آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • PETROLEUM
    Banned
    • May 2014
    • 853

    #10786
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    رئیس‌جمهور آمریکا با بیان اینکه «بارها در اظهاراتم گفته‌ام که ترجیح می‌دهم به توافقی نرسیم تا این‌که یک توافق "بد" داشته باشیم»، می‌گوید: «اگر توافق هسته‌ای با ایران امضا شود تازه آن زمان است که وارد مرحله بعدی یعنی مذاکره با کنگره درباره تحریم‌ها خواهیم شد.»
    انتشار اخبار ضد و نقیض، متعدد، و غیرشفاف در خصوص پرونده هسته‌ای ایران تا حدودی باعث شده است تا حساسیت‌ها نسبت به اظهارنظر مقامات تعیین‌کننده در مذاکرات هسته‌ای بیشتر شود.

    یکی از اظهارنظرهایی که شاید کم‌اهمیت نباشد و در رسانه‌های کشور به آن پرداخته نشد و یا ساده از کنار گذشته شد، پاسخ‌های باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به سؤالات مطرح‌شده در کنفرانس مطبوعاتی خود در کاخ سفید بود. بخش کلیدی صحبت‌های اوباما درباره ایران مربوط می‌شود به این نکته که بعد از این‌که با ایران به توافق صددرصدی رسیدیم، درباره تحریم‌ها با کنگره وارد مذاکره می‌شویم.

    اوباما در تاریخ 5 نوامبر و طی کنفرانس مطبوعاتی در اتاق شرقی کاخ سفید به سؤالاتی درباره مذاکرات هسته‌ای با ایران، نتیجه احتمالی مذاکرات و محدوده اختیارات خود پاسخ داده است.

    اولین سؤال درباره مذاکرات هسته‌ای 5+1 با ایران، این بود که با توجه به نزدیک شدن مهلت نهایی برای رسیدن به توافق با ایران یعنی 24 نوامبر (3 آذر)، دیدگاه کنونی اوباما راجع به مذاکرات و پیش‌بینی او درباره نتیجه مذاکرات چیست و همچنین آیا محدوده اختیارات رئیس‌جمهور در مقابل کنگره آن‌قدر هست که دولت بتواند به طور یک‌جانبه و مستقل از کنگره با ایران توافق هسته‌ای امضا کند یا خیر؟

    اوباما که به تازگی خبر نگارش نامه وی خطاب به رهبر معظم انقلاب از طریق رسانه‌های آمریکایی فاش شده است، در پاسخ به این سؤال می‌گوید: "به دلیل وضع تحریم‌های بی‌سابقه علیه ایران، اقتصاد این کشور به معنای واقعی کلمه فلج شد. همین موضوع هم ایران را دور میز مذاکره کشاند و برای نخستین بار آن‌ها به صورت جدی به ما تضمین‌هایی مبنی بر عدم ساخت سلاح هسته‌ای دادند. همچنین به تعهدات موقتی که درپی مذاکرات پیشین مطرح شد، عمل کردند. از‌این‌رو توانسته‌ایم در برنامه هسته‌ای‌شان وقفه ایجاد کنیم و در برخی موارد توانستیم ذخیره مواد غنی‌شده‌شان را نیز کاهش دهیم."

