اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #19351
    دو روزنامهنگار دیگر بازداشت شدند

    گروه سياسي: دو تن دیگر از فعالان رسانهای با حکم مراجع قضایی بازداشت شدند.

    به گزارش فارس، در ادامه بازداشت روزنامه نگاران امروز دو تن دیگر از آنها با نامهای کیوان مهرگان و حسین یاغچی با حکم قضایی بازداشت شدند.
    عصر دیروز (یکشنبه) نیز تعدادی از این فعالان رسانهای، با حکم قضایی بازداشت شده بودند که شامل جواد دلیری، ساسان آقایی، نسرین تخیری، میلاد فدایی، ساسان محمدی، پوریا عالمی، پژمان موسوی، مطهره شفیعی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی و امیلی امرایی میشود.
    این خبرنگاران در روزنامههای شرق، آرمان، بهار، اعتماد، خبرگزاری ایلنا و نیز هفته نامه آسمان مشغول هستند که علت بازداشت آنها همکاری با رسانههای فارسی زبان ضدانقلاب اعلام شدهاست.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • کیوان
      ستاره دار (1)
      • Jun 2011
      • 5094

      #19352
      در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
      احمدی مقدم: ۶۰ تا ۷۰ درصد در انتخابات رياست جمهوری شرکت میکنند!

      ... [/SIZE]
      میبینم که هنوز 4 ماه مانده تا انتخابات فرمایشی مهندسین انتخابات نظیر سردار! احمدی مقدم مهندسی انتخابات را شروع کردند ؟! آقای عزیز این عددو باید فردای انتخابات اعلام کنی ، الان خیلی زود بود که لو دادی!!!!! عجب قدرت پیش بینی داریا!!!! :-?
      ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #19353
        اظهارات رییس اتاق تهران درباره فاز دوم هدفمندی یارانهها:
        سهم تولید از درآمدها باید 20 درصد افزایش یابد

        » سرویس: اقتصادي - صنعت، معدن، تجارت کد خبر: 91111005921
        سهشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۷
        نظر ما این است که 20 درصد سهم دولت هم باید به بخش تولید اختصاص یابد. بدین معنی که 50 درصد از دریافتی یارانهها به تولید و 50 درصد آن به مردم داده شود.

        یحیی آل اسحاق، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق تهران در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها با بیان اینکه علیرغم مشکلاتی که وجود داشت فاز اول هدفمندی یارانهها با ارائه خوبی آغاز شد، تصریح کرد: البته آنچه انجام شد با آنچه میباید انجام میشد یکسری مغایرت هایی داشت و لازمه انجام هر کاری این است که نکات مثبت و منفی هر کاری مورد بانگری قرار گیرد.

        وی ادامه داد: در اجرای هدفمندی یارانهها بین دهکهای پایین جامعه توزیع مناسبی انجام شد ولی بقیه اهداف هدفمندی یارانهها به خصوص در بخش تولید آن طور که باید محقق نشد.

        آل اسحاق با بیان اینکه قدم اول در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بازبینی جدی عملکرد فاز اول است گفت: مسائل و ضعفهای فاز اول نظیر آسیبها، نارساییها چگونگی تامین منابع و آثاری که در حوزههای مختلف داشت باید مورد بررسی قرار گرفته و در اجرای فاز دوم جبران شود.

        رییس اتاق تهران ادامه داد: شرایطی که قرار است در آن مرحله دوم هدفمندی یارانهها اجرایی شود، بسیار ویژه است زیرا ما از لحاظ تولید، اشتغال، تحریمها، کسری بودجه، تورم و معیشت مردم تا حدودی در تنگنا قرار گرفتهایم.

        وی با بیان اینکه در این شرایط غیر مناسب اجرا کردن بدون ملاحظه همه جوانب، دور از احتیاط است خاطرنشان کرد: مخصوصا این که اگر بخواهیم مقدار پرداختی را چند برابر کنیم ناچار باید قیمت حاملهای انرژی را در شرایط نوسان ارزی چند برابر کنیم آن هم در شرایط نوسان ارزی که به نظر میرسد بار تورمی آن بالا باشد.

        آل اسحاق افزود: اگر در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها بین درآمدها و هزینهها تعادل برقرار نشود دولت با کسری بودجه مواجه میشود که این پدیده در شرایط خاص تورمی می تواند تبعات زیادی در پی داشته باشد.

        به گفته رییس اتاق تهران، مقوله هدفمندی یارانهها را نباید تک بعدی دید. آثار هدفمندی یارانهها در تورم، توزیع منابع، تولید، کلانهای اقتصادی و انرژی باید به طور جداگانه بررسی شود زیرا نگاه انتزاعی به آن آثار مخرب اقتصادی برجای می گذارد.

        وی با بیان اینکه پیشنهاد خاص اتاق تهران این است که سمیناری با همراهی دولت و دست اندرکاران هدفمندی یارانهها برگزار شود تصریح کرد: ما اعلام آمادگی می کنیم با همراهی دولت این موارد را با دیدگاه عام دست اندرکاران مورد ملاحظه قرار دهیم زیرا این نشستها می تواند به حسن انجام این قانون کمک کند.

        آل اسحاق ادامه داد: در این که مردم و اقشار پایین از لحاظ معیشتی دچار مشکل و تحت فشار است شکی نیست و باید برای این موضوع فکری کرد ولی اگر بگوییم تمام این نارساییها و تورم ناشی از هدفمندی یارانههاست اشتباه است.

        رییس اتاق تهران با بیان اینکه تورم در کشور دارای عوامل متعدد است اظهار کرد: از نوسانات نرخ ارز و بحث تحریم گرفته تا فضای کسب و کار، حجم نقدینگی و رابطه، بحث تولید و نظام بانکی همه با تورم در کشور دخیل هستند.

        وی بیان کرد: مهمترین مسئله این است که اگر قرار باشد فاز دوم هدفمندی یارانهها اجرا شود باید اولویت اول بحث تولید باشد به این معنی که بحث تولید ما به دلیل عقب ماندگی در مرحله اول و مسائل بحرانی فعلی اگر مورد توجه قرار نگیرد لطمات و آسیبهای فراوانی در آینده خواهد دید.

        آل اسحاق اظهار کرد: در مرحله اول باید 50 درصد به مردم، 30 درصد به بخش تولید و 20 درصد هم به خود دولت داده شود. در این مرحله نظر ما این است که 20 درصد سهم دولت هم باید به بخش تولید اختصاص یابد. بدین معنی که 50 درصد از دریافتی یارانهها به تولید و 50 درصد آن به مردم داده شود.

        به گفته رییس اتاق تهران البته به غیر از هدفمندی یارانهها آنچه که بخش تولید را مورد فشار قرار می دهد بروکراسی، فضای کسب و کار و سیاستهایی است که اعمال می شود.

