آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا:
    طرح دخالت در سوریه آماده است اما اوباما راه حل دیپلماتیک را ترجیح می دهد
    رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با حضور در اندیشکده بروکلین اظهار داشت: طرح های دخالت نظامی در سوریه آماده است اما باراک اوباما راه حل دیپلماتیک را ترجیح می دهد.به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری مصری الشرق الاوسط، ژنرال "رای ادویرنو" رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با حضور در اندیشکده بروکینگز در واشنگتن اظهار داشت: طرحهای دخالت در سوریه آماده است اما "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا راه حل دیپلماتیک را ترجیح می دهد.

وی افزود: اوباما معتقد است که می تواند در بحران سوریه از طریق دیپلماتیک با کمک همپیمانان آمریکا اقداماتی انجام شود، در همین راستا ترجیح دادیم آمادگی خود را - برای گزینه نظامی - حفظ کنیم.

وی با بیان این ادعا که تسلیحات کشتار جمعی سوریه در جای امنی قرار دارد، افزود: باید به اوضاع سوریه با توجه به شرایطی که در این کشور وجود دارد، حساس باشیم.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

علی اکبر صالحی،علیرغم مخالفت صریح آقای علی خامنهای:
      پیشنهاد مذاکره آمریکاییها را اگر صادقانه باشد با نظر مثبت بررسی میکنیم

وزیر امورخارجه ایران با اشاره به تحولات اخیر در دولت آمریکا با بیان اینکه فکر می کنیم میزان آمادگی که آمریکایی ها برای مذاکره نشان می دهند مشهودتر و گسترده تر است، تصریح کرد: اگر آمریکایی ها ثابت کنند نیت حقیقی و صادقانه دارند، ما آن را با نظر مثبت بررسی می کنیم.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر، درخصوص آخرین وضعیت بحث مذاکره با آمریکا با توجه به درخواست های طرف آمریکایی گفت: ما دو نوع مذاکره با آمریکا داریم، یک نوع مذاکره فراگیر که درخصوص رابطه سیاسی با این کشور است، انجام یا عدم انجام این مذاکره را مقام معظم رهبری مشخص می کنند و از اختیارات ایشان است و البته ما تا به حال چنین مذاکراتی نداشته ایم و اگر زمان و شرایط مذاکره مهیا شود، مقام معظم رهبری در این باره تصمیم خواهند گرفت.

صالحی نوع دوم مذاکره را مذاکره موضوعی دانست و گفت: ما با آمریکایی ها در برن درخصوص موضوع افغانستان مذاکره کردیم، همچنین در بغداد درخصوص موضوع بحران داخلی عراق با آمریکایی ها مذاکراتی داشتیم بنابراین می بینید که ما می توانیم مذاکره موضوع داشته باشیم.

وی تاکید کرد: حتی همین مذاکره موضوعی نیز با نظر رهبری صورت می گیرد و نه اینکه کسی سر خود مذاکره ای با طرف آمریکایی انجام دهد.
      صالحی در ادامه با اشاره به تحولات اخیر در دولت دوم رئیس جمهور آمریکا گفت: در مجموع این بار فکر می کنیم مواضعی که آمریکایی ها می گیرند و میزان آمادگی که برای مذاکره نشان می دهند مشهودتر است و البته در سطح وسیع تری هم صورت می گیرد.
      وی با اشاره به دو چهره جدید کابینه باراک اوباما با تاکید بر اینکه افراد در پیشبرد سیاست خارجی موثر هستند، افزود: هم وزیرخارجه و هم وزیر دفاع که قرار است مشخص شود این مواضع را نشان داده اند.

صالحی افزود: نحوه عملیاتی کردن سیست خارجی به افراد بر میگردد و اگر آمریکایی ها ثابت کنند نیت حقیقی و صادقانه دارند، ما آن را با نظر مثبت بررسی می کنیم.
      The greater the risk ، The greater the reward

هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

نظر

• بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

«اگر بخواهیم سلاح اتمی بسازیم کسی نمی تواند مانع شود»

رهبر جمهوری اسلامی ایران می گوید کشورش دنبال تسلیحات اتمی نیست اما اگر می خواست چنین کند هیچ کشوری نمی توانست جلوی آن را بگیرد.

آیت الله علی خامنه ای، که در تمامی امور کشور حرف آخر رامی زند روز شنبه گفت ایران از محو تمامی سلاح های اتمی پشتیبانی می کند.

خامنه ای در اظهاراتی که امروز، شنبه، روی وب سایت او منتشر شد می گوید: "ما عقیده داریم سلاح هسته ای باید محو شود و نمی خواهیم سلاح هسته ای بسازیم، اما اگر این عقیده را نداشتیم و تصمیم داشتیم که سلاح هسته ای داشته باشیم هیچ قدرتی نمی توانست جلوی ما را بگیرد".

مقامات ایرانی پیشتر گفته اند یک فتوای خامنه ای در مورد منع تسلیحات اتمی برای جمهوری اسلامی الزام آور است.

غرب به ایران مشکوک است که زیر پوشش برنامه غیر نظامی انرژی اتمی قابلیت های تسلیحات اتمی را دنبال می کند. تهران این اتهام را رد کرده است و می گوید برنامه اتمی اش صرفا برای مقاصدی صلح آمیز است.

آمریکا و چند کشور دیگر قرار است اواخر این ماه در قزاقستان با مقامات ایرانی در باره برنامه اتمی تهران صحبت کنند.

سازمان ملل متحد ایران رامشمول تحریم های تنبیهی ساخته است.

به گزارش رادیو فردا علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران همچنین روز شنبه در واکنش به حاشیههای جلسه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمود احمدینژاد و علی لاریجانی، روسای قوای مجریه و مقننه را مورد انتقاد قرار داد و گفت که فعلا آنها را «نصیحت» میکند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، آقای خامنهای اظهار داشت: «این که رئیس یک قوه به خاطر یک سند اثبات نشده دو قوه دیگر را متهم کند، خلاف شرع و قانون و تضییع حقوق مردم است.»

اشاره آیتالله خامنهای به اقدام محمود احمدینژاد در روز استیضاح عبدالرضا شیخالاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

نظر

• ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

حسن روحانی در گفتوگوی تلویزیونی+فیلم
          مذاکرات ۱+۵ سود عملی به حال ما و غرب نداشته است/ سلامت انتخابات ایران چشم دنیا را خیره میکند
          خبرگزاری فارس: رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وظیفه همه مسئولین و خبرگان جامعه است که خودشان را برای یک انتخابات پر شور و پرنشاط آماده کنند. نظم و انضباط و سلامت انتخابات مردم ایران چشم همه دنیا را انشالله خیره خواهد کرد.
          Tweet
          به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حجت الاسلام حسن روحانی، عضو و رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در یک گفتوگوی تلویزیونی به سوالات مختلف حسین رنجبران مجری برنامه «دیروز امروز فردا» پاسخ داد.

