جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • hakim821
    عضو عادی
    • Feb 2015
    • 27

پاسخ : جــــو بــــازار

با سلام
    مبناي محاسبه نرخ دلار همينطور دلخواه انجام نميشه و يه حساب كتابي داره. چند سال اول احمدي نژاد كه نفت بالاي 100 دلار و وفور نعمت بود و دلار بصورت تصنعي كم نگه داشته شده بود اصلا صحيح نيست. البته اقتصاد دانها اختلافاتي براي سال مبنا دارن. و با مبنا قرار دادن هر سالي طبعا به اعداد متفاوتي ميرسيم. تا جايي كه يادمه يه عده سال 54 و يه عده سال اصلاحات اقتصادي دوره هاشمي 73 كه ارز ازبعد از انقلاب و جنگ و سازندگي و ... از چند نرخي به يك نرخ رسيد رو مبنا ميذارن. كه بيشتر طرفدار داره. بعد از اون با كم كردن تورم دلار از ريال به اعداد واقعي دلار ميرسيم كه فكر كنم براي امسال حدود 20 تومن بشه . در نظر داشته باشيد كه اينها براورد هست و اصولا شرايط سال مثلا 73 ايران و امريكا و معيارهاي زندگي و سبد هزينه و غيره تفاوتهايي دارن ولي تقريبا تخمين خوبي خواهد بود. فرض كنيد فردا ايران با كل دنيا يه دفعه توافق كرد! و سرمايه گذاري خارجي مثل سيل وارد كشور شد!!! دلار در اون زمان تا 3 هزار تومن هم ميتونه بصورت دايم حفظ بشه . اما با عدم تغيير شرايط كلان فعلا همينكه بدتر نشه شانس اورديم.

نظر

• علیرضا حسنی
      عضو فعال
      • Mar 2019
      • 1642

در اصل توسط فین پست شده است View Post
      البته سال 90 سال مناسبی برای اینکار نیست چون پس از تک نرخی شدن دلار در سال 83 به 800 تومان در عرض 7 سال تا 90 عملا دلار ثابت بود ( بین 800 تا 1000 بدلیل فوران قیمت و درامد نفتی ) به نظرم وسط این بازه یعنی سال 86 یا 87 خوب استو فکر کنم سال 87 مقدار نقدینگی حدود 160 همت و دلار 1000 تومان یعنی 160 میلیارد دلار. با این فرمول دلار الان حدود 18 هزار تومان می شود. یک فرمول کلی تر اینکه در شرایط نرمال نقدینگی ایران در 15 سال گذشته همیشه بین 150 تا 200 میلیارد دلار بوده است. یعنی با این فرمول کف دلار حدود 16 و سقف آن فعلا حدود 21 است.( با فرض 3100 همت در حال حاضر )
      خب با سال پایه ای که گرفتید موافقم اون استدلالتون رو قبول دارم اما چون سال پایه رو خیلی دور گرفتید منطقا دیگه باید رشد اقتصادی از سال ۸۶ تا الان رو هم در محاسبات وارد کنید چون بخشی از اثر رشد نقدینگی با اثر رشد اقتصادی میباید خنثی بشه، قبول دارید؟

میشه یه محاسبه مجدد با اعمال اثر رشد اقتصادی رو هم انجام بدید و نتایجش رو اینجا بزارید. ممنون

نظر

• CHESTER.2020
        عضو فعال
        • Apr 2020
        • 1255

در اصل توسط علیرضا حسنی پست شده است View Post
        وقتی این حرفها رو میزنید من میفهمم تجربه بورسیتون بیشتر از ۶ ماه نیست، من فروردین ماه خپارس داشتم اردیبهشت ماه که
        بازار اولین رشد بی ضابطه ش رو تکمیل کرد حدودای ۷۷۰ بود گمونم خارج شدم و گفتم سهم و بازار حبابه. خیلی ها خندیدن. اتفاقا سهم تا ۲ هزار تومن هم رفت و خیلی ها دیگه بیشتر خندیدن مه فلانی مشنگ رو ۸۰۰ تومن میگفت خپارس حبابه.

