کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
فردا در خرید عجله نکنید خیلی از سهام احتمالا میشه از صف فروش هم خرید کرد
خدا خواست و ما توانستیم
تمام مطالب نوشته شده توسط بنده نظرات شخصی است که میتواند اشتباه باشد پس به استناد مطالب من به هیچ عنوان سهمی را نخرید. فقط با بررسی خودتان معامله کنید
سوال: چرا شاخص سازها و سهام بزرگ فقط معامله شدند؟ :
اساسی ترین دلیلش اینکه : بازار فقط سهام نقد شونده را میخرد! (همین یک دلیل کافی است!) مادامی که دامنه نامتقارن باشد هم کمابیش داستان همین خواهد بود.
ولی دلایل دیگر هم بود...
یک دلیل مهم اینکه:
مهمترین خبر یا شایعه روزهای قبل خرید سهام توسط صندوق های با درامد ثابت بود.
برآورد فعالان به درستی این میبود که اگر این صندوق ها بخواهند بخرند قاعدتا سهام نقد شونده و بزرگ را خواهند خرید.
لذا چه فرض کنیم که مصوبه درست بوده و این صندوقها چنین سهامی را خریده باشند و یا اینکه فقط شایعه بوده ولی فعالان با این تصور که صرفا این سهام بزرگ از طرف این صندوقها، خریدار خواهد داشت خریدند!(بازار خرید نه صندوق ها!) نتیجه فرقی نداشت..این سهام خریدار داشت! مهم هم نتیجه است!
به جز مورد فوق دلایل مهم دیگری هم میتوان استنباط کرد. مثلا اینکه:
سهام شاخص ساز بیشترین افت را کرده بودند و جذاب تر هم بودند. و چه برای حقوقی یا حقیقی کم ریسک بودند.
سهام شاخص ساز عمدتا کمودیتی محور هستند و با افزایش قیمت نفت و ... بخشی از تقاضای خرید درازمدت وارد این سهام شد. (همچنان برای این خریداران سهام بنیادی کمودتی محور به نظرم کم ریسک است)
و شاید مهم ترین دلیل! فشار دولت و سازمان بورس به حقوقی ها برای مثبت کردن شاخص با چند تا سهم ! و بزک کردن شاخص کل! لذا حقوقی ها هم لطف کردند! و لبیک گفتند و به دلایل فوق این سهام شاخص ساز طی این روزها توسطشان خریداری شد.
اثبات صحت حرف فوق اینکه: در این مدت دو سوم شرکتها در صف فروش قفل بودند و حجم مبنا شون هم به ندرت پر میشد. ولی همزمان در این روزها ، چه وقتی که شاخص مثبت بود یا چه منفی، بی وقفه شاهد خروج پول حقیقی بودیم!!!
پس روشن است که چه کسی خریده! چه کسی فروخته! و چه سهامی خرید و فروش شده! و چرا!
[B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]
نگاه من به ادامه بازار تا آخر سال و احیانا ابتدای سال :
داستان فوق که در پست قبلی عرض کردم، اساس اش همچنان پابرجاست!
بازار تا اطلاع ثانوی هر نوع تقاضایی را به سمت سهام نقد شونده خواهد برد.
ولی!
دم نقدی یک نوسان مثبت در شاخص سازها داشتیم ، که با دامنه +6 به سرعت این تقاضا جواب داده میشود (که شده!) و به دلیل همین دامنه نوسان بالا، دیگه از هیجان صف خرید هم که خبری نیست!
اولین نشانه های کاهش تقاضا بر روی سهام اشاره شده (سهام بزرگ پترو پالایشی ، شیمیایی ، کانی و فلزی که مورد اقبال بودند) امروز رویت شد (کاملا قابل انتظار بود).
