جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • b4city
    عضو فعال
    • Nov 2020
    • 4141

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
    درود ....به اینا و شاخص سازیشون لعنت....همه کارشون شاخص سازی و آمارسازی هست ....خودشون بگن و خودشون از خودشون تشکر کنن...من ترسم ازین هست ...بعد تعطیلات ..باز بیفتن به جان بازار و بگن بازار دیگه معادل تورم رشد کرده ..و وظیفه خودشون رو انجام شده بدونن...من که سی درصد سبد رو فروختم دیروز ...این طوری با خیال راحت تر میشه تعطیلات رو طی کرد ...چون نمیدونم برا هفته آینده چه نقشه ای کشیدن
    درود . بله همه چی امکان پذیر است . اینام نخوان نقشه شومی در سر بپروارنند ، احتمال زیاد شنبه یکشنبه رو 2100 عرضه زیاد داشته باشیم . منم بخشی نقد هستم
    رد هم بشیم نمیدونم تا کجا میتونیم بریم . ولی خب اکثرا انتظار یک اصلاح را دارند و رخدادش دور از انتظار هم نیست . در صورت رخداد ، درصدش هم مشخص نیست
    ولی خب هر کی فول سهم باشد ، با توجه به خیز دلار و داغ شدن مجدد بازار خودرو حتی بدتر از قبل و انتظارات تورمی از همین روزهای اول سال که از زبان خود مردم قهرمان میشنویم و روند اخر بازار امروز ، نگرانی برای تعطیلات نیست

نظر

• b4city
      عضو فعال
      • Nov 2020
      • 4141

در اصل توسط سهامدار 67 پست شده است View Post
      سلام دوست عزیز

سال 99 رو که یادتونه و فراموش نکردین!؟ پس اجازه بدین یه خاطره از خودم براتون نقل کنم بنده اون سال پایان هر ماه غالبآ نقد میشدم و شناسائی سود میکردم و به خودم هی میگفتم الآنه که بازار بریزه! اما ماه بعد میدیدم از ریزش خبری نیست ماه فروردین و خصوصآ اردیبهشت سال بعد فقط با نوسانگیری پایان هر ماه سود خوبی شناسایی کرده و نقد میشدم و به سودهای کمتر قناعت میکردم درست مانند ماه های قبلتر... خرداد ماه که شد کمی در نقد شدن تردید داشتم! با اینکه بازار کم کم داشت وارد یک اصلاح بزرگ میشد! تیرماه که رسید هی از خودم میپرسیدم مگه من چمه!؟ چرا نباید مثل فعالین دیگر بیشتر سود کنم! حتی مبتدی های بازار رو میدیدم که فقط با نگهداری سهمای سبدشون از من بیشتر تو سود رفته بودند و برام خیلی عجیب بود! دقیقآ همون زمان بود که به این باور رسیده بودم فعلآ از ریزش سنگین خبری نیست (باور غلط) و با شروع ریزش آهسته و نم نمک بازار من بیشتر وارد خرید شدم(تصمیم اشتباه) و دقیقآ زمانی که باید میترسیدم! هیچ ترسی نداشتم! و بعدش همگی شاهد بودیم که چه اتفاقی افتاد همگی فریب خورده بودیم... همگی در دامی بزرگ گرفتار شدیم... در حال حاضر به عقیده من درست زمانی که همگی به این باور برسیم که شاخص برای مثال از سد مقاومت 2100 عبور کرد و دیگه از ریزش و اصلاح خبری نیست! همون موقع شاید زمان اصلاح فرسایشی باشه! عبور کردن از این مقاومت به تنهایی برای تصمیم گرفتن ما در ماندن و یا خروج از این بازار اهمیت چندانی نداردبلکه تثبیت بالای این مقاومت به مدت حداقل 3 روز مهمتر هستش هر چند شخصآ به شکستن این مقاومت و تثبت شدن بالای آن چندان خوش بین نیستم. چون اعتقاد دارم روند کلی این بازار در همه ابعاد دست بازارساز هستش و دلیلی نمیبینم که بازار ساز با عجله بخواد شاخص رو از سد همه مقاومتها عبور بده! هنوز تا پایان دوره ریاست جمهوری رئیسی بعلاوه دور دوم که به احتمال زیاد انتخاب بشه! چند سالی باقی مونده و یازارساز هنوز با این شاخص خیلی کار داره و نیاز به چکش کاری زیادی داره به هر حال به نظرم توی هر مقطع زمانی صعود یک اصلاح ولو کوتاه مدت به مانند دفعات قبل نیاز هستش و این اصلاح چند روزی دیر و زود داره اما قطعی هستش حالا کجای نردبان هستیم!! هر کس واسه خودش یک نظری داره و من هم نظرم رو چه قبلآ و چه الآن کاملآ واضح و شفاف گفتم و به نظرم توی همین ماه اصلاح باید شروع بشه ... نظر شخصی و به احتمال زیاد اشتباه/.:biggrinsmiley.:/
      درود
      53 هزار بار /.:biggrinsmiley.:/ از رخداد تلخ 99 حرف زدیم چطور ممکنه فراموش کنیم ؟ جای 99 تا اخر عمر خوب نمیشه و یکی از تلخ ترین خاطرات اقتصادی ما تا اخر عمر است

