آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #5866
    خاویر سولانا مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کنگره آمریکا، ریاض و تل آویو را موانع اصلی برقراری توافق بین ایران و آمریکا دانست و تاکید کرد که مذاکره و دیپلماسی تنها راه حل و فصل مناقشه هسته ای است.

    به گزارش ایرنا، سولانا در جدیدترین مقاله خود که در پایگاه اندیشکده آمریکایی ˈپروجکت سیندیکیتˈ منتشر شده، با موفقیت آمیز توصیف کردن آخرین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 در ژنو برغم منتشر نشدن جزییات گفتگوها و ابراز خوش بینی در مورد آینده روابط تهران و غرب راه ایران برای ایجاد پیشرفت های دائمی در روابط خود با غرب را دراز دانست.

    مذاکره کننده ارشد سابق گروه 1+5 ادامه داده است: آشتی بین تهران و غرب و در صدر آنها بهبود روابط ایران و آمریکا تبعات ژئوپولیتیک مثبتی برای خاور میانه خواهد داشت اما علاوه بر ایران بازیگران استراتژیک دیگری هم مطرح هستند.

    سولانا رژیم صهیونیستی را یکی از موانع اصلی برقراری توافق ایران و آمریکا دانست و در تشریح آن افزود: در آستانه شروع مذاکرات ژنو، ˈبنیامین نتیانیاهوˈ نخست وزیر اسراییل در ˈکنستˈ (پارلمان رژیم صهیونیستی) اعلام کرد که احتمال حمله نظامی پیشگیرانه به تاسیسات هسته ای ایران هنوز از بین نرفته است. برنامه هسته ای جمهوری اسلامی اولویت نخست سیاست خارجی نتیانیاهو است.

    سولانا در ادامه از ریاض به عنوان مانع دیگر بر سر راه توافق بین ایران و آمریکا نام برد و نوشت: عربستان سعودی تحت حاکمیت سنی ها، یک قدرت منطقه ای است که بیش از سایرین به طور مستقیم با دولت شیعه ایران بر سر نفوذ در منطقه رقابت می کند.

    سولانا ادامه داده است: ریاض به قدری از آشتی احتمالی واشنگتن با تهران آزرده شده است که از پذیرفتن کرسی در شورای امنیت امتناع کرد و به این وسیله خشم رهبران خود را نشان داد. حتی در دوران شاه (رژیم پهلوی) هم عربستان از اینکه ایران به یک قدرت منطقه ای تبدیل شود، می ترسید.

    مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ادامه داده است: ایران بعد از عربستان سعودی دومین تولید ناخالص ملی را در منطقه دارد و از لحاظ جمعیت بعد از مصر در رتبه دوم قرار دارد. از این رو عربستان نگران است که یک توافق احتمالی که به لغو تحریم ها منجر شود، به جمهوری اسلامی مجال احیای اقتصاد و گسترش نفوذ خود را بدهد.

    وزیر امور خارجه سابق اسپانیا در ادامه با اشاره به امتناع آمریکا از بمباران سوریه به عنوان رقیب دیگر عربستان در منطقه و سقوط محمد مرسی در مصر به عنوان متحد مهم سعودی ها، شرایط را برای اتحاد آمریکایی-سعودی ناخوشایند توصیف کرد و افزود: ˈریاض به دنبال سقوط ˈبشار اسدˈ رییس جمهوری سوریه است و عقیده دارد که توافق آمریکا با روسیه برای نابودی تسلیحات شیمیایی سوریه به معنای چشم پوشی از این هدف است. به همین خاطر، سعودی ها اکنون بزرگ ترین حامی مالی شورشیان سوری هستند و همچنین یکی از حامیان اصلی ارتش مصر پس از سقوط مرسی نیز محسوب می شوند.

    سولانا در ادامه تاکید کرد: در هر حال خاتمه دادن به درگیری در سوریه باید هدف فوری غرب باشد. ایران و روسیه دو متحد اصلی حکومت اسد هستند و تنها بازیگران خارجی ای هستند که می توانند در نگرش نسبت به دمشق تغییری ایجاد کنند. احتمالا قرار است که گفتگوهای ژنو2 درباره سوریه در 23 نوامبر برگزار شود. البته ˈاخضر ابراهیمیˈ، نماینده ویژه مشترک اتحادیه عرب و سازمان ملل در امور سوریه، درباره مقتضی بودن این نشست در غیاب نمایندگان نیروهای مخالف، ابراز تردید کرده است.ˈ

    مقام سابق اتحادیه اروپا در ادامه با یادآوری خصومت و مخالفت عمیق عربستان با نشست ژنو2 نوشت: ˈگفتگوهای رسمی دیپلماتیک با حکومت اسد به طور تلویحی به این معناست که هنوز مشروعیت حکومت وی در عمل به رسمیت شناخته می شود. در نظر سعودی ها، تنها با استعفای اسد و دولت وی است که می توان به راه حل قابل قبول دست یافت و این در حالی است که ژنو2 برقراری یک حکومت انتقالی با حضور تمامی طرف های حاضر را در نظر دارد.