    وی پس از این مقدمه‌چینی به موضوع سؤال برمی‌گردد و توضیح می‌دهد: "سرجمع، مذاکرات و بحث‌ها را مفید و سازنده می‌دانم. جامعه بین‌الملل سر این موضوع متحد و یکپارچه عمل کرده است. البته، بین طرف‌های متحد ما شکاف‌های زیادی بوده است. از‌ طرفی باید خاطرنشان کنم که کشورهایی نظیر روسیه که با ما اختلاف‌نظر دارند نیز سر این موضوع با ما هماهنگ عمل کرده و در مسیر چاره‌جویی برای ساقط کردن برنامه تولید سلاح هسته‌ای ایران با ما همکاری کردند. برنامه هسته‌ای ایران می‌توانست نه‌تنها دوستانی نظیر اسرائیل را تهدید کند، بلکه در درازمدت ممکن بود به‌طور بالقوه برای آمریکا خط‌ و نشان بکشد."
    رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه، همه چیز را به هفته‌های آتی واگذار و تصریح می‌کند: "این‌که آیا می‌توانیم به واقع پیمان و توافقی با ایران امضا کنیم را باید به سه، چهار هفته آینده سپرد. ما چارچوبی پیشنهادی طرح کرده‌ایم که آن‌ها به موجب آن می‌توانند نیازهای صلح‌آمیز هسته‌ای خود را برآورند. درصورتی‌که آن‌چه رهبرشان می‌گوید که ما به دنبال تولید جنگ‌افزار هسته‌ای نیستم، صحت داشته باشد، باید اطمینان داشته باشند که مسیر، باز است و طی یک روند قدم‌به‌قدم می‌توانند از زیر بار تحریم‌ها خارج شوند و به‌عنوان عضوی کامل و به‌تمام‌معنی دوباره در جامعه بین‌الملل حضور یابند."
    اوباما که تلاش می‌کند همه مسؤولیت مذاکرات و در صورت شکست آن‌ها، تقصیر را به گردن تیم ایرانی بیندازد، خاطرنشان می‌کند: "بااین‌حال، باید دانست که آن‌ها خط مشی خاص خود را دارند و بین ایران و آمریکا یک‌جور "عدم اعتماد ریشه‌دار" به‌وجود آمده است. بخش قابل‌توجهی از نخبگان و خواص سیاسی ایران با سیاست ضدآمریکایی بزرگ می‌شوند و خیلی راحت آمریکا را مقصر بسیاری از مشکلات و مسائل موجود می‌دانند. از‌این‌رو، این‌که آیا مقامات ایران به صلاح کشورشان، منطقه و جهان رفتار می‌کنند یا نه، هنوز محل سؤال است. در چند هفته آینده موضوع روشن‌تر خواهد شد."
    از آن‌جا که باراک اوباما به آخرین بخش سؤال قبل که تعیین‌کننده‌ترین بخش سؤال هم بود پاسخی نمی‌دهد، بار دیگر این سؤال مطرح می‌شود که "آیا شما این اختیار را دارید که به منظور رسیدن به یک توافق، یک‌سویه تحریم‌های ضدایرانی را بردارید؟"
    پاسخ اوباما باز هم به جای دادن پاسخ صریح "بله" یا "خیر"، ارائه توضیحات جانبی در این‌باره است: "جنس تحریم‌ها با هم فرق می‌کند. از یک‌طرف، تحریم‌های چندجانبه داریم، و از سویی تحریم‌های سازمان ملل. به‌علاوه دولت ما نیز تحریم‌هایی را یک‌جانبه وضع کرده است. از‌این‌رو گمان می‌کنم در هر حوزه، قضیه فرق می‌کند."
    اوباما همچنان پاسخی به این سؤال کلیدی نمی‌دهد و اظهارات تکراری گذشته را به زبان می‌آورد: "البته بنده نمی‌خواهم "سرنا را از سر گشادش بزنم" و کار را برعکس انجام دهم. چیزی که دنبالش هستیم این است که به یک توافق برسیم. چنانچه توافقی حاصل شود که من مطمئن شوم ایران دستش به سلاح هسته‌ای نمی‌رسد و جهان و افکار عمومی را نیز راضی کند، آن وقت نوبت به جلب نظر کنگره می‌رسد. در این زمینه گمان می‌کنم استدلال خوبی جهت ارائه به کنگره داشته باشیم. استدلال این است که این راه، بهترین راه برای ممانعت از هسته‌ای شدن ایران است. این راه، بی‌شک از هر گزینه جایگزینی که اقدام نظامی را نیز شامل می‌شود، مؤثرتر خواهد بود."
    رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین بخش سخنانش درباره ایران هم، موضع دیکته‌شده از سوی رژیم صهیونیستی را بازگو می‌کند: "لازمه این کار، رسیدن به یک توافق "خوب" است. بارها در اظهارنظرهایم گفته‌ام که ترجیح می‌دهم به توافقی نرسیم تا این‌که یک توافق "بد" داشته باشیم. چراکه نمی‌خواهیم تحریم‌ها را برداشته و به ایران مشروعیت دهیم و در عین‌حال ساز و کار درستی جهت اطمینان از عدم سر باز زدن ایران از آن توافق بد و تولید سلاح هسته‌ای در دست نداشته باشیم."
    با نزدیک‌تر شدن پایان مهلت دو طرف برای رسیدن به توافق نهایی هسته‌ای، باید دید آیا طی هفته‌های گذشته این روند حاشیه‌سازی و طفره رفتن از موضوع اصلی ادامه پیدا خواهد کرد و یا ایران و 5+1 و به خصوص آمریکا می‌توانند در فضایی سازنده مذاکرات را به پایان برسانند و به توافق برسند که از یک سو حقوق اساسی ملت ایران را به رسمیت بشناسد و از سوی دیگر، کنگره به بهانه‌های مختلف اقدام به وتوی آن نکند.

