در اصل توسط kaz26733 پست شده است
View Post
جــــو بــــازار
Collapse
X
-
-
معاملات روز دوشنبه یکم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 1743 میلیارد ریال رسید. 518 میلیارد ریال متعلق به معاملات مدیریت سرمایه گذاری امید و 307 میلیارد ریال مختص معاملات ذوب آهن اصفهان بود. شاخص کل امروز با 460 واحد افزایش به 30671 واحد رسید. روند توقف و گشایش نمادها، نبض تحولات بازار این روزها را در دست گرفته اما بازار امروز تحت تاثیر کامل این رویداد بود: بیشترین میزان رشد ارزش شاخص را نمادهای گشایش یافته رقم زدند و گزارش های شگفت انگیز آن ها، مهمترین عامل بازار مثبت امروز بود. همچنین توقف چند نماد مهم و اثرگذار سبب انتقال تقاضا به نمادهای پرپتانسیل فعال شد.
بازار امروز در حالی آغاز شد که نمادهای مطرحی چون پتروشیمی شیراز، پتروشیمی شازند، پالایش نفت تهران، معادن و فلزات و صنعتی و معدنی گل گهر به منظور تعدیل پیش بینی عایدی هر سهم، متوقف شده بودند. نمادهای دیگری از صنایع کوچک تر نیز در همین زمان متوقف شدند تا بازار بیشترین میزان توقف نمادها را در روزهای اوج ارائه گزارش های دوره ای، امروز تجربه کرده باشد. توقف نمادها در حالی بود که دو نماد فولاد مبارکه و فولاد خوزستان پیش بینی سود هر سهم را به ترتیب 92 و 55 درصد تعدیل کرده بودند و بازار را متحیر گزارش های تازه خود کرده بودند. اتفاق توقف نمادها و این دو گزارش، بازاری مثبت و پرتقاضا را رقم زد. به این ترتیب معدود نمادهای وابسته به صنایع فلزات و پتروشیمی که فعال بودند، با صف های خرید پرحجمی روبرو شدند.
گشایش دو نماد فولاد و فخوز اما در میانه وقت بازار رخ داد و شاخص کل که تا آن مقطع حدود 100 واحد رشد داشت، با بیش از 400 واحد صعود روبرو شد. دو نماد اما حدود 20 و 10 درصد رشد قیمت را تجربه کردند و نسبت پی بر ای پیشین خود را تعدیل کردند. این در حالی است که همچنان قیمت متوسط مفروض فروش محصولات در بودجه این دو فولادساز با قیمت های جاری فاصله ای عمیق دارد و تعدیل مجدد عایدی در آینده، رخدادی قطعی به شمار می رود.
اما در صنایع دیگر بازار: گشایش نمادها در صنعت سیمان ادامه یافت که با توجه به جو نسبتا منفی این صنعت، چندان رضایت بازار را جلب نکرد. گروه قند نیز روزی پرعرضه را سپری کرد و چند صف فروش را شاهد بود. در گروه دارو برتری با عرضه کنندگان بود. چند نماد گروه غذا کماکان برتری خود را در قالب صف تقاضا نشان دادند در حالی که نمادهای چین و چین و شیر پگاه خراسان برای تعدیل عایدی متوقف شدند. توقف دو نماد ماشین سازی اراک و حفاری شمال در صنعت پیمانکاری نیز با بهبود نسبی تقاضا برای مپنا و صنایع آذرآب همراه بود. ... کارامدیـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
-
معاملات روز سه شنبه دوم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 867 میلیارد ریال رسید. 118 میلیارد ریال متعلق به معاملات تجارت الکترونیک پارسیان و 109 میلیارد ریال مختص معاملات ارتباطات سیار بود. شاخص کل امروز با 55 واحد کاهش به 30615 واحد رسید. دو رخداد گشایش و توقف نمادها و ارائه گزارش های ادواری که سبب رونق بازار سهام روز گذشته شده بود، این بار تضعیف شد و به دنبال خود، بازاری ضعیف تر را رقم زد. امروز تنها نماد پالایش نفت تبریز متوقف شد و هیچ یک از نمادهای مطرح و پروزن نیز به عرصه معاملات بازنگشتند. در میان گزارش های شش ماهه جدید نیز کمتر نام مطرحی به چشم می خورد.