خب الان زمان گذشته که معلوم شد بله خپارس ۸۰۰ تومنی اردیبهست ماه هم حتی حباب بوده همین الان خپارس داره حدود ۵۰۰ تومن معامله میشه و تازه معلوم نیست چقدر دیگه اصلاح داره.

نه عزیزم سودی نبوده که ما از دستش داده باشیم. اون رشدها در واقع به قول دکتر ادیب ریسک هایی بودن که شما خریدین و ما نخریدیم.
        گذر زمان به چه قیمتی؟ از دست رفتن بخش زیاد ترند؟ پس برای چه اینجاییم تحلیل یا ترید؟
        دقیقا تجربه ی بورسی ام همان تاریخ ورودم به انجمن هست ولی نکته ی ریز این هست در زمان مناسب در جای مناسب بودم چه قبل تر که از هزار و زیر هزار با کریپتو بودیم چه امسال که با پمپ دولت اینجاییم.
        نکته ی اصلی اینجاست که شما همواره سعی در تحلیل و قالب کردن تفکر به چارت داری و ما میگذاریم چارت تفکرش را به ماقالب کند چارت بگوید بخر ما خریداریم بگوید بفروش ما فروشنده و در حالت رنج هم نوسان گیری بلد نیستیم کنار مینشینیم. بقیه تحلیل ها بماند برای اهلش.
        اشتباه اصلی اینجاست که شما روی تحلیل و سو گیری ذهنی خود پا فشاری میکنی قسمت خوب ترند را از دست میدهی به بهانه ی اینکه تحلیلت درست از آب در می آید یک روزی!!
        تفکرات بشدت خرسی داری و در بازار های دوطرفه در تایم نا امیدی افراد روی موقعیت های فروش با این دیدگاه میتوانی موفق شوی.. اما در بازار معکوس همچنان همان دیدگاه را با خود میآوری اتفاقا گفتی ایرانی ها در بازار گاوی بشدت حریصند فکر میکنی اروپا و امریکا و حتی ژاپنی ها حریص نیستند؟ فکر میکنی average up نمیکنند؟ اگر سبک های aggressive trading را ببینی و ترید هایی که 30 هزار دلار را به 150 میلیون دلار تبدیل کردندو می کنند مصرف قرصت بشد بالا میرود!!
        ما ادعایی در اقتصاد خرد و کلان و بنیاد نداریم و فقط حرف چارت را میفهمیم و همین برای ما کافیست..
        آخرین ویرایش توسط CHESTER.2020؛ 2021/01/27, 17:07.
        نکنـــد پــــرده چـون فـــرو افتـــد.......داستــــان داستـــــان زر بــاشد/ زير اين نيم کاسـه هاي قشنگ .......نکنـــد کاســه اي دگـــر بـــاشد /
        نکنـــد آنـکه درس ديـن مي داد....... از خــــدا پـاک بـي خبـر بـــاشد. . .

نظر

• ابشار
          عضو فعال
          • Apr 2013
          • 1426

بازار زیاد بالای خاصی نخواهد داشت ونوسانی جلو میره ودرخیلی از سهمها فرصت خروج خوبی ایجاد خواهد شد وفعلا تا سه چهارماه حداقل بازار جایی نمیره ورشدی خوب بربازار باشه میره از اواسط پاییز سال جدید،ولی دراین برهه نوسانی بین۹۵۰تا۱۴۵۰بازی خواهیم کرد که جون میده برای نوسانگیری

