کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
غلامعلی کیانی مدیرعامل سرمایه گذاری غدیر از بازگشائی نماد پارسان تا پایان هفته جاری خبرداد، ولی علت طولانی شدن توقف نماد پارسان راابهام ناظر بازارسرمایه در مورد انجام معامله پتروشیمی شیراز دانست.
نماد پارسان در پی ثبت افزایش سرمایه، جابجایی سهام وثیقه از پتروشیمی شیراز و تقسیم خوب سود نقدی شرکتهای زیرمجموعه، خالص ارزش دارایی های پارسان به 1380 تومان در هر سهم افزایش یافته و با احتساب 75 درصد از ناو برای کشف سطوح ارزندگی،قیمت بازگشایی سهم در حدود 1035 تومان خواهد بود. گویا نماد شرکت طی هفته جاری بازگشایی خواهد شد.
بمنظور موفقیت
تمایل شما برای رسیدن به موفقیت، باید بیشتر از ترس از شکست باشد . . .
پارسان سود هر سهم سال مالی منتهی به 30/9/92 خود را از 1769 ریال به 1809 ریال افزایش داده و تعدیل مثبت 2 درصدی داشته است.علت تعدیل ،تعدیل مثبت اخیر شپدیس بوده است
شرکت هنوز اثرات انتقال پتروشیمی شیراز از ساتا و شرکت انرژی سپهر را اعمال نکرده است
علیرغم مفاد مجوز شورای عالی بورس و همچنین نامه ارسال شده به شرکت مبنی بر اعمال سرمایهگذاری انجام شده مطابق با تاریخهای نقل و انتقال سهام و با قیمت روز، در صورتهای مالی دوره 6 ماهه منتهی به 31/03/1392، سرمایهگذاری انجام شده به بهای خرید مبایعه نامهای پس از کسر سود سهام سالهای مالی1390 و 1391 شرکت پتروشیمی شیراز (متعلق به فروشندگان سهام) درج شده و در صورت وضعیت پرتفوی یک ماهه منتهی به تیرماه 1392 نیز سهام منتقل شده به شرکت به قیمت روز نقل و انتقال سهام، درج نگردیده است.
لذا این سازمان جهت رعایت کامل مفاد مجوز شورای عالی بورس، مجددا در تاریخ 10/05/1392 نامهای با شماره 128894 (پیوست 6) جهت اصلاح قیمت خرید سهام شرکت پتروشیمی شیراز در صورت وضعیت پرتفوی ارسال نمود که تاکنون اصلاحی از این بابت در صورت وضعیت پرتفوی شرکت و اطلاعات مالی منتشر شده صورت نگرفته است.
هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....
نفت و گاز پارسیان سود هر سهم سال مالی منتهی به 92/9/30 خود را با افزایش 2 درصدی 1809 ریال اعلام کرد که دلیل این افزایش سود تعدیل مثبت شپدیس اعلام شده است.
شرکت نفت و گاز پارسیان با ارسال نامهای به سازمان بورس در خصوص خریداری سهام پتروشیمی شیراز شفافسازی کرد.
به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان که از 31 تیر ماه 92 به دلیل تعدیل پیشبینی سود هر سهم و نیز خریداری سهام پتروشیمی شیراز متوقف شده است، با ارسال نامهای به سازمان بورس در خصوص خریداری سهام پتروشیمی شیراز شفافسازی کرد.
این شرکت بورسی در خصوص خریداری سهام پتروشیمی شیراز نکاتی را به اطلاع سرمایهگذاران رسانده و در چند توضیحاتی ارائه کرده است.
الف- خرید سهام شرکت پتروشیمی شیراز به صورت مبایعه نامهای از شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) و انرژی سپهر
شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان در مهرماه 1390 اقدام به خرید تعداد 760 میلیون و 632 هزار و 563 سهم شرکت پتروشیمی شیراز معادل 29.83 درصد از شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا) بر اساس مبایعهنامه 27 مهر ماه 90 (خارج از سامانه معاملات بورس) به مبلغ 3 هزار و 628 میلیارد ریال کرد.
