آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مخبرالدوله
    عضو فعال
    • May 2012
    • 5228

    #8266
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    در اصل توسط والیخان پست شده است View Post
    سلام،جناب اکبری آیاهیچوقت رابطه باانگلیس منافعی برای ملت ایران داشته؟
    با عرض پوزش...
    جناب آقای رییس جمهور چند بار تاکید کردن که دیواره تحریمها (سد) ترک خورده......
    بازگشایی سفارت انگلیس در حد پایینتر از سفیر و با رغبت نخست وزیر انگلیس یعنی اثبات
    مطلب رییس جمهور محترم.....
    در شرایط فعلی رابطه با انگلیس فقط میتونه حالت اهرمی داشته باشه وگرنه انگلیسها الان چیزی برای ارایه ندارن!!!

    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

    نظر

    • نوام چامسکی
      عضو فعال
      • Apr 2014
      • 3369

      #8267
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      در اصل توسط والیخان پست شده است View Post
      سلام،جناب اکبری آیاهیچوقت رابطه باانگلیس منافعی برای ملت ایران داشته؟

      والله

      روسیه که اینقدر باهاش بد هستیم منطقه اذربایجان رو از ایران جدا کرد

      این نامردا

      افغانستان و بحرین و منطقه بلوچستان پاکستان رو


      هنوز هم با امارت سر ابوموسی و تنب بزرگ و تنب کوچک اختلاف داریم

      کودتای 28 مرداد و سقوط دولت مصدق بزرگ

      خیانتی که اینا کردن در عرض این 150 سال

      هیچ ملتی بما نکرده

      لعنت خدا بر این قوم باد
      آخرین ویرایش توسط نوام چامسکی؛ 2014/06/17, 23:43.

      http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #8268
        نگارش 1/5 صفحه از توافق نهایی

        گروه دیپلماسی، کامران کرمی، خبرنگار اعزامی به وین:
        «مذاکرات متمرکز بر نگارش متن توافق است، اما همچنان موارد اختلافی وجود دارد.» این نقل قولی است که در دو روز گذشته خبرنگاران مستقر در راهروهای هتل کوبرگ وین بارها از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران و گروه 1+5 می‌شنوند. گفته می‌شود که فضای این دور از مذاکرات متمرکز بر نگارش متن توافق‌نامه جامع است و طرفین فرآیند نگارش متن را آغاز کرده‌اند و در تلاشند تا با بحث‌های دوجانبه و همزمان کارشناسی (فنی و حقوقی)، نقاط مبهم را برطرف کنند. نگارش متن یک گام مثبت در این دور از مذاکرات به‌شمار مي‌رود. موضوعی که یکی از مقامات آگاه تیم هسته‌ای در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به آن اشاره کرد و گفت که در دور پیشین مذاکرات ما نگارش متن را شروع کردیم، اما نگارش باید متوازن با حل اختلافات باشد، آنگاه است که می‌توان پیش نویس توافق جامع را به پیش برد. او به موارد اختلافی اشاره کرد و گفت که موارد چندگانه اختلاف همچنان باقی است که در 3 موضوع غنی‌سازی، مدت زمان توافق و تحریم‌ها دسته‌بندی می‌شود. او فضای کلی این دور از مذاکرات را خیلی خوب توصیف و ابراز امیدواری کرد که در این گفت‌وگوها بتوان پیشرفت ملموسی داشت. اين ديپلمات بلندپايه همچنين از نگارش يك صفحه و نيم از متن توافق نهايي خبر داد.



        از سوی دیگر به نظر می‌آید، احتمال‌ها برای رسیدن به تفاهم میان دو طرف بر سر یک یا دو موضوع مورد بحث در این دور از مذاکرات افزایش پیدا کرده است. موضوعی که دیپلمات‌های مستقر در وین به آن اشاره کرده و می‌گویند که به احتمال زیاد در این دور از مذاکرات بتوانیم بر سر یک یا دو موضوع به تفاهم رسیده و آنها را روی کاغذ بیاوریم. در همین ارتباط سرگئی ریابکوف مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای روسیه در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار دوجانبه صبح سه‌شنبه خود با سید عباس عراقچی گفت که این دیدار خوب و سازنده بود و در فرآیند نگارش متن قرار گرفته‌ایم، اما خیلی جلو نرفته‌ایم. همچنین سخنگوی اشتون نیز بعد از ظهر سه‌شنبه در پاسخ به سوالات متعدد خبرنگاران درخصوص نگارش متن توافق مشترک از سوی هیات‌های مذاکره‌کننده، بدون اینکه پاسخ روشن و مستقیمی به این سوال بدهد، گفت که گفت‌وگوها در مسیر دستیابی به عناصر موردنظر در توافق جامع در جریان است. مایکل مان سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از اظهارات خود گفت که نشست‌های متعددی اعم از عمومی، دوجانبه، سه‌جانبه و چند‌جانبه به این منظور برگزار شده تا دو طرف بتوانند به توافق نهایی دست یابند. مان با تاکید بر اینکه نمی‌تواند جزئیات مذاکرات را بیان کند، تاکید کرد که در برخی موارد همچنان اختلاف‌نظرهایی وجود دارد، اما آنچه مهم است اینکه گفت‌و‌گو‌ها روند خوبی را طی می‌کند و تلاش می‌کنیم که در زمان باقیمانده تا 20 ژوئيه به توافق برسیم، اما مهم‌ترین موضوع، کیفیت یک توافق خواهد بود.



        ایران و گروه 1+5 پس از مذاکرات بدون پیشرفت وین 4 در اواخر اردیبهشت 92، در این دور از مذاکرات مصمم به آغاز نگارش متن توافق جامع هسته‌ای بوده و از این رو، گفت‌وگوهای فشرده‌ای را برگزار کرده‌اند که مهم‌ترین آن، نشست سه‌جانبه ایران و آمریکا و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روز نخست گفت‌وگوها پس از ناهار کاری بود. گفته می‌شود که موضوع عراق نیز در مذاکرات ظریف و ویلیام برنز مطرح شده است. در همین ارتباط وزیر امور خارجه ایران، مطرح شدن موضوع عراق در مذاکرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا را تایید کرد و گفت که موضوع مذاکره با آمریکا منحصر به بحث هسته‌ای بوده، اما طبیعی است با توجه به وخامت اوضاع عراق، اشاراتی به آن شود. موضوعی که در اظهارنظر مقامات آمریکایی هم انعکاس پیدا کرده است. در همین ارتباط جان‌کری، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه، گفت آمریکا آماده مذاکره با ایران در مورد عراق است. به گزارش آسوشیتدپرس، وزیر خارجه آمریکا همکاری نظامی بین دو کشور را منتفی ندانست و گفت که حملات هوایی می‌تواند گزینه‌ای برای مبارزه با نیروهای داعش محسوب شود. اگرچه موضوع عراق به‌عنوان جدیدترین موضوع حاشیه‌ای به اصل مذاکرات راه پیدا کرده است، اما اظهارنظر دیپلمات‌ها حاکی از آن است که مذاکرات متمرکز بر بحث هسته‌ای است و در این چارچوب، گفت‌وگوها به شکل دوجانبه و چندجانبه برگزار می‌شود.



