آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

    #19831
    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


    توصیه ای به آقای زاکانی!





    *رضا نصری
    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
    یکی از مباحثی که منتقدین برجام مطرح می‌کنند این است که اتحادیه اروپا «قوانین» تحریمی را لغو نکرده بلکه فقط «آیین‌نامه»‌های اجرایی آنها را لغو کرده است. یعنی تصور می‌کنند که قوانین تحریمی سر جای‌شان می‌مانند و فقط آیین‌نامه‌ها که نقش تسهیل اجرا و تشریح قوانین را دارند لغو خواهند شد.

    این سوءبرداشت ناشی از این است که تصور می‌کنند اصطلاح حقوقی Regulation در نظام حقوقی اتحادیه‌ٔ اروپا معادلِ همان Regulation در سایر نظام‌های‌ حقوقی رایج است. به همین خاطر هم آن را «آیین‌ نامه» ترجمه و در همین راستا تحلیل می‌کنند.

    در حالی که در اتحادیه‌ٔ اروپا Regulation به قوانینی اطلاق می‌شود که برای همه‌ٔ کشورهای عضو اتحادیه به محض تصویب در سطح اتحادیه لازم‌الاجراست و تاثیر مستقیم (Direct effect) نیز دارد. یعنی Regulation برخلاف نوع دیگری از مصوبات اتحادیه اروپا که Directive نام دارد همزمان در همه کشورها، پس از تصوب در سطح اتحادیه، اجرایی می‌شود و نیازی نیست قوای مقننه در هر یک از کشورها آن را به تصویب خود برسانند.

    ضمن اینکه Regulation هم تاثیر افقی دارد و هم تاثیر عمودی. به این معنا که هم بین دولت و شهروندان رابطه حقوقی ایجاد می‌کند و هم بین کشورها با یکدیگر.

    دلیلی هم که بسیاری از تحریم‌ها به عنوان Regulation به تصویب اتحادیه اروپا رسیده، این است که اتحادیه اروپا قصد داشت آن‌ها را برای هر ۲۸ عضو خود همزمان لازم‌الاجرا کند، بدون اینکه پارلمان‌های آنها دخل و تصرفی در آن اِعمال کنند.

    جا دارد جناب دکتر زاکانی، رئيس‌ محترم کمیسیون برجام، نیز که همواره تاکید فراوان بر لزوم «کارشناسی» بودن مباحث دارند، این نکته را در نظر داشته باشند.

    * حقوقدان موسسه عالی مطالعات بین‌المللی ژنو
    زندگی بدون تحریم سلام....

    نظر

    • خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

      #19832
      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


      در نبود «برجام» جنگ با آمريکا حتمي بود






      از سال 2006 تا سال 2010 زماني که قطعنامه‌هاي شوراي امنيت و تحريم‌ها عليه برنامه هسته‌اي ايران به‌تدريج افزايش مي‌يافت، ايران در فصل هفتم منشور سازمان ملل و به‌عنوان تهديدکننده امنيت جهاني معرفي شد. از سوي ديگر آمريکا طرح و برنامه تغيير نظام سياسي ايران را تدوين و تنظيم کرده بود. در اين زمان، ستيزه و نزاع سياسي و امنيتي ميان ايران و آمريکا به خطرناک‌ترين دوران خود و حساستر از تنش ميان شوروي و آمريکا در دوران رقابت جنگ سرد بود، زيرا آمريکا در آن زمان چنين قطعنامه‌هايي عليه شوروي و نيز اجماع بين‌المللي عليه آن در دست نداشت. در واقع نظام توازن قدرت دو قطبي مانع چنين وضعي بود.

      با وجود رقابت ميان دو قدرت غرب و شرق، هر دو داراي سفارت‌خانه در سطح سفير در پايتخت‌هاي خود بودند، هردو بارها براي کاهش سلاح‌هاي هسته‌اي با هم مذاکره كرده و به تفاهم رسيده بودند، با اين تفاوت که آمريکا طرحي براي نابودي شوروي در دست نداشت يا به اين فکر هم نبود. عمده استراتژي دو قدرت بر مبناي سياست «بازدارندگي» بود و دراختيارداشتن هزاران کلاهک هسته‌اي هم براي استفاده نبود. اصولاً سلاح هسته‌اي همانطور که «کنت والتز» بدرستي مي‌گويد، براي استفاده نيست، بلکه براي بازدارندگي و جلوگيري از جنگ متعارف و غير متعارف ميان دو دشمن و رقيب است. در حقيقت، دو ابرقدرت در استراتژي‌هاي خود قصد ايجاد مانع براي توسعه نفوذ يکديگر و واقع نشدن جنگ‌هاي متعارف را داشتند.

      اما رابطه ايران و آمريکا کاملا داستان متفاوت و بسيار پيچيده‌تري است. بعلت عوامل ايدئولوژيک نامتجانس، نقش‌آوري‌ها و رقابت‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي آنها و بسياري علل ديگر، عوامل موجود عمدتاً تقويت کننده ستيز بوده است تا همکاري و تعامل در اين راستا برنامه هسته‌اي ايران و نيز تحريم‌هاي سازمان ملل و به‌ويژه تحريم‌هاي ظالمانه آمريکا، در واقع اعلام جنگ به ايران و براي تغيير نظام بود که برخي آن را جدي نمي‌گرفتند. تجربه اشتباه آمريکا در جنگ عراق که بر اساس مدارک اطلاعاتي نادرست و غير واقعي صورت گرفت، موجب اتخاذ استراتژي ديگري در مورد ايران شد و آن استفاده از اهرم تحريم‌هاي اقتصادي و تسليحاتي بسيار شديد و غير عادي بود.‏

      با نگاهي به علل جنگ‌ها در طول تاريخ، مي‌توان دريافت که براي شروع جنگ‌ها، بهانه‌ها و توجيه‌هاي بزرگي نياز نيست. آمريکا به اين اعتقاد رسيده بود که تحريم‌ها ظرف چند سال ايران را ضعيف و از درون متلاشي مي‌کند و اگر چنين نشد، مي‌بايد از قدرت نظامي استفاده کرد و براي آن هم زمان و حدِيقف نيز در نظرگرفته بودند.

