کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
در صورت توافق امشب یا فردا ، این تاپیک تا پاییز هست .
چون داستان مقامات ایرانی و آمریکایی را داریم
این تاپیک حالا حالاها پائین نمی رود زیرا لغو تحریم ها و قراردادهای شرکت های چند ملیتی و ورود سرمایه گزاران خارجی به اقتصاد و بازار ایران مربوط به این تاپیک است...
ظریف در بالکن هتل کوبورگ: امشب مذاکرات به اتمام نمی رسد ظریف اعلام کرد که مذاکرات امشب به اتمام نمی رسد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ظریف اعلام کرد که مذاکرات امشب به اتمام نمی رسد.
به گزارش «انتخاب»، محمدجواد ظریف باردیگر بر روی بالکن هتل کوبورگ جضور پیدا کرد.
وی در پاسخ به سئوالات متعدد خبرنگاران ایرانی و خارجی گفت: او خواب آلوده و خسته است.
ظریف همچنین در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران ایرانی که از او پرسید آیا امشب کار به اتمام می رسد، گفت: نه.
ظریف همچنین در پاسخ به سوال دیگری اشاره کرد ممکن است فردا به توافق دست یابیم.
معامله با ایران: این معامله به نفع چه کسی و به ضرر چه کسی تمام می شود؟
بین الملل > دیپلماسی - سرگئی سامویلوف رئیس مرکز مطالعه دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده در انستیتوی آمریکا و کانادا اظهار عقیده کرد که باراک اوباما می خواهد با انعقاد این معامله در تاریخ ثبت شود.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسکو، روزنامه ماسکوفسکی کمسمولتس در شماره امروز خود به تحلیل معامله بر سر برنامه اتمی ایران پرداخته است.نویسنده این مقاله نقطه نظر کارشناسان درباره معامله هسته ای با ایران را جمع آوری کرده است و در ادامه تحلیل خود نوشته است: سرگئی سامویلوف رئیس مرکز مطالعه دستگاه سیاست خارجی ایالات متحده در انستیتوی آمریکا و کانادا اظهار عقیده کرد که باراک اوباما می خواهد با انعقاد این معامله در تاریخ ثبت شود.
به عقیده یوگنی ساتانوفسکی، رئیس انستیتوی خاور میانه، هدف آمریکا از فعال کردن مذاکرات با ایران، جلب نفت و گاز ایرانی به بازار اروپایی برای جایگزینی حامل های انرژی روسی و دشوار کردن اوضاع برای روسیه در همه بازارهای دیگر است. به عقیده ساتانوفسکی، نه تنها رئیس جمهور آمریکا بلکه وزیر خارجه آمریکا به این معامله علاقه دارد زیرا داماد وی نماینده لابی ایرانی دوران شاه است و می خواهد با استفاده از دیپلماسی ایرانی به بازار ایرانی برگردد (توضیحات بیشتری در این مورد داده نشد ).
رجب صفروف مدیر مرکز مطالعه ایران معاصر می گوید که روسیه در صورت رفع تحریم ها از ایران از امکان گسترش روابط بازرگانی - اقتصادی با این کشور برخوردار خواهد شد ولو اینکه در این زمینه مشکلات وجود دارد. به گفته این کارشناس، امکانات ایران تقویت شده و این کشور به رقیب جدی روسیه و کشورهای دیگر تبدیل خواهد شد. شرکت های کوچک و متوسط روسی نمی توانند در ایران با شرکت های غربی رقابت کنند و لذا فرصت های روسیه برای ورود به بازار ایرانی محدود است.
صفروف معتقد است که روسیه می تواند در زمینه همکاری نظامی فنی، انرژی هسته ای و انرژی به طور کلی و برخی فناوری ها با ایران همکاری کند که در سر انجام، تبادلات بازرگانی بین دو کشور از 1 میلیارد دلار فعلی تا 5 یا حتی 7 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. به عقیده نویسنده مقاله و کارشناسانی چون صفروف و ساتانوفسکی، ایران از این توافقات بیشترین سود ممکن را خواهد برد. کشورهای جهان بر سر قسمت های سودآور بازار ایرانی با هم رقابت کرده و موجب رشد سریع این کشور خواهند شد.