از صداقتتون در بیان رفتار معاملاتی 99 که داشتید خرسندم
      کل گفته های شما را میپذیرم و موافقم اتفاقا منم مثل شما همواره خوش بین نیستم و بارها با کازینو خواندن این بازار نقدها وارد کردم ، و اتفاقا بخشی همین روزهای ابتدای سال نقد شدم هر چند در این تصمیم یکیش خوب بود و یکیش بد ، و به نظر منم کمی دور از ذهن است که به قول شما همه مقاومتها را یه کله رد کنیم و در کامنت قبلی هم گفتم انتظار بسیاری است که اصلاحی در کار باشد . فکر میکنم شنبه یکشنبه عرضه زیاد داریم

در مورد دور دوم ریاست کسی که گفتی امیدوارم کار به اونجا نکشه

نظر

• b4city
        عضو فعال
        • Nov 2020
        • 4141

در اصل توسط Arian02 پست شده است View Post
        آقا عرض ادب و ارادت
        حاجی یاد گذشته ها و تالار قبلی بخیر
        شما از حدود شاخص ۱۵۳۰ که گفتیم بازار برمیگرده و خوبم برمیگرده شروع کردی فروختن و فرمودی هر مثبتی فرصت فروشه
        شما و یه سهامدار عمده دیگه ...اون بنده خدا از خجالت چیزی نمینویسه تو این تاپیک ولی شما شاخص ۵۰۰هزار اومده بالا و هنوز سر حرف اشتباهت هستی
        فکر نکنم درست باشه سهامداری به سابقه شما بفروشه و عین این سهامدارای خردی که جدیدا وارد شدن شروع کنه به بد گفتن تا وقتی که بازار منفی بشه و پستشو ریپلای کنه مثل رفیقمون و بگه به موقع هشدار دادم ولی دو روز بعدش شاخص ۳۰۰تا اومده بالا
        بازار اصلاح خواهد داشت کجاش بماند ....ولی مطمعن باشید اصلاح مد نظر شما نخواهد بود سهامی که فروختین رو با اون قیمت فروشتون بعیده بتونید پس بگیرید
        قبول اشتباه خودش یه بخش بزرگی از معاملاته تو بازارهای مالی اونم از شخصی با سابقه و سرمایه شما
        شخصا از این پستتون متعجب شدم که الان رو با ۹۹ قیاس کردید
        موفق باشید
        درود دوست خوب . قصد دفاع از کسی ندارم ولی به هر حال باید همه نظرات را شنید ( البته اینجا باید مطالعه کرد . شنیداری نیست )
        همه ما یه جاهائی درست گفتیم و به وقتی دیگر اشتباه
        ضمن اینکه با گفتن جملاتی شبیه به اینکه شما همونی که فلان میگفتی و از این قبیل را نباید تبدیل به پتک کنیم

موضوع بی ربطی را الان میخوام بگم ، در مورد سیاست هم من موافق نیستم به عده ای بگیم شما همونی که یه وقتی انقلابی بود یا رای میدادی یا اصلاحی بودی و فلان ... پس حالا هم همونی !!! مگر اینکه همون باشه . ولی اگر تغئیر مشهود باشد باید از گذشته گذر کرد

جسارت نباشه جناب عالی هم فکر میکنم 2 ماه قبل نظر بر اصلاح داشتید و نقد شده بودید
        خودم در 30 ماه گذشته 50 بار نقد و سهم شدم در بخشی از سبد و البته هیچ وقت نه هنگام سهم و نه نقد بودن اصراری بر نظرم نداشتم

منم دیروز در تاپیک دیگری گفتم فروش به صلاح خودم یا دیگری است ، ولی خرید دیگه نمیکنم . در صورتی که ممکنه اشتباه باشد . شاید چندین بار دیگر هم اشتباه داشتم . دیگران هم دارند
        در این بازار هر نظری میتونه قابل اتکا باشد و هیچ رخدادی غیر منتظره نیست فقط به قول داش مهدی درصد احتمالش کم و زیاد داره

این بازار دست من و شما نیست و فکر کارگردان های اصلی را هیچ وقت نمیتونیم بخونیم که اگر چنین بود هرگز هیچ شکوه ای از این بازار هم نبود و همه ما خرسندترین افراد جامعه بودیم
        آخرین ویرایش توسط b4city؛ 2023/03/30, 01:44.

نظر

• پروواز
          ستاره‌دار(6)
          • Sep 2020
          • 5236

اگرچه دلار بالای ۵۰ هم رسیده ولی یه تفاوت رشد فعلی بورس با رشد ۹۹ این هست که کمتر سهمی قفل در صف خرید میشه یا صف خریدش برای چند روز دوام میاره. شاخص هم یه کله بالا نمیره یا به قول دوستان شل کن سفت کن رفتار میکنه. رفتار سهم ها یا گروه های مختلف هم که نگاه کنیم، رفتار گله ای کمتر شده و همزمان رشد نمیکنن. اگر همین روند ادامه پیدا کنه میشه ماند و امیدوار بود آهسته و پیوسته دو سه سال جاماندگی بورس جبران بشه ولی اگر رفتار گله ای شکل گرفت و برای مثال یه هفته کل بازار قفل در صف خرید شد من به شخصه به فکر خروج خواهم افتاد.

