مخابرات ايران ( اخابر )

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • عليرضا جمالی
    مدیر (ستاره‌دار 20)
    • Oct 2010
    • 1294

    #31
    هیات تحقیق و تفحص مجلس: معامله مخابرات صوری بوده

    هیات تحقیق و تفحص مجلس ایران، واگذاری نیمی از سهام شرکت مخابرات به شرکت های وابسته به سپاه پاسداران را صوری خوانده است.

    نیمی از سهام شرکت مخابرات ایران مهر ماه سال گذشته در یک معامله پرسروصدا به قیمت هشت میلیارد دلار به یک کنسرسیوم فروخته شد، که سهامداران آن از شرکت های وابسته به سپاه پاسداران ایران هستند.

    کنسرسیوم "توسعه اعتماد مبین" خریدار سهام شرکت مخابرات، از سه شرکت تشکیل شده است. شرکت های سرمایه گذاری "توسعه اعتماد" و "شهریار مهستان" که از شرکت های زیر مجموعه بنیاد تعاون سپاه هستند و شرکت "گسترش الکترونیک مبین ایران" که از شرکت های زیر مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام است.

    سهام مخابرات در حالی به این کنسرسیوم واگذار شد که دو شرکت حاضر در این کنسرسیوم در سالهای ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ تاسیس شده بودند و شرکت سرمایه گذاری توسعه اعتماد نیز در سال ۱۳۸۳ فعالیت خود را شروع کرده بود.

    کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین در حالی توانست سهام شرکت مخابرات را از آن خود بکند که ساعاتی پیش از انجام معامله، رقیبش گروه"پیشگامان کویر یزد" به دلیل نداشتن "صلاحیت امنیتی" از سوی سازمان خصوصی سازی از رقابت کنار گذاشته شد.

    با کنار گذاشته شدن گروه پیشگامان کویر یزد، گروه "مهر اقتصاد ایرانیان" به عنوان رقیب "کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین" معرفی شد که هر دو وابسته به سپاه پاسداران بودند.

    گزارش هیات تحقیق تفحص از شرکت مخابرات، کنار گذاشتن "پیشگامان کویر یزد" و انتخاب "مهر اقتصاد ایرانیان" را غیرقانونی دانسته و نوشته که در حالی مهر اقتصاد ایرانیان جانشین پیشگامان کویر یزد شد که "اعضای این کنسرسیوم با کنسرسیوم اعتماد مبین مشترک بودند و اساسا تنها- برای قانونی جلوه دادن مزایده وارد رقابت صوری شدند."

    علت کنار گذاشتن شرکت پیشگامان کویر یزد عدم صلاحیت امنیتی اعلام شده بود در حالی که گزارش تحقیق و تفحص مجلس تاکید دارد که این شرکت "یکی از سه پیمانکار شرکت زیر ساخت برای ارائه خدمات تلفن بین الملل اینترنتی است که از امنیتی ترین بخش های مخابرات است."

    گزارش تحقیق وتفحص از مخابرات تاکید دارد که واگذار شرکت مخابرات"با رعایت ظاهری مقررات و کاملا غیررقابتی به منظور واگذاری سهام (مخابرات) به یک مجموعه خاص که بیشتر تحت مدیریت نهادهای عمومی قرار دارد، انجام گرفت."

    بنابر این گزارش، واگذاری شرکت مخابرات "یک انحصار طبیعی از حاکمیت دولت به بخش غیردولتی که بیشتر به نهادهای عمومی(سپاه پاسداران) وابسته است، واگذار شد" که نقض سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی به حساب می آید.

    در این گزارش تاکید شده که نیمی از شرکت فرودگاه پیام در شهر کرج متعلق به مخابرات است که بنابر قانون "واگذاری فرودگاه به بخش خصوصی برخلاف قانون است."

    مشکل دیگری که در واگذاری شرکت مخابرات وجود داشته بنابر گزارش کمیته تحقیق و تفحص مجلس این است که "انحصار موجود در تلفن ثابت و تسلط شرکت مخابرات ایران بر شبکه دسترسی از طریق سیم مسی، باعث انحصار در سایر خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعاتی نظیر اینترنت پرسرعت شده است به طوری که هر اقدام برای ارائه خدمات از طریق سیم نیازمند گذر از شبکه انحصاری در اختیار مخابرات است."

    بخشی از انتقادها متوجه پولهایی بوده که شرکت مخابرات از مردم به عنوان ودیعه تلفن ثابت و همراه گرفته شده است و نمایندگان مجلس در گزارش خود می نویسند "از آنجا که بیش از ۹۰ درصد سرمایه گذاری شرکت مخابرات ایران از محل ودایع مردم است تا تعیین تکلیف قطعی برای حقوق عمومی، واگذاری شرکت به بخش خصوصی دارای اشکال اساسی در تضییع حقوق مردم است."

    بخشی از سهام شرکت مخابرات ایران در واقع ودیعه تلفن همراه و ثابت است که دولت در طول سالها از مردم دریافت کرده است.

    مبلغ این ودیعه ها متفاوت است و شرکت مخابرات ایران دو سال پیش اعلام کرده بود که ودیعه تلفن ثابت بین ۲۰ هزار تومان تا ۱۰۰هزار تومان است و مبلغ ودیعه تلفن همراه از ۱۶۰هزار تومان تا ۲۹۰هزار تومان متفاوت است.

    گزارش تحقیق و تفحص مجلس مواردی دیگری نظیر برخی قراردادهای شرکت های زیر مجموعه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با شرکت مخابرات را زیر سئوال برده و نوشته که در تعدادی از این قراردادها مناقصه ای برگزار نشده و اکثر آنها با ترک تشریفات مناقصه و به صورت انحصاری واگذار شده اند.

    بنابر گزارش شرکت مخابرات ایران، این شرکت هم اکنون نزدیک به ۲۵ میلیون مشترک تلفن ثابت و بیشتر از ۳۱ میلیون مشترک تلفن همراه دارد و برخی کارشناسان می گوید که این شرکت از جمله شرکت هایی است که سود تضمین شده ای دارد.
    از ادمها بت نسازید, این خیانت است ؛ هم به خودتان, هم به خودشان! خدایی میشوند که خدایی کردن نمیدانند وشما در اخر میشوید سر تا پا کافر خدای خود ساخته...

    نظر

    • آمن خادمی
      مدیر
      • Jan 2011
      • 5243

      #32
      واکنش مخابرات به گزارش تحقیق مجلس

      صابر فیضی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تاکنون فرصت نکرده است که این گزارش را که با تمامی جزئیات قرائت شده در مجلس از سوی رسانه ها منتشر شده مطالعه کند اظهار داشت: این گزارش هنوز به شرکت مخابرات ایران ابلاغ نشده است.
      مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در واکنش به گزارش کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات و درج برخی تخلفات و موارد مورد ابهام در آن گفت: تا زمانی که این گزارش به ما ابلاغ شود نمی توان اظهارنظر کرد.

      به گزارش خبرنگار مهر، کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات ایران پس از صرف مدت زمان دو سال گزارش تهیه شده خود در مورد اقدامات مخابرات و وزارت ارتباطات از سال 84 تاکنون را در صحن علنی مجلس قرائت کرد که در این گزارش ابهامات و تخلفاتی در مباحثی چون تعرفه های پیام کوتاه، اشتراک تلفن ثابت، اشتراک خط اینترنت پرسرعت و تعرفه اتصال تلفن همراه و وجود اشکال در قراردادهای منعقد شده و خرید تجهیزات، تخلف 135 میلیارد تومانی همراه اول به عنوان زیرمجموعه مخابرات و ابهام در عملکرد مخابرات در پروژه های تلفن همراه اعتباری تالیا و شرکتهای ارائه کننده خدمات تلفن اینترنتی و شرکتهای بخش خصوصی فعال در اینترنت پر سرعت به چشم می خورد.