نظر

• علیرضا حسنی
            عضو فعال
            • Mar 2019
            • 1642

در اصل توسط hakim821 پست شده است View Post
            با سلام
            مبناي محاسبه نرخ دلار همينطور دلخواه انجام نميشه و يه حساب كتابي داره. چند سال اول احمدي نژاد كه نفت بالاي 100 دلار و وفور نعمت بود و دلار بصورت تصنعي كم نگه داشته شده بود اصلا صحيح نيست. البته اقتصاد دانها اختلافاتي براي سال مبنا دارن. و با مبنا قرار دادن هر سالي طبعا به اعداد متفاوتي ميرسيم. تا جايي كه يادمه يه عده سال 54 و يه عده سال اصلاحات اقتصادي دوره هاشمي 73 كه ارز ازبعد از انقلاب و جنگ و سازندگي و ... از چند نرخي به يك نرخ رسيد رو مبنا ميذارن. كه بيشتر طرفدار داره. بعد از اون با كم كردن تورم دلار از ريال به اعداد واقعي دلار ميرسيم كه فكر كنم براي امسال حدود 20 تومن بشه . در نظر داشته باشيد كه اينها براورد هست و اصولا شرايط سال مثلا 73 ايران و امريكا و معيارهاي زندگي و سبد هزينه و غيره تفاوتهايي دارن ولي تقريبا تخمين خوبي خواهد بود. فرض كنيد فردا ايران با كل دنيا يه دفعه توافق كرد! و سرمايه گذاري خارجي مثل سيل وارد كشور شد!!! دلار در اون زمان تا 3 هزار تومن هم ميتونه بصورت دايم حفظ بشه . اما با عدم تغيير شرايط كلان فعلا همينكه بدتر نشه شانس اورديم.
            حرف شما درسته، من خودم در تحلیل شاخص بورس و قیمت ها ابتدای سال ۹۶ رو ملاک قرار میدم چون به نظرم سال ۹۵ سال نرمالی بوده هم برای قیمت دلار هم برای شاخصه های بورسی. حتی من ماشینم میخوام بخرم قیمتش رو با ابتدای سال ۹۶ مقایسه میکنم که تو پاچم نره. چون من به قول شما یه معیار کاربردی میخوام واسه خودم داشته باشم نمیخوام تز دانشگاهی ارایه بدم مه.

نظر

• فین
              عضو فعال
              • Sep 2020
              • 1158

خب با سال پایه ای که گرفتید موافقم اون استدلالتون رو قبول دارم اما چون سال پایه رو خیلی دور گرفتید منطقا دیگه باید رشد اقتصادی از سال ۸۶ تا الان رو هم در محاسبات وارد کنید چون بخشی از اثر رشد نقدینگی با اثر رشد اقتصادی میباید خنثی بشه، قبول دارید؟

میشه یه محاسبه مجدد با اعمال اثر رشد اقتصادی رو هم انجام بدید و نتایجش رو اینجا بزارید. ممنون
              در این مورد متاسفانه اطلاعات خاصی ندارم.

نظر

• علیرضا حسنی
                عضو فعال
                • Mar 2019
                • 1642

در اصل توسط CHESTER.2020 پست شده است View Post
                گذر زمان به چه قیمتی؟ از دست رفتن بخش زیاد ترند؟ پس برا چه اینجاییم تحلیل یا ترید؟
                دقیقا تجربه ی بورسی ام همان تاریخ ورودم به انجمن هست ولی نکته ی ریز این هست در در زمان مناسب در جای مناسب بودم چه قبل تر که از هزار و زیر هزار با کریپتو بودیم چه امسال که با پمپ دولت اینجاییم.
                نکته ی اصلی اینجاست که شما همواره سعی در تحلیل و قالب کردن تفکر به چارت داری و ما میگذاریم چارت تفکرش را به ماقالب کند چارت بگوید بخر ما خریداریم بگوید بفروش ما فروشنده و در حالت رنج هم نوسان گیری بلد نیستیم کنار مینشینیم. بقیه تحلیل ها بماند برای اهلش.
                اشتباه اصلی اینجاست که شما روی تحلیل و سو گیری ذهنی خود پا فشاری میکنی قسمت خوب ترند را از دست میدهی به بهانه ی اینکه تحلیلت درست از آب در می آید یک روزی!!
                تفکرات بشدت خرسی داری و در بازار های دوطرفه در تایم نا امیدی افراد روی موقعیت های فروش با این دیدگاه میتوانی موفق شوی.. اما در بازار معکوس همچنان همان دیدگاه را با خود میآوری اتفاقا گفتی ایرانی ها در بازار گاوی بشدت حریصند فکر میکنی اروپا و امریکا و حتی ژاپنی ها حریص نیستند؟ فکر میکنی average up نمیکنند؟ اگر سبک های aggressive trading را ببینی و ترید هایی که 30 هزار دلار را به 150 میلیون دلار تبدیل کردندو می کنند مصرف قرصت بشد بالا میرود!!
                ما ادعایی در اقتصاد خرد و کلان و بنیاد نداریم و فقط حرف چارت را میفهمیم و همین برای ما کافیست..
                دوست عزیز به خدا اینهایی که میگیم تجربه ضرر های سالیانه، خدا رو شکر که شما تا الان زیان نکردید ولی همچنان بسیار هوشمندانه و زیرکانه به بازار نگاه کنید.

