آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ehsanksh
    عضو عادی
    • Feb 2013
    • 179

    #15151
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    در اصل توسط omidvar پست شده است View Post
    هر زمان که اطلاعات وتحلیل درستی از موضوعات روز کشور وجهان اطراف خود نداریم ومغز نخودی ما از درک مسایل عاجز است سکوت مطلق بهترین حالت میباشد /:.mellowsmiley.:/
    همین مفز های نخودی سکوت کردن که وضع مملکت شد این در همه مسایل به ملت تلقین شد که اون بالایی ها می دونن دارن چی کار می کنن شما دخالت نکنید روزنامه ها مخالفت نکنند متفکرین حرف نزنن و اگر هم صدایی بلند شد فورا محکوم شد به بی دینی و وطن فروشی اخرش هم معلوم شد همه این تلفین ها به خاطر دزدی و اختلاس خودشون بوده. دوست عزیز هیچوقت خودتون را از درک حقیقت عاجز ندونید خداوند به همه ما عقل داده و توان درک حقیقت

    نظر

    • mey
      عضو فعال
      • Oct 2014
      • 4440

      #15152
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      کري: روسها فكت شيت اعلام شده آمريكا را تاييد کردند

      جان کری وزیر امور خارجه آمریکا با مجری شبكه ای بی سی نیوز در برنامه این هفته (دیس ویک) گفتگو کرد.

      به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، جان کری در این گفتگو در پاسخ به سئوالی درخصوص بیانیه لوزان و اظهارات مقامات ایران و آمریکا درخصوص آن گفت واقعیاتی که پارامترها (رئوس مطالب) بر آن استوار شده است، واقعیت هستند. وی گفت دیروز نیز روسها بیانیه ای صادر کردند و گفتند که سند اطلاعات (فكت شیت) یا واقعیاتی که آمریکا اعلام شده، قابل استناد و اطلاعات دقیقی هستند.

      پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..

      نظر

      • محمد یزدی
        عضو فعال
        • May 2011
        • 948

        #15153
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        در اصل توسط ehsanksh پست شده است View Post
        اینکه مطرح میشه که امریکایی ها قابل اعتماد نیستن
        کسی از دوستان هست که نمونه هایی از عدم اجرای تعهدات بین المللی امریکا را بیان کنه ؟
        البته مستند


        لیبی؛ مذاکره و مرگ

        لیبی و برنامه هسته‌ای قذافی برای کشورش نمونه بارزی از عهدشکنی و غیر قابل اعتماد بودن آمریکا بود‌. معمر قذافی به دلیل دنبال کردن برنامه‌های هسته‌ای‌اش به شدت از لحاظ دیپلماتیک تحت فشار قرار گرفته و تحریم‌های زیادی از طرف آمریکا و متحدان غربی‌اش علیه او اعمال شده بود. از یک سو تحریم‌ها بود و از سوی دیگر فشارهای دیپلماتیک و قرار گرفتن نام این کشور در فهرست کشورهای حامی اقدامات تروریستی‌.

        آمریکا هر از گاهی نیز با تجاوز به حریم هوایی لیبی‌، به هر ترتیب ممکن قصد داشت با عملیات‌های هوایی محل استقرار قذافی را هدف قرار دهد‌. از سال ۱۹۷۹ یعنی سال ۱۳۵۷ شمسی که فشارها بر لیبی آغاز شد تا سال ۲۰۰۱ که آغاز گفت‌و‌گوهای رسمی دو کشور بود، لیبی تحت تحریم‌های گوناگونی قرار داشت‌. در سال ۲۰۰۱ اولین گفت‌و‌گوهای مقدماتی لیبی با غرب آغاز شد و در سال ۲۰۰۳ سرانجام گفت‌و‌گوها تحت تاثیر جنگ آمریکا با عراق، چهره جدی‌تری به خود گرفت‌.

        قذافی تصمیم گرفت ضمن پذیرفتن مسئولیت حمله به هواپیمای خطوط هواپیمایی پان‌امریکن و یا به قول رسانه‌ها‌، «حادثه هوایی لاکربی» خسارت خانواده‌های قربانیان را بپردازد و از سوی دیگر در مذاکرات با آمریکا برای برداشته شدن تحریم‌ها از تمام حق این کشور در داشتن برنامه هسته‌ای صلح آمیز نیز گذشت.

        قذافی در آن زمان با کل مطالبات آمریکایی‌ها موافقت کرد. آنها از لیبی خواسته بودند ضمن انهدام و انتقال تجهیزات هسته‌ای این کشور به کشوری دیگر‌، دسترسی کامل و نامحدودی به بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدهد و در عین حال از تمام فعالیت‌های هسته‌ای اعم از تحقیق و تولید دست بکشد.

        لیبی که برای برنامه هسته‌ای اش تحت فشار بود، در نهایت مجبور شد اطلاعات مربوط به چگونگی دستیابی به تجهیزات هسته‌ای را نیز در اختیار طرف غربی قرار داده و در عین حال برای مبارزه با شبکه القاعده در این کشور همکاری کاملی با آمریکایی‌ها داشته باشد.

        لیبی با به اجرا گذاشتن تمام خواسته‌های آمریکا توانست شاهد لغو شدن تعدادی از تحریم‌ها نیز باشد اما در همان زمان نیز رییس‌ سیا در کنگره و سفیر آمریکا در رژیم صهیونیستی به شدت با برداشته شدن تحریم‌های شورای امنیت علیه لیبی مخالفت کردند و هر روز اتهام تازه‌ای را متوجه این کشور کردند.

        در سال ۲۰۰۴ یعنی یکسال بعد از نزدیکی لیبی به آمریکا‌، این کشور معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را امضا کرد و بازرسان آمریکایی و انگلیسی برای ازبین بردن سلاح‌ها وارد این کشور شدند‌. بر اساس مطالبی که منابع لیبیایی در همان زمان منتشر ساختند، مشخص شد بسیاری از این ورود و خروج‌ها که حجم زیادی از مراودات بین‌المللی لیبی را نیز تشکیل می‌داد، با ورود و خروج اطلاعات محرمانه از لیبی و تشریح زیر ساختها و نقاط استراتژیک و حساس این کشور نیز همراه بود‌. در عوض انگلستان در سال ۲۰۰۶ معاهده‌ای نظامی با لیبی با نام «نامه مشترک صلح و امنیت» امضا کرد تا در صورتی که لیبی مورد حمله قرار گیرد، انگلستان ملزم به حمایت از این کشور باشد.

