جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • b4city
    عضو فعال
    • Nov 2020
    • 4128

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط am!n پست شده است View Post
    عالی بود

بازم عالی
    جسارتا فقط چطوری محاسبه میکنید و سهم آورده نقدی را ازش کم میکنید؟
    محاسبه از طریق ارزش بازار سهم هم فکرکنم بشه،فقط شک دارم افزایش سرمایه آورده ها را ازش کسر کنم درست میشه یا نه؟
    درود ممنون از لطفتون
    چند بار عرض کردم خدمتتون که این بازدهی ها ناخالص است و دقیقش کمتر از اینهاست . من بالاترین حالت را حساب کردم
    ولی راستش هم وقت گیر است بخوام حساب کنم و هم اینکه الان فرمول دقیقی ازش ندارم که چطور اورده نقدی های افزایش سرمایه را کم کنم

اورده ها از اعدادی که من حساب کردم کسر نشده و اگر کسر شود بازدهی ها به مراتب کمتر میشود . در واقع این بازدهی ها از افزایش سرمایه های اورده نقدی همگی بالاتر از واقعی است . البته سودهای نقدی هم باید حساب شود ولی سودهای نقدی در مورد این گروه خاص ساختمانی ناچیز است . مثلا ثترانی که 300 تومن طرف فقط ریخته برای حق هاش در 3 مرحله ، در این 8 سال مگر چقدر سود داده ؟

به عنوان مثال وساخت که افزایش نداشته بازدهیش دقیق است 300% فیکس بدون خطا ولی مابقی درصدها حتی کمتر هم میشود
    در مورد حساب کتاب اورده ها متفاوت است
    هر چه سهمی با قیمت کمتری افزایش سرمایه بدهد ، بازدهیش کمتر میشود چون اختلاف شکست قیمت تئوریک با قیمت قبل از افزایش سرمایه رقم کمی میشود و شما باید 100 هم بدی ، در واقع چیزی برات نداره به اون صورت

ولی در قیمت های بالای 1000 و 2000 تومان اوضاع کمی بهتر است

مثال میزنم
    ولساپا اذر 96 رفت افزایش سرمایه 100% با قیمت 120 . تئوریکش شد 110 . یعنی اختلاف قیمت قبل و بعد از افزایش سرمایه فقط 10 تومان به عنوان حق تقدم است . خب این یعنی تقریبا هیچی
    باید 100 هم بدی تا سهمت دوبله شود ولی وقتی سهمت از 110 برگرده بازم به 120 ، پول شما دوبله نمیشه . فقط 10% افزوده میشه ولی در نمودار و سایت و کانال مش قنبر و اینجا و اونجا ، 10% را میزنه 100% بازدهی و به خورد شما میده چون تعداد سهام شرکت دو برابر شده و بازدهی شما را دو برابر حساب میکنه و جالبه وقتی این محاسبه در یکی از افزایش سرمایه ها خطا بدهد با همین فرمون تا ثریا دیوار کج میرود و خطاها در افزایش سرمایه های بعدی پر رنگ تر هم میشود

هر چه قیمت سهمی در افزایش سرمایه های نقدی بالاتر باشد اوضاع کمی بهتر میشود و خطای محاسباتی هم کمتر میشود چون اختلاف قبل و بعد زیادتر است

نظر

• Bikhabar
      ستاره‌دار(22)
      • Sep 2020
      • 1190

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
      درود دوست خوب
      اول از شما شروع میکنم
      تصدقت بشم چرا با سایت tse قهری ؟ چرا خودت حساب نمیکنی ؟ دقیقا به من بگو چرا حودت وقت نمیگذاری و ببینی ثتران سقف 92 چند بوده و میری از سایتهای فلان و بهمان اطلاعات در میاری ؟
      تو را به عزیزترین کسی که در زندگی دارید قسم میدم خودتون بورس را زیر و رو کنید . خودتون بررسی کنید . بورس بازی را هر چه بیشتر باید خودمون فرا بگیریم و از اویزان شدن به افراد خاص و سایت و کانال و ... دست برداریم