منی که این حرفها رو میزنم نه اینکه چارت نمیفهمم تکنیکال بلد نیستم نوسان گیری باد نیستم. من اولین چیزی که شروع کردم یادگیری تحلیل تکنیکال بوده، من تو همین هفته گذشته فقط ۴۰ درصد تک سهمی روی دارا نوسان گرفتم. با همه این ها همین الان داراییم با دارایی سال ۹۶ م از نظر دلاری یر به یر هستم یعنی ذره ای سود در این بازار نکردم که البته بسیار راضی هستم که در این دوران سخت حداقل مالباخته نبودم سود پیش کش.

زمانه بسیار پر ریسکی هست غفلت کنیم ارزش دارایی هامون نصف شده فقط طی یک ماه، بزار تکرار کنم چون خیلی مهمه غفلت کنیم ارزش دارایی هامون نصف ممکنه بشه فقط طی چند هفته.

قدیمی و جدید هم نداره خطر بیخ گوش هممونه.

نظر

• hakim821
                  عضو عادی
                  • Feb 2015
                  • 27

حرف شما درسته، من خودم در تحلیل شاخص بورس و قیمت ها ابتدای سال ۹۶ رو ملاک قرار میدم چون به نظرم سال ۹۵ سال نرمالی بوده هم برای قیمت دلار هم برای شاخصه های بورسی. حتی من ماشینم میخوام بخرم قیمتش رو با ابتدای سال ۹۶ مقایسه میکنم که تو پاچم نره. چون من به قول شما یه معیار کاربردی میخوام واسه خودم داشته باشم نمیخوام تز دانشگاهی ارایه بدم مه.
                  هر چه بازه شما كمتر باشه خطا و يا ريسك افزايش بيدا ميكنه . اينكه الان دلار روي 22 تومن مانور ميده به اين دليله كه خيلي ها فكر ميكنن ما ديگه به شرايط زمان برجام برنميگرديم. اگه همه شرايط به سال 96 برگرده فقط ميمونه تورم كه اونوقت مطلب شما درسته در حالي كه اون زمان عربستان در خصوص ايران و جنگ با ايران علنا چيزي نميگفت ولي الان ؟.. سفارتهاي اسراييل داره تو كشورهاي جنوبي ما باز ميشه. اينكه عكس العمل ما چيه با قبل تفاوت فراوان داره. ديگه دبي به عنوان قطب تجارت ايران احتمالا مطرح نيست... ميتونيد تصور كنيد كه ايران سياستهاش تو خاور ميانه عوض شه ؟ ... ميبينيد كه اتفاقا بايد خيلي چيرهاي ديگه رو تو كوتاه مدت لحاظ كرد ولي هر قدر بلند مدت تر براورد كنيم احتمالا درست تر خواهد بود.

