آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

    #3616
    "آسوشیتدپرس" مدعی شد؛
    آمریکا در پی تعامل هسته ای گسترده تر با ایران است
    یک رسانه غربی با بیان اینکه آمریکا در پی تعامل هسته ای گسترده تر با ایران است، ادعا کرد آمریکا قصد دارد با ارائه طرحی جدید که در آن دامنه حذف تحریمهای ایران بیشتر می شود، ایران را تشویق به توقف غنی سازی اورانیوم کند.
    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از " آسوشیتدپرس" ، آمریکا قصد دارد با ارائه طرحی جدید که در آن دامنه حذف تحریمهای ایران بیشتر می شود، ایران را تشویق به توقف غنی سازی اورانیوم کند.

    به گفته یک منبع غربی، نماینده های آمریکا، چین، انگلیس، فرانسه، آلمان و روسیه قرار است روز 21 نوامبر(1 آذر) در بروکسل دیدار کنند که می تواند مقدمه ای برای از سرگیری مذاکرات هسته ای ایران و گروه1+5 باشد.

    به نوشته این خبرگزاری، خط و خطوط اساسی مذاکرات از سوی گروه1+5 مشخص است و آن این است که در قبال توقف غنی سازی از سوی ایران و توقف فعالیت در سایت فردو و انتقال اورانیوم های غنی سازی شده به خارج از ایران، اروپا و آمریکا اقدام به لغو تدریجی تحریمهای اعمال شده علیه ایران خواهند کرد.

    یک مقام دولتی آمریکا که خواسته است نامش فاش نشود در این خصوص گفت : آمریکا قصد دارد درمذاکرات آتی با حفظ اصول کلی پیشنهادهای قبلی، شکل و شمایل جدیدی به پیشنهاد قبلی اش بدهد تا بتواند از این طریق، آن را برای ایران جذاب تر کند.

    به گفته این منبع، دولت آمریکا قصد دارد با گسترش پیشنهادهای قبلی خود که قرار بود در قبال توقف غنی سازی از سوی ایران، به تدریج تحریمها را حذف کند، دامنه حذف تحریمها و عمق آنها را در بخش صنعت نفت ایران بیشتر کند.

    بر اساس این گزارش، قرار است در قبال پذیرفتن درخواستهای مذکور آمریکا و متحدانش از سوی ایران، آمریکا و اروپا سرعت لغو تحریمهای ایران را بیشتر کنند.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #3617
      برای بقای نظام و تکامل آن، باید سراغ هاشمی و خاتمی رفت/ هاشمی بیاید، بخش زیادی از مسائل ما با غرب و کشورهای منطقه حل می شود


      آنچه الان با آن مواجهیم این است که نظام سه راه پیش رو دارد و هر کدام از این سه راه را می تواند در مواجهه با انتخابات سال آینده برگزیند

      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : الیاس حضرتی در مطلبی با عنوان "هاشمی بیاید یا نیاید" در هفته نامه اصلاحطلب "آسمان" با اشاره به احتمال کاندیداتوری آیت الله هاشمی در انتخابات آینده عنوان کرد: برای بقای نظام جمهوری اسلامی و تکامل و قوت آن، باید سراغ استراتژی اول (حضور اصلاح طلبان در انتخابات) رفت و این کار با حضور یک نفر از بین آقایان خاتمی و هاشمی قابل شکل گیری است.

      بخش هایی از یادداشت حضرتی در ادامه می خوانید:

      * به رغم اینکه ما به عنوان اصلاح طلبان به شیوه برگزاری و نظارت بر امر انتخابات مهم داریم ولی انتخابات در ایران به طور متوسط هر سال برگزار شد و پر شور بوده است.

      * آنچه الان با آن مواجهیم این است که نظام سه راه پیش رو دارد و هر کدام از این سه راه را می تواند در مواجهه با انتخابات سال آینده برگزیند . راه اول این است که که مشارکت حداکثری مردم در اولویت اول با فاصله بسیار زیاد قرار گیرد . در این استراتژی قطعاً باید سراغ عوامل و زمینه هایی رفت که این مشارکت حداکثری را در پی داشته باشد . این ابزار و لوازم چیزی نیست جز انتخابات قانونی و رقابت جدی با حضور قدرتمندترین و با نفوذ ترین شخصیت ها و احزاب در میدان با داوری منصف و اطمینان بخش در یک انتخابات قانونی با حضور جریانات عمده و شخصیت ها قدر یکی از جناح های مهم کشور اصلاح طلبان هستند که در طول سه سال گذشته با مضیقه های فراوان و شدیدی مواجه هستند.

      * درمورد انعکاس نظرات بسیاری از شخصیت های محبوب جامعه نظیر خاتمی رسانه ها با محدودیت مواجه اند. از طرفی تهاجم سنگینی به شخصیت های بزرگ نظام نظیر آقای هاشمی می شود. این دو شخصیت می توانند نقش نقش موثری در بسیج مردمی و حرکت به سمت مشارکت حداکثری داشته باشند.

      * بنابر این اگر واقعاً علاقه مندی به بقای نظام جمهوری اسلامی و تکامل و قوت آن وجود دارد باید سراغ استراتژی اول رفت و زمان زیادی هم نداریم، الان هم دیر شده است اما روزنه هایی وجود دارد که می توانیم به آنها امیدوار باشیم.



      * به اعتقاد من شکل گیری استراتژی اول با حضور یک نفر از بین آقایان خاتمی و هاشمی قابل شکل گیری است.

      * استراتژی دوم اولویت رسیدن کسانی به قدرت است که با مجموع سیاست های حاکم هماهنگ هستند . به اصطلاح امروزی خودی اندر خود و از هر جهت منطبق با جریان حاکم . از دید آنها این انتخاب صالح است . در این روال اصل بر این است که کسانی مثل حداد عادل ، جلیلی، لنکرانی بیایند که مورد وثوق هستند.

      * در سناریوی سوم مشارکت میانی مورد توجه قرار می گیرد. برای رسیدن به این مشارکت حداکثری با حضور افراد محبوب جامعه شکل نگیرد . در این سناریو هدف این است که آقای هاشمی و بخشی از اصلاح طلبان را درگیر ائتلاف اصلاح طلبان نقش اصلی ندارند و بخش هایی از آنها که معتدل ترین و محافظه کارترین نیرو ها هستند به بازی گرفته می شوند در مقابل جناح میانه رو به رهبری هاشمی و اصولگرایان سنتی به رهبری مهدوی کنی یه صورت تمام قد ظاهر می شوند در برابر این ائتلاف کاندیدای دولت قرار می گیرد و قطعاً مشارکت حداکثری را شاهد نخواهیم بود اما مشارکت متوسط شکل می گیرد . در این سناریو خوش بینی های سناریوی اول و نه بدبینی های سناریوی دوم شکل می گیرد .

      * امروز درگیری شدیدی بین دولت و شورای نگهبان که نماد اصولگرایان سنتی است صورت گرفته است.

      * هاشمی شاه ماهی انتخابات است و همین که بگویند او کاندیدا می شود بخش زیادی از مسائل ما با کشور های منطقه از جمله عربستان حل می شود. در مواجهه با غرب نیز موضوع همین طور است و پیام آرامش بخشی به دنیا مخابره می کند . بنا براین احتمال برداشتن این گام از سوی نظام بیشتر است و اگر شرایط به سمت آمدن هاشمی پیش برود هم بخش زیادی از مدیران دوران اصلاحات و حتی اصولگرایان سنتی نیز به کمک او می گویند.

      * هاشمی کادر قوی دارد و خودش مرد بحران هاست، تجربه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نشان می دهد از آذرماه سال جاری انتخابات خودش را به خوبی نشان می دهد و تا پایان دی و اواسط بهمن مشخص می شود، که گروه های مختلف و نظام کدام استراتژی را در پیش می گیرند.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • وحید 20
        ستاره‌دار(98)
        • Mar 2011
        • 29911

        #3618
        ایالات متحده آمریکا مسئله هم تشدید و هم لغو تحریم ها علیه ایران را مورد بحث قرار داد

        دهم نوامبر (شنبه 20 آبان 1391) رادیو صدای روسیه

        به گزاش وب سایت Military.com ، آمریکا روی مسئله امکان پیشنهاد شرایط جدید برای حل "بحران هسته ای" به ایران فکر می کند. این شرایط بسیار بهتر از شرایط قبلی است زیرا که به لغو هر چه زودتر تحریم ها علیه جمهوری اسلامی مساعدت خواهد کرد.

        پیشنهاد جدید شامل متقاعد کردن ایران به مذاکره با اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد است. اگر ایران به مصالحه آماده باشد، ایالات متحده آمریکا به کمک به تسریع لغو تحریمات حاضر خواهد بود.

        اما این ایده هنوز هم به پیشنهاد رسمی دولت آمریکا تبدیل نشد و به عنوان یکی از اقدامات بررسی می شود. در همان زمان ایالات متحده آمریکا مجموعه ای از تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی برای صورتی مورد بررسی قرار گرفته است اگر ایران همچنان به توسعه برنامه هسته ای خود در رژیم کنونی ادامه دهد.
        برگزاری دیدار نمایندگان ایران و شش کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد برای پایان ماه نوامبر در بروکسل برنامه ریزی شده است.
        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

        نظر

        • وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

          #3619
          آمریکا و عربستان یک قرارداد تسلیحاتی به ارزش ۷ میلیارد دلار امضا کردند

          فاطرنیوز: عربستان سعودی یک قرارداد تسلیحاتی به ارزش حدود 7 میلیارد دلار با آمریکا امضا کرد. این قرارداد بیشتر برای تجهیز نیروی هوایی این کشور بسته شده است.



