آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Hessam
    عضو فعال
    • Aug 2012
    • 1240

    #16741
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    کمالوندی: امیدواریم مذاکرات تا 9تیر تمام شود/ گزارش آخر آمانو یک نکته مثبت داشت
    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
    سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: ما به امید این‌که تا 30 ژوئن در مذاکرات به نتیجه برسیم فعالیت می‌کنیم و هنوز در حال حاضر برای اظهار نظر در مورد تمدید مذاکرات زود است.

    بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی بعدازظهر دوشنبه پس از حضور در مراسم رونمایی از کتاب "از سعد‌آباد تا لبنان" در جمع خبرنگاران حاضر شد و در پاسخ به این سوال که آیا رییس سازمان انرژی اتمی ایران هفته آخر به تیم مذاکره کننده می‌پیوندد یا خیر؟ گفت: فعلاً چنین قراری نیست چون آقای دکتر صالحی در مورد کلیات صحبت کرده‌اند و در کلیات به توافق رسیده‌اند و ما در حال حاضر در زمینه کلیات مسأله‌ای نداریم.

    او ادامه داد: آوردن این مطالب روی کاغذ مانده است که از طرف ما (سازمان انرژی اتمی) در آن‌جا دو نفر از همکاران‌مان یعنی آقایان امینی و رحیمیان حضور دارند.

    سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در پاسخ به احتمال تغییر محل مذاکرات به دلیل خبرهای منتشر شده درباره جاسوسی این محل‌ها، خاطرنشان کرد: این تصمیم را باید وزارت امور خارجه بگیرد.

    هم‌چنین نظر وی در رابطه با این‌که آیا تا 30 ژوئن توافق حاصل می‌شود و یا امکان تمدید آن وجود دارد؟ گفت: ما براساس این‌که 30 ژوئن به نتیجه برسیم کار می‌کنیم. در رابطه با احتمال تمدید هم در حال حاضر زود است که چیزی بگویم و این مطلب را از نظر رسانه‌یی یا دیپلماتیک نمی‌گویم. برای این‌که اظهار نظر در این مورد زود است و باید ببینیم تیم همکاران‌مان در آنجا چه می‌کنند.

    کمالوندی در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر آمانو نیز تصریح کرد: این گزارش نکته بسیار مثبتی داشت که به نظر من از دید رسانه‌ها مغفول ماند زیرا گزارش‌های قبلی آقای آمانو اغلب تکراری بودند و به همین دلیل این بار هم از کنار گزارش او گذشتند در حالی که نکته جدیدی در صحبت‌های او بود. آمانو اشاره کرده بود به این‌که پرداختن به موضوعات گذشته ایران بی‌انتها نیست و یک چارچوب زمانی معقولی را می‌خواهد و این اولین باری است که چنین موضوعی از سوی آن‌ها عنوان شده در حالی که ما بارها این حرف‌ها را زده‌ایم و خواسته‌ایم که جایی این موضوع تمام شود. 12 سال است که موضوعات گذشته تکرار می‌شود و دیگر نمی‌شود برای 13 یا 14 سال دیگر هم‌چنان موضوعات گذشته تکرار شود.
    منبع: ایسنا

    نظر

    • ali110
      عضو فعال
      • Jul 2013
      • 467

      #16742
      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

      بورس در آستانه نابودی کامل / 2 هفته تا ضرب الاجل 10 تیر / خود کرده را تدبیر نیست/

      نظر

      • milad617
        عضو عادی
        • Nov 2013
        • 120

        #16743
        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

        بازدید از صفحه اول |
        نسخه چاپی |
        ارسال به دوستان |
        ذخیره فایل |


        سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که وی مطمئن است که توافق بین قدرت های جهان و ایران در خصوص برنامه هسته ای این کشور تا ضرب الاجل سی ام ماه ژوئن قابل دستیابی است.
        روز نو : رویترز نوشت: مذاکره کننده روسیه تمدید گفتگوهای هسته ای را رد کرد.

        سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت که وی مطمئن است که توافق بین قدرت های جهان و ایران در خصوص برنامه هسته ای این کشور تا ضرب الاجل سی ام ماه ژوئن قابل دستیابی است.

