جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • b4city
    عضو فعال
    • Nov 2020
    • 4226

در اصل توسط vion پست شده است View Post

شما با چه مفروضاتی قیمت سهم ها را با قیمت دلار تطببق میدین؟
    سقف های تاریخی ،کف های تاریخی،بهای تعادلی و میانگین در بازه های مشخص؟
    کدام یک؟
    قیمت هر سهمی بسته به اینکه اون شرکت چه فعالیتی داشته باشد متفاوت است . لزوما نمیتونه با دلار سنجش شود و اینو نیک دانم
    من از نظر تورم و قیاس با تورمی را میگم که دماسنج اصلیش دلار است . جز اینه ؟ دلار دماسنج و نبض و ملاک اصلی است

من بطور کلی و قیاس دلاری و مارکت هر شرکت و سهم مربوطه گفتم
    انتهای سال 96 به فرض مارکت شرکتی x بوده و تا مرداد 99 مارکت شده 30 تا 150 برابر در حالیکه دلار اون موقع حدود 6.5 برابر شده بود
    سقف های تاریخی که لزوما نباید مجدد دیده بشه . مگر با سفته بازی و شامورتی بازی

در سهام بزرگ و شاخص ساز که روی اصول مشخص تری معامله میشوند این موضوع کمرنگ تر است و سفته بازی و دلقک بازی در صعود و ریزش ها کمتر رخ میده . مثلا فولاد یا شستا و پترو پالایشی ها و ... و بانک های بزرگ با سابقه بالا و دولتی ها و ...
    به قول شما بهای تعادلی رعایت میشه تا حدی

ولی انبوهی نماد دیگر خیر . شما بهای تعادلی و سقف و کف را نمیتونید ملاک قرار بدید بخصوص این شرکت ها دستخوش خیلی مسائل دیگر هم میشوند . از دزدی گرگی در شرکت ها بگیر تا زیان و سوء مدیریت و .... نمونش غمارگ که مجموعه ای از همه اینها شده 3 سال است ...

عرض کردم من تناسب دلار به شاخص کل را فقط گفتم وگرنه شرکتی میتونه آس و برگ برنده بزرگی رو کنه و 3 برابر دلار رشد کنه یا حتی بیشتر
    شرکتی هم میتونه رو به زوال بره و حتی دلار 500 هزار هم بشود ، ولی نتونه به قیمت تعادلی برسه
    سهام و شرکت است دیگه و اینجا هم ج.ا است . رو هیچیش نمیشه حساب باز کرد

یهو در شرکتی چه تولیدی از هر نوعیش صنعتی خوراکی برقی تاسیساتی و و ... ، چه سرمایه گزاری و چه خدماتی و غیره ، اتفاق غیر منتظره ای رخ بدهد ، دزدی کلان شود کما اینکه نمونش غمارگ بود، یا تولید رو به کاهش برود ، یا خدماتی باشد و نتونه سرپا بمونه ... اصلا یه گوشه اش منفجر شود یا ...
    اینجا دیگه نه کف و سقف و نه قیمت تعادلی و میانگین در بازه مشخص مطرح است و نه تطابق با تورم و دلار و هیچی

از بورس کشوری داریم حرف میزنیم که هیچیش رو حساب نیست و رو هیچیش هم نمیشه حساب باز کرد
    منم مثل محسن به همین نتیجه رسیدم که بورس در کشوری که تورم 50% به بالا را تجربه میکنه معنی نمیده
    همه اومدند اینجا تا بیش از تورم سود کنند و فقط بخش کوچکی به این هدف نائل میشوند اونم به شرطی که بتونند در نزولها بخرند و صعود ها نقد کنند

به نظر من بورس و سرمایه گزاری در ان ، برای کشوری است که ثبات سیاسی امنیتی دارد و تورم زیر 5% باشد