هم بیشتر فرا میگیرید و فرا میگیریم ( خودم هم شامل هستم ) هم اعتماد به نفس بهتری پیدا میکنیم و هم فریب نمیخوریم
      حالا فکر میکنی رهاورد درست حساب کرده ؟ سقف ثتران سال 92 را زده 150 ؟
      نه من با tse قهر نیستم /.:biggrinsmiley.:/ ولی خب اگر جایی باشه که کار رو ساده‌تر کنه، خب استفاده میکنم دیگه، چرا که نه. حالا اگه یه موضوعی خیلی برام حیاتی باشه و یا اینکه اشکالی در منبع مورد استفاده (رهاورد) ببینم، خب میزارمش کنار و همون از روی tse‌ محاسبات رو انجام میدم. اینکه از سایت‌ها و مطالب سایرین استفاده کنیم که معنیش آویزون بودن نیست. هست؟!
      ضمن اینکه من نمیگم رهاورد درست حساب کرده، میگم: "آیا اشتباه حساب کرده؟" همین.

متاسفانه شما حتی کامنت قبلی که بازدهی ساختمانی ها را نوشتم حتی دقیق نخوندی و الان میپرسی اشکالش چیه ؟!!!
      در محاسبات اتفاقا ثتران اولین مورد است که نوشتم از 429 تا 292 . من نیمه شب 2 ساعت وقت گذاشتم و سرویس شدم تا اینا رو در اوردم و نوشتم ولی شما حتی درست نخوندی و سقف ثتران را 150 از سایت رهاورد استناد میکنید ؟
      راستش من سعی میکنم کامنت‌ها رو (از جمله کامنت قبلی شما در مورد ساختمانی‌ها رو) دقیق بخونم. دیگه توان و فهمم بیش از نیست. چه کنم شرمنده /.:biggrinsmiley.:/ (اتفاقا دلیل اینکه ثتران رو گفتم، همین بود که شما هم ثتران رو مثال زده بودید) و سوال من هم با توجه به این موضوع بود که شما فرمودید وقت زیادی گذاشتید، پرسیدم اشکال محاسبه‌ی من چیه که وقت کمتری میگیره. اگر اشکالی توش هست متوجه بشم، من هم مثل شما عمل کنم.

سقف ثتران سال 92 را حتی همون روز که صفش از 429 ریخت من داشتم تماشا میکردم چون توصیه کسی که مرا با بورس اشنا کرد خرید ثتران بود که البته منم خریدم و نیمه راه فروختم ولی اون موند و 429 فروخت و همان روز هم از بورس تا 3 سال رفت
      حالا فرض کنیم سقفش 150 بوده . بازدهی میشه 95% ؟؟؟ خیلی بیشتر از اینها میشد
      سقف 429 که شما میگید، "بدون تعدیل" هست. اونیکه من میگم 150. قاعدتا انتظار دارم که افزایش سرمایه و سود نقدی و آورده، همگی توش لحاظ شده باشه.

