صنايع پتروشيمي خليج فارس (فارس)

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مخبرالدوله
    عضو فعال
    • May 2012
    • 5228

    #271
    در اصل توسط داود پست شده است View Post
    جناب مخبرالدوله سلام ...
    خبر دارید جلسه معارفه امروز برگزارشد یانه ؟
    البته از منابع غیر رسمی شنیدم امسال عرضه نمیشه ودوما قیمت مد نظرشون بالای 1000چقدر صحت داره نمیدونم
    با سلام
    ظاهرا در حال برگزاریست....

    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

    نظر

    • OCARINA
      عضو عادی
      • Nov 2012
      • 43

      #272

      آخرین خبرها از زمان عرضه اولیه هلدینگ خلیج فارس

      معارفه هلدینگ خلیج فارس امروز برگزار شد.معاون سازمان خصوصی سازی در رابطه با زمان عرضه اولیه سهم اظهار کرده : که تمام تلاش حسابرس شرکت این است که گزارش سود تلفیقی و حسابر سی شده ی شرکت تا روز پنچ شنبه یا جمعه آماده و بر روی سامانه کدال قرار گیرد که اگز این مهم رخ دهد دو روز کاری بعد یعنی روز دوشنبه سهم عرضه خواهد شد.

      با توجه به اینکه احتمالا روز دوشنبه آخرین روز کاری بورس در سال 91 باشد و اینکه بیشتر سهامداران و فعالان بازار تمایلی به عرضه این سهم در روزهای پایانی سال ندارند، اگر این عرضه در روز دوشنبه انجام بگیرد و قیمت عرضه نیز خیلی جذاب نباشد به نظر نمی رسد با استقبال خریداران مواجه شود
      پرشین تحلیل

      نظر

      • کاشف
        عضو فعال
        • Nov 2010
        • 925

        #273
        طی نشست امروز

        خلیج فارس بدون اطلاعات به بورس معرفی شد

        در بهترین حالت ممکن و به شرط اتمام فرآیند حسابرسی گزارش های تلفیقی گروه، عرضه سهام هلدینگ می تواند طی روز دوشنبه هفته بعد در بورس انجام شود. اما فرآیند حسابرسی گزارش ها زمان بر بوده و نمی توان زمان قطعی را برای عرضه این سهم اعلام کرد.


        شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای عرضه اولیه در بورس با سرمایه ای بیش از 24 هزار و 788 میلیارد ریال طی جلسه روز جاری در محل سالن همایش های پژوهشکده صنعت نفت به فعالان بازار سرمایه و سرمایه گذاران معرفی شد.

        به گزارش خبرنگار اعزامی بورس نیوز، مدیر عامل هلدینگ خلیج فارس طی این جلسه در مجمع خبرنگاران و کارشناسان بازار سرمایه اظهار داشت: طبق صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 25 اسفند سال 90 سرمایه شرکت به بیش از 24 هزار و 788 میلیارد ریال افزایش یافته است.

        جمشید سبزکار اظهار کرد: دسترسی آسان به خوراک فراوان و متنوع، تمرکز در حاشیه خلیج فارس و سهولت صادرات به دلیل دسترسی به آب های آسان، ورود تکنولوژی های جدید در تولید، نیروی انسانی خبره، بهره برداری از طرح های توسعه ای، دارا بودن اعتبار جهانی در جذب منابع مالی و دارابودن محصولات منحصر به فرد در ایران و خاورمیانه و وجود بازارهای روبهرشد داخلی و خارجی به منظور افزایش سهم بازار از جمله مزیت های هلدینگ خلیج فارس است.

        وی ادامه داد: این هلدینگ دارای 15 شرکت زیر مجموعه و حدود 20 مجتمع تولیدی است که ظرفیت تولید آن 37.7 میلیون تن است و حجم سرمایه گذاری در این بخش نیز 252 هزار میلیارد ریال است. همچنین 20 طرح در دست اجرا نیز وجود دارد که ظرفیت آن 16.7 میلیون تن است و امیدواریم طی 3 و 4 سال آینده به بهره برداری برسد.

        مدیر عامل این هلدینگ افزود: 15 زیر مجموعه این هلدینگ در حوزه صنعت پتروشیمی فعال بوده که از آن جمله می توان به شرکت هایی همچون پتروشیمی بندر امام، شهید تندگویان، پارس، مبین، فجر و برزویه اشاره کرد.

