پتروشيمي‌ اصفهان‌ ( شصفها )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Jamshidyar
    كاربر فعال
    • Oct 2011
    • 556

    #361
    شپنا با این حماقتش آبروی مملکت رو برد. هر چی درباره اقتصاد مقاومتی و تولید ملی گفته شد، با این خبر برباد رفت. الآن رسانه ها دارن اینطور تبلیغات می کنن که این کارخونه به خاطر تحریم خارجی تعطیل شده! جدا با وجود این دوستان نادان و مغز جلبکی، این مملکت به هیچ وجه نیاز به دشمن نداره
    موسسه خیریه حمایت از کودکان سرطانی (محک)
    www.mahak-charity.org/main/fa

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #362
      سخنی با همکاران رسانه ای
      لطفاً یکطرفه به قاضی نروید!
      در مقابل افزایش بدهی این واحد پتروشیمی به شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و برخی بانک ها جهت اخذ وام، "شصفها" مبالغ بسیار قابل توجهی را از برخی شرکت های خارجی طلب دارد که تاکنون و به دلایل نامعلوم این مطالبات وصول نشده است.
      طی روز گذشته خبر تعطیلی شرکت پتروشیمی اصفهان از 4 تیر ماه سال جاری از سوی معاون وزیر نفت رسماً اعلام شد و عدم تأمین خوراک مورد نیاز این واحد پتروشیمی از سوی شرکت پالایشگاه نفت اصفهان به دلیل حجم بالای بدهی ها، دلیل اصلی تعطیلی این واحد بوده است.





      براساس گزارش بورس نیوز، نماد معاملاتی "شصفها" نیز از تاریخ برگزاری مجمع صاحبان سهام در 20 تیر ماه امسال متوقف شده است تا به دلیل ابهامات موجود بر سر عدم توانایی در تأمین خوراک و در نتیجه توقف تولید فرآورده های نفتی مورد نیاز صنایع پایین دستی، تا قیمت سهم دستخوش نوسان شدید قیمتی نگردد.
      این میان برخی رسانه های داخلی پس از انتشار این خبر اقدام به انتشار متن نامه برخی از کارکنان شرکت پتروشیمی اصفهان کردند که رونوشت آن برای مقامات ارشد کشوری اعم از دفتر مقام معظم رهبری و نیز نهاد ریاست جمهوری، وزارت اطلاعات، شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و غیره ارسال شده بود.
      در راستای انتشار متن این نامه، رسانه های بیگانه خارجی همچون BBC و VOA نیز اقدام به جوسازی پیرامون این خبر کردند و با اذعان به اینکه تحریم های بین المللی دلیل اصلی تعطیلی این واحد بوده، از به خواب رفتن اولین واحد پتروشیمی در ایران سخن گفتند.



      اما نکته حائز اهمیت اینکه رسانه های داخلی کشور سعی در بررسی دقیق موضوع نکرده و به نظر می رسد با انتشار نامه کارکنان این واحد پتروشیمی که بدون درج هیچگونه نامی برای رسانه ها ارسال شده، یکطرفه به قاضی رفته اند.
      چرا که در این نامه که متن آن مدت ها قبل برای بورس نیوز نیز ارسال شده بود، به عدم همکاری شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و نیز شرکت پالایش نفت اصفهان در ارایه خوراک مورد نیاز پتروشیمی اصفهان اشاره شده است. حال آنکه هیچ اشاره ای به مبالغ هنگفت بدهی های این شرکت صورت نگرفته و این در شرایطی است که طبق صورت های مالی عملکردی "شصفها"، وضع مالی این شرکت در سال مالی گذشته به لحاظ فروش و سودآوری بسیار مناسب بوده است.
      از دیگر سو در مقابل افزایش بدهی این واحد پتروشیمی به شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی و برخی بانک ها جهت اخذ وام، "شصفها" مبالغ بسیار قابل توجهی را از برخی شرکت های خارجی طلب دارد که تاکنون و به دلایل نامعلوم این مطالبات وصول نشده است.
      برهمین اساس به نظر می رسد چنانچه پتروشیمی اصفهان مطالبات خود را از این شرکت های خارجی دریافت کند، با پرداخت بدهی های خود دوباره می تواند به تولید و فعالیت ادامه دهد.
      از این رو خبرگزاری بورس نیوز به عنوان یکی از رسانه های خبری حوزه بازار سرمایه و بورس که در راستای حمایت از سهامداران و به ویژه سهامداران خرد گام بر می دارد، از سایر همکاران رسانه ای خود تقاضا دارد در مقابل چنین مواردی بیشتر تأمل کنند.
      در چنین شرایطی باید ما رسانه ها به هوش بوده و در انتشار اخبار سعی کنیم به نحوی عمل نماییم تا کمترین سوء استفاده از مطالب منتشر شده صورت گرفته و به بیان دیگر گزک دست کسی ندهیم. چرا که معلوم نیست با انتشار یکطرفه این اخبار منافع چه افرادی تأمین خواهد شد؟ منافع برخی سهامداران و افراد خاص و یا منافع سهامدارن خرد! منافع ملی و یا منافع عده ای خاص و فرصت طلب.
      در پایان گفتنی است بورس نیوز بنا بر رسالت رسانه ای خود مدت ها پیگیر موضوع تعطیلی پتروشیمی اصفهان بوده و به صورت مکرر با این شرکت تماس گرفته است، اما در این شرکت هیچ مقام مسئولی پاسخ سوالات خبرنگار ما را ارایه نکرده تا بتوان در این خصوص شفاف سازی دقیق و صحیحی را به سهامداران و سرمایه گذاران ارایه کرد.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • مخبرالدوله
        عضو فعال
        • May 2012
        • 5228

        #363
        ضیغمی به مهر اعلام کرد:
        وزیر نفت فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان را متوقف کرد
        معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه با دستور وزیر نفت فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان قطع شده است، گفت: تا زمانی که پتروشیمی اصفهان بدهیهای خود را پرداخت نکند، خوراک به این واحد عرضه نخواهد شد.
        علیرضا ضیغمی امروز در گفتگو با مهر درباره دلایل توقف عرضه خوراک " پلاتفرمیت" توسط پالایشگاه نفت اصفهان به پتروشیمی، گفت: در حال حاضر سهام پالایشگاه نفت و پتروشیمی اصفهان به بخش خصوصی واگذار شده است.
        مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعلام اینکه با این وجود نشست هایی با حضور وزیر نفت، مسئولان پالایشگاه و پتروشیمی برای حل موضوع اختلاف برگزار شد، تصریح کرد: در این جلسات از پتروشیمی اصفهان درخواست شد که در کوتاه ترین زمان نسبت به تسویه حساب بدهی های خود با پالایشگاه اقدام کند.

        معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه برخلاف صورت جلسه پتروشیمی اصفهان اقدامی برای تسویه بدهیهای خرید خوراک با پالایشگاه اصفهان نکرد، اظهار داشت: حتی این واحد پتروشیمی حاضر به امضای قرارداد جدید خرید خوراک از پالایشگاه نفت اصفهان هم نشده است.