        وی افزود: «من می خواهم هر گونه صحبتی درباره تمدید ضرب الاجل را رد کنم. دستیابی به یک توافق تا تاریخ تعیین شده، تا سی ام ژوئن، ممکن است».

        گفتنی است، ایتارتاس روز جمعه به نقل از یک منبع دیپلماتیک اعلام کرد که ممکن است مذاکرات هسته ای تمدید شود.

        هم اکنون مذاکرات هسته ای در سطح کارشناسان بین ایران و 1+5 در وین در جریان است. معاونان وزیر خارجه ایران بزودی به جمع مذاکره کنندگان در اتریش می پیوندند.


        منبع: انتخاب

        نظر

        • Hessam
          عضو فعال
          • Aug 2012
          • 1240

          #16744
          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

          کمالوندی:برخی متاسفانه از پروتکل الحاقی تابوسازی می کنند/ پیشنهاد مذاکره با آمریکایی ها را صالحی داد

          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: برخی متاسفانه از پروتکل الحاقی تابوسازی کرده و از آن تفسیر موسع ارائه می کنند و این اقدام در حوزه بین المللی هم برای کشور ما و هم برای سایر کشورها مشکل ساز می شود.

          بهروز کمالوندی امروز (دوشنبه) در مراسم رونمایی از کتاب «از سعدآباد تا لوزان» در فرهنگسرای رسانه با اشاره به مطالب ارائه شده در این کتاب گفت: نویسنده در این کتاب سعی کرده مطالب را منتقل کند و نگاهی بی طرفانه و بدون جانبداری داشته باشد.

          وی ادامه داد : نویسنده ارزش بسیار بالایی برای مدیریت استراتژیک بی بدیل مقام معظم رهبری در موضوع هسته ای قائل شده و چندین بار در کتاب این موضوع را مطرح کرده است و انصاف هم همین است و این موضوع مهم و با ارزش ملی و منبع اقتدار ملی است و می توان گفت موضوع هسته ای بی ارتباط با هیچ موضوع دیگری نمی تواند باشد.

          کمالوندی با اشاره به دیدگاههای نویسنده کتاب درباره مدالیته، گرفتن امتیازغنی سازی درمذاکرات و همچنین وقت کشی غربی ها در مذاکرات ، در عین حال از برخی تعابیر به کار رفته در این کتاب انتقاد کرد و گفت: دشمن تلاش می کند که با اقداماتی خاص، دوست ایران را دشمن و همچنین دشمن ایران را دوست جلوه دهد، اما باید هوشیارانه عمل کرد.

          کمالوندی با بیان اینکه نویسنده کتاب به درستی بین اوباما و حاکمیت آمریکا تفاوت قائل بوده است، تصریح کرد: باید حساب اوباما را از کل نظام آمریکا جدا کرد، هرچند تلاش ندارم اوباما را تطهیر کنم زیرا او گفت که به دنبال باز کردن پیچ و مهره صنایع هسته ای ایران بوده، اما باید این را دانست که مواضع اوباما با مواضع کلیت نظام آمریکا متفاوت است.

          سخنگوی سازمان انرژی تمی با بیان اینکه درک درستی از نظارتها و پروتکل الحاقی ایجاد نشده است گفت: متاسفانه در برخی موارد تابوسازی و تفسیر موسع می شود که این مسئله در حوزه بین المللی هم برای کشور ما و هم برای سایر کشورها مشکل ساز می شود.

          وی با تاکید بر حفظ اقتدار جمهوری اسلامی ایران در روند مذاکرات هسته ای، مشروط کردن حضور صالحی به حضور مقام همتراز وی و حتی حضور یک وزیر ما در مقابل دو وزیر طرف مقابل را از جمله موارد اجرا شده در این زمینه عنوان کرد.

          کمالوندی با بیان اینکه اهمیت رفع قطعنامه های شورای امنیت نکته مهمی است که نادیده گرفته می شود، به مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت: نویسنده در کتاب اعلام کرده که مذاکره مستقیم ایران و آمریکا پیشنهاد صالحی و احمدی نژاد بوده است، در حالی که این موضوع صحیح نیست.

          سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: حقیقت آن است که پیشنهاد مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا پیشنهاد شخص صالحی بوده است و مقام معظم رهبری نیز این موضوع را پذیرفتند، ولی اگر احمدی نژاد همراهی لازم را برای این مذاکرات انجام می داد شاید وضعیت خیلی بهتر بود.

          وی همچنین با اشاره به مطالب این کتاب درباره راکتور آب سنگین اراک و همچنین فردو گفت: اهمیت فردو به هیچ وجه در غنی سازی نیست، زیرا تمامی اورانیوم غنی شده فردو می تواند تنها 1.5 درصد سوخت بوشهر را تأمین کند و اهمیت فردو تنها در آسیب ناپذیری تاسیسات زیرزمینی آن است.



          منبع: ایرنا

          آخرین ویرایش توسط Hessam؛ 2015/06/15, 23:19.

          نظر

          • Hessam
            عضو فعال
            • Aug 2012
            • 1240

            #16745
            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

            پس از پایان مذاکرات گروهی باید استغفار‌کنند
            معاون پارلمانی رییس جمهوری گفت: به خواست خدا بعد از پیروزی مذاکرات هسته ای اگر پشت صحنه این جریانات و اتفاقات پخش شود ملت خواهند فهمید که چه ظلم هایی به سرداران دیپلماسی شده و گروهی باید استغفار کنند.
            کد خبر: ۵۰۹۳۴۴
            تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۹ - 15 June 2015
            معاون پارلمانی رییس جمهوری گفت: به خواست خدا بعد از پیروزی مذاکرات هسته ای اگر پشت صحنه این جریانات و اتفاقات پخش شود ملت خواهند فهمید که چه ظلم هایی به سرداران دیپلماسی شده و گروهی باید استغفار کنند.

            به گزارش ایرنا، حجت الاسلام مجید انصاری دوشنبه شب در همایش 'روحانی تنها نیست' در بوشهر افزود: در عرصه دیپلماسی سردارانی به پشتیبانی مردم و حمایت رهبری به میدان فرستاده شده است که از جنس سرداران دوران دفاع مقدس هستند که در شرایط کنونی لبخند به لب، قوی و استوار با منطقی نیرومند از حقوق ملت دفاع می کنند.

            وی با بیان اینکه دلواپسان چه می گویند؟، اظهار کرد: به آنان که واقعا دلواپس هستند احترام می گذاریم و مردم ایران نیز فرق دلسوزی واقع بینانه یا بهانه جویی حسودانه را خوب می دانند.

            انصاری تصریح کرد: اگر قرار بود در مذاکرات هسته ای سرداران دیپلماسی به منافع ملی و خطوط قرمز نظام پایبند نباشند مذاکرات 20 ماه به طول نمی انجامید.

            وی گفت: دکتر ظریف حقوق آمریکا را بهتر از حقوقدانان آمریکایی می داند و در برخی اوقات به مصاف گروه هفت نفره ما 50 نفر یا 150 نفر می آیند اما تا این لحظه مردان دیپلماسی ما منطق حقوقی ملت را بر منطق زور آنها مسلط کرده اند.

            انصاری اظهار کرد: در مذاکرات ژنو پیروزی های زیادی به دست آمده است اما چون هنوز مذاکرات به پایان نرسیده نمی توانیم نتایج حاصله را اعلام کنیم.

            وی با بیان اینکه آیا باید رجز خوانیهای گذشته را ادامه می دادیم و یا روند تحریم نفت در برابر غذا را می پذیرفتیم ؟،گفت: توقف تحریم ظالمانه و آزاد سازی بخشی از دارایی های ملت یک پیروزی بزرگ است و استقرار منطق حقوقی و پذیرفتن حقوق هسته ای در توافق ژنو به آسانی بدست نیامده است.

            انصاری یادآور شد: خواسته اکثریت قاطع مردم از همه رسانه ها، گروهها، قوا و مجلس حمایت از تیم هسته ای است و این انتظار به حقی است اما متاسفانه برخی رسانه ها که از بیت المال اداره می شوند یک جنگ روانی برعلیه دولت در آستانه پیروزی دولت راه انداخته اند که این رقابت و برخورد اخلاقی نیست.

