******موشكافي هاي بنيادي ******

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • behzad2007
    عضو عادی
    • Feb 2011
    • 78

ساده جان عالی بود قبلا یه توضیح دادی که اگه میخوایی نحوه وصول مطالبات شرکتو بفهمی باید یه عملیاتی انجام بدی ممنونت میشم یه تمرین به صورت عملی حل کنی با تشکر

نظر

• *سامان*
      عضو فعال
      • May 2011
      • 4691

در اصل توسط behzad2007 پست شده است View Post
      ساده جان عالی بود قبلا یه توضیح دادی که اگه میخوایی نحوه وصول مطالبات شرکتو بفهمی باید یه عملیاتی انجام بدی ممنونت میشم یه تمرین به صورت عملی حل کنی با تشکر
      خب من به عنوان مثال دوره وصول مطالبات در دارو سازي كوثر رو بدست ميارم

جلوي حصه جاري حسابهاي دريافتني نوشته 9 ميلياردو 908 ميليون تومن....و جلوي ساير حسابها نوشته شده 2 ميلياردو 881 ميليون تومن....اين 2تا رو از هم كم ميكنيم ميشه 7 ميلياردو 27 ميليون تومن

حالا فروش شركت رو كه عدد 32 ميلياردو 630 ميليون تومن هست بر 7 ميلياردو 27 ميليون تقسيم ميكني ميشه 4/6

حالا 360 رو بر 4/6 تقسيم ميكنيد ميشه 78.....يعني به طور متوسط 78 روز طول ميكشه مطالبات شركت وصول بشه به همين راحتي

اما شما نبايد به يه ترازنامه اكتفا كنيد....شما بايد حداقل 8 تا ترازنامه جلوتون بزاريد و تو هر كدوم دوره وصول مطالبات رو بدست بياريد

مثلا تو ترازنامه 3 ماهه 60 6 ماهه 65 9 ماهه 78 و چنتا نقطه......اين اعداد رو با هم جمع كنيد يه ميانگين بگيريد تخمين دقيقتر دستتون مياد

اكي؟
      مرا گر دولت عالم ببخشند .... برابر با نگاه مادرم نيست

نظر

• *سامان*
        عضو فعال
        • May 2011
        • 4691

اين 4 خطي مال حپترو بود و اگر كسي اينو ميخوند نبايد حپترو ميخريد اميدوارم كسي نداشته باشه اين سهمو

در اصل توسط ساده ي ساده پست شده است View Post
        حپترو

درجه اهرم مالي شركت عدد-7.23256452 رو نشون ميده كه نشون از اهرم پايين مالي براي شركت داره و سياست محافظه كارانه شركت بوضوح ديده ميشه.....درجه اهرم عملياتي شركت عدد 3.213145 رو نشون ميده كه نشون از فعاليت عملياتي گسترده سهم داره و وقتي وارد صورت سودو زيان ميشيم و فروش و سود عملياتي رو با هم مقايسه ميكنيم ميبينيم كه با هم همخواني ندارن و علت اين موضوع بالا اعلام شدن بهاي تمام شده هست.....اما جالبتر اينكه وقتي تابع هزينه شركت رو محاسبه كردم اين تابع نزولي بود و به من ثابت كرد كه بهاي تمام شده بالا اعلام شده...شركت به دليل اينكه يك شركت توليدي نيست لزا تابع توليد در اين شركت مفهومي نداره و بايد براي تحليل شركت از تابع سرمايه گذاري استفاده كنيم......اين تابع اگر درست محاسبه بشه ترازنامه شركت رو مورد بررسي دقيق قرار ميده و وقتي نتايج اين تابع و ترازنامه شركت رو در هم تلفيق كردم به نتايج جالبي رسيدم......اول اينكه كاهش اسناد پرداختني نشون ميده شركت علاقه اي به خريد نسيه نداره و از اون طرف افزايش سنگين پيش پرداختهاي شركت سريعا مهر بطلاني بر اين فرضيه ميزنه و اولين تناقض در صورتهاي مالي خودشو نشون ميده.....دوم اينكه شركت موجودي انبار جالبي نداره كه البته به خاطر ماهيت شركت طبيعيه كه كاهش انبار هم نشون ميده براي تحقق درآمد فروش مقدار مختصري از انبار استفاده شده......سوم اينكه افزايش اندك اسناد دريافتني نشون ميده شركت نتونسته بازاريابي خوبي رو انجام بده و اين درآينده براي شركت مشكل ساز ميشه و ضريب منفي عامل سرمايه در تابع سرمايه گذاري اين فرضيه رو تاييد ميكنه.......چهارم اينكه ترازنامه شركت زياد به نفع سهامدار تنظيم نشده و ترازنامه بواسطه افزايش بدهي به شركتهاي وابسته متعادل شده كه نكته منفي بدي در ترازنامه شركت هست كه اين موضوع در آينده باعث ميشه شركت براي تسويه اين بدهي ها رو به وام بياره و شركت رو با ريسك مالي روبرو كنه......پس شركت در قسمت ترازنامه با كاهش سود پرداختي و كاهش سود انباشته و افزايش بدهي به شركتهاي وابسته نتونسته انتظارات سهامداران رو برآورده بكنه و اين باعث افزايش نسبت بدهي به حقوق صاحبان سهام شده و بازده حقوق صاحبان سهام رو كاهش داده