        این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه با دستور وزیر نفت فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان قطع شده است، بیان کرد: مطابق با صورتجلسه تا زمانی که پتروشیمی اصفهان بدهیهای خود را پرداخت نکند خوراک به این واحد عرضه نخواهد شد.

        بدهکاران کمر پالایشگاه اصفهان را خم کردهاند


        جلیل سالاری رئیس هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان هم امروز در گفتگو با مهر با رد ادعای پتروشیمی اصفهان مبنی بر افزایش غیرقانونی فروش خوراک، گفت: پتروشیمی اصفهان اصلا قراردادی با پالایشگاه نفت اصفهان برای خرید خوراک امضا نکرده است.

        این مقام مسئول با یادآوری اینکه پالایشگاه نفت اصفهان هم به عنوان یک بنگاه اقتصادی برای تامین هزینهها باید درآمد داشته باشد، اظهار داشت: با این وجود پتروشیمی اصفهان نسبت به پرداخت بدهیهای خود تاکنون اقدامی نکرده است.

        وی با اعلام اینکه با وجود عدم امضای قرارداد و افزایش حجم بدهیها اما پالایشگاه اصفهان تا خرداد ماه امسال نسبت به عرضه خوراک به پتروشیمی اقدام کرده است، تاکید کرد: این اقدام در راستای حمایت از صنایع همجوار انجام شده است.

        سالاری با بیان اینکه پتروشیمی اصفهان در سالهای اخیر تا مرز 80 درصد محصولات خود را به بازارهای جهانی صادر کرده است، تصریح کرد: با این وجود تاکنون اقدامی برای پرداخت بدهیها انجام نداده و این در حالی است که پالایشگاه اصفهان برای تامین هزینههای تولید همچون حقوق کارکنان، تامین اقلام یدکی و تجهیزات و خرید مواد اکتانافزا نیاز به منابع مالی دارد.

        رئیس هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان با تاکید بر اینکه افزایش قیمت فروش خوراک به پتروشیمی اصفهان به هیچ وجه صحت ندارد، اظهارداشت: پتروشیمی اصفهان مطابق با یک فرمول مشخص و معین که مربوط به سال 1385 شده اقدام به خرید خوراک از پتروشیمی اصفهان کرده است.

        فروش گران ترین قیمت خوراک در اصفهان

        محمدابراهیم یاوری مدیرعامل پتروشیمی اصفهان هم امروز در واکنش به اظهارات مدیران نفتی در گفتگو با مهر با بیان اینکه اختلاف طلب و بدهی پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان به 4.5 سال قبل باز می گردد، گفت: بر اساس توافقی که از سالهای قبل برقرار بود، پتروشیمی اصفهان 70 درصدی خوراک دریافتی پالایشگاه را در قالب محموله های "رافینیت" بازگشت می داد.

        وی با تاکید بر اینکه با حذف یارانه رافینیت پالایشگاه اصفهان از دریافت این محصول پتروشیمی خود داری کرد، بیان کرد: عدم دریافت رافینیت تولید یپتروشیمی توسط پالایشگاه منجر به افزایش تصاعدی حجم بدهی های این مجتمع پتروشیمیایی شد.

        یاوری حجم بدهیها به پالایشگاه اصفهان را تا خردادماه سالجاری حدود 179 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: با عدم دریافت رافینیت توسط پالایشگاه اصفهان، این محصول در مخازن پتروشیمی ذخیره سازی و حتی به دلیل پر شدن مخازن از رافینیت صادرات هم با مشکلات متعددی روبرو شد.

        وی با اعلام اینکه اخیرا با انجام بازاریابیهایی، رافینیت تولیدی پتروشیمی اصفهان به برخی از کشورهای همجوار صادر شده است، تبیین کرد: با این وجود با توافق دو طرف قرار شد خوراک پتروشیمی به میزان 9700 هزار بشکه توسط پالایشاه تامین شود اما به جز چند عفته پالایشگاه به تعهدات خود پایبند نبود.

        مدیرعامل پتروشیمی اصفهان با اشاره به برگزاری نشستهایی با حضور وزیر و سه معاون اصلی وی برای حل این اختلاف، بیان کرد: اما برگزاری این جلسات نه تنها جواب نداد بلکه پالایشگاه اصفهان قیمت خوراک را از فوب منهای 35 درصد به "فوب به اضافه 230 دلار" در هر تن افزایش داد.

        یاوری از فرمول خرید خوراک با قیمت فوب به اضافه 230 دلار در هر تن به عنوان گران ترین قیمت خوراک در صنایع پتروشیمی جهان یاد کرد و درباره هزینه اضافی 230 دلاری توضیح داد: با دستور شرکت ملی پالایش و پخش نفتی باید پتروشیمی دولتی برزویه بنزین خام تولید کند که هزینه تولید این محصول و عدم النفع صادرات پتروشیمی مجتمع برزویه با افزایش قیمت خوراک از پتروشیمی و پالایشگاه های خصوصی نفت اخذ می شود.

        وی در پایان با بیان اینکه تاکنون مجموعه وزارت نفت با هیچ یک از پیشنهادهای پتروشیمی اصفهان موافقت نکرده است، خاطرنشان کرد: این عدم تصمیم گیری منجر به زیان، کاهش اشتغال و بدون خوراک ماندن 280 کارخانه رنگ و رزین کشور شده است.
        آخرین ویرایش توسط مخبرالدوله؛ 2012/09/03, 16:54.

        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #364
          نقش وزارت نفت در تعطیل پتروشیمی اصفهان

          پس از تایید خبر توقف فعالیت پتروشیمی اصفهان، در مورد نقش وزارت نفت در این ماجرا نظرات متناقضی ابراز شده. یکی از معاونان این وزارتخانه میگوید فروش خوراک به این مجتمع به دستور وزیر نفت متوقف شده است.
          بر اساس گزارشهایی که مسئولان نفتی کشور ابتدا از تایید آن خودداری میکردند، فعالیتهای پتروشیمی اصفهان از ابتدای تیرماه سال جاری متوقف شده است. اکنون که خبر تعطیل پتروشیمی رسما تایید شده در مورد علت دقیق آن گزارشها و اظهارات ضد و نقیضی به گوش میرسد.

          توقف بیسابقه کلیه فعالیتهای پتروشیمی اصفهان

          مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی، علیمحمد بساقزاده چندی پیش در گفتوگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از علت دقیق توقف فعالیتهای مجتمع پتروشیمی اصفهان اظهار بیاطلاعی کرد. او احتمال داد این توقف به دلیلی تعمیرات اساسی یا کمبود خوراک این مجتمع رخ داده باشد.

          خبرهایی که در روزهای گذشته منتشر شده نشان میدهد که اختلاف پالایشگاه اصفهان و پتروشیمی این شهر در مورد تامین خوراک لازم برای این مجتمع، از دلیلهای اصلی توقف فعالیتها بوده است.

          کارکنان مجتمع پتروشیمی اصفهان در نامهای به وزیر نفت، رستم قاسمی که متن آن روز یکشنبه، ۱۲ شهریور در رسانههای داخلی منتشر شد مینویسند «متأسفانه از تاریخ ۴ تیرماه ۹۱ با قطع کامل خوراک پتروشیمی اصفهان از سوی شرکت پالایش نفت اصفهان کلیه واحدهای تولیدی این شرکت از سرویس خارج و با قطع تولید روبرو گشته که در طول عمر این شرکت بیسابقه بوده است.»

