اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

پاسخ : اخبار

بانک اروپا و ایران فعالیت خود را از سر گرفت

پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی ان تی وی (n-tv ) آلمان خبر داد که نخستین بانک این کشور فعالیت خود با ایران را از سر گرفت.
    این شبکه تلویزیونی گزارش داد: بانک تجاری اروپا و ایران واقع در هامبورگ در پی اجرای برجام و عادی شدن روابط ایران با کشورهای اروپایی فعالیت های خود از جمله نقل و انتقال پولی و پرداخت با ایران را از سر گرفته است.

به گزارش ایرنا این گزارش حاکی است: بانک تجاری اروپا و ایران فعالیت های خود را از روز سه شنبه هفته گذشته آغاز کرده است. این بانک که مجوز بانکی از آلمان دارد ، از پنج سال پیش در لیست تحریم بانکی آلمان قرار گرفته و دارایی های آن مسدود شده بود. از اواسط ماه فوریه این بانک دوباره به سیستم سویفت متصل شده و فعالیت های خود را شروع کرده است.

این شبکه تلویزیونی در همین رابطه همچنین افزود: «زیگمار گابریل» وزیر اقتصاد آلمان نیز اخیراً کوشش های خود را برای قانع کردن بانک ها و موسسات مالی آلمان برای از سرگیری فعالیت خود در ایران تشدید کرده و «ماتیاس ماخنیگ» معاون خود را برای مذاکره به دیدار نمایندگان بانک های این کشور فرستاده است.

در این رابطه معاون وزیر اقتصاد آلمان آخر این هفته در یک کنفرانس اقتصادی و مالی در تهران ، شرکت خواهد کرد.

زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

ظریف:

وقتی اوباما گفت «امیدوار است دست دادن موجب دردسر برای شما نشود»، من گفتم «به هیچ وجه» / درست می‌گفت و من اشتباه می‌کردم

وزیر امور خارجه کشورمان در گفتگویی درباره رویارویی اش با رئیس‌جمهور آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: اوباما گفت "امیدوارم دست دادن برای شما دردسر نشود".

به گزارش انتخاب، محمدجواد ظریف در مصاحبه با اعتماد در خصوص لحظه دیدار کوتاهش با رئیس جمهور آمریکا در سازمان ملل می‌گوید: در سازمان ملل هنگام برگزاری جلسات مجمع عمومی تدابیر امنیتی شدیدی رعایت می‌شود. راه ورودی تقریباً کمتر از یک متر و نیم وجود دارد که سران و وزرا از این ورودی تردد می‌کنند. پشت آن ورودی، هال بزرگی است که همه در آن حضور دارند و یک سوی این ورودی هم مجمع عمومی است. زمانی که سخنرانی آقای روحانی تمام شد من برای خارج شدن از سالن مهیا می‌شدم. دكتر روحانی پس از اتمام سخنرانی از همان درب پشتی خارج شده بودند و من خیال می‌کردم که ایشان با اتمام سخنرانی رفته‌اند.

پس از سخنرانی ایشان من چند دقیقه‌ای نشستم چرا که در ملاحظات امنیتی که آمریکایی‌ها دارند اسكورت من مجزا است و باید با اسكورت مجزایی از سالن خارج بشوم. مسئولیت اسكورت رئیس جمهور با وزارت خزانه داری یا سرویس مخفی که بخشی از خزانه داری است و اسكورت وزیر امور خارجه با وزارت امور خارجه آمریکاست، به همین دلیل من نشستم تا رئیس جمهور خارج شوند اما آقای دكتر روحانی زمانی که از سالن خارج می‌شوند با رئیس جمهور ونزوئلا روبه‌رو می‌شوند و رئیس جمهور ونزوئلا ایشان را برای گفت‌وگویی به کناری برده بود. من با فاصله دو تا سه دقیقه که قصد خارج شدن از سالن مجمع را داشتم ناگهان دیدم که آقای کری و اوباما از همان ورودی وارد شدند، در واقع ما سینه به سینه هم شدیم.

ظریف در ادامه توصیف لحظه رویارویی با رئیس جمهور آمریکا می‌گوید: آقای کری، ایشان را به من معرفی کردند و من هم با آقای اوباما دست دادم. نخستین چیزی که به من گفت این بود که "امیدوارم این دست دادن و رویارویی برای شما در ایران دردسر نشود". من هم پاسخ دادم: "به هیچ وجه". در آن مقطع من نباید اجازه می‌دادم که رئیس یک کشور خارجی گمان کند برای من با این حركت در داخل کشور خودم مشكلاتی ایجاد خواهد شد. البته برخی حوادث بعدی در ایران نشان داد که ایشان درست می‌گفتند و من اشتباه می‌کردم.