حسن روحانی در ابتدای این مصاحبه با بیان این که از سال 39 درس حوزوی را آغاز و سال 40 وارد حوزه علمیه قم شده ام ، گفت: «نهضت و جریان انقلاب از سال 41 آغاز شد و من هم از همان شروع به عنوان سرباز کوچک در کنار انقلاب بود. اولین بار 14 ساله بودم که تحت پیگرد قرار گرفتم. در آن سال ها من اعلامیه امام (ره) را از قم دریافت گرفتم و برای پخش به سمنان بردم که در پی همین ماجرا هم تحت پیگرد رژیم شاه قرار گرفتم. این اقدام در واقع اولین حرکتی بود که در مسیر انقلاب انجام دادم.»

وی در مورد آشنایی خود با حضرت امام خمینی (ره) گفت:« علی رغم اینکه در آن سال ها امام هنوز شهرت چندانی نداشت و آیت الله بروجردی مرجعیت را برعهده داشتند اما از سال 39 با نام امام (ره) آشنا بودم. از طرفی بسیاری از اساتید ما در حوزه علمیه قم از شاگردهای امام بودند و ما بزرگی و عظمت امام را از زبان این اساتید می شنیدیم. سال 41 هم که نهضت آغاز شد، اعلامیه های امام در کنار اعلامیه بقیه مراجع منتشر می شد و با توجه به جاذبه های اعلامیه های ایشان، جذب ایشان شدم و جزو ارادتمندان ایشان بودم.سال 1340 برای اولین بار امام را در منزل ایشان زیارت کردم. در سخنرانی معروف عاشورای 42 هم که امام آن سخنرانی آتشین را انجام داد در مدرسه فیضیه حضور داشتم. محرم آن سال، ما روزانه در منزل امام حاضر می شدیم و در جلسات شرکت می کردیم. قیام 15 خرداد که مردم به خاطر دستگیری امام قیام داشتند، من هم در کنار مردم قم حضور داشتم. آن روز با یکی از طلاب جوان که با یکدیگر هم درس بودیم، در این تظاهرات شرکت کردیم که ایشان آن روز به شهادت رسید.»

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوالی در مورد اینکه پیش از پیروزی انقلاب چه فعالیتی داشته، گفت:«ایام قبل از پیروزی انقلاب، در پاریس و در محضر امام بودم، بعد از ورود امام (ره) به ایران، پروازها تا چند روز انجام نمی شد و به همین دلیل ما چند روز بعد از عظیمت امام، به ایران آمدیم و همزمان با پیروزی انقلاب وارد کشور شدیم. در آن ایام در مسیر تکمیل درسم در رشته حقوق حرکت می کردم. وقتی امام به پاریس آمدند به طور طبیعی درس را رها کردم و وقتم را بیشتر صرف سخنرانی در دانشگاه های مختلف اروپایی کردم و در تظاهرات های مختلفی که در شهرهای مختلف اروپایی شکل می گرفت، شرکت می کردم.»

روحانی در ادامه این برنامه با اشاره به پیشتازی مردم در میدان های مختلف گفت:« مسولین قاعدتاً از جنس مردم و در کنار مردم هستند و معمولاً منتخب همین مردم بوده اند اما مردم همواره پیشتاز بوده و هستند. مثلا در دفاع مقدس همه مسولین حضور داشتند و انجام وظیفه می کردند اما بسیج پیشتاز بود و نیروی مردمی یک قدم جلوتر از دیگران بود. به عقیده بنده همیشه مردم پیشتاز بوده اند و فداکاری و ایثار بیشتری داشته اند و کم نگذاشته اند. اگر مسئولی در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باشد هم مردم کم نگذاشته اند و بار اصلی بر دوش مردم بوده اند و در واقع پیشتازی مردم را نمی توان نادیده گرفت.»

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در مورد مسئولیت های بعد از انقلاب خود هم چنین گفت:« بعد از پیروزی انقلاب اولین کاری که به من سپرده شد، ساماندهی ارتش بود. مقام معظم رهبری این وظیفه را بر عهده گرفته بودند، من وقتی به خدمت ایشان رسیدم تقریباً اوایل فروردین 58 بود، ایشان فرمودند شما بیایید و کمک کنید تا ارتش را سامان بدهیم. در واقع در کنار آیت الله خامنه ای به ساماندهی پادگان های نظامی پرداختیم»

وی ادامه داد:« در اولین مجلس شورای اسلامی هم به عنوان مردم سمنان وارد مجلس شدم و در چهار دوره بعد هم به عنوان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی حضور داشتم.عضویت در شورای سرپرستی صدا و سیما مسولیت دیگر من بود و بعد هم در دفاع مقدس به عنوان رئیس کمیسیون دفاع مجلس شورای اسلامی فعالیت داشتم. از سال 62 هم معاون فرماندهی جنگ و از سال 64 رئیس ستاد جنگ و از اواخر سال 64 رئیس پدافند هوایی بودم.»

وی در مورد چگونگی شکل گیری شورای عالی امنیت ملی هم گفت:« این شورا در بازنگری قانون اساسی به وجود آمد. قبلاً در قانون اساسی یک شورایی به نام شورای عالی دفاع وجود داشت اما در جنگ مسئولین به این نتیجه رسیدند که شورای عالی دفاع کافی نیست و به همین دلیل شورای عالی پشتیبانی جنگ تشکیل شد متعاقب آن ستاد پشتیبانی جنگ تشکیل شد که من رئیس این ستاد بودم. در بازنگری که در قانون اساسی به وجود آمد حس شد که جای شورایی مثل شورای عالی امنیت ملی خالی است که هم بتواند کار شورای عالی دفاع و هم کار شورای عالی پشتیبانی را انجام دهد. بعد از تصویب قانون اساسی، نیاز بود که شورای عالی امنیت ملی فعال شود و برای این مهم نیاز به دبیرخانه بود. از همان ابتدا رهبری فرموده بودند که بنده نماینده ایشان در شورای امنیت ملی باشم و آقای هاشمی (رئیس جمهور وقت) هم مسولیت تشکیل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی را به من سپردند و در نهایت من 16 سال دبیر شورای عالی و نماینده رهبری در این شورا بودم. در هشت سال بعد هم من همچنان نمایندگی رهبری را دارم اما دو دبیر دیگر جایگزین بنده شده اند.»

روحانی در ادامه این مصاحبه در مورد این که پرونده هسته ای چگونه به شورای عالی امنیت ملی سپرده شد، گفت:« برنامه هسته ای به طور طبیعی به شورای عالی امنیت ملی مربوط نبود و ما در شورا کارهای خاص خودمان را دنبال می کردیم. مثلاً حمله آمریکا به عراق و این که ما باید چه کاری انجام دهیم به ما مربوط می شد و به صورت مستمر جلساتی در این زمینه داشتیم یا مثلاً حمله آمریکا به افغانستان و... در مورد اینگونه مسائل به صورت روزانه جلساتی داشتیم و تصمیماتی اتخاذ می کردیم.»

