کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
✅ وزیر ورزش: دیگر امکان پرداخت پاداش سکه به قهرمانان وجود ندارد
?در حال بازنگری آیین نامه پاداش مدال آوران در بازیهای آینده هستیم تا تکلیف را برای تمام ورزشکاران مشخص کنیم که متکی به سکه نباشند. ?با توجه به نوسانات نرخ سکه در سالهای گذشته دیگر امکان پرداخت پاداش به قهرمانان و مدال آوران در تمام رشتهها به صورت سکه وجود ندارد. ?ناشنوایان نیز انتظار دارند که پاداش برابری با سایر ورزش کاران از جمله جانبازان و معلولان داشته باشند اما متاسفانه با توجه به نوسانات نرخ سکه ما با محدودیت منابع مالی مواجه بودیم و دیگر قادر به پرداخت سکه به مدال آوران خود نیستیم.
?با کانال خبرورزشی همراه شوید: ? @Khabar_Varzeshi
...............
پ.ن:
کفگیر به ته دیگ خورده!
زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست
امروز خالص ورود نقدینگی توسط حقیقی ها (خروجی توسط حقوقیها) بیش از 500 میلیارد تومان بوده است.
این رقم در حدود سه برابر میانگین متوسط هفته های اخیر بوده است.
همیشه انحراف های ناگهانی از میانگین ها را باید جدی گرفت.
به نظر حقیر باید اندکی در نوع معاملات دقت بیشتری کرد. باید قبول کنیم که نسبت قیمت به عایدی در سهام کوچک و متوسط با خوشبینانه ترین مفروضات هم بسیار بالاست.
باید به این فکر کنیم که چه استراتژی برگزینیم تا شیرینی سودها مثل قضایای بازار پایه به تلخی نیانجامد.
به نظرم از پارسال تا الان دوستان سایت بورسی که سبدهای چند ده میلیونی داشتن ! الان باید حداقل نزدیک یا بالای 100 میلیون شده باشن !
سبدهای چند صد میلیونی هم باید نزدیک به میلیارد شده یا از اون عبور کرده باشن !
آیا اینطور بوده یا نه !؟
گمان نکنم.
چرا؟
چون چند مدل آدم داریم:
* بلند مدت کار یا نوسان گیر.
* بنیادیبخر یا آتآشغالبخر.
سال ۹۷ سال نمادهای بنیادی (دلاری) بود و زمانی که بازار درجا میزد اینها رشدهای افسانهای میکرد.
سال ۹۸ سال نمادهای درپیت و خاکبرسری بود/هست.
بعید میدانم یک نفر بلندمدتکار هم آن ور روی نمادهای درست و درمان سود گرفته باشد و هم به موقع جابهجا کرده باشد روی نمادهای خاکبرسری و این ور هم سود درست و درمان گرفته باشد. معمولا یا آنوری میمانند یا اینوری. (معمولا هم بلندمدتکارها روی نمادهای درست و حسابی هستند.)
این برای بلندمدتکارها بود.
نوسانبگیرها هم... یک حقوق همیشگی بخور نمیر دارند... سود تپل دشت نمیکنند... سود مداوم و کم در میآورند...
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
بعد از اینکه آخرین پیش بینی ماهیدشتی ! درباره شوک به بازارهای ایران و جهان !!! هم محقق نشد !
ماهیدشتی در کانالش به ارائه نظریه سوسک حمام !! پرداخت !!!
تئوری سوسک در بازار
تئوری سوسک در بازار مطرح میشود و بسیار پرکاربرد است. این تئوری مطرح میکند که اگر خبر ناخوشایندی در رابطه با بازاری به گوش برسد، به احتمال قوی باید منتظر اخبار ناخوشایند دیگری نیز بود. این موضوع از این واقعیت سرچشمه میگیرد که هر جا سوسکی مشاهده شود، باید انتظار داشت که در آن حوالی سوسکهای بیشتری هستند که شاید به چشم ما نمیخورند.