          دولت و پالایشگاه شبهدولتی اصفهان

          مسئولان ارشد وزارت نفت ادعا میکنند پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان از صنایع خصوصی شده هستند و دولت نقشی در اختلاف میان آنها ندارد. حمیدرضا فولادگر نماینده اصفهان و رئیس كمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مجلس شورای اسلامی میگوید:«البته خصوصیشدن پالایشگاه نفت اصفهان از سنخ شبهدولتی شدن است.»

          در نامهی یاد شده خطاب به قاسمی نیز تاکید شده «کارکنان پتروشیمی اصفهان جزو مستخدمین رسمی وزارت نفت بوده و لازم است از سوی مسئولین محترم نفت و خصوصًا شخص جنابعالی مورد حمایت قرار گیرند.»

          به دلیل همین ارتباط و وابستگی مجموعههای به ظاهر خصوصی شده به بدنه دولت، تاکنون نشستهای متعددی میان مدیران پالایشگاه و پتروشیمی اصفهان با حضور رستم قاسمی و سه معاون او برگزار شده که هیچ یک به نتیجهای نرسیده است.

          قطع خوراک پتروشیمی به دستور وزیر نفت

          روز دوشنبه، ۱۳ شهریور ایسنا نوشت، محسن خحستهمهر،معاون وزیر نفت در برنامهریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری با دستور رستم قاسمی مامور پیگیری و حل مشكل پتروشیمی اصفهان شده است.

          همزمان با انتشار این گزارش، خبرگزاری مهر به نقل از علیرضا ضیغمی، یکی دیگر از معاونان قاسمی و مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی نوشت، قطع فروش خوراک به پتروشیمی به دستور شخص وزیر انجام شده است. پتروشیمی اصفهان یکی از صنایع زیربنایی ایران محسوب میشود که ۳۰۰ هزار تن محصولات سالانه آن به عنوان خوراك صنایع پایین دستی نظیر شویندهها، پلاستیكها، الیاف پلی استر، نرمكنندههای پـلاستیكی، رنگسازی و صنایع نظامی به كار برده میشود.

          در نامه به وزیر نفت آمده است، به دلیل تغییر کاربری بسیاری از پتروشیمیها برای تولید بنزین «این شرکت تنها شرکتی بوده که میتوانست احتیاجات بیش از ۲۰۰ شرکت صنایع پایین دستی را برطرف سازد.»

          افزایش شدید بهای خوراک پتروشیمی

          در مورد علت افزایش حجم بدهیهای پتروشیمی به پالایشگاه نیز اظهارات طرفهای دعوا با هم مغایرت دارد. مدیر روابط عمومی پالایشگاه اصفهان، محمدصادق حاجیان میگوید، از آنجا که بدهی پتروشیمی در چهار سال گذشته به حدود ۲۴۲ میلیارد تومان رسیده و این شرکت در سال جاری حاضر به عقد قرارداد با قیمتهای جدید نشده مجبور به فسخ قرارداد و قطع تامین خوراک پتروشیمی شدیم.

          محمدابراهیم یاوری، مدیرعامل پتروشیمی اصفهان در واکنش به اظهارات مدیران نفتی میگوید مطابق توافقها این شرکت ۷۰ درصد از بهای خوراک دریافتی را با تحویل محمولههای "رافینیت" جبران میکرد، اما پالایشگاه اصفهان با حذف یارانهی این محصولات از دریافت آنها خودداری کرده است.

          خبرگزاری مهر ۱۳ شهریور از قول یاوری نوشت، پالایشگاه اصفهان بهای محصولات خود را ۳۲۰ دلار در هر تن افزایش داده که به این ترتیب گرانترین قیمت خوراک در صنایع پتروشیمی جهان محسوب میشود.

          جبران زیان تولید بنزین با فشار بر بخش خصوصی

          اظهارات مدیرعامل پتروشیمی اصفهان بازگوکنندهی گوشهای از معضلات کنونی صنایع نفت و گاز جمهوری اسلامی است که با آغاز تحریمهای جدید آمریکا و اتحادیه اروپا از ابتدای ماه ژوئیه سال جاری بحرانیتر شده است.

          از سوی دیگر سخنان یاوری بیانگر نقش دولت و وزارت نفت در به تعطیلی کشانده شدن پتروشیمی اصفهان است: «با دستور شرکت ملی پالایش و پخش نفتی باید پتروشیمی دولتی برزویه بنزین خام تولید کند. هزینه تولید این محصول و عدم سوددهی صادرات پتروشیمی مجتمع برزویه، با افزایش قیمت خوراک از پتروشیمی و پالایشگاههای خصوصی نفت اخذ میشود.»

          مجتمع پتروشیمی اصفهان در سال ۱۳۷۱ راهاندازی و به گفتهی کارکنانش از ۱۸ ماه پیش در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته است.
          مدیر پتروشیمی اصفهان در گفتوگو با خبرگزاری مهر مجموعه وزارت نفت را متهم میکند که با هیچ یک از پیشنهادهای پتروشیمی اصفهان موافقت نکرده و تعلل در تصمیمگیری در مورد وضعیت این شرکت منجر به زیان، کاهش اشتغال و بدون خوراک ماندن ۲۸۰ کارخانه شده است.

          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #365
            در گروه پتروشیمی، بحث در مورد توقف فعالیت پتروشیمی اصفهان به دلیل بدهی سنگین این واحد مورد بحث کارشناسان بود. پتروشیمی اصفهان که در اختیار یک گروه سرمایهگذاری بخش خصوصی است، در حالی با بدهی سنگین مواجه است که در آخرین مجمع شرکت تقسیم سود قابل ملاحظهای در این شرکت رقم خورده که این امر بر مشکلات مالی این شرکت افزود و در نهایت به تعطیلی این واحد قدیمی منجر شد.

            کارشناسان بازار اعتقاد دارند با توجه به خصوصی سازی پالایشگاهها ارائه مدلهاي کلی برای برنامهریزی روابط میان پالایشگاهها و شرکتهای پیرامونی مورد نیاز است.

            در حال حاضر 4شرکت
            پتروشیمی اصفهان، صنایع شیمیایی ایران، نفت پاسارگاد و نفت سپاهان برای تامین خوراک خود نیاز قابل ملاحظهای به پالایشگاه اصفهان دارند که در آینده چارهای جز ادغام این شرکتها در پالایشگاه اصفهان وجود نخواهد داشت. این امر در دیگر پالایشگاههای در حال خصوصیسازی نیز به چشم میخورد.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • rajabnejad
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 4331

              #366
              پتروشیمی اصفهان، بدهکارِ مدعی



              در پی تأیید خبر تعطیلی شرکت پتروشیمی اصفهان از سوی معاون وزیر نفت به دلیل توقف تولید با توجه به عدم تأمین خوراک مورد نیاز این واحد به دلیل انباشته شدن بدهی های آن به شرکت های پالایش و پخش فرآورده های نفتی و پالایش نفت اصفهان، رسانه های داخلی و برخی رسانه های بزرگ خارجی از جمله voa و bbc به این موضوع بسیار پروبال داده و پیرامون تعطیلی این مجتمع مطالبی اغراق آمیز و یا کاملاً یکطرفه عنوان کردند.


