سردي بورس و داغي سكه


                              برخلاف چهرههاي عبوس فعالان بورس تهران، معاملهگران آتي سكه اين روزها گويا لب خنداني دارند! مبادلات سكه در بورس كالا كه اكنون ركوردهاي 100 ميليارد توماني را به خود ميبيند حتي برخي فعالان بازار سرمايه را متقاعد كرده تا چوب حراج به سهام خود بزنند و به بازيگران ميدان پرريسك آتي سكه بپيوندند. ديروز، قيمت آتي سكه براي قراردادهاي تحويل تيرماه مرز 820 هزار تومان را درنورديد كه به معني تفاوت بيش از 32 درصدي قيمت روز سكه با 8 ماه آينده است؛ رقمي كه فرصت استثنايي آربيتراژ براي فروشندگان قرارداد در بازار آتي به شرط خريد و تامين سكه فيزيكي در بازار نقدي با سود شگفتانگيز ماهانه 3 الي 4 درصدي را به همراه دارد.اين در حالي است كه در تئوري، تفاوت قيمت كالاي آتي و نقدي بايد به ميزان ارزش زماني پول (5/1 درصد در ماه در شرايط كنوني) باشد.



                              به هر حال، بازار سكه آتي اين روزها تحت تاثير شايعات و خوشبينيهاي افراطي نسبت به تضعيف ريال در برابر دلار، رشد عجيب و غريبي را تجربه ميكند كه با توجه به اهرم يك به ده، در صورت حركت بازار در جهت مثبت ظرف چند روز ميتواند سرمايه افراد را دو برابر كند؛ با اين وجود، تفاوت غيرمنطقي قيمت نقدي و آتي سكه به ويژه در قراردادهاي تير و ارديبهشت به خوبي نشان ميدهد كه اين بازار پرريسك دچار هيجانات نامتعارفي شده است كه در صورت تداوم ميتواند تجربه ناگواري را براي بازيگران غيرحرفهاي «آتي» رقم بزند.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • مجيد رادمنش
                                مدیر (6)
                                • Oct 2010
                                • 4902

                                #645
                                جنب پل حافظ ------- شنبه 5 آذر 1390
                                ضعيفترين هفته بورس در سال 90



                                گروه بورس- همايون دارابي: بورس اوراق بهادار هفته گذشته با ثبت دو افت بيش از يك درصدي بدترين هفته كاري سال را براي معاملهگران رقم زد. شاخص بورس تهران روزهاي سه شنبه و چهارشنبه به ترتيب 326 و 312واحد كاهش يافت كه در نهايت ميزان سقوط شاخص را در كل هفته به 2/798واحد (1/3 درصد) رساند. بدين ترتيب بازدهي كل بازار سهام از آغاز سال به حدود 5درصد عقب نشست؛ اين امر برآوردهاي اوليه در مورد احتمال ثبت بازدهي منفي در سال جاري را تشديد كرده است.



                                در همين حال بررسي جو بازار نيز نشان از پررنگ بودن احتمال كاهش بيشتر شاخص نسبت به افزايش آن دارد. فقدان يك گروه پيشرو و عدم انگيزه معامله گران در سايه فعاليت بازارهاي موازي به ويژه سكه و ارز موجب شده است بورس با امكان افت بيشتري نيز دست به گريبان باشد. اين وقايع موجب تحرك مسوولان براي حمايت از بازار شده است. تا جايي كه عصر روز چهارشنبه جلسهاي با حضور سهامداران حقوقي و وزير اقتصاد برگزار شد؛ هر چند خبرهاي اوليه از اين جلسه فاقد جزئيات است، اما براساس خبرهاي اوليه رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در اين جلسه، ضمن ارائه گزارشي از تحولات اخير بازار سرمايه، بر سياست سازمان مبني بر حمايت از سرمايهگذاران تاكيد كرد. صالحآبادي ابراز اميدواري كرد: با تداوم روند حمايتي دولت از بازار سرمايه، اين بازار همچون گذشته يكي از بازارهاي پيشرو در نظام مالي كشور خواهد بود.