    نظر

    • Diamond_di2014
      Banned
      • Jul 2025
      • 365

      #10787
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      سردار نقدی:


      تیم مذاکره‌کننده تا به حال عزت ایران را حفظ کرده است/رسیدن به توافق خوب مقدور است



      » سرویس: سياسي - سياست داخلي
      کد خبر: 93082613443
      دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳



      رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: امروز بسیجیان آماده‌اند در جنگ نرم حماسه‌ای به عظمت حماسه دفاع مقدس خلق کنند.
      به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری ایسنا، سردار محمدرضا نقدی در نشست خبری خود به مناسبت هفته بسیج اظهار کرد: دوره تمرین و مشق جنگ نرم برای بسیجیان پایان یافته و امروز بسیجیان آماده‌اند در جنگ نرم حماسه‌ای به عظمت حماسه دفاع مقدس بسازند. این حقیقتی است که جنبه‌های عملی آن را در روزگار پیش رو خواهیم دید.
      وی گفت: تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تا به حال عزت ایران را حفظ کرده است و انتظار داریم همین مسیر را ادامه دهد.
      سردار نقدی، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه درباره عملکرد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران، اظهار کرد: من به خاطر مشغله زیاد در بسیج فرصت خواندن جزئیات مذاکرات را ندارم اما آنچه تاکنون در جریان قرار گرفته‌ام این است که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای تا به حال عزت ما را حفظ کرده و انتظار داریم همین مسیر را ادامه دهد. هیات مذاکره‌کننده این روزها مواضع درستی را اعلام کرده است. توقع بسیج هم این است که آمریکا زورگویی و زیاده‌خواهی خود را کنار بگذارد. رسیدن به توافق خوب، عادلانه و بدون اجحاف حتما مقدور است ولی اگر قرار باشد اجحافی صورت گیرد بهتر است که این توافق بد انجام نشود.

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #10788
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        خبرگزاری فرانسه؛
        تاریخ خبر: 27/08/1393 | ساعت: 6:29|

        جان کری: مذاکرات هسته ای ایران وارد دوره کلیدی خود شده است

        تهران-ایرنا- 'جان کری' وزیر امور خارجه آمریکا پیش از سفر خود به لندن در جمع خبرنگاران، مذاکرات هسته ای ایران را حیاتی خواند و گفت: این مذاکرات وارد دوره کلیدی خود شده است.
        جان کری: مذاکرات هسته ای ایران وارد دوره کلیدی خود شده است
        به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، جان کری در ساعات ابتدایی امروز (سه شنبه) و در آستانه برگزاری مذاکرات هسته ای ایران، برای گفت وگو پیرامون مسائل خاورمیانه به لندن رفت.

        وزیر خارجه آمریکا قرار است در این سفر با 'فیلیپ هموند' همتای انگلیسی خود دیدار کند؛ موضوع ایران یکی از محورهای اصلی این گفت و گوها خواهد بود.

        یک مقام رسمی آمریکا گفته است که کری پس از دیدار با فیلیپ هموند با 'یوسف بن علوی' وزیر امور خارجه عمان دیدار می کند.

        یوسف بن علوی روز شنبه این هفته در سفری از پیش تعیین نشده به تهران، با محمدجواد ظریف همتای ایرانی و حسن روحانی رییس جمهوری دیدار کرده بود.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #10789
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          تاریخ خبر: 27/08/1393 | ساعت: 6:38|
          مقام آمریکایی: هنوز موضوع تمدید مذاکرات هسته ای مطرح نیست
          تهران- ایرنا- یکی از مقام های ارشد دولت آمریکا روز دوشنبه به خبرگزاری 'رویترز' گفت: ایران و 6 قدرت جهانی هنوز درباره تمدید مذاکرات هسته ای گفت و گویی نکرده اند.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • ali1
            عضو عادی
            • Feb 2014
            • 50

            #10790
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            ظریف در رأس هیأت مذاکره‌کننده راهی وین شد

            مجموعه: اخبار سیاست خارجیتاریخ انتشار : سه شنبه, 27 آبان 1393 09:44

            اخبار سیاست خارجی - آخرین دور مذاکرات هسته‌ای امروز آغاز می‌شود
            ظریف در رأس هیأت مذاکره‌کننده راهی وین شد
            هیأت مذاکره کننده هسته‌ای ایران برای شرکت در آخرین دور مذاکرات با 1+5 در چارچوب مذاکرات جامع بامداد روز سه‌شنبه راهی وین شد.
            به گزارش ایسنا ، آخرین دور مذاکرات جامع در هوای سرد و بارانی وین روز سه‌شنبه با ناهار کاری ظریف و اشتون در دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در وین آغاز و براساس اعلام برخی منابع این گفت‌وگوها به طور رسمی عصر سه‌شنبه با نشست عمومی ایران و 1+5 به سرپرستی وزیر خارجه کشورمان و نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران در سطح معاونان وزیران خارجه آغاز می‌شود.