        آمریکایی‌ها نیز برای اینکه حسن نیت خود را اثبات کنند، پیمان‌های همکاری اقتصادی و البته نفتی را با این کشور به امضا رساندند‌. با این حال این پیمانها هنوز به مرحله اجرای کامل در نیامده بود که عهد‌شکنی‌های غرب آغاز شد. تنها پس از گذشت ۵ سال آمریکا با متحد همیشگی خود انگلستان، به دلیل بالا گرفتن اعتراضات مردمی در لیبی به صورت هوایی به این کشور حمله کرد‌! انگلستان که زمانی متعهد شده بود از لیبی در صورت حمله نظامی کشوری دیگر دفاع کند‌، خود در حمله به لیبی تحت عنوان نیروهای ائتلاف یا ناتو حضور داشت. مسئولان سیاست خارجی انگلیس در همان زمان پا را فراتر گذاشته و اعلام کردند تاز مانی‌که ناآرامی‌ها در لیبی ادامه داشته باشد‌، در این کشور می‌مانند. اینگونه بود که قذافی همه چیز را نیز از دست داد.

        کره شمالی ؛ سازش و شکست مذاکرات

        نگاهی به روند فشارهای بین‌المللی بر کشورهایی که به دنبال دست‌یابی به انرژی هسته‌ای بودند، نشان می‌دهد که بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ ، آمریکا با استفاده از جوی که خود از این حادثه ساخته بود، بر شدت فشارهای بین‌المللی علیه برخی کشورهای از جمله ایران، کره شمالی ، عراق، افغانستان و لیبی اضافه کرد . حمله آمریکا به افغانستان و تهدید بوش پسر به حمله به کشورهای دیگر و محور شرارت خواندن ایران‌، کره شمالی و عراق باعث شد کشورهای دیگر نظیر لیبی به سرعت از مواضع قبلی خود کوتاه بیایند و کره شمالی نیز راهی برای کاستن از فشارهای بین‌المللی علیه خود بیابد‌.

        در سال ۲۰۰۱ آمریکا به افغانستان حمله کرد و در سال ۲۰۰۳ به عراق‌. در طی همین دو سال، این کشور محورهای شرارت را اعلام کرده بود و فشارهای بین‌المللی را نیز افزایش داده بود. ایران در سال ۲۰۰۳ پروتکل الحاقی را پذیرفت و بازرسی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران نیز شدت بیشتری گرفت‌. با این حال کره شمالی که از محور شرارت خواندنش توسط بوش عصبانی بود‌، اعلام کرد که از معاهده منع گسترش سلاحهای هسته‌ای بیرون می‌آید‌. این کشور در هیمن حال با اخراج بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بار دیگر برنامه‌های هسته‌ای خود برای تولید نیروگاه برق را ادامه داد‌.

        کره شمالی با این حال با ادامه یافتن گفت‌و‌گو های شش جانبه یعنی گفت‌و‌گو با چین، ژاپن، کره جنوبی، روسیه و آمریکا موافقت کرد‌. دور اول این مذاکرات در همان سال ۲۰۰۳ به نتیجه‌ای ختم نشد و در دور دوم و سوم در سال ۲۰۰۴ نیز خلع سلاح کره شمالی مورد تاکید قرار گرفت و قرار بر همزیستی مسالمت‌آمیز این کشور با کشورهای حاضر در مذاکره شد. در دور چهارم گفت‌و‌گو‌ها کره شمالی سرانجام پذیرفت که برنامه‌های هسته‌ای خود را کنار بگذارد‌؛ البته این پذیرش با این شرط بود که اعظای کمک‌های مالی به این کشور ادامه یافته و در عین حال قدرت‌های بزرگ راکتورهای آب سبک را برای تولید برق کره شمالی بسازند. در فاز دوم این گفت‌و‌گو‌ها که از ۱۳ تا ۱۹ سپتامبر سال ۲۰۰۴ انجام شد، توافق «عمل در برابر عمل» مورد تایید قرار گرفت و اصل بر عادی‌سازی روابط کره شمالی با آمریکا و کره جنوبی و ژاپن قرار گرفت.

        در رابطه با کره شمالی نیز از سال ۲۰۰۵ عمل نکردن آمریکا به وعده هایش آغاز شد‌. آمریکا در این سال با وجود انجام شدن قبلی مذاکرات و توافق نهایی، تحریم‌های جدیدی علیه کره شمالی به اجرا گذاشت. در فاز اول مذاکرات به دلیل اینکه آمریکا حقی برای کره شمالی در دستیابی به انرژی هسته‌ای قائل نبود‌، مذاکرات به شکست انجامید و در فاز دوم نیز مخالفت آمریکا با تاسیس راکتور آب سبک در این کشور مذاکرات را به شکست کشانید‌. در فاز سوم این کره شمالی بود که کوتاه آمد و قرار بر از بین بردن تمامی فعالیت‌های هسته‌ای این کشور و تعطیل شدن راکتورهای اتمی گذاشته شد‌. با این حال آمریکا در این سال به بهانه اقدامات احتمالی برای پولشویی، نزدیک به ۲۴ میلیون دلار از دارایی‌های کره شمالی را مسدود کرد‌. در گفت‌و‌گوهای سال ۲۰۰۷ که همراه با اولین آزمایش موشکی کره شمالی بود، آمریکا هر‌گونه توافق با کره‌شمالی بر سر برداشته شدن تحریم‌ها را رد کرد و سرانجام در ۱۸ جولای سال ۲۰۰۷ کره شمالی تحت تاثیر تحریم‌ها و فشارهای بین‌المللی موافقت کرد تمام برنامه‌های اتمی خود را در ازای دریافت کمک‌های اقتصادی و فنی تعطیل سازد‌.

        کره در این مدت ۸۰ درصد فعالیت‌های خود را تعلیق کرد اما خبری از کمک‌های اقتصادی و فنی وعده داده شده توسط آمریکا نشد تا اینکه سرانجام در سال ۲۰۰۹ کره شمالی از مذاکرات ۶ جانبه خارج شد و برای دومین مرتبه بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را از این کشور اخراج کرد.