لذا تقاضای مورد اشاره امروز وارد سایر شاخص سازهای بزرگ (که کمودیتی محور نیستند و کمتر جذاب اند) که از موج فعلی تقاضا جامانده بودند وارد شد! سهامی که بلحاظ بنیادی ضعیف تر از گروه قبلی هستند مثل بانکی ها و خودرویی ها. که امروز با اقبال مواجه بودند. حدس من این است که تقاضای این گروه ها ضعیف تر از گروه قبلی خواهد بود.
حال بااین توضیحات، محتمل ترین حالت برای روزهای آینده (کوتاه مدت) چه میتواند باشد؟
نظر من را بخواهید، سهام خرد و کوچکی که در این مدت در منفی ها یا صف فروش ها خریدار هم داشته اند، و لذا اصلاح مناسب هم کرده اند! بنابراین مشکل نقدشوندگی را ندارند!
بنابراین ترس بزرگ بازار این روزها یعنی عدم نقدشوندگی را ندارند.
قاعدتا اینها سهامی هستند که بنیادی مناسب و سودآوری هم دارند ، لذا جذابیت سهامداری هم برایشان محفوظ است...
بنابراین بدیهی است که منظورم سهامی که دو هفته است در صف فروش قفل بودند و حجم مبنا پر نکرده اند نیست!
اگر اتفاق جدیدی نیفتد، موج جدیدی شکل نگیرد و شرایط همین باشدکه هست! به نظرم روزهای آتی این سهام یک نوسان مثبت خواهند داشت. بخصوص اگر سهام شاخص ساز دست کم متعادل باشند، تعدادی از این سهام کوچکتر بنیادی محور صفهای خرید را هم تجربه خواهند کرد.
[B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]
درود . عالی عالی
اتفاقا یکی از سواری دادن های مردم همین سواری دادن های امور سیاسی است که شما اشاره کردید . منم جان کلامم فقط در زمینه مجازی نبود . کلی بود که شما قضیه را شکافتی
اگر این سواری دادن ها و فقدان تفکر ها نبود ، این وضعیت اسفب بار سیاسی اقتصادی اینقدر ادامه نمی یافت . عالی گفتی
عمده مردم ایران که البته بعضی مواقع حتی خود ما هم شاملش هستیم ( قصد ندارم بگم ما تافته جدا بافته هستیم ) وقتی به تفکر روی میارند که انواع بلاها در حد لالیگا بر سرشان رفته باشد و به اجبار فکر کنند . چرا به اجبار و با کلاه سر رفتن در هر زمینه ای؟ خب همینجوری بشین فکر کن و تصمیم بگیر قبل از اینکه موش ازمایشگاهی باشی
طرف رو اوردن تو تلویزیون میگه "تا حالا سطح انتظارت و توقعاتمون رو خیلی اوردیم پائین" از این هم باید پائین تر بیاریم. (قسمت مشکی بنظرم موفقیت نظام در 42 سال اخیر بوده که تونسته مردم رو به حداقل ها قانع کنه)
میگه دیگه باید برنج خالی بخوریم، خورشت نخوریم
میگه سطح انتظار از گوشت و مرغ پائین بیارید.
میوه نخورید
هیکل خود طرف تو تلویزیون که حرف میزنه رو ببینید... حداقل 50 کیلو اضافه وزن داره بعد به مردم میگه نخورید...
بعد یک مشتی ..................... میگن برید پای صندوق رای و رای بدید یه وقتی نظام آسیبی نبینه.... تا بتونیم نظام رو اصلاح کنیم.... هر کسی رای داد ، هیچ گونه حق اعتراضی نداره. باید تحمل کنه.
این حرفهای کارشناس!!! که دکتر هم هست!!! دقیقا هدف این جماعت هست که در 42 سال اخیر بخش عمده ای شو انجام دادن و الان دنبال ادامه دادن بقیه اش هستن...
درود
به نظرم کم کم سمت وسوی بازار به سمت گروه های کوچک و تک سهم هایی که اصلاح های سنگینی زده اند پیش خواهد رفت
شبیه روندی که از اواخر اذر تا نیمه بهمن ماه داشتیم ....