        در این خصوص محمدجواد ظریف در ادامه رایزنی‌های خود، صبح دیروز در حاشیه نشست عمومی با 1+5، با یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مقر سازمان ملل در وین دیدار و گفت‌وگو کرد. همکاری‌ها و همچنین انتظارات پیرامون وظایف آژانس، از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این نشست بوده است. سپس ایران و اعضای 1+5 در اولین نشست رسمی خود به مذاکره نشستند. با پایان یافتن مذاکرات عمومی، مذاکرات کارشناسی بین طرفین نیز در دو بعد فنی و حقوقی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه برگزار شد. می‌توان تفاوت این دور از گفت‌وگوها را با دور قبلی مذاکرات در تمرکز بر متن توافق‌نامه احتمالی دانست که با توجه به تمامی احتمالات و حدس و گمان‌هایی که در فضای آرام شهر وین به گوش می‌رسد، به‌نظر می‌رسد که با توجه به فضای رایزنی‌ها، طرفین عزم جدی برای آغاز نگارش متن توافق جامع را داشته باشند، هر چند نباید مجددا فضای غیر‌واقع‌بینانه بر مذاکرات حاکم شود.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • Diamond_di2014
          Banned
          • Jul 2025
          • 365

          #8269
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          گزارش لحظه به لحظه خبرنگار اعزامی «انتخاب» به نشست هسته ای وین:
          توافق ایران و 1+5 در مورد راکتور آب سنگین اراک/نقش آفرینی مثبت چین در مذاکرات

          29 تیر ماه سال جاری زمان شش ماه اول گام نخست‌ توافقنامه ژنو پایان می‌یابد و قرار است در وین 5 کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای آغاز شود.
          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وین اتریش برای پننشست دکتر ظریف و خانم اشتون پس از یک ساعت و نیم گفتگو در هتل کوبورگ پایان یافتمین بار میزبان مذاکرات ایران و گروه 5+1 درباره گام پایانی توافقنامه ژنو موسوم به برنامه اقدام مشترک است.29 به گزارش انتخاب؛تیر ماه سال جاری زمان شش ماه اول گام نخست‌ توافقنامه ژنو پایان می‌یابد و قرار است در وین 5 کار نگارش متن پیش نویس توافقنامه جامع هسته‌ای آغاز شود.
          مخاطبان می‌توانند اخبار لحظه به لحظه خبرنگار اعزامی «انتخاب» به این دور از مذاکرات را به صورت به روز شده در گزارش زیر ملاحظه کنند:
          روز اول مذاکرات

          * ساعت (12:41) : وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 در شهر وین به سر می‌برد پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس به گفت‌وگو پرداخت.

          * ساعت (13:40) : مذاکرات گروه 1+5 که قرار بود ساعت 11 به وقت محلی در وین آغاز شود با یک ساعت تغییر برگزار می گردد. اخبار رسیده از سوی دیپلمات ها حکایت از آن دارد که علیرغم اختلافات موجود توافقاتی در خصوص آب سنگین اراک حاصل گردیده است.

          * ساعت (14:30) : دیپلمات های آمریکایی حاضر در مذاکرات اعلام کردند علیرغم اختلافات بسیار تمایل دارند تا قبل از پایان موعد شش ماهه به توافق جامع دست یابند.



          * ساعت (14:40) : نشست 1+5 و ایران آغاز شد.


          ساعت (16:15) : اولین تشست گروه 1+5 و هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران بعداز دو ساعت مذاکرات فشرده پایان یافت.


          * ساعت (17:20) : دو نشست کارشناسی بین جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 در دو بعد فنی و حقوقی از ساعت 18:30 به وقت تهران برگزار می گردد.


          * ساعت (17:25) : پس از پایان اولین نشست دور تازه مذاکرات هسته ای مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در میان خبرنگاران حاضر شد.


          وی در پاسخ به سئوالات خبرنگاران مستقر در حاشیه نشست، از تمرکز مذاکرات بر روی جزئیات متن توافقنامه احتمالی خبر داد.

          سخنگوی کاترین اشتون هم‌چنین در صفحه توییترش اعلام کرد که دور صبح نشست عمومی ایران و گروه 1+5 بر عناصری متمرکز بود که می‌تواند بخشی از یک توافق باشد.

          * ساعت (18:15) : تمرکز رسانه های خارجی بر بحران عراق و مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5

          * ساعت (18:20) : بر اساس اخبار رسیده از سوی منایع آگاه دیپلمات های گروه مذاکره کننده چین در این دور از مذاکرات هسته ای نقش آفرینی اثربخشی داشته اند. این نشان از آن دارد که کشور چین در دور تازه مذاکرات اراده سیاسی لازم را داراست.



          * ساعت (21:07) : نشست دکتر ظریف و خانم اشتون پس از یک ساعت و نیم در هتل کوبورگ پایان یافت.

          نظر

          • Diamond_di2014
            Banned
            • Jul 2025
            • 365

            #8270
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            امیدواریم تا پایان این دور از مذاکرات، متن اولیه توافق به دست آید/ همه امیدوارند تا آخر تیر ماه به توافق نهایی دست پیدا کنیم/ در متن اولیه، موارد اختلافی در پرانتز قرار می گیرد/ در حال حاضر بر سر ادامه غنی سازی و برداشته شدن همه تحریم ها توافق است؛ اما مسائل مربوط به سطح غنی سازی و جدول زمانی برداشته شدن تحریم ها مورد اختلاف است.
            کد خبر: ۴۰۸۸۴۶
            تاریخ انتشار:
            ۲۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۰
            -
            17 June 2014

            دومین روز از پنجمین دور مذاکرات ایران و شش کشور جهان به میزبانی وین بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان، با نشست‌های دوجانبه با هیأت‌های چین و روسیه و آژانس انرژی اتمی در حالی آغاز می‌شود که طرفین اولویت شان را دستیابی به توافق نهایی در این مذاکرات پنج روزه و عدم تمدید مذاکرات برای دوره شش ماهه اعلام کرده‌اند.

            به گزارش «تابناک»، مذاکرات وین در راستای رسیدن به راهکاری جامع در حالی از اسفندماه سال گذشته در وین از سر گرفته شد که اکنون پس گذشت چهار دور از این گفت‌وگو‌ها برگزار شده، طرفین در دور پنجم این مذاکرات، درباره اختلافات درباره متن توافق‌نامه اصلی برای برداشتن «گام نهایی» و حل مشکلات پدید آمده برای برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران به مذاکره می‌پردازند.

            دومین روز از پنجمین دور مذاکرات ایران و 1+5 درباره گام نهایی ذکر شده در توافق‌نامه ژنو (برنامه اقدام مشترک) از ساعت 11 صبح امروز به وقت وین (13:30 به وقت تهران) در مقر سازمان ملل در شهر وین آغاز شد.

            نشست کارشناسی و فنی ایران و گروه ۱+۵ بعدازظهر امروز سه‌شنبه به ریاست بعیدی نژادی و کلمنت درباره راه‌حل جامع در وین برگزار می‌شود.

            12:41: وزیر امورخارجه کشورمان پیش از ظهر امروز (سه‌شنبه) در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین با یوکیا آمانو مدیرکل آژانس به گفت‌وگو پرداخت. همکاری های جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین انتظارات کشورمان پیرامون وظایف آژانس از مهمترین موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.

            12:50: رییس دستگاه دیپلماسی ایران گفت: موضوع نشست سه جانبه دیروز میان ایران، آمریکا و خانم اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا صرفا «هسته ای» بود. موضوع مذاکره نیز منحصر به بحث هسته ای بود ولی با توجه به وخامت اوضاع عراق طبیعی است که حتی در جلسه با خانم اشتون و در جلسه سه جانبه اشاراتی به وحشیگری های داعش در عراق بشود.

            رویترز از قول منابع آگاه گزارش داده بود مقامات ایران و آمریکا در حاشیه مذاکرات برنامه هسته‌ای ایران در وین درباره بحران امنیتی عراق گفت‌وگو کردند.

            13:10: هیات مذاکره‌ کننده ایرانی صبح امروز با هیات روس به ریاست سید عباس عراقچی و سرگئی ریابکوف معاونان وزرای خارجه 2 کشور و در آستانه پنجمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+5 در شهر وین به رایزنی پرداختند.












            13:24: مایکل مان، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ادامه مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 در ساعت 14:30 به وقت تهران خبر داد. پیش از این قرار بود جلسه عمومی ایران و 1+5 ساعت 11 به وقت وین (13:30 به وقت تهران) برگزار شود که به ساعت 12 به وقت وین موکول شد.

