گروه شرکتهای بورسی (بورس تهران -فرابورس-بورس کالا-بورس انرژی -سپرده گذاری)

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #31
    آغاز معاملات آزمایشی بورس انرژی از هفته آینده





    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از انجام معاملات آزمایشی برق در هفته آینده در بورس انرژی خبر داد.


    به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی صالحآبادی در نخستین همایش بین المللی بورس انرژی با بیان اینکه تنوع در بورس انرژی بسیار زیاد است اظهار داشت: ما از هفته آینده معاملات آزمایشی برق را انجام میدهیم و پس از دریافت نتایج بلافاصله معاملات واقعی آغاز خواهد شد.

    وی با بیان اینکه ما زیرساختهای لازم را برای بورس انرژی داریم، گفت: خوشبختانه در کشور ما هم تولید انرژی داریم و هم زیرساختهای لازم برای مصرف و توزیع آن بین گروهها و دیگر زیرساختهای لازم وجود دارد.

    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه بورس انرژی از سال 84 مطرح شد و توانست پس از طی بررسیهای لازم مجوز تشکیل را دریافت کند، گفت: پس از تصویب تشکیل بورس انرژی گروههای زیر مجموعه آن مشخص شدند و سرمایهگذاران به صورت قابل توجهی در پذیره نویسی شرکت کردند که این حجم زیاد تقاضا این پیام را برای ما داشت که می توانیم به خوبی در این حوزه فعالیت کنیم.

    صالحآبادی خاطرنشان کرد که بورس انرژی پیچیدگیهای بسیار زیادی دارد ضمن آنکه ایران کشوری با ذخایر زیاد قابل توجه نفت و گاز در دنیاست و از نظر گاز در ردیف دوم قرار داریم ودر حوزه برق نیز شانزدهمین کشور تولیدکننده برق در دنیا هستیم. بنابراین نیازمند بورس مستقل و مبتنی بر توانمندیهای بومی بودیم.

    وی با بیان اینکه در حوزه انرژی با چالشهایی نیز مواجه هستیم، گفت: یکی از این موارد کمبود منابع مالی در بخش انرژی است و برای رسیدن به چشم انداز کشور لازم است سرمایهگذاریهای زیادی در این حوزه انجام شود.


    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار دومین چالش را ضعف در نظام قیمتگذاری شفاف و بهینه عنوان کرد و گفت: سومین چالش در این حوزه وجود موانع برای ورود بخش خصوصی به حوزه انرژی است.

    صالحآبادی از راهکارهای رفع این موانع را حضور سرمایه گذاران و استفاده از ظرفیتهای بورس اوراق بهادار عنوان کرد.

    وی همچنین انتشار اوراق بهادار در بازار سرمایه و امکان تشکیل و پذیرش شرکت سهامی عام فعال در بورس اوراق بهادار را از دیگر راهکارها عنوان کرد و گفت:استفاده از ظرفیتها در نهادهای مالی، برقراری نظام و مکانیزم قیمتگذاری مناسب و کشف قیمت، ایجاد ابزارهای پوشش ریسک در بازار سرمایه و پیوستن به بازارهای بین المللی انرژی از دیگر راهکارها است. همچنین نقدشوندگی و شفافیت وهمچنین کاهش هزینه های مبادلاتی و زمینه فراهم کردن برای حضور بخش خصوصی در این حوزه بسیار مفید خواهد بود.

    رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در حال حاضر در حال پوست اندازی جدید هستیم و اقتصاد سنتی به اقتصاد مدرن با استفاده از ابزارهای مالی و گسترش نهادهای مالی جدید تبدیل خواهد شد.

    وی همچنین عنوان کرد: روشهای معاملاتی متنوعی در بورس انرژی وجود دارد و ما سه رویکرد مهم را در طراحی این بورس درنظر گرفتهایم که شامل ساختار متنوع، انعطافپذیر بودن و مترقی بودن است.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #32
      بورس انرژی بر قیمت برق بی تاثیر ‏است


      ایسنا - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در پاسخ به این پرسش که آیا بورس انرژی باعث افزایش نرخ ‏برق نمیشود، گفت: ‏برای حمایت از بخش خصوصی چارهای نداریم جز اینکه قیمت واقعی برق را بپردازيم.‎


      محمد بهزاد در پاسخ به این پرسش که با راهاندازی این بورس آیا هزینه برق برای مردم نیز افزایش مییابد ‏یادآور شد: ‏هزینه برق برای مردم تکلیفی است و فرقی نمیکند.‎

      بهزاد در مورد میزان نقدینگی مورد نیاز در راستای فعال کردن بورس برق گفت: هر چقدر که ‏نقدینگی نیاز باشد آن را ‏تامین میکنیم. ‎

      وی میزان تنخواه اولیه را 100 میلیارد تومان خواند که توسط وزارت نیرو تامین شده است.‎

      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • فرشید
        عضو جدید
        • Oct 2012
        • 19

        #33
        هرسهم شرکت بورس ۳۲۰۰ تومان****(سی وسه هزار ریال)

        نظر

        • حسن اسلانی
          عضو عادی
          • May 2012
          • 43

          #34
          عرض سلام واحترام خدمت دوستان عزیز ..


