آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • PETROLEUM
    Banned
    • May 2014
    • 853

    #8716
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    نکته و خبر بسیار بسیار مهم که کم بهش دقت شد :: دیوان بین المللی لاهه ، آمریکا را مسئول نقض توافقنامه الجزایر در سال 1979 شناخت :: طبق این توافقنامه آمریکا موظف بوده کلیه پرونده شکایتها علیه ایران و موسسات ایرانی را لغو نماید و انصراف دهد ::
    جالب هست که رای این پرونده بعد از 30 سال طرح موضوع ، اعلام شده است ::
    یعنی 30 سال قاضی های این دیوان مشغول رسیدگی این پرونده بوده اند ؟!!!!!

    نظر

    • ali63
      عضو عادی
      • Mar 2014
      • 93

      #8717
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1



      المانیتور: کری روز شنبه وارد وین خواهد شد/احتمال دیدار ۲ جانبه با ظریف
      پایگاه خبری المانیتور گزارش داد که جان کری روز شنبه از افغانستان وارد وین شود.




      به گزارش خبرگزاری فارس، پایگاه خبری المانیتور با اشاره به مذاکرات ایران و گروه 1+5 در وین گزارش داد که وزرای خارجه کشورهای اروپایی برای کاهش اختلافات و پیشبرد مذاکرات به مذاکرات وین خواهند پیوست.
      این گزارش افزود: انتظار می‌رود که جان کری روز شنبه از افغانستان وارد وین شود.
      این گزارش همچنین افزود، جان کری که زودتر از همه وزرای خارجه به وین می‌رود احتمالا با محمد جواد ظریف در وین دیدار دوجانبه خواهد داشت.
      خبرگزاری شینهوا نیز به نقل از یک مقام غربی ضمن تایید این خبر که جان کری روز شنبه وارد وین خواهد شد گزارش داد که لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز روز یکشنبه به وین سفر خواهد کرد.
      ششمین دور مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ برای حصول توافق جامع در وین در جریان است و طرفین وارد تدوین پیش نویس توافق شده اند. با این حال منابع نزدیک به مذاکرات از وجود شکاف‌های گسترده میان طرفین مذاکره خبر داده‌اند.
      -

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #8718
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        رویترز: کنگره با تمدید مهلت مذاکرات هسته‌ای موافقت خواهد کرد

        دستیاران کنگره آمریکا می‌گویند با وجود مطرح شدن برخی درخواست‌ها از سوی نمایندگان برای توقف مذاکرات هسته‌ای، اما کنگره نهایتا با تمدید احتمالی مهلت مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 موافقت می‌کند.

        به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، دستیاران کنگره آمریکا می‌گویند با وجود مطرح شدن برخی درخواست‌ها از سوی نمایندگان برای توقف مذاکرات هسته‌ای، اما کنگره نهایتا با تمدید احتمالی مهلت مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 موافقت می‌کند.
        - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....PF5TyqjW.dpuf
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #8719
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه در مورد مذاکرات هسته‌ای با ایران جلسه استماع برگزار می‌کند

          مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه در مورد مذاکرات هسته‌ای با ایران جلسه استماع برگزار می‌کند.

          به گزارش خبرگزاری فارس، مجلس نمایندگان آمریکا چهارشنبه در مورد مذاکرات هسته‌ای با ایران جلسه استماع برگزار می‌کند.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • meisam_em
            عضو فعال
            • Aug 2025
            • 2124

            #8720
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            تل آویو: توافق هسته‌ای با ایران را امضا نکنید

            به گزارش فارس به نقل از واشنگتن فری بیکن، ران درمر سفیر اسرائیل در آمریکا از کشورهای غربی و باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا خواست که توافق هسته‌ای با ایران را امضا نکنند .

            درمر با ادعای نقش ایران در تسلیح حماس به غرب هشدار داد که به ایران با این چارچوب هسته ای نمیتوان اعتماد کرد .

            وی افزود: امیدواریم که این توافقبد امضا نشود و جامعه بین المللی فشار علیه ایران را افزایش دهد و برای از بین بردن برنامه هسته ای ایران تضمین ایجاد کند .

            وی مدعی شد که حماس بسیاری از تسلیحات پیشرفته حماس خود را با کمک ایران به دست آورده است و یا تحت نظر ایران آموزش دیده اند .

            اظهارات سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که ایران و گروه ۱+۵ ششمین دور از مذاکرات خود را برای حصول توافق جامع در وین آغاز کرده‌اند.
            كسی كه در آفتاب زحمت كشیده، حق دارد در سایه استراحت كند

            نظر

            • rajabnejad
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 4331

              #8721
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              در دهمین روز از مذاکرات
              آمادگی هیات‌ها برای ورود وزیران خارجه 1+5





              نشست معاونان وزیر خارجه ایران و رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای ادامه نگارش متن پیش‌نویس "برنامه اقدام مشترک جامع" در دهمین روز مذاکرات دقایقی قبل پایان یافت.

              به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دهمین روز از مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 صبح روز جمعه ساعت 10 به وقت محلی با ادامه مذاکرات و گفت‌وگوها میان سیدعباس عراقچی، مجید تخت روانچی معاونان ظریف و هلگا اشمید، معاون اشتون برای ادامه نگارش متن پیش‌نویس توافق جامع آغاز شد و در دو مرحله به کار خود ادامه داد.

              هم‌چنین دو طرف روز جمعه نشست کارشناسی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد و استفان کلمنت برگزار کردند.

              قرار است این گفت‌وگوها به صورت فشرده ادامه یابد و قرار است روز یک‌شنبه وزیران خارجه 1+5 نیز برای شرکت در مذاکرات کارشناسی ایران و این کشورها به پایتخت اتریش بروند.