                                در ادامه، وزير امور اقتصادي و دارايي با ابراز خوش بيني نسبت به تداوم توسعه بازار سرمايه، بر اراده دولت بر حمايت از اين بازار و پيگيري حقوق سرمايهگذاران در حوزه سياستگذاريهاي كلان كشور و رعايت حقوق سهامداران شركتهاي خصوصي شده تاكيد كرد. اظهارات مزبور در حالي صورت ميگيرد كه بازار سرمايه بيش از هر چيز در حال حاضر تحت فشار خروج نقدينگي توسط صندوقهاي سرمايهگذاري و توقفهاي طولانيمدت سهام عمده بازار است. بدين ترتيب برهم خوردن تعادل نقدينگي با افزايش سرمايههاي سنگين ابتداي سال و همچنين عملكرد سهامداران صندوقهاي سرمايهگذاري موجب بروز مشكل در بازار شده است.



                                اكثر كارشناسان بر لزوم بازبيني در ساختار صندوقهاي سرمايهگذاري اصرار دارند. صندوقهاي سرمايهگذاري طي يك هفته اخير 8/10ميليارد تومان و در سي روز گذشته 6/36ميليارد تومان سهام در بازار فروختهاند كه اين امر فشار بر نمادهاي عمده بازار را دو چندان كرده است. از ديدگاه كارشناسان، طراحي اوليه صندوقهاي سرمايهگذاري و تفاوتهايي كه در آنها نسبت به مدلهاي جهاني وجود دارد، منشا بروز بخشي از مشكلات بازار است. در بورسهاي عمده جهان، صندوقهاي سرمايهگذاري به صورت قابل معامله در بورس يا eftتعريف شدهاند؛ حال آنكه در بورس تهران صندوقها با ضامن نقد شوندگي و امكان مراجعه هر زمان سرمايهگذاران براي ابطال واحدهاي سرمايهگذاري به مدير طراحي شده است. در اين فضا، عملا ضامن نقدشوندگي در اكثر صندوقها به صورت «تشريفاتي» حضور داشته و مديران صندوقهاي سرمايهگذاري چارهاي جز فروش دارايي خود در بازار ندارند.



                                در همين حال، اعطاي مجوز صندوقهاي چند صد ميلياردي به شركتهاي كارگزاري داراي سرمايه پايين نيز بر مشكلات افزوده است. بيتوجهي به نسبت كفايت سرمايه، انجام استرس تست و عدم بررسي ريسك صندوقهاي سرمايهگذاري موضوعاتي است كه در شرايط كنوني مشكلات را دو چندان كرده است. در همين حال، ايجاد صندوقهاي سرمايهگذاري بدون همراهي ابزارهاي كنترل ريسك نظير قراردادهاي آتي بر روي شاخص و سهام نيز بر محدوديتهاي گزينههاي سرمايهگذاران افزوده است. در كنار مسايل داخل بازار سهام، معامله گران همچنان در خارج از بازار نيز با مشكلات متعددي مواجهاند. اعلام ناگهاني تحريم يكجانبه انگليس، كانادا و آمريكا و پس از آن دعوت فرانسه از اتحاديه اروپا براي پيوستن به اين تحريمها نگرانيهايي را ايجاد كرده است. هر چند به نظر نميرسد اين گسترش تحريمها به صورت عملي در كوتاه مدت تاثيري جدي به همراه داشته باشد، اما در صورت گسترش شمار شركتهاي مشاركت كننده در تحريمها ميتواند موانع جديدي را ايجاد كند.



                                در همين راستا، فرانسه پيشنهادهايي را براي تحريم بخش انرژي و مالي ايران را مطرح كرده است كه در نشست اول دسامبر اتحاديه اروپا در مورد آن تصميمگيري ميشود. ناظران بينالمللي ميگويند با وجود اينكه اروپا درصدد اقدامات بيشتري عليه ايران است اما به نظر ميرسد كه متوقف شدن تجارت 25 ميليارد يورويي اروپا با ايران براي برخي كشورهاي اروپايي رضايت به دنبال ندارد.ايران طي سال ۲۰۰۹ هفتمين تامينكننده نفت خام اتحاديه اروپا شناخته شده بود و در نيمه نخست ۲۰۱۰ با افزايش ۹۱ درصدي صادرات، ايران در جايگاه پنجم صادركنندگان نفت قرار گرفت.ايران در سال ۲۰۰۹، 3/7 ميليارد يورو نفت خام به ۲۷ كشور اروپايي صادر كرد. اين رقم معادل 5/4 درصد كل واردات نفت خام اتحاديه اروپا بوده است. قطع يك جانبه اين واردات ميتواند تعادل بازار نفت را به هم بزند.