            13:50: سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره کننده ارشد این کشور در گروه 1+5 در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار دوجانبه نمایندگان ایران و روسیه در وین آنرا خوب و سازنده توصیف کرد.

            ریابکوف در پاسخ به این پرسش که نگارش متن پیش‌نویس آغاز شده است؟ گفت: نگارش متن تقریبا شروع شده است. ما خیلی جلو نرفته‌ایم اما در فرایندش هستیم.

            14:10: سرگئی ریابکوف، مذاکره کننده ارشد روسی گفته است: تا آنجایی که می‌دانیم تغییری در موضع آمریکا صورت نگرفته است. ما فکر می‌کنیم که نهایتا این به ایران بستگی دارد که با توجه به موضع سخت آمریکا ببیند چه امری ممکن است. درباره تعداد سانتریفیوژهایی (که ایران می‌تواند داشته باشد) اختلاف هست و هنوز در این زمینه فاصله زیاد است. فکر می کنم که به موضوع تعداد سانتریفیوژها و حجم غنی‌سازی در مراحل پایانی پرداخته شود و الان بحث نمی شود، اما روز سه‌شنبه درباره موضوعات مختلف بیشتر خواهیم شنید.

            14:40: هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 در روز دوم مذاکرات با یک ساعت تاخیر در محل دفتر سازمان ملل در وین با یکدیگر گفت‌وگو کردند. محمدجواد ظریف و کاترین اشتون رییسان هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 هستند.

            15:26: ویلیام برنز قائم مقام وزیر امور خارجه آمریکا که استثناً در این دور از مذاکرات، وندی شرمن معاون وزیر امورخارجه آمریکا را همراهی می‌کرد، وین را ترک کرد. ایران و آمریکا عصر روز گذشته حدود دو ساعت ونیم در هتل کوبورگ گفت‌وگو کردند. این گفت‌وگوها با حضور کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار شد. در این دیدار هیات آمریکایی به سرپرستی ویلیام برنز و با همراهی وندی شرمن حاضر شده بود. برنز نفر دوم وزارت خارجه آمریکا به ویژه در موضوع ایران است که همواره در مذاکرات هسته‌ای با ایران در سال‌های گذشته به طور رسمی و یا پشت پرده حضور داشته است.














            16:10: نشست عمومی هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5، دقایقی پیش پایان یافت. محمدجواد ظریف و کاترین اشتون رییسان هیات‌های مذاکره‌کننده ایران و 1+5 بودند. سرگئی ریابکوف، نماینده روسیه پیش از مذاکرات صبح روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران درباره نگارش متن پیش‌نویس توافق جامع گفت که بله تقریبا نگارش متن شروع شده است.

            16:45: هیأت‌های 1+5 بعد از پایان مذاکرات به هتل محل اقامتشان (پله کوبورگ) بازگشتند «هانس دیتر لوکاس» نماینده آلمان در 1+5 پس از این نشست مذاکرات انجام شده را سازنده خواند و توضیح بیشتری ارائه نکرد.

            سایمون گس نماینده انگلستان در 1+5 نیز بدون ارائه نقطه نظری در این خصوص تنها گفت: «روزی دوست داشتنی بود.» وندی شرمن، سرگئی ریابکوف و نماینده جدید فرانسه نیز اظهارنظری نکردند.

            17:05: با پایان یافتن مذاکرات عمومی، هم‌اکنون دو مذاکره کارشناسی حقوقی و فنی بین طرفین در جریان است که حمید بعیدی نژاد مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه ریاست هیات ایرانی را در نشست حقوقی بر عهده دارد و استفان کلمنت نیز رئیس تیم کارشناسی 1+5 در این دور از مذاکرات کارشناسی حقوقی است.

            همچنین نشست کارشناسی فنی بین ایران و نمایندگان 1+5 در بعد فنی نیز به ریاست رضا نجفی، سفیر و نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در حال برگزاری است.

            17:36: مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون نماینده 1+5 در مذاکرات با ایران پس از پایان نشست عمومی صبح روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت: فضای مذاکرات واقع‌بینانه و خوب بود. نشست‌های تکنیکی کارشناسان برگزار می‌شود و مذاکرات درباره جزییات ادامه پیدا خواهد کرد. اروپا متعهد است با تمام توان برای گرفتن نتیجه در زمان مقرر کار کند.

            مان درباره این‌که آیا در مذاکرات در مورد عراق هم صحبت شده است؟ گفت: «نشست سه جانبه فقط درباره مسائل هسته‌ای ایران بود.»

            سخنگوی کاترین اشتون هم‌چنین در صفحه توییترش اعلام کرد که دور صبح نشست عمومی ایران و گروه 1+5 بر عناصری متمرکز بود که می‌تواند بخشی از یک توافق باشد. مان نوشت: کارشناسان هر دو طرف در مورد یک سری از موضوعات گفت‌وگو خواهند کرد.

            18:44: یک دیپلمات ایرانی دلیل تشکیل نشست های کارشناسی فنی و حقوقی را رسیدن به نقاط مشترک بر سر لااقل یکی دو مورد اختلافی میان طرفین دانست. وی که خواست نامش بیان نشود، افزود: چنانچه روی یکی دو مورد تفاهم حاصل شود، روزنه‌ای باز شده و نگارش متن مشترک توافق نهایی آغاز می شود که بر سایر مسایل نیز تاثیر مثبتی دارد.

            20:45: مجید تخت‌روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزیر خارجه ایران عصر روز سه‌شنبه در جمع خبرنگاران درباره مواضع دولت کانادا درباره مساله هسته‌ای، مواضع این کشور را به دور از واقعیت و منطبق با مواضع صهیونیست‌ها دانست و افزود: بهتر است کانادا بر اساس واقعیت‌های موجود اظهار نظر کند.این عضو تیم مذاکره‌ کننده هسته‌ای ایران با 1+5 در پاسخ به سوالی درباره آخرین تحولات در مذاکرات هسته‌ای به ویژه نگارش متن توافق نهایی اظهار کرد: هنوز زود است که بگوییم تا جمعه چه اتفاقی می‌افتد اما الان در میانه یک فرایند هستیم و این امکان وجود دارد که بتوانیم در انتهای این دور از مذاکرات نگارش را شروع کنیم و تا جایی که امکان دارد موضوعات را پیش برده و آن‌ها را مکتوب هم کنیم.
            روانچی در پاسخ به اینکه تاکنون چیزی مکتوب شده است؟ گفت: هنوز چیزی به این عنوان که بخواهیم بر روی آن به یک نتیجه خاص برسیم مکتوب نشده است. امیدواریم تا پایان این دور از مذاکرات نگارش متن آغاز شود.
            21:09: محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عصر امروز (سه‌شنبه) در وین و به مدت یک ساعت و نیم و در حاشیه نشست کارشناسی فنی و حقوقی به رایزنی دوجانبه پرداختند.



