اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج سابق
    عضو فعال
    • Oct 2015
    • 7434

    #39691
    پاسخ : اخبار

    ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۴/۸/۱۱


    یک کارشناس مطرح کرد:

    چرا می‌گویند قیمت مسکن به کف رسیده است؟

    یک کارشناس، اعلام آمار مبنی بر رسیدن قیمت مسکن به کف را ایجاد جو روانی برای خروج مسکن از رکود و حل مشکل اشتغال عنوان کرد.
    به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از ایسنا، اخیرا بانک مرکزی اعلام کرده در مهرماه سال جاری متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران 3.9 میلیون تومان بوده که نسبت به ماه قبل 0.5 و نسبت به ماه مشابه سال قبل 0.9 درصد افزایش یافته است.
    در این خصوص یک کارشناس مسکن اظهار کرد:براساس اعلام بانک مرکزی میانگین قیمت خانه بین 3 تا 8 میلیون تومان است. حال آن‌که هزینه ساخت بین یک تا 2 میلیون تومان است و مابقی این قیمت متعلق به سود سازندگان و قیمت زمین است و تا زمانی که این دو مولفه با شرایط اقتصادی کشور در تعادل قرار نگیرند نمی‌توان گفت قیمت مسکن به کف واقعی خود رسیده است.
    محمد عدالت‌خواه افزود: در گذشته با توجه به این‌که قیمت مسکن مرتب بالا می‌رفت و سود بیشتری نسبت به سایر بخش‌های اقتصاد داشت، عده‌ای به ساختمان‌سازی مشغول شدند و به سودهای کلان عادت کردند اما جامعه باید این عادت غلط را کنار بگذارد.
    وی تاکید کرد: اگر دولت به خاطر ایجاد اشتغال و رفع رکود مسکن مرتب بگوید قیمت‌ها به کف رسیده یا برخی تشکیلات قصد احتکار مسکن را دارند و بعدا تکذیب کنند قیمت مسکن هیچ‌گاه به کف واقعی خود نمی‌رسد.

    این کارشناس اقتصادی مسکن با بیان این‌که دولت اجازه بدهد بازار تعیین کند قیمت خانه به کف رسیده یا خیر، افزود: این راه حل درستی نیست که به بازار جو بدهیم بلکه قیمت مسکن، سود سازندگان و ارزش زمین باید منطقی شود. در آن صورت می‌توانیم بگوییم قیمت مسکن واقعی شده است.

    عدالت‌خواه خاطرنشان کرد: این‌که ملاکمان قیمت‌های گذشته باشد و نسبت به آن بگوییم قیمت مسکن ساکن شده منطقی نیست. کدام منطق می‌گوید اگر مدتی قیمت‌ها ثابت بود به کف رسیده است؟ این شایعات از نظر روانشناسی روی بازار اثر منفی دارد و به نفع مصرف‌کنندگان نیست بلکه به نفع مالکان است.
    بانک مرکزی در آمار و ارقام منتشره از بازار مسکن در مهرماه در تحلیلی اعلام کرده بررسی تغییرات قیمت مسکن در تهران در ماه‌های اخیر بیانگر آن است که علی رقم کاهش حجم معاملات نسبت به دوره مشابه سال قبل ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار برقرار است؛ بنابراین با توجه به اینکه قیمت مسکن در دو سال اخیر تغییر چندانی نداشته، وضعیت فعلی تا حدودی بیانگر کف قیمت مسکن در بازار تهران است. بر این اساس ماه‌های پیش رو، زمان مناسبی برای ورود خریداران مصرفی بازار مسکن ارزیابی می شود.

    بهترین دانش آن است که سودمند باشی

    نظر

    • ایرج سابق
      عضو فعال
      • Oct 2015
      • 7434

      #39692
      پاسخ : اخبار

      پیش بینی یک اقتصاددان:

      اوایل زمستان امسال رکود را پشت سر می گذاریم تا وارد مدار رشد شویم

      تهران - ایرنا - یک تحلیلگر مسایل اقتصادی گفت: من به اینکه اقتصاد ایران از اوایل زمستان امسال از رکود خارج شود، خوشبین هستم و فکر می کنم اوایل زمستان رکود را پشت سر می گذاریم تا وارد مدار رشد شویم و در سال 95 به رشد حداقل 3 تا 4 درصد و حتی 5 درصد نیز خواهیم رسید.


      لازم به ذکر است؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در سفر یک روزه به استان کرمان با ابراز امیدواری از حرکت رو به رشد اقتصاد کشور در سال 95 گفت: پیش بینی می کنم که سال 95 یکی از بهترین سال های رونق اقتصادی کشور باشد اما برای تحقق این امر باید مشکلات کوتاه مدت و گذرا را تحمل کنیم تا با تدابیر خوبی که دولت در این زمینه اندیشیده به اهداف مورد نظر دست یابیم.




      خواهیم دید که تا آخر امسال چطور نرخ سود بانکی کاهش خواهد یافت با دستور وِیژه ریس جمهور محترم !!!!!






      برای انتخابات ریاست جمهوری هر کاری میکنید که رای لازم را داشته باشید

      شاید برای بازار بورس هم سال بسیار خوبی باشه برای نشان داد ن رشد اقتصادی 5 درصدی !!!!


      بهترین دانش آن است که سودمند باشی

      نظر

      • Hessam
        عضو فعال
        • Aug 2012
        • 1240

        #39693
        پاسخ : اخبار

        پر رو ترین متهم ایرانی! (عکس)

        نظر

        • ایرج سابق
          عضو فعال
          • Oct 2015
          • 7434

          #39694
          پاسخ : اخبار

          تاریخ خبر: 11/08/1394 | ساعت: 11:38|


          ربیعی: دولت روحانی، دولت موفقیت است

          تهران - ایرنا - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دولت حجت الاسلام والمسلمین روحانی، دولت موفقیت است، دولت کارشناسی است :)و فرصت تاریخی برای ملت ایران است که در خرداد 92 به وی رای دادند.
          بهترین دانش آن است که سودمند باشی

          نظر

          • Hessam
            عضو فعال
            • Aug 2012
            • 1240

            #39695
            پاسخ : اخبار

            واردکنندگان خودرو با ارز دارو در آستانه محاکمه
            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
            با صدور کیفرخواست پرونده واردات خودرو با ارز دارو، شرکتهای واردکننده خودرو متخلف در یک قدمی محاکمه قرار گرفته‌اند.

            سال 1391 بود که مرضیه وحید دستجردی – وزیر وقت بهداشت و درمان – از تخلف صورت گرفته مبنی بر واردات خودرو با ارز دارو، پرده برداشت.

            این موضوع در چند سال اخیر مورد انتقاد کارشناسان مختلف از نمایندگان مجلس تا اساتید دانشگاه قرار داشت و منتقدان خواستار معرفی و برخورد با شرکتهایی بودند که با استفاده از ارز دارو، خودرو وارد کرده‌اند.

            این انتقادات ادامه داشت تا اینکه اعلام شد که پرونده واردات خودرو با ارز دارو در دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت در دست رسیدگی است و کیفرخواست آن نیز صادر شده است.

            از نظر حقوقی، کیفرخواست ادعانامه دادستان علیه متهم و تقاضای مجازات برای او است که پس از تحقیقات د‌ر د‌اد‌سرا صاد‌ر می‌شود‌ و د‌ر جلسه د‌اد‌گاه پس از قرائت کیفرخواست، متهم باید‌ نسبت به مواردی که د‌ر کیفرخواست بیان شد‌ه، از خود دفاع کند‌.

            بنابراین صدور کیفرخواست در این پرونده به این معنا است که ارتکاب جرم واردات خودرو با ارز دارو برای دادستان محرز شده و منجر به صدور کیفرخواست شده است.

