آثار توافق هسته اي ايران و 5+1
Collapse
X
-
پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1
مادلین آلبرایت: برجام، آغاز روابط دیپلماتیک با ایران است
دوشنبه ۹ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۳
وزیر خارجه پیشین آمریکا در یادداشتی نوشت: با توجه به تجربههایی که در سیاست خارجی داشتهام من متقاعد شدهام که توافق هستهای به دست آمده میان ایران و قدرتهای جهانی یک اقدام عاقلانه اولیه در آغاز روابط دیپلماتیک با ایران است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مادلین آلبرایت، وزیر خارجه آمریکا در دولت بیل کلینتون در یادداشتی در مورد توافق هستهای ایران و روابط ایران آمریکا که در CNN منتشر شد، نوشت: آمریکا و ایران از سال 1979 و ماجرای گروگانگیری سفارت آمریکا در ایران دشمن یکدیگر بودهاند اگر چه زمانی که وزیر خارجه آمریکا بودم اهمیت این که از تنش با ایران کاسته شود را درک میکردم و آن را بسیار مهم میدانستم.
در دورهای که من وزیر خارجه بودم ما پیشنهاد دادیم که با ایران وارد مذاکره شویم اما طرف ایرانی آمادگی لازم را نداشت در نهایت با این که توانستیم به میزان بسیار ناچیزی رابطه با ایران را بهبود دهیم اما در از بین بردن دیوار عظیم بیاعتمادی که دو کشور را از یکدیگر جدا کرده بود ناموفق بودیم.
در ادامه این مقاله آمده است: بنا بر این تجربهها من از ماهیت ایران آگاهم و در مورد تغییر یک شبهی روابط ایران و آمریکا واقعبین هستم. اما باید توجه داشت که در صورت مذاکره نکردن با ایران با مشکلاتی مواجه خواهیم شد، با توجه به تجربههایی که در حوزهی سیاست خارجی داشتهام من متقاعد شدهام که توافق هستهای حاصل شده میان ایران و قدرتهای جهانی یک اقدام اولیه عاقلانه در آغاز روابط دیپلماتیک با ایران است.
پس از بررسیهای دقیق توافق هستهای برجام، من قویا از توافق هستهای حمایت میکنم.
مادلین آلبرایت با متهم کردن ایران برای دستیابی به سلاح هستهای در ادامه گزارش خود نوشت: باید توجه داشت که حتی مهمترین مخالفان موافقند که توافق برجام کاملا از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری میکند که برای یک دهه یا بیشتر ادامه دارد.
برخی از مخالفان توافق اظهار میکنند که برجام از دیگر اقدامات ایران مثل دشمنی با اسراییل یا اقدامات ثباتزدایی در خاورمیانه جلوگیری نمیکند، در حقیقت آمریکا شاید میتوانست که به یک توافق بسیار جامعتر با ایران بر سر موضوعات مختلف دست یابد اما بر اساس تجربه تاکید میکنم که چنین توافقی در مقطع کنونی نتیجه نخواهد دادكسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
تاریخ خبر: 09/06/1394 | ساعت: 19:12|
حمایت 75 عضو سابق کنگره آمریکا از توافق هسته ای ایران
تهران- ایرنا- نشریه آمریکایی 'پولیتیکو' از حمایت 75 سناتور و نماینده سابق جمهوری خواه و دمکرات کنگره آمریکا از توافق هسته ای ایران و گروه 1+5 خبر داد.كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
حمایت 5 نماینده دیگر کنگره آمریکا از توافق هستهای ایران.
3 نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت نیویورک، یک نماینده دموکرات از ایالت فلوریدا، و نماینده ماساچوست نیز روز دوشنبه حمایت خود را از توافق هسته ای دولت آمریکا با ایران اعلام کرده اند.
به نقل از روزنامه نیویورک تایمز، نیدیا ولازکوئز، گریگوری میکس و ایوت کلارک نمایندگان ایالت نیویورک حمایت خود را از توافق هسته ای اعلام کرده اند. پاتریک مورفی نماینده ایالت فلوریدا نیز روز گذشته حمایت خود را از توافق هسته ای اعلام کرده است.
تصمیم مورفی برای حمایت از توافق هسته ای تعجب آورترین اتفاق بوده است. مورفی با انتشار بیانیه ای تاکید کرد: هیچ گزینه در دسترس دیگری غیر از توافق هسته ای وجود ندارد.