            01:10: عراقچی در جمع خبرنگاران: موضوعات مورد گفت و گو گسترده است و به نزدیک شدن دیدگاه ها کمک می کند/ امیدواریم تا پایان این دور از مذاکرات، متن اولیه توافق به دست آید/ همه امیدوارند تا آخر تیر ماه به توافق نهایی دست پیدا کنیم/ در متن اولیه، موارد اختلافی در پرانتز قرار می گیرد/ در حال حاضر بر سر ادامه غنی سازی و برداشته شدن همه تحریم ها توافق است؛ اما مسائل مربوط به سطح غنی سازی و جدول زمانی برداشته شدن تحریم ها مورد اختلاف است/ طبیعی است که در حاشیه مذاکرات به موضوع عراق هم اشاره شده باشد، اما این به معنای مذاکره درباره عراق نیست و در ادامه هم مذاکره ای درباره عراق در کار نخواهد بود/ توافق بر سر مقدمه متن توافق آسان تر خواهد بود/ واقعیت این است که برداشته شدن تحریم ها نمی تواند دفعی باشد؛ همان گونه که اقدامات ایران نیز تدریجی است/ باید گام ها در توافق نهایی متوازن باشد که این پیچیده و سخت است/ هیچ عدد و رقمی را در هیچ موردی تأیید نمی کنم. پاره ای از این گمانه زنی ها هدفدار است؛ به خصوص در منابع خارجی


            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #8271
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              روانچی: امکان آغاز نگارش متن توافق در پایان این دوره از مذاکرات وجود دارد

              مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکای وزارت امورخارجه در جمع خبرنگاران درباره سخنان ویلیام هگ وزیرامورخارجه انگلیس درباره بازگشایی سفارت انگلیس در ایران گفت: سفارت ایران در انگلیس پیش از این بازگشایی شده است و اکنون سفارت ایران تحت نام سفارت جمهوری اسلامی ایران است و نه توسط کشور دیگری که قبلا عمان بود، فعالیت می کند.

              به گزارش «تیک» و به نقل از مهر،وی افزود: کاردار ایران همانطور که کاردار انگلیس نیز رفت و آمد دارد به انگلستان رفت و آمد می کند و ما در لندن همه خدمات کنسولی که مورد نیاز شهروندان در انگلیس است ارائه می کنیم و شهروندان نیز از اینکه بعد از مدتها این خدمات ارائه می شود راضی هستند.

              روانچی با اشاره به اینکه انگلستان به زمان بیشتری نیاز داشت تصریح کرد: مقدماتی برای بازگشایی سفارت انگلستان در تهران لازم بود که در حال انجام است و امروز آقای هیگ اعلام کرد که به زودی سفارت انگلیس در تهران بازگشایی خواهد شد.

              معاون اروپا و آمریکای وزارت امورخارجه تاکید کرد: البته چند ماه است که سفارت انگلیس از حالت اینکه سوئد بخواهد حافظ منافع باشد درآمده است و اکنون آماده می شود که سفارت را بازگشایی کنند.

              وی در پاسخ به این سئوال که گفته شده سفارتخانه انگلیس قرار نیست اقدامات کنسولی انجام دهد بیان کرد: اینکه سفارتخانه ای بخواهد چه اقداماتی انجام دهد طبیعتا بر اساس زمینه هایی که باید از قبل آنها را فراهم کند ولی طبیعتا این انتظار وجود دارد که سفارت بعد از بازگشایی به کارهای عادی و روال مشغول شود کما اینکه سفارت ما در انگلیس ارائه خدمات کنسولی را انجام می دهد.

              روانچی گفت: ما فعلا قصد معرفی سفیر را نداریم و کاردارهای ترددی در دو کشور حضور دارند و در زمان مناسب و زمانی که دو طرف تفاهم خواهند کرد کاردار مستقل در دو پایتخت معرفی می شوند.

              وی در مورد بحث غرامت که انگلستان خواستار آن است نیز گفت: فعلا در این زمینه بحث جدی نداشته ایم و در موقع خود اگر لازم باشد انجام می دهیم.

              معاون اروپا و آمریکای وزارت امورخارجه در پاسخ به این سئوال که کارشناسان معتقدند وجود کارداران غیر مقیم یک روند غیر متعارف است اظهار داشت: کاردار سطحی است که دو کشور درباره آن برای ارتباط توافق می کنند. کاردار چه مقیم و چه غیر مقیم باشد از نظر سطح روابط تفاوتی نمی کند. ما در بعضی از کشورها سفیر غیر مقیم داریم و در برخی از نقاط دنیا سفیر ترددی حضور دارد.بنابراین سطح کاردار اهمیت دارد و این کار غیر معمول نیست و اینکه چه موقعی طرفین تصمیم بگیرند کاردار ترددی را تبدیل به کاردار مقیم کنند یا آن را به سطح سفیر برسانند بستگی به تصمیم دو طرف دارد ولی فعلا بحث تبدیل کاردار به سفیر بین دو کشور وجود ندارد.

              وی درباره اظهارات کانادا درباره سانتریفیوژهای ایران و مباحث هسته ای گفت: متاسفانه کانادا مواضعی را مطرح می کند که هم از واقعیت به دور است و هم مواضعی است که صهیونیست ها مطرح می کنند و بهتر است آنها بر اساس واقعیت های موجود فعلی که در مذاکرات هسته ای نیز ملموس است اظهار نظر کنند.

              روانچی درپاسخ به این سئوال که ریابکوف اعلام کرده نگارش متن توافق نهایی در مذاکرات تقریبا آغاز شده است و این احتمال که در این دوره نگارش متن آغاز شود گفت: اکنون که در میانه مذاکرات هستیم و زود است که بخواهیم پیش بینی کنیم چرا که این مذاکرات قرار است تا جمعه ادامه پیدا کند و زود است که بگوییم تا جمعه به کجا خواهد کشید.

              وی ادامه داد: البته اکنون در یک فرایندی هستیم که مذاکرات را انجام می دهیم و این امکان وجود دارد که در انتهای این دور بتوانیم نگارش را در موضوعاتی که تا حدی جا دارد و امکان دارد شروع کنیم و آن را مکتوب کنیم.

              روانچی تاکید کرد: هنوز چیزی که بخواهیم یک نتیجه خاصی از آن گرفته باشیم مکتوب نشده است.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #8272
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                عراقچی: تدوین جدول زمانی رفع تحریم‌ها سخت‌ترین بخش‌ مذاکره است




                مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران با بیان این که فضای مذاکره با 1+5 در آرامش و و دوستانه است گفت: امیدواریم تا پایان تیرماه به نتیجه برسیم اما نمی‌توان قضاوتی داشت.
                به گزارش خبرنگار انرژی هسته‌ای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اعزامی به وین، سیدعباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، سه‌شنبه شب در یک نشست خبری با تشریح مذاکرات دو روز گذشته ایران و 1+5 گفت: تغییر خاصی وجود ندارد جز این‌که بگویم بحث‌ها در فضای سازنده وجود دارد و تنها جنبه مثبت این است که طرفین جدی هستند اما این به معنی کوتاه آمدن طرفین از مواضع‌شان نیست و تا رسیدن به توافق مرضی الطرفین کار زیاد داریم.
                او ادامه داد: تا الان 12 تا 13 ساعت جلسات مختلف دو جانبه و سه‌جانبه و چند جانبه داشتیم. هم‌چنین دو جلسه کارشناسی فنی و حقوقی ایران و 1+5 داشتند.

                امیدواریم در پایان این مذاکرات به یک متن اولیه برسیم

                عراقچی گفت: حوزره مسایل ما گسترده است که هر کدام ابعاد مختلف با جنبه‌های سیاسی و حقوقی و فنی دارد و در هر موضع دیدگاه‌ها مختلف است و اختلاف‌نظرها زیاد است.

                معاون وزیر خارجه ایران تاکید کرد که امیدواریم در پایان این مذاکرات به یک متن اولیه برسیم اگر چه این متن حاوی ده‌ها و صدها جمله مورد اختلاف در آن باشد. امیدواریم حداقل در این مقدار بتوانیم پیشرفت داشته باشیم که به یک چارچوب مورد توافق برای تفاهم نهایی رسیده باشیم.
                این عضو تیم مذاکره کننده ایران با 1+5 تاکید کرد که فضای مذاکره در آرامش و ودوستانه است و منظور من از مثبت بودن این است. امیدواریم تا پایان تیرماه به نتیجه برسیم اما نمی‌توان قضاوتی داشت.
                این دیپلمات ارشد کشورمان درباره اختلاف‌نظرها میان دو طرف تصریح کرد: دو موضوع است که درباره آن اتفاق نظر است؛ اصل غنی‌سازی یعنی در توافق نهایی غنی‌سازی ادامه می‌یابد اما کیفیت آن هنوز مشخص و قطعی نشده است و موضوع دوم برداشته شدن تحریم‌هاست؛ اما این‌که با چه سرعت و کیفیتی برداشته می‌شود مشخص نیست. درباره موضوعات دیگر مثلا درباره راکتور اراک باید نگرانی‌ها را برطرف کنیم و درباره فردو هم به همین ترتیب.
                عراقچی در پاسخ به این که به نظر می‌آید در دور تسلسل "مذاکرات مثبت است اما اختلافات باقی است" افتاده‌ایم؛ آیا راه‌حلی برای خروج از این فضا وجود ندارد؟ گفت: راه آن این است که به توافق برسیم.

                حضور برنز در مذاکرات مفید بود

                او اظهار کرد: رییس هیات آمریکایی وندی شرمن است و روز دوشنبه برای جلسه سه جانبه، آقای برنز اضافه شدند و حضور ایشان مفید بود و ممکن است در آینده هم این حضور تکرار شود.

                هیچ مذاکره محتوایی درباره عراق صورت نگرفته است

                معاون وزیر خارجه ایران درباره مساله عراق و طرح آن در مذاکرات هسته‌ای با تاکید بر این‌که موضوع دیگری جز هسته‌ای موضوع مذاکره نیست، افزود: اما وقتی جمعی از کشورهای مختلف در جایی هستند طبیعی است که به تحولات مهم اشاره‌ای شود ولی به این معنی نیست که درباره یک مساله خاص گفت‌وگو شده است و تنها در حد یک اشاره بوده است. هیچ مذاکره محتوایی درباره عراق صورت نگرفته است.

                عراقچی تصریح کرد: مواضع طرف‌های مقابل ما کماکان مثل گذشته است که از نظر ما با واقعیات فاصله دارد و زیاده‌خواهی به شمار می‌رود .
                وی درباره مواضع کشورهای 1+5 درباره عراق گفت: جنایاتی که در عراق درباره سنی و شیعه اتفاق افتاده است که گفته می‌شود 1700 شیعه قتل عام شدند این جنایات توسط 1+5 و همه کشورها محکوم شده است به غیر از برخی کشورها که از این اقدامات حمایت خاص داشتند. این گروه و تحرکات برای کل خاورمیانه و منطقه تهدید است و همه کشورها بر روی این مساله اتفاق نظر دارند.
                این عضو تیم مذاکره‌ کننده ایران با 1+5 درباره عنوان توافق نهایی گفت: یک توافق کلی درباره عنوان آن وجود دارد و درباره مقدمه هم احتمالا تفاهم‌ها و نقطه نظرات مشترکی وجود دارد، اما مهم محتواست. فکر می‌کنم از فردا بتوان نگارش متن را در حدی که مقدور باشد ولو چارچوب کلی و مقدمات این کار را شروع کنیم تا موضوعات مورد اختلاف را در جلسات بعد حل و فصل کنیم.

                تحریم‌ها نمی‌تواند یک دفعه برداشته شود

                معاون وزیر خارجه کشورمان درباره چگونگی رفع تحریم‌های هسته‌ای با بیان این که تحریم‌ها نمی‌تواند یک دفعه برداشته شود چون اقدامات ما هم نمی‌تواند یک دفعه برداشته شود افزود: این یکی از سخت‌ترین بخش‌های مذاکره‌ است که در حال بحث بر روی آن هستیم. طبعا رفع تمامی تحریم‌ها مدنظر ماست و در یک جدول زمانی باید همه تحریم‌ها برداشته شود و آن جدول زمانی از نقطه نظرات مورد اختلاف ماست.

                او گفت: سختی کار این است که چطور گام‌های موازی را در طول اجرای توافق برداریم.
                مذاکره کننده ارشد ایران تاکید کرد: باید برای اقتصادی آمادگی داشته باشیم که هیچگاه توسط عوامل خارجی از جمله تحریم‌ها آسیب‌پذیر نباشد و نباید منتظر رفع تحریم‌ها و عوامل خارجی دیگر باشد. و این همان اقتصاد مقاومتی مد نظر مقام معظم رهبری است.

                مواضع طرف‌ها شفاف‌تر شده است

                وی درباره زمان اجرای توافق گفت که هیچ عدد و رقمی را درباره موضوعات مختلف از جمله زمان توافق یا سانتریفیوژها تایید نمی‌کنم و همه این‌ها در حال مذاکره است. تفاوت این دوره با دوره‌های قبل این است که مواضع طرف‌ها شفاف‌تر شده است و ما در یک روند مستمر قرار داریم و این مسیر از وین 1 تا الان ادامه دارد و گزینه‌های مختلف برای برداشته شدن اختلافات هم روشن‌تر شده است.

                او در پاسخ به این پرسش که به نظر می‌آِید متنی بین دو طرف وجود دارد که مذاکره‌کنندگان درحال کار بر روی آن هستند؟ گفت: هنوز یک متن مشترک نداریم و امیدواریم تا پایان این دور از مذاکرات به این متن برسیم.

                همه طرف‌ها از جمله آمریکا جدیت دارند تا 20 جولای مذاکرات به نتیجه برسد

                عراقچی با اشاره به مذاکرات دو جانبه‌اش با آمریکایی‌ها در ژنو و حضور برنز برای دریافت توضیحات بیش‌تر از ظریف گفت: این‌که بخواهد طرف آمریکایی توضیحات و صحبت‌های بیش‌تری را بخواهد امری طبیعی است. همه طرف‌ها از جمله آمریکا جدیت دارند تا 20 جولای مذاکرات به نتیجه برسد و اگر نرسد کار هیات آمریکایی سخت می‌شود و معلوم نیست که بتوانیم ادامه دهیم. طرف مقابل هم اذعان می‌کند که اگر به نتیجه در این تاریخ نرسیم کار دشوارتر خواهد شد.


                اگر تا تاریخ 20 جولای به تفاهم نرسیم فاجعه نخواهد بود

                عراقچی درباره تمدید مذاکرات گفت که هنوز همه طرف‌ها امیدوارند که به تفاهم برسند و اگر نرسیدیم در همان 20 جولای برای این مساله تصیم‌گیری می‌شود. اگر تا تاریخ 20 جولای به تفاهم نرسیم فاجعه نخواهد بود. تحریم‌ها در این سال‌ها علیه ایران کار نکرده است و تحریم‌ها ما را وادار به مذاکره نکرده است بلکه ما دستمان پر است و در عرصه هسته‌ای دست ایران الان پر است و با قوت در مذاکرات شرکت می‌کند.یکی از توهماتی که وجود دارد این است که فکر می‌کنند به خاطر تحریم‌ها ایران پشت میز مذاکره آمده و تا وقتی این توهم است انتظارات بی‌جا دارند. بنابراین این مساله باید در آن‌ها تغییر کند. آن‌ها باید با درک این واقعیات به مذاکرات ادامه دهند تا بتوانیم به یک توافقی برسیم که هر دو طرف در آن به اهداف‌شان رسیده باشند.
                او در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر این‌که بر اساس برخی گزارش‌ها اقساطی که باید بر اساس توافق ژنو در موعد مقرر آزاد می‌شد با تاخیرهای طولانی مواجه است؟ گفت: اولا بر اساس توافق ژنو آن چه که به 1+5 مربوط می‌شود تا این‌جا همه اجرا شده است و طرف مقابل به تعهدات خود پایبند بوده است و تمام اقساط در موعد خود آزاد و به حساب‌های بانک مرکزی واریز شده است؛ اما این‌که بانک مرکزی از این پول‌ها چه بهره‌برداری می‌کند و تبدیل به چی می‌کند و داخل کشور می‌آورد یا نه آن‌ها خودشان پاسخگو هستند؛ اما از نظر ما این پول‌ها آزاد شده و در اختیار بانک مرکزی است.
                معاون وزیر خارجه ایران در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این‌که آیا اجرای توافق نهایی هم‌اکنون در حال بررسی است یا بعد از توافق درباره چگونگی اجرای آن گفت‌وگو خواهد شد؟ اظهار کرد: نگرانی‌ها درباره این‌که چقدر طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد وجود دارد و یکی از دغدغه‌های ماست و تجربیات توافق ژنو کمک کرده تا ترتیباتی را بیندیشیم که اجرای توافق به سرعت و در زمان خودش و بدون مشکل انجام شود.
                وی ادامه داد: در توافق ژنو اول توافق شد و بعد درباره مسایل اجرایی آن مداکره کردیم اما این‌بار جزییات اجرایی هم هم‌ز‌مان با مذاکره اصلی صورت می‌گیرد و در هر موردی جزییات مربوط به اجرایش را مشخص خواهیم کرد که این به سختی کار اضافه کرده است.
                عراقچی درباره حضور برنز، معاون وزیر خارجه آمریکا در مذاکرات وین گفت: این حضور حاکی از جدیت طرف مقابل است درعین حال او هم با دستورعمل خاص خود در مذاکرات شرکت می‌کند و هر کدام از طرفین به دنبال خواسته‌های خود هستند.
                وی هم‌چنین تایید کرد که ویلیام برنز وین را ترک کرده است.
                او درباره رفع تحریم‌ها از سوی طرف مقابل تاکید کرد: تمامی تحریم‌ها باید به طور کامل برداشته شود و در هر جا برای رفع تحریم‌ها مشکل دارند مشکل آن‌هاست و بخشی از سختی‌های کار به همین موضوع برمی‌گردد.
                مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران درباره ادامه مذاکرات در روز چهارشنبه گفت: فردا مذاکرات از ساعت 9 صبح به وقت وین و با گفت‌وگوی بنده و آقای روانچی با خانم اشمید از سر گرفته می‌شود و در سطوح مختلف مذاکرات نیز ادامه می‌یابد.
                عراقچی درباره این‌که ممکن است توافق نهایی در بخش‌های مثلا در کلیات صورت گیرد و درباره جزییات مذاکرات بعدا انجام شود گفت: خیر. وقتی توافق صورت گیرد باید با تمام جزییاتش باشد و معلوم باشد که دقیقا چه مراحل و اقداماتی باید صورت گیرد. حتی اگر درباره همه موضوعات توافق کنیم اما درباره یک موضوع توافق نشود، هیچ توافقی حاصل نشده است.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #8273
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه افزود: به نظر من اراده برای رسیدن به تفاهم تا 20 جولای در تیم مذاکره کننده آمریکایی وجود دارد و آنها متعقدند که اگربه توافق نرسیم ادامه مذاکرات سخت تر خواهد بود.

                  عراقچی خاطرنشان کرد: هنوز طرفین امیدوارند تا 30 تیر (20 جولای)به توافق برسیم و نیاز به تمدید نباشد و درمورد اینکه مدت تمدید نیز چند ماه خواهد بود بعد از 20 جولای اگر به توافق نرسیدیم، مذاکره خواهیم کرد.

                  وی تاکید کرد: اگر تا ماه آینده به توافق برسیم به نفع هر دو طرف خواهد بود اما اگر به هر دلیلی این توافق حاصل نشود تبعاتی به همراه خواهد داشت که هیچکدام از طرفین مذاکره آن را دوست ندارند زیرا ادامه مذاکرات معلوم نیست چقدر ممکن و مقدور باشد و یا اینکه اصلا به نتیجه برسد.



                  با سلام با بیان این جملات میشه بر داشت کرد که می خواهند هر جور شده دو طرف به نتیجه برسند و کار تمام شود و نمی خواهند فعلا امید واری زیادی ایجاد کنند و جو هیجانی باشه با تشکر
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • *سامان*
                    عضو فعال
                    • May 2011
                    • 4691

                    #8274
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    خبرنگار اعزامی «دنیای اقتصاد» از وین گزارش می‌دهد


                    نگارش 1/5 صفحه از توافق نهایی


                    چانه‌زنی بر سر 13 مورد اختلافی
                    يك ديپلمات بلندپايه نزديك به مذاكرات به خبرنگار «دنياي اقتصاد» خبر داد
                    تدوين یک صفحه و نيم از متن توافق نهايي
                    مايكل مان: سعی داریم در زمان باقیمانده تا ۲۰ ژوئيه به توافق برسیم