                                در صحنه اقتصاد داخلي، شرايط همچنان دستخوش نوسانهاي دايمي است؛ اين امر به ويژه در دو بازار سكه و ارز به چشم ميخورد. در اين بخش بهرغم تصويب اوليه يك نرخي شدن قيمت ارز، قيمتها همچنان مترصد رشد ارزيابي ميشود. در بازار سكه نيز رشد قيمت قراردادهاي آتي مورد ارديبهشت و تيرماه بر ابهامات افزوده است. سكوت مسوولان در مورد نرخهاي مبادله در قراردادهاي آتي هم نگراني جديدي را ايجاد كرده است، زيرا در صورت چرخش ناگهاني بازار سكه و ارز امكان بروز زيانهاي سنگين براي معامله گران اين گروه قطعي خواهد بود. در همين حال، ايجاد فرصت آربيتراژ ميان نرخ نقدي 620 هزار توماني كنوني و بيش از 800هزار توماني تيرماه سال آينده نيز در نوع خود تاملبرانگيز است.



                                در صحنه اقتصادي، بحث اجراي مرحله دوم طرح هدفمندسازي يارانهها و به ويژه موضوع بنزين هزارتوماني ميتواند در وضعيت اقتصادي كشور تاثير بگذارد. در اين حوزه، همچنين تحولات حوزه نفت از اهميت فراواني برخوردار است. سخنان وزير نفت در مورد نياز اين صنعت به سالانه 50ميليارد دلار سرمايه براي حفظ و رشد توليد نفت ميتواند شانس بازار سهام را براي جذب نقدينگي كاهش دهد. در همين راستا، هر چند طراحي شتابزده طرحهايي مانند فروش قراردادهاي سلف نفتي در كوتاه مدت تاثيري بر بازار سهام نخواهد داشت، اما در ميان مدت با رفع مشكلات طراحي اين اوراق ميتواند منابع كمياب نقدينگي را به ميزان بيشتري از دسترس بازار سهام دور سازد. در صحنه اقتصاد جهاني كماكان معاملهگران با بازارهاي ناپايداري مواجه هستند. در اين بخش قيمت فلزات رنگين تا حدودي كاهش يافته است. بهاي مس به هر تن 7هزار و 271 دلار، آلومينيوم، سرب و روي به ترتيب 2هزار و 2دلار، روي يك هزار و 898 دلار و سرب يك هزار و 982دلار در هر تن رسيده است. بهاي بيلت فولادي نيز به 520دلار در هر تن رسيده است. در اين ميان، افت شديد بهاي آلومينيوم بيش از موارد ديگر مورد توجه است.



                                در بازار چه خبر بود؟

                                بازار روز چهارشنبه همچنان بازاري ضعيف و بي انگيزه بود كه در آن شاخص با افت نمادهاي عمدهاي نظير مخابرات، ملي مس، غدير، فولادمباركه، مپنا و پتروشيمي خارك همراه شد. در همين حال، بازار به دليل نزديكي ماه محرم به صورت سنتي احتمالا شاهد عقبنشيني بيشتر خواهد بود.
                                در بازار روز چهارشنبه معامله گران ادامه صدرنشيني گروه كمتر شناخته شده قندي را به نظاره نشستند؛ هر چند كه اقبال سهام اين گروه با موافقان و مخالفان پرتعدادي مواجه است، اما تحولات آتي به ويژه به قيمت جهاني شكر و سياستهاي واردات دولت، تعيينكننده روند نهايي اين سهام خواهد بود. بهاي جهاني شكر نيز در روزهاي اخير با كاهش قابل ملاحظه به مرز 600دلار در هر تن رسيده است.