              براساس گزارش بورس نیوز، انتشار نامه جمعی از کارکنان پتروشیمی اصفهان و نیز نسبت دادن این اتفاق به بحث تحریم های بین المللی آن هم پس از گذشت حدود یک ماه از زمان آغاز اعمال فشار تحریم ها بر کشور، اقدامی بود که از سوی رسانه های خارجی و بیگانه پیگیری شد و به عبارتی در خصوص این مسئله شانتاژ خبری صورت گرفت.

              اما اگر نگاهی به صورت های مالی شرکت پتروشیمی اصفهان و نیز سایت اطلاع رسانی سهامداران عمده آن بیاندازیم، نکاتی در خور توجه و بسیار مهم را درک خواهیم کرد.

              در این سایت مرتضی خالقی فر، مدیر عامل سابق شرکت پتروشیمی اصفهان که از سال 1389 به طور کامل به بخش خصوصی واگذار گردیده، ادعا کرده است: "تجربه نشان داده خصوصی سازی باعث می شود واحدهای صنعتی با برنامه های منظم و اصولی پیش بروند و حقیقتاً خصوصی سازی رمز پیروزی پتروشیمی اصفهان بوده است. با توجه به واگذاری بیش از 50 درصد سهام این شرکت به گروه صنعتی ماهان (با مدیریت جناب آقای مهندس ریخته گران اصفهانی از مهر ماه سال 1389)، مدیریت این شرکت در نظر دارد با استفاده از پتانسیل های موجود شرکت از جمله زیر ساخت های مدیریتی مناسب، فناوری های به روز، نیروی انسانی تحصیل کرده و جوان، خلاق و متعهد، ضمن برنامه ریزی صحیح از سرمایه های شرکت در راستای ارتقای بهره وری و ایجاد طرح های توسعه ای شرکت، اقدامات مؤثری را به منظور افزایش توان رقابتی این شرکت جهت حضور مستمر در بازارهای منطقه ای و جهانی انجام دهد".

              در مقابل این مطالب شرکت پتروشیمی اصفهان اما، در شرایطی به سر می برد که با نامه ارسالی کارکنان آن به رسانه ها، مقصر اصلی توقف تولید و تعطیلی این مجتمع پتروشیمی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران عنوان شده که از ارایه خوراک مورد نیاز "شصفها" ممانعت به عمل آورده است.

              از این رو این واحد از تاریخ 4 تیر ماه سال جاری شاهد توقف تولید بوده و به تعطیلی کشیده شده است.

              این در حالی است که جلیل سالاری رییس هیأت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان در گفتگو با یکی از رسانه ها عنوان کرده "پتروشیمی اصفهان اصلاً قراردادی با پالایش نفت اصفهان برای خرید خوراک امضاء نکرده و برای پرداخت بدهی های معوق نیز تاکنون اقدامی به عمل نیاورده است".

              جالب آنکه صورت سود و زیان سال مالی 90 و 1389 شرکت پتروشیمی اصفهان از رشد فروش، سود عملیاتی و نیز سود خالص پس از کسر مالیات حکایت دارد که قسمت عمده این افزایش درآمدها به دلیل صادرات بیش از 70 درصدی محصولات و فرآورده ها و نیز آثار مثبت ناشی از بالا رفتن نرخ ارز است که میزان تغییر آنها در جدول زیر در دسترس می باشد.

              اطلاعات عملکرد مالی طی دوره (مبالغ به میلیون ریال):

              اما نگاهی به تراز نامه "شصفها" نکات مهم تری نیز خودنمایی می کند و آن اینکه جمع بدهی های شرکت پتروشیمی اصفهان به شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در سال مالی 89 از مبلغ 762 هزار و 740 میلیون ریال به مبلغ دو میلیون و 38 هزار و 199 میلیون ریال در سال مالی 90 رسیده که به میزان 167 درصد افزایش یافته است.

              در عین حال مطالبات شرکت از شرکت های خاص از مبلغ 825 میلیارد ریال در سال مالی 89 به حدود 3432 میلیارد ریال در سال مالی اخیر رسیده که از رشد 316 درصدی این رقم طی یک دوره عملکردی حکایت دارد.

              همچنین از این مبالغ بیشترین طلب پتروشیمی اصفهان به سه شرکت دبی نت لینک و فونیکس و نیز شرکت برج سازان شایان اسپادانا مربوط می شود که در مجموع این سه شرکت در سال مالی اخیر مبلغ 2968 میلیارد ریال به پتروشیمی اصفهان بدهکار شده اند که در مقایسه با مبلغ 455 میلیارد ریال بدهی آنها در سال 89، این رقم با رشد 552 درصدی همراه بوده است.

              در این رابطه باید به دو نکته توجه کرد، اول اینکه از شرکت دبی نت لینک و فونیکس اطلاعات چندان زیادی در دست نیست، اما سوال اصلی اینجاست که سهامداران این شرکت ها چه کسانی هستند و شرکت پتروشیمی اصفهان بر چه مبنایی به آنها اعتماد کرده و این اجازه را داده تا بدهی دو شرکت خارجی به رقمی در حدود 2205 میلیارد ریال بالغ گردد؟ و اگر فردا روزی آنها از پرداخت بدهی های خود سرباز زنند، چه کسی پاسخگوی سهامداران "شصفها" خواهد بود؟

              این میان با یک حساب ساده مشخص می شود اگر این مبالغ از دو شرکت مذکور دریافت گردد، به ازای هر سهم 735 تومان به دست می آید که به عبارتی کل بدهی آن به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران را پوشش می دهد.

              نکته دوم اینکه شرکت برج سازان شایان اسپادانا نیز که متعلق به سهامدار اصلی پتروشیمی اصفهان (گروه صنعتی ماهان) است، تنها با سرمایه 10 میلیارد ریالی خود 762 میلیارد ریال به این مجتمع پتروشیمی بدهی دارد، شرکتی که عمدتاً در گروه طراحی ابنیه و ساختمان سازی فعالیت دارد.


              در مجموع با توجه به بالا رفتن نرخ ارز در کشور می توان انتظار داشت پتروشیمی اصفهان در صورت پرداخت بدهی ها و نیز دریافت مطالبات خود از شرکت های خاص خارجی، تا پایان سال مالی جاری بتواند سود مناسبی را به سهامدارانش پرداخت نماید.

              در پایان شایان ذکر است به نظر می رسد شرکت پتروشیمی اصفهان با مشکل نبود نقدینگی جهت تأمین خوراک مورد نیاز و نیز کمبود منابع مالی برای تسویه بدهی های خود مواجه نباشد، بلکه این احتمال می رود که تفکر و هدف دیگری در پشت این قضیه وجود داشته باشد.