    سولانا در ادامه توضیح دشواری هایی که بر سر راه برقراری روابط حسنه بین ایران و غرب وجود دارد به مشکلاتی که سیاست گذاران آمریکایی با آنها مواجه هستند پرداخت و از کنگره آمریکا به عنوان مانع اصلی نام برد.

    وی در این باره نوشت: توافق دقیقه نودی افزایش سقف بدهی های آمریکا و بازگشایی مجدد دولت، جمهوری خواهان تندرو را در موضع ضعف قرار داده است و موجب قدرت گرفتن دوباره اوباما شده است.با این حال، مجموعه شرایط خطرناک است. هرگونه توافق قابل تصور با ایران لغو تحریم ها را در بر خواهد داشت که نیازمند تایید نهاد قانونگذاری است و همین می تواند توافق پیشنهادی را در برابر کوته بینی کنگره آسیب پذیر کند.

    وی سپس افزود: مشکل دیگری که آمریکا با آن مواجه می باشد، این است که جان کری وزیر امور خارجه این کشور برقراری صلح بین اسراییل و فلسطین را در اولویت بالایی قرار داده است. باید صبر کرد و دید که کری چطور می تواند مذاکرات را بگونه ای مدیریت کند که فشار اسراییلی ها بر آمریکا در خصوص ایران تلاش های برقراری صلح بین اسراییلی ها و فلسطینی ها را خراب نکند. اما اگر ایران و غرب به توافق برسند، برای اسراییل بسیار دشوار خواهد شد که در حاشیه بماند.

    نویسنده اروپایی این نوشتار در بخش بعدی تاکید کرد: اروپایی ها فرصت خوبی دارند تا با استفاده از یک سیاست خارجی یکپارچه، منسجم و موثر موقعیت خود را بهبود بخشند. تاکنون، اتحادیه اروپا از طریق ˈکاترین اشتونˈ مسئول ارشد امور خارجی و سیاست امنیتی خود، همواره بازیگر کلیدی در مذاکرات بین ایران و 1+5 بوده است. اشتون از اعتماد تمامی طرف های حاضر در مذاکره برخوردار است. مهم است که اتحادیه اروپا خود را نزدیک به آمریکا و هماهنگ با آن حفظ کند و وقتی زمان لغو تحریم ها فرارسید، باید کاملا هماهنگ با آمریکا عمل کند تا تاثیرگذاری این حرکت به حداکثر برسد.

    سولانا در پایان تصریح کرد: مذاکره و دیپلماسی تنها راه مطمئن برای حل و فصل معضلی است که بر سر برنامه هسته ای با ایران ایجاد شده است. بروز یک درگیری دیگر در خاور میانه بدترین گزینه است اما بهره برداری از فرصت منحصر به فردی که در خصوص ایران فراهم شده، نیازمند دور اندیشی تمام طرف های حاضر است. منافع ملی باید نسبت به سلایق شخصی در اولویت قرار گیرند. دریچه مذاکره گشوده شده است ولی تا ابد همچنان باز نخواهد ماند.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

      #5867

      رایزنی سخت وزیران خارجه و خزانه داری آمریکا در کنگره علیه تحریم ایران


      این عضو ارشد کنگره آمریکا اضافه کرد: کاخ سفید این دیدگاه را دارد که مذاکرات فعلی با ایران به نقطه ای رسیده است که هر تحریم جدیدی از سوی کنگره آمریکا علیه ایران، نتیجه عکس خواهد داشت.
      وزیران خارجه و خزانه داری آمریکا با حضور در کنگره آمریکا برای جلوگیری از تصویب تحریم های جدید علیه ایران، رایزنی می کنند.

      به گزارش عصر ایران، رویترز در گزارشی نوشت: مقامات ارشد دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تلاش های بسیاری را انجام می دهند تا کنگره آمریکا را از تصویب تحریم های جدید علیه ایران بازدارند.