          اینجانب فروشنده سهام بورس تهران به تعداد 20000 سهم هستم

          لطفا خریداران در صورت تمایل با شماره ( 09119668319 ) تماس بگیرند

          نظر

          • علیرضاباقری
            عضو عادی
            • Nov 2011
            • 116

            #35
            اینجانب فروشنده225000 بورس انرزی هستم در صورت تمایل 09166125625در ضمن من در شهرستان هستم

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #36
              پس از برق و اوراق سلف نفتي صورت گرفت


              «زغالسنگ» و «قطران» پای در بورس انرژی گذاشتند


              گروه بنگاهها - در جلسه هیات پذیرش بورس انرژی با درخواست پذیرش کالای زغالسنگ و کالای قطران برای معامله در بازار فیزیکی موافقت شد. به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بورس انرژی، سومین جلسه هيات پذيرش بورس انرژی با حضور دکتر علی صالح آبادی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در محل این سازمان برگزارشد.


              بنابراین گزارش در این جلسه پس از تایید پذیرش کالاهای زغالسنگ و قطران در بورس انرژی، درخواست پذیرش زغالسنگ معادن زغالسنگ کرمان مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.

              همچنین در این جلسه درخواست پذیرش کالای قطران مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند مورد قبول قرار گرفت. قطران از مشتقات زغالسنگ بوده که پس از فرآوری بهصورت مایع به عنوان خوراک اولیه برای واحدهای پالایش فرآوردههای نفتی استفاده میشود


              پیش از این در جلسات گذشته هيات پذيرش بورس انرژی، محصول برق نیروگاههای پرند و خوی و همین طور اوراق سلف نفتي پذيرش شده بود.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #37
                نقدینگی مورد نیاز برق تامین نشد


                ایسنا- مدیرعامل بورس انرژی آخرین وضعیت معامله برق و سلف نفتی در بورس انرژی را اعلام کرد. شاپور محمدی در خصوص زمان معامله برق در بورس انرژی گفت: پیگیریها برای تامین نقدینگی توسط وزارت نیرو در حال انجام است تا بعد از عملیاتی شدن، معامله برق در چهارمین بورس کشور راهاندازی شود.


                وی افزود: هنوز نقدینگی مورد نظر توسط وزارت نیرو و توانیر تأمين نشده است ولی پیگیریها در حال انجام است تا قبل از پایان سال نقدینگی مورد نیاز تامین و برق در بورس انرژی معامله شود.

                وی در پاسخ به علت تاخیر راهاندازی بورس انرژی و معامله برق در این بورس گفت: برای راهاندازی معاملات برق به برخی مجوزها نیازمند بودیم که اخذ آنها زمان بر بود با این حال مجوز تخصیص منابع اخذ شده و باید مراحل افتتاح حساب انجام شود که پیگیریها در حال انجام است.

                محمدی با بیان اینکه نیروگاه پرند و خوی در بورس انرژی پذیرش شدند، عنوان کرد: تلاش ما این است که محصول برق و سلف نفتی به طور همزمان در بورس انرژی معامله شود که اقدامات لازم در حال انجام است ولی هر کدام از این محصولات زودتر آماده شد، در بورس انرژی معامله می شود.

                وی ادامه داد:همچنین در این جلسه درخواست پذیرش زغال سنگ معادن، زغال سنگ کرمان مورد بررسی و تصویب قرار گرفت و درخواست پذیرش کالای قطران مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند مورد قبول واقع شد.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #38
                  مدیر عامل بورس انرژی به ایسنا خبر داد


                  افتتاح رسمی بورس انرژی 19 اسفند ماه با معامله دو محصول زغال سنگ و قطران


                  ایسنا - مدیرعامل بورس از افتتاح رسمی بورس انرژی در روز شنبه با دو محصول زغال سنگ و قطران خبر داد. شاپور محمدی مدیرعامل بورس انرژی، از افتتاح رسمی بورس انرژی در روز شنبه خبر داد و گفت: بورس انرژی در روز شنبه 19 اسفند ماه با حضور مسوولان سازمان بورس و وزارت نیرو رسما آغاز به کار میکند.