تئوری سوسک در بازار این حقیقت را محتمل میشمارد که آینده و شانس یک شرکت، به نیروهای داخلی و خارجیاش وابسته است.
تقسیم کردن نظریه سوسک
وقتی یک کمپانی به صورت منفی تحت تاثیرنیروهای خارجی قرار میگیرد، بعید به نظر می رسد که همتایان صنعت خود به این نیروها ناکارآمد باشند. بنابراین، وقتی بدشانسی یک شرکت در میان عموم معلوم میگردد، به نظر میرسد شبیه این امر قرار است برای سایر شرکتها هم به وقوع بپیوندد.
تئوری سوسک در بازار کار
درآمد و هزینهها در سازمان حکم شاخصههایی را دارند که نشان میدهند آن صنعت باب روز است یا خیر. خصوصا وقتی که این افت و خیزهای درآمدی برای بیش از یک صنعت روی دهد.
وقتی در بخشی از یک کمپانی خاص، رشد فزاینده درآمدی دیده میشود، قابل چشمپوشی است. هرچند،اما اگر بیشتر از یک شرکت نمایانگر افت و خیز باشد، میتواند مقیاس مستدلی باشد که دیگر شرکتها در آن صنعت هم احتمالا نتایج مشابهی خواهند داشت.
تاثیرات تئوری سوسک در بازار
میدانیم یکی از عوامل موثر بر بورس و بازار سرمایهگذاری، اخبار و شایعات مطرح شده در این باره است. تئوری سوسک نیز میتواند اثرات مخربی بر بازار داشته باشد. اطلاع از اخبار بد میتواند شرکتی را در یک صنعت تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع همچنین میتواند سرمایهگذاران را نیز تحت تاثیر قرار دهد و ایشان را از ورود سرمایهشان به صنعتی باز دارد. حتی دولتمردان هم تحت تاثیر اینگونه اخبار قرار میگیرند و این موضوع را در سرمایه گذاریهایشان دخیل میدانند.
#برجام #Cosco
جهت اطلاع، نماد شرکت حمل و نقل انرژی کوسکو که هفته گذشته توسط آمریکا بدلیل حمل و نقل #نفت ایران تحریم شد، امروز دوشنبه باز شد و با سقوط 21.14%- در بورس هنگ کنگ مواجه شد
ارزش بازار این شرکت حدود 28 میلیارد دلار هنگ کنگ (3.16 میلیارد دلار) بوده و 6854 نفر پرسنل دارد ? رفتار بازار نسبت به این شرکت میتواند بر آینده صادرات نفت ایران به #چین اثرگذار باشد.
گمان نکنم.
چرا؟
چون چند مدل آدم داریم:
* بلند مدت کار یا نوسان گیر.
* بنیادیبخر یا آتآشغالبخر.
سال ۹۷ سال نمادهای بنیادی (دلاری) بود و زمانی که بازار درجا میزد اینها رشدهای افسانهای میکرد.
سال ۹۸ سال نمادهای درپیت و خاکبرسری بود/هست.
بعید میدانم یک نفر بلندمدتکار هم آن ور روی نمادهای درست و درمان سود گرفته باشد و هم به موقع جابهجا کرده باشد روی نمادهای خاکبرسری و این ور هم سود درست و درمان گرفته باشد. معمولا یا آنوری میمانند یا اینوری. (معمولا هم بلندمدتکارها روی نمادهای درست و حسابی هستند.)
این برای بلندمدتکارها بود.
نوسانبگیرها هم... یک حقوق همیشگی بخور نمیر دارند... سود تپل دشت نمیکنند... سود مداوم و کم در میآورند...
درود بر محمد حسین عزیز
خوش آمد میگم.