      با این حال شماری از اعضای کنگره آمریکا گفته اند که از توجیه های دولت آمریکا برای تاخیر در تصویب تحریم های جدید علیه ایران قانع نشده اند.

      سناتور "بوب کروک" ارشدترین عضو جمهوری خواه در کمیته روابط خارجی و عضو کمیته بانکی در مجلس سنای آمریکا گفت: اعضای کنگره در این باره هنوز تردید دارند. آنها احساس می کنند برای تایید تحریم های شدید علیه ایران باید بر کاخ سفید اعمال فشار کنند.

      کمیته بانکی مجلس سنای آمریکا دیروز چهارشنبه شاهد گفتگو و بحث و بررسی درباره اعمال تحریم های جدید علیه ایران بود.

      کروکر به رویترز گفت: کاخ سفید باید در مدت 24 تا 48 ساعت آینده افرادی مثل من و دیگران را قانع کند که شیوه ای را که در مقابل ایران در پیش گرفته است صحیح است.

      کروکر روز چهارشنبه با جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز دیدار کرد. به نظر می رسد موضوع این دیدار، مسئله تحریم های جدید علیه ایران موضوع این دیدار بود.

      همچنین قرار است جان کری و جاک لو وزیران خارجه و خزانه داری آمریکا امروز پنجشنبه با اعضای کمیته بانک در مجلس سنا نشست مشترکی را برگزار کنند.

      این جلسه محرمانه خواهد بود و موضوع آن وضعیت پرونده هسته ای ایران و تحریم های جدید علیه این کشور اعلام شده است.

      کروکر اضافه کرد: کاخ سفید این دیدگاه را دارد که مذاکرات فعلی با ایران به نقطه ای رسیده است که هر تحریم جدیدی از سوی کنگره آمریکا علیه ایران، نتیجه عکس خواهد داشت.

      پیش از این قرار بود کنگره آمریکا در ماه سپتامبر گذشته تحریم های جدیدی را علیه ایران تصویب کند اما با درخواست باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و همزمان با ازسرگیری مذاکرات هسته ای با ایران، کنگره آمریکا تصمیم گرفت تصویب این تحریم ها را به تاخیر بیاندازد. این تحریم ها مربوط به صفر کردن صادرات نفت ایران بود.

      بعد از انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران در بهار گذشته که منجر به انتخاب حسن روحانی برای این سمت شد؛ ایران با تیم و طرح جدیدی مذاکرات با گروه 1+5 را ازسرگرفت.

      آمریکا یکی از اعضای گروه 1+5 است.

      یکی از دستیاران تیم جانسون سناتور دموکرات و رئیس کمیته بانکی در مجلس سنای آمریکا نیز گفت: او علاقمند است سخنان وزیر خارجه و وزیر خزانه داری آمریکا را درباره ایران بشنود و سپس با همکارانش رایزنی خواهد کرد تا در مرحله بعدی درباره اقدامات بعدی درباره ایران تصمیم بگیرد.
      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #5868
        پس از ده ساعت گفت‌وگو،
        مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 پایان یافت


        » سرویس: سياسي - انرژي هسته‎يي
        پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۰
        مذاکرات دو روزه کارشناسی ایران و 1+5 پس از حدود ده ساعت گفت‌وگو در وین پایان یافت.


        به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌یی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دومین روز از مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 روز پنج‌شنبه ساعت 9 صبح به وقت وین آغاز و ساعت 13 و 30 دقیقه پایان یافت.


        این مذاکرات بر اساس توافق ایران و 1+5 در ژنو برگزار می‌شود و کارشناسان دو طرف در زمینه‌های هسته‌یی و تحریم‌ها به بحث و بررسی پرداختند. روز پنجشنبه موضوع تحریم‌ها میان کارشناسان به بحث گذاشته شد.


        اولین روز مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 بیش از پنج ساعت به طول انجامید و دو طرف پشت درهای بسته درباره مسایل هسته‌یی گفت‌وگو کردند.


        قرار است نتایج نشست دو روزه ایران و 1+5 از سوی هیأت‌های مذاکره کننده به اطلاع مقامات دو طرف برسد.


        به گزارش ایسنا، نتایج این نشست در مذاکرات بعدی میان دو طرف در ژنو که قرار است روزهای 16 و 17 آبان انجام شود، تاثیرگذار خواهد بود.

        حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ریاست طرف ایرانی و استفان کلمنت، یکی از دستیاران کاترین اشتون و کارشناس مسائل هسته‌یی ریاست هیات 1+5 را در این مذاکرات برعهده داشتند.