در چنین کشوری با ثبات سیاسی امنیتی و تورم زیر 5% شما اگر سود کنی ، سودی فزاینده تر از تورم میکنی و اگر زیان هم بکنی دیگه کاسه بدبختی و چه کنم دست نمیگیری که خاک عالم بر سرم شد از تورم عقب ماندم
    شمای نوعی را گفتم و کلی گفتم

نظر

• مگنوس کارلسن
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 1720

بزرگان....دسته جمعی به گاراژ رفتند....خودرو وخساپا وفولاد....بمِلت رو اونقدر عرضه کردند که ۷میلیاردسهم...تاحالا با حجم بیش ازیک همت ...نگذارندکه صف خرید بمونه....عرضه وتقاضای کنترل شده و الگوریتمی...هرکار دلشون بخواد با بازار میکنند...😁😁
      ماهیچ...مانگاه...

نظر

• مگنوس کارلسن
        عضو فعال
        • Jan 2022
        • 1720

در اصل توسط مگنوس کارلسن پست شده است View Post
        بزرگان....دسته جمعی به گاراژ رفتند....خودرو وخساپا وفولاد....بمِلت رو اونقدر عرضه کردند که ۷میلیاردسهم...تاحالا با حجم بیش ازیک همت ...نگذارندکه صف خرید بمونه....عرضه وتقاضای کنترل شده و الگوریتمی...هرکار دلشون بخواد با بازار میکنند...😁😁
        ماهیچ...مانگاه...
        کوچیکاهم دارن میدون دنبالشون....اغتشاش شد دربازار...

نظر

• vion
          عضو فعال
          • Oct 2020
          • 853

در اصل توسط b4city پست شده است View Post

قیمت هر سهمی بسته به اینکه اون شرکت چه فعالیتی داشته باشد متفاوت است . لزوما نمیتونه با دلار سنجش شود و اینو نیک دانم
          من از نظر تورم و قیاس با تورمی را میگم که دماسنج اصلیش دلار است . جز اینه ؟ دلار دماسنج و نبض و ملاک اصلی است

من بطور کلی و قیاس دلاری و مارکت هر شرکت و سهم مربوطه گفتم
          انتهای سال 96 به فرض مارکت شرکتی x بوده و تا مرداد 99 مارکت شده 30 تا 150 برابر در حالیکه دلار اون موقع حدود 6.5 برابر شده بود
          سقف های تاریخی که لزوما نباید مجدد دیده بشه . مگر با سفته بازی و شامورتی بازی

در سهام بزرگ و شاخص ساز که روی اصول مشخص تری معامله میشوند این موضوع کمرنگ تر است و سفته بازی و دلقک بازی در صعود و ریزش ها کمتر رخ میده . مثلا فولاد یا شستا و پترو پالایشی ها و ... و بانک های بزرگ با سابقه بالا و دولتی ها و ...
          به قول شما بهای تعادلی رعایت میشه تا حدی

ولی انبوهی نماد دیگر خیر . شما بهای تعادلی و سقف و کف را نمیتونید ملاک قرار بدید بخصوص این شرکت ها دستخوش خیلی مسائل دیگر هم میشوند . از دزدی گرگی در شرکت ها بگیر تا زیان و سوء مدیریت و .... نمونش غمارگ که مجموعه ای از همه اینها شده 3 سال است ...

عرض کردم من تناسب دلار به شاخص کل را فقط گفتم وگرنه شرکتی میتونه آس و برگ برنده بزرگی رو کنه و 3 برابر دلار رشد کنه یا حتی بیشتر
          شرکتی هم میتونه رو به زوال بره و حتی دلار 500 هزار هم بشود ، ولی نتونه به قیمت تعادلی برسه
          سهام و شرکت است دیگه و اینجا هم ج.ا است . رو هیچیش نمیشه حساب باز کرد

یهو در شرکتی چه تولیدی از هر نوعیش صنعتی خوراکی برقی تاسیساتی و و ... ، چه سرمایه گزاری و چه خدماتی و غیره ، اتفاق غیر منتظره ای رخ بدهد ، دزدی کلان شود کما اینکه نمونش غمارگ بود، یا تولید رو به کاهش برود ، یا خدماتی باشد و نتونه سرپا بمونه ... اصلا یه گوشه اش منفجر شود یا ...
          اینجا دیگه نه کف و سقف و نه قیمت تعادلی و میانگین در بازه مشخص مطرح است و نه تطابق با تورم و دلار و هیچی