            بنابراین با صدور کیفرخواست پرونده واردات خودرو با ارز دارو، شرکتهای واردکننده‌ای که ارز دارو را دستمایه سودجویی خود قرار داده‌اند، در یک قدمی محاکمه قرار گرفته‌اند و بر این اساس باید دادگاه این پرونده برگزار و حکم متهمان صادر شود.

            این در حالی است که منتقدان خواستار معرفی شرکتهای واردکننده‌ای که با ارز دارو خودرو وارد کرده‌اند، شده‌اند. اقدامی که در آینده می‌تواند صورت گیرد و با صدور حکم قطعی دادگاه، از نظر حقوقی امکان اعلام نام مجرمان این پرونده وجود خواهد داشت.

            قرار گرفتن پرونده واردات خودرو با ارز دارو در مراحل نهایی خود در حالی است که پیش از این برخی زمزمه‌ها حکایت از واردات یکی از برندهای چینی با استفاده از ارز دارو داشت، با این حال فرهاد احتشام‌زاد - رییس انجمن واردکنندگان خودرو - در گفت‌وگو با ایسنا واردات این خودرو با استفاده از ارز دارو را تکذیب کرده و البته نسبت به شرکت‌هایی که اقدام به واردات خودرو با ارز دارو کرده بودند نیز اظهار بی‌اطلاعی کرده بود.

            نظر

            • ایرج سابق
              عضو فعال
              • Oct 2015
              • 7434

              #39696
              پاسخ : اخبار


              94/08/11 - 10:15



              فارس گزارش می‌دهد
              وعده ۱۰۰ روزه به سال سوم رسید؛ دولت یازدهم بالاخره کی شروع به کار می‌کند؟
              نوبخت نماینده دولت، خرابی‌های سیل ایلام را بر سر دولت قبل آوار کرد و به تهران بازگشت و چند صد کیلومتر آن طرف‌تر، ابتکار رئیس سازمان محیط زیست نیز، وقتی با انتقاد از «باران اسیدی» در خوزستان مواجه شد، توجیه دست به نقدتری از ناکارآمدی دولت قبل نداشت.


              نوبخت سخنگوی دولت که برادر رئیس جمهور نیز وی را همراهی می کرد در انتهای سفرش تقصیر جاری شدن سیل در ایلام را نیز به گردن دولت قبل انداخت و به تهران بازگشت تا همانطور که وعده داده بوده گزارش بازدید خود از مناطق سیل زده را به هیات دولت بدهد.

              چند صد کیلومتر آنطرف تر در خوزستان نیز وضعیت بهتر از ایلام نیست؛ آنجا نیز باران اسیدی نفس های مردم را به شماره انداخته است و حدود هزاران خوزستانی را راهی بیمارستان کرد.در بحران آلودگی و بارش باران های اسیدی در خوزستان، معصومه ابتکار مسئولی بود در معرض پرسش قرار داشت؛ سوال مشخص از وی این بود که سازمان محیط زیست چه برنامه ای برای بهبود شرایط دارد.پاسخ ابتکار اما چیزی شبیه همان حرف های نوبخت در ایلام بود؛ همه چیز دوباره به اقدامات «دولت قبل» باز می گشت.
              دلیل دولتی ها برای پیرمردی که خانه اش را سیل برده و دختر بچه ای که نفس هایش در خوزستان به شماره افتاد شاید کمی سوال برانگیز باشد؛ آنها می پرسند، «تا کی قرار است همه مشکلات کشور به دولت قبل حواله شود؟»





              بهترین دانش آن است که سودمند باشی

              نظر

              • ایرج سابق
                عضو فعال
                • Oct 2015
                • 7434

                #39697
                پاسخ : اخبار

                دولت جدید کی قرار است «کار» خود را شروع کند?



                حسن روحانی با وعده داشتن برنامه ای 100 روزه برای حل مشکلات کشور وارد عرصه مدیریت کشور شد؛ وعده ای که به مرور مردان اقتصادی دولت، تحقق آن را به بعد از توافق هسته ای با کشورهای 5+1 و اخیراً به دو سال بعد از توافق حواله داده اند.این روزها اما دولتمردان یازدهم به عقیده بسیاری از کارشناسان و حتی خود مسئولان اقتصادی نه تنها در تحقق وعده های اقتصادی خود نظیر خروج از رکود توفیق چندانی بدست نیاورده بلکه در مقابل برخی ایرادات مدیریتی که منجر به خسارت برای مردم می شود، همه چیز اشکالات را به دولت قبل ارجاع می دهد.میزان و حجم شعارهای دولت یازدهم و انتقاد آنها از دولت قبل شاید در آغاز راه می توانست جامعه و حتی منتقدان را تا حدودی قانع کند، اما بعد از حدود دو سال نیم از آغاز به کار دولت یازدهم شاید این ادعا که «همه مشکلات مربوط به دولت گذشته است»برای افکار عمومی راضی کننده نباشد.حال جامعه منتظر است تا ببیند دولت یازدهم تا چه زمانی می خواهد مشکلاتی که با برنامه ریزی کوتاه مدت قابل حل است را به کم کاری دولت گذشته _ که قطعا مانند دیگر دولت های قبلی کم کاری ها و نقص های فراوانی در مدیریت کشور داشته _ بیندازد؟
                بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                نظر

                • ایرج سابق
                  عضو فعال
                  • Oct 2015
                  • 7434

                  #39698
                  پاسخ : اخبار

                  سبحانی در گفتگوی تفصیلی با مهر: http://www.mehrnews.com/news/2953096...A7%D9%84%D8%AA
                  بسته جدید اقتصادی دولت انتخاباتی است/وام خودرو به جای سهام عدالت





                  دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷

                  یک استاد دانشگاه، بسته جدید اقتصادی دولت را سیاسی و انتخاباتی توصیف کرد و گفت: دولت های گذشته هم از این دست کارها در زمان انتخابات می‌کردند، حالا یکی سود سهام عدالت می‌داد، اینها هم وام می دهند.خبرگزاری مهر- گروه سیاست: دولت یازدهم در شروع به کار خود سیاست مهار و خروج از رکود را همزمان مورد توجه قرار داد و با اعمال سیاست های پولی و مالی، تا حدودی توانست حجم نقدینگی را کنترل و تورم را مهار کند بطوریکه نرخ تورم از ۴۰ درصد در سال ۹۲ به حدود ۱۵ درصد در سال جاری رسید؛ اما با مهار تورم خروج از رکود تحقق نیافت بطوریکه چندی پیش ۴ وزیر اقتصادی دولت در نامه ای به رئیس جمهور در مورد بحران رکود هشدار دادند.
                  دولت که تمام امید خود را به دوران پسا برجام و رفع تحریم ها بسته بود، راه حل مشکلات خود را در خارج از کشور جستجو می کرد اما با نامه وزرا مجبور شد پیش از آنکه منتظر محصول توافق هسته ای بماند دست بکار شود و برای ایجاد حرکت در اقتصاد نسخه ای بپیچد تا اینکه رئیس جمهور در یک برنامه زنده تلویزیونی از بسته جدید اقتصادی دولت برای تحرک تقاضا و خروج از رکود رونمایی کرد. بسته ای که ۶ ماهه و برای دوران قبل از رفع تحریم هاست.
                  برای ارزیابی سیاست های اقتصادی دولت در دوران پسا برجام و بررسی بسته جدید اقتصادی دولت به سراغ حسن سبحانی نماینده فعال دوره‌های پنجم، ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی رفتیم. اقتصاددان آرامی که در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲، شعار انتخاباتی خود را اقتصاد بدون ربا همراه با قانون گرائی، حق جوئی و اخلاق مداری معرفی کرد، اگرچه امکان حضور در رقابت نهایی برای وی فراهم نشد.
                  سبحانی که از نظام پولی و بانکی کشور و بالا بودن نرخ سود بانکی دل پری داشت تاکید کرد که تا نظام بانکی سامان نیابد مشکلات اقتصادی حل نخواهد شد. وی با اشاره به سیاست اقتصادی دولت و اینکه تمام تمرکز خود را بر مسائل خارجی گذاشته است گفت: درست است که همه کارها را به امید حل تحریم‌ها گذاشتن، نمی‌تواند قابل دفاع باشد، اما من اعتقادم این است که نمی‌شود گفت اگر دولت به سیاست خارجی و جستجو کردن گره اقتصاد در خارج از کشور نمی‌پرداخت، در داخل کشور اقدامات و کارهای مهمتری می‌کرد.
                  این استاد دانشگاه، دولت یازدهم را ادامه دهنده سیاست دولت گذشته دانست و گفت: ممکن است این دولت به روش‌های رئیس دولت گذشته انتقاد داشته باشد، اما در عمل سیاست های آن دولت را اجرا می‌کند.
                  مشروح گفتگوی خبرگزاری مهر با حسن سبحانی بدین شرح است:دولت در این دوسال تمام امید خود را به توافق هسته‌ای بست و حتی تبلیغات انتخاباتی رئیس جمهور نیز بر همین مبنا بود؛ در نتیجه هرگونه نابسامانی از جمله مشکلات اقتصادی را به گردن تحریم ها انداخته و وعده رفع مشکلات را به دوران پسا تحریم موکول می دادند. حال مردم منتظرند ببینند چه معجزه‌ای آقای روحانی قرار است با این توافق هسته ای انجام دهد. فکر می‌کنید دولت با این برجام موفق می شود مشکلات اقتصادی را برطرف کند و اگر نتواند گشایشی حاصل کند، دولت در چه وضعی قرار خواهد گرفت؟
                  بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #39699
                    پاسخ : اخبار