خب وارد صورت سودو زيان ميشيم و بهاي تمام شده اعلامي توجه آدمو به خودش جلب ميكنه كه اصلا با تابع هزينه شركت همخواني نداره و قابليت تعديل بالايي در اين سرفصل داره......هزينه مالي 0 در صورت سودو زيان كاملا با ترازنامه شركت همخواني داره و هزينه هاي اداري اعلام شده معقول به نظر ميرسه و نكته خاص ديگه اي در صورت سود و زيان ديده نميشه

شركت با 62 درصد فروش 82 درصد از سودشو پوشش داده كه نشون ميده افزايش نرخ داشته و اين افزايش نرخ در صورتهاي مالي وارد شده

اما نكته مهمي رو كه بايد بهش توجه كنيد اينه كه شركت براي خريد 46 دستگاه كشنده و تانكر 8 ميليارد تومن وام 17 درصد گرفته كه در صورتهاي مالي امسالش فقط هزينه مالي يكماهش لحاظ شده و در پيشبيني سال آينده قطعا اين هزينه مالي افزايش پيدا ميكنه و پيشبيني سال آينده شركت قطعا با تعديل منفي همراه خواهد بود البته بايد ببينيم چند تومن هزينه مالي در صورتهاش لحاظ ميكنه....اگه فرض كنيم اين 8 ميليارد تومن با نرخ 17 درصد محاسبه بشه لزا نزديك 2 ميليارد تومن سود اين تسهيلات ميشه و چون بازپرداخت اين وام 3 ساله هست لزا سالي 3 ميليارتومن هزينه مالي وارد صورتهاي ماليش ميشه كه سود شركت رو با تعديل منفي قابل ملاحظه اي همراه ميكنه حواستون بايد به اين قسمت باشه

شركت 17 ميليارد تومن ميخاد افزايش سرمايه بده كه البته اين موضوع ميتونه قيمت سهمو تحت تاثير قرار بده

نتيجه نهايي:شركت توانايي سود سازي عملياتي بالايي رو نداره مگر اينكه در بهاي تمام شده اعلامي تعديلاتي رو لحاظ كنه و از طرف ديگه در سال آينده در صورتهاي ماليش هزينه مالي 3 ميليارد تومني خواهيد ديد كه سود سال آينده شركت رو با تعديل منفي مواجه ميكنه.....چون شركت ميخاد افزايش سرمايه بده بايد برنامه سهامدار عمده در مورد سهمو در نظر بگيريد.....يعني براي خريد سهم اگه ديديد دارن قيمت سهمو به خاطر افزايش سرمايه بالا ميبرن شمام وارد شيد وگرنه ورود به سهم با توجه به هزينه مالي كه درآينده شناسايي ميكنه از ريسك بالايي برخوردار هست