                  وی افزود: فعالیت رسمی چهارمین بورس کشور با دو محصول زغال سنگ و قطران که به تازگی در هیات پذیرش مورد پذیرش قرار گرفتهاند آغاز میشود.
                  وی در پاسخ به این سوال که چرا بورس انرژی بر خلاف وعده گذشته با معاملات برق آغاز نشد، گفت: مشکل تامین نقدینگی توسط وزارت نیرو همچنان در حال پیگیری است، ولی چون پروسه آن زمان بر شد تصمیم گرفتیم تا بورس انرژی را دو محصول دیگر افتتاح کنیم، ولی اگر مشکل تامین نقدینگی برطرف شود، برق نیز وارد بورس انرژی میشود.


                  وی در مورد نحوه معاملات محصولات زغال سنگ و قطران در بورس انرژی گفت: معاملات به صورت الکترونیکی بوده و کارگزاران دارای مجوز بورس انرژی میتوانند وارد سیستم شده و درخواستهای خرید خود را ارائه دهند این در حالی است که قیمت محصول بر اساس عرضه و تقاضا مشخص میشود.


                  محمدی با بیان اینکه هر شخص حقیقی میتواند سفارش خرید خود را به کارگزاران ارائه کند، خاطرنشان کرد: منعی برای حضور اشخاص حقیقی برای خرید کالا در بورس انرژی وجود ندارد، ولی معمولا زغال سنگ و قطران موردنیاز مجتمعهای صنعتی است.


                  مدیرعامل بورس انرژی در مورد جزئیات عرضه دو محصول زغال سنگ و قطران در بورس انرژی گفت: در اطلاعیه عرضه که به زودی در سایت بورس انرژی منتشر میشود جزئیات عرضه شامل میزان عرضه و زمان تحویل اعلام میشود.


                  وی در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی برای حضور خریداران در بورس انرژی انجام شده است، یا خیر؟ گفت: رایزنیهایی با چند خریدار انجام شده و خریدارانی برای خرید این دو محصول وجود دارند.


                  در حالی که برق نیروگاههای خوی و پرند به همراه اوراق سلف نفتی در بورس انرژی پذیرفته شده است که قرار بود بورس انرژی معاملات خود را با این دو محصول در بهمن ماه آغاز کند، ولی به دلیل وجود موانع این امر محقق نشد و قرار است بورس انرژی در روز شنبه (19 اسفند ماه) فعالیت خود را با کالای زغال سنگ و کالای قطران برای معامله در بازار فیزیکی آغاز کند.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #39
                    بورس انرژی فردا افتتاح می شود

                    خبرگزاری فارس: رئیس سازمان بورس گفت: بورس انرژی ایران فردا شنبه 19 اسفند ماه به طور رسمی افتتاح می شود.

                    به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه ایران رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به افتتاح رسمی فعالیت بورس انرژی ایران از فردا، شنبه 19 اسفند، گفت: چهارمین بورس کشور در حالی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد که برق نیز علاوهبر زغالسنگ و قطران، میهمان نخستیـن روز فعالیت بورس انرژی خواهـد بود.

                    علی صالحآبادی در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانـی بازار سرمایه ایران (سنا)، افزود: براساس آخرین هماهنگیهای صورتگرفته میان بورس انرژی و وزارت نیرو، مقرر شد برق نیز به عنوان یکی از مهمترین حاملهای انرژی، در روز نخست معاملات رسمی بورس انرژی در این بورس عرضه شود.

                    سخنگوی سازمان بورس افزود: همه کارگزارانی که مجوز فعالیت در بورس انرژی را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت کردهاند، امکان خرید و فروش حاملهای انرژی در بورس انرژی را خواهنـد داشت.

                    لازم به ذکر است بورس انرژی، به عنوان چهارمین بورس کشور، فردا، شنبه، 19 اسفند باحضور وزرای اقتصاد و نیرو، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، نمایندگان مجلس و مسئولان ارشد بازار سرمایه کشور، رسما افتتاح خواهد شـد.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

                      #40
                      صالح آبادی خبر داد


                      ورود سرمایهگذاران خرد به بورس انرژی در آینده نزدیک


                      ایسنا - رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در حال حاضر تنها تولیدکنندگان و مصرفکنندگان واقعی امکان حضور در بورس انرژی را دارند گفت: در آینده نزدیک امکان حضور سرمایهگذاران خرد را نیز در این بورس فراهم خواهیم کرد. علی صالحآبادی ضمن تاکید بر اینکه بورس انرژی مزیتهای زیادی را در اقتصاد ایران به وجود خواهد آورد، اظهار کرد: این بورس باعث کشف قیمت انرژی میشود تا از این به بعد قیمت عرضه انرژی بر مبنای مکانیزمها و معاملاتی که در بورس صورت میگیرد تعیین شود.



