کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
با مجوز شورایعالی هماهنگی اقتصادی در سال 1399 معادل 150 هزار میلیارد تومان مجوز جدید برای انتشار اوراق مالی اسلامی علاوهبر مجوز 88 هزار میلیارد تومانی قانون بودجه صادر شد. طبق آمار موجود 65 درصد از اوراق این دو مجوز در بودجه عمومی دولت استفاده شده است. براساس گزارش عملکرد دولت، میزان عملکرد انتشار اوراق جهت تأمین منابع مالی دولت در بودجه سال 1399 (با لحاظ اوراق واگذارشده به بانک مرکزی) مجموعاً به رقم 171 هزار میلیارد تومان رسید.
با اوضاع اقتصادی که دولت باهاش روبروست ! تنها چیزی که براش اهمیت ندارد وضعیت سهامداران است با ادامه این وضعیت ، کم کم اکثر سهامداران مجبور به خروج از بازار سرمایه خواهند شد عده زیادی احتمالا وارد بازار ارز و طلا و رمز ارزها و .. خواهند شد . دیر و زود دارد اما سوخت و سوز ندارد !!! واقعیت اینکه فعلا جای دیگری به جز بازار بورس ندارد تا کم و کاستی هایش را جبران کند ..
استقبال عشقی از تحقیق و تفحص مجلس از بورس رئیس سازمان بورس گغت: بحث تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در مجلس مصوب شده که می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید عشقی بخشی از ناپایداری شرایط بورس را مربوط به تصمیماتی دانست که در سطح کلان و بدون توجه به اقتضائات و اصول حاکم بر بازار سرمایه اتخاذ می شود.
رئیس سازمان بورس گفت: این موضوع دیگر در اختیار سازمان بورس نبوده و لذا ضروری است با اخذ نظرات سازمان بورس در تصمیمگیریها، منافع حدود 60 میلیون نفر سهامدار نیز لحاظ شود.
وی در پاسخ به برخی انتقادات در خصوص اینکه چرا بازار بورس با یک مصاحبه یا توئیت کاملا بهم می ریزد، اظهار کرد: این موضوع لزوما ایراد نیست بلکه در تمام دنیا نیز این موضوع وجود دارد. مانند همین هفته که بازار رمزارزها با بیان مطلبی از سوی چین در مورد بیت کوینها بلافاصله بهم ریخت.
عشقی با تاکید براینکه بازار سرمایه ذاتا یک بازار ریسکی است و سود آن تضمین شده نیست، افزود: بازدهی بلند مدت بازار بورس مشکلی ندارد و روندآن مثبت است.
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: سیل نقدینگی ورودی به بازار در سال گذشته تخریبهایی را به همراه داشت که البته باید در آن زمان کنترل میشد و اگر تخلف هایی در آن دوره صورت گرفته باید بررسی و برخورد شود. اکنون نیز بحث تحقیق و تفحص از بازار سرمایه در مجلس مصوب شده که می تواند در این زمینه بسیار کمک کننده باشد.
وی با بیان اینکه وظیفه ذاتی سازمان بورس حمایت از سهامداران خُرد و درشت است، بیان کرد: برای عمل به این وظیفه باید دو کار اصلی نظارت بر عملکرد ناشران و سلامت معاملات انجام شود که اکنون در دستور کار ما قرار دارد.
عشقی در تعریف بحث نظارت بر ناشران تصریح کرد: فعالیت شرکت های پذیرفته شده در بازار بورس و منتشرکنندگان اوراق تامین مالی و سهام در بورس باید کاملا شفاف شود و در این راستا سازمان بورس به شرکت ها اعلام کرده، باید صورت های مالی خود را در موعد مقرر و به طور صحیح تحویل دهند و در انتشار اطلاعات نیز تخلف نکرده و افشای اطلاعات را به صورت کاملتر و دقیقتر انجام دهند.
رئیس سازمان بورس اظهار کرد: نظارت بر ناشران تاکنون به درستی انجام شده و براساس آمار شش ماه گذشته تاکنون 99.5 درصد شرکتها گزارش های خود را در موعد مقرر در سامانه کدال بارگذاری کرده اند.