نظر

• علیرضا حسنی
                    عضو فعال
                    • Mar 2019
                    • 1642

در اصل توسط hakim821 پست شده است View Post
                    هر چه بازه شما كمتر باشه خطا و يا ريسك افزايش بيدا ميكنه . اينكه الان دلار روي 22 تومن مانور ميده به اين دليله كه خيلي ها فكر ميكنن ما ديگه به شرايط زمان برجام برنميگرديم. اگه همه شرايط به سال 96 برگرده فقط ميمونه تورم كه اونوقت مطلب شما درسته در حالي كه اون زمان عربستان در خصوص ايران و جنگ با ايران علنا چيزي نميگفت ولي الان ؟.. سفارتهاي اسراييل داره تو كشورهاي جنوبي ما باز ميشه. اينكه عكس العمل ما چيه با قبل تفاوت فراوان داره. ديگه دبي به عنوان قطب تجارت ايران احتمالا مطرح نيست... ميتونيد تصور كنيد كه ايران سياستهاش تو خاور ميانه عوض شه ؟ ... ميبينيد كه اتفاقا بايد خيلي چيرهاي ديگه رو تو كوتاه مدت لحاظ كرد ولي هر قدر بلند مدت تر براورد كنيم احتمالا درست تر خواهد بود.
                    بله صحبت ما در مورد تحلیل قیمت دلار و شاخص بورس در صورت برگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم هاست یعنی به برگشت به معنای واقعی به شرایط سال ۹۵ اگه اون اتقاق نیفته که بله کلا تحلیل دلار از روند نزولی میره به روند صعودی. کلا داستان عوض میشه.

اما بعضی واقعیات دیگه ربطی به تحریم و دلار نداره، بابا اونی که الان میره ایران خودروی ۲۶۰ میخره با فاکتور گرفتن ارزش اسمی سهم در واقع داره ۱۶۰ تومن میده که ۸۰ تومن زیان شرکت رو بخره. این دیگه تکنیکال و دلار و تحریم نمیخواد که بفهمی طرف داره خودش رو به فنا میده دیگه. دیگه فردا فحش دادن به این و اون نداره تو بلانسبت احمقی که داری زیان ۸۰ تومنی شخصی رو ۱۶۰ تومن میخری، البته دوست داری میخری به کسی چه. خب سرانجامشم به کسی چه.

مثل اینکه من ۸۰ میلیون بدهکارم یکی پیدا شه بگه ا تو بدهکاری؟ اشکال نداره بدهیت رو من میدم بیا این ۱۶۰ میلیونم مال خودت برو صفا کن. حماقتی که این روزها در بورس جریان داره در همین حده.
                    آخرین ویرایش توسط علیرضا حسنی؛ 2021/01/27, 17:39.

نظر

• فرهنگ سازان
                      ستاره‌دار(3)
                      • Jan 2014
                      • 692

در اصل توسط ابشار پست شده است View Post
                      بازار زیاد بالای خاصی نخواهد داشت ونوسانی جلو میره ودرخیلی از سهمها فرصت خروج خوبی ایجاد خواهد شد وفعلا تا سه چهارماه حداقل بازار جایی نمیره ورشدی خوب بربازار باشه میره از اواسط پاییز سال جدید،ولی دراین برهه نوسانی بین۹۵۰تا۱۴۵۰بازی خواهیم کرد که جون میده برای نوسانگیری
                      عجب
                      950 تا 1450 خودش یه اقیانوس قیمیتیه!!!

نظر

• ایرانی
                        ستاره دار(1)
                        • Jun 2011
                        • 2579

خبر خوب و مهم برای رشد بازار

کد خبر: ۵۹۸۶۳۴تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۸ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
                        اقتصاد >> بورس
                        وزیر امور اقتصاد و دارایی: فعلا برنامه ای برای آزادسازی قسمت سوم سهام عدالت نداریم.

دژپسند در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد وعده آزادسازی قسمت سوم سهام عدالت در 22 بهمن گفت: ممکن است زمان بندی کلی ارائه شود اما در نهایت متناسب با شرایط بازار تصمیم می گیریم و فعلا برنامه ای برای این کار نداریم.

نظر

• فرهنگ سازان
                          ستاره‌دار(3)
                          • Jan 2014
                          • 692

دوست عزیز به خدا اینهایی که میگیم تجربه ضرر های سالیانه، خدا رو شکر که شما تا الان زیان نکردید ولی همچنان بسیار هوشمندانه و زیرکانه به بازار نگاه کنید.