              بر اساس آخرین گزارش‌ها به احتمال بسیار قوی هیات‌ها روز شنبه برنامه دیدار دو و یا چندجانبه نخواهند داشت و به رایزنی‌ها و مشورت‌های بین خودشان ادامه خواهند داد و برای ورود وزرای‌شان خود را آماده می‌کنند.
              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

              نظر

              • rajabnejad
                عضو فعال
                • Jan 2012
                • 4331

                #8722
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                نگارش پیش نویس نهایی توافق ایران و قدرتهای جهانی کلید خورد



                نشست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی و هلگا اشمیت به منظور نگارش پش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای لحظاتی پیش آغاز شد.

                در ادامه رایزنی‌ها و تلاش‌ها به منظور نگارش پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای (برنامه اقدام مشترک جامع) در وین، نشست سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و هلگا اشمیت معاون کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا لحظاتی پیش در هتل پله کوبورگ (محل استقرار روسای هیأت‌های ایران و 1+5) آغاز شد.

                صبح دیروز (پنجشنبه) در ادامه رایزنی‌ها در وین به منظور نگارش پیش نویس توافقنامه جامع، محمدجواد ظریف و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به مدت 2 ساعت به گفت‌‌وگو نشستند و اعلام شد که هدف از این دیدار، رایزنی برای نزدیک کردن دیدگاه‌های دو طرف بوده است.

                بعدازظهر نیز نشست سه جانبه‌ای با حضور سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان ظریف، هلگا اشمیت معان کاترین اشتون و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا برگزار شد که حدود دو ساعت به طول انجامید.

                قرار بود نشست معاونان ظریف و اشتون به منظور نگارش پیش نویس توافقنامه جامع برگزار شود که این مذاکرات به امروز (جمعه) موکول شد.

                آخرین رایزنی پنجشنبه نشست سه جانبه سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان ظریف،‌ هلگا اشمیت معاون اشتون و هانس دیتر لوکاس نماینده آلمان در گروه 1+5 بود.

                مذاکرات ایران و گروه 1+5 رسما از روز پنجشنبه هفته گذشته 12 تیر ماه در مقر سازمان ملل گشایش یافت.


                تیم مذاکره کننده ایرانی به ریاست ظریف یک روز قبل از آغاز این مذاکرات به وین سفر کرد و رایزنی‌هایی را با برخی از اعضای 1+5 (روسیه، چین و آمریکا) صورت داد. ظریف و اشتون نیز همان روز دیداری یک ساعته داشتند.

                29 تیرماه سقف زمانی این مذاکرات اعلام شده و قرار است جان کری و وزرای خارجه سه کشور اروپایی اوایل هفته آینده به این مذاکرات بپیوندند و پس از رایزنی‌ها و اطلاع از مواضع به پایتخت‌هایشان بازگردند تا در صورت حصول توافق دوباره در وین گردهم بیایند.
                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #8723
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد:
                  مقوله هسته ای حل شده / رشد سریع قیمت سهام بعید است

                  با توجه به پیشروی مذاکرات، مقوله هسته ای تقریباً حل شده و هم اکنون مذاکرات بر بحث سیاست خارجی است بطور کلی پیش بینی می گردد که لغو کامل تحریم ها به سرعت اتفاق نیفتد و مستلزم زمان باشد. همچنین با توجه به سیاست های شفاف و علاقه مندی دو طرف می توان به حصول نتیجه مثبت در مذاکرات خوشبین بود اما در عین حال حصول نتیجه نهایی باید گام به گام انجام شود و زمانبر است.

                  پیش بینی می شود با رفع تحریم ها و گشایشات روابط بین المللی بتوانیم شاهد رونق اقتصادی و افزایش سودآوری در صنایع مختلف باشیم. با توجه به پیشروی مذاکرات هسته ای و گمانه زنی هایی مبنی بر احتمال حصول نتیجه مثبت در این دور از مذاکرات، انتظار می رود در صورت حصول نتیجه نهایی مذاکرات، شاهد افزایش قیمت سهام و تأثیر مثبت مذاکرات بر روند بازار سرمایه باشیم.
                  در همین راستا، حسینی، عضو هیأت رییسه اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: به اعتقاد بنده توافقات اثر خود را طی سال 92 روی قیمت سهام در بازار سرمایه گذاشته است بنابراین هم اکنون با حصول نتیجه نهایی مذاکرات نمی توان انتظار رشد محسوسی را در بازار سرمایه داشت.

                  حسینی تصریح کرد: این در حالی است که دستیابی به نتیجه مثبت در مذاکرات بر روی بازار سرمایه تأثیر مثبت خواهد گذاشت اما انتظار رشد بالای قیمت سهام را در بازار سرمایه نمی توان متصور بود. اگرچه نتیجه نهایی مذاکرات منجر به کاهش قیمت تمام شده محصولات شرکت ها و همچنین افزایش بازارهای جدید برای صادرات و در نتیجه منجر به گشایش روابط بین المللی می شود که در نهایت باعث افزایش سودآوری شرکت ها نیز می گردد اما در صورت رسیدن به توافق نهایی، قیمت ارز نیز کاهش خواهد یافت و بنابراین، این قضیه باعث می گردد که آثار مثبتی که به دلیل توافقات هسته ای در کاهش قیمت تمام شده محصولات ایجاد شده بود با توجه به کاهش قیمت دلار همدیگر را پوشش دهند و در نتیجه حصول نتیجه مثبت در مذاکرات، تأثیر محسوسی بر رشد قیمت سهام و روند بازار سرمایه نخواهد گذاشت و رشد سریع آن بعید است .