                    مناظر ه د‌‌اغ د‌‌ر باره آن روز سرد‌‌





                    «نمی‌شود‌‌ نیرویی که کلت به کمر د‌‌ارد‌‌ فعال اقتصاد‌‌ی شود‌‌ بعد‌‌ بچه‌های شریف بیکار باشند‌‌.» که این سخنان اصغرزاد‌‌ه با تشویق بسیار د‌‌انشجویان مواجه شد‌‌.

                    عصر د‌‌یروز سالن آمفی تئا‌تر د‌‌انشگاه صنعتی شریف روزی شلوغ وپرهیاهو را ازسرگذراند‌‌. صاد‌‌ق زیباکلام و ابراهیم اصغرزاد‌‌ه هرد‌‌و پشت یک میز اما د‌‌رد‌‌و سوی آن نشستند‌‌ تا د‌‌ررابطه با موضوع ۱۳ آبان و اشغال سفارت آمریکاباهم مناظره کنند‌‌. بسیاری پیش از آغازجلسه شاید‌‌باور ند‌‌اشتند‌‌شاهد‌‌نشستی این چنین گرم باشند‌‌وبه باوربسیاری د‌‌وسوی این میزحد‌‌اقل د‌‌رزمان فعلی د‌‌ود‌‌انش آموخته سیاست می‌نشستند‌‌ که از نظرتفکر چند‌‌ان از هم د‌‌ورنبود‌‌ند‌‌.
                    سالن آمفی تئا‌تر بیش از ظرفیت موجود‌‌ وساعتی پیش از ورود‌‌ ابراهیم اصغرزاد‌‌ه و صاد‌‌ق زیباکلام مملو از جمعیت بود‌‌، تا آنجا که روی سن و پشت میز مناظره نیز د‌‌انشجویان مستقر شد‌‌ه بود‌‌ند‌‌. پس از پخش کلیپ افتتاحیه بود‌‌ که اصغرزاد‌‌ه و زیباکلام وارد‌‌ سالن شد‌‌ند‌‌. د‌‌رحالی که مراسم با کلیپ مشهور «سراومد‌‌ زمستون» آغازشد‌‌ه بود‌‌باپخش کلیپی از سخنان محسن میرد‌‌اماد‌‌ی و د‌‌یگر د‌‌انشجویان د‌‌رد‌‌اخل سفارت اد‌‌امه یافت.
                    تئوريسین تسخیر سفارت از ۱۳ آبان می‌گوید‌‌
                    د‌‌رابتد‌‌ای این نشست ابراهیم اصغرزاد‌‌ه بود‌‌که بحث را آغاز کرد‌‌. وی بابیان اینکه سوال سختی این روز‌ها مطرح است که اگر د‌‌وباره به د‌‌وران اشغال سفارت بازگرد‌‌یم این کار را خواهیم کرد‌‌یا خیر، سخنانش را آغاز کرد‌‌وگفت: «حواد‌‌ث تاریخی را باید‌‌د‌‌ر زمینه خود‌‌شان بررسی کرد‌‌. د‌‌رآن زمان، حتی د‌‌ر اروپاو آمریکا نیز جنبش د‌‌انشجویی د‌‌ر مقابل جنگ ویتنام مقاومت کرد‌‌ه بود‌‌.»
                    اصغرزاد‌‌ه اد‌‌امه د‌‌اد‌‌: «حمله به سفارت آمریکا قرار نبود‌‌ به یک تسویه حساب طولانی تبد‌‌یل شود‌‌وبعد‌‌ازحمایت امام ومرد‌‌م ماجرا طولانی شد‌‌.» اصغرزاد‌‌ه اما همچنان به سوال اصلی اشاره د‌‌اشت که آیا بار د‌‌یگر د‌‌ر شرایط تاریخی ۱۳ آبان ۱۳۵۸ راهی سفارت آمریکا می‌شد‌‌ند‌‌ یا خیر ،گفت: «اگر به زمان گذشته بازگرد‌‌م نمی‌توانم به این سوال د‌‌قیق پاسخ بد‌‌هم. من اکنون جزو کسانی هستم که اعتقاد‌‌ د‌‌ارم امکان رابطه با آمریکا وجود‌‌ د‌‌ارد‌‌و از سوی د‌‌یگر همچنان د‌‌ر مقابل هرنوع اشغالگری‌ای نیز می‌ایستم.» وی د‌‌ر اد‌‌امه نیز گفت: «ما از سفارت آمریکا طلبی د‌‌اشتیم که با گرفتن سفارت گویا بالاخره یک بالانسی بین ایران و آمریکا به وجود‌‌ آمد‌‌ و تقریبا د‌‌ر مباحث اخیر کنگره آمریکا هیچ اشاره‌ای به تسخیر سفارت آمریکا نشد‌‌ه است چون همه فهمید‌‌ه‌ایم که باید‌‌ گذشته را پشت سر بگذاریم.»
                    آمریکا ستیزی بود‌‌ یا نبود‌‌؟
                    نوبت به زیباکلام رسید‌‌ تا د‌‌ر این نشست سخنانش را آغاز کند‌‌ وی با این سوال شروع به سخنرانی کرد‌‌ که آیا آمریکاستیزی د‌‌ر اول انقلاب وجود‌‌ د‌‌اشت و بخشی از خواسته‌های مرد‌‌م ایران بود‌‌ یا خیر. زیباکلام د‌‌ر پاسخ به این پرسش گفت: «آمریکا ستیزی و مرگ بر آمریکا جزو اهد‌‌اف انقلاب نبود‌‌. اهد‌‌اف انقلاب ایران علیه د‌‌یکتاتوری بود‌‌ وتلاش برای د‌‌ستیابی به انتخابات آزاد‌‌ و نه آمریکاستیزی.»
                    زیباکلام د‌‌ر اد‌‌امه نیز گفت: «چرا سفارت آمریکا به اشغال د‌‌رآمد‌‌؟ چراآمریکا ستیزی از۱۳ آبان تبد‌‌یل به یک جریان اصلی انقلابی شد‌‌ طوری که د‌‌یگر اهد‌‌اف راتحت الشعاع خود‌‌ش قرار د‌‌اد‌‌؟ چرا اینقد‌‌ر د‌‌وام آورد‌‌ه این آمریکا ستیزی؟ شما می‌بینید‌‌بعد‌‌از توافق وین این موضوع مطرح می‌شود‌‌ که د‌‌شمنی باآمریکا سرجای خود‌‌ش هست. سوال آخر اینکه این آمریکا ستیزی چه تاثیراتی د‌‌اشته است؟ د‌‌رتاریخ معاصر ایران هیچ حرکتی به اند‌‌ازه آمریکاستیزی تیشه به ریشه منافع ملی ایران نزد‌‌ه است. من معتقد‌‌م آمریکا ستیزی ضررش از جنگ با روسیه هم بیشتر بود‌‌.» زیباکلام اد‌‌امه د‌‌اد‌‌: «آمریکا ستیزی باعث شد‌‌ عملا فلج شویم، برای روند‌‌ توسعه سیاسی فلج شد‌‌یم و همچنین د‌‌ر موضوعات د‌‌یگر. این آمریکا ستیزی بزرگ‌ترین عاملی بود‌‌ه که باعث تد‌‌اوم وضعیت قبل از انقلاب شد‌‌ه مثل انتخابات محد‌‌ود‌‌و.... راه برون رفت این نیست که بگوییم آمریکا ستیزی نباشد‌‌ این است که بگوییم چرا این اتفاق رخ د‌‌اد‌‌ه است.»