نظر

• b4city
        عضو فعال
        • Nov 2020
        • 4128

در اصل توسط Elcid پست شده است View Post
        سلام رفیق
        میگم رفیق چون سالها است آیدی شما تو ذهنم هست و براتون احترام قائل هستم
        اما بحث من کلیت بورس بود نه تک سهم ها و صنایع مختلف شما بفرمایید بازدهی کل بورس چقدر بوده ؟ اما حتی اگه بخواهیم مثلا همین صنعت ساختمان که جزو ضعیف ها بوده را بررسی کنیم با لحاظ قیمت و افزایش سرمایه و سود نقدی و ... به همان میانگین ۸۵۰ درصد میرسیم
        وآذر ۱۶۰۰ درصد
        ثقزوی ۱۷۰۰ درصد
        کرمان ۱۴۰۰ درصد
        ثنظام۱۴۰۰ درصد
        کیسون ۱۰۰۰ درصد
        ثنام ۱۵۰۰ درصد
        ثعتما ۴۰۰۰ درصد
        ثتوسا ۲۰۰۰ درصد
        ثاباد ۱۰۰۰ درصد
        البته ثتران هم ۷۰ درصد و ثشرق ۴۵ درصد
        میانگین۳۸ سهم ساختمانی را حساب کنید
        البته بهتره کاری به تک سهم و صنایع مختلف و خبهمن و خودرو ۱۵۰۰ درصد نداشته باشیم
        شما که اهل حساب و کتاب هستید به بنده که همین امروز وارد بورس شدم بفرمایید اگه در سقف سال ۹۲ پولم را تقسیم میکردم بین همه سهم های بورس تا الان با تمام ریزش های یک سال گذشته چقدر بازدهی داشتم
        دوستان دیگر هم اگر تمایل داشتند با عدد و رقم بفرمایند استفاده کنیم
        سلام و درود ممنون لطف دارید . منم شما را میشناسم و به احترامتون و سایر دوستان حساب کتاب کردم
        عرض کردم خدمتتون پایه ای ها را حساب نکردم
        ظاهرا برخی پایه ای ها بازدهی بالاتری داشتند ولی خب در رقم میانگینش من بازم شک دارم به رقم 850% برسیم

ولی قبول کنیم پایه ای ها ملاک نیستند . الان وقتی از گروهی حرف میزنیم از جمله همین ساختمانی ها اولین چیزی که به ذهن میرسد همین وساخت و ثتران و کرمان و ثنوسا و ثاخت ... است نه ثخور و ثزاگرس و ثنظام ... که ممکنه حتی اسمشون هم برای خیلی از فعالان بازار و حتی با چندین سال سابقه بورسی اشنا نیست چه برسد به اینکه سهامدار اینها باشند
        وقتی قرار بر خرید از این گروه باشد یا مثلا خبری خوش از گروه ساختمانی بیاد یا پول یهوئی بیفته توش چند درصد از همین فعالان سایت از بازار پایه خرید میکنند ؟ به نظر من 90% تمرکز فعالان بازار میره سمت بازار اصلی

بازار پایه که اصلا گمنام بود . بازار توافقی بود و مثل ستاره سهیل برخی روزهای سال معامله میشد تا اینکه از اسفند 95 و حدود 5 سال پیش اومد در لیست خرید فروش های روزانه و انلاین ها مجاز شد و اصلا نمادهاش به گوشمون خورد
        من شخصا تا 5 سال قبل اسم این بازار پایه ها حتی به گوشم نخورده بود و 1 دانه سهم از هیچ کدام خرید نداشتم .

بله با شما موافقم بازدهی کل بازار که خوب بوده . حتی همین الان با این همه ریزش در بسیاری از نمادها بازم خوبه . من نگفتم بازدهی کل بورس بد بوده . خودم در اولین کامنت گفتم فکر میکنم یک چهارم بازار باشند که الان زیر سود بانکی و اوراق باشند

شما گفتید کمتر سهمی از سقف 92 تا الان بازدهی کمتر از بانک و اوراق داشته و من گفتم زیاد هستند ولی منکر بازدهی خوب و کلی در بازار نیستم
        خودم چندین بار در ماه های گذشته از رشدهای بالا حرف زدم و ایجاد حباب در بسیاری از گروه ها و تک نمادها و کاملا با شما موافقم در مجموع بورس با سبدی متنوع خوب بوده . البته میدونید که الان دیگه خسته ام و چند بار هم گفتم این بورس بازی دیگه اعصاب فولادین میخواد و حتی پشیمانم از اینکه 13 سال اینجا وقت گذاشتم و کامنت های بسیاری در این زمینه داشتم که هم شما و هم سایر دوستان احیانا مطالعه کردید

حالا اینکه میگید اگر سال 92 امده بودم و پولم را تقسیم کرده بودم چقدر بازدهی بود رقم دقیقی ندارم ولی خب به شرطی که سبد متنوع باشد و از انواع صنایع بازدهی قانع کننده ای داشته ولی بازم با این ریزش اخیر بازدهی اونی نبوده که خیره کننده باشد
        آخرین ویرایش توسط b4city؛ 2022/01/20, 11:11.