نظر

• طيب
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 3067

در اصل توسط پروواز پست شده است View Post
            اگرچه دلار بالای ۵۰ هم رسیده ولی یه تفاوت رشد فعلی بورس با رشد ۹۹ این هست که کمتر سهمی قفل در صف خرید میشه یا صف خریدش برای چند روز دوام میاره. شاخص هم یه کله بالا نمیره یا به قول دوستان شل کن سفت کن رفتار میکنه. رفتار سهم ها یا گروه های مختلف هم که نگاه کنیم، رفتار گله ای کمتر شده و همزمان رشد نمیکنن. اگر همین روند ادامه پیدا کنه میشه ماند و امیدوار بود آهسته و پیوسته دو سه سال جاماندگی بورس جبران بشه ولی اگر رفتار گله ای شکل گرفت و برای مثال یه هفته کل بازار قفل در صف خرید شد من به شخصه به فکر خروج خواهم افتاد.

سلام وعرض ادب و احترام

نوع روندها متفاوت است

در روندهای پر شتاب غالبا تغییرات کلان همراهی می‌کنند

خروج باید دلایل بنیادی داشته باشد و الا صرف پرشتاب بودن در مقطعی دلیلی بر خروج نیست

در تمامی عملکردهای بازارها انواع روندها وجود داره

باید نوع روند را شناخت با توجه به تغییرات کلان

بازار سرمایه فعلا خیلی از تطابق مقادیر تغییرات کلان فاصله داره

ودر مقطع فعلی صحبت از اصلاح های عمیق صحیح نیست

بعضی از شرکت ها حتی با دلار ده هزار تومانی هم تطابق ندارند

البته لازم به یادآوری است با توجه به کم عمق بودن بازار سرمایه کشور ما و دخالت های حقوقی ها در انواع روند ها باید این رفتارها را در خرید و فروش ها لحاظ کرد

در مقطع فعلی ارزانترین بازار همین بازار سرمایه است

ارادت

نظر

• nima3
              عضو عادی
              • Apr 2013
              • 208

سلام
              صرفنظر از تحلیل های بورسی من تجربه خودم را ذکر کنم.سال 98 یک پروژه فرو سیلیکو را تهیه کردیم با دلار 20 هزار تومان با دوره برگشت سرمایه 2و نیم ساله و هزینه سرمایه گزاری 170 میلیاردی //
              الان همون طرح را با 600 میلیلرد نمیشه تموم کرد.
              یا یکی از کارخانه ها ارزش بازارش به قدری بالا رفته بود که میشد 4تا کارخونه مشابه با این سرمایه احداث کرد .
              البته تابستان سال قبل به تعادل منطقی رسید اما با این رشد شش ماهه گذشته دلار مجددا فاصله زیاد شده (بطور معکوس )و حباب منفی پیدا کرده است.یعنی حالا حالاها جا برای رشد داره
              فکر میکنم در شرایط فعلی بازار کم نداشته باشیم از این شرکته

نظر

• afshinamin
                عضو فعال
                • Jul 2013
                • 4495

کاری ندارم هفته دیگه اصلاح داریم یانه
                خیلی از موادغذایی در عرض سه ماه دوبله شده قیمتشون
                همیشه فکرمی‌کنم بورسیها یه آدم مجرد هستن خونه باباهه فقط میخورن و میخوابن خبر از قیمتها ندارن که آتیش میزنم به سهامشون!!!یا اینکه فتوسنتز میکنند

نظر

• window
                  ستاره دار (1)
                  • Nov 2020
                  • 242

هیچ اصلاح بدی در شاخص در کار نیست
                  فوقش کمی درجا زدنه
                  تجربیات گذشته مربوط به شرایط گذشته هست
                  با این وضعیت رشد نقدینگی ،سالی ۵۰ درصد رشد در شاخص، کمترین عدد معقول هست.
                  اگر ساز و کار ارز مبادله ای را خراب نکنند، دیگر سرکوب ارزی مانند گذشته وجود نخواهد داشت.این تفاوت مهم شرایط امروز ، با شرایط گذشته است.
                  تا حالا که نقدینگی در دوره رئیسی از ۳۸۰۰ به ۶۳۰۰ رسیده . یعنی فاجعه.
                  بنابراین دلیلی نمی بینم که بعدا بتوانند کنترل کنند.
                  اصلا اجزای جامعه(از مردم عادی تا اقتصاددانان و حکومتی ها) آمادگی ذهنی لازم برای بسیج شدن در مقابل رشد نقدینگی را ندارند.
                  لعنت به صدا و سیما ملی.
                  ناشایست سالاری جامعه را به اینجا کشاند
                  این نتیجه ی فرهنگ شورای نگهبانی در تمام اجزای جامعه است.
                  این فرهنگ ،ارثیه شوم شیخ فضل الله نوری در انقلاب مشروطه بود
                  این ارثیه ۷۰ سال بعد در تغییر فرمانروا در ۱۳۵۷ توسط جدیدها،تئوریزه شد و شد آنچه نباید میشد.

