آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

    #16201
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    تاریخ خبر: 03/03/1394 | ساعت: 20:6|

    روایت عراقچی از نشست غیر علنی مجلس ؛

    راه سوءاستفاده را مسدود کردیم/ خبرپذیرش بازرسی ازمراکز نظامی نادرست است

    تهران - ایرنا - سید عباس عراقچی که امروز بیشترین نقل قول های نمایندگان مجلس در نشست غیرعلنی از او بود ترجیح داد بی واسطه سخنانش را بیان کند.
    راه سوءاستفاده را مسدود کردیم/ خبرپذیرش بازرسی ازمراکز نظامی نادرست است
    عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای که بیش از دو ساعت همراه با محمد جواد ظریف در نشست غیرعلنی برای نمایندگان مجلس روند مذاکرات را توضیح می داد ، عصر یکشنبه گفت: جناب آقای دکتر ظریف و بنده در این جلسه بر مخالفت با بازرسی یا بازدید از هرگونه مراکز نظامی و یا مصاحبه با دانشمندان هسته ای کشورمان تاکید و تشریح کردیم که در طول مذاکرات اصولا راه هرگونه سواستفاده مسدود شده است.

    به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، وی گفت وگو با نمایندگان مجلس را مفید خواند و افزود: در این جلسه با تاکید بر اینکه پذیرش پروتکل الحاقی نهایتا با مجلس محترم شورای اسلامی است ، روال کار در پروتکل الحاقی برای دسترسی مدیریت شده به سایت های غیرهسته ای تشریح شد و در خصوص اقدامات حفاظتی و امنیتی که معمولا کشورهای اجرا کننده پروتکل برای صیانت از اطلاعات نظامی، هسته ای و صنعتی خود و جلوگیری از جاسوسی به عمل می آورند توضیحات لازم را جهت اطلاع نمایندگان محترم مردم ارائه دادیم.

    عراقچی گفت : در جلسه غیر علنی امروز ضمن ارائه گزارشی از آخرین وضعیت نگارش توافق نهایی، چارچوب ها و خطوط قرمز تعیین شده توسط مقام معظم رهبری و دستاوردهای هیات مذاکره کننده در تحقق این خطوط قرمز تشریح شد.

    مذاکره کننده ارشد هسته ای ایران تاکید کرد : مذاکره کنندگان تنها در چارچوب اصول و خط قرمزهای ترسیم شده توسط رهبر معظم انقلاب حرکت می کنند.

    عراقچی در عین حال نقل قول منتشره از او از جلسه غیرعلنی امروز مجلس مبنی بر پذیرش بازرسی از مراکز نظامی را« کاملا نادرست » خواند و با اشاره به انعکاس این خبر نادرست در برخی رسانه ها و بویژه رسانه های رژیم صهیونیستی ، بر لزوم توجه به حساسیت و پیچیدگی مذاکرات هسته ای و پرهیز از انتشار اخبار نادرست و همچنین اخبار جلسات خصوصی و غیر علنی تاکید کرد.

    وی گفت: لازم است همه منافع ملی را همواره اولویت نخست خود بدانند.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

    نظر

    • B A R A N
      عضو فعال
      • Mar 2015
      • 677

      #16202
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      موگرینی: توافق هسته‌ای نهایی در دسترس است

      يکشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۴

      مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست مشترک این اتحادیه و شورای همکاری خلیج فارس گفت که از نظر او توافق نهایی هسته‌ای بین ایران و گروه ۵+۱ در دسترس است.

      به گزارش ایسنا، فدریکا موگرینی در سخنرانی خود در نشست مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس به مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۵+۱ پرداخت.

      فدریکا موگرینی در نشست مشترک در سطح وزرای اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس گفت: «ما درباره ایران و نیاز به توافق جامع و خوب هسته‌ای با ایران صحبت کردیم. من اکنون اعتقاد دارم که توافق تا پایان ژوئن در دسترس است».

      مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در قطر افزود: «ما می‌دانیم که تنها یک راه‌حل جامع که به گونه قابل راستی آزمایی تضمینهایی درباره ماهیت صرفا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران تضمینهایی می‌دهد، پایه و اساس اعتماد متقابل را ایجاد خواهد کرد».

      وزیر خارجه سابق ایتالیا همچنین گفت: «ما معتقدیم این راه‌‌حل جامع(توافق نهایی هسته‌ای ایران) امنیت منطقه را بیشتر خواهد کرد و خطر گسترش سلاح‌های اتمی را از بین خواهد برد و برنامه هسته‌ای ایران را تحت نظارت بین‌المللی قرار خواهد داد».



      .

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #16203
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        اخرین نظر شریعت مداری در خصوص مذاکرات!
        =======

        این مجسمه کیست ؟!(یادداشت روز)

        1- وقتی «برنارد شاو» نویسنده شوخ‌طبع و بلندآوازه انگلیسی در بندرنیویورک از کشتی پیاده شد و چشمش به «مجسمه آزادی» افتاد، از میزبان آمریکایی خود که به استقبالش آمده بود پرسید؛ این مجسمه کیست؟ و میزبان آمریکایی پاسخ داد؛ مجسمه آزادی است و می‌خواست توضیح بیشتری بدهد که برناردشاو کلام او را قطع کرد و گفت؛ متشکرم، نیازی به توضیح نیست، این کار در انگلیس و سایر کشورها نیز مرسوم است که وقتی شخصیت برجسته‌ای از دنیا می‌رود، مجسمه‌اش را به عنوان یادبود در یکی از مراکز شهر نصب می‌کنند تا یاد و خاطره او باقی بماند و مردم فراموش نکنند که روزی، روزگاری چنین شخصیت برجسته‌ای در میان آنها بوده است و اگر حالا نیست، می‌توانند به آن روزها که زنده بود افتخار کنند! و البته فقط افتخار کنند!
        2- افق پیش‌روی مذاکرات هسته‌ای اگر تا چند هفته قبل «خاکستری» بود و اعضای محترم تیم مذاکره‌کننده در سایه روشن‌های این افق خاکستری، نشانه‌هایی از یک توافق مطلوب را آدرس می‌دادند ولی امروزه با توجه به شواهد و اسناد موجود جای کمترین تردیدی نیست که چنانچه در فرمول مذاکرات و روال جاری آن تجدیدنظر جدی نشود، از تأسیسات هسته‌ای ایران اسلامی فقط یک «مجسمه یادبود» باقی می‌ماند که غیر از یادآوری تلاش بر باد رفته دانشمندان و دست‌اندرکاران برنامه هسته‌ای کشورمان و حسرت از دست دادن آنچه تاکنون به دست آورده‌ایم، خاصیت و ارزش دیگری نخواهد داشت و این، تازه آغاز ماجراست و ادامه داستان در بستر دیگری که الزاما هسته‌ای نیست و در صورت وقوع، تاریک و فاجعه‌آفرین نیز هست، دنبال خواهد شد. از این‌روی دولت محترم موظف است با برخورداری از حمایت ملت که اهمیت دادن به انتقادها و پیشنهادهای منتقدان لازمه آن است، قبل از وقوع واقعه در پی علاج آن باشد، چرا که شرایط بسیار خطیر است- و البته، نه خطرناک- بنابراین جایی برای آزمون و خطا نیست و به مصداق ضرب‌المثل معروف؛ اولین اشتباه کسی که در انبار مهمات کار می‌کند، آخرین اشتباه او خواهد بود.
        3- پیش از این بارها به نقد توافق لوزان پرداخته‌ایم و تکرار آن را ضروری نمی‌دانیم، اما از آنجا که روند کنونی مذاکرات در چارچوب توافق‌لوزان - یا به قول دوستان «بیانیه لوزان» - جریان دارد و متاسفانه اظهارات اعضای تیم محترم مذاکره‌کننده کشورمان نیز به تصریح و تلویح از پذیرش مفاد آن حکایت می‌کند، اشاره‌ای گذرا به یکی از بااهمیت‌ترین -بخوانید خطرناک‌ترین و خسارت‌آفرین‌ترین- بندهای توافق یاد شده را ضروری می‌دانیم، موضوع این بند که در بخش «بازرسی و شفافیت» توافق لوزان آمده است، پروتکل الحاقی است که دیروز آقایان ظریف و عراقچی در جلسه غیرعلنی مجلس شورای اسلامی بر پذیرش آن از سوی ایران تأکید ورزیدند.
        آقای عراقچی طی سخنانی- که نگارنده فایل صوتی آن را شنیده است- تصریح کرد، پروتکل الحاقی را پذیرفته‌ایم و گفت؛ آژانس براساس این پروتکل می‌تواند از همه مراکز هسته‌ای و غیرهسته‌ای که شامل مراکز نظامی نیز می‌شود بازرسی کند و تاکید ورزید که بدون پذیرش پروتکل، توافق امکان‌پذیر نیست و توضیح داد که این بازرسی‌ها مدیریت شده خواهد بود.
        4- پروتکل الحاقی به بازرسان آژانس اجازه می‌دهد از تأسیسات هسته‌ای و غیرهسته‌ای ایران- از جمله مراکز نظامی- به صورت سر زده و با تصریح «ازهر‌مکان و در هر زمان» بازرسی کنند. این بازرسی‌ها تحت عنوان و گزاره «ابعاد نظامی احتمالی» - PMD - صورت می‌پذیرد.
        براساس توافق لوزان که حریف با اصرار بر اجرای آن تأکید می‌ورزد، تعلیق و نه لغو تحریم‌ها - آنهم فقط 17 درصد آن - مشروط به گزارش آژانس مبنی بر تائید همکاری ایران در فراهم آوردن زمینه و تسهیلات لازم برای بازرسی‌ها و انجام تعهداتی است که در توافق آمده است. به بیان دیگر، آژانس باید اعلام کند در فعالیت‌های مراکز هسته‌ای و نظامی ایران هیچ نمونه‌ای که احتمال - دقت کنید فقط احتمال- بهره‌گیری از آن در سلاح هسته‌ای وجود داشته باشد، دیده نشده است.
        پذیرش این بند از توافق ضمن آن که تمامی اطلاعات سری مراکز نظامی کشورمان را در اختیار دشمنان تابلودار نظام می‌گذارد، زمینه محروم شدن جمهوری اسلامی ایران از تسلیحات پیشرفته و استراتژیک خود را نیز فراهم می‌آورد. چرا که براساس PMD، نباید از هیچ فعالیتی که احتمال بهره‌گیری از آن در تسلیحات هسته‌ای وجود داشته باشد، برخوردار باشیم. به عنوان مثال - و فقط یک نمونه - مقامات آمریکایی بارها اعلام کرده‌اند که موشک‌های بالستیک ایران قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارند. از این روی، اگر ملزم به اجرای تعهدات خود در توافق نهایی باشیم - که آقایان ظریف و عراقچی بر آن تاکید ورزیده‌اند- باید از تولید موشک‌های بالستیک و بسیاری از تسلیحات دیگر دست بکشیم و در غیر این صورت، به توافق عمل نکرده‌ایم! و...
        برادر عزیزمان آقای عراقچی گفته‌اند بازرسی‌های تحت موضوع پروتکل‌الحاقی «مدیریت شده» خواهد بود که نظر ایشان با مواد 5، 83 و 84 پروتکل یاد شده مغایرت دارد که خود نوشته دیگری می‌طلبد.
        به بیان واضح‌تر و در یک کلام، مفهوم واقعی و غیرقابل تغییر تن دادن به پروتکل الحاقی، خلع سلاح کامل کشورمان و کاهش توان نظامی جمهوری اسلامی در حد برخورداری از تعدادی تفنگ و فشنگ و نارنجک خواهد بود! آیا فرض دیگری وجود خواهد داشت؟! اگر پاسخ منفی است- که منفی است- آیا نباید نگران آینده فاجعه‌بار توافقی بود که دوستان مذاکره‌کننده بعد از اصرارها و درخواست‌های فراوان، فقط گوشه‌ای از آن را رونمایی کرده‌اند؟!
        5- حالا وقت آن است که به سه سؤال پیش‌روی پاسخ بدهیم و با کنار هم نهادن پاسخ‌ها درباره نتیجه‌ای که به دنبال خواهد داشت قضاوت کنیم. پرسش‌ها ساده است و پاسخ‌ها و نتیجه‌گیری‌ از آن نیز به آسانی امکان‌پذیر است.
        اول: آیا آمریکا دشمن سرسخت ایران اسلامی نیست؟ و آیا بارها به صراحت اعلام نکرده است که براندازی نظام اسلامی را به عنوان یک هدف استراتژیک در دستور کار خود دارد و این هدف مادام که جمهوری اسلامی ایران وجود دارد قابل حذف نخواهد بود؟! پاسخ این سؤال بدون کمترین تردیدی مثبت است و علاوه بر اعلام صریح مقامات آمریکایی، عملکرد سی و هفت سال گذشته آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران نیز حاکی از آن است.
        دوم: آمریکا در صورت امکان و چنانچه نتیجه حمله نظامی به ایران را کارساز می‌دانست، آیا در انجام آن کمترین درنگ و تردیدی به خود راه می‌داد؟ پاسخ این پرسش نیز پیچیده‌ و پنهان نیست و به قول حضرت امام(ره) که سال گذشته از سوی رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تاکید شد، آمریکا از هیچ تلاشی برای براندازی جمهوری اسلامی ایران دریغ نکرده است و اگر از اقدامی خودداری ورزیده فقط به این علت بوده که توان انجام آن را نداشته است.
        سوم: تاکنون کدام عامل یا علت مانع اقداماتی نظیر حمله نظامی آمریکا به ایران بوده است؟ آیا اصلی‌ترین آنها به ترتیب اهمیت، الف: روحیه سرشار از ایمان آمیخته به شجاعت مردم، ب: برخورداری ایران از ماشین جنگی و تسلیحاتی پیشرفته و مدرن ج: پایگاه عمیق و گسترده در میان ملت‌های مسلمان و نهضت‌های مقاومت و... نبوده است؟ پاسخ این پرسش نیز روشن‌تر از آن است که با کمترین تردیدی همراه باشد.
        اکنون به توافق لوزان که به گفته دوستان مذاکره‌کننده، چارچوب توافق‌نهایی است نیم‌نگاهی بیندازید.
        آمریکا با تبدیل فعالیت هسته‌ای پردامنه و علمی کشورمان به یک مجسمه بی‌روح و عروسکی، در پی تحقیر ملت است که نتیجه آن - به زعم آمریکایی‌ها - شکست روحیه مردم و بی‌اعتمادی آنان به مسئولان خواهد بود. گفتنی است آمریکایی‌ها، با استناد به توافق لوزان، توهم دست کشیدن جمهوری اسلامی ایران از مبانی و آموزه‌های انقلابی خود را بارها از شیپور فریب رسانه‌ای غرب پمپاژ کرده‌اند و از سوی دیگر بلافاصله بعد از هر دور مذاکره، این گزاره جعلی را در مقیاس گسترده و فراگیر خطاب به نهضت‌های اسلامی و ملت‌های مسلمان تبلیغ کرده‌اند که نظام اسلامی ایران نیز بعد از سی‌ و هفت سال مقاومت چاره‌ای جز کنار آمدن با آمریکا و متحدانش نداشته است! و از این رهگذر، سعی در تخریب پایگاه مردمی انقلاب در میان ملت‌های مسلمان و نهضت‌های مقاومت منطقه داشته‌اند و در همان حال با تحمیل پروتکل الحاقی و اجرای آن در بستر PMD - در صورت پذیرش آن از سوی ایران - و حتی بازجویی از دانشمندان هسته‌ای و غیرهسته‌ای و... در پی خلع سلاح‌ جمهوری اسلامی ایران است! نتیجه آن که - باز هم به زعم خود- به دنبال حذف هر سه عامل یاد شده‌ای هستند که ایران اسلامی را در اوج اقتدار نگاهداشته و مانع از برخوردهای وحشیانه آمریکا بوده است.
        6- موارد یاد شده، خواست و انگیزه آمریکا و متحدانش از تحمیل یک توافق هسته‌ای در چارچوب توافق لوزان است ولی در این سوی صحنه، حضور پرقدرت و با درایت رهبر معظم انقلاب را می‌توان دید که تاکنون همه نقشه‌های حریف را نقش بر آب کرده است و از جمله تاکید اخیر ایشان که هرگز به دشمن اجازه بازرسی از مراکز نظامی و یا بازجویی از دانشمندان کشورمان را نخواهند داد.
        بنابراین بدیهی است که هیچگونه توافقی با مفاد و محتوای مورد نظر آمریکا و متحدانش امکان‌پذیر نخواهد بود.
        7- و بالاخره، یک خبر موثق حکایت از آن دارد که برخی از اعضای تیم مذاکره‌کننده کشورمان نیز علی‌رغم اظهارنظرهای خوشبینانه قبلی، توافق هسته‌ای با تعریف آمریکایی‌ها را خسارت‌آفرین و غیرقابل قبول می‌دانند و به صراحت ابراز داشته‌اند عدم توافق را به توافق مزبور که ویرانگر امنیت و اقتصاد کشور است ترجیح می‌دهند ... و در این‌باره گفتنی‌های دیگری هست که به بعد موکول می‌کنیم.

