بورس ارز

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #91
    معاون سازمان بورس اعلام كرد:


    اابهامات بورس ارز پاسخ داده شد /سامانه تسويه معاملات بورس ارز درحال نهايي شدن



    » سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس







    معاون سازمان بورس از نهايي كردن سامانه تسويه معاملات بورس ارز خبر داد و گفت:به ابهامات بورس ارز در حوزه بازار سرمايه پاسخ داده شد.
    دكتر سيد علي حسيني ـ معاون سازمان بورس و اوراق بهادار ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در مورد آخرين وضعيت راه اندازي بورس ارز گفت: تمام اقدامات لازم براي راه اندازي بورس ارز انجام شده و مي توان با نظر بانك مركزي معاملات ارز را آغاز كرد.
    وي افزود:سازمان بورس يكي از اعضاي كارگروه راه اندازي بورس ارز است كه بخشي از كارها را دنبال مي كند و ساير اقدامات توسط بانك مركزي،گمرك و سازمان توسعه تجارت انجام و نتايج كار به مسئول كميته اعلام مي شود.
    وي در پاسخ به اين سوال كه آيا بر اساس اعلام مسئولان، بورس ارز تا پايان شهريور ماه راه اندازي مي شود؟گفت:بانك مركزي كه مسئوليت كميته را بر عهده دارد بايد زمان راه اندازي معاملات ارز را اعلام كند.
    معاون بازارها و ناشران سازمان بورس در مورد اقدامات سازمان بورس براي راه اندازي بورس ارز گفت:بخش زيادي از اقدامات توسط بورس انجام شده و بخش ديگري در حال انجام است.
    حسيني با بيان اينكه عمده آمادگي توسط بورس براي راه اندازي بورس ارز وجود دارد،توضيح داد:براي راه اندازي بورس ارز به سامانه جديدي براي تسويه معاملات نياز بود كه با هماهنگي اعضاي كميته مقرر شد كه اين سامانه به طور همزمان نهايي شده و به سرعت فراهم شود.
    اين مقام مسئول اظهار كرد:شركت سپرده گذاري مركزي براي راه اندازي سامانه فرصت دو ماهه درخواست كرده است كه در حال حاضر بخش زيادي از آن سپري شده و اين سامانه در حال نهايي شدن است.
    وي در مورد ابهامات موجود براي راه اندازي بورس ارز توضيح داد:در جلسات برگزار شده با اعضاي كميته به سوالات مربوط با بازار سرمايه و كشف قيمت پاسخ هايي ارائه شد؛ لذا ابهاماتي كه در زمينه بازار سرمايه و بورس وجود داشت، پاسخ داده شده است.
    وي خاطر نشان كرد:در معاملات ارز در بورس بايد بانكها، كارگزاران،صرافي ها و سازمان توسعه تجارت تبادل اطلاعات داشته باشند.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #92
      ضرورت هماهنگي در سياست ارزي

      سید یاسین اسدی
      در روزهای اخیر تصمیمات متعدد و بعضا ضد و نقیضي در مورد نرخ ارز توسط نهادهای متولی اتخاذ شدهاست. در نهایت زمزمههایی مبنی بر راهاندازی بورس ارز به گوش رسید که هدف از آن را به نوعی میتوان نظارت بیشتر دولت بر بازار آزاد دانست.


      هرچند که سازوکار عملي آن دارای ابهاماتی است و توانایی آن در کنترل قیمت بازار آزاد دچار تردید است؛ چرا که بورس ارز زمانی میتواند موفق عمل کند که در طرفهای عرضه و تقاضا تعداد بازیگران به اندازهاي باشد که هیچ یک از آنها به تنهایی توان تحتتاثیر قرار دادن قیمتها را نداشته باشند. در شرایطی که عرضهکنندههاي مسلط بازار ارز دولت و بانک مرکزی هستند به نوعی طرف تقاضا دنبالهرو سیاستهای عرضهکننده خواهد بود. همچنین شوکهای طرف تقاضا رفتار عرضهکننده را تحتتاثیر قرار میدهد؛ بنابراین آنچه از این بازار به دست خواهد آمد در بهترین حالت کنترل بیشتر دولت بر بازار آزاد و در حالت دیگر پیدایش نرخ دیگري براي ارز به موازات نرخهای رسمی و بازار آزاد خواهد بود.
      در یکی از آخرین تصمیمات ارزی، بانک مرکزی با اعلام سیاست جدید خود مبنی بر کاهش شکاف بین قیمت ارز رسمی و بازار آزاد پرده از سیاست جدید خود برداشت؛ اما این سیاست با اظهار بیاطلاعی مسوولان اقتصادی دولت و مخالفت نمایندگان مجلس روبهرو شد که در نهایت اين تصميم كنار گذاشته شد. این اتفاقات پیش آمده به قطع پیامآور وضعیت خوبی نبود؛ چرا که در شرایط فعلی اقتصادی و گسترش تحریمها، هر کدام از نهادهای کشور اعم از بانک مرکزی، دولت و مجلس از شرایط ویژه اقتصاد و تدوین برنامه مدیریتی ویژه این شرایط صحبت میکنند؛ اما در عمل مشاهده میشود که در بین این نهادها اختلاف نظر سیاستی بر سر متغیر بسیار کلیدی اقتصاد ایران يعني نرخ ارز وجود دارد؛ بنابراین ضروریترین برنامه مدیریتی که این نهادها لازم است اتخاذ کنند هماهنگی سیاستگذاری و تصمیمسازی اقتصادی است؛ چرا که در شرایط فعلی اقتصاد ایران ناهماهنگیهایی از این دست فضای نااطمینانی و شوک گونه را بر بازار حاکم میکند و وضعیت اقتصاد را شکننده میکند.
      واقعیت این است که شکاف بین نرخ ارز رسمی و نرخ بازار آزاد نوعی یارانه تلقی میشود که دولت آن را برای تسهیل واردات و به نوعی سیاست ثباتدهنده قیمت بهكار ميگيرد؛ اما عملا مشاهده میشود در صورت نبود نظارت کافی هدف ثبات دادن به قیمتها از طریق واردات خصوصا در شرایط فعلی قابل دستیابی نيست. همچنین این یارانه غیرمستقیم پرداختی در اصابت به اهداف سیاستی و گروههای هدف چندان موفق به نظر نمیرسد؛ چرا که بیشتر این یارانهها توسط واسطهگران و واردکنندگان کالا جذب میشود.
      اشاره به این نکته بسیار ضروری است که با توجه به ساختار اقتصاد کشور، نظریهها و تئوریهای اقتصادی همچون نظریه برابری قدرت خرید«ppp» که بر اساس قیمتها و تورم نسبی کشورها ارزش واقعی ارز را مشخص میکند و همچنین نظریه پولی نرخ ارز که حجم پول در گردش بین کشورها را ملاک تعیین ارزش پولهای ملی میداند، قیمت رسمی ارز پایین تر از ارزش واقعی تعیین شده است؛ بنابراین تجدید نظر در قیمت فعلی ارز اقدامی سودمند خواهد بود. شاید این گونه تصور شود که اقدام به افزایش نرخ ارز رسمی موجی تورمی در پی خواهد داشت و چالشهای اقتصادی را تشدید خواهد كرد. در پاسخ باید گفت که اولا انتخاب هر سیاست اقتصادی قطعا هزینههایی در کوتاه مدت در بر خواهد داشت که در مقایسه با منافع بلندمدت آن قابل چشمپوشی است. با این حال سیاست درست این است که شکاف بین نرخ ارز رسمی و بازار آزاد تخفیف داده شود و دولت برای حمایت از گروههای ضعیف اقتصادی از درآمد این افزایش قیمت اقدام به پرداخت یارانه ریالی بر کالاهای اساسی نماید؛ چرا که یارانه ریالی هم کارآیی بالاتری خواهد داشت و هم اینکه هدفمندی آن به مراتب بالاتر است. مضافا اینکه چون یارانه ریالی باید در قالب ردیفهای بودجهای لحاظ شود امر نظارت و پیگیری این مبالغ پرداختی تسهیل شده و شفافیت و کارآیی بیشتری دربر خواهد داشت. واقعیت این است که سایه سیاست بر اقتصاد ایران همواره در تمامی دورههای بعد از وقوع انقلاب اسلامی به دلیل گزینش مختصات سیاسی که به مذاق کشورهای غربی ناخوشایند بود به درجات مختلف وجود داشته است. همواره کشورهای غربی فشار و در تنگنا نهادن اقتصاد کشور را به عنوان یک ابزار سیاستی در نظر داشتهاند. تصمیمگیری و سیاستگذاری بهینه اقتصادی در این شرایط مستلزم هماهنگی و همکاری هرچه بیشتر بین نهادهای مسوول کشور، بانک مرکزی، دولت، مجلس، فعالان بخش خصوصی و صاحبنظران و کارشناسان اقتصادی است؛ چرا که اقتصاد سالم، رقابتی و توانمند همچنانکه رفاه و رضایت خاطر عمومی را در پی خواهد داشت، پشتوانه بسیار محکمی برای دستیابی به آرمانهای ملی نيز خواهد بود.