نظر

• SARDAR_S
          عضو فعال
          • Oct 2020
          • 506

کرم از خود درخته

وقتی مسولان حرام خوار بورس اول گزارش افتضاح ذوب را روانه بازار میکنن و جو را بهم میزنند اخر هفته گزارشات خوب بقیه شرکتها را منتشر میکنن

بجای جلسه موزخوری این کلاهبرداران حقه باز را دستگیر و محاکمه کنید و افراد باشرف را جایگزینشون کنید

نظر

• b4city
            عضو فعال
            • Nov 2020
            • 4128

در اصل توسط davoo پست شده است View Post
            دوستان فکر کنم این افزایش سرمایه که حساب کردید در صورتی درسته که یکباره انجام بشه ولی اکثرا در چند بار صورت گرفته که حساب کتاب روبکلی تغییر میده اگه اشتباه عرض کردم تصحیح بفرمایید .تشکر
            سابقه سهم در tse صفحه 82
            15 دی ماه 92

نظر

• b4city
              عضو فعال
              • Nov 2020
              • 4128

در اصل توسط davoo پست شده است View Post
              دوستان فکر کنم این افزایش سرمایه که حساب کردید در صورتی درسته که یکباره انجام بشه ولی اکثرا در چند بار صورت گرفته که حساب کتاب روبکلی تغییر میده اگه اشتباه عرض کردم تصحیح بفرمایید .تشکر
              بله درسته در چند بار است برخیشون
              اتفاقا در محسابات سایت ها و نمودارهای تعدیلی برای مواردی که چند افزایش سرمایه از اورده بوده خطای اول در اولین افزایش سرمایه حکم همان خشت اول است که کج نهاده میشود و دیوار حساب کتاب تا ثریا کج میرود و خطای درصدهای محاسباتی بیشتر میشود

نظر

• am!n
                Banned
                • Jan 2022
                • 236

سلام و درود ممنون لطف دارید . منم شما را میشناسم و به احترامتون و سایر دوستان حساب کتاب کردم
                عرض کردم خدمتتون پایه ای ها را حساب نکردم
                ظاهرا برخی پایه ای ها بازدهی بالاتری داشتند ولی خب در رقم میانگینش من بازم شک دارم به رقم 850% برسیم

ولی قبول کنیم پایه ای ها ملاک نیستند . الان وقتی از گروهی حرف میزنیم از جمله همین ساختمانی ها اولین چیزی که به ذهن میرسد همین وساخت و ثتران و کرمان و ثنوسا و ثاخت ... است نه ثخور و ثزاگرس و ثنظام ... که ممکنه حتی اسمشون هم برای خیلی از فعالان بازار و حتی با چندین سال سابقه بورسی اشنا نیست چه برسد به اینکه سهامدار اینها باشند
                وقتی قرار بر خرید از این گروه باشد یا مثلا خبری خوش از گروه ساختمانی بیاد یا پول یهوئی بیفته توش چند درصد از همین فعالان سایت از بازار پایه خرید میکنند ؟ به نظر من 90% تمرکز فعالان بازار میره سمت بازار اصلی

بازار پایه که اصلا گمنام بود . بازار توافقی بود و مثل ستاره سهیل برخی روزهای سال معامله میشد تا اینکه از اسفند 95 و حدود 5 سال پیش اومد در لیست خرید فروش های روزانه و انلاین ها مجاز شد و اصلا نمادهاش به گوشمون خورد
                من شخصا تا 5 سال قبل اسم این بازار پایه ها حتی به گوشم نخورده بود و 1 دانه سهم از هیچ کدام خرید نداشتم .