          آبان ۲۰, ۱۳۹۱ بدون دیدگاه چاپ Twitter Facebook

          به گزارش گروه بین الملل پایگاه خبری فاطر، شبکه خبری العالم گزارش داده که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) کنگره این کشور را از امضای قراردادی به ارزش۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای فروش ۲۰ فروند هواپیمای باربری سی-۱۳۰و ۵ فروند هواپیمای سوخت رسان کی سی-۱۳۰ به عربستان مطلع کرد.
          کنگره آمریکا سی روز مهلت دارد تا اعتراض احتمالی خود را به این قرارداد اعلام کند. این قرارداد در پایان این مهلت در صورتی که با اعتراض کنگره مواجه نشود، نهایی تلقی میشود.
          این قرارداد همچنین شامل ۱۲۰ موتور هواپیما و ۲۵ دستگاه «لینک-۱۶» – سامانه تبادل اطلاعات تاکتیکی بین یگانهای نظامی در ناتو- و همچنین قطعات یدکی و آموزشهای ضروری میشود.
          شرکتهای هواپیماسازی «لاکهید مارتین»، شرکت سازنده تجهیزات «جنرال الکتریک» و شرکت «رولز رویس»، که سازنده موتور هواپیماست، بیشترین سود را از این قرارداد میبرند.
          به گزارش خبرگزاری فرانسه، آژانس دفاع و امنیت آمریکا، که صادرات تسلیحات از این کشور را سازماندهی میکند، اعلام کرد: عربستان برای جلوگیری از فرسوده شدن نیروهایش به این هواپیماها نیاز دارد.
          این آژانس تاکید کرد فروش ۲۵ هواپیما به عربستان، موازنه نظامی در منطقه را به هم نخواهد زد.
          عربستان در سالهای اخیر خرید تجهیزات نظامی را آشکارا افزایش داده و اواخر سال ۲۰۱۰ بزرگترین قرارداد تسلیحاتی را با آمریکا امضا کرده است. این قرارداد شامل خرید دهها فروند هواپیما و بالگرد به ارزش حدود ۶۰ میلیارد دلار میشود.
          این قرارداد به خصوص شامل ۸۴ فروند جنگنده بمب افکن اف-۱۵و نوسازی هفتاد هواپیمای دیگر از همین نوع و همچنین ۱۷۸ بالگرد تهاجمی (شامل ۷۰ بالگرد آپاچی و ۷۲ بالگرد بلک هاوک و ۳۶ بالگردای اچ-۶ایی) و دوازده بالگرد سبک آموزشیام دی-۵۳۰ اف میشود. این تجهیزات در مدت پانزده تا بیست سال به عربستان تحویل داده خواهد شد.
          رژیمهای عرب حوزه خلیج فارس در حالی اخیراً، خرید تسلیحاتی از کشورهای غربی مانند انگلیس، فرانسه و آمریکا را افزایش دادهاند، که بسیاری از مسلمانان در جهان، به ویژه فلسطینیهای ساکن نوار غزه، از تأمین نیازهای اولیه زندگی خود عاجزند.
          مقامات انگلیس و فرانسه اخیراً به علت بحران اقتصادی موجود در این کشورها درصدد یافتن بازارهای خارجی برای تامین منابع مالی هستند و در این برنامه رژیمهای عرب حوزه خلیج فارس را از جمله امارات عربی متحد و عربستان بهترین خریداران تسلیحات خود میدانند.
          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #3620
            برای یک سال دیگر:

            رییس جمهور آمریکا وضعیت اضطراری درباره ایران را تمدید کرد


            باراک اوباما ، رییس جمهوری آمریکا، روز جمعه ۱۹ آبانماه ( ۹ نوامبر) قانون وضعیت اضطراری ملی در برابر ایران را که نخستین بار در نوامبر ۱۹۷۹ صادر شد، برای یکسال دیگر تمدید کرده است.

            کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرده است که باراک اوباما در نامه ای به مجلس نمایندگان و سنای آمریکا تصریح کرده است: روابط ما با ایران هنوز به حالت عادی بازنگشته است، و روند اجرای موافقتنامه با ایران در ۱۹، ژانویه ۱۹۸۱، همچنان در جریان است.

            به گزارش رادیوفردا رییس جمهوری آمریکا در ادامه تصریح کرده است که برای یکسال دیگر قانون وضعیت اضطراری ملی را تمدید می کند.

            جیمی کارتر، رییس جمهوری وقت آمریکا، در ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ ، پس از حمله دانشجویان پیرو خط امام به سفارت آمریکا در تهران فرمان وضعیت اضطراری ملی را برای مقابله با تهدید «غیرعادی و فوق العاده» ایران علیه «امنیت ملی، سیاست خارجی و اقتصاد» آمریکا صادر کرد.
            ایران و آمریکا در ۱۹ ژانویه سال ۱۹۸۱ در الجزایر موافقتنامه ای برای پایان دادن به مساله گروگانگیری کارمندان سفارت آمریکا در تهران امضا کردند.

            در حالی باراک اوباما در نامه ای به مجلس نمایندگان و سنای آمریکا از تمدید وضعیت اضطراری ملی در برابر ایران خبر داده است که بر اساس گزارش های منتشر شده، تعدادی از نمایندگان کنگره آمریکا در حال تهیه تحریم های تازه ای علیه ایران است.

            به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، قانونگذاران آمریکایی در حال کار بر روی مجموعه ای از تحریم های جدید و بی سابقه علیه ایران هستند که می تواند جمهوری اسلامی را از انجام معامله تجاری با بسیاری از کشورهای جهان محروم کند. هدف این تحریم ها ترغیب ایران به رفع نگرانی های بین المللی درباره برنامه هسته ای این کشور اعلام شده است.

            طبق این گزارش یکی از دستیاران یک عضو کنگره آمریکا گفته است که این بسته تحریمی محدودیتهای مالی و تجاریای را برای ایران در نظر گرفته است، «مجموعه کاملی از تحریمها» علیه جمهوری اسلامی است.

            این در حالی است که وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه، ۱۸ آبانماه، ۱۷ فرد و نهاد دولتی در ایران را به دلیل آنچه که مشارکت در سانسور، نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوانده شده، مورد تحریم قرار داده است.

            وزرات خزانه داری آمریکا گفته است، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانده نیروی انتظامی، جانشین فرمانده بسیج و شرکت ملی نفت ایران از جمله افراد و نهادهای مورد تحریم هستند.
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #3621
              عضو تیم مذاکره کننده هسته ای:

              خط سازش میخواهد انتخابات را به رفراندوم علیه رهبر تبدیل کند

              مهدی محمدی یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هستهای٬ از وضع تحریمهای بیسابقه علیه ایران پیش از انتخابات خبر داد و گفت تیم احمدینژاد در پی رابطه با آمریکا است.


              آقای محمدی این مطلب را در گفتگو با سایت محافظه کار «برهان» وابسته به «متجمع رسانه ای اطلس» بیان کرده است.


              به گزارش دیگربان، مهمترین گفته های وی به این شرح است:


              ● ارزیابی بنده این است که برای سوق دادن جمهوری اسلامی به سمت تغییر محاسبه، طرف غربی در حال تدارک یک بستهٔ تحریم بیسابقه قبل از انتخابات ریاست جمهوری است.

              ● به عقیده آمریکاییها، اگر خط سازش در فضای داخلی ایران شفاف شود، انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ به یک رفراندوم تبدیل خواهد شد. لذا طرف آمریکایی به دنبال رساندن این پیغام به گوش مردم ایران است.

              ● جریان انحراف و فتنه در حال علنی کردن دیدگاههایشان دربارهٔ خط سازش {با آمریکا} هستند.


              ● پیشبینی میشود حرف اول آنها {جریان انحرافی} این باشد که محاسبات منطقهای نظام را قبول ندارند.


              ● مجموعه گروهها و جریانهایی که میخواهند انتخابات را به رفراندوم علیه رهبری تبدیل کنند، به این نتیجه رسیدهاند که این مهم تنها زمانی امکانپذیر است که شکاف اجتماعی، حول موضوع سازش، به وجود آید.

              ● شکاف سیاسی حول موضوع سازش یا مقاومت، همیشه در چند سال گذشته، وجود داشته، ولی مهم این است که این شکاف اجتماعی باشد؛ یعنی ما در وضعیتی قرار بگیریم که سازش به عنوان مطالبه عمومی مطرح شود و جامعه تنها راه حل مشکلات را تعدیل محاسبات و امتیازدهی به غرب تلقی کند.


              ● مهمترین مشکل جریان انحراف نیز برای پیشبرد خط سازش آن است که این جریان، در حوزه طبقه محروم، دچار بحران کارآمدی است و جامعه علی العموم مشکل اقتصادی را محصول سوءتدبیر دولت میداند تا محصول تحریم. ضمن اینکه اساساً حتی اگر مشکل از بیرون هم باشد، مردم تحرک لازم از جانب دولت را احساس نمیکنند.


              ● همچنین در حوزه طبقه متوسط نیز مهمترین نکته جریان انحراف، بحران اعتبار است. احمدینژاد تصور میکند که اگر از گفتمان روشنفکری استفاده نماید و ادبیات خود را به ادبیات جریان فتنه نزدیک کند، قادر خواهد بود بدنه اجتماعی آن جریان را جذب کند. این در حالی است که احمدینژاد حتی اگر روشنفکرانهترین، سازشکارانهترین و لیبرالترین شعارهای ممکن را هم بدهد، آن بدنه اجتماعی هرگز مشروعیت سیاسی او را نخواهند پذیرفت.


              ● جریان انحراف در حال کاشتن و آبیاری کردن درختی است که قادر به چیدن میوه آن نخواهد بود. میوه درخت سازش را اگر هم قرار باشد کسی بچیند، آن جریان فتنه است.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #3622
                معاون اول قوه قضائیه تلویحا عنوان کرد:

                احمدی نژاد میخواهد رهبر را عامل مشکلات معرفی کند

                ابراهیم رئیسی، معاون اول قوه قضائیه از تلاش «دشمنان» جمهوری اسلامی برای معرفی علی خامنهای٬ به عنوان عامل مشکلات موجود کشور خبر داد و تیم احمدینژاد را جریانی «فاسد» دانست.

                وی به نکاتی در این زمینه اشاره کرد که به وضوح بدین معنی است که تیم دولت و محمود احمدی نژاد در پی آن هستند که مشکلات کشور را متوجه آقای علی خامنه ای کنند.


                به گزارش سایت «رسا» آقای رئیسی روز پنجشنبه (۱۸ آبان) در همایش وعاظ کشور در قم گفته «دشمنان» با تحریمها قصد دارند «بیکاری» و «نارضایتی» در جامعه ایران را گسترش دهند.


                وی افزوده «عدم فروش نفت کشور»، «واریز نشدن پول به حساب کشور» و «عدم توان لازم در جهت تهیه کالاهای اساسی» بیکاری و نارضایتی مردم و نخبگان را در پی خواهد داشت.


                رئیسی اضافه کرده است: «یکی از اقدامات دشمنان در جهت کم رنگ کردن نقش ولایت فقیه در کشور آغاز جنگ روانی در جهت ایجاد ناامیدی از آینده نظام و مسؤولین در بین مردم از سوی رسانهها است.»


                به گزارش دیگبربان، این عضو مجلس خبرگان رهبری از تیم احمدینژاد با عنوان جریانی «فاسد» نام برده که با «ایجاد نارضایتی عمومی و تن دادن به مذاکره با آمریکا در حال انجام فعالیتهای خود است.»


                به نظر میرسد جناحی از طرفداران آقای خامنه ای در جناح راست معتقدند احمدینژاد با دامنه زدن به بحرانهای اقتصادی قصد دارند مسوولیت وضعیت نابسامان فعلی را متوجه آقای علی خامنه ای کنند.