        وی اظهار داشت: از میان 15 زیر مجموعه هلدینگ تنها برخی در صنعت پتروشیمی فعالیت تولیدی دارند و مابقی تأمین کننده و ارایه دهنده سرویس های جانبی و بازرگانی هستند. افزون بر اینکه از میان زیرمجموعه های تولیدی، شرکت هایی همچون پتروشیمی اروند، خوزستان، برزویه و شهید تندگویان طبق گزارش های عملکرد 6 ماهه نخست سال 91 زیان ده بوده و حقوق صاحبان سهام منفی دارند.

        این مقام مسئول سهم شرکت های صنایع پتروشیمی از ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی را 45 درصد دانست و گفت: 26 میلیون تن از تولیدات این صنعت متعلق به هلدینگ خلیج فارس است.

        مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس در مورد وضعیت صادرات این شرکت خاطر نشان کرد: در سال 90، حدود 6.5 میلیون تن به ارزش 6.5 میلیارد دلار صادرات انجام شده که این رقم در سال جاری از نظر تناژ به 5.2 میلیون تن و از نظر ارزش به 4.9 میلیارد دلار رسیده است. همچنین میزان فروش داخلی محصولات این شرکت در سال 90 حدود 5.6 میلیون تن بوده که در سال 91 به 5 میلیون تن رسیده است.

        وی افزود: تمام فروش صادراتی شرکت در نیمه ابتدایی سال 91 با نرخ ارز مرجع انجام شده، با این حال بیش از 51 درصد از ارزش صادرات نفتی کل کشور متعلق به این مجموعه است که بیش از 50 درصد تولیدات این شرکت نیز قابلیت صادرات دارد.

        در مقابل شرکت پتروشیمی بندر امام توانایی تحقق سود بالایی داشته و بیشترین سود هلدینگ به این واحد پتروشیمی مربوط می شود که این میزان سود نیز بابت شناسایی سود ناشی از تسعیر ارز درآمدی آن است.

        سبزکار با اذعان به اینکه گزارش های تلفیقی هلدینگ در مرحله حسابرسی است، پیرامون زمان عرضه اولیه سهام در بورس گفت: در بهترین حالت ممکن و به شرط اتمام فرآیند حسابرسی گزارش های تلفیقی گروه، عرضه سهام هلدینگ می تواند طی روز دوشنبه هفته بعد در بورس انجام شود. اما فرآیند حسابرسی گزارش ها زمان بر بوده و نمی توان زمان قطعی را برای عرضه این سهم اعلام کرد.

        وی نکته موجود در این گزارش تلفیقی را که مورد اصلاح قرار گرفته، سود ناشی از تسعیر ارز درآمدی شرکت پتروشیمی بندر امام عنوان کرد و اظهار داشت: در شرایطی از محل سود حاصل از تسعیر ارز درآمدی این زیرمجموعه برای هلدینگ سود شناسایی شده که 69.27 درصد از سهام آن متعلق به شرکت مادر است، اما کل مبلغ سود حاصل از تسعیر ارز این زیرمجموعه پیش از این در حساب های شرکت آورده شده بود که این مبلغ در گزارش تلفیقی جدید حذف و تعدیل می شود.

        مدیر عامل شرکت هلدینگ خلیج فارس، پتروشیمی بندر امام را پشتوانه وسیعی برای ساخت پتروشیمی های ایران دانست و گفت: افزون بر این زیر مجموعه، پتروشیمی بوعلی سینا و نوری نیز در شرایط تحریم توانستند با تولید بنزین و گازوئیل نیاز داخل را تامین کنند.

        در پایان این گزارش می افزاید، جلسه معارفه این هلدینگ در حالی امروز برگزار شد که اطلاعات کاملی در خصوص سودآوری و نحوه عملکرد آن در دسترس اهالی بازار قرار نگرفته و می توان گفت این مجموعه به صورتی مبهم به بازار معرفی شده است.

        نظر

        • anji-47
          عضو فعال
          • Nov 2012
          • 455

          #274
          صورت مالی 6 ماهه خلیج فارس روبه روی خریداران

          تاريخ : سه شنبه بیست و دوم اسفند 1391


          صورت مالی 6 ماهه خلیج فارس روبه روی خریداران صورت های مالی میان دوره ای 6 ماهه منتهی به 30 آذر ماه 91 شرکت هلدینگ خلیج فارس به صورت حسابرسی نشده منتشر شد.
          در آستانه عرضه سهام هلدینگ خلیج فارس، صورت های مالی میان دوره ای 6 ماه منتهی به 30 آذر ماه 91 این شرکت به صورت حسابرسی نشده منتشر شده است.
          به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، بر اساس این صورت مالی سود محقق شده هر سهم شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس در پایان سال مالی منتهی به خرداد 91 با سرمایه24 هزار و 788 میلیارد و 614 میلیون ریال، مبلغ 325 ریال اعلام شده است..................................