بله با شما موافقم بازدهی کل بازار که خوب بوده . حتی همین الان با این همه ریزش در بسیاری از نمادها بازم خوبه . من نگفتم بازدهی کل بورس بد بوده . خودم در اولین کامنت گفتم فکر میکنم یک چهارم بازار باشند که الان زیر سود بانکی و اوراق باشند

شما گفتید کمتر سهمی از سقف 92 تا الان بازدهی کمتر از بانک و اوراق داشته و من گفتم زیاد هستند ولی منکر بازدهی خوب و کلی در بازار نیستم
                خودم چندین بار در ماه های گذشته از رشدهای بالا حرف زدم و ایجاد حباب در بسیاری از گروه ها و تک نمادها و کاملا با شما موافقم در مجموع بورس با سبدی متنوع خوب بوده . البته میدونید که الان دیگه خسته ام و چند بار هم گفتم این بورس بازی دیگه اعصاب فولادین میخواد و حتی پشیمانم از اینکه 13 سال اینجا وقت گذاشتم و کامنت های بسیاری در این زمینه داشتم که هم شما و هم سایر دوستان احیانا مطالعه کردید

حالا اینکه میگید اگر سال 92 امده بودم و پولم را تقسیم کرده بودم چقدر بازدهی بود رقم دقیقی ندارم ولی خب به شرطی که سبد متنوع باشد و از انواع صنایع بازدهی قانع کننده ای داشته ولی بازم با این ریزش اخیر بازدهی اونی نبوده که خیره کننده باشد
                توی این حالت بهترین معیار بنظرم قویترین صندوقهای امروز بازار هست،صندوق etf اطلس (که متعلق به کارگزاری مفید هست و قطعا دست آماتور هم نبوده که بگیم بلد نبودن همونطور که امروز از سقف شاخص زیر20%درضرره و قطعا عملکردش از 95%فعالای بازار بهتر بوده) دقیقا بدترین زمان توی بورس پذیره نویسی شد یعنی آذر 92 و سقف شاخص
                الان صندوق اطلس از سقف 92 حدودا 22-23 برابر شده،بماند که این صندوق تا سال 97 هم حتی از سود بانکی هم عقبتر بوده و ضررمحض محسوب میشده؛بنظر من که خیلی خیره کننده و خاص با این همه ریسک و ترس در بورس نبوده،الان یکی میاد میگه آپارتمان و خودرو و سکه و دلار اینقدر رشد نکرده،شاید درست باشه ولی اون سال یکی زمین خاص میخرید شاید از این بهتر هم میگرفت،مثلا زمینهای شمال بنظرم درهمین حد رشد کرده یا زمینهای ویلایی که اطرافش آباد شده رشدی حتی بیشتر این داشتن

اکثریت هم که خودشون سبد بستن بنظرم بازدهیشون از سقف 92 تا الان بنظرم از این صندوق کمتر بوده،نمونش میثم که یادمه یکبار گفت 15 برابر شده بوده
                این صندوقها تازه به انواع رانتها و سهمیه ها مجهز هستن مثل سهمیه عرضه اولیه و اطلاعات نهانی و...
                بماند که کاربر اسمشو نبر:Dاز 98 تا 1400 فقط پولشو31 برابر کرده،حتما قبلش هم 40 برابر کرده بوده و از سقف 92 تا امروز پولش 1200 برابر شده/:.yead.:/

نظر

• مرشد
                  عضو فعال
                  • Mar 2012
                  • 683

هم اکنون مقابل مجلس

نظر

• ht18
                    عضو جدید
                    • Jun 2019
                    • 11