      صابر فیضی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تاکنون فرصت نکرده است که این گزارش را که با تمامی جزئیات قرائت شده در مجلس از سوی رسانه ها منتشر شده مطالعه کند اظهار داشت: این گزارش هنوز به شرکت مخابرات ایران ابلاغ نشده است.

      وی با بیان اینکه گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد مخابرات پس از قرائت در صحن باید تقدیم کمیسیون اصل 90 مجلس شود و در این کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد ادامه داد: این گزارش پس از طی مجاری قانونی به شرکت مخابرات ایران ابلاغ می شود.

      فیضی خاطرنشان کرد: تا زمانی که این مسیر طی نشود نمی توان در مورد این گزارش اظهار نظر کرد.

      به گزارش مهر، کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات ایران که از دی ماه سال 87 در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد در گزارش خود واگذاری سهام شرکت مخابرات ایران در راستای اصل 44 قانون اساسی را نیز غیر رقابتی و دارای اشکال عنوان کرده است.

      برخی نمایندگان مجلس معتقدند که طبق این گزارش، قرارداد فروش سهام مدیریتی شرکت مخابرات ایران باید لغو شود.
      to continue, please follow me on my page

      نظر

      • ساوالان
        عضو عادی
        • Nov 2010
        • 23

        #33
        واگذاري مخابرات از نظر سازمان خصوصيسازي قطعي و رقابتي بوده است

        مهدي عقدايي در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي فارس درباره گزارش تحقيق و تفحص مجلس درباره مطرح شدن مجدد عدم رقابتي بودن با اصلاح اساسنامه مخابرات، اظهار داشت: شوراي رقابت معامله مخابرات را تائيد كرده و در كميسيون اصل 44 نيز در مورد اين مسئله بحثهاي زيادي انجام شد كه در نتيجه آنها قانع شدند كه اين معامله رقابتي است.
        وي در پاسخ به اين سؤال كه چرا با توجه به اينكه نظر سازمان درباره اين معامله اعلام شده مجدد روز گذشته در گزارش تحقيق و تفحص مخابرات اين مسائل مطرح شد، افزود: مجلس اختيار دارد و ميتواند گزارش دهد ولي از نظر سازمان خصوصي سازي اين معامله قطعي و درست است.
        معاون واگذاري و حقوقي سازمان خصوصي سازي با تأكيد بر اينكه قطعي بودن يا نبودن معامله مخابرات در اختيار شوراي رقابت بوده و آنها نيز معامله را تأييد كردهاند، بيان كرد: در بورس نيز معامله در شرايط رقابتي انجام شد.
        اين مقام مسئول در واكنش به اين سؤال كه نظر شما درباره مشخص نبودن وضعيت ودايع مشتركان كه در گزارش تحقيق و تفحص مجلس مطرح شد، چيست؟ خاطر نشان كرد: در شركت مخابرات بحث ودايع مشخص است و اين شركت زماني كه سيم كارتها را به مشتركان فروخت از آنها تعهد گرفت كه مبلغي از اين پول بابت وديعه بوده و اگر هزينه مكالمات آنها از ميزان پولي كه بابت سيمكارت پرداخت كردهاند بالاتر باشد از اين وديعه استفاده ميكند.
        به گفته عقدايي، هر زمان كه مشتركان سيمكارتهاي خود را به مخابرات پس بدهند، اين ودايع نيز به آنها برگردانده مي شود.
        وي درباره عدم اصلاح اساسنامه مخابرات قبل از عرضه در بورس تأكيد كرد: اين مسئله درست نيست، زيرا تا زماني كه يك شركت به سهامي عام تبديل نشود اجازه پذيره نويسي و معامله در بورس به آن داده نميشود.

        نظر

        • stockbroker68
          عضو عادی
          • Nov 2010
          • 137

          #34
          رئيس شوراي رقابت در گفتوگو با فارس:
          مجلس بايد نظر خود درباره معامله مخابرات را هنگام واگذاري اعلام ميكرد

          خبرگزاري فارس: رئيس شوراي رقابت با اشاره به اينكه رقابتي بودن يا نبودن معامله مخابرات را بايد شوراي رقابت اعلام ميكرد، گفت: مجلس بايد در زماني كه بحث واگذاري و شرايط عرضه مخابرات مطرح بود نظر خود را اعلام ميكرد.

          جشميد پژويان درباره گزارش تحقيق و تفحص مجلس در خصوص معامله مخابرات و طرح مجدد رقابتي نبودن معامله اين شركت اظهار داشت: بررسي براي اينكه اين معامله رقابتي بوده يا نه، تمام شده و اگر قرار بود مجلس وارد اين مسئله شود بايد زمان واگذاري نظر خود را اعلام ميكرد.
          وي افزود: قبل از اينكه شوراي رقابت ايجاد شود واگذار شدن يا نشدن شركت مخابرات در شوراي امنيت بررسي ميشد و در نهايت تصميم گرفته شد كه اين شركت واگذار شود.همچنين در مورد رقابتي بودن اين معامله نيز شوراي رقابت بايد تصميمگيري ميكرد.
          رئيس شوراي رقابت با تاكيد بر اينكه اگر مجلس اعتراضي داشت در زمان خودش مطرح ميكرد، گفت: مجلس يا زمان تصميمگيري براي واگذاري مخابرات يا در مورد شيوه واگذاري آن يعني بلوكي بودن يا نبودن آن كه در هيئت واگذاري بررسي شد بايد نظر خود را اعلام ميكرد نه حالا كه همه چيز تمام شده است.
          اين مقام مسئول تصريح كرد: وقتي شوراي رقابت تشكيل شد معامله مخابرات انجام شده بود و نظر اين شورا نسبت به معامله مخابرات كه آيا رقابتي بوده يا نه اعلام شد، بدين مضمون كه در ابتدا رقابتي براي معامله مخابرات و خريد اين بلوك بزرگ وجود نداشته كه بخواهد در حين واگذاري كاهش يابد يا حذف شود.
          وي با اشاره به مسئله واگذاري بلوك 50 به اضافه يك سهم مخابرات و بررسي آن در شوراي امنيت و نظر شوراي رقابت دراين خصوص،بيان كرد: مجلس با وجود همه اين مسائل چگونه مجددا وارد اين مسئله شده است.
          به گفته پژويان واگذار شدن يا نشدن شركت مخابرات بحثهاي مفصلي در شوراي امنيت داشت. در نهايت رأي به واگذاري اين شركت دادند و شايد مسئله مجلس حذف يكي از متقاضيان خريد اين بلوك است.
          رئيس شوراي رقابت خاطر نشان كرد: اگر صحبت مجلس اين است كه اگر فرد خاصي برنده شود باعث انحصار خواهد شد بايد گفت با توجه به اينكه اين بلوك بزرگ بوده و هر كسي توانايي خريد آن را نداشت، مشخص ميشود هر كسي كه آن را خريداري ميكرد انحصاري ايجاد ميشد.
          اين مقام مسئول با اشاره به اينكه مالك اين بلوك كه به شكل بنگاه يا فرد يا تعاوني باشد فرقي در انحصاري بودن يا نبودن آن نميكرد، اظهار داشت: در اين مورد غير از آنكه شوراي رقابت اعلام كرده فضاي عرضه از ابتدا رقابتي نبوده كه بخواهد بر سر كم شدن رقابت يا حذف آن صحبت كرد، مسئلهاي وجود ندارد.
          انتهاي پيام/م