        کارشناسانی از وزارت‌خانه‌های "نفت"، "صنعت، معدن و تجارت"، "راه و شهرسازی"، "بانک مرکزی" و "سازمان انرژی اتمی کشورمان" هیات ایرانی را در این مذاکرات همراهی کردند.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #5869

          در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری
          عراقچی: غنی‌سازی ۲۰ درصد موضوع مذاکره ما با آژانس نیست/ غنی‌ساری 20 و سه‌ونیم درصد ادامه دارد
          معاون وزیر خارجه کشورمان و عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای گفت که غنی‌سازی ۲۰ درصد موضوع مذاکره ما با آژانس نیست و غنی‌ساری 20 و سه و نیم درصد ادامه دارد.

          Tweet
          به گزارش خبرنگار ساست خارجی خبرگزاری فارس، «سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه کشورمان و عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای امشب پنجشنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه شبکه دوم سینما درباره مطالب مطرح شده در خصوص توقف غنی‌سازی 20 درصد تصریح کرد: غنی‌سازی 20 و 3 و نیم درصد ادامه دارد و غنی‌سازی 20 درصد موضوع مذاکره ما با آژانس نیست بلکه با 1+5 در این باره گفت‌وگو می‌کنیم.

          وی اخبار مطرح شده در خصوص تعطیلی برخی سایت‌ها از جمله فردو را تایید نکرد و تصریح کرد: بین ما و 1+5 در مذاکراتی که تاکنون داشته‌ایم هیچ توافقی به جز در چارچوب همکاری و مسیری که باید بپیماییم، صورت نگرفته است.

          عراقچی اخبار منتشر شده در رسانه‌ها در خصوص جزئیات پیشنهاد ایران به 1+5 را صحیح ندانست و آنرا ساخته و پرداخته کسانی دانست که در رسانه‌ها با اغراض خاص اهدافی را دنبال می‌کنند.

          وی گفت: 1+5 تا الان پایبند بودند تا جزئیات مذاکرات را منتشر نکنند.

          عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای با اشاره به سفر اخیرش به وین و دیدارش با آمانو مدیرکل آژانس انرژی اتمی گفت: مدالیته جدیدی را به آژانس ارائه کردیم که گام به گام است که این رویکرد گام به گام مورد پذیرش قرار گرفت و قرار شد در مذاکرات ایران و آژانس در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (6 و 7 آبان) در این باره بحث شود و در نهایت بیانیه‌ای مشترک صادر و قرار شد دور بعدی مذاکرات 20 آبان در تهران برگزار شود.

          عراقچی با بیان اینکه مقداری از جزئیات این مدالیته باقی مانده که در تهران تکمیل خواهد شد آنرا ورود جدیدی در راستای همکاری بین ایران و آژانس درباره موضوعات فراتر از پادمان برشمرد و افزود: در حال حاضر روند وین و ژنو همسان جلو می‌رود. این دو روند کاملا مستقل هستند ولی برهم تاثیر دارند و امیدواریم در ادامه مذاکرات گام‌های لازم را برای حل و فصل موضوع برداریم.

          مشروح این گفت‌وگو متعاقبا منتشر خواهد شد.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #5870

            داود اوغلو: حل مسئله هسته‌ای ایران از حل مسائل منطقه آسان‌تر است
            وزیر امور خارجه ترکیه گفت به نظر وی حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران از حل سایر مسائل منطقه آسان‌تر است.
            به گزارش خبرگزاری فارس، احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه گفت به نظر وی حل و فصل موضوع هسته‌ای ایران از حل مسائل منطقه آسان‌تر است.

            وزیر خارجه ترکیه همچنین تصریح کرد او روز گذشته پیامی از جواد ظریف وزیر خارجه ایران دریافت کرده مبنی بر اینکه او به «نشست بعدی» می‌رود.

            لورا روزن، خبرنگار المانیتور که در ترکیه حضور دارد نوشته احتمالاً منظور آقای داود اوغلو از «نشست بعدی» کنفرانس بین‌المللی ژنو 2 بوده است.