                      وی تعیین قیمت برق صادراتی به کشورهای همجوار را از دیگر مزایای بورس انرژی دانست و توضیح داد: در حال حاضر کشور ما به بعضی از کشورهای همسایه برق صادر میکند که با ایجاد بورس انرژی میتوان قیمت این کالا را از طریق همین بورس تعیین کرد که چنین عملی باعث بالا رفتن شفافیتهای معاملاتی در این حوزه میشود و قیمت برق صادراتی ایران را تعیین میکند.


                      صالحآبادی بورس انرژی را راهی جدید برای تامین مالی این بخش زیربنایی اقتصاد قلمداد کرد و افزود: صنعت انرژی به تامین مالی بسیار بالایی احتیاج دارد و از آن رو که کشور ما از نظر ذخایر انرژی بسیار غنی است و بالا بردن امکان سرمایهگذاری در این عرصه از اهمیت ویژهای برخوردار است که بورس انرژی میتواند این خلأ را جبران کند و در افزایش بهرهبرداری و تولید انرژی بسیار موثر باشد.


                      رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درباره راهاندازی بورس مستقل نفت نیز گفت: در حال حاضر چهار بورس در کشور ما فعالند که هر کالا یا حوزه جدیدی که بخواهد وارد بورس شود از طریق این چهار بورس خواهد بود به همین دلیل نفت نیز در چارچوب بورس انرژی عرضه خواهد شد در حال حاضر تنها دستاندرکاران وزارت نفت در حال مذاکره برای طراحی و عرضه اوراق سلف نفتی هستند که در صورت موافقت بانک مرکزی ما از عرضه آنها در بورس انرژی استقبال خواهیم کرد.
                      The greater the risk ، The greater the reward

                      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #41
                        نگاهی به روند شکل‏گیری بورس انرژی در کشور

                        محمد حسین عسگری *


                        بخش اول


                        شرکت بورس انرژی با هدف ساماندهی، نظارت و اداره معاملات حامل‏های انرژی و اوراق بهادار مبتنی بر حامل‏های انرژی، فراهم آوردن دسترسی غیرتبعیضآمیز و منصفانه اعضا به بسترهای معاملاتی، همكاری و هماهنگی با نهادهای مالی، شركتها، سازمانها و نهادهای متولی بازارهای انرژی از جمله شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران، شرکت سهامی مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)، شرکت مدیریت شبکه برق ایران و همچنین انجام سایر وظایف محوله در اساسنامه شرکت، در سال 1391 با مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار به صورت شرکت سهامی عام تاسیس شده و تحت نظارت آن سازمان فعالیت می‏نماید.


                        بورس انرژی، به عنوان یک نوع بورس کالایی، تشکلی خودانتظام است که امکان انجام معاملات فیزیکی حامل‏های انرژی (شامل برق، نفت، گاز، زغال سنگ و ...) و اوراق بهادار مبتنی بر کالاهای مذکور در آن وجود دارد. در بورس انرژی نیز مشابه سایر بورس‏ها، تعداد زیادی خریدار و فروشنده حضور داشته که با کنش و واکنش‏های متقابل خود در فضایی رقابتی کشف صحیح قیمت‏ حامل‏های انرژی را میسر می‏سازند.
                        از جمله مهمترین مزایای ناشی از راهاندازی بورس انرژی در کشور می‏توان به موارد ذیل اشاره کرد:
                        1. ایجاد و توسعه چارچوب مطلوب تجارت حامل‏های انرژی از جمله نفت، گاز، برق، زغال سنگ و ...
                        2. فراهم کردن یک مرجع قیمتی قابل استناد برای حامل‏های انرژی
                        3. کاهش هزينههاي مبادلاتی و ارائه خدمات تسويه و پاياپاي
                        4. اصلاح الگوی مصرف انرژی در کشور به واسطه کشف صحیح بهای حامل‏های انرژی
                        5. از بین بردن انحصار، برقراری نظام قيمتگذاری شفاف و نوسان قيمت بر اساس واقعيتهاي بازار و صنایع انرژی
                        6. ایجاد شرایط یک بازار عادلانه و بيطرف و بالا بردن سطح اعتماد بخش خصوصي و زمينه‏سازي جهت مشارکت فعال بخش خصوصی در تجارت این صنایع (با توجه به سياست‏هاي اصل 44 قانون اساسي)
                        7. کاهش ريسك بازار به واسطه ایجاد بازار ابزارهای مشتقه معاملاتی حامل‏های انرژی نظیر قراردادهای آتی، پیمان آتی و قراردادهای اختیار معامله
                        8. افزایش رقابت در بازار از طریق تعامل و کنش و واکنش پیوسته خریداران و فروشندگان
                        9. امكان نظارت بيشتر بر معاملات، رديابي تخلفات و اطمینان از صحت معاملات و سلامت بازار (افزایش شفافیت بازار)
                        10. تقویت بخشهای مختلف صنایع انرژی محور، تامین نقدینگی مورد نیاز تولیدکنندگان و تامین مالی جهت توسعه ظرفیت تولید آنها
                        11. فراهم آوری شرایط پيوستن به بازارهاي منطقه‏اي و بین‏المللی انرژی و برقراری امکان مبادلات یک‏جانبه و چند جانبه با کشورهای منطقه
                        12. استفاده از پتانسيل‏هاي موجود در کشور جهت ترانزيت حامل‏های انرژی به کشورهای منطقه
                        13. کسب تجربه و توان علمی مکفی جهت حضور در بازارهای منطقهای و بین‏المللی
                        14. افزایش و تنوع فرصتهای سرمایهگذاری