                این دسته از محافظهکاران همچنین میگویند احمدینژاد با بحرانی کردن شرایط اقتصادی ایران تلاش میکند رهبر جمهوری اسلامی را «وادار» به قبول مذاکره با آمریکا کند.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #3623
                  باراک اوباما دست به کار شد
                  طرح جدید رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران


                  در حالی که در روزهای اخیر تحریم های از سوی دولت و کنگره آمریکا علیه ایران افزایش یافته است خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای آمریکایی میگوید که دولت باراک اوباما گزینه جدیدی را در قبال مذاکرات هستهای با ایران بررسی میکند.


                  به گزارش رادیو فردا بنا بر این خبر، در چارچوب این پیشنهاد جدید، در صورت همراهی تهران با متوقف کردن بخشهایی از فعالیتهای هستهای خود، غرب نیز حاضر خواهد شد با سرعتی بیشتر از آن چه در پیشنهادهای پیشین درج شده بود فشار تحریمها را کاهش دهد.


                  این مطلب را مقامهای آمریکایی که نخواستهاند نامشان فاش شود روز شنبه ۲۰ آبان به آسوشیتدپرس گفته و افزودند که این گزینه یکی از چندین گزینهای است که پیش از آغاز دور بعدی مذاکرات با ایران در دست بررسی است.


                  به گفته این مقامات، در این گزینه از ایران خواسته میشود تا غنیسازی اورانیوم با خلوص بالا را متوقف کند، ذخیره فعلی اورانیوم خود را به خارج از کشور بفرستد، و فعالیتها در تأسیسات زیرزمینی فردو را به حال تعلیق درآورد.


                  در صورت همکاری ایران با این موارد، آمریکا و اروپا نیز تعهد خواهند کرد تا از شدت تحریمهای خود علیه صادرات نفت ایران و دیگر حوزهها بکاهند.


                  به گفته این مقامات، در پیشنهاد جدید، سرعت کاسته شدن از فشار تحریمها در مقایسه با پیشنهادهای مطرحشده در مذاکرات پیشین بیشتر در نظر گرفته شده است.


                  جزئیات این گزینه پیشنهادی جدید هنوز نامعلوم است، اما به گفته این مقامهای آمریکایی، چارچوب آن به گونهای تنظیم شده که «این طور القا نکند که هیچ یک از طرفین در برابر دیگری کوتاه آمده است».


                  بنا بر این گزارش، با توجه به شکست دورهای متعددی از مذاکرات هستهای، تنظیمکنندگان متن این پیشنهاد جدید کوشیدهاند تا مفاد آن را برای ایران بیشتر از پیش جذاب کنند.


                  به گفته این مقامات، تهیهکنندگان این متن در عین حال سعی کردهاند تا این پیشنهاد حالتی پیدا نکند که گویا تهران به خاطر سرپیچیهای مداوم خود از همراهی با خواستههای غرب، هماینک اجر و پاداشی به دست میآورد.


                  سرپیچیهای تهران از توقف برنامه هستهای تاکنون به افزایش مداوم تحریمها علیه ایران انجامیده و در آخرین اقدام، قانونگذاران آمریکایی روز جمعه اعلام کردند که در حال تنظیم بسته تحریمی جدیدی علیه ایران هستند که در صورت تصویب، دایره تجارت غیرنفتی ایران را با محدودیت شدیدی روبهرو میکند.


                  در همین روز باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، فرمان وضعیت اضطراری در برابر ایران را که نخستین بار در نوامبر ۱۹۷۹ صادر شد، برای یک سال دیگر تمدید کرد.


                  یک روز پیش از آن نیز وزارت خزانهداری آمریکا ۱۷ فرد و نهاد دولتی در ایران را به دلیل آن چه مشارکت در سانسور، نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوانده شده، تحریم کرد.


                  دور جدید مذاکرات هستهای میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است ماه آینده در تهران برگزار شود.


                  مشابه این طرح را نیز سال پیش مقامات روسی به تهران ارائه کرده بودند. روس ها طبق طرح گام به گم قصد داشتند در ازای همکاری ایران و رفع یک ابهام بخشی از تحریم ها علیه ایران حذف شود.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #3624
                    انتقاد شدید جمهوریخواهان از اوباما

                    چرا خبر حمله جت های ایرانی به پهپاد آمریکایی را سانسور کردید؟


                    جمهوریخواهان آمریکا پس از افشای حمله ایران به یک پهپاد شناسایی آمریکا در آب های خلیج فارس ، دولت اوباما را به باد انتقاد گرفتند.


                    به گزارش عصر ایران ” ریک ویلیامسون ” مشاور سیاست خارجی میت رامنی نامزد شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در این باره به روزنامه محافظه کار وال استریت ژورنال گفت:”از نظر من دلیل خاصی وجود داشته که این خبر تا ۸ نوامبر منتشر نشده است.”


                    وی می افزاید:” من فکر می کنم دلیل عدم افشای این خبر تا یک هفته پس از وقوع حمله کاملا سیاسی بوده چون دولت اوباما نمی خواسته در بحبوحه انتخابات در این باره مورد پرسش قرار بگیرد.”


                    وال استریت ژورنال می نویسد : طبق پروتکل های سیاسی آمریکا نامزد انتخابات ریاست جمهوری رقیب رییس جمهور از ماه سپتامبر گزارش هایی روزانه و منظم اطلاعاتی دریافت می کند تا در جریان امور باشد ،اما این خبر تا زمان اعلام رسمی آن از سوی پنتاگون در اختیار رامنی قرار نگرفته است.


                    گفتنی است پنتاگون روز پنج شنبه (۸ نوامبر) و درست یک هفته پس از حمله ایران به یک پهپاد متجاوز آمریکایی در آب های خلیج فارس ، این خبر را اعلام کرد و روز گذشته این خبر به تایید وزیر دفاع ایران نیز رسید.


                    همچنین “شان هانیتی ” از تحلیلگرهای محافظه کار آمریکا روز پنج شنبه در مصاحبه ای با شبکه فاکس نیوز آمریکا اقدام دولت اوباما در عدم انتشار خبر حمله به ایران به پهپاد آمریکایی را ” سرکوب حقیقت ” دانست و افزود خون مردم آمریکا باید به خاطر این سانسور خبری به جوش بیاید.


                    این تحلیلگر محافظه کار آمریکایی این موضوع را با حادثه حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی لیبی در ۱۱ سپتامبر سال جاری مقایسه کرد.


                    گفتنی است جرج لیتل سخنگوی پنتاگون در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره انگیزه های سیاسی از افشای دیر هنگام این خبر ، با رد این فرضیه گفته است که محدودیت های موجود درباره افشای اطلاعات طبقه بندی شده و محرمانه باعث ایجاد تاخیر در انتشار این خبر شده است.


                    طبق اعلام وزارت دفاع آمریکا و تایید مقامات مسئول در ایران ، این حمله در ۱ نوامبر و درست ۵ روز پیش از روز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اتفاق افتاده است ، در حالی پنتاگون خبر آن را ۸ نوامبر دو روز پس از برگزاری انتخابات اعلام کرده است.


                    این تاخیر یک هفته ای شائبه هایی درباره دلایل و انگیزه های سیاسی عدم اعلام این خبر برانگیخته است ، به ویژه آنکه یکی از مهم ترین زوایای مورد انتقاد دولت اوباما از سوی میت رامنی نامزد رقیبش، مسایل مربوط به سیاست خارجی و امنیت ملی و اهمال وسستی دولت اوباما در مقابل دولت های مخالف آمریکا از جمله ایران بوده است.
                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #3625
                      ادعای پناهندگی فرزند ژنرال اسرائیلی به ایران +عکس
                      پایگاه خبری صهیونیستی دبکا ساعتی پیش خبری را از روی خروجی خود حذف کرد که حاوی اطلاعات مهمی در خصوص یکی از ژنرالهای امنیتی این رژیم بوده است.


                      به گزارش جهان به نقل از اوباما، براساس این خبر که ساعاتی پیش در دبکا فایل منتشر و پس از دقایقی حذف شده است، این پایگاه خبری مدعی شده که شنبه هفته گذشته یکی از فرزندان ژنرالهای ارشد رژیم صهیونیستی از طریق مرز زمینی شمالی مناطق اشغالی، خود را به نیروهای حزب الله رسانده و خود را تسلیم آنان کرده است.



                      براساس این گزارش، این فرزند ژنرال اسرائیلی که ظاهراً به دین اسلام نیز مشرف شده، طی هفتههای اخیر مرتباً از سوی خانواده خود تهدید به قتل میشده است.


                      این پایگاه خبری صهیونیستی در ادامه افزود: هنوز مشخص نیست که فرزند این مقام امنیتی اسرائیلی به ایران منتقل شده یا خیر. چرا که احتمال دارد به خاطر تهدیداتی که برای وی مطرح است، وی با پناهندگی به ایران برخی اطلاعات را که دامنه و عمق آن هنوز مشخص نیست در اختیار مقامات ایرانی قرار دهد.


                      جدایی و فرار فرزندان ژنرالهای اسرائیلی از خانوادههایشان بواسطه جنایات ضدانسانی مقامات این رژیم در قبال مردم فلسطین، موضوعی است که جهان پیش از این نیز شاهد آن بوده است.


                      میکو پلد فرزند "متی پلد" از ژنرالهای ارشد رژیم صهیونیستی، با فرار از سرزمینهای اشغالی در سال 2007، فعالیتهایی علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد که تاکنون نیز ادامه یافته است.


                      وی در کتابی با عنوان "فرزند ژنرال"، ضمن اشاره به جنایات غیرانسانی رژیم صهیونیستی، فلسطینیان را همچون یهودیان در داشتن وطن محق دانست و بر تشکیل دولت فلسطین تاکید کرد.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #3626
                        آمریکا هم به طرفداران استراتژی «بیشتر-بیشتر» پیوست

                        پيشنهاد جدید دولت اوباما در مذاکرات هستهای



                        مصالحه بیشتر از سوی ایران در قبال کنار گذاشتن سریع تحریمهای نفتی از جمله مفاد این پیشنهاد است

                        دنیایاقتصاد- مرجان توحیدی: آخرین ماه پاییز، موقعیت پرترافیکی برای برنامه هستهاي ایران خواهد بود. در حالی که نمایندگان ایران و آژانس انرژی اتمی قرار است اواخر آذر درباره موضوعات فنی برنامه هستهاي کشورمان در تهران به مذاکره بنشینند، اعضای شش قدرت جهانی هم قرار است اول آذر ماه در بروکسل جمع شوند تا درباره نحوه تداوم مذاکرات سیاسی بین ایران و گروه 1+5 در سال آینده میلادی گفتوگو کنند، البته بدون حضور ایران.



