جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • shahin
    عضو فعال
    • May 2011
    • 2182

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
    پشت پرده کاهش قیمت سیمان
    ذخایر استراتژیک راهی بازار شد

▫️در حالی که چندی پیش وزارت صمت اعلام کرد که قیمت هر پاکت سیمان در بورس کالا با قیمت ۲۵ هزار تومان معامله می‌شود. گویا این ارزانی علت دیگری دارد.

?غفاری، کارشناس صنعت سیمان:

ذخایر استراتژیک کارخانه‌های سیمان را راهی بازار کردیم تا مبادا بازار دچار تنش قیمتی شود و سیمان ارزان شود.

قیمت سیمان در دو هفته اول مهر ماه به کیسه‌ای ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان می‌رسد. اکنون قیمت هر پاکت سیمان در بازار بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان است که نشان می‌دهد قیمت سیمان در بازار نسبت به دو ماه گذشته کاهش داشته است.

انبوه‌سازان و پیمانکاران هر پاکت سیمان را با قیمت ۲۵ هزار تومان می‌خرند. اما مردم عادی که باید سیمان را از واحدهای صنفی تهیه کنند به دلیل افزایش قیمت حمل و نقل، سیمان را گرانتر می‌خرند.

سهم فولاد در آپارتمانسازی بالای 40 درصد هزینه های ساخت است . ( اقلام دیگر تاسیساتی و یراق آلات و ... هم در نظر بگیریم ، تاثیر فولاد کمتر از 50 درصد نخواهد بود )

چرا همه مارادونا رها کرده چسپیده اند به غضنفر ؟
    واقعیت این است که فولاد با بهره گیری از سوخت ارزان ( و احیای آهن به روش اسفنحی ( به کمک احتراق ناقص گاز طبیعی ) که در کمتر نقطه ای از دنیا حاظر می شوند از این روش استفاده کنند )
    لابی قدرتمندی در دولت و حکومت به وجود آورده
    احتمالا وقت عقب نشینی این افراد فرا رسیده
    دقت کرده اید بزرگان بازار و برخی کارگزاریها در شش ماهه اول چقدر تبلیقات با عباراتی مثل بنیادی و ... روی فولادی ها به راه انداختند ؟
    وقتی اینها تبلیق می کنند خیلی باید مواظب باشید. اثرش شش ماه بعد مشخص می شود.
    سیمانی ها بنیادی نیستند ؟

قصد ندارم از صنعت سیمان دفاع کنم ، اما یاد آوری می شود سال 86 قیمت یک پاکت سیمان به 7500 الی 8000 تومن هم رسید.
    بری خرید ده تن سیمان باید یک راننده یک ماه در صف جلوی کارخانه تو کامیونش می خوابید . اون زمان دلار 1000 تومن بود

نظر

• manmehdiam
      ستاره دار (1)
      • Jul 2011
      • 1623

در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
      غول نقدینگی در یک قدمی ۴۰۰۰ «همت»!

حجم نقدینگی در آستانه ورود به کانال ۴۰۰۰ هزار میلیارد تومانی

⭕️ کمیجانی، رئیس بانک مرکزی با بیان اینکه حجم نقدينگي در پايان مردادماه ۱۴۰۰ به رقم ۳۹۲۱۴.۳ هزار ميليارد ريال رسيد، تصریح کرد: این نرخ نسبت به پايان سال ۱۳۹۹ معادل ۱۲.۸ درصد رشد را نشان مي‌دهد. همچنين، نقدينگي در دوازده ‌ماهه منتهی به پايان مرداد ماه ۱۴۰۰ معادل ۳۹.۱ درصد رشد يافت.

1-همانگونه که بارها عرض کرده ام، باور دارم همه شاخص های قیمتی اقتصاد، اعم از قیمت کالاها، میزان نقدینگی، تورم و .... یک تناسب برقرار است. اگر کسی این اصل کلی را قبول ندارد ادامه تحلیل به دردش نخواهد خورد!