نمادهایی که این مدت حجم پرکردند میتونن کم کم از فردا پله ای وارد سبد بشه
صرفا در یک نگاه یکی از جذاب های فراکابی ... نماد بورس را دیدم که زیر قیمت سالانه هر روز کف جدیدی ثبت میکنه ... وپتانسیل برگشت طی روزهای پیش رو داره
بورس و فرابورس افزایش 100% از انباشته هم داشتند . قیمت های فعلیشون معادل دو برابر است . بورس 3500-3600 خوبه
بورس و فرابورس افزایش 100% از انباشته هم داشتند . قیمت های فعلیشون معادل دو برابر است . بورس 3500-3600 خوبه
درود بله درسته .. اما بورس تقریبا300 امسال سود میسازه .. باقیمت الانش ریسک بسیارپایینی داره .. حالا هرچی پایین تر بدن بهتر !
گزینه ای هست که 3500 به پایین میشه موقتا حتی تک سهمش شد!
خصدرا وفمراد وپتایر هم درواچ هست .. فمراد اخر وقت جمع کردن .. هرچند کوچک هست وریسکش بالاست!اما تحرکات فرداش میتونه با اهمیت باشه
صدرا هم خدا بیامرزتش از1030 ریخته تا270! ... پتایر هم کم کم زیر380 اگر بیاد..البته برا سال اینده!
گزینه های کم ریسک دیگه ای هم هست شبیه اخابر .. که رشدی نداشته اما فعلا تجرک خاصی به نظر نداره!
فمراد پر ریسک است . خطر قفل شدن بالاست و یک ماه اخیر هم افتی نداشته
صدرا را هیچ وقت زمینه خوبی باهاش نداشتم و به نظرم 200 هم نمی ارزه . حالا زودتر جمع بشه و برگرده اونش بماند . اون 1000 مرداد ماهش یه قیمت فوق کذائی بود معادل 19 هزار تومان قبل از افزایش سرمایش
موارد بنیادی تر باید مد نظر باشد
نقد شوندگی بازار خوب نیست در اکثر نمادها و این هراس قفل شدن بدجوری ترسونده ملت را . دست و دل به خرید نمیره . تونل وحشت درست کردند . بازار سرمایه این مدلی بعید میدونم در حال حاضر در هیچ کجای دنیا یافت شود . حبس پول و بلاتکلیفی . یعنی چی /:.yead.:/ ؟؟؟؟ قمار باز واقعی هم باشیم بازم اینطور قمار ها ترس داره والا
من سپیدار را در واچ داشتم تا دیروز و همین امروز که برگشت دستم بند شد به خودرو بازی و کلا غافل شدم . اینم شانس مایه
? آغاز فاز دو و سه کارآزمایی بالینی واکسن "کوو ایران برکت"
?رئیس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان امام در توییتر خود نوشت: به لطف خدا نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن کرونای تولید شده در ستاد اجرایی فرمان امام " کوو ایران برکت " مورد تایید قرار گرفت و مجوز فاز دو و سه صادر شد.
?انشاءالله فردا فاز دو و سه با تزریق واکسن به داوطلبان آغاز خواهد شد
@AkhbareFori
فمراد پر ریسک است . خطر قفل شدن بالاست و یک ماه اخیر هم افتی نداشته
صدرا را هیچ وقت زمینه خوبی باهاش نداشتم و به نظرم 200 هم نمی ارزه . حالا زودتر جمع بشه و برگرده اونش بماند . اون 1000 مرداد ماهش یه قیمت فوق کذائی بود معادل 19 هزار تومان قبل از افزایش سرمایش
موارد بنیادی تر باید مد نظر باشد
نقد شوندگی بازار خوب نیست در اکثر نمادها و این هراس قفل شدن بدجوری ترسونده ملت را . دست و دل به خرید نمیره . تونل وحشت درست کردند . بازار سرمایه این مدلی بعید میدونم در حال حاضر در هیچ کجای دنیا یافت شود . حبس پول و بلاتکلیفی . یعنی چی /:.yead.:/ ؟؟؟؟ قمار باز واقعی هم باشیم بازم اینطور قمار ها ترس داره والا
من سپیدار را در واچ داشتم تا دیروز و همین امروز که برگشت دستم بند شد به خودرو بازی و کلا غافل شدم . اینم شانس مایه
درود بله همان بورس جذاب وکم ریسکترینش هست به نظر ... کلا به واسطه قفل بودن بازار ... گزینه کم ریسک دربین سهم ها باسرمایه متوسط به ندرت یافت میشه!