وی اولویت بعدی سازمان بورس را افزایش کیفیت گزارشات دانست و گفت: اکنون سازمان بورس در حال بررسی موضوع کیفیت گزارشات است به نحوی که گزارشات اعلامی حاوی اطلاعات معنادار و صحیحی برای اتخاذ تصمیم درست از سوی سهامداران باشد.
عشقی وظیفه دیگر سازمان بورس را نظارت بر معاملات برشمرد و ادامه داد: برخی مباحث مطروحه در این خصوص در رسانهها و از سوی برخی اشخاص غیرمنصفانه و برخلاف واقع است. البته میپذیریم که یکسری نقایص در امر نظارتی بورس وجود داشته اگرچه نقص هم نیست. زیرا به یکباره بازاری با وجود 100 تا 200 هزار کد فعال سهامداری به 60 میلیون کد سهامداری رسید که بیشتر از 15 میلیون نفر از آنها فعال هستند و طبعا باید نحوه و نوع نظارت در بازار 200 هزار نفری با بازار 15 میلیون فعال و 50 میلیون سهامدار عدالت متفاوت باشد.
به گزارش خانه ملت، رئیس سازمان بورس تاکید کرد: در کنار اصلاحات ساختارهای حقوقی و قانونی، ساختار نظارتی نیز باید بصورت مستمر اصلاح شود و ما عزم جدی در خصوص اصلاح و ارتقاء ساختار نظارت بر معاملات داریم. بحث بسیارمهم دیگر در سازمان بورس پاسخگویی به سهامداران و راهنمایی آنها و ارتقای سواد رسانهای است که در دستور کار قرار دارد.
۳۰ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۹
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
یک روز بالاخره افشا می شه که در بین این همه جلساتی که سازمان بورس و شورای عالی بورس می ذارن وسط این همه دستور العمل و بخشنامه نصف خط در خصوص دو طرفه کردن بازار نوشتن و برای خودشون اجراش کردن و چیزی هم به سهامداران خرد نگفتن.
این خبر هم مثل همه خبرهای دیگه نصف روز هیاهو و جنجال در فضای مجازی درست می کنه و با دو تا تایید و تکذیب تموم می شه و می ره.
اما با موجودات مخوفی مواجه هستیم. در ریزش ها تا می تونستن سود کردن. حالا بازار رو می خوان برای عموم دو طرفه کنن تا اولا باز هم بیشتر بریزه و ثانیا تا سالیان سال رشد نکنه.
فروش اوراق باید روی همه بازارها تاثیر بذاره ! نه فقط بازار سرمایه !
اینکه فقط بورس بخواد بترسه از فروش اوراق ناشی از عملکرد غلط خود سهامداران و متولیان بازار هست !
اینهمه در کشورهای دیگه اوراق فروخته میشه ! پس باید بازارهای مالی نابود شده باشن ! اما اینطور نیست !
با سلام و احترام
منظورتان از همه بازارها چیست؟
ملک که به نظر اینجانب اصلا تاثیری از فروش اوراق نخواهد داشت . مگر افرادی که ملک دارند ، می آیند ملک خود را بفروشند و اوراق بخرند یا با پول فروخته ملک شان بروند اوراق بخرند ؟ مگر رشد قیمت ملک کمتر از اوراق هست؟
طلا و سکه نیز از قیمتهای جهانی طلا و قیمت دلار تاثیر می پذیرند و به نظر اینجانب ، فروش اوراق روی طلا و سکه نیز تاثیر پذیر نیست .....
خودرو هم از قیمت دلار و قیمت فلزات تاثیر می پذیرد ...
میشه محبت بفرمایید کلمه همه بازارها رو در جمله خود توضیح فرمایید ؟
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
ملک که به نظر اینجانب اصلا تاثیری از فروش اوراق نخواهد داشت . مگر افرادی که ملک دارند ، می آیند ملک خود را بفروشند و اوراق بخرند یا با پول فروخته ملک شان بروند اوراق بخرند ؟ مگر رشد قیمت ملک کمتر از اوراق هست؟
طلا و سکه نیز از قیمتهای جهانی طلا و قیمت دلار تاثیر می پذیرند و به نظر اینجانب ، فروش اوراق روی طلا و سکه نیز تاثیر پذیر نیست .....
خودرو هم از قیمت دلار و قیمت فلزات تاثیر می پذیرد ...
میشه محبت بفرمایید کلمه همه بازارها رو در جمله خود توضیح فرمایید ؟
درود
برداشت من این بود که روی بورس هم نباید تاثیر بگذارد.