307م:در ژوئيه سال 307 ميلادي (نيمه اول اين ماه و احتمالا دهم ژوئيه) هرمز دوم، شاه ساساني ايران اجازه داد كه تصوير همسر او - دختر پادشاه (محلي) كوشان - بر سكه ضرب شود. هرمز دوم كه «تاريخ» اورا به عنوان «عادل و نيک نفس» مورد قضاوت قرار مي دهد و هفت سال و چهار ماه سلطنت كرد، نخستين شاه ايران بود كه سكه با تصوير شهبانويش ضرب و به جريان گذاشت. شهرت فروتني و باگذشت بودن هرمز دوم از زماني وارد تاريخ شد كه وي پس از كناره گيري پدر بيمارش «نرسي» از سلطنت و به شاهي رسيدنش تا زماني كه پدر زنده بود اجازه نداد كه اورا به عنوان «شاه» خطاب كنند.
1330ش:بعد از ظهر 23 تير در سال 1330خورشيدي مصادف با 14 ژوئيه1951 شهر تهران شاهد يك تظاهرات وسيع بود كه به دعوت حزب توده برگزار شده بود. اين تظاهرات در اصل به منظور اعتراض به ورود آورل هريمن - ديپلمات آمريكايي - به تهران صورت گرفت كه قبلا در روزنامه ها نوشته بودند مي خواهد از سوي ترومن رئيس جمهوري وقت امريكا، بين ايران و انگلستان ميانجيگري كند. چپگرايان با مداخله آمريكا در مساله نفت و بسط نفوذ اين دولت در ايران مخالف بودند و در روزنامه هايشان نوشته بودند كه امريكا پسر انگلستان است و دست هر دو دولت در يك كاسه است. چپگرايان تهران همچنين مدعي بودند كه آمريكا مي خواهد جاي انگلستان را در ايران و خاور ميانه بگيرد و اگر چنين شود، اين منطقه خط اول آتش ميان دو ابر قدرت شرق و غرب قرار خواهد گرفت (در آن زمان دو قدرت رقيب در جهان وجود داشت که قدرت شرق در سال 1991 فروپاشيد).
1816م: 14ژوئيه زادروز فيلسوف، نويسنده و ديپلمات فرانسوي «ژوزف آرتور كنت دو گوبينو» است كه در سال 1816 به دنيا آمد و 66 سال عمر كرد و فرضيه ها، كتب و داستانهاي متعدد از خود برجاي گذارد. وي مدتي به عنوان ديپلمات ارشد (سفير) فرانسه در تهران اقامت داشت و در اينجا اين فرصت را به دست آورده بود كه به پژوهش هاي خود در زمينه نقش نژاد در پيشرفت هاي فرهنگي ادامه دهد.
1789م:مورخان، 14 ژوئيه (يكصد و نود و چهارمين روز از سال شمسي ميلادي) را يكي از روزهاي پر تحول و انقلاب در طول سال نوشته اند. از جمله تحولات مهم اين روز؛ فتح زندان باستيل به دست انقلابيون فرانسوي در سال 1789 و آزاد كردن زندانيان سياسي بود. كودتاي سرلشكر عبدالكريم قاسم در 1958در عراق كه به سلطنت «ساخت لندن» در اين سرزمين پايان داد و بعدا «انقلاب» ناميده شد، رويداد ديگر اين روز است. اين كودتا كه ضمن آن نخست وزير و وليعهد عراق هم كشته شدند تبعات متعدد داشت ازجمله استمداد پادشاه اردن از آمريكا براي حفظ مقام خود و كشاندن هرچه بيشتر پاي آمريكا به منطقه بود. قاسم مدعي مالكيت عراق بركويت شد كه سرآغاز ماجرايي دنباله دار است. قتل قاسم در كودتاي بعثي ها با كمك غرب جريان ديگري را باعث شده است كه ادامه دارد. در اثناي تحول عراق، رسانه هاي غرب انتقال نيروهاي دولت مسكو به مرزهاي جنوب غربي شوروي به حمايت از قاسم را كه عنوان كرده بودند ماركسيست است نه ناسيوناليست، بيش از حد بزرگ كردند و به همين صورت محبوبيت ناسيوناليسم عرب به رهبري جمال عبدالناصر را. شاه ايران با استفاده از اين سر و صداي رسانه اي و هياهو، بيش از پيش خود را در دامن آمريكا فرو برد.