                        در کنار این ترافیک دیپلماتیک، باز هم رسانههاي خارجی و این بار خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی خبر داده است که دولت این کشور بنا دارد به منظور پیشگیری از ناکامی در مذاکرات هستهاي و بی نتیجه ماندن آن، رویکردی را انتخاب کند که هیچ یک از طرفین مجبور به تسلیم در برابر خواستههاي دیگری نشوند.

                        این خبرگزاری البته توضیح نداده است که فحوای این پیشنهادها چه خواهد بود، بلکه تنها اشاره کرده که مضمون این پیشنهاد کاهش هرچه سریعتر تحریمهاي اقتصادی در مقایسه با آن چیزی است که پیشتر به ایران پیشنهاد داده شده است؛ آن هم در صورتی که ایران خیلی بیشتر از آن چیزی که تاکنون درباره اش مذاکره کرده است، حاضر به دادن امتیازات هستهاي شود.

                        این خبرگزاری در عین حال یادآور شده است که مبنای مقدماتی این مذاکره، توقف غنیسازی اورانیوم ،خروج اورانیوم 20 درصد از ایران و تعطیلی سایت غنیسازی فردو است.

                        این خبرگزاری در عین حال خبر داده که ممکن است حتی برای یافت یک راهحل مذاکرات مستقیمی بین ایران و آمریکا صورت بگیرد اگرچه این مذاکرات قطعا تا سه ماه آینده برگزار نخواهد شد.

                        از دیدگاه آسوشیتدپرس، مرجع پیشنهادهای جدید به ایران دولت آمریکا خواهد بود.

                        این در حالی است که چندی پیش روزنامه گاردین و خبرگزاری رویترز هم در گزارشهایی جداگانه درباره پیشنهادهای جدید اروپا و کشورهای غربی به ایران در آستانه از سرگیری مذاکرات با ایران خبر داده بودند. مذاکراتی که پس از بهار سال 91 کلید آن زده شده و ایران و شش کشور سه دور (در استانبول، بغداد و مسکو) با یکدیگر گفتوگو کردند.

                        در آستانه از سرگیری دور جدید این گفتوگوها پیشنهادهای جدیدی هم با هدف به نتیجه رسیدن مذاکرات البته از منابع غیررسمی ارائه میشود. هرچند ایران اعلام کرده به این پیشنهادهاي غیررسمی توجهی نمیکند.

                        اولین مرجع این پیشنهادها دیپلماتهاي اروپایی و کشورهای غربی اعلام شده بودند.

                        با نگاهی به پیشنهادهایی که آسوشیتدپرس مطرح کرده، این نکته دریافت میشود که پیشنهادهای آمریکا تقریبا مشابه همان پیشنهادهایی است که خبرگزاری رویترز آن را به نقل از کشورهای غربی مطرح کرده بود که مبنای آن بر استراتژی «بیشتر –بیشتر» استوار بود.

                        منظور از این استراتژی این است که در ازای طرح تقاضاهای بزرگ که به گفته برخی دیپلماتهاي غربی ممکن است فراتر از توقف، تعطیلی و انتقال (اورانیوم) باشد، بخشی از تحریمها برداشته شود.

                        البته باز هم مشخص نشده بود که کدام تحریم ها لغو خواهد شد.

                        اما آنچه واضح است این است که ایران همواره اعلام کرده است که موضوع تعلیق کامل غنیسازی را نخواهد پذیرفت.

                        حتی ایران این موضوع را به عنوان یکی از شروط خود در جریان مذاکرات با شش کشور در بغداد مطرح کرده بود.

                        در مقابل اعضای شش قدرت جهانی هم شروطی را برای ایران تعیین کردند؛ از تعلیق غنی سازی اورانیوم تا انتقال اورانیوم 20 درصد ایران به خارج و تعطیلی سایت فردو.

                        دقیقا همان موضوعی که اکنون آسوشیتدپرس میگوید به عنوان مقدمه طرح دولت آمریکا مطرح شده و جواب ایران هم به این پیشنهادها روشن بوده است.

                        ایران تنها حاضر شده است تا درباره تعلیق غنی سازی اورانیوم 20 درصدی مذاکره کند آن هم در ازای تعلیق تحریمها. موضوعی که بعید است آمریکا یا طرفهاي غربی با آن موافقت کنند.

                        چه این خبرگزاری تاکید کرده در ازای کنار گذاشتن تحریمهاي نفتی، آمریکا مصالحه بیشتری از ایران را میخواهد. خبرگزاری فارس به نقل از آسوشیتدپرس، نوشته است که جزئیات پیشنهاد بالقوه آمریکا همچنان نامشخص است، اما فرض بر این است که قراردادی تنظیم شود که به دو طرف ایران و 1+5 اجازه می دهد تا از تسلیم شدن در برابر خواستههاي یکدیگر دوری کنند.


                        بر اساس این گزارش، یک مقام غربی گفت که مذاکره کنندگان ارشد آمریکا، انگلیس، چین، فرانسه، آلمان و روسیه توافق کردهاند 21 نوامبر (اول آذر) در بروکسل با یکدیگر به عنوان مقدمهای برای ازسرگیری احتمالی مذاکرات با ایران در اوایل سال آینده دیدار کنند.

                        تا آن زمان آمریکا نیز ممکن است تحریمهای جدید و بیسابقه علیه اقتصاد ایران را بررسی کند که قانونگذاران کنگره در حال کار کردن روی آن طبق گفته مشاوران و افراد دستاندرکار تدوین پیش نویس این تدابیر هستند.

                        دو تن از سناتورهای آمریکا در طرح جدیدی از تحریمها که به کنگره ارائه کردهاند،
                        بنا دارند داراییهاي ایران در خارج از کشور را بلوکه کرده و البته ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی، صنعتی و کالاهای مصرفی را هم تصویب کنند.

                        به این ترتیب علاوه بر نفت، اکنون بخش صنعت و کشاورزی هم ممکن است که با تحریم مواجه شود. این خبرگزاری همچنین مینویسد: مبنای مقدماتی هر راه حل از طریق مذاکره روشن است:

                        تحریمهای آمریکا، اروپا و دیگر تحریمهاي بینالمللی در صورتی رفع خواهد شد که ایران غنی سازی اورانیوم را متوقف کند، ذخایر موجود اورانیوم ( با غنای بالا) را از کشور خارج کرده و عملیاتها در فردو را تعلیق کند.

                        به گزارش ایسنا، به گفته مقامات آمریکایی اینکه ایران تاکنون از پذیرش این رویکرد خودداری کرده، باعث شده است آمریکا به راههایی برای تغییر شکل این پیشنهاد فکر کند تا آن را برای ایران جذابتر کند بدون آنکه مصالحه جدیدی را ارائه کند. این مقامات به دلیل آنکه مجاز به صحبت علنی در این باره نبودند از اشاره به نامشان خودداری کردند. بر اساس این گزارش، دولت آمریکا آنچه را خودداری ایران از عمل به تعهدات هستهایاش میخواند، تنها دلیل این «بن بست» میداند، اما مقامات آمریکایی میگویند که دولت آمریکا در حال بررسی پیشنهادی بسط داده شده است که کنارگذاشتن سریعتر و عمیقتر تحریمهای نفتی و دیگر تحریمها را شامل شود.
                        این گزارش میافزاید: اما از این تحریمها زمانی عقب نشینی میشود که تهران با مصالحههای بیشتری از آنچه درباره برنامه غنیسازی خود به آن اشاره کرده است، موافقت کند. این گزارش حاکی است دولت اوباما همچنان به راه حل دیپلماتیک متعهد است و گزینه نظامی را باید تنها به عنوان آخرین دستاویز بررسی کرد.

                        احتمال مذاکره مستقیم آمریکا و ایران چقدر است؟

                        خبرگزاری آسوشیتدپرس در بخش دیگر گزارش خود به راهکار مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا برای یافتن یک راه حل جدید اشاره میکند، موضوعی که تا به حال ایران واکنش مثبتی به آن نداشته است. به ویژه آنکه پس از طرح این موضوع از سوی محمود احمدینژاد انتقاداتی هم وارد شد. منتقدین همواره تاکید میکنند که در صورت مشاهده تغییر رویکرد در رفتار آمریکا حاضر به مذاکره هستند. آسوشیتدپرس در این باره مینویسد: یک مقام آمریکایی میگوید: در حالی که اوباما دوباره به عنوان ريیسجمهور انتخاب شده است، دولت با گفتوگوی مستقیم با تهران به عنوان بخشی از مذاکرات گستردهتر که شامل گروه بزرگ قدرتهای جهانی است باز برخورد خواهد کرد؛ در صورتی که با این مذاکرات امید بیشتری برای یک راهحل از طریق مذاکره وجود داشته باشد.

                        مقام یاد شده که به علت مجاز نبودن به صحبت علنی درباره این موضوع خواست نامش فاش نشود، افزود که با این حال گفتوگوی مستقیم در سه ماه آینده بسیار بعید به نظر میرسد؛ زیرا دولت آمریکا هیچ تمایلی را از سوی ایران مشاهده نمیکند.

                        تایید دور بعدی مذاکرات ایران و آژانس توسط سلطانیه

                        نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی برگزاری دور بعدی مذاکرات ایران و آژانس در 23 آذر ماه را تایید کرد.

                        علیاصغر سلطانیه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بیانیه سخنگوی آژانس درباره مذاکرات ایران و آژانس در 13 دسامبر (23 آذر) با تایید این بیانیه افزود: ایران و آژانس در ادامه مذاکرات قبلی، دور دیگری از مذاکرات را 23 آذرماه در تهران برگزار میکنند.

                        گیل تودر، سخنگوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از این اعلام کرد: آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران توافق کردهاند که در تاریخ 13دسامبر مذاکرات بیشتری در تهران داشته باشند.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #3627
                          ایران خواهان جلوگیری از عضویت مجدد آمریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل شد

                          ایران از اعضای سازمان ملل متحد خواسته است که با عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر این سازمان مخالفت کنند.

                          انتخابات شورای حقوق بشر سازمان ملل قرار است ۲۲ آبان (۱۲ نوامبر) برگزار شود.



                          دور روز پیش از برگزاری این انتخابات، سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام ایران خواستار مخالفت اعضا سازمان ملل با عضویت مجدد آمریکا در شورای حقوق بشر شده است.


                          رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است که آمریکا صلاحیت لازم را برای عضویت مجدد در این شورا ندارد.


                          شورای حقوق بشر سازمان ملل ۴۷ عضو دارد و هر ساله با برگزاری انتخابات، یک سوم اعضای جدید این شورا به مدت سه سال دیگر انتخاب میشوند.


