در اصل توسط vion پست شده است
View Post
من از نظر تورم و قیاس با تورمی را میگم که دماسنج اصلیش دلار است . جز اینه ؟ دلار دماسنج و نبض و ملاک اصلی است
من بطور کلی و قیاس دلاری و مارکت هر شرکت و سهم مربوطه گفتم
انتهای سال 96 به فرض مارکت شرکتی x بوده و تا مرداد 99 مارکت شده 30 تا 150 برابر در حالیکه دلار اون موقع حدود 6.5 برابر شده بود
سقف های تاریخی که لزوما نباید مجدد دیده بشه . مگر با سفته بازی و شامورتی بازی
در سهام بزرگ و شاخص ساز که روی اصول مشخص تری معامله میشوند این موضوع کمرنگ تر است و سفته بازی و دلقک بازی در صعود و ریزش ها کمتر رخ میده . مثلا فولاد یا شستا و پترو پالایشی ها و ... و بانک های بزرگ با سابقه بالا و دولتی ها و ...
به قول شما بهای تعادلی رعایت میشه تا حدی
ولی انبوهی نماد دیگر خیر . شما بهای تعادلی و سقف و کف را نمیتونید ملاک قرار بدید بخصوص این شرکت ها دستخوش خیلی مسائل دیگر هم میشوند . از دزدی گرگی در شرکت ها بگیر تا زیان و سوء مدیریت و .... نمونش غمارگ که مجموعه ای از همه اینها شده 3 سال است ...
عرض کردم من تناسب دلار به شاخص کل را فقط گفتم وگرنه شرکتی میتونه آس و برگ برنده بزرگی رو کنه و 3 برابر دلار رشد کنه یا حتی بیشتر
شرکتی هم میتونه رو به زوال بره و حتی دلار 500 هزار هم بشود ، ولی نتونه به قیمت تعادلی برسه
سهام و شرکت است دیگه و اینجا هم ج.ا است . رو هیچیش نمیشه حساب باز کرد
یهو در شرکتی چه تولیدی از هر نوعیش صنعتی خوراکی برقی تاسیساتی و و ... ، چه سرمایه گزاری و چه خدماتی و غیره ، اتفاق غیر منتظره ای رخ بدهد ، دزدی کلان شود کما اینکه نمونش غمارگ بود، یا تولید رو به کاهش برود ، یا خدماتی باشد و نتونه سرپا بمونه ... اصلا یه گوشه اش منفجر شود یا ...
اینجا دیگه نه کف و سقف و نه قیمت تعادلی و میانگین در بازه مشخص مطرح است و نه تطابق با تورم و دلار و هیچی
از بورس کشوری داریم حرف میزنیم که هیچیش رو حساب نیست و رو هیچیش هم نمیشه حساب باز کرد
منم مثل محسن به همین نتیجه رسیدم که بورس در کشوری که تورم 50% به بالا را تجربه میکنه معنی نمیده
همه اومدند اینجا تا بیش از تورم سود کنند و فقط بخش کوچکی به این هدف نائل میشوند اونم به شرطی که بتونند در نزولها بخرند و صعود ها نقد کنند
به نظر من بورس و سرمایه گزاری در ان ، برای کشوری است که ثبات سیاسی امنیتی دارد و تورم زیر 5% باشد
در چنین کشوری با ثبات سیاسی امنیتی و تورم زیر 5% شما اگر سود کنی ، سودی فزاینده تر از تورم میکنی و اگر زیان هم بکنی دیگه کاسه بدبختی و چه کنم دست نمیگیری که خاک عالم بر سرم شد از تورم عقب ماندم
شمای نوعی را گفتم و کلی گفتم

نظر