                        با توجه به مزایای فراوان مترتب بر راه‏اندازی بورس انرژی، پس از تجربه تشکیل بورس نفت و عرضه فرآورده‏های نفتی و پتروشیمی در بازار سرمایه، در حوزه کالای برق نیز شرکت مدیریت شبکه برق ایران بر اساس وظایف قانونی تعیین شده در اساسنامه خود، همچنین در راستای اهداف دولت و وزارت نیرو در خصوص ایجاد و گسترش بسترهای جدید معاملات برق اقدامات لازم جهت تشکیل بورس برق را به انجام رسانید که در نهایت منجر به تاسیس شرکت بورس انرژی شد.


                        از مهم‏ترین زمینه‏ها و الزامات قانونی که بر اساس آن موضوع تشکیل بورس برق مطرح شد می‏توان به موارد ذیل اشاره نمود:


                        * سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که به موجب آن «تمامی بنگاه‏های تامین نیرو به استثنای شبکه‏های انتقال به بخش خصوصی واگذار می‏گردد.» بدیهی است که این انتقال مالکیت، نیازمند تدارک یک بستر مناسب و شفاف جهت کشف قیمت و عرضه محصولات شرکت‏های خصوصی‏ شده تولید نیروی برق است که این مهم با تاسیس بورس انرژی محقق می‏شود. به طور مشابه این مهم در زمینه نفت، گاز و سایر حامل‏های انرژی نیز صدق می‏کند.


                        * بند الف ماده 15 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که به موجب آن «شورای بورس مکلف است نسبت به ایجاد و گسترش بازارهای تخصصی اقدام نماید.» تاسیس بازارهای متشکل حامل‏های انرژی از قبیل برق، نفت و گاز در قالب بورس انرژی از مصادیق شکل‏گیری بازارهای تخصصی موضوع بند مذکور است.


                        * بند «و» ماده 133 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که به موجب آن «وزارت نیرو مکلف است به منظور ترغیب سایر موسسات داخلی به تولید هر چه بیشتر برق از نیروگاه‏های خارج از مدیریت آن وزارتخانه بر اساس دستورالعمل شورای اقتصاد اقدام نماید.» تاسیس بورس انرژی و فعالیت آن در چارچوب قوانین و مقررات بازار سرمایه در راستای نیل به هدف مذکور ارزیابی می‏گردد.


                        * بند 11 برنامه‏های بخش برق و انرژی وزارت نیرو در دولت دهم که در آن «راهاندازی بورس برق و افزایش سهم معاملات در بورس به میزان حداقل 50درصد حجم برق مصرفی کشور» مورد اشاره قرار گرفته است.


                        * بخش 6 سند خط مشی شرکت سهامی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) که در آن به مسائل مرتبط با معاملات برق در بورس انرژی شامل موارد زیر اشاره شده است:


                        - توسعه بازار و بورس برق از دو طرف عرضه و تقاضا
                        - طراحی ساز و کارهای لازم برای حضور شرکتهای زیر مجموعه در بازار و بورس برق
                        - اتخاذ تدابیر لازم برای حصول اطمینان از رقابت سالم میان شرکتکنندگان و رعایت دقیق ضوابط و مقررات ذیربط
                        * بند 3 ماده 2 و بند 4 ماده 7 اساسنامه شركت مديريت شبكه برق ايران که در آن به ترتیب «برقراري شرايط خريد و فروش رقابتي برق» و «راهبري، انجام عمليات و توسعه بازار و بورس برق» از وظایف و مسوولیتهای آن شرکت برشمرده شده است.