          نظر

          • آمن خادمی
            مدیر
            • Jan 2011
            • 5243

            #35
            طلاعیه شرکت مخابرات در ارتباط با گزارش تحقیق و تفحص نمایندگان

            موضوعات مطروحه در اين گزارش عموماً مربوط به قبل از واگذاری شرکت مخابرات است
            در خصوص تغییر در تعرفه های مخابراتی باید گفته شود ، شرکت مخابرات ایران ، تاکنون تغییری در تعرفه ها بدون مجوز دولت و نهادهای مسؤول نداشته است،
            ایلنا: پیرو قرائت گزارش تحقیق و تفحص کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از عملکرد شرکت مخابرات ایران در تاریخ 30/9/89 ، روابط عمومی شرکت مخابرات ایران برای آگاهی سهامداران ، کارکنان و تنویر افکار عمومی در اطلاعیهای نقطه نظرات شرکت اعلام كرد.
            به گزارش خبرنگار ايلنا، روابط عمومي اين شركت اعلام کرد: براساس اصل هفتاد و ششم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، تحقیق و تفحص حق نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی است و شرکت مخابرات ایران ، ضمن استقبال از این اصل از نمایندگان مجلس که با اعمال نظارت بر دستگاههای اجرایی موجب شفاف سازی و ارائه خدمت بهتر به مردم می شوند تشکر میکند .
            2- همانطور که در گزارش اعلام شده است ، آغاز تحقیق و تفحص از شرکت مخابرات ایران در تاریخ 15/10/87 بوده و موضوعات مطروحه عموماً مربوط به قبل از واگذاری شرکت مخابرات ایران در بورس مخابرات دولتی است.
            3- همانطور که در فصل دوم گزارش اشاره شده است وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، پیشتاز در اجرای اصل چهل و چهارم قانون اساسی و فرمایشات مقام معظم رهبری بوده که توانست بزرگترین و تاثیرگذارترین شرکت دولتی را در یک فرآیند کاری فشرده 32 ماهه به بخش خصوصی واگذار کند، لیکن بعد از واگذاری ایراداتی به آن وارده که تصمیمگیری در خصوص تایید خصوصی سازی به شورای رقابت واگذار شد.
            شورای رقابت مرکب از نمایندگان قوای سه گانه و بخش خصوصی در جلسات متعدد و فشرده موضوع واگذاری را تایید کرده است و این موضوع هم طی اطلاعیهای به اطلاع عموم مردم رسیده است و به دنبال این رای ، شرکت خریدار علاوه بر پرداخت 20 درصد قیمت اولیه، دو قسط 5 درصدی دیگر را در اردیبهشت و آبان ماه سال 1389 به خزانه دولت واریز و طی این مدت توانسته با ایجاد تحولات ساختاری و مدیریتی، ضمن حفظ ارزش سهام در بازار، مبلغ 300 ریال سود به ازای هر سهم یعنی دو برابر سال 1388 ( قبل از واگذاری ) به سهامداران پرداخت کند. هرچند در بند 9 از فصل دوم به این نکته اشاره شده که واگذاری شرکت مخابرات ایران موضوع این تحقیق و تفحص نبوده است .
            4- در فصل چهارم گزارش به قراردادهای شرکت مخابرات ایران اختصاص دارد که در این خصوص لازم است ، اشاره کنیم ، توسعه مخابرات و واگذاری حدود 30 میلیون شماره تلفن همراه در چهار سال کار بزرگی بود که فقط با همت و تلاش شبـانه روزی کارکنان و مدیران این شرکت به بار نشسته است و قطعاً پاره ای از مشکلات وجود داشته که بخش عمده آن طی یک سال گذشته ( بعد از خصوصی سازی ) حل شده است و با پیگیریهای در حال اجراء سایر موارد نیز به زودی به سرانجام مورد نظر خواهد رسید.
            5- در خصوص تغییر در تعرفه های مخابراتی باید گفته شود ، شرکت مخابرات ایران ، تاکنون تغییری در تعرفه ها بدون مجوز دولت و نهادهای مسؤول نداشته است، گواه این مدعا، بدون تغییر ماندن تعرفه تلفن ثابت و همراه از سال 1382 تاکنون است.
            to continue, please follow me on my page

            نظر

            • آمن خادمی
              مدیر
              • Jan 2011
              • 5243

              #36
              مجلس بايد نظر خود درباره معامله مخابرات را هنگام واگذاري اعلام ميكرد

              رئيس شوراي رقابت با اشاره به اينكه رقابتي بودن يا نبودن معامله مخابرات را بايد شوراي رقابت اعلام ميكرد، گفت: مجلس بايد در زماني كه بحث واگذاري و شرايط عرضه مخابرات مطرح بود نظر خود را اعلام ميكرد.
              جشميد پژويان درباره گزارش تحقيق و تفحص مجلس در خصوص معامله مخابرات و طرح مجدد رقابتي نبودن معامله اين شركت اظهار داشت: بررسي براي اينكه اين معامله رقابتي بوده يا نه، تمام شده و اگر قرار بود مجلس وارد اين مسئله شود بايد زمان واگذاري نظر خود را اعلام ميكرد.
              وي افزود: قبل از اينكه شوراي رقابت ايجاد شود واگذار شدن يا نشدن شركت مخابرات در شوراي امنيت بررسي ميشد و در نهايت تصميم گرفته شد كه اين شركت واگذار شود.همچنين در مورد رقابتي بودن اين معامله نيز شوراي رقابت بايد تصميمگيري ميكرد.
              رئيس شوراي رقابت با تاكيد بر اينكه اگر مجلس اعتراضي داشت در زمان خودش مطرح ميكرد، گفت: مجلس يا زمان تصميمگيري براي واگذاري مخابرات يا در مورد شيوه واگذاري آن يعني بلوكي بودن يا نبودن آن كه در هيئت واگذاري بررسي شد بايد نظر خود را اعلام ميكرد نه حالا كه همه چيز تمام شده است.
              اين مقام مسئول تصريح كرد: وقتي شوراي رقابت تشكيل شد معامله مخابرات انجام شده بود و نظر اين شورا نسبت به معامله مخابرات كه آيا رقابتي بوده يا نه اعلام شد، بدين مضمون كه در ابتدا رقابتي براي معامله مخابرات و خريد اين بلوك بزرگ وجود نداشته كه بخواهد در حين واگذاري كاهش يابد يا حذف شود.
              وي با اشاره به مسئله واگذاري بلوك 50 به اضافه يك سهم مخابرات و بررسي آن در شوراي امنيت و نظر شوراي رقابت دراين خصوص،بيان كرد: مجلس با وجود همه اين مسائل چگونه مجددا وارد اين مسئله شده است.
              به گفته پژويان واگذار شدن يا نشدن شركت مخابرات بحثهاي مفصلي در شوراي امنيت داشت. در نهايت رأي به واگذاري اين شركت دادند و شايد مسئله مجلس حذف يكي از متقاضيان خريد اين بلوك است.
              رئيس شوراي رقابت خاطر نشان كرد: اگر صحبت مجلس اين است كه اگر فرد خاصي برنده شود باعث انحصار خواهد شد بايد گفت با توجه به اينكه اين بلوك بزرگ بوده و هر كسي توانايي خريد آن را نداشت، مشخص ميشود هر كسي كه آن را خريداري ميكرد انحصاري ايجاد ميشد.
              اين مقام مسئول با اشاره به اينكه مالك اين بلوك كه به شكل بنگاه يا فرد يا تعاوني باشد فرقي در انحصاري بودن يا نبودن آن نميكرد، اظهار داشت: در اين مورد غير از آنكه شوراي رقابت اعلام كرده فضاي عرضه از ابتدا رقابتي نبوده كه بخواهد بر سر كم شدن رقابت يا حذف آن صحبت كرد، مسئلهاي وجود ندارد.
              to continue, please follow me on my page

              نظر

              • astalla
                عضو عادی
                • Dec 2010
                • 54

                #37
                به نظر من این گزارش فقط می تونه چند روزی مخابرات و منفی کنه
                بعدش به دست فراموشی سپرده میشه و رشد مخابرات آغاز....