            این خبرنگار همچنین گزارش داد آقای جواد ظریف گفته است: «من فکر می‌کنم چنانکه تجربه نشان می‌دهد هنگامی که توافق خوب حاصل شد، رئیس جمهور آمریکا می‌تواند آن را بفروشد و ما هم می‌توانیم آن را بفروشیم.»
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #5871
              آسوشیتدپرس گزارش داد
              تلاش بایدن برای جلوگیری از تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران در سنا
              یک خبرگزاری آمریکایی گزارش داده است مقامات دولت اوباما سناتورها را برای تعلیق تحریم‌های ضد ایرانی متقاعد کرده‌اند.
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #5872
                آیت الله خاتمی: شعار مرگ بر آمریکا و مذاکره را با هم پیش می بریم
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • والیخان
                  عضو فعال
                  • Oct 2013
                  • 413

                  #5873
                  در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                  آیت الله خاتمی: شعار مرگ بر آمریکا و مذاکره را با هم پیش می بریم
                  مث اینه یکی بهش بگه احمد بمیری ایشالا باهم گپ بزنیم/:.negaran.:/

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #5874
                    مجلس نمایندگان آمریکا به سنا:
                    امروز لایحه تحریم ضدایرانی را تصویب کنید تا ما فردا تحریم دیگری وضع کنیم

                    اعضای جمهوری‌خواه و دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا از سنا خواسته‌اند وضع تحریم‌های ضد ایرانی را پیش ببرند و به توصیه‌های دولت توجهی نداشته باشند.
                    Tweet
                    به گزارش خبرگزاری فارس، جمهوری‌خواهان و دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا از مجلس سنا خواسته‌اند تا لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران را پیش ببرند.

                    نشریه هیل که نشریه تخصصی کنگره آمریکا است گزارش داده کاسه صبر رهبران مجلس نمایندگان آمریکا درباره تحریم‌های ایران لبریز شده است.

                    مجلس نمایندگان آمریکا در ماه جولای به تشدید تحریم‌ها علیه بخش انرژی ایران رأی داد و اکنون منتظر است تا مجلس سنا هم اقدامی مشابه انجام دهد. قرار بود کمیته بانکی مجلس سنا در هفته جاری لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران را معرفی کند.

                    در همین حال گزارش شده دولت اوباما امروز از سناتورها خواسته این تحریم‌ها را به تعویق بیندازند.

                    هنری واکسمن، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان که از نزدیکان به جریان رهبری این مجلس است گفت: «سنا باید اقدام کند. ما باید این تحریم‌های تشدید شده را تصویب کنیم تا مطمئن شویم ایرانی‌ها فکر نکنند می‌توانند با اغواگری از این موقعیت بگریزند.»

                    یک سخنگوی جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفته است که رهبری جمهوری‌خواهان با نظر فوق موافق است.

                    مایکل استیل از دیگر اعضای این مجلس هم گفته است: «مجلس نمایندگان درباره این موضوع مهم اقدام کرده است. اکنون وقت آن است که سنا راه ما را ادامه دهد.»

                    دولت اوباما استدلال می‌کند که وضع تحریم‌های جدید می‌تواند به مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 که هفته آینده در ژنو برگزار می‌شود لطمه بزنند.

                    براد شرمن، نماینده ایالت کالیفرنیا که از دموکراتهای بلندپایه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان است هم گفته است: «امروز این لایحه را تصویب کنید تا ما بتوانیم فردا را صرف نوشتن لایحه‌ای دیگر بکنیم. این پیام ما به سنا است.»
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #5875
                      وعده توقف تلاش برای افزایش تحریم‌های ضدایرانی
                      هاآرتص: لابی‌های اسرائیل در کنگره، مهلتی ۶۰ روزه به اوباما داده‌اند

                      روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» به نقل از منابع آگاه نوشته است چهار گروه لابی‌گر یهودی آمریکا به دولت این کشور وعده داده‌اند در ۶۰ روز آینده از تلاش برای افزایش تحریم‌های ضدایرانی خودداری کنند.
                      Tweet
                      به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، رهبران چهار گروه بزرگ یهودی آمریکا به «باراک اوباما» رئیس‌جمهور این کشور قول داده‌اند در 60 روز آینده از تلاش برای متقاعد کردن کنگره به افزایش تحریم‌ها علیه ایران خودداری کنند.

                      دولت آمریکا این هفته سران این چهار گروه را به کاخ سفید دعوت کرد تا از آن‌ها بخواهد لابی ضدایرانی را دستکم در بحبوحه مذاکرات هسته‌ای متوقف کنند. «سوزان رایس» مشاور امنیت ملی آمریکا یکی از مقامات دولتی حاضر در این نشست بوده است. «آیپک» (کمیته امور عمومی اسرائیل و آمریکا)، «کمیته یهودیان آمریکا»، «اتحادیه ضدافترا» و «کنفرانس روسای سازمان‌های بزرگ یهودی» چهار گروه لابی‌گر صهیونیست بوده‌اند که مدیران اجرایی آن‌ها در این نشست حضور داشته‌اند.