1789م:14 ژوئيه 1789، آزادي طلبان فرانسوي زندان باستيلBastille را كه محل نگهداري زندانيان سياسي و مخالفان نظام سلطنتي فرانسه بود و به مظهر استبداد شهرت داشت تصرف، زندانيان را آزاد و در ساختمان آتش افكندند. با فتح باستيل، انقلابيون جرات بيشتري به دست آوردند، در کار خود راسخ شدند و انقلاب فرانسه ادامه يافت كه نظام سياسي ــ اجتماعي نه تنها فرانسه بلكه سراسر جهان را دستخوش دگرگوني ساخت و از آن زمان 14 ژوئيه «روز ملي» فرانسويان و به روز آزادي معروف شده است. چهار سال پيش در جريان مراسم اين روز، ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه از يك توطئه ترور نجات يافت.
1958م:در روزي چون امروز (14 ژوئيه) در سال 1958 ، يك كودتاي نظامي در عراق كه توسط ژنرال متمايل به ماركسيسم ــ عبدالكريم قاسم ــ صورت گرفت به نظام سلطنتي كوتاه مدت اين كشور پايان داد . ضمن اين كودتا فيصل دوم پسر غازي پسر فيصل اول پادشاه هاشمي وقت ، افراد خانواده اش و نيز نخست وزير عراق كشته شدند.
1867م:14 ژوئيه سال 1867 مهندس آلفرد نوبل سوئدي كه سال پيش از اين «ديناميت» را اختراع كرده بود، قدرت انفجاري آن را به معرض تماشاي عموم گذارد.
«نوبل» كه در21 اكتبر 1833 در شهر استكهلم در يك خانواده سوئدي صنعتگر و مهندس به دنيا آمده بود تحصيلات خود را در رشته مهندسي، و تخصص شيمي در روسيه به اتمام رساند و دراندك مدتي در 20 كشور به تاسيس شعب كارخانه اقدام كرد.
آزمايشگاههاي كارخانه هاي او در نيمه دوم قرن 19 موفق به 350 اختراع و طرح تازه شده بودند از جمله ماده منفجره «تي . ان . تي».
وي از راه توليدات شيمياتي داراي ثروتي چشمگير شده بود، ولي از آنجا كه احساسي لطيف داشت و دست به قلم بود از اين كه ماده منفجره ساخته بود كه ممكن بود در كشتن و تخريب ابنيه از آن استفاده شود دچار نوعي عذاب وجدان و عدم رضايت از خود شده بود و چون چاره اي به نظرش نمي رسيد سرانجام تصميم گرفت كه ثروت خود را وقف دادن جايزه به كساني كند كه در هرسال بزرگترين خدمت را به بشريت كرده باشند.
1878م:"همايش سياسي برلين" 14 ژوييه سال 1878 ميلادي مركب از قدرتهاي اروپايي وقت قلمرو عثماني را محدود كرد؛ بوسني و هرزگوين را به اتريش بخشيد، به روماني استقلال داد، دعاوي عثماني در قفقاز را به نفع روسيه مردود اعلام داشت و به انگلستان اين حق را داد كه جزيره قبرس را به تصرف خود درآورد.
"تاريخ نگاران" اين تصميمات محصول آن همايش را "تعيين سرنوشت ديگران پشت درهاي بسته در اروپا" عنوان داده اند. اين وضعيت از آن پس نيز هربار به صورتي ادامه داشته است.
1862: بانو «فلورنس بسكام» ، نخستين زن آمريكائي كه مدرك دكترا گرفت به دنيا آمد . وي در سال 1893 از دانشگاه جان هاپكيز در رشته زمين شناسي دكترا گرفت.
1900: نيروهاي اعزامي قدرتهاي وقت از جمله آمريكا و ژاپن منطقه تيانشان چين را تصرف كردند و خارجيان را از محاصره وطندوستان چيني معروف به « مشت زنان » كه از مداخله بيگانگان در امور ميهنشان به جان آمده و قيام كرده بودند خارج ساختند.
1934: كار كشيدن لوله نفت از موصل در عراق به ساحل لبنان ( مديترانه ) تكميل شد.
1971: نيروهاي اردن نخستين تلاش را براي سركوب كردن افراد مسلح فلسطيني آغاز كردند.
1988: ايران موضوع حمله موشكي از سوي يك ناو آمريكايي به يك هواپيماي مسافربر خود در آسمان خليج فارس را در سازمان ملل مطرح كرد.
1988: 200 هزار تن در جمهوري ارمنستان( شوروي ) دست به راهپيمايي زدند و خواهان الحاق قره باغ به آن جمهوري شدند.