نظر

• Arian02
                    عضو فعال
                    • Sep 2020
                    • 1713

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                    درود دوست خوب . قصد دفاع از کسی ندارم ولی به هر حال باید همه نظرات را شنید ( البته اینجا باید مطالعه کرد . شنیداری نیست )
                    همه ما یه جاهائی درست گفتیم و به وقتی دیگر اشتباه
                    ضمن اینکه با گفتن جملاتی شبیه به اینکه شما همونی که فلان میگفتی و از این قبیل را نباید تبدیل به پتک کنیم

موضوع بی ربطی را الان میخوام بگم ، در مورد سیاست هم من موافق نیستم به عده ای بگیم شما همونی که یه وقتی انقلابی بود یا رای میدادی یا اصلاحی بودی و فلان ... پس حالا هم همونی !!! مگر اینکه همون باشه . ولی اگر تغئیر مشهود باشد باید از گذشته گذر کرد

جسارت نباشه جناب عالی هم فکر میکنم 2 ماه قبل نظر بر اصلاح داشتید و نقد شده بودید
                    خودم در 30 ماه گذشته 50 بار نقد و سهم شدم در بخشی از سبد و البته هیچ وقت نه هنگام سهم و نه نقد بودن اصراری بر نظرم نداشتم

منم دیروز در تاپیک دیگری گفتم فروش به صلاح خودم یا دیگری است ، ولی خرید دیگه نمیکنم . در صورتی که ممکنه اشتباه باشد . شاید چندین بار دیگر هم اشتباه داشتم . دیگران هم دارند
                    در این بازار هر نظری میتونه قابل اتکا باشد و هیچ رخدادی غیر منتظره نیست فقط به قول داش مهدی درصد احتمالش کم و زیاد داره

این بازار دست من و شما نیست و فکر کارگردان های اصلی را هیچ وقت نمیتونیم بخونیم که اگر چنین بود هرگز هیچ شکوه ای از این بازار هم نبود و همه ما خرسندترین افراد جامعه بودیم
                    عرض ادب
                    به هیچ وجه نمیخوام این بحث کش داده بشه چون شناخت خوبی از جناب سهامدرا 67 دارم
                    به هیچ عنوان پتک و...که فرمودید مطرح نیست که صد البته در مورد ایشون قابل طرح نیست اصلا ....تو بازارهای مالی رایج ترین چیز اشتباه کردنه که مال همه هست
                    منتها عرض من اینه که دو موضوع مطرحه اولی عدم اصرار به اشتباه که محرز شده برای همه بهتره که دلیل اشتباه تشخیص داده بشه و تجارب قبلی افزوده بشه اگر معذرت خواهی از شخص تحلیلگر هم باشه که بزرگی و متانتش رو میرسونه
                    و دوم بحث، بحث انتظار هست که انتظارمون از ایشون این نیست (که میدونم چند نفر حتی ممکنه چند ده نفر پیروی از مطالب ایشون رو داشته باشن و سهام معرفی شده اش رو بخرن )که خب بنابراین مسئولیتش رو بالاتر میبره برای همین هم تو پست بعدی نوشتم پیروی از معاملات و تحلیل دیگران برای بلند مدت کاملا اشتباهه
                    از طرفی همون طور که خودشون گفتن و اشتباه سال 98-99 رو مطرح کردن به نظر بنده همین الان هم دارن همون اشتباه نوسان گیری بد موقع رو انجام میدن که باعث کم شدن سود میشه
                    همین روند رو خیلیها خواهند داشت تا انتهای بازار که باز توی تور خواهند افتاد کلیت بازار های مالی همین هست
                    .
                    در مورد نقد شدن خودم هم، بله نقد شدم منتها تقریبا سقف شاخص1650 بود که انتظار اصلاح حداقل 10-15 درصد داشتم تو سهام که اتفاق هم افتاد و کف 1530-1550 هم عرض کردم که برگشت البته خودم بالاتر با ده درصد منفی سهام فروخته شده وارد شدم که میتونست تا 20 حتی 30 درصد بره که عجله کردم برای ورود
                    .
                    متاسفانه خیلی از دوستان توی تشخیص روند بازار و شاخص اشتباه تحلیلی و احساسی زیادی دارن و تحلیلشون معمولا خلاصه میشه تو تغییرات شاخص طی دو الی 3 روز قبل و نهایتا 2-3 روز بعد رو تحلیل میکنن.....و معمولا بهانه اینه که بازار ایران دستکاریه و نمیشه چند روز بعد رو درست پیش بینی کرد
                    کم پیش میاد که تشخیص درستی از روند اتی داده بشه و با قطعیت نظر داده بشه و درست هم در بیاد
                    برخی نگاهشون به عدد شاخص و قرمز یا سبزی تو همون روزه که ممکنه طی یک روز نظرشون رو 180 درجه تغییر بدن !!!!