                        با عنایت به الزامات و زمینه‏های قانونی فوق‏الذکر و با توجه به پتانسیل‏ها و ظرفیت‏های موجود در کشور در حوزه انرژی، پس از انجام مطالعات تطبیقی، وزارت نیرو بر اساس بند 5 ماده 4 قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه 1384 (مبنی بر واگذاری اختیار صدور مجوز فعالیت بورس‏ها در کشور به شورای عالی بورس و اوراق بهادار) اقدامات لازم برای تاسیس شرکت بورس برق (که بعدها با اضافه شدن سایر حامل‏های انرژی به بورس انرژی تبدیل شد) را آغاز کرد.


                        بر این اساس مطابق قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ماه 1384 در تاریخ 22/07/1386 گزارش توجیهی راه اندازی بورس برق از سوی وزیر وقت نیرو به وزیر وقت اقتصاد و دارایی و سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال گردید و در تاریخ 26/3/1387 شورای عالی بورس و اوراق بهادار موافقت اصولی راه اندازی بورس برق را به وزارت نیرو ابلاغ نمود.


                        در جلسه مورخ 30/03/90 شورای عالی بورس و اوراق بهادار، این شورا موافقت خود مبنی بر تاسیس بورس انرژی را اعلام نمود.

                        متعاقب صدور مجوز فعالیت بورس انرژی و به منظور تعیین گروه‏های سهامداری این شرکت، سازمان بورس و اوراق بهادار فراخوانی را در تاریخ 5/4/90 جهت مشارکت نهادهای مالی و فعالان صنعت برق، نفت، گاز و فرآورده‏های نفتی و با قید ترکیب 60درصد نهادهای مالی، 20درصد فعالان صنایع برق و نفت و 20درصد عموم مردم و سقف 5/2درصد برای هر متقاضی منتشر کرد.


                        پس از اخذ مدارک و مستندات متقاضیان خرید سهام شرکت بورس انرژی، بر اساس ضوابط موجود به کلیه شرکتهای متقاضی حائز شرایط، سهام این شرکت تخصیص یافت که به طور نقدی از موسسان دریافت شد. سازمان بورس و اوراق بهادار به دنبال اعلام اعضای موسسان، در تاریخ 8/6/90 نسبت به دعوت از موسسان در راستای تشکیل کمیته اجرایی و انجام اقدامات اجرایی همچون افتتاح حساب موسسان شرکت، پرداخت کامل وجوه، پذیرهنویسی عمومی سهام، ثبت و تاسیس بورس انرژی دعوت به عمل آورد.

                        با تشکیل کمیته مذکور، فرآیند اخذ مجوزهای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار و اداره ثبت شرکت‏های شهر تهران به منظور انجام پذیره‏نویسی عمومی سهام شرکت طی شد و سرانجام پذیرهنویسی شرکت بورس انرژی در تاریخ 12/10/90 با عاملیت 46 شعبه بانک ملی در سراسر کشور صورت پذیرفت.

                        مجمع عمومي موسس شركت بورس انرژي نیز در تاریخ يازدهم اسفندماه 1390 در مركز همايش‏هاي بينالمللي رازي تهران و با حضور موسسان و پذيره نويسان اين شركت برگزار شد.

                        در نهایت شرکت بورس انرژی با 5896 سهامدار حقیقی و حقوقی و ترکیب سهامداری حدود 10 درصد فعالان حوزه نفت و گاز، حدود 10 درصد فعالان حوزه برق، حدود 60درصد نهادهای مالی و 20درصد سایر سهامداران حقیقی و حقوقی در تیرماه 1391 تاسیس شد و تحت شماره 428002 نزد اداره ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری تهران ثبت شد.

                        سهامداران در اولین مجمع عمومی موسس از بین کاندیداهای عضویت در هیات مدیره ، 7 عضو اصلی و 3 عضو علی البدل را انتخاب کردند.


                        پس از قبول سمت توسط مدیریت عامل و انتخاب مدیران اجرایی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار تلاشهای گسترده‏ای جهت تدوین مقررات و دستورالعمل‏های پذیرش، معاملات و تسویه و پایاپای بورس انرژی، تهیه روال‏ها و روندهای اجرایی، طراحی سامانه‏های معاملاتی و تعامل با وزارتخانه‏های نفت، نیرو و فعالان حوزه انرژی انجام پذیرفت.