              اما آنچه که حائز اهمیت است اینکه در این بین دولت، پرسنل و کارمندان پتروشیمی اصفهان به عنوان یکی از بنگاه های مهم در اقتصاد کشور و در رأس همه اینها سهامدار خرد و حقیقی از تعطیلی این مجتمع پتروشیمی صدمه دیده و متحمل زیان می شوند. از این رو این وظیفه نهادهای ناظر از جمله سازمان بازرسی کل کشور، سازمان بورس و اوراق بهادار تهران و سایر نهادهای مسئول است تا به جدّ این موضوع را تا حصول نتیجه نهایی و قابل لمس برای حمایت از سرمایه سهامداران این شرکت پیگیری کنند تا بیش از این اعتماد ها سلب نشود، چراکه سلب اعتماد از سرمایه گذار لطمات جبران ناپذیری را در پی خواهد داشت!
              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

              نظر

              • rajabnejad
                عضو فعال
                • Jan 2012
                • 4331

                #367
                آخرین و جدیدترین اخبار و شنیده ها از پتروشیمی اصفهان


                گفته شده مجادله و اختلافات فی مابین پتروشیمی اصفهان و پالایشگاه اصفهان بزودی حل میشود. بنابه دستور صریح وزیر محترم نفت، قرار است با انعقاد قرارداد جدیدی که در حال تهیه و تکمیل است، جریان ارسال خوراک (پلت فرمیت) به مجتمع پتروشیمی اصفهان بزودی از سر گرفته شود. دیروز مدیران شصفها و شپنا جلسه مهمی را برگزار کردند که از نتایج مهم آن میتوان به حصول توافق بر ارسال مجدد خوراک و پرداخت قسط بندی شده بدهی سنگین 242 میلیارد تومانی شصفها به شپنا دارد. در این ارتباط، دکتر یاوری مدیر عامل شصفها طی گفتگویی با خبرنگاران به تشریح اختلافات فی مابین و معضلات پیش روی پتروشیمی اصفهان پرداخته است. بر این اساس، اگرچه شرکت پتروشیمی اصفهان از سال 1387 تاکنون بعلت مشخصنبودن نحوه محاسبه قیمت خوراک با شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و پالایشگاه اصفهان اختلافنظر داشته ، لیکن در طی این سالها همواره صورتحسابهای خوارک ارسالی بر مبنای 95درصد بنزین سوپر فوب خلیج فارس محاسبه و پرداخت شده است. در سال جاری نیز با توجه به توافق به عمل آمده با پالایشگاه اصفهان (طی صورتجلسه مورخ 29/1/91)، مبنای پرداختها براساس بنزین سوپر فوب خلیج فارس تعیین و با توجه به این توافق در اردیبهشت و خردادماه سال 91 مبلغ مربوط به خوراک دریافتی روزانه محاسبه و به پالایشگاه اصفهان پرداخت گردیده و خوراک نیز به میزان متوسط 8000بشکه در روز (معادل 80 درصد تعهد پالایشگاه) دریافت گردید لیکن در آخر خردادماه پالایشگاه اصفهان مبنای قیمت خوراک را از بنزین سوپر فوب خلیج فارس به نفتای +230دلار تغییر داده و طی نامهای اعلام کرد قرارداد ارسالی منضم به نامه شماره صدرالاشاره توسط آن شرکت محترم امضاء و عودت گردد در غیراینصورت از اول تیرماه سال جاری خوراک ارسالی به پتروشیمی اصفهان بطور کامل قطع خواهد شد!. از آنجا که مبنای اعلامشده جهت نرخ خوراک برخلاف مصوبات مجلس و دولت بوده و قرارداد فوق به منزله تحمیل هزینه سالیانه ای معادل یکصدمیلیون دلار به پتروشیمی اصفهان می باشد لذا پتروشیمی اصفهان از امضاء قرارداد فوق امتناع نموده و پالایشگاه اصفهان نیز ارسال خوراک را از تاریخ 4/4/91 بطور کامل قطع می نماید. در ادامه و طی جلسات برگزار شده با مسئولین محترم وزارت نفت در تاریخ 03/05/1391 با حضور جناب آقای ضیغمی، در تاریخ 10/05/1391 و 18/05/1391 با حضور جناب آقای رمضانی و جلسات 21/05/1391 و 04/06/1391با حضورمقام محترم وزارتنفت و معاونین ایشان و تأکید جناب وزیر مبنی بر برقراری مجدد خوراک، پس از گذشت دو ماه و 10 روز هنوز جریان خوراک مورد نیاز شصفها برقرار نشده است. شایان ذکر است با قطع تولیدات شصفها،نزدیک به 300 واحد پاییندستی پتروشیمی که از این شرکت محصول دریافت می کردند، با مشکل تأمین مواد اولیه و تعطیلی مواجه گردیده اند. و اما در آخرین مذاکرات فی مابین، شصفها تعهد نموده در صورتی که کل خوراک مورد نیاز این شرکت که به میزان 9700 بشکه پلت فرمیت در روز می باشد،از سوی شپنا تدمین شود شصفها نیز نسبت به پرداخت بدهیهای معوقه خود طی یک برنامه زمانبندی شده اقدام خواهد کرد
                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                نظر

                • کریم مهدوی
                  عضو فعال
                  • May 2012
                  • 813

                  #368
                  مدیرعامل پتروشیمی اصفهان در گفتوگو با ايسنا:

                  پالایشگاه خوراک ندهد پتروشیمی اصفهان ورشكست ميشود

                  مدیرعامل شرکت سهامی پتروشیمی اصفهان با بیان اینکه عرضه خوراک توسط پالایشگاه نفت اصفهان به این شرکت با قیمت 230 دلار بالاتر از قیمت جهانی است، گفت: عدهای در حال حاضر به دنبال کسب مجوز واردات محصولاتی هستند که این شرکت تولید میکند و در صورت تحقق این امر، تعداد کارکنانی که بیکار میشوند، کم نخواهد بود.
                  تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                  نظر

                  • Cerwin
                    عضو عادی
                    • May 2012
                    • 55

                    #369
                    پشتپرده تعطیلی پتروشیمی اصفهان/نقش سهامدار عمده در مبادلات مالی


                    نظر

                    • پرریسک
                      عضو فعال
                      • Feb 2012
                      • 6797

                      #370
                      پترو اصفهان چنان درسی به شپنا بده تا عمر داره یادش نره ...

                      ورشکست بشه ولی باج نده ....

                      در ضمن سهم سودی مانند شفارا از همون محل طبق گفته یکی از دوستان خواهد ساخت ..صبور باشید ..این سهم با یاری خدا وهمت مدیر عامل روسفید خواهد کرد مجدد ....

                      صبر کنید واز بازار مثبت لذت ببرید ....