                                در گروه بانكي، معاملهگران با دادوستدهاي ضعيفي در نمادهاي اصلي مواجه هستند. در اين گروه، بانك پاسارگاد با ابقاي هيات مديره سابق از مجمع فوقالعاده خارج شده است. در گروه پتروشيمي، برخي هماهنگيها ميان شركتهاي پتروشيمي و نمايندگان مجلس شانس تثبيت و حتي كاهش قيمت مواد اوليه پتروشيميها را افزايش داده است. در اين رابطه سخنگوي كميسيون انرژي مجلس با تاكيد بر اينكه پتروشيميهاي خوراك مايع و خوراك گازي با مشكل روبهرو هستند، اضافه كرد: اكثر پتروشيميهاي ما از خوراك گاز و مايع استفاده ميكنند و بر اين اساس بايد اصلاحاتي در جهت پايين آوردن قيمت خوراك انجام شود كه ما آن را در دستور كار كميسيون قرار دادهايم. وي در پاسخ به پرسشي درباره پايين بودن قيمت خوراك گاز پتروشيميها گفت: اينگونه نيست و فعاليت آنها صرفه اقتصادي ندارد.حسيني تصريح كرد: در حال حاضر واحدهاي پتروشيمي در نقاط مختلف كشور احداث شده است كه هيچ توجيهي براي احداث پتروشيمي در آن نقاط وجود ندارد و هر وزير نفتي كه آمده نيز درخواست كرده اين كارخانجات جمعآوري شوند. وي اضافه كرد: اگر متوجه شويم واقعا قيمت خوراك گازي پايين است آن را اصلاح ميكنيم و اگر قيمت خوراك مايع نيز بالا است آن را پايين ميآوريم تا توازن برقرار شود.



                                در گروه تجهيزات، خريدهاي گسترده سهامداران عمده صدرا به ثبات نسبي قيمت سهام صنعتي دريايي ايران منجر شده است. با توجه به خريدهاي جديد، پتروگوهر فراساحل كيش به تركيب سهامداران اين شركت اضافه شده است. در اين گروه، معاون اقتصادي مالي مپنا نيز از فرابورسي شدن دو زيرمجموعه در سال جاري و انتشار 450 ميليارد تومان صكوك اجاره در دي ماه خبر داد. محسن ميرزايي در برابر اين سوال كه دريافت طلب 180 ميليارد توماني مپنا از كارفرمايان چه آثاري بر صورتهاي مالي و پيشبيني سود هر سهم اين شركت دارد، پاسخ داد: اين طلب بابت فروش برق بود كه اخيرا به مپنا پرداخت شد و طي نامهاي به سازمان بورس و سهامداران اعلام كرديم. سود اين حجم از مطالبات هم قبلا شناسايي شده و در آثار مالي 6ماهه دوم سال لحاظ شده بنابراين، ارتباطي با تعديل پيشبيني سود هر سهم مپنا ندارد.



                                اين مقام مسوول ادامه داد: بدهي خالص وزارت نيرو به مپنا دو هزار و 400 ميليارد تومان است كه از اين رقم حدود 1700 ميليارد تومان مربوط به مطالبات پرداخت نشده سنواتي و حدود 700 ميليارد تومان اعتبارات اسنادي گشايش شده و تسويه نشده است. طبق مصوبه هيات وزيران هم مقرر شده دو نيروگاه سنندج و پرند به همراه داراييهاي پژوهشگاه نيرو در قبال اين ميزان بدهي به مپنا واگذار شود. به نظر ميرسد فرآيند قيمتگذاري نيروگاهها و داراييهاي پژوهشگاه نيرو در سال جاري نهايي شود، اما نميتوان زمان انتقال آنها را تعيين كرد و بايد منتظر بمانيم.در اين گروه، مديرعامل شركت حفاري شمال از ورود 2 دستگاه دكل جديد دريايي و خشكي به ناوگان حفاري ايران خبر داد و گفت: به زودي فعاليت اولين دكل خشكي با ترخيص از مبادي گمرگي در صنعت نفت آغاز ميشود.