وی افزود: در آن چند دقیقه صحبت بسیار کوتاهی میان ما انجام گرفت و ایشان بر جدیت آمریکا در اجرای برجام تأکید کردند و من هم گفتم: "امیدوارم همین طور باشد". البته همین گفت‌وگوی کوتاه باعث شد که آقای روحانی و آقای اوباما رودرروی هم قرار نگیرند. البته هیچ دلیلی هم وجود نداشت که آقای اوباما آن زمان وارد سالن مجمع عمومی بشوند چرا که رؤسای جمهور آمریکا هنگامی که برنامه‌ای نداشته باشند در سالن حضور پیدا نمی‌کنند و آن زمان هم برنامه‌ای برای حضور آقای اوباما وجود نداشت.

http://www.entekhab.ir/fa/news/256100

نظر

• rajabi
        عضو فعال
        • Dec 2014
        • 936

سفر حسن روحانی به یزد / آیا رئیس دولت یازدهم می تواند رکورد رئیس جمهور قلب ها را بزند؟ + تصاویر

نظر

• خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

وكيل تامين اجتماعی در گفت‌وگوی اختصاصی با «آفتاب» تشریح کرد:
          افشاگری درباره یک‌پرونده؛ مرتضوی کدام‌شرکت‌ها را به‌ بابک‌زنجانی فروخته بود؟+اسامی

مجتبي نظري، وکیل سازمان تامین اجتماعی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار «آفتاب» با اشاره به بخش دوم پرونده مديرعامل سابق تامين اجتماعي كه در شعبه كاركنان دولت در حال رسيدگي، است گفت: تاكنون هرچه در مورد فروش شركت‌هاي سازمان تحت سرپرستي سعيد مرتضوي گفته‌ايم به افترا و نشر اكاذيب متهم شده ‌و حتي با شكايت وي به دادسرا هم احضار شديم.
          آفتاب :
          سرویس سیاسی- وكيل سازمان تامين اجتماعي در گفت‌و گو با «آفتاب‌»، در ارتباط با دفاعيات مرتضوي دراين‌خصوص كه به دليل زيان‌ده‌بودن 138 شركت وابسته با سازمان تامین اجتماعی در زمان مديريت خود آنها را به فروش رسانده، گفت: قرار بر اين بود كه سازمان، شركت‌هاي زيان‌ده را به فروش برساند اما اينچنين نشد. سعيد مرتضوي بهترين و سودده‌ترين شركت‌ها را به فروش رساند. اين بحثي نيست كه تنها از سوي من به عنوان وكيل سازمان تامين اجتماعي مطرح شود؛ اين مورد طبق نظر كارشناسان و هيات تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي به تاييد رسيده است.

به گزارش آفتاب، نظري با تاكيد بر اينكه سود اين 138 شركت در حد خيلي بالايي بود از هواپيمايي ملي ايران (هما) به عنوان يكي از اين شركت‌ها نام برده و ادامه داد: فولاد خوزستان، فولاد‌مبارکه اصفهان، بانک صادرات، هتل‌های هما، پتروشیمی غدیر، پتروشیمی تبریز، شرکت نفتکش چوب و کاغذ ایران، شرکت‌های مختلف بیمه‌ای از جمله ملت، میهن، دانا و پارسیان، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بانک‌های تات و دی و صنایع مس شهید باهنر از دیگر شرکت‌هایی بودند که بنا گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی، در زمان مدیریت سعید مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی به بابک زنجانی متهم نفتی منتقل شدند.

وكيل سازمان تامين اجتماعي در ادامه گفت: طبق نظر هيات تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي اين شركت‌هاي سود‌ده واقعي بدون در نظر گرفته شدن و رعايت قوانين و مقررات جاري به فروش رسيدند. طبق قانون، اين شركت‌ها بايد از سوي كارشناسان قيمت‌گذاري شده و از طريق مزايده به فروش مي‌رسيدند. در حالي كه اين‌ها از اموال دولتي بوده و بايد قوانين بر فروش آنها حاكم مي‌شد. جالب اينجاست كه با وجود فروش شركت‌ها بدون انجام مزايده، مرتضوي خود معتقد است كه نمي‌داند هر ين ژاپن چند ريال است پس چگونه ٤٤٤٤ ميليارد ين ژاپن را معامله كرده است و اين مبلغ را طي 5 فقره چك بنام بابك زنجاني نوشته است؟

مجتبي نظري با بيان اينكه تحريم‌ها مانع از انتقال پول فروش اين شركت‌ها به مرتضوي شد گفت: تغيير دولت و به تبع آن جابجايي مديرعامل سازمان تامين اجتماعي تنها شانسي بود كه توانستيم از ورود ضرر به اين سازمان جلوگيري كنيم.