        عراق؛ صلح برای آدم‌کشی

        با وجود اینکه حمله صدام حسین به ایران در سال ۱۳۵۹ با حمایت کشورهای غربی مواجه شد و آمریکا و سایر کشورهای اروپایی از ارسال سلاح گرفته تا کمک‌های مادی، هیچ‌گاه او را در مقابل ایران تنها نگذاشتند، آغاز جنگ اول خلیج فارس و حمله عراق به کویت که در آن زمان محل استقرار نیروهای نظامی آمریکا و یکی از مراکز استراتژیک آمریکا در خلیج فارس بود‌، باعث تیره شدن روابط آمریکا با عراق و تحریم‌های سازمان ملل علیه این کشور شد. البته تا قبل از این، به کار بردن سلاحهای شیمیایی علیه ایران هیچ‌گاه مورد انتقاد کشورهای غربی و به خصوص آمریکا قرار نگرفته بود و از زمانی که عراق به منافع آمریکا در خلیج‌فارس چشم دوخت، تهدیدها و تحریم‌های بین‌المللی وارد عمل شدند‌.

        از سال ۱۹۹۱ یعنی زمان حمله عراق به کویت، ماجرای سلاحهای شیمیایی عراق و تلاش آمریکا برای بازرسی از این کشور نیز آغاز شد‌. صدام در سال ۱۹۹۸ شروع به همراهی با آمریکا کرد‌ و اجازه داد در برخی از مراکز حساس نامی این کشور دوربین نظارتی گذاشته شود‌، اجازه بازدید از ۸ سایت نظامی متعلق به ریاست‌جمهوری را صادر کرد و قانون آزادی عراق را برای تغییر رژیم در این کشور به اجرا گذاشت.

        با وجود تمام این اقدامات، بازرسان سازمان ملل اعلام کردند "عراق با آنها همکاری لازم را ندارد". بر همین اساس بود که در آخرین روزهای سال ۱۹۹۸ حمله آمریکا به عراق و جنگ دوم خلیج فارس آغاز شد‌. در سال ۲۰۰۲ باز هم صدام به بازرسان اجازه داد به عراق بازگردند اما در سازمان ملل قطعنامه‌ها عیله عراق تصویب شد. این در حالی بود که صدام، قطعنامه سازمان ملل درباره خلع سلاح خود را پذیرفته بود. به گزارش تسنیم علی‌رغم همکاری‌های حکومت عراق، بوش به این کشور در سال ۲۰۰۳ حمله کرد ورژیم بعث را از بین برد!


        ---------------------
        بسم الله الرحمن الرحیم خدایا به امید تو

        نظر

        • ashkan zandi
          عضو فعال
          • Jun 2013
          • 1136

          #15154
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          رای گیری سنا به تاخیر افتاد

          نظر

          • rajabi
            عضو فعال
            • Dec 2014
            • 936

            #15155
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            رهبری قبل از توافق لوزان دو سخنرانی تند دیگر داشتند ، که در همان روزها بنده گفتم این سخنرانی های تند باعث تسریع در روند مذاکرات میشه ولی فردای هر یک از این سخنرانی ها بازار منفی بود، همونطور که مشاهده کردید اون سخنرانی های تند باعث شد تا بیانیه ی لوزان شکل بگیره
            این سخنرانی هم باعث تسریع و امضای توافق در تیرماه خواهد شد
            خنده ی ظریف و جفنگیات روحانی (گفتن خزانه ی خالی و تماس تلفنی با اوباما) مذاکراتی رو که قرار بود 100 روزه به نتیجه برسه و واقعا هم امکانش بود تا 18 ماه به تاخیر افتاد
            قبل از روی کار اومدن روحانی اوباما و کری در سخنرانی ها و مصاحبه ها حرف از برداشتن(نه تعلیق) در سه ماه می زدن ، ولی با بی خردی و ساده لوحی روحانی و نشان دادن تمایل شدید به توافق این روند 18 ماهه شد ، تازه بعد چند تمدید تیم روحانی متوجه شد که نه این تو بمیری از اون تو بمیری ها نیس و باید مقاومت کرد ، ولی دیگه تیم آمریکایی ها تره هم برای این مقاومت های ظاهری تیم ایرانی خورد نمی کرد

            راه مذاکره رو خود رهبری با عبارت نرمش قهرمانانه باز کرد ولی متاسفانه کشتی گیر ما قوانین ابتدایی کشتی رو هم بلد نبود
            جالبه که حالا که رهبری با درایت داره خودش مسیر رو هدایت می کنه و به سرانجام هم رسونده تا حالا ، یه عده به خاطر ضرری که باعث و بانیش خوده تیم روحانیس به رهبری خرده می گیرن
            مگه روحانی نمی گف مشکل ما تحریم ها نیس؟!!! مگه نمی گف 80 درصد مشکل مدیریته ؟!!!! مگه عرضه ی اولیه کار رهبریه؟!!!! مگه باند حرفه ای ملاکین و تیم فرسوده ی مشاوران دهه ی هفتادی که همچنان عقیده اشان نظام بانکیست تقصیر رهبریست؟!!!
            چرا با وجود کاهش تورم به 15 درصد این تیم دهه ی هفتادی نرخ سود رو پایین نمیاره ؟!!!
            چرا برای خروج از رکود به بخش تولید یارانه داده نمیشه؟!!!! اینها هم تقصیر رهبریست؟!!!!!!