                  وی در خاتمه افزود: به نظر می رسد با توجه به پیشروی مذاکرات، مقوله هسته ای تقریباً حل شده و هم اکنون مذاکرات بر بحث سیاست خارجی است بطور کلی پیش بینی می گردد که لغو کامل تحریم ها به سرعت اتفاق نیفتد و مستلزم زمان باشد. همچنین با توجه به سیاست های شفاف و علاقه مندی دو طرف می توان به حصول نتیجه مثبت در مذاکرات خوشبین بود اما در عین حال حصول نتیجه نهایی باید گام به گام انجام شود و زمانبر است.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • paradise89
                    Banned
                    • May 2014
                    • 288

                    #8724
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    صالحی: انتظار ما به نتیجه رسیدن مذاکرات وین 6 است/ به نتیجه نرسیم، طرف مقابل مسوول است

                    نظر

                    • paradise89
                      Banned
                      • May 2014
                      • 288

                      #8725
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      فابیوس: گروه 1+5 برای حصول توافق با ایران اتفاق نظر دارد

                      به گزارش روز شنبه خبرگزاری فرانسه،ˈرومن نادالˈ سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور نیز چندی پیش تاکید کرد : تمامی اعضای گروه 1+5 نسبت به دستیابی به یک توافق جامع و پایدار با ایران اتفاق نظر دارند.

                      وزیر امور خارجه فرانسه نیز پیش از این در سخنانی به نمایندگان این کشور گفته بود: گروه 1+5 تا کنون عملکرد و رفتاری هماهنگ داشته است هر چند طی روزهای گذشته اختلاف دیدگاهی بین برخی اعضای این گروه و روسیه پیش آمده است.

                      وی توضیح بیشتری درخصوص این اختلاف دیدگاه نداد.

                      براساس برنامه از پیش تعیین شده، گفتگوهای ایران و گروه 1+5 بیستم ژوییه جاری به اتمام می رسد.

                      این درحالی است که فابیوس تاکید دارد تا کنون هیچیک از مسایل اصلی حل نشده است ولی روسیه پنجشنبه گذشته اعلام کرد پیشرفت هایی در مذاکرات بدست آمده است

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #8726
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        10 سال بعد !!!!!

                        ا
                        عراقچی: درباره مسائل اصلی محتوایی هنوز به تفاهم اصلی نرسیده‌ایم/۶۰ الی ۷۰ درصد متن آماده است
                        عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت که در باره مسائل اصلی محتوایی هنوز تفاهم اصلی حاصل نشده است.
                        خبرگزاری فارس: عراقچی: درباره مسائل اصلی محتوایی هنوز به تفاهم اصلی نرسیده‌ایم/۶۰ الی ۷۰ درصد متن آماده است


                        به گزارش خبرنگار سیاست خارحی خبرگزاری فارس، سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای امروز (شنبه) روند مذاکرات را خوب توصیف کرد و گفت: بخش جدی از کارمان کار بر روی نگارش متن است. نسبتا پیشرفت خوبی در متن داشتیم شاید بیش از 60 الی 65 درصد متن توافق شده، البته به این معنا نیست که در مسائل محتوایی پیشرفت کردیم.

                        معاون ظریف ادامه داد: در نگارش متن پیشرفت کردیم، موضوعاتی که باقیمانده وزنش زیاد است نمی‌توانیم بگوییم در محتوای مذاکرات پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم.

                        عراقچی افزود: امیدواریم در رروزهای آتی که وزرای خارجه برخی از 1+5 قرار است به وین بیایند در مذاکراتی که مستقیم با آنها صورت می‌گیرد یک مقدار در مسائل محتوایی پیشرفت داشته باشیم.

                        وی همچنین گفت: در مسائل اصلی محتوایی هنوز به تفاهم اصلی نرسیدیم.

                        عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای عنوان کرد: نیاز است طرف مقابل آمادگی پیدا کند برای گرفتن تصمیمات مشکل و اصلی و امیدواریم تا قبل از ۲۰ ژولای به سرانجام برسد.

                        عراقچی افزود: مذاکرات ادامه دارد با جدیت مذاکرات را ادامه می‌دهیم و از مواضعمان کوتاه نمی‌آییم.

                        معاون ظریف همچنین گفت: قریب ۶۰ الی ۷۰ درصد متن آماده است، اختلافات عمیق و گسترده است.

                        در حال تکمیل...

                        - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....GUVDtUGP.dpuf
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • Diamond_di2014
                          Banned
                          • Aug 2025
                          • 365

                          #8727
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          مذاکره کننده ارشد ایران تصریح نمود: مذاکرات ادامه دارد و البته از منافع ایران کوتاه نخواهیم آمد. ضروری است که طرف غربی تصمیملات دشوار بگیرد. اگر ببینیم که نیاز است چند روزی مذاکرات ادامه یابد، برای چند روز تمدید می‌کنیم اما اگر ببینیم طرف غربی بر زیاده خواهی اصرار دارد، مذاکرات را به پایان می‌رسانیم و به ایران باز می‌گردیم.
                          کد خبر: ۴۱۵۴۵۸
                          تاریخ انتشار:
                          ۲۱ تير ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱
                          -
                          12 July 2014

                          ششمین دور مذاکرات ایران و شش کشور جهان به میزبانی وین بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان، وارد یازدهمین روز خود شد که نمایش پلیس خوب، پلیس بد به ترتیب با نقش آفرینی دولت و کنگره آمریکا به اوج رسیده و این گمانه را تقویت کرده که آمریکایی‌ها با این حربه در پی پیش بردن «بازی شاهین-قُمری» یا امتیازگیری در دقایق نهایی است که ظریف درباره اجرایی شدنش، هشدار داده بود.

                          به گزارش «تابناک»، دوره تازه‌ای مذاکرات گسترده با هدف دستیابی به راهکاری جامع برای رفع چالش‌های پیش آمده بر سر برنامه هسته‌ای ایران، در حالی از اسفندماه سال گذشته در وین از سر گرفته شد که اکنون پس گذشت پنج دور از این گفت‌وگو‌ها، طرفین در دور ششم، مذاکرات تخصصی و بسیار پیچیده را در طولانی‌ترین دور این مذاکرات پشت سر می‌گذارند و با دستور کار نگارش توافق‌نامه و بحث و گفت‌و‌گو برای رسیدن به راه‌حلی همه‌جانبه‌نگر برای نقاط مورد اختلاف، مذاکرات استمرار یافته است.