وي در پايان تاكيد كرد اين شركت‌ها كه البته همگي از شركت‌هاي معروفي هستند كه تعدادي از آنها در خوزستان قرار دارند، همچنان سودهاي چندهزار ميلياردي براي سازمان دارند.

گفتني است كه بخش دوم از پرونده رسيدگي به تخلفات سعيد مرتضوي در زمان مديريت وي در سازمان تامين اجتماعي پس از گذشت سه جلسه در شعبه 1057 دادگاه كاركنان دولت، به دادسرا و از آنجا به كارشناسي ارجاع داده شده است. در طول اين جلسات مديرعامل سابق تامين اجتماعي، در تمام دفاعيات خود از فروش 138 شركت به بابك زنجاني به علت «زيان‌ده بودن» آن خبر داد.

نظر

• Senator1989
            عضو فعال
            • Feb 2015
            • 2577

دیوارنویسی تلخ سه خواهر پیش از خودکشی

سه خواهر مجرد در منطقه نظام‌آباد تهران با استنشاق گاز به زندگی خود پایان دادند و خانواده و پلیس را در برابر یک خودکشی معمایی قرار دادند. هنوز انگیزه اصلی آنها از این اقدام تلخ مشخص نیست و پلیس همچنان درحال تحقیق روی این پرونده است.

کد خبر: ۵۷۲۱۷۶
            تاریخ انتشار:
            ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۱
            -
            03 March 2016
            مرگ تلخ است؛ تلخ‌تر از آن مرگی است که خودخواسته باشد. خودکشی مرگ غم‌انگیزی است که تنها بن‌بست زندگی می‌تواند باعث انتخاب آن شود. دل پر از درد می‌خواهد، غم بی‌پایان و ذهنی ناگزیر از راه چاره‌ای برای خلاصی از این غم؛ اما حالا ماجرا از آنجایی غم‌انگیز‌تر می‌شود که این خودکشی دسته‌جمعی باشد. اینجاست که خبر تلخ‌تر و سناریو غم‌انگیزتر می‌شود.

شهروند در ادامه نوشت: نه یک دختر، سه دختر آن هم هر سه خواهر باشند و با هم تصمیم به پایان زندگیشان بگیرند و هیچ‌کدام هم مخالفت نکند؛ هیچ‌کدام عقب نکشد و هر سه با هم خودکشی را به‌عنوان ایستگاه آخر زندگیشان انتخاب کنند.

تلخ است، اما واقعیت دارد. سه خواهر مجرد در منطقه نظام‌آباد تهران با استنشاق گاز به زندگی خود پایان دادند و خانواده و پلیس را در برابر یک خودکشی معمایی قرار دادند. هنوز انگیزه اصلی آنها از این اقدام تلخ مشخص نیست و پلیس همچنان درحال تحقیق روی این پرونده است.

مرگی تلخ

«حلالمون کنید»؛ این جمله‌ای است که با خط درشت روی دیوار یکی از خانه‌های شرق تهران نوشته شده است. ساختمانی قدیمی و دوطبقه در کوچه کاووسی، خیابان مدنی منطقه نظام‌آباد که حالا با جمعیت زیادی جلوی درش روبه‌رو شده است. جمعیتی که با شنیدن یک خبر تلخ، خود را به این آپارتمان رسانده‌اند تا این صحنه را با چشمان خودشان ببینند. صحنه خودکشی سه خواهر که خانواده و همسایه‌هایشان را شوکه کرده است. وارد این آپارتمان که بشوی، اجساد این سه خواهر سناریوی غم‌انگیزی را در مقابل چشمانت تداعی می‌کند. سه جسد روی زمین و آن بالا روی دیوار نوشته‌ای دردناک‌تر از این صحنه، خودنمایی می‌کند. نوشته‌ای که از همه خواستار بخشش شده‌اند. این را سه خواهر قربانی نوشته‌اند. از همه حلالیت خواسته‌اند، پیش از مرگ خودخواسته‌شان. درها و پنجره‌ها را بسته و با گاز خودشان را خفه کرده‌اند.

انگیزه‌ای نامعلوم

ساعت ٥٨: ١٩ بود که اورژانس و پس از آن پلیس و بازپرس کشیک قتل دادسرای جنایی پایتخت راهی محل حادثه شدند تا موضوع را بررسی کنند. عوامل اورژانس پس از حضور در محل و معاینات اولیه مرگ هر سه خواهر را تایید کردند. پس از آن برادر قربانیان درحالی‌که به شدت شوکه شده است، با حالتی غمگین به بازپرس می‌گوید: «خواهرهایم هر سه مجرد بودند. آنها هرکدام ٤٢، ٤٥ و ٥٠ساله بودند که در طبقه بالا زندگی می‌کردند. من و پدرم هم در طبقه پایین با هم زندگی می‌کردیم. مادرمان هم سال‌ها پیش فوت کرده بود. خواهرهایم مشکل خاصی نداشتند، اما نمی‌دانم چرا دست به چنین کاری زدند. امروز عصر وقتی از سر کار به خانه برگشتم، طبقه بالا رفتم اما با چنین صحنه دردناکی روبه‌رو شدم. اول تصور کردم آنها دچار گازگرفتگی شده‌اند، ولی وقتی نوشته روی دیوار را خواندم تازه متوجه شدم که آنها هر سه با هم دست به خودکشی زده‌اند.»