1911: انگلستان و ژاپن پيمان اتحاد خود را براي چهار سال ديگر تمديد كردند.
1990: وزير صنايع انگلستان كه گفته بود آلمان مي كوشد بر اروپا مسلط شود مورد اعتراض قرار گرفت و از سمت خود كناره گيري كرد...
513پیش ازمیلاد:ژوئيه سال 513 پيش از ميلاد، و طبق محاسبات تقويمي مورخان اروپايي؛ 13 ژوئيه ( 23 تيرماه و روزي چون امروز) ارتش ايران نيروهاي كنفدراسيون گتائه Getae را در كنار دانوب جنوبي، منطقه داكيه Daci =Dacia (تلفظ انگليسي: دي شيا = روماني امروز) شكست داد و سراسر بالكان شرقي را ضميمه قلمرو ايران ساخت (بالكان به معناي رشته كوههاي جنگلي، منطقه اي است كوهستاني شبه جزيره شكل در جنوب شرقي اروپا، از درياي آدرياتيك تا درياي سياه).
به فرمان داريوش بزرگ، ارتش ايران به فرماندهي سپهبد بغابيش (بغابيشه) براي سركوب سيتي ها از درياي مرمره گذشته و پاي به اروپا نهاده بود. حاكمان محلي براي ايستادگي در برابر نيروهاي ايران كه مركب از هشتاد هزار تن بودند كنفدراسيون «گتائه» را تشكيل داده بودند كه پس از چند روز نبرد، 13 ژوئيه شكست خوردند و روماني و مولداوي (مولدواي امروز) تا اوكراين از آن ايران شد. داريوش اين پيروزي، و دليل لشكركشي به اروپا را در كتيبه اي شرح داده و مناطق متصرفه را نام برده است.
1534م:نيروهاي سليمان قانوني سلطان وقت عثماني درجريان لشكركشي تازه خود به ايران، 13 ژوئيه در سال 1534 شهر تبريز را تصرف كردند و سپس متوجه شروان، سلطانيه و حتي گيلان شدند. عثماني ها با استفاده از درگيري شاه طهماسب صفوي با ازبكان در شمال خاوري ايران و دشواري هايي كه با برادرانش داشت، پاي به ايران گذارده بودند. اين بارهم مقاومت مردم معمولي محل و حملات چريكي ميهندوستانه آنان باعث بازگشت عثماني ها شد. اين عمليات 20 سال پس از جنگ چالدران روي داد كه ضمن آن لشکرکشي هم تبريز موقتا به دست عثماني ها افتاده بودند كه اشغالگران بر اثر مقاومت مسلحانه مردم محل و حملات چريکي و مقاومت منفي به ستوه آمدند و طولي نکشيد که بازگشتند. علت شکست ايران در هر دو تعرض عثماني، نداشتن اسلحه نوين (توپ و تفنگ) بود. سران صفويه در آن زمان بکار بردن توپ و تفنگ و کشتن افراد (حتي دشمن) را از راه دور خلاف آيين جوانمردي مي پنداشتند و با اين تفکر شمشير بلند هم حمل نمي کردند که بعدا شاه عباس اين رسم را به دور انداخت و به تجهيز ارتش با اسلحه آتشين روي آورد.سلطان سليمان 31 دسامبر 1534 نيز موقتا بغداد را که در قلمرو ايران بود متصرف شد.
سلطان سليمان پسر سلطان سليم بسال 1494 متولد و در سال 1566 درگذشت. وي که 21 سپتامبر 1520 بر جاي پدر نشسته بود يک سال بعد از آغاز سلطنت، بلگراد را تصرف کرده بود.
1330ش: 23تيرماه سال 1330 خورشيدي آورل هريمن مشاور ترومن رئيس جمهوري وقت امريكا با پيامي حاوي طرح ميانجيگري اين دولت بين ايران و انگلستان وارد تهران شد و مورد استقبال گرم قرار گرفت. همين استقبال شايان سبب تشديد مخالفت چپگرايان شد و بعد از ظهر همان روز بر ضد ورود او و ميانجيگري آمريكا در امر نفت، درخيابانهاي تهران دست به تظاهرات يكصد هزار نفري زدند كه از ميدان فردوسي آغاز و به ميدان بهارستان ختم مي شد. در جريان اين تظاهرات اعضاي حزب دكتر مظفر بقايي با تظاهر كنندگان درگير شدند و به پليس و ارتش تحت فرمان شاه امكان و بهانه دادند كه وارد عمل شوند و به سوي تظاهر كنندگان تير اندازي كنند كه ضمن آن دهها تن كشته و مجروح شدند( مشروح اين تظاهرات در سايت 14 ژوئيه آمده است ). هريمن در سر راه خود به ايران در پاريس با ژنرال آيزنهاور سر فرمانده نيروهاي "ناتو " در اروپا مذاکره کرده بود. آيزنهاور دو سال بعد رئيس جمهوري آمريکا شد.