                          در این دور از مذاکرات که از روز چهارشنبه یازدهم تیر ماه آغاز شد، افزون بر وندی شرمن، قرار است معاون وزیر خارجه آمریکا، ویلیام برنز قائم مقام وزیر خارجه این کشور نیز ‌باشد. «سایمون گس»، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه انگلستان و سفیر پیشین انگلیس در ایران، عهده‌دار ریاست نمایندگی این کشور در گروه ۱+ ۵ است. «نیکلا دو ریویر» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه، به تازگی در پی رفتن «ژاک اودیبر» به کاخ الیزه، عهده‌دار ریاست تیم فرانسه در گروه ۱+ ۵ شده است.

                          هانس دیتر لوکاس، نماینده آلمان در گروه ۱+ ۵ نیز از سال ۲۰۱۰ تاکنون نماینده آلمان در کمیته سیاسی و امنیتی اتحادیه اروپا و نیز نماینده دائمی آلمان در بروکسل بوده است. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، نمایندگی کشورش را در گروه ۱+ ۵ و وانگ چون، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه چین نیز نمایندگی این کشور در گروه ۱+ ۵ را عهده‌دار است.

                          علاوه بر محمدجواد ظریف، وزیر امور خاجه کشورمان، سیدعباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت‌روانچی معاون اروپا و آمریکا و حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت خارجه، داو‌د محمدنیا مشاور وزیر خارجه، محمد امیری مدیر کل امور پادمان‌های سازمان انرژی اتمی و پژمان رحیمیان مدیر کل حوزه ریاست سازمان انرژی اتمی، اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران را تشکیل می‌دهند و یک تیم از مشاوران حقوقی از جمله امیرحسین زمانی‌نیا و جمشید ممتاز نیز تیم مذاکره کننده ایرانی را همراهی می‌کنند.

                          در سومین روز مذاکرات و پس از نشست‌های متعدد دو و چندجانبه، عباس عراقچی و هلگا اشمیت، معاونین ظریف و اشتون، وارد نگارش متن توافق نهایی یا‌‌‌‌ همان «برنامه جامع اقدام مشترک / Joint comprehensive plan of action» شدند؛ روندی که در روز سوم‌، هفت ساعت و نیم ‌تا واپسین ساعات روز جمعه ادامه داشت و تقریباً بخش عمده روز چهارم نیز متمرکز بر آن بود و هم اکنون در روز پنجم نیز در حال پیگیری است.

                          ناظران برقراری نشست‌های نگارش و استمرار این را دلیلی بر پیشبرد مذاکرات می‌دانند؛ اما در مقابل موارد قرار گرفته در پرانتز ـ که ظاهراً چشمگیر است ـ گواه اختلافات متعددی است که کار را برای رسیدن به توافق نهایی دشوار می‌کند و در این شرایط طرف غربی باید تصمیم‌ دشواری بگیرد و در قبال انعطاف عمل طرف ایرانی، از برخی خواسته‌های غیرمنطقی‌اش بگذرد.

                          در روز پنجم مذاکرات، طرفین مذاکره در حال مشورت داخلی بودند و عصر روز پنجم، هلگا اشمیت و عباس عراقچی با هم گفت‌و‌گویی دو ساعت و نیمه ‌داشتند. در روز ششم مذاکرات، نشست‌های کار‌شناسی در سایه دیدار محمدجواد ظریف و کا‌ترین اشتون برگزار ‌و روز هفتم نیز عراقچی و اشمیت برای نگارش ادامه توافق نامه رایزنی کردند و ظریف و اشتون نیز دیدارهایی داشتند.

                          در این میان، بیانات مقام معظم رهبری درباره نیاز برنامه هسته‌ای ایران و تأثیر اعلام این سیاست‌ها در روند مذاکرات با ۵+۱ از مسائلی است که گویا از امروز و در روند مذاکرات ارزیابی کرد.

                          حضرت آیت‌الله خامنه‌ای مسأله بسیار مهم ظرفیت غنی سازی را یکی از موارد اختلافی با طرف مقابل خواندند و افزودند: هدف آن‌ها این است که در موضوع ظرفیت غنی سازی، جمهوری اسلامی ایران را به ۱۰ هزار سو راضی کنند؛ البته نخست از ۵۰۰ سو و ۱۰۰۰ سو شروع کردند، که «۱۰ هزار سو محصول حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ از نوع قدیمی است که داشتیم و داریم»، در حالی که به گفته مسئولان مربوط، نیاز قطعی کشور، ۱۹۰ هزار سو است.

                          حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخشی دیگر از سخنانشان تأکید کردند: البته ما به تیم مذاکره کننده کشورمان اعتماد داریم و مطمئن هستیم که آن‌ها به دست اندازی به حقوق کشور و ملت و کرامت ملت ایران، راضی نخواهند شد و اجازه چنین کاری را نیز نخواهند داد.

                          ایشان مسأله تحقیق و توسعه در موضوع هسته‌ای را یکی دیگر از مواردی دانستند که باید قطعاً در مذاکرات رعایت شود و افزودند: یکی دیگر از موارد مهم که طرف مقابل، تکیه و حساسیت زیادی دارد، حفظ تشکیلاتی است که تخریب آن‌ها برای دشمن امکان پذیر نیست. آن‌ها درباره تأسیسات فردو می‌گویند، چون این تأسیسات قابل دسترسی و ضربه زدن نیست، بنابراین باید تعطیل شود که این سخن، خنده آور است!

                          در پایان روز هفتم مذاکرات، محمدجوادظریف از توافق طرفین بر سر 50 درصد متن توافق جامع سخن به میان آورد و حتی برخی منابع غربی امروز صبح از توافق بر سر ۱۰۰ درصد کلیات متن توافق نامه نهایی و مذاکرات درباره جزئیات مورد اختلاف خبر دادند.