همچنین در اسفند ماه1390 تعداد 760 میلیون و 632 هزار و 563 سهم دیگر شرکت پتروشیمی شیراز معادل 29.83 درصد سهااز شرکت انرژی سپهر بر اساس مبایعه نامه 23 اسفند 90 خارج از سامانه معاملات بورس به مبلغ 4 هزار و 151 میلیارد ریال خریداری شد.
ب - مفاد ماده 99 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ابلاغیه 11 اسفند 89
به موجب بند «ب» ماده 99 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه ، مصوب دی ماه 1389 مجلس شورای اسلامی که از ابتدای سال1390 لازم الاجرا است، «معاملات اوراق بهادار ثبتشده در سازمان فقط در بورسها و بازارهای خارج از بورس دارای مجوز و با رعایت مقررات معاملاتی هر یک از آنها حسبمورد امکانپذیر بوده و معامله اوراق بهادار مذکور بدون رعایت ترتیبات فوق فاقد اعتبار است». لذا خرید سهام شرکت پتروشیمی شیراز توسط شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان وفق ماده قانونی مذکور نبوده است.
پ - نامههای ارسال شده از طرف سازمان بورس مبنی بر فاقد اعتبار بودن معامله بصورت مبایعه نامهای و لزوم رعایت ماده 99 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه
پیرو درج سرمایهگذاری انجام شده در سهام شرکت پتروشیمی شیراز در اطلاعات مالی شرکت، این سازمان طی نامه 26 اردیبهشت 91 به شرکت اعلام کرد که با عنایت به نحوه انجام معامله سهام شرکت پتروشیمی شیراز (بصورت مبایعه نامهای و خارج از سامانه معاملات بورس) معامله مذکور فاقد اعتبار است و ضروری است تا زمان انجام معامله از طریق بورس، مالکیت سهام فوق از صورت وضعیت پرتفوی و اطلاعات مالی شرکت حذف و در اسرع وقت اقدامات مقتضی جهت انجام معامله مذکور از طریق بورس صورت پذیرد.
با توجه به عدم اصلاح صورت وضعیت پرتفوی ماهانه شرکت و عدم حذف آثار ناشی از سرمایهگذاری انجام شده در اطلاعات مالی شرکت، این سازمان مجددا طی نامه ای در تاریخ 23 مهر ماه 91 به شرکت تاکید کرد که " شناسایی سرمایهگذاری و درآمد حاصل از سرمایهگذاری در سهام شرکت پتروشیمی شیراز و تهیه صورتهای مالی تلفیقی با آن شرکت، با توجه به عدم انجام معامله از طریق بورس برخلاف مذاکرات و مکاتبات قبلی و مغایر با مفاد ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران بوده و فاقد اعتبار است و ضروری است صورت های مالی شرکت و صورت وضعیت پرتفوی سهام ارائه شده از سوی آن شرکت اصلاح شود. همچنین سود سال مالی 1390 شرکت پتروشیمی شیراز متعلق به سهامداران شرکت در تاریخ مجمع و بر اساس سامانه معاملاتی این سازمان است".
جهت اصلاح کامل گزارشهای مالی شرکت، علاوه بر نامههای فوق، مجددا طی نامه ای در تاریخ 13 دی ماه 91 بر لزوم اصلاح اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای دوره 9 ماهه منتهی به 31 شهریور 91 نیز تاکید شد.
ت - نحوه اعمال سرمایهگذاری انجام شده در دفاتر شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان
با توجه به ارسال نامههای فوق، جلسهای با حضور نمایندگان شرکت و شرکت انرژی سپهر و حسابرس مستقل برگزار و مقرر شد تا زمان تعیین تکلیف نسبت به نحوه انجام سرمایهگذاری فوق، سرمایهگذاری انجام شده در سرفصل پیشپرداختهای سرمایهگذاری درج شود. اما با توجه به سهامدار نبودن شرکت وفق ماده 99 قانون برنامه پنج ساله پنجم در تاریخ برگزاری مجمع عمومی عادی سال مالی1390 شرکت پتروشیمی شیراز، درآمدی از بابت سود سهام مصوب مجمع شرکت مذکور نباید شناسایی شود.