                      هرچند که این گروه‌ها رسما توافق با دولت را تائید نکرده‌اند، اما یک منبع نزدیک به این مذاکرات، گفته است گروه‌های یهودی بعد از تعهد دولت به عدم کاهش تحریم‌های ضدایرانی و یا آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران، وعده داده‌اند برای افزایش تحریم‌ها در کنگره تلاش نکنند.

                      سنای آمریکا در تلاش است تا لایحه جدیدی را برای افزایش تحریم‌های ایران به تصویب برساند. با این حال کاخ سفید با این اقدام مخالف است و آن تهدیدی برای تداوم فضای مثبت مذاکرات هسته‌ای با ایران می‌داند.

                      «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهور آمریکا روز پنج‌شنبه نیز در تلاش برای جلوگیری از تصویب این لایحه به کنگره رفت. خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته است دولت موفق شده کنگره را به تعویق بررسی این لایحه متقاعد کند.
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • والیخان
                        عضو فعال
                        • Oct 2013
                        • 413

                        #5876
                        وقتی نمایندگان مجلس امریکامخالف حل وفصل صلح آمیزموضوع هسته ای ایرانن-وقتی اسرائیل وعربستان وحسین شریعتمداری وسردارنقدی وحمیدروحانی و........هم مخالفن . این دولت تدبیر وامیدچه اصراری دارن روابط ایران وغرب عادی بشه؟ بدون شک همه مخالفادلشون بحال ملت وامت همیشه درصحنه میسوزه./:.nono.:/

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #5877
                          در نشست مطبوعاتی مشترک با داوود اوغلو:
                          ظریف: در تلاش برای گرفتن بهانه های تحریم ها از طریق مذاکره هستیم


                          آنکارا ـ «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان شامگاه جمعه در نشست مطبوعاتی مشترک با «احمد داوود اوغلو» همتای ترکیه ای خود گفت: تلاش می کنیم هرگونه بهانه ای در زمینه تحریم ها را از طریق مذاکره رفع کنیم.

                          به گزارش خبرنگار ایرنا، ظریف در پاسخ به پرسش ایرنا درباره اثرگذاری تحریم ها بر روابط اقتصادی ایران و ترکیه با یادآوری اینکه در بخش های اقتصادی و تجاری، دو کشور دارای منافع مشترک و نیازهای متقابل هستند، افزود: روابط تهران و آنکارا نباید متاثر از مداخله کشورهای خارجی باشد.

                          وی با بیان اینکه همکاری های دو کشور در چارچوب مقررات بین المللی پیگیری شده است، خاطرنشان کرد: مزاحمت ها در روابط دو کشور با استناد به تحریم ها غیرقانونی است.

                          وزیر امور خارجه کشورمان با تاکید بر اینکه تحریم ها فقط اراده مردم ایران را قویتر می کند، افزود: ضروری است دو طرف تحریم، به فکر رسیدن به راه حل باشند نه در اندیشه روش هایی که به مردم فشار وارد می آورد.

                          ظریف افزود: تلاش ما در مذاکره با گروه 1+5 رسیدن به چارچوبی برای از بین بردن موضوعیت تحریم ها است.

                          گزارش تکمیلی این نشست، متعاقبا ارسال می شود.

                          محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران روز جمعه به عنوان مهمان ویژه در نشست خلع سلاح هسته ای و امنیت بین الملل (پاگواش) در قصر ˈعادله سلطانˈ در بخش آسیایی استانبول شرکت کرد.

                          وی در حاشیه برگزاری این اجلاس با عبدالله گل رئیس جمهور ترکیه دیدار و گفت و گو کرد.

                          ظریف بعدازظهر امروز به همراه احمد داوود اوغلو همتای ترک خود از استانبول عازم آنکارا شد تا با سایر مقام های این کشور دیدار و گفت و گو کند.
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #5878
                            آمانو: ایران به دنبال تسهیل شرایط برای همکاری است
                            مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن تأکید بر سازنده بودن گفت‌وگوهای آژانس با ایران از تمایل ایران برای پرداختن به نگرانی‌های بین‌المللی خبر داد
                            .

                            به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری فرانسه، «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه در مرکز بین‌المللی نخبگان «وودرو ویلسون» در واشنگتن با اشاره به نشست اخیر آژانس در وین درباره برنامه هسته‌ای ایران تصریح کرد که گفت‌وگوهای سازنده‌ای را با دولت «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران داشته است.