                          آقای مهمانپرست در آستانه این انتخابات گفته است که "آمریکا به اعتراف بسیاری از سازمانهای بین المللی خود از ناقضین حقوق بشر در محدوده سرزمینی و خارج از مرزهای خود است در حالی که قطعنامه تأسیسی شورای حقوق بشر تنها به کشورهایی اجازه عضویت در این شورا را میدهد که دارای پرونده روشن و مثبت حقوق بشری باشند."


                          شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مهم ترین سازوکار بینالمللی حقوق بشری در جهان است. نظارت بر اجرای مفاد منشور حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل متحد مهمترین وظیفه این شورا است که مقر آن در شهر ژنو قرار دارد.


                          این سازمان از حدود یک سال و نیم پیش گزارشگر ویژه ای را مامور بررسی وضعیت حقوق در ایران کرده است.

                          احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران، طی گزارشهایی به این شورا از "وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران" ابراز نگرانی کرده است.


                          ایالات متحده آمریکا شماری از نهادها و مقامهای ایرانی را به دلیل آنچه که دخالت آنها در نقض حقوق شهروندان ایرانی میخواند، تحریم کرده است.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #3628
                            آسوشیتدپرس: بررسی پیشنهاد جدید هستهای به ایران در آمریکا

                            خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامهای آمریکایی میگوید که دولت باراک اوباما گزینه جدیدی را در قبال مذاکرات هستهای با ایران بررسی میکند.


                            بنا بر این خبر، در چارچوب این پیشنهاد جدید، در صورت همراهی تهران با متوقف کردن بخشهایی از فعالیتهای هستهای خود، غرب نیز حاضر خواهد شد با سرعتی بیشتر از آن چه در پیشنهادهای پیشین درج شده بود فشار تحریمها را کاهش دهد.


                            این مطلب را مقامهای آمریکایی که نخواستهاند نامشان فاش شود روز شنبه ۲۰ آبان به آسوشیتدپرس گفته و افزودند که این گزینه یکی از چندین گزینهای است که پیش از آغاز دور بعدی مذاکرات با ایران در دست بررسی است.


                            به گفته این مقامات، در این گزینه از ایران خواسته میشود تا غنیسازی اورانیوم با خلوص بالا را متوقف کند، ذخیره فعلی اورانیوم خود را به خارج از کشور بفرستد، و فعالیتها در تأسیسات زیرزمینی فردو را به حال تعلیق درآورد.


                            در صورت همکاری ایران با این موارد، آمریکا و اروپا نیز تعهد خواهند کرد تا از شدت تحریمهای خود علیه صادرات نفت ایران و دیگر حوزهها بکاهند.


                            به گفته این مقامات، در پیشنهاد جدید، سرعت کاسته شدن از فشار تحریمها در مقایسه با پیشنهادهای مطرحشده در مذاکرات پیشین بیشتر در نظر گرفته شده است.


                            جزئیات این گزینه پیشنهادی جدید هنوز نامعلوم است، اما به گفته این مقامهای آمریکایی، چارچوب آن به گونهای تنظیم شده که «این طور القا نکند که هیچ یک از طرفین در برابر دیگری کوتاه آمده است».


                            بنا بر این گزارش، با توجه به شکست دورهای متعددی از مذاکرات هستهای، تنظیمکنندگان متن این پیشنهاد جدید کوشیدهاند تا مفاد آن را برای ایران بیشتر از پیش جذاب کنند.


                            به گفته این مقامات، تهیهکنندگان این متن در عین حال سعی کردهاند تا این پیشنهاد حالتی پیدا نکند که گویا تهران به خاطر سرپیچیهای مداوم خود از همراهی با خواستههای غرب، هماینک اجر و پاداشی به دست میآورد.


                            سرپیچیهای تهران از توقف برنامه هستهای تاکنون به افزایش مداوم تحریمها علیه ایران انجامیده و در آخرین اقدام، قانونگذاران آمریکایی روز جمعه اعلام کردند که در حال تنظیم بسته تحریمی جدیدی علیه ایران هستند که در صورت تصویب، دایره تجارت غیرنفتی ایران را با محدودیت شدیدی روبهرو میکند.


                            در همین روز باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، فرمان وضعیت اضطراری در برابر ایران را که نخستین بار در نوامبر ۱۹۷۹ صادر شد، برای یک سال دیگر تمدید کرد.


                            یک روز پیش از آن نیز وزارت خزانهداری آمریکا ۱۷ فرد و نهاد دولتی در ایران را به دلیل آن چه مشارکت در سانسور، نقض حقوق بشر، حمایت از تروریسم و ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خوانده شده، تحریم کرد.


                            دور جدید مذاکرات هستهای میان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار است ماه آینده در تهران برگزار شود.

                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #3629
                              خرازی: دولت احمدینژاد برگریزان نظام بود/وزارت خارجه این روزها وزارت تبلیغات و تشریفات شده است
                              سیاست - صادق خرازی نماینده اسبق ایران در سازمان ملل در گفت و گو با تجارت فردا تعبیر برگریزان نظام را برای دولتهای نهم و دهم مناسب عنوان کرد.

                              «متاسفانه این روزها شاهد فقر مدیریت در کشور هستیم.» این اظهارات به صادق خرازی تعلق دارد. دیپلماتی که معتقد است حذف نیروهای لایق و کارآمد در عرصههای مختلف سختافزاری و نرمافزاری فرصتهای کلان و اساسی را از مردم ایران سلب کرده است.

                              نماینده اسبق ایران در سازمان ملل متحد که منتقد سیاستهای دولت در عرصههای اقتصادی و دیپلماسی است، میگوید: «با رویهای که در پیش گرفته شده است نیروهای لایقی که میتوانستند تعیین کننده باشند امروز خانهنشین شده اند.

                              افرادی که حرفی برای گفتن داشتند دیگر در عرصه حضور ندارند؛ یا بالاجبار از بدنه اجرایی حذف شدهاند و یا جذب بخش خصوصی خارج از کشور شدهاند.» وی که تعبیر برگریزان نظام را برای دولتهای نهم و دهم مناسب میداند، یادآوری میکند: «این دولت از همان آغاز کار موجب بروز مشکلاتی در کشور شد که در همان زمان هم بعضی از خردمندان و خیرخواهان کشور تذکر دادند اما کو گوش شنوا؟»

                              ***
                              * مناسبات امروز نظام بینالملل برپایه مولفههایی چون دیپلماسی اقتصادی قابل ارزیابی است. از دیدگاه جنابعالی ایران تا چه اندازه توانسته است از این اهرم برای برقراری و بهبود روابط با دیگر کشورها استفاده کند؟

                              اقتصاد یک عامل و فاکتور بسیار مهم در فرآیند مناسبات خارجی و دیپلماسی و کسب منافع حداکثری کشورهاست. اما اینکه ما تا چه اندازه توانستهایم از این اهرم در روابطمان با دیگر کشورها استفاده کنیم نکته بسیار مهم و ادعای گزاف و بزرگی است که نیاز به ارزیابی دارد.

                              ما هنوز نمیتوانیم مدعی باشیم که با دیپلماسی از زیانها و بحرانهایمان در روند تحریمها جلوگیری کرده باشیم چه برسد به بهرهگیری از فرصتهای اقتصادی. در سیاست خارجی بیتردید اقتصاد میتواند و باید در مقیاس کلان خود هم فرصت باشد و هم تهدید که متاسفانه در کشور ما اقتصاد جنبه تهدیدی خود را بیشتر اعمال میکند.

                              * برخی بر این باور هستند که مشکلات اقتصادی که این روزها گریبانگیر کشور شده است ناشی از اعمال تحریمهاست. شما نیز این دیدگاه را قبول دارید؟ آیا سیاستهای ما به گونهای بوده است که بتوانیم با یک دیپلماسی اقتصادی قوی تحریمها را خنثی کنیم؟

                              پاسخ به این سوال صرف بحثی جامعتر از فرآیند دیپلماسی را به خود معطوف میسازد. ما باید بیش از پرداختن به موضوع دیپلماسی به ارزیابی منطقی از شیوه و نحوه مدیریت کلان کشور توجه داشته باشیم. یک مدیر شایسته میتواند سیاست بد را نیز به شکل درخور توجهی مدیریت کند.

                              کشور ما این روزها گرفتار بحران مدیریت است و نمیتواند مدعی باشد که از ظرفیتها و پتانسیلهای خود به نحو مناسبی استفاده کرده است. ایران یک کشور با موقعیت ویژه اقتصادی است اما با تحقق آمال و آرزوهایش فاصله بسیاری دارد.

                              * شما به مشکلات مدیریتی کشور اشاره کردید. آیا این مشکلات صرفاً در رابطه با موضوعات اقتصادی است یا مباحث دیگری را هم دربر میگیرد؟

                              در هر کشوری مدیریت نقش اصلی و تعیینکنندهای هم در هدایت منابع و استراتژی توسعه و هم مدیریت بحران دارد. ایران کشوری است که طی سه، چهار دهه گذشته بحرانهای مختلفی را سپری کرده است.

                              جنگ، تحریم، مقابله با محدودیتهای بینالمللی، استیلای استقلال ملت ایران در دوره انقلاب و قطع ید از نفوذ خارجی که در تمام این موارد توانست با یک مدیریت قابل قبول و منسجم بر بحرانها فائق آید و در تمام عرصههای صنعتی و اقتصادی از یک کشور صرف مصرفکننده در تکنولوژی به یک کشور تولیدکننده در عرصه های هایتک و تک تبدیل شود.

                              توفیقاتی که ملت ایران در طول 34 سال گذشته به دست آورده است تنها با برخورداری از مدیریت منسجم به دست آمده است اما متاسفانه ما این روزها شاهد فقدان مدیریت صحیح در همه عرصههای ملی و بومی هستیم.

                              حذف نیروهای لایق و کارآمد در عرصه های مختلف یکی از مهمترین و تلخترین حوادث سیاسی معاصر است گام برداشتن در مسیر توسعه همهجانبه با فقدان آگاهی و سختافزاری و نرمافزاری به دست نمیآید و جمعبندی و نتیجهاش آن میشود که فرصتهای کلان و اساسی از مردم ایران گرفته شود.

                              در عرصه اقتصاد، فرهنگ، صنعت و دیپلماسی نیروهای لایقی که میتوانستند تعیینکننده باشند امروز بالاجبار خانه نشین شدهاند. نیروهای باکفایتی که کارنامه درخشان و آمیخته با توفیقات ارزشمندی را به همراه دارند و حرفی برای گفتن داشتند یا دیگر در عرصه حضور ندارند یا بالاجبار از بدنه مدیریت عالی اجرایی کشور حذف شدهاند.

                              پدیده فرار مغزها فرآیند تلخی است که به همه دستاندرکاران این هشدار را میدهد که بیشتر مراقبت کنند. تذکرات تمام خردمندان و خیرخواهان نیز در همین رابطه بوده است.