آغاز بازار امروز با عرضه های سنگین بر نمادهای پروزن همراه بود. نمادهای گروه فولاد و چند نماد گروه نفت و پتروشیمی در این بین افت قیمت را به خود دیدند. این افت قیمت حتی تا حداقل قیمت های ممکن نیز در نمادهایی چون ذوب آهن اصفهان، فولاد مبارکه اصفهان و صندوق بازنشستگی پیگیری شد. در ادامه اما ورق برگشت و نرخ ها حتی رو به سوی قیمت های حداکثر نیز گذاشت. نماد پالایش نفت بندرعباس نقشی ویژه در این میان داشت چه این که صعود قیمتی خود را منتهی به تشکیل صف خریدی پایدار کرد و این مسئله بر تقاضا سایر نمادهای مطرح اثر گذاشت. صعود نمادهای دیگر اما به موقعیت شبندر نرسید.
بازار ثبات صف خرید فولاد خراسان و ثبات نسبی صف خرید سرمایه گذاری امید را نیز شاهد بود. گروه الکترونیک اما پدیده بازار امروز بود چه این که خدمات انفورماتیک به صف خرید پایداری رسید و کارت اعتباری ایران کیش از قعر به صدر جدول رسید. دیگر نمادهای این صنعت نیز از شرایط روز تاثیر پذیرفتند. صنایع قند، غذا و سیمان روز منفی دیگری را در سایه برتری عرضه کنندگان سپری کردند. گروه سیمان اما برتری نسبی تقاضا در نمادهایی چون خزر و غرب را تجربه کرد گرچه فارس و خوزستان صف فروش پایداری داشت.
در مجموع به نظر می رسد شرایط همچنان پرتقاضا بازار با ارائه گزارش های مثبت نمادهای متوقف، در روزهای آینده تقویت شود. احتمال توقف نمادهای مطرح موجود نیز می رود و این مسئله خود عاملی مثبت در جهت رشد تقاضا است. رکود حاکم بر بازارهای موازی نیز بازار سهام را به عنوان گزینه جدی جذب نقدینگی در این مقطع زمانی، قرار داده است.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
معاملات روز چهارشنبه سوم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 1813 میلیارد ریال رسید. 547 میلیارد ریال متعلق به معاملات مدیریت سرمایه گذاری امید و 325 میلیارد ریال مختص معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان بود. شاخص کل امروز با 133 واحد افزایش به 30749 واحد رسید. بازار سهام به فاصله یک روز روند خود را تغییر داد و دوباره مسیر صعودی را در پیش گرفت. این در حالی بود که برای دومین روز متوالی، روند توقف و گشایش نمادهای مطرح کند و کم اتفاق بود. گزارش دوره ای مهمی نیز ارائه نشد. دستور العمل اجرایی معاملات عمده بورس و فرابورس اصلاح شد و این اتفاق در میانه وقت سبب رشد جالب و پرحجم ذوب آهن تا موقعیت صف خرید شد. رقابت بر سر خرید بلوک 53 درصدی سهام این شرکت در اواسط مهرماه به واسطه اصلاح دستور العمل معاملات متوقف شده بود و حال با این اتفاق، انتظار برای آغاز دوباره رقابت شکل گرفته است.
نماد ذوب اما در شرایطی به موقعیت صف خرید رسید که بازار امروز از ابتدای وقت با صف پرحجم پالایش نفت بندرعباس روبرو بود و نمادهای سرمایه گذاری امید و فولاد خراسان نیز صف های سنگینی داشتند. صف وامید مورد عرضه قرار گرفت اما تثبیت صف شبندر، نماد شراز را نیز به صف پایداری رساند. صف نمادهای مطرح در حالی اتفاق افتاد که نمادهای بسیاری از صنایع پتروشیمی، نفت و فلزات همچنان متوقف هستند و معاملات روز گذشته بورس کالا شاهد تداوم رشد قیمتی محصولات شرکت هایی چون فولاد خوزستان، ایرالکو، کالسیمین و چند شرکت پتروشیمی به خصوص پتروشیمی آبادان بود.