در اصل توسط Elcid پست شده است View Post
                    رهاورد که مشکلی نداره سقف قیمت 92 ثتران هم 150 نبوده روز 15 دی تا 429 رفته قیمت پایانیش 404 بوده 150 تعدیل شده است که کاری بهش ندارم
                    بعضی ها از طریق نمودار تعدیل شده بازدهی را حساب میکنند که اشتباه است چون در تعدیل شده افزایش سرمایه سود نقدی قیمت مبدا محاسبه را پایین میبرد و به صفر نزدیک میشه روی نمودار سهم های قدیمی این بهتر دیده میشه مثلا شکربن یا مثلا چافست که روی نمودار تعدیل شده در سال 88 قیمتش 50 ریال است که بعضی ها میگویند با قیمت 770 تومان امروز 150 برابر شده در حالی که چافست از سال 88 تا امروز 70 برابر شده
                    آقای السید برای چافست که گفتید 70 برابر شده آیا سودهای نقدی پرداختی رو هم در محاسبات در نظر گرفتید؟

نظر

• abdolhossein
                      عضو فعال
                      • Feb 2019
                      • 1589

در اصل توسط مرشد پست شده است View Post

هم اکنون مقابل مجلس

داشتم لایو تجمع رو نگاه می کردم. یهو مامور نیروی انتظامی به فیلمبردار گفت گوشی ت رو بده !!
                      بعد هم دیگه هیچ خبری از تجمع در اینستاگرام و تلگرام توییتر بورس مخابره نمی شه.
                      ظاهرا گوشی شون رو هم جواب نمی دن.
                      !!!

نظر

• مرشد
                        عضو فعال
                        • Mar 2012
                        • 683

نظر

• مرشد
                          عضو فعال
                          • Mar 2012
                          • 683

نظر

• مرشد
                            عضو فعال
                            • Mar 2012
                            • 683

وعده های 3 روزه پول ملت می سوزه

نظر

• مدافع
                              ستاره‌دار(5)
                              • Oct 2020
                              • 2446

درود

با احترام به حضور یافتگان

به نظرم اکثرا همون زنبیل به دستانی باشند که پشت در دفاتر حضور داشتند.

سال پیش خیلی ها قبول داشتن بازار فوق حباب حتی تو فروم فیلتر شده هم شاهدش بودیم. تو همون تالار من خودمم میگفتم داریم حباب دست به دست میکنیم!

منتها طمع یا اعتیاد یا هر چیز دیگه باعث شد تو بازار بمانیم و حباب ها رو دست به دست کنیم به خیال اینکه قدیمی و باتجربه هستیم میتوانیم با کمترین ضرر در بریم.

من همون موقع هی ورود و خروج میکردم گیر نیفتم بعد میدیم تازه کارها خوابیدن رو سهم. میشینن از سودهای وحشتناکشون میگن!

بعد به من میگفتن تو با این همه سابقه چرا خودت نبستی (حتما پشت سرم پوز خند میزدن) ما اگر میدونستیم بورس اینجوری زودتر می اومدیم! اون موقع من چه داشتم بگویم؟

هر جوابی میخواستم بدم تهش با خودشون میگفتن یا دروغ میگه یا خیلی پرت! وقتی استدلال طرف این بود وقتی تجدید ارزیابی میده گپش باید به سرعت پر کند! چه حرفی میشد زد!

الان از اون ها خیلی هاشون حتی بعد ریزش با سود خوب خارج شدن یک تعداد هم موندن قید بورس زدن و پیگیر نیستن! اونایی موندن که خیلی ضرر هستند!