            علاوه بر مقر سازمان ملل در وین، هتل کوبورگ از هتل های تاریخی این شهر در 10 ماه گذشته محل مذاکرات ایران و 1+5 بوده است.

            به نظر می آید مسوولان وزارت خارجه اتریش با توجه به این که این هتل بیش از مقر سازمان ملل محل رفت و آمد هیات‌های مذاکره‌کننده و مورد توجه رسانه‌های مختلف است تمهیدات جدیدی را در نظر گرفته‌اند.

            ایران و 1+5 از بهمن ماه 1392 مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع را آغاز کردند. این مذاکرات برای 6 ماه در وین انجام شد، اما دوطرف نتوانستند تا مهلت تعیین شده اولیه به نتیجه برسند از این‌رو با توافق دو طرف مذاکرات برای 4 ماه دیگر تا سوم آذر سال جاری تمدید شد. پس از مذاکرات وین 6 ،‌ سه دور مذاکره در نیویورک، وین و مسقط انجام شده است.

            آخرین مذاکرات هسته‌ای هفته گذشته در مسقط پایتخت عمان برگزار شد.

            این برای اولین بار بود که مذاکرات هسته‌ای در پایتخت یکی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برگزار می‌شد.

            عمان در سال‌های پس از انقلاب و با توجه به تیرگی روابط سیاسی میان ایران و آمریکا در موضوعات مربوط به این دو کشور نقش میانجی را ایفا کرده به شکلی که مقامات ایران و آمریکا همواره از نقش مثبت و سازنده عمان استقبال کرده‌اند.

            همچنین وزیر خارجه عمان روز یکشنبه هفته جاری در سفری غیرمنتظره و کوتاه به ایران آمد و با حسن روحانی، رییس جمهور و محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان دیدار کرد.

            از محتوای ملاقات های صورت گرفته میان وزیر خارجه عمان و مقامات عالی کشور خبری منتشر نشده است.

            گفتنی است پس از پایان مذاکرات هسته‌ای در مسقط، جان کری وزیر خارجه آمریکا که به پکن رفته بود تا به رییس‌جمهور کشورش بپیوندد، درباره موضوع هسته ای ایران نیز با اوباما گفت‌وگو کرد.وزیر خارجه آمریکا در بازگشت از چین توقف کوتاهی در مسقط داشت و با یوسف بن علوی همتای عمانی‌اش در فرودگاه این کشور دیدار کرد.

            به گزارش ایسنا، مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در دولت یازدهم در حالی به راند آخر نزدیک می شود که در دو سوی میدان زمزمه هایی درباره تمدید مذاکرات شنیده می شود.

            در این میان طرف‌های اروپایی عضو گروه 1+5 بیش از آن که بر رسیدن به توافق تا سوم آذر تاکید داشته باشند بر دست یافتن به یک توافق کامل به شکلی که اهداف از پیش تعیین شده این توافق را تامین کند، تاکید دارند اما آمریکا بیش از کشورهای اروپایی بر رسیدن به توافق تا سوم آذر تاکید دارد و زمان برایش از اهمیت بالایی برخوردار است.

            ایران نیز تلاش دارد تا در زمان باقی مانده تا سوم آذر تمام تلاش خود را برای رسیدن به توافق صورت دهد.

            مذاکرات هسته‌ای در چند دور اخیر به بررسی دو اختلاف عمده میزان غنی‌سازی و چگونگی لغو تحریم‌ها پرداخته است. به نظر می‌آید مهم‌ترین اختلاف باقی مانده که مانع توافق و اتمام مذاکرات تاکنون شده است، بحث بر سر چگونگی لغو تحریم‌های یک جانبه و همه جانبه علیه ایران از سوی آمریکا است.

            آمریکا حاضر نیست گام‌های متوازن با اقدامات هسته‌ای ایران در چارچوب توافق احتمالی جامع بردارد و سعی دارد به هر نحو شده موضوع "لغو" تحریم ها را به "افزایش نیافتن" یا "تعلیق" تحریم ها کاهش دهد. اما ایران اعلام کرده است که چنانچه مساله لغو کامل تحریم ها در چهار مسیر تحریم های شورای امنیت، اتحادیه اروپا، کنگره و دستورات رییس جمهور آمریکا در توافق نیاید هیچ توافقی صورت نخواهد گرفت.

            نظر

            • Hessam
              عضو فعال
              • Aug 2012
              • 1240

              #10791
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              کری بار دیگر با وزیر خارجه عمان دیدار می‌کند
              وزیر خارجه آمریکا در سفر به انگلیس با مقامات چندین کشور، از جمله وزیر خارجه عمان که به تازگی به ایران سفر کرده بود، دیدار می‌کند.
              کد خبر: ۴۵۰۲۲۵
              تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۷ - 18 November 2014
              وزیر خارجه آمریکا در سفر به انگلیس با مقامات چندین کشور، از جمله وزیر خارجه عمان که به تازگی به ایران سفر کرده بود، دیدار می‌کند.

              به گزارش فارس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا بامداد روز سه‌شنبه برای دیدار با مقامات انگلیسی و همچنین مسئولان چند کشور عربی، وارد لندن شد.

              بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، «یوسف بن علوی» وزیر خارجه عمان از جمله مقامات خارجی است که آقای کری در این سفر با وی دیدار خواهد کرد. هرچند واشنگتن موضوع این دیدار را اعلام نکرده، اما سفر اخیر آقای بن علوی به تهران، گمانه‌زنی‌هایی را در رابطه با احتمال ارتباط این نشست با مذاکرات هسته‌ای، مطرح کرده است.

              نظر

              • Diamond_di2014
                Banned
                • Jul 2025
                • 365

                #10792
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                مرور روزنامه‌های سه‌شنبه بیست و هشتم آبان
                حمایت جالب نمایندگان و شخصیت‌های اصولگرا از تیم هسته‌ای

                در آستانه شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای سخنان سردار نقدی، کوثری و نادران مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته است و محمد خوش‌چهره تحريم ها و مشکلات اقتصادي را مورد توجه قرار داده است. پیش‌بینی از جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم دیگر مساله مهم روزنامه‌های وسط هفته است.
                کد خبر: ۴۵۰۲۱۲
                تاریخ انتشار:
                ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
                -
                18 November 2014

                در آستانه شروع دور جدید مذاکرات هسته‌ای سخنان سردار نقدی، کوثری و نادران مورد توجه روزنامه‌ها قرار گرفته است و محمد خوش‌چهره تحريم ها و مشکلات اقتصادي را مورد توجه قرار داده است. پیش‌بینی از جلسه رای اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم دیگر مساله مهم روزنامه‌های وسط هفته است.