      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #93
        مخالفتها با بورس ارز جدی است

        راه اندازی بورس ارز از اولین نشست خبری مدیرعامل بورس تهران در سال 90 مطرح شد و اکنون پس از گذشت بیش از 15 ماه از آن زمان هنوز بر سر راه اندازی این بازار اختلاف نظر وجود دارد.روز گذشته رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بورس ارز تنها قیمت گذار خواهد بود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مسیر ورود و خروج ارز نیز در این بورس مشخص می شود، تاکید کرد: این بورس تنها قیمت گذار است و وظیفه شفاف سازی بازار را دارد اما وظیفه پی گیری مسیر ورود و خروج ارز را سیستم پایش ارزی انجام می دهد.
        از سوی دیگر از آنجایی که بهمنی نمی خواهد ارز را به یک کالا در کشور تبدیل کند، پس نباید حجم بالایی از معاملات در بورس صورت گیرد بنابراین بورس ارز تنها برای توزیع ارز مرجع است.
        به عبارت دیگر نمی توان امید چندانی به این بازار برای تنظیم قیمت ارزهای خارجی در ایران داشت زیرا حجم معاملات کم و تعداد افرادی که می توانند از این بازار ارز خرید و فروش کنند نیز پایین است.
        نکته مهم دیگر اینکه برخی از افراد که پیش از این از نوسانات ارزی سود می بردند و با دریافت ارز دولتی و توزیع آن در بازار آزاد سود کسب می کردند اکنون از مخالفین سرسخت این بازار شده اند زیرا می دانند که راه اندازی این بازار در آینده باعث می شود کلیه معاملات ارزی زیر نظر این بازار صورت گیرد.
        شاید به همین دلیل است که بانک مرکزی هنوز نتوانسته است یک تصمیم واحد برای راه اندازی این بازار بگیرد.
        سازمان بورس اعلام کرد که نرم افزارهای لازم برای معاملات گواهی ارزی اماده شده اما با توجه به تلاشهای صورت گرفته برای جلوگیری از راه اندازی این بازار احتمال می رود سرنوشت این بورس نیز مشابه بورس نفت باشد و همان طور که نفت پس از 9 بار عرضه و عدم تقاضا به دلیل قیمت های بالا بسته شد؛ این بازار نیز با بی مهری مدیران رو به رو شده و دوام چندانی نداشته باشد.

        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • جواد مهرابی
          عضو فعال
          • May 2012
          • 543

          #94
          با شروع بکار بورس ارز قیمت ارز پایین خواهد کشید .......

          ببینید ایران داره اکثر نفتش رو به چین وهند میفروشه و اونجا حساب یوآن و روپیه باز کرده

          و تجار از بورس ارز، گواهی ارزی (یوان و روپیه) میگرن وریال به دو لت تحویل میدن و بدین

          ترتیب کسری بودجشم جبران میشه چون دولت با دلار 1226تومن بودجش رو بسته بود

          این پیش بینی منه .....
          بي آزاري بهترين دين است.((مثل سانسكريتي))

          نظر

          • mahmood57
            عضو عادی
            • Jan 2011
            • 56

            #95
            شاید مقطعی دلار رو تا حدی بیارن پایین.
            اما پایین اومدن به معنای واقعی فقط زمانی است که اوضاع سیاسی بین ایران و دنیا خوب بشه.
            وگرنه مردم همچنان اسکناس دلار رو میبرن تو خونه هاشون نگه میدارن

            نظر

            • مات
              عضو فعال
              • Aug 2011
              • 5650

              #96

              رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس:
              دولت با هماهنگی رئیس جمهور عرضه ارز را به زودی شروع میکند

              رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: در جلسه هماهنگی دولت و مجلس مقرر شد دولت با هماهنگی رئیس جمهور عرضه ارز را به زودی شروع کند.

              حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس افزود:به زودی اقدامات خوبی در مورد بازار ارز اتفاق خواهد افتاد و قرار شد، دولت تصمیم مناسبی برای عرضه ارز بگیرد و هرچه زودتر آن را اجرا کند.

              وی افزود: دولتمردان گفتهاند هرچه سریعتر این اقدام اجرا و بازار ارز متعادل خواهد شد.

              رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: مقرر شده تصمیمات گرفته شده در جلسه مشترک دولت و مجلس را امروز به تأیید رئیس جمهور رسانده و با هماهنگی اجرا کنند.

              رئیس کمیسیون برنامه و بودجه افزود: امروزه از نظر داشتن ذخائر طلا و ارز در تاریخ ایران بیسابقه است و ذخایر بسیار مناسب و مطمئنی در کشور وجود دارد.

              مصباحی مقدم تأکید کرد: با تزریق ارز در بازار التهاب بازار ارز فروکش میکند و مشکلات ارزی کاهش پیدا خواهد کرد.

              وی با بیان ذخایر مناسب ارزی در صندوق توسعه ملی و واردات مناسب مواد اولیه و واسطه تولیدی از طریق گمرک گفت: این ذخایر در کنار سایر ذخایر طلا و ارز نشان میدهد هیچ مشکلی از نظر داشتن ذخایر در کشور وجود ندارد.

              مصباحی مقدم تصریح کرد: دولت از نظر داشتن ذخایر مشکلی ندارد و با جستن راههایی به انتقال ارز اقدام و تحریمها را دور خواهد زد، همان گونه که با گشایش ال سی(خطوط اعتبار اسنادی) و واردات کالا گسترده مواد اولیه و واسطه تولید در سال جاری این ابتکار را در عمل نشان داد.
              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

              نظر

              • پرریسک
                عضو فعال
                • Feb 2012
                • 6797

                #97
                در اصل توسط javad پست شده است View Post
                با شروع بکار بورس ارز قیمت ارز پایین خواهد کشید .......