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #16746
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              تاریخ خبر: 25/03/1394 | ساعت: 19:6|

              کمالوندی:برخی متاسفانه از پروتکل الحاقی تابوسازی می کنند/ پیشنهاد مذاکره با آمریکایی ها را صالحی داد
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • ali110
                عضو فعال
                • Jul 2013
                • 467

                #16747
                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                معاون وزیر امورخارجه روسیه امروز دوشنبه گفت: مطمئنم کشورهای ۱+۵ و ایران تا موعد مقرر 10 تیر ماه به توافق هسته ای دست خواهند یافت.//// از ترس توافق هسته ای و قفل شدن بازار ، اکثر سهم ها رو به ته دره بردن / خدا لعنتشون کنه

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #16748
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  در اصل توسط ali110 پست شده است View Post
                  معاون وزیر امورخارجه روسیه امروز دوشنبه گفت: مطمئنم کشورهای ۱+۵ و ایران تا موعد مقرر 10 تیر ماه به توافق هسته ای دست خواهند یافت.//// از ترس توافق هسته ای و قفل شدن بازار ، اکثر سهم ها رو به ته دره بردن / خدا لعنتشون کنه

                  اگر می دانستد که توافق میشه چرا سهم ها را پایین اورند ؟؟

                  یعنی می خواهستند خودشان مفت خری کنند
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

                    #16749
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    کمالوندی: برخی از پروتکل الحاقی تابو می‌سازند/ مواضع اوباما با نظام آمریکا متفاوت است


                    از نظر ما باید حساب اوباما را از کل نظام آمریکا جدا کرد هرچند من تلاش نمی‌کنم تا اوباما را تطهیر کنم و او را پاک جلوه دهم چرا که به گفته اوباما خود او به دنبال بازکردن پیچ و مهره صنعت هسته‌ای ایران بوده و اگر دستش می‌رسید در سایر موارد نیز این کار را می‌کرد اما باید این را بدانیم که مواضع اوباما با مواضع کلیت نظام آمریکا متفاوت است.
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                    نظر

                    • نجاT...
                      عضو فعال
                      • Dec 2013
                      • 2639

                      #16750
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      سناتور کورکر درباره دور شدن ۱+۵ از هدف خود در مذاکره با ایران هشدار داد...

                      باب کورکر رئیس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا روز دوشنبه در مورد اعطای امتیازات به تهران از سوی آمریکا و دیگر کشورهای طرف مذاکره اتمی با ایران هشدار داد و گفت بیانیه‌های گروه ۱+۵ از هدف اصلی دور شده و خطر وقوع یک «توافق بد» را بوجود آورده است.

                      سناتور کورکر همچنین ضمن هشدار به رئیس جمهوری ایالات متحده مبنی بر این که باید تامل کرده و در کل رویکرد خود تجدید نظر کند، افزود پشت کردن به یک توافق بد در این مرحله نیازمند جرات است، اما بهترین کار به سود آمریکا، منطقه و جهان است.

                      این سناتور جمهوریخواه، در نامه‌ای از انتشار گزارش‌هایی در باره این که تیم مذاکره کننده آمریکا ممکن است تن به ضعیف‌تر شدن بیشتر توافق دهد، از جمله در مورد میزان دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات اتمی ایران، به شدت ابراز نگرانی کرده است.

                      وی در مورد بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران تاکید می‌کند که «بطور حتم دولت شما و آنهایی که در مذاکرات دخالت دارند، به استاندارد هر زمان-هرمکان وفادار خواهند ماند. این بازرسی‌ها باید بدون هیچ مانع اداری و یا کارشکنی، و بدون حذف هیچ مرکزی از فهرست بازرسی‌ها، انجام شوند...
                      انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                      نظر

                      • نجاT...
                        عضو فعال
                        • Dec 2013
                        • 2639

                        #16751
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        "180میلیارد دلار از پولهای کشور بلوکه شده است"...