                    گروه دیپلماسی، کامران کرمی، خبرنگار اعزامی به وین: «مذاكرات متمركز بر نگارش متن توافق است، اما همچنان موارد اختلافی وجود دارد.» این نقل قولی است که در دو روز گذشته خبرنگاران مستقر در راهروهای هتل کوبرگ وین بارها از مذاكره‌کنندگان هسته‌ای ایران و گروه 1+5 می‌شنوند. گفته می‌شود که فضای این دور از مذاكرات متمركز بر نگارش متن توافق‌نامه جامع است و طرفین فرآیند نگارش متن را آغاز کرده‌اند و در تلاشند تا با بحث‌های دوجانبه و همزمان کارشناسی (فنی و حقوقی)، نقاط مبهم را برطرف کنند. نگارش متن یک گام مثبت در این دور از مذاكرات به‌شمار مي‌رود.
                    موضوعی که یکی از مقامات آگاه تیم هسته‌ای در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» به آن اشاره کرد و گفت که در دور پیشین مذاكرات ما نگارش متن را شروع کردیم، اما نگارش باید متوازن با حل اختلافات باشد، آنگاه است که می‌توان پیش نویس توافق جامع را به پیش برد. او به موارد اختلافی اشاره کرد و گفت که موارد چندگانه اختلاف همچنان باقی است که در 3 موضوع غنی‌سازی، مدت زمان توافق و تحریم‌ها دسته‌بندی می‌شود. او فضای کلی این دور از مذاكرات را خیلی خوب توصیف و ابراز امیدواری کرد که در این گفت‌وگوها بتوان پیشرفت ملموسی داشت. اين ديپلمات بلندپايه همچنين از نگارش يك صفحه و نيم از متن توافق نهايي خبر داد.
                    از سوی دیگر به نظر می‌آید، احتمال‌ها برای رسیدن به تفاهم میان دو طرف بر سر یک یا دو موضوع مورد بحث در این دور از مذاكرات افزایش پیدا کرده است. موضوعی که دیپلمات‌های مستقر در وین به آن اشاره کرده و می‌گویند که به احتمال زیاد در این دور از مذاكرات بتوانیم بر سر یک یا دو موضوع به تفاهم رسیده و آنها را روی کاغذ بیاوریم.
                    در همین ارتباط سرگئی ریابكوف مذاكره‌کننده ارشد هسته‌ای روسیه در جمع خبرنگاران با اشاره به دیدار دوجانبه صبح سه‌شنبه خود با سید عباس عراقچی گفت که این دیدار خوب و سازنده بود و در فرآیند نگارش متن قرار گرفته‌ایم، اما خیلی جلو نرفته‌ایم. همچنین سخنگوی اشتون نیز بعد از ظهر سه‌شنبه در پاسخ به سوالات متعدد خبرنگاران درخصوص نگارش متن توافق مشترک از سوی هیات‌های مذاكره‌کننده، بدون اینكه پاسخ روشن و مستقیمی به این سوال بدهد، گفت که گفت‌وگوها در مسیر دستیابی به عناصر موردنظر در توافق جامع در جریان است.
                    مایکل مان سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بخش دیگری از اظهارات خود گفت که نشست‌های متعددی اعم از عمومی، دوجانبه، سه‌جانبه و چند‌جانبه به این منظور برگزار شده تا دو طرف بتوانند به توافق نهایی دست یابند. مان با تاکید بر اینكه نمی‌تواند جزئیات مذاكرات را بیان کند، تاکید کرد که در برخی موارد همچنان اختلاف‌نظرهایی وجود دارد، اما آنچه مهم است اینكه گفت‌و‌گو‌ها روند خوبی را طی می‌کند و تلاش می‌کنیم که در زمان باقیمانده تا 20 ژوئيه به توافق برسیم، اما مهم‌ترین موضوع، کیفیت یک توافق خواهد بود.
                    ایران و گروه 1+5 پس از مذاكرات بدون پیشرفت وین 4 در اواخر اردیبهشت 92، در این دور از مذاكرات مصمم به آغاز نگارش متن توافق جامع هسته‌ای بوده و از این رو، گفت‌وگوهای فشرده‌ای را برگزار کرده‌اند که مهم‌ترین آن، نشست سه‌جانبه ایران و آمریکا و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روز نخست گفت‌وگوها پس از ناهار کاری بود. گفته می‌شود که موضوع عراق نیز در مذاكرات ظریف و ویلیام برنز مطرح شده است.
                    در همین ارتباط وزیر امور خارجه ایران، مطرح شدن موضوع عراق در مذاكرات هسته‌ای میان ایران و آمریکا را تایید کرد و گفت که موضوع مذاكره با آمریکا منحصر به بحث هسته‌ای بوده، اما طبیعی است با توجه به وخامت اوضاع عراق، اشاراتی به آن شود. موضوعی که در اظهارنظر مقامات آمریکایی هم انعكاس پیدا کرده است. در همین ارتباط جان‌کری، وزیر خارجه آمریکا، روز دوشنبه، گفت آمریکا آماده مذاكره با ایران در مورد عراق است. به گزارش آسوشیتدپرس، وزیر خارجه آمریکا همكاری نظامی بین دو کشور را منتفی ندانست و گفت که حملات هوایی می‌تواند گزینه‌ای برای مبارزه با نیروهای داعش محسوب شود. اگرچه موضوع عراق به‌عنوان جدیدترین موضوع حاشیه‌ای به اصل مذاكرات راه پیدا کرده است، اما اظهارنظر دیپلمات‌ها حاکی از آن است که مذاكرات متمركز بر بحث هسته‌ای است و در این چارچوب، گفت‌وگوها به شكل دوجانبه و چندجانبه برگزار می‌شود.
                    در این خصوص محمدجواد ظریف در ادامه رایزنی‌های خود، صبح دیروز در حاشیه نشست عمومی با 1+5، با یوکیا آمانو، مدیركل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مقر سازمان ملل در وین دیدار و گفت‌وگو کرد. همكاری‌ها و همچنین انتظارات پیرامون وظایف آژانس، از مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این نشست بوده است. سپس ایران و اعضای 1+5 در اولین نشست رسمی خود به مذاكره نشستند. با پایان یافتن مذاكرات عمومی، مذاكرات کارشناسی بین طرفین نیز در دو بعد فنی و حقوقی به ریاست حمید بعیدی‌نژاد، مدیركل سیاسی وزارت خارجه برگزار شد.
                    می‌توان تفاوت این دور از گفت‌وگوها را با دور قبلی مذاكرات در تمركز بر متن توافق‌نامه احتمالی دانست که با توجه به تمامی احتمالات و حدس و گمان‌هایی که در فضای آرام شهر وین به گوش می‌رسد، به‌نظر می‌رسد که با توجه به فضای رایزنی‌ها، طرفین عزم جدی برای آغاز نگارش متن توافق جامع را داشته باشند، هر چند نباید مجددا فضای غیر‌واقع‌بینانه بر مذاكرات حاكم شود.





                    مرا گر دولت عالم ببخشند .... برابر با نگاه مادرم نيست


                    نظر

                    • paradise89
                      Banned
                      • May 2014
                      • 288

                      #8275
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      بنده چن روز پیش به نقل از یک منبع موثق گفتم که دو مشکل اساسی در روند توافق وجود داره که مهم ترینش همین مدت زمان برداشته شدن تحریم هاست
                      امیدوارم آمریکایی کوتاه بیان و یه توافق شکل بگیره

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #8276
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        «دلواپسان» مجلس نمایندگان آمریکا دست به کار شدند/آقای اوباما! پیش از امضا توافق با ایران باید با کنگره هماهنگی کنید

                        اعضای جمهوریخواه و دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در حال افزایش فشار به کاخ سفید برای هماهنگی با کنگره پیش از امضا توافق با ایران است.
                        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                        نشریه هیل نوشت: اعضای جمهوریخواه و دموکرات کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در حال افزایش فشار به کاخ سفید برای هماهنگی با کنگره پیش از امضا توافق با ایران است.

                        به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و الیوت انگل جمهوریخواه در حال جمع آوری امضا برای نامه ای خطاب به اوباما هستند که به او یادآور می شود که لغو دائم تحریم های ایران باید به تایید کنگره برسد.

                        در این نامه آمده است: تصمیمات بزرگ در حوزه ی امنیت ملی نیازمند همکاری های بیشتر بین قوه ی مجریه و کنگره است. با توجه به این مسائل، هرگونه لغو تحریم های ایران نیازمند تایید کنگره خواهد بود.

                        دولت اوباما اعلام کرده است که در صورت انعقاد توافق هسته ای با ایران، متعهد به لغو تحریم های هسته ای است.

                        در بخش دیگری از این نامه آمده است: پایان دادن به تمام فعالیت های ایران (نه فقط برخی از آن ها) مسئله ای الزامی برای لغو دائمی تحریم ها است.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • mohsen ho
                          ستاره دار(1)
                          • Feb 2013
                          • 11251

                          #8277
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          مجلس نمایندگان آمریکا: رفع تحریم‌های ایران با تصویب کنگره انجام شود

                          قانون‌گذاران مجلس نمایندگان آمریکا بار دیگر از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا خواستند هر گونه توافق با ایران و تلاش برای رفع تحریم‌ها با اعمال نظر کنگره انجام شود.

                          نشریه هیل، نشریه تخصصی کنگره آمریکا گزارش داده قانون‌گذاران ارشد وابسته به هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا فشارها بر کاخ سفید را افزایش داده و خواسته‌اند هر گونه توافق نهایی احتمالی با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور با هماهنگی کنگره انجام شود.

                          اد رویس، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان و الیوت انجل، از نمایندگان جمهوری‌خواه این نهاد آمریکا در حال جمع‌آوری امضا برای نامه‌ای هستند که به باراک اوباما، رئیس جمهور نوشته شده و در آن خواسته شده هر توافق دائمی با ایران برای رفع تحریم‌ها علیه این کشور به تأیید کنگره برسد.

                          این دو نماینده در این نامه از اوباما خواسته‌اند: «در شرایطی که این تصمیمات بزرگ در زمینه امنیت ملی کشور اتخاذ می‌شوند به همکاری‌های بیشتر بین کنگره و قوه مجریه نیاز است، چرا که هر گونه رفع دائمی تحریم‌ها به تصویب کنگره نیاز دارد.»

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #8278
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            نماینده چین در 1+5 دستیابی به توافق را ضروری دانست

                            نماینده چین در مذاکرات ایران و گروه 1+5 گفت دستیابی به توافق تا ضرب‌الاجل 20 ژوئیه ضروری است و ظرفیت غنی‌سازی ایران اصلی‌ترین مسئله در این مذاکرات خواهد بود.

                            به گزارش ایسنا، وانگ چون، نماینده چین در مذاکرات هسته‌ای ایران در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: حصول سازش و مصالحه برای دستیابی به یک توافق تا ضرب الاجل 20 ژوئیه ضروری است. ایران و کشورهای عضو 1+5 شامل اعضای دائمی شورای امنیت به علاوه آلمان هم اکنون در وین پایتخت اتریش گردهم آمده‌اند تا دور پنجم مذاکرات هسته‌ای ایران را برگزار کنند.