          ادامه مطلب... http://irnamad.blogfa.com/post/6844

          نظر

          • مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

            #275
            معاون وزیر نفت مطرح کرد:

            صادرات 10 میلیارد دلاری پتروشیمی در سال جاری/ خاورمیانه مشتری اصلی پتروشیمی ایران


            » سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس
            کد خبر: 91122214916
            سهشنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۹




            مراسم معارفه هلدینگ خلیجفارس با حضور معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ریس سازمان خصوصی سازی و مدیرعامل شرکت پتروشیمی خلیجفارس در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

            به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالحسین بیات، معاون وزیر نفت و مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این مراسم با بیان اینکه ایران دارای منابع و ذخائر نفت و گاز فراوان بوده و مقام اول را در دنیا دارد، گفت: یکی از حوزههای اقتصادی مهم که میتوانیم از تکمحصولی و خامفروشی فاصله گرفته و وابستگی اقتصادی خود را نجات دهیم صنعت پتروشیمی است.
            وی افزود: زنجیره عرضه در حوزه پتروشیمی، پالایشگاهی و نیروگاهی بوده و در سایر حوزههای اقتصادی اندک است. بهطوری که به زبان آمار اگر یک تن از محصول را در این سه حوزه مصرف کنیم بیشترین ارزش افزوده را میتوانیم کسب کنیم.
            بیات ادامه داد: در نتیجه صنعت پتروشیمی امروزه برای کشور نه تنها بخش قابل توجه اقتصاد است، بلکه زندگی بشریت را به صورت غیرقابل انکار به خود وابسته کرده است.
            مدیر عامل شرکت پتروشیمی در ادامه گفت: امروزه در کشور با احتساب مجتمعهایی که هنوز رسما افتتاح نشدهاند 51 مجتمع در حد تولید وجود دارد و تولید 11 ماهه امسال بالغ بر 37.3 میلیون تن تحقق پیدا کرده است که 14.5 میلیون تن از آن به دلیل عدم نیاز مصرف در داخل صادر شده و 10.2 میلیارد دلار منابع ارزی نصیب کشور کرده است.
            وی ادامه داد: این درحالی است که 11.2 میلیون تن به ارزش 144 هزار میلیارد ریال به بازار داخلی که عمدتا از طریق بورس کالا بوده است در اختیار صنایع پاییندستی کشور قرار گرفته است.
            مدیرعامل شرکت پتروشیمی به مقایسه تولیدات صنعتی در کشور پرداخت و افزود: برای صادرات برخی محصولات به غیر از محصولات پتروشیمی باید مذاکرات فراوان انجام داده و اصول بازاریابی طی شود تا موفق به اخذ قرارداد در این حوزه شویم. ولی در حوزه پتروشیمی و در شش ماهه دوم سال 91 به دلیل نیاز کشور به نقطهای دست پیدا کردهایم که برای تامین نیاز داخلی و ممنوعیت صادرات یا محدودیت صادراتی در برخی کالاها قائل شدیم که این نشان میدهد محصولات پتروشیمی در بازارهای دنیا مشتریهای فراوانی دارد.
            بیات یادآور شد: همچنین در کمتر از شش ماه موفق شدیم تمام الزامات استانداردهای اروپایی را پشت سر بگذاریم بهطوری که حتی یک قطره از محصولات مایع و یک گرم از محصولات جامد از نظر کیفیت رد صلاحیت نشد. این درحالی است که بسیاری از مسوولان رده بالای کشورهای همسایه از ما گلهمند هستند که چرا محصولات بیشتری به آن کشورها صادر نمیکنیم.
            وی خاطر نشان کرد: در داخل نیز نیاز به توزیع ندارد و اکثر محصولات در تمام نقاط کشور مصرف میشود و دائما این گلهمندی وجود دارد که محصولات پتروشیمی در بورس عرضه میشود که در شش ماهه دوم نیاز به بورس نیز تامین شد.
            مدیرعامل شرکت پتروشیمی به میزان صادرات محصولات پتروشیمی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر به مناطق خاور دور 18.5 درصد، چین 27.2 درصد، خاورمیانه 31.3 درصد، آسیای جنوب شرقی 6.1 درصد، آفریقا 6.2 درصد و به سایر مناطق یک درصد صادرات صورت میگیرد.
            وی مزیتهای صنعت پتروشیمی را مورد توجه قرار داد و گفت: دسترسی به خوراک فراوان منابع انرژی و خوراکهای متنوع ارزش ذاتی و جهانی کالای پتروشیمی ، دسترسی به آبهای آزاد و امکانات منابع ویژه، قدرت صادرات و بارگیری محصولات پتروشیمی، اعتبار صنعت پتروشیمی، نام تجاری صنعت، دانش وتجربه در مدیریت، نیروی انسانی خبره از مزیتهای این صنعت است.
            وی ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به 20 میلیارد دلار در صنعت پتروشیمی از منابع بانکهای خارجی جذب شده و بازپرداخت آن علیرغم تمام محدودیت های موجود و تحریمها حتی از یک اقساط فاینانس با تاخیر پرداخت نشده است.
            بیات یادآور شد: صنعت پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه 73 طرح فعال دارد که این طرحها نیاز به 50 میلیارد دلار تسهیلات ارزی و ریالی دارد که در صورت تحقق به 64 میلیون تن به ظرفیت تولید اضافه شده و به صد میلیون تن میرسد.
            مدیرعامل شرکت پتروشیمی خاطرنشان کرد: سهم محصولات غیر نفتی 38 درصد سهم محصولات پتروشیمی را در اختیار داشته و محصولات پتروشیمی در محصولات صادراتی صنعتی 50 درصد سهم دارد.
            انتهای پیام

