آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • arad700
    ستاره دار (1)
    • Jul 2013
    • 3238

    #11866
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    ​صرفنظر از صحت و سقم این خبر، همین که چنین خبری در خبرگزاری فارس که وابسته به سپاه هستش منتشر میشه میتونه قابل تامل باشه.هرچند که معتقدم حتی در صورت وقوع توافق چند ماهی زمان لازمه تا با یک سناریو از پیش طراحی شده، این نتیجه را ب مردم و جامعه جهانی اعلام کنند.بنابراین شاید در حال حاضر خیلی زود باشه که از چشیدن مزه شیربن توافق در بورس حرفی بزنیم
    Honesty is the best policy

    نظر

    • سلطان بورس
      كاربر فعال
      • Aug 2011
      • 3373

      #11867
      پاسخ : اخبار

      در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
      از شوخی که بگذریم به نظر میرسه بازار به این خبر ها اعتمادی دیگه نداشته باشد تا خود اسفند ماه توافق اولیه امضا بشه البته در واقعیت !! ولی تا فردا منتظر واکنش بازار هستیم
      بهترین حالتش این هست که بازار کف را ببنده و تثبیت بشه
      وقتی بازار از یه حدی پایین تر نیاد ، خود به خود خریدار زیاد میشه
      مسئله مهم فعلی همین هست

      نظر

      • "heydar"
        عضو فعال
        • Sep 2012
        • 7493

        #11868
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        قردا راس ساعت شش صبح خانم افخم تکذیب میکنه:D

        نظر

        • banker
          عضو عادی
          • May 2011
          • 106

          #11869
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          در اصل توسط amirak پست شده است View Post
          پيش‌بيني نماينده‌سابق‌کنگره درمورد توافق‌هسته‌اي
          يک نماينده سابق کنگره که ماه پيش در ايران بوده روز جمعه پيش‌بيني کرد ايران و گروه 1+5 در مذاكرات هسته‌اي به توافق دست خواهد يافت.
          کد خبر: 463005تاريخ انتشار: 12 دي 1393 - 18:50 - 02 January 2015
          يک نماينده سابق کنگره که ماه پيش در ايران بوده روز جمعه پيش‌بيني کرد ايران و گروه 1+5 در مذاكرات هسته‌اي به توافق دست خواهد يافت.

          به گزارش فارس، يک نماينده سابق کنگره که ماه پيش در ايران بوده روز جمعه پيش‌بيني کرد ايران و گروه 1+5 در مذاكرات هسته‌اي به توافق دست خواهد يافت.

          جيم اسلاتري که مي‌گويد ***ماه گذشته براي صحبت در کنفرانس جهان عليه خشونت و افراطي‌گري در ايران حضور داشته*** در گفت‌وگو با «توپکا کپيتال ژورنال» مدعي شده با چندين نفر از مقامات بلندپايه ايراني ديدار کرده است.

          اسلاتري گفته ايراني‌ها به وي گفته‌اند بعد از وقوع انقلاب اسلامي در سال 1979 اين اولين باري است که از يک مقام فعلي يا قبلي آمريكا براي سخنراني در داخل ايران دعوت به عمل آمده است.

          وي مي‌گويد: «ما در دوران بسيار جالب و دشواري قرار داريم و من معتقدم که دولت فعلي ايران بسيار علاقه‌مند به برقراري رابطه با آمريكا است.»

          اين نماينده سابق کنگره افزود معتقد است ايران آماده است ميزان اورانيوم غني‌شده و تعداد سانتريفيوژهاي خود را کاهش دهد.