وی ادامه داد:« بحث هسته ای ایران از تابستان 81 آغاز شد و منجر شد به سفر البرادعی به تهران... آمریکایی ها خودشان را آن روزها برای حمله به عراق آماده می کردند. بعد از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام، آمریکایی ها دچار غرور شدند و فکر کردند به یک پیروزی بزرگ دست یافته اند. همین شد که آمریکا بر آژانس فشار آورد که پرونده ایران را جدی تر پیگیری کند. در خرداد 82 شورای حکام بیانیه ای صادر کرد (در آن روزها کار پرونده هسته ای در اختیار وزرات خارجه و سازمان انرژی هسته ای بود). شهریور 82 یک قطعنامه شدید اللحن در آژانس علیه ایران صادر شد. این قطعنامه بر مبنای ماده 18 اساسنامه بود و می خواستند پرونده را به شورای امنیت ارسال کنند. این قطعنامه برای مسئولین نگران کننده بود و از این جا بود که تصمیم بر این شد که پرونده به دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی سپرده شود و در نهایت با نظر رهبری مسئولیت پرونده به من سپرده شد.»

روحانی با بیان این که از همان آغاز چند هدف برای ما مشخص شد، اظهار داشت:«هدف اول این بود که پرونده به شورای امنیت ارسال نشود، هدف دوم این بود که ما به گونه ای کار کنیم که فعالیت و فناوری هسته ای ما به طور کامل تعلیق نشود و ادامه پیدا کند. مساله سوم این بود که در این قطعنامه ما را متهم کرده بودند که ایران ناقض ان پی تی است. خب اگر این اثبات می شد حق ما برای فعالیت هسته ای زیر سوال می رفت و به همین دلیل هدف سوم ما این بود که از صندلی اتهام خارج شویم و روی صندلی ادعا بنشینیم و اثبات کنیم که ما ناقض ان پی تی نیستم. در مذاکرات تهران این سه هدف را دنبال می کردیم، در این مذاکرات بحث های زیادی صورت گرفت. اولین بحث ما این بود که تعلیق همه فعالیت ها را محدود کنیم و گفتیم که ما به صورت داوطلبانه و برای اعتماد سازی بخشی از فعالیت ها را تعلیق خواهیم کرد. آن ها می گفتند چیزی به نام داوطلبانه نداریم و از طرفی قطعنامه از شما خواسته است که همه فعالیت ها را تعلیق کنید اما در نهایت آن ها این موضوع را پذیرفتند که ما داوطلبانه این کار را انجام دهیم و تعلیق به گاز رسانی نطنز محدود شود. »

دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی افزود:«ما طوری عمل می کردیم که قطعنامه بعدی، مناسب تر باشد اما نگران این بودیم که آمریکا به طور خودسر، پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت بفرستد. این موضوع را با سه وزیر اروپایی مطرح کردیم و با توافقی که حاصل شد آن ها گفتند ما نخواهیم گذاشت پرونده به شورای عالی امنیت ملی ارسال شود. ما گفتیم اگر آمریکایی ها پرونده را ببرند چه می کنید که فرانسوی ها و متعاقب آن انگلیسی ها گفتند اگر این اتفاق افتاد ما از حق وتو استفاده خواهیم کرد.»

* در دوران مسئولیت من در پرونده هستهای، به ۳ هدف نظام در این موضوع رسیدیم

روحانی در ادامه گفت:«ما فعالیت های هسته ای را ادامه دادیم و نیروگاه اصفهان سال 83 کامل شد. آب سنگین اراک به ثمر نشست، کیک زرد بندرعباس تولید شد و... مهم ترین نکته این بود که باید کاری می کردیم که شورای حکام قبول کند که فعالیت ایران صلح آمیز است. خوشبختانه ما توانستیم در قطعنامه شورای حکام آذر 83 به این موفقیت برسیم. در این قطعنامه اشاره شد که فعالیت های هسته ای ایران به سمت فعالیت های نظامی منحرف نشده است. نکته دیگر این بود که ایران اگر قصوری داشته، اقدامات اصلاحی هم انجام داده است. در نهایت فکر می کنم توانستیم به سه هدفی که سران نظام برای ما مشخص کرده بودند، رسیدیم.»

حسن روحانی با بیان اینکه فعالیت هسته ای ما قانونی و صلح آمیز است، اضافه کرد:«ما از ان پی تی تخلف نکرده ایم و تمام فعالیت های ما زیر نظر دوربین های آژانس است و طبق پادمان و حتی فراتر از آن بازرسی های آژانس برقرار است. از همه مهم تر این نکته است که رهبری اعلام کردند که هسته ای نظامی از دیدگاه شرع ما حرام و غیر مجاز است. کشوری که به صراحت می گوید دنبال بمب نیستم و زیر نظر آژانس کار می کنم باید از حق خود دفاع کند.»

وی ادامه داد:« ما باید سعی کنیم نقشه های آمریکا را نقش بر آب کنیم. آمریکایی ها و اروپایی ها با دغل بازی تحریم هایی را بر علیه ایران اتخاذ کرده اند و ما باید حقوق ملت ایران را دنبال کنیم.

* ادامه فشارها به ایران، غرب را در منطقه دچار معضل میکند

روحانی در بخش دیگری از مصاحبه تلویزیونی خود با بیان این که غرب دوست دارد فشارها را ادامه دهد گفت:« اگر غرب به این نتیجه برسد که این تحریم ها فایده ای ندارد و ببینند که ملت ایران می تواند با وجود تحریم به فعالیت های سیاسی و اقتصادی خود ادامه دهد، دست از فشارها خواهد برداشت. ادامه فشارها به ایران معضلی را برای غرب در منطقه به وجود خواهد آورد. عکس العمل ملت ایران برای غرب مشکلاتی را به وجود خواهد آورد. آن ها هم منطقه با ثباتی را نیاز دارند، غرب اگر به این نتیجه برسد که به جای فشار باید به مذاکره واقعی روی بیاورد و به جای فشار تحریم به مذاکره ای جدی بپردازد، این مسائل حل خواهد شد. باید به نقطه ای برسیم که غرب حس کند ادامه تحریم به نفع آن ها و منطقه نخواهد بود و راه حل بهتر از تحریم هم وجود دارد.»