                ببینید ایران داره اکثر نفتش رو به چین وهند میفروشه و اونجا حساب یوآن و روپیه باز کرده

                و تجار از بورس ارز، گواهی ارزی (یوان و روپیه) میگرن وریال به دو لت تحویل میدن و بدین

                ترتیب کسری بودجشم جبران میشه چون دولت با دلار 1226تومن بودجش رو بسته بود

                این پیش بینی منه .....

                بدون توافق هیچ افتی در کار نخواهد بود ....همهی اینها بازی بیش نیست وفرصت خرید خواهد بود همچنان ...

                این هم نظر ماست ..ببینم دلار در چه قیمتی فرصت خرید میده ..فعلا که افت این چند رو زه کاملا پیش بینی بود ..مهم اینه که بیازن زیر 2000..بالای 2000 نوسان دلار وبالا پایین شدنش هیچ ارزشی نداره ..

                نظر

                • mavi_deniz
                  عضو فعال
                  • May 2011
                  • 518

                  #98
                  در اصل توسط پرستو پست شده است View Post

                  رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در گفتوگو با فارس:
                  دولت با هماهنگی رئیس جمهور عرضه ارز را به زودی شروع میکند


                  حجتالاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس افزود:به زودی اقدامات خوبی در مورد بازار ارز اتفاق خواهد افتاد و قرار شد، دولت تصمیم مناسبی برای عرضه ارز بگیرد و هرچه زودتر آن را اجرا کند.
                  تعیین تکلیف برای دولت توسط یک نماینده
                  یک شورای امنیت ایرانی میخواد که به اختلافات شدید بین مسئولان کشور رسیدگی کنه
                  من موندم این مملکت چطور داره اداره میشه !!!!

                  نظر

                  • mavi_deniz
                    عضو فعال
                    • May 2011
                    • 518

                    #99
                    خزانه داری آمریکا: کاهش 60 میلیاردی دلاری در درآمدنفتی ایران
                    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                    عاون وزارت خزانه داری آمریکا می گوید افزایش تحریم های بین المللی علیه ایران، باعث کاهش چشمگیر در صادرات نفت این کشور در یک سال گذشته شده است .

                    بنابر گزارش رویترز ،"کوهن" گفت: "تحریم ها باعث شده صادرات نفت ایران ظرف یک سال، از دو میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز به یک میلیون بشکه برسد ."

                    کوهن گفت :" چنین کاهشی در صادرات نفت باعث شده تا حکومت ایران ماهانه ۵ میلیارد دلار درآمد را از دست بدهد .

                    کوهن همچنین گفت تحریم ها دسترسی بانک های ایرانی به سیستم های مالی بین المللی را کاهش داده است .

                    نظر

                    • پرریسک
                      عضو فعال
                      • Feb 2012
                      • 6797

                      #100
                      در اصل توسط mavi_deniz پست شده است View Post
                      خزانه داری آمریکا: کاهش 60 میلیاردی دلاری در درآمدنفتی ایران
                      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                      عاون وزارت خزانه داری آمریکا می گوید افزایش تحریم های بین المللی علیه ایران، باعث کاهش چشمگیر در صادرات نفت این کشور در یک سال گذشته شده است .

                      بنابر گزارش رویترز ،"کوهن" گفت: "تحریم ها باعث شده صادرات نفت ایران ظرف یک سال، از دو میلیون و چهارصد هزار بشکه در روز به یک میلیون بشکه برسد ."

                      کوهن گفت :" چنین کاهشی در صادرات نفت باعث شده تا حکومت ایران ماهانه ۵ میلیارد دلار درآمد را از دست بدهد .

                      کوهن همچنین گفت تحریم ها دسترسی بانک های ایرانی به سیستم های مالی بین المللی را کاهش داده است .
                      بازار این کاهش 60 میلیاردی رو نمی بینه ولی یک گزارش نصف نیمه اژانس که اونم بر علیه ماست رو مثبت می بینه ....گفتم جماعت سهامدار خیلی خوش خیال هستن ...

                      قیمت دلار در عرض چند روز رسید به بالای 2600 اونم از زیر 2200...الان در مورقع پایین اومدن با هزار تا حرف وحدیث وزور کتک هم نمیشه پایین اوردش ...این یعنی بازار ارز همچنان ناامید هست ...

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #101
                        بهمني در گفتوگو با ايسنا: تكليف نرخ ارز در بورس روشن ميشود
                        » سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس
                        کد خبر: 91062413583
                        جمعه ۲۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۸

                        رييس كل بانك مركزي با بيان اينكه «فعلًا برنامهای برای تغییر قیمت ارز(مرجع) در داخل کشور نداریم.» با اشاره به ساز و کار تعيين قیمت ارز گفت:«در آیندهای نزدیک برای تعیین قیمت ارز، در بورس ارز تعیین تکلیف خواهد شد.»

                        دكتر محمود بهمني ،رييس كل بانك مركزي، در گفتوگو با خبرنگار بانك خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) درباره بورس ارز گفت:« گروههايي مشغول فعاليت درباره اين موضوع هستند و تصميمات نهايي را خواهند گرفت.»

                        بهمنی با اشاره به تشکیل بورس ارز و با تاكيد بر اينكه تشكيل بورس ارزي جلوی سوء استفادهها را خواهد گرفت، گفت:« بانك مركزي نميتواند مرتبا قيمت ارز را پايين بياورد ولي سعي كرديم آن را كنترل كنيم.»

                        به گزارش خبرنگار ايسنا، از زمان اعلام راهاندازي بورس ارز زمان زيادي نمي گذرد، در اين مدت اظهارات مختلفي از سوي مسئولان و كارشناسان اقتصادي مطرح شده و به احتمال زياد بعد از فراهم آمدن بسترهاي مورد نياز تا اول مهرماه اين بورس كليد ميخورد.

                        آنچه در اين ميان مشهود است اتفاق نظر كارشناسان و مسوولان در خصوص راهاندازي معامله گواهي ارزي است، گرچه اعضاي هيات نمايندگان اتاق بازرگاني با اجراي اين طرح مخالفت كرده و پيشنهاد مهلت يكماهه براي بررسي كارشناسانه اتاق را اعلام كردند و البته در همان روز درخواست مهلت يك ماهه، معاون وزير اقتصاد در نشست خبري خود از راهانداري بورس ارز در نيمه دوم شهريور ماه خبر داده بود.

                        اولین مشخصه ای كه باعث شد وزارت اقتصاد موضوع بورس ارز را مطرح كند، شفاف نبودن بازار آزاد ارز و به دنبال آن ایجاد فضایی برای شكل گیری شفافیت قیمتی دراین خصوص بود و ظاهرا از مشخصات بعدی راه اندازی بورس ارز این است كه تمام دارندگان ارز صادراتی، ارز خود را در این فضا به صورت قانونی، به دور از معاملات پنهانی و با نظارت مراجع رسمی و قانونی ارائه دهند. حتی اگر دولت بخواهد به صادركننده معافیت مالیاتی بدهد، روند این كار كاملا مشخص خواهد بود.
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #102
                          اختصاصی/

                          گشایش اعتبار ارزی از مهر ماه تنها از طریق پورتال انجام می شود
                          تهران - دبیر کل بانک مرکزی گفت: گشایش اعتبار و تخصیص ها از مهر ماه سال جاری تنها از طریق پورتال ارزی انجام خواهد شد.

                          ˈ محمود احمدیˈ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به راه اندازی فاز دوم پورتال ارزی در مهر ماه سال جاری، افزود: هر چند فاز اول این پورتال در ماه های گذشته راه اندازی شد، اما با توجه به محدودیت های ارزی و نظر مسوولان و رییس کل بانک مرکزی قرار شد که گشایش اعتبار و تخصیص ها نیز از طریق پورتال انجام شود.