      بنابراين، بايد توجه داشت که بزرگترين دستاورد «برجام» جلوگيري از جنگ است. اين توافق مانع برخورد نظامي مستقيم ميان دو کشور شده که موفقيت بسيار بزرگي است.

      چنين توافقي براي اولين بار در عرصه روابط بين‌الملل در فضاي کاملا بي اعتمادي و نبود رابطه سياسي و فعاليت سفارتخانه‌ها ميان دو کشور و با همراهي سايرين صورت گرفته است. اين مورد مطالعاتي بسيار مناسبي براي دانشجويان روابط بين‌الملل است که چگونگي امکان همکاري و توافق را در فضاي پرزنرز ديلما، (‏prisoner's dilemma‏ ) که خود آمريکايي‌ها بسيار بدبين به وجود همکاري در آن هستند، مورد مطالعه بيشتر و عميق‌تر قرار دهند.

      در صورت عدم دستيابي به توافق «برجام» به علت عمق تنش و فضاي اجماعي عليه ايران، بايد گفت که حتي دولت آقاي روحاني هم بدون «برجام» قادر به جلوگيري از جنگ از سوي آمريکا نبود. البته اين نکته را بايد يادآور شد که پيشرفت‌ها و فن‌آوري‌هاي دفاعي ايران از سال‌هاي 2006 تاکنون، تا حد قابل ملاحظه‌اي توانسته است به‌عنوان عامل بازدارنده براي اقدام نظامي آمريکا عمل كند.‏

      ايران در صورتي که درگير يک جنگ تمام عيار شود، نشان داده است که با تمام توان براي دفاع از خود وارد عمل مي‌شود. تجربه موضع دفاعي ايران در جنگ تحميلي هشت ساله نمونه بسيار خوبي براي اين واقعيت است.

      ايران همواره به‌عنوان يک قدرت منطقه‌اي معقول عمل کرده است، لذا دکترين نظامي ايران مي‌گويد که هيچگاه بدون تعرض نظامي دشمن به خاکش، اقدام به استفاده از نيروي قهريه نمي‌کند و آغازگر جنگ نخواهد بود. ايران همان موضع تدافعي رئاليستي را داشته و خواهد داشت.

      براي جلوگيري از جنگ ميان ايران و آمريکا و ساير قدرت‌هاي هسته‌اي، آقاي کنت والتز پدر نظريه نئورئاليسم در سال‌هاي آخر عمر خود ـ يگانه دانشمند آمريکايي بود که به صراحت به اين مسأله اعتراف کرد که «حتي اگر ايران به بمب اتم هم دست پيدا کند، آمريکا مي‌تواند با او کنار بيايد و زندگي کند»، وي اين معادله را براي حل مسأله ستيزه جويي دو کشور مي‌دهد و آن را مشابه وضع اتحاد جماهير شوروي و آمريکا در دوران دو قطبي جنگ سرد که بر محور «بازدارندگي» بود، مطرح مي‌کند.

      نکته ديگر آنکه، واکنش ايران به تعرضات مقطعي و تهديدها در عرصه بين‌المللي بسيار با تامل و محتاطانه بوده است. بر اين اساس، حتي از استانداردهايي که کشورهاي غربي در دکترين‌هاي نظامي و امنيتي خود ـ که البته فقط بر روي کاغذ مي‌نويسند ـ ايران در عمل بسيار فراتر رفته و موازين انساني و اخلاقي را رعايت کرده است. ما در تاريخ انقلاب‌ها مي‌بينيم که به‌دليل التهاب داخلي و رويکرد تجديد نظرطلبانه، عمدتا انقلاب‌ها آغازگر جنگ‌ها بوده اند، اما اين نوع رفتار ايران در فضاي هرج و مرج بين‌المللي يک استثناست و «برجام» يکي از دستاوردهاي ويژه انقلاب و الگوي ايراني ـ اسلامي به شمار مي‌رود که خواه ناخواه رفتار و ديپلماسي قدرت‌ها را در سازمان‌ملل و عرصه جهاني تحت تاثير خود قرار داده است و بايد بر روي آن مطالعات بيشتري صورت گيرد.‏


      *دکتر حسام‌الدين واعظ‌زاده / اطلاعات
      زندگی بدون تحریم سلام....

      نظر

      • امام قلی خان
        عضو فعال
        • Aug 2015
        • 1542

        #19833
        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

        مدیریت سایت آیدی چند آیدی داران و آنانی که نان خودشان را دز ظرف زالو فرو میبرند و یا در خون مردم میزنند و میخورند و زالوصفتی اولین و بارزترین صفتشان میباشد و در خون و دی ان ای شان میباشد را سریعا مسدود کند. چرا بعضی هرچی میخواهند میگویند و اسمش شده در ایران دموکراسی؟
        نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
        از هم ندوشیم.
        با هم بنوشیم.

        نظر

        • خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

          #19834
          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


          آمانو : ایران به تعهداتش عمل کرده است




          مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد، ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای عمل کرده است .



          به گزارش تسنیم به نقل از پرس تی وی، یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی تصریح کرد، ایران به تعهدات خود در توافق هسته‌ای عمل کرده است .