                نظر

                • ماهور
                  عضو فعال
                  • Feb 2011
                  • 1239

                  #38
                  واگذاری مخابرات قطعی است

                  اين كه در جريان اين واگذاري چه اتفاقي افتاده، بايد از سوي سازمان خصوصيسازي و شوراي رقابت بررسي ميشد كه شوراي رقابت هم پيش از اين نظر خود را داده است.
                  مديرعامل شركت مخابرات ايران در خصوص قرائت گزارش تحقيق و تفحص از مخابرات در مجلس، اظهار داشت: واگذاري سهام اين شركت با تأييد شوراي رقابت و جمعبندي نظرات وزارت اقتصاد و نمايندگان پيشگامان كوير يزد صورت گرفته است.
                  صابرفيضي مديرعامل شركت مخابرات ايران ضمن بيان اين مطلب افزود: اين موضوع قبلاً هم مطرح شده و براي بررسي به شوراي رقابت رفت و نهايتاً نظر شوراي رقابت اين بود كه معامله درست و قانونی انجام شده است.
                  وي گفت: اين بحثي است كه سازمان خصوصيسازي بايد به آن جواب دهد و در اين بحث، ما كسي بوديم كه با اين مجموعه فروخته شديم و بنابراين در اين واگذاري نقشي نداشتيم.
                  مديرعامل شركت مخابرات ايران گفت: اين كه در جريان اين واگذاري چه اتفاقي افتاده، بايد از سوي سازمان خصوصيسازي و شوراي رقابت بررسي ميشد كه شوراي رقابت هم پيش از اين نظر خود را داده است.
                  فيضي یاد آور شد: شوراي رقابت در جلسات متعدد و طولاني اين موضوع را بررسي كرد كه در اين جلسات خريداران حضور يافتند و توضيح دادند، نمايندگان پيشگامان كوير يزد حرفهايشان را زدند و مسئولان وزارت اقتصاد در آن دفاع كردند كه نهايتاً براساس تمام حرفهاي زده شده شوراي رقابت جمعبندي كرد و نظر به صحيح بودن معامله مخابرات داد.
                  چو قسمت ازلی بی حضور ما کردند
                  گر اندکی نه به وفق رضاست خرده مگیر...

                  نظر

                  • کاشف
                    عضو فعال
                    • Nov 2010
                    • 925

                    #39
                    رییس کمیسیون ویژه اصل 44 قانون اساسی در گفتگو با بورس نیوز :
                    تکلیف بلوک واگذار شده مخابرات را قوه قضائیه مشخص می کند
                    به گفته فولادگر سال گذشته نیز موضوع واگذاری سهام مخابرات از سوی کمیته تحقیق و تفحص در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح شده بود و از اینرو بررسی فوق اتفاق جدیدی در خصوص واگذاری مخابرات نمی باشد . نماینده مردم اصفهان در مجلس شواری اسلامی با اشاره به اینکه مرجع تصمیم گیری برای واگذاری یا ابطال مخابرات بر اساس قانون ، شورای رقابت می باشد ، یادآور شد : جدای از بحث عرضه سهام مخابرات و تأثیر معاملات آن در بازار سهام در حال حاضر مطرح شدن ابهامات در خصوص موضوع بررسی عملکرد این شرکت با توجه به عدم تحقیق و حلاجی های کافی از سوی هیأت واگذاری سازمان خصوصی سازی در سال گذشته انجام پذیرفته است.
                    واگذاری بیش از 22 میلیارد سهم مخابرات در مهر ماه گذشته که با برخورداری از ارزشی هشت میلیارد دلاری توانست به عنوان یکی از بزرگترین و تاریخی ترین اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای سیاست های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی جایگاه ویژه ای را در میان صنایع مختلف بورسی بدست آورد همچنان در کش و قوس اظهارات و واکنش های انتقادی کارشناسان محافل مختلف اقتصادی مبنی بر انحراف دولت درزمینه عرضه سهام آن قرار دارد .

                    به گزارش بورس نیوز ؛ در حالیکه حجم سنگین معاملات سهام مخابرات توانسته همواره به عنوان یکی از وزنه های اصلی و تأثیر گذار بر شاخص کل بورس اوراق بهادار نقش ویژه ای در روند حرکتی و وضعیت روزانه آن داشته باشد.تا به امروز در صدر پر حاشیه ترین واگذاریها قرارداشته و همواره موضوع ابطال آن از سوی نهادها و سازمان ها مختلف از جمله سازمان بازرسی کشوری ، شورای رقابت و مجلس شورای اسلامی مطرح بوده است .

                    این در حالی است که ارایه گزارش تحقیق و تفحص عملکرد شرکت مخابرات ایران از سوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در آخرین روز پاییز امسال در صحن علنی قرائت شد که حاکی از غیر قانونی و غیر رقابتی بودن واگذاری بلوک 50 درصد بعلاوه یک سهم مخابرات در سال گذشته بود .

                    از طرفی زمزمه استیضاح وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صورت عدم ابطال این معامله در بین نمایندگان مجلس و اظهار نظر رییس شورای رقابت مبنی بر قابل طرح نبودن بررسی مجدد معامله مخابرات باعث شد تا نماد " اخابر " در کانون توجه اکثر خبرگزاری های مرتبط با بازار سرمایه قرار گیرد .

                    در این بین پژویان ریس شورای رقابت که پیشتر با اعلام عدم تحقق خصوصی سازی واقعی در این زمینه ، واگذاری سهام مخابرات را به نوعی انتقال انحصار از دولت به بخش نیمه دولتی عنوان نموده بود در واکنش به گزارش اخیر کمیته تحقیق و تفحص اعلام کرد که مجلس اختیار ابطال معامله را نداشته و طرح چنین مسئله ای در حال حاضر بی معنی است .

                    در همین زمینه حمیدرضا فولادگر ، رییس کمیسیون ویژه نظارت بر سیاست های اصل 44 در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام اینکه عملیات کمیته تحقیق و تفحص مجلس پیش از واگذاری سهام مخابرات در بورس آغاز شده بود ، اظهار داشت : از همان ایام سازمان بازرسی و دیوان محاسبات کشور با ارایه گزارش هایی جوانب مختلف خصوصی سازی مخابرات را بررسی و به مجلس ارایه کردند .

                    از طرفی کمیته تحقیق و تفحص مجلس از حدود دو سال قبل موضوع بررسی عملکرد شرکت مخابرات ایران را در دستورکار قراردارد که با توجه به وقفه ای که در تنظیم و انتشار مفاد قانونی آن صورت گرفت منجر به تأخیر قرائت آن در صحن علنی گردید .

                    به گفته فولادگر سال گذشته نیز موضوع واگذاری سهام مخابرات از سوی کمیته تحقیق و تفحص در کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح شده بود و از اینرو بررسی فوق اتفاق جدیدی در خصوص واگذاری مخابرات نمی باشد .

                    نماینده مردم اصفهان در مجلس شواری اسلامی با اشاره به اینکه مرجع تصمیم گیری برای واگذاری یا ابطال مخابرات بر اساس قانون ، شورای رقابت می باشد ، یادآور شد : جدای از بحث عرضه سهام مخابرات و تأثیر معاملات آن در بازار سهام در حال حاضر مطرح شدن ابهامات در خصوص موضوع بررسی عملکرد این شرکت با توجه به عدم تحقیق و حلاجی های کافی از سوی هیأت واگذاری سازمان خصوصی سازی در سال گذشته انجام پذیرفته است.