        وی در پایان با تاکید بر اینکه در کنار آزادسازی حاملهای انرژی باید قیمت نهایی محصولات نیز اجازه افزایش داشته باشد، گفت: نمیشود فضای کسب وکار، قیمت تمام شده، تحریمها، گمرک و غیره در شرایط ویژه قرار گیرد ولی بخش تولید همچنان تحت کنترل قرار باشد
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #19354
          اختصاصی/ معاون بازرگانی وزیرصنعت:
          کالاهای اساسی ایام عید مردم ذخیره سازی شد/تخفیف 25 درصدی در 400 نمایشگاه
          تهران - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در توسعه بازرگانی داخلی با تاکید بر وجود ذخایر کافی کالاهای اساسی از آمادگی دولت و بخش خصوصی ( تشکل ها واتحادیه ها ) برای تنظیم بازار ایام عید خبرداد .

          ˈ حسن رادمرد ˈ روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا عنوان کرد: با توجه به نزدیک شدن ایام عید، برنامه ریزی گسترده ای برای عرضه اقلام پرتقاضا و مورد نیاز مردم به ویژه کالاهای اساسی در قالب نمایشگاه های عرضه مستقیم و فروش های فوق العاده پیش بینی شده است .

          وی این توضیح را نیزداد که امسال بیش از 400 نمایشگاه با حدود 40 هزار غرفه در سراسر کشور از روزهای نخستین اسفند ماه برگزار می شود که زمان برپایی این نمایشگاه ها در استان های مختلف پس از توافق مسئولان استانی و بخش خصوصی خواهد بود.

          معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: بیش از شش هزار واحد صنفی در استان های مختلف نیز آماده برگزاری فروش فوق العاده خواهند شد و این واحدها با نصب پارچه نوشته از دیگر واحدهای فروش متمایز می شوند.

          همراهی فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای برای توزیع اقلام مورد نیاز مردم در روزهای پایان امسال ، از دیگر موضوعاتی بود که رادمرد به آن اشاره کرد و گفت : مردم می توانند بخشی ازنیاز خود را از طریق این فروشگاه ها برآورده کنند .

          رادمرد می گوید : کالاهای عرضه شده در نمایشگاه های عرضه مستقیم با تخفیف پنج تا 15 درصد و سایرکالاها 15 تا 25 درصدی خواهد بود .

          وی در ادامه به نوسانات نرخ مرغ در روزهای اخیر اشاره کرد و گفت : در شرایطی که حدود 120 هزارتن مرغ ذخیره سازی شده و به اندازه کافی وجود دارد ، بنابراین گرانی ایجاد شده غیرواقعی است و با مختلفان برخورد می شود .

          به گفته وی ، تا زمان کنونی 30 هزارتن گوشت قرمز ذخیره سازی شده و به زودی 20 هزارتن دیگر نیز به این ذخایر اضافه می شود .

          معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت در ادامه گفت: با توجه به واردات کافی شکر در مورد این کالا نیز مشکلی نداریم و برای پاسخ مناسب به تقاضای بازار نیز بیش از 450 هزارتن روغن ذخیره سازی شده است .

          مقام مسئول در وزارت صنعت ، در مورد بازار برنج عنوان کرد : در روزهای گذشته بازار در خصوص یک نوع برنج خارجی ( هندی ) با مشکلاتی روبرو شد اما این درحالی است که این نوع برنج بخش کوچکی از تقاضا را دربر می گیرد.

          وی با اشاره به تولید بیش از 2 میلیون و 200 هزارتن برنج در داخل کشور و واردات حدود 900 هزارتن برای جبران میزان کسری تولید گفت : بازار را در این خصوص به طورکامل مدیریت می کنیم و هیچ کمبودی وجود ندارد .

          رامرد افزود : برای پاسخ به نیاز بازار در روزهای اخیر مرغ و برنج به میزان کافی در سراسر کشور توزیع شده است و نگرانی دراین باره وجود ندارد.
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • مات
            عضو فعال
            • Aug 2011
            • 5650

            #19355

            پرداخت بهای خوراک محصولات صادراتی پتروشیمی دلاری شد


            خبرگزاری فارس: بر اساس دستور وزیر نفت مبالغ خوراک تحویلی به مجتمعهای پتروشیمی که محصولات خود را صادر میکنند، باید به ارز پرداخت شود، بخشنامه این کار توسط وزارت نفت ابلاغ و دستورالعمل آن نیز تدوین شده است.

            به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس دستور وزیر نفت مبالغ خوراک تحویلی به مجتمعهای پتروشیمی که محصولات خود را صادر میکنند باید به ارز پرداخت شود،چنانکه بخشنامه این کار توسط وزارت نفت ابلاغ شده و دستورالعمل آن نیز تدوین شده است.

            بر این اساس بهای خوراک بخشی از محصول که در داخل عرضه میشود ریالی و بخشی که صادر میشود دلاری دریافت میشود.

            ارز مورد استفاده در خرید تجهیزات نفتی از محل بدهی پتروشیمیها بابت بهای خوراک کاندنسیت، گاز و نفتای تحویل شده به پتروشیمیها پرداخت خواهد شد.

            به گزارش فارس، در یکسال گذشته و به خصوص پس از تشدید تلاطمات ارزی، بازار محصولات پتروشیمی و همچنین موارد مربوط به ارز حاصل از صادرات این محصولات به خارج از کشور از جمله چالش برانگیزترین مسائل حوزه صنعت نفت و پتروشیمی کشور بوده است.

            *فواید 3 گانه دلاری شدن پرداخت بهای خوراک پتروشیمیها

            صادرکنندگان محصولات پتروشیمی که بهای خوراک گاز و مایع خود را بر اساس قیمت ارز مرجع میپرداختند، ارز حاصل از صادرات خود را به قیمت آزاد در بازار به فروش می رساندند و سودهای بادآوردهای را نصیب خود میکردند. این در حالی بود که بخش عمده یعنی لااقل بیش از 50 درصد قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی را بهای خوراک آنها تشکیل میدهد.

            در عین حال صرفه صادرات محصولات باعث تمایل هرچه بیشتر پتروشیمیها برای صادرات و خالی ماندن دست تولیدکنندگان پاییندست پتروشیمیها از مواد اولیه شد.

            برای مهار این مشکل دولت در ابتدا سیاستهای غیرقابل دفاعی را در محدودیت صادرات محصولات پتروشیمی در پیش گرفت و به قدری در این کار عجله به خرج داد که حتی محصولات ساخته شده از پلیمرهای پتروشیمی نیز مجوز صادرات را از دست دادند و در بیابانهای نزدیک مرز رها و انباشته شدند.

            در عین حال صادرات محصولاتی ممنوع شد که مصرف داخل آنها تنها کسر کوچکی از تولید آنها در کشور بود و سیاست ممنوعیت صادرات بسیاری از واحدها را تا آستانه تعطیلی پیش برد.

            از سوی دیگر عرضه کنندگان محصولات پتروشیمی در بورس کالا از سازوکار بورس برای افزایش قیمت محصولات خود بهره میبردند و بر خلاف قانون همه فروش داخلی محصولات خود را از طریق بورس کالا انجام نمیدادند. استفاده از همین سازوکار بود که باعث شد قیمت گریدهای پلیمر در بازار داخلی تا دو برابر قیمت فروش جهانی آن افزایش یابد.