                              متاسفم که بگویم این پدیده حذف نیروی انسانی در دولت نهم و دهم تا از همان آغاز کار این دولت موجب بروز مشکلاتی کلان در کشور شد که در همان زمان هم بعضی از تذکرات جدی خردمندان و خیرخواهان کشور در همین راستا بود تذکراتی که به دولت و شخص رئیس آن داده شد که این روش برگریزان مدیریت در کشور را رقم میزنید

                              * دولتیها دستهای پنهان را در ناکارآمد بودن سیاستهایشان تاثیرگذار میدانند. این دستهای غیبی و پنهانی چیست و چرا فقط این دولت را شامل شده است؟

                              این حرفها دیگر خریدار ندارد. سیاست فرار به جلو است که بعد از هفت، هشت سال حضور در قدرت برای فرار از پاسخگویی مطرح میکنند. هر کاری شده است نتیجه رفتار و سیاستهای ایشان است. آنها هر کاری که خواسته اند کرده اند و انجام داده اند و پس از دخل و تصرف در همه امور حالا این حرفها را میزنند. این غزلها و شعرهایی که میخوانند خیلی شنونده ندارد.

                              * بحثی وجود دارد مبنی بر اینکه در تعریف همان موضوع کارآمدی مدیریت که شما به آن اشاره کردید ما میتوانستیم هم به غنیسازی 20 درصد بپردازیم و هم با یک مدیریت اقتصادی مناسب از تاثیرگذاری تحریمها جلوگیری کنیم.

                              ما میتوانستیم بهتر از وضعیت فعلی باشیم. من نمیتوانم به شما بگویم که ما میتوانستیم به غنیسازی 20 درصد برسیم یا نه اما قطعاً میتوانستیم از تنشها و تحریمها بکاهیم.

                              هرچند در دولتهای پیشین از تحریمها جلوگیری شد اما اینک خوب است بررسی شود چه عناصر و عواملی موجب شد که کشور گرفتار این وضعیت شود که با تغییر مدیریت دولت و اعمال سیاستها و سلیقه ها شرایط اینگونه شد. گفتمانها تغییر کرد. رفتارها و هنجارهای جدیدی جایگزین گفتمان تنشزدایی شد.

                              به قول خودشان به گفتمان بازدارندگی تبدیل شد این در حالی است که گفتمان بازدارنده نیاز به یک عقبه و قدرت مضاعف داشت و دارد. ما از قدرت مضاعف برخورداریم اما به کار بردن قدرت مضاعف در استراتژی بازدارنده در حد و اندازه آقایانی که شعار میدادند نبود. به اعتقاد بنده ما میتوانستیم بسیار بهتر از این عمل کنیم اما آقایان با این استراتژی اشتباه کار را به پیش بردند و وضعیت کشور را به اینجا کشاندند.

                              * با این اوصاف پیشبینی میکنید کشورهای غربی در سیاستهای آیندهشان از در مذاکره با ایران وارد شوند یا اقدام به تشدید تحریمها کنند؟

                              بالاخره آنها سیاستشان مهار ایران است.

                              آنها هدفشان کاستن از توان و انرژی پدید آمده از نیروهای ملی و بومی و خودی است هدفشان مهار ملت ایران است و متاسفانه به دلیل فقدان شناخت و آگاهی حضرات تا حدی هم موفق شدهاند.

                              مساله انرژی هستهای مساله ملی ماست و طبیعی است که مدیریت همه موضوعات اتمی هم در سبد ظرفیت ملی تعریف شود. برای کاستن از تهدیدات بحث اتمی کشور نیازمند یک بازنگری است و باید تحولات و دگردیسی که منطبق با اهداف کلان نظام است به وجود آید. باید وضعیتی ایجاد شود تا کسانی که میخواهند مذاکره کنند، بتوانند با یک پشتوانه قوی وارد بحث شوند.

                              * به این موارد اشاره میکنید؟

                              همین علامتهایی که در مورد تاثیر تحریمها مطرح شده است. درست است که تحریمها زندگی مردم ایران و بخشی از صنایع را هدف قرار داده است اما بیشتر از آنکه تحریم به صنایع ما ضربه بزند جنگ روانی خودساخته ای است که توسط برخی افراد درست شده است و متاسفانه در حال تاثیرگذاری است.

                              به طور مثال در رابطه با بحث ارز بیشتر مشکلات ما به جای آنکه ناشی از گرانی ارز باشد به دلیل رفتار دوگانه و تناقض در مدیریتهاست. بر همین اساس معتقدم باید یک دگردیسی در عرصه سیاست مدیریتی ایران ایجاد شود. به ویژه در مدیریت اقتصادی و نحوه مقابله با بحران تحریمها.

                              * شما به مواضعی که در رابطه با اثرگذاری تحریمها مطرح شده است، اشاره کردید. در خلال همین اعلام مواضع اینگونه عنوان شد که دلیل تاثیرگذاری تحریمها به دلیل نبود رابطه با برخی از کشورهای غربی چون آمریکاست؟

                              در اوضاع و احوال فعلی کشور اگر ما بخواهیم به سمت برقراری رابطه با آمریکا حرکت کنیم و مشکلاتمان را در پس مذاکره با آمریکا قابل مرتفع شدن بدانیم یکی از فجایع سیاسی در تاریخ کشور را رقم زدهایم. با تلاش برای مذاکره با آمریکا نهتنها دستاوردی به دست نمیآوریم بلکه تحریمها و فشار مضاعفی را بر کشور وارد کردهایم ...اگر چه برخی تلاش کردهاند علائم و دیدگاههایی را به خارج از کشور انتقال دهند که به نفع مصالح ملی کشور نبود و این امر تاثیر نامناسبی بر مذاکرات هستهای ایران با غرب دارد.

                              بنابراین پیش از آنکه رابطه با آمریکا و نرمالیزیشن با آمریکا صورت گیرد، که به اعتقاد بنده از آن گریزی نیست باید به مباحث دیگری نیز توجه شود. اینکه ایران و آمریکا دارای ظرفیتهای گستردهای در مناسبات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی هستند اما پیش از برقراری مجدد روابط با ایالات متحده باید دگردیسی در سیستم مدیریت صورت گیرد.

                              بدون تغییر در ساختار مدیریتی کشور هرگونه تلاش برای مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا منتج به آن میشود که نظام سلطه از طریق آمریکا قدرت بیشتری را به ما تحمیل کند؛ لذا من که طرفدار حل مناقشات و تنازعات ایران و آمریکا هستم توصیه نمیکنم در این مقطع زمانی مذاکراتی از سر سازش و نیاز صورت گیرد تا آنها کف دست ما را بخوانند و تحریمهای ما را بیشتر کنند.

                              * در کل چشمانداز روابط ایران و آمریکا را چگونه ارزیابی میکنید؟

                              ایران و آمریکا کشورهای بزرگ و تاثیرگذاری هستند و امیدوارم با روی کار آمدن دولت جدید در کاخ سفید و تحولات سیاسی آتی ایران و انتخاباتی که مردم آن را شکل میدهند یک فضای گفتمان منطقی میان دو کشور به وجود آید. یعنی ما شاهد یک رفتار معقول و جمعبندی قابل قبولی از برقراری روابط با آمریکا باشیم که منافع مردم ایران را تامین کند.

                              * سرنوشت برنامههای هستهای ایران پس از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا را چطور میبینید؟ اوباما بارها گفته است که تمایلی برای اعلان جنگ به ایران ندارد و ترجیح میدهد از گزینه کمهزینهتر تحریمها استفاده کند.

                              اتفاقاً این سیاست اوباما بیشتر به ضرر ما است. ضربات این شیوه مقابله با ایران بسیار بیشتر از جنگ است. باید کاری کرد که ماشین تحریم غرب علیه کشور ما متوقف شود و رفتار منطقی ایران توسعه و افزایش پیدا کند.

                              ما باید در چند جبهه کارهای مختلفی صورت دهیم تا اعتمادسازی مجددی به وجود آید. ایران کشور بسیار مهمی در سطح منطقه است و هر دولتی که در آمریکا به روی کار آید در تحقق خواستههای ژئوپولتیک منطقهایاش نیاز به ایران دارد.

                              بدون ایران ایجاد کمربند امنیتی در خاورمیانه محال و غیرممکن است. بدون ایران ظرفیتسازی در مسائل خاورمیانه و حل مشکلات این منطقه امکانپذیر نیست. نقد کردن این شرایط و موقعیت بسیار مهم است و ما باید به دنبال انجام آن باشیم.

                              اما در رابطه با سرنوشت برنامه هستهای ایران پس از ادامه حضور اوباما به عنوان رئیسجمهور آمریکا نیز باید گفت در طول سالهای آینده باید به این برنامه علاوه بر پروسه بودن به عنوان یک پروژه هم نگریست.

                              برنامه هستهای ایران در شرایط بحران پروژه است و در مدیریت بحران یک پروسه. در شرایط فعلی چه نیازی هست که ما بخواهیم دامنه مشکلاتمان را با مباحث هستهای گستردهتر کنیم. مسائل هسته ای میتواند به جای آنکه پاشنه آشیل ایران باشد ضریب امنیتی کشور را بالاتر ببرد و ضریب اعتمادسازی کشورمان را افزایش دهد. متاسفانه تاکنون مباحث هستهای ایران نتوانسته است برای ما ایجاد امنیت کند، توانافزایی کند و توان ملی ایرانیها را در مذاکره و گفتوگو بالاتر ببرد.

                              * یکی از مشکلات فعلی سیاست خارجی ما نیز چند صدایی در بحث دیپلماسی است که در بحث هستهای نیز بسیار نمود داشته است.

                              چندصدایی در سیاست خارجی یکی از اشتباهات استراتژیک ماست.

                              * در سالهای اخیر ما شاهد موضعگیریهای تمام مسوولان و مقامات دولتی و نظامی کشور در مباحث هستهای هستیم. از نمایندگان تا مدیران مجلس تا فرماندهان دستگاههای نظامی و انتظامی، از مدیران کلان دستگاه سیاست خارجه کشور تا مسوول دفتر برخی از مسوولان، در حوزه سیاست خارجی کشور موضعگیری میکنند اما اشخاص صاحب نظری چون دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان ترجیح میدهند در این میانه سکوت پیشه کنند.

                              این موضوع از همان بحران مدیریتی ناشی میشود که به آن اشاره کردم. در مسائل ملی که به منافع ملت ایران ارتباط پیدا میکند هرگونه تعدد دیدگاه و پارادوکس خطرناک است. باید توجه داشت که یک استراتژی واحد آن هم از زبان و اندیشه رهبر انقلاب به عنوان رهبر عالی کشور و اجرای آن توسط دولت و در نهایت تبعیت همه ما از ملزوماتی است که رعایت آن ضروری است. در بحث منافع ملی چندصدایی بودن قابل قبول نیست.