                          در روز هشتم سفر وزرای امور خارجه شش کشور طرف مذاکره با ایران به وین قطعی شده و در روز هشتم مشخص شد که جان کری به همراه وزرای خارجه پنج کشور دیگر برای مذاکره راهی وین می‌شود و البته در نهایت مشخص شد وزیرامور خارجه روسیه و احتمالاً وزیرامورخارجه چین به این مذاکرات نخواهند آمد و لاوروف نیز علت عدم سفرش به وین را همراهی با پوتین عنوان کرده، هرچند برخی ناظران، علت واقعی را با اختلافات داخلی 1+5 بی‌ارتباط نمی‌دانند.

                          در روز نهم مذاکرات همزمان با نگارش برخی جزئیات پیش نویس توافق‌نامه نهایی و برگزاری نشست‌های دو و چند جانبه میان ایران، آمریکا، اتحادیه اروپا و آلمان، مشخص شد در این حضور وزرا، متن توافق نامه قطعیت نخواهد یافت و به واسطه پیشرفت نسبی مذاکرات علی رغم برخی اختلافات، قرار است مذاکرات در سطح بالاتری پی گرفته شود و در نهایت اگر نیاز به تصمیم حتی در سطح بالاتری بود، وزرای خارجه به پایتخت‌هایشان بازگردند و در صورت دستیابی به نقطه نظرات نزدیک به هم، مجدداً در واپسین روزهای باقی مانده تا 20 جولای راهی وین شوند.

                          در این میان در روز دهم مذاکرات مصادف با یازدهم جولای و بیستم تیرماه و در فاصله 9 روز تا به اتمام ضرب العجل شش ماهه و در شرایطی که ظاهراً نگارش متن نهایی توافق‌نامه در حال پیشرفت است، خبرها درباره احتمال تمدید مذاکرات شدت گرفته و مشخصاً کنگره آمریکا در حال بردن مذاکره کنندگان آمریکایی به سمت این گزینه است؛ گزینه‌ای که هم مذاکره کنندگان ایران و هم طرف‌های غربی از جمله خود آمریکایی‌ها به عنوان گزینه مطلوبی از آن یاد نکرده‌اند.

                          در این میان برخی ناظران تصور می‌کنند احتمال دارد اصرار بر تمدید مذاکرات توسط برخی نمایندگان کنگره یک تقسیم کار میان دولت و کنگره آمریکا بوده باشد و مذاکره کنندگان آمریکا با همین حربه در واپسین روزهای مذاکرات در پی امتیازگیری بیش از عقلانیت باشند و همان بازی شاهین-قُمری را که محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه هشدار داده بود، در پیش گیرند.




                          13:35- سید عباس عراقچی با اشاره به اینکه پس از ساعت‌های متوالی مذاکره، بیش از، 60، 65 درصد متن توافق نامه به نگارش درآمده، به شبکه خبر گفت: این به این معنا نیست که در مسائل محتوایی پیشرفت کرده‌ایم. در نگارش متن پیشرفت داشتیم اما آن مسائلی که باقی مانده، وزن شان زیاد است و نمی‌توانیم بگوییم در محتوای مذاکرات پیشرفت قابل ملاحظه‌ای رخ داده است ولی در نگارش متن که خودش بخش مهمی از مذاکرات است، ما پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشتیم.

                          مذاکره کننده ارشد ایران تصریح نمود: امیدواریم در روزهای آینده با حضور وزرای خارجه کشورها بتوانیم در مذاکرات پیشرفت داشته باشیم. ما هنوز درباره مسائل اصلی به تفاهم نرسیدیم. برخی تصمیمات را وزرا باید بگیرند و در سطح معاونین و کارشناسانشان نیست. بحث‌هایی شده اما هنوز نتوانسته‌ایم به برداشت‌های واحد برسیم. مذاکرات ادامه دارد و ما مصمم به مذاکرات ادامه خواهیم داریم البته از منافع ایران کوتاه نخواهیم آمد و قصد عدول از آنها نداریم. بنابراین ضروری است که طرف غربی تصمیم مهم و دشوار بگیرد و امیدواریم با آمدن وزرایشان این اتفاق بیافتد.

                          عباس عراقچی درباره حضور وزرای امور خارجه گفت: این پیشنهاد خانم اشتون بود که با استقبال ما نیز مواجه شد که شاید با آمدن وزرای امور خارجه بتواند مذاکرات پیشرفتی داشته باشد و در سطوح وزارت تفاهمی حاصل شود و بعد بتوانیم زمینه را برقرار کنیم که توافق حاصل شود و مجدداً وزرا برای مراسم نهایی بازگردند. البته مذاکرات ایران با وزرای 5+1 برگزار نخواهد شد و احتمالاً مذاکرات دو و سه جانبه میان وزرای خارجی برگزار می‌شود. اگر ببینیم مذاکرات تا 20 جولای به نتیجه می‌رسد ادامه می‌دهیم، اگر نیاز به چند روز تمدید داشته باشد ادامه می‌دهیم و اگر ببینیم در این دوره امکان توافق نیست و زیاده خواهی ادامه دارد، به ایران باز می گردیم.



                          وی تاکید کرد: نشانه‌ای از اینکه طرف مقابل جدیت ندارد، ندیدیم. درست که گاهی مذاکرات فراز و نشیب دارد و صداها بالا و پایین می‌رود اما فضای سازنده‌ای است. طرفین در تلاشند تا راه‌های مختلفی برای رسیدن به توافق امتحان کنند و انگیزه برای توافق وجود دارد. تا زمانی که این انگیزه در طرف مقابل نیز وجود دارد، به مذاکره ادامه خواهیم داد. واقعاً نمی‌توان گفت که تا چند روز دیگر مذاکرات به نتیجه می‌رسد یا نخواهد رسید.