                    وی با اعلام اینکه موارد تخلف در گزارش کمیته تحقق و تفحص مجلس به قوه قضائیه ارایه شده است از بررسی واگذاری سهام پست بانک و ایرادات بوجود آمده پس از آن در کمیسیون نظارت بر سیاستهای اصل 44 خبر داد و افزود: بحث واگذاری پست بانک باعث اختلاف وزارت ارتباطات و وزارت اقتصاد شده بود که با توجه به توافقات صورت گرفته بنا شد این موضوع بدون ورود مجلس به این بحث در دولت حل شود .

                    وی ادامه داد : بنا به مصوبه هیأت دولت قرار بود تا سال 93 به جزء 5 درصد سهام عرضه شده و 25 درصد واگذار شده به سهام عدالت عرضه دیگری صورت نگیرد که این موضوع سبب برخی اختلافات بین دو وزارت خانه شد که هم اکنون این موضوع در دست بررسی قرار دارد.

                    نظر

                    • آريانا
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 599

                      #40
                      دوستان لازم ديدم با توجه به مطرح شدن دوباره بحث خصوصي سازي شرکت مخابرات ايران تاريخچه اي از اين رويداد مهم را بصورت خلاصه گردآوري کرده و جهت يادآوري در سايت قرار دهم.آريانا
                      مجادله خصوصي سازي مخابرات تا کي؟