                            آمانو تأکید کرد که دولت جدید ایران صرفنظر از پیشرفت‌های مذاکرات این کشور با گروه 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) برای پرداختن به نگرانی‌های بین‌المللی از خود تمایل نشان داده است.

                            آمانو تصریح کرد که تیم روحانی همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را با گفت‌وگوهای سیاسی با 1+5 که تهران به دنبال رهایی از تحریم‌های فلج‌کننده است مرتبط نکرده است.

                            وی تصریح کرد: محتویاتی در پیشنهاد جدید ایران وجود دارد. آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تمایل دارد فعالیت‌های کنونی و گذشته ایران را توضیح دهد.

                            آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مجدداً در 11 نوامبر (20 آبانماه) در تهران نشست برگزار می‌کند و 1+5 نیز قرار است 7 و 8 نوامبر (16 و 17 آبانماه) مجدداً در ژنو با ایران دیدار کنند
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • وحید 20
                              ستاره‌دار(98)
                              • Mar 2011
                              • 29911

                              #5879
                              روزنامه السفیر:
                              روزهای آینده آبستن احتمالات بسیار بدی ست/تشکیل ائتلاف اسرائیل و دول خلیج فارس در راه است

                              بنیامین نتانیاهو هنگامی که از نیویورک بازگشت، از لزوم تشکیل محوری شامل کشورهای عربی خلیج فارس و اسراییل در مقابل ایران سخن گفت. آیا نتانیاهو از یک خلاء صحبت می‌کرد یا رویایی را تصویر کرد؟
                              روزنامه السفیر چاپ لبنان نوشت: بنیامین نتانیاهو هنگامی که از نیویورک بازگشت، از لزوم تشکیل محوری شامل کشورهای عربی خلیج فارس و اسراییل در مقابل ایران سخن گفت. آیا نتانیاهو از یک خلاء صحبت می‌کرد یا رویایی را تصویر کرد؟

                              به گزارش سرویس بین الملل سایت خبری تیک Tik.ir، امکان ندارد که انعکاس یک صدا را بدون اصل صدا بشنویم، در نتیجه سخنان نتانیاهو وقتی ایراد شد که خبرهای زیادی در مورد تماس مسوولان عربی با اسراییلی در حاشیه اجلاس عمومی سازمان ملل منتشر شد. گفته شد که برخی از مسوولان عرب به شکل مخفیانه به اسراییل رفتند. تمام این اخبار پس از گشایش حاصل شده در روابط آمریکا و ایران به خصوص پس از تحولات رخ داده در ایران، به گوش رسید و دلیل اصلی آن حواشی سفر رییس‌جمهور ایران به نیویورک و تماس تلفنی او با اوباما بود که پایه‌های حکومت برخی از کشورهای عربی را لرزاند.

                              سیاست‌مداران حاکم بر کشورهای عربی می‌گویند که آمریکا تغییر کرده و این تغییر در دو مورد خود را به خوبی نشان داده است. نخست،‌ آمریکا پس از تهدیدهای فراوان از حمله به سوریه پشیمان شد و دوم، وارد راهی به جز تهدید در مقابله با برنامه هسته‌ای ایران شد.

                              دغدغه کشورهای عربی خلیج فارس در این زمینه با اسراییلی‌ها هم‌خوانی دارد. هر دو طرف مایل هستند که ضربه نظامی به سوریه وارد شده و فشارهای روزافزونی به ایران در پرونده هسته‌ای وارد شود.

                              ایران اما به نوبه خود اهرم‌هایی برای فشار بر غرب و آمریکا در اختیار دارد که مهم‌ترین آنها نقش این کشور در افغانستان، روابط آن با سوریه و عراق و همچنین حضور حزب‌الله لبنان است. در این بین تنها برگه‌ای که غرب و آمریکا در مواجهه با ایران در اختیار دارند، تحریم‌های اقتصادی اعمال شده علیه تهران است که تاکنون و ظرف چهار سال گذشته در چهار قطع‌نامه خلاصه شده است.

                              اوباما به شکل عملی نشان داده که مایل به ورود به جنگی جدید در منطقه نیست و شبح عراق و همچنین وضعیت بغرنج در افغانستان نیز کماکان وجود دارد.