          آمانو در گفت وگو با روزنامه «ال پاییس» اسپانیا که روز چهارشنبه (6 آبان) منتشر شد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا می‌توان میزان همکاری ایران پس از توافق هسته‌ای را ارزیابی کرد، گفت: «می‌توانم بگویم که ایران به تعهداتش عمل کرده است .»



          آمانو همچنین افزود: «در ایران از پارچین بازدید کردیم ... نمونه‌هایی جمع آوری شد و اکنون در حال آزمایش آن هستیم .»



          آژانس بین المللی انرژی اتمی 23 مهرماه نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران همکاری لازم را در زمینه ارزیابی فعالیت‌های هسته‌ای گذشته این کشور انجام داده است .



          آژانس اعلام کرد، ایران تمام آن چه را برای ارزیابی فعالیت‌های هسته‌ای این کشور لازم بوده در اختیار این نهاد بین المللی قرار داده است .

          ارزیابی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره فعالیت‌های گذشته هسته‌ای ایران باید تا روز 15 دسامبر (24 آذر) نهایی شود .



          علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، 22 تیر ماه با یوکیا آمانو تفاهم‌نامه‌ای در وین امضا کرد .



          به گفته صالحی، این تفاهم‌نامه دارای ضمیمه‌ای بوده است که در واقع یک نقشه راه محسوب می‌شد و این ضمیمه نیز مورد توافق دو طرف قرار گرفت .



          یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، 29 شهریور ماه در سفری یک روزه به تهران ضمن دیدار با رئیس جمهور، وزیر امور خارجه، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و اعضای کمیسیون برجام مجلس، از سایت پارچین بازدید تشریفاتی داشت .

          زندگی بدون تحریم سلام....

          نظر

          • خوشبخت
            عضو فعال
            • Jul 2012
            • 5464

            #19835
            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

            شرکای تجاری ایران در دوران پساتحریم



            محمد رضا زهره‌وندی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران در پاسخ به این سوال گفت: ما باید به سمت کشورهایی برویم که ارزش افزوده به صنعت ما اضافه کنند، یعنی کشور‌هایی که صاحب صنعت باشند و در واقع ما بتوانیم مشارکت در پروژه‌ها داشته باشیم. مانند کشورهای اروپای غربی، در صورتی که ایران بخواهد با کشورهای جنوب شرقی هم تجارت داشته باشد، حداقل روابط تجاری خود را با کره گسترش دهد. چین کشور مناسبی برای تجارت با ایران نیست .



            به گزارش اقتصادنیوز وی ادامه داد: ما در یک دوره‌ای به واسطه تحریم‌هایی که وجود داشت، فقط با کشورهای چین، امارات و مالزی روابط تجاری داشته داشته‌ایم، این در حالی است که اگر این اجبار برطرف شود ما شرکای تجاری را تحت هیچ فشاری انتخاب می‌کنیم .



            زهره‌وندی گفت: درست است که امارات در جایی قرار گرفته که می‌تواند خیلی از ترانزیت‌های ما را انجام دهد یا چین در زمان تحریم تنها کشوری بود که ارزهای ایران را نگه‌داری می‌کرد. اما در حال حاضر که دوره پس از تحریم است، باید با کشور‌هایی که می‌توانند به ما ارزش افزوده بیشتری بدهند کار کنیم .



            محمد لاهوتی، یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران و ایران در این خصوص گفت: پس از تحریم شرایط برای ایران تغییر کرد و باعث شد درهای جدیدی برای واردات و صادرات گشوده شود و به همین دلیل، ایران باید کمی از بازارهای سنتی فاصله بگیرد و به بازار‌های جدید روی آورد .



            وی افزود: احتمالا در آینده نزدیک شرکای تجاری سنتی ایران مانند اروپایی‌ها و احتمالا‌ آمریکایی‌ها حضورشان برای خرید و فروش کالا افزایش پیدا خواهد کرد. بنابراین این ایران است که با حفظ منافع ملی و بررسی نقاط قوت و ضعف شرکای تجاری، می‌تواند از شرایط پیش رو به نفع خودش استفاده کند، به این معنی که خودمان را محدود به بازار غرب یا شرق نکنیم .



            زندگی بدون تحریم سلام....

            نظر

            • خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

              #19836
              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


              سقوط بازار مسکن دوبی با برداشته شدن تحریم ها علیه ایران!





              به نقل از صدای اقتصاد خانه های دوبی برای ایرانیانی که از ارز محلی استفاده می‌کنند ۴٫۴ برابر گران‌تر از پنج سال پیش است؛این یعنی برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران تأثیر کوتاه‌مدتی بر بازار ملک در امارات خواهد گذاشت.
              طبق گفته موسسه مشاوره فیدار، خانه‌های دوبی برای ایرانیانی که از ارز محلی استفاده می‌کنند ۴٫۴ برابر گران‌تر از پنج سال پیش است؛

              این یعنی برداشته شدن تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تأثیر کوتاه‌مدت کوچکی بر بازارا ملک در امارات خواهد گذاشت.

              جسی داونز مدیر موسسه فیدار روز دوشنبه به صورت تلفنی به خبرنگار بلومبرگ گفت: «این به اقتصادها مربوط می‌شود. کمی طول می‌کشد تا ریال ایران ارزش خود را به دست بیاورد و تا زمانی که این اتفاق رخ دهد قیمت ملک در دوبی برای خریداران ایرانی بسیار گران خواهد بود.»