2-تناسب شاخص های فوق به معنی همسویی آنهاست و لزوما تناظر یک به یک دقیق بین این شاخصها برقرار نیست. لذا در بازه های زمانی درازمدت این تناسب بیشتر و در بازه های کوتاه مدت تناسب کمتر و اختلاف رشد(کاهش) بیشتر خواهد بود. (مثال: ممکن است مثلا اگر در یک بازه کوتاه مدت بورس 50درصد و دلار 25درصد رشد کند (یعنی بورس دوبرابر دلار رشد کند یا 100درصد در میزان رشد با دلار اختلاف داشته باشد) ولی در درازمدت تر ملاحظه میشود که این اختلاف در رشد، کمتر از 10 درصد خواهد بود! یعنی اگر بورس مثلا 300درصد رشد کرده باشد دلار هم با 10درصد اختلاف باید 290 یا 310 درصد رشد را تجربه کند)

خلاصه دو بند فوق این است: تغییرات قیمت کالا و خدمات (یا اوراق بهادار و ...) همگن هستند و هیچ کالای خاصی تافته جدابافته از بقیه اقتصاد نیست! مگر در موارد بسیار استثنایی و برای کالای بسیار خاص استثنایی که مورد بحث ما نیست.

3-بررسی تغییرات قیمت (و تورم) در سالهای اخیر نشان میدهد که برای براورد دقیق تر وضعیت فعلی، باید یک نقطه مقایسه ای مناسب در گذشته را پیدا کنیم! و میزان تغییرات قیمت را نسبت به آن بسنجیم! بشخصه بیشتر از این سه نقطه: اسفند 97، اردیبهشت 98 و بیشتر از همه اسفند 98 را مبنا قرار میدهم.
      انتهای سال 98 نقطه مناسب تری است. دلار در این بازه در محدوده 15هزار تومن به سر میبرد! و این بازه به دلایلی نقطه مناسب تری است.

4- دلار نسبت به اسفند 98 (15هزار تومن) و قیمت فعلی (27هزار تومن) حدود 80 درصد رشد قیمت را تجربه کرده است. بررسی سایر شاخص ها (تورم و ...) هم نشان میدهد که نهایتا رشد حدود دو برابری از نقطه مذکور براورد صحیح تری باشد.

پس یک مقیاس مقایسه مناسب برای هر کالایی!( اعم از ملک و ماشین و بورس و ....) قیمت دوبرابری نسبت به اسفند 98 خواهد بود!

نتیجه:
      اگر معتقدید سهام یا سهم خاصی یا بورس یا .... خیلی ارزان است یا خیلی گران!!! بهتر است که مقایسه ای با اسفند 98 داشته باشید!!!!!
      [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• manmehdiam
        ستاره دار (1)
        • Jul 2011
        • 1623

پی نوشت پست قبل!

صحبت های مخلص نیاز به توجه دارد!

اول اینکه:
        اقتصاد علم اعداد است! علم کمیت هاست.

صرفا با بیان عباراتی مثل :
        چقدر همه چیز گران شده است پس جرا فلان سهم یا فلان کالا ارزان است! (یا بالعکس!)
        این کالا چقدر گران است ولی فلان چیز ارزان است.....(بیان عبارات کیفی به جای کمی!!)
        صرفا بیانی احساسی خواهد بود که معمولا با دید کوتاه مدت بیان میشود که میتواند گول زننده باشد!

اقتصاد با عدد و رقم کار میکند! با مقدار دقیق کار دارد. مقایسه ها را باید کمی و دقیق انجام داد و سپس به دلایل اختلافات توجه نمود!

دوم اینکه:
        کوتاه مدت میتواند به شدت گول زننده باشد!
        و به همین دلیل میتواند باعث ضرر شود!

ولی درک صحیح این موضوع دقیقا ابزاری برای پول درآوردن خواهد بود!!!

دقیقا این گول زننده بودن کوتاه مدت است که :
        به دلیل اختلافاتی که بین کالاها در کوتاه مدت نسبت به همگنی در درازمدت رخ میدهد! و با براورد درست از تغییرات کوتاه مدتی (نسبت به درازمدت) میتوان پول درآورد!!
        و یا اینکه گول خورد و پول از دست داد!!!