                        در نخستین جلسه هیات پذیرش بورس انرژی، در تاریخ 12/10/91 درخواست پذیرش کالای برق دو نیروگاه خصوصی در بازار فیزیکی بورس انرژی پذیرفته شد.


                        در این جلسه همچنین به پیشنهاد بورس قرارداد سلف موازی استاندارد برق در بازار مشتقه تابلوی قرارداد سلف موازی استاندارد مورد پذیرش قرار گرفت.

                        در جلسات بعدی نیز اوراق سلف نفتی و کالاهای قطران و زغال سنگ در بورس انرژی پذیرش شدند.

                        برگزاری ده جلسه معاملات آزمایشی برق، برگزاری دوره آموزشی برای کارگزاران بورس انرژی نیز از دیگر فعالیت‏های بورس انرژی از زمان آغاز فعالیت بوده است.

                        در نهایت بورس انرژی فعالیت رسمی خود را از تاریخ 19 اسفند سال‏جاری با معاملات قراردادهای سلف موازی استاندارد برق، زغال سنگ و قطران آغاز کرد و تلاشهای خود را در راستای توسعه بازار انواع حامل‏های انرژی ادامه می‏دهد.

                        *رییس اداره عملیات بورس انرژی
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • amirabbas2011
                          عضو فعال
                          • Nov 2013
                          • 651

                          #42
                          پاسخ : : ""گروه شرکتهای بورسی (بورس تهران -فرابورس-بورس کالا-بورس انرژی -سپرده گذاری)

                          اخبار مجمع بورس کالا:

                          در مجمع عمومی فوق العاده بورس کالا 30 تومان سودنقدی تقسیم شد

                          همچنین مجمع با افزایش سرمایه از محل سود انباشته واندوخته احتیاطی به میزان
                          50%موافقت کرد

                          نظر

                          • 3156660
                            Banned
                            • Mar 2014
                            • 204

                            #43
                            پاسخ : : ""گروه شرکتهای بورسی (بورس تهران -فرابورس-بورس کالا-بورس انرژی -سپرده گذاری)

                            بزودی منتظر قیمتهای 5000 برای این 4سهم باشید

                            نظر

                            • m.hossein
                              Banned
                              • Nov 2013
                              • 3031

                              #44
                              پاسخ : : ""گروه شرکتهای بورسی (بورس تهران -فرابورس-بورس کالا-بورس انرژی -سپرده گذاری)

                              کد خبر: ۱۴۰۳۶۲
                              تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۲

                              کالا و انرژی » تولیدی


                              کارگزاری کالای خاورمیانه خبر داد:

                              از مهمترین مواد پتروشیمی داد و ستد شده در این روز می توان به منو اتیلن گلایکول، منومر وینیل استات، LAB، بنزن، اتانول آمین، دی اتیل هگزانول و انواع پلی اتیلن اشاره کرد.
                              بورس کالای ایران در روز چهارشنبه مورخ 1393.9.19 و در بازار فیزیکی شاهد معامله حدود 93 هزار تن انواع محصولات به ارزش کل 1.735.859 میلیون ریال بود. در تالار محصولات صنعتی و معدنی و در گروه فولاد، شرکت ذوب آهن اصفهان با عرضه 31 هزار و 320 تن «تیرآهن 18»، 2.329 تن «میلگرد A3-16,14» و 1.540 تن «سبد میلگرد A3-16-32» حضور یافت و توانست در مجموع 32.013 تن محصول را به ارزش 527.661 میلیون ریال به متقاضیان به فروش رساند. همچنین، معامله حدود 40 هزار تن تختال C شرکت فولاد خوزستان نیز به ارزش 591.788 میلیون ریال رقم خورد. گروه آلومینیوم نیز شاهد معامله در مجموع 1400 تن شمش هزارپوندی 99.75 و شمش هزارپوندی 99.7 مجتمع آلومینیوم هرمزگان (هرمزال) به همراه 400 تن «بیلت 6063-7» و 1200 تن انواع شمش آلیاژی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) بود که ارزش معاملات این گروه به رقم 266.553 میلیون ریال بالغ گردید.
                              به گزارش بورس نیوز، در این روز در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی و در گروه قیر، بیش از 9 هزار تن انواع قیر تولید شرکت های پالایش نفت جی، پالایش نفت شیراز، نفت پاسارگاد به ارزش 100.055 میلیون ریال مورد داد و ستد قرار گرفت. گفتنی است که در دو گروه محصولات شیمیایی و پلیمری نیز حدود 20 هزار تن از تولیدات مجتمع های پتروشیمی مارون، شازند اراک، فرساشیمی، رازی، بوعلی سینا، خراسان، شیراز، کرمانشاه، فن آوران، تندگویان، بندر امام، آبادان، اروند، جم، امیرکبیر، تبریز، بیستون به همراه شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران و پالایش نفت شازند اراک به روی تابلوی عرضه رفت، که از این میان معامله بیش از 8 هزار تن محصول و به ارزش 238.191 میلیون ریال رقم خورد. از مهمترین مواد پتروشیمی داد و ستد شده در این روز می توان به منو اتیلن گلایکول، منومر وینیل استات، LAB، بنزن، اتانول آمین، دی اتیل هگزانول و انواع پلی اتیلن اشاره کرد.