                      پنجم مهر ماه سال 88 يکي از روزهاي به ياد ماندني براي سازمان خصوصي سازي و بازار بورس تهران بود روزي که در طي ان بزرگترين معامله تاريخ بورس و بزرگترين حجم خصوصي سازي با عرضه 50 درصد بعلاوه يک سهم شرکت مخابرات ايران معادل 22 ميليارد و 936 ميليون و 829 هزارو 839 سهم به ارزش 78 هزار ميليارد ريال رقم خورد و سازمان خصوصي سازي به نمايندگي دولت از اين افتخار و پيروزي بزرگ در عرصه اجراي اصل 44 قانون اساسي به خود مي باليد.
                      اين واگذاري از حيث شرايط تفاوت عمده اي با ديگر واگذاريها که تا آن زمان صورت گرفته بود داشت و آن چيزي جز تائيد امنيتي و احراز اهليت خريداران آن نبود موردي که تا زمان واگذاري سهام بلوکي شرکت مخابرات ايران در ديگر واگذاريها به عنوان يکي از شروط تائيديه خريداران لحاظ نشده بود و در اين راستا آقاي عقدائي معاون سازمان خصوصي سازي تشکيل کميته تعيين صلاحيت فني ومالي متقاضيان خريد شرکت مخابرات را از جمله اقدامات انجام شده سازمان خصوصي سازي در راستاي واگذاري سهام مخابرات برشمرد و افزود : متقاضيان خريد پس از تائيد صلاحيت فني و مالي مي توانند در رقابت شرکت کنند و مديرکل وقت دفتر برنامه ريزي نظارت بر سياست هاي اصل 44 قانون اساسي در اين ارتباط بيان داشت در چنين مواردي اينگونه نيست که شرکتي مانند مخابرات به بالاترين قيمت پيشنهادي خريدار داده شود بلکه بايد علاوه بر مباحث مالي , هويت اصلي و انگيزه خريدار روشن شود بنابراين موضوع اهليت خريداران شرکتهاي بزرگ دولتي مطرح شد و در واگذاري بلوکي سهام مخابرات ايران اين موضوع لحاظ شد و همچنين هيئت پذيرش اوراق بهادار با تکيه بر ماده 9 دستورالعمل پذيرش اوراق بهادارشروط 6 گانه اي را براي انجام اين معامله برشمرد و در نهايت طبق مصوبه هيات واگذاري , سازمان خصوصي سازي موظف شده بود آگهي فراخوان عمومي را منتشر نمايد تا متقاضيان داخلي و خارجي بتوانند نسبت به ثبت نام و تقاضاي شرکت در خريد بلوکي سهام مخابرات اقدام نمايند. ودر همين ايام آقاي حسن قاليباف مدير عامل شرکت بورس اعلام کرد که سازمان خصوصي سازي بايد علاوه بر اعلام نتايج بررسي اهليت خريداران شرکت مخابرات , مجوز رئيس شوراي عالي بورس ( وزير اقتصاد ) مبني بر واگذاري شرايطي ( نقد و افساط ) بلوک 50 درصدي مخابرات را دريافت و به شرکت بورس ارائه دهد و در همين راستا معاون سازمان خصوصي سازي ضمن تائيد در خواستهاي آقاي قاليباف عنوان نمود که تائيديه خريداران بلوک مخابرات يک روز قبل از عرضه سهام ارائه ميشود و تا آن زمان بايد صبر کردو در ارتباط با اخذ مجوز سازمان خصوصي سازي از رئيس شوراي عالي بورس خاطر نشان کرد بر اساس آئين نامه هاي موجود در صورتيکه پرداخت وجه نقد معامله عمده سهام شرکتي بيش از 9 روز باشد بايد از وزير اقتصاد مجوزي دريافت شود و در اين رابطه مکاتبات انجام شده و در اخذ و ارائه اين مجوز به شرکت بورس مشکلي وجود ندارد.
                      سرانجام اعلام شد که در روز چهارشنبه 88/6/18 اين واگذاري صورت خواهد پذيرفت اما در اين ميان به دليل عدم تامين شروط 6 گانه هيئت پذيرش بتوسط شرکت مخابرات عرضه بلوک يک هفته ديگر به تاخير افتاد و تاريخ 88/6/25 به عنوان روز عرضه اين بلوک نهائي و اعلام شد.
                      از سوي ديگر دو کنسرسيوم به نام هاي توسعه اعتماد مبين و پيشگامان کوير يزد آمادگي خود را براي شرکت در خريد بلوک 50 درصدي بعلاوه يک سهم شرکت مخابرات ايران به قيمت پايه هر سهم 340 تومان به صورت 20 درصد نقد و 80 درصد اقساط 8 ساله طي 16 قسط با فاصله زماني 6 ماهه اعلام نمودند. کنسرسيوم توسعه اعتماد مبين شامل شرکتهاي توسعه اعتماد ,گسترش الکترونيک مبين و شهريار مهستان بود و کنسرسيوم پيشگامان کوير يزد نيزمتشکل از12 شرکت تعاوني و 3 شرکت سرمايه گذاري بود.
                      بالاخره روز موعود يعني 88/6/25 فرا رسيد اما بازار به جاي رفتن به استقبال چنين واگذاري بي همتائي يک بار ديگر با به تعويق افتادن اين واگذاري مواجه شد و سازمان خصوصي سازي اين تعويق را طي ارسال نامه اي به شرکت بورس رسما" اعلام نمود و فعالان بازار به جاي توجه بيشتر به سهام شرکت مخابرات ,بواسطه اين خبراز آن روي برگردانيده و صف فروش بيش از 100 ميليوني را براي سهام اين شرکت رقم زدند و در اين روز شاخص کل با 63 واحد کاهش روبرو گشت که سهميه شرکت مخابرات از اين ميزان کاهش حدود 52 واحد بود! هرچند که اين وضعيت نابسامان بازار به واسطه به تعويق افتادن واگذاري بلوکي سهام مخابرات که باعث ضرر و زيان افراد زيادي از سهامداران بازار بالاخص سهامداران مخابرات شده بوداز نگاه آقاي کرد زنگنه رياست وقت سازمان خصوصي سازي مشکل خاصي نبوده و ضمن اعلام اين مطلب علت به تعويق افتادن عرضه بلوکي مخابرات را بعضي مسائل فني و نيز در پيش رو بودن تعطيلات عيد فطر عنوان کرد! و در مقابل معاون ايشان اعلام کرد که طي تماسي از سوي وزير اقتصاد مبني بر عدم عرضه سهام مخابرات در اين روز اين عرضه مجددا" به تعويق افتاد و اضافه کرد که من هم دليل اين تصميم را نمي دانم! و در نهايت آقاي حسيني وزير اقتصاد در خصوص لغو ناگهاني عرضه بلوک مخابرات اعلام کرد: از نظر قانون در ضوابط واگذاري مخابرات ابهاماتي وجود داشت که مقرر شد تقاضاي افراد و شرکتهاي اعلام شده بررسي شود.
                      در کش و قوس اين تحولات زمان نيز سپري گشت و تاريخ 4 مهر ماه 88 فرا رسيد و بازار مواجه با خبر ديگري شد و آن چيزي جز انصراف کنسرسيوم پيشگامان کوير يزد از شرکت در معامله بلوکي مخابرات نبود! و رياست وقت سازمان خصوصي سازي نيز اعلام کرد با وجود اينکه مشکلي در اهليت اين شرکت وجود نداشت اما کنسرسيوم پيشگامان يزد از شرکت در واگذاري مخابرات انصراف داد و به جاي آن شرکت سرمايه گذاري مهر اقتصاد ايرانيان جايگزين شد و اين سازمان با ارسال تائيديه اي حضور دو شرکت اعتماد مبين و مهر اقتصاد را براي شرکت در خريد بلوک مخابرات به شرکت بورس اعلام نمود اگر چه مديرعامل شرکت پيشگامان طي يک گفتگو با خبرنگار خبرگزاري فارس اعلام کرد که اين شرکت از حضور در رقابت بلوک مخابرات انصراف نداد ولي در روز 4 مهر از سوي سازمان خصوصي سازي نامه اي مبني بر عدم تائيد اهليت اين شرکت براي حضور در مزايده سهام شرکت مخابرات دريافت کرديم.
                      در نهايت در روز پنجم مهر ماه سال 88 در ساعت 11:06 دقيقه رقابت براي خريد 50 درصد بعلاوه يک سهم شرکت مخابرات ايران با حضور دو شرکت اعتماد مبين و مهر اقتصاد ايرانيان با قيمت پايه هرسهم 3400 ريال شروع و در ساعت 11:26 دقيقه همان روز کنسرسيوم اعتماد مبين با قيمت 3409 ريال به ازاي هر سهم مخابرات برنده اين رقابت شد. در تاريخ 88/8/17 صدورچکي به مبلغ 1564 ميليارد تومان به عنوان 20 درصد وجه نقد اين معامله از طرف مدير روابط عمومي شرکت اعتماد مبين اعلام و دريافت آن به توسط مدير عامل شرکت سپرده گذاري مرکزي مورد تائيد قرار گرفت تا بدينوسيله زمينه اصلي قطعيت بزرگترين معامله بورس و خصوصي سازي فراهم شود و در فرداي اين روز نيز طي جلسه اي با حضور اعضاي کنسرسوم اعتماد مبين و رئيس وقت سازمان خصوصي سازي قرارداد معامله تاريخي 50 درصدي بعلاوه يک سهم مخابرات ايران امضا شد و اين عرضه رسميت يافت و در اين ارتباط نيز آقاي حسن قاليباف به عنوان مدير عامل شرکت بورس عنوان کرد که معامله 8 ميليارد دلاري مخابرات با دريافت فرم پاياپاي از سوي کارگزاري حافظ قطعي شد. حدود 10 روز بعد از رسميت يافتن معامله بلوکي شرکت مخابرات ايران يعني در تاريخ 88/8/27 کميسيون نظارت و پيگيري اجراي سياست هاي کلي اصل 44 قانون اساسي گزارش مفصلي از چگونگي و فرآيند عرضه مخابرات تهيه و آن را در صحن علني مجلس قرائت مي کند. در قسمتي از اين گزارش آمده بود: اگر واگذاري سهام در تاريخهاي 18 يا 25 شهريور انجام مي شد خريدار ديگري تا تاريخهاي مذکور مطرح نمي شد. در 4 مهر ماه سازمان خصوصي سازي طي نامه اي اهليت امنيتي شرکت پيشگامان کوير يزد را منتفي کرده و در همان تاريخ طي نامه اي کنسرسيوم سرمايه گذاري مهر اقتصاد ايرانيان را به عنوان خريدار جديد ( بصورت رقيب صوري ) معرفي مي کند. اين کميسيون در ادامه گزارش خود ضمن معرفي شرکت اعتماد مبين , شرکت مهراقتصاد ايرانيان را بر اساس برخي نظريات جزو شرکتهاي اين کنسرسيوم دانسته و اين کنسرسيوم را به عنوان يک شرکت شبه دولتي معرفي مي نمايد و در مقابل کنسرسيوم پيشگامان يزد در اين گزارش به عنوان يک شرکت غير دولتي معرفي شده بود و در آخر گزارش در يک مورد از پيشنهادات 4 گانه کميسيون اصل 44 آمده که با عنايت به وظايف و اختيارات قانوني شوراي رقابت پيشنهاد مي شود کليه موارد فوق الذکر به شوراي مذکور گزارش و منتظر نظر شوراي مذکور بود.
                      در تاريخ 88/12/7 آقاي جمشيد پژويان رئيس شوراي رقابت خاطر نشان کرد در جلسه اي که با حضور رئيس کميته مخابرات در کميسيون صنايع مجلس , مسئولين شرکت اعتماد مبين و رئيس کميسيون اصل 44 مجلس برگزار شد اين پرونده مورد بررسي قرار گرفت اما نتيجه نهائي حاصل نشد و در آخرين روزهاي سال 88 ايشان اعلام کرد که به دليل اينکه شوراي رقابت پس از معامله مخابرات جلسات رسمي خود را آغاز کرد اين شورا نه راي به تائيد قرارداد مخابرات داد و نه آن را رد کرد و تنها اين مسئله را بررسي کرد که چه فضائي در بازار براي انجام معامله وجود داشته است. البته بعدها رسميت اين معامله به توسط شوراي رقابت نيز مورد تائيد قرار گرفت و آقاي عقدائي معاون سازمان خصوصي سازي گفت: شوراي رقابت معامله مخابرات را تائيد کرده و در کميسيون اصل 44 نيز در مورد اين مسئله بحث هاي زيادي انجام شد که در نتيجه آنها قانع شدند که اين معامله رقابتي بوده است و همچنين آقاي صابر فيضي مديرعامل مخابرات نظر آقاي عقدائي را تکرار نمود و درخصوص قرائت گزارش تحقيق و تفحص مجلس اظهار داشت : اين موضوع قبلا" مطرح شد و براي بررسي به شوراي رقابت رفت و نهايتا" شوراي رقابت طي جلسات متعدد و طولاني اين موضوع را با حضور خريداران از جمله نمايندگان پيشگامان کوير يزد و مسئولان وزارت اقتصاد بررسي کرد و در آخر نظر به صحيح بودن معامله داد و بالاخره درمورخه 89/10/3 رئيس شوراي رقابت نيز عنوان نمود که مجلس بايد نظر خود را در باره معامله مخابرات در هنگام واگذاري اعلام مي کرد.

                      حال سئوال اينجاست که چرا بعد از گذشت بيش از يک سال از مسکوت ماندن اين قضيه , اين موضوع مجددا" از طرف مجلس شوراي اسلامي آن هم بلافاصله بعد از عرضه اوليه شرکت ارتباطات سيار ايران به عنوان شرکت زيرمجموعه مخابرات مطرح مي گردد؟ طرح اين مسئله در چنين شرايطي علاوه بر تاثيرگذاري منفي بر روند سهام شرکت مخابرات ايران و متضرر شدن سهامداران آن در بازار بورس , سهام شرکت ارتباطات سيار ايران را که حدود 58 درصد از سهام واگذار شده آن توسط حقيقي هاي بازار آن هم با اندوخته هاي کم و بيش خود به جهت کسب سود براي امرار معاش خريداري شده بود را تحت الشعاع قرار داد و روند منفي را بعد از تنها دو روز از عرضه اوليه براي آن رقم زد.
                      گذشته از کليه جوانب اين قضيه آيا بهتر نبود مجلس محترم شوراي اسلامي در همان زمان عرضه بلوکي مخابرات به بررسي و تحقيق اين موضوع مي پرداخت تا علاوه بر جلوگيري از اتلاف زمان و نتيجه گيري در زمان مناسب خود ازاخلال در روند سهام بزرگترين شرکت حال حاضر بازار بورس و در نتيجه ايجاد اخلال در کليت بازار و همچنين ضرر و زيان فعالان اين عرصه جلوگيري به عمل مي آورد؟

                      آريانا

                      منابع: آرشيو سايت خبرگزاري فارس

                      نظر

                      • آمن خادمی
                        مدیر
                        • Jan 2011
                        • 5243

                        #41
                        زیر مجموعه مخابرات را واگذار نمی کنیم.......

                        مديرعامل مخابرات گفته که زيرمجموعههاي مخابرات را امسال واگذار نميكنيم؛البته وی اینجوری هم اضافه کرده که هرچند سياست كلي ما واگذاري همه شركت هاي استاني مخابرات به مردم است، اما در سال جاري شركتي از زيرمجموعه هاي مخابرات در فرابورس يا بورس عرضه نخواهد شد.
                        وي در واكنش به ديگر پرسش مبني بر اينكه با توجه به عرضه 5.5 درصد از سهام همراه اول در فرابورس، آيا عرضه باقي سهام تا سقف 10 درصد در اسفند ماه صحت دارد يا خير گفته: طبق تعهدي كه قبل از عرضه سهام اين شركت داده ايم بايد طي يكسال 10درصد از سهام همراه اول در فرابورس عرضه شود. اين يكسال از 28 آذر ماه شروع شده و تا سال آينده طول خواهد كشيد.بنابراين در حال حاضر معلوم نيست باقي سهام همراه اول (4.5 درصد ) در چه زماني واگذار شود.
                        to continue, please follow me on my page

                        نظر

                        • آمن خادمی
                          مدیر
                          • Jan 2011
                          • 5243

                          #42
                          معامله مخابرات رقابتي نبود

                          جمشيد پژويان امروز در نشست خبري با تاكيد بر اينكه رقابت ميان دو خريدار شركت مخابرات به صورت بازار رقابتي نبوده است گفت: اين نظر كارشناسي شورا بود اما از آنجا كه تشكيلات شورا پس از انجام معامله ايجاد شد امكان دخالت در اين معامله وجود نداشت ولي من قول ميدهم كه در معامله بعدي مانند ايران خودرو وسايپا شورا به طور كامل بر جريان نظارت خواهد داشت.
                          رييس شوراي رقابت تاكيد كرد كه معامله مخابرات در شرايط رقابتي انجام نشده است اما چون مراحل مقدماتي اين واگذاري پيش از تشكيل شوراي رقابت به پايان رسيده بود شورا نميتوانسته در عمليات اجرايي آن دخالت كند.
                          جمشيد پژويان در نشست خبري با تاكيد بر اينكه رقابت ميان دو خريدار شركت مخابرات به صورت بازار رقابتي نبوده است گفت: اين نظر كارشناسي شورا بود اما از آنجا كه تشكيلات شورا پس از انجام معامله ايجاد شد امكان دخالت در اين معامله وجود نداشت ولي من قول ميدهم كه در معامله بعدي مانند ايران خودرو وسايپا شورا به طور كامل بر جريان نظارت خواهد داشت.

                          وي با تاكيد بر اين كه شورا ميخواهد گامها آهسته و محكم بردارد درباره نحوه خصوصي سازي در كشور گفت: نظر شخصي من اين است كه دولت در خصوصي سازي نتوانسته ترتيب عرضه را تنظيم و به طرف تقاضا به طور جدي توجه كند.

                          او با بيان اينكه بخش خصوصي در كشور ما ضعيف نيست ولي به دليل كمبود منابع نميتواند به خوبي فعاليت كند گفت: اول بايد به سمت تقويت بخش خصوصي برويم و بخشهاي دولتي كوچك را واگذار كنيم سپس به سمت واگذاري بنگاههاي بزرگ مانند مخابرات حركت كنيم.

                          رييس شوراي رقابت با بيان اينكه عدم كارايي در اقتصاد ايران بسيار شدت يافته و به حد غير قابل تحمل رسيده بود گفت: اصلاحات اقتصادي در اين جهت صورت ميگيرد كه كالاها و نهادههاي توليدي با قيمتهاي غير واقعي به سمت واقعي شدن قيمتها حركت كند. بنابراين تغيير قيمتها قطعا نتيجه تغيير سياستهاي اقتصادي از جمله هدفمند كردن يارانههاست.

                          وي افزود: وقتي قيمت حاملهاي انرژي تغيير ميكند و به سمت واقعي شدن پيش ميرود انتظار اين است كه اتومبيلهاي پر مصرف ارزان و اتومبيلهاي كم مصرف گران شود اين تغيير قيمت در ساير كالاها هم ميتواند رخ بدهد اما معني آن تورم نيست.

                          پژويان با بيان اين كه هم اكنون به دليل ارزان بودن انرژي در كشور توليد ميوههاي گلخانهاي به شدت رايج شده است، گفت: معني اين اتفاق اين است كه هزينه توليد ميوههاي گلخانهاي از جيب همه مردم داده ميشود در حالي كه اگر كسي دوست دارد ميوه لوكس مصرف كند بايد هزينهاش را خودش پرداخت كند.

                          او با بيان اين كه كشور در 30 سال گذشته همواره تورم 20 تا 25 درصدي را تحمل كرده است گفت: با اصلاحات كنوني اگر دولت خوب مديريت كند و كسري بودجهاش را كه طي 30 سال گذشته عامل اصلي تورم بوده جبران كند ميتوان توقع داشت كه نرخ تورم به شدت كاهش يافته و حتي يك رقمي شود بنابراين دولت با انضباط مالي ميتواند كسري بودجه به عنوان عاملي اصلي تورم بر طرف كند.

                          وي در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا تصور نميكند سياست خارجي كشور باعث برخي ناملايماتي اقتصادي شده است گفت: اگر تصميم به واردات برخي كالاهاي اساسي و زيربنايي مورد استفاده درصنايع داشته باشيم كه در دايره تحريمها قرار ندارند اين موضوع با سياست اقتصادي كشور منطبق است و منافع ما را تامين ميكند اما در شرايطي كشور يك راه حل بيشتر ندارد و ممكن است انتخاب آن هزينه زيادي هم داشته باشد در چنين شرايطي هنر مديران اين است كه اين هزينه را به حداقل كاهش بدهند.

                          پژويان با تاكيد بر اين كه امروزدر دنيا جنگ اقتصادي حاكم است، گفت: دشمنان ما پيوسته به دنبال اين هستند كه اقتصاد ما را فلج كنند و چنين شرايطي اين آگاهي را به ما ميدهد كه تا حد امكان اقتصادمان را قوي كنيم.

                          رييس شوراي رقابت با تاكيد بر اين كه اختيارات اين شورا در قيمتگذاري فرا قوهاي است، گفت: هم اكنون شوراي رقابت قيمتگذاري در حوزه خدمات مخابراتي را آغاز كرده اگرچه با موانعي از جمله سازمان تنظيم مقررات روبروست.

                          وي افزود: قانون تصريح ميكند كه قيمتگذاري بر عهده شوراي رقابت است و پيش از اعلام نظر شورا درباره قيمت خدمات مخابراتي اعمال هر گونه تغيير از سوي سازمانهايي مانند سازمان تنظيم مقررات غير قانوني است از سوي ديگر شورا علاوه بر كارگروه مخابرات كارگروه نيرو و كارگروه بيمه را نيز تشكيل داده و در زمينه قيمت گذاري در اين بخشها نيز فعاليت ميكند.