خودکشی با گاز CO

حسن عباسی، مدیر روابط عمومی اورژانس تهران درباره این حادثه به «شهروند» گفت: «درست ساعت ٥٨: ١٩ بود که به ما خبر این حادثه را دادند. عوامل اورژانس نیز چند دقیقه بعد بالای سر اجساد حاضر شدند و معاینات خود را انجام دادند. درحالی‌که مرگ این سه خواهر تایید شده بود، عوامل اورژانس متوجه شدند که قربانیان با باز گذاشتن شیر گاز خودکشی نکرده‌اند، بلکه آنها تمام درها و پنجره‌های خانه را بسته و درزهای آنها را هم گرفته بودند، پس از آن بخاری را روشن کرده و بر اثر استنشاق گاز CO و کمبود اکسیژن جان خود را از دست داده‌اند. از آنجایی‌که تمام درها و پنجره‌ها بسته بوده، اکسیژن کافی به آنها نرسیده و به این ترتیب بدون این‌که شیر گاز را باز بگذارند و به کسی آسیب برسانند، دست به خودکشی زده‌اند.»

آتش‌نشانی به محل نرفت

در ادامه جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران در پیگیری‌های خبرنگار درباره این حادثه گفت: «در این حادثه عوامل آتش‌نشانی در محل حاضر نشدند. از آنجایی‌که نیروهای سازمان آتش‌نشانی تنها در زمان‌هایی که ورود به محل حادثه امکان‌پذیر نباشد راهی محل می‌شوند تا راه ورود را باز کنند، در این حادثه چون برادر قربانیان به راحتی وارد خانه شده و اجساد را پیدا کرده است، موضوع به عوامل آتش‌نشانی مربوط نمی‌شد، برای همین گزارشی به سازمان آتش‌نشانی داده نشد.»

پرونده در دادسرای جنایی

با مرگ این سه خواهر، بازپرس ایلخانی از شعبه هشتم دادسرای جنایی برای بررسی این پرونده راهی ساختمان قدیمی در منطقه نظام‌آباد شد. تحقیقات میدانی فرضیه هرگونه جنایتی را در این پرونده رد کرد و سرنخ‌ها نشان از یک مرگ خودخواسته داشت. سه خواهر با انگیزه‌ای نامعلوم دست به این خودکشی زده بودند، این درحالی است که تحقیقات برای فاش شدن زوایای پنهان این خودکشی دردناک در دادسرای جنایی تهران ادامه دارد.

نظر

• خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

بزرگ‌ترین بندر اقتصادی ایران در انتظار 9 سرمایه‌گذار خارجی

در شرایطی که با انعقاد قرار‌دادهای جدید صنعت هوایی ایران خود را آماده می‌کند تا بیشترین استفاده را از فضای به وجود آمده پس از لغو تحریم‌ها داشته باشد، صحبت‌های اخیر وزیر راه و شهرسازی نشان از امید این وزارتخانه برای حرکت تمام شقوق حمل‌ونقل در مسیر توسعه دارد.
              در کنار بندر چابهار که در طول سال‌های گذشته در مرکز توجهات سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی قرار گرفته و با توجه به موقعیت خاص و استراتژیک خود از سوی بسیاری از خارجی‌ها با قدرت پیگیری می‌شود، قطعا هنوز بزرگ‌ترین و محوری‌ترین بندر اقتصادی ایران بندر شهید رجایی به حساب می‌آید. بندری که در سال‌های اوج گرفتن تحریم‌ها با مشکلاتی مواجه شد و حالا آماده پشت سر گذاشتن تمام آن مشکلات است.

به گزارش ایسنا، هرچند هنوز این بندر کار خود را با دو اپراتور موقت ادامه می‌دهد و پس از لغو قرار‌داد با شرکت تاید واتر که در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت و ورود کشتی‌ها به بندر شهید رجایی را متوقف کرد هیچ اپراتور رسمی در این بندر کار خود را آغاز نکرده و زمان‌بندی چند باره سازمان بنادر نیز برای زمان اجرای این مناقصه راه به جایی نبرده است، اما از هم‌اکنون بسیاری از سرمایه‌گذاران خارجی خود را برای حضور در این بندر آماده کرده‌اند.