بازار امروز اما توجه ویژه به چند صنعت مهجور را شاهد بود. در ادامه اقبال به نمادهای گروه انفورماتیک که دیروز آغاز شده بود، صف نمادهای خدمات انفورماتیک و کارت اعتباری ایران کیش پرحجم تر و کم عرضه تر شد و تجارت الکترونیک پارسیان با حضور بازارگردان، رشد قیمت مناسبی داشت. نمادهای فرابورسی این صنعت پرتقاضا و بعضا با صف خرید همراه بودند. دو صنعت ساختمان و خودرو نیز روزی پرفروغ داشتند. نزدیک به 10 نماد گروه ساختمان طعم صف خرید را چشیدند در حالی زمان برگزاری مجامع عادی بسیاری از نمادهای این صنعت نزدیک است. رشد سه صنعت یاد شده، اتفاقی بی ارتباط با رخدادهای بازار ارز نبوده که این روزها سیر نزولی دارد.
چندین نماد امروز به تابلو معاملات بازگشتند. تعدیل عایدی اندک و پوشش نسبتا مطابق برنامه شرکت پارس مینو، سبب شکل گیری صف فروش سنگین هم گام با بازگشایی شد. نمادهای سرمایه گذاری و حمل و نقل توکا نیز با رشد قیمت به بازار بازگشتند در حالی که حتوکا به سبب درآمد فروش سهام توکاریل، سود خود را نیز تا مرز 200 تومان تعدیل کرده بود. گشایش همراه با رشد قیمت ماشین سازی اراک نیز هم زمان با تشکیل صف خرید برای نمادهای صنایع آذرآب و مپنا بود.یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
معاملات روز شنبه ششم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 1560 میلیارد ریال رسید. 380 میلیارد ریال متعلق به معاملات مدیریت سرمایه گذاری امید و 172 میلیارد ریال مختص معاملات بانک انصار بود. شاخص کل امروز با 372 واحد افزایش به 31121 واحد رسید. پیش بینی می شد اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت بر تحولات صنایع پیشرو بورس اثر بگذارد اما روزی مثبت همراه با چندین صف خرید در صنایع پتروشیمی و فلزات، شکست سطح 31 هزار واحد شاخص کل را نیز رقم زد. در این بین تنها نماد صنعتی و معدنی گل گهر پس از تعدیل 27 درصدی سود هر سهم، به عرصه معاملات بازگشت.
مهدی غضنفری در اظهاراتی، یکی از دلایل مهم گرانی های اخیر را رشد قیمت محصولات فلزی و پتروشیمی بر تابلو بورس کالا دانست و در هشداری شدید اللحن، بهره گیری از برخورد قانونی را در صورت کنترل نشدن قیمت ها وعده داده بود. وی همچنین رشد اخیر بورس را بدون پشتوانه لازم و تنها بر اساس تحولاتی شبیه آن چه در بورس کالا جریان دارد، خوانده بود. این اظهارات و واکنش مسئولان بورس کالا، بخشی از فضای خبری اقتصادی کشور در دو روز گذشته را تشکیل داده است. گمان می رفت این اظهارات سبب توقف یا کندی معاملات در بورس کالا شود: معاملاتی که در هفته های اخیر با موج تازه ای از رشد قیمت روبرو بوده است. بورس اما روزی مثبت را در سایه رشد قیمتی نمادهای مطرح و تشکیل صف های خرید پرحجم شاهد بود.
پیش از آغاز معاملات امروز، نماد پالایش نفت شیراز نیز به منظور تعدیل عایدی متوقف شد تا تنها نماد پالایشگاهی فعال بورس، نماد شبندر باشد. این نماد پرحجم ترین صف خرید را به خود اختصاص داد و عرضه های سنگین، این صف را از بین نبرد. در فرابورس اما نماد ذوب آهن اصفهان به صف خرید خود با چند بار افت و خیز ادامه داد و این در حالی بود که موقعیت صف خرید برای چند نماد دیگر فلزی به خصوص نمادهای سرمایه گذاری این صنعت، پدید آمده بود. رشد قیمت به صنایع فولاد و روی نیز تسری یافت اما صف نمادهای صنعت روی در اکثر اوقات با عرضه هایی پرحجم روبرو بود. در گروه پتروشیمی نماد صندوق بازنشستگی صف پرحجمی پیدا کرد و این صف به نمادهای فعال این صنعت و نمادهای زیرمجموعه سرمایه گذاری غدیر تسری یافت.