لذا مطابق یادداشت توضیحی صورتهای مالی حسابرسی شده سال مالی منتهی به 30 آذر ماه 91 آن بخش از سهام شرکت پتروشیمی شیراز که از طریق سامانه معاملات بورس به شرکت انتقال یافت (حدودا 12 درصد در مهر ماه 1391) به سرفصل سرمایهگذاریهای بلندمدت انتقال یافت و مابقی سهام خریداری شده به سرفصل پیشپرداخت سرمایهگذاری منتقل شد.
همچنین مطابق یادداشت مذکور، شرکت اعلام کرده است، از آنجاییکه دو معامله بلوکی اشاره شده قبل از برگزاری مجمع سال 1390 پتروشیمی شیراز اتفاق افتاده بود، شرکتهای ساتا و انرژی سپهر طی نامهای به پتروشیمی شیراز اعلام کردند که سهم سود آنها را به مبلغ 730 میلیارد ریال به نفت و گاز پارسیان پرداخت کند که این مبلغ نیز از پیشپرداخت سرمایهگذاری در شیراز کسر شده است.
ث - مجوز شورای عالی بورس مبنی بر انتقال سهام خریداری شده در خارج از ساعت معاملاتی به قیمت روز و با رعایت مقررات مربوط
پس از مطرح شدن درخواست شرکت برای انتقال سهام شرکت پتروشیمی شیراز در خارج از ساعت معاملات، شورای عالی بورس با انتقال سهام مذکور در خارج از ساعت معاملاتی به قیمت روز و با رعایت مقررات مربوط موافقت کرد. موافقت شورای عالی بورس در تاریخ 12 خرداد 92 به اطلاع شرکت رسید.
لذا شرکت پیرو مجوز شورای عالی بورس، اقدام به انتقال مابقی سهام خریداری شده از شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح و انرژی سپهر در تاریخ 30 تیر ماه 92 به تعداد 260 میلیون و 756 هزار و 766 سهم و در 31 تیر ماه 92 تعداد 256 میلیون و 354 هزار و 431 سهم و در تاریخ 26 مرداد 92 تعداد 645 میلیون و 16 هزار و 412 سهم کرد.
علیرغم مفاد مجوز شورای عالی بورس و همچنین نامه ارسال شده به شرکت مبنی بر اعمال سرمایهگذاری انجام شده مطابق با تاریخهای نقل و انتقال سهام و با قیمت روز، در صورتهای مالی دوره 6 ماهه منتهی به 31 خرداد 92، سرمایهگذاری انجام شده به بهای خرید مبایعه نامهای پس از کسر سود سهام سالهای مالی1390 و 1391 شرکت پتروشیمی شیراز (متعلق به فروشندگان سهام) درج شده و در صورت وضعیت پرتفوی یک ماهه منتهی به تیرماه 1392 نیز سهام منتقل شده به شرکت به قیمت روز نقل و انتقال سهام، درج نشده است.
لذا سازمان بورس جهت رعایت کامل مفاد مجوز شورای عالی بورس، مجددا در تاریخ 10 مرداد 92 نامهای جهت اصلاح قیمت خرید سهام شرکت پتروشیمی شیراز در صورت وضعیت پرتفوی ارسال کرد که تاکنون اصلاحی از این بابت در صورت وضعیت پرتفوی شرکت و اطلاعات مالی منتشر شده صورت نگرفته است.
توضیح اینکه مابهالتفاوت سهام خریداری شده به صورت مبایعه نامهای و سهام منتقل شده از طریق سامانه بورس، مربوط به فروش سهام متعلق به فروشندگان توسط شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان قبل از انتقال آن از طریق سامانه بورس بوده است.