میکس نیز تاکید کرد: رد این توافقنامه برای آمریکا تنها گزینه هایی را باقی خواهد گذاشت که هیچ یک از آنها قادر به تغییر ایران هسته ای و جلوگیری از نظامی شدن برنامه هسته ای این کشور نخواهد بود.
به اعتقاد نمایندگان دموکرات، مخالفت با توافق هسته ای ایران خطرات سیاسی به مراتب بیشتری نسبت به حمایت از آن به همراه خواهد داشت. حمایت 3 نماینده دموکرات ایالت نیویورک از توافق هسته ای در شرایطی است که چاک شومر دیگر سناتور این ایالت پیش از این مخالفت خود را با توافق اعلام کرده است.
از 16 نماینده دموکرات کنگره که مخالفت علنی خود را با توافق اعلام کرده اند؛ 10 نفر از ایالت های نیویورک و نیوجرسی هستند.
از سوی دیگر جوزف کندی دیگر نماینده کنگره آمریکا نیز روز گذشته حمایت خود را از توافق هسته ای اعلام کرده است تا این مساله نشانگر اختلاف نظر شدید جامعه یهودیان آمریکا بر سر توافق هسته ای ایران باشد.
کندی در مصاحبه کوتاهی پس از اعلام تصمیم خود در حمایت از توافق هسته ای ایران، گفت: فکر می کنم برخی افراد از تصمیم من ناامید خواهند شد و برخی دیگر از این تصمیم سپاسگزاری خواهند کرد.
کنگره آمریکا اکنون تا 17 سپتامبر (26 شهریور) فرصت دارد تا در خصوص این توافقنامه رای گیری کند. در صورت رد این توافقنامه از سوی کنگره، اوباما نیز 22 روز فرصت دارد تا آن را وتو کند. کنگره برای رد وتوی اوباما نیاز به دو سوم آراء نمایندگان دارد...انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !
نظر
-
در اصل توسط Rudel پست شده است View Postوتو که قطعی است ولی
مشکل اونجاست رییس جمهور بعدی میتونه بزنه زیرش و این از جهاتی خوبه که حکومت ایران از روی ترس دست از پا خطا نمی کنه
روند رو به رشد و زیاد شدن حجم معاملات و ارزش بازار هم به تدریج آغاز میشه و اخبار خوبی خواهیم شنید انشاالله...انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !
نظر
-
سلام به کلیه دوستان
جالبه فکر کنم بعد ازاجرای توافقم همه باید صبرکنن ببینن رییس جمهور بعدی کیه اگر جمهوری خواه بود چه کسیه بعدشم هر لحظه تا دوباره اومدن دموکراتها صبر کنن و خلاصه تا ده سال صبر کنیم ببینیم قطعنامه کنسل میشه یا نه بعدشم دوباره دلواپسیم شاید دوباره کنگره قانون جدید تصویب کنه و...................
دوستان همه چیز به ایران و سیاستهاش بستگی داره که به نظر من و اطلاعات دقیقی که از وضعیت صنایع دارم اگر بخواهد زیر توافق بزند در هر تاریخی شرایط بکلی دگرگون میشود و نظام به این نتیجه رسیده که توافق را قبول کرده
البته نظر شخصیه و امیدوارم کسی ناراحت نشده باشه
دلواپسان واقعی همینهایی هستن که دنبال نکته منفی تو اجرا میگردن اون دلواپسان معروف میدونن چه خبره
نظر
-
94/06/10 - 16:16
نظرسنجیهای جدید نشان داد
اکثریت مردم آمریکا خواهان تایید برجام در کنگره هستند
بررسیهای جدید نشان داد اکثریت مردم آمریکا از کنگره میخواهند از توافق هستهای دولت اوباما با ایران حمایت کند.
خبرگزاری فارس: اکثریت مردم آمریکا خواهان تایید برجام در کنگره هستند
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در نظر سنجیهای جدید دانشگاه مریلند 55% شرکت کنندگان گفتهاند که با وجود پارهای از نگرانیها، کنگره باید حامی توافق باشد. 32% نیز گفتند که قانونگذاران باید تحریمهای آزار دهنده را ادامه دهند و 14% نیز از مقامهای آمریکا تقاضا کردند تا مجددا با ایران مذاکره شود.
به نوشته وبگاه «هیل» این نظر سنجی به صورت آنلاین برگزار شد و شرکت کنندگان در یک فرآیند به استدلالهای طرفین (موافق و مخالف) گوش دادند و سپس فهرستی از انتقادهای وارد شده به برجام به آنها ارائه شد.
در این نظر سنجی و در آمار کلیدی برای دموکراتها، 61% شرکت کنندگان مستقل به کنگره توصیه کردند تا توافق با ایران را تایید کند. این در حالی است که 33درصد جمهوریخواهان حمایت خود را از برجام اعلام داشتند و این نشان دهنده شکاف حزبی بابت توافق هستهای با ایران است.
قرار است رای گیری در این زمینه در ماه سپتامیر در کنگره آمریکا صورت گیرد. این در حالی است که رییس جمهور آمریکا نیز تحت شرایط خاصی از حق وتوی رای کنگره برخوردار است.كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
تاریخ خبر: 11/06/1394 | ساعت: 7:47|
تکمیلی/ در گفت وگو با سی.ان.ان؛
لاریجانی: «برجام» توافق خوبی است/امکان تغییر نگاه به آمریکا وجود دارد
تهران - ایرنا - رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در گفت وگو با شبکه خبری «سی ان ان» تاکید کرد: توافق هسته ای هرچند ممکن است کاستی هایی داشته باشد اما به طور کلی برجام حاصل از مذاکرات وین یک توافق خوب است.كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
تاریخ خبر: 11/06/1394 | ساعت: 8:42|
اکونومیست: توافق هسته ای، نوید بخش آینده روشن برای ایران و شایسته حمایت کنگره است
تهران- ایرنا- نشریه اقتصادی اکونومیست نوشت: توافق هسته ای با ایران نوید بخش آینده ای روشن برای ایرانیان و با همه اشکالاتش، شایسته حمایت سناتورهاست.كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.
نظر
-
توافق ایران در آستانه کسب آراء لازم در کنگره: فقط یک رای دیگر نیاز است!
آسوشیتدپرس نوشت: طرفداران موافقتنامه هسته ای با ایران در آستانه کسب آراء لازم در سنا برای حفظ این موافقتنامه و کمک به باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای دستیابی به یک پیروزی مهم در سیاست خارجی خود برغم مخالفت های شدید با چنین موافقتنامه ای هستند.
باب کیسی و کریس کونز دو سناتور دموکرات آمریکا روز سه شنبه به سی و دومین و سی و سومین سناتوری تبدیل شدند که حمایت خود را از موافقتنامه هسته ای ایران اعلام کرده اند. به این ترتیب تنها یک رای دیگر تا دستیابی به 34 رای مورد نیاز برای حفظ حق وتو اوباما در برابر لایحه جمهوریخواهان فاصله وجود دارد که هدف از آن جلوگیری از اجرای موافقتنامه ایران است.
کیسی در بیانیه ای اعلام کرد :« این موافقتنامه در مدت زمان خود برنامه هسته ای ایران را به طور قابل ملاحظه ای محدود می کند و در مقایسه با همه گزینه های واقع بینانه بهترین گزینه موجود برای ما در حاضر است.»
سناتور کونز نیز در اظهاراتی در دانشگاه دلاور گفت :« من برغم عیب و نقص هایی که در این موافقتنامه وجود دارد از آن حمایت خواهم کرد زیرا راهبردی بهتر برای آمریکا است که می تواند منجر به اتحاد جامعه جهانی برای جلوگیری از گسترش تسلیحات هسته ای شود.»
سناتور بن کاردین دموکرات برجسته در کمیته روابط خارجی سنا روز سه شنبه پیش بینی کرده بود اوباما تا پایان هفته به 34 رای لازم برای حفظ حق وتو خود دست خواهد یافت.
جمهوریخواهان در کنگره به طور اجماع با موافقتنامه هسته ای به دست آمده با ایران مخالفت کرده اند ، موافقتنامه ای که هدف از آن محدود شدن برنامه هسته ای ایران در ازای کاهش تحریم های اقتصادی علیه این کشور است.
دولت اسرائیل به شدت مخالف موافقتنامه هسته ای با ایران است و در توجیه این مخالفت خود می گوید این موافقتنامه امتیازهایی در اختیار ایران قرار می دهد و این امتیازها باعث قدرتمند شدن کشوری خواهد شد که قسم خورده است اسرائیل را از بین ببرد.