                    زیباکلام سخنانش را با اشاره به آنچه د‌‌ر این سال‌ها راجع به آمریکا گفته شد‌‌ه است اد‌‌امه د‌‌اد‌‌و گفت: «بخش عمد‌‌ه‌ای از آنچه د‌‌ر مورد‌‌ آمریکا گفته‌ایم د‌‌رست نبود‌‌ه و بخشی تحریف تاریخی بود‌‌ه است. یک بار بپرسیم این آمریکایی‌ها واقعا خنگ هستند‌‌ که می‌خواستند‌‌ د‌‌ر ۱۳ آبان ۵۸ کود‌‌تا کنند‌‌؟ وقتی شاه بود‌،‌ ارتش بود‌‌ چرا کود‌‌تا نکرد‌‌ند‌‌ بعد‌‌ش که همه چیز د‌‌رب و د‌‌اغان شد‌‌ می‌خواهند‌‌ کود‌‌تا کنند‌‌؟» زیباکلام با اشاره به اتفاقات طبس نیز گفت: «حمله نظامی طبس کجا حمله نظامی بود‌‌ که د‌‌و تا هواپیما آمد‌‌ند‌‌؟»
                    کود‌‌تای ۲۸ مرد‌‌اد‌‌، پاک ناشد‌‌نی
                    پس از این بخش از سخنان زیباکلام نوبت به اصغرزاد‌‌ه رسید‌‌ تا پاسخگو باشد‌‌. اصغرزاد‌‌ه با اشاره به اینکه حرف‌ها و سوالات آقای زیباکلام بسیار جد‌‌ی است اما جواب‌های من شاید‌‌ متفاوت باشد‌‌، گفت: «کود‌‌تای ۲۸ مرد‌‌اد‌‌ رانمی توانیم از تاریخ پاک کنیم. همپیمانی آمریکا با شاه باعث شد‌‌ ایران پایگاه سیاست‌های آن‌ها شود‌‌. آمریکای د‌‌یروز آمریکای امروز اوباما نیست.» وی سخنانش را این گونه اد‌‌امه د‌‌اد‌‌: «بعد‌‌ از انقلاب که گروه مسلح سفارت را گرفتند‌‌ امام به د‌‌کتر یزد‌‌ی و بهشتی گفت جمعیت مسلح را بیرون کنند‌‌، اما د‌‌ر د‌‌وران د‌‌ولت موقت ما معتقد‌‌ بود‌‌یم د‌‌ولت موقت ضعیف است. تصور ما این بود‌‌ که این‌ها تقصیر آمریکا ست. ورود‌‌ شاه به آمریکا را ما د‌‌لیل این گرفتیم که آمریکا د‌‌ر حال سازماند‌‌هی نیروهای
                    سلطنت طلب است.»
                    ابراهیم اصغرزاد‌‌ه همچنین بااشاره به ملاقات برژینسکی و بازرگان گفت: «ملاقات بازرگان با برژینسکی ما را تحریک کرد‌‌ و از سویی امام از وقتی وارد‌‌ انقلاب شد‌‌ گفت همه چیز زیر سر آمریکاست انقلاب از ابتد‌‌ای خلقتش با د‌‌ین اسلام ممزوج شد‌‌ه بود‌‌ ولی د‌‌ین اسلام د‌‌و تیپ روحانی د‌‌اشت. شیخ فضل ا... می‌گفت ازاد‌‌ی کلمه‌ای قبیحه است، وقتی به انقلاب رسید‌‌یم جریان اسلامی کنارمابود‌‌ که فلسفه خاصی د‌‌ر مورد‌‌ جمهوریت و قانون اساسی د‌‌اشت و حاضر نبود‌‌ این‌ها را بپذیرد‌‌. انقلاب اسلامی‌‌ همان اول د‌‌رمعرض سرقت قرار گرفت.» اصغرزاد‌‌ه د‌‌ر اد‌‌امه به گروه‌های سیاسی‌ای که د‌‌ر پی تسخیر سفارت آمریکا به وجود‌‌ آمد‌ند‌‌ اشاره کرد‌‌وگفت: «شاید‌‌ تسخیر باعث شد‌‌ که میانه رو‌ها سقوط کنند‌‌اما چپ اسلامی هم به وجود‌‌ آمد‌‌ که بعد‌‌‌ها اصلاح طلبان از د‌‌ل آن شکل گرفتند‌‌.» وی همچنین با اشاره به د‌‌ولت موقت نیز گفت: «به بازرگان و یزد‌‌ی احترام می‌گذارم. د‌‌ولت موقت روز قبل از استعفا می‌د‌‌انست عراق می‌خواهد‌‌ حمله کند‌‌اما تسخیر سفارت باعث شد‌‌عملیات نظامی به عقب افتد‌‌.» ماجرای افشاگری‌های پس از اشغال سفارت بخش د‌‌یگری از موارد‌‌مطرح شد‌‌ه بود‌‌و اصغرزاد‌‌ه د‌‌ر رابطه با آن گفت: «د‌‌ر مورد‌‌ افشاگری ما اشتباه کرد‌‌یم نباید‌‌ سیاسی می‌شد‌‌ ومن تقاضا می‌کنم از د‌‌ستگاه قضایی که آقای امیرانتظام د‌‌ر د‌‌اد‌‌گاه ازخود‌‌ش د‌‌فاع کند‌‌.» وی اد‌‌امه د‌‌اد‌‌: «ما به د‌‌ولت موقت اعتراض د‌‌اشتیم وما چپ بود‌‌یم، سوسیالیست بود‌‌یم به وزیر کشاورزی د‌‌ولت موقت اعتراض د‌‌اشتیم اگر د‌‌ولت موقت به قضیه پناهند‌‌گی شاه واکنش به موقع نشان می‌د‌‌اد‌‌ د‌‌انشجویان سفارت را نمی‌گرفتند‌‌.» اصغرزاد‌‌ه همچنین د‌‌ر بخشی از سخنانش نیز گفت: «اقد‌‌ام د‌‌انشجویان خط امام مربوط به زمان بی‌ثباتی بود‌‌ آن شرایط تمام شد‌‌. اقد‌‌ام حمله به سفارت انگلیس یا کفن پوشید‌‌ن و ریختن د‌‌ر خیابان تقلید‌‌ کاریکاتور گونه است. مملکت د‌‌ارای نظام مستقر با ثبات است. این واقعا زشت است د‌‌ر نظامی که قانون و ارکان با ثبات د‌‌ارد‌‌ عد‌‌ه‌ای به نام د‌‌لواپس د‌‌ائم د‌‌ر خیابان‌ها باشند‌‌.»
                    بازگشایی یک زخم تاریخی