از بورس کشوری داریم حرف میزنیم که هیچیش رو حساب نیست و رو هیچیش هم نمیشه حساب باز کرد
          منم مثل محسن به همین نتیجه رسیدم که بورس در کشوری که تورم 50% به بالا را تجربه میکنه معنی نمیده
          همه اومدند اینجا تا بیش از تورم سود کنند و فقط بخش کوچکی به این هدف نائل میشوند اونم به شرطی که بتونند در نزولها بخرند و صعود ها نقد کنند

به نظر من بورس و سرمایه گزاری در ان ، برای کشوری است که ثبات سیاسی امنیتی دارد و تورم زیر 5% باشد

در چنین کشوری با ثبات سیاسی امنیتی و تورم زیر 5% شما اگر سود کنی ، سودی فزاینده تر از تورم میکنی و اگر زیان هم بکنی دیگه کاسه بدبختی و چه کنم دست نمیگیری که خاک عالم بر سرم شد از تورم عقب ماندم
          شمای نوعی را گفتم و کلی گفتم
          قیمات سهام یا هر کالایی چه سهام باشه چه طلا باشه چه ملک باشه چه برنج و غلات باشه و ماست و لبنیات تا زمانی که پول به سمتش بره میره بالا و وقتی برعکس بشه میاد پایین. منطقی ساده تر و واضح تر از این وجود نداره.جهت پول را کی تعیین میکنه؟پاسخ واضحه ،سهام دار عمده
          سهام دار عمده در اقتصاد ما دولت است و افراد و نهادهای متصل به دولت.
          این که قیمت سهم یا شاخص کل با فلان قیمت دلار منطبق شده یا خیر .. حرفی کلی است و حرف های کلی غالبا چندان قابل اعتنا نیستن.
          ما در بورس با رصد قیمت ها و ردی که سهام دار عمده و اعوان و انصارش از خودشون در حجم معاملات و شکل نمودار و سایر عوامل قابل رصد به جا میزارن حدس میزنیم که جهت پول در شاخص کل یا زیر مجموعه ها به کدوم سمت است و با آزمون و خطا و غالبا ترس و دودلی وارد سهم میشیم و یا سود میکنیم و یا ضرر
          همه ما به درجاتی سفته بازیم .. چه اونی که سالهای سال سهمی را نگه میداره و سود یا زیان مجمع میگیره . چه اون کسی که ساعتی و روزانه و هفتگی خرید و فروش میکنه
          هیشکی هم از این که چه شانسی یا غیر شانسی و یا هر دلیل دیگه ای قیمت سهمش بره بالا و اون بالا رد کنه بدش نمیاد... هر کی غیر از این میگه به صداقتش شک میکنم.
          زمستان 98 به دلیل کرونا و رکود در اقتصاد جهان فروش نفت با مشکل مواجه شد و سهام دار عمده مجبور شد بهره بانکی را به شدت کم کنه و بازار بورس که پیش از ان تنورش داغ شده بود مورد توجه بیشتری قرار گرفت و اغلب سهم ها از بهمن 98 تا مرداد 99 بیش از 5 برابر و بیشتر قیمت شون رفت بالا. بعد که حسابی سهام دار عمده از این سفره گسترده منتفع شد گفت من دیگه بازی نمیکنم.. و نگاه تون دراز مدت باشه و از این قبیل ادبیات آشنا در پایان چرخه ها ..
          این بود که قیمت سهم اومد پایین.
          آیا این بازی ممکنه به دلیل و یا دلایل دیگه ای در آینده تکرار بشه..بله ممکنه تکرار بشه و حتی ممکنه پر شدت تر و عمیق تر هم باشه
          باقی چیزا قصه است و خیال پردازی.
          آخرین ویرایش توسط vion؛ 2025/12/07, 12:30.
          همیشه راهی هست.