وزیر راه و شهرسازی در صحبت‌های اخیر خود از مذاکره با 9 سرمایه‌گذار خارجی که داوطلب حضور در بندر شهید رجایی هستند خبر داده و گفته ایران پیش‌بینی می‌کند با توجه به شرایط خاصی که این بندر دارد در آینده‌ای نزدیک تعداد سرمایه‌گذاران در این حوزه افزایش پیدا کند.

در کنار سرمایه‌گذاری در حوزه امکانات زیرساختی مانند افتتاح فاز جدید بندر رجایی در سال‌های آینده احتمالا بخشی از سرمایه‌گذاری‌ها در این بندر به بحث‌های جانبی مانند تکمیل امکانات موردنیاز برای تخلیه و بارگیری، افزایش زیرساخت‌های بندر برای رفت و آمد با سرعت بیشتر خودروهای باربر و حتی بهبود زیرساخت اتصال ریلی اختصاص پیدا کند.

شرایط مطلوب بندر رجایی در کنار صحبت‌های امیدوار کننده‌ای از بنادری مانند چابهار، امام، امیرآباد و نوشهر می‌شود، نشان از آن دارد که ایران حرکت خود برای توسعه دریایی را پس از سال‌ها درجا زدن دوباره از سر گرفته و می‌توان امید داشت با استفاده از توان مشترک سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی گامی مهم در این حوزه برداشته شود، گامی که می‌توان امید داشت با ورود کشورهایی مانند دانمارک و سوییس که از قطب‌های دریانوردی جهان به حساب می‌آید با سرعت بیشتری برداشته شود.

نظر

• خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

مجوز بوئینگ برای مذاکره با ایران

به گزارش خبرنگار مهر، مجید تخت روانچی امروز در دومین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا گفت: آمریکایی ها اعلام کردند مانعی برای کار تجاری اقتصادی در چارچوب برجام وجود ندارد اما کم اطلاعی بانک‌های اروپایی نسبت به موضوع لغو تحریم از چالش‌هاست.

معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با اشاره به احتیاط بیش از حد بانک‌های اروپایی در تعامل با کشورمان، اظهارداشت: این احتیاط بی پایه است و محافظه کاری بیش از حد سبب می‌شود در بهره گیری از این وضعیت عقب بمانند.

وی درباره دیگر چالش‌های بعد از برجام گفت: برخی از کشورها هنوز تلاش دارند در روند موفقیت آمیز برجام اخلال ایجاد کنند اما هر چه زمان بگذرد، این امر کمرنگ تر می شود.

تخت روانچی با بیان اینکه در بحث مبارزه با پولشویی ایران از کشورهای پرخطر فرض شده است، افزود: این امر باید تغییر کند، زیرا عادلانه نیست؛ بانک مرکزی به دنبال رفع این مشکل است.

معاون وزیر امور خارجه افزود: قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم تصویب شده و منتظر نظر شورای نگهبان هستیم، ضمن اینکه اصلاحیه قانون پولشویی نیز در حال انجام است.

تخت روانچی با بیان اینکه برجام فرصت مناسبی برای کارهای اقتصادی بین ایران و اروپاست، تاکید کرد: مانع قانونی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران وجود ندارد و کشورهای مختلف اعلام آمادگی کرده اند که همکاری‌ها را آغاز کنند.

وی با بیان اینکه به دلیل تحریم‌ها، شرکت‌های اروپایی سال‌ها ارتباط اقتصادی کمرنگی با ایران داشتند، گفت: اکنون با رفع تحریم‌ها علاقه زیادی برای از سرگیری روابط تجاری با ایران وجود دارد و بر همین اساس شرکت‌ها و مقام‌های اروپایی برجسته به ایران سفر کرده اند.

تخت روانچی گفت: میزان مبادلات تجاری ایران و اروپا در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ کاهش یافت و این در حالی بود که اروپا پیش از آن، شریک تجاری ایران بود اما با تحریم‌ها جایگاه خود را از دست داد و در همین حال ایران به سراغ شرکای جدید رفت.

وی با تاکید بر اینکه تحریم‌ها ناعادلانه بود و سبب کاهش روابط تجاری ایران و اروپا شد، تصریح کرد: دستاوردهای برجام شامل مشروعیت برنامه هسته ای ایران می شود؛ علاوه بر این بعد از برجام نیز با تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت قطعنامه های گذشته از بین رفت.

معاون وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه تحریم‌ها و ایران هراسی به تاریخ پیوسته و فضای جدیدی برای کار ایجاد شده است، اظهارداشت: علاوه بر این، ارتقای جایگاه منطقه ای ایران نیز محقق شده است.