                                خادمي درباره برنامههاي توسعه ناوگان دكلهاي حفاري، با بيان اينكه در حال حاضر تعداد هشت دستگاه دكل حفاري خشكي متعلق به اين شركت در ميادين نفت و گاز كشور مشغول به كار هستند، تصريح كرد: هم اكنون يك دستگاه دكل حفاري خشكي در گمرك بندرعباس بوده كه به زودي با انجام تشريفات قانوني اين دكل از گمرك ترخيص ميشود. اين مقام مسوول همچنين از ورود نخستين دستگاه دكل دريايي مجموعه حفاري شمال به ناوگان حفاري دريايي ايران خبر داد و افزود: دكل دريايي «سحر يك» تا 40 روز آينده وارد خليج فارس ميشود. مديرعامل شركت حفاري شمال همچنين از تمديد قرارداد با شركت دراگون اويل براي ادامه فعاليت نفتي در آبهاي كمعمق تركمنستان در درياي خزر تا سال 2013 ميلادي خبر داد و گفت: شناور ايران بهشهر نيز در همين محدوده مشغول به كار است.



                                در نماد مخابرات، مدير روابط عمومي شركت مخابرات استان تهران از راه اندازي تلويزيون مخابراتي (ip-tv) در دو منطقه 2 و 8 تهران خبر داد كه براساس آن مشتركان برنامههاي 52كانال داخلي و برون مرزي كشور را به همراه 15شبكه علمي خبري جهان با تاخير 90 ثانيهاي در دسترس خواهند داشت. در همين حال مشتركان ميتوانند آرشيو برنامهها را تا 15روز در اختيار داشته باشند. در گروه ساختماني، نماد نوسازي و ساختمان تهران پس از برگزاري مجمع و تقسيم سود 20ريالي بازگشايي شد. در گروه فلزي نيز نماد گروه صنعتي سپاهان بعد از تعديل سود از 622ريال به 910 ريال بازگشايي شد كه با رشد قيمتي همراه شد.



                                در گروه معدني، مدير سرمايهگذاري هلدينگ اميد دلايل خريد 247 ميليارد توماني بلوك 06/3 درصدي فولاد مباركه را اعلام كرد. احمدعلي محصصي گفت: با توجه به برآوردهاي انجام شده، شركت فولاد مباركه كه يكي از بزرگترين توليد كنندگان فولاد در ايران و منطقه است، از سرمايهگذاريهاي پر بازده و با ظرفيتهاي مناسب براي سرمايهگذاري همراه بوده و با توجه به اينكه شركت مزبور در حوزههاي متناسب با فعاليت هلدينگ اميد قرار دارد و از آيندهاي روشني در افق سرمايهگذاري بلند مدت برخوردار است، مديريت سرمايهگذاري اميد اقدام به خريد بلوك 3 درصدي اين شركت به صورت نقد و اقساط كرد. اين در حالي است كه خريد سهام فولاد مباركه از سوي اميد با انتقاد كارشناسان مواجه شده به گونهاي كه برخي از منابع، اين خريد را «دستوري» توصيف كردهاند. به ويژه آنكه انتظار ميرود اميد پس از افزايش سرمايه از محل صرف سهام و انتشار صكوك 5/17درصدي در زمينهاي سرمايهگذاري كند كه بازدهي بيش از هزينه مالي انتشار صكوك داشته باشد.



                                در مجموع بازار روز چهارشنبه با افت شديد همراه شد كه در آن شاخص به 24هزار و 568واحد رسيد. ارزش معاملات نيز 23/42ميليارد تومان بود كه 58/15درصد آنرا معامله 500هزار سهم دارويي اسوه تشكيل داد. از 217نمادي كه ديروز به روي تابلو رفتند 168 نماد با كاهش قيمت و 42نماد با رشد ارزش معامله شدند. با انتشار اين كارنامه بازار سهام با توجه به يك روز كار بيشتر نسبت به هفته پيش از آن شاهد رشد شاخصهاي كمي از جمله ارزش معاملات و شمار خريداران بود.
                                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                                نظر

                                در حال کار...
                                X