            نظر

            • سلطان بورس
              كاربر فعال
              • Aug 2011
              • 3373

              #15156
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              در اصل توسط ashkan zandi پست شده است View Post
              رای گیری سنا به تاخیر افتاد
              این ها همش بازی سیاست هست برای گرفتن امتیاز
              حرف هایی هم که این روزها راجب بیانیه لوزان زده میشه برای آروم کردن نظرات دلواپسان هست
              فقط این بازی ها شده محل نوسانگیری برای یک عده خاص . ملت صف نشین هم که همیشه در صحنه هستن که در صف فروش سهام های خود را تحویل این افراد خاص بدن و در صف خرید از این افراد تحویل بگیرن !!!
              زمانی میپرسیدن علم بهتره یا ثروت . اکثرا میگفتن علم . بعدا همه متوجه شدن که پول
              زمانی میپرسیدن سهامداری بهتره یا نوسانگیری . اکثرا میگفتن سهامداری . حالا همه متوجه شدن که نوسانگیری
              ما هم که سهامداری را یاد گرفتیم دوزار سود کاسب نشدیم در 1.5 سال اخیر

              نظر

              • negarminavi
                عضو فعال
                • May 2013
                • 35714

                #15157
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                گزارش/ کالبدشکافی یک ابهام – ۵
                تحریم بانک‌های عامل و حل معمایی دیگر؛ هسته‌ای یا غیرهسته‌ای

                سیستم بانکی در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان بازوی دولت به شمار می رفته و می رود. به ویژه در اجرای برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بخش مهمی از موفقیت این برنامه متاثر از میزان توانمندی نظام بانکی است که با تحریم بانک ها این توانمندی مورد هدف قرار گرفت. آیا تحریم بانک‌های عامل مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای می‌باشد؟

                به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ پنجشنبه 13 فروردین ماه بود که پس از پایان مذاکرات نفس گیر لوزان، متن بیانیه۱ توسط موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به زبان انگلیسی و ظریف وزیرخارجه ایران به زبان فارسی خوانده شد اما آنچه شاید بیش از سایر موارد بیشتر جلب توجه کرد، مطالب مربوط به رفع تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای بود. در متن بیانیه آمده است:

                «اتحادیه اروپایی، اعمال تحریم‌های اقتصادی و مالی مرتبط با هسته‌ای خود را خاتمه خواهد داد و ایالات‌متحده نیز اجرای تحریم‌های مالی و اقتصادی ثانویه مرتبط با هسته‌ای را، همزمان با اجرای تعهدات عمده هسته‌ای ایران به‌نحوی‌که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شود، متوقف خواهد کرد. یک قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد صادر خواهد شد که در آن برجام تائید شده، کلیه قطعنامه‌های قبلی مرتبط با موضوع هسته‌ای لغو خواهد گردید و برخی تدابیر محدودیت ساز مشخص، را برای یک دوره زمانی موردتوافق، لحاظ خواهد کرد.»

                پیش از این در گزارشی تحت عنوان «توافق هسته‌ای؛ تحریم هسته‌ای، تحریم غیر هسته‌ای/ کدام تحریم‌ها متوقف خواهند شد؟» به بررسی تحریم‌های مربوط با موضوع هسته‌ای پرداختیم و در گزارشی دیگر تحت عنوان «از Lift به Cease رسیدیم، از توافق به بیانیه» از بازی آمریکایی‌های با واژه‌های لاتین در متن بیانیه سخن گفتیم. از عقبگرد ایران در مذاکرات از ژنو تا لوزان نیز در گزارش «از ژنو تا لوزان؛ حرکت رو به جلو یا عقبگرد» صحبت شد که در آن به کاهش امتیازات ایران در بیانیه لوزان اشاره شد. در سلسله گزارش‌های آتی نیز به بررسی سایر نقاط مبهم بیانیه منتشر شده خواهیم پرداخت.

                روز گذشته به «تحریم فروش نفت ایران و حل معمای هسته‌ای یا غیرهسته‌ای بودن آن» پرداختیم و در ادامه گزارشات سعی بر آن داریم تا نگاهی به جزئیات تحریم‌های اعمال شده بر کشورمان نگاهی انداخته و سرنوشت لغو این تحریم‌ها بر اساس بیانیه لوزان را بررسی کنیم.

                تحریمی اساسی که شاید رفع آن بتواند کمک شایان توجهی به اقتصاد ایران کند، لغو تحریم‌ بانک‌های عامل است. سیستم بانکی در ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان بازوی دولت به شمار می رفته و می رود. به ویژه در اجرای برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بخش مهمی از موفقیت این برنامه متاثر از میزان توانمندی نظام بانکی است که با تحریم بانک ها این توانمندی مورد هدف قرار گرفته است.

                به گفته صاحبان بنگاه‌های اقتصادی که از نزدیک با مشکلات تحریم بانکی و اقتصادی ایران سروکار دارند، هنوز نمی‌توان برآورد مشخصی از هزینه کلان تحریم‌های بانکی علیه ایران داد. آنچه روشن است این که بخش بزرگی از انرژی مفید شرکت‌های داخلی بجای جریان یافتن در روند تولید و توسعه، به مصرف دوباره کاری، سرو کله زدن با واسطه‌ها و فرسایش زمانی می‌رسد.

                به طور کلی پیامدهای تحریم بانک‌های عامل عبارتند از:

                - قطع مبادلات بانکی در حوزه بین‌المللی
                - بلوکه شدن برخی دارایی‌های خارجی ایران
                - محدودیت مبادلات فعالان ایرانی که با ارز دلار کار می‌کنند
                - افزایش هزینه مبادلات و ریسک مبادلاتی کشور به دلیل حضور واسطه‌ها و دلالان مالی
                - افزایش قیمت تمام شده کالاها و خدمات تولیدی و کاهش قدرت رقابت تولیدات داخلی
                - افزایش هزینه‌های مالی و افزایش هزینه انجام معاملات
                - افزایش نرخ تورم، بروز رکود و بیکاری
                - وقفه در اجرای پروژه‌های نفت و گاز و سایر پروژه‌های زیر بنایی

                تحریم‌های بانکی کشورمان از سال ۱۳۸۵ آغاز شدند و در این سال آمریکا یک تغییر تاکتیک نسبت به تحریم‌های گذشته خود نشان داد و به سمت تحریم‌های بانکی رفت.


                شروع تحریم‌های بانکی را می‌توان با تحریم بانک سپه توسط وزارت خزانه داری آمریکا طبق قانون وطن پرستی این کشور دانست که در ۱۹ دی ۱۳۸۵ (۹ ژانویه ۲۰۰۷) به دستوراجرایی ۱۳۳۸۲ وزارت خزانه‌داری آمریکا برای بانک‌هایی که در اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی هستند محدودیت ایجاد کرد.