                      نظر

                      • پرریسک
                        عضو فعال
                        • Feb 2012
                        • 6797

                        #371
                        در گفتوگوی تفصیلی با فارس اعلام شد
                        دلایل تعطیلی پتروشیمی اصفهان و بیان برخی ناگفتهها از زبان مدیرعامل

                        خبرگزاری فارس:مدیرعامل پتروشیمی اصفهان دلایل تعطیلی این شرکت را اعلام کرد و به ابهامات و سؤالات مربوط به عدم بازگشت 170 میلیارد تومان از دبی و دادن 76 میلیارد تومان پول به یک شرکت یک میلیارد تومانی پاسخ داد.
                        خبرگزاری فارس: دلایل تعطیلی پتروشیمی اصفهان و بیان برخی ناگفتهها از زبان مدیرعامل

                        Tweet

                        به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس،در پی اعلام تعطیلی شرکت 30 میلیارد تومانی و بورسی پتروشیمی اصفهان از 4 تیرماه به این سو و بروز ابهامات و سؤالاتی از سوی کارشناسان و مسئولان، محمد ابراهیم یاوری مدیرعامل این شرکت در تماس خبرنگار فارس ضمن بیان دلایل اصلی تعطیلی این کارخانه، انتقادات جدی را متوجه مسئولان نفتی و پالایشگاه اصفهان کرد و به سؤالات و ابهامات موجود پاسخ داد.

                        این درحالی است که پیگیریها از رئیس هیئت مدیره این شرکت یعنی بهروز ریختگران اصفهانی ادامه دارد که در صورت امکان ارتباط با وی مواضع و نقطهنظرات این مقام مسئول هم منعکس خواهد شد.

                        گفت وگوی فارس با مدیرعامل پتروشیمی اصفهان در ادامه می خوانید:

                        *70 روز بعد از تعطیلی شرکت صبر کردیم

                        فارس:از قرار معلوم تعطیلی پتروشیمی اصفهان ناشی از بدهی 230 میلیارد تومانی به پالایشگاه اصفهان بوده که همراه با ابهاماتی در مورد عدم بازگشت 170 میلیارد تومان از امارات به ایران است. در این رابطه چه توضیحی دارید؟

                        یاوری: تعطیلی پتروشیمی اصفهان مربوط به این مسائل نبوده و ناشی از مواردی است که به روشنی پاسخ خواهم داد.

                        تعطیلی این شرکت درحالی بیش از 70 روز بوده که طی این مدت صبر کردیم تا جو سیاسی کشور متشنج نشود اما آقایان که ترسیده بودند فردا خفتشان کنند، به عنوان مدافع وارد صحنه شدند که برخی را درست می گویند بوده اما همه اش را نه.

                        20 سال است که بحث خوراک و طلب و بدهی مطرح است .چون در دو واحد و سیستمی که کاملا"به هم وابسته اند ، موضوع طلب کاری و بدهی کاری عادی ترین موضوع در ایران است. همه واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی چنین مسائلی را دارند. همه شان هم سود ده هستند که صورتهای مالی شرکتها که دست پالایشگاه نیست و در اختیار بورس است ، گویای آن است.

                        حال اینکه آقایان بعد از 20 سال میگویند ما بدهکاریم ناشی از مسائل دیگری است. 5 سال پیش هم که یزدانجو (رئیس سازمان تأمین اجتماعی و عضو هیئت مدیره کنونی پالایشگاه اصفهان) رئیس هیئت مدیره پتروشیمی اصفهان بود دراین رابطه با پالایشگاه اصفهان دعوا داشته ؛سه سال پیش هم آقای ریخته گران (رئیس هئیت مدیره کنونی پتروشیمی اصفهان) دعواداشته. این موضوع مال الان نیست. فقط فرقش این است که آقای یزدانجو قبلا" رئیس هیئت مدیره پتروشیمی اصفهان بوده اما الان در پالایشگاه اصفهان است.

                        پس چرا در 5 و 3 سال گذشته که چنین دعوایی بوده، در هیچ مقطعی خوراک دریافتی را قطع نکردند؟مگر یک طرف تعهد می کند که بدهی ها را بدهد؟ مگر دولت و سازمان خصوصیسازی تعهداتی در قبال شرایط موجود و خوراک و قیمتها ندارند؟ مگر دولت در قانون هدفمند سازی یارانه ها 20 سال خوراک پتروشیمی ها را تعهد نکرده ؟

                        فارس: اما پتروشیمی اصفهان بدهکار است و آنرا تسویه نکرده؟

                        یاوری: باشد. شما جواب سئوال مرا بدهید. ما 5 سال پیش هم بدهکار بودیم؛ 10 سال پیش هم بدهکار بودیم. این بدهی ها همیشه بوده و ما داشتیم پرداخت می کردیم. واقعیت این است که وقتی آقای ریخته گران این شرکت را خریداری کرد دو اتفاق جدی رخ داده که منجر به افزایش بدهی ها شده است.

                        اول اینکه آقایان پالایشگاه اصفهان 20 سال در قالب یک بسته خوراکی را به ما می دادند که 55 درصد از محصول محصول رافینت را که نهاده واسطه تولید بنزین به شمار میرود را به پالایشگاه می دادیم و 45 درصد دیگر محصول ما می شد اما آقایان گفتند محصول رافینت را نمی خواهند. چون دولت دیگر یارانه ای را برای تولید بنزین به پالایشگاه نمی داده . برای همین ما با حجم عظیمی کالای برگشتی مواجه شدیم که هم باید پولش را می دادیم و هم اینکه نمی دانستیم با آن چکار کنیم. چون 20 سال همین رویه بود و ما هم برنامه ایی نداشتیم.

                        *دلیل اصلی بدهی سال گذشته / پالایشگاه اصفهان دبه می کند نه ما

                        ما 13 روز فعالیتهای شرکت را خواباندیم چون مخازنمان پر از محصول رافینت بود. برای همین مجبور شدیم برای خالی کردن مخازن با زیان به برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر کنیم. حال که دیدند محصولات ما در دو بازار عراق و افغانستان به فروش می رود آن هم با فقط قیمت تمام شده ، چنین مسائلی را مطرح می کنند. برای همین 55 درصد بدهی مضاعف ما در سال 90 مربوط به دبه کردن پالایشگاه است نه ما.

                        خب معلوم است وقتی به جای 45 درصد ، 100 درصد برای ما صورت حساب می فرستند بدهی ها هم تصاعدی بالا می رود. من هم که بازاری برای آن نداشتم و نمی دانستم با آن چکار کنم و بعد از سه ماه بازاریابی قادر به فروش شدم ، چطور باید بدهی ها را می دادم؟مگر من بانکم؟ کسی این مسائل را به شما نمی گویند که چه بلایی سر ما آمد.

                        از طرف دیگر آقایان هرگز طی 18 ماه گذشته تعهد دادن 9 هزار و 700 بشکه در روز از سوی پالایشگاه که در زمان واگذاری قبول کرده بودند را عملی نکرده و فقط 65 درصد خوراک را به طور متوسط دریافت کردهایم. در حالی که نقطه سر به سر فعالیت ها دریافت 8 هزار و 800 بشکه در روز است.خب معلوم است که نمی توانم بدهی ها را پرداخت کنم.