              در میان بزر‌گترین خریداران مسکن در دوبی، پس از هندی‌ها، پاکستانی‌ها و انگلیسی‌ها، بزرگ‌ترین خریدار ملک در دوبی ایرانی‌ها هستند به همین خاطر است که همراه با برداشته شدن تحریم‌ها، جاری شدن سرمایه‌ها به مشاور املاک‌های دوبی متوقف خواهد شد. در سه ماهه سوم سال جاری قیمت مسکن در امارات نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته بیش از ۱۲ درصد سقوط کرده‌است؛ از یک طرف درهم قوی باعث منصرف شدن اروپایی‌ها شده‌است و از طرف دیگر کاهش شدید بهای نفت به اقتصاد کشورهای حاشیه خلیج فارس آسیب وارد کرده‌است.

              موسسه فیدار در گزارشی اعلام کرده‌است که امارات متحده عربی به عنوان دومین شریک تجاری بزرگ ایران از سال ۲۰۰۹، این موقعیت را دارد که به ایران کمک کند مصرف کالاهای خارجی خود را افزایش دهد. البته برداشته شدن تحریم‌ها باعث می‌شود ایران کمتر از زمان حاضر به امارات متحده عربی وابسته باشد.

              دیپلمات‌ها تأکید کرده‌اند که تحریم‌ها علیه ایران به احتمال قوی در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۶ برداشته خواهد شد.

              داونز بر این باور است که تورم در ایران مهار خواهد شد و کشور موفق می‌شود سرمایه‌های داخلی را حفظ و سرمایه‌های خارجی را جذب کند. اگر هم این اتفاق نیفتد، پول نقد از کشور خارج خواهد شد اما اکثر آن روانه بازارهای نوظهور خواهد شد. طبق اطلاعات به دست آمده از این گزارش، سرمایه‌گذاران ایرانی به ایالات متحده امریکا و اروپا دسترسی پیدا می‌کنند، بازده آنجا در مقایسه با دوبی بیشتر و نوسان و خطرات ژئوپلیتیکی آن کمتر است
              زندگی بدون تحریم سلام....

              نظر

              • امام قلی خان
                عضو فعال
                • Aug 2015
                • 1542

                #19837
                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                در این سالها با تحریم و جنگ و قطعنامه فقط جیب عربها و ترکیه و همه دشمنان ایران را پر کردیم و گردنشان را کلفت کردیم. حالا دیگر توافق نوشته ایم که به هسته ای ختم نمیشود ولی بعضی میخواهن طوری جلوه بدهن که انگار نه خانی امده نه خانی رفته است. توافق تمام شد و بعضی بیخودی میخواهن انقلابی بازی دربیاورن. وای از دست زالوصفتان. پر رو هستند و از رو نمیروند
                نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                از هم ندوشیم.
                با هم بنوشیم.

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #19838
                  پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                  نامه نمایندگان به روحانی درباره اجرای برجام






                  به گزارش انتخاب در بخشی از این نامه که از سوی ضرغام صادقی عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی امروز(یکشنبه) مجلس قرائت شد آمده است :



                  «بسم‌الله الرحمن‌الرحیم



                  جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای حسن روحانی



                  رئیس جمهور محترم



                  با سلام و احترام



                  ضمن تشکر از تیم مذاکره کننده هسته‌ای و دولت محترم چنانچه مستحضرید مقام معظم رهبری مدظله‌العالی در دستورالعمل اجرای شروط برجام خطر شیطان بزرگ و مضر بودن خوشبینی به دشمنان این ملت را یادآور شدند و برای فراهم آوردن زمینه اجرای با اقتدار برجام به 6 نقطه ضعف آن اشاره فرمودند و با بیان شروطی علاوه بر شروط 9 گانه مجلس شورای اسلامی و ملاحظات 10‌گانه شورای عالی امنیت ملی مصوبه مورخ 19 مرداد 94 این شورا را تأیید نمودند .



                  بنابراین از دولت انتظار می‌رود در راستای اجرای قانون و دفاع از منافع ملت بزرگ ایران شروط تأمین کننده منافع ملت را به صورت کامل رعایت کنند به ویژه علاوه بر تشکیل هیأتی با سه ویژگی قوی، آگاه و هوشمندجهت نظارت بر اجرای برجام که در بند نهم دستورالعمل مقام معظم رهبری بدان اشاره شده است قبل از اعلام رسمی رئیس جمهور آمریکا و اتحادیه اروپا معطوف به لغو کامل تحریم‌های مالی و اقتصادی نباید هیچ اقدام عملی در اجرای برجام صورت گیرد .»



                  به گفته ضرغام صادقی این نامه به امضای 213 نفر از نمایندگان رسیده است که جهت استحضار به رئیس جمهور محترم ارسال خواهد شد .

                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #19839
                    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                    بیانات شفاف رهبر معظم انقلاب در دفاع از ظریف و تیم مذاکره کننده


                    حجّت، تمام!


                    جریان تندرو همواره با تفسیر و تاویل از سخنان صریح رهبر معظم انقلاب، سعی داشتند مواضع رهبری را به سود جریان خود مصادره کنند و مدعی شوند نظرات رهبری در موضع رهبری، عین نظرات آنان است. این انتقادات تا حدی پیش رفت که توهین ها به ظریف در مجلس به اوج خود رسید و حتی ، علی اکبر صالحی در مجلس و در برابر چشمان دیگر نمایندگان، توسط حسینیان تهدید به «کشتن به سیمان» شد!
                    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :






                    بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در تمجید بی سابقه از عملکرد دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده، حجت را بر تندروها تمام کرد.

                    به گزارش «انتخاب» ؛ پس از حصول توافق هسته ای، انتقادات جریانات تندروی اصولگرایی بالاخص در شاخه پایداری و برخی روزنامه ها، بسیار شدید شد. این افراد سعی داشتند با ادعاهای خاص ، در تدین ، جدیت و حرکت در مسیر منافع ملی کشور و نظام تیم مذاکره کننده هسته ای، خدشه ایجاد کنند.