                تنها چهار ماه پس از تحریم شدن بانک سپه از سوی آمریکا، این بانک توسط شورای امنیت سازمان ملل نیز مورد تحریم قرار گرفت. در قطعنامه ۱۷۴۷ که در ۴ فروردین ۱۳۸۶ صادر شد، بانک سپه بنا بر همان دلایل اعلام شده از سوی آمریکا، تحریم شد. یعنی حمایت و پشتیبانی مالی و ارایه خدمات به : صنایع هوا و فضای ایران، گروه صنایع شهید همت و گروه صنایع شهید باکری (این نهادها در قطعنامه قبلی سازمان ملل تحریم شده بودند). تحریم بانک سپه از سوی شورای امنیت با موضوع هسته‌ای ایران مرتبط نیست.


                تحریم بانک سپه به همینجا ختم نشد. اتحادیه اروپا نیز در کمتر از یک ماه که از صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل می‌گذشت، بانک سپه را با پشتوانه قطعنامه‌ سازمان ملل تحریم کرد. در مصوبه۲۰۰۷/۴۴۱ که متمم مصوبه ۲۰۰۷/۴۲۳ است، این تحریم‌ اعمال شده است. در نتیجه به همان دلایل اعلام شده در قطعنامه استناد شده است.

                و اما بانک ملی ایران. بانک ملی ایران، بانک تجاری نیمه‌دولتی ایرانی است، که به‌عنوان بزرگترین شرکت ایرانی به‌شمار می‌آید. این بانک نخستین بار اقدام به چاپ اسکناس در ایران کرد و پیش از تاسیس بانک مرکزی ایران این وظیفه را برعهده داشت.

                ایالات متحده آمریکا ۲ در سال ۲۰۰۷ ( ۳ آبان ۱۳۸۶) بر اساس دستور اجرایی ۱۳۳۸۲بانک ملی ایران را تحریم کرد. دلایلی برای تحریم بانک ملی ایران بیان شد که شامل موارد زیر بود:

                بانک ملی به نهادها و موسسات تحریم شده که در فعالیت‌های موشکی و هسته‌ای درگیر هستند، ارایه خدمات می‌دهد
                تراکنش‌های مرتبط با بانک سپه را در ماه‌های اخیر انجام می‌دهد.
                خرید مواد حساس برای فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی ایران
                گشایش اعتبار اسنادی برای فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی ایران


                در ۱۳ اسفند ۱۳۸۶ نیز شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه ۱۸۰۳ به این تحریم دامن زد و از تمامی دولت‌های عضو سازمان ملل خواسته شده است که مراقبت همکاری‌های مالی خود با بانک ملی و صادرات ایران باشند. این مراقبت به دلیل دوری از درگیر شدن در فعالیت‌های هسته‌ای و مواردی است که در قطعنامه ۱۷۳۷ شرح داده شده است.


                در ادامه بانک ملی ایران از تاریخ 24 ژوئن سال 2008 مورد تحریم کشورهای اتحادیه اروپا قرار گرفت که به مسدود شدن دارایی ها و وجوه این بانک در کشورهای اروپایی انجامید. بر این اساس اتحادیه اروپا دستور تعطیلی دفاتر این بانک در اروپا را صادر کرد. در قطعنامه تحریمی سازمان ملل در ایران از این بانک به عنوان موسسات مظنون نام برده که کشورهای سازمان ملل باید در مورد فعالیت‌های آنها هوشیار باشند.


                بر این اساس به خوبی می‌توان دریافت که تحریم بانک سپه از سوی آمریکا، اتحایده اروپا و سازمان ملل متحد مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای ایران نیست و تحریم بانک ملی ایران نیز تنها مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای نمی‌باشد.


                پی‌نوشت‌ها:
                ۱- http://eeas.europa.eu/statements/doc...1124_03_en.pdf
                ۲- http://web.archive.org/web/200711140...KDjfJ06cxUdalA

                جدیدترین اخبار، تصاویر و فیلم‌ها از دانشجویان و دانشگاه‌های سراسر کشور

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #15158
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  تاریخ خبر: 23/01/1394 | ساعت: 22:7|

                  هشدار دوباره کاخ سفید به کنگره / در مذاکرات هسته ای مداخله نکنید
                  تهران - ایرنا - همزمان با واکنش باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به سخنان برخی اعضای کنگره، جان کری وزیر امورخارجه این کشور نیز از نمایندگان و قانونگذاران خواسته است که در مذاکرات هسته ای با ایران مداخله نکنند.

                  هشدار دوباره کاخ سفید به کنگره / در مذاکرات هسته ای مداخله نکنید
                  به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های خبری، جان کری وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه از قانونگذاران آمریکایی خواست تا پیش از پایان مهلت 30 ژوئن در مذاکرات هسته ای ایران و غرب مداخله نکنند.

                  صدای آمریکا گفت: جمهوری خواهان کنگره آمریکا تهدید کرده اند تحریم ها علیه ایران را تشدید خواهند کرد.

                  جان کری به تلویزیون سی.بی.اس گفته است که در روزهای دوشنبه و سه شنبه محتوای تفاهم دوم آوریل در لوزان را برای نمایندگان کنگره آمریکا شرح خواهد داد.

                  وی در مورد مخالفان بیانیه سوئیس گفت که من فکر می کنم آنها باید حمله ها را متوقف کنند و از دخالت دست بردارند و بگذارند ظرف دو ماه و نیم آینده مذاکرات را ادامه بدهیم و تمام کنیم.


                  در همین حال رییس جمهوری آمریکا نیز در جریان نشست سالانه رهبران قاره آمریکا در پاناما گفت که بحث های حزبی بر سر مذاکرات اتمی با ایران و دیگر مسائل سیاست خارجی از حد خارج شده است و این بحث ها باید متوقف شود.

                  باراک اوباما با انتقاد از برخی اعضای مجلس سنا از جمله سناتور جمهوری خواه ایالت آریزونا 'جان مک کین' به دلیل مخالفت با بیانیه سوئیس گفت: این شیوه اداره سیاست خارجی صرف نظر از این که چه کسی از چه حزبی رییس جمهوری یا وزیر امور خارجه کشور باشد، درست نیست.

                  مک کین هفته گذشته در مصاحبه ای با یک شبکه رادیویی محافظه کار گفته بود تعبیر مقامات ایرانی از بیانیه سوئیس از تفسیر 'جان کری' وزیر امور خارجه آمریکا از این بیانیه، درست تر و منطقی تر است.