                        با همه این مسائل و حرف و حدیث با سه معاون وزیر جلساتی گذاشته و تفاهمنامهای را امضا کردیم که قرار بود طی آن در برابر دریافت 9 هزار و 700 بشکه در روز طی 6 ماه بدهی را بدهیم. آقایان گفتند ما باید مبالغ را به صورت روزانه بدهیم که ما هم قبول کردیم. قرار بود در برابر آن قیمت خوراک بر مبنای 95 درصد فوب خلیج فارس باشد اما بعد از 35 روز که ما با تأخیر حداکثر 2 روزه پول را میدادیم، آقایان قراردادی را برای ما فرستادند که طبق آن قیمت خوراک دریافتی بر مبنای قیمت نفتهای خلیج فارس به اضافه 230 دلار تعیین شده بود. در حالیکه طبق قانون هدفمندسازی یارانهها قرار بود قیمتها واقعی و جهانی شود . آیا این سوء استفاده از شرایط انحصار نیست؟ بخدا هست.

                        رفتیم و شکایت کردیم . گفتند بدهی تان را بدهید در حالی که ما طی 35 روز حدود 30 میلیارد تومان از بدهی را داده بودیم.ضمن اینکه هر روز پول خوراک دریافتی را هم داده ایم. حال با چنین قراردادی شرکت پتروشیمی اصفهان سر 6 ماه ورشکست خواهد شد. برای همین ما قرارداد را امضا نکردیم و آنها هم خوراک را قطع کردند.چون توجیهی ندارند می گویند ما بدهکاریم.

                        فارس: آیا بهتر نبود که به منظور نشان دادن حسن نیت پتروشیمی اصفهان و سهامدار عمده بخش عمدهای از بدهی 30 میلیارد تومانی به پالایشگاه اصفهان پرداخت میشد.

                        یاوری: در این صورت آیا تضمینی هم بود که قیمت خوراک را بر همان مبنای قبلی 95 درصد فوب خلیج فارس بگیریم و دولت به تعهدات 20 و 10 ساله خود عمل کند؟

                        مشکل اصلی بوجود آمده ناشی از این است که ما سود شرکت پتروشیمی اصفهان را بعد از حضور بخش خصوصی 9 برابر کردیم که نشان دهنده قویتر بودن و شفافتر شدن شرکت در برابر شرکتهای دولتی است. درحالی که چنین رویهای در سایر شرکتهای دولتی وجود ندارد.آیا اگر مثل دیگران محصولات خودمان را با 20 درصد بیشتر به زیرمجموعههای خودمان فروخته و به جای سود 50 و 60 تومانی هر سهم، 100 تومان سود محقق کنیم همه برای ما هورا نمی کشیدند؟ اما از قرار معلوم ما گناه کردهایم که به دلیل مازاد تولید و عدم امکان ارائه محصولات به پالایشگاه اصفهان اقدام به صادرات آن به کشورهای دیگر کردهایم.

                        *ریخته گران که برای 100 میلیارد تومان فرار نمی کند

                        فارس: اما با این همه برخی مسئولان و کارشناسان نسبت به مدیریت آقای ریختهگران ابهامات و شبهاتی را مطرح میکنند.

                        یاوری:درحالی ما در برابر توقف نماد شرکت توسط بورس مشکلی نداریم که آقای ریختهگران حدود 2 هزار میلیارد تومان فقط در استان اصفهان سرمایهگذاری کرده و 70 درصد پتروشیمی بیستون را خریداری کرده و در حال احداث 2 نیروگاه بزرگ با چینیها است. بنابراین دلیلی ندارد که وی به خاطر 100 میلیارد تومان فرار کند و حق سهامداران را ندهد. ایشان کاسب و بیزینسمن بوده و حتی در برابر نماینده صندوق بازنشستگی نفت مبنی بر توزیع 100 درصد سود سالانه با این درخواست موافقت کرده اما بعد نماینده آن مجموعه اعلام کرد ما چنین درخواستی نداشت. ما هم گفتیم اشکالی ندارد.

                        *چرا پول ها از دبی نمی آید؟

                        فارس: چرا وجوه حاصل از صادرات محصولات از دبی که حدود 170 میلیارد تومان است به کشور بازگردانده نمیشود؟

                        یاوری: شما بگویید اگر ما این پول را برگردانیم و بدهی را بدهیم آیا پالایشگاه اصفهان خوراکمان را وصل میکند؟ اگر چنین اتفاقی نیفتاد چه باید کرد؟

                        فارس: یعنی به نوعی در این میان بحث گروکشی مطرح است؟

                        یاوری: خیر.آنها گرو کشی کرده اند و قرار داد تازه ای را با 230 دلار اضافه برای هر تن برای ما فرستاده اند. بالاخره یک جای قانون حکم خواهد کرد. همانطور که گفتم دو مشکل اساسی که آقایان مطرح میکنند ناشی از این است که نمیخواهند سود هر سهم ما به 600 تومان افزایش یابد. از طرف دیگر میخواهند ما قرارداد 230 دلاری برای هر تن دریافت خوراک را دریافت کنیم که در آن صورت ورشکست خواهیم شد.

                        آقایان میگویند پالایشگاه اصفهان خصوصی است اما چند معاون وزیر بر روی آن نظر داشته و دنبال آنند که مدرکی بدست آورده و به مجلس بدهند که تصویب شود تا در آن صورت پتروشیمیها بدبخت خواهند شد . از طرف دیگر آنها دنبال این نیستند که سود هر سهم ما به 600 تومان برسد. چون در آن صورت پرونده همه شان رو می شود که خودشان دارند کاسبی می کنند.

                        *جلسه ای بی نتیجه بامدیرعامل پالایشگاه اصفهان برای نشان دادن حسن نیت

                        ما مشکلی برای دادن بدهی 170 میلیارد تومان نداریم و برای نشان دادن حسن نیت خود دیروز با مدیرعامل پالایشگاه اصفهان (لطفعلی چاووشی) جلسهای داشتیم و اعلام کردیم حاضریم 50 میلیارد تومان از بدهیها را نقدا" پرداخت کرده و باقی را 6 ماهه چک بدهیم اما گفتند باید 170 میلیارد تومان نقد بدهیم. ما هم گفتیم شما خوراک منهای 5 درصد فوب خلیج فارس بدهید تا هم همه بدهی را بدهیم.اما آنها گفتند هیئت مدیره قبول نمی کند.

                        آقایانی مانند ضیغمی (معاون وزیر نفت) میگویند کمر پالایشگاه اصفهان شکسته اما شما بگویید شرکتی که حدود هزار میلیارد تومان دارایی نقدی دارد آیا کمرش میشکند؟در این رابطه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی (بیات) به آقای وزیر نفت گفته که ضیغمی به پتروشیمی بروزیه دستور داده به جای تولید محصولات پتروشیمی، پلات فرم پالایشگاهی که اسما" خصوصی اما در اصل خصولتی است را تولید کند که در آن صورت ضرر زیادی خواهد کرد.مدیرعامل ملی صنایع پتروشیمی هم به وزیر گفته چنین دستوری دولتی بوده و قاعدتا باید با پالایشگاههای دولتی چنین قراردادی امضا شود چرا که گردش مالی مشخص است.

                        پس آقای ضیغمی اشتباه کرده که گفته آقای وزیر دستور قطع خوراک به پتروشیمی اصفهان را داده است. وی با نامه کتبی باعث شده به دلیل امضا نکردن آن قرارداد خوراک دریافتیمان قطع شود. درحالی روح آقای وزیر مطلع نبود.