نظر

• رادین1
                      عضو فعال
                      • Dec 2018
                      • 4720

یک توصیه به دوستان ممکنه که منفعتی ایجاد کند . در روند صعودی سهامداری به مراتب بهتر از نوسانگیری است . شرایطی برام پیش اومده که تقریبا یکماهی میشه دسترسی به سیستم معاملات آنلاین ندارم همین باعث شده است که دست بیقرارم کمی آروم بگیره و در مقایسه با ماههای قبل وقتی حساب می کنم ارزش سبدم به مراتب بالاتر از زمانی رفته که روزانه در حال جابجایی بودم .
                      چند تا سهم خوب و با سابقه درخشان بخیرید و به نوسانات جزیی بازار توجه نکنید چیزی که مشخص است و اکثر فعالین بازار به آن اذعان دارند این است که بازار بورس فعلا خیلی باید رشد کند تا جبران عقب ماندگی از سایر بازارها نماید .

نظر

• window
                        ستاره دار (1)
                        • Nov 2020
                        • 242

در اصل توسط window پست شده است View Post
                        در مورد اونجایی که از نقدینگی و زایش آن صحبت کردید از منظر دیگری نگاه کنیم.
                        زایشگاه نقدینگی در اقتصادهای سالم کجاست؟
                        دریک اقتصاد سالم:
                        یک نفر پول توسط بانک مرکزی معادل مثلا 100 تومان را بعنوان حقوق دریافت و آن را دربانکی سپرده گذاری میکند. آن بانک، حدود 12 تومان آنرا به عنوان سپرده قانونی به بانک مرکزی می دهد و 4 تومان را بعنوان نقدینگی پیش خود نگه می دارد. در آن صورت بانک می تواند باقیمانده پول(یعنی 84 تومان) را به فرد دومی وام دهد. حال فرد دوم به بانک مراجعه می کند و دوباره آن 84 تومان را سپرده گذاری می کند و در نتیجه بانک می تواند با کسر سپرده قانونی و نقدینگی، حدود 71 تومان پول باقیمانده را به فرد سوم وام دهد و این فرآیند تا آخر ادامه می یابد. مجموع پولهای سپرده گذاری شده در بانک در دفعات مختلف با فرض کسر 16 درصد بابت سپرده قانونی و نقدینگی، رقمی حدود 600 تومان سپرده در آن بانک خواهد شد. در مثال فوق، به 100 تومان پول منتشره بانک مرکزی پایه پولی یا پول پرقدرت گفته می شود. و به 600 تومان پول سپرده گذاری شده در بانک، نقدینگی و به نسبت "نقدینگی به پایه پولی"، ضریب فزاینده پول می گویند. در این مثال ضریب فزاینده برابر ۶ هست
                        پس نرخ سپرده قانونی بانک نزد بانک مرکزی اهرمِ کنترلِ "ضریب فزاینده پولی"است. بعنوان مثال چنانچه متوسط نرخ سپرده قانونی بانکها، 10 درصد باشد در آنصورت ضریب فزاینده 10 برابر(تقسیم 100 به 10) و چنانچه نرخ سپرده قانونی 16.5 درصد باشد، ضریب فزاینده حدود 6 برابر خواهد بود. بانک مرکزی با اهرمِ "سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی"، حجم نقدینگی در اقتصاد را کنترل می کند.
                        یعنی اگر مثلا ذخیره قانونی ۵۰٪ باشد ،بانک فقط می تواند روی مابقی سپرده هایش حساب کندو طبق مثال بالا نقدینگی تولید شده خیلی کمتر از ۶۰۰ تومان خواهد بود
                        نتیجه:
                        هنگامی که بخواهند تولید را حمایت کنند نرخ ذخیره قانونی را کم می کنند تا نقدینگی جامعه زیاد شود و تقاضا زیاد شود و تولید از رکود بیرون بیاید
                        در ایران چطور است ؟
                        وقتی بسیاری از بانکها سالهاست ناتراز هستند و بانک مرکزی جبران می کنند دیگر صحبت کردن از ذخیره قانونی نزد بانک مرکزی فقط یک جوک است
                        در ایران اون ۱۰۰ تومان اولی که گفتم،به دستور دولت وحشتناک زیادتر شده است(استقراض کرده و یا ارائه ارز و درخواست معادل ریالی آن بوده) و باعث شده حجم نقدینگی زیاد شود در بیست سال اول انقلاب افزایش نقدینگی از این‌قسمت بوده است
                        در بیست سال بعدی بانکها هم آمدند وسط میدان و با ناترازی خود ،عملا بانک مرکزی را به سمت عدد ۸ برای ضریب فزاینده کشاندند و عامل افزایش نقدینگی شدند
                        ضمن اینکه میزان میزان ناترازی آنها به خودی خود مثل عرضه پول باقدرت عمل کرد و به شدت نقدینگی کشور را زیاد کرد
                        ===========
                        خب این داستان زایشگاه نقدینگی در ایران و جهان.
                        ولی نکته مهم اینست نقدینگی جای دیگر قابلیت زایش ندارد
                        بنابراین اگر این زایشگاه سروسامان بیابد، و اجازه ی زایمان ندهد، خودبخود تمام اجزای کشور به دنبال اصلاح خود خواهند گشت.
                        و ساختارهای فساد زا با بن بست مواجه می شوند.
                        =====
                        بعضی ، ساختار ناسالم را نمی بینند و دائما بر طبل بالا بردن نرخ بهره بانکی می کوبند
                        =======================
                        این در مورد زایشگاه و تاثیر مهم سر و سامان دادن به آن.
                        پس ما یک مساله داریم و آن چرایی میل به زایش نقدینگی است
                        و یک مساله داریم که عبارت است از : نحوه ی زایش نقدینگی
                        و در نحوه زایش نقدینگی، مکان زایش نقدینگی منحصر به فرد است و آن سیستم بانکی است
                        و منحصر به فرد بودن یعنی اینکه جایی دیگر قابلیت زایش ندارد بنابراین خاصیت ویژه، می توان با کنترل سیستم بانکی بقیه ساختار را مجبور به اصلاح کرد.
                        ========
                        حالا البته بخشی از پیشنهاد من پرداختن به عرایض بالاست
                        و ...
                        الف: در پست فوق ، پایه پولی و نقدینگی و ضریب فزاینده و ذخیره قانونی و چند چیز دیگر دا معرفی کردم
                        نظریه مقداری پول یا همان QTM، به صورت زیر است
                        mv=py
                        ب: این فرمول چه می گوید؟
                        الف: سمت راست:
                        قیمت × جی دی پی واقعی
                        که حاصلش می شود جی دی پی اسمی
                        سمت چپ:
                        حجم نقدینگی × سرعت گردش این نقدینگی
                        که حاصل این هم می شود جی دی پی اسمی