            بر این اساس دلاری شدن بهای خوراک پتروشیمیها از سویی رانت کلان ناشی از تسعیر ارز پتروشیمی ها را ازبین می برد و از سوی دیگر پتروشیمیها را وادار میکند به جای بلوکه کردن ارز حاصلل از صادرات در بانکهای خارجی، این ارز را به کشور باز گردانند.

            در عین حال با توجه به اینکه پتروشیمیها موظف خواهند بود بهای خوراک بخشی از محصولات خود را که در بورس کالا عرضه نمیکنند به صورت ارزی بپردازند، عملا عرضه محصولات پتروشیمی خارج از بورس کالا در بازار داخل و افزایش بیمعنای قیمت این محصولات جلوگیری میکند.

            به علاوه تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی ترجیح میدهند تا جای ممکن محصولات خود را در بورس کالا به فروش برسانند تا وادار نشوند بهای خوراک خود را به دلار یا دیگر ارزها بپردازند.
            الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
            اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
            اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #19356
              واکنش رسانه های اسرائیل به پرتاب کاوشگر حامل میمون

              در پی اعلام روز دوشنبه در ایران مبنی بر «پرتاب و بازیابی موفقیتآمیز» یک کاوشگر فضایی حامل میمون به نام «کاوشگر پیشگام»، کارشناسان فضایی اسرائیل در واکنشهای خود گفتند که این امر «حتی برای خود ایران هم، توانمندی جدید و خارقالعادهای» به حساب نمیآید.

              روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز سهشنبه، دهم بهمن، به نقل از کارشناسان فضایی اسرائیل نوشت که موشکی که به ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری سطح زمین پرتاب شده باشد، همراه با یک میمون، برای کشورهای بسیاری یک توانمندی عادی و پیشپاافتاده است.

              هاآرتص نوشته است که موشک هوافضا از مدل «کاوشگر»، در واقع مدل دوربردتر موشک زمین به زمین از نوع «فتح ۱۱۰» است که از مدتها پیش ایران آن را در اختیار دارد و در ارتش ایران و سپاه پاسداران نیز عملیاتی شده است و میتواند به هدفهایی تا برد ۳۰۰ کیلومتر اصابت کند.

              هاآرتص افزوده است که حتی ارتش سوریه مدل بومی «فتح ۱۰۰» را دارد که سوریها آن را «ام-۶۰۰» نامیدهاند. سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل ارزیابی میکند که حزبالله لبنان نیز از این موشک برخوردار است.

              هاآرتص به نقل از «کارشناسان فضایی» نوشته است که «عمدتاً سخن از یک نمایش تبلیغاتی است که ارزش علمی یا نظامی ندارد»، زیرا ایران نتوانسته است توانمندی بالیستیکی خود را با پرتاب این موشک ثابت کند.

              در همین حال روزنامه هاآرتص یادآور میشود که ایران در فوریه ۲۰۰۹ از پرتاب کاوشگر فضایی «امید» خبر داد و در سال ۲۰۱۱ گزارش ارسال دو ماهواره به فضا را اعلام کرد و همچنان در راستای پروژههای فضایی خود امیدوار است که بتواند به مرحلهای برسد که فضانورد نیز به فضا بفرستد.

              حمید فاضلی، رئیس پروژه فضایی ایران، وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، گفته است که ایران میتواند تا پنج سال آینده هدف خود را در اعزام فضانورد به فضا عملی کند، هرچند که احمدینژاد وعده کرده بود که این هدف را بتوان در سال ۱۴۰۰، هشت سال دیگر، محقق کرد.

              شبکه عربزبان ایران، العالم، دوشنبه نهم بهمن، فیلمی را از پرتاب کاوشگر، که مستقیم نبود، و زمان دقیق پرتاب را ذکر نمیکرد، نشان داد. در این فیلم دیده میشد که دو میمون در کپسولی که «کپسول فضایی» توصیف شد، به موشک متصل بودند.

              واکنش آمریکا: «میمون بیچاره»

              ​​در هر حال، تنها ساعاتی پس از اعلام خبر پرتاب «موفقیتآمیز موشک کاوشگر با میمون به فضا» از سوی ایران، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه اولیه خود گفت که این خبر را تایید نشده میداند و به گزارش سیانان ویکتوریا نولند سخنگوی این وزارتخانه نیز گفت «عکس میمون کوچک بیچاره را دیدم، اما راهی برای تایید این پرتاب نداریم».

              در همین حال، این سخنگوی آمریکایی افزود: «باید با اجرای قطعنامههای سازمان ملل، نگرانیها درباره تحولات موشکی ایران برطرف شود».

              بر اساس قطعنامه تحریمی شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت علیه ایران، جمهوری اسلامی ایران از فعالیت در عرصه موشکهای بالیستیک منع شده است.

              اسرائیل، آمریکا و قدرتهای دیگری در جهان همواره ایران را متهم کردهاند که در پوشش طرحهای فضایی، عملاً برای ساخت موشکهای دوربردتر بالیستیکی که میتواند تهدیدی جدی برای جهان باشد عمل میکند.

              ایران همواره در پاسخ گفته است که جامعه جهانی قدرت علمی و فناوری ملت ایران را باور ندارد و حاضر نیستند پیشرفتهای علمی و فنی ایران را بپذیرند.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #19357
                توقیف کشتی مظنون به حمل «تسلیحات ایران» در یمن

                خبرگزاری رویترز گزارش داد که دولت یمن روز ۲۳ ژانویه، ۶ روز پیش، یک کشتی حامل مقادیر زیادی سلاح که گمان میرود «از ایران بارگیری شده باشد» را توقیف کرده است.

                به گزارش این خبرگزاری، سفارت دولت یمن در واشینگتن، پایتخت ایالات متحده، روز سهشنبه، ۱۰ بهمنماه، همچنین اعلام کرد که این محموله شامل موشکهای زمین به هوا، مواد منفجره نظامی، تجهیزات ساخت بمب و راکتانداز بوده و همه این تسلیحات از کشتی توقیفی تخلیه شده است.

                این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی که به نامشان اشارهای نکرده میگوید که آمریکا مظنون به قاچاق تجهیزات نظامی از ایران به شورشیان یمن بوده است.

                یک مقام رسمی دولت آمریکا که خواسته نامی از وی برده نشود در گفتگو با خبرگزاری رویترز با تایید عملیات توقیف این کشتی گفته است که این اقدام با هماهنگی نیروی دریایی آمریکا انجام شده است.

                یک مقام دیگر به رویترز گفته است که به اعتقاد آنها کشتی توقیف شده از سواحل ایران به مقصد رساندن این تجهیزات به شورشیان یمنی مانند شیعیان «حوثی» در حال حرکت بوده است.