وی با بیان اینکه همه تحریم‌های اقتصادی و مالی مرتبط با بحث هسته ای ایران لغو می شود، گفت: در حوزه اروپا، نقل و انتقالات مالی بین اشخاص و نهادهای اروپایی و همچنین موسسه های مالی امکان‌پذیر شده، همچنین ارائه خدمات پیام رسانی مالی از جمله سوئیفت برای افراد و اشخاص امکان‌پذیر است.

معاون وزیر امور خارجه، حمایت مالی از تجارت با ایران و تعهد پرداخت وام‌های بلاعوض را از دیگر موارد برجام اعلام کرد و گفت: مقام‌های اروپایی علاقه‌مند به بازگشت به روابط اقتصادی به روال عادی هستند و باید مسیر اقتصادی روی ریل خود قرار گیرد.

تخت روانچی با بیان اینکه تحریم‌ها دو نوع بود، افزود: نخست شامل تحریم‌هایی که سال‌ها علیه ایران اعمال می شد و شهروندان آمریکایی را از روابط تجاری با ایران منع می کرد؛ هرچند در برجام، چند استثناء در این زمینه وجود دارد.

وی ادامه داد: نوع دوم تحریم‌ها که علیه شهروندان کشورهای دیگر بود، اگر اروپایی‌ها می خواستند اقدامات تجاری انجام دهند باید این تحریم‌ها برداشته می‌شد که این امر محقق شد.

تخت روانچی با یادآوری توافق‌های ایران با ایرباس گفت: بوئینگ نیز مجوز لازم برای همکاری با کشورمان را دریافت کرده و در آینده مذاکراتی انجام خواهد شد؛ بنابراین بحث‌های ورود شرکت‌های خارجی به ایران رفع شده است.

تخت روانچی با تاکید بر اینکه نمی‌خواهیم بازاری برای کالاهای مصرفی باشیمريال گفت: علاقه مندیم در روابط تجاری، سرمایه گذاری در ایران انجام شود و انتقال فناوری داشته باشیم. در دوران تحریم با برخی از کشورها ارتباطات تجاری داشتیم و در این زمان نیز آنها را فراموش نخواهیم کرد و در بازار ایران نقش خواهند داشت.

به گفته وی، بدهی ایران به شرکت‌های بیمه اروپایی رفع شده و یا در حال برطرف شدن است و با اروپا در چارچوب احترام متقابل و عدم دخالت در همه زمینه ها گفتگو داریم.

نظر

• خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

نصف واردات کل تاریخ‌ایران در دولت‌قبل انجام شد

در دولت احمدی‌نژاد به‌نام عدالت بخشش کردند/۵۱۲ میلیارد دلار واردات صورت گرفته که در تاریخ کشور این میزان واردات بی‌سابقه بود/مدل رفتاری دولت گذشته شبیه مدل‌های شکت‌خورده سالهای ۵۳ بود/ انتظار داریم در دولت روحانی تصور نشود که مشکلات با پول حل می‌شود چرا که فقرا خواهان تساوی در جامعه هستند.
                  به گزارش پایگاه خبری تیتر نیوز، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت روحانی نعمتی بود که در سال ۹۲ ظهور کرد تا آبی باشد بر آتش اتفاقات نادرست گذشته.

علیرضا محجوب در گفت‌و‌گو با خبرنگار پارلمانی «آفتاب» در خصوص تاثیر اعتدال بر فضای کشور گفت: در حال حاضر با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید فضای سیاسی کشور بهبود یافته است، آقای روحانی و دوستانشان در این مدت ثابت کردند که دولت می‌تواند با همه کاستی‌های اقتصادی و سیاسی در عرصه‌های مختلف به خصوص سیاسی درخشان‌ترین نمایش‌ها را به اجرا بگذارد.

به گزارش آفتاب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه همچنان در برخی عرصه‌های مشکلاتی وجود دارد به مکشلات عرصه اقتصادی اشاره کرد و ادامه داد: درست است که در عرصه اقتصادی از رکود خارج نشدیم و تورم را مهار نکردیم اما حرکات در جهت مثبت بوده است. انتظار ما از دولت در عرصه اقتصادی ایفای نقش هدایت‌گری بود که توانست در دو سال چند ماه در حفظ ارزش پول کشور عملکرد مناسبی داشته باشد.

وی با اشاره به کاهش قیمت نفت توضیح داد: در حال حاضر نفت ضعیف‌ترین شرایط خود را دارد اما نرخ ارز افزایشی چندانی نداشته اما هر بار که ایران با کاهش قیمت نفت مواجه بود توفانی در نرخ ارز ایجاد می‌شد اما دولت توانست این مسئله را کنترل کند.

این نماینده اعتقاد دارد عملکردهای این‌چنینی هنر تدبیر رئیس جمهور است و نشانه شکوفایی تدبیر در دولت به شمار می‌رود.