        حسین شریعتمداری

        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #16204
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          ظریف در گفت‌وگو با خانه ملت:

          مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای، ارتباطی به اصل مذاکرات ندارد/اجازه مصاحبه در دولت سابق ‌داده شد

          وزیر امور خارجه کشور با بیان اینکه در دولت سابق مصاحبه‌هایی با دانشمندان هسته‌ای کشورمان از سوی مأموران آژانس انجام شد، تاکید کرد: مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای، ارتباطی به اصل مذاکرات ندارد.

          محمدجواد ظریف در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری خانه ملت با اشاره به مخالفت رهبر معظم انقلاب با خواسته کشورهای غربی مبنی بر مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای کشور، گفت:‌ به‌طور حتم رویکرد همه ارکان نظام پیروی از دستورات رهبر معظم انقلاب است.

          وزیر امور خارجه کشور ادامه داد: البته موضوع مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای، ارتباطی به اصل مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه 1+5 ندارد و این یک مسئله کناری و فرعی بوده و حدود 10 سال است که کشور برای حل این ادعاها و بهانه‌ها اقداماتی کرده است.

          مصاحبه با دانشمندان‌هسته‌ای در دولت سابق انجام شد

          وی ادامه داد: در این رابطه روش‌هایی برای رفع ابهامات صورت گرفت و حتی در دولت سابق مصاحبه‌هایی با دانشمندان هسته ای کشورمان از سوی مأموران آژانس انجام شد.

          ظریف افزود: در آن دوران با افراد مختلف در ایران مصاحبه شد و حتی آن‌ها از مراکز و اماکن مربوطه بازدید کردند، اما هیچ ابهامی پیدا نشد که این موضوع نشان‌دهنده بهانه‌جویی غربی‌ها است.

          وزیر امور خارجه کشور با اشاره به ادعاهای مقامات آمریکایی‌ مبنی بر موافقت ایران برای مصاحبه با تعدادی از دانشمندان هسته‌ای کشورمان، تصریح کرد: آن‌ها هر چه که می‌خواهند بگویند، زیرا مقامات این کشورها در سال‌های گذشته انواع صحبت‌ها و مطالب را مطرح کردند، اما قطعا تیم مذاکره‌کننده نظر رهبر معظم انقلاب در تمام موارد مذاکرات هسته‌ای را عینا اطاعت می‌کند.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #16205
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            بعیدی‌نژاد گفت: وقتی دیدم که بعضی از نمایندگان محترم بعد از سخنان آقای دکتر ظریف و آقای عراقچی باز همان حرف‌های خودشان را منتها این بار به این بزرگان نسبت داده‌اند، گفتم کجا می‌رویم.
            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
            حمید بعیدی‌نژاد گفت: وقتی دیدم که بعضی از نمایندگان محترم بعد از سخنان آقای دکتر ظریف و آقای عراقچی باز همان حرف‌های خودشان را منتها این بار به این بزرگان نسبت داده‌اند، گفتم کجا می‌رویم.

            به گزارش «انتخاب»، بعیدی‌نژاد مذاکره کننده هسته ای که به منظور شرکت در اجلاس ان‌پی‌تی به نیویورک سفر کرده، در صفحه اینستاگرامش نوشت:

            هیچ چیز مثل طبیعت بعد از یک دوره چند هفته‌ای پرفشار کاری آرامش‌بخش نیست. درختان سبز، برکه آرام و مرغابیهایی که در کنار هم حرکت می کنند و خط حرکتی آنها روی آب نقش می بندد. این عکس پایانی من از سفر نیویورک است.

            امروز برای گرفتن یک حس خوب از طبیعت به سنترال پارک اومدم و این عکس را به یادگار برای شما گرفتم. از آن‌طرف داشتیم به برگشتنمون و پیوستن به خانواده فکر می کردیم که به ما گفتند وقتی به وین برمیگردیم دور جدید مذاکرات هسته ای در آنجا خواهد بود و باید برای مذاکرات در وین بمانم. بعد آقایان می آیند و در عموم سخنرانی می کنند که فلانی وقتی دیروز در نیویورک پشت دوربین از شکست کنفرانس ان پی تی صحبت می‌کرد، ناراحتی از چهره اش می‌بارید. چون آقایان از چیزی خبر ندارند. نمی دانند ولی باید بدانند که مذاکرات فشرده طولانی که داشتیم شب و روز و استراحت ما را گرفته بود. پشت میزها نشسته‌اند و بی پروا قضاوت می‌کنند. اما آقای عزیز قضاوت خیلی مسئولیت دارد، بالاخره جایی آدم باید پاسخ بدهد.