                    پس از سخنان اصغرزاد‌‌ه، زیباکلام به ماجرای ۲۸ مرد‌‌اد‌‌ اشاره کرد‌‌وگفت: «صبح روز ۲۸مرد‌‌اد‌‌مرحوم د‌‌کترمصد‌‌ق، نخست‌وزیر بود‌‌، حد‌‌ود‌‌ ۲۰۰نفر جاوید‌‌ شاه می‌گفتند‌‌ ساعت ۱۰صبح آن چند‌‌ صد‌‌ نفرتبد‌‌یل به ۱۰، ۲۰، ۳۰ هزار نفرشد‌‌ند‌‌ و راد‌‌یو را گرفتند‌‌. ۶۰ سال است نپرسید‌‌یم که طرفد‌‌اران د‌‌کتر مصد‌‌ق از 8 صبح تا یک بعد‌ازظهر کجا بود‌‌ند‌‌؟ نگفتیم چه کسانی از پشت خنجر زد‌‌ند‌‌. انقلاب که شد‌‌ چند‌‌ تا ازکارخانه‌های شاه را خراب کرد‌‌یم؟ اگر می‌گوییم آمریکایی‌ها این‌ها را ساخته‌اند‌‌ چرا شماآن‌ها را خراب نکرد‌‌ید‌‌؟» وی اد‌‌امه د‌‌اد‌‌: «چه کسی می‌گوید‌‌ شاه کاره‌ای نبود‌‌ه است؟ تمام تصمیمات اصلی سال‌هاي ۳۲ تا ۵۷ توسط شاه گرفته می‌شد‌‌ه چه استد‌‌لالی است که همه کارهای شاه را می‌گوییم آمریکا گفته است؟ به نظر شما اگرآمریکا واقعا ازشاه حمایت می‌کرد‌‌اوسقوط می‌کرد‌‌؟ ارد‌‌شیر زاهد‌‌ی و سلطنت طلب‌ها اتفاقا معتقد‌ند‌‌ که آمریکا از شاه حمایت نکرد‌‌. د‌‌ر تمام د‌‌وران اول انقلاب اصلا آمریکا نمی‌د‌‌انست با انقلاب چه کند‌‌.»
                    زیباکلام د‌‌ر اد‌‌امه با اشاره به سخنان اصغرزاد‌‌ه د‌‌ر رابطه با د‌‌ید‌‌ار بازرگان و برژینسکی گفت: «بازرگان یک جمله د‌‌ر مورد‌‌ ملاقاتش با برژینسکی گفت؛ نه من هوید‌‌ا هستم و نه امام، شاه است که بخواهم اجازه بگیرم برای ملاقات با آمریکا.»
                    وی د‌‌ر اد‌‌امه افزود‌‌: «برژینسکی به بازرگان می‌گوید‌‌ ما انقلاب را به رسمیت می‌شناسیم و برنامه‌ای علیه انقلاب ند‌‌اریم د‌‌شمن مشترک ما شوروی است. علت ملاقات بازرگان و او این بود‌‌ که ما و آمریکا تعد‌‌اد‌‌ زیاد‌‌ی قرارد‌‌اد‌‌ نظامی و تسلیحات تهاجمی د‌‌اشتیم و حاضریم تد‌‌افعی‌ها را به شما بد‌‌هیم. ما وقتی که بازرگان آمد‌‌ تهران عین همین رفتار د‌‌ست د‌‌اد‌‌ن جان کری و ظریف را با بازرگان د‌‌ید‌‌یم و پس از آن بود‌‌ که آمریکا ستیزی ابزار نیرومند‌‌ی شد‌‌ د‌‌ر د‌‌ست جمهوری اسلامی که بد‌‌ون خورد‌‌ن برچسب ارتجاع د‌‌موکراسی را تعطیل کند‌‌. یک نفر را به من نشان د‌‌هید‌‌ که آمریکا ستیز باشد‌‌ و نگران بسته شد‌‌ن روزنامه‌ها هم باشد‌‌.» زیباکلام د‌‌ر اد‌‌امه با اشاره به اتفاقات زمان اشغال سفارت نیز گفت: «نگاه کنید‌‌ به اعلامیه‌های آقای اصغرزاد‌‌ه و د‌‌وستان د‌‌ر هنگام تسخیر سفارت، اصلا د‌‌غد‌‌غه آزاد‌‌ی و مطبوعات آزاد‌ را‌ ند‌‌اشتند‌‌ فقط می‌خواستند‌‌ روی مارکسیست‌ها را کم کنند‌‌. د‌‌ر مورد‌‌ گروگان‌ها نیز وقتی گروگان‌ها د‌‌یگر فاید‌‌ه‌ای برای جمهوری اسلامی ند‌‌اشتند‌آن‌ها را آزاد‌‌ کرد‌‌ند‌‌ هیچ محاکمه‌ای هم صورت نگرفت.»
                    زیباکلام د‌‌ر اد‌‌امه سخنانش و د‌‌ر گریزی به موضوعات روز افزود‌‌: «من برجام را آغاز پایان مرگ بر آمریکا می‌د‌‌انم. همین د‌‌و، سه روز پیش ظریف نه د‌‌ر مورد‌‌ مسائل هسته‌ای بلکه د‌‌ر مورد‌‌ سوریه با کری حرف زد‌‌ این آغازی است بر پایان مرگ بر آمریکا.»
                    زیباکلام د‌‌راد‌‌امه گفت: نسل د‌‌هه ۶۰و نسل ما وقتی بهمن آمریکاستیزی به راه افتاد‌‌ همه با آن بود‌‌یم و با آن موج همراه شد‌‌یم به غیر از مرحوم بازرگان که کنار ایستاد‌‌ و حالا نسل فعلی آگاه و پخته شد‌‌ه است. نسل ما فکر می‌کرد‌‌ اگر شاه نباشد‌‌ گلستان می‌شود‌، اما نسل ما ساد‌‌ه انگار بود‌‌و نسل امروز هشیار شد‌‌ه است. فروش آمریکاستیزی امروز د‌‌شوار شد‌‌ه است.» زیباکلام افزود‌‌: «برجام قرار نبود‌‌ه چیزخاصی را حل کند‌‌ اقتصاد‌‌ ناکارآمد‌‌ د‌‌ولتی و فساد‌‌ش باعث می‌شود‌‌ چیز زیاد‌‌ی عوض نشود‌‌.»
                    اصغرزاد‌‌ه د‌‌ر این بخش گفت که با این سخنان زیباکلام موافق است و افزود‌‌: «اما فساد‌‌ فقط اقتصاد‌‌ی نیست.»
                    اصغرزاد‌‌ه د‌‌ر اد‌‌امه افزود‌‌: «نمی‌شود‌‌ نیرویی که کلت به کمر د‌‌ارد‌‌ فعال اقتصاد‌‌ی شود‌‌ بعد‌‌ بچه‌های شریف بیکار باشند‌‌.» که این سخنان اصغرزاد‌‌ه با تشویق بسیار د‌‌انشجویان مواجه شد‌‌.
                    اصغرزاد‌‌ه همچنین د‌‌ر این بخش بار د‌یگر به موضوع افشای اسناد‌‌ اشاره کرد‌‌ و گفت: «منتشر کرد‌‌ن گزینشی اسناد‌‌ اشتباه ما بود‌‌. مخصوصاشهید‌‌بهشتی. البته این اسناد‌‌ مثبت بود‌‌ند‌‌. اسناد‌‌ی که منتشر شد‌‌ کد‌‌ اطلاعاتی د‌‌اشتند‌‌. برای روزنامه جمهوری اسلامی هم که مهند‌‌س میر حسین موسوی سرد‌‌بیرش بود‌‌ ما منتشر کرد‌‌یم چون مثبت بود‌‌وروزنامه جمهوری اسلامی د‌‌ر آن زمان زیرفشار بود‌‌.»
                    د‌‌ر اد‌‌امه این نشست جلسه پرسش و پاسخ با د‌‌انشجویان برگزار شد‌‌ و د‌‌کتر زیباکلام و مهند‌‌س اصغرزاد‌‌ه به سوالات د‌‌انشجویان پاسخ گفتند‌‌