          بر اساس اين گزارش، محمد نهاونديان، رئيس دفتر رئيس جمهور در ديدار با اسلاتري ضمن ابراز اميدواري از توافق هسته‌اي ايران و گروه 1+5 تأكيد کرده «اين پنجره هميشه باز نخواهد ماند.»
          امیرخان خوش اومدی /:.Heart.:/
          دی: 35 درصد === وصنعت: 25 درصد ===ثمسکن: 15 درصد ===فزرین: 15 درصد=== خبهمن: 10 درصد

          نظر

          • milad97
            عضو فعال
            • Aug 2012
            • 2520

            #11870
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران و معاون رییس جمهوری آبان ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما اخبار انتقال مواد هسته‌ای به خارج از کشور را رد کرد و گفت: انتقال سوخت هسته ای به دیگر کشورها از جمله روسیه کذب است و سوخت نیروگاه های اتمی در پی عقد قرارداد با روسیه، در ایران تولید خواهد شد.
            لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #11871
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              نسخه چاپيارسال به دوستان
              ۴ سناتور در نامه‌ای به «جک لو» ایران را به نقض تحریم‌های آمریکا متهم کردند


              گروهی از سناتورهای آمریکایی در نامه‌ای به وزیر خزانه‌داری این کشور خواستار بررسی نقض قوانین تحریمی توسط ایران شدند.
              خبرگزاری فارس: ۴ سناتور در نامه‌ای به «جک لو» ایران را به نقض تحریم‌های آمریکا متهم کردند

              به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، گروهی از نمایندگان دموکرات مجلس سنا به منظور جلوگیری از مناقصه ۴۰ پروژه بزرگ نفتی ایران در کنفرانس لندن با نگارش نامه‌ای به «جک لو»، وزیر خزانه‌داری آمریکا خواستار تحقیق فوری درباره نقض سیاست‌های تحریمی آمریکا شدند.

              سناتورها گفته‌اند از تصمیم ایران برای معرفی پروژه‌هایی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار در کنفرانسی در لندن نگران هستند.

              به گزارش پایگاه خبری «پی‌جی‌مدیا»، سناتورهای آمریکایی در بخشی از این نامه می‌نویسند: «ما نگرانی‌های جدی داریم که ایران از مذاکرات هسته‌ای جاری برای تضعیف نظام تحریم‌های بین‌المللی بهره‌برداری می‌کند.»

              «ریچارد بلومنتال»، «چارلز شومر»، «باب کیسی» و «کریستن گیلی‌براند» ۴ سناتوری هستند که این نامه را به وزیر خزانه‌داری نوشته‌اند.

              این ۴ سناتور در بخش دیگری از نامه می‌نویسند: «اخیراً مشتاق‌علی گوهری، معاون مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد که بین ۴۰ تا ۵۰ پروژه به ارزش ۴۰ میلیارد دلار در کنفرانسی در لندن که قرار است ۲۳ تا ۲۵ فوریه برگزار شود به سرمایه‌گذاران خارجی ارائه خواهد شد.»

              اشاره نگارندگان این نامه به اظهارات آقای گوهری در یک ماه پیش است که گفته بود بیش از ۴۰ پروژه و طرح بزرگ صنعت نفت برای معرفی در کنفرانس یاد شده آماده شده است. آقای گوهری پیش‌بینی کرد با معرفی این پروژه‌ها نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار برای توسعه پروژه‌های مربوط به صنعت نفت ایران جذب خواهد شد.

              سناتورهای آمریکایی خواستار تحقیق فوری وزارت خزانه‌داری شده‌ و از این نهاد آمریکایی خواسته‌اند اقدامات لازم را قبل از کنفرانس لندن صورت دهد.
              - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....FYPvJJ3h.dpuf
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • madio
                عضو فعال
                • Oct 2012
                • 390

                #11872
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                خبر ap نسیتا موثق محسوب میشه ، تکذیب این خبرها هم کلی صورت میگیره و روند کار تو ایران هست،

                نظر

                • Prp
                  عضو جدید
                  • Jan 2014
                  • 13

                  #11873
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  مهر 92 :
                  عراقچی: انتقال اورانیوم به خارج کشور خط قرمز است