                            براساس گزارش خبرگزاری شینهوا، وانگ چون در سخنانش افزود: یک بازی فوتبال می‌تواند برنده و بازنده داشته باشد اما در مذاکرات وضعیت برد- برد و مصالحه مهمترین چیز است.

                            وی در پاسخ به سوالی در مورد بازطراحی راکتور آب سنگین اراک که پلوتونیوم کمتری را تولید خواهد کرد گفت که این تغییر نشان‌دهنده حسن نیت ایرانی‌ها برای حل مسئله است.

                            حجم پلوتونیومی که در راکتور اراک می‌تواند تولید شود یکی از موارد اختلافی مذاکرات هسته‌ای ایران بود که این کشور به منظور رفع نگرانی‌های غرب اعلام کرد با باز طراحی این راکتور حجم این پلوتونیوم را کاهش خواهد داد.

                            ایران و گروه 1+5 در نوامبر سال گذشته در ژنو به توافق اولیه دست یافتند که براساس آن ایران در ازاء کاهش برخی تحریم‌های غرب،‌بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای اشاره به حالت تعلیق در آورده است.

                            این کشورها اکنون با نزدیک شدن به ضرب الاجل 20 ژوئیه تنها چند هفته فرصت دارند تا در خصوص برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های این کشور به توافق جامع نهایی دست یابند.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #8279
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              مذاکرات فشرده و فنی وین 5 در سومین روز؛ تاریخ خبر: 28/03/1393 | ساعت: 13:28|

                              گفت و گوهای معاونان ظریف و اشتون؛ تلاش ها برای آغاز نگارش متن توافق نهایی

                              وین - ایرنا - «سید عباس عراقچی» و «مجید تخت روانچی» معاونان وزیر امور خارجه و اعضای ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای با «هلگا اشمید» معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سومین روز مذاکرات وین 5 با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند تا نگارش متن توافق نهایی از امروز آغاز شود.
                              گفت و گوهای معاونان ظریف و اشتون؛ تلاش ها برای آغاز نگارش متن توافق نهایی
                              به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، این مذاکرات در هتل محل استقرار هیات های مذاکره کننده ایران و 1+5، یعنی هتل کوبورگ برگزار شده و همچنان مذاکرات و رایزنی ها در سطوح مختلف همچنان ادامه دارد.

                              دور جدید مذاکرات ایران و گروه 1+5 از روز دوشنبه (26 خرداد ماه) با ناهار کاری محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آغاز شد وپس از این ناهار کاری و دیدار دو جانبه، مذاکرات سه جانبه ظریف، اشتون و ویلیام جوزف برنز قائم مقام و معاون ارشد وزیر خارجه آمریکا برگزار شد.

                              *** توافق درباره عنوان توافق نهایی

                              عراقچی شب گذشته در جمع خبرنگاران فضای این دور از مذاکرات را در «آرامش، دوستانه، مثبت و سازنده» توصیف کرد اما گفت که مثبت بودن فضا به معنای کوتاه آمدن از مواضع نیست و تا رسیدن به موضع مورد قبول دو طرف هنوز فاصله داریم و باید کار کنیم.

                              به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، عراقچی همچنین گفت که یک توافق کلی درباره عنوان توافق نهایی وجود دارد و درباره مقدمه هم احتمالا تفاهم ها و نقطه نظرات مشترکی وجود دارد اما مهم محتواست.

                              *** نقاط مورد «اتفاق نظر»

                              به گفته این مقام ارشد وزارت امور خارجه ایران، طرفین بر سر دو موضوع اتفاق نظر دارند. موضوع اول، اصل غنی سازی یعنی در توافق نهایی غنی سازی ادامه می یابد که البته کیفیت آن هنوز مشخص و قطعی نشده است و موضوع دوم برداشته شدن تحریم ها که برداشته شدن تحریم ها با چه سرعت و کیفیتی نیز مشخص نیست.

                              *** نقاط اختلافی

                              به گفته عراقچی، سطح، اندازه و درصد غنی سازی و جدول زمانی رفع تحریم ها از موارد اختلافی میان طرفین است.

                              تاسیسات آب سنگین اراک و فردو نیز از دیگر موارد اختلافی است که تهران درصدد است نگرانی ها را در این زمینه بصورت علمی و فنی با رعایت خطوط قرمز برطرف کند.

                              معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه کشورمان درباره چگونگی رفع تحریم های هسته ای نیز گفت که تحریم ها نمی تواند یک دفعه برداشته شود چون اقدامات ما هم نمی تواند یک دفعه باشد و این یکی از سخت ترین بخش های مذاکره است که در حال بحث بر روی آن هستیم.

                              وی تاکید کرد که رفع تمام تحریم ها مدنظر ما است و در یک جدول زمانی باید همه تحریم ها برداشته شود و آن جدول زمانی از نقطه نظرات مورد اختلاف ماست.

                              به گفته وی، سختی کار این است که چطور گام های موازی را در طول اجرای توافق برداریم.

                              *** حضور «مفید» برنز در وین

                              به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به وین، مذاکرات ایران و آمریکا که روز دوشنبه و پیش از شروع نشست رسمی روز سه شنبه میان تهران و 1+5 برگزار شد، در واقع مذاکراتی بسیار فنی و پیجیده بر سر موارد اختلافی به ویژه جدول زمانی لغو تحریم ها بود.

                              عراقچی حضور برنز را در این دوره از مذاکرات «مفید» خواند و گفت: این حضور ممکن است در آینده هم تکرار شود.

                              معاون حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایرنا که آیا ویلیام برنز با اختیارات ویژه درمورد لغو تحریم ها با مذاکرات اضافه شده است؟، گفت: ایشان از دیپلمات های برجسته آمریکایی و نفر دوم وزارت امور خارجه این کشور که ملحق شدنشان به مذاکرات هسته ای از همان نشانه هایی است که جدیت طرف آمریکایی برای حصول توافق نهایی در مهلت تعیین شده را نشان می دهد.

                              عراقچی تصریح کرد ما با تحریم ها مختلفی از جمله تحریم های شورای امنیت، اتحادیه اروپا، دولت آمریکا و کنگره مواجه هستیم که لغو هر کدام مکانیسم خاص خود را دارد و همین موضوعات است که سختی های مذاکره را دو چندان کرده است.

                              وی در عین حال تاکید کرد: آنچه از نظر ما قطعی بوده، این است که بعد از حصول توافق جامع نهایی، همه تحریم ها باید برداشته شود.

                              اکنون همه نگاهها به سوی هتل کوبورگ وین است؛ جایی که طرفین در حال انجام مذاکرات سیاسی، فنی و حقوقی فشرده با یکدیگر در سطوح مختلف هستند تا نتیجه این رایزنی ها و تلاش ها منجر به آغاز نگارش متن توافق نهایی میان ایران و 1+5 در این دور از مذاکرات شود.

                              دستیابی به توافق نهایی میان ایران و گروه 1+5 نه تنها پایان دادن به بیش از یک دهه بحرانی غیرضرور بوده بلکه توافقی است که به گفته دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران، بزرگترین توافق سیاسی جهان خواهد بود.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • avesta89
                                عضو جدید
                                • Nov 2011
                                • 2

                                #8280
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                خبر فوري

                                اولين اختلاف نظر در نگارش متن توافق نامه


                                به اطلاع ميرساند كه در اولين قدم براي نگارش متن توافق نامه طرفين و به خصوص گروه ايراني به اختلاف خوردند و اين ادامه مذاكره را با مشكل روبرو كرده متاسفانه براي شروع نوشتن متن جهت اينكه بسمه تعالي سرهم نوشته شود يا جدا ( باسمه تعالي يا بسمه تعالي ) اختلاف نظر بين گروه ايراني و طرف مقابل به وجود آمده است!!
                                خدا بخير كند از ادامه نگارش متن

                                با آرزوي روزهاي شاد و خوش براي دوستان

                                نظر

                                در حال کار...
                                X