                  اوباما در نشست خبری خود در پاناما اضافه کرد که با سناتورهای جمهوری خواه و دموکرات کمیسیون روابط خارجی مجلس سنا در مورد نقش کنگره آمریکا در کمک به رسیدن به توافق نهایی رایزنی کرده و قرار است 'جان کری' وزیر امور خارجه آمریکا نیز طی هفته جاری در نشستی توجیهی با اعضای کنگره شرکت کند.

                  به گزارش ایرنا، سناتورهای جمهوری خواه کنگره بدون توجه به هشدار دولت اوباما در پرهیز از دخالت در مذاکرات اتمی، به راه های مختلفی برای جلوگیری از این توافق متوسل شده اند که یکی از آنها طرح لزوم بررسی توافق اتمی با ایران در کنگره است.

                  نمایندگان کنگره بعد از آنکه مقام های غربی اعلام کردند، تحریم های سازمان ملل متحد علیه ایران به سرعت پس از رسیدن به توافق و تایید آن در شورای امنیت این سازمان قابل لغو است؛ این مساله را امتیاز واشنگتن به تهران قلمداد می کنند.

                  جمهوری اسلامی ایران بارها تاکید کرده که توافق نهایی فقط در صورتی به دست می آید که همه تحریم ها علیه کشورمان لغو شود.

                  مذاکره کنندگان هسته ای ایران و گروه 1+5 که از پنجم فروردین برای رایزنی در مورد رسیدن به توافق هسته ای به شهر لوزان سوئیس سفر کرده بودند، روز 13 فروردین توانستند چارچوب کلی توافق جامع هسته ای را طی بیانیه ای مشترک اعلام کنند.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #15159
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    تاریخ خبر: 23/01/1394 | ساعت: 17:59|

                    سعود الفیصل: امیدوارم توافق هسته ای ایران و غرب سبب تقویت ثبات در منطقه شود
                    تهران-ایرنا- سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی ابراز امیدواری کرد که توافق نهایی هسته ای ایران با غرب منجر به تقویت ثبات و امنیت در منطقه شود.
                    سعود الفیصل: امیدوارم توافق هسته ای ایران و غرب سبب تقویت ثبات در منطقه شود
                    به گزارش خبرگزاری سعودی واس، سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان روز یکشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با لوران فابیوس همتای فرانسوی خود در ریاض گفت: ما درباره برنامه هسته ای ایران مذاکرات کردیم.

                    فیصل ادامه داد:دراین دیدار بر اهمیت توافق نامه نهایی غرب با ایران که منجر به تحقق شروط روشن و الزام آوری شود و تضمین کند برنامه هسته ای ایران به برنامه نظامی تبدیل نشود، به اتفاق نظر رسیدیم.
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

                      #15160
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      94/01/23 - 19:04

                      جان کری: اوباما پاسخ محکمی به مک‌کین داد/هر چه درباره توافق با ایران گفته‌ام، حقیقت بود
                      وزیر امور خارجه آمریکا در توصیف نحوه برخورد اوباما و مخالفان توافق هسته‌ای گفته که اوباما پاسخ محکمی به مک‌کین داده و فکت‌شیت ارائه شده از سوی آمریکایی‌ها، حقیقت محض بوده است.
                      خبرگزاری فارس: جان کری: اوباما پاسخ محکمی به مک‌کین داد/هر چه درباره توافق با ایران گفته‌ام، حقیقت بود
                      Tweet
                      به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا در توصیف نحوه برخورد اوباما و مخالفان توافق هسته‌ای گفته که «اوباما پاسخ محکمی به مک‌کین داد.»

                      سناتور مک‌کین چند روز پیش گفته بود که ایرانی‌ها قصد توافق ندارند و «جان کری» متوهم است.

                      وی که در برنامه پربیننده «در پیشگاه ملت» شرکت کرده بود به مصاحبه‌های خود پس از بازگشت از لوزان و خصوصاً متن فکت‌شیت منتشر شده اشاره کرد و گفت:‌«هر اطلاعاتی که ارائه دادم، حقیقت محض بود.»

                      جان کری که برای خوانده شدن بیانیه لوزان، 9 روز در این شهر کوچک مانده بود و به گفته همکارانش، فشار زیادی را تحمل کرده بود به روزهای مذاکرات و برآیند آن هم اشاره کرد و گفت:‌«بنظر من در حال رسیدن به یک توافق خیلی خوب هستیم


                      وی که در گفت‌وگو با شبکه خبری ای‌بی‌سی‌ نیوز هم خواستار عدم دخالت کنگره در توافق هسته‌ای شده بود، باز هم از فرصت دیده شدن در یک برنامه تلویزیونی استفاده کرد و با تاختن بر کنگره گفت:‌ «ما حق داریم که این گفت‌وگوها را فارغ از دخالت دیگران و سیاست‌های حزبی به سرانجام برسانیم.»

                      کنگره آمریکا بررسی پیش‌نویس توافق نهایی ایران و 1+5 و داشتن حق وتو کردن آن را خواستار است. اوباما تهدید کرده که چنین طرحی را در صورت تصویب، وتو می‌کند.

                      کری خطاب به مخالفان توافق هسته‌ای گفت که فعلاً آتش توپخانه خود را غیرفعال نگاه دارند و منتظر دیدن نتیجه مذاکرات باشند.
                      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #15161
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        در نشست مشترک دولت و مجلس:
                        لاریجانی برلغو تحریم اقتصادی علیه ایران همزمان با توافق تاکید کرد
                        علی لاریجانی

                        یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
                        لغو قطعنامه‌های تحریم اقتصادی علیه ایران همزمان با توافق، گفت: مذاکره‌کنندگان کشور متوجه نگرانی منتقدان مذاکرات هسته‌ای بوده و هستند و خط قرمزهای تعیین شده را مدنظر دارند.
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • B A R A N
                          عضو فعال
                          • Mar 2015
                          • 677

                          #15162
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          در پنجمین نشست دولت و مجلس :

                          روحانی:ملت و دولت ایران تسلیم شدنی نیست

                          لاریجانی: تحریم‌ها همزمان با توافق لغو شود/عده‌ای دغلکاری می‌کنند تا میان ایران با کشورهای اسلامی و همسایه اختلاف بیندازند

                          حداد عادل: به مذاکره‌کنندگان اعتماد داریم؛ دلواپس خدعه دشمن هستیم

                          ۱۳۹۴/۱/۲۳

                          رییس جمهوری با بیان اینکه اگر در مذاکرات هسته‌ای طرف مقابل زیاده‌خواهی نکند و گفت‌وگوها در چارچوبی که مدنظر داریم به پیش برود، باز هم آثار اقتصادی آن در کوتاه مدت نمود چندانی نخواهد داشت.