                        استاندار تهران گفت: 180 میلیارد دلار از پول های کشور در خارج بلوکه شده است و از آنجا که امکان جابجایی پول نداریم کالاها را 15 تا 20 درصد گران تر می‌خریم...
                        انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                        نظر

                        • نجاT...
                          عضو فعال
                          • Dec 2013
                          • 2639

                          #16752
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          نمایندگان کنگره نمی‌خواهند شورای امنیت قبل از آنها نظر بدهد»...

                          رویترز: سازمان ملل رفع تحریم‌ها علیه ایران را به بعد از رأی کنگره درباره توافق موکول می‌کند...

                          منابع آگاه می‌گویند شورای امنیت سازمان ملل متحد رفع تحریم‌های هسته‌ای سازمان ملل علیه ایران را احتمالاً دست‌کم یک ماه و تا بعد از بررسی کنگره آمریکا معوق خواهد کرد.

                          به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در صورتی که ایران و گروه 1+5 به توافق هسته‌ای برسند، شورای امنیت سازمان ملل احتمال دارد اقدام در زمینه رفع تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران را دست‌کم یک ماه به تعویق بیندازد تا کنگره بتواند توافقنامه احتمالی هسته‌ای را مطابق قانونی که به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا رسیده مورد بررسی قرار دهد.

                          خبرگزاری رویترز بامداد سه‌شنبه با اعلام این خبر نوشت مقامات غربی، به شرط عدم افشای نام، این را «پیشامدی نامطلوب»، اما ضروری به لحاظ سیاسی می‌دانند و در توجیه این استدلال می‌گویند کنگره تحت سلطه جمهوری‌خواهان نمی‌خواهند شورای امنیت سازمان ملل زودتر از آنها اعمال نظر کند.

                          در حال تکمیل...
                          انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                          نظر

                          • نجاT...
                            عضو فعال
                            • Dec 2013
                            • 2639

                            #16753
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
                            نمایندگان کنگره نمی‌خواهند شورای امنیت قبل از آنها نظر بدهد»...

                            رویترز: سازمان ملل رفع تحریم‌ها علیه ایران را به بعد از رأی کنگره درباره توافق موکول می‌کند...

                            منابع آگاه می‌گویند شورای امنیت سازمان ملل متحد رفع تحریم‌های هسته‌ای سازمان ملل علیه ایران را احتمالاً دست‌کم یک ماه و تا بعد از بررسی کنگره آمریکا معوق خواهد کرد.

                            به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در صورتی که ایران و گروه 1+5 به توافق هسته‌ای برسند، شورای امنیت سازمان ملل احتمال دارد اقدام در زمینه رفع تحریم‌های هسته‌ای علیه تهران را دست‌کم یک ماه به تعویق بیندازد تا کنگره بتواند توافقنامه احتمالی هسته‌ای را مطابق قانونی که به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا رسیده مورد بررسی قرار دهد.

                            خبرگزاری رویترز بامداد سه‌شنبه با اعلام این خبر نوشت مقامات غربی، به شرط عدم افشای نام، این را «پیشامدی نامطلوب»، اما ضروری به لحاظ سیاسی می‌دانند و در توجیه این استدلال می‌گویند کنگره تحت سلطه جمهوری‌خواهان نمی‌خواهند شورای امنیت سازمان ملل زودتر از آنها اعمال نظر کند.

                            در حال تکمیل...
                            توافق حتمی شد...
                            انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                            نظر

                            • نجاT...
                              عضو فعال
                              • Dec 2013
                              • 2639

                              #16754
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              ادامه:

                              ...منابع مورد استناد رویترز می‌گویند اقدام اولیه شورای امنیت از منظر کنگره به عنوان قضاوت زودهنگام درباره توافقنامه هسته‌ای احتمالی نگریسته می‌شود.

                              ایران ظاهراً، طبق نوشته رویترز، با اکراه این تأخیر را پذیرفته است

                              در حال تکمیل...
                              انتقال ثروت از كوتاه مدتي ها به بلند مدت ها !