                          وی اظهار داشت:بر همین اساس افرادی که بخواهند گشایش اعتبار کنند از طریق پورتال و به صورت غیر حضوری باید این کار را انجام دهند.

                          دبیر کل بانک مرکزی گفت: بر همین اساس درخواست ها از طریق بانک مرکزی به وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و سپس به بانک ها ارایه می شود.

                          وی با بیان آن که، بورس ارز نیز می تواند بخشی از پورتال ارزی باشد، افزود: بورس ارز میزی برای کشف قیمت است.

                          وی اظهار داشت: بر همین اساس افراد برای گشایش و انتقال ارز باید موضوع را درج و از کانال تخصیصی بانک مرکزی حرکت کنند.



                          ** بسته بندی سکه ها

                          دبیر کل بانک مرکزی در خصوص بسته بندی سکه ها نیز گفت: نمونه هایی برای بسته بندی سکه ها تهیه شده است، اما درصدد هستیم که مشخصات روی آنها به گونه ای باشد که عامه مردم بدون بهره گیری از وسایل بتوانند شناسایی های لازم را انجام دهند.

                          وی ادامه داد: سکه های تمام و نیم بهار آزادی تا یکی تا دو ماه آینده با بسته بندی جدید به بازار می آید.

                          یادآور می شود؛ قرار بود از شهریور ماه سال جاری سکه ها با بسته بندی به بازار عرضه شود.
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • مخبرالدوله
                            عضو فعال
                            • May 2012
                            • 5228

                            #103
                            نایب ريیس اتاق ايران در گفتوگو با ايسنا تشريح كرد:

                            دلايل مخالفت اتاق بازرگاني با راهاندازي بورس ارز



                            » سرویس: اقتصادي - صنعت، معدن، تجارت
                            کد خبر: 91062413803
                            جمعه ۲۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۴




                            در شرايطي كه نقل و انتقالات بينالمللي ارزي ما دچار مشكل شود، اگر خود ما در داخل روشي را اتخاذ كنيم كه اين نقل و انتقالات متمركز شود و تسويه حسابها طولاني مدتتر شود، قطعا مشكل ساز خواهد بود.

                            پدرام سلطاني - نایب ريیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ايران ـ در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره دلايل مخالفت اتاق با راه اندازي بورس ارز اظهار كرد: ريسك ردیابی نقل و انتقالات ارزي ايران توسط كشورهاي تحريم كننده با راه اندازی بورس ارز بالا ميرود و آنان با آگاهي از اين اطلاعات مسيرهاي نقل و انتقال پول را مسدود كرده و از اين رو مشكلات و مضرات راه اندازي بورس ارز بيش از فوايد آن ميشود.


                            وي با بيان اينكه بهتر است بانک مرکزی و دولت مازاد ارز قابل تخصیص خود را برای واردات در بورس ارز عرضه کنند، گفت: بانک مرکزی ميخواهد مازاد ارزي كه به نرخ مرجع به كالاهاي ضروری اختصاص ميدهد را از طريق نظام عرضه و تقاضا در داخل بورس با كشف قيمت به فروش برساند كه بخش خصوصي هم مخالف آن نيست، زيرا در اين شرايط وارد كنندگان واقعي ميتوانند از آن استفاده كرده و در شرايط موجود مي تواند راهكار مناسبي تلقي شود.

                            او با تاكيد بر اينكه در حال حاضر كار بررسي راه اندازي بورس ارز به كميسيونهای اتاق واگذار شده است، خاطرنشان كرد: اين كميسيونها مشغول بررسي جوانب امر هستند، ولي در نهايت اعتقاد بنده بر اين است كه اين امر بيشتر متمركز به فروش ارز دولتي شود نه ارز صادركنندگان.

                            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #104
                              تاثير نوسان ارزي بر سهام بورسي



                              بورس تهران 5/1 درصد ديگر بالا رفت
                              دنياي اقتصاد- در شرایطی که نرخ دلار و سایر ارزها بار دیگر روندی صعودی در پیش گرفتهاند، فعالان بازار سهام تحولات بازار ارز را به دقت دنبال میکنند؛ چرا که بخش عمدهای از شرکتهای حاضر در بورس تهران به دلیل ماهیت صادراتی خود از ناحیه نوسانهای ارزی تاثیرپذیرند، شرکتهایی که در زمره بزرگان بازار سهام نیز قرار دارند. حال با توجه به شرایط موجود، فعالان بورس تهران این روزها نسبت به نوسانات ارزی حساسیت بیشتری به خرج میدهند، به امید آنکه از این ناحیه شاهد تعدیل عایدی شرکتهای متبوع خود باشند.