نظر

• b4city
                                عضو فعال
                                • Nov 2020
                                • 4128

در اصل توسط am!n پست شده است View Post
                                توی این حالت بهترین معیار بنظرم قویترین صندوقهای امروز بازار هست،صندوق etf اطلس (که متعلق به کارگزاری مفید هست و قطعا دست آماتور هم نبوده که بگیم بلد نبودن همونطور که امروز از سقف شاخص زیر20%درضرره و قطعا عملکردش از 95%فعالای بازار بهتر بوده) دقیقا بدترین زمان توی بورس پذیره نویسی شد یعنی آذر 92 و سقف شاخص
                                الان صندوق اطلس از سقف 92 حدودا 22-23 برابر شده،بماند که این صندوق تا سال 97 هم حتی از سود بانکی هم عقبتر بوده و ضررمحض محسوب میشده؛بنظر من که خیلی خیره کننده و خاص با این همه ریسک و ترس در بورس نبوده،الان یکی میاد میگه آپارتمان و خودرو و سکه و دلار اینقدر رشد نکرده،شاید درست باشه ولی اون سال یکی زمین خاص میخرید شاید از این بهتر هم میگرفت،مثلا زمینهای شمال بنظرم درهمین حد رشد کرده یا زمینهای ویلایی که اطرافش آباد شده رشدی حتی بیشتر این داشتن

اکثریت هم که خودشون سبد بستن بنظرم بازدهیشون از سقف 92 تا الان بنظرم از این صندوق کمتر بوده،نمونش میثم که یادمه یکبار گفت 15 برابر شده بوده
                                این صندوقها تازه به انواع رانتها و سهمیه ها مجهز هستن مثل سهمیه عرضه اولیه و اطلاعات نهانی و...
                                بماند که کاربر اسمشو نبر:Dاز 98 تا 1400 فقط پولشو31 برابر کرده،حتما قبلش هم 40 برابر کرده بوده و از سقف 92 تا امروز پولش 1200 برابر شده/:.yead.:/
                                بورس را اولین بار از زبان یکی از مقامات بلند پایه کشور به اسم قمار و از زبان احمدی نجات شنیدیم /:.grlim:./
                                یکی از دقیق ترین حرفائی که در کل 8 سال دوران گند زدنش شنیدیم

خلاصش اینه ، بیا اینجا و تاریکی برو و برو یا میخوری به دیوار و میپکی یا یهو یه در باز میشه و روشنائی ایجاد میشه و وارد گلستان میشی و اما این گلستان معمای حل شده است . وقتی حل میشه کار را اسان میکنه و دست را باز میگذاره که بیائیم بگیم ببین چقدر خوب بوده .
                                هر چند در بورس اگر کسی ریسک گریز باشد و فقط روی سهام بنیادی و بزرگ و به قول معروف استخوان دار برود مثل فولاد و امثالهم خیالش راحت تر است ولی حتی همین فولاد هم بدون ریسک است ؟ خیر . خدای ناکرده یکی از این کوره های به اسم کوره بلندش که محل پخت و ذوب و پرداخت ذغال سنگ است مشکل پیدا کنه یا اصلا منفجر شود قیمتش نصف میشه

همین کلوند محسن خان و عزیزمون ، اگر یکی از کوره های پختش داغون شود که احتمالش هست یا 4 تا دستگاه پرسش از بین بره ، در صف فروش قفل میشه

بازار های دیگر و موازی رشدها کند تر است ولی اهسته و پیوسته است . رکودها کمتر است . ریزشی به اون شکل نداریم مگر اینکه مثلا در شهری زلزله بیاد و قیمت ملک در اون شهر بپکه یا جنگ شود و فلان شهر مورد تهاجم واقع شود
                                اگر بحث جنگ باشد که بورس کلیتش به خطر است ولی سایر بازارها بطور کلی و همگی در خطر نیستند . مثلا ملک میپکه چون کشوری که در جنگ است ملک دیگه ارزش ندارد ولی ارز بالا میره
                                شما اگر بازارهای دیگر پول خوابونده باشی و یهو نیاز پیدا کنی و الزاما مجبور باشی نقد کنی ، احتمالش کمه که پولتون نصف و یک چهارم و غیر شود . سر به سر یا سود و زیانی نه چندان چشمگیر خارج میشی