            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

            نظر

            • MOSTAFA
              عضو فعال
              • Jul 2025
              • 989

              #276
              یعنی به ریش هممون خندیدن
              تا جمعه شب زور زورکی یه گزارش باید بندازن بیرون اونم شاید !!! که اگه شد آخرین روز کاری سال بیارنش ....جدا این کارا یعنی چه؟!! فقط ما رو از کار کاسبی انداختم مسخره ها
              تازه شورای رقابت هم اومده میخاد جلوشونو بگیره....بیخیال....امسال دیگه نمیاد ...ما هم رفتیم تا اونور سال

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #277
                تحلیل بنیادی هلدینگ خلیج فارس

                http://up.toca.ir/images/ojl0kjk9nbb1q1c2ncr.pdf
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • ساسان
                  عضو فعال
                  • Aug 2011
                  • 728

                  #278
                  در این سهم رازها نهفته است
                  تا حالا دقت کردی با اینکه خدا میتونه مچتو بگیره ولی همش دستتو می گیره ...

                  نظر

                  • MOSTAFA
                    عضو فعال
                    • Jul 2025
                    • 989

                    #279
                    در اصل توسط ساسان پست شده است View Post
                    در این سهم رازها نهفته است
                    در این جملت رازهای بیشتری نهفته است :D:D

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #280
                      تحلیل کارگزاران بورس از عرضه بزرگترین شرکت مشمول اصل 44


                      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، مسئولان سازمان خصوصی سازی و بورس در شرایطی مترصدعرضه اولیه هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس به عنوان بزرگترین شرکت مشمول اصل 44 در روزهای آینده هستند که واگذاری این شرکت مطرح دولتی به ارایه بودجه 92 شرکت و گزارش تلفقیقی آن منوط شده تا در صورت نهایی شدن این دو گزارش و همچنین امیدنامه زمینه واگذاری یک میلیارد و 200 میلیون سهم آن در روزهای پایانی سال فراهم شود.


                      براساس این گزارش درشرایطی بعداز ظهر دیروز جلسه معارفه ای برای مهمترین شرکت نفتی و فعال در صنعت پتروشیمی برگزار شد که کارگزاران بورس تحلیلی از چگونگی واگذاری و کشف قیمت 5 درصد سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس ارایه کرده و از مسئولان خواستند به موارد مطروحه توجه کنند تا عرضه ایی موفق در پیش رو باشد.


                      *لزوم بررسی 5 مورد مهم در صورت های مالی هلدینگ خلیج فارس


                      در رابطه یکی از کارگزاران با سابقه در حوزه نفت و پتروشمیمی اظهار داشت: همانگونه که از اطلاعیه های منتشر شده هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس بر می آید عمده فعالیت این شرکت در بخش پتروشیمی است و به رغم حجم وسیع تولید و فروش محصولات گوناگون پتروشیمی، به جهت همگروه بودن این شرکت با صنایع پتروشیمی برخوردار از نسبت قیمت به درآمد 4.8 مرتبه ایی و همچنین ریسک عدم دسترسی به اطلاعات شرکت های تابعه، تجزیه و تحلیل وضعیت شرکت را با مشکل مواجه می کند.


                      وی با بیان در بررسی مهمترین مسائل این هلدینگ حداقل 5 مورد باید قابل بررسی و تعمق شود ادامه داد: نکته اول این است که متوسط نسبت قیمت به درآمد صنایع پتروشیمی موجود در بورس و فرابورس که کلیه اطلاعات خود را به نحو مناسب ارائه کرده اندکمتر از 4.5 مرتبه است .


                      این کارگزار بخش خصوصی با اشاره به اینکه شرکت های صنایع پتروشیمی سنخیت معناداری با تنوع محصولات تولیدی هلدینگ خلیج فارس دارند ادامه داد: این مساله به معنای خارج نبودن وضعیت این شرکت از فضای حاکم بر ابهامات موجود از جمله نحوه تامین مواد اولیه و نرخ های آن و همچنین نرخ قابل محاسبه و نحوه تسعیر ارز محصولات صادراتی ، عمدتا تحلیل های کارشناسی را منتهی به این نتیجه می کندکه ریسک محاسبه و برآورد نرخ مواد اولیه و محصولات تولید شده وجود دارد که تماما در اختیار شرکت نیست . بنابراین نمی توان بر مبنای پیش بینی های موجود با قاطعیت اظهار نظر کرد..


                      وی نکته سوم را در راستای بدهی های ارزی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس دانست و گفت:این سئوال مطرح است که بدهی های ارزی شرکت چه میزان و بر چه اساسی قابل پرداخت بوده و اساسا آیا بدهی ارزی موجود قابل تبدیل به ریال است یا خیر؟


                      وی ادامه داد: از طرف دیگر اساسا عرضه اولیه سهام شرکت ها عمدتا مبتنی بر محوریت ایجادانگیزه در سرمایه گذاران حقیقی است که به این وسیله کشف قیمت برای انجام معاملات تابلوی بورس رقم میخورد.می دانیم که عرضه اولیه نه به معنی کشف قیمت برای انجام معاملات عمده و نه مبنایی برای انجام معاملات بلوکی و یا رد دیون دولت است .


                      این کارگزار با اشاره به عرضه سهام این شرکت درروزهای پایانی سال خاطر نشان کرد: با در نظرگرفتن رعایت احتیاط لازم درخصوص تازه واردشدن شرکت به بورس،تعداد زیاد سهم قابل عرضه توام با به اتمام رسیدن سال و سال مالی برخی همکاران کارگزار، شرط احتیاط این است که تمامی دستورات خرید دریافتی مشتریان شرکت های کارگزاری با ذکر دقیق قیمت خرید از سوی ایشان همراه باشد تا فضای حاکم بر عرضه یکی از سهم های عرضه شده گروه بیمه در گذشته حاکم نشود .


                      وی گفت: در نهایت به نظر میرسد وزن اساسی ارزیابی برای بررسی قیمت سهام هلدینگ بزرگ مشمول اصل 44 عمدتا باید براساس اطلاعات منتشر شده موجود برای سال مالی 31 خرداد 91 و وزن بسیار کمتری از اطلاعات منتشر شده سال مالی92 باید در تجزیه و تحلیل ها بکار رود. به این وسیله می توان بازدهی معقولی در بازه زمانی کوتاه از عرضه این سهم انتظار داشت .


                      *تجربه تلخ بیمه دانا تکرار نشود


                      یک کارگزار دیگر هم اظهار داشت: بدون تردید عرضه اولیه سهام شرکت مشمول اصل 44 بیمه دانا که سال 89 انجام شد هنوز اذهان بازار سرمایه است.عرضه اولیه ای که تا مدتها چالشی برای مسئولان در مواجهه با سهامداران جزو بدنبال داشت وهنوزهم در عرضه های جدید یک مثال مشهور است. شرکتی که با اعلام سود هر سهم 1978 ریالی با قیمت 2600 تومان کشف قیمت شدولی در سود سال بعد حدود 457 ریال از سوی شرکت اعلام شد و در مجمع همان سال تنها 12 ریال بین سهامداران تقسیم شد. جالب تر آنکه بیمه دانا با سرمایه 10 میلیارد تومانی هیچگاه نتوانست به درصد سهام شناورآزاد تعیین شده براساس مقررات بورس دست پیدا کند و هم اکنون طبق آمار منتشره از سایت مدیریت فنآوری تنها 7 درصد سهام آن شناور است.