اینکه چه سهمی بنیادیست و چه سهمی درپیت و موارد اینچنینی ، علاوه بر اینکه در طول زمان میتونه تغییر کنه، دیدگاه افراد هم مختلفه
ممکنه سهمی رو که برفرض سود تقریبا ثابت داره و اوضاع تولید و فروش فعلی اون مناسبه رو بگیم بنیادی و خوب که البته اشتباه هم نیست
اما سود اصلی در خرید بنیادی در تغییرات بنیادی هست. وگرنه سهمی بر فرض 50 تومان سود داره و سال بعد هم نهایت ده درصد بالا یا پایین همین سود رو براورد میکنیم براش
اگر قیمت فعلیش هم تقریبا متناسب با سودش با لحاظ اوضاع و احوال فعلی بازار باشه دیگه انتظار بازده بالا از سهم رو نمیشه داشت مگر در حد متوسط گروهش.
البته بحث افزایش سرمایه و یا ورود گروه و بازی های دیگر جداست که میتونه قیمت رو دست خوش تغییرات کنه. منتها اگر سهمی بخریم که برآوردمان اینه که درحال تحولات است ولو الان زیان ده و یا با سود اندک و پی بر ای بالا باشه ولی سود تحلیلیش سهم رو ارزنده میکنه ، معمولا بازدهی های بالاتر رو به همراه داره. هرچند ریسک های خودش رو هم دارد.
مطلب بعدی که کمتر توجه میشه میزان سرمایه شرکت و شناور و سوابق سهامداران عمده و مسائل اینچنینیه.
الان که بازار خوبه تاثیر زیاد شاید نداشته باشه ولی در بلند مدت در میزان بازده افراد موثره.
در مجموع بالاترین بازدهی در بلند مدت و حتی کوتاه مدت و میان مدت متعلق به نمادهایی بودن که افزایش سرمایه های سنگین داشتن. مخصوصا اونهایی که سرمایه قبلیشون اندک بوده. بعضا سهم هایی هستن الان بازار با ولع میخرد ولی قیمتشان با لحاظ افزایش سرمایه دو سه ساله خود چند ده هزارتومانه.
البته تنها افزایش سرمایه نیست و میبایست سایر شرایط رو هم لحاظ کرد ولی بعنوان یکی از موثرترین هاست که خودش هم جای صحبت فراوان دارد.
این مطلب 11 اردیبهشت در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شده که جالب توجه است
«دنیای اقتصاد» علل جهش ۷۰ هزار درصدی شاخص سهام کاراکاس را بررسی میکند
تهاجم نقدینگی به بورس ونزوئلا
بهزاد بهمننژاد دنیای اقتصاد : ابرتورم اقتصاد ونزوئلا این بار در بازار سهام این کشور نمود پیدا کرده است؛ بهطوریکه شاخص بورس کاراکاس از ابتدای سال ۲۰۱۷ بیش از ۷۰ هزار درصد صعود کرده است. کاهش ۹۹ درصدی ارزش پول ملی ونزوئلا و تورم افسارگسیخته عامل اصلی رشد دستهجمعی قیمت سهام این کشور است. این نمونه عبرتی برای طرفداران سیاستهای تورمی به بهانه رونق بورس است. وضعیتی که نشان میدهد این بار رشد بازار سهام بهعنوان آینه اقتصاد نه به معنای رشد اقتصادی، بلکه جولانگاه تورمهای پنج رقمی است.