با توجه به موارد مطرح شده و با توجه به مفاد مجوز شورای عالی بورس، سرمایهگذاری و سود حاصل از سرمایهگذاری توسط شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان در سهام شرکت پتروشیمی شیراز باید مطابق با تاریخهای نقل و انتقال در سامانه بورس (تاریخهای 17 و 18 مهر 91، 30 و 31 تیر ماه و 26 مرداد 92 و با قیمتهای روز نقل و انتقال صورت پذیرد.
مراتب جهت استحضار سرمایهگذاران ارائه شده و بدیهی است تصمیمات نهایی در خصوص اصلاح اطلاعات مالی شرکت با توجه به موارد فوقالذکر مجددا اطلاعرسانی خواهد شد.
بمنظور موفقیت
تمایل شما برای رسیدن به موفقیت، باید بیشتر از ترس از شکست باشد . . .
ب - مفاد ماده 99 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ابلاغیه 11 اسفند 89
به موجب بند «ب» ماده 99 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه ، مصوب دی ماه 1389 مجلس شورای اسلامی که از ابتدای سال1390 لازم الاجرا است، «معاملات اوراق بهادار ثبت شده در سازمان فقط در بورسها و بازارهای خارج از بورس دارای مجوز و با رعایت مقررات معاملاتی هر یک از آنها حسب مورد امکانپذیر بوده و معامله اوراق بهادار مذکور بدون رعایت ترتیبات فوق فاقد اعتبار است». لذا خرید سهام شرکت پتروشیمی شیراز توسط شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان وفق ماده قانونی مذکور نبوده است.
ت - نحوه اعمال سرمایهگذاری انجام شده در دفاتر شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان
با توجه به ارسال نامههای فوق، جلسهای با حضور نمایندگان شرکت و شرکت انرژی سپهر و حسابرس مستقل برگزار و مقرر شد تا زمان تعیین تکلیف نسبت به نحوه انجام سرمایهگذاری فوق، سرمایهگذاری انجام شده در سرفصل پیشپرداختهای سرمایهگذاری درج شود. اما با توجه به سهامدار نبودن شرکت وفق ماده 99 قانون برنامه پنج ساله پنجم در تاریخ برگزاری مجمع عمومی عادی سال مالی1390 شرکت پتروشیمی شیراز، درآمدی از بابت سود سهام مصوب مجمع شرکت مذکور نباید شناسایی شود.
همچنین مطابق یادداشت مذکور، شرکت اعلام کرده است، از آنجاییکه دو معامله بلوکی اشاره شده قبل از برگزاری مجمع سال 1390 پتروشیمی شیراز اتفاق افتاده بود، شرکتهای ساتا و انرژی سپهر طی نامهای به پتروشیمی شیراز اعلام کردند که سهم سود آنها را به مبلغ 730 میلیارد ریال به نفت و گاز پارسیان پرداخت کند که این مبلغ نیز از پیشپرداخت سرمایهگذاری در شیراز کسر شده است.
با توجه به موارد مطرح شده و با توجه به مفاد مجوز شورای عالی بورس، سرمایهگذاری و سود حاصل از سرمایه گذاری توسط شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان در سهام شرکت پتروشیمی شیراز باید مطابق با تاریخهای نقل و انتقال در سامانه بورس (تاریخهای 17 و 18 مهر 91، 30 و 31 تیر ماه و 26 مرداد 92 و با قیمتهای روز نقل و انتقال صورت پذیرد.
با سلام
دوستان عزیز
با اندکی دقت در متن شفاف سازی بورس در خصوص نماد پارسان در رابطه با نحوه خرید و شناسائی درآمد سرمایه گذاری پترو شیراز چنین به نظر می رسه سهامداران پارسان باید منتظر یک تعدیل بسیار سنگین باشند
تعدیلی که در صورت تحقق می تواند سود هر سهم پارسان را تا 600 ریال افزایش بدهد
چرا؟؟؟؟؟؟
الان قیمت تمام شده هر سهم پترو شیراز پس از کسر سودهای دریافتی سال 90 و 91 حدود 356 تومان است:
1- پارسان حق ندارد در پرتفوی خود بهای تمام شده پترو شیراز را به قیمت مبایعه نامه ای بعد از کسر سودهای دریافتی سال های 90 و 91 نشان دهد.
2- خرید مبایعه نامه ای از لحاظ بورس فاقد اعتبار است و پارسان بایست قیمت هر سهم پترو شیراز را با قیمت سامانه بورس درج نماید.
3- سود سهام سال های 90 و91 متعلق به پارسان نیست و نباید توسط پارسان شناسائی بشود
حالا پارسان می ماند و حل معما ؟؟؟؟؟؟؟
معامله مبایعه نامه ای از لحاظ بورس فاقد اعتبار است ولی در بین شرکت های خریدار و فروشنده دارای اعتبار است همچنانکه دو شرکت فروشنده طی نامه اعلام کرده اند سهم پارسان از سود 90 و 91 اینقدر است و حاظر هستند سود رو به پارسان بپردازند
حل معما :
پارسان در پرتفوی خود قیمت خرید پترو شیراز از 356 به قیمت خرید سامانه بورس تغییر می دهد به قیمت های خرید 399 تومان - 756 تومان و 953 تومان
مابه التفاوت بین قیمت های 399 -765 و 953 تومان با 356 که شامل سود سهام سال 90و91 می باشد ضربدر تعداد سهام معامله شده می ره در قسمت درآمدهای اتفاقی
چاره ای جز این نیست و بورس هم نمی تواند به اینکار شرکت ایراد بگیره و هم اینکه شرکت های فروشنده هم با این کار چیزی از دست نخواهند داد نتیجه چنین ثبتی که منجر به تامین خواسته بورس نیز است شناسائی حدود 600 ریال به ازای هر سهم می باشد.
پیرو اطلاعیه شفافسازی منتشر شده در تاریخ 10/06/92 در سامانه کدال در خصوص سرمایهگذاری انجام شده توسط شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان در سهام شرکت پتروشیمی شیراز (سهامی عام)، موارد زیر را به اطلاع سرمایهگذاران محترم میرساند:
1. همانگونه که در اطلاعیه شفافسازی قبل درج شده بود، مطابق مفاد مصوبه مورخ 23/02/92 شورای عالی بورس، سهام شرکت پتروشیمی شیراز میبایست با قیمت روز و در خارج از ساعت معاملاتی از شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح و انرژی سپهر به شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان منتقل میشد.
با عنایت به نحوه عمل شرکت و عدم اصلاح اطلاعات مطابق مصوبه شورای عالی بورس، مراتب طی گزارشی جهت دریافت نظر نهایی به شورای عالی بورس ارائه شده است که به محض دریافت هرگونه اطلاعاتی، مراتب در اسرع وقت اطلاعرسانی خواهد شد.
2. شایان ذکر است که با توجه به بررسیهای انجام شده، در صورت ثبت و شناسایی سرمایهگذاری فوق مطابق تاریخ و قیمتهای معاملاتی در بورس، بهای تمامشده سرمایهگذاری در سهام شرکت پتروشیمی شیراز بالغ بر حدود مبلغ 284ر11 میلیارد ریال خواهد شد که نسبت به مبلغ ثبتشده در دفاتر شرکت (مبلغ 723ر4 میلیارد ریال) حدودا مبلغ 561ر6 میلیارد ریال اختلاف دارد که حدود 16 درصد مجموع داراییها بر اساس اطلاعات 6 ماهه حسابرسیشده منتهی به 31/03/92 میباشد. ضمناً حدود مبلغ 197 میلیارد ریال سود ناشی از فروش سرمایهگذاری در شرکت فوقالذکر در سال مالی جاری در حسابها شناسایی شده (ناشی از فروش سهام توسط شرکت به اشخاص حقیقی و حقوقی) که در صورت اصلاح میبایست از دفاتر مالی شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان حذف گردد.