                      وی با بیان اینکه دربین 15 شرکت حاضر در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس پتروشیمی بندرامام وزن قابل توجهی دارد، ادامه داد: حتما پتروشیمی خلیج فارس از بهترین هلدینگ های پتروشیمی منطقه خاورمیانه است و پتروشیمی بندر امام نیز از جمله خوبان این شرکت است.براساس اطلاعات 6 ماهه حسابرسی شده،این شرکت توانسته 1793 ریال سود بسازد.درحالی که سال گذشته تنها 431 ریال سود به همراه داشت.


                      وی افزود: با بررسی دقیق تر صورت مالی منتشره شرکت متوجه می شویم این سود از محل سایر درامدعملیاتی و بیش از2160 میلیارد تومان است که90 درصد سودآن در دوره گزارش شده است.سایردرامدهای غیرعملیاتی شرکت در سال گذشته تنها 267 میلیارد ریال بود.بنابراین آیا ضروری نیست گزارش پیش بینی سود سال 92 برای ارزیابی دقیق تر سودآوری آن منتشر شود؟این درحالی است که چند روز دیگر سال مالی پتروشیمی بندر امام به پایان می رسد و سود مورد نظر به تاریخ می پیوندد.


                      این کارگزار ادامه داد: همچنین طبق اخبار منتشره قراراست تنها 3 درصد سهام شرکت هلدینگ خلیج فارس عرضه شود و سوال این است آیا در نهایت این شرکت نباید حداقل سهام شناور شده بورس را داشته باشد و به میزان 10 درصد از سهام خود را آزاد کند؟ یا اینکه به سرنوشت فولاد خراسان، فولاد آلیاژی ایران و سهم های سیمانی با کمتر از 1 درصد سهام شناور دچار خواهد شد؟


                      وی در خاتمه گفت : در این بین کانون کارگزاران و کانون سهامداران حقیقی نباید منفعلانه تنها نظاره گرعرضه ها باشند بلکه باید ابهامات موجود از طرف کارگزاران و حتی سهامداران رسیدگی شود.دراین میان همه فعالان بازار از این عرضه بزرگ استقبال می کنند اما باید ابهامات شرکت ها قبل ازعرضه برطرف شود نه آنکه پالایش نفت تهرانی دیگر متولد شود که ازعرضه اولیه آن تنها 5 روز را بازار سرمایه به خود دید.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #281
                        اصرار نابجا بر عرضه "وفارس"


                        كسري بودجه دولت بلاي جان بازار


                        اگر مدیران سازمان بنا به دلایلی در سال جاری نمی توانند در مقابل خواسته های نادرست وزارت اقتصاد ایستادگی کنند،آیا نمی بایست مدیران شرکت های بورس، فرابورس، کانون نهادهای سرمایه گذاری و نمایندگان اقتصادی در مجلس به حمایت از بازار سرمایه بپردازند و نگذارند سازمان خصوصی سازی تحت هر شرایطی سهام مورد نظر خود را فقط برای تأمین کسری بودجه وارد بازار کند.


                        چندي است، بازار سرمايه انتظار يك شروع مناسب براي سال 92 را ميكشد. فعالان بازار كه همواره در روزهاي انتهايي اسفند با رصد فضاي بازار سرمايه به دنبال قيمت هاي مناسب براي خريد سهام بودند امسال با يك پديده عجيب و نسبتاً جديد مواجهاند. اين پديده همان عرضه هلدينگ پتروشيمي خليج فارس يا "شخليج" سابق و "وفارس" جديد است.


                        به گزارش بورس نیوز، در اين ميان اما دولتی با كسری بودجه قابل توجه وجود داردکه براي توزيع پول در ميان مردم در كشور شايد دیگر نتواند روز 29 اسفند از حساب بانك ها پول بردارد. امسال دولت باز هم شاهكار جديدي در چنته دارد و اين بار گويا ارقامي بين 800 تا 1200 ميليارد تومان را از جاي ديگري طلب ميكند و البته اينجا ديگر فقط چند حساب در كار نيست، اينجا چند صد هزار و بلكه به ادعاي دولتي ها چندين ميليون سهامدار درگير هستند.