ب: ساده تر بگو؟
                        الف:
                        سمت راست= ارژش کل تولید داخلی
                        سمت چپ= کل هزینه ی پرداخت شده برای سمت راست
                        ب: سمت راست که واضح هست ولی سمت چپ را بیشتر توضیح میدی؟
                        الف: کجایش را نفهمیدی؟
                        ب: چرا حاصلضرب نقدینگی در سرعت گردشش می شود کل هزینه ی پرداخت شده برای سمت راست؟
                        الف:توضیحش کمی طول می کشه
                        ب: باشه بگو
                        الف: یادت هست در پست قبلی چه جوری پایه پولی چند برابر شد و شد نقدینگی؟
                        ب: بله یادمه بازم می خونم
                        الف: خب مقداری از نقدینگی میاد بیرون بانک و می ره توی معامله
                        ب:خب که چی؟
                        الف: نفر اول میبره مغازه جنس می خره (۱)
                        بعد نفر دوم یعنی مغازه دار پنج روز دیگه می ره باهاش بنک داری و جنس می خره(۲)
                        نفر سوم یعنی بنک دار ۱۰ روز بعدش میده دخترش بره خرج خودش کنه (۳)و ...
                        فرض کن در سال مثلا ۲۰ بار با آن پول اولی چیزی خرید شد
                        می گویند سرعت گردش آن پول ۲۰ بار در سال است
                        ب: خب هنوز کامل جا نیافتاده.
                        الف:خب مجبوریم بریم سراغ پست قبلی
                        پایه پولی ۱۰۰ بود
                        نقدینگی شد ۶۰۰
                        حالا فرض می کنیم ۹۰ درصدش در بانک چمباتمه بزنه یعنی ۵۴۰
                        و ۶۰ تومانش بره برا خرید
                        و طبق بالا،۲۰ بار باهاش خرید بشه
                        ۶۰×۲۰
                        میشه ۱۲۰۰
                        ۵۴۰ توی بانک بود میشه ۱۷۴۰
                        پس اون ۱۰۰ تومان اولی به اندازه ۱۷۴۰ ارزش عملکردی داشت
                        الان دیگه فکر کنم بدیهی است که چرا
                        سمت راست=سمت چپ
                        ب:اوکی
                        =====
                        الف :تا اینجای کار
                        نظریه QTM را به همراه مفهوم آن ارائه کردم
                        ب: راستی این QTMاز کجا اومده؟
                        الف: quantity theory of money
                        یا هممون نظریه مقداری پول
                        ب: تمام شد؟
                        الف:نه تازه میخوایم از دو طرف فرمول مشتق بگیریم
                        ب:یا حضرت فیل!!
                        الف : نترس یعنی اگه دو طرف تساوی با هم مساویند، تغییرشونهم در یک زمان مشخص با هم مساویند
                        به این میگن مشتق گیری
                        ب: حالا این چه فایده ای داره؟
                        الف: بذار مشتق بگیریم بعد خودت متوجه میشی
                        ب:بگیر هرچی دلت می خواد بگیر!!
                        الف: صبور باش
                        mv=py
                        بعد از مشتق گیری میشه:
                        'm'v+mv'= p'y+py
                        ب: اینا چیه نوشتی ؟ ها؟
                        الف : داری اذیت می کنی نمی تونم که تفسیر همش رو هر دفعه بنویسم فرض من اینه که مشتقگیری رو دیگه بلدی
                        ب:باشه می بخشمت خودم بلدم ادامه بده
                        فقط بگو دنبال چی هستی؟
                        الف: چیزی که دنبالش مشتق p هست
                        ب: یعنی چی؟
                        الف: تغییر قیمت در طول زمان
                        ب: منظورت تورم دیگه؟
                        الف:آفرین