مخلص کلام:
        کوتاه مدت گولتان نزند:D
        [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• سعید سعیدی
          عضو عادی
          • Oct 2020
          • 248

سلام
          مطلب زیر خاطره ای هست از جناب آقای رجایی سلماسی اولین دبیر کل سازمان بورس پس از انقلاب که سالها پیش در روزنامه اعتماد ملی چاپ شده بود. خوندنش خالی از لطف نیست.

مي‌خواستند بورس را تعطيل کنند
          الله وردی رجایی سلماسی

همزمان با حضور من در بورس، چند اتفاق مهم رخ داد که باعث رانده شدن بورس به حاشيه اقتصاد ايران شد. اول جنگي بود که درسال 58 آغازشد. در کنار آن ترورها و خرابي‌هاي گسترده سال‌هاي اوليه انقلاب و در نهايت، سياست ملي شدن بانک‌ها وصنايع که همه چيز بازار را به هم ريخت. زماني که به عنوان دبيرکل به سازمان بورس رفتم و کارها را بررسي کردم، ديدم همه چيز از بين رفته و کارها خوابيده است. سازمان 25‌نفر کارمند داشت و واقعا کاري نبود که کارکنان انجام دهند. اولين کار من اين بود که ترتيبي دادم تا با موافقت بانک مرکزي 15نفر از کارکنان بورس به بانک مرکزي منتقل شوند. در آن سال با تصويب قانون حفاظت و توسعه صنايع ايران، اکثر شرکت‌ها مشمول بندهاي «الف» و «ب» و «ج» شده بودند که به همين دليل خيلي از واحدها از بورس خارج شده بودند. پيش از آن، تعداد شرکت‌هاي پذيرفته شده بورس تهران 105‌شرکت بود اما داد و ستد سهام اکثر اين شرکت‌ها متوقف شده بود. بعد خيلي از شرکت‌ها مشمول بند «الف» و «ب» شدند و دولت مالکيت آنها را در دست گرفت. 55 شرکت را دولت ملي کرد و 50‌شرکت هم در فهرست بورس باقي ماند. تا جايي که به ياد دارم داد و ستد سهام 50‌ شرکت باقي مانده کاملا متوقف شده بود. آن روزها هنوز در بورس، مي‌شد اوراق قرضه داد و ستد کرد. تا اين که سال 1362‌ داد و ستد اوراق قرضه هم متوقف شد. اولين شوكي كه بعد از جنگ به اقتصاد كشور وبه صورت مشخص به بورس وارد شد، تصويب لايحه قانون اداره ‌امور بانك‌ها درخرداد 1358 بود كه براساس آن 36 بانك تجاري وتخصصي كشور، در قالب 9 بانك تجاري و3 بانك تخصصي ادغام شدند. چنين رويه‌اي در مورد شركت‌هاي بيمه هم صورت گرفت و به اين ترتيب تعداد زيادي از شركت‌ها و موسسه‌هاي عضو، از فهرست شركت‌هاي بورس خارج شدند تا عدد شركت‌هاي عضو، از 105 به 57 شركت برسد. ارزش مبادلات درآن روزها خيلي پايين بود مثلا درسال 1358 ارزش کل مبادلات حدود 1/4 ميليارد ريال بود ويك سال بعد اين عدد با 88 درصد كاهش مواجه شد. به دليل جو بسيار پيچيده‌اي كه اول انقلاب وجود داشت، هر لحظه فكر مي‌كردم، مي‌ريزند و بورس را تعطيل مي‌كنند. در آن جو مخالف، نگه داشتن بورس كار آساني نبود. بعدها هم تلاش كرديم تا براي بورس، ضابطه تعيين كنيم. سيستم معاملات را تغيير داديم. ساختمان را تجهيز كرديم. دردوره‌اي که جنگ خيلي فشار آورده بود، تا مدت‌ها کسي در اطراف ساختمان بورس ديده نمي‌شد. اصلا کسي قدم به ساختمان بورس نمي‌گذاشت واگر کسي را مي‌ديديم، شربت وشيريني مي‌داديم. يادم هست يک روز دو نفر که شايد رهگذر هم بودند، به تالار معاملات آمدند. به من خبر دادند که دو نفر پس از مدت‌ها به تالار آمده‌اند. با شنيدن اين خبربا خوشحالي گفتم به آنها چاي بدهند. وقتي چاي وشيريني دادند، اين دو نفر متعجب شدند. نيم ساعتي درتالار بودند وبعد رفتندو تامدت‌ها بعد کسي نيامد. تالار معاملات اين گونه نبود که عده‌اي بايستند و تابلو‌هاي بزرگي باشد ومردم لحظه‌به‌لحظه در جريان روند قيمت‌ها قرار گيرند. سالني داشتيم که ميز بزرگي داشت و کارگزارها دور آن مي‌نشستند و خريد و فروش مي‌کردند. معاملات کاملا نقدي بود. امور پاياپاي معاملات هم به صورت دستي انجام مي‌شد. اگر کسي سهمي مي‌فروخت، همان جا پولش را تحويل مي‌گرفت. آخرين قيمت‌ها را با ماژيک روي مقوا و تابلوي اعلانات مي‌نوشتند. اين روزها را ديگر حتي در خيال هم نمي‌شود مجسم کرد. يک بارهم چند برادر که نمي‌دانم وابسته به کجا بودند،آمدند وشلوغ کردند وگفتند مي‌خواهيم بورس را ببنديم. ما نگران شديم. وابسته به جايي نبودند فقط باورشان اين بود که بورس نماد کاپيتاليسم است. ديگر کسي سراغ بورس نيامد تا سال‌ها بعد که برنامه اول توسعه نوشته شد وهاشمي رفسنجاني دولت را در دست گرفت.