                          عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران درباره بیانات مقام معظم رهبری گفت: طرف‌های غربی با جدیت با سخنان ایشان برخورد کرده‌اند و مترجمان را آورده‌اند و بر روی این جزئیات تمرکز کرده‌اند، چرا که می‌دانند مواضع ایشان نصب العین همه ماست. این صحبت‌های دقیق به ما کمک کرده که با دقت بیشتری به کار خود ادامه دهیم. بحث غنی سازی یکی از جدی ترین موارد مذاکرات است و تصمیم گیری در این بخش جزو سخت ترین بخش مذاکرات است. امیدواریم در این زمینه یک اطمینان به دست بیاید و ایران به غنی سازی اش ادامه بدهد و تحریم ها برطرف شود. دستورالعمل ما فرمایشات ایشان است و دلمان به مردم ایران گرم است و امیدوارم ما در انجام وظیفه خودمان موفق باشیم.

                          عراقچی درباره اختلافات کنگره و دولت آمریکا گفت: ما با دولت آمریکا و کلیت این کشور مذاکره می‌کنیم. اگر تعهداتی را در مذاکرات قبول می‌کند، باید بتواند اجرا کند. اینکه با چه مشکلاتی در داخل مواجه است، به ما مربوط نیست و به خودشان مربوط است.

                          معاون وزیرامورخارجه کشورمان با مثبت خواندن فضای مذاکرات گفت: این فضا دلیلی برای رسیدن به توافق نیست. پرکردن این فاصله‌ها معلوم نیست محقق شود اما این گونه نیست که بگوییم توافقی حاصل نمی شود. گزینه‌هایی برای تغییر فضا وجود دارد و آمدن وزرا ممکن است راهگشایی کند.

                          13:23- به گفته دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات، روسیه و آمریکا در تمایل به رسیدن به توافق با ایران شریک هستند ولی خواسته‌های روسیه از ایران بسیار کمتر است؛ در حالی که ایالات متحده به دنبال کاهش شدید اندازه برنامه هسته‌ای ایران است، روسیه بیشتر به دنبال افزایش شفافیت و نظارت سخت‌تر بر برنامه هسته‌ای ایران است.

                          13:10- «ریا نووستی» گزارش داد، سرگی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه و رییس هیئت نمایندگی روسیه در مذاکرات گروه 1+5 و ایران روز شنبه برای شرکت در این مذاکرات که از روز دوم ژوئیه تا به حال ادامه دارد، وارد وین می شود. پکن سفر وزیر خود به وین را تایید نکرده و "ولادیمیر ورونکوف" نماینده دائم روسیه در سازمان های بین المللی نماینده مسکو در نشست گروه 1+5 خواهد بود. ورونکوف به خبرگزاری «ریا نووستی» اعلام کرد: «سرگی ریابکوف رییس هیئت نمایندگی روسیه در مذاکرات 1+5 و ایران خواهد بود اما نمایندگی روسیه در نشست وزیران به من محول شده است.»

                          13:00- دیپلمات های غربی نزدیک به مذاکرات هسته‌ای به آسوشیتدپرس گفتند: مطالبات روسیه بسیار کمتر از مطالبات آمریکا از ایران است.به اعتقاد این دیپلمات ها مسکو همانند واشنگتن خواستار دستیابی به یک توافق است اما به میزان قابل توجهی درخواست های کمتری دارد. در حالی که آمریکا خواستار کاهش گسترده برنامه ایران است، روسیه خواستار نظارت کامل است.
                          این خبرگزاری در ادامه به عدم حضور وزرای خارجه روسیه و چین را در مذاکرات روز یکشنبه در وین که به دلیل حضور در نشست کشورهای بریکس صورت گرفته اشاره کرده و بر وجود اختلافات در مواضع روسیه و سایر اعضای گروه 1+5 در مذاکره با ایران تاکید می کند. ابتدا لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه درباره این اختلاف دیدگاه سخن گفت که علی رغم تکذیب سخنگوی کاترین اشتون، فرانسه روز جمعه از ارائه پیشنهادات متفاوت به کشور روسیه برای حل اختلاف با این کشور خبر داد.
                          ولادیمیر اوسایوف، کارشناس روسی مسائل بین الملل می گوید: اصرار واشنگتن برای تعطیلی تاسیسات غنی سازی ایران و نیز بحث درباره برنامه موشکی توافقاتی که حوزه گفتگوها را تعیین کرده نقض می‌کند. به گفته وی آمریکا خواستار مذاکراتی «طولانی و درد آور» به نحوی است که برای دستور کار سیاسی خود تحریم‌ها را حفظ کند.
                          12:45- خبرگزاری فرانسه گزارش داد، چین گانگ، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره گفت که هنوز اطلاع دقیقی در مورد این‌که کدام یک از مقامات چینی به وین خواهد رفت ندارم، اما به طور قطع یک مقام را به این مذاکرات خواهیم فرستاد اما سطح این مقام چینی هنوز مشخص نیست.

                          12:42- محمدحسن آصفری دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت و گویی تاکید کرد: وارد کردن حواشی به متن مذاکرات و مسائلی همچون حقوق‌بشر و بحث موشک‌ها مذاکرات را با چالش و بن‌بست مواجه خواهد ساخت.

                          12:35- خبرگزاری فرانسه گزارش داد، ماری هارف، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک ایمیل ضمن تأیید سفر جان کری وزیر امور خارجه این کشور به وین گفت که وی با محمدجواد ظریف دیدار خواهد کرد.هارف همچنین گفت:‌ جان کری قرار است تمایل ایران برای برداشتن گام‌های قابل راستی‌آزمایی و معتبر که بتواند گفته‌هایش را در خصوص ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای‌اش تأیید کند ارزیابی کند. کری همچنین می‌خواهد ببیند آیا می‌تواند پیشرفتی در خصوص مسائل مورد اختلاف حاصل شود؟

                          12:20- علی اکبر صالحی در حاشیه مراسم ختم آیت‌الله گیلانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ما نیاز عملی خودمان در ارتباط با غنی‌سازی را طبق برنامه اقدام مشترک ژنو انجام می دهیم. همان طور که مقام معظم رهبری اعلام کردند، 190هزار سو برای سوخت سالانه نیروگاه‌های تهران، اراک و بوشهر نیاز داریم. اینطور که این تعداد سانتریفیوژ برای 190هزار سو لازم است که بستگی به قدرت سانتریفیوژها دارد. اگر از سانتریفیوژهای 10 سو استفاده کنیم 19هزار سانتریفیوژ و اگر از سانتریفیوژهای 24 سو استفاده کنیم 8 هزار سانتریفیوژ نیاز خواهیم داشت.