رمزگشایی از نامه خاندوزی به رئیسی / زنگ خطر کدام بازارها به صدا در میآید؟
وزیر اقتصاد پیش از این گفته بود قرار است کسری بودجه را از طریق فروش اموال مازاد جبران کند؛ نه انتشار اوراق بدهی و استقراض از بانک مرکزی. اما حالا او در نامهای به رئیس جمهور رسما اعلام کرده چالشهای زیادی بر سر راه فروش اموال مازاد وجود دارد. نامه خاندوزی چه پیامی برای اقتصاد دارد؟
به نظر میرسد خاندوزی خواسته با انتشار عمومی نامه، این هشدار را بدهد که امکان تامین کسری بودجه از طریق فروش اموال مازاد ممکن نیست و دولت باید به سراغ راهکارهای دیگر برود. راهکارهایی که ممکن است یا باعث ضرر بیشتر سهامداران بورس شود و یا افزایش تورم.
حالا خاندوزی خواسته با انتشار عمومی نامه خود را از بروز مشکلات بعدی مبرا کند و بگوید کسری بودجه و فروش نرفتن اموال مازاد به دلیل قصور دستگاهها و سایر نهادها بوده و نه وزارت اقتصاد و او حتی درباره آن هشدار هم داده است.
به خصوص که چندی پیش خاندوزی متهم شده بود که نتوانسته بورس را از وضعیت بحرانی خارج کند و حتی برخی از رسانهها مساله استیضاح او را مطرح کردند.
همان زمان بود که محمدحسن آصفری، نماینده مجلس در توییتی نوشت: «آقای خاندوزی پیش از وزارت دائم توئیت میکردند و در مورد خروج بورس از وضعیت بحرانی راهکار میدادند حالا همان راهکارهایی را که توئیت میکردند اجرا کنند.»
معنای نامه خاندوزی این است که یا دولت مجبور به فروش اوراق دولتی است که بر بورس تاثیر منفی میگذارد. یا مجبور به استقراض از بانک مرکزی و چاپ پول است که بر نرخ تورم تاثیر منفی میگذارد. هر چه باشد، پیام نامه خاندوزی به رئیسی برای اقتصاد و بازارها چندان خوشایند نیست.
پروژه شکستخورده خاندوزی!
خاندوزی در نامه به ابراهیم رئیسی اعلام کرده که در شش ماهه نخست امسال، فقط ۴۷۳ میلیارد تومان از محل فروش اموال مازاد به حساب خزانه واریز شده است. این در حالی است که بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۰ قرار بود درآمد دولت از محل فروش اموال مازاد خود ۴۵ هزار میلیارد تومان باشد.
حالا نامه وزیر اقتصاد به رئیسی نشان میدهد تنها یک درصد از کل درآمد پیشبینی شده برای فروش اموال مازاد محقق شده است. پس تامین کسری بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی از این محل، امرناممکنی است.
این مساله در حالی است که وزیر اقتصاد پیش از این بارها گفته بود بهترین راه جبران کسری بودجه، فروش اموال مازاد دولت است. راهی که به گفته خاندوزی «کمترین اثر تورمی را دارد و باعث مولد شدن داراییها هم میشود.»
اما محتوای نامه خاندوزی میگوید دولت نمیتواند از طریق فروش اموال مازاد کسری بودجه را تامین کند. ۱۵ منعی که خاندوزی به آن اشاره کرده هم به گونهای نیست که با دستور مستقیم و فوری رئیسی، به سرعت رفع شود و دولت بتواند این اموال را بفروشد و پول آن را به خزانه بریزد.
احتمالا وزیر اقتصاد زمان اعلام چنین وعدهای، وضعیت درآمد و تحقق منابع درآمدی بودجه را ندیده و از فروش یک درصدی اموال مازاد دولت خبر نداشت!
زنگ خطر کدام بازارها به صدا در میآید؟
اما جدای از اعلام چنین وعده بدون پشتوانه آماری و بودجهای، سوال بعدی این است که دولت قرار است کسری بودجه خود را چگونه تامین کند؟
یک راه تامیین کسری بودجه انتشار اوراق بدهی است. اما مساله این است که به گفته کارشناسان بازار سرمایه، فروش اوراق بدهی، عامل اصلی افت بورس در یک ماه گذشته بود.
