کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
اندکی صبر، سحر نزدیک است... فعالان بازار سرمایه معتقدند به انتهای تونل وحشت بورس نزدیک شدهایم و روزهای روشن درراه است.
نیما فاضلی کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با بورسنیوز در این خصوص بیان کرد: مهمترین چالش بازار سرمایه، اعتماد ازدسترفته است. اگر بتوان اعتماد سرمایهگذاران را دوباره جلب کرد، قطعاً شاهد بهبود در وضعیت بازار سرمایه خواهیم بود.
عدهای منتظر انتخابات ریاست جمهوری بودند و از مدتها قبل اعتقاد داشتند با نزدیکی به زمان برگزاری انتخابات، بازار سرمایه اوضاع بهتری خواهد داشت. این خوشبینی ناشی از تجربه دورههای قبل است و همواره در مقطع انتخابات، بازار سرمایه رونق میگیرد اما؛ با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی کشور و همچنین اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار برای حمایت از بازار سرمایه و منفیهای چندماهه این بازار، به نظر میرسد تمام محرکها برای رشد بازار سرمایه آماده بوده و این بازار همچون فنری فشردهشده منتظر محرک ورود حقیقیها به بازار است تا یک حرکت صعودی را آغاز کند. این حقیقیها، همانهایی هستند که انتظار دارند دولت جدیدی روی کار بیاید که سیاست متفاوتی در قبال بازار سرمایه داشته باشد. نکته مثبت این ماجرا این است که این روزها شاهد بازگشایی برخی نمادها هستیم که در ریزش بازار سرمایه، افت چندانی نکرده بودند و درگیر صف فروش بودند و حالا با یک بازگشایی بدون دامنه نوسان، افت ۳۰ تا ۴۰ درصدی داشته و به تعادل رسیدهاند.
فاضلی اضافه کرد: برای مثال در معاملات دیروز(شنبه) نماد "فاراک" بعد از مدتها قفل در صف فروش، معاملات پرحجمی را تجربه کرد. علاوه بر این، تصویب طرح عایدی سرمایه و اخذ مالیات از ملک و خودرو و... راهی برای سرمایهگذاری در این بازارها بازنخواهد گذاشت؛ معتقدم با اجرایی شدن این مصوبه مجلس، بازار سرمایه تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. از منظر تحلیل تکنیکال، دو روز آینده برای بازار سرمایه از اهمیت بسیار برخوردار است و اگر جریان ورود نقدینگی به بازار سرمایه ادامه یابد و خبر سیاسی خاصی به بازار سرمایه ارائه نشود، میتوان به تداوم سبزی بازار خوشبین بود. در این صورت، سرمایهگذارانی که سبد مناسبی چیدهاند، برندگان واقعی روزهای آینده خواهند بود.
این کارشناس بازارسرمایه گفت: در پاسخ به این سؤال که در صورت اتمام منفیهای بازار، بورس تهران تا پایان سال جاری پتانسیل رشد تا چه محدودهای را دارد، گفت: معتقدم تا پایان سال جاری، سقف قبلی را دوباره لمس خواهیم کرد و مجدداً کانال ۲ میلیون واحدی فتح میشود.
وی با اشاره به انتخابات پیش رو، تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل خوشبینی به رشد بازار سرمایه، اقبال و توجه کاندیداهای ریاست جمهوری نسبت به بازار سرمایه است. این بازار با بازار سرمایه ۸ سال قبل کاملاً متفاوت است و با حضور ۵۰ میلیون سهامدار در این بازار، تغییرات آتی در روند بازار سرمایه بسیار مؤثر خواهند بود. نکته اینجاست که مشکلات بازار سرمایه در سال گذشته ناشی از کسری بودجه دولت و تأمین مالی از طریق بازار سرمایه بود. بههرحال بازار سرمایه یکی از ابزارهای تأمین مالی است و تأمین مالی دولت از بازار سرمایه بهخودیخود اتفاق بدی نبود؛ اما مشکل اینجا بود که هیچ مدیریتی صورت نگرفت و نقدینگی واردشده به بازار سرمایه به مسیر مناسبی هدایت نشد.
این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: علاوه بر سختگیریهای بدون منطق بورس و فرابورس برای پذیرش شرکتهای جدید در بازار سرمایه، برنامهای هم برای حجم نقدینگی رو به رشد است و با توجه به این نقدینگی، بازار سرمایه هم فراز و نشیب خواهد داشت. ولی باید جریان نقدینگی در این بازار بهگونهای هدایت شود که بازار فقط به محلی برای تأمین مالی دولت بدون هیچ مدیریت و حمایتی، تبدیل نشود. فراموش نکنید صرف تأمین مالی دولت از بازار سرمایه و بعد هم رها کردن این بازار به حال خود، شبیه شرایطی است که برای گرم کردن یک کلبه، چوبهای در و دیوار آن را به آتش بکشیم و انتظار داشته باشیم آن کلبه آسیب نبیند. تأمین مالی دولت از طریق بازار سرمایه، به معنای واگذاری سهام دولتی و از دست دادن مالکیت و مدیریت شرکتها است. این اتفاق، خبر خوبی است و مردم باید به جنبه مثبت این اتفاق و خارج شدن مدیریت شرکتها از ید دولت در صورت واگذاری سهام شرکتها نیز توجه داشته باشند.
فاضلی در خاتمه در معرفی صنایع مناسبتر برای سرمایهگذاری تا پایان سال جاری، اظهار کرد: یکی از منطقیترین و مناسبترین صنایع برای سرمایهگذاری، صنایع کامودیتی محور شامل سهمهای بزرگ گروه فلزات اساسی و سنگ آهنی؛ صنعت پتروشیمی؛ صنعت پالایشی و برخی سهمهای بانکی به ترتیب اولویت برای سرمایهگذاری جذاب خواهند بود. ضمن اینکه برخی صنایع داخلی همچون سیمانیها هم به سبب احتمال افزایش نرخ محصول، گزینههای نسبتاً مناسبی خواهند بود.
از کجا معلوم دارن میفروشن!! شاید دارن به کدهای شخصی کد به کد میکنند! و افکار عمومی رو با این کد به کد کردنها فریب میدهند! اگه به معنای واقعی کلمه اینها فروشنده بودند! امروز نباید شاخص کل اینقدر رشد کنه! این که پول مردم بیچاره و امثال من و شما نیست که داره بازار رو حرکت میده! خود همین حقوقیها و صندوقها هستن
از کجا معلوم دارن میفروشن!! شاید دارن به کدهای شخصی کد به کد میکنند! و افکار عمومی رو با این کد به کد کردنها فریب میدهند! اگه به معنای واقعی کلمه اینها فروشنده بودند! امروز نباید شاخص کل اینقدر رشد کنه! این که پول مردم بیچاره و امثال من و شما نیست که داره بازار رو حرکت میده! خود همین حقوقیها و صندوقها هستن
مجلس با عرضه محصولات ایران خودرو و سایپا در بورس کالا موافقت کرد
سخنگوی کمیسیون صنایع :
October 14, 2020
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس از مخالفت با فروش محصولات ایران خودرو و سایپا به نرخ ۵ درصد کمتر از قیمت بازار و موافقت با عرضه محصولات در بورس کالا خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حجتاله فیروزی درباره تصمیمات جلسات مشترک اعضای کمیسیون صنایع و معادن، وزارت صنعت و خودرو سازان به خانه ملت گفت: در این جلسات راهکارهای کاهش قیمت خودرو مطرح و بررسی شد. در وهله نخست خودروسازان و وزارت صنعت خواستار فروش خودرو با قیمت 5 درصد کمتر از قیمت بازار بودند که نمایندگان مجلس به صراحت مخالفت کردند.
وی افزود: راهکار نمایندگان برای ساماندهی بازار خودرو ، فروش خودرو در بورس کالا بود که موافقت و مقرر شد طرح ساماندهی که اکنون در کمیسیون صنایع و معادن در حال بررسی است به عنوان راهکار بلندمدت برای بهبود شرایط صنعت خودرو و کاهش قیمتها در نظر گرفته شود.
این نماینده مجلس ارائه راهکارهای کوتاه مدت برای ساماندهی بازار خودرو را یکی دیگر از موضوعات مورد بررسی در جلسات برشمرد و ادامه داد: مقرر شد سیاست قیمتگذاری توسط دو خودروساز طبق ضوابط قیمتگذاری کالای تولید داخل (ضوابط هیأت تعیین و تثبیت قیمتها) بصورت ماهانه تعیین و ملاک فروش خودرو قرار گیرد و به عنوان راهکار کوتاه مدت در نظر گرفته شود.
فیروزی عنوان کرد: از آنجایی که موضوع فوق باید در قالب یک ماده واحده تصویب شود در صورتی که بصورت طرح یا لایحه در مجلس بررسی و تصویب شود زمانبر خواهد بود که می توان از دو مسیر شورای عالی سران قوا یا تبصره یک ماده 45 آیین نامه مجلس مصوب شود.
Sent from my MAR-LX1M using Tapatalk
چندی پیش دریکی از شهر های مشهور که اسمش نمیارم چاله ای وسط پیاده رو بود که هرکس ازآنجا ردمیشد داخل چاله می افتاد و پاش میشکست. شهرداری با عقلای شهر جلسه میذاره(همین نماینده های مجلس هم بودن) که چیکار کنیم؟ عقلا میگن یک ماشین اورژانس بذاریم کنار چاله هر کی افتاد توش سریع برسونن بیمارستان! از فردا یک ماشین اورژانس کنار چاله بود و وقتی یکنفر می افتاد تو چاله سریع می رسوندن بیمارستان!! اما تا ماشین برگرده یکی دیگه افتاده بود و اون بدبخت تا اورژانس برسه کارش تموم شده بود! دوباره جلسه میذارن عقلا اینبار تصمیم جسورانه دیگری میگیرن و یک شکسته بند هم همراه ماشین اورژانس کنار چاله میذارن که همانجا مردم مداوا کنن!!!از فردا اینکارو میکنن. خیابون شلوغ میشه راه بندون میشه و کلی مشکلات پیش میاد .شهردار با عصبانیت تشکیل جلسه میده و میگه شما چه عقلایی هستید که بلد نیستید راه حل مشکل بگید .اونجا یکی از همین نماینده ها که حضور داشت بلند میشه و میگه من یک راهی دارم که همه مشکلات حل میکنه!!! همه با شگفتی راه حل جویا میشن!!!!نماینده میگه بهترین کار اینه چاله رااز این محل به پیاده رو کنار بیمارستان منتقل کنیم تا هرکس افتاد توش بلافاصله بدون هزینه و مشکل به بیمارستان منتقل کنن.همه برای نماینده مجلس کف میزنن جوری که خودشون هم کف میکنن!!!! شهردار هم سریع دستور میده یک چاله بزرگتر کنار بیمارستان حفر کنن و چاله قبلی بپوشانند و اینطوری میشه که مشکل حل میشه و همه به خوبی و خوشی زندگی می کنن!!!
نظر