نظر

• b4city
            عضو فعال
            • Nov 2020
            • 4226

در اصل توسط vion پست شده است View Post
            زمستان 98 به دلیل کرونا و رکود در اقتصاد جهان فروش نفت با مشکل مواجه شد و سهام دار عمده مجبور شد بهره بانکی را به شدت کم کنه و بازار بورس که پیش از ان تنورش داغ شده بود مورد توجه بیشتری قرار گرفت و اغلب سهم ها از بهمن 98 تا مرداد 99 بیش از 5 برابر و بیشتر قیمت شون رفت بالا. بعد که حسابی سهام دار عمده از این سفره گسترده منتفع شد گفت من دیگه بازی نمیکنم.. و نگاه تون دراز مدت باشه و از این قبیل ادبیات آشنا در پایان چرخه ها ..
            این بود که قیمت سهم اومد پایین.
            آیا این بازی ممکنه به دلیل و یا دلایل دیگه ای در آینده تکرار بشه..بله ممکنه تکرار بشه و حتی ممکنه پر شدت تر و عمیق تر هم باشه
            باقی چیزا قصه است و خیال پردازی.
            اون بامبول بازی و باد کردن شاخص از 300 هزار تا بالای 2 میلیون در 6-7 ماه ، فراتر از موضوع کرونا و رکود و فروش نفت بود
            اغلب سهام از بهمن 98 تا مرداد 99 خیلی بیشتر از 5 برابر شدند . فقط شاخص بیش از 6 برابر شد . سهام در همین فاصله تا 20 برابر هم داشتیم و حتی بالاتر . بخصوص افزایش سرمایه های تجدید ارزیابی

به نظرم اون بازی دیگه تکرار نخواهد شد . و این بازار رشدش مطابق با تورم و بخصوص نرخ ارز خواهد بود شاید با کمی تفاوت . تفاوت هم دو سویه است
            سویه مثبتش اینکه این بازار به رشدش ادامه بده ولی دلار بالائی کمی داشته باشه یا نداشته باشه

سویه منفی هم داریم . هنوز تنش های امنیتی و هسته ای حل نشده . کاملا مبهم و کلاف سردرگم باقی مانده . اگر فاز جنگ بازم برگشت داستان برعکس میشه . اگر وضعیت بحرانی کشور باعث شد اعتراض های خیابانی شکل بگیره چی ... در این کشور همه چیز تا به حال دیدیم

از کشوری حرف میزنم که 30هزار مگاوات کسری برق دارد و از چند ماه دیگه بازم داستان غم انگیز شروع میشه
            کشوری که بحران جدی آب دارد. تنش های سیاسی امنیتی داخلی و خارجی به میزان فراوان دارد و ...

اون بازی قبلی با فریب و شانتاژهای خبری دولت و حکومت بود و همکاری آگاهانه از افرادی مثل مهناز و شهناز و کانال مانالها و روانه شدن سیل پول به کازینو که همه را گربه لیسید و رفت . در واقع پارامترهای موثر در اون بازی الان دیگه موجود نیست

نمیدونم رو چه حسابی شما یا دیگر دوستان منتظر چنین رخداد مجددی هستید ؟ دقیقا رو چه حسابی
            یکی دو بار دیدم برخی دوستان میگن ما الان در شرایطی مشابه 98 هستیم و احیانا منتظر رخدادی شبیه 99 هستند . من دقیقا نمیدونم رو چه حسابی
            اینکه دولت و سیستم تصمیم بگیره اینجا را داغ کنه بازم برای جیب بری؟

اون جیب بری قبلی از جیب مردم بود . این بار اگر بخواهند داغش هم بکنند چیزی توش براشون در نمیاد . در واقع خود سهامداران عمده و درصدی های کم باید داغش کنند و جیب همدیگه را بزنند . کسی پول اینجا نمیاره

نظر

در حال کار...
            X