منی که این حرفها رو میزنم نه اینکه چارت نمیفهمم تکنیکال بلد نیستم نوسان گیری باد نیستم. من اولین چیزی که شروع کردم یادگیری تحلیل تکنیکال بوده، من تو همین هفته گذشته فقط ۴۰ درصد تک سهمی روی دارا نوسان گرفتم. با همه این ها همین الان داراییم با دارایی سال ۹۶ م از نظر دلاری یر به یر هستم یعنی ذره ای سود در این بازار نکردم که البته بسیار راضی هستم که در این دوران سخت حداقل مالباخته نبودم سود پیش کش.

زمانه بسیار پر ریسکی هست غفلت کنیم ارزش دارایی هامون نصف شده فقط طی یک ماه، بزار تکرار کنم چون خیلی مهمه غفلت کنیم ارزش دارایی هامون نصف ممکنه بشه فقط طی چند هفته.

قدیمی و جدید هم نداره خطر بیخ گوش هممونه.
                          حرف حساب زیاد میزنی حسنی جان این مدت @};-
                          البته شیطون همچنان شیپورت تو شاخص 400 هزار که حبابه یادمونه و این که اشتباه تحلیلی سنگین داشتی و 400-500 درصد رو ندیدی هم یادمون هست.
                          حالا حتما میگی اون 400-500 درصد رو تو این بازی های پدر سوخته بازی این شیش ماه ، اکثرا از دست دادن، اینم احتمالا درست میگی(-:

نظر

• hasan12
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 1162

در اصل توسط CHESTER.2020 پست شده است View Post
                            یک دلیل بنیادی برای فروش شستا بیاورند ما هم میفروشیم...
                            سهام بزرگ به این دلیل که نگاه دولت فروش سهام وبدست اوردن نقدینگی است وپول فروشندگان سهام عدالت را می خواهد از جیب سهامداران خرد تامین کند واز صندوق های سرمایه گذاری ثابت
                            .................................................. .................................................
                            این همه شرکت کوچک با بازدهی معقول وسود اور
                            تا نگاه دولت درست نشود باعث می شود عرضه وتقاضا بازار به هم بخورد
                            آخرین ویرایش توسط hasan12؛ 2021/01/27, 19:37.

نظر

• hasan12
                              عضو فعال
                              • Sep 2020
                              • 1162

در اصل توسط ایرانی پست شده است View Post
                              خبر خوب و مهم برای رشد بازار

کد خبر: ۵۹۸۶۳۴تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۸ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۹
                              اقتصاد >> بورس
                              وزیر امور اقتصاد و دارایی: فعلا برنامه ای برای آزادسازی قسمت سوم سهام عدالت نداریم.

دژپسند در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد وعده آزادسازی قسمت سوم سهام عدالت در 22 بهمن گفت: ممکن است زمان بندی کلی ارائه شود اما در نهایت متناسب با شرایط بازار تصمیم می گیریم و فعلا برنامه ای برای این کار نداریم.
                              مرحله سوم کلا باید منتقل بشود به سال 1401 به بعد
                              درهمین مرحله اول ودوم فعلا نقدینگی برای ازادسازی همه نیست
                              7 میلیون نفر هم سال بعد می خواهد اضافه بشود
                              چه عجب تصمیم صحیحی گرفته اند
                              چه طور کاهش نامعقول ارزش پول ملی حیثیت وابرو رئیس کل مرکزی را زیر سوال می برد
                              کاهش نامعقول بورس هم حیثیت وابرو وزیر اقتصاد را زیر سوال می برد
                              اگر مرحله سوم را هم ازاد می کردند کلا جمع کردن شاخص به مشکل بر می خورد

نظر

• Saba60
                                ستاره دار (1)
                                • Nov 2020
                                • 112

خب خدا رو شکر که بالاخره یکی سر عقل اومد و یه تصمیم درست برای بهبود شرایط فعلی بازار گرفت!
                                ریسک آزاد سازی قسمت سوم سهام عدالت از سر بازار برداشته شد!
                                @};-شادی از خرد عاقل تر است@};-

نظر

در حال کار...
                                X