محجوب دولت دهم و یازدهم را مقایسه کرد و گفت: در دولت گذشته نزدیک به ۵۱۲ میلیارد دلار واردات صورت گرفته که در تاریخ کشور این میزان واردات بی‌سابقه بود. به جرات می‌توان گفت این میزان واردات معادل نصف واردات در کل تاریخ ایران است اما نتیجه نامطلوبی داشت.

وی افزود: این میزان واردات نه تنها باعث هیچ اتفاق رفاهی بزرگی نشد بلکه برعکس باعث شد اغنا ثروتمند‌تر و فقرا ناراضی‌تر باشند در حالی که توقع این بود که دست اغنا کوتاه و فقرا به مطلوب خود برسند.

محجوب تاکید کرد: ما منکر تحرکات دولت احمدی‌نژاد در جهت بهبود سطح رفا و معشیت نیستیم اما واردات در این سطح در مقابل کارهایی که انجام شد بسیار کوچک و ناچیز بود. مدل رفتاری دولت گذشته شبیه مدل‌های شکت‌خورده سالهای ۵۳ بود.

این نماینده با بیان اینکه نباید مدل‌های شکست خورده سال‌های گذشته دنبال می‌شد، اظهار داشت: اتخاذ این مدل‌ها به علت عدم آشنایی برنامه گردان‌های کلان کشور بود. آن‌ها به جای اینکه مدل جدید ارائه کنند و استفاده بهینه از وضعیت جدید داشته باشند عملا به مدل‌های گذشته و فرسود سوق پیدا کرده بودند.

وی با بیان اینکه امیدواریم میزان آسیب‌های مدل‌های گذشته به کشور زیاد نباشد ادامه داد: دولت تدبیر و امید، آبی بر آتش و نعتمی بود که در سال ۹۲ ظهور کرد و تلاش دارد از اتفاق‌های وحشتناکی که بر سر کشور آمد جلوگیری کند. انتظار داریم در دولت روحانی تصور نشود که مشکلات با پول حل می‌شود چرا که فقرا خواهان تساوی در جامعه هستند.

محجوب با اشاره به سخنی از حضرت علی در خصوص عدالت و بخشش گفت: امیر المومنین تاکید داشتند که عدالت مفهومی است که اگر چیزی از جایگاهش خارج شد به جای خود بر گردد و بخشش مفهومی است که اگر چیزی که در جای خود است را خارج کند.

وی توضیح داد: بر اساس این نکته، در دولت احمدی‌نژاد به نام عدالت بخشش کردند و نه تنها عدالت بیشتر برقرار نشد که در بیشتر مواقع بخشش صورت گرفت به همین دلیل عدالت در فضاهایی که وجود داشت از بین رفت. امروز ما با چنین معرکه‌ای روبه رو هستیم و باید با آن مقابله کنیم.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: نمی‌خواهم بگویم دولت گذشته تعمدی دست به چنین کارهای نادرست زد اما در جریان اقدامات غلط قرار گرفت و زمینه را برای احساس تبعیض بیشتر در بین فقرا ایجاد کرد.
                  منبع: آفتاب

نظر

• rajabi
                    عضو فعال
                    • Dec 2014
                    • 936

دکتر احمدی نژاد درگذشت آیت الله واعظ طبسی را تسلیت گفت
                    دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق با صدور پیامی در گذشت آیت الله واعظ طبسی نماینده ولی فقیه و تولیت آستان قدس رضوی را تسلیت گفت.
                    به گزارش دولت بهار به نقل از مهرمردم، متن پیام تسلیت دکتر احمدی نژاد به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
                    انالله و انا الیه راجعون
                    درگذشت مرحوم آیت الله واعظ طبسی نماینده محترم ولی فقیه در خراسان و تولیت معزز آستان قدس رضوی موجب تاثر و تالم گردید.
                    این ضایعه را به مقام معظم رهبری ، بیت مکرم ایشان و عموم مردم خراسان تسلیت عرض نموده و از خداوند منان علو درجات آن مرحوم و صبر و اجر بازماندگان را مسئلت دارم.
                    محمود احمدی نژاد

نظر

• rajabi
                      عضو فعال
                      • Dec 2014
                      • 936