                  کم کم خط قرمز ها از بین میرود/:.yead.:/

                  قطعا آمریکا توافق را امضا نمیکند مگر تمام خواسته هایش را بپذیریم ، میشه حدس زد یکی از آنها به رسمیت شناختن اسرائیل هست ،

                  نظر

                  • rajabi
                    عضو فعال
                    • Dec 2014
                    • 936

                    #11874
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    یک منبع آگاه: خبر آسوشیتدپرس درباره توافق هسته‌ای جوسازی است‎

                    یک منبع آگاه از بی‌اساس بودن گزارش اخیر خبرگزاری آسوشیتد پرس درباره توافق ایران و آمریکا در مورد مسأله هسته‌ای خبر داد و این گزارش را «صرفا جوسازی» این رسانه آمریکایی دانست.

                    این منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار انرژی هسته ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این که گزارش مذکور صرفا "خبرسازی" است، افزود: بحثی که در این گزارش به آن اشاره شده است (موضوع انتقال اورانیوم به خارج از ایران)، مد‌ت‌ها پیش مطرح بوده است اما هیچ توافقی در این زمینه نداشته‌ایم.

                    به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو دیپلمات به تازگی در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتد پرس مدعی شدند که مذاکره‌کنندگان در گفت‌وگوهای هسته‌ای که در ماه دسامبر (26 آذرماه) برگزار شد، برای اولین بار توانستند به دستورالعملی دست یابند که ضمن مشخص کردن حوزه‌های توافق احتمالی، رویکردهای مختلف برای حل مناقشات باقی‌مانده را هم مشخص می‌کند.

                    آسوشیتدپرس اضافه کرده است که مذاکره‌کنندگان هسته‌ای در دور پیشین گفت‌وگوها در ماه دسامبر، برای اولین‌بار توانسته‌اند فهرستی از زمینه‌های توافق احتمالی و نیز رویکردهای احتمالی نسبت به مناقشات باقیمانده را تدوین کنند؛ هرچند تهیه این فهرست هم به دلیل اختلافات "گسترده" دو طرف به راحتی امکان پذیر نبوده است.

                    خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دو دیپلمات گزارش کرده است که ایران و آمریکا به طور موقت توافق کرده‌اند ایران بخشی از اورانیوم غنی‌سازی‌شده خود را به روسیه منتقل کند.

                    به گزارش ایسنا، این رسانه آمریکایی درحالی مدعی توافق میان ایران و آمریکا با محوریت انتقال سوخت هسته ای از ایران به روسیه شده است که در مقابل درباره تامین خواست ایران برای لغو کامل تحریم ها از سوی آمریکا سکوت کرده است.

                    یکی از مهم ترین اختلاف نظرها میان ایران و آمریکا در چارچوب مذاکرات هسته ای چگونگی لغو کامل تحریم ها بر اساس توافق اولیه ژنو است. آمریکا سعی دارد به بهانه‌های مختلف از جمله مخالفت کنگره از لغو کامل تحریم های یک‌جانبه و چندجانبه علیه ایران شانه خالی کند و صرفا تعلیق تحریم ها را مورد تاکید قرار داده است.

                    هم چنین موضوع انتقال نیافتن ذخایر اورانیوم ایران یا غنی‌سازی از خاک ایران از مهم‌ترین خطوط قرمز هسته‌ای کشور است که از سال های گذشته مسئولان کشور و هیأت مذاکره کننده همواره بر آن تأکید داشته‌اند.

                    انتهای پیام

                    نظر

                    • امیر بهرامی
                      Banned
                      • Jul 2013
                      • 2201

                      #11875
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      همان طور که زمان آن رای گیری سرنوشت ساز 2 درصد نه گفتند

                      در حال حاضر هم 2 درصد به این توافق راضی نیستند

                      و من با آن 2 درصد هستم...این توافق در صورت وقوع به ضرر ملت ایران تمام خواهد شد و به نفع حکومت خواهد شد

                      با ستمکاران راه به جایی نخواهید برد.سرنوشت هیچ قوم و ملتی عوض نخواهد شد مگر اینکه عناصر وجودی آن ملت خود بخواهند(قرآن)

                      نظر

                      • مخبرالدوله
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 5228

                        #11876
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        آسوشیتدپرس: ایران و آمریکا درباره انتقال مواد هسته‌ای به روسیه توافق کرد‌ه‌اند

                        خبرگزاری تسنیم: آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات‌ها مدعی شد ایران و آمریکا درباره انتقال مواد هسته‌ای به روسیه توافق کرد‌ه‌اند.