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #16755
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                آخرین نظر شریعت مداری در خصوص مذاکرات


                                تزریق پنی‌سیلین!(یادداشت روز)

                                کاش نیازی به این نوشته نبود و یا دستکم این که نگارنده می‌توانست خود را قانع کند که نیازی به این وجیزه نیست. اما متاسفانه برخی از اظهارات رئیس‌جمهور محترم درباره چالش هسته‌ای و «توافق احتمالی» به‌گونه‌ای است که اگر مصداق «سهواللسان» و «خطای بیان» نباشد - که ان‌شاءالله باشد- بیم آن می‌رود که با سوءاستفاده دشمنان روبرو شود و زیاده‌خواهی بیشتر آنان را در پی داشته باشد. از این روی اشاره به نکاتی برای پیشگیری از سوءاستفاده حریف ضروری به نظر می‌رسد. از جمله اینگونه اظهارات می‌توان به بخشی از سخنان آقای دکتر روحانی در کنفرانس خبری روز شنبه ایشان اشاره کرد. آنجا که درباره پروتکل الحاقی می‌گویند؛

                                «پروتکل الحاقی چیزی نیست که مخصوص ایران باشد... بسیاری از کشورهای دنیا، امروز پروتکل الحاقی را اجرا و به آن عمل می‌کنند. 124 کشور پروتکل الحاقی را اجرا می‌کنند... در پروتکل الحاقی، چیزی به نام بازرسی وجود ندارد... ما در سال 2003 تا 2005 پروتکل الحاقی را اجرا کردیم و می‌دانیم که چگونه است... مسئله مهم برای ایران، این است که با اجرای توافق و پروتکل الحاقی ثابت کند که اتهاماتی که علیه ایران مطرح می‌شود و اینکه ایران در پی ساخت بمب هسته‌ای است، اتهامات بی‌اساس است».
                                با عرض پوزش از رئیس‌جمهور محترم کشورمان باید گفت، تعریف و توضیح ایشان درباره پروتکل الحاقی با واقعیات نه فقط منطبق نیست بلکه در تضاد نیز هست و پذیرش و اجرای آن مخصوصا آنگونه که در توافق لوزان آمده است می‌تواند عواقب سخت و جبران‌ناپذیری را به دنبال داشته باشد و در این‌باره گفتنی است؛
                                1- فرموده‌اند که امروزه 124 کشور جهان - تعداد آنها 125 است- پروتکل الحاقی را پذیرفته و آن را اجراء می‌کنند! و حال آن که؛
                                الف: برخی از این 125 کشور، نظیر بورکینافاسو، کنگو، آنگولا، چاد، کومور، گابن، افغانستان و ... اساسا هیچگونه فعالیت هسته‌ای ندارند که اجرای پروتکل الحاقی درباره آنها مصداق داشته باشد. پذیرش پروتکل از سوی این کشورها در پی فشار آمریکا و با هدف اعتبار بخشیدن به وجهه بین‌المللی این پروتکل صورت پذیرفته است.
                                ب: شمار دیگری از این 125 کشور، مانند آمریکا، فرانسه، چین، انگلیس و روسیه کشورهایی هستند که برخورداری آنها از سلاح اتمی در معاهده ‌NPT به رسمیت شناخته شده است بنابراین پروتکل الحاقی که موضوع اصلی آن پیشگیری از انحراف به سوی تولید سلاح هسته‌ای است در مورد این کشورها موضوعیت ندارد. البته گفتنی است مطابق ماده اول معاهده NPT کشورهای دارای سلاح اتمی از واگذاری این تسلیحات به سایر کشورها و یا کمک به آنها برای تولید سلاح هسته‌ای منع شده‌اند و تنها موردی که پذیرش پروتکل الحاقی از سوی این کشورها را توجیه می‌کند، همین نکته است ولی 5 کشور یاد شده پروتکل الحاقی را با قیدهایی نظیر «عدم دسترسی به مراکزی که امنیت ملی آنان را به خطر می‌اندازد-آمریکا»، «ممنوعیت دسترسی فیزیکی- روسیه»، «صرفا برای آموزش بازرسان آژانس- فرانسه» و... پذیرفته‌اند و براساس گزارش‌های رسمی آژانس هیچ یک از آنها نیز به مفاد ماده مورد اشاره پایبند نبوده‌اند.
                                ج: تعداد اندکی از این 125 کشور، نظیر ژاپن و آفریقای جنوبی نیز که از فعالیت هسته‌ای برخوردارند، در شمار متحدان استراتژیک آمریکا و اروپا هستند که بدیهی است شرایطی کاملاً متفاوت با جمهوری اسلامی ایران دارند. آمریکا نیازی به کشف اسرار نظامی آنها احساس نمی‌کند و یا ترور دانشمندان هسته‌ای این کشورها را در دستور کار خود ندارد و...