1358ش:بيست و سوم تير ماه سال 1358 (13 ژوئيه 1979 و پنج ماه پس از انقلاب) دكتر سامي وزير بهداري دولت انقلاب (حكومت موقت مهدي بازرگان) طرح «طب ملي» را در اجتماع مديران بهداري هاي سراسر كشور كه در شهر مشهد برگزار شده بود اعلام داشت كه به موجب آن هزينه دكتر، دارو و درمان همه ايرانيان از سوي دولت تامين و تاسيس بيمارستان غير دولتي غير قانوني مي شد.
اين طرح، مراجعه داوطلبانه مردم به مطب خصوصي پزشكان را در ساعات غير اداري منع نمي كرد.
در مقدمه طرح آمده بود كه «تندرستي و درمان رايگان حق مردم است».
1359ش:23 تير ماه 1359 اسامي بيشتر دستگير شدگان توطئه كودتاي نوژه كه 19 تيرماه كشف و سركوب شده بود اعلام شد. در همين روز در تهران اعلام شد كه علاوه بر دولت آمريكا، دولتهاي اسرائيل، عراق و مصر هر كدام به راهي به طرح اين توطئه كمك كرده بودند. طبق گزارش مطبوعات تهران در آن روز، كودتاگران براي انجام برنامه خود 60 خلبان و سي هواپيما آماده كرده بودند.
تا 23 تيرماه سال 1959، بيش از سيصد تن به اتهام شركت در كودتا دستگير شده بودند كه بعدا برخي آز آنان اعدام شدند.
1817م:«هنري ديويد تارو Henry David Thoreau» فيلسوف ، نويسنده و شاعر آمريكايي 12 ژوئيه 1817 در شهر كانكورد ايالت ماساچوست به دنيا آمد . وي مشوق ساده زندگاني كردن بود و عقيده داشت كه تجملات زندگي، يك فرد را «ماديگرا» مي كند و چنين فردي « پول »
را همه چيز مي داند و به جمع آن حتي با خطر كردن دست مي زند. «تارو» جنگ آمريكا با مكزيك بر سر تصرف اراضي اين كشور را توسعه طلبي و يك جنگ امپرياليستي خواند . او بر ضد بردگي سياهان بود و از « جان براون » كه به خاطر رهايي سياهپوستان از بردگي دست به قيام مسلحانه زده بود حمايت كرد. تارو « نا فرماني » را به عنوان راه مبارزه منطقي و مسالمت آميز با كارهاي غير منصفانه دولت معرفي و پيشنهاد كرد و در اين زمينه يك رساله نوشت كه در قرن بعد، گاندي با مطالعه آن همان روش را بر ضد انگلستان در پيش گرفت. «تارو» در اجراي اين روش خود يك بار از دادن ماليات به دولت خود داري كرد و به زندان افتاد ، ولي يكي از هواخواهانش بدون اين كه وي بداند، ماليات عقب افتاده اش را پرداخت كرد و از زندان رها شد.
1925م:«مهربان شهريارايراني» از پارسيان هند از دهم ژوئيه 1925(20 تيرماه 1304) تا پايان عمر به مدت 44 سال لب از سخن فروبست تا دروغ نگفته باشد و تهمت به كسي نزده و درنتيجه مرتكب گناه نشده باشد كه «گفتار نيك» يكي از ستونهاي سه گانه اخلاقيات ايرانيان (و از سه اصل آيين زرتشت) از هزاره دوم پيش از ميلاد بوده است. وي كه در 25 فوريه 1894 به دنيا آمده بود در 31 ژانويه 1969 درگذشت و در مهرآباد هند مدفون شد.