«برای از بین بردن ارزش سرمایه خود، کافی است پول نقد نگه دارید» جملهای عجیب که اکنون به واقعیتی برای مردم ونزوئلا تبدیل شده است. اقتصادی که با ابرتورمی کمسابقه در جهان درگیر است و حال جهش قیمت سهام آن سرتیتر اخبار روزنامهها شده است. پولپاشی شدید و سیاست غلط ارزهای چندنرخی مهمترین ریشههای بحران اقتصادی در کاراکاس محسوب میشوند که با چاشنی ریزش قیمت نفت در میانه سال ۲۰۱۴ نمایان شد. بررسیها نشان میدهد شاخص سهام این کشور از ابتدای سال ۲۰۱۷ تا کنون بیش از ۷۰هزار درصد رشد را نشان میدهد. حال سوالی که مطرح میشود آن است که آیا بورسبازان در اقتصاد ونزوئلا خوشحال هستند یا خیر؟
شاخص «فنجان قهوه»
فساد شدید در بدنه اقتصاد ونزوئلا، وابستگی شدید به درآمدهای نفتی و ناکارآمدی بخشهای مختلف اقتصادی باعث شدند تا در سال ۲۰۱۴ همزمان با شروع به ریزش قیمت نفت، نشانههای بحران در کاراکاس هویدا شود. در این زمان، دولت ونزوئلا مجبور به چاپ شدید پول به منظور پرداخت تعهدات خود شد، امری که جز تورم نتیجهای نداشت. تورم افسارگسیخته در کاراکاس باعث شد دولت آمارهای رسمی مربوط به شاخص قیمتها را منتشر نکند. بنابراین، آمار دقیق و رسمی از تورم ونزوئلا وجود ندارد. در این شرایط، سایت خبری «بلومبرگ» شاخصی را برای تخمین تورم در کاراکاس تعریف کرده است. این شاخص قیمت یک فنجان قهوه در شرق کاراکاس را بهعنوان معیار قیمت عمومی کالاها در نظر گرفته است. تورم محاسبهشده با این شاخص طی یک سال گذشته ۱۰ هزار و ۴۵۶ درصد رشد قیمت کالاها را نشان میدهد. به عبارت دقیقتر، اگر شخصی در این کشور سال گذشته قهوه را به قیمت ۱۰۰ بولیوار (واحد پول ونزوئلا) خرید میکرد، اکنون برای خرید همان قهوه باید ۱۰ هزار و ۴۵۶ بولیوار پرداخت کند. براساس تئوری قیمتهای نسبی در اقتصاد، طبیعی است رشد قیمت یک کالای عادی به تناسب، افزایش بهای سایر کالاها را نیز نشان دهد. انتظارات تورمی در ونزوئلا به اندازهای شدت یافته که اکنون هیچ کس تمایلی به نگه داشتن پول نقد ندارد و همین رشد تقاضا برای همه کالاها عامل اصلی جهش تورم است.
ونزوئلا؛ پنجمین بورس بزرگ دنیا؟
فارغ از آنکه آمارهای رسمی مربوط به تورم در ونزوئلا منتشر نمیشود، نرخ رسمی ارز نیز غیرواقعی است. به عبارت دقیقتر، نرخ ارز در بازار آزاد این کشور رقمی کاملا متفاوت با آنچه بهطور رسمی دولت بیان میکند، است. این مساله در کنار جهشهای اخیر بازار سهام ونزوئلا باعث شده از نظر رسمی، ارزش بورس ونزوئلا در میان پنج بازار سهام بزرگ جهان، فراتر از بورسهای آلمان، فرانسه و انگلیس قرار گیرد. به گزارش بیزینس استاندارد، ابرتورم و سرکوب نرخ ارز در ونزوئلا عامل اصلی این پدیده اعجابآور است. در شرایطی که دلار در بازار آزاد این کشور با نرخهای ۹۰۰ برابر نرخ رسمی ارز معامله میشود، طبیعی است که قیمت سهام نیز خود را با نرخ بازار آزاد تنظیم کند تا نرخ رسمی. بنابراین اگر نرخ واقعی ارز (بازار آزاد) را در اقتصاد ونزوئلا مد نظر قرار دهیم ارزش بازار بورس کاراکاس به کمتر از سه میلیارد دلار میرسد، حال آنکه بر اساس نرخ رسمی ارز ارزش این بورس به ۲۷۰۰ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت که پنجمین بورس بزرگ دنیا محسوب میشود!