                    قانون/
                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • majid664
                      ستاره‌دار (۴)
                      • Oct 2011
                      • 1052

                      #39700
                      پاسخ : اخبار

                      /یک لحظه مکث/
                      ابتکار برای بقا دست به دامن حامیانش شد + سند

                      در پی انتشار اسنادی از سوء مدیریت ابتکار در سازمان محیط زیست، برخی حامیان وی اقدام به جمع‌آوری امضا برای دادخواست، خطاب به رئیس جمهور کرده‌اند.
                      خبرگزاری فارس: ابتکار برای بقا دست به دامن حامیانش شد + سند

                      خبرگزاری فارس - گروه جامعه: حامیان و هم‌فکران سیاسی معصومه ابتکار، رئیس سازمان محیط زیست بنا به اعلام خودشان، پتیشنی را راه‌اندازی کرده‌اند که آدرس اینترنتی آن را برای امضا در پورتال رسمی سازمان محیط زیست قرار داده‌اند.

                      پتیشن یا دادخواستی خطاب به رئیس جمهور که تاکنون تنها 88 نفر آن را امضا کرده‌اند و هویت تعدادی از امضاکنندگان اصلاً مشخص نیست.

                      این در حالیست که 600 سازمان مردم‌نهاد زیست محیطی وجود دارد که کافی بود مؤسس هر کدام از این سازمانها اعلام حمایت از عملکرد فعلی ابتکار می‌کردند و حداقل 600 امضا جمع می‌شد!

                      متوسل شدن به این روش‌ها برای بقا در ریاست یک سازمان در حالی‌که صورت خوشی در انتصابات و برکناری‌ها ندارد اما ابتکار به جای اعلام برائت از این روشی که به کار گرفته شده، با انتشار خبری حتی آدرس جمع‌آوری این امضاها را هم اعلام کرده است.
                      متن این پتیشن یا دادخواست به رئیس جمهور به این شرح است:

                      "جناب آقای دکتر حسن روحانی

                      ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

                      با سلام و آرزوی توفیق

                      احتراما، ما جمعی از فعالان، متخصصان و کارشناسان محیط زیست، ضمن قدردانی از انتخاب شایسته شما در خصوص ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، سرکار خانم دکتر معصومه ابتکار، به استحضار می رسانیم مشکلات معیشتی، حقوقی و رفاهی کارمندان و کارشناسان و محیط بانان آن سازمان و ادارات حفاظت محیط زیست در سراسر کشور و در راستای بهبود حفاظت و حراست از محیط زیست ایران، نیازمند توجه و رسیدگی بیش از پیش می باشد.

                      همانطور که مستحضر هستید وضعیت منابع و محیط های طبیعی، گونه های ارزشمند حیات وحش این مرز و بوم و سایر موضوعات محیط زیست، طی سالهای اخیر با چالشهای فراوانی روبرو بوده است و ساماندهی این موضوعات نیازمند اقتدار و شرایط پایدار تری در سازمان حفاظت محیط زیست می باشد. درخواست ما از محضر محترم جنابعالی آن است که از سیاسی شدن درخواستها، انتقادات، مباحث تخصصی و انتظارات خانواده محیط زیست ایران از سازمان متولی، جلوگیری فرمایید.

                      ما، امضا کنندگان این نامه، بر این باوریم که عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست طی دو سال گذشته به طور کلی مثبت بوده و روند رو به بهبودی را طی می نماید. جا به جایی و تغییرات مدیریتی در سطح ریاست سازمان و در شرایط کنونی، تحول بزرگی را در اقدامات در دست انجام آن سازمان در سطوح مختلف و در سراسر کشور ایجاد نموده و سبب متوقف شدن اقدامات مثبت در حال انجام و اتلاف زمان بیش از پیش می گردد که این امر می تواند آسیب جدی به پیکر نحیف محیط زیست ایران وارد نماید. بر این اساس، تقاضای ما از مجموعه دولت آن است که ضمن حمایت از ریاست کنونی سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان تحت مدیریت ایشان، جهت رفع مشکلات کارمندان و بهبود شرایط محیط زیست کشور، یاری و همکاری نمایند. بدیهی است با توجه به ماهیت تخصصی سازمان حفاظت محیط زیست، انتظار می رود متخصصین در رشته های مربوطه بتوانند نظرات و انتقادات خود را به این سازمان صرفا جهت بهبود عملکرد آن و بدون نگرانی از انحراف نقدهای مطروحه و بهره برداریهای سیاسی از موضوعات، ابراز نمایند. همچنین، حقوق کارکنان آن سازمان به منظور اعلام خواسته های صنفی و بیان انتقادات و نظرات خود در فضایی مناسب محفوظ باشد. از توجه و حمایت شما سپاسگزاریم."
                      آن ها که به گوششان بیش از چشمشان اعتماد میکنند یک چیز بزرگ را از دست میدهند و آنهم حقیقت است.
                      وقتی خودت را هم صدا با اکثریت دیدی، وقت آن است که بنشینی و عمیقا فکر کنی.

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35715

                        #39701
                        پاسخ : اخبار

                        عضو هیات علمی دانشگاه علامه:
                        دولت برای خروج از رکود راه را اشتباه رفته

                        یوسفی کاهش تورم تولیدکننده صنعت و معدن را علامتی از گسترش رکود تورمی در کشور دانست و افزود: این نشان می‌دهد که رکود از سمت کالاهای مصرفی به کالاهای سرمایه‌ای نیز انتقال یافته است

                        به گزارش نسیم ایسنا نوشت: عضو هیات علمی دانشگاه علامه کاهش تورم تولیدکننده بخش صنعت و معدن را نشانه‌ای از عمیق‌تر شدن رکود تورمی در اقتصاد کشور دانست و گفت: بر اساس یافته‌های علم اقتصاد، کاهش تورم باید موجب افزایش قدرت خرید مردم شود در صورتی که با وجود کاهش تورم قدرت خرید مردم پایین آمده که باید تحریک شود.

                        محمدقلی یوسفی با اشاره به وضعیت دیرینه رکود تورمی در اقتصاد ایران، اظهار کرد: این وضعیت موجب شده است که قدرت خرید مردم کم باشد. بنابراین تاکنون تقاضا در بخش کالاهای مصرفی پایین بود، اما کاهش شدید شاخص قیمت بهای تولیدکننده نشان می‌دهد که کمبود تقاضا از کالاهای مصرفی به سمت کالاهای واسطه‌ای یا همان تولیدی سوق پیدا کرده است.

                        وی با تاکید بر اینکه در شرایط رکود تورمی کاهش تولید امری طبیعی است، عنوان کرد: این موضوع در کمبود منابع داخلی ریشه دارد. در حال حاضر باید سیاست‌ها برای برون‌رفت از رکود متمرکز باشد. اما به نظر می‌رسد دولت برای خروج از رکود به غلط به راه دیگری رفته است.

                        این کارشناس اقتصادی با تاکید بر یافته‌های علم اقتصاد مبنی بر اینکه کاهش تورم باید به افزایش قدرت خرید مردم منجر شود، خاطرنشان کرد: بنابراین در اقتصاد ایران نیز که طی چندین دوره تورم کاسته شده است طبیعتا باید قدرت خرید مردم بالا رفته باشد. اما سیاستگذاران همچنان بر طبل کاهش تقاضا و قدرت خرید می‌کوبند و بر این اساس سیاستگذاری می‌کنند.