* مذاکرات ۱+۵ سود عملی به حال ما و غرب نداشته است/ با شیراک و شرودر توافق کرده بودم

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به مذاکرات 5+1 هم گفت:« مذاکرات 5+1 سودی به حال ما و غرب نداشته است جز اینکه فضای سیاسی را تلطیف کرده است. ما به ثمره عملی از این مذاکرات نرسیده ایم. ثمره عملی یک نوع توافق است، درست است که مواضع ما در این مذاکرات تبیین شده است اما مذاکره برای بیان نظرات نیست و برای رسیدن به یک نوع توافق بین طرفین است. امیدوارم در ادامه مذاکرات غرب دست از لجبازی بردارد و آماده تفاهم شود و بر مبنای ادعاهای خود عمل کند. آن ها می گویند ما نگران هستیم که فعالیت های ایران در آینده منحرف نشود، این حرف غیرقانونی است چون آژانس بالای سر کار هست و نظارت کافی را دارد. ما همواره به غرب گفته ایم که برای اعتماد سازی آماده ایم. یک بار با اروپایی ها توافق کردیم که اگر ما باهم به تفاهم نمی رسیم، این را واگذار کنیم به آژانس تا طبق فرمول آژانس پیش برویم اما آمریکا اجازه این کار را نداد. من با آقای شیراک و شرودر بر سر این فرمول توافق کردم. شاید یکی از راه حل ها این باشد که آژانس فرمولی را تهیه کند که ایران به غنی سازی برسد و جامعه جهانی هم نگران انحراف نظامی نباشد.»

* پایان تخاصم بین ایران و آمریکا جنگ نخواهد بود/ بازی برد برد با آمریکا امکانپذیر است

روحانی در مورد روابط ایران و آمریکا هم گفت:« من جنگ را قبول ندارم. جنگ ما و آمریکا نه به نفع ماست و نه به نفع آمریکا. فکر نمی کنم در این مقطع آمریکایی ها به دنبال جنگ با ایران باشد. شاید بوش در مقطعی به دنبال جنگ با ایران بوده باشد، اما امروز این شرایط وجود ندارد چون آمریکا می داند که آثار این جنگ چقدر برای منطقه و منافع آمریکا مخرب خواهد شد. پایان تخاصم بین ایران و آمریکا جنگ نخواهد بود، البته شاید اسرائیل به دنبال این باشد اما قطعاً آمریکایی ها به فکر جنگ با ایران نیستند.

وی ادامه داد:« اگر آمریکایی ها صداقت نشان دهند و آماده حل معضلات بین دو کشور باشند بازی برد برد امکان پذیر است.»
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

بروجردی: سایت فردو هرگز تعطیل نخواهد شد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به پیشنهاد مطرح شده در رسانههای غربی مبنی بر این که گروه 1+5 پیشنهاد تعطیلی فردو در قبال لغو ممنوعیت تجارت طلا با ایران را بدهد تاکید کرد که سایت فردو هرگز تعطیل نخواهد شد.

علاء الدین بروجردی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی ایسنا، اظهار کرد: فردو تفاوتی با بقیه سایتهای هستهیی ما ندارد چرا که پدافند غیر عامل در مورد آن اجرا و عملیاتی شده است و با توجه به تهدیدات مکرر رژیم صهیونیستی منطق و عقل حکم میکند که ما در مراکز حساس و حیاتیمان مثل مراکز هستهیی پدافند غیر عامل را اجرا کنیم که یک ساز و کار شناخته شده در سطح جهانی است.

وی اضافه کرد: به همین دلیل است که فردو هرگز تعطیل نخواهد شد زیرا ما حتما وظیفهی ملیمان این است که بتوانیم از مراکز هستهیی و حیاتی خودمان در قبال تهدید دشمن دفاع کنیم.

بروجردی یادآور شد: این پیشنهاد به معنی کمک به رژیم صهیونیستی است برای این که بتواند که تهدیدات خود را عملی کند و تاسیسات ما را مورد تهدید قرار دهد. اگرچه رژیم صهیونیستی جرات چنین کاری ندارد اما ما نباید شرایطی را در کشور ایجاد کنیم که دشمن به طمع بیفتد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص تناسب پیشنهاد مطرح شده تاکید کرد: موضوع تناسب در پیشنهاد مطرح نیست بلکه اساسا تعطیلی فردو قابل قبول نیست و از نظر ما فردو مرکزی است که هیچگاه تعطیل نخواهد شد.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• مخبرالدوله
              عضو فعال
              • May 2012
              • 5228

امریکا در منطقه وارد بازیهای مختلفی شده که برای ادامه اونها باید هزینه پرداخت کنه....
              دولت اوباما فعلا صلاح میدونه که بجای هزینه های بین المللی به اقتصاد سرو سامان بده....

ایران با توجه به دوران سختی که با مدیریت جهانی دولت ا.ن پشت سر گذاشت ولی بدلیل
              سرمایه گذاری سنگین در هسته ایی میتونه از این موضوع فقط برای گرفتن امتیاز استفاده کنه...

بنابراین نیاز امریکا به فضای آرام برای کمتر هزینه کردن و نیاز ایران برای بازسازی داخلی خودش
              میتونه هر لحظه نوید توافقاتی رو در گوشه ایی از این نقشه بزرگ پهن شده سیاست بده!!!

مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

نظر

• وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

تا ۶ ماه آينده از توافق با ايران خبري نيست

گروه سياسي: روزنامه انگليسي فايننشال تايمز نوشت: دو دليل بنيادين وجود دارد که نشان ميدهد مساله ايران در ۱۸ ماه آينده وارد مرحله تصميم گيري خواهد شد.

در اين يادداشت آمده است: در يک دههاي که از بن بست هستهاي ايران ميگذرد، موارد متعددي پيش آمده که تحليلگران و سياستمداران پيش بيني کرده اند که اين بن بست شکسته خواهد شد يا اينکه اقدام نظامي عليه تاسيسات هستهاي جمهوري اسلامي يا دريافت امتيازهاي جدي از ايران وجود دارد اما در تمامي موارد ثابت شده که اين پيش بينيها صحيح نبوده و اين ديپلماسي بوده که زمان بيشتري براي مانور دهي دريافت کرده است.

در حالي که ايران و گروه ۱+۵ (آمريکا، انگليس، فرانسه، چين، روسيه و آلمان) براي از سرگيري مذاکرات در تاريخ هشتم اسفند ماه در قزاقستان آماده ميشوند، هيجان کمي در آستانه اين مذاکرات وجود دارد. هيچ کش انتظار ندارد که ديپلماتهاي جهاني از نشست آلماتي با دست پر باز گردند.

فايننشال تايمز، به نقل از کليف کاپچان، تحليلگر ارشد در موسسه اوراسيا مينويسد: اما اين روند به اين معني نيست که ديپلماتها آسوده خاطرشدهاند. به گفته وي، ديپلماتها زمان دارند اما پيش از اينکه اوضاع به واقع وخيم شود، زمان زيادي ندارند. اين در حالي است که به گزارش اين روزنامه انگليسي دو دليل بنيادين وجود دارد که نشان ميدهد مساله ايران در ۱۸ ماه آينده وارد مرحله تصميم گيري خواهد شد.