مراتب جهت استحضار سرمایهگذاران محترم ایفاد میگردد. بدیهی است در صورت اصلاح اطلاعات مالی شرکت با توجه به موارد فوقالذکر، اطلاعرسانی مقتضی صورت خواهد گرفت.
محمدرضا معتمد
با سلام
بعضی اوقات ادمی می مونه حرف دلشو کجا بزنه به کی بزنه آخرش هم تو همین سایت می زنه
آقای معتمد آقای مالمیر و... پرفسور استاد دانشمند کاشف چی رو باید از دفاتر حذف کنه
شرکت پارسان دو سال پیش حدود 50% پترو شیراز را رو از از شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح و انرژی سپهر بصورت مبایعه نامه خریده هم خریدار و هم فروشنده به این موضوع واقفند به قیمت فروش هم به توافق رسیده اند
شرکتهای سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح و انرژی سپهر خود می دانند سود سال های 90 و 91 پترو شیراز مال پارسان است .
قیمت تمام شده پترو شیراز در دفاتر پارسان به مبلغ مبلغ 723ر4 میلیارد ریال می باشد اینو هر شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی نیروهای مسلح و انرژی سپهر پذیرفتند اعتراضی ندارند دبه هم نمی کنند زیرش هم نمی زنند شکایتی هم ندارند آنوقت شما می گویید باید بهای تمامشده سرمایهگذاری در سهام شرکت پتروشیمی شیراز بالغ بر حدود مبلغ 284ر11 میلیارد ریال در دفاتر پارسان ثبت بشه انهم بواسطه چند خط قانون من درآوردی خودتون
تفاوت مبلغ 284ر11 میلیارد ریال من درآوردی شما با مبلغ قانونی 723ر4 میلیارد ریال می شود 6,561 میلیارد ریال
خوب این مبلغ مابه التفاوت را ببره به حساب سرمایه گذاری کی رو بستانکار بکنه ؟؟؟؟؟
پرفسور عزیز طبق استاندارد سرمایه گذاری ها در دفاتر به بهای تمام شده ثبت می شوند به مابه ازی که پرداخت می کنند ثبت می شوند به پولی که از جیب پرداخت می نمایند ثبت می شود و لاغیر
شما می روید میوه فروشی 2 کیلو هلو می خرید کیلوئی 6000 تومان بهای تمام شده اون برای شما می شود 12000 تومان
حال قیمت هلو در میادین شهرداری 2000 تومان است دیگه به شما ربطی نداره اگر خانمتون از شما بپرسه چقدر خریدی نمی گی 4000 تومان
پارسان هر سهم پترو شیراز رو 500 خریده انوقت شما می گویید در دفاتر 900 ثبت کن ؟؟؟؟؟
بابا خجالت هم خوب چیزیه
اینا همش استاندارد داره استاندارد حسابداری - استانداردهای حسابرسی و...
شرکت که نمی تونه یک بام دو هوا کار کنه
من قبلا" هم پیشنهاد دادم پارسان حرف سازمان بورس رو گوش بکنه ولی در عوض یک درامد غیر مترقبه شناسائی بکنه که به ازای هر سهم می شود 65 تومان سود می شود: 656 ریال سود = 10,000,000,000 / ( 723ر4 میلیارد ریال -284ر11 میلیارد ریال )
راه حل دیگه وجود نداره
: به اطلاع مي رساند، نماد معاملاتي شركت گسترش نفت و گاز پارسيان با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 1392/09/30 و ارائه اطلاعات شفاف سازي، ( بدون محدوديت نوسان قيمت ) با استفاده از مكانيزم حراج تك قيمتي آماده انجام معامله مي باشد . مديريت بازار
نظر