ولی شما همین صندوق اطلس که مثال زدید
                                فرض کنیم کسی همون سال 97 مجبور بوده از این صندوق خارج شود ، بعد از سالها با دست خالی و دست از پا درازتر باید میرفت
                                بورس مشکلش همینه . رشد و نزول ها خارج از تصور است و کاملا حکم قمار دارد . سالها می مونی و هیچی و بعد در عرض یک چهارم سالهای خون دل خوردنت یهو می بینی چند برابر میشه . برد با کیه ؟ اونی که در همین یک چهارم اومده و رفته . رفتنش مهمه

الان اگر یکی در طول یکی 2 سال قبل وارد شده باشد و اصل سرمایش الان نصف و کمتر شده باشد که اکثرا همینطور هستند و به اجبار پول لازم شود چه خاکی باید به سر کند ؟ تا کی صبر کند به اصل پول برسد ؟ نامشخص
                                تا کی صبر کند وارد سود از دست رفته حتی بانکی شود ؟ نامشخص
                                تا کی صبر کند تا با تورم سر به سر شود ؟ نامشخص
                                تا کی صبر کند تا وارد سود شود ؟ نامشخص

حالا فرض کنیم 3 سال دیگه دوباره این بورس چند بر ابر شود ولی وقتی الان طرفو به خاک سیاه نشونده تکلیف چیه و پول لازم شدنش چه حکمی دارد ؟ تکلیف خریدار ثتران و ثباغ چیه که 8 سال است در صورت ماندن ، نصف سود بانکی هم نگرفته ؟ به همین دلیل است که اصرار بر اینه که پول مورد نیاز و ضروری هرگز نباید در این بازار وارد شود

رستورانی را در نظر بگیرید که هم غذاهای خوب و دلچسب داره و هم مسموم کننده . هر کسی بنا بر شانس یا تخصصش در غذا ممکنه دلچسبش به کامش اید ولی عده ای مسموم شوند
                                اینجا نه میشه این رستوران را خوب بدانیم و نه کلا بد . حکمش چیه ؟ برو یه چیزی بخور یه جوری میشه دیگه

در مورد پول لازم شدن ، قبلا گفتم دوستی دارم سالها رو مداران بود و بعد ولساپا ... این بنده خدا در بدو ورودش به بورس حتی 2 سال قبل از من ، زیان زیاد دید . بی تجربه و از این سهم به اون سهم و کلی ضرر تا اینکه سال 92 و همون حدودای سقفی که ازش حرف زدیم رفت رو مداران و گفت دیگه سهامداری میکنم ولی رفت رو یه سرطان . یکی بهش گفته بود طرح شاپرک داره و چی و چی و تا سال بعد این سهم 2000 میشه . اون موقع که خرید 350 بود

6 سال رو مداران موند و عاقبت تابستان 98 خارج شد و بعد وبانک و در نهایت ولساپااااااااا .... ای داد بیداد
                                همه سودها پرید و دیگه از طرف خانواده تحت فشار شدید بود که خسته شدیم یه فکری برامون بکن . دیگه برای نجات خودش و روان از دست رفتش و حفظ خانوادش که داشت از دست میرفت همین هفته قبل نصفو نقد کرد و ماشین خرید . پیر شد و از بین رفت و سرمایش نابود شد تو این کار و البته مقصر هم خودش بود که اویزان افرادی شد که فریبش دادند

سالها خون دل خورد و گفت شاسی بلند میخرم و عاقبت سمند شد و کلی بدبختی . اینام هست
                                خلاصش اینه که همه اینارو پذیرفتیم و موندیم شاید هم به اجبار ولی من شخصا دیگه خسته شدم از این موش و گربه بازی
                                آخرین ویرایش توسط b4city؛ 2022/01/20, 12:40.

نظر

در حال کار...
                                X