نظر

• 2FAN
            عضو فعال
            • Nov 2020
            • 1049

شب خوش.
            دوستان یه سوال دارم گفتم اینجا که همه بیشتر هستند بپرسم:
            اما سوال ام
            1- حالا که وارادات خودرو به کشور آزاد شده و هر کس دوست داره میتونه هر ماشینی دوست داره و از هر کجا که دوست داره بیاورد به کشور
            حالا خب آیا ماشین خیلی ارزان میشه؟
            2- واسه وارادات خودرو مثلا از دبی به ایران چقدر هزینه انفقال و گمرک میشود؟
            میخوام بدونم چون در کشورهای خارجی ماشین خیلی ارزوان است .حالا با گمرک وانتقال چقدر میشه ؟
            مرسی.هرکی میدونه و اطلاع داره لطفا کمک کنه و جواب بدهد ممنونش می شویم
            https://chromewebstore.google.com/detail/free-vpn-for-chrome-vpn-p/majdfhpaihoncoakbjgbdhglocklcgno/reviews

نظر

• Auschwitz
              عضو فعال
              • Nov 2020
              • 443

در اصل توسط 2FAN پست شده است View Post
              شب خوش.
              اما سوال ام
              1- حالا که وارادات خودرو به کشور آزاد شده و هر کس دوست داره میتونه هر ماشینی دوست داره و از هر کجا که دوست داره بیاورد به کشور
              میخوام بدونم چون در کشورهای خارجی ماشین خیلی ارزوان است .حالا با گمرک وانتقال چقدر میشه ؟
              ظاهرا باید واردات بدون انتقال ارز باشه مخصوصا در قبال صادرات اتومبیل و یا قطعات. یعنی پراید بدی امارات و کره ازشون لکسوس و هیوندای بیاری.
              یا نخود و سیب زمینی و گوجه فرنگی که مایحتاج مردمه رو صادر کنی و با پولش بوگلاتی بیاری.
              اندکی صبر تبش زود زود میخابه

نظر

• EHSANI
                ستاره‌دار(3)
                • Sep 2020
                • 2081

واردات خودرود خارجی
                " آزاد شد" یعنی چه ؟؟؟؟!
                یعنی دیگه عوارض سنگین گمرکی برداشته میشه؟!
                خودرو خارجی اگه قرار باشه باز هم عوارض سنگین بخوره که همین الان هم خودرو خارجی توی بازار هست.
                بعد تکلیف اون خودروهایی که چند وقت پیش ، خیلی گرونتر وارد شدند چیه؟

البته ظاهراً فقط شامل موتورهای زیر 2000 cc میشه.
                ولی برای ملتی که 40 سال تشنه موندند همین 2000 هم خیلیه.
                پس بازار ماشینهای بالای 2000 ، مثلاً 6 و 8 سیلندرها که از 2400 cc شروع میشه خراب نمیشه.
                نگرش ، همه چیز است .