            وی افزود: شما چه جراتی داری، که اینجوری صحبت می کنی. وقتی دیدم که بعضی از نمایندگان محترم بعد از سخنان آقای دکتر ظریف و آقای عراقچی باز همان حرفهای خودشان را منتها این بار به این بزرگان نسبت داده‌اند، گفتم کجا می‌رویم. ببخشید قرار بود از آرامش صحبت کنیم، آنچه که خیلی کم داریم ولی ازش خیلی حرف میزنیم. من از صمیم قلب از خداوند میخواهم آرامش را بر دلهای همه ما و شما حاکم کند تا هم با خودمون آرام باشیم هم آرامش مردم عزیزمان و دیگران را با قضاوتهای غلط ذهنی خودمان بهم نزنیم. خداوند به ما در این ماه آینده با این فشارهای کاری و روانی کمک کند.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #16206
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              جلیلی: حق هسته ای یک ملت صدقه‌سری نیست که کدخدا بخواهد بدهد / در ۶ سالی که مسئول مذاکرات بودم موضع طرف مقابل یک اپسیلون عوض نشد
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #16207
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                تخت‌روانچی:
                برای توافق، تحت فشار زمان نیستیم

                قائم مقام وزارت امور خارجه اتریش که در رأس هیأتی در ایران به سر می‌برد، با معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه دیدار و درباره موضوعات مختلف گفت‌وگو و تبادل نظر کرد.

                به گزارش ایلنا، در این دیدار مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان با اشاره به روابط خوب و تاریخی دو کشور ایران و اتریش، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای تقویت روابط دوجانبه در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری، پارلمانی، علمی، فرهنگی و ورزشی اعلام داشت.

                در ارتباط با موضوع هسته‌ای، معاون اروپا و آمریکای وزارت خارجه کشورمان ضمن اشاره به فرآیند دستیابی به راه‌حل‌ها در جریان گفت‌وگوهای لوزان سوئیس به مذاکرات هفته‌های گذشته در ارتباط بـا تدوین متن نهایی تـوافق اشاره و تأکید کرد: امیدواریم طرف مقابل با پرهیز از مواضع حداکثری تلاش نماید تا قبل از موعد مقرر به توافق جامع برسیم٬ اگرچه ما تحت فشار زمان قرار نداریم و به دنبال توافقی هستیم که همه حقوقمان را در بر داشته باشد.

                تخت روانچی همچنین در بخش دیگری ضمن تشریح شرایط پیچیده و حاد حاکم بر منطقه بر لزوم یافتن راه حل سیاسی برای برون‌رفت از بحران یمن تأکید و افزود: هدف جمهوری اسلامی ایران استقرار صلح و ثبات در منطقه از طریق گفت‌وگو و راه‌های مسالمت‌آمیز است.

                در جریـان این دیدار همچنین مشائیل لینهارت قائم مقام وزارت خارجه اتریش ضمن ابراز خوش‌بینی نسبت به نیل به توافق هسته‌ای و ضروری دانستن آن، آمادگی کامل اتریش را برای بسط مناسبات با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها اعلام کرد.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #16208
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  معاون امور بین الملل وزیر نفت:لغو همه تحریم‌ها در آذر ۹۴
                  ۲۰ صفحه از توافقات با ۱+۵ نوشته شد

                  خبرگزاری تسنیم: معاون امور بین الملل وزیر نفت با بیان این‌که منتظر لغو همه تحریم‌های مالی و بانکی در آذرماه ۹۴ باشید، گقت:‌دولت ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در پروژه های نفت و پتروشیمی تا ۶ سال آینده تعریف کرده و شرکت‌های نفتی آماده باشند.

                  به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری تسنیم به محمودآباد، امیرحسین زمانی نیا در بیست و سومین همایش ارگان‌های دریایی اظهار کرد: بعد از تحریم سرمایه‌گذاری نفت و گاز و بانک مرکزی مهم‌ترین ضربه ای که آمریکا می‌خواست به اقتصاد و قدرت ایران بزند، تحریم کشتیرانی و حمل‌ونقل دریایی بود.

                  وی با بیان این‌که هدف تحریم تضعیف اقتدار ایران بوده است، بیان کرد:‌ آمریکا پرونده ایران را به شورای امنیت برد، برای رفتن پرونده ایران به شورای امنیت لازم بود دوستانی مانند چین و روسیه این را بپذیرند که پرونده ایران به شورای امنیت برود. اما برای بیرون آمدن پرونده دیگر چین و روسیه مهم نیستند.

                  وی یادآور شد: ایران و آمریکا مشکلات زیادی در طول 36 سال اخیر با هم داشته اند و این مشکلات به راحتی قابل حل و فصل نیست.

                  معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت با بیان این‌که مسئله هسته‌ای بهانه‌ای بود تا پرونده ایران به شورای امنیت برود، اظهار کرد: خوشبختانه سیاست تعامل دولت تدبیر و امید موثر واقع شده است و وجه امنیتی ایران به تدریج در حال رنگ باختن است.

                  زمانی‌نیا با بیان این‌که مذاکرات ژنو وضع بازی را تغییر داده است، افزود: از سال 2006 به بعد خبر زیادی ار تعامل با کشورها نبود، اما در چهار ماه اخیر بنده با مسئولان عالی رتبه کشورهای آلمان، ایتالیا، اتریش،‌ یونان، چین، کره جنوبی، اندونزی، ونزوئلا و... برای حضور در صنعت نفت و پتروشیمی بعد از تحریم‌ها جلساتی داشته‌ایم.

                  وی با تاکید بر این‌که با رفع تحریم‌ها ایران به مرکز ثقل پروژه های نفتی و گازی دنیا تبدیل می‌شود، تصریح کرد:‌شرکت‌های نفتی آماده باشند، دولت 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش نفت و پتروشیمی تا شش سال آینده برنامه تدوین کرده است و این بخش برای شرکت‌های بزرگ، متوسط و دولتی بسیار جذاب است.

                  وی در ادامه با بیان این‌که نظر آمریکا در مسائلی مانند غنی‌سازی و تحقیق و توسعه در نسل جدید سانتریفیوژها تغییر کرده است، یادآور شد: در لوزان توافق شد تا ایران تحقیق و توسعه نسل جدید سانتریفیوژها که 24 برابر سانتریفیوژهای نسل قدیمی راندمان دارد را انجام دهد.

                  وی با بیان این‌که 20 صفحه از توافقات نوشته شده است، تصریح کرد:‌ البته هنوز 30 درصد از این توافقات نوشته شده جای اختلاف دارد. علاوه بر این متن، چهار ضمیمه دیگر نیز نوشته شده است و همه اعضای 1+5 امیدوارند با توجه به تجمیع مسائل تا 10 تیرماه سال جاری بتوانند به توافق برسند.

                  معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت تاکید کرد:‌ منتظر لغو همه تحریم‌های اقتصادی، مالی و بانکی تا آذرماه امسال باشید.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #16209
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    صفارهرندی در میزگرد مشق غیرت، بازرسی و بازجویی ممنوع:
                    هرچه مذاکرات جلوتر می‌رود از رسیدن به نقطه مطلوب دورتر می‌شویم!/ می‌خواهند با بازجویی تحقیر را به تحریم اضافه کنند

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: هیچ یک از خبرهای رسیده از مذاکرات حاکی از رفع تحریم‌ها نیست گفت:‌ دانشمندانی که آژانس می‌خواهد با آنها مذاکره کند چندین بار سوژه ترور بوده‌اند.

                    به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور در میزگرد کارشناسی در روز ملی مقاومت و پایداری با عنوان مشق غیرت، بازرسی و بازجویی ممنوع، گفت:‌ من در روزهای گذشته به دلیل ناآشنایی با مسائل تخصصی هسته‌ای سعی می‌کردم اظهارنظر کارشناسی در این زمینه نداشته باشم و به قول معروف در دسته دلواپسان مذاکرات نبودم اما امروز اعلام می‌کنم که من نیز به دلایلی دلواپس هستم.

                    وی ادامه داد: این دلواپسی به اعتبار اطلاعات ویژه جدید در زمینه هسته‌ای نیست بلکه اتفاقات رخ داده در بیان طرف آمریکایی و واکنش‌های ضعیف از طرف تیم خودمان ایجاد شده است.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در اوایل ورود تیم مذاکره کننده در دوره جدید به مذاکرات هسته‌ای جمله‌ای از سوی آقای کری خطاب به تیم مذاکره‌کننده نقل شده بود مبنی بر اینکه وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود شما اینقدر نگران نباشید و بر روی جزئیات کلمات سماجت نکنید و قبول کنید که مذاکرات بین ما به توافق منجر شود و آن وقت خواهید دید که سیل سرمایه‌گذاران برای ورود به جمهوری اسلامی آنقدر زیاد خواهد بود که کل دستاوردهای هسته‌ای از یاد شما می‌رود.

                    صفارهرندی با بیان اینکه این تعبیر حقیقتاً یک تعبیر وسوسه‌کننده است اضافه کرد: به گمان من چه بسا امیدواری‌های دل‌گرم کننده و به تعبیر من افراطی برای حل موضوع هسته‌ای از همین تعبیرهای طرف مقابل نشأت گرفته است.

                    وی با اشاره به وعده بهبود شرایط اقتصادی مردم در 100 روز ابتدایی دولت یازدهم، اظهار داشت: کسی که این وعده را به مردم داد قطعاً قصدش این نبود که وعده دروغ بدهد ولی نه تنها 100 روز از ابتدای دولت گذشت بلکه صدها روز دیگر نیز گذشت ولی اتفاقی رخ نداد.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بروز برخی مشکلات در مسیر مذاکرات و افزایش نگرانی‌ها برای رسیدن به یک توافق اظهار داشت: چیزی که نگرانی‌ها را زیاد می‌کند این است که چرا وقتی مسیر مذاکرات به طور مرحله به مرحله طی می‌شود ما احساس نمی‌کنیم که به یک نقطه مطلوب نزدیک می‌شویم بلکه کاملاً مسیر برعکسی را مشاهده می‌کنیم.

                    وی ادامه داد: حتی خود تیم مذاکره‌ کننده نیز این نگرانی را دارد و امروز مسیری را که ما با 1+5 طی کردیم و همراهی‌های بسیاری را نیز با آنها نشان دادیم ما را به سمتی برده که امیدواری نسبت به حل مسئله کمتر شده است و این نشان می‌دهد که خللی در کار وارد است.

                    صفارهرندی با تأکید بر اینکه همچنان دستور کار کشور و نظر بزرگان نظام این است که مذاکرات ادامه پیدا کند،‌ افزود: فعلاً به هیچ وجه تصمیمی برای عقب‌گرد در مذاکرات وجود ندارد.

                    وی در ادامه تصریح کرد: ارزیابی ما این است که همچنان باید به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اعتماد کنیم و آنها را فرزندان ملت بشناسیم و تعابیر تندی که از جانب برخی افراد ابراز می‌شود همانند واژه‌هایی نظیر «خائن» را در خصوص تیم مذاکره‌کننده به کار نبریم.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دغدغه اساسی امروز جامعه را بحث عدم اعتماد به طرف مقابل عنوان کرد و با اشاره به نظرسنجی صورت گرفته در همین زمینه افزود: نگاه مردم حاکی از این است که میزان اعتماد مردم نسبت به عمل به وعده‌ها از سوی آمریکا نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است.

                    وی ادامه داد:‌ این نشان می‌دهد که دغدغه‌مندی در زمینه مذاکرات تنها محدود به یک حزب، گروه و جمعیتی که به آنها دلواپس گفته می‌شود نیست.

                    صفارهرندی تصریح کرد: کسانی که از دور تنها روش برخورد حریف را در مذاکرات می‌بینند احساس می‌کنند که ما در حال دور شدن از یک توافق خوب هستیم.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته ملت ایران و کسانی که سررشته‌دار اداره کشور هستند اجازه رخ دادن یک توافق بد را نمی‌دهند.

                    وی با اشاره به خواسته اصلی مردم در زمینه رفع تحریم‌ها در مذاکرات گفت: اصلی‌ترین خواسته مردم دفع تحریم‌ها است اما امروز از رفع تحریم‌ها خبر خوشی منتشر نمی‌شود و نه تیم مذاکره‌کننده ما حرف امیدوارکننده‌ای می‌زند و نه حرف‌های تیم مقابل تأیید کننده برداشته شدن تحریم‌هاست.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: حتی زمانی که تیم ما اینگونه برداشت می‌کند که مثلاً یک ماه بعد از اجرای توافق تحریم‌ها برداشته می‌شود تیم مذاکره‌کننده مقابل همین را نیز قطع کرده و می‌گوید برداشته شدن تحریم‌ها زمان‌برتر از این حرف‌هاست.

                    صفارهرندی با بیان اینکه ظاهراً از موضوع رفع تحریم‌ها قرار نیست آبی گرم شود، افزود: اضافه بر این مسئله طرف مقابل می‌گوید نوع خاصی از نظارت‌ها و بازجویی ها قرار است درباره ایران اجرا شود که قطعاً هدف آنها کشف نادانسته‌ها و شفاف‌سازی نیست.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: چیزی که مورد نظر آنهاست این است که تحقیر را نیز در کنار تحریم‌ها به ملت ما تحمیل کنند.

                    وی با اشاره به هدف 1+5 از اعمال نظارت‌های گسترده و درخواست برای بازجویی از دانشمندان اظهار داشت: بسیاری از سوژه‌هایی که می‌خواهند با آنها مذاکره کنند همان دانشمندانی هستند که پیش از این بارها سعی کرده بودند آنها را ترور کنند.

                    عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: تعبیر من این است که طرف مقابل می‌خواهد این دانشمندان را به جای ترور فیزیکی ترور شخصیتی و روحی کند و قطعاً تحقیر کردن ملت ایران باتوجه به جایگاه رسمی آن بر منطقه بهره‌ای کلان برای آمریکایی‌ها خواهد بود.

                    وی در پایان خاطرنشان کرد: فکر نمی‌کنم هیچ یک از آحاد ملت حاضر باشد تحقیر را نیز بپذیرد.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #16210
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس:
                      کریمی قدوسی دقت درستی در فهم سخنان عراقچی نداشته است

                      رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص سخنان نقل شده از عراقچی توسط کریمی قدوسی گفت: فکر می‌کنم شاید دقت درستی در فهم موضوع صورت نگرفته است.

                      به گزارش ایلنا، علاءالدین بروجردی شامگاه یکشنبه در مصاحبه با برنامه «من طهران» شبکه العالم، در خصوص نشست اخیر مجلس با حضور «محمد جواد ظریف» و «عباس عراقچی» گفت: این اولین بار نیست که وزیر خارجه و معاون وی که از مسؤولین اول تیم مذاکره کننده هستند در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا می‌کنند؛ معمولا بعد از هر دوره مذاکره در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی یا در صحن مجلس این حضور صورت می‌گیرد که هدف از آن ارائه گزارش به نمایندگان ملت است.

                      رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با رد اظهارات مطرح شده به نقل از معاون وزیر خارجه کشورمان در صحن مجلس؛ تأکید کرد که حتی اگر پروتکل الحاقی پذیرفته شود، دو مسأله بازرسی و مصاحبه با دانشمندان را مستثنی می‌کنیم.

                      شوی تبلیغاتی آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها درباره مذاکرات

                      بروجردی تأکید کرد، فضای ایجاد شده در تبلیغات آمریکایی‌ها و رسانه‌های صهیونیستی مبنی بر اینکه تحول جدیدی در عرصه مذاکره اتفاق افتاده است، مانند اینکه جان کری اعلام کرده بود «ما تا ابد ایران را بازرسی خواهیم کرد» همه این‌ها یک شوی تبلیغاتی است.

                      بروجردی با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در ان پی تی و آژانس گفت: بازرسی‌ها در قالب پادمان بخشی از کاری است که هر کشوری که عضویت پیدا می‌کند آن را می‌پذیرد، و تازمانی که عضو پادمان و NPT و آژانس است، این کار صورت می‌گیرد و اصلا پدیده جدیدی نیست؛ ولی جان کری یک فضا سازی تبلیغاتی را ایجاد کرده بود، که بیشتر به نظر من برای پاسخگویی به فضاسازی‌های صهیونیست‌ها و برخی کشورهای منطقه است که مرتب به آمریکا برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات فشار وارد می‌کنند.

                      بروجردی اظهار داشت: با توجه به اینکه در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری طبق قانون اساسی مسؤولیت سیاستگذاری کلان نظام را عهده دار هستند و سخن ایشان هم فصل‌الخطاب است، وقتی نکته‌ای رامطرح می‌کنند لازم الاجرا است. البته سخنان ایشان هم با ‌بهره گیری از یک پشتوانه عظیم کار کار‌شناسی است که در دبیرخانه شورای‌عالی امنیت ملی در چندین حلقه صورت می‌گیرد، منتها تصمیم نهایی را مقام معظم رهبری می‌گیرند.

                      وی افزود: یعنی ایشان بعد از آنکه اعلام کردند که به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم با دانشمندان ایرانی صحبتی صورت بگیرد با توجه به این است که ما در معرض تهدید تروریستی هستیم؛ دستگیری عوامل ترور چند دانشمند هسته‌ای کشورمان مشخص کرد که آنان مرتبط با موساد و سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هستند.

                      بروجردی خاطرنشان کرد: ما خطوط قرمز خود را داریم و آنها را اعمال می‌کنیم.

                      دقت درستی در فهم صحبت آقای عراقچی صورت نگرفته است

                      بروجردی در خصوص اظهارات نقل شده از سید عباس عراقچی توسط کریمی قدوسی مبنی بر موافقت مشروط ایران در مذاکرات هسته‌ای با بازرسی پایگاه‌های نظامی، گفت: فکر می‌کنم که شاید دقت درستی در فهم موضوع صورت نگرفته است؛ در جلسه اخیر آقای دکتر عراقچی پروتکل الحاقی را تشریح کرد که در چارچوب آن یک چنین اتفاقی جزو برنامه‌های بازرسی‌های پروتکل الحاقی است، نه اینکه جمهوری اسلامی ایران پذیرفته است؛ زیرا مطلع هستید که پروتکل الحاقی زمانی قابل اجرا است که مجلس شورای اسلامی آن را تصویب کند.

                      عراقچی نگفت ایران با بازرسی پایگاه های نظامی موافقت کرده است

                      بروجردی تأکید کرد: درک از موضوع دقیق صورت نگرفته است؛ آقای عراقچی صورت مسأله موجود در پروتکل را گفت که این یک مسأله است و پذیرش ما مسأله دیگری است؛ آقای عراقچی فقط اصل صورت مسأله را تشریح کرد، و نگفت که ایران با بازرسی پایگاه های نظامی موافقت کرده است.

                      بروجردی خاطرنشان کرد: از آنجا که این مسأله در چارچوب پروتکل الحاقی است و این پروتکل باید در مجلس برای اجرا به تصویب برسد، طبیعتا چنین اتفاقی نمی‌تواند حاصل شده باشد، زیرا موافقت آن در اختیار تیم هسته‌ای نیست بلکه در اختیار مجلس است.

                      منع قانونی اجرای پروتکل الحاقی به قوت خودش باقی است

                      بروجردی در پاسخ به این سؤال که آیا مجلس به دولت و یا تیم مذاکره کننده اجازه می‌دهد با پروتکل الحاقی موافقت و آن را قبل از موافقت مجلس اجرا کند، گفت: ما 10 سال قبل قانونی را مبنی بر منع اجرای پروتکل الحاقی تصویب کردیم، و قانون تا زمانی که نقض نشود به قوت خودش باقی است؛ بنابراین این منع به لحاظ حقوقی همچنان به قوت خودش باقی است مگر آنکه مجلس شورای اسلامی مجددا اجازه دهد که دولت به صورت داوطلبانه این اقدام را انجام دهد؛ بنابراین در هر دو صورت به موافقت مجلس شورای اسلامی گره خورده است.

                      حتی اجرای داوطلبانه و موقت پروتکل الحاقی مستلزم موافقت مجلس است

                      بروجردی درباره اینکه برخی می‌گویند دولت حق دارد تا زمان موافقت مجلس به صورت موقت پروتکل الحاقی را اجرا کند، اظهار داشت: اگر ما قانونی را مبنی بر منع اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی تصویب نکرده بودیم شاید می‌توانست، زیرا منعی وجود نداشت ولی با توجه به اینکه ما این منع را در مجلس هفتم به مصوبه قانونی تبدیل کردیم و این مصوبه به قوت خودش باقی است، فکر می‌کنم که حتی به صورت داوطلبانه مستلزم موافقت مجلس شورای اسلامی است.

                      مجلس اجازه مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای را نمی‌دهد

                      بروجردی در پاسخ به این سؤال که آیا موضوع درخواست ۱+۵ برای دیدار با دانشمندان هسته‌ای ایران در مجلس مطرح شد، گفت: در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری ایشان فرمودند که به هیچ وجه اجازه چنین اقدامی را نمی‌دهند.

                      وی افزود: با تجربه‌ای که از آمریکایی‌ها داریم، آن‌ها اگر فضا را برای خودشان باز ببینند از این درخواست‌ها مفصل دارند، و طبیعی است که ما هم این حق را داریم که نپذیریم زیرا آن را خارج از چارچوب توافق معمولی می‌دانیم.

                      بروجردی تأکید کرد: بنابراین به دلایل متعدد ورود آنان برای صحبت با متخصصین و دانشمندان ایرانی، غیرقابل قبول است و طبیعتا از نکاتی است که در یک گفتگوی داغ بین طرفین در آینده هم انجام خواهد شد؛ ولی ما چنین تصمیمی را اتخاذ کردیم.

                      بروجردی درباره اینکه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید، موافقت ایران با پروتوکل الحاقی به منزله موافقت با بازرسی از مراکز نظامی ایران و نیز صحبت با دانشمندان هسته‌ای است، اظهار داشت: هر اتفاقی که در صحنه عمل بیفتد مکتوب می‌شود، و تفاوت این نوبت با بیانیه لوزان و توافق ژنو همین است که ریز آنچه را که باید واقع شود، باید مکتوب شود.

                      تیم هسته‌ای را موظف کردیم خروجی توافق‌ها را ارائه کند تا با خطوط قرمز تطبیق داده شود

                      بروجردی افزود: شورای عالی امنیت ملی برای تیم مذاکره کننده خطوط قرمزی را که نباید ورود به آن پیدا کند و نباید بپذیرد مشخص می‌کند، و آن‌ها موظند که درچنین چارچوبی حرکت کنند، زیرا در ‌‌نهایت ما در همین طرحی که طراحی کردیم، تیم را موظف کردیم که خروجی توافق‌های خود را به مجلس ارائه کند که ما میزان عمل آن‌ها به خطوط قرمز تعیین شده توسط شورای عالی امنیت ملی را تطبیق دهیم.

                      وی خاطرنشان کرد: بنابراین چیزی خارج از کنترل نمی‌تواند اتفاق بیفتد، آمریکایی‌ها نظر خود را می‌دهند ولی در‌‌نهایت آنچه که اتفاق خواهد افتاد، توافق نهایی است که طرفین باید زیر آن را امضا کنند.

                      حتی اگر پروتکل الحاقی را بپذیریم دو مسأله بازرسی و مصاحبه با دانشمندان را مستثنی می‌کنیم

                      بروجردی در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است ایران در ‌‌نهایت پس از توافق، با قبول برخی از استثنا‌ها از جمله بازرسی مراکز نظامی و نیز صحبت با دانشمندان، با پروتوکل الحاقی موافقت کند، گفت: از نظر ما مجلسی‌ها حتی اگر روزی پروتکل الحاقی در مجلس به بحث گذاشته شود، ما درباره آن تحفظاتی داریم که باید بین پرانتز گذاشته شود و از دید ما غیرقابل اجرا است؛ این بحثی است که به نظر من در زمان خودش قابل طرح است، ولی ما در مجلس چنین نظری داریم.

                      بروجردی درپاسخ به این سؤال که این تحفظات چیست، اظهار داشت: همین دو مساله‌ای که مطرح کردید، یعنی بازدید از مراکز نظامی و صحبت با دانشمندان، این‌ها جز خطوط قرمزی است که تعیین شده و طبیعتا جز تحفظاتی است که ما باید آن را حتی درصورت تصویب در مجلس مستثنی کنیم.

                      طرح حمایت از حقوق هسته‌ای روز سه شنبه به رأی گذاشته می‌شود

                      بروجردی درباره بررسی طرح قانون حفظ حقوق هسته‌ای ایران در مجلس شورای اسلامی، گفت: احتمال اینکه این قانون در جلسه بعد یعنی سه شنبه به مرحله تصویب برسد، وجود دارد. ما در واقع مجموعه نکات مهم حفظ حقوق هسته‌ای و حفظ اصل دستاورد‌ها و همچنین خطوط قرمزی که باید توسط مذاکره کنندگان برای مرحله نهایی اقدام و توافق مورد توجه قرار بگیرد، در آن لحاظ کردیم.

                      وی افزود: بحث مفصلی راجع به اصل توانمندی‌های ما در عرصه‌های مختلف اعم از فردو، آب سنگین، نطنز در این مدت صورت گرفته بود که با محدودیت‌هایی اصل این توانمندی‌ها محفوظ باقی خواهد ماند؛ مثلا طرف مقابل اصرار داشت که ما سیستم راکتور اراک را از آب سنگین به آب سبک تغییر بدهیم. آمریکایی‌ها و روس‌ها خیلی فشار آوردند و خیلی طرح دادند اما ما زیر بار نرفتیم. در ‌‌نهایت آن‌ها قبول کردند و حتی به لحاظ علمی در مذاکرات دکتر صالحی و مونیز توافق شد که طرح ایران قابل قبول است. این نکات در واقع نکات مهمی است که ما انشاء الله برای حفظ دستاوردهای هسته‌ای خود در آن طرح به آن خواهیم پرداخت.

                      عقب نشینی آمریکایی‌ها از بیانیه لوزان

                      بروجردی درباره واکنش مسؤولان ارشد جمهوری اسلامی ایران به عقب نشینی آمریکایی‌ها از تعهدات خود پس از بیانیه لوزان، گفت: پیمان شکنی آمریکایی‌ها سابقه طولانی دارد. در فردو ما شش آبشار داریم و دو تا از آن‌ها با ایزوتوپ‌ها فعال هستند، پیشنهاد داده بودند که چهار آبشار دیگر جمع شود در صورتی که در لوزان قبول کرده بودند.

                      بعد از لوزان آمریکایی‌ها خواستار کاهش تعداد سانترفیوژ‌ها در فوردو به یک سوم شدند

                      وی افزود: در مذاکراتی که بعد از بیانیه لوزان وجود داشت که آن‌ها تعدادی از سانتریفوژ‌ها را قبول کرده بودند، آن‌ها خواستند که به یک سوم محدود شود که این غیر منطقی است؛ یا مثلا ما مصر هستیم که اجرای تعهدات ما و رفع تحریم‌ها همزمان باشد، نه اینکه ما تعهدات خود را اجرا کنیم و آژانس بیاید و تایید کند بعد آن‌ها بخواهند این کار را شروع کنند، این غیر منطقی است یعنی حتما باید همزمان صورت بگیرد، همزمان اعلام شود، و همزمان شورای امنیت تایید کند و صحه بگذارد و بعد از آن در واقع طرفین که این تعهد را رسما اعلام کردند، شورای امنیت سازمان ملل تایید کرد، برای اجرای همزمان می‌رود؛ نه اینکه ما انجام بدهیم و بعد نمی‌دانیم آن‌ها انجام می‌دهند یا نه.

                      بروجردی تأکید کرد: یک سری از این نکات وجود دارد که آمریکایی‌ها در واقع برخلاف تعهدات خودشان عمل کرده بودند که ما هم طبیعتا به هیچ وجه حاضر نیستیم زیر بار نقض عهد آن‌ها برویم.