                          رییس جمهوری در ادامه با تأکید بر تعامل با دنیا در مسأله هسته‌ای، گفت: در مذاکرات هسته‌ای دو گام بسیار بزرگ برداشته شده است. گام اول توافق موقت ژنو در سال گذشته بود که تجربه آن دارای اهمیت بسیاری است، چرا که در یک روز ما اقداماتی کردیم و آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اقدامات انجام شده را تأیید کرد و همزمان برخی تحریم‌ها نیز برداشته شد.
                          روحانی در پنجمین نشست مشترک دولت و مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در گام دوم نیز می‌توانیم این تجربه را تکمیل کنیم، گفت: اینگونه نخواهد بود که در یک توافق، یک طرف قضیه به تعهدات خود عمل کند و طرف دیگر از مسئولیت خود شانه خالی کند.

                          رییس جمهوری تصریح کرد: این فرض که آمریکا یا اتحادیه اروپا قدرت‌های بزرگی هستند، پس هر کاری می‌توانند انجام دهند، درست نیست و حیثیت و آبروی آنها در صورت طفره رفتن از تعهداتشان به خطر خواهد افتاد.

                          رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه "منکر قدرت دستگاه تبلیغاتی غرب برای تأثیرگذاری بر افکار عمومی نیستم"، تصریح کرد: ما نباید قدرت خود را دست کم بگیریم. دیپلمات‌ها، حقوق‌دانان و سیاستمداران ما ورزیده هستند و اینگونه نیست که طرف مذاکره بتواند بر ما چیره شود.


                          رییس جمهوری مذاکرات هسته‌ای را پیچیده‌ و سنگین‌ توصیف کرد و با اشاره به نظارت دقیق بر این مذاکرات، گفت: آنچه از روز اول به مذاکره‌کنندگان و به مردم گفتم این بود که باید به فکر بازی برد – برد باشیم، زیرا تلاش برای بازی برد – باخت به نتیجه نخواهد رسید.

                          روحانی با اشاره به مشورت منظم و همکاری سران قوا و شورای عالی امنیت ملی در پیشبرد مذاکرات هسته‌ای، افزود: از رهبر معظم انقلاب صمیمانه تشکر می‌کنم، زیرا هر وقت و هر جلسه‌ای که خواستیم، ایشان دریغ نکرده و رهنمودهای خود را ارایه فرمودند.

                          در این مذاکرات بر راه‌حل‌ها تفاهم شده است و تا رسیدن به نتیجه نهایی راه بسیار سختی را پیش رو داریم که در این راه از نظرات مقام معظم رهبری‏، قوا و مشاورانی که از ابتدای این راه کمک کردند، استفاده می‌کنیم.


                          * رییس مجلس: مذاکره‌کنندگان خطوط قرمز را مدنظر دارند


                          وی گفت: یکی از دستاوردهای مذاکرات هسته‌ای از بین رفتن هاله دروغین اجماع جهانی علیه ایران است و با توانمندی و توفیق در مذاکرات، منافع کشور بیشتر تأمین خواهد شد.



                          حداد عادل: به مذاکره‌کنندگان اعتماد داریم؛ دلواپس خدعه دشمن هستیم

                          وی به مسأله هسته‌ای اشاره کرد و اظهار داشت: مسأله هسته‌ای که موضوع مشترک ملت، دولت و مجلس است، ظرفیت دو قطبی کردن جامعه ما را دارد و ضرورت دارد با همدلی و همزبانی از بروز آن پرهیز کرد.




                          .

                          نظر

                          • محمد-پ
                            عضو عادی
                            • Apr 2011
                            • 236

                            #15163
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            در این داستان هسته ای هم اوباما داره علنا میگه اگر نرسیم به توافق چنان میکنیم و چنین از جمله گفته بودجه نظامی ما چندین برابر ایران است و .......

                            حالا نه اینکه ما آبجو باشیم آمریکایی ها بیان یه نفس بنوشند ما رو و مست لایعقل بشن . نه .
                            ولی بالاخره اینها هر جا بدشمنی برن مانند گاو شخم میزنند . اینها تابع محض جنایتکاران بین المللی هستند . خود اوباما یا کری هم تسلیم اند حالا بعضی وقتها اشاره هایی به نفع ایران هم میکنه اونم احتمالا بخاطر اینه که هنوز خون پدران برده اش در رگهایش جاریست و گر نه اشاره نمیکرد . حتی چند وقت قبل توصیه کرد ایران و عربستان بروند بسمت روابط خوب نه درگیری .
                            حالا یه تفاهمی - توافقی یا هرچی شبیه این پیش آمده که حداقل اسمش هر چی هست تخاصم نیست . این غنی سازی هم که صرف نظر از همه چیزش برای نظام حیثیتی شده حتی بنا بر گزارش برگ ها یا ف... شیت ها پذیرفته اند و حفظ میشه . بنابرین موقع چسبوندن نون به تنوره . در نهایت چون آخر عاقبت ریاست تو ایران معلومه و مبرهن روحانی باید مسئولیت کلش را بپذیره , و کار توافق رو تموم کنه . هر چه بادا باد .
                            آخرین ویرایش توسط محمد-پ؛ 2015/04/12, 23:24.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #15164
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              جملات پایین خیلی با اهمیت می باشد به نظر که هر جور شده می خواهند تا 10 تیر ماه نتیجه مذاکرات و رفع تحریم ها نهایی بشه




                              به گزارش ایرنا به نقل از رسانه های خبری، جان کری وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه از قانونگذاران آمریکایی خواست تا پیش از پایان مهلت 30 ژوئن در مذاکرات هسته ای ایران و غرب مداخله نکنند
                              .
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • B A R A N
                                عضو فعال
                                • Mar 2015
                                • 677