                          12:11- «هیل» گزارش داد، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در اظهاراتی مدعی شد ایران در مذاکرات هسته ای به دنبال خرید زمان است و کاخ سفید نباید با تحریم های بیشتر علیه این کشور مخالفت می‌کرد.«اد رویس» مدعی شد مشکل اصلی این است که ایرانی ها در حال بازی برای (کسب) زمان هستند. وی افزود اگر دولت اوباما اجازه تصویب تحریم های جدید علیه ایران را می داد قدرت چانه زنی در مذاکرات را تقویت می کرد و ایرانی ها را به کسب سریع تر توافق به دلیل فشار تحریم ها وادار می کرد. جلسات استماعی برای بررسی این موضوع که آیا رفع تحریم‌های مورد توافق در دوره تمدید مذاکرات ادامه یابد یا خیر برگزار خواهد کرد.
                          «اد رویس» همچنین مدعی شد، ایران، حماس را در جنگ علیه رژیم صهیونیستی توانمند می‌سازد. وی تصریح کرد: «چه کسی حماس را توانمند می‌سازد؟ حماس موشک‌هایش را از کجا می‌آورد؟ پاسخ ایران است.»


                          نظر

                          • *سامان*
                            عضو فعال
                            • May 2011
                            • 4691

                            #8728
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            خب عراقچي واضح گفته 70 درصد توافق كرديم اون 30 درصد ديگه رو وزراي خارجه بايد تصميم بگيرن

                            مشكلشون سر غني سازي هست كه عراقچي گفته پيشنهادهاي مختلف رو داريم بررسي ميكنيم

                            مشخصه كه گزينه هاي متفاوتي براي غني سازي رو ميز هست كه يكيش ميتونه همون موردي باشه كه اون روزنامه ژاپني گفته بود...يعني غني سازي با 8000 سانتريفيوژ نسل 6 ظرف 8 سال
                            مرا گر دولت عالم ببخشند .... برابر با نگاه مادرم نيست


                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #8729
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1


                              نشریه فرانسوی «لوپوئن» گزارش داد
                              هدف وزرای خارجه و نمایندگان ۱+۵ از حضور در وین، اطمینان از پیشرفت مذاکرات است

                              یک روزنامه فرانسوی با اشاره به بحث تعداد سانتریفیوژها به عنوان یکی از مسائل حساس در مذاکرات هسته‌ای، هدف وزرای امور خارجه و نمایندگان گروه ۱+۵ برای حضور در نشست یکشنبه وین را حصول اطمینان از روند پیشرفت مذاکرات دانست.
                              خبرگزاری فارس: هدف وزرای خارجه و نمایندگان ۱+۵ از حضور در وین، اطمینان از پیشرفت مذاکرات است

                              به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه فرانسوی «لوپوئن» در گزارشی نوشت: در حالیکه مذاکرات نفس‌گیر با تهران آخرین مسیر خود را آغاز کرده، پس از واشنگتن، لندن، برلین و پاریس نیز روز گذشته حضور وزرای امور خارجه خود در نشست روز آینده وین در خصوص برنامه هسته‌ای ایران را تأیید کردند.

                              این روزنامه فرانسوی در ادامه گزارش خود افزود: جان کری، ویلیام هیگ، فرانک والتر اشتاین‌مایر و لوران فابیوس که بنا به دعوت کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست روز یکشنبه شرکت خواهند کرد تا از پیشرفت مذاکرات که مهلت آن 20 ژوئیه به پایان می‌رسد، اطمینان یابند.

                              مذاکرات نهایی برای حصول توافق در خصوص برنامه هسته‌ای ایران که مکررا تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی را انکار می‌کند، روز سوم ژوئیه در وین آغاز شده است.

                              حل این مناقشه دشوار و پردردسر که از 10 سال پیش آغاز شده، منجر به لغو تحریم‌هایی خواهد شد که اقتصاد ایران را دچار خفگی و سرکوب کرده است و طرفین طی توافقی مشترک خواهند توانست به مذاکرات خود ادامه دهند.

                              آن گونه که پیش‌بینی شده بود، مذاکراتی که ماه‌های اخیر صورت گرفته مذاکرات بسیار دشواری بوده و بحث ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم و شمار سانتریفیوژهایی که ایران مجاز است پس از حصول توافق آنها را در اختیار داشته باشد، یکی از نکات و مسائل حساس در این مذاکرات محسوب می‌شود.

                              - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....rw0hzRjW.dpuf
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • rajabnejad
                                عضو فعال
                                • Jan 2012
                                • 4331

                                #8730
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                مذاکرات ظریف با همتایان غربی در۱+۵



                                اکونیوز:برخی از وزیران امور خارجه ۱+۵ از جمله وزیران امور خارجه آمریکا ، آلمان و انگلیس امروز برای تصمیم گیری در خصوص موضوعات اختلافی وارد وین خواهند شد .