جذابتر شدن بورس از بیتکوین؟
همانطور که اشاره شد کاهش مداوم ارزش پول در ونزوئلا باعث شده نه تنها فعالان اقتصادی، بلکه عموم مردم نیز تمایلی به نگهداری بولیوار نداشته باشند. ارزش بولیوار از زمان ریزش قیمت نفت تا کنون حدود ۹۹ درصد افت کرده است. این محرک کافی است تا قیمت نسبی همه چیز- غیر از پول کاغذی ونزوئلا - افزایش یابد. قیمت سهام نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با افزایش قیمتها شاهد جهشهای پیاپی شاخص بورس این کشور هستیم. بلومبرگ طی گزارشی در سال ۲۰۱۷ بازدهی شاخص سهام کاراکاس را ۳۸۸۰ درصد عنوان کرده که حتی از رشد قیمت بیتکوین در این دوران (حدود ۱۴۰۰ درصد) نیز فراتر رود. نکته اصلی اما آن است که در اقتصاد ونزوئلا هیچ سرمایهگذاری از خارج وارد نشده و رشد بورس صرفا با سرمایههای داخلی انجام شده است. دشواری نقل و انتقال پول از بیرون کاراکاس کافی است که هیچ سرمایهگذاری نتواند وارد این بورس شود.
عبور قیمتها از اندازه تابلو
از اعداد اعجابانگیز بازدهی که عبور کنیم، اکنون رشد قیمت سهام مسالههای تکنیکی را نیز به وجود آورده است. به گزارش بلومبرگ، اگر سه صفر از قیمت سهام بورس کاراکاس حذف نشود، دیگر سیستمهای محاسباتی قادر به پاسخگویی این ارقام طویل نخواهند بود. به عبارت دقیقتر، تابلوهای بورس توان نمایش این اعداد بزرگ را ندارند و از محاسبه نوسان قیمتها بازمیمانند. با مشاهده ارزش پول و تورم در ونزوئلا مشخص میشود بازدهی چشمگیر سهام در این کشور به معنای بهبود وضعیت اقتصادی آنها نیست. به عبارت دیگر، رشد بورس بهعنوان آینه اقتصاد همواره نشاندهنده بهبود رفاه مردم نیست و رشدهای تورمی صرفا برای هماهنگ شدن قیمتهای نسبی صورت میگیرد. بنابراین از نظر واقعی هیچ رفاهی به اقتصاد کشور بحرانزده ونزوئلا اضافه نشده است.
سود توهمی در بورس تهران؟
در سوی دیگر، ارقام بازدهی در بورس ونزوئلا در حالی توجه بسیاری از فعالان اقتصادی را به خود جلب کرده است که در بورس تهران نیز برخی مدعیان حمایت از اقتصاد، طرفدار سیاستهای تورمی هستند. این خطای تشخیص که یا از سر ناآگاهی است یا منافع پنهان، باعث میشود بعضا سیاستگذاران نیز به اشتباه بهبود تورمی بورس را به منزله افزایش رفاه اقتصادی مطرح کنند. سیاستهایی که هرچند در کوتاهمدت میتواند سودهای اسمی را برای برخی فراهم کند، اما در بلندمدت به دلیل افت ارزش پول ملی نمیتواند به افزایش رفاه سرمایهگذاران و عموم مردم منجر شود. «دنیای اقتصاد» پیشتر در گزارشی تحتعنوان «توهم سود در بورس تهران» به این مساله پرداخته است. بررسیها نشان میدهد در ایران طی سالهای ۷۶ تا ۸۴ که تورم در سطوح پایینتری قرار داشت، بازدهی واقعی بورس سالانه ۵/ ۱۳ درصد بوده است. این به آن معناست که رشد اقتصادی عامل اصلی رونق بازار سهام بوده است. این در حالی است که از سال ۸۴ تا ۹۲ که برخی جهشهای ناگهانی در بازار سهام به چشم میخورد، بازدهی واقعی بورس منفی ۲ درصد بوده است. به عبارت دقیقتر، هرچند قیمت سهام بهطور متوسط سالانه ۱۸ درصد رشد اسمی داشته است، اما به دلیل نرخ تورم متوسط ۲۰ درصدی در این دوران، سرمایهگذاران در حقیقت با کاهش دو درصدی ارزش سرمایه خود مواجه بودهاند.