                        به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات‌ها مدعی شد ایران و آمریکا به طور غیرقطعی درباره انتقال بیشتر مواد هسته‌ای که قابلیت تبدیل به سلاح را دارند به روسیه توافق کرد‌ه‌اند.
                        بر اساس این گزارش، دو دیپلمات مذکور همچنین اعلام کردند مذاکره کنندگان در مذاکرات هسته‌ای ماه دسامبر برای نخستین بار توانستند کاتالوگی ترسیم کنند که در آن بخش‌های توافق احتمالی و رویکردهای اختلافی درباره مباحث باقیمانده، مشخص شد.
                        دیپلمات‌ها همچنین گفتند در آستانه دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 در نیمه ژانویه اختلافات هنوز وجود دارند. اما آنها اشاره کردند که در دور قبلی مذاکرات حتی توافق بر سر لیست اقدامات قابل انجام، میسر نبوده زیرا اختلاف عمیقی میان دو طرف وجود داشته است.

                        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                        نظر

                        • RAMIN PEDRAM
                          عضو عادی
                          • Aug 2014
                          • 199

                          #11877
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          صالحی: پیروزی در مذاکرات را در آینده نزدیک جشن می‌گیریم
                          [SIZE=3][COLOR=#800000][FONT=Arial Narrow]plan your trades and trade your plan[/FONT][/COLOR][/SIZE]

                          نظر

                          • "heydar"
                            عضو فعال
                            • Sep 2012
                            • 7493

                            #11878
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            افخم:هیچ گونه توافقی در هیچیک از موضوعات مورد مذاکره هنوز انجام نشده است
                            تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن تکذیب خبر آسوشیتدپرس تأکید کرد: هیچ گونه توافقی در هیچیک از موضوعات مورد مذاکره هسته ای هنوز صورت نگرفته است .
                            [افخم:هیچ گونه توافقی در هیچیک از موضوعات مورد مذاکره هنوز انجام نشده است]

                            به گزارش ایرنا از مرکز دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، «مرضیه افخم» روز شنبه افزود: این گونه فضا سازی های رسانه ای با اغراض خاص سیاسی صورت می گیرد و هدف اصلی آن تخریب فضای مذاکرات و پیچیده تر کردن حل و فصل موضوعات است.

                            خبرگزاری آسوشیتدپرس جمعه شب در خبری مدعی شد: ایران و گروه 1+ 5 برای نخستین بار توانسته اند سندی را تدوین کنند که در آن، جزییاتی از موافقنامه نهایی هسته ای گنجانده شده است.

                            این خبرگزاری به نقل از دو دیپلمات آگاه ادعا کرد: مذاکره کنندگان دو طرف در جریان نشست های برگزارشده در ماه دسامبر (26 آذر) با تدوین این سند برای نخستین بار موفق شده اند هم محدوده های توافق نهایی را تعیین کنند و هم اختلاف نظرهای موجود برای حل مسایل باقیمانده را بطور مکتوب، مشخص سازند.

                            این خبرگزاری آمریکایی افزود: دیپلمات ها اگرچه می گویند برخی اختلاف ها همچنان در نشست پیش روی ایران و 5+1 در ماه ژانویه به قوت خود باقی خواهد ماند اما اعتقاد دارند این توافق تازه، دستاورد خوبی به شمار می رود زیرا در مذاکرات گذشته، حتی توافق بر سر فهرستی از گام ها و اقدامات عملی آتی نیز دشوار بود.

                            براساس خبر آسوشیتدپرس، اختلافات دو طرف در نشست های قبلی به قدری شدید بود که چنین دستاوردی را غیرممکن نشان می داد.

                            این خبرگزاری همچنین ادعا کرد: مناقشه اصلی دو طرف بر سر میزان اورانیوم غنی شده ای است که هم می تواند سوخت راکتورها را تامین کند و هم ماده اولیه ساخت تسلیحات اتمی باشد.

                            به گزارش آسوشیتدپرس، با وجود این که ایران مدت ها است تاکید دارد قصد ساخت سلاح اتمی را ندارد اما آمریکا به دنبال آن است که تهران را وادار به ارسال بخش اعظم اورانیوم خود به خارج کند.

                            در این راستا، منابع مطلع این خبرگزاری که نام آنها فاش نشده است، ادعا کرده اند تهران و واشنگتن به توافقی رسیده اند که مطابق آن، قرار است بیشتر مواد هسته ای ایران که قابل استفاده در ساخت سلاح اتمی باشد، به روسیه انتقال یابد.

                            بنا به گزارش آسوشیتدپرس، دیپلمات ها گفته اند که دو طرف گفت وگو، همچنان سرگرم چانه زنی و بحث بر سر میزان دقیق خروج اورانیوم غنی شده از خاک ایران هستند.

                            تاکنون 11 دور از مذاکرات جامع هسته ای بین ایران و گروه 1+5 متشکل از کشورهای امریکا، آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین در شهرهای ژنو، وین، مسقط و نیویورک برگزار شده است.

                            طرف های مذاکره اگر چه تاکنون نتوانسته اند به توافق نهایی دست یابند، اما برای دستیابی به راه حل دائمی، این مذاکرات را تا ژوییه - تیر- آینده تمدید کرده اند.

                            نظر

                            • لولی بربط زن
                              عضو فعال
                              • Nov 2013
                              • 1862

                              #11879
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              کد خبر: ۱۴۱۷۵۷
                              تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۴
                              تعداد نظرات: ۲ نظر

                              صفحه نخست » سرویس بورس



                              پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران - تهران
                              روزنامه فرانسوی زبان 'لو تان' سوئیس نوشت: دستیابی به توافق هسته ای با ایران با وجود ادامه سیاست های تحریم امریکا علیه این کشور، تاکنون اینقدر نزدیک نبوده است.به گزارش جماران به نقل از ایرنا، روزنامه فرانسوی زبان 'لوتان' چاپ سوییس درگزارشی با عنوان 'ایران در مسیر بازگشت به عرصه بین المللی' با ابراز خوشبینی در مورد دستیابی به توافق جامع هسته ای، می نویسد: 'آلکساندر الدلر' تاریخ نگار فرانسوی معتقد است هنوز مذاکرات دستاوردی نداشته اما به نظر می رسد تلاش ها تا پیش از تابستان به نتیجه رسیده و توافق جامع امضا خواهد شد.
                              'ادلر ' در بیان دلیل این نزدیکی معتقد است: ' حسن روحانی رییس جمهوری ایران که با برنامه احیای مذاکرات به منظور بازگرداندن ایران به عرصه بین المللی انتخاب شد، توانست با لغو بخشی از تحریم ها در کسب رضایت مردم ایران به موفقیت برسد. از این پس مردم انتظار بیشتری دارند و شکست قابل تصور نیست.


                              وی نوشت: پایان بحران میان تهران و واشنگتن که بیش از 30 سال بطول انجامیده و لغو تحریم های تحمیل شده بر جمهوری اسلامی، پیامدهای وسیعی در ایران، سراسر خاورمیانه و فراتر از آن خواهد داشت.


                              این گزارش حاکی است: پس از به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین در نوامبر، دور تازه ای از گفت وگوها در ماه دسامبر گذشته در وین آغاز شد. هیات های شرکت کننده اظهار نظر رسمی نکردند اما نشانه های حسن نیت از سوی هر دو طرف مشخص است. به رغم اقدام کنگره در جهت خنثی کردن تلاش های 'باراک اوباما' رییس جمهوری آمریکا به ویژه در اعمال تحریم های تازه علیه ایران، موارد عدم توافق در حال حل و فصل است. مذاکره کنندگان از مرحله ای که دریچه فرصت نام داشت به همگرایی واقعی منافع رسیده اند و این امر واشنگتن و تهران را به نزدیکی بیشتر به یکدیگر سوق می دهد.


                              این گزارش حاکی است: به طور رسمی، تاریخ نهایی برای انعقاد توافق اول ژوئیه (10 تیر ماه) تعیین شده است اما توافق می تواند قبل از این تاریخ نیز محقق شود. سرمایه گذاران و تجار چشم به این توافق دوخته اند. البته این انتظار تنها به بخش سوخت و صنعت نفت محدود نمی شود.


                              تاریخ نگار فرانسوی با اشاره به این که توسعه زیرساخت ها، فرصت هایی را ایجاد می کند، معتقد است: بازار جدید امیدوارکننده تر از درآمد های نفتی و گازی است و می تواند همه سرمایه گذاری ها را پوشش دهد.


                              'لوتان' افزوده است: کاهش تنش میان ایران و عربستان سعودی، یافتن راه حل برای مسائل عراق و سوریه را تسهیل می کند تا این دو کشور به حاشیه رانده نشوند. این امر همکاری های بیشتر را در مبارزه بهتر با گروه داعش و متوقف ساختن پیشروی آن سبب خواهد شد.


                              روزنامه سوئیسی در بخشی دیگراز این گزارش می نویسد: ایران می تواند در افغانستان و لبنان نقش برقرار کننده صلح ایفا کند. این آرامش در بلند مدت می تواند به نفع فلسطینیان باشد
                              ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

                              نظر

                              • rajabnejad
                                عضو فعال
                                • Jan 2012
                                • 4331

                                #11880
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                پشت پرده خبر انتقال اورانیوم ایران به روسیه




                                نقش و اهمیت سیاست روسیه در پرونده هسته‌ای ایران از ویژگی های گاهاً متمایز برخوردار بوده است. در این میان، برخی تحلیلگران با نگاهی تردیدآمیز به نقش آفرینی روسیه در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران و غرب نگاه کرده و برخی دیگر معتقد به نقش میانجی این کشور درموضوع هسته‌ای کشورمان هستند .
                                به گزارش«تابناک»؛ بعد از اینکه کشورهای مذاکره کننده با ایران از سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه، آلمان) فراتر رفت و سه کشور عضو دائم شورای امنیت ( امریکا،چین، روسیه) نیز به مذاکرات پیوستند، روند مذاکرات با تغییرات مثبت و منفی فراوانی روبرو شد .

                                در این میان نقش روسیه به عنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت که به دلیل تنش با غرب روابط به ظاهر مثبت و سازنده ای با کشورمان دارد از اهمیت بیشتری برخوردار است .

                                روسیه در مذاکرات هسته‌ای با ایران از سه اهرم وتو در شورای امنیت سازمان ملل، نقش آفرینی در روند مذاکرات هسته‌ای با گروه ۱+ ۵ و روابط دوجانبه برخوردار بوده است. شاید بتوان گفت که در این بین رای وتوی روسیه می توانست مهمترین ابزار روسیه برای تاثیر در پرونده هسته ای ایران باشد که این کشور به تمامی قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران رای مثبت داد و تصویب شدند .