نخست، ايران روز به روز به مرحلهاي نزديک ميشود که پس از آن امکان توليد بمب هستهاي وجود خواهد داشت بدون اينکه آمريکا و اسرائيل قادر باشند با اقدام نظامي آن را متوقف کنند.
                به نظر ميرسد که هنوز رهبران ايران در خصوص ساخت سلاح هستهاي تصميم نگرفته باشند. برخي تحليلگران ميگويند در حال حاضر در صورتي که ايران براي ساخت سلاح هستهاي تصميم گيري کند به دو ماه زمان نياز دارد. در صورتي که آمريکا از تصميم ايران مطلع باشد ميتواند در مدت اين دو ماه اقدامي عليه برنامههاي هستهاي انجام دهد. اما کارشناسان ميگويند، در فاصله زماني يک سال از حال حاضر اوضاع متفاوت خواهد بود. ايران هفته گذشته اعلام کرد سانتريفوژهاي بيشتري را در سايت غني سازي نطنز نصب کرده است. اين اقدام ايران را قادر ميکند که تا سال ۲۰۱۴، در مرحله توليد سلاح هستهاي قرار گيرد و در اين صورت بازه زماني ۲ ماهه نيز براي توليد بمب کوتاه تر خواهد شد.

هرچند سرعت پيشرفت برنامههاي هستهاي ايران براي آمريکا و اسرائيل نگران کننده است اما عامل ديگري نيز وجود دارد که ۱۸ ماه آينده را به دوراني سرنوشت ساز تبديل ميکند و آن تاثير تحريمهاي بانکي و نفتي آمريکا و اروپا عليه ايران است. برخي کارشناسان بر اين گمانند که فشار تحريمها ميتواند در تغيير موضع ايران موثر باشد. ديپلماتهاي اروپايي ميگويند، تحريمهاي نفتي اعمالي عليه ايران ۴۶ ميليارد دلار از درآمد نفتي کشور کاسته است که به منزله ۸ درصد توليد ناخالص داخلي ايران است. از سوي ديگر ارزش ريال نيز در ماههاي اخير ۴۰ درصد کاهش يافته است اما با تمامي اين شرايط، آيا امکان توافق وجود دارد؟ اغلب کارشناسان بر اين باورند که دست کم تا ۶ ماه آينده توافق امکانپذير نيست.

نخست به اين دليل که مقامات عالي تهران نمي خواهند پيش از برگزاري انتخابات رياست جمهوري مصالحه انجام دهند. اين مقامات ترجيح ميدهند در زماني پس از پايان دوره رياست جمهوري محمود احمدي نژاد به مصالحه برسند.

دوم، آمريکا و متحدانش براي صبر به خرج دادن، آماده شده اند. آنها ميخواهند ايران را به توافق ترغيب کنند. اما در عين حال با اين باورند با توجه به فشار تحريم ها، زمان به نفع ايران نيست.

سوم،اسرائيل به تنهايي براي اقدام پيشگيرانه عليه تاسيسات هستهاي ايران وارد عمل نمي شود. مقامات نظامي تل آويو ميدانند که بدون حمايت آمريکا نمي توانند در اين اقدام موفق باشند . در نتيجه به نظر ميرسد اسرائيل نيز براي ارائه زمان بيشتري به ديپلماسي آماده شده باشد. با اين حال اين مانوردهي ديپلماتيک نمي تواند تا ابد ادامه داشته باشد. ايران به پيشرفت هستهاي ادامه ميدهد و فشار تحريمها نيز بيشتر ميشود. در اين بين بايد امتياز هايي به دو طرف ارائه شود.

نظر

• بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

تازه ترین اظهارات اشتون درباره مذاکرات: تحریم ها نمی تواند بازی را تمام کند

کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا روز 25 بهمن 1391 (13 فوریه 2013 ) طی نشستی در شورای امنیت سازمان ملل آخرین دیدگاه های خود را درباره مذاکرات با ایران تشریح کرد.متن کامل دیدگاه های او بر اساس سند منتشر شده از جانب اتحادیه اروپا، چنین است:

به عنوان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا من مسئول شکل دادن به یک معامله با ایران هستم.این موضو ع شامل دستورکارهایی می شود که شورای امنیت سازمان ملل تعیین کرده است.

گروه 3+3 درگیر تلاش های دیپلماتیک حساسی است تا یک راه حل مذاکره شده برای این موضوع بیابد که نگرانی های جامعه بین المللی درباره آن را رفع کند.

بعد از تلاش های طولانی ما قادر شدیم درباره برگزاری یک دور مذاکره دیگر در 26 فوریه در قزاقستان توافق کنیم.

ما امیدواریم ایران با روحسیه ای منعطف به این مذاکرات بیاید تا بتوان به پیشرفتی ملموس رسید.

گروه 1+5 در این مذاکرات به حمایت های جامعه بین المللی، شورای امنیت و آژانس امیدوار است و آن را مهم می داند.

ما امیدواریم بتوانیم بر مبنای یک راهبرد دو مسیره به یک راه حل درباره برنامه هسته ای ایران برسیم.

شکی نیست که فشار تحریم ها نقش مهمی در بازگردادند ایران پای میز مذاکره داشته است.

اما تحریم ها نمی تواند این مسیر را به انتها برساند، بلکه ایران باید به تعهداتش پای بند باشد.

نظر

• بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

بلومبرگ:

تحریم باعث شده ایران در ساخت بدنه و روغن داخلی سانتریفیوژها خودکفا شود

ایران اکنون یک صادرکننده هسته ای است
                    یک پایگاه اینترنتی معتبر امریکایی که معمولا به مقام های سطح بالای این کشور دسترسی دارد، با نقد شدید استراتژی تحریم ایران به جزئیاتی اشاره کرد که ثابت می کند ایران در اثر تحریم ها به پیشرفت های جدی در حوزه فناوری هسته ای رسیده و عملا اکنون به یک صادر کننده هسته ای تبدیل شده است.
                    جاناتان تیرون در مقاله ای که روز 28 بهمن 1391 (16 فوریه 2013) در پایگاه اینترنتی بلومبرگ منتشر شده، نوشت: «دانشمندان و تحلیل گران مسائل امنیتی که مناقشه یک دهه ای را درباره برنامه هسته ای ایران دنبال می کنند، می گویند تحریم های بین المللی با هدف مجازات ایران به سبب برنامه هسته ای اش ممکن است بی تاثیر باشد. در حالی که تحریم های تجاری و مالی سبب قطع دسترسی ایران به برخی مواد از قبیل آلومینیوم و فولاد مورد استفاده برای ساخت نخستین نسل از تجهیزات هسته ای شده است اما این تحریم ها سبب شده است جمهوری اسلامی در یافتن راه حلی برای ابداعات در زمینه فن آوری باشد. اعمال تحریم ها سبب شده است هم اکنون ایران هم در موقعیت ساخت تجهیزات هسته ای بهتر و هم صادرات آنها قرار بگیرد».بلومبرگ ادامه می دهد: «فرانک دالنوکی ورسس فیزیکدان مرکز مطالعات منع تولید سلاحهای هسته ای جیمز مارتین در کالیفرنیای آمریکا می گوید: عواقب جدی همه این تحریم ها این است که شما سبب تولید بومی این اجزاء شده اید. او گفت: این بدین معناست که کشور تولید کننده چیزهای بیشتری درباره فن آوری تجهیزات هسته ای خواهد آموخت و بنابراین هم اکنون آنها نه تنها درباره تولید این قطعات چیزهایی می دانند بلکه می توانند این اجزاء را به کشورهای دیگر نیز بفروشند».تیرون با اشاره به اینکه ایران نه مشکل مواد خام دارد و نه مشکل دانش، ادامه می دهد: «از آنجایی که تحریم ها توانایی ایران را برای واردات مواد با کیفیت بالا و اجزاء مورد نیاز برای ساخت ترکیبات هسته ای کاهش داده است، داشتن منابع داخلی در ایران از جمله نفت، ماسه و روی بدین معناست که تهران می تواند بر موانع فنی پیش روی خود درباره ساخت تجهیزات هسته ای غلبه کند».آندرئاس پرسبو مدیر اجرایی مرکز آموزش و اطلاعات و تحقیقات -که در لندن قرار دارد- به بلومبرگ گفته است: «بیشتر فن آوری های مورد استفاده در ایران چند دهه عمر دارند. اما نکته کلیدی دسترسی به مواد خام است. اگر شما مواد خام در اختیار داشته باشید و استعداد کافی برای پردازش آنها داشته باشید می توانید هر چیزی را که نیاز دارید، بسازید».بلومبرگ سپس به ذکر مصادیقی از خودکفایی ایران در حوزه برنامه هسته ای پرداخته و نوشته است: «ایران -که چهارمین ذخایر نفتی جهان را در اختیار دارد- در سال 2011 ساخت فیبر کربن را در داخل آغاز کرد، مواد قوی و سبکی که در ساخت توربین های بادی، هواپیماها و سانتریفیوژها کاربرد دارد. همانند بازار غنی سازی اورانیوم، که در اختیار شرکت هایی همانند اورنکو (Urenco Ltd. ) آروا (Areva SA) و روس اتم (Rosatom Corp)، قرار دارد، تولید فیبر کربن نیز در انحصار چند شرکت از جمله هکسل (Hexcel Corp)، بی ای ایی سیستم (BAE Systems Plc) و تورای (Toray Industries Inc)، قرار دارد.در ادامه این مقاله از قول یوسف بات فیزیک دان و تحلیل گر مسائل هسته ای که مشاور آکادمی علوم ملی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران است، آمده است: «در حالی که رژیم تحریم ها در ابتدا روند توسعه فنی برنامه هسته ای ایران را کند کرد اما در عین حال سبب شد ایران در برخی زمینه های کلیدی خودکفا شود. جدا از اسرائیل، احتمالا ایران پیشرفته ترین کشور در خاورمیانه در زمینه فن آوری هسته ای محسوب می شود».بلومبرگ سپس با ذکر یک نمونه دیگر از پیشرفت های ایران آورده است: «جمهوری اسلامی همچنین در زمینه های دیگر حیاتی که مورد تحریم واقع شده اند، نیز خودکفا شده است. ایران هم اکنون در تولید گریس صنعتی فومبلین -گریسی که در داخل سانتریفوژها از آنها استفاده می شود- خودکفا شده است و آن را در بازارهای جهانی نیز می فروشد».ایگور خریپونوف نماینده سابق کنترل تسلیحاتی شوروی سابق در آمریکا که هم اکنون در مرکز امنیت و تجارت بین المللی آتن در گرجستان کار می کند، در تحلیل این مسئله به بلومبرگ گفته است: «اگر در گذشته ایران به فرآورده ها و فن آوری های آماده برای برنامه هسته ای خود نیاز داشت که تماما تحت تأثیر تحریم ها قرار گرفتند اکنون سطح منابع وارداتی مورد نیاز به اجزاء اساسی و بسیار ساده کاهش یافته است که تهران می تواند آنها را در داخل ارتقاء دهد».در انتهای این مقاله آمده است: «پل اینگرام مدیر اجرایی شورای اطلاعات امنیت آمریکا و انگلیس - که در لندن قرار دارد - می گوید دیپلمات ها باید بر شفافیت بیشتر درباره تأسیسات هسته ای ایران متمرکز شوند تا این که بخواهند تلاش کنند مانع از غنی سازی اورانیوم توسط تهران شوند. اینگرام گفت: ایران روابط اقتصادی زیاد و پیچیده ای با بیشتر کشورها غیر از آمریکای شمالی، اروپا و شرق دور دارد بنابراین نباید جای تعجب باشد که آنها می توانند فن آوری های خود را توسعه دهند تا بتوانند موادی را جایگزین مواد تحریم شده کنند. او افزود: تجربه اعمال تحریم ها علیه ایران پیشتر نیز این موضوع را تأیید کرده بود».

نظر

• بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

پیشنهاد جدید 1+5 به ایران:

لغو تحریم طلا در ازای کاهش آمادگی فردو/ معنی این پیشنهاد چیست؟

خبرگزاری رویترز و روزنامه جروزالم پست روز جمعه گذشته از جزئیات پیشنهاد جدیدی خبر دادند که در مذاکرات آلماتی به ایران ارائه خواهد شد.

این دو منبع در روز جمعه 25 بهمن، از قول منابع دیپلماتیک غربی اعلام کردند که این پیشنهاد در اصل مبتنی بر این است که گروه 1+5 از ایران خواهد خواست که از آمادگی تاسیسات فردو بکاهد –معنی دقیق این درخواست هنوز مشخص نیست- و در عوض، تحریم تجارت طلا و فلزات گرانبها علیه ایران لغو شود.

روزنامه جروزالم پست روز 28 بهمن 13691 در این باره نوشت: «مقامات غربی روز جمعه اعلام کردند قدرت های مهم جهان قصد دارند پیشنهاد کنند در عوض اقداماتی از سوی ایران در تاسیسات غنی سازی به تازگی توسعه داده شده فردو، تحریم های معاملات طلا و فلزات گرانبهای دیگر کاهش یابد».

این روزنامه تاکید کرده است که قرار است این پیشنهاد روز 8 اسفند (26 فوریه) در مذاکرات آلمالتی به ایران ارائه شود.

جروزالم پست با اشاره به اینکه این پیشنهاد نسبت به پیشنهاد بغداد متفاوت است، اضافه کرد: «مشوق جدیدی که در پیشنهاد جدید افزوده شده، تعلیق تحریم های تجارت طلا و فلزات گرانبهاست.

از طلا و فلزات گرانبها می توان در معاملات پایاپای استتفاده کرد و ایران به این شکل می تواند تحریم های به طور فزاینده در حال تشدید شدن را دور بزند.

پیشنهاد جدید فراتر از پیشنهاد سال قبل است که در آن قدرت های جهان پیشنهاد کردند تحریم های قطعات یدکی هواپیما، سوخت رئاکتور پزشکی ایران و همکاری هسته ای غیر نظامی کاهش یابد».

این روزنامه صهیونیستی در توضیح این پیشنهاد نوشته است: «در مهم ترین بخش از این پیشنهاد جدید، در مورد درخواست های سال گذشته از ایران بازنگری شده است.