پیام بورسی-اقتصادی ابرتورمها
تجربه عینی و البته بسیار حاد این روزهای ونزوئلا نیز موید آن است که هیچگاه رشدهای تورمی به نفع اقتصاد و مردم نخواهد بود. بر کسی پوشیده نیست که اکنون مردم و سرمایهگذاران در کاراکاس در تامین ضروریترین نیازهای خود با مشکلات بسیاری مواجهند. صفهای طولانی برای خرید مواد غذایی و لوازم بهداشتی تنها نمونههایی از مصائب مردم این کشور نفتخیز به شمار میآیند. به هر حال، فارغ از فضای اقتصاد کلان، آنچه بورسبازان باید به آن توجه کنند روند آتی قیمت سهام است. با توجه به تجربههای پیشین بورس تهران و تمامی بازارهای جهانی، افت ارزش پول اثرات افزایشی را بر رشد اسمی قیمت سهام در بلندمدت دارد. بنابراین، افزایش اخیر نرخ دلار در اقتصاد کشور که فعلا با مداخله دولتی مهار شده است در بلندمدت اثرات خود را بر قیمت سهام خواهد داشت. به این معنا که قیمت سهام نیز متناسب با ارزشگذاری دلاری و قیمتهای نسبی رشد پیدا میکنند. در این شرایط باید دید سیاستگذار تا چه حد میتواند منطقی عمل کرده و از این مساله بهعنوان یک فرصت استفاده کند. بهطوری که با اعمال سیاستهای دقیق و درست به تقویت تولید داخلی کمک کند تا نه تنها اثرات تورمی رشد نرخ دلار به حداقل برسد، بلکه رشد اقتصادی به بهبود رفاه مردم منجر شود. https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D...A6%D9%84%D8%A7
این مطلب رو دقیقا 7 مهر سال پیش ارسال کردم
یکسال گذشت و در این مدت بازار رشد عالی داشت
البته نه در حد ونزوئلا ! اما در ابعاد کوچکتر انتظار هم همین بود که با در درنظر گرفتن جمیع شرایط بازار صعودی قوی داشته باشیم . میزان دقیق رو نمیشد برآورد کرد اما اصل صعود را چرا
درصورتی که شرکتهای بزرگ و شاخص ساز رو به افزایش سرمایه از محل تجدیدارزیابی بیارن محرک قوی برای ادامه رشد شاخص خواهد بود.
یک سال پیش دقیقا در چنین روزی اتفاقی در بورس ایران افتاد که چند روز بعد به عملیات رفع عطش موسوم شد.
دلیل این نامگذاری اعتراف بهت آور علی صحرایی مدیر عامل بورس اوراق بهادار مبنی بر فرو نشاندن عطش سهامداران با عرضه های مناسب بود.
عرضه هایی که باعث شد تقریبا تمام نمادهای موجود در بورس از کوچک و بزرگ چند روز صف فروش شوند و بلایی بر سر سهامدار خرد آورد که هنوز هم از ریسمان سیاه و سفید می ترسد و با هر ریزشی یادش به آن زمان می افتد. در واقع نوعی فوبیا از ریزش در مردم ایجاد کرد!!
تمام اصول تکنیکی و بنیادین وهر روش و استراتژی ای که به کار برده می شود مربوط به زمانی است که بازار بر اساس ساز و کار خودش حرکت می کند. اما در مقابل دستکاری های عمدی ناتوان است.
فرض کنید ایمن ترین خودرو را با گران ترین قیمت خریداری کرده اید. اما اگر راننده عمدا خودرو را به درون دره براند چه کاری از ایمنی بر می آید؟؟؟
نظر