اما منتقدان موافقتنامه هسته ای ایران برغم راه انداختن کمپینی چند میلیون دلاری علیه این موافقتنامه نتوانسته اند از تعطیلات تابستانی کنگره در جهت منافع خود و سوق دادن جریان علیه موافقتنامه با ایران استفاده کنند.
کمیته امور عمومی آمریکایی اسرائیلی موسوم به آیپک تامین مالی این کمپین علیه موافقتنامه هسته ای با ایران را به عهده دارد.
در حال حاضر تنها دو سناتور دموکرات یعنی چاک شومر و باب منندز به مخالفت با موافقتنامه به دست آمده با ایران برخاسته اند و طی چند هفته اخیر آن دسته از سناتورهای دموکرات که درمورد موافقت یا مخالفت با این موافقتنامه مردد بودند ، حمایت خود را از آن اعلام کرده اند.
مقامات وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه گفتند جان کری وزیر امور خارجه این کشور روز چهارشنبه نامه ای در اختیار همه اعضای کنگره قرار خواهد داد که در آن رئوس کلی تعهدات امنیتی آمریکا درقبال اسرائیل و کشورهای عربی خلیج فارس ترسیم شده است.
این مقامات وزارت امور خارجه آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود افزودند این نامه کمی پیش از سخنرانی کری درباره موافقتنامه هسته ای با ایران در فیلادلفیا در اختیار اعضای کنگره قرار خواهد گرفت.
اکنون که به نظر می رسد دستیابی به 34 رای مورد نیاز در سنا به منظور حفظ حق وتو اوباما محقق خواهد شد ، طرفداران این موافقتنامه ابراز امیدواری می کنند بتوانند به 41 رای در سنا دست یابند که به این ترتیب قادر خواهند بود از به رای گذاشته شدن قطعنامه « عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران » جلوگیری کنند. تحقق این تعداد رای مستلزم آن است که دستکم هشت نفر از 11 سناتور دموکرات که هنوز موضع خودشان را درقبال موافقتنامه ایران اعلام نکرده اند ، از آن حمایت کنند.
سناتور کاردین که می گوید هنوز درمورد موافقت یا مخالفت با موافقتنامه هسته ای ایران تصمیم گیری نکرده است در نشستی با دانشجویان دانشگاه جان هاپکینز گفت بر این اساس تصمیم گیری خواهد کرد که کدام رویکرد بهتر می تواند از تبدیل شدن ایران به یک کشور دارای تسلیحات هسته ای جلوگیری کند.
کاردین که یک دموکرات یهودی برجسته به شمار می رود افزود این یک تصمیم گیری سخت است. فشارها ازسوی هر دو طرف شدید است.
قطعنامه عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران بدون شک در مجلس نمایندگان که تحت کنترل جمهوریخواهان است تصویب خواهد شد اما نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا نیز قول داده است آراء کافی را برای حفظ حق وتو رئیس جمهور به دست آورد.
جمهوریخواهان برای در امان بودن از وتو رئیس جمهور نیازمند کسب دو سوم آراء در مجلس نمایندگان و سنا هستند.
حتی اگر کنگره آمریکا بتواند قطعنامه عدم تایید موافقتنامه هسته ای ایران را تصویب کند ، این اقدام ممکن است برای جلوگیری از اجرای این موافقتنامه که ماه ژوئیه میان ایران ، آمریکا ، انگلیس ، فرانسه ، چین ، روسیه و آلمان توافق شد و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز به طور اجماع آن را تصویب کرد کافی نباشد.
اوباما در نامه ای به کونز به منظور جلب حمایت وی از موافقتنامه ایران متعهد شد این موافقتنامه هیچ گزینه ای را از آمریکا سلب نخواهد کرد.
وی در نامه خود نوشت :« این موافقتنامه هیچ ظرفیتی را به منظور واکنش به تهدیدهای ایران برای دوستان و متحدان ما در منطقه به ویژه اسرائیل از بین نخواهد برد.»
کیسی نیز گفت پس از سه نشست رو در رو با رئیس جمهور در ماه ژوئیه و اوت تصمیم گرفت از موافقتنامه هسته ای ایران حمایت کند...انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !
نظر
نظر