                              * چندصدایی که به آن اشاره شد در بخشهای کوچکتری از دستگاه اجرایی کشور نیز قابل مشاهده است. به طور مثال صدایی که از دستگاه دیپلماسی شنیده میشود همآوا با دولت نیست. ما در بحث رابطه با آمریکا و زمزمههایی که این روزها شنیده میشود این موضوع را به وضوح مشاهده میکنیم.

                              اینگونه موضعگیریها وزارت خارجه را بیخاصیت کرده است و طبیعی است اگر وزارت خارجه بیخاصیت شود تبدیل به وزارت تبلیغات و تشریفات میشود. متاسفانه وزارتخانهای که قدرت مانور و چانهزنی داشت تبدیل به دستگاهی اینچنین شده است. نیاز است تا در درازمدت تحولی شگرف در وزارت خارجه به وجود آید و با مدیریت مناسب کشور را از این وضعیت خارج کنند.

                              * میخواهم به موضوع انتخابات آمریکا بازگردم. اگر جمهوریخواهی چون میت رامنی در مسند اجرایی این کشور حضور مییافت چه نتایجی برای ایران به دنبال داشت. برخی معتقدند ریاستجمهوری اوباما برای ایران ثمری در بر نداشت.

                              میت رامنی یکی از تندروترین چهره های سیاسی حزب جمهوریخواه آمریکاست.

                              اما قطعاً آمریکاییها افراد خردمند زیادی دارند و میتوانستند مشورتهای مورد نیاز را به وی ارائه دهند.

                              خوشبختانه میت رامنی رئیسجمهور آمریکا نشد و از مواضع وی میتوان داوری کرد که با ریاستجمهوری این فرد وضع مناسبات آمریکا و ایران بدتر میشود.

                              مسلماً ایران ظرفیت ویژهای دارد که هر کسی به روی کار آید ناچار است که با این ظرفیتها کنار آید. حتی با حضور میت رامنی در کاخ سفید نیز جمهوریخواهان ناچار بودند با گزینه ایران کنار آیند.

                              * میت رامنی سیاست اوباما را ادامه میداد یا مانند دوران ریاستجمهوری بوش گزینههای نظامی را به روی میز میآورد؟

                              معمولاً روسای جمهوری آمریکا در یکی دو ماه نخست اقدام به تدوین استراتژی خود میکنند و در آن زمان است که ما میتوانیم اظهارنظر کنیم.

                              * به هر حال موضوع ایران در تعدادی از مناظرههای انتخاباتی آمریکا مطرح شده بود؟

                              موضوع ایران یکی از مهمترین موضوعات سیاست خارجی آمریکا بوده و هست.

                              اکنون میشود به تاریخ مناسبات دو کشور مراجعه کرد. در هفتدوره گذشته انتخابات ریاستجمهوری آمریکا ایران مهمترین مساله نامزدان ریاستجمهوری بوده است اما باز هم میگویم که تا زمان مشخص نشدن دکترین سیاست خارجی آمریکا نمیتوان در این زمینه اظهارنظر کرد.

                              * سوالم را اینطور مطرح میکنم با توجه به سیاستهای جمهوریخواهان در قبال ایران فکر میکنید آمریکاییها بحث تنش با ما را همچنان در دستور کار خود داشته باشند.

                              حتماً همینطور است اما میتوان به صفحه شطرنج سیاسی به گونهای نگریست که با بازی برد-برد در رفتار رقیب تعدیل و منطق پدید آورد، ما نه دوست دائمی داریم و نه دشمن دائمی ما منافع ملی دائمیمان را بایست در نظر بگیریم.

                              * ممکن است رئیسجمهور جدید آمریکا از موضع مقامات اسرائیلی که خواهان جنگ با ایران هستند، حمایت کند؟

                              موضعگیریهای مقامات اسرائیلی بیشتر به یک جوک شبیه است. آنها میدانند که کوچکترین حرکتشان با واکنش شدید ایران مواجه میشود. قدرت اسرائیل در برابر ایران مانند یک ظرف شیشهای در برابر ظرف فلزی است.

                              * خیلیها میگویند با حضور هر یک از کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مکفارلین دومی در راه است. یعنی همان بحث گفتوگوهای مستقیم ایران و آمریکا؟

                              مکفارلین گفتوگوهای پنهانی بود. این روزها دیگر کسی پنهانی مذاکره و گفتوگو نمیکند. ما اگر بخواهیم با آمریکا پای میز مذاکره بنشینیم به صورت آشکار اقدام خواهیم کرد.

                              * اما گفته میشود که این روزها آقای ولایتی در حال مذاکره با آمریکاییهاست. شما آن را تکذیب میکنید؟

                              بله، این خبر شایعه ای بیش نیست.

                              اگر ایران زمانی بخواهد با آمریکاییها گفتوگو کند در روز روشن آن را انجام میدهد نه به صورت پنهانی. باور و روش و سلیقه مقام معظم رهبری کاملاً روشن و شفاف است. برخی با اینگونه شایعات اهداف دیگری را دنبال میکنند.

                              ماجرای گفتوگوی با آمریکا برای کسی نان و آب نمیشود و نخواهد شد آن کسانی که اینگونه شایعاتی را دنبال میکنند به دنبال نام و نان هستند.

                              * دستور کار مذاکرات ایران و آمریکا تحولات کشورهای دیگری چون عراق و افغانستان خواهد بود یا مسائلی که به طور مستقیم ایران و آمریکا را دربرمیگیرد؟

                              ایران و آمریکا دارای موقعیت بینالمللی و منطقهای هستند. هر دو کشور ورای مرزهای سیاسی خود تاثیر و تاثر دارند.

                              پرونده مناسبات دو کشور خیلی قطور است. ایران و آمریکا اگر از بستر تنشزدایی به گفتمان و عادیسازی مناسباتی برسند موضوعی نیست که در پرونده مناسبات دو کشور به عنوان همکاری پیرامونی در آن گنجانده نشود.

                              ایران یک کشور عرب منطقه نیست ایران، ایران است، ایرانیان حاملان مسوولیتهای فراتاریخی خود هستند. نمیتوان بدون هیچ زمینهای موضعگیری کرد.

                              * منظورم بحثهایی مانند هستهای است که این روزها ایران و آمریکا را درگیر خود کرده است؟

                              به طور حتم این موضوع هم در دستور مذاکرات دو طرف خواهد بود. معتقدم مذاکرات ایران و آمریکا به صورت یک بسته پیشنهادی خواهد بود. موضوعات مورد نظر با توجه به مباحث منطقهای و جهانی مطرح میشود و ظرفیت گفتوگوها براساس آن سنجیده میشود اما اینکه بدون دستور کار و توافق باشد اینطور نیست.

                              صرف مذاکره که مشکلی را حل نمیکند. مذاکره باید برای یک هدف مشخص باشد تا به یکسری توافقات دست پیدا شود.

                              * فکر میکنید صرف نظر از اینکه چه کسی رئیسجمهور آمریکا شود این عقلانیت در دکترین کلان سیاست خارجی آمریکا وجود داشته باشد تا بدون پیششرط با ایران مذاکره شود؟

                              فکر میکنم اگر کار به بخش کارشناسی دستگاه سیاست خارجی آمریکا سپرده شود افراد حرفهای وجود دارند که مشورتهای مورد نظر را در اختیار فرد منتخب قرار دهند.

                              * یعنی بحث رابطه با ایران را در دستور کار قرار میدهند؟

                              همینطور است.

                              * شما واقف هستید که در سال جاری و گذشته روابط ایران با برخی از کشورها چون انگلیس و کانادا نیز کاهش پیدا کرد. با این وجود فکر میکنید بحث رابطه با آمریکا به سامان برسد؟

                              این دو بحث از یکدیگر متفاوت هستند. بحث کاهش رابطه با انگلیس به دلیل رفتار اشتباه هیات حاکمه این کشور بود. البته این موضوع چندان مهمی نیست، زمانی که کشور بتواند سیاست خارجی خود را در یک فرآیندی تعریف کند این مباحث نیز به راحتی حل و فصل میشود. ایران دارای ظرفیت ژئوپولتیک، ژئواستراتژیک و ژئواکونومیک است و این کشورها از خیر رابطه با ایران نمیتوانند در میان مدت و بلندمدت نیز بگذرند.

                              * ما چند روز پیش هم شاهد توقیف اموال سفارت ایران در کانادا به نفع یکی از شهروندان آمریکایی بودیم؟

                              این موضوع هم نشاندهنده ضعف دستگاه سیاست خارجی ایران بود.

                              * برخی معتقدند تنشهای این روزهای ایران و غرب همان مثال بارز هویج و چماق است. ما شاهد بودیم که تنها چند روز پیش از ابراز تمایل گروه 1+5 برای ادامه مذاکره با ایران کشورهای اروپایی تحریمهای یکجانبه خود علیه ایران را تشدید کردند.

                              این امور نشاندهنده آن است که ما در فرآیند مذاکره با 1+5 موفقیتی نداشتهایم. سیاست خارجی ایران در مدیریت گفتوگوهای خود با 1+5 دستاوردی نداشت و تنها به تبادل نظر پرداخت. آنها کار خودشان را کردهاند و ما نیز کار خودمان را کردهایم و به هیچ نتیجهای هم نرسیدهایم.

                              * یعنی این چند دور مذاکره برای ما ثمری نداشته است؟

                              خیر، ثمری نداشته است و بیشتر حرف و تهدید بوده است و تصمیم عینی در کار نبوده است. برای همین میگویم که باید یک مدیریت منسجم و قوی در مسائل ملی وجود داشته باشد. اگر ما استراتژی گفتوگو را در پیش گیریم تمامی کشورها برای مذاکره با ایران به صف میایستند.

                              * عملکرد تیم مذاکرهکننده هستهای را چطور میبینید؟

                              من مصلحت نمیدانم و علاقهای هم ندارم در این زمینه اظهارنظر کنم.

                              * اگر ما بخواهیم به غنی سازی 20 درصد ادامه دهیم آیا پرونده هستهای ایران مجدداً در سازمان ملل مطرح میشود؟

                              حتماً همینطور خواهد بود. ما باید مذاکرات جامعی را در مناسبات خودمان با آمریکاییها و غرب در دستور کار قرار دهیم.

                              اگر یک بسته پیشنهادی باشد در قالب این بسته پیشنهادی میتوانیم تمامی مباحث مورد نظرمان را بگنجانیم از جمله مشکلات پرونده هستهای کشورمان. داشتن اورانیوم 5/3 درصد و یا مقداری کمتر و بیشتر از آن نهتنها مفهوم تهدید نمیدهد بلکه به معنای ایجاد آرامش نیز است.