                                با توجه به نکات یاد شده، اظهارنظر رئیس‌جمهور محترم که 125 کشور در جهان پروتکل الحاقی را پذیرفته و اجراء می‌کنند با واقعیت انطباق ندارد. مثلاً؛ بورکینافاسو و آنگولا و گابن و... از کدام برنامه هسته‌ای برخوردارند که جناب روحانی به اجرای پروتکل الحاقی از جانب آنها اشاره می‌فرمایند؟! و یا...
                                2- فرموده‌اند در پروتکل الحاقی چیزی به نام «بازرسی» وجود ندارد! و این در حالی است که موضوع اصلی پروتکل الحاقی بازرسی‌های فراتر از NPT و پادمان‌های مربوطه، آنهم از نوع بازرسی‌های سرزده از هر مکان و در هر زمان است. پروتکل الحاقی این بازرسی‌های سر زده را «حق آژانس» می‌داند که انجام آن برخلاف سایر «بازرسی‌های ویژه» نیازی به تصویب شورای حکام نیز ندارد. ماده 4 پروتکل الحاقی تأکید می‌کند که بازرسان آژانس در موارد خاص، محل مورد نظر خود برای بازرسی را فقط 2 ساعت قبل از شروع بازرسی، به اطلاع کشور میزبان می‌رسانند و...
                                بنابراین، اظهارنظر رئیس جمهور محترم که «در پروتکل الحاقی چیزی به‌نام بازرسی وجود ندارد»! نیز نه فقط عاری از واقعیت است بلکه بازرسی‌های تصریح شده در پروتکل الحاقی بسیار فراتر از بازرسی‌های پیش‌بینی شده و پذیرفته شده در معاهده NPT و پادمان مربوطه است.
                                3- آقای دکتر روحانی می‌فرمایند؛ «ما در سال 2003 تا 2005 پروتکل‌الحاقی را اجرا کردیم و می‌دانیم که چگونه است و در همان زمان هم که میخواست اجرا شود، بحثی در کشور سرگرفت که اگر پروتکل اجرایی شود مساجد و خانه علما و مجلس شورای اسلامی را بازرسی می‌کنند که بی‌اساس بود»!
                                درباره این بخش از اظهارات رئیس‌جمهور محترم باید گفت؛ استناد به اقداماتی که در گذشته صورت پذیرفته- نظیر اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در سال‌های 2003 تا 2005- فقط هنگامی ارزشمند و توجیه‌کننده خواهد بود که از اقدامات یاد شده، نتیجه مطلوب و مثبتی به دست آمده باشد و در غیر این صورت، استناد به اقدامات گذشته نه فقط تکرار آن را توجیه نمی‌کند بلکه می‌تواند و باید به عنوان یک تجربه تلخ مانع از انجام دوباره آن باشد.
                                اکنون باید از رئیس‌جمهور محترم پرسید، اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی در فاصله سال‌های 2003 تا 2005 کدام نتیجه مثبت و قابل قبولی را به دنبال داشته است که حضرتعالی با استناد به آن، اجرای دوباره پروتکل الحاقی را به نفع کشور تلقی کرده و توصیه می‌فرمائید؟! مگر غیر از این است که در سال‌های مورد اشاره بعد از اجرای پروتکل الحاقی و اجازه بازرسی‌های سر زده از هر مکان و در هر زمان و در پی چند دور مذاکرات فشرده با تروئیکای اروپایی و در حالی که حضرتعالی به عنوان مسئول تیم مذاکره‌کننده نسبت به نتیجه مذاکرات ابراز خوشبینی می‌کردید، پیشنهاد و خواسته‌ نهایی سه کشور اروپایی طرف مذاکره- فرانسه، آلمان و انگلیس- آن بود که بهترین تضمین برای آنها، دست کشیدن کامل ایران از فعالیت هسته‌ای است؟! و به دنبال این پیشنهاد باج‌خواهانه بود که جمهوری اسلامی ایران مذاکرات را متوقف کرد و تمامی فعالیت‌های هسته‌ای تعلیق شده را از سر گرفت. بنابراین اگر تجربه اجرای قبلی پروتکل الحاقی قابل استناد باشد- که هست- تنها نتیجه‌ای که از آن تجربه می‌توان گرفت، تن ندادن به اجرای دوباره پروتکل الحاقی است و نه آنگونه که رئیس‌جمهور محترم مطرح کرده‌اند، اجرای دوباره آن!
                                گفتنی است آقای دکتر روحانی در کتاب خود با عنوان «امنیت ملی و دیپلماسی هسته‌ای» پیشنهاد مورد اشاره تروئیکای اروپایی را، تحقیر‌آمیز، چیزی شبیه کاپیتولاسیون و توهین به ملت ایران دانسته و می‌نویسد سه کشور اروپایی به خاطر ارائه آن پیشنهاد توهین‌آمیز باید از مردم ایران پوزش بخواهند.