دامنه هم احتمالا از اوایل سال جدید برگرده به همون حالت قبل .... ا
گر منفی 2ادامه دار باشه .. همون کنار نشستن بهتر از قماربر سرقفل شدن دارایی هست/:.rolleyessmileyani امید هست باز گند نزنن سه شنبه!
درود بله همان بورس جذاب وکم ریسکترینش هست به نظر ... کلا به واسطه قفل بودن بازار ... گزینه کم ریسک دربین سهم ها باسرمایه متوسط به ندرت یافت میشه!
دامنه هم احتمالا از اوایل سال جدید برگرده به همون حالت قبل .... ا
گر منفی 2ادامه دار باشه .. همون کنار نشستن بهتر از قماربر سرقفل شدن دارایی هست/:.rolleyessmileyani امید هست باز گند نزنن سه شنبه!
امیدوارم برگردونند این دامنه لعنتی را . فعلا که خبری نیست . اگهی و اطلاع رسانی و هیچی هم نمیشه که میخواند چیکار کنند
اینها الان موظفند بخاطر این قفل شدن نقدینگی و عدم نقد شوندگی بازار یه فکری بکنند . سرمایه سهامدار که اینطور نباید قفل بشه حتی اگر قصد فروش نداشته باشد . قصد فروش داشته باشی یا نداشته باشی نباید سهمی اینطور قفل شود
قبلا هم گفتم ، قبل از این نامتقارن با شاخص زیر 1200 داشتند معامله میشدند . الان با شاخص بازی و 1245 هم قفل هستند
چرا جوابی چیزی نمیدهند که این وضعیت قفل شدن در صف فروش ها داستانش چیه . این بازی 2 و 6 تا کی ادامه داره ؟
اخه این چه بازار سرمایه ای است ؟ ما چه انتظاری از بقیه داریم که پول بیارند اینجا و سهم بخرند ؟
از افغانستان که بورس نوپائی به سبک نوین است کارشناس بیارند فکر میکنم بتونه راه حلی ارائه بده برای برون رفت از این بن بست
این ادمها در این سازمان و وزارت اقتصاد و بقیه جاهای مربوطه اصلا برای چی رو این صندلی ها نشستند ؟ اینها چیکار میکنند ؟ حقوق بابت چی میگیرند ؟
پيتر سلرز تو فيلم شكار روباه،ديالوگ معروفى داره كه ميگه:
كاش ميتونستم اونقدر بدزدم تا بالاخره آدم شريفى بشم!!!
اين ديالوگ بارها تيتر يك روزنامه هاى معروف نيويورك شد و كنايه سنگينى بود به دلال هاى وال استريت كه بعد از ركود بزرگ آمريكا و شروع رونق اقتصادى با انواع شگرد هاى كثيف مشغول كسب ثروت بودند و با اون پولها براى خودشون احترام و جايگاه ميخريدند!
حكايت اين دلالها حكايت يك سرى از اين اساتيد بازار خودمونه كه بواسطه پولهايى كه از سفته بازى نامردانه خودشون و خالى كردن سهام توى قله بدست آوردند براى خودشون شهرت پوشالى درست كردند،همونايى كه تو اوج بازار همچنان سيگنال خريد ميدادند و نتونستند ريزش بازار رو پيش بينى كنند!