                        وی افزایش تعداد مناطق آزاد و افزایش میزان واردات کالاهای مصرفی را یکی از عوامل کاهش تقاضا برای تولیدات داخلی دانست و گفت: در حالیکه دولت مناطق آزاد را افزایش داده دیده می‌شود که مردم ساکن این مناطق تمایل زیادی به خرید کالاهای خارجی دارند. بنابراین قدرت خرید مردم کاسته نشده بلکه به سمت خرید کالای وارداتی رفته‌ است.

                        یوسفی کاهش تورم تولیدکننده صنعت و معدن را علامتی از گسترش رکود تورمی در کشور دانست و افزود: این نشان می‌دهد که رکود از سمت کالاهای مصرفی به کالاهای سرمایه‌ای نیز انتقال یافته و در واقع همچون سرطان در اقتصاد ایران گسترش پیدا کرده است.

                        وی درباره اینکه کاهش شاخص بهای تولیدکننده چقدر می‌تواند تحت تاثیر شرایط پساتحریم باشد، تصریح کرد: باید توجه داشته باشیم که هنوز تحریم‌ها برداشته نشده تا بخواهد اثری در بهای تولیدکننده داشته باشد. حتی اگر تحریم‌ها نیز برداشته شود نمی‌توان انتظار تاثیر زیادی را در قیمت تولیدکننده داشت.

                        نظر

                        • negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35715

                          #39702
                          پاسخ : اخبار

                          معوقات بانکی ۳۵۰ هزار میلیارد تومان شد

                          گزارش‌نویس این روزنامه حامی دولت می‌نویسد: معوق شدن حداقل ۳۲ درصد تسهیلات بانکی گویای ورشکسته بودن چندین بانک است که اگر هنوز به ورشکستی نرسیده‌اند با قرص و مُسکن‌های شدید سرپا هستند

                          به گزارش نسیم روزنامه جهان صنعت درباره مشکلات بانک‌ها گزارش داده و نوشته است: در شرایطی که بانک‌ها بیش از هر زمان دیگری به یک منجی نیاز دارند، دولت، نظام بانکی را به عنوان نجات‌دهنده اقتصادی در نظر گرفته است.

                          دولت روحانی برای بیرون آمدن از رکود، امید خود را به بانک‌ها بسته و این در حالی است که بانک‌ها خود در باتلاقی دست و پا می‌زنند که خروج از آن به این سادگی میسر نیست.

                          هرگاه مسوولان اقتصادی مانند وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی از دستاوردهایی که دولت به ارمغان آورده صحبت می‌کنند، به رقم بالای تسهیلات ارایه شده توسط بانک‌ها نیز اشاره می‌کنند؛ رقمی که سال گذشته نزدیک 342 هزار میلیارد تومان بود.

                          در حالی که همیشه قصد مسوولان بالاتر بردن میزان تسهیلات بانک‌هاست و وعده‌های بر این مبنی می‌دهند، خود این تسهیلات حبابی بیش نیست. به طوری که بیش از 75 درصد تسهیلاتی که سال گذشته بانک‌ها ارایه دادند، یعنی بالغ بر 256 هزار میلیارد تومان صرفا تمدید تسهیلات قبلی به دلیل عدم امکان بازپرداخت مشتریان بود.

                          به طور معقول عدم بازپرداخت وام و تمدید آن برای مشتری حاکی از ناتوانی در پرداخت است که با توجه به سود بالای تسهیلات و همچنین رکودی که در اقتصاد وجود دارد، امر دور از انتظاری نیست؛ در عین حال بانک نیز راه چاره‌ای جز تمدید این تسهیلات ندارد چراکه پیگیری از طریق قانون هم پول بانک را برنخواهد گرداند.

                          با این اوصاف از این چرخه معیوب نتیجه‌ای جز فرورفتن اقتصاد در بحران نمی‌توان گرفت، گرچه این پرسش پیش می‌آید که پس نقدینگی افزوده شده به کشور صرف چه مواردی می‌شود که نه مردم نه بانک‌ها هیچ‌یک در شرایط مساعدی به سر نمی‌برند؟ همچنین اگر تا کنون تقویت سیستم‌های انضباط پولی و مالی توسط بانک مرکزی یکی از عوامل موثر در کاهش تورم بوده، پس چرا انضباط و نظارت صحیحی روی عملکرد بانک‌ها وجود ندارد؟...

                          در بسته اقتصادی روحانی اساس و پایه سیاست‌هایی که جهت برون‌رفت از رکود تنظیم شده روی دوش بانک‌ها قرار دارد، آن هم در شرایطی که خود بانک‌ها نیاز به ظهور یک منجی دارند تا آنها را از وضعیتی که در آن قرار گرفته‌اند، نجات دهد.

                          براساس این گزارش، با توجه به اینکه 75 درصد تسهیلات اعطایی بانک‌‌ها در سال گذشته تمدید تسهیلات قبلی به دلیل عدم امکان بازپرداخت توسط مشتریان بوده، عملا مطالبات معوق شبکه بانکی بسیار فراتر از رقم 94 هزار میلیارد تومان اعلام شده است.

                          شاید تعبیر تاکسی فرسوده با نرخ کرایه بالا برای توصیف حال و روز نظام بانکی ایران نامناسب نباشد وقتی می‌شنویم اعطای 75 درصد از 342 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی در سال گذشته در قالب تمدید تسهیلات قبلی با نرخ‌های سود جدید (بالای 24 درصد) بوده و در عمل بانک‌ها در یک سال توان تجهیز 86 هزار میلیارد تومان منابع را داشته‌اند...

                          اگر 256 هزار میلیارد تومان تسهیلات تمدید شده در سال گذشته تمدید نمی‌شد، حجم مطالبات معوق در شبکه بانکی به 350 هزار میلیارد تومان می‌رسید که با توجه به حجم 673 هزار میلیارد تومانی مانده تسهیلات اعطایی در پایان سال گذشته، نسبت تسهیلات اعطایی به مطالبات معوق 52 درصد بالغ می‌شد. اما اگر با اغماض و خوش‌بینانه فرض کنیم نیمی تسهیلات تمدید شده به دلیل عدم امکان بازپرداخت توسط مشتری بوده است، در صورت تمدید نشدن، حجم مطالبات معوق شبکه بانکی به 222 هزار میلیارد تومان و نسبت مانده تسهیلات به مطالبات معوق به 32 درصد می‌رسید.

                          حتی قبول فرض دوم هم تایید دیدگاه وجود بحران در شبکه بانکی است. معوق شدن حداقل 32 درصد تسهیلات بانکی گویای ورشکسته بودن چندین بانک است که اگر هنوز به ورشکستی نرسیده‌اند با قرص و مُسکن‌های شدید سرپا هستند.

                          نظر

                          • خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

                            #39703
                            پاسخ : اخبار

                            آیت الله محسن غرویان:


                            سخنانم در مورد سید حسن خمینی، باعث وحشت افرادی شده که حتی از شنیدن نام خمینی هراس دارند/ تا جایی که اطلاع دارم، حلقه پرتو ربطی به آقای مصباح ندارند؛ ایشان استاد بنده بوده و هستند





                            البته نکات انتقادی که از خود آقای مصباح یاد گرفته ایم گاهی مطرح میکنیم بنابراین این مسائل مربوط به اقدامات افرادی که به حلقه پرتو معروف هستند بوده که این ها اقلیتی هستند که نظریات و رفتارهای افراطی خودشان را تحت پوشش موسسه امام خمینی صورت می دهند.
                            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                            سخنانم در مورد سید حسن خمینی، باعث وحشت افرادی شده که حتی از شنیدن نام خمینی هراس دارند/ تا جایی که اطلاع دارم، حلقه پرتو ربطی به آقای مصباح ندارند؛ ایشان استاد بنده بوده و هستند
                            آیت الله محسن غرویان در واکنش به جنجال های اخیر درمورد گفتگوی اخیرش با «انتخاب» و واکنش متقابل برخی افراد «حلقه پرتو»، متنی برای «انتخاب» ارسال کرده که در ادامه می آید:

                            با توجه به واکنش های اخیر در رابطه با سخنان اینجانب درخصوص موسسه امام خمینی عده ای اقدام به دروغ پراکنی و مغالطه کاری نمودند که لازم است چند نکته را یاد آور شوم.