                    طرح ادعاهای فنی غیرقابل فهم ، در شرایطی که خود آنان نیز قدرت درک آنچه را که می گفتند نداشتند و به همین دلیل ، در برابر پاسخ تیم هسته ای قانع نمی شدند ، تنها بخش اندکی از حملات و هجمه های تندروها علیه تیم هسته ای بوده است.

                    از سوی دیگر، این جریان همواره با تفسیر و تاویل از سخنان صریح رهبر معظم انقلاب، سعی داشتند مواضع رهبری را به سود جریان خود مصادره کنند و مدعی شوند نظرات آنان، عین نظرات رهبری است و بدتر آنکه ادعا می کردند، آنچه آنان می گویند موضع پنهان رهبری است! مطالبی را به ایشان نسبت می دادند که رهبری در مواضع صریح خود، اشاره ای به آن نداشتند.

                    این انتقادات تا حدی پیش رفت که توهین ها به ظریف در مجلس به اوج خود رسید و حتی ، علی اکبر صالحی در مجلس و در برابر چشمان دیگر نمایندگان، توسط حسینیان تهدید به «کشتن به سیمان» شد!

                    پس از سخنان امروز رهبر معظم انقلاب که حمایت ویژه از ظریف و روش و منش دیپلماتیک وی و تیم مذاکره کننده، لااقل در حوزه مذاکرات هسته ای محسوب می شود، باید دید مدعیان ولایتمداری این بار در واکنش به چنین سخنان صریح و شفافی، به خط ولایت بازخواهند گشت یا مسیر آنان ، همان مسیر تفاسیر خاص از بیانات رهبری و استفاده از نام ولایت در مسیر اهداف و مطامع سیاسی است! تفاسیری که بعضاً با بیانیه های دفتر رهبری همراه بوده است.

                    بیانات امروز رهبری، می تواند پایانی باشد بر حملات و مناقشه بی فایده جریانات تندرو علیه دولت در بحث مذاکرات هسته باشد ، سخنانی که می تواند حجت را بر این جماعت تمام کند، البته اگر به آنچه ادعا می کنند وفادار باشند.

                    رهبری چه گفتند؟

                    حضرت آیت الله خامنه‌ای در دیدار وزیر امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوری اسلامی، تعبیر رزمندگان و جنگ‌آوران خطوط مقدم در عرصه بین‌الملل را شایسته شغل و شأن مسئولان و کارکنان وزارت خارجه خواندند و افزودند: وزارت خارجه با توجه به اهداف و وظایف خود بخوبی فعال است و به‌خصوص در تجربه اخیر مذاکرات هسته‌ای، آقای دکتر ظریف و همکارانشان آزمون خوبی، از سر گذراندند.







                    ظریف و صالحی بیش از بقیه مذاکره کنندگان، در تیررس جملات تندروها بودند

                    رهبر انقلاب با تحسین تلاش و جدیت تیم مذاکره کننده گفتند: احساس قدرت و نشستن در مقابل 6 قدرت جهانی، دفاع از اهداف و تثبیت حضور و وجود خود به طرفهای مقابل، از جمله نقاط قوت مذاکره کنندگان کشورمان در مذاکرات هسته ای بود.

                    ایشان، تدین را مهمترین نقطه قوت آقای ظریف خواندند و افزودند: بنده مکرر برای شما عزیزان دعا می‌کنم.
                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

                      #19840
                      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                      عراقچی در کمیسیون امنیت ملی: اجرای برجام اوایل سال جدید میلادی آغاز می شود




                      جلسه کمیسیون امنیت ملی با حضور عراقچی و کمالوندی با محوریت مسائل پسا برجام تشکیل شد.
                      آفتاب :
                      نوذر شفیعی در مورد محورهای جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی امروز- 10 آبان- گفت: کشف و خنثی سازی عملیات انتحاری در ایام تاسوعا و عاشورا نشان از قدرت اطلاعاتی- امنیتی جمهوری اسلامی ایران دارد. این تدابیر برای ایام اربعین نیز اتخاذ خواهد شد.

                      نماینده مردم رستم و ممسنی در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: در این جلسه عنوان شد که علاوه بر داخل، تدابیر لازم در خصوص حفاظت از کاروان‌های اربعین حسینی که راهی عراق هستند اتخاذ خواهد شد. این تدابیر شامل صدور ویزا تا حفاظت فیزیکی از کاروان‌ها می‌باشد.

                      شفیعی همچنین تصریح کرد: تاکید بر پیگیری تشکیل کمیته حقیقت یاب در جهت بررسی دقیق حادثه منا برای این منظور ضرورت دارد، آقای اوحدی در جلسه کمیسیون حاضر شود و ضمن ارائه گزارش از روند پیگیری تشکیل این کمیته، درباره آخرین وضعیت مفقودین حادثه منا توضیح دهد.

                      تهیه پیش نویس مکانیسم نظارتی کمیسیون امنیت ملی برای نظارت بر اجرای برجام

                      وی در مورد تهیه پیش نویس مکانیسم نظارتی کمیسیون امنیت ملی برای نظارت بر اجرای برجام ادامه داد: در این پیش نویس گزارش یک ماهه نهادها و موسسات متاثر از برجام، گزارش دو ماهه تیم هسته‌ای، گزارش سه ماهه وزیر امور خارجه، گزارش شش ماهه کمیسیون امنیت ملی به صحن علنی مجلس از جمله مکانیسم‌های نظارتی کمیسیون امنیت ملی بر اجرای برجام قلمداد شده است.