                              دنياي اقتصاد بررسي كرد
                              تاثير نوسانات جديد ارزي بر شركتهاي بورسي
                              كارشناسان معتقدند كه افزايش كنوني نرخ ارز به نفع بيشتر شركتهاي بورسي است و اين رخدادها بايد تاثيرات خود را به صورت شفاف
                              در صورتهاي مالي بنگاههاي پذيرفته شده در بازار سهام نشان دهند
                              گروه بورس- محبوبه مغاني: بار ديگر دلار در ايران اوج گرفت و خبرساز شد. ارزي كه اين روزها قيمتهايي شايد بالاتر از انتظار را شاهد باشد، تقريبا همه فعاليتهاي اقتصادي را تحتتاثير قرار داده و در عمل فعالان عرصه اقتصاد كشور را به فاز احتياط فرو برده است.
                              اما بازار ارز و به تعبيري واضحتر تحولات و نوسانات دلار براي سرمايهگذاران بازار سهام شايد از درجه اهميت بالاتري برخوردار باشد چراكه رشد قيمت ارز ميتواند به افزايش درآمد شركتهاي صادركننده بورسي منجر شود. شركتهايي از جنس پتروشيمي، معدني و فلزي، همه از رشد قيمت دلار تاثير مثبت ميپذيرند و محصولات خود را براساس نرخ ارز در بازار آزاد صادر كرده و به ريال تبديل ميكنند.
                              از اين رو در گزارش پيشرو به بررسي آخرين تحولات ارزي و تاثير آن بر شركتهاي بورسي پرداختهايم. گزارشي كه در آن كارشناسان خبره بازار و برخي از مديران شركتهاي بورسي به سوالات رايج جامعه سهامداري پاسخ گفتهاند.
                              روشهاي كه شركتها ميتوانند تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي خود را در صورتهاي مالي نشان دهند، چيست، اثر افزايش مستمر نرخ ارز بر صورتهاي مالي شركتهاي بورسي چگونه است؟ و اينكه چرا مدتي است كه نوسانات ارزي تاثير خاصي بر معاملات سهام در بازار ندارند، در كنار پيشبينيهاي ارزي و تاثير آن بر شركتهاي بورسي از جمله پرسشهايي است كه سعي شده در گفتوگو با اين كارشناسان خبره شفافسازي شود.
                              چه محصولاتي را بايد وارد كرد؟
                              مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین در خصوص روشهاي مورد استفاده از سوی شرکتها برای تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي خود در صورتهاي مالی، به شکل گیری توسعه تجارت بينالملل بر مبناي نظريه توان نسبي كشورها در توليد محصولات با بهاي تمام شده پايين در دهههاي اخير اشاره کرد.
                              ولی نادی قمی وی اظهار كرد: طبق نظريه ريكاردو هر كشوري بايد مشغول توليد كالايي باشد كه هزينه نسبي توليد آن در داخل كشور پايينتر و كالايي را وارد كند كه هزينه توليد داخل آن نسبت به واردات در سطح بالاتري قرار گيرد. بنابراين از اين ديدگاه و نيز واقعيتهاي غيرقابل اجتناب و عقلايي، ارتباط با ساير اقتصادها و توسعه روابط بازرگاني ضرورت دارد؛ حال بنگاههاي اقتصادي فعاليتهاي خارجي خود را به دو طريق انجام ميدهند. يا شعب و شركتهايي در خارج به ثبت ميرسانند يا معاملات ارزي دارند.
                              وی نحوه انعكاس داراييها و بدهيهاي ارزي ناشي از معاملات ارزي را بسته به پولی یا غیرپولی بودن داراييها و بدهيها یا دولتی یا خصوصی بودن شرکت متفاوت دانست.
                              مديرعامل تامين سرمايه نوين به وجود جزييات اين موضوع در استاندارد حسابداري شماره ١٦ تحت عنوان «تسعير ارز»، اشاره کرد و یادآور شد: درخصوص ناشران بورسي نوسان ماههاي اخير نرخ ارز بر عمليات بيشتر اين شركتها تاثير گذاشته است به نحوي كه تصوير بزرگنمايي شده از وضعيت مالي، قدرت سودآوري و توان مالي آنها به نمايش گذاشته خواهد شد.
                              مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین هدف از استاندارد حسابداري مورد اشاره را افشاي آثار تغييرات نرخ ارز به طور مناسب در صورتهاي مالي دانست که به نظر ميرسد با به كارگيري و تفسير درست اين استاندارد، اين نتيجه تا حدودي حاصل خواهد شد.
                              وی در مورد اثر افزايش مستمر نرخ ارز بر صورتهاي مالي شركتهاي بورسي، به وجود مجموعهاي از ناشران فعال در اقتصاد اشاره کرد كه هم منابع و هم مصارف ارزي دارند؛ بنابراين تغييرات نرخ ارز بر وضعيت مالي و قدرت سودآوري اين شركتها تاثير گذاشته است، اما جلوه آن در صورتهاي مالي بستگي به اين دارد كه يك شركت صادركننده است يا واردكننده.
                              وی ادامه داد: اين موضوع در سودآوري شركتهاي صادرات محور تاثير مثبت دارد كه لزوما در بلندمدت صادق نيست. چرا كه شركتها براي تداوم قدرت سودآوري خود در بلندمدت بايد پروژههاي سرمايهاي را اجرا كنند كه اين پروژهها اغلب هم از بعد ماشين آلات و هم از بعد تكنولوژي نيازمند منابع ارزي هستند.
                              نادی قمی اضافه کرد: افزايش نرخ ارز موجب افزايش بهاي تمام شده پروژههاي سرمايهاي و غيررقابتي و غيراقتصادي شدن پروژهها ميشود؛ اما موضوع نرخ ارز و نوسان آن ابعاد كلانتري دارد كه بلاتكليفي ناشي از نوسان مداوم نرخ ارز يكي از مهمترين آنهاست. به نظر ميرسد موضوع، بالا يا پايين بودن نرخ ارز نيست بلكه نميتوان بر اساس اطلاعات تحليلي، قضاوت منطقي در خصوص آينده ارز داشت.
                              وی به پیشبینی راهکارهای مناسب در استانداردهای حسابداری بهمنظور افزایش قابلیت اتکای اقلام صورتهای مالی در هنگام مواجهه شرکتها با نوسانات شدید قیمت ارز اشاره و اظهار كرد: به نظر ميرسد كه استانداردهاي موجود توان انعكاس واقعيتها را دارند حتي اگر اين اطلاعات خشنودكننده نباشد.
                              مديرعامل تامين سرمايه نوين ادامه داد: به كارگيري دقيق و تفسير مناسب آن نيز بر قابليت اتكاي صورتهاي مالي خواهد افزود و چنانچه كاهش شديدي در ارزش رسمي ريال وجود داشته باشد ميتوان تفاوت تسعير بدهيهاي ارزي را با رعايت شرايط ويژهاي در سرفصل زيان منعكس نكرد اما در مجموع رويه غالب، انعكاس تفاوت تسعير به عنوان هزينه يا درآمد دوره است.
                              مديريت سود ناپسند است
                              مدیرعامل تامین سرمایه نوین در مورد مدیریت سود قابل اعمال از سوی شرکتها در شرایط عدم تسویه ارز خود با نرخ ارز مرجع، گفت: به نظرم تدبير مناسب، باور اين موضوع است كه رعايت استانداردهاي تسعير ارز موجب انعكاس بهتر وضعيت مالي و توان مالي بنگاههاي اقتصادي ميشود و بر قابليت اتكاي صورتهاي مالي ميافزايد، در ضمن در بسياري از شرايط مديريت سود موضوعي مذموم و ناپسند تلقي ميشود.
                              وی در برابر این سوال که آيا عدم استفاده از نرخ ارز مرجع، الزاماتي به شركتها در خصوص تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي پولي به قيمت بازار آزاد در پايان سال مالي جاري تحميل خواهد كرد؟ و اساسا در صورت تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی پولی، هر یک از گروهها در چه شرایطی قرار خواهند گرفت؟، گفت: بر اساس استانداردهاي ملي حسابداري، نرخ ارز مورد استفاده براي تسعير معاملات ارزي بايد نرخي باشد كه بر مبناي شواهد انتظار ميرود كه از آن به عنوان مبناي تسويه مطالبات يا بدهيهاي ارزي استفاده ميشود.