صف پرحجم نماد مخابرات ایران اما از رخدادهای با اهمیت بازار امروز بود. این نماد که در هفته های اخیر خلاف جهت بازار حرکت می کرد، این بار همسو با بازار شد تا امید بیشتری به ادامه روند صعودی بازار سهام پیدا شود. صف اخابر به تشکیل صف خرید برای بانک سینا منجر شد در حالی که نمادهای بانکی دیگری نیز پرتقاضا بودند. در صنایع کوچک بازار اما تقاضا بر صنعت ساختمان پررنگ تر بود و برتری عرضه کنندگان در صنایع قند و سیمان مشهود بود.... کارامدیـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
معاملات روز یکشنبه هفتم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 1081 میلیارد ریال رسید. 239 میلیارد ریال متعلق به معاملات پالایش نفت بندرعباس و 133 میلیارد ریال مختص معاملات ذوب آهن اصفهان بود. شاخص کل امروز با 38 واحد افزایش به 31160 واحد رسید . جدال بزرگان در تعیین جهت حرکت شاخص کل با اختلافی اندک به سود نمادهای مثبت و پرتقاضا رقم خورد تا شاخص کل مسیر صعودی را تداوم بخشد. در این بین بزرگان دو صنعت فلزات و پتروشیمی در یک سو و چند نماد مهم در سویی دیگر قرار داشتند. پالایش نفت بندرعباس و مخابرات ایران موفق شدند در برابر افت نمادهای فلزی و پتروشیمی ایستادگی کنند. تنها نماد فعال صنعت پالایشگاهی بورس صف بسیار سنگین خرید داشت و عرضه کامل صف نیز مانع تشکیل صف مجدد نشد. شبندر یک عرضه بلوکی را پیش رو دارد و احتمال تعدیل عایدی را نیز چندان منتفی نمی داند. فعال شدن نماد اخابر اما رخداد مهم دو روز اخیر بازار است و این نماد نیز در برابر عرضه صف مقاومت کرد.
در سوی دیگر بازار اما روز پرعرضه نمادهای گروه فولاد و سنگ آهن، اثر افزایشی نمادهای بزرگ را تا حد زیادی خنثی کرد. در این بین فولاد مبارکه روندی منفی داشت و ذوب آهن علی رغم هیجان مفرط و حتی صعود تا نزدیکی قیمت درصد مثبت، با فشار فروش روبرو بود. گل گهر نیز روند منفی خود را در روز پرعرضه سرمایه گذاری سپه، سپری کرد. در گروه پتروشیمی اما روند منفی در گسترش نفت و گاز پارسیان بیشتر بود. تداوم اقبال به نماد صندوق بازنشستگی و تشکیل مجدد صف خرید نیز اتفاقی مرتبط با افزایش احتمال ورود پتروشیمی جم به بازار سرمایه ارزیابی می شد.
در صنایع دیگر اما عرضه ها بر صنعت انفورماتیک افزایش یافت تا خدمات انفورماتیک متعادل شود و کارت اعتباری ایران کیش یک بار صف خود را از دست بدهد. گروه قند و سیمان اما روزی مثبت را سپری کردند که در این بین چندین نماد قندی از نیمه نخست وقت به صف خرید رسیدند و بازار در نیمه دوم وقت شاهد شکل گیری صف خرید برای نمادهای فارس و خوزستان، غرب و بهبهان در گروه سیمان بود. گروه غذا در ادامه روند نزولی خود شاهد گشایش همراه با افت قیمت پگاه آذربایجان غربی بود. صعود نمادهای صنعتی بهشهر و خوراک دام پارس اتفاقی جالب توجه بود. در مجموع همچنان برخی اخبار مثبت در حوزه سیاسی و رکود بازارهای موازی، احتمال تداوم روند صعودی بازار سهام را قوت بخشیده و افت قیمتی نمادهای مطرح در بازار امروز نیز با حضور پرقدرت خریداران در نرخ های منفی همراه بود. نمادهای پالایش نفت بندرعباس و ذوب آهن اصفهان نیز موقعیت برتر و تعیین کننده خود را در تحولات بازار حفظ کرده اند. .. کارامدیـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
معاملات روز دوشنبه هشتم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 1090 میلیارد ریال رسید. 245 میلیارد ریال متعلق به معاملات مدیریت سرمایه گذاری امید و 137 میلیارد ریال مختص معاملات پالایش نفت بندرعباس بود. شاخص کل امروز با 61 واحد افزایش به 31221 واحد رسید. گرچه در ابتدای وقت، تعداد صف های خرید در نمادهای مطرح بازار به حداقل رسید اما همچنان روند صعودی حفظ شد که این اتفاق بیشتر مدیون روند پرتقاضا سه نماد پالایش نفت بندرعباس، مخابرات ایران و صندوق بازنشستگی بود. صنایع کوچک نیز روزی پرفروغ تر را نسبت به دیروز سپری کردند.