یعنی درست در روزهایی که کارشناسان پیشبینی میکردند شاخص بورس وارد کانال ۱٫۶ میلیون واحدی میشود، دولت اوراق بدهی در بازار عرضه کرد و یکی از علتهای افت شاخص بورس هم همین بود.
حالا با وجود کسری بودجه و ناتوانی دولت در فروش اموال مازاد، احتمالا دولت چارهای ندارد جز اینکه به سراغ فروش اوراق بدهی برود. در این صورت زنگ خطر برای سهامداران به صدا در میآید و ممکن است شاخص کل بورس باز هم بریزد.
اما دولت قطعا نمیتواند کل این کسری را از طریق اوراق بدهی تامین کند. پس ممکن است راه دیگر، استقراض از بانک مرکزی باشد. راهکاری که نتیجه آن افزایش تورم است.
بازی دولت با دلار؟
اما راه دیگری هم وجود دارد و آن هم دستکاری نرخ ارز در بازار آزاد است. چندی پیش زمانی که نرخ دلار به ۲۸ هزار تومان رسید و دوباره به کانال ۲۶ هزار تومان برگشت، اقتصادنیوز در گزارشی نوشت دولت از طریق افزایش نرخ ارز، بخشی از بودجه خود را جبران کرده است.
همان راهکاری که محمود احمدینژاد اوایل دهه ۹۰ انجام میداد. حالا دوباره در هفته گذشته قیمت دلار به بالای ۲۸ هزار تومان رسید و دوباره به عقب برگشت.
شاید دولت در آستانه مذاکرات برجامی، با نرخ ارز بازی میکند. چون میداند آغاز مذاکرات قطعا بر قیمت دلار اثر کاهشی میگذارد و سعی میکند تا آن زمان با نوسانگیری از قیمت دلار، بخشی از کسری بودجه را جبران کند.
یکشنبه 30 آبان 1400 , 09:060
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
ملک که به نظر اینجانب اصلا تاثیری از فروش اوراق نخواهد داشت . مگر افرادی که ملک دارند ، می آیند ملک خود را بفروشند و اوراق بخرند یا با پول فروخته ملک شان بروند اوراق بخرند ؟ مگر رشد قیمت ملک کمتر از اوراق هست؟
طلا و سکه نیز از قیمتهای جهانی طلا و قیمت دلار تاثیر می پذیرند و به نظر اینجانب ، فروش اوراق روی طلا و سکه نیز تاثیر پذیر نیست .....
خودرو هم از قیمت دلار و قیمت فلزات تاثیر می پذیرد ...
میشه محبت بفرمایید کلمه همه بازارها رو در جمله خود توضیح فرمایید ؟
سلام این سوال البته خیلی کلی هست و بحثش مفصل !! اما اقتصاد یک زنجیره بهم بافته هست ! و بازارها با هم در ارتباط و تناسب هستن !
اینکه فروش اوراق باعث بشه سهام یک شرکت ساختمانی مثلا ! با 50% افت مواجه بشه ! اما دارایی های همون شرکت ساختمانی که ملک های مورد اشاره شما هست در بازار مسکن ! از نظر ارزش هیچ تکانی نخورند !! قابل توجیه نیست !
البته نوسان معقول و بازه زمانی لازم باید لحاظ شود !
حالا یک شرکتی ریسک مدیریتی دارد ! مشکلات عدم مدیریت هزینه یا هزینه مالی بالا دارد ! یا مشکل حقوقی دارد ! اما همه شرکتها که از این مشکلات ندارند !
پس کلیت بازار سرمایه نباید له بشه ! چون اوراق میفروشن ! ولی بازارهای دیگه در جای خودشون تثبیت بشن !
اینگونه مدیریت کردن معناش اینه که بازارهای موازی برای مافیا !! کاملا جای امنی هست و اونها راحت میتونن همچنان به بازی احتکار-تورمی خودشون ادامه بدن !
درحالیکه فلسفه ایجاد بازارهای مالی این نبوده و نیست !
الان مارکت برخی شرکتهای تولیدی خوب و سود ده ما در بورس به اندازه یک مجتمع مسکونی ساده در شمال شهر تهران ! یا یک مجموعه ویلایی لوکس در اطراف تهران نیست !!!
نظر