                              ناديقمي ادامه داد: با توجه به تفاوت نرخ مرجع و نرخ آزاد ارز و نحوه تخصيص ارز براي واردات به نظر ميرسد كه نرخ مقرون به واقع نرخ آزاد ارز باشد و تاثير آن همان گونه كه گفته شد بر گروههاي مختلف متفاوت است.وی در میزان تاثیرپذیری بازار سرمایه از نرخ ارز، عنوان کرد: به نظر ميرسد كه بازار سهام به طور فزايندهاي متاثر از مسايل كلان است كه با اندك علامت مثبت در اين زمينه ميتوان شاهد اوجگيري آن بود؛ اگرچه افزايش نرخ ارز براي برخي از صنايع نويد افزايش درآمدها را ميدهد، اما دغدغه مشاركتكنندگان تداوم توان توليد و فروش است. از قضا افزايش نرخ ارز تاثير منفي بر بازار سرمايه داشته است و نقدينگي بيثبات براي حفظ قدرت خريد خود بعضا به بازار ارز جذب شده است.مديرعامل تامين سرمايه نوين در پيشبيني خود از وضعيت ارزي كشور در ماههاي پيشرو، تحليل و تفسير آينده وضعيت ارزي را مستلزم داشتن اطلاعات موثق دانست که با توجه به مولفههاي كلان و تاثيرگذار، هر گونه امكان اظهارنظر در خصوص روند صعودي يا نزولي ارز ممكن نيست. وی در خصوص میزان ذخاير ارزي كشور نیز گفت: در اين خصوص قاعدتا بايد بر آمار و اطلاعات نهادها و مقامات دولتي متكي بود، اين اطلاعات حكايت از ذخاير ارزي قوي كشور دارد كه در سازوكار صندوق توسعه ملي قابل تفسير است؛ اما موضوع مهمتر چگونگي به كارگيري اين ذخاير عظيم در جهت رشد و توسعه كشور و افزايش اشتغال است. وی با اشاره به خروج اصلاح نرخ ارز مرجع از دستور کار بانک مرکزی، ادامه داد: به نظر ميرسد كه افزايش نرخ مرجع ارز موجب نزديك شدن نرخ رسمي و آزاد نخواهد شد. تنها ميزان نقدينگي موجود در بازار آزاد به نرخ مرجع جديد اضافه خواهد شد و شاهد نوسان جديد در بازار خواهيم بود.
                              تاثير افزايش نرخ ارز بر بورسيها
                              در همين حال، مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی نیز در «بررسی آثار افزايش مستمر نرخ ارز و امکان عدم استفاده شركتها از نرخ ارز مرجع بر صورتهای مالی» عنوان کرد: دو روش برای نشان دادن تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی در صورتهای مالی وجود دارد که در روش اول سود (زیان) حاصل از تسعیر به عنوان بخشی از سود (زیان) دوره شناسایی میشود و در روش دوم اگر ارز مربوط به خرید دارایی باشد، آثار حاصل از تسعیر به بهای تمام شده دارایی خریداری شده اضافه شده و طی سالیان آتی مستهلک ميشود اما روش اخیر در صورتی به کار میرود که آثار تسعیر برسود(زیان) دوره، شگرف باشد.
                              فؤاد فتح اللهی آثار افزایش مستمر نرخ ارز بر صورتهاي مالي شركتهاي بورسي را اینگونه تشریح کرد: افزایش مستمر نرخ ارز باعث میشود شرکتها نتوانند آثار تسعیر نرخ ارز را به طور صحیح در صورتهای مالی انعکاس دهند و قابلیت تحلیل صورتهای مالی کاهش مییابد. به عنوان مثال ممکن است هر سه ماه یک بار ارقام مربوط به صورتهای مالی تغییر یابد و دوره سه ماهه بعدی قابل پیشبینی نباشد.
                              وی اثر دیگر آن را افزایش مستمر قیمت نهادههای تولید، هزینههای سرمایهای و هزینههای استهلاک اعلام کرد که خود مانعی در اجرای طرحهای توسعهای شرکتها به شمار میرود و نرخ رشد آتی شرکتها را کاهش میدهد. از طرفی با افزایش نرخ ارز، نیاز شرکتها به سرمایه در گردش افزایش خواهد یافت.
                              مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه ملي با بيان اينكه شرکتها از منظر منابع (درآمد) و مصارف (هزینه) ارزی سه دستهاند، گفت: دسته اول صادرات محورند و بدهی ارزی ندارند؛ دسته دوم صادرات محور هستند لیکن دارای بدهی ارزی یا مواد اولیه وارداتی میباشند؛ دسته سوم آنهایی هستند که دارای فروش داخلیاند و دارای بدهی ارزی یا مواد اولیه وارداتی نيز هستند.
                              وی ادامه داد: شرکتهای دسته اول با افزایش مستمر نرخ ارز، درآمدهایشان به طور مستمر افزایش مییابد که این افزایش، یک افزایش حقیقی و ناشی از عملکرد تولید نیست. بنابراین نسبت قیمت به درآمد هر سهم این شرکتها با فرض اینکه محدودیتی در صادرات نداشته باشند، کاهش مییابد. ریسک این شرکتها در تسعیر نرخ ارز است و اینکه این شرکتها بر اساس سیاستهای بانک مرکزی با چه نرخی ارزهای حاصل از صادرات را تسعیر كنند.
                              اين كارشناس بازار سرمايه در مورد شرکتهای دسته دوم گفت: این شرکتها با شرط اینکه ارز حاصل از صادراتشان تکافوی مصارف
                              ارزیشان را بدهد، با افزایش نرخ ارز با مشکل مواجه نخواهند شد، به شرط آنکه این شرکتها نیز در امر صادرات محدودیتی نداشته باشند؛ این محدودیتها میتواند ناشی از مسائل بینالمللی یا سیاستهای بازرگانی داخلی باشد.
                              فتحاللهی ادامه داد: درخصوص شرکتهای دسته سوم باید گفت که قیمت نهادههای تولید این شرکتها با افزایش مستمر نرخ ارز، افزایش یافته و در صورتی که نرخهای فروش داخلی محصولات آنها به طور متناسبی افزایش نیابد، سود این شرکتها به طور مستمر کاهش خواهد یافت.
                              اگر شركتها از ارز مرجع استفاده نكنند...
                              او با بيان اينكه عدم استفاده از نرخ ارز مرجع، الزاماتي به شركتها در خصوص تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي پولي به قيمت بازار آزاد در پايان سال مالي جاري تحميل خواهد كرد، اظهار کرد: وقتی شرکتها قادر به استفاده از نرخ ارز مرجع نباشند یا باید در صورت راهاندازی بورس ارز، با قیمتهای معاملاتی در آن، به تسعیر داراییها و بدهیهای خود در پایان سال مالی مبادرت ورزند یا با نرخ توافقی؛ که این امر بستگی به سیاستهای پولی دولت دارد.
                              وی تصریح کرد: بازار در حال حاضر کاملا به نوسانات نرخ ارز توجه دارد و این امر را در محاسبات خود لحاظ ميكند، به طوري كه اين مساله در تصمیمگیری درخصوص خرید و فروش سهام کاملا مشهود است. حال آنكه درباره برخی از شرکتها ممکن است نوسانات ارزی با ابهام مواجه باشد که خود این موضوع در نوسانات قیمتی سهام شرکت مربوط قابل مشاهده است.
                              مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه ملی ادامه داد: امیدوارم که با توجه به راهاندازی بورس ارز، ثبات سیاستهای پولی بانک مرکزی، افزایش قیمت نفت و وصول مطالبات حاصل از فروش نفت، وضعیت ارزی طی ماههای آتی به ثبات رسیده و جهشهای مقطعی در قیمت ارز حذف شود.
                              ارز در صورتهاي مالي شركتها چگونه مينشيند؟
                              همچنین يك حسابدار رسمی نیز در گفت و گو با خبرنگار «دنیای اقتصاد» روشهاي شركتها را در نشان دادن تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي پولي خود در صورتهاي مالي تشريح كرد.