                              تمامی این تحولات باعث نگرانی شدید کشورهای عربی خلیج فارس شده است. ایران برای آن‌ها دشمنی بسیار خطرناک و نزدیک است که می‌تواند هم‌پیمانی گسترده‌ای با آمریکا داشته باشد که از سطح توافق پیرامون پرونده هسته‌ای فراتر رفته و موضوعاتی مثل سوریه و فلسطین را نیز در یک لحظه شامل شود.

                              جست‌وجو به دنبال یک دوست جدید، دعوتی است که این روزها در میان کشورهای عربی خلیج فارس شنیده می‌شود و مراد از «دوست جدید» نیز طبیعتا اسراییل است. هم‌پیمانی‌های آشفته بین نیروهای نوظهور در سوریه و علیه دولت این کشور به چشم می‌خورد و نباید فراموش کرد که عربستان توانایی زیادی در حضور پر رنگ‌تر در سوریه داشته و می‌تواند از نقشی که تاکنون در حمایت از جبهه النصره و ارتش آزاد ایفا کرده بسیار فراتر رود.

                              نقطه مشترکی که این مخلوط عربی ـ اسراییلی را با یکدیگر جمع می‌کند، ممکن است باعث شود تا شاهد آتش‌فشانی باشیم که دیگر این نقطه مشترک را از یک امر مخفی به یک موضوع علنی تبدیل کند. در این بین هیچ نگرانی هم از واکنش مردم و خشم آنها در کشورهای عربی وجود ندارد، چرا که مردم در مشکلات خود غرق هستند و در رأس آنها مردم مصر قرار دارند که گویی به هیچ وجه قصد ندارند نقش فرا ملی کشور خود را بار دیگر به آن باز گردانند. اتحادیه عرب نیز وجود دارد که شاهد حاکمیت کوتوله‌ها است که وادارش می‌کنند تصمیماتی بگیرد که با میثاق آن در تضاد است.

                              آیا ممکن است به زودی شاهد تشکیل محوری شامل اسراییل و کشورهای عربی خلیج فارس باشیم؟ روزهای آتی آبستنی احتمالات بسیار بدی از جمله احتمال تشکیل چنین محوری است.
                              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                              نظر

                              • rajabnejad
                                عضو فعال
                                • Jan 2012
                                • 4331

                                #5880
                                ظریف: هدف اصلی مذاکرات حل موضوع هسته‌ای است نه عادی‌سازی روابط با آمریکا



                                وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به روزنامه‌نگار ترک درباره احتمال عادی‌سازی روابط ایران و آمریکا، گفت: هدف اصلی ما عادی‌سازی روابط با آمریکا نیست بلکه می‌خواهیم مساله هسته‌یی ایران حل شود.

                                به گزارش ایسنا، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در ساعت 5:30 صبح روز جمعه به وقت محلی در فرودگاه آتاتورک استانبول با هواپیمای اختصاصی خود پس از سفر آفریقای جنوبی وارد ترکیه شد، در سالن VIP به سوالات سعادت اروج، روزنامه‌نگار روزنامه استار چاپ ترکیه پاسخ داد.

                                ظریف در بدو ورود به استانبول مورد استقبال امید یاردیم، سفیر ترکیه در تهران و برخی از مسوولان وزارت خارجه ترکیه قرار گرفت.

                                وی در پاسخ به سوالی درباره سوریه گفت: باید تمام طرف‌ها و گروه‌های سوری اجازه داشته باشند که در آینده این کشور نقش ایفا کنند.

                                ظریف در پاسخ به سوالی درباره این که آیا شما از راه‌حلی با حضور بشار اسد در سوریه حمایت می‌کنید؟ گفت: این مساله را باید مردم سوریه تصمیم بگیرند.

                                وزیر امور خارجه ایران با اشاره به سفر خود به ترکیه، گفت: در دیدار با همتای ترکی خود درباره روابط دوجانبه آنکارا - تهران گفت‌وگو می‌کنم. هم‌چنین اطلاعاتی درباره مذاکرات ژنو می‌دهم. جمهوری اسلامی ایران به همکاری‌هایش با آنکارا اهمیت ویژه‌ای قائل است. هر گامی که بخواهیم برداریم در درجه اول ترکیه را مطلع می‌کنیم.

                                او درباره برگزاری نشست "ژنو 2" درباره سوریه اظهار کرد: این نشست بسیار مهم است. باید تمام گروه‌های سوری پشت میز مذاکره بنشینند و با همدیگر درباره سوریه تصمیم‌گیری کنند. هرگونه حمله نظامی علیه سوریه امکان‌ناپذیر است و در درجه اول باید خونریزی‌ها و درگیری‌ها در این کشور متوقف شود.
                                هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X