واينم گزارش جديد و افزايش هزينه مالي و تعديل منفي سنگين در بودجه

http://codal.ir/Reports/Exports/DNrg...E4UQ%3d%3d.pdf

نظر

• *سامان*
          عضو فعال
          • May 2011
          • 4691

نميخاستم در مورد فنورد مطلب بزنم ولي بازي كثيفه مثبت منفي فنورد باعث شد دست مديراي كثيف اين شركت رو براي بازار رو كنم تا بازار بفهمه اين مديران كثيف دارن چه كار ميكنن

فنورد

خب وارد ترازنامه شركت ميشيم و با افزايش سنگين و وحشتناك در تراز اسناد دريافتني روبرو ميشيم و اين نشون از فروش بالاي شركت داره به رغم اينكه اين فروش به صورت نسيه هست....خب وقتي اين رشد سرسام آور در اسناد دريافتني رو مشاهده ميكنيم خب متعاقب اون بايد پيش دريافتهاي خوبي هم شركت گرفته باشه و وقتي با رشد ناچيز 13 درصدي در پيش دريافت روبرو ميشيم اولين تناقض در ترازنامه به راحتي ديده ميشه و نشون ميده پولهايي در ترازنامه گم شده....كجا رفته؟اين مديران كثيف بايد بگن اين پولها كجا رفته........

شركت منابع پيش دريافت رو معلوم نيست كجا برده و در عوض براي فعاليتهاي روز مره شركت از قبيل پيش پرداخت رفته و وام گرفته و هزينه مالي سنگين رو به سهامدار بدبخت تحميل كرده.....شركت با افزايش موجودي نقد مواجه شده كه نشون ميده منابع وسيع عملياتي وارد شركت شده اما به هيچ عنوان اين منابع وارد صورتهاي مالي نشده و فقط به افزايش در موجودي نقد اكتفا شده.....افزايش سنگين در تراز اسناد پرداختني نشون ميده شركت علاقه به خريد نسيه داره و البته سرمايه در گردش منفي شركت اسناد پرداختني رو تاييد ميكنه.....افزايش 23 درصدي دارايي ثابت نشون ميده كه باز هم منابع وسيعي وارد شركت شده اما نه تنها سرچشمه اين منابع مشخص نيست بلكه اين احتمال هم وجود داره كه از پيش دريافت براي خريد دارايي ثابت كه ميتونه ملك يا ماشين آلات جديد باشه استفاده كرده باشه كه دومين تخلف در ترازنامه به وضوح ديده ميشه

اما مديران كثيف شركت در گزارش 6 ماهه وقتي ديدن سرفصل درآمدها رو پايين اعلام كردن و صداي خيلي از سهامدارا دراومد لزا تصميم گرفتن در گزارش 9 ماهه يه مقدار از اين درآمدهارو به صورتهاي مالي وارد بكنن و يك دفعه پوشش سود از 9 تومن به 20 تومن افزايش پيدا كرد كه با توجه به ترازنامه شركت اين مقدار پوشش باز هم پايين هست.....

اما اين مديران تخلف رو به همينجا محدود نكردن ودر گزارش 9 ماهه با اينكه تابع هزينه نشون ميده هزينه ها نزولي بوده باز هم ميبينيم كه بهاي تمام شده بالا اعلام شده و پنهان سازي سود بوضوح ديده ميشه.....اما تابع توليد شركت يك تابع درجه سوم صعودي با ضرايب مثبت هست و ترازنامه هم اينو تاييد ميكنه اما در سرفصل فروش ميبينيم كه فروش شركت پايين اعلام شده و حسابسازي در فروش شركت بوضوح ديده ميشه

شركت در سرفصل سرمايه گذاري و درآمد متفرقه باز هم پنهان سازي كرده و معلوم نيست كي اين درآمدهارو وارد صورتهاي مالي ميخاد بكنه و منو نگران كرده كه مبادا پول براي منافع شخصي اين مديران كثيف از حسابهاي شركت خارج شده باشه