                                به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، در ادامه رایزنی های ایران و کشورهای ۱+۵ در وین که از روز چهارشنبه ۱۱ تیر ماه برگزار شد امروز وزیران خارجه کشورها به دعوت کاترین اشتون به وین سفر می کنند.
                                بر اساس این گزارش وزیران خارجه روسیه و چین اعلام کرده اند که به وین سفری نخواهند داشت اما وزیران خارجه انگلیس ، آلمان و آمریکا برای حضور در مذاکرات اعلام آمادگی کرده اند.
                                جان کری ، وزیر امور خارجه آمریکا که سفری به افغانستان داشت امروز وارد وین خواهد شد .
                                منابع آمریکایی خبر داده اند که امروز جان کری پس از ورود به وین دیدار دو جانبه ای با وزیر امور خارجه کشورمان خواهد داشت .
                                مذاکرات برای نگارش متن در وین در سطح معاونان چندین دور طی روزهای گذشته برگزار شد و مذاکرات دو جانبه و چند جانبه نیز بین هیأت ها به ویژه ایران و آمریکا صورت گرفته است . ایران و آمریکا از روز اول مذاکرات چندین دور مذاکرات سه جانبه در سطح وزیر خارجه و معاونان با حضور ویلیام برنز و وندی شرمن داشته اند.
                                اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان پیش از این اعلام کرده بودند که حضور وزیران امور خارجه در وین به معنای حصول توافق نیست بلکه اختلافات اساسی پابرجاست و وزیران برای تصمیم گیری درباره راه حل های پیشنهادی در وین حاضر می شوند.
                                دو طرف تا ۲۹ تیر ماه فرصت دارند که کار نگارش متن توافق جامع را که گفته می شود اختلاف های اساسی درباره آن وجود دارد به پایان برسانند. در صورت عدم حصول توافق این امکان وجود دارد که توافق ژنو به مدت ۶ ماه یا کمتر از آن تمدید شود.
                                رسانه های غربی در گزارش های متعدد تأکید داشته اند که مهم ترین اختلاف موجود در مورد تعداد سانتری فیوژها است . منابع رسمی ایرانی هیچ گونه خبری درباره اختلافات موجود و پیشنهادها مطرح نکرده اند.
                                مقام معظم رهبری در سخنرانی که هفته گذشته در جمع مسئولان نظام داشتند، مسئله بسیار مهم ظرفیت غنی سازی را یکی از موارد اختلافی با طرف مقابل خواندند و افزودند: هدف آنها این است که در موضوع ظرفیت غنی سازی، جمهوری اسلامی ایران را به ۱۰ هزار سو راضی کنند البته ابتدا از ۵۰۰ سو و ۱۰۰۰ سو شروع کردند، که «۱۰ هزار سو محصول حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ از نوع قدیمی است که داشتیم و داریم»، در حالیکه به گفته مسئولان مربوط، نیاز قطعی کشور، ۱۹۰ هزار سو است.
                                ایشان حرف امریکاییها را که به بهانه نگرانی از سلاح هسته ای، با دانش و فناوری بومی هسته ای ایران مخالفت می کنند، ناحق و غیر منطقی دانستند و گفتند: تضمین برای جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته ای، راههای مشخص و دستگاههای مسئولی دارد که جمهوری اسلامی ایران اشکالی در این موضوع نمی بیند و تضمین هم شده است، اما امریکا حق ندارد در مورد احتمال دستیابی کشورها به سلاح هسته ای اظهار نگرانی کند، زیرا خود امریکا از این سلاح استفاده کرده و اکنون نیز چند هزار بمب هسته ای دارد.
                                رهبر انقلاب اسلامی خطاب به امریکاییها افزودند: با پرونده ای که شما درباره استفاده از سلاح هسته ای دارید نگرانی در مورد سلاح هسته ای به شما مربوط نیست.
                                رئیس سازمان انرژی اتمی نیز درباره اظهارات مقام معظم رهبری درباره نیاز به ۱۹۰ هزار سوگفت: بنا بر بررسی‌های انجام شده، ما سالانه به این مقدار واحد کار جداسازی نیاز داریم که سوخت سالانه نیروگاه بوشهر را تأمین کنیم و اگر سه نیروگاه مثل بوشهر را داشته باشیم، نیاز به سه تا ۱۹۰ هزار سو داریم.
                                اما یکی از موارد اختلافی دیگر که از سوی رسانه ها مطرح می شود بحث سایت غنی سازی فردو است.
                                رئیس سازمان انرژی اتمی در این باره نیز سه پیشنهاد مطرح شده را عنوان کرد.
                                صالحی گفت: سایت غنی سازی فردو عنوان کرد: فردو یک مرکز تحقیقاتی و مکمل نطنز است و به خاطر تهدیداتی که کردند و ملت ایران ملت هوشیار و هوشمندی است و نمی نشیند به انتظار کاری که دیگران انجام دهند و به همین خاطر سایت فردو را ساخت که مصون از حملات هوایی است و از کل فناوری غنی سازی کشورمان صیانت می کند.
                                وی افزود: در این سایت قریب به ۲ هزار و چند صد ماشین سانتریفیوژ نصب شده داریم ۶۰۰ ماشین نصب شده دیگر داریم که ۵ درصد تولید می کند و در حال حاضر در فردو اورانیوم ۵ درصد تولید می کنیم.
                                رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه پیشنهاد آنها تعطیلی این سایت بود، خاطرنشان کرد: این پیشنهاد آنها مضحک بوده است. پیشنهادهای مختلفی برای آینده فردو است که هم مرکز تحقیق و توسعه باشد به اضافه اینکه بتواند ایزوتوپ های پایدار تولید کند که این پیشنهاد روس ها بوده که این نیاز به سانتریفیوژ دارد. الان پیشنهادهای متعددی در رابطه با فردو مطرح است، ولی مطلبی که رهبری هم فرمودند این مرکز باید به عنوان مرکز تحقیق و توسعه و پشتیبان نطنز مدنظر قرار گیرد، به اضافه فعالیت های دیگری که می توان در فردو انجام داد. منطقه وسیعی است و آنها هم پیشنهاد دادند که می توان آزمایشات فیزیکی را انجام دهیم و با توجه به اینکه بیش از ۸۰ متر زیر زمین است تشعشات کیهانی از آنجا عبور می کند و ما آنجا می توانیم آشکارساز بگذاریم. ما گفته ایم آمادگی داریم با طرف های مقابل همکاری کنیم.
                                این امیدواری وجود دارد که با حضور وزیران امور خارجه در مورد این اختلافات طرف ها به تصمیم واحدی دست یابند.
                                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X