نظر

• امیدازاد
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 3748

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
                  واردات خودرود خارجی
                  " آزاد شد" یعنی چه ؟؟؟؟!
                  یعنی دیگه عوارض سنگین گمرکی برداشته میشه؟!
                  خودرو خارجی اگه قرار باشه باز هم عوارض سنگین بخوره که همین الان هم خودرو خارجی توی بازار هست.
                  بعد تکلیف اون خودروهایی که چند وقت پیش ، خیلی گرونتر وارد شدند چیه؟

البته ظاهراً فقط شامل موتورهای زیر 2000 cc میشه.
                  ولی برای ملتی که 40 سال تشنه موندند همین 2000 هم خیلیه.
                  پس بازار ماشینهای بالای 2000 ، مثلاً 6 و 8 سیلندرها که از 2400 cc شروع میشه خراب نمیشه.
                  آزاد که نشده ...اما یه برنامه هایی دارند و قبلا هم که گفتم مالکان خودروهای متوقف در گمرک دارند پرونده ها رو تکمیل می کنند برا ترخیص ..عوارض هم که قرار نیست کاهش پیدا کنه ...چون یه بندی در برنامه ششم توسعه بود که صریحا تصویب هر قانونی رو که باعث کاهش درآمدهای دولت بشه رو ممنوع کرده ...این بحث واردات هم نتیجه لابی و اعمال نفوذ گروهی هست که قبلا خودرو رو در گمرک ها دپو کردن ..و تخمین زده میشه حدود ۸۰ هزار دستگاه باشند ..این خودروها ...۴سیلندر و با حجم ۲۴۰۰ برا سواری ها و هیبریدها و ۲۷۰۰ وبیشتر برا خودروهای کار هست ...این خودروها رو باید دید گمرک چه ارزشی براشون محاسبه می کته ضمن اینکه مبنای دریافت حقوق گمرکی و عوارض هم از ارز ۴۲۰۰ به ارز نیمایی تغییر پیدا کرده که خود این یعنی عوارض و حقوق گمرکی ارزش ریالیش حداقل چندبرابر شده که معناش افزایش شدید قیمت این خودروها خواهد بود ...قیمت خودروهای ۶و ۸ هم مقداری تعدیل میشه چون تقاضای مالکان این خودروها متوجه خودروهای نسل جدید هیبرید و ۴ سیلندر میشه ...البته شخصا امیدوارم خودروهای ۶و۸ یه افت حسابی بکنن ..بلکه بتونیم یه تبدیل به احسن انجام بدیم ...

نظر

• علیرضا حسنی
                    عضو فعال
                    • Mar 2019
                    • 1642

در اصل توسط 2FAN پست شده است View Post
                    شب خوش.
                    اما سوال ام
                    1- واردات خودرو هیچ وقت ممنوع نبوده که بخواد ازاد بشه، اگه در ۳ سال گذشته ثبت سفارش خودرو مسدود بوده با تصمیم دولت و جهت صیانت از منابع ارزی کشور بوده نه ممنوعیت واردات

۲ - آخرین تعرفه گمرگ برای واردات خودرو cbu (واردات کامل) ۹۵ درصد بوده که با سود بازرگانی و هزینه های جانبی واردات حدود ۱۲۰ درصد در میومده.

در کشور های خارجی ماشین خیلی ارزان نیست، تولیدات خودرویی در ایران ارزان ترین تولیدات خودرو در جهان هست، در کشور های دیگه سطح دستمزد ها بالاست.

برای نمونه یک خودروی ۳۰ هزار دلاری و تعرفه و هزینه واردات ۱۲۰ درصدی چیزی در حدود ۶۶ هزار دلار و با دلار ۲۸ هزار تومنی چیزی در حدود ۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون در میاد.

نظر

• negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35705

در آخرین روز هفته گذشته کمتر از 30% نمادهای روی تابلو بالای میانگین 7 روزه بودن !!