                              احمد پورمشرفی اظهار کرد: در ارتباط با شرکتهای دولتی بايد از روش مقرر در قانون محاسبات عمومی کشور مصوب شهریورماه 1366 تبعیت کرد. طبق ماده 136 قانون مزبور «مابهالتفاوت حاصل از تسعير داراييها و بدهيهاي مذكور» بايد در حساب ذخيره تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي منظور شود و در صورتي كه در پايان سال مالي، مانده حساب ذخيره بدهكار باشد، اين مبلغ به حساب سود و زيان همان سال منظور خواهد شد. وی ادامه داد: چنانچه مانده حساب ذخيره تسعير داراييها و بدهيهاي ارزي در پايان سال مالي از مبلغ سرمايه ثبت شده شركت تجاوز كند، مبلغ مازاد پس از طي مراحل قانوني قابل انتقال به حساب سرمايه شركت است.»
                              این حسابدار رسمی تصریح کرد: به منظور تهیه صورتهای مالی با مقاصد عمومی و به تبعیت از استاندارد حسابداری شماره 16، در شرکتهای غیردولتی، تفاوتهای مزبور بايد به عنوان درآمد یا هزینه دوره وقوع شناسایی شود.
                              وی در اشاره به روشهای دیگر درمورد بدهیهای ارزی (در صورت افزایش نرخ ارز)، اضافه کرد: شناسایی به عنوان بخشی از بهای تمام شده یک دارایی واجد شرایط، در مورد آن بخش از مخارج تامین مالی که مستقیما قابل انتساب به تحصیل یک دارایی واجد شرایط است که طبق استاندارد حسابداری شماره 13، بکارگیری این روش (در صورت وجود شرایط لازم) الزامی است. به گفته وی، طبق استاندارد حسابداری شماره 16، به عنوان رویه مجاز جایگزین جهت برخورد با این زیان (تسعیر ارز)، قابل استفاده و بهکارگیری آن اختیاری است. این حسابدار رسمی در بیان تاثیر افزايش مستمر نرخ ارز بر صورتهاي مالي شركتهاي بورسي، عنوان کرد: با توجه به این که ترازنامه ساختار منابع واحد تجاری یعنی مبالغ طبقات عمده داراییها و نیز ساختارمالی شرکت یعنی مبالغ طبقات عمده بدهيها و حقوق صاحبان سرمایه را در یک مقطع معین زمانی نشان میدهد، در نتیجه اطلاعات ارائه شده در ترازنامه میتواند مستقیما به برآورد استفادهکنندگان از مبلغ، زمان و احتمال جریانهای نقدی آتی کمک کند.
                              این حسابدار رسمی اضافه کرد: در شرایطی که نرخ ارز به طور مستمر افزایش یابد، امکان انجام چنین برآوردی خصوصا در ارتباط با اقلام پولی ترازنامه عملا ناممکن خواهد بود. از طرف دیگر افزایش مداوم نرخ ارز در صورت سود و زیان نیز آثار نامطلوبی به دنبال خواهد داشت.
                              وی عنوان کرد: به جهت شناسایی مداوم هزینه قابل توجه تسعیر ارز، صورتهای عملکرد مالی نمیتواند به گونهای اثر بخش به تامین اهداف گزارشگری مالی کمک کند.
                              پورمشرفی این دو وظیفه اصلی را ارائه اطلاعات به استفادهكنندگان به منظور قادر ساختن آنها در امر بررسي ارزیابیهای قبلی از عملکرد مالی دورههای گذشته و در صورت لزوم اصلاح ارزیابیهای آنها از عملکرد دورههای آتی و ارائه گزارشی از نتایج وظیفه مباشرت مدیریت به منظور قادر ساختن استفادهکنندگان به ارزیابی عملکرد گذشته مدیریت و ایجاد مبنایی جهت شکلگیری انتظارات آتی در این راستا عنوان کرد.
                              وی همچنین در برابر این سوال که آیا استانداردهای حسابداری موجود راهکارهایي مناسب جهت افزایش قابلیت اتکای اقلام صورتهای مالی، هنگامی که نوسانات قیمت ارز شدید است پیشبینی نموده است؟، گفت: بله، به طوری که اگر آثار ناشی از تغییر در نرخهای تسعیر بعد از تاریخ تراز نامه بر اقلام پولی ارزی یا صورتهای مالی عملیات خارجی چنان با اهمیت باشد که عدم افشای آن توان استفادهکنندگان صورتهای مالی را در ارزیابی و تصمیمگیری تحت تاثیر قرار دهد، بايد ماهیت این موضوع و برآوردی از اثر مالی آن در صورتهای مالی افشا شود.
                              این کارشناس حسابداری در خصوص تدابیر لازم برای مدیریت سود قابل اعمال توسط شرکتهایی که نرخ ارز خود را به صورت توافقی تعیین میکنند، گفت: همانطور که قبلا نیز گفته شد، میتوان در صورت وجود شرایط لازم، رویه مجاز جایگزین را به کار بست. در این صورت به جای شناسایی زیان عمده تسعیر ارز، مبلغ مورد نظر طی سالهای عمر مفید دارایی ثابت در صورت سود و زیان دوره اثر خواهد گذاشت که به نوبه خود نوعی مدیریت سود تلقی میشود. اما از سوی دیگر انتظار میرود به جهت آثار منفی مالیاتی، مدیران از اعمال رویه جایگزین صرف نظر كنند؛ زیرا سازمان امور مالیاتی، زیان حاصل از تسعیر ارز اظهار شده از جانب مودی (شرکتها) را به شرط اتخاذ یک روش یکنواخت درطی سالهای مختلف، قابل قبول میداند.
                              پورمشرفی تصریح کرد: بنابراین منطقا انتظار داریم مدیران از بکارگیری رویه مجاز جایگزین تسعیر برای بدهیهای ارزی صرف نظر کنند و بدین سان توان مدیریت سود سلب خواهد شد؛ موضوع عملیات حفاظی نیز برای واحدهای تجاری کشور منتفی است.
                              وی در پاسخ به این سوال که با توجه به متاثر بودن از بخشي از بازار سهام از تغييرات نرخ ارز، چرا مدتي است كه نوسانات ارزي تاثير خاصي بر معاملات سهام در بازار ندارند؟ گفت: برای پاسخ به این سوال ابتدا باید بررسی کنیم سهم بازار سرمایه از مجموع وجوه قابل سرمایهگذاری (شامل وجوه سرگردان، پساندازها و زمینههای مختلف سرمایهگذاری) در کشور چه میزان بوده و نسبت به دیگر کشورها در چه وضعیتی است.
                              وی اضافه کرد: بی تردید سهم بازار سرمایه در ایران بسیار پایین تر از سطح مناسب آن است؛ چه بسا یک سرمایهگذار بالفعل یا بالقوه با مشاهده آثار افزایش مستمر نرخ ارز در صورتهای مالی، به این نتیجه برسد که سرمایهگذاری خود را به سمت و سوی بازار ارز و طلا سوق دهد. تصمیم بانک مرکزی به پیش فروش سکه و سازمان بورس به ایجاد بورس ارز خود گواه این ادعاست.
                              آینده ارز
                              وی در پيشبيني خود از وضعيت ارزي كشور در ماههاي پيشرو، اظهار کرد: با درنظر داشتن عوامل موثر بر نرخ ارز در کشور و سایر شرایط موجود، در بهترین حالت، نرخ ارز با شتاب کمتری نسبت به وضع موجود افزایش خواهد یافت.
                              پورمشرفی در برابر این سوال که آيا از نظر شما ذخاير ارزي كشور اندك است.
                              اگر چنين اعتقادي داريد پيشبيني شما از قيمت ارزها به ويژه دلار در ماههاي آينده چیست؟ اگر پيشبيني شما صعودي است وضعيت بازار سهام را پس از اين تغييرات احتمالي در نرخ ارز مرجع و... چگونه ارزيابي ميكنيد؟ گفت: واقعیت آن است که اطلاعات دقیقی از وضعیت ذخایر ارزی کشور در دسترس نیست.حتی با فرض آنکه ذخایر ارزی کشور اندک نباشد، نباید فراموش کنیم که منابع محدود است. بنابراین باز هم به نظر میرسد در خوشبینانهترین حالت نرخ ارز با شتاب کمتری افزایش خواهد یافت.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #105
                                قيمتها رو به بالا رفت
                                بازگشت نوسان در غيبت عرضه