در گزارش 91 شركت... دستكاري حسابها رو به جايي رسوندن كه حتي با افزايش نرخ هم فروش پاييني رو اعلام كردن و در مقابل بهاي تمام شده بالا اعلام شده كه مبادا سودي در محدوده 30 تومن براي 91 اعلام بشه

نتيجه نهايي:دستكاري در تمام اقلام صورتهاي مالي بوضوح ديده ميشه و سود سال 90 كه ميتونست در محدوده 30 تومن اعلام بشه به راحتي دستكاري شده و سود سال 91 هم كه ميتونست حتي بالاتر از 30 تومن اعلام بشه با تخلف بزرگي در محدوده 12 تومن اعلام شده كه بازي كثيف حق تقدم باعث اين دستكاري ناشيانه در ترازنامه و صورتهاي مالي شده و من اميدوارم اميدوارم اميدوارم اين مديران كثيف با تو دهني بازار روبرو بشن تا عملا بازي كثيفشون بهم بخوره...بازار جديدا حال مديران رو خوب جا مياره......شركت در سال 91 توانايي شناسايي 35 تومن سود رو دارا هست و در سال 90 بايد قادر باشه 26 تومن سود رو پوشش بده البته به شرط عدم دستكاري در صورتهاش

نظر

• *سامان*
            عضو فعال
            • May 2011
            • 4691

تركونده بشهاب....13.5 ميليارد تومن سود عملياتي.....چه خبره تو اين سهم...149 تومن عملياتي هرسهم

نظر

• *سامان*
              عضو فعال
              • May 2011
              • 4691

خكاوه و بشهاب تو نخشون نبودم و گرنه ميتونستم اين سودارو كه عده خاصي ازشون خبر دارن رو از صورتاش بيرون بكشم ...حيف شد از دستمون پريد...بابا چنتا زير خاكي بگيد كه اينجوري دستمون تو حنا نمونه

نظر

• *سامان*
                عضو فعال
                • May 2011
                • 4691

در مورد حپترو سود سال 91 پايين اعلام نشده و مثل بقيه شركتها در حسابها دست نبرده...راستش به بازگشايي سهم كار ندارم چون بازار تصميم ميگيره چند باز بشه ضمن اينكه سهم كوچيكي هم هست و افزايش سرمايم داره و كنترل قيمتش راحته

اما در مورد وضعيت شركت خدمتتون بگم شركت هزينه مالي رو پايين اعلام كرده ميدونيد چرا؟شركت 8 ميلياردتومن وام گرفته كه بايد 3 ساله پرداخت بشه.....اين وام هرسال بهره مركب بهش ميخوره و هزينه هاي مالي افزايش پيدا ميكنه....سود عادي 8 ميليارد ميشه 2 ميليارد كه جمعا بايد 10 ميليارد تومن باز پرداخت كنه كه با بهره مركب ميشه 12 ميلياردو 800 ميليون تومن....اگه اينو تقسيم بر 3 بكنيد شركت بايد سالي 4 ميلياردو 270 ميليون تومن هزينه مالي بده.....ما فرض ميكنيم بهره مركب هم نميخوره با اين اوصاف بايد سالي 3 ميليارد تومن هزينه مالي بده .....اگه الان تو گزارشش نگاه كنيد هزينه مالي 1.5 ميليارد تومن اعلام شده كه اگه ميخاست هزينه واقعي رو اعلام كنه تعديل منفي سنگينتر ميبود.....

اما ورود اين دستگاه هاي جديد ميتونه سود شركتو افزايش بده اما هزينه مالي غالبتر هست و سود حاصل از اين دستگاه ها هزينه مالي شركت رو پوشش نميده و شركت فقط بايد سعيش بر اين باشه كه بيشتر از اين تعديل منفي نخوره چون هزينه هاي مالي واقعا پايين اعلام شده

بحث افزايش سرمايه و قيمت سهم كه خودتون بهتر از من ميدونيد كه اين بازاره كه در موردش تصميم ميگيره ولي حپترو اگه تعديل منفي مجدد نده مثبت هم نخواهد داد

نظر

• behnam
                  عضو فعال
                  • May 2011
                  • 9603