ابتدای وقت با تعادل اکثر نمادهای مطرح آغاز شد و حتی برتری عرضه کنندگان مشهود بود. در این بین نمادها در صنایع فلزات و پتروشیمی سیر نزولی را طی کردند. این در حالی بود که صنایع کوچک وضعیت بهتر تقاضا را نسبت به روزهای گذشته تجربه می کردند. در جمع صنایع کوچک، تعداد صف های خرید در گروه قند بیشتر بود. گروه سیمان نیز در ادامه روند صعودی که دیروز آغاز شده بود، با صف های خرید پرحجم تری روبرو شد که نمادهای خزر، شاهرود و چند نماد دیگر به جمع صف های خرید این صنعت اضافه شدند. در گروه غذا اما پس از چند روز افت و تحمل فشار عرضه، نمادهای توسعه صنایع بهشهر و صنعتی بهشهر به صف خرید رسیدند که حجم صف این دو نماد در نیمه دوم وقت، آن ها را در جمع برترین نمادهای بازار از لحاظ تقاضا قرار داد. تقاضا پرحجم برای نمادهای برجسته صنعت روغن در حالی بود که گزارش تازه نماد مارگارین که عصر امروز منتشر شد، حکایت از تعدیل پیش بینی عایدی از 70 به 100 تومان داشت. افزایش اقبال به گروه کاشی و سرامیک و تشکیل چند صف خرید در این صنعت نیز اتفاق مهم دیگر بازار امروز بود.
اما در صنایع بزرگ، شبندر در حالی در نیمه دوم وقت بار دیگر پرحجم ترین صف خرید بازار امروز شد که نماد پالایش نفت تبریز علی رغم رقابت عرضه و تقاضا برای تعیین قیمت ورود دوباره به تابلو معاملات، نرخی به خود ندید. شبریز سود هر سهم خود را با 41 درصد افزایش پیش بینی روبرو کرده بود. هیجان در صنعت پالایشگاهی در حالی است که سه نماد اصفهان، شیراز و تهران این صنعت کماکان متوقف هستند و بازار در انتظار عرضه اولیه قریب الوقوع نماد لاوان است. علاوه بر شبندر اما نماد مخابرات ایران نیز توانست بار دیگر صف خرید تشکیل دهد و موثرترین نماد بر تداوم رشد ارزش شاخص کل بازار باشد. در گروه فلزات، نمادها نیمه نخست را با افت قیمت سپری کردند اما در نیمه دوم وقت با صعود روبرو شدند. گروه پتروشیمی و به خصوص نمادهای مجموعه سرمایه گذاری غدیر نیز از چنین روندی پیروی کردند. ... کارامدیـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
معاملات روز سه شنبه نهم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 1536 میلیارد ریال رسید. 407 میلیارد ریال متعلق به معاملات پالایش نفت بندرعباس و 188 میلیارد ریال مختص معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان بود. شاخص کل امروز با 110 واحد افزایش به 31331 واحد رسید . بازاری که روند خود را بر سیاق روزهای گذشته تنظیم کرده بود، در میانه وقت با تشدید عرضه ها روبرو شد. در این بین برخی اخبار منتشر شده موثر بود و نمادهای پیشرو بازار نیز به حرکت دیگر نمادها جهت دادند. وزارت صنعت، معدن و تجارت صادرات 50 قلم کالا را ممنوع اعلام کرد. ممنوعیت صادرات این اقلام با این توجیه صورت گرفته که برای تولیدشان به نوعی از ارز مرجع یا ارز اتاق مبادلات استفاده می شود. در میان کالاهای ممنوع شده، نام بسیاری از محصولات فلزی، پتروشیمی و غذایی دیده می شود که این اقدام سبب ایجاد نگرانی نسبت به فروش برخی شرکت های بورسی شد و عرضه سهام آن ها را شتاب بخشید.
پیش از این وزیر صنعت، معدن و تجارت در ابتدای هفته جاری، یکی از دلایل گرانی کالا در بازار را معاملات بورس کالا دانسته بود و خواستار برخورد با این مسئله شده بود. حال با خبر امروز، دومین ضربه از ناحیه این وزارتخانه بر پیکر بورس وارد شده است. هنوز مشخص نیست چرا برخی محصولات همانند پلیمرها که چند برابر نیاز کشور تولید می شود، با ممنوعیت صادرات روبرو شده اند؟ بازار سهام اما دقایق ابتدایی فعالیت امروز را با رشد تقاضا پیگیری کرد. در این بین نگاه ها بیشتر معطوف به پالایش نفت بندرعباس بود که بارها در برابر عرضه ها مقاومت کرد و صف خود را حفظ کرد. شبندر در نهایت مغلوب عرضه ها شد و افت قیمت از حداکثر نرخ ممکن را شاهد شد.
دیگر نمادها اما به سرعت با روند عرضه ها همسو شدند و با گذشت نیمه نخست وقت نیز عرضه ها چنان ابتکار عمل را در دست گرفتند که افت قیمت قابل توجهی در اکثر نمادهای مطرح دیده شد. در این میان سه نماد مهم نیز به تابلو معاملات بازگشتند. مهمترین گشایش مربوط به پالایش نفت تبریز بود که با 30 درصد رشد قیمت گشایش یافت. گشایش نماد پتروشیمی کرمانشاه نیز با رشد قیمت همراه بود و این در حالی بود که نمادهای پارسان و وغدیر تحت تاثیر جو بازار قرار داشتند و از دو رخداد گشایش تاثیر نپذیرفتند. نماد سایپا نیز که پیش بینی سود هر سهم 50 تومانی را تا یک تومان کاهش داده بود، با افت قیمت به تابلو معاملات بازگشت و اثر منفی ویژه ای بر شاخص داشت. گروه خودرو این روزها تحت تاثیر گزارش های نامناسب قرار گرفته و فشار فروش را تجربه می کند. صنایع قند، غذا و سیمان اما روزی پرتقاضا را سپری کردند و کمتر از جو پرعرضه بازار تاثیر پذیرفتند. ... کارامدیـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
اثرات خبر ممنوعیت صادراتیپس از اعلام خبر ممنوعیت صادراتی 52 قلم کالا توسط دولت، بسیاری از فعالین دیروز اقدام به عرضه سهام در اکثر نمادهای مرتبط و غیر مرتبط با این مصوبه انجام دادند، در حالیکه نمادهای اکثر شرکت های مرتبط همچون"فملی"، "شیران"، "شاراک" و ... بسته بوده و طبیعتاً در زمان بازگشایی نماد راجع به خبر فوق شفاف سازی خواهند نمود.
اما آنچه بیش از اثر واقعی خبر فوق بر بازار تأثیر گذار می باشد اثر روانی و هیجانی آن بر بازار می باشد، زیرا بسیاری از تحلیلگران از خود می پرسند این ممنوعیت آیا اضافه خواهد شد یا خیر؟ و آیا دولت برای جبران کسری بودجه خود اقدامات دیگری نیز در راستای محدودیت بازار صورت خواهد داد؟
به نظر می رسد اگر مسئولین بازار در این رابطه شفاف سازی لازم را صورت ندهند جو روانی منفی حاصل از این مصوبه بسیار بیش از اثر واقعی آن بر بازار تأثیر گذارباشد.
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
-
تصویب تحقیق و تفحص از بانک مرکزی و سازمان بورس در کمیسیون اقتصادییک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از تصویب دو طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادر در این کمیسیون خبر داد.
حجتالاسلام و المسلمین سیدجلال یحییزاده در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه چهار مورد تحقیق و تفحص به کمیسیون اقتصادی رسیده است، گفت: دو مورد از این تحقیق و تفحصها از بانک مرکزی و سازمان بورس به تصویب کمیسیون رسیده است.
وی در عین حال گفت: البته مسئولانی از سازمان بورس و اوراق بهادار معتقدند که انجام تحقیق و تفحص از این سازمان ممکن است شاخصهای بورس را با نوساناتی روبرو کند چرا که به باور آنها علیرغم خوب بودن شاخص بورس در روزهای گذشته، این تحقیق و تفحص ناامنی و بیاعتمادی ایجاد میکند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد محور تحقیق و تفحص از بانک مرکزی گفت: این تحقیق و تفحص حول موضوعات تخصیص ارز و مدیریت بازار ارز است.
یحییزاده با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از بانک تجارت در کمیسیون اقتصادی گفت:این تحقیق و تفحص به تقاضای یک نفر از نمایندگان امضا شده است که ممکن است به نتیجه نرسد چرا که احتمال قانع کردن این نماینده برای پس گرفتن تقاضایش وجود دارد.
The greater the risk ، The greater the reward
هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری
نظر
-
تقریبا تمام لیدرهای بازار دارند بالای قیمت کلوز معامله میشند یعنی در مثبت فردا... دقت نید به روندهای معاملات و احساسی و عجولانه عمل نکنید....إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ
نظر
-
خوب یک اتفاق خوب دیگر! آخرین قیمت معامله داره سقف قیمت معامله رو می شکنه و این نشان از افزایش قدرت خریدار داره...إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ
نظر
-
معاملات روز چهارشنبه دهم آبان ماه
ارزش کل معاملات امروز به 709 میلیارد ریال رسید. 96 میلیارد ریال متعلق به معاملات پالایش نفت بندرعباس و 94 میلیارد ریال مختص معاملات ذوب آهن اصفهان بود. شاخص کل امروز با 249 واحد کاهش به 31082 واحد رسید. در تداوم روند پرعرضه ای که بازار دیروز را در بر گرفت، افت عمومی قیمت سهام رخ داد و شاخص کل قریب به 250 واحد از ارزش خود را از دست داد. افت قیمت اما تنها در بخشی از اوقات بازار امروز پذیرفته شده بود و تقاضا دوباره ابتکار عمل را در دست گرفت تا حجم معاملات قابل توجه در کنار تعادل نمادها رقم بخورد.
بازار با افت قیمتی نمادهای مطرح از صنایع نفت، پتروشیمی و فلزات آغاز شد در حالی که تحولات همچنان تحت تاثیر بخشنامه ای قرار داشت که صادرات انواع کالا را ممنوع کرده بود. به این ترتیب صنایع غذا و قند نیز در این دقایق تحت تاثیر قرار گرفتند. با گذشت زمان اما صنایع کوچک در صدر جدول قیمت ها آرام گرفتند که این رخداد در گروه قند نسبتا پرسرعت رخ داد و برای گروه سیمان، تا پایان وقت به طول انجامید. در گروه غذا اما تحول مهم، اطلاعیه شفاف سازی نماد همچنان متوقف مارگارین بود که فضای کاری سال آینده خود را از نظر تامین مواد اولیه و هزینه های تولید روشن توصیف نکرده بود.
اما بازار در تحولات امروز خود نیز تحت تاثیر نماد بورسی شبندر و نماد فرابورسی ذوب بود. افت یا رشد این دو نماد، اثری مشابه در نمادهای مطرح بازار می گذاشت. در گروه پتروشیمی، نماد فارابی پس از تعدیل نه چندان قابل توجه عایدی، با رشد قیمت گشایش یافت و نماد کرمانشاه رشد خوبی را تجربه کرد. نماد صندوق بازنشستگی اما در نهایت در موقعیت صف فروش تثبیت شد. در گروه فلزات، نکته جالب افزایش حجم صف خرید دو نماد فولاد امیرکبیر کاشان و نورد و قطعات فولادی بود تا به همراه فولاد خراسان از برترین صف های خرید بازار باشند. این در حالی بود که فنورد مشمول قانون رفع گره معاملاتی بود. نماد ملی سرب و روی نیز روزی مثبت را پشت سر گذاشت. در گروه پالایشگاهی، نوسان نماد بندرعباس زیر ذره بین بازار بود و نماد تبریز روز پرعرضه ای را سپری کرد.