                حمایت جالب نمایندگان و شخصیت‌های اصولگرا از تیم هسته‌ای
                جوان از جمله روزنامه‌هایی است که حمایت نمایندگان و شخصیت های اصولگرا از ایستادگی تیم هسته‌ای را مورد اشاره قرار داده است.
                ابتکار در این باره در مطلبی با عنوان «سردار نقدي: بسيج از مذاکرات هسته‌اي دفاع مي‌کند» نوشته: سردار محمدرضا نقدي، رئيس سازمان بسيج مستضعفين با بيان اين که «تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي تا به حال عزت ايران را حفظ کرده است و انتظار داريم همين مسير را ادامه دهد»، افزود: هيات مذاکره‌کننده اين روزها مواضع درستي را اعلام کرده است. توقع بسيج هم اين است که آمريکا زورگويي و زياده‌خواهي خود را کنار بگذارد. رسيدن به توافق خوب، عادلانه و بدون اجحاف حتما مقدور است ولي اگر قرار باشد اجحافي صورت گيرد بهتر است که اين توافق بد انجام نشود.
                وي در نشست خبري خود به مناسبت هفته بسيج با اشاره به اينکه در هر صورتي ملت ايران و بسيج حامي هيات مذاکره‌کننده خواهد بود، اظهار کرد: دو حالت وجود دارد؛ يکي اينکه تيم مذاکره‌کننده حقوق ملت ما را اعاده کنند و به يک توافق خوب برسند که همه ما حامي هستيم. حالت دوم اين است که تيم مذاکره‌کننده ببيند حق ايران در حال پايمال شدن است و مذاکره را کنار بگذارد و تن به توافق ندهد که باز هم بسيج و همه مردم حمايت کامل خواهند کرد اما اگر خداي ناکرده حق مردم ضايع شود هيچ کس حمايت نمي‌کند. حقوق هسته‌اي مثل مرز کشور است و اگر مورد تجاوز قرار گيرد کل بسيج تلاش مي‌کند تا آن را پس بگيرد. ما نخواهيم گذاشت کسي بر سر حقوق اساسي ملت ايران لکه سياهي را ثبت کند. بسيار بسيار بعيد مي‌دانم که دولت خدمتگزار به چنين شرايطي تن بدهد و از حقوق ملت ايران کوتاه بيايد.
                در همین حوزه دنیای اقتصاد در مطلبی با عنوان «لاریجانی: مسیر مذاکرات رو به پیشرفت است»نوشته: رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار سرگئی ناریشکین رئیس مجلس دومای روسیه با بیان اینکه مذاکرات هسته‎ای ایران مسیر رو به پیشرفتی را طی می‌کند، تاکید کرد اما برخی بهانه‌جویی‎های آمریکا و غرب می‎تواند مانعی بر سر راه این مذاکرات باشد. رئیس مجلس دومای دولتی روسیه نیز در مورد موضوع مذاکرات هسته‌ای گفت: «موضع همیشگی روسیه این بود که ایران حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‎ای را دارد و موضوع هسته‎ای ایران باید به شیوه‌ای کاملا منصفانه و عادلانه حل‌وفصل شود.» از سوی دیگر در آستانه برگزاری مذاکرات دیگری بین ایران و گروه 1+5 کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا قرار است طی هفته جاری با برگزاری دو جلسه استماع با موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 پیامدهای یک توافق که آن را «بد» می‌خوانند، مورد بررسی قرار دهد.
                شهروند در گزارشی با عنوان «نبض مذاکرات‌ هسته‌ای، تند شد» از مذاکرات هسته‌ای نوشته: امروز دور پایانی مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ٥+١ آغاز می‌شود. این دور از مذاکرات در وین، پایتخت اتریش برگزار می‌شود و چنانچه نتایج مثبتی در پی داشته باشد، می‌توان گفت توافق جامعی تاریخی میان ایران غرب صورت می‌پذیرد که پایان‌بخش ١٢‌سال بن‌بست و بحران بر سر پرونده هسته‌ای ایران است. تنها یک هفته به پایان ضرب‌الاجل تعیین‌شده برای دور دوم مذاکرات هسته‌ای باقی مانده است و به همین جهت مذاکرات این روزها در وین، مذاکراتی سخت، صریح و جدی خواهد بود.
                آنگونه که از شواهد امر بر می‌آید در دور قبلی مذاکرات هسته‌ای که در عمان برگزار شده است، توافقاتی کلی بر سر موضوعات مورد بحث صورت گرفته و حتی متونی به همراه جزییات درخصوص توافقنامه نهایی پیش‌نویس شده است. البته این مسأله نکته‌ای تازه و نو نیست. محمدجواد ظریف، در دور آخر مذاکرات که در فرصت شش‌ماهه صورت گرفته بود، اعلام کرد که متن توافق تقریبا آماده است و تنها به یک تصمیم سیاسی نیاز دارد. به‌هرحال اما نمی‌توان منکر این واقعیت بود که مذاکرات از آن‌زمان تاکنون پیشرفت‌هایی اساسی داشته است. تا آن‌جا که روزنامه گاردین به نقل برخی دیپلمات‌ها خبر داده که ٩٥‌درصد کار به انجام رسیده و تنها دو مسأله ظرفیت غنی‌سازی ایران و نحوه برداشته‌شدن تحریم‌های ضد ایرانی باقی مانده است که این دو نیز نیاز به تصمیم‌سازی در پایتخت‌های طرف‌های مذاکره دارد. بسیاری از تحلیلگران سیاسی نیز بر این عقیده‌اند که موانع باقی‌مانده بر سر راه توافق جامع بیشتر سیاسی هستند. آنها همچنین تأکید کرده‌اند این طرف‌های ایران و آمریکا هستند که باید تصمیم نهایی را بگیرند و زمینه‌های سیاسی را برای توافق جامع آماده کنند.

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #10793
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  تاریخ خبر: 27/08/1393 | ساعت: 11:23|

                  ظریف: امیدوارم سوم آذر روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافمان باشد
                  وین - ایرنا - محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه گفت: امیدوارم نتیجه هر چه باشد چه توافق و چه ایستادگی در برابر زیاده خواهی، روز سوم آذر انشاالله روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافی باشد که از این مذاکرات به دنبال آن بودیم.
                  ظریف: امیدوارم سوم آذر روز پیروزی ملی در رسیدن به اهدافمان باشد
                  به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به وین، رییس هیات مذاکره کننده هسته ای ایران پس از ورود به وین در فرودگاه این شهر در جمع خبرنگاران افزود: ما وارد مرحله آخر مذاکرات شدیم. فکر می کنم همانطور که از ابتدا گفتیم در صورتی که طرف مقابل اراده سیاسی برای رسیدن به راه حل داشته باشد، پیشنهادهای متعددی برای اینکه اطمینان حاصل شود، برنامه هسته ای ایران صلح آمیز است، وجود دارد و مطرح شده است .