                        بازار در چند روز اخير و به دنبال اعلام عرضه "وفارس" به طرز عجيبي شاهد عرضههاي غيرمترقبه است. حتي برخي از بزرگان بازار كه معمولاً اميد بازار در روزهاي منفي هستند در برخي نمادهاي نه چندان بزرگ به ناگاه از ارقام صفر تابلوي سهام يك Range منفي كشيده و سهامي را صف فروش ميكنند. اين رفتار عجيب، بازار را به تكاپو انداخته است كه چرا چنين رفتار غير معقولي از برخي از اينها سر ميزند.


                        در پاسخ هاي غير رسمي، برخي ميگويند مجبورند اين كار را بكنند و رؤساي اين مجموعه هاي بزرگ به آنها دستور دادهاند كه هر جوري شده پول جور كنند و سهام "وفارس" را خريداري كنند حتي به بهاي كاهش وحشتناك شاخص.


                        به هر ترتيب، اصرار دولت و بخصوص وزارت اقتصاد به عرضه اين سهم در اين روزهاي آخر سال جاي ترديدي باقي نمي گذارد كه اكنون آنچه كارشناسان پيش بيني ميكردند و دولت هم كمافي السابق آن را انكار ميكند، كسري بودجه است؛ و نياز به منابع مالي براي كاري كه دولت اصرار دارد با برنامه انجام ميدهد و كارشناسان مي گويند برنامه مدوني براي آن وجود ندارد و تاكتيك "فرج از اين ستون به آن ستون" بر آن حاكم است.

                        ليكن دولت ظاهراً براي ايجاد گشايش در كار خود خيلي به آثاري كه پشت سرش باقي مي گذارد توجهي ندارد. بنا به گفته جناب آقای رحمانی فضلی رییس دیوان محاسبات کشور، دولت در سال جاری نزدیک به 50 درصد کسری بودجه دارد که در نوع خود یک رکورد محسوب می شود ولی مشخص نیست چرا باید هزینه این بی برنامگی و کسری بودجه را بازار سرمایه بپردازد.



                        اصرار بيجا براي عرضه سهام "وفارس" در حالي كه نه گزارش هاي حسابرسي آن، نه گزارش تلفيقي آن، نه معرفي مناسبي براي آن، نه شناخت لازم از ابعاد بسيار گسترده آن در بازار سرمايه، و نه نقدينگي كافي غير مضر به حال بازار سرمايه، برای آن فراهم نمي باشد هيچ منطقي براي تعجيل در اين عرضه باقي نمي گذارد جز منطق خاص دولت كه اصولاً منطقي نيست كه بقيه مي فهمند!


                        در حالي كه برخي به اجبار و برخي به اختيار و از سر كم اطلاعي، شروع به عرضه هاي غيرمعمول در بازار سرمايه براي خريد نماد "وفارس" نموده اند و درصدد آن هستند تا اين سهام در حال حاضر گران را فقط در اثر جو موجود خريداري نمايند، چيزي كه كمتر بازار به آن توجه نموده است يادآوري عرضههاي "وپست"، "شتران"، "شبندر" و تعدادي از شركتهاي ديگر عرضه شده است كه در زمان خود به جاي نگاه كارشناسانه به عرضه، تنها يك منطق داشت و آن هم "هرچه زودتر انجام شدن" عرضه بود.


                        هنوز كه هنوز است دعواهاي وزارت اقتصاد و ارتباطات بر سر عرضه مابقی سهام پست بانك و رياست مجمع آن خبرساز است. هنوز كه هنوز است بسته بودن طولاني مدت نماد "شبندر"، "شپنا" و در آخرين مورد قابل ذكر،"شتران" به واسطه عدم شفافيت در صورت هاي مالي و نوسان وحشتناك برخي تصميمات گرفته نشده بر سر نحوه تسويه پول نفت با دولت، خوراك با صنايع پايين دستي، مالیات بر ارزش افزوده (لزوم يا عدم لزوم آن)، 23 يا 26 درصد عوارض و مواردي از اين دست، سرمايه گذاران بازار سرمايه را آزار مي دهد و آنان را در بلاتكليفي باقی گذاشته است.