                                از آنجا که نگارنده با جناب روحانی سابقه مزاح دارد، با کسب اجازه از ایشان، حکایت زیر را وصف‌الحال می‌داند و امید آن که این مزاح، رنجش خاطر رئیس‌جمهور محترم کشورمان را در پی‌نداشته باشد، می‌گویند پزشک معالج برای پی بردن به حساسیت بیمار نسبت به تزریق آمپول پنی‌سیلین، از وی پرسید؛ آیا تاکنون تجربه تزریق پنی‌سیلین داشته‌اید؟ بیمار پاسخ داد آری و پزشک آمپول پنی‌سیلین را با اطمینان خاطر به وی تزریق کرد، اما در کمال تعجب مشاهده کرد که بیمار بلافاصله پس از تزریق دچار تشنج شدید و تنگی نفس شده و در وضعیت بسیار خطرناکی قرار گرفته است. پزشک با عجله دست به کار شده و با هزار زحمت بیمار را از خطری که او را تهدید می‌کرد نجات داد و با تعجب پرسید؛ مگر شما نگفتید قبلا هم پنی‌سیلین تزریق کرده‌اید؟ و بیمار گفت؛ بله دفعه قبل هم که تزریق کردم به همین حالت تشنج و لرز و تنگی نفس دچار شده بودم!
                                ۴- و بالاخره اگرچه درباره برخی از اظهارات دیگر رئیس‌جمهور محترم در کنفرانس خبری روز شنبه نیز گفتنی‌هایی هست ولی در پایان وجیزه پیش‌روی، تنها به این نکته - که پیش از این هم با ارائه شواهد و اسناد فراوان بر آن تاکید داشته‌ایم - بسنده می‌کنیم و آن، این که؛ چالش 12ساله هسته‌ای فقط تابلوی هسته‌ای دارد و موضوع آن غیرهسته‌ای است. از این روی با اطمینان کامل می‌توان گفت که رسیدن به توافق هسته‌ای مطلوب با 5+1 و مخصوصا آمریکا محال و غیرممکن است و بهانه‌جویی‌ها، زیاده‌خواهی‌ها و کارشکنی‌های 12 ساله آمریکا از همین واقعیت ریشه می‌گیرد. حریف اما، در همان حال که به کارشکنی دست می‌زند، اصرار دارد بعد از رسیدن به نقطه «عدم توافق» که قطعی است، جمهوری اسلامی ایران را مقصر جلوه دهد تا از این طریق افکارعمومی بخشی از جهانیان را به نفع خود و در جبهه مقابل ایران اسلامی مصادره کند. در این حالت از جناب روحانی انتظار می‌رود فلش همه فریادها و اعتراض‌های خود را به سوی جبهه حریف بکشاند و نه خودی‌ها که با ایشان و تیم محترم هسته‌ای در رسیدن به توافق مطلوب همصدا و در مخالفت با توافق بد، همدل و همزبان هستند.



                                حسین شریعتمداری

                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X