                              شایان ذکر است تالار صادراتی نیز شاهد عرضه حدود 33 هزار تن انواع قیر شرکت های پالایش نفت جی، نگین گام پارس، قیر و عایق جنت آباد و فراشیمی روز بود که از این میان 600 تن محصول مورد تقاضا قرار گرفت. دیگر محصول راه یافته به این تالار، 100 تن عایق رطوبتی تولید شرکت پاسارگاد عایق پارس بود که با تقاضای حداکثری به لحاظ حجم و نرخ از سوی خریداران مواجه شد.

                              قند تولید کارخانه قند بردسیر کرمان نیز تنها کالای مورد معامله در تالار محصولات کشاورزی بود به طوری که حجم معامله آن 50 تن (نیمی از معامله در قالب سیستم مچینگ مورد معامله قرار گرفت) و با قیمت متوسط 18 هزار و 700 ریال رقم خورد.

                              در ادامه، کارگزاری کالای خاورمیانه آمار معاملات محصولات فیزیکی در بورس کالای ایران در روز چهارشنبه مورخ 1393.9.19 و آمار عرضه های روز یکشنبه به تاریخ 1393.9.23 را به شرح فایل های ذیل آورده است:

                              نظر

                              • m.hossein
                                Banned
                                • Nov 2013
                                • 3031

                                #45
                                پاسخ : : ""گروه شرکتهای بورسی (بورس تهران -فرابورس-بورس کالا-بورس انرژی -سپرده گذاری)

                                کد خبر: ۱۴۰۳۵۹
                                تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۳

                                کالا و انرژی » تولیدی


                                کارگزاری مبین سرمایه گزارش داد:

                                در معاملات امروز چهارشنبه 93.09.19 در بازار برق بورس انرژی 3614 مگاوات برق به ارزش 33 میلیارد و 374 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت که نسبت به روز معاملاتی گذشته 23 درصد افزایش را نشان می دهد.
                                در معاملات امروز چهارشنبه 93.09.19 در بازار برق بورس انرژی 3614 مگاوات برق به ارزش 33 میلیارد و 374 میلیون ریال مورد معامله قرار گرفت که نسبت به روز معاملاتی گذشته 23 درصد افزایش را نشان می دهد.
                                به گزارش بورس نیوز به نقل از گروه خبر و تحلیل بازار برق کارگزاری مبین سرمایه در معاملات امروز میانگین وزنی قیمت (میانگین وزنی کل معاملات روزانه نماد‌های معامله شده در بازار برق بورس انرژی) در ادامه روند صعودی خود رشد 5.1 درصدی را نشان می دهد که با توجه به حجم بالا معاملات انتظار ادامه این روند وجود دارد.


                                نمودار میانگین وزنی قیمت:


                                در جدول زیر نمادهایی که در روز جاری مورد معامله قرار گرفته اند قابل مشاهده می باشد.

                                در حالی که در روزهای گذشته اکثر معاملات در ساعت پایانی بازار انجام می شد اما امروز از همان ابتدای زمان گشایش بازار، شاهد انجام معاملات با قیمت های به مراتب بالاتر از قیمت پایانی روز گذشته در نمادهای مختلف بودیم.

                                آمار معاملات امروز به تفکیک نماد‌های معاملاتی:



                                بررسی روند نماد 1393.9.23:

                                نمودار زیر روند قیمت در نماد بار پایه 1393.9.23 را نشان می دهد. این نماد در ادامه روند صعودی خود در روزهای اخیر امروز نیز با رشد 4.1 درصدی در قیمت پایانی شاهد بود.



                                گروه خبر و تحلیل بازار برق کارگزاری مبین سرمایه

                                نظر

                                در حال کار...
                                X