                به گفته این مقام، این حادثه نشان میدهد که دخالت «مخرب» ایران در کشورهای منطقه کماکان ادامه دارد.

                قبلا مقامات رسمی یمن، از جمله رئیس جمهور این کشور، از ایران خواسته بودند که دخالت خود در این کشور را متوقف کند، اما این در حالی است که ایران هرگونه دخالت در یمن را تکذیب میکند.

                عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور جدید یمن، که جانشین علی عبدالله صالح شده است، سال گذشته از کشف یک حلقه جاسوسی ایران در پایتخت این کشور خبر داد.

                اوایل ماه جاری نیز جرالد فایرستین، سفیر آمریکا در یمن، ایران را به حمایت از تجزیهطلبان یمنی در مناطق جنوبی این کشور متهم کرد. یمن در مناطق شمالی نیز با شورشیان و گروههای مرتبط با القاعده درگیر است.

                یمن اعلام کرده است که کشتی حامل سلاحها در آبهای یمن توقیف شده است. این کشتی با چند پرچم در حال حرکت بوده و ۸ خدمه یمنی بر عرشه آن بودهاند.
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #19358
                  شمار آوارگان سوری از مرز ۷۰۰ هزار نفر گذشت

                  به گزارش خبرگزاری رویترز، یک سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، روز سه شنبه، در ژنو اعلام کرد: شمار آوارگان سوری که ثبت نام کرده اند یا در انتظار ثبت نام هستند به بیش از ۷۰۰ هزار تن رسیده است.

                  وی گفت: هم اکنون در لبنان ۶۹ هزار نفر و در اردن بیش از ۵۰ هزار نفر در انتظار ثبت نام هستند.
                  لبنان با بیش از دویست و ۲۰هزار تن پناهجوی ثبت نام کرده یا در انتظار ثبت نام، پذیرای بیشترین شمار آوارگان سوری است.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • MOSTAFA
                    عضو فعال
                    • Jul 2025
                    • 989

                    #19359
                    در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                    واکنش رسانه های اسرائیل به پرتاب کاوشگر حامل میمون

                    در پی اعلام روز دوشنبه در ایران مبنی بر «پرتاب و بازیابی موفقیتآمیز» یک کاوشگر فضایی حامل میمون به نام «کاوشگر پیشگام»، کارشناسان فضایی اسرائیل در واکنشهای خود گفتند که این امر «حتی برای خود ایران هم، توانمندی جدید و خارقالعادهای» به حساب نمیآید.

                    روزنامه اسرائیلی هاآرتص روز سهشنبه، دهم بهمن، به نقل از کارشناسان فضایی اسرائیل نوشت که موشکی که به ارتفاع ۱۲۰ کیلومتری سطح زمین پرتاب شده باشد، همراه با یک میمون، برای کشورهای بسیاری یک توانمندی عادی و پیشپاافتاده است.

                    هاآرتص نوشته است که موشک هوافضا از مدل «کاوشگر»، در واقع مدل دوربردتر موشک زمین به زمین از نوع «فتح ۱۱۰» است که از مدتها پیش ایران آن را در اختیار دارد و در ارتش ایران و سپاه پاسداران نیز عملیاتی شده است و میتواند به هدفهایی تا برد ۳۰۰ کیلومتر اصابت کند.

                    هاآرتص افزوده است که حتی ارتش سوریه مدل بومی «فتح ۱۰۰» را دارد که سوریها آن را «ام-۶۰۰» نامیدهاند. سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل ارزیابی میکند که حزبالله لبنان نیز از این موشک برخوردار است.

                    هاآرتص به نقل از «کارشناسان فضایی» نوشته است که «عمدتاً سخن از یک نمایش تبلیغاتی است که ارزش علمی یا نظامی ندارد»، زیرا ایران نتوانسته است توانمندی بالیستیکی خود را با پرتاب این موشک ثابت کند.

                    در همین حال روزنامه هاآرتص یادآور میشود که ایران در فوریه ۲۰۰۹ از پرتاب کاوشگر فضایی «امید» خبر داد و در سال ۲۰۱۱ گزارش ارسال دو ماهواره به فضا را اعلام کرد و همچنان در راستای پروژههای فضایی خود امیدوار است که بتواند به مرحلهای برسد که فضانورد نیز به فضا بفرستد.

                    حمید فاضلی، رئیس پروژه فضایی ایران، وابسته به وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران، گفته است که ایران میتواند تا پنج سال آینده هدف خود را در اعزام فضانورد به فضا عملی کند، هرچند که احمدینژاد وعده کرده بود که این هدف را بتوان در سال ۱۴۰۰، هشت سال دیگر، محقق کرد.

                    شبکه عربزبان ایران، العالم، دوشنبه نهم بهمن، فیلمی را از پرتاب کاوشگر، که مستقیم نبود، و زمان دقیق پرتاب را ذکر نمیکرد، نشان داد. در این فیلم دیده میشد که دو میمون در کپسولی که «کپسول فضایی» توصیف شد، به موشک متصل بودند.

                    واکنش آمریکا: «میمون بیچاره»

                    ​​در هر حال، تنها ساعاتی پس از اعلام خبر پرتاب «موفقیتآمیز موشک کاوشگر با میمون به فضا» از سوی ایران، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه اولیه خود گفت که این خبر را تایید نشده میداند و به گزارش سیانان ویکتوریا نولند سخنگوی این وزارتخانه نیز گفت «عکس میمون کوچک بیچاره را دیدم، اما راهی برای تایید این پرتاب نداریم».

                    در همین حال، این سخنگوی آمریکایی افزود: «باید با اجرای قطعنامههای سازمان ملل، نگرانیها درباره تحولات موشکی ایران برطرف شود».

                    بر اساس قطعنامه تحریمی شماره ۱۹۲۹ شورای امنیت علیه ایران، جمهوری اسلامی ایران از فعالیت در عرصه موشکهای بالیستیک منع شده است.

                    اسرائیل، آمریکا و قدرتهای دیگری در جهان همواره ایران را متهم کردهاند که در پوشش طرحهای فضایی، عملاً برای ساخت موشکهای دوربردتر بالیستیکی که میتواند تهدیدی جدی برای جهان باشد عمل میکند.

                    ایران همواره در پاسخ گفته است که جامعه جهانی قدرت علمی و فناوری ملت ایران را باور ندارد و حاضر نیستند پیشرفتهای علمی و فنی ایران را بپذیرند.


                    آ باریکلا شما که میگید ما نمیتونیم و این چیزا پیش پا افتادست و از این حرفا پس دیگه چتونه؟!!! چرا اینقدر نگرانید ؟!! بزارید به قول شما ترقه بازیمونو کنیم شما هم واسه اون میمون دل بسوزونید

                    نگرانیتون از موشکای ایرانو باور کنیم یا پیش پا افتاده بودن موشکامونو؟!!

                    نظر

                    • علی بابا
                      عضو فعال
                      • Mar 2012
                      • 972

                      #19360
                      در اصل توسط MOSTAFA پست شده است View Post
                      آ باریکلا شما که میگید ما نمیتونیم و این چیزا پیش پا افتادست و از این حرفا پس دیگه چتونه؟!!! چرا اینقدر نگرانید ؟!! بزارید به قول شما ترقه بازیمونو کنیم شما هم واسه اون میمون دل بسوزونید

                      نگرانیتون از موشکای ایرانو باور کنیم یا پیش پا افتاده بودن موشکامونو؟!!
                      آنهایی که در مناطق کویری ایران هستند می دانند که چگونه موشکهای بالاستیک ایران در سوریه پاییین می اید!!!
                      سلامتی و برکت بزرگترین نعمت ها هستند. بزرگترین آرزو هم عاقبت بخیری است. انشالله نصیبمان شود.

                      نظر

                      • درویش
                        عضو عادی
                        • Dec 2012
                        • 103

                        #19361
                        بوسه در آسانسور؛ رسوایی سیاسی یا...؟ /فیلم
                        کسانی که پس از چند ماه از انتشار اولیه، فیلم را بازنشر داده اند، ادعا کرده اند زن و مردی که داخل آسانسور یکدیگر را می بوسند آقای (ک.د) و خانم (آ.ا) از شخصیت های مشهور سیاسی هستند!
                        [-] اندازه متن [+]

                        جام سیاسی: بازنشر مشکوک کلیپی ویدیویی در شبکه های اجتماعی، یوتیوب و برخی وبلاگ های ضدانقلاب که از دوربین مخفی یک آسانسور برداشته شده، در برخی رسانه های فارسی زبان و غیرفارسی زبان انعکاس یافته است.


                        در ویدیوی مذکور، مرد و زنی با ظاهر مذهبی، داخل آسانسور، یکدیگر را می بوسند. کسانی که پس از چند ماه از انتشار اولیه، به بازنشر فیلم یادشده اقدام نموده اند، مدعی شده اند که زن و مرد داخل آسانسور آقای (ک.د) و خانم (آ.ا) از شخصیت های مشهور سیاسی هستند!


                        این در حالی است که همین فایل ویدیویی چند ماه پیش نیز در فضای مجازی منتشر و با عدم اقبال کاربران مواجه شده بود، اما این بار با ادعای فوق بازنشر داده شد و بالطبع با تحریک حس کنجکاوی بینندگان، از آمار بازدید بالایی برخوردار گشت.


                        در ادامه، تعدادی از رسانه های عربی و ترکیه ای طی اقدامی خارج از ضوابط حرفه ای، کلیپ را در معرض دید مخاطبان خود قرار داده و ادعای انتساب آن به دو شخصیت سیاسی ایرانی را تکرار کردند.
                        [COLOR="#A52A2A"]عشق در لحظه پدید می آید و دوست داشتن در امتداد زمان[/COLOR]

                        نظر

                        • mobin
                          عضو فعال
                          • Jan 2011
                          • 590

                          #19362
                          رئیس سازمان بازرسی: اگر گرانیهای ایران در اروپا بود، آشوب میشد



                          مصطفی پورمحمدی٬ رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ایران گفته است که اگر گرانیهایی که در ایران است در اروپا بود٬ مردم این قاره٬ شهرها را به هم میریختند و به آشوب میکشیدند.

                          سخنرانی آقای پورمحمدی در روز سه شنبه دهم بهمن (۲۶ژانویه) در قزوین انجام شده و خبرگزاری فارس آن را منتشر کرده است.

                          او گرانی ها را "بزرگترین دردسر کنونی" حکومت ایران خوانده و گفته است که مسئولان باید این "معضل" را حل و فصل کنند.

                          پیش تر ناصر شعبانی، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جانشین فرمانده دانشگاه تربیت پاسداری امام حسین وابسته به این نهاد نظامی، احتمال داده بود که ایران به دلیل مشکلات معیشتی با ناآرامی مواجه شود.

                          آقای شعبانی دو هفته پیش به روزنامه قانون گفت: "فرض ما این است که ناآرامی ها از شهرستان ها به جای تهران شروع شود. امکان دارد مسائل معیشتی خیلی تاثیرگذار باشد و قشر زحمتکش و آسیب پذیر در مسائل آینده شرکت داشته باشند ولی ما تجربه مقابله با آن را داریم".

                          برخی از مقام های عالی رتبه سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران طی ماه های اخیر درباره وضعیت بحرانی در اقتصاد ایران هشدار داده اند. از جمله به تازگی یک نماینده مجلس ایران گفته است که تحریمهای آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران به سمت برنامه نفت در برابر غذا پیش میرود.

                          مقام های دولتی عمدتا تحریم ها را عامل شرایط موجود می دانند اما آقای پورمحمدی گفته است که بخشی از مشکلات اقتصادی به دلیل "سوء مدیریت" پیش آمده است.

                          او گفته است: "ما مسئولان حق نداریم تمام مسائل، مشکلات و گرانیها را به گردن دشمنان بیندازیم، بلکه باید خود تلاشها را دوچندان کرده و به فکر مردم باشیم."


                          آقای پورمحمدی در دوران وزارت علی فلاحیان معاون وزیر اطلاعات بود و در دولت اول آقای احمدی نژاد به وزارت کشور رسید، اما پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ برکنار شد.

                          او به تازگی اعلام کرده که خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ایران که بهار آینده برگزار می شود، آماده می کند.

                          آقای پورمحمدی در سخنرانی خود در قزوین به موضوع انتخابات هم اشاره کرده و گفته "رسیدگی به اقتصاد کشور مهمتر از امور عمرانی است".

                          نظر

                          • mobin
                            عضو فعال
                            • Jan 2011
                            • 590

                            #19363
                            محمد نوریزاد: براستی اگر در سال ۵۷ انقلاب نمی کردیم، اکنون در کدام نقطه و در کجا ایستاده بودیم؟





                            ای کاش انقلاب نمی کردیم!


                            این جهادگر دوران جنگ هشت ساله با عراق، در این یادداشت که پست آخر وبسایتش است، می نویسد: "افسوس که ما انقلابیون، از نعمت عقل، بهره ی فراوانی نداشتیم. و با انقلابی غیرضروری، بختِ مهیا و عنقریبِ خود را تاراندیم. جوری که هم خود را و سرمایه های خود را تباه کردیم، و هم اعتبار خدا و دین خدا را در این ملک فروکاستیم."


                            متن این نوشته که تحت عنوان "ای کاش انقلاب نکرده بودیم"، منتشر شده، به شرح زیر است:


                            گفتن این “ای کاش” برای همچو منی بسیار ناگوار است. اما می گویم برای آنانی که درپی انقلابند. معتقدم: دگرگونی های ناگهانی – بی آنکه از رشد و پختگیِ جمعی بهره مند باشند – هدردهنده ی سرمایه های ملی اند. این دگرگونی های ناگهانی، هم جمعیت نخبگان و شایستگان را از پا درمی آورند و به حاشیه می برند، و هم اندوخته های ملی و مالی کشور را ضایع می کنند.


                            براستی اگر در سال پنجاه و هفت انقلاب نمی کردیم، اکنون – در سال نود و یک شمسی – در کدام نقطه و در کجا ایستاده بودیم؟


                            ۱ –
                            اگر انقلاب نکرده بودیم، امروز حداقل پنج نیروگاه هسته ایِ پیشرفته در پنج نقطه از کشورمان دایر بود. این نیروگاهها با آنکه پیمانکارانشان آلمانی ها و ژاپنی ها بودند، علاوه بر تأمین برق، سطح علمی ما را خواه ناخواه ارتقا می بخشودند. و همچنین سطح مشاغل حرفه ای و علمیِ متخصصین ما را، و مرتبتِ جهانیِ اندیشمندان ما را.

                            ۲ – اگر انقلاب نشده بود، امروز وزنِ علمیِ دانشگاههای ما در مقایسه با دانشگاههای مطرح خاورمیانه و حتی شرق آسیا، از رتبه و اعتبار قابل اعتنایی برخوردار بود. همچنانکه میانگین سطح علمی دانشگاههای تهران و شریف (آریامهر) و شیراز و اصفهان و مشهد و تبریزدر سال پنجاه و شش بسیار فراتر از سطح علمی دانشگاههای مطرح منطقه بود.

                            ۳ – اگر انقلاب نکرده بودیم، امروزه ظهور چند بچندِ شخصیت های برجسته و نام آور ایرانی در زمینه های علمی و فرهنگی و اقتصادی و هنری، نام ایران را در اذهان مردمان جهان با احترام و تواضع همراه کرده بود. همچنانکه در این سی و سه سال، ما انقلاب کرده ها، عمدتاً از تربیت شدگان و فراورده های علمی و تخصصیِ رژیم گذشته در اغلب زمینه ها سود برده ایم و بر سر جهانیان منت نهاده و فخر باریده ایم. حتی روحانیان انقلاب کرده ی ما نیز تربیت شده در فرهنگ آن دوره بوده اند و از همان فرهنگ بهره ها داشته اند. بهره ای که در این سالها هرگز نصیب کسی نشد. آزادی را می گویم. با همه ی کمبودهایش در آن دوره. و چیزی که نیست در این دوره.

                            ۴ – اگر انقلاب سال پنجاه و هفت صورت نمی پذیرفت، سطح صنعتِ ما با عنایت به شتابی که تا سال پنجاه و هفت گرفته بود، ایران را در تراز کشورهایی چون کره ی جنوبی، و حتماً برتر از ترکیه ی فعلی قرار می داد. در سالهای پس از انقلاب، ما غیرمنصفانه کیفیتِ صنعتِ پیشین را بسیار کوفتیم. که: آن صنعت، صنعت مونتاژ بود. شما بگو اکنون چیست؟ کدام صنعت است که استعدادها را برنیاورد و راه های ناگشوده را پیش روی نیاورد؟ انقلاب اسلامی، مردان و زنان کارآمد خود را از کجا آورد؟ مگر نه این که همگانشان درس آموخته و کارآزموده ی همان دوران بودند؟
                            ۵ – اگر انقلاب نمی شد، امروزه کشور ما در بخش صنعت نفت و صنعت پتروشیمی، به یکی از قطب های محوریِ جهان تغییر چهره داده بود. تجربه های ناشی از قدمت صنعت نفت در ایران، و ظهور صنعت نوپای پتروشیمی در این اواخر، می رفت که ایران را ابتدا در منطقه و بعد در کل دنیا، در تراز یکی از قطب های مسلمِ استخراج و تولید فراورده های نفتی قرار دهد.

                            ۶ – اگر انقلاب نمی شد صنایع نظامی ما با همه ی وابستگی اش به آمریکا، کیفیت مطلوب تری می داشت. حداقل این که از صنایع کم کیفیت چینی و کره ای (شمالی) برتر بود. با کارشناسانی که همان صنایع را پشتیبانی می کردند. و با این ترجیح که: مشکل قطعات یدکی نیز نمی داشتیم. هم درصنایع نظامی وهم درسایرصنایع. شاید بصورت ظاهر من خیلی بی رگ و بی غیرت شده ام که وابستگی به حضورخارجیان را نوعی برتری نسبت به وضعیت موجود می دانم. اما کدام استقلال؟ شما بگو استعماریعنی چه؟ این بلایی که روسها برسرما باریده اند مگرآیا استعمارنیست؟ مگر روسها ما را کم دوشیده اند وچیزی درکاسه ی گدایی وبی کیاستی ما ننهاده اند؟ در این سالها ما عمدتاً بر بومی سازی تکنولوژی تأکید کرده ایم و لابد به توفیقاتی نیز نائل آمده ایم. شما بفرما من چگونه نخندم به این عبارتِ بی نوای “بومی سازی دانش هسته ای”؟

                            ۷ – اگر انقلاب نمی کردیم، آبادانی و رفاه عمومی و رونق اقتصادی حتماً بسیار مطلوب تر از امروز بود. به دلایلی که برشمردم. تجلی سرمایه و کار و علم و فرهنگ و هنر، حتماً به معیشت و امنیت و رفاه و رشد می انجامد.

                            ۸– اگر انقلاب نمی شد، روحانیان و اساساً نظام حوزه ها حتماً از امروز مقبول تر و با آبروتر بودند. چرا که روحانیت، در تمام دوره ی پنجاه ساله ی پهلوی، علاوه بر ساماندهی مراتب مذهبی مردم، نقش ناظر منتقدی را داشت که در سمت مردم قرارگرفته بود و حاکمیت باید مراعات همان مردم را – و به تبع مردم مراعات روحانیت را – می کرد. اگرانقلاب نمی کردیم، برای نخستین بار دست روحانیان درتاریخ به خون مردم آلوده نمی شد. وساحتِ آنان به دزدی ودروغ، وترویج ریاکاری وبرآوردن آدمهای کودن نمی آلود. واین البته خسارت کمی نیست. روحانی وآدم کشی؟ به عکس ها وفیلمهای خلخالی ازیکسووچهره ی فلاحیان وحسینیان ازدیگرسوی بنگرید!

                            ۹ – انقلاب اگر نشده بود، خدا و اسلام و قرآن، و پیامبران و امامان و کل مقدسات از امروز خواستنی تر و عمیق تر و دلنشین تر بودند. بهمین خاطر، سطح ایمان و ادب و فرهنگ مردم نیز بسیار فراتر از امروز بود. یعنی مردم، اگر انقلاب نمی شد، به خدا نزدیکتر بودند. و یعنی: انقلاب مردم را از خدا راند و مردم را به سمت نفرتی ناگزیر از مقدسات و مذهب هدایت کرد و آنچه را که باقی گذاشت پوسته ای پوک و آذین شده به شعارهای پوک و سطحیِ مذهبی است. به هیاهوی مداحان و مرثیه خوانان و روضه خوانان و پیدا شدن هفده هزار امامزاده ی تازه تأسیس دقت کنید!

                            ۱۰ – اگر انقلاب نمی شد، رفته رفته در سایه ی فهم وخواست مردم میزان اقتدار رژیم سلطنتی از یکسوی و میزان وابستگی و سرسپردگی اش به اجانب از سوی دیگر کم رنگتر می شد و حتی به حداقل می رسید. و قانون و اجرای قانون سال به سال مظهریت بیشتری می یافت. درست برخلاف رویه ای که در این سی و چهار سال باعث شده ما به معبری از نقطه ی آغازین یک جامعه ی مدنی نیز ورود نکنیم. در یک قلم به زبونی و خفت نمایندگان مجلس دقیق شوید. کجاست “مدرّس”ی که در زمان رضا شاه به تجلی درآمد و از اقتدار او نهراسید؟ و در قلم بعدی به خمیرگونگی دستگاه قضا بنگرید!

                            ۱۱ – اگر انقلاب نمی شد، جنگی درنمی گرفت و بهترین و صادق ترین و قانع ترین جوانان ما شهید و مجروح نمی شدند و سالها به اسارت نمی رفتند و امروز صحیح و سالم در کنار ما بودند و همانها شتاب رشد کشورشان را صد چندان می کردند.

                            ۱۲ – اگر انقلاب نشده بود، امروز حجاب بانوان از اعتبار بیشتری بهره داشت. چرا که آزاد بود و اختیاری. و حتماً حرمت و احترام فراوان تری نیز داشت. برخلاف امروز که متأسفانه با خدشه ی اجبارِ حاکمیت، آسیب بسیار دیده است.

                            ۱۳ – اگر انقلاب نمی شد، حتماً خدای خوب به ما لبخند بیشتری می زد. و راههای کشف نشده را پیش پای ما می گشود. برخلاف امروز که ما او را به خاک انداخته ایم و از جانب او برای خود او و مردم بی پناه و گرفتار این سرزمین تعیین تکلیف می کنیم.

                            و اما سخن پایانیِ من: افسوس که ما انقلابیون، از نعمت عقل، بهره ی فراوانی نداشتیم. و با انقلابی غیرضروری، بختِ مهیا و عنقریبِ خود را تاراندیم. جوری که هم خود را و سرمایه های خود را تباه کردیم، و هم اعتبار خدا و دین خدا را در این ملک فروکاستیم.


                            محمد نوری زاد
                            دهم بهمن ماه سال نود و یک

                            نظر

                            • bahary
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 2510

                              #19364
                              در اصل توسط mobin پست شده است View Post
                              محمد نوریزاد: براستی اگر در سال ۵۷ انقلاب نمی کردیم، اکنون در کدام نقطه و در کجا ایستاده بودیم؟





                              ای کاش انقلاب نمی کردیم!


                              این جهادگر دوران جنگ هشت ساله با عراق، در این یادداشت که پست آخر وبسایتش است، می نویسد: "افسوس که ما انقلابیون، از نعمت عقل، بهره ی فراوانی نداشتیم. و با انقلابی غیرضروری، بختِ مهیا و عنقریبِ خود را تاراندیم. جوری که هم خود را و سرمایه های خود را تباه کردیم، و هم اعتبار خدا و دین خدا را در این ملک فروکاستیم."


                              متن این نوشته که تحت عنوان "ای کاش انقلاب نکرده بودیم"، منتشر شده، به شرح زیر است:


                              گفتن این “ای کاش” برای همچو منی بسیار ناگوار است. اما می گویم برای آنانی که درپی انقلابند. معتقدم: دگرگونی های ناگهانی – بی آنکه از رشد و پختگیِ جمعی بهره مند باشند – هدردهنده ی سرمایه های ملی اند. این دگرگونی های ناگهانی، هم جمعیت نخبگان و شایستگان را از پا درمی آورند و به حاشیه می برند، و هم اندوخته های ملی و مالی کشور را ضایع می کنند.


                              براستی اگر در سال پنجاه و هفت انقلاب نمی کردیم، اکنون – در سال نود و یک شمسی – در کدام نقطه و در کجا ایستاده بودیم؟


                              ۱ –
                              اگر انقلاب نکرده بودیم، امروز حداقل پنج نیروگاه هسته ایِ پیشرفته در پنج نقطه از کشورمان دایر بود. این نیروگاهها با آنکه پیمانکارانشان آلمانی ها و ژاپنی ها بودند، علاوه بر تأمین برق، سطح علمی ما را خواه ناخواه ارتقا می بخشودند. و همچنین سطح مشاغل حرفه ای و علمیِ متخصصین ما را، و مرتبتِ جهانیِ اندیشمندان ما را.

                              ۲ – اگر انقلاب نشده بود، امروز وزنِ علمیِ دانشگاههای ما در مقایسه با دانشگاههای مطرح خاورمیانه و حتی شرق آسیا، از رتبه و اعتبار قابل اعتنایی برخوردار بود. همچنانکه میانگین سطح علمی دانشگاههای تهران و شریف (آریامهر) و شیراز و اصفهان و مشهد و تبریزدر سال پنجاه و شش بسیار فراتر از سطح علمی دانشگاههای مطرح منطقه بود.

                              ۳ – اگر انقلاب نکرده بودیم، امروزه ظهور چند بچندِ شخصیت های برجسته و نام آور ایرانی در زمینه های علمی و فرهنگی و اقتصادی و هنری، نام ایران را در اذهان مردمان جهان با احترام و تواضع همراه کرده بود. همچنانکه در این سی و سه سال، ما انقلاب کرده ها، عمدتاً از تربیت شدگان و فراورده های علمی و تخصصیِ رژیم گذشته در اغلب زمینه ها سود برده ایم و بر سر جهانیان منت نهاده و فخر باریده ایم. حتی روحانیان انقلاب کرده ی ما نیز تربیت شده در فرهنگ آن دوره بوده اند و از همان فرهنگ بهره ها داشته اند. بهره ای که در این سالها هرگز نصیب کسی نشد. آزادی را می گویم. با همه ی کمبودهایش در آن دوره. و چیزی که نیست در این دوره.

                              ۴ – اگر انقلاب سال پنجاه و هفت صورت نمی پذیرفت، سطح صنعتِ ما با عنایت به شتابی که تا سال پنجاه و هفت گرفته بود، ایران را در تراز کشورهایی چون کره ی جنوبی، و حتماً برتر از ترکیه ی فعلی قرار می داد. در سالهای پس از انقلاب، ما غیرمنصفانه کیفیتِ صنعتِ پیشین را بسیار کوفتیم. که: آن صنعت، صنعت مونتاژ بود. شما بگو اکنون چیست؟ کدام صنعت است که استعدادها را برنیاورد و راه های ناگشوده را پیش روی نیاورد؟ انقلاب اسلامی، مردان و زنان کارآمد خود را از کجا آورد؟ مگر نه این که همگانشان درس آموخته و کارآزموده ی همان دوران بودند؟
                              ۵ – اگر انقلاب نمی شد، امروزه کشور ما در بخش صنعت نفت و صنعت پتروشیمی، به یکی از قطب های محوریِ جهان تغییر چهره داده بود. تجربه های ناشی از قدمت صنعت نفت در ایران، و ظهور صنعت نوپای پتروشیمی در این اواخر، می رفت که ایران را ابتدا در منطقه و بعد در کل دنیا، در تراز یکی از قطب های مسلمِ استخراج و تولید فراورده های نفتی قرار دهد.

                              ۶ – اگر انقلاب نمی شد صنایع نظامی ما با همه ی وابستگی اش به آمریکا، کیفیت مطلوب تری می داشت. حداقل این که از صنایع کم کیفیت چینی و کره ای (شمالی) برتر بود. با کارشناسانی که همان صنایع را پشتیبانی می کردند. و با این ترجیح که: مشکل قطعات یدکی نیز نمی داشتیم. هم درصنایع نظامی وهم درسایرصنایع. شاید بصورت ظاهر من خیلی بی رگ و بی غیرت شده ام که وابستگی به حضورخارجیان را نوعی برتری نسبت به وضعیت موجود می دانم. اما کدام استقلال؟ شما بگو استعماریعنی چه؟ این بلایی که روسها برسرما باریده اند مگرآیا استعمارنیست؟ مگر روسها ما را کم دوشیده اند وچیزی درکاسه ی گدایی وبی کیاستی ما ننهاده اند؟ در این سالها ما عمدتاً بر بومی سازی تکنولوژی تأکید کرده ایم و لابد به توفیقاتی نیز نائل آمده ایم. شما بفرما من چگونه نخندم به این عبارتِ بی نوای “بومی سازی دانش هسته ای”؟

                              ۷ – اگر انقلاب نمی کردیم، آبادانی و رفاه عمومی و رونق اقتصادی حتماً بسیار مطلوب تر از امروز بود. به دلایلی که برشمردم. تجلی سرمایه و کار و علم و فرهنگ و هنر، حتماً به معیشت و امنیت و رفاه و رشد می انجامد.

                              ۸– اگر انقلاب نمی شد، روحانیان و اساساً نظام حوزه ها حتماً از امروز مقبول تر و با آبروتر بودند. چرا که روحانیت، در تمام دوره ی پنجاه ساله ی پهلوی، علاوه بر ساماندهی مراتب مذهبی مردم، نقش ناظر منتقدی را داشت که در سمت مردم قرارگرفته بود و حاکمیت باید مراعات همان مردم را – و به تبع مردم مراعات روحانیت را – می کرد. اگرانقلاب نمی کردیم، برای نخستین بار دست روحانیان درتاریخ به خون مردم آلوده نمی شد. وساحتِ آنان به دزدی ودروغ، وترویج ریاکاری وبرآوردن آدمهای کودن نمی آلود. واین البته خسارت کمی نیست. روحانی وآدم کشی؟ به عکس ها وفیلمهای خلخالی ازیکسووچهره ی فلاحیان وحسینیان ازدیگرسوی بنگرید!

                              ۹ – انقلاب اگر نشده بود، خدا و اسلام و قرآن، و پیامبران و امامان و کل مقدسات از امروز خواستنی تر و عمیق تر و دلنشین تر بودند. بهمین خاطر، سطح ایمان و ادب و فرهنگ مردم نیز بسیار فراتر از امروز بود. یعنی مردم، اگر انقلاب نمی شد، به خدا نزدیکتر بودند. و یعنی: انقلاب مردم را از خدا راند و مردم را به سمت نفرتی ناگزیر از مقدسات و مذهب هدایت کرد و آنچه را که باقی گذاشت پوسته ای پوک و آذین شده به شعارهای پوک و سطحیِ مذهبی است. به هیاهوی مداحان و مرثیه خوانان و روضه خوانان و پیدا شدن هفده هزار امامزاده ی تازه تأسیس دقت کنید!

                              ۱۰ – اگر انقلاب نمی شد، رفته رفته در سایه ی فهم وخواست مردم میزان اقتدار رژیم سلطنتی از یکسوی و میزان وابستگی و سرسپردگی اش به اجانب از سوی دیگر کم رنگتر می شد و حتی به حداقل می رسید. و قانون و اجرای قانون سال به سال مظهریت بیشتری می یافت. درست برخلاف رویه ای که در این سی و چهار سال باعث شده ما به معبری از نقطه ی آغازین یک جامعه ی مدنی نیز ورود نکنیم. در یک قلم به زبونی و خفت نمایندگان مجلس دقیق شوید. کجاست “مدرّس”ی که در زمان رضا شاه به تجلی درآمد و از اقتدار او نهراسید؟ و در قلم بعدی به خمیرگونگی دستگاه قضا بنگرید!

                              ۱۱ – اگر انقلاب نمی شد، جنگی درنمی گرفت و بهترین و صادق ترین و قانع ترین جوانان ما شهید و مجروح نمی شدند و سالها به اسارت نمی رفتند و امروز صحیح و سالم در کنار ما بودند و همانها شتاب رشد کشورشان را صد چندان می کردند.

                              ۱۲ – اگر انقلاب نشده بود، امروز حجاب بانوان از اعتبار بیشتری بهره داشت. چرا که آزاد بود و اختیاری. و حتماً حرمت و احترام فراوان تری نیز داشت. برخلاف امروز که متأسفانه با خدشه ی اجبارِ حاکمیت، آسیب بسیار دیده است.

                              ۱۳ – اگر انقلاب نمی شد، حتماً خدای خوب به ما لبخند بیشتری می زد. و راههای کشف نشده را پیش پای ما می گشود. برخلاف امروز که ما او را به خاک انداخته ایم و از جانب او برای خود او و مردم بی پناه و گرفتار این سرزمین تعیین تکلیف می کنیم.

                              و اما سخن پایانیِ من: افسوس که ما انقلابیون، از نعمت عقل، بهره ی فراوانی نداشتیم. و با انقلابی غیرضروری، بختِ مهیا و عنقریبِ خود را تاراندیم. جوری که هم خود را و سرمایه های خود را تباه کردیم، و هم اعتبار خدا و دین خدا را در این ملک فروکاستیم.


                              محمد نوری زاد
                              دهم بهمن ماه سال نود و یک
                              ای کاش همه انقلابی های آن زمان شهامت اعتراف به عمل ناپخته خود را داشتند.

                              ای کاش این اتفاق شوم رخ نمی داد و کشور امروز این تباهی ها را نمی دید. ولی افسوس و هزاران افسوس که راه رفته را بازگشتی نیست.

                              ای کاش حاکمیت جهل و جور سر عقل بیاد و بیشتر از این آبروی ملت ایران را در دنیا نبرد و باعث فقر و فلاکت بیشتر نشود. و ای کاش و ای کاش و هزاران ای کاش دیگر...............

                              نظر

                              • bahary
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 2510

                                #19365
                                وبسایت رسمی محمد نوریزاد

                                http://nurizad.info

                                نظر

                                در حال کار...
                                X