                                بنابراین امروز ابزار وتو در دست روسیه کمترین اهمیت را در مذاکرات هسته ای دارد؛ چرا که بعد از توافق هسته‌ای مقدماتی ژنو (بیستم جولای) شورای امنیت تلاشی برای تصویب قطعنامه‌ای جدید علیه ایران انجام نداده است .
                                با این حال در چند ماه گذشته موضوع انتقال مواد هسته‌ای ایران به روسیه، برای چندمین باز مطرح می شود که هر بار مقامات ایرانی به صراحت آن را رد کرده‌اند. اگر به سابقه پرونده هسته ای ایران نگاهی بیاندازیم مشخص می شود که خروج اورانیوم از کشور پیش از این نیز سابقه داشته است .

                                در جدیدترین خبر سازی دیروز خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار خبری به نقل برخی منابع مدعی شد که ایران و آمریکا به توافقی موقت دست یافته‌اند که بر اساس آن قرار است تهران بخش اعظم مواد هسته‌ای قابل استفاده برای ساخت تسلیحات اتمی را به روسیه انتقال دهد .

                                در واقع نگاهی به پیشینه این خبر و مزیت روسها در این اقدام نشان می دهد که علی رغم گفته این خبرگزاری منبع این گونه اخبار به احتمال زیاد دیپلمات های روسی هستند تا بتوانند با تحت تاثیر قراردادن فضای مذاکرات، از توافق هسته ای برای خودشان سود مناسبی کسب کنند .

                                جالب اینکه روس‌ها در منطقه به عنوان صادر کننده اورانیوم شناخته می‌شوند. حال شرایطی را متصور شوید که کشوری به نام ایران می‌خواهد وارد بازار انحصاری این کشور در تولید سوخت و اورانیوم شود و رقیب روسیه شود. طبیعی است که روسیه خواهان این موضوع باشد که ایران از این کشور اورانیوم خود را تأمین نماید .

                                برای مثال قرارداد ایران در سال ۲۰۲۱ با روس‌ها در تأمین سوخت نیروگاه بوشهر به اتمام می‌رسد، در حالی که ایران با توجه به ظرفیت‌ها و مذاکرات اخیر خواهان این است که در سال ۲۰۲۱ خود سوخت نیروگاه بوشهر را تأمین کند. البته ممکن است در آن سال تصمیم بگیرد که همچنان سوخت خود را از روسیه تأمین کند. اما ایران خواهان این است که این تصمیم را در شرایطی اتخاذ کند که ایران خود انتخاب کننده باشد نه اینکه مجبور باشد که حتما با روس‌ها قراداد ببندد و مایحتاج خود را تأمین کند .
                                بنابراین به وضوح مشخص است که روس‌ها از توافقی که به ایران اجازه تأمین سوخت نیروگاه‌های کشورش را بدون نیاز به خارج می‌دهد حمایت نکند .

                                این شرایط باعث می شود که روسیه بدون استقبال از توافقی که ایران توانایی تولید سوخت لازم برای تاسیسات هسته ای بدون وابستگی به روسیه را نپسندد و سعی کند در مسیر مذاکرات چالش ها و یا گاهاً پیشنهادات غیرسازنده نیز استفاده نماید .

                                این موضوع هنگامی شدت پیدا می نماید که فضای امروز نظام بین الملل حاکی از تقابل شدید میان روسیه و غرب بر سر بحران اوکراین می باشد. مشخصا روسیه نمی‌خواهد در حالت تقابلی در مقابل بلوک غرب تنها بماند و با از میان رفتن موضوع هسته‌ای ایران فشارهای تحریمی برای این کشور تشدید شود .

                                شاهد این موضوع نیز بیاینه صریح اخیر وزارت خارجه روسیه بود که اعلام کرد در صورتی که تحریم های آمریکا علیه این کشور تشدید شود، این موضوع می تواند سبب ضربه خوردن روند همکاری های دو کشور در مسائلی همچون سوریه و موضوع هسته ای ایران شود .

                                در واقع با توجه به اینکه ایران بارها خروج اورانیوم از کشور را رد کرده است؛ این گونه اقدامات رسانه ای از سوی روس ها می تواند اولین قدم آنها برای تخریب و به بن بست کشاندن مذاکرات باشد.
                                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X