1984م:دوازدهم ژوئيه 1984 والتر مانديل Walter Mandale نامزد مقام رياست جمهوري آمريكا از سوي حزب دمكرات در انتخابات نوامبر همان سال، بانو جرالدين فرارو Geraldine Ferarro چهل و هشت ساله عضو مجلس نمايندگان آمريكا از نيويورك را به عنوان نامزد معاونت خود اعلام داشت و گفت كه او نه تنها خواسته است كه صفحه تازه اي در تاريخ دمكراسي آمريكا باز كند بلكه بگويد كه انتخاب مردها ، ثروتمندان و سفيد پوستها دمكراسي نيست؛ دمكراسي يعني راي دادن همه و راي گرفتن بدون تبعيض.
2004م:«اندي رونيAndy Rooney» مفسر آمريكايي يكشنبه شب 11 ژوئيه 2004 در برنامه خود در تلويزيون سي بي اس گفت: رئيس جمهور فردي است كه يك جامعه، دست كم براي چهار سال سرنوشت خود را به او مي سپارد، و اين، کار كوچكي نيست. چرا مقرر نداشته اند كه شرط نامزد شدن براي احراز اين مقام بسيار مهم، قبول شدن در آزمايش هوش، معاينه جسم و روان و امتحان معلومات عمومي باشد؟. اگر يك رئيس جمهور مقدمات اقتصاد، حقوق و جامعه شناسي، و نيز تاريخ و جغرافيا نداند گزارشهايي را كه به او مي دهند و عموما با توجه به ضيق وقت او خلاصه تهيه مي شود به وضوح درك نمي كند و تصميماتي كه مي گيرد ممكن است نتيجه مطلوب نداشته باشد. دمكراسي فقط آوردن اكثريت آراء نيست. بايد افرادي را به مردم براي دادن راي معرفي كرد كه از لحاظ جسم و روان و هوش كامل باشند و مقدمات و دست كم راه مطالعه هر كاري را بدانند.
815م:عباس مروي يكي از چند شاعري كه اشعار آنان تا به امروز باقي مانده و گفته مي شود از گروه اول شاعران فارسي گوي ايراني بعد از حمله عرب بوده اند 13 ژوئيه سال 815 ميلادي درگذشت.
دو شاعر ديگري كه از آن سالها، اشعارشان به زبان فارسي باقي مانده است ابوحفص سغدي و حنظله بادغيسي هستند. شايد در دو قرن اول اشغال نظامي ايران توسط عرب، شعراي پارسي گوي ديگري هم مي زيستند، اما تنها اشعار اين سه تن كه در خراسان بزرگتر (شامل شمال شرقي ايران امروز، شمال و شمال شرقي افغانستان و منطقه فرارود) مي زيستند به نام خودشان باقي مانده است.
2004م:اشتياقي كه شيليايي ها، دوشنبه 12 ژوئيه 2004 ، در برگزاري يكصدمين زادروز شاعر و نويسنده خود « پابلو نرودا Pablo Neruda» نشان دادند هركس را كه در جريان گزارش مربوط قرار گيرد اميدوار ، نسبت به وجدان بيدار انسانها خوشبين و به ادامه خدمت به آنان ترغيب مي كند.
صدها تن از مردم معمولي شيلي 31 سال پس از مرگ پابلو در سپيده دم در زير باران شديد به ايستگاه راه آهن سانتياگو رفتند و به ريكاردو لاگوس Ricardo Lagos رئيس جمهوري و پانصد مقام، استاد و انديشمند شيلي پيوستند و 315 كيلو متر راه را پيمودند تا در شهر « پارال»، زادگاه پابلو از او تجليل كنند. در ميدان راه آهن كه پدر پابلو در آنجا روزگاري يك كارگر ساده بود از سوي مردم داوطلب با سيب سرخ بر كف ميدان يك قلب 22 متر در 23 متر ساخته شده بود كه نام شاعر را با گل سفيد روي آن نوشته بودند.