                              ما باید مسائلمان را شفافتر دنبال کنیم و به دنبال ایجاد ابهام نباشیم. به عبارت دیگر در گفتوگوهایمان جدیتر باشیم.

                              اگر به این مباحث عمل کنیم و به جای تبادل مجهولات، دیپلماسی کارآمدی را دنبال کنیم و به ارائه ایده بپردازیم، میتوانیم به موفقیت دست یابیم.

                              همانطور که در سالهای گذشته به آن دست پیدا کرده بودیم. البته ادبیات امروز دنیا با ادبیات آن روز دنیا متفاوت است.

                              ژئوپولتیک امروز دنیا با ژئوپولتیک آن سالها فرق میکند. نمیتوان تمام کاسه و کوزهها را بر سر این دولت بشکنیم و آنها را محکوم کنیم و مذاکره کنندگان را مورد نقد قرار دهیم.

                              صحنه دیپلماسی صحنه جنگ ذهنهاست و اگر ما میتوانستیم با چنین ابزاری مذاکرات خودمان را جدیتر دنبال کنیم موفقتر میشدیم. آن روزی که ما بحث هولوکاست را مطرح کردیم و یا در موضوعاتی که به ما ارتباطی نداشت دخالت کردیم، قسمتی از توان ملی کشور را در قبال حل و فصل مشکلاتمان با جهان از دست دادیم.

                              این موضوعات ایران را محدودتر کرد چرا که جامعه جهانی درگیر یکسری شعارها و مسائل خاص خودش است. ما با یک نظام سلطهای سر و کار داریم که از نظام و مکانیزم قدرت میخواهد استفاده لازم را ببرد و حرف خود را به کرسی بنشاند.

                              خب حالا اگر در این فرآیند ما خوب عمل کنیم، رقیبمان را بشناسیم، دستش را بخوانیم و صحنه به صحنه از عملکردش آگاه باشیم نهتنها در بحث هستهای بلکه در موضوعات دیگر هم موفق خواهیم بود.

                              ایران عراق یا لیبی و پاکستان و افغانستان نیست. ایران کشوری است با موضوعات جهانی خودش. با عقبه بینالمللی و تاثیرگذار. به تحولات سوریه بنگرید. سوریه با پشتوانه تهران توانسته تا الان ادامه دهد و بعد از ایران نیز با حمایت روسیه و چین. این نشاندهنده قدرت و توانایی ایران است.

                              در عراق هم همینطور. آمریکاییها صدام را از قدرت به زیر کشیدند اما ایرانیها توانستند مدیریت بحران را در عراق به دست گیرند و این موضوعی است که آمریکاییها هم به آن اذعان دارند. حل بحران امنیتی در عراق با خواهش آمریکاییها از ایران صورت گرفت. سقوط طالبان در بغداد و شمال افغانستان یعنی فرماندهی ایران. همه کشورها این موضوع را میدانند اما موضوع اصلی اینجاست که آیا این موقعیتها میتوانست به صورت مناسبتری مدیریت شود. بله، حتماً میتوانست اینگونه باشد.

                              به اعتقاد بنده بحث 20 درصد یا 5/3درصد موضوعات فرعی در مذاکرات ایران و غرب است. موضوع اصلی فهم و درک این پیچیدگیهاست. البته مذاکرهکنندگان باید در مورد آن صحبت کنند و نه من. دنیای سیاست دنیای بده و بستان است. دنیای عقلانیت و رفع بحران است. کشورهایی هستند که در جنگند و با مذاکره خطرات جنگ را دفع میکنند.

                              فرانسویها ضرب المثلی دارند در مورد ناپلئون که میگوید: «هیچ چیز غیرممکنی در دستان ناپلئون وجود ندارد.» من هم میگویم: «هیچ چیز غیرممکنی نیست که ایرانیها از عهده حل و فصل آن برنیایند.» یا به قول آمریکاییها «همه چیز ممکن است و هیچ چیز غیرممکن نیست.» اما اینکه چگونه بتوان به این هدف رسید نیازمند مذاکراتی حرفهای است.

                              * شما در صحبتهایتان اشاره کردید که از دخالت در اموری که به ما مربوط نیست خودداری کنیم. میتوانم سوال کنم که منظور جنابعالی چه مواردی است؟ حمایت از بومیان کانادا که این روزها در راس سیاستهای مقامات دولتی قرار گرفته است از دسته این امور است؟

                              ابتدا اینکه معتقدم ما میتوانیم با هر فردی مذاکره کنیم. با مذاکره و گفتمان است که ما میتوانیم به آنچه میخواهیم دست پیدا کنیم. اما حضور بومیان کانادا در ایران واکنش مناسبی به اقدامات دولت کانادا نیست و اقدام مقابله به مثلی تلقی نمیشود. ما باید بر روی گزینه بیداری و آگاهی مردم سرمایهگذاری کنیم.

                              باید شرایطی را فراهم کنیم که تعدادی از نمایندگان کنگره کانادا و یا آمریکا به ایران بیایند و واقعیتهای کشورمان را ببینند. یکی از مشکلات ما با غرب شناخت انتزاعی این کشورها از ایران است. شناخت این کشورها از ایران با دوربین و چشم کسانی است که به دنبال فروپاشی نظام سیاسی ایران هستند.

                              قرار بود چند روز پیش تیمی از اتحادیه اروپا به ایران بیاید. خب اشتباه بود که اقدام به لغو این سفر کردند. باید درها را باز کرد. باید اجازه داد به ایران بیایند و با واقعیاتها آشنا شوند. اما در مورد اقدام دولت کانادا برای تقلیل مناسبات با ایران نیز باید گفت یک دولت نمیتواند تصمیم اشتباه بگیرد و هزینه آن را به مردم و دولتهای بعدی تحمیل کند. در مورد کانادا هم همینطور است.

                              خانمی که وزیر دفاع کانادا با او ازدواج کرده است با استفاده از زنانگی خودش در هیات حاکمه کانادا نفوذ کرده و منویات خود را به کرسی نشانده است. مگر دولتی که حاکم میشود صاحب یک کشور است. دولتی که بر سر کار میآید مدیر یک کشور است.

                              حالا که وضعیت روابط ما با دولتهای آمریکا و کانادا به این شکل درآمده است باید درهای کشور را به روی مردم این کشورها بگشاییم. اگر فکر میکنید این افراد جاسوس هستند سیستم اطلاعاتی کشور را قدرتمندتر کنیم. اینکه ما مدام نگران حضور مردم کشورهای دیگر باشیم درست نیست.

                              * همزمان با بسته شدن سفارت کانادا اینطور عنوان شد که بسیاری از کشورهای دیگر هم میخواهند سفارتخانههایشان را در ایران تعطیل کنند و یا با حداقل امکانات به فعالیت بپردازند؟

                              یکی از دلایل کاهش نیروهای سفارتخانههای خارجی در ایران کاهش رابطه اقتصادی این کشورها با مااست.

                              شما فکر میکنید الان انگلیسیها از کاهش مراوده با ایران خشنودند و خواهان استمرار آن هستند من اینطور گمان نمیکنم. البته من اتفاقی را که منجر به کاهش رابطه با انگلیس شد قبول ندارم.

                              کاریکاتوری که به راه انداختند در تقلید از واقعه 13 آبان بود که البته در این زمینه هم من حرفهای خاص خودم را دارم. متاسفانه در حوزه سیاست خارجی اشتباهات بسیاری مرتکب شدهاند


                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #3630
                                بسته پیشنهادی جدید آمریکا به ایران که در نشست دور بعدی مذاکرات ارائه می شود : به سرعت تحریم ها را برمی داریم، اگر... / این پیشنهاد بسیار برای ایران جذاب است

                                آسوشیتدپرس، از قول مقامات آمریکایی در این گزارش اعلام کرده است که تدوین یک رویکرد تازه در باره مذاکرات آینده هستهای کشورهای گروه ١+٥ با ایران، در چهارچوب تلاشهای آمریکا برای پیشگیری از شکست دور بعدی مذاکرات با ایران است.


                                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : خبرگزاری آسوشیتدپرس، به نقل از مقامات دولتی آمریکا امروز فاش ساخت که دولت آمریکا در حال بررسی رویکرد تازهای در گفتگوهای هستهای قدرتهای بزرگ با جمهوری اسلامی میباشد.

                                به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ بر اساس این رویکرد تازه، در صورتیکه جمهوری اسلامی ایران گام مهمی را در جهت شفافیت و اطمینانسازی بر نامه هستهایاش بردارد، تحریمهای اقتصادی علیه این کشور به بسرعت رفع خواهد شد.

                                آسوشیتدپرس، از قول مقامات آمریکایی در این گزارش اعلام کرده است که تدوین یک رویکرد تازه در باره مذاکرات آینده هستهای کشورهای گروه ١+٥ با ایران، در چهارچوب تلاشهای آمریکا برای پیشگیری از شکست دور بعدی مذاکرات با ایران است.

                                این مقامات همچنین گفتهاند که این رویکرد تازه آمریکا یکی از چند گزینهای است که پیش از آغاز دور بعدی مذاکرات ارائه خواهد شد.

                                به گفته این مقامات، در این گزینه از ایران خواسته میشود تا غنیسازی اورانیوم با خلوص بالا را متوقف کند، ذخیره فعلی اورانیوم خود را به خارج از کشور بفرستد، و فعالیتها در تأسیسات زیرزمینی فردو را به حال تعلیق درآورد.

                                در صورت همکاری ایران با این موارد، آمریکا و اروپا نیز تعهد خواهند کرد تا از شدت تحریمهای خود علیه صادرات نفت ایران و دیگر حوزهها بکاهند.

                                به گفته این مقامات، در پیشنهاد جدید، سرعت کاسته شدن از فشار تحریمها در مقایسه با پیشنهادهای مطرحشده در مذاکرات پیشین بیشتر در نظر گرفته شده است.

                                جزئیات این گزینه پیشنهادی جدید هنوز نامعلوم است، اما به گفته این مقامهای آمریکایی، چارچوب آن به گونهای تنظیم شده که این طور القا نکند که هیچ یک از طرفین در برابر دیگری کوتاه آمده است.

                                بنا بر این گزارش، با توجه به شکست دورهای متعددی از مذاکرات هستهای، تنظیمکنندگان متن این پیشنهاد جدید کوشیدهاند تا مفاد آن را برای ایران بیشتر از پیش جذاب کنند و در عین حال، به گفته این مقامات، تهیهکنندگان این متن در عین حال سعی کردهاند تا این پیشنهاد حالتی پیدا نکند که گویا تهران به خاطر سرپیچیهای مداوم خود از همراهی با خواستههای غرب، هماینک اجر و پاداشی به دست میآورد.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X