رخدادهای جالبی نیز در صنایع پیمانکاری و خودرو به وقوع پیوست. گشایش نماد حفاری شمال در حال با تعدیل عایدی کمتر از 10 درصدی همراه بود که رشد قیمت نماد حتی از میزان تعدیل نیز فراتر رفت. گروه پیمانکاری به این ترتیب روزی با برتری تقاضا را در نمادهایی چون رمپنا، فاذر و فاراک تجربه کرد. نماد سایپا نیز با تشکیل صف خرید در همان ابتدای بازار و تسری آن با افزایش حجم تا پایان وقت، روز پرتقاضا برخی نمادهای صنعت بحران زده خودرو را رقم زد..... کارامدیـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا
نظر
-
صالح آبادی هشدار داد: عرضهکنندگانی که به تعهداتشان عمل نکنند از بورس کالا اخراج میشوند رئیس سازمان بورس هشدار داد: عرضهکنندگانی که مطابق سقف عرضهای که در امیدنامه آنها آمده است، محصولشان را در بورس کالا عرضه نکنند از بورس اخراج شده و از این پس قیمتگذاری محصولاتشان با سازمان حمایت انجام میشود. به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به شائبه هایی که در خصوص مقصر بودن بورس کالا در راستای گرانی های اخیر اعلام شده است، اظهار داشت: در همین راستا، جلساتی را با سازمان حمایت برگزار کردیم و مقرر شد تا سازوکارهای درستی برای عرضه از یک سو و واقعی شدن تقاضا در سایت بهین یاب تدارک ببینیم.
علی صالح آبادی با اشاره به اینکه تعادل در عرضه و تقاضا دارای دو جنبه است، اظهار داشت: از یک سو بحث تقاضا مطرح است و از سوی دیگر بحث عرضه است.
سخنگوی سازمان بورس با اشاره به اینکه ورود تقاضا به سایت بهین یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت نیاز به انجام اصلاحاتی برای واقعی شدن تقاضا دارد، خاطرنشان کرد: در همین رابطه، موافقت هایی با این وزارتخانه شده است تا تقاضاها واقعی شود .
صالح آبادی با تاکید بر اینکه برخی از تولید کنندگان مطابق با پروانه خود تولید نمی کنند، خاطرنشان کرد: بعضی از تولید کننده ها هم هستند که پروانه تولید گرفته اند اما اصلا تولیدی ندارند.
وی با تاکید به اینکه بر همین اساس باید پروانه ها به روز شود، تصریح کرد: با اصلاح شدن پروانه ها تقاضاها واقعی می شود. رئیس سازمان بورس با بیان اینکه در بخش عرضه هم عرضه کننده ها باید حداکثر عرضه را داشته باشند، خاطرنشان کرد: بر این اساس شرکت ها مطابق با تعهد عرضه که در امیدنامه آنها اشاره شده است باید به عرضه محصولات خود در بورس کالا بپردازند.
وی افزود: در صورتی که تولید کننده به عرضه خود وفادار نباشد آن محصول از بورس خارج شده و مشمول قیمت گذاری سازمان حمایت خواهد شد. صالح آبادی با بیان اینکه برخی شرکت ها کمتر از تعهد خود عرضه می کنند، خاطرنشان کرد: بر این اساس با استفاده از ابزارهای قانونی، تولید کنندگان موظف به انجام تعهدات خود خواهند شد.
سخنگوی سازمان بورس اظهار داشت: با این سازوکار، عرضه و تقاضا به تعادل می رسد ضمن اینکه ما در تمام محصولات با مشکل عرضه مواجه نیستیم که یکی از محصولات، محصولات پلیمری هستند که شرکت ملی پتروشیمی با واردات این محصولات می تواند مشکل را برطرف کند. صالح آبادی در پایان اظهار داشت: در مواردی هم که کمبود عرضه وجود داشته باشد از روش تسهیم به نسبت استفاده می شود.امانت داری و اخلاق مداری
مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟
نظر
نظر