1934م:سيزدهم ژوئيه زادروز «اكيواند سويينكاAkinwande Wole Soyinka» داستان نگار نيجريايي است كه در سال 1934 به دنيا آمد. وي تنها نويسنده از ميان سياهان آفريقا است كه برنده جايزه ادبيات نوبل شده است. سويينكا كه در عين حال از مبارزان حقوق بشر و آزادي هاي مدني است و از دانشگاه «ليدز» انگلستان فارغ التحصيل شده، در دانشگاههاي نيجريه و آمريكا «ادبيات تطبيقي» تدريس كرده است. سويينكا به خاطر مخالفت پيگير با برادركشي در بيافرا و تلاش براي براي برقراري صلح ميان طرفين متخاصم، در سال 1967 به تصميم دولت نظامي نيجريه بازداشت شد و 22 ماه در زندان بود. زنداني شدن او باعث اعتراض هاي جهاني و در نتيجه تغييرات وسيع در نظام حكومتي نيجريه شد. محصول اين 22 ماه زندان، داستان است تحت عنوان «مردي كه مرد». در نمايشنامه ها و داستان هاي اين نويسنده، نتايج بد و زشتي هاي ستمگري و خودسري كه بزعم او زاييده استبداد هستند منعكس است و در همه آنها از حقوق انسانها و تساوي آنان در اين حقوق دفاع شده است. در ميان حاكمان فدراسيون نيجريه، «ثاني آباچا» بيش از ديگران مخالف سويينكا بود. دشمني آباچا بود كه اين نويسنده را مجبور به جلاي وطن كرد.
2005م:12 ژوئيه 2005 به مناسبت هجدهمين سالروز اخطار سازمان ملل كه نفوس جهان بيش از ظرفيت منابع آن است، كتابي به زبان انگليسي تحت عنوان «يك ستاره گردان و اين همه نفوس» انتشار يافته كه پر از عكس و سند است.
در مقدمه كتاب آمده است كه سازمان ملل در دهه 1960 و هنگام عبور جمعيت از خط چهار ميليارد نيز چنين اخطاري داده بود كه به آن توجه نشد.
847م:طبق نوشته و احتساب برخي مورخان اروپايي، احتمالا 13 ژوئيه سال 847 روزي است كه خوارزمي رياضي دان بزرگ ايران در بغداد فوت شد.
كرونيكل جهان در صفحه 270 خود درباره خوارزمي نوشته است: خوارزمي بود كه رياضي و رقم نويسي هند را به كشورهاي ديگر منتقل كرد و كتاب او "حساب الجبر و المقابله" نشان مي دهد كه ايرانيان در آن زمان تا چه حد از اروپائيان جلو بودند و واژه «جبر Jabr» را كه او بكار برده به صورت «الجبراAlgebra » در سراسر جهان باقي مانده است. برخي ديگر از مورخان اروپايي درگذشت خوارزمي را در ماه آوريل رقم زده و نوشته اند كه مرگ خوارزمي با چند روز تفاوت درست 219 سال پس از درگذشت خسرو پرويز - شاه ساساني روي داد. خسرو پرويز روز سوم آوريل سال 628 ميلادي (14 فروردين) در بازداشتگاه كاخ خود در تيسفون (مدائن) مقتول شده بود كه پس از مرگ او، طولي نكشيد كه امپراتوري ايران هم از ميان رفت.
2008م:دكتر مايكل دباكي Michael DeBakey معروفترين جراح قلب درجهان جمعه 11 ژوئيه 2008 و 56 روز پيش از صد ساله شدن در شهر هوستون آمريكا براثر عارضه طبيعي درگذشت. وي فرزند «شاكر دباغي» يك داروفروش لبناني، و نام او تا زمان دكتر شدن «ميشل دباغي» بود. پدر وي كه يك ماروني (مسيحي) لبناني بود قبلا به لوئيزياناي آمريكا مهاجرت كرده بود. ميشل دباغي که هفتم سپتامبر 1908 در شهر ليک چارلز به دنيا آمده بود در 32 سالگي دكتر شد و پس از اتمام تحصيلات در آمريكا و آلمان، به تدريس بيماري هاي قلب در دانشكده پزشكي «بايلورBaylor» و همزمان به کار درمان و نيز تكميل عمل جراحي قلب و اختراع دستگاههاي مربوط پرداخت ازجمله سوزن تزريق خون
پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..
چه خوبه این تاپیک تا ابد بسته نشه تا نسلهای آینده از سختی و بدبختیه ما آگاه بشه
واقعا در این دو سال چه فشاری را تحمل کردیم
همش مذاکره و تمدید و ریزش
تمام استرس و ضررش برای بورسی ها بود .
البته با توافق در بلند مدت هیچ کاری با بورس نمیتونه رقابت کنه .
الان فقط باید به این فکر کنیم که توافق بشه . این رشد چند درصدی مهم نیست . مهم اصل توافق هست که در بلند مدت هم وضعیت کشور را بهبود میبخشه و هم بورس را
نظر