همونايى كه از اوايل ريزش بازار تو اين چندماه هر هفته لايو ميذاشتند و براى همديگه چاپلوسى ميكردند و به مردم ميگفتند اين هفته بازار برميگرده و ملت رو بيش از پيش هُل ميدادند توى باتلاق...
اى كاش ياد بگيريم به كسى بخاطر اسم،پول و يا سابقش احترام نذاريم و بزرگش نكنيم،مخصوصا اونهايى كه پول يا اسمشون رو از هر راهى بدست اوردند،اين افراد پوچ رو دنبال نكنيم!
سعیددرخشانی یکی ازبی وجدانترین های بورسه که خیلی هارادرسالهای گذشته به خاک سیاه نشاند
پيتر سلرز تو فيلم شكار روباه،ديالوگ معروفى داره كه ميگه:
كاش ميتونستم اونقدر بدزدم تا بالاخره آدم شريفى بشم!!!
اين ديالوگ بارها تيتر يك روزنامه هاى معروف نيويورك شد و كنايه سنگينى بود به دلال هاى وال استريت كه بعد از ركود بزرگ آمريكا و شروع رونق اقتصادى با انواع شگرد هاى كثيف مشغول كسب ثروت بودند و با اون پولها براى خودشون احترام و جايگاه ميخريدند!
حكايت اين دلالها حكايت يك سرى از اين اساتيد بازار خودمونه كه بواسطه پولهايى كه از سفته بازى نامردانه خودشون و خالى كردن سهام توى قله بدست آوردند براى خودشون شهرت پوشالى درست كردند،همونايى كه تو اوج بازار همچنان سيگنال خريد ميدادند و نتونستند ريزش بازار رو پيش بينى كنند!
همونايى كه از اوايل ريزش بازار تو اين چندماه هر هفته لايو ميذاشتند و براى همديگه چاپلوسى ميكردند و به مردم ميگفتند اين هفته بازار برميگرده و ملت رو بيش از پيش هُل ميدادند توى باتلاق...
اى كاش ياد بگيريم به كسى بخاطر اسم،پول و يا سابقش احترام نذاريم و بزرگش نكنيم،مخصوصا اونهايى كه پول يا اسمشون رو از هر راهى بدست اوردند،اين افراد پوچ رو دنبال نكنيم!
سعیددرخشانی یکی ازبی وجدانترین های بورسه که خیلی هارادرسالهای گذشته به خاک سیاه نشاند
چندین سال پیش....در اوج رکود بازار ...که سود 50%سالانه در بورس....برای خیلی ها رویا بود.....خاذین در قیمت 60 تومان بود...تا 110 رفت....شایع شد سعید درخسانی عضو هیئت مدیره خاذین شده....
سهم تا 1000 تومان رفت....900 درصد افزایش سرمایه داد...باز شد تا 270 هم رفت.....با احتساب افزایش سرمایه....از 100 تومان تا 2400 تومان...طی زمان کوتاه....
همان موقع بار خودش را بست....
از آدم ها بُت نسازید، این خیانت است!هم به خودتان، هم به خودشان.خدایی میشوند که، خدایی کردن نمیدانند!
وَ شما در آخر میشوید، سر تا پا کافرِ خدایِ خود ساخته...!
دسته اول فروشندگان پول لازمی که نیاز به نقدینگی قبل از پایان سال دارن وآخرین فرصت فروششون بدین منظوره...
دسته دوم خریدارانی که از پول لازم بودن دسته اولی هامیخوان به منظورخرید بهینه استفاده کنن وشایداونا هم حس کنن فرصتی ازاین بهتر ندارن!
باتوجه به ریزش شدید سهام وقیمتهای جذاب به نظرم امروز درجنگ فروشنده وخریدار درمجموع خریدار برنده شده
وبخصوص فردا وپس فردا بازار مثبنی روشاهدخواهیم بود.
نظر