                  ظریف اضافه کرد: این پیشنهادها می تواند یک راه حل و یا راه حل های متعدد بسیار مناسبی را ارائه دهد . لذا هنوز این امکان هست در صورتی که طرف مقابل ، اراده سیاسی را برای اتخاذ تصمیم سخت برای اینکه ارائه خط قرمزهای بی معنا که برای خوشامد گروههای فشار است، کمکی نه به حل مشکل می کند و نه کمکی به عدم اشاعه.

                  وزیر امور خارجه اظهار داشت: ما با این هدف به وین آمده ایم که انشاء الله با تلاش تا روز آخر به نتیجه مناسب که منافع مردم ایران در آن لحاظ شده باشد و حقوقشان محترم شمرده شده باشد، اگر نگرانی مشروعی هم جامعه بین المللی دارد، رفع شده باشد، به این راه حل برسیم .

                  یقین دارم مردم ایران چه کسانی که در گفته ها و نوشته هایشان از مذاکرات حمایت کردند و چه آنها که نقد می کنند، ظریف گفت: همه مردم ایران در دلشانٰ امیدشان سربلندی کشور از این مذاکرات بوده است .یقین دارم حتی منتقدین ما را از دعای خیرشان محروم نکرده اند و امیدوارم این روش ادامه داشته باشد.

                  وی تصریح کرد: اطمینان می دهم اگر بتوانیم به راه حلی برسیم که منافع کشور و مردم را لحاظ کند به توافق می رسیم. اگر بر اثر زیاده خواهی طرف مقابل، راه حل به دست نیاید، دنیا متوجه شده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال راه حل، تفاهم و تعامل سازنده است و از حقوق و عزت و سربلندی کشور دست برنمی دارد.

                  وزیر امور خارجه اظهار داشت: آنچه برای این هفته لازم است این است که با اعتماد به نفس ، همه گروهها و افراد کاری کنند که با نشان دادن همدلی و وحدت ملی نتیجه هر چه باشد چه توافق باشد و چه ایستادگی در برابر زیاده خواهی، روز سوم آذر انشاالله پیروزی ملی در رسیدن به اهدافی باشد که از این مذاکرات به دنبال آن بودیم؛ توافق در صورتی که توافق امکان پذیر باشد و نشان دادن عزم ایران برای پیگیری حقوقش بر اساس اصول تعامل و همکاری و مقاومت در برابر زیاده خواهی.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • paradise89
                    Banned
                    • May 2014
                    • 288

                    #10794
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    شرمن: وقت آن رسیده که کار را تمام کنیم/ دیپلمات غربی: لغو یکدفعه تحریمها واقع گرایانه نیست
                    «وندی شرمن» رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ تصریح کرد: «هم‌اکنون وقت آن رسیده است که کار را تمام کنیم».
                    - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....fifYkRJk.dpuf


                    به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «وندی شرمن» رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 تصریح کرد: «هم‌اکنون وقت آن رسیده است که کار را تمام کنیم».
                    یک دیپلمات غربی نیز در خصوص مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ تصریح کرد: «دیگر موضوعات دشوار، مدت توافق نهایی و سرعت لغو تحریم‌هایی است که علیه ایران قرار داده شده است، که این بخش موضوعی است که انتظارات ایران در آن بسیار زیاد است».
                    وی ادامه داد: «ایران می‌خواهد که یکدفعه همه تحریم‌ها لغو شود که این واقع‌گرایانه نیست».
                    - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....fifYkRJk.dpuf

                    نظر

                    • orkideh
                      عضو عادی
                      • Aug 2014
                      • 180

                      #10795
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      ممنون از زحمات شما جناب اکبری اما ارزو میکنم بزودی پرونده مذاکرات واین تاپیک بسته بشه راحت شیم

                      نظر

                      • arak_bourse
                        کاربر فعال
                        • Nov 2010
                        • 3802

                        #10796
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        دعا کنید قضیه حل بشه وگرنه وضع کشور خرابه
                        تحلیلگر بازار tahlilgar0@

                        نظر

                        • "heydar"
                          عضو فعال
                          • Sep 2012
                          • 7493

                          #10797
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          تمدید 50%
                          عذم توافق 30%
                          توافق 20%
                          ;;)

                          نظر

                          • paradise89
                            Banned
                            • May 2014
                            • 288

                            #10798
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            دوستان منم خیلی دوس دارم به توافق برسن ، و ایشالا که می رسن و ما هم دعا می کنیم
                            ولی بدونید اگه به توافق هم نرسن هیچ اتفاقی برای کشور نمیفته به کمک خدا
                            اونا سه ساله 90 درصد تحریم هایی که تو آستین داشتن رو انجام دادن ولی به هیچ نتیجه ای نرسیدن ، درسته اقتصادمون ضررهای زیادی دید ولی تو این سه سال خوب تونستیم خودمون رو با شرایط جدید وفق بدیم و حرکت به سمت خودکفایی تو همه ی عرصه ها شروع شده ، بنابراین ما باید همونطور که ظریف گفت با اعتماد به نفس وارد مذاکرات بشیم
                            بر خلاف نظر دوستان به نظر من الان آمریکا در موضع ضعف قرار گرفته نه ما ، اونا به توافق با ما محتاج ترن تا ما ،
                            این نظر شخصی منه که اگه کسی دوس داشت می تونیم به صورت علمی (با کسانی که احساسی و با خوندن یک کتاب فک می کنن علامه ی دهر شدن کاری ندارم ) بحث کنیم

                            نظر

                            • سرمایه گذار
                              عضو فعال
                              • Jun 2013
                              • 1925

                              #10799
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              شرمن: وقت آن رسیده که کار را تمام کنیم

                              تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۰۶
                              «وندی شرمن» رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ تصریح کرد: «هم‌اکنون وقت آن رسیده است که کار را تمام کنیم».

                              به گزارش فارس، «وندی شرمن» رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ تصریح کرد: «هم‌اکنون وقت آن رسیده است که کار را تمام کنیم».

                              یک دیپلمات غربی نیز در خصوص مذاکرات هسته ای ایران و ۱+۵ تصریح کرد: «دیگر موضوعات دشوار، مدت توافق نهایی و سرعت لغو تحریم‌هایی است که علیه ایران قرار داده شده است، که این بخش موضوعی است که انتظارات ایران در آن بسیار زیاد است». وی ادامه داد: «ایران می‌خواهد که یکدفعه همه تحریم‌ها لغو شود که این واقع‌گرایانه نیست».

                              نمایندگان ایران و گروه ۱+۵ (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) روز سه‌شنبه (امروز) در وین گردهم می‌آیند تا مذاکرات خود را با هدف رسیدن به توافق نهایی تا قبل از مهلت ۲۴ نوامبر (۳ آذرماه) ادامه دهند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز گزارش کرد که «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران قرار است روز سه‌شنبه (امروز) در پایتخت اتریش با یکدیگر و به همراه «کاترین اشتون» هماهنگ‌کننده گروه ۱+۵، ناهار کاری برگزار کنند.

                              علیرغم آنکه دیپلمات‌های گروه ۱+۵ از حصول پیشرفت‌هایی در مذاکرات خبر می‌دهند اما تأکید دارند که هنوز اختلافاتی باقی مانده است و بسیاری از تحلیلگران رسیدن توافق با ایران تا قبل از ۲۴ نوامبر را امکانپذیر نمی‌دانند و برخی نیز احتمال می‌دهند که این مذاکرات برای یک دوره دیگر نیز تمدید شود.
                              آنقدر که خرید به موقع مهم است، خرید ارزان مهم نیست.

                              نظر

                              • naruto
                                عضو فعال
                                • May 2011
                                • 1879

                                #10800
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
                                تمدید 50%
                                عذم توافق 30%
                                توافق 20%
                                ;;)
                                به نظر میاد شاهد ترکیبی از توافق و تمدید باشیم.وقتی اصلی ترین مورد اختلافی یعنی غنی سازی حل میشه یعنی توافق تقریبا قطعیه.فقط مونده نحوه لغو تحریمها که به نظر میرسه کمی کار داره.البته نبایدم انتظار داشت که طرف مقابل تحریمهایی که در طول سالها به مرور وضع کرده رو یک جا لغو کنه.بعدش طرف ایرانی بزنه زیر همه چیز!و روز از نو روزی ازنو!
                                بهر حال اگر توافق هسته ای قطعی بشه 2 سالی اوضاع روبراه میشه.بعد این مدت و روی کار اومدن رییس جمهور جدید تو آمریکا ممکنه دوباره شرایط تغییر کنه و بازی هسته ای دوباره شروع بشه

                                نظر

                                در حال کار...
                                X