درخواست هایی که سال گذشته از ایران شده بود عبارت بودند از: ایران تولید اورانیوم با غنی شدگی بالا را متوقف کند، ذخایر اورانیوم خود را به خارج بفرستد و تاسیسات زیر زمینی غنی سازی را در فردو نزدیک شهر مقدس قم تعطیل کند.

مقامی که خواست معرفی نشود گفت: پیشنهاد بعدی، شباهت زیادی به پیشنهاد قبلی دارد.

وی همچنین مطرح شدن این پیشنهاد را راهی برای آزمایش جدی یا جدی نبودن ایران دانست.

این مقام افزود: ما فکر نمی کنیم ایران دلیلی بوجود آورده باشد که ما اقدامات بیشتری صورت دهیم. پیشنهاد جدید اساسا پیشنهادی بهینه شده است و خواستار اقدام بیشتر ایران در خصوص همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز تاسیسات فردو می شود».

به نوشته این روزنامه، مقامات غربی گفتند درخواست های تازه آنها با توجه به پیشرفت ها در فردو و نیز این خواست آنها مطرح می شود که ایران همکاری گسترده تری با آژانس بین المللی انرژی اتمی داشته باشد.

یک مقام غربی دیگر به این روزنامه گفته است: «دومین مقام غربی گفت، 1+5 خواستار اقداماتی برای ایجاد زمان حائل است تا اطمینان یابد زمان بیشتری طول می کشد ایران فعالیت فردو را از سر بگیرد. وی به جزئیات دقیق آنچه اعضای پنج بعلاوه یک از ایران خواهند خواست اشاره نکرد. وی خاطر نشان کرد: ما از عبارات بسیار دقیق مانند کاهش آمادگی فوردو استفاده می کنیم. اینها کلماتی برای حفظ آبرو هستند».

در عین حال جروزالم پست نوشته است که این پیشنهاد، حرف آخر غرب و نیست و گروه 1+5 پیشنهاد بزرگتری را هم آماده کرده که آن را بعد از انتخابات به ایران ارائه خواهد کرد.
                      در این مقاله آمده است: « این مقامات غربی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند تصمیم اشان مبنی بر اینکه پیشنهادی کاملا جدید مطرح نکنند، تا حدودی نشاندهنده سوء ظن درباره آمادگی ایران برای دستیابی به توافق پیش از انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم ژوئن است».

اگرچه جزئیات دقیقی از این پیشنهاد علنی نشده، اما دیپلمات ها در تهران می گویند چندان به اینکه یک پیشنهاد واقعا قبل مذاکره دریافت کنند، امیدوار نیستند؛ بویژه اینکه معنی آنچه غربی ها کاهش آمادگی فردو نامیده اند اساسا روشن نیست.

نظر

• بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

بنیامین نتانیاهو :

تحریم ها به تنهایی نمی تواند برنامه هسته ای ایران را متوقف کند

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل مدعی شد :«آزمایش هسته ای کره شمالی نشان داد که جهان باید فشار بیشتری به ایران برای توقف برنامه هسته ایش وارد کند».

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری رویترز، نتانیاهو در یک گردهمایی در اسراییل گفت:«تحریم ها به تنهایی نمی تواند ایران را از پیشبرد برنامه هسته ایش بازدارد همان طور که در مورد کره شمالی نتوانست». وی افزود: « تحریم ها باید با تهدید نظامی قوی و معتبر همراه باشد».

نتانیاهو با اشاره به اقدام نظامی گفت : « اگر راه های دیگر به نتیجه نرسد باید ایران را ازطریقی دیگر متوقف کرد».

سخنان نتانیاهو در حالی منتشر شده است که ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ایش تاکید کرده است.

در روزهای اخیر برخی از رسانه ها مدعی شده اند تعدادی از مهندسان و متخصصان ایرانی در آزمایش اتمی اسرائیل حضور داشته اند.

نظر

• مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

ایران پیشنهاد تعطیلی فردو را رد کرد

سخنگوی وزارت خارجه ایران پیشنهاد غرب را برای تعطیلی یک سایت هسته ای در برابر لغو ممنوعیت تجارت با طلا و دیگر فلزات گرانقیمت رد کرد.

به گزارش تسنیم، چندی پیش کشورهای غربی پیشنهاد کردند ایران سایت هسته ای فردو نزدیک قم را تعطیل کند و آنها در مقابل تحریم تجارت با طلا و دیگر فلزات گرانقیمت را لغو خواهند کرد.

رامین میهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت این پیشنهاد قابل قبول نیست. وی افزود:«این اواخر آنها گفتند فردو را تعطیل کنند تا ما به شما اجازه معامله با طلا را بدهیم. آنها می خواهند حقوق یک ملت را در ازای تجارت با طلا از آن بگیرند.»

این پیشنهاد در آستانه مذاکرات ایران و گروه موسوم به 1+5 در 26 فوریه در آلماتی قزاقستان مطرح شد که ایران با آن مخالفت کرد.

میهمان پرست گفت مذاکرات درباره مساله هسته ای باید حقوق حاکمیت ایران را مد نظر قرار دهند.

پیش از این «علاالدین بروجردی» رئیس کمیته سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس گفت، فردو هرگز تعطیل نخواهد شد و پیشنهاد برای تعطیلی آن کمکی است به رژیم صهیونیست.
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

نظر

• وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

تاکید دوباره نتانیاهو به لزوم گزینه حمله نظامی علیه ایران

نخستوزیر اسرائیل تاکید کرد که آزمایش اتمی کره شمالی درسی برای ایران است و گواه دیگری که تحریم، مانع از ادامه فعالیتهای اتمی نخواهد شد. او گفت دستیابی ایران به بمب اتمی منطقه را به "میدان مسابقه" تبدیل خواهد کرد.

بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در یک سخنرانی در حضور رهبران یهودی از سراسر جهان در اورشلیم، گفت که آزمایش هستهای اخیر کره شمالی گواه دیگری است که جامعه جهانی باید فشار به ایران برای توقف برنامهاتمی این کشور را تشدید کند.

نتانیاهو در این سخنرانی بار دیگر موضع خود را تکرار کرد که تحریم به تنهایی مانع از برنامه اتمی ایران نخواهد شد. نخستوزیر اسرائیل بار دیگر تاکید کرد که گزینه نظامی در رابطه با ایران باید مدنظر باشد.

به نقل از رویترز، نتانیاهو در این نشست با تاکید بر اینکه تحریم مانع از ادامه فعالیت اتمی کره شمالی نشد، گفت:« تحریم نه تنها باعث توقف برنامه هستهای کره شمالی نشد که به توسعه برنامه اتمی در خاورمیانه و بهویژه ایران نیز کمک کرد.»

نتانیاهو همچنین گفت: «اگر تحریم مانع از ادامه برنامه اتمی ایران نشود، جلو ایران را باید با راهحل دیگری گرفت که میتواند راهحل نظامی باشد.»