                      طرح مجلس بر غیر قابل بازگشت بودن خودکار تحریم‌ها تأکید می‌کند

                      وی درباره پافشاری آمریکا در مذاکرات بر امکان بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران بدون بازگشت به شورای امنیت سازمان ملل، گفت: چون بخش مهمی از تحریم‌ها، از جانب شورای امنیت سازمان ملل است طبیعی است که وقتی لغو شد غیر قابل بازگشت است. وما هم در طرحی که در مجلس در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تنظیم می‌کنیم غیر قابل بازگشت بودن آن را هم آوردیم؛ یعنی منطقی نیست که ما تعهدات خود را اجرا کنیم و آن‌ها بدون هیچ دلیلی بخواهند با یک بهانه واهی، مجددا تحریم‌ها را وضع کنند.

                      بروجردی خاطرنشان کرد: بنابراین وقتی تحریمی مرتفع شد در قبال محدودیتی است که ما پذیرفتیم. اگر آن‌ها بخواهند به تعهدات خودشان عمل نکنند دلیلی ندارد ما عمل کنیم. ما هم به خانه اول بازمی گردیم. به دلیل اینکه این دانش را به یک دانش بومی تبدیل کردیم. دانشمندان ما ایرانی هستند و دانش در مغز دانشمندان ما است و این‌ها هم یکی، دو تا و ده تا بیست تا سی تا نیستند ما صد‌ها نفر از متخصصان را در اختیار داریم که بر این دانش مسلط هستند بنابراین به هیچ وجه نمی‌توانند قواعد بازی را به هم بزنند؛ اگر آنها قواعد را به هم بزنند٬ ما هم به هم می‌زنیم.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #16211
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل خبر داد
                        لغو کامل تحریم‌ها در حوالی آذر درصورت توافق در تیرماه


                        دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
                        1429520570477_191518_orig.jpg
                        معاون وزیر نفت در امور بین‌الملل و بازرگانی با بیان این‌که پس از توافق احتمالی 10 تیرماه، در حوالی آذرماه می‌توانیم منتظر لغو کامل تحریم‌های اقتصادی و بانکی باشیم، گفت: چنانچه تحریم‌ها لغو شود ایران به مرکز ثقل پروژه‌های نفتی و گازی دنیا خواهد شد.
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #16212
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          موگرینی: توافق هسته‌ای در دسترس است

                          دوشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳

                          مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: توافق هسته‌ای با ایران تا پایان ژوئن قابل دستیابی است.

                          به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری پس از برگزاری نشست مشترک اتحادیه اروپا و وزرای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس گفت که مذاکرات هسته‌ای با ایران یکی از موضوعات مورد بحث در این نشست بوده است.

                          موگرینی اظهار کرد:‌ همانطور که اشاره شد ما درباره‌ ایران و لزوم دستیابی به یک توافق هسته‌ای جامع و یک توافق خوب با ایران پس از آنکه توانستیم در اوایل ماه آوریل در سوئیس به یک تفاهم مشترک دست پیدا کنیم رایزنی کردیم.

                          مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: اکنون من بر این باورم که حصول یک توافق هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 در دسترس است.

                          وی همچنین گفت: ‌ما می‌دانیم تنها یک راه حل جامع و محکم که به ما ضمانت‌های قابل راستی آزمایی در خصوص ماهیت صلح آمیز برنامه‌ هسته‌ای ایران می‌دهد اجازه ساخت یک زیر بنای محکم برای اعتماد دو طرفه را خواهد داد و ما بر این باوریم که این توافق امنیت منطقه را افزایش خواهد داد.

                          موگرینی تصریح کرد‌: یک توافق خطر اشاعه هسته‌ای در منطقه را با پیروی از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای از بین خواهد برد و برنامه‌ هسته‌ی‌ا ایران را تحت نظارت بین‌المللی خواهد آورد.

                          این مقام ارشد اتحادیه اروپا در ادامه، نشست مشترک با وزرای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را مثبت ارزیابی کرد و گفت که دو طرف برای افزایش همکاری‌ها توافق کرده‌اند.
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #16213
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            94/03/04 - 16:07

                            در دانشکده مطالعات جهان
                            شمخانی: دسترسی‌های فراتر از پروتکل الحاقی قابل پذیرش نیست/ ادامه مذاکرات با حفظ خطوط قرمز

                            دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: همکاری‌های ایران با آژانس مطابق با فرآیندهای معمول و صرفا در زمینه تاسیسات هسته‌ای خواهد بود و هیچ فرآیندی خارج از قوانین بین‌المللی مصوب و یا دسترسی‌های فراتر از پروتکل الحاقی قابل پذیرش نیست.



                            اراده ایران برای تداوم مذاکرات با حفظ خطوط قرمز

                            شمخانی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مذاکرات هسته‌ای پرداخت و با تأکید بر اراده ایران برای تداوم مذاکرات با حفظ خطوط قرمز، پذیرش هرگونه زیاده خواهی و زورگویی را رد کرد.

                            وی گفت: همکاری‌های ایران با آژانس مطابق با فرآیندهای معمول و صرفا در زمینه تاسیسات هسته‌ای خواهد بود و هیچ فرایندی خارج از قوانین بین‌المللی مصوب و یا دسترسی‌های فراتر از پروتکل الحاقی قابل پذیرش نیست.

                            دبیر شواری عالی امنیت ملی همچنین درباره حصول توافق جامع گفت: توافق مبتنی بر اجماع مثبت و توافق مبتنی بر عدم اجماع، تلخ است. ضمن اینکه عدم توافق با عدم اجماع نیز امری تلخ محسوب می‌شود.

                            وی در توضیح بیشتر افزود: طرف مقابل اگر در مذاکرات هسته‌ای زیاده خواهی کند، این عدم توافق مبتنی بر اجماع برای جمهوری اسلامی ایران سوگواری محسوب نمی‌شود، اما توافق با اجماع حتما در کشور شادی آفرین خواهد بود.

                            شمخانی اظهار داشت: به عدم توافق نباید با برخوردهای سیاسی، تاکتیکی و متهم سازی یکدیگر در جامعه نگریست. توافق غیرقابل اجماع را نیز نباید در کشور ترویج کرد.
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • نجاT...
                              عضو فعال
                              • Dec 2013
                              • 2639

                              #16214
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              سرلشكر فیروزآبادی: توجه به فرامین رهبری و کمک به تیم مذاكره کننده بیش از پیش ضرورت دارد... 

                              رییس ستادكل نیروهای مسلح اعلام کرد: در شرایطی که فرزندان دستگاه دیپلماسی کشور در مصاف با دشمن لجباز در جبهه انرژی صلح آمیز هسته ای قرار دارند، توجه تام و تمام به تدابیر و فرامین و خطوط تعیین شده رهبری معظم انقلاب اسلامی و در عین حال هوشیاری سایر دستگاه ها و انجام کمک های موثر به تیم مذاكره کننده و تعیین سیاست ها و مقررات اجرایی، بیش از پیش ضرورت می یابد...

                              Sent from my iPhone 6 plus using Tapatalk
                              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                              نظر

                              • Senator1989
                                عضو فعال
                                • Feb 2015
                                • 2577

                                #16215
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                تحریم ایران بهانه ای بود برای استثمار و غارت مال ملت اسیر و ذلیل شده ایران............تمام رسانه های حضرات و برادران در خدمت بهره کشی و نظام سلطه میباشد البته با هدف قرار دادن مردم داخل کشور ...........زنده باد بهار زنده باد بهار
                                آخرین ویرایش توسط Senator1989؛ 2015/05/25, 20:16.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X