                            1-مطالبی که من در خصوص کاندیداتوری آیت الله سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان مطرح کردم باعث عصبانیت و وحشت برخی افرادی که حتی از شنیدن نام خمینی هراس دارند و آقای سید حسن خمینی را با نام مصطفوی در سایت ها خطاب می کنند، شده است. قطعاً دفاع بنده از اندیشه های امام خمینی و مقام معظم رهبری باعث خشم عده ای از تندرو ها شده است.

                            2- در خصوص امام خمینی و حلقه پرتو لازم به ذکر است این دسته افراد تا آنجا که من اطلاع دارم ربطی به آقای مصباح ندارند. ایشان استاد بنده بوده و هستند و احترامشان از هر حیث بر من لازم است. البته نکات انتقادی که از خود ایشان یاد گرفته ایم گاهی مطرح می کنیم، بنابراین این مسائل مربوط به اقدامات افرادی که به حلقه پرتو معروف هستند بوده که این ها اقلیتی هستند که نظریات و رفتارهای افراطی خودشان را تحت پوشش موسسه امام خمینی صورت می دهند.

                            3-برخی از عناصر وابسته به حلقه پرتو اقدام مغالطه کاری کرده و مسائل را به مقام معظم رهبری ربط می دهند. همگان از اقدامات تندروها در مقوله برجام و تلاش های شان در جهت تخریب دیپلمات های مورد تأیید رهبری، آگاهند. این موضوع نشان دهنده آن است که این افراد درست در مقابل فرمایشات رهبری حرکت کردند که نمونه بارز آن تمجید مقام معظم رهبری از آقای دکتر ظریف بوده که ایشان فردی بسیار متدین و تیم مذاکره کننده تیم بسیار موفقی بوده است .این در حالی است که افراطیون در مجلس و بیرون آن کاملا در برابر تیم مذاکره کننده موضع گیری کردند و به حمدالله شکست خوردند. شایان ذکر است که بنده مقام معظم رهبری را در حال حاضر اصلح ترین شخص برای هدایت جامعه می دانم و ارادت ما نسبت به مقام معظم رهبری از پیش هم وجود داشته است، ایشان ولی فقیه هستند و اطاعت از ایشان بر همه ما لازم است و حرف اول را در مسائل سیاسی و اجتماعی ایشان می زنند.

                            4-در کشور ما شورای نگهبان از داوطلبین امتحان کتبی و شفاهی میگیرد وعناوین اجتهاد وآیت الله ملاک دارد و کسانی که در این امتحانات شرکت کرده و موفق می شوند بدیهی است که عناوین مذکور در مورد آنها به کار می رود لذا غیر از شورای نگهبان کسی حق ندارد در خصوص این عناوین ومراتب علمی اشخاص قضاوت نماید. اگر عناوینی در مورد بنده و یا دیگران بکار می رود بر اساس امتحاناتی است که در شورای نگهبان در سال های گذشته داده ایم و نیازی به تأیید و یا رد زید و عمر نداریم . به هر حال ملاک شورای نگهبان و نتیجه امتحانات اخذ شده، است.
                            زندگی بدون تحریم سلام....

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #39704
                              پاسخ : اخبار


                              اروپایی ها، آزادسازی تجهیزات بلوكه شده ایران را آغاز کردند






                              پیشخوان روزنامه دنیای اقتصاد ۱۳۹۴/۰۸/۱۱ ۱۱:۴۲:۳۲ بازدید: 426 بار کد خبر: DEN-955330

                              مدیر طرح های شركت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به آزادسازی تدریجی تجهیزات بلوكه شده صنعت پتروشیمی ایران در ماه های اخیر، گفت: شركت های ایتالیایی و آلمانی در آزادسازی تجهیزات توقیف شده ایران همكاری کردند و توانستیم تجهیزات تعدادی از پروژه ها را تحویل بگیریم.
                              مرضیه شاهدایی روز دوشنبه درگفت و گو با ایرنا، در خصوص آزادسازی تجهیزات صنعت پتروشیمی که توسط شركت های خارجی به بهانه تحریم، توقیف شده بودند، اظهار داشت: پس از تشدید تحریم ها، برخی از تجهیزات خریداری شده برای طرح های پتروشیمی ایران، در مبدا توقیف شده و فروشندگان از واگذاری آن به ایران خودداری می کردند.
                              مدیر طرح های شركت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: اما در دو ماه گذشته که مذاكرات با 1+5 به مراحل پایانی خود نزدیک شده و شركت های خارجی مطمئن شده بودند که ایران و 1+5 به توافق خواهند رسید، آزادسازی تجهیزات را شروع کردند.
                              وی با بیان اینكه در مراحل پایانی مذاكرات هسته ای، تعامل این شركت ها با ایران بهتر شده بود، اضافه کرد: در ماه های اخیر برخی تجهیزات توقیف شده، دوباره آزاد شدند و حتی برخی از این تجهیزات در حال حاضر در پروژه ها نصب نیز شده اند.
                              وی در خصوص آزادسازی تجهیزات صنعت پتروشیمی توسط شركت زیمنس نیز گفت: این شركت تعدادی از توربو کمپرسورها که توقیف شده بود را آزاد کرده است.
                              مدیر طرح های شركت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با وجود قطع همكاری با ایران، توانستیم تجهیزات را تامین کنیم.
                              شاهدایی گفت: سایر شركت های ایتالیایی و آلمانی نیز در آزادسازی تجهیزات توقیف شده ایران همكاری کردند و ما توانستیم تجهیزات تعدادی از پروژه ها را تحویل بگیریم.
                              شركت هایی که برای تامین تجهیزات مورد نیاز بخش های مختلف صنعت نفت و پتروشیمی با ایران قرارداد امضا کرده بودند، با تشدید تحریم ها از اجرای تعهدات خود سرباز زدند.
                              همگامی شركت های خارجی و به ویژه اروپایی با روند تحریم ها به گونه ای بود که گفته می شود برخی شركت ها، حتی کشتی هایی که تجهیزات خریداری شده توسط ایران را بارگیری کرده بودند به بنادر بازگردانده و تجهیزات را توقیف کردند.
                              توقیف تجهیزات صنعت نفت و پتروشیمی باعث شده بودند که بسیاری از پروژه های بزرگ کشور، به حالت نیمه کاره رها شوند. بسیاری از این تجهیزات به دلیل فناوری بالا، امكان تولید در داخل کشور را نداشتند.
                              اما با پیشرفت مذاكرات هسته ای در سایه تدبیر دولت و دستیابی به توافق برجام، شركت های بزرگ دنیا، شروع به مذاكره با ایران کرده و حتی آزاد سازی تجهیزات بلوكه شده را نیز آغاز کرده اند

                              Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3qKbpK46R
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35715

                                #39705
                                پاسخ : اخبار

                                عکس نوشته؛ جیب دولت خالی ! سفرهای خارجی در حد عالی !

                                به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از با مهرستان، در حالی که مردم منتظر بودند تا با برداشته شدن تحریم‌ها وضعیت اقتصادی کشور بهبود پیدا کند، در حال حاضر مقدمات سفر های خارج از کشور برای همسران وزرا و برخی از مسئولین فراهم شده و از این امکان به خوبی بهره می برند.


                                نظر

                                در حال کار...
                                X