ببینیم این هفته این آمار چطور میشه !

نظر

• SARDAR_S
                        عضو فعال
                        • Oct 2020
                        • 505

این بازار همه اش شده منفی نمیگذارند اصلا روی مثبت شدن را ببینه
                        اگر سهامداران حقیقی با هم اتحاد داشتند هرگز اجازه نمیدادن اینطور افراد دولتی و حقوقی بازیشون بدند

نظر

• "Midas"
                          عضو فعال
                          • Oct 2013
                          • 2483

با کسانی طرفید که مرداد 99 دلار را از 25 بردن 33

همزمان شاخص را از 2100 رنج منفی کشیدن تا 1600

______

بازی امسالشون هم فعلا با 20 تا سهم شاخص را از 1150 بردن تا 1580

حالا کل 600 سهم بازار باید تاوان اصلاح این 20 تا سهم را بده

______

پ .ن: بازار یک بالای خیلی خوب داره، اما می بینید که باید مانند طفیلی ها منتظر اجازه حرکت این حضرات باشیم
                          بانک ها گروه پیشرو در حرکت بعدی بورس خواهند بود. (1400/7/19)
                          ecosia.org جستجو = کاشت درخت!

نظر

• پروواز
                            ستاره‌دار(6)
                            • Sep 2020
                            • 5236

اگر میخواهید در کنار گرگ های دولتی و حقوقی در این بازار موندگار باشید، باید مثل خودشون باشید و نوسانگیری را یاد بگیرید.
                            متاسفانه این دولت هم همانند دولت روحانی راه نوسانگیری از مردم را پیش گرفته

نظر

• abdolhossein
                              عضو فعال
                              • Feb 2019
                              • 1585

در اصل توسط سعید سعیدی پست شده است View Post
                              سلام
                              مطلب زیر خاطره ای هست از جناب آقای رجایی سلماسی اولین دبیر کل سازمان بورس پس از انقلاب که سالها پیش در روزنامه اعتماد ملی چاپ شده بود. خوندنش خالی از لطف نیست.

مي‌خواستند بورس را تعطيل کنند
                              الله وردی رجایی سلماسی

همزمان با حضور من در بورس، چند اتفاق مهم رخ داد که باعث رانده شدن بورس به حاشيه اقتصاد ايران شد. اول جنگي بود که درسال 58 آغازشد. در کنار آن ترورها و خرابي‌هاي گسترده سال‌هاي اوليه انقلاب و در نهايت، سياست ملي شدن بانک‌ها وصنايع که همه چيز بازار را به هم ريخت. زماني که به عنوان دبيرکل به سازمان بورس رفتم و کارها را بررسي کردم، ديدم همه چيز از بين رفته و کارها خوابيده است. سازمان 25‌نفر کارمند داشت و واقعا کاري نبود که کارکنان انجام دهند. اولين کار من اين بود که ترتيبي دادم تا با موافقت بانک مرکزي 15نفر از کارکنان بورس به بانک مرکزي منتقل شوند. در آن سال با تصويب قانون حفاظت و توسعه صنايع ايران، اکثر شرکت‌ها مشمول بندهاي «الف» و «ب» و «ج» شده بودند که به همين دليل خيلي از واحدها از بورس خارج شده بودند. پيش از آن، تعداد شرکت‌هاي پذيرفته شده بورس تهران 105‌شرکت بود اما داد و ستد سهام اکثر اين شرکت‌ها متوقف شده بود. بعد خيلي از شرکت‌ها مشمول بند «الف» و «ب» شدند و دولت مالکيت آنها را در دست گرفت. 55 شرکت را دولت ملي کرد و 50‌شرکت هم در فهرست بورس باقي ماند. تا جايي که به ياد دارم داد و ستد سهام 50‌ شرکت باقي مانده کاملا متوقف شده بود. آن روزها هنوز در بورس، مي‌شد اوراق قرضه داد و ستد کرد. تا اين که سال 1362‌ داد و ستد اوراق قرضه هم متوقف شد. اولين شوكي كه بعد از جنگ به اقتصاد كشور وبه صورت مشخص به بورس وارد شد، تصويب لايحه قانون اداره ‌امور بانك‌ها درخرداد 1358 بود كه براساس آن 36 بانك تجاري وتخصصي كشور، در قالب 9 بانك تجاري و3 بانك تخصصي ادغام شدند. چنين رويه‌اي در مورد شركت‌هاي بيمه هم صورت گرفت و به اين ترتيب تعداد زيادي از شركت‌ها و موسسه‌هاي عضو، از فهرست شركت‌هاي بورس خارج شدند تا عدد شركت‌هاي عضو، از 105 به 57 شركت برسد. ارزش مبادلات درآن روزها خيلي پايين بود مثلا درسال 1358 ارزش کل مبادلات حدود 1/4 ميليارد ريال بود ويك سال بعد اين عدد با 88 درصد كاهش مواجه شد. به دليل جو بسيار پيچيده‌اي كه اول انقلاب وجود داشت، هر لحظه فكر مي‌كردم، مي‌ريزند و بورس را تعطيل مي‌كنند. در آن جو مخالف، نگه داشتن بورس كار آساني نبود. بعدها هم تلاش كرديم تا براي بورس، ضابطه تعيين كنيم. سيستم معاملات را تغيير داديم. ساختمان را تجهيز كرديم. دردوره‌اي که جنگ خيلي فشار آورده بود، تا مدت‌ها کسي در اطراف ساختمان بورس ديده نمي‌شد. اصلا کسي قدم به ساختمان بورس نمي‌گذاشت واگر کسي را مي‌ديديم، شربت وشيريني مي‌داديم. يادم هست يک روز دو نفر که شايد رهگذر هم بودند، به تالار معاملات آمدند. به من خبر دادند که دو نفر پس از مدت‌ها به تالار آمده‌اند. با شنيدن اين خبربا خوشحالي گفتم به آنها چاي بدهند. وقتي چاي وشيريني دادند، اين دو نفر متعجب شدند. نيم ساعتي درتالار بودند وبعد رفتندو تامدت‌ها بعد کسي نيامد. تالار معاملات اين گونه نبود که عده‌اي بايستند و تابلو‌هاي بزرگي باشد ومردم لحظه‌به‌لحظه در جريان روند قيمت‌ها قرار گيرند. سالني داشتيم که ميز بزرگي داشت و کارگزارها دور آن مي‌نشستند و خريد و فروش مي‌کردند. معاملات کاملا نقدي بود. امور پاياپاي معاملات هم به صورت دستي انجام مي‌شد. اگر کسي سهمي مي‌فروخت، همان جا پولش را تحويل مي‌گرفت. آخرين قيمت‌ها را با ماژيک روي مقوا و تابلوي اعلانات مي‌نوشتند. اين روزها را ديگر حتي در خيال هم نمي‌شود مجسم کرد. يک بارهم چند برادر که نمي‌دانم وابسته به کجا بودند،آمدند وشلوغ کردند وگفتند مي‌خواهيم بورس را ببنديم. ما نگران شديم. وابسته به جايي نبودند فقط باورشان اين بود که بورس نماد کاپيتاليسم است. ديگر کسي سراغ بورس نيامد تا سال‌ها بعد که برنامه اول توسعه نوشته شد وهاشمي رفسنجاني دولت را در دست گرفت.
                              اما به هر حال هر اتفاقی که در آن دوره برای بورس و سهامداران بدبخت افتاد مسئولان سازمان سر کارشان حاضر می شدند و حقوق ثابت ماهیانه شان را می گرفتند!! دقیقا مثل الان.

نظر

• moon
                                عضو عادی
                                • Nov 2012
                                • 22

در اصل توسط پروواز پست شده است View Post
                                اگر میخواهید در کنار گرگ های دولتی و حقوقی در این بازار موندگار باشید، باید مثل خودشون باشید و نوسانگیری را یاد بگیرید.
                                متاسفانه این دولت هم همانند دولت روحانی راه نوسانگیری از مردم را پیش گرفته
                                یه سهم بوگو واسه نوسان امروز
                                پالایش چوطوره؟

نظر

در حال کار...
                                X