                        *آقای وزیر در جریان قطع خوارک پتروشیمی اصفهان نبود

                        فارس: یعنی به گفته شما وزیر نفت اصلا" در جریان قطع شدن خوارک پتروشیمی اصفهان نبود؟

                        یاوری: خیر. بعد از اینکه چنین مسائلی پیش آمد و همه به بدهی ما گیر دادند ایشان متوجه شدند. طبق آخرین جلسهای که با ایشان داشتیم قرار شده بود به مانند سایر شرکتها 70 درصد نفتا و 30 درصد قیمت 95 درصدی فوب خلیج فارس دریافت کنیم اما آقایان زیر بار نرفتند. این توافق قرار بود تا آخر دو هفته پیش ابلاغ شود ولی چنین اتفاقی رخ نداد. چون آقایان لابی می کنند.

                        در این رابطه آقای یزدانجو به ما اعلام کرد کلاهبردار هستید ما هم گفتیم بله اما دو سال قبلش شما کلاه گذاشته بودید. پس واقعیت این است که ما گرفتار لابی نامردی و در کمال بیانصافی قرار گرفتهایم. ما هم سعی خودمان را می کنیم.چون ما سهامدار عمده هستیم و حتما" به ضرر خودمان عمل نخواهیم کرد.

                        *دریافت طلب 76 میلیارد تومانی تا آخر شهریور ماه

                        فارس: موضوع دادن 76 میلیارد تومان به شرکت برج سازان اسپادانا چیست؟

                        یاوری : من در آن موقع مدیر عامل پتروشیمی اصفهان نبودم اما قرار است تا آخر شهریور ماه جاری این طلب شرکت تصفیه شود. ما این موضوع را هم به مسئولان سازمان بورس اعلام کرده ایم.

                        نظر

                        • محمد حسن
                          عضو فعال
                          • Apr 2011
                          • 423

                          #372
                          در اصل توسط پرریسک پست شده است View Post
                          در گفتوگوی تفصیلی با فارس اعلام شد

                          فارس: یعنی به نوعی در این میان بحث گروکشی مطرح است؟

                          یاوری: خیر.آنها گرو کشی کرده اند و قرار داد تازه ای را با 230 دلار اضافه برای هر تن برای ما فرستاده اند. بالاخره یک جای قانون حکم خواهد کرد. همانطور که گفتم دو مشکل اساسی که آقایان مطرح میکنند ناشی از این است که نمیخواهند سود هر سهم ما به 600 تومان افزایش یابد. از طرف دیگر میخواهند ما قرارداد 230 دلاری برای هر تن دریافت خوراک را دریافت کنیم که در آن صورت ورشکست خواهیم شد.

                          آقایان میگویند پالایشگاه اصفهان خصوصی است اما چند معاون وزیر بر روی آن نظر داشته و دنبال آنند که مدرکی بدست آورده و به مجلس بدهند که تصویب شود تا در آن صورت پتروشیمیها بدبخت خواهند شد . از طرف دیگر آنها دنبال این نیستند که سود هر سهم ما به 600 تومان برسد. چون در آن صورت پرونده همه شان رو می شود که خودشان دارند کاسبی می کنند.
                          نکته اصلی در سخنان بالا سود 600 تومانی هر سهم از زبان مدیر عامل است که اگر مشکلات حل شود به آن سود خواهد رسید اونوقت قیمت سهم دیدنی است
                          مشکلات هم دیگه بیش از این نمیتونه کش پیدا کنه و حل خواهد شد

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #373
                            چه خبر از اوضاع پتروشيمي اصفهان؟

                            در گروه پتروشيمي ديروز مباحث در مورد توقف فعاليت پتروشيمي اصفهان ادامه داشت؛ جايي که انتشار اطلاعات تکميلي نشان از نپرداختن مطالبات پالايشگاه اصفهان و انتقال داراييهاي شرکت پتروشيمي اصفهان به خارج از کشور و شرکتهاي وابسته به سهامدار حقيقي اين شرکت دارد.

                            ياوري مديرعامل شرکت پتروشيمي اصفهان ديروز در گفت و گو با فارس خاطرنشان کرد: مالک حقيقي پتروشيمي اصفهان حدود 2 هزار ميليارد تومان فقط در استان اصفهان سرمايهگذاري کرده و 70 درصد پتروشيمي بيستون را خريداري کرده و در حال احداث 2 نيروگاه بزرگ با چينيها است. بنابراين دليلي ندارد که وي به خاطر 100 ميليارد تومان فرار کند و حق سهامداران را ندهد. او حتي در برابر نماينده صندوق بازنشستگي نفت مبني بر توزيع 100 درصد سود سالانه با اين درخواست موافقت کرده اما بعد نماينده آن مجموعه اعلام کرد ما چنين درخواستي نداشتیم. ما هم گفتيم اشکالي ندارد.

                            وي در پاسخ به اين سوال که چرا وجوه حاصل از صادرات محصولات از دبي که حدود 170 ميليارد تومان است به کشور بازگردانده نميشود؟ همچنين موضوع دادن 76 ميليارد تومان به شرکت برج سازان اسپادانا چيست؟ گفت: شما بگوييد اگر ما اين پول را برگردانيم و بدهي را بدهيم آيا پالايشگاه اصفهان خوراکمان را وصل ميکند؟ اگر چنين اتفاقي نيفتاد چه بايد کرد؟

                            ياوري ادامه داد: من در آن موقع مدير عامل پتروشيمي اصفهان نبودم، اما قرار است تا آخر شهريور ماه جاري اين طلب شرکت تصفيه شود. ما اين موضوع را هم به مسوولان سازمان بورس اعلام کردهايم.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • parastom
                              عضو عادی
                              • Sep 2011
                              • 150

                              #374
                              در اصل توسط زماني409 پست شده است
                              خبر امد خبري در راه است ..............................

                              مشكل ديرينه واصلي شركت (قيمت پلاتفرميت) كه واقعا تو اين چند ساله استخوان تو زخم شده بود خوشبختانه براي بلند مدت حل شده و پالايشگاه بابت گرفتن پول آن بر مبناي قيمت نفتاي خليج فارس به اضافه 230 دلار خوشبختانه كوتاه آمده فقط مانده بحث بدهي كه شركت پيشنهاد 50 ميليارد نقد ومابقي طي 6 ماه را داده و در حال چانه زني با پالايشگاه ميباشد كه اين موضوع نقد ونسيه سودش تو جيب سهامدار جزء نميريد . همگي شاد باشيد
                              ...........................................

                              نظر

                              • کریم مهدوی
                                عضو فعال
                                • May 2012
                                • 813

                                #375
                                معاون سازمان بورس از برطرف شدن مشكل پتروشيمي اصفهان در جلسه هيات مديره شركت خبر داد.
                                دكتر سيدعلي حسيني ـ معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به وضعيت تعطيلي پتروشيمي اصفهان و قطع خوراك اين شركت توسط پالايشگاه اصفهان اشاره كرد و گفت: موضوع مورد بحث تعامل پتروشيمي اصفهان و پالايشگاه اصفهان بر سر خوراك است كه اقدامات خوبي در اين خصوص صورت گرفته و وزارت نفت وساطت كرده است.
                                تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                                نظر

                                در حال کار...
                                X