ساده جان،تاپیک خیلی خوبی دارین
                  بهتون تبریک میگم;)
                  افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام می دهند.
                  (کوروش بزرگ)

نظر

• *سامان*
                    عضو فعال
                    • May 2011
                    • 4691

در اصل توسط behnam پست شده است View Post
                    ساده جان،تاپیک خیلی خوبی دارین
                    بهتون تبریک میگم;)
                    بهنام جان شما اطلاعات بالايي از مديريت مالي دارين دلم ميخاد مارو تو اين تاپيك همراهي كنيد

نظر

• behnam
                      عضو فعال
                      • May 2011
                      • 9603

بهنام جان شما اطلاعات بالايي از مديريت مالي دارين دلم ميخاد مارو تو اين تاپيك همراهي كنيد
                      ساده جان،شما خودتون استاد حسابداری و مدیریت مالی هستین
                      بنده از مطالب خوب شما استفاده میکنم
                      این رو بدون تعارف عرض میکنم
                      افراد موفق کارهای متفاوت انجام نمی دهند، بلکه کارها را به گونه ای متفاوت انجام می دهند.
                      (کوروش بزرگ)

نظر

• *سامان*
                        عضو فعال
                        • May 2011
                        • 4691

بهنام جان اگه اطلاعاتيم از مديريت مالي دارم بازم تحصيلات اين رشته رو ندارم و قطعا نميتونم مثل كسايي كه تحصيلاتشون اينه عمل كنم...من دوست داشتم قسمت مديريت مالي با شما باشه ...قسمت اقتصاد با مصطفي باشه و تلفيق اين دو علم با رياضي و حسابداري با من باشه اگه ميشد خيلي عالي ميبود.....

نظر

• behnam
                          عضو فعال
                          • May 2011
                          • 9603

بهنام جان اگه اطلاعاتيم از مديريت مالي دارم بازم تحصيلات اين رشته رو ندارم و قطعا نميتونم مثل كسايي كه تحصيلاتشون اينه عمل كنم...من دوست داشتم قسمت مديريت مالي با شما باشه ...قسمت اقتصاد با مصطفي باشه و تلفيق اين دو علم با رياضي و حسابداري با من باشه اگه ميشد خيلي عالي ميبود.....
                          راستش رشته تخصصی بنده حسابداریه
                          اطلاعاتی هم که از مدیریت مالی دارم برمیگرده به اشتراک بعضی از عناوین درسی در رشته حسابداری و مدیریت مالی
                          فکر کنم اگر اطلاعاتم از شما کمتر نباشه،بیشتر نیست :d
                          (کوروش بزرگ)

نظر

• *سامان*
                            عضو فعال
                            • May 2011
                            • 4691

راستش رشته تخصصی بنده حسابداریه
                            اطلاعاتی هم که از مدیریت مالی دارم برمیگرده به اشتراک بعضی از عناوین درسی در رشته حسابداری و مدیریت مالی
                            فکر کنم اگر اطلاعاتم از شما کمتر نباشه،بیشتر نیست :d
                            پس قسمت حسابداريش با شما اكي؟

نظر

• behnam
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 9603

پس قسمت حسابداريش با شما اكي؟
                              آخه من عادت دارم تک سهم کار کنم و طی مدتی هم که سهامدار هستم،زوم هستم روی اطلاعات همون شرکت
                              در حال حاضر هم تک سهم صدرا هستم و اطلاعاتی هم که دارم بر میگرده به همین سهم
                              ولی چون نمیخوام از دستم دلخور بشین سعی میکنم نظراتم رو بنویسم
                              (کوروش بزرگ)

نظر

• *سامان*
                                عضو فعال
                                • May 2011
                                • 4691

آخه من عادت دارم تک سهم کار کنم و طی مدتی هم که سهامدار هستم،زوم هستم روی اطلاعات همون شرکت
                                در حال حاضر هم تک سهم صدرا هستم و اطلاعاتی هم که دارم بر میگرده به همین سهم
                                ولی چون نمیخوام از دستم دلخور بشین سعی میکنم نظراتم رو بنویسم
                                ممنون

نظر

در حال کار...
                                X