                          او در پاسخ به اين سوال كه به نظر ميرسد شوراي رقابت كم كار شده است، گفت: تهيه دستورالعمل قيمت گذاري براي خدمات كاري زمانبر است و براساس فضاي بازار انجام مي شود بنابراين اگرچه متخصصان شورا به صورت جدي و فعال در حال پيگيري اين موضوع هستند اما نبايد كيفيت را فداي سرعت كرد.

                          پژويان همچنين درباره قيمت حامل هاي انرژي پس از هدفمند شدن يارانهها گفت: از نظر من دولت در تعيين قيمت بنزين بسيار درست عمل كرد چون تاثير تغيير همه قيمتها يكسان نيست و به عنوان مثال تاثيري كه تغيير قيمت بنزين در بازار ميگذارد با تاثير تغيير قيمت نان يك اندازه نيست.

                          او ادامه داد: با اين وجود معتقدم دولت ميتوانست تغيير برخي قيمتها مانند آنچه درباره نان يا نفت سفيد رخ داد را به زمانهاي ديگري موكول كند.

                          رييس شوراي رقابت در پاسخ به اين سوال كه آيا شورا در جريان تعيين قيمت حاملهاي انرژي بوده يا خير؟ گفت: موضوع تعيين قيمت حاملهاي انرژي در كارگروههايي پيگيري ميشد كه مدتها پيش از تشكيل شوراي رقابت ايجاد شده بودند و اگر شورا ميخواست به اين موضوع ورود كند بايد همه كارها از اول انجام ميشد.

                          پژويان در پاسخ به اين سوال كه اگر شورا ميخواست قيمت بنزين را تعيين كند چه رقمي براي آن در نظر ميگرفت، گفت: به نظر من قيمت تعيين شده عدد مناسبي است هر چند كه من فكر ميكنم اين رقم بايد به سمت واقعي تر شدن پيش برود و ملاك آن ميتواند ميانگيني از قيمت بنزين در كشورهاي ديگر باشد.

                          او همچنين در پاسخ به اين انتقاد كه واقعي شدن قيمت حاملهاي انرژي بايد با واقعي شدن درآمدها همراه باشد، گفت: حوزه درآمد در كشور ما نامناسب است چون توليد كم است و نظام مالياتي كارآمد وجود ندارد كه اگر اين دو اصلاح شوند درآمدها افزايش مييابد.
                          to continue, please follow me on my page

                          نظر

                          • آمن خادمی
                            مدیر
                            • Jan 2011
                            • 5243

                            #43
                            2 وزیر درجریان نحوه واگذاری مخابرات!!

                            رئیس کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات ایران با اشاره به گزارش این کمیته مبنی بر فروش غیررقابتی سهام شرکت مخابرات گفت: استیضاح وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر اقتصادی و دارایی برای رای گیری در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن قرار گرفته است.
                            سهام شرکت مخابرات ایران در مهر ماه سال گذشته و در راستای اجرای ابلاغیه بند "ج" اصل 44 قانون اساسی فروخته شد که این واگذاری طبق اعلام کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات، دارای اشکال و غیررقابتی بوده است.
                            کمیته تحقیق و تفحص از عملکرد مخابرات که از دی ماه سال 87 اقدامات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و زیرمجموعه های این وزارتخانه را مورد بررسی قرار داد. چندی پیش گزارش نهایی خود را در صحن علنی مجلس قرائت کرد که بارزترین نکته در این گزارش، اشکالات وارده به فروش سهام شرکت مخابرات ایران و خرید تجهیزات غیرقانونی و بدون مناقصه از سوی مخابرات بوده است.
                            نادر قاضی پور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین تصمیمات صورت گرفته از گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مخابرات اظهار داشت: نسخه ای از این گزارش به قوه قضاییه و کمیسیون اصل 90 ارسال شده است تا با متخلفان پرونده های خرید تجهیزات مخابراتی و دیگر موارد مطرح در این گزارش برخورد شود.
                            وی ادامه داد: در مورد پرونده واگذاری غیررقابتی سهام شرکت مخابرات ایران نیز دو وزیر ارتباطات و اقتصادی و دارایی که در جریان این واگذاری قرارداشته اند باید پاسخگو باشند که در این زمینه استیضاح دو وزیر ابتدا باید در کمیسیون صنایع و معادن به رای گذاشته شود.
                            عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استیضاح دو وزیر برای رای گیری در دستور کار این کمیسیون قرارگرفته است اضافه کرد: پس از رای اعضای کمیسیون، پیشنهاد استیضاح وزیر ارتباطات و وزیر اقتصادی و دارایی به صحن علنی می رود که در صورت موافقت و امضای نمایندگان وزرای این دو وزارتخانه برای دفاع از موارد مطرح شده در فرآیند واگذاری شرکت مخابرات ایران به صحن علنی فراخوانده می شوند.
                            به گزارش مهر، در گزارش این کمیته همچنین برخی اقدامات مخابرات و وزارت ارتباطات از سال 84 تاکنون مبهم و همراه با تخلفاتی عنوان شد که از جمله مهمترین آنها می توان به مباحثی چون افزایش غیرقانونی تعرفه و تغییر قیمت مواردی چون پیام کوتاه موبایل، اشتراک تلفن ثابت، اشتراک خط اینترنت پرسرعت و تعرفه اتصال تلفن همراه اشاره کرد.
                            در این گزارش به قراردادهای منعقد شده از سوی مخابرات، تخلف 135 میلیارد تومانی همراه اول به عنوان زیرمجموعه مخابرات و عملکرد مخابرات در پروژه های تلفن همراه اعتباری تالیا و شرکتهای ارائه کننده خدمات تلفن اینترنتی و اینترنت پرسرعت اشکال وارد است.
                            to continue, please follow me on my page

                            نظر

                            • عليرضا جمالی
                              مدیر (ستاره‌دار 20)
                              • Oct 2010
                              • 1294

                              #44
                              رشد آرام و کم سر و صدای اخابر تو روزهای اخیر نقش به سزایی در رشد شاخص داشته است.

                              همونطور که در شکل دیده میشه واکنش روند به خطوط موازی چنگال آبی به شکلی جالب تکرار میشه و قابل توجه است.
                              همین واکنش به خطوط چنگال رو میتونیم در رسم چنگال های صورتی رنگ و سبز رنگ مشاهده کنیم.

                              اما با توجه به بررسی نمودار این سهم یکی از محتمل ترین اهداف موج کنونی میتونه محدوده 370 تومان باشه که ناحیه پر ترافیک و حاصل برخورد خطوط موازی چنگال ها و سطوح هدف دو فیبو اکسپنشن رسم شده از نقاط مشخص شده(a,b&c) باشه.

                              مسلما خطوطی که تا رسیدن به این هدف مشاهده میشه نقش مقاومتی در مسیر رشد را خواهند داشت.

                              از ادمها بت نسازید, این خیانت است ؛ هم به خودتان, هم به خودشان! خدایی میشوند که خدایی کردن نمیدانند وشما در اخر میشوید سر تا پا کافر خدای خود ساخته...

                              نظر

                              • صاحب جم
                                عضو عادی
                                • Nov 2010
                                • 94

                                #45
                                جمالی جان نمودار جالبیه به نظر شما با توجه به ار اس ای مخابرات که در محدوده 80 قرار داره رشد مخابرات رو تا 370 در چه تایم زمانی به هدف خودش میرسه احتمال اصلاح روی قیمت325 به نظر شما وجود نداره با تشکر

                                نظر

                                در حال کار...
                                X