                        اگه یه کم این ور اونورش کنی میرسی به:
                        p'=(m'v+v'm - py')/y
                        اما 'y تغییر تولید داخلیه که در مدت زمان کم مثلا یک روز تقریبا ناچیزه و صفر در نظر میگیرند
                        بحث اشتغال کامل و اینچیزاست که فعلا بیخیال میشیم تا زود به نتیجه برسیم
                        خب وقتی 'yصفر بشه:
                        p'=(m'v+mv')/y
                        در یک اقتصاد سالم که نقدینگی در زمان کم ،چیزی زیاد نمیشه داریم:
                        m'=0
                        یعنی تغییر نقدینگی مساوی با صفر است
                        آنوقت فرمول تبدیل میشه به:
                        'p'=(m/y)×v
                        این یعنی
                        سمت چپ = تورم
                        سمت راست = نسبت نقدینگی به چی دی پی ضربدر تغییر سرعت گردش پول
                        ب:جان خودت یه کم بازش کن بهتر بفهمم چی میگی
                        الف:
                        تورم('p) متناسب است با تغییر سرعت گردش پول('v)
                        یعنی اگه سرعت گردش پول سال بعد از ۲۰ بشه ۱۸ ، ۱۰٪ کم می شود و چون تورم هم با اون متناسبه ، تورم هم ۱۰٪ کم میشه
                        پس در اقتصاد سالم میگن نرخ بهره رو زیاد گی کنیم تا پولها توی بانک بمونه تا در مثال بالا اون ۱۷۴۰ درسال بعد کمتر بشه و تورم مهار بشه
                        ب:عجب جونوری هستند این اقتصادهای سالم.
                        حالا ایران هم اینجوریه؟
                        الف: نه عزیزم باید برگردیم از این قسمت فرمول مرور کنیم:
                        p'=(m'v+mv')/y
                        در ایران روزانه بیش از ۶ همت نقدینگی زیاد میشه این یعنی نمی توانیم بگوییم:
                        m'=0
                        از طرفی اگه نرخ بهره رو زیاد کنیم چون آخر سال بانکها نمیتونن پس بدن و ناترازیشون مثل چاپ پول عمل میکنه، ممکنه امسال کمی ' v کم بشه ولی حجم m زیاد میشه جوری که نه تنها به هدفمان نرسیدیم بلکه تورم بدتری ایجاد می شود
                        ولی در اقتصاد سالم ،به اندازه ای نرخ بهره رو می برند بالا که بانکها توانایی مثبت نگه داشتن ترازشون رو از دست ندن.
                        و این فرق ایرا با اقتصاد سالمه
                        بنابراین بالا بردن نرخ بهره نه تنها مفید نیست بلکه سرتاسر ضرره.
                        ب: متوجه شدم ولی اگه یه کم گیج شدم چکار کنم؟
                        الف: ده بار این پست و پستی که نقل قول کردم رو بخون.
                        ============================
                        دوستان من تلاشمو کردم که اشکالات عزیزانی که در این سایت مدام بر بالا بردن نرخ بهره اصرار دارند را رفع اشکال کنم
                        ولی خود آدم هم باید بخواد تا اشکالش برطرف بشه وگرنه نمیشه که نمیشه
                        با هر زبونی که بگی آخرش بدهکارت می کنند
                        ======
                        نیاز نیست برا خودمون تاپیک بزنیم و فقط اجازه ی خواندن به دیگران بدهیم
                        اگه کسی نوشته های کسی رو بخواد روی اسم کاربریش کلیک می کنه و تمام نوشته هاش بالا میان و استفاده میکنه به همین راحتی.
                        مگه اینکه بخواد با کار رسانه ای حرفش رو تحمیل کنه .یا خیلی حساس باشه یا واقعا به این نتیجه رسیده باشه که دیگران خیلی آماتور هستند
                        وگرنه هر معلمی میدونه سر کلاس رفتن و به چالش کشیده شدن توسط دانش آموزان چقدر در پیشرفت خودش موثر.
                        با احترام قلبی فراوان به ایشان
                        والسلام
                        آخرین ویرایش توسط window؛ 2023/03/31, 02:50.

نظر

• امیدازاد
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 3769

سلام..ممنون از وقت و زحمتی که برا نوشتن گذاشتید ...این "گردش پول" را چطور می سنجند ؟؟

نظر

• پروواز
                            ستاره‌دار(6)
                            • Sep 2020
                            • 5236

تا زمانی که بورس عقب ماندگی چند ساله از تورم را جبران نکنه هر اصلاحی برای شاخص فقط زمانی خواهد بود. راحت سهام ارزشمند را نباید از دست داد مگر جایگزین بشه با سهمی دیگه.
                            متوسط قیمت آپارتمان در تهران به متری بالای ۶۰ میلیون رسیده !

نظر

• b4city
                              عضو فعال
                              • Nov 2020
                              • 4141

در اصل توسط Arian02 پست شده است View Post
                              عرض ادب

.
                              متاسفانه خیلی از دوستان توی تشخیص روند بازار و شاخص اشتباه تحلیلی و احساسی زیادی دارن و تحلیلشون معمولا خلاصه میشه تو تغییرات شاخص طی دو الی 3 روز قبل و نهایتا 2-3 روز بعد رو تحلیل میکنن.....و معمولا بهانه اینه که بازار ایران دستکاریه و نمیشه چند روز بعد رو درست پیش بینی کرد
                              کم پیش میاد که تشخیص درستی از روند اتی داده بشه و با قطعیت نظر داده بشه و درست هم در بیاد
                              برخی نگاهشون به عدد شاخص و قرمز یا سبزی تو همون روزه که ممکنه طی یک روز نظرشون رو 180 درجه تغییر بدن !!!!
                              درود و احترام
                              بله اکثرا بر همین اصول استوار است
                              تحلیل ها بر اساس دو سه روز پس و پیش است یا روزانه

یکم بازار شل شود ریزش انچنانی و برعکس ، روز بعدش یکم سفت شود صعود انچنانی در تحلیل های اکثر تکنیکالیستها هم دیده میشه
                              مثال از همین هفته گذشته ، روزی که خودرو صف فروش شد و البته جمع و جور شد یعنی همین یکشنبه گذشته 6 فروردین ، من عمده تحلیل ها و نمودارهای تحلیل شاخص را دیدم مبنی بر این بود که یه اصلاح داریم و نقاط حمایتی شاخص ترسیم شد در حالی که روز بعد برگشت و او.مد تا اینجای فعلی

به هر حال باید به اونام کمی حق داد ، شرایط شاخص و بازار سرمایه که همواره پیش بینی بلند مدتیش سخت بوده و خواهد بود ، الان شرایط کلی کشور مشخص نیست داره به کجا میره و موضوع و گرفتاری فکری در کلیت وضعیت اقتصادی کشور به شکلی است که فراتر از بازار سرمایه اش رفته

نظر

• window
                                ستاره دار (1)
                                • Nov 2020
                                • 242

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                                سلام..ممنون از وقت و زحمتی که برا نوشتن گذاشتید ...این "گردش پول" را چطور می سنجند ؟؟
                                سلام
                                اگر منظورتان روش محاسبه ی سرعت گردش پول هست،بدون وارد شدن به مباحث ریاضی، باید عرض کنم:
                                یک دید از بالا هست که همان QTMهست
                                یعنی جی دی پی (به قیمت جاری) را تقسیم بر حجم نقدینگی می کنند تا سرعت گردش پول در یک سال بدست آید
                                اما یک دید دیگر از درون مساله است که هر ساله تعداد زیادی از دانشگاههای مختلف در پی یافتن آن هستند و هرکسی به فراخور توانایی و دیدگاهش چیزهائی را عنوان می کند.
                                اجازه دهید که دید از بالا و غیر بالا را با یک مثال روشن کنم
                                یک سد پر از آب داریم
                                بعد از سد در پایین دستها، می خواهند سرعت عبور آب را حساب کنند
                                بعضی در همان پایین ها به تلاش می پردازند
                                پیچ و خم ها را در نظر می گیرند
                                عمق و اصطکاک و دهها متغیر دیگر تا بتوانند سرعت عبور آب را بدست آورند
                                کسی هم در آن بالا ایستاده مقدار خروجی آب از سد را می داند و حجم گلوگاه های پایین را هم می شناسد و می داند تمام آب خارج شده از سد از این گلوگاهها باید عبور کند بنابراین با یک ضرب و تقسیم ساده سرعت را در آن گلوگاههابدست می آورد
                                این دومی که احتمالا نتیجه را هم دقیقتر بدست می آورد ، همان دید از بالاست که عرض کردم
                                اما فقط یک مشاهده گر است
                                اما آن اولی ممکن است نتیجه ی بسیار ضعیفتری بدست آورد اما توانایی مداخله دارد
                                او نسخه می پیچد می گوید این پیچ را بردارید اینجا را حوض سیمانی کنید و آنجا را وسعت دهید و یا تنگ کنید و مهندسی می کند و از این نظر حائز اهمیت است
                                ======
                                در اقتصادهای سالم پرداختن به کنترل سرعت گردش پول با سیاستهای انقباضی و انبساطی، انجام می شود و بحرانهای تورم و یا رکود را برطرف می کند
                                اما در ایران فعلی اساسا پرداختن به سیاستهای مهار تورمی که به کنترل سرعت گردش پول می پردازند، در تعیین سرنوشت تورم محلی از اعراب ندارد دلیلش را دیشب کامل نوشتم.
                                =============================
                                ضمنا اگر آماری درمورد سرعت گردش در سالهای مختلف می خواهید موجود هست
                                بعضی سالها حتی یک و خورده ای هم شده بعضی سالها به ۶ یا ۷ هم فکر کنم رسیده.
                                چون به دلایلی که گفتم محاسبه آنرا حائز اهمیت در ایران با این ساختار غلط نمی دیدم اطلاعات آماری کمی در موردش دارم.
                                ببخشید.

نظر

در حال کار...
                                X