                                گروه بازار پول- با وجود وعده وزیر اقتصاد برای اجرای برنامههایی در جهت کاهش دادن قيمت ارز در بازار آزاد، قیمت دلار و سکه افزایش قابل توجهی داشت. قیمتها در بازار روند افزایشی به خود گرفت که برخلاف جهت انتظار عمومی رقم خورده است.


                                با افزایش قیمت دلار تا حدود 2600تومان در جریان معاملات هفته گذشته، مجلس و برخی مقامات اقتصادی کشور نسبت به برخی به اصطلاح کوتاهیها انتقاد کردند. برخی از نمایندگان مجلس از تزریق نشدن ارز به بازار انتقاد کردند. در مقابل این اظهارنظرها رییس کل بانک مرکزی اعلام کرد که تخصیص ارز مرجع تنها برای دو اولویت اول انجام میگیرد و بانک مرکزی دیگر برای واردات کالاهایی که به نرخ دولتی ارز بگیرند و آن را به نرخ بازار آزاد بفروشند تخصیص نخواهد داد. به گفته بهمنی بانک مرکزی دیگر داراییهای مردم را به صورت رانت در اختیار برخی به بهانه واردات قرار نخواهد داد.
                                وی البته از برخی برنامههای بانک مرکزی در آینده برای کنترل قیمت ارز خبر داد.او در عین حال نظر مثبتی برای راهاندازی
                                بورس ارز ابراز نكرد. البته پایان یافتن روند اجرایی این بورس همان طور که از محتوای کلام برخی معاونان وزیر اقتصاد هم پیداست، در بن بست گیر افتاده و به قول بهمنی: «در مورد عرضه ارز از طریق این بورس هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده و بورس ارز موضوعی نیست که به راحتی بشود درباره آن تصمیمگیری کرد.»
                                بااین حال دیدگاه وزیر اقتصاد نیز با اینکه به ظاهر خبر از افزایش عرضه داشته اما انتظار برخی را برای ورود دلارهای خیلی ارزان به بازار برآورده نکرده است. همان طور که از حرفهای وزیر پیدا است او تنها منبع ورود دلار به بازار را دلارهای ناشی از صادرات معرفی کرده و امیدوار است تا در شهریور ماه اتفاق خاصی رخ بدهد. به گفته وی «احیانا برای ارزهای خرد که دست عدهای بوده، قيمتهاي كاذبي مطرح شده كه این امر منجر به ایجاد اختلال در بازار شده است.»
                                او با بیان این مطلب، ضمن تاکید بر اینکه «در شهريور ماه چشمانداز ما براي درآمدهاي ارزي بهتر شده است»، گفت: «با افزايش عرضه و اقبالي كه بخش خصوصي براي عرضه ارز در شبكه تجاري كه قيمت بر اساس عرضه و تقاضا تعيين ميشود، نشان داده، قطعا حجم عرضه افزايش مييابد و عليالقاعده اين امر تعديل نرخ ارز را به دنبال خواهد داشت.»
                                حسینی گفته بود: ميتوانيم از اين ذخاير برداشت كنيم اما سیاست ما این نيست كه ذخاير ارزي كشور را كه حاصل انباشت سالها ارز است صرف نيازهاي جاري و وارداتی كنيم. بر این اساس برآورد آن است که حجم ارزي را كه ميتوانيم تخصيص دهيم، فراتر از كالاهاي اساسي، خواهد بود.»
                                حسینی افزود: «از هفته آینده (این هفته) تلاش خواهیم کرد ارز را برای آن کالاها نیز تخصیص دهیم اما قطعا با نرخ مرجع نخواهد بود.»
                                همان طور که پیدا است قصدی برای تزریق دلار به مراتب ارزانتر از قیمت بازار به چرخه سفتهبازی ارزی وجود ندارد و تنها دولت چشم انتظار فروش رفتن دلارهای صادراتی نشسته است. روز پنجشنبه برخی از وجوه این روش پیدابود. روز پنجشنبه برخی در بازار دلار برای تحویل در روز جاری با نرخهای 2370 تومان، 2380 تومان و حتی 2395 تومان اقدام به پیشفروش ارز کردند. با تحویل شدن دلارها اشتهای دوباره برای افزایش قیمت دلار فزونی گرفت و نرخ آن تا 2450 و حتی 2460 تومان نیز بر تابلوها نقش بست.
                                قیمتهای داخلی
                                با بالا رفتن قیمت دلار در بازار ارز، نرخ برخی ارزها نیز افزایش داشت. یورو با 85 تومان افزایش تا 3180 تومان بالارفت. پوند بدون تغییر 3940 تومان باقی ماند. ین ژاپن هم 20 تومان ارزان شد؛ اما قیمت ریال عربستان 3 تومان، درهم امارات 11 تومان، دلار کانادا 10 تومان و دلار استرالیا 40 تومان افزایش داشت.
                                در بازار همچنین قیمت سکه با نزدیک به 40 هزار تومان افزایش از 950 هزار تومان هم فراتر رفت. سکه طرح قدیم هم با تقریبا همین سطح افزایش تا 955 هزار تومان گران شد. نیم سکه نزدیک به 20 هزار تومان گران شد و 477 هزار تومان فروخته شد. ربع سکه نیز با 10 هزار تومان رشد قیمت تا مرز 240 هزار تومان هزار تومان رقم خورد. در بازار طلا همچنین قیمت هر مثقال طلای 17 عیار بیش از 12 هزار تومان افزایش داشت. قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم با بیش از 2800 تومان افزایش به 96 هزار و 450 تومان نزدیک شد.
                                طلا در بازارهای جهانی
                                در پایان معاملات جهانی طلا قیمت هر اونس آن در سطح 1770 دلار با اندکی نوسان بسته شد. در تازهترین نظرسنجی برای بازشدن قیمت آن از بامداد دوشنبه اغلب انتظار افزایش قیمت دارند. بر اساس یک نظر سنجی از میان 29 نفر شرکتکننده، 24 نفر رای به افزایش قیمت برای هفته آینده داده اند. از این میان تنها یک نفر پیشبینی افت قیمت داشته و 4 نفر نظر ممتنع دادهاند. در این گروه دلالان شمش طلا، بانکهای سرمایهگذاری، معاملهگران آتی، مدیران پولی و تحلیلگران تکنیکال حضور داشتهاند.
                                با به راه افتادن دور تازهای از محرکهای اقتصادی در آمریکا انتظار برای افزایش قیمت کالاهای استراتژیک همچون نفت و طلا بالاگرفته است. بورسهای جهانی نیز از این رویه تاثیر گرفته و افزایشی شدهاند. بر اساس اخبار منتشر شده قرار است ماهانه 40 میلیارد دلار اوراق قرضه در آمریکا خریداری شود. این برنامه در قالب حمایت از وامهای مسکن صورت میگیرد. نرخ بهره نیز تا نیمه سال 2015 در سطح صفر درصد باقی خواهد ماند. با اعلام رسمی این برنامهها در روز پنجشنبه گذشته عملا نرخ برابری یورو به دلار آمریکا در بالاترین سطح 4 ماهه خود قرار گرفته و به 31/1 رسید. قیمت طلا نیز در بالاترین سطح
                                6 ماهه تا 1778 دلار هم افزایش یافت؛ اما دوباره تعدیل شد و در پایان معاملات هفتگی در محدوده 1770 دلار بسته شد.
                                قطع ارز دانشجويي؟!
                                «پرداخت ارز دانشجویی توسط بانک ملت، تا اطلاع ثانوی قطع شده است. بنا بر تماسهای مردمی، اداره کل خارجه بانک ملت در دستورالعملی به تمام شعب و باجههای ارزی این بانک، دستور قطع عرضه ارز دانشجویی، درمانی و... را صادر کرده است. در این دستورالعمل از معاونان ارزی خواسته شده که این موضوع به طور دقیق اجرایی شود. تاریخ بخشنامه مربوط به 23 شهریورماه است.»
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X