                                #15165
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
                                این نشان میدهد سیاست امریکا در کل جهان تغییر کرده است ..چه کشور درپیتی مثل کوبا باشد که در کوچکیش شکی نیست..چه داعش باشد ...چه ایران روسیه و...حالا این وسط بعضی توهم زدند پیروزی انهاست... به این دلیل اشتباه است که سیاست کلی تغییر کرده است چه کوبای فکسنی..چه ایران چه روسیه چه داعش و....
                                امرکیا دنیا را رها کرده هرکار ی خواستند بکنند....خودش هم رفته جهاد اکبر..جهاد فرهنگی...دیگر موشک بمب مهم نیست برایش..فیس بوک اینترنت ماهواره سلاحش است و فرهنگ جهانی را یکی میکند...اکثریت تسلیم شده اند...و بخشی کوچک در خاورمیانه مقاومتکی میکنند....راس انها هم مسلمین عرب هستند که بخاطر اعتقاداتشان می جنگند...ومقاومت میکنند نمونه اش در داعش القاعده بن لادن که10سال است امریکا با انها می جنگد...و هنوز زنده اند وجود دارند
                                تاکید چامسکی بر پروپاگاندای بی‌اساس رسانه‌‎های جریان اصلی آمریکا درباره ایران

                                94/01/23

                                نوآم چامسکی، فیلسوف و تحلیلگر برجسته و از مخالفان نظام سرمایه‌داری در یادداشتی به بیان پروپاگاندای بی‌اساس رسانه‌های جریان اصلی در آمریکا درباره ایران پرداخت.

                                این فیلسوف و منتقد سرشناس نظام سرمایه‌داری در یک یادداشت که در پایگاه خبری شبکه تله سور منتشر شده، به شدت به نحوه پوشش رسانه‌های جریان اصلی و شیوه پردازش به اخبار و مسائل خارجی این رسانه‌ها پرداخت.

                                وی در این مطلب نوشت: «چند روز قبل پیتر بیکر در یک یادداشت درباره توافق هسته‌ای نسبت به جنایات ایران هشدار داد. جنایاتی که مرتب توسط سیستم پروپاگاندای واشنگتن لیست می‌شود. در این جنایات، یک موضوع بیشتر از بقیه هویداتر است و آن "بی‌ثبات‌سازی" منطقه (توسط ایران) است».

                                او افزود: «این تصویر استاندارد و متعارف (این رسانه‌ها) است. وقتی آمریکا به عراق حمله و تقریبا آن را نابود می‌کند و درگیری‌های فرقه‌ای را برانگیخته و کشور را تکه تکه کرده و اکنون کل منطقه را از هم دور و جدا می‌کند، این اقدامات در ادبیات و کلام رسانه‌های رسمی، عامل "ثبات" معرفی می‌شود».

                                فیلسوف و تحلیلگر مخالف نظام سرمایه‌گذاری آمریکایی همچنین نوشت: «وقتی ایران به شبه‌نظامیان در مقاومت در برابر تهاجم (آمریکا) کمک می‌کند، این موضوع (توسط این رسانه‌ها) "بی‌ثباتی" معرفی می‌شود و (از نظر آنها) اقدامی شنیع‌تر از کشتن سربازان آمریکایی که به خانه‌های دیگران حمله می‌کنند، هم وجود ندارد».

                                وی در ادامه این نوشته هم تاکید کرد: «این موضوع وقتی معنا دارد که ما کاملا تبعیت نشان داده و بدون انتقاد دکترین مورد تایید (رسانه‌های جریان اصلی) را بپذیریم و آن این است که: آمریکا صاحب جهان است و حق صاحب بودن آن را هم دارد و همانطور که در مقاله مارس 2015 در نیویورک ریویو منتشر شده، دلیل آن هم "کمکهای آمریکا به امنیت بین‌المللی، رشد اقتصادی جهانی، آزادی و سلامت جسمانی بشری" است».


                                ==========================

                                نکته ی1=الوین تافلر در کتاب موج سوم می گوید:
                                زمین تاکنون با 3 موج انقلابی روبرو شده.موج توسعه کشاورزی .موج توسعه صنعتی و در عصر کنونی با مهمترین موج یعنی توسعه در ارتباطات.

                                جنگ رسانه ای از برجسته ترین و موثرترین مولفه های جنگ نرم و جنگ های مدرن در جهان کنونی محسوب می شود.

                                خلاصه و مفید اینکه:هر کس از این کارخانه ی فرهنگ سازی یعنی تلویزیون و دیگر رسانه های ارتباطی استفاده ی بیشترو بهتری داشته باشد حرف اول را می زند.


                                او همچنین در جایی دیگر اشاره می کند که یکی از علل اصلی سقوط جمهوری در رم ، نمایش های امپراطوری رم (همین جعبه ی جادویی کنونی)بوده که با آنها مردم را سرگرم خودشون کرده.

                                نکته ی 2==نیچه در اراده ی معطوف به قدرتش می گوید .بدیهی تر ین مفاهیم بشر جملگی بر خطایند .نیچه می گوید کشتن بد است ولی در زمان جنگ اگر کسی دیگری را بکشد نه تنها قاتل نیست بلکه قهرمان ملی نیز خوانده می شود.یا دزدی بد است ولی اگر کشورتان به کشور دیگری حمله کند آنوقت اموال دزدی می شود غنایم جنگی و ملی نه دزدی.چامسکی نیز در اینجا به همین قضییه اشاره می کند.

                                البته گفتار چامسکی در اینجا به نوعی نزدیک است به سفسطه ی تو هم بدی در فلسفه. او تلویحا می گوید درست است که ایران بد است و لی از آنطرف، آمریکا هم بد است و دزدی و جنایت و.. می کند.و بدین ترتیب ذهن عوام را از موضوع اصلی منحرف می کند.

                                امیدوارم این گفتار چامسکی مثله آن نظر کانت نشود که درباره نقد عقل محض و محدود بودن فاهمه آدمی(+ دفع خطر احتمالی پاسکال(ندانم گرایی)=هرچند واجب الوجود اثبات‌نشده باشد، برای رسیدن به نتیجه‌های دل‌خواه‌تر، عاقلانه‌تر آن است که به وجود خدا اعتقاد داشته باشیم) نوشته بود که بعدها برگ برنده ای شد با عنوان دفع خطر احتمالی واجب است در دست علمای مسلمان و دینداران دیگر برای سواری گرفتن بیشتر از مردم.



                                .

                                نظر

                                در حال کار...
                                X