                        عجله برای واگذاری بزرگترین مجموعه پالایشی و پتروشیمی کشور چیست؟ آیا زماینکه هنوز اطلاعات آن برای بازار مشخص نشده و نمی توان در مورد آن به درستی قضاوت کرد عرضه اولیه آن صحیح است؟


                        اگر مدیران سازمان بنا به دلایلی در سال جاری نمی توانند در مقابل خواسته های نادرست وزارت اقتصاد ایستادگی کنند،آیا نمی بایست مدیران شرکت های بورس، فرابورس، کانون نهادهای سرمایه گذاری و نمایندگان اقتصادی در مجلس به حمایت از بازار سرمایه بپردازند و نگذارند سازمان خصوصی سازی تحت هر شرایطی سهام مورد نظر خود را فقط برای تأمین کسری بودجه وارد بازار کند.


                        انتظار فعالان بازار سرمايه از سازمان بورس هم اين است كه به جاي هماهنگي صرف و كامل با اين تصميمات ويرانگر، و تحمل آثار ناشي از اين تصميمات و گلايه ها و شكايات سهامداران در ادامه معاملات نمادهاي اين چنيني كه با عجله عرضه شده اند، پاي نظرات صائب كارشناسي خود بایستد، تا هم آينده خود در ذهن فعالان بازار سرمايه و هم جو بسيار بد بازار، ناشي از اجبار به فروش براي تأمين نقدينگي را بهبود بخشد.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • mah1364
                          عضو عادی
                          • Dec 2012
                          • 72

                          #282
                          سلام
                          ایشالله اونور سال
                          هفته بعد 3 روز کاری بیشتر نداریم
                          زندگی آنقدر کوتاه است که بعضی ها فقط میرسند کارهای ضروری خود راانجام دهند!!! . فرد هند فاین

                          نظر

                          • کيانوش
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 6613

                            #283
                            در اصل توسط کيانوش پست شده است View Post
                            اين امکان وجود دارد شخليج اينور سال عرضه نشه چون صورتهاي مالي تلفيقي زير مجموعه هنوز رو کدال نيومده است.
                            احتمال قوي اخر ارديبهشت و پس از اطلاعيه صورتهاي مالي حسابرسي شده زير مجموعه ها عرضه خواهد شد.
                            انهم حدود 320تومان
                            تا انوقت قيمت شبندر 900تومان را رد کرده است.و شپنا 3000تومان

                            نظر

                            • کيانوش
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 6613

                              #284
                              در اصل توسط کيانوش پست شده است View Post
                              گويا داره حدس من درست از اب در مياد.
                              اول بايد بازار درست بشه پتروها صف خريد بشند بعد هلدينک پتروشيمي خوب قيمت بخوره.وقتي خود پتروشيميها را با پي به اي 4و5 نمي خرند چگونه هلدينگش را بايد با پي به اي 5بخرند.
                              انشالله فردا دوباره بازار برمي گرده و صعودي ميشه.و تا ارديبهشت هم پتروها کلي مياند بالا و بعد شخليج با پي به اي 5 قيمت مي خوره.يعني حدود 300تومان
                              شخليج عاملي شد که خيليها بجاي خريد شبندر 1000توماني شبندر 540توماني خريدند.و خيلي سهام ديگه مثل شپاس شرانول شپنا کرمانشاو.....

                              نظر

                              • anji-47
                                عضو فعال
                                • Nov 2012
                                • 455

                                #285
                                روز گذشته جلسه معارفه ی هلدینگ خلیج فارس که بازار به واسطه ی احتمال عرضه اولیه آن در روزهای پایانی سال و کمبود نقدینگی برای خرید آن همچنان دستخوش تلاطم می باشد، برگزار شد.معاون سازمان خصوصی سازی در رابطه با زمان عرضه اولیه سهم اظهار کرده : که تمام تلاش حسابرس شرکت این است که گزارش سود تلفیقی و حسابر سی شده ی شرکت تا روز پنچ شنبه یا جمعه آماده و بر روی سامانه کدال قرار گیرد که اگز این مهم رخ دهد دو روز کاری بعد یعنی روز دوشنبه سهم عرضه خواهد شد.

                                با توجه به اینکه احتمالا روز دوشنبه آخرین روز کاری بورس در سال 91 باشد و اینکه بیشتر سهامداران و فعالان بازار تمایلی به عرضه این سهم در روزهای پایانی سال ندارند، اگر این عرضه در روز دوشنبه انجام بگیرد و قیمت عرضه نیز خیلی جذاب نباشد به نظر نمی رسد با استقبال خریداران مواجه شودصحبت هایی مبنی بر عرضه سهم در محدوده قیمتی 500 تا 700 تومان شنیده می شود

                                نظر

                                در حال کار...
                                X