نخستوزیر اسرائيل که معتقد است برنامه اتمی ایران به مسابقه اتمی در خاورمیانه دامن میزند، تاکید کرد: «این روند خاورمیانه را به میدان بمب تبدیل میکند و جهان را تغییر میدهد.»

نتانیاهو همچنین اعلام کرد که در سفر ماه آینده باراک اوباما به اسرائیل، ایران موضوع اصلی بحث و گفتگو خواهد بود. رئیسجمهور آمریکا قرار است در سفر خود به خاورمیانه از کرانه غربی رود باختری و اردن نیز بازدید کند.

نخستوزیر اسرائیل پیش از این در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر مدعی شده بود که اگر ایران روند فعلی غنیسازی اورانیوم را ادامه دهد، تا نیمه سال ۲۰۱۳ موفق به ساخت بمب اتم خواهد شد.

با اینحال دیپلماتهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در هفته گذشته تایید کردند که شواهد حاکی از آن است که ایران نزدیک به ۱۰۰ کیلوگرم از اورانیوم با غلظت بالای خود را به سوخت هستهای تبدیل کرده است. آنها میگویند ایران تعداد سانتریفوژها را نیز کاهش داده است.

کارشناسان میگویند این اقدام احتمالا به این دلیل است که ایران با نزدیک شدن زمان مذاکره با آژانس در ماه مارس میخواهد از سنگینتر شدن پرونده خود جلوگیری کند.

نظر

• بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

مهمانپرست: امیدواریم ۱+۵ پیشنهادهای مناسبی ارائه دهد

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در آستانه دیدار کشورش با گروه ۱+۵ در قزاقستان، ابراز امیدواری کرده است که کشورهای عضو این گروه، "پیشنهادهای مناسبی" در پاسخ به طرح ایران ارائه دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آقای مهمانپرست در دانشگاه علامه طباطبایی و در حاشیه نشست دیپلماسی عمومی، درباره دور بعدی مذاکرات، صحبت کرد و ابراز امیدواری کرد که کشورهای طرف مذاکره با ایران پیشنهادهایی "هم سطح و هم شان با پیشنهادات جامع نمایندگان" ایران ارائه کنند تا در نهایت هم حقوق ایران "کاملا به رسمیت شناخته شود و هم براساس این توافق ادعاهای احتمالی و نگرانیهای احتمالیشان برطرف شود."

او گفت که در آخرین نشستی که بین ایران و ۱+۵ برگزار شد، "نمایندگان مذاکره کننده ایرانی طرح جامعی را مطرح کردند که به ادعای نمایندگان کشورهای ۵+۱ طرحی جامع و سازنده بود."

به گفته آقای مهمانپرست، اعضای این کشورها اعلام کردند که برای اظهار نظر درباره این طرح به زمان نیاز دارند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین از تمایل کشورش برای مذاکره سخن گفت. مذاکره ای که به گفته او "رویکردی منطقی" داشته باشد و قدمها در آن "هم زمان و هم وزن" برداشته شوند.

او گفت که در این صورت میتوان انتظار داشت که مذاکرات به سرعت به نتیجه برسد.

کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که برنامه هستهایاش صلح آمیز نیست، اما ایران این ادعا را رد میکند.

روز شنبه (۲۸ بهمن)، آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، در همین زمینه گفته بود: "ایران قصد ساخت سلاح هستهای ندارد و این تصمیم نیز به دلیل ناراحتی آمریکا نیست، بلکه بر مبنای یک عقیده و اعتقادی است که سلاح هستهای را جنایت بر ضد بشریت میداند."

پیش از این آیتالله خامنهای، نظر فقهی خود درباره ساخت سلاح هستهای را اعلام کرده بود که از نظر او "حرام است."

ایران و گروه ۱+۵ هشتم اسفندماه در قزاقستان دیدار خواهد کرد.

نظر

• بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

بعد از اعمال دور جديد تحريمهای آمريکا صورت گرفت

توقف انتقال پول نفت صادراتی ایران به هند

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که بعد از اعمال دور جدید تحریمهای آمریکا، انتقال بخشی از پول نفت صادراتی ایران به هند با ارز یورو متوقف شده است.

به گزارش رادیو فردا خبرگزاری رویترز روز دوشنبه ۳۰ بهمن ماه از قول منابع صنعت پالایشگاهی هند گزارش داده که این کشور هماکنون مجبور است تمام پول نفت ایران را با ارز روپیه پرداخت کند.

پیش تر هند و ایران توافق کرده بودند که ۴۵ درصد از پول نفت صادراتی ایران به هند از طریق ارز یورو و توسط «هالک بانک» ترکیه پرداخت شود.

رویترز میافزاید که علاوه بر اینکه روپیه تنها در برخی از بازارهای بینالمللی قابل معامله است، ایران نمیتواند این پول را به خارج از هند منتقل کند؛ برپایه این گزارش ایران مجبور است از طریق این پول تنها محصولات و کالاهای تحریم نشده را از داخل هند بخرد و وارد کشور کند.

ترکیه از ماه ژوئیه سال ۲۰۱۱ عملیات انتقال بخشی از پول نفت صادراتی ایران به هند از طریق یورو را انجام میداد.

دو پالایشگاه هندی به رویترز گفتهاند که بانک دولتی «هالک بانک» ترکیه ۵ فوریه، در حدود دو هفته پیش، به این پالایشگاهها اطلاع داده که دیگر نمیتواند نقل و انتقالات مالی از هند به ایران را ادامه دهد و به همین خاطر انتقال پول نفت از هند به ایران از فردای آن روز قطع شده است.

دور جدید تحریمهای آمریکا که از ۱۸ بهمن به اجرا گذاشته شد، واردات طلای ایران از ترکیه را نیز مختل کرده است. این تحریمها اجازه نقل و انتقالات مالی از بابت فروش نفت به ایران را از طریق هر ارزی ممنوع کرده و صادرات فلزات گرانبها به ایران را نیز ممنوع کرده است.

رویترز مینویسد که کل صادرات هند به ایران از آوریل ۲۰۱۲ تا ماه سپتامبر تنها ۱,۴ میلیارد دلار بوده، در حالی که صادرات ایران به هند چهار برابر این رقم بوده است.

برپایه این گزارش، تاکنون سه هیات تجاری از دو کشور برای بررسی نحوه افزایش صادرات اقلام هندی به ایران مذاکره کردهاند، اما نتیجه چندانی نداشته است. برای نمونه معامله فروش شکر هند به ایران انجام شده، اما در فروش گندم به ایران دو طرف به توافق نرسیدهاند.

هند بعد از چین دومین مشتری بزرگ نفت ایران است، اما از ژوئیه سال گذشته تاکنون برای گرفتن معافیت از تحریمهای آمریکا واردات نفت از ایران را کاهش داده است. قرار است این کشور از اول آوریل سال جاری میلادی دوباره واردات نفت از ایران را ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد.

معاهده نفت در برابر کالا بیش از یک هفته در ادامه تحریم ها علیه جمهوری اسلامی آغاز شده است.

نظر

در حال کار...
                                X