                      اقدام شورای وزیران اتحادیه اروپا و وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اعلام توقف فرامین اجرایی رئیس جمهور همگی در چارچوب برجام صورت می گیرد


                      شفیعی با اشاره به حضور عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین المللی که میهمان کمیسیون امنیت ملی بود و در خصوص آخرین وضعیت برجام پس از تصویب گفت: عراقچی اظهار داشت که در روز تصویب شورای وزیران اتحادیه اروپا سه مصوبه خود در خصوص تحریم‌های ایران را لغو و یا اصلاح نمود. و در همان روز، دستور اوباما برای آماده‌سازی مقدمات اجرای برجام صادر شد و وزیر خارجه آمریکا وزارت خزانه‌داری، خارجه، بازرگانی و انرژی را نسبت به توقف تحریم‌ها علیه ایران (توقف فرامین اجرایی رئیس جمهور آمریکا) مطلع نمود.

                      اظهارات عراقچی در کمیسیون امنیت ملی

                      وی تصریح کرد: عراقچی هم چنین تصریح کرد که اقدام شورای وزیران اتحادیه اروپا و چه اقدام وزیر خارجه آمریکا (اعلام توقف فرامین اجرایی رئیس جمهور) همگی در چارچوب برجام صورت می گیرد و از دید جمهوری اسلامی ایران این اقدامات یعنی عمل اروپا و آمریکا براساس برجام. بدیهی است این فقط تعهد به لغو یا توقف است و اجرای واقعی و عملی آن به روز اجرای برجام موکول می‌گردد. این مهم در عین حال به معنی اجرای بند 1 فرمان مقام معظم رهبری در خصوص برجام است.

                      ارائه گزارش آمانو تا یک ماه آتی

                      شفیعی هم چنین تاکید کرد:عراقچی هم چنین تاکید کرد که تمامی موارد نقشه راه بین ایران و آژانس مگر دو مورد اجرا شده است تا حدود یک ماه دیگر آقای آمانو گزارش خود را که گزارش بینابینی است ارائه می‌دهد و پانزده دسامبر شورای احکام تشکیل جلسه می‌دهد و قطعنامه‌ای را برای خاتمه پرونده PMDارائه خواهد داد که پس از انجام این دو مرحله، نوبت ایران در خصوص «ذخائر» و «اراک» می‌شود. در این زمان سازمان انرژی اتمی قرارداد مربوط به ذخائر و اراک را امضاء خواهد کرد.

                      وی تاکید کرد: بر این اساس عراقچی تصریح کرد که در مجموع انتظار می‌رود در اوایل سال میلادی جدید (دو ماه آینده) اجرای برجام آغاز شود و تحریم‌ها مطابق برجام لغو، تعلیق و یا متوقف گردد.

                      کمالوندی:برگشت پذیری معطوف به زمانی است که 1+5 از انجام تعهدات خود پرهیز کنند

                      شفیعی با اشاره به حضور کمالوندی در جلسه کمیسیون گفت: کمالوندی معاون سازمان انرژی اتمی، پرونده هسته‌ای ایران را یکی از پیچیده‌ترین مباحث سیاست خارجی کشور طی دهه‌های گذشته قلمداد کرد و اظهار داشت که سازمان انرژی اتمی در خصوص اجرای برجام به دو نکته توجه دارد: یکی اجرای تعهدات مطابق برجام و دیگری حرکت بگونه‌ای که امکان برگشت پذیری وجود داشته باشد.

                      به گزارش خانه ملت، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: کمالوندی تاکید کرد که برگشت پذیری معطوف به زمانی است که 1+5 از انجام تعهدات خود پرهیز کنند و ایران مجبور باشد طبق برجام عمل کند و به برنامه‌های قبلی خود بازگردد.
                      زندگی بدون تحریم سلام....

                      نظر

                      • che guevara
                        Banned
                        • Jun 2012
                        • 92

                        #19841
                        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                        وال‌ استریت‌ ژورنال: آیت‌ الله‌ خامنه‌ای‌ اوباما‌ را‌ تحقیرکرد








                        نامه آیت‌الله خامنه‌ای به روحانی رئیس‌جمهوری از نظر برخی خبرنگاران «تایید احتیاط‌آمیز توافق» بود اما این، درست نیست. گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی ایران «رد توافق» است و صراحت دارد که آمریکا و هر کس دیگری باید بازنویسی او را قبول کنند.

                        به گزارش پایگاه شاخص ، یک روزنامه آمریکایی نوشت آیت‌الله خامنه‌ای دست آمریکا را خوانده است. او با آخرین نامه خطاب به رئیس‌جمهور و انجام آزمایش موشکی آمریکا را تحقیر کرد.

                        وال استریت ژورنال در تحلیلی نوشت: آزمایش یک موشک بالستیک جدید در ایران، نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که ایران را از هرگونه فعالیت مرتبط با موشک‌های بالستیک به مدت دست‌کم ۸ سال منع می‌کند،است.

                        نامه آیت‌الله خامنه‌ای به روحانی رئیس‌جمهوری از نظر برخی خبرنگاران «تایید احتیاط‌آمیز توافق» بود اما این، درست نیست. گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی ایران «رد توافق» است و صراحت دارد که آمریکا و هر کس دیگری باید بازنویسی او را قبول کنند.

                        وال استریت ژورنال با استناد به تحلیل دو کارشناس موسسه پژوهش‌های رسانه‌ای خاورمیانه، می‌نویسد: آیت‌الله خامنه‌ای دو خواسته دارد:

                        نخست این که آمریکا و اروپا باید تحریم‌های اقتصادی را به طور کامل برچینند، نه این‌که به طور موقت به حالت تعلیق درآورند و به هر امکانی برای بازگرداندن تحریم‌ها در صورت عدم پایبندی ایران به توافق پایان دهند. دوم؛ تحریم‌ها علیه ایران برای حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر نیز باید منتفی شود.

                        آیت‌الله خامنه‌ای جدول زمانی که ایران باید اورانیوم غنی شده‌اش را به خارج منتقل کند و رآکتور تولید پلوتونیوم اراک را تغییر دهد، و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آن را تایید کند تغییر می‌دهد.

                        وال استریت ژورنال اظهارنظر می‌کند: رهبر ایران دست دولت اوباما را خوانده است، حالا می‌خواهد از امتیازاتی که قبلا گرفته استفاده کند و وقت بیشتری می‌خواهد.

                        وال استریت به برخی از اقدامات ایران از هنگام امضای توافق، از جمله محکوم ساختن گزارشگر واشنگتن پست و گزارش دستگیری یک بازرگان آمریکایی- ایرانی در تهران اشاره می‌کند و می‌افزاید خوب بود دولت اوباما رفتار تحقیرآمیز آیت‌الله را احساس کند.

                        اما چنین نیست. آزمایش موشک با کوشش ضعیفی برای «اقدام مناسب» در سازمان ملل متحد و نامه آیت‌الله خامنه‌ای با سکوت تقریبا کامل روبرو شد. با وجود تمام قول‌ها و هشدارها درباره توافق اتمی ایران، آنچه می‌گذرد چیزی بیشتر از تسلیم در لباس دیپلماسی نیست.

                        ارتباط و ترکیب نیروها در خاورمیانه در سال گذشته تغییر کرده است و باراک اوباما هیچ قدمی برای برقراری موازنه برنخواهد داشت. آقای خامنه‌ای این را می‌داند و خیال ندارد امکان تسلیم آبرومندانه‌ای را برای آمریکا فراهم آورد. شاید هم آقای اوباما بداند، اما به نظر نمی‌رسد خفت و سرشکستگی اهمیتی برایش داشته باشد.

                        نظر

                        • امام قلی خان
                          عضو فعال
                          • Aug 2015
                          • 1542

                          #19842
                          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                          اینها همش حرف است. توافق همان بود که امضا شد. وال استیریت هم همچین چیزی نگفته. فرضا هم که میگفت فوقش حرف یک خبرنگار بود و اعتباری نداشت. توافق تمام شده هرطرفی شرط اضافی داشت خوب بود سر توافق بگذارد. روی فلافل هم بخواهی نان اضافه بگذاری باید موقعی که هنوز تحویل نداده بگویی دیگر توافق که هیچ!
                          نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                          از هم ندوشیم.
                          با هم بنوشیم.

                          نظر

                          • ایرج سابق
                            عضو فعال
                            • Oct 2015
                            • 7434

                            #19843
                            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                            تاریخ خبر: 11/08/1394 | ساعت: 10:25|


                            رییس سازمان انرژی اتمی: ایران اجرای تعهدات مربوط به برجام را آغازکرد

                            پکن - ایرنا - «علی اکبر صالحی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز دوشنبه اعلام کرد که اجرای تعهدات فنی جمهوری اسلامی ایران به استناد برنامه جامع اقدام مشترک آغاز شده است.


                            وی در گفت و گو با خبرگزاری «کیودو» ژاپن در پاسخ به سووالی در باره اینکه آیا ایران روند کاهش شمار سانتریفیوژهای تاسیسات اتمی خود را به استناد برنامه جامع اقدام مشترک آغاز کرده است؟ گفت: مقدمات انجام این کار آغاز شده است و در حال انجام است.
                            رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: اجرای مرحله فنی برنامه جامع اقدام مشترک آغاز شده است.
                            وی افزود: این نخستین اقدام عملی ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک پس از توافق هسته ای با کشورها 1+5 است.
                            صالحی افزود: اجرای این توافق شامل کاهش شمار سانتریفیوژها از جمله در تاسیسات هسته ای نطنز است.
                            رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: البته برای اجرای همه توافق های صورت گرفته به زمان نیاز داریم.
                            «صالحی» با هدف انجام سفر چهار روزه وارد توکیو پایتخت ژاپن شد. وی در این سفر دیدارهایی با مقام های بخش های مختلف هسته ای کشور ژاپن در حاشیه اجلاس «پاگوآش» در شهر «ناکازاکی» برگزار خواهد کرد.
                            وی همچنین در مراسمی به مناسبت هفتادمین سالگرد بمباران اتمی «ناکازاکی» شرکت می کند.
                            سفر «صالحی» به ژاپن به سفر اواخر مهر ماه گذشته «فومیو کیشیدا» وزیر امور خارجه ژاپن به تهران و دیدار وی با «محمد جواد ظریف» همتای ایرانی اش مربوط می شود. «کیشیدا» و «ظریف» در این دیدار با صدور بیانیه ای مشترک، خواستار همکاری در خصوص ایمنی هسته ای و اجرای پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی و اقدامات شفاف برای حمایت از ایران در اجرای برنامه جامع اقدام مشترک شده بودند.
                            صالحی نیز پیشتر در سخنانی اعلام کرده بود که در حال گفت وگو با ژاپن و یکی از کشورهای مرتبط با ایمنی هسته ای است، زیرا ایمنی یکی از ابعاد مهم صنعت هسته ای است.
                            وی گفت: تاکید ایران بر ایمنی هسته ای رویکرد مشترک همه کشورها است
                            بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #19844
                              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                              سه اصل مهم برجام از زبان ظریف







                              محمد جواد ظریف در دیدار مدیران و سفرا و مسئولان نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با سیدحسن خمینی گفت: اگر از فرصت اتمام مراحل مقدماتی برجام با همدلی، همفکری و همزبانی، بهره گیری کنیم شرایط ویژه ای برای انقلاب، کشور و نهضت اسلامی که مرهون رهبری امام(ره) است، فراهم می شود؛ اما این فرصت در صورت عدم بهره گیری می تواند تبدیل به مخاطره شود .

                              به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جماران، وی با بیان اینکه تصمیم گرفتیم مسئولان تمام نمایندگی های ایران را جهت همفکری دعوت کنیم تا در مورد این موضوعات ویژه بحث کنیم و از رهنمودهای بزرگان بهره مند شویم افزود: عزت، اقتدار، سربلندی و آبروی خود را مدیون روحیه خودباروی ناشی از آموزه های امام(ره) و گفتمان اصیل انقلاب هستیم .

                              ظریف به شرایط خطیر منطقه اشاره کرد و افزود: تلاش می کنیم با توجه ویژه به شرایط کنونی که ماهیت حقیقی ایران هراسی برای دنیا فاش شده و واقعیت ثبات برانگیز بودن جمهوری اسلامی ایران روشن تر شده است شرایط را به آنچه مدنظر امام(ره) و رهبری بود برسانیم تا بر مبنای اخوت اسلامی بتوانیم در مسیر پیشرفت و توسعه گام برداریم .

                              وی تصریح کرد: امروز به برکت تبعیت از آرمان های امام(ره) و گفتمان اصیل انقلاب توانسته ایم در برابر قدرت های بزرگ دنیا بایستیم، حرف خود را بزنیم و با سلامتی از این کارزار دشوار بیرون بیاییم .

                              پیش از این دیدار، مسئولان و کارکنان وزارت امور خارجه با نثار تاج گل و قرائت فاتحه ضمن ادای احترام به مقام شامخ معمار کبیر انقلاب اسلامی با آرمان های والای امام راحل، شهدا و رهبر فرزانه انقلاب تجدید میثاق کردند
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

                                #19845
                                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                                وندی شرمن:



                                زمان احمدی‌نژاد مذاکرات به زبان فارسی و وضعیت مسخره‌ای بود!/ تحریم‌ها علیه ایران دوام نمی‌آورد





                                شرمن که به تازگی بازنشسته شده ضمن سخنانی در کالج دارموت گفت: ایران در سال ۲۰۰۳ میلادی حدود ۱۶۴ سانتریفیوژ غنی‌سازی اورانیوم داشت و ۱۰ سال بعد تعداد سانتریفیوژها به ۱۹ هزار رسید.

                                به گزارش صاحب نیوز، به گزارش صدای آمریکا شرمن که به تازگی بازنشسته شده ضمن سخنانی در کالج دارموت گفت: ایران در سال ۲۰۰۳ میلادی حدود ۱۶۴ سانتریفیوژ غنی‌سازی اورانیوم داشت و ۱۰ سال بعد تعداد سانتریفیوژها به ۱۹ هزار رسید.
                                شرمن درباره اقدام نظامی گفت حتی اگر آمریکا تأسیسات هسته‌ای ایران را نابود می‌کرد، آنها می‌توانستند طی دو تا سه سال آن را بازسازی کنند.
                                او به چند صد تن از حاضران در سالن کنفرانس فیلن گفت: تأسیسات را می‌توان نابود کرد، اما دانش را نمی‌توان از بین برد.
                                توافق هسته‌ای که بندهای عمده‌اش بین ۱۰ تا ۱۵ سال برقرار خواهند بود، به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم به شکل محدودی را می‌دهد، اما نه آن قدر که برای ساخت بمب کافی باشد.
                                وی با یادآوری روابط جان کری با مقام‌های بلندپایه در عمان که باعث شد ملاقات‌های محرمانه‌ای در دوره دوم ریاست جمهوری باراک اوباما انجام بگیرد، آغاز تلاش‌های دیپلماتیک را مدیون جان کری دانست و گفت آن حرکت شجاعت می‌خواست، اگرچه ملاقات اول صراحتاً یک شکست کامل بود. احمدی‌نژاد رئیس جمهوری وقت ایران کمک چندانی انجام نداد و مانع زبان هم وجود داشت. در ابتدا روندی مضحک داشت و تمام مذاکرات ما به فارسی و وضعیت مسخره‌ای بود.
                                جیم روبنز سناتور پیشین مجلس ایالتی نیوهمپشایر پرسید توافق ۲۴ روز به ایران فرصت می‌دهد تا به درخواست بازرسان برای بازدید از تأسیسات هسته‌ای‌اش پاسخ دهد؛ بندی که بسیاری از مخالفان معتقدند به ایران فرصت می‌دهد بر تخلفاتش سرپوش بگذارد؟ شرمن در پاسخ تصریح کرد: بر مبنای پروتکل‌های بین‌المللی موجود، کشورهایی که موضوع بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند، می‌توانند عملاً به شکل نامحدودی مانع بازدیدهای مقرر شوند، پس افزودن ضرب‌الاجل حداکثر ۲۴ روزه یک قدم به جلو است این تنها توافقی در دنیا است که چنین دسترسی را در نظر دارد.
                                یکی از حضار از وندی شرمن پرسید «چرا آمریکا از قدرت اقتصادی چشمگیرش برای حفظ تحریم‌ها و ادامه فشار تا رسیدن به توافقی بهتر استفاده نکرد؟» شرمن در پاسخ گفت فکر نمی‌کنم تحریم‌ها برقرار می‌ماند. ما نشانه‌هایی از آغاز شکاف بر سر تحریم‌ها به ویژه در واردات نفت را شاهد بودیم.
                                وندی شرمن گذشته از نقطه نظرش درباره تمایل متحدان آمریکا به راه حل دیپلماتیک، همچنین به نفوذ فزاینده اقتصادی چین اشاره کرد که در صورت دست کشیدن از تحریم‌ها می‌توانست به تلاش‌های ضد جنگ‌افزار هسته‌ای آسیب بزند.

                                منبع: خبرگزاری دانشجو
                                زندگی بدون تحریم سلام....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X