10 نکته در حاشیه 7 اسفند
                      مردی که همه باید تکلیف خود را با او مشخص کنند/ احمدی نژاد یک گمشده است نه فراموش شده!
                      دولت بهار: مساله این نیست که همه باید تکلیف خود را با «اعتدال» مشخص کنند مساله این است که همه باید تکلیف خود را با «احمدی‌نژاد» مشخص کنند. قدرت احمدی‌نژاد حتی وقتی که بیش از دو سال است سکوت کرده قدرتی «واقعی» است. احمدی‌نژاد برای جامعه ایرانی امروز یک «گمشده» است نه «فراموش‌شده». مردم به دنبالش میگردند و هرجا پیدایش می‌کنند به طور معناداری دورش جمع می‌شوند.
                      دولت بهار - آرش عاقبتی: 1. گرایش به «دینداری» و یا گرایش به «دین‌گریزی» یکی از مسائل اجتماعی پراهمیت جامعه ایرانی است. در عین حال این مسئله یک بحث هویتی است. اینکه در نهایت هویت اصلی ما کدام است. صد و پنجاه سال است که ما به این مسئله توجه کرده‌ایم و این سوال هویتی برای ما طرح شده است. هرکس هم نظری دارد: یکی می‌گوید هویت اسلامی اصل است دیگری می‌گوید هویت ایرانی و آن دیگری می‌گوید باید غربی و مدرن شویم. بعدها کسانی آمدند و از هویت «چهل‌تکه» سخن گفتند و به دنبال آن چندپارگی واقعیت اجتماعی در ایران طرح شد. در دوران پهلوی ایدئولوژی «ایران‌گرایی» و «باستان‌گرایی» ایدئولوژی رسمی حکومت بود. اما به طور طبیعی ایدئولوژی‌های مذهبی و ملی-مذهبی به شدت در برابر این «ایران‌گرایی» صف‌آرایی و شروع به مقاومت کردند. دلیل آن هم روشن بود، هویت دینی به طور طبیعی احساس خطر می‌کند و در برابر خطر منسجم می‌شود.
                      2. بعد از انقلاب اسلامی ما «امت اسلامی» را تشکیل دادیم. نمونه برجسته این دوران دهه 60 است. در دهه 60 این هویت دینی آن قدر قدرتمند بود که هر سخنی غیر از آن برچسب انحرافی می‌خورد. ظاهرا در دهه 60 ما یک جامعه منسجم و متحد بودیم و مسئله هویت‌های چندگانه برای مدتی به فراموشی سپرده شد. در این دوره امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی نماد وحدت سیاسی و اجتماعی بود. این وضعیت تا پایان جنگ تحمیلی ادامه داشت.
                      3. بعد از پذیرش قطعنامه و پایان جنگ واژه «سازندگی» پرتکرارترین واژه در صحنه سیاست ایران بود. انگار ما دوباره به عصر امیرکبیر برگشته‌ایم و می‌خواهیم نوستالژی آن دوره را زنده کنیم. ما در آن زمان علاقمند نبودیم به شباهت امیرکبیر و رضا شاه و شباهت امیرکبیر و محمدرضا فکر کنیم. شاید هم آن را فراموش کرده بودیم. بالاخره محمدرضا هم در انقلاب سفید به دنبال سازندگی بود. هنوز هم برای ایرانیان توضیح داده نشده که سازندگی محمدرضا و سازندگی‌های بعد از دهه 60 چه تفاوتی با هم دارند؟! شاید پاسخ این پرسش همان توجیهات مشهور باشد که سازندگی محمدرضا باعث وابستگی و سکولار شدن جامعه ایرانی می‌شد اما سازندگی بعدی موجب استقلال و رشد دین و معنویت در جامعه است!
                      4. اولین نیرویی که در برابر موج سازندگی با بهت و دلزدگی مواجه شد نیروهای آرمان‌خواه، رزمندگان و مجاهدین دوران انقلاب و جنگ تحمیلی بودند. آن‌ها خیلی زود فهمیدند که دیگر به آن‌ها نیازی نیست و از خط مقدم جهاد و مرکز میدان مبارزه باید به خانه‌هایشان برگردند. متخصصان و مهندسان به میدان آمدند و جای مستضعفان و مجاهدان را گرفتند. درست از این نقطه شکاف‌های اجتماعی دوباره سربرآوردند. توسعه نامتوازن نابرابری‌ها را افزایش داد، فقر و گرانی گسترش یافت. رفاه‌طلبی و تجمل‌گرایی کارگزاران شدت گرفت و به مستضعفان و فقرا به چشم مزاحم نگاه شد. نکته عجیب این است که هیچ گروه سیاسی و اجتماعی توان مقاومت و شهامت ایستادگی در برابر این امواج را نداشت. تنها یک روزنامه‌ منتقد در کشور وجود داشت که اخطارهای لازم به او داده می‌شد.
                      5. دوم خرداد 76 ظاهرا در تقابل با آن تفکر ارتجاعی شکل گرفت و یک نیروی مردمیِ بزرگ پشت سر خود آورد. دوم خرداد شکستن بغض یک ملت بود علیه هر نوع تفکر ارتجاعی. اما چه فایده؟! خیلی زود مردم فهمیدند که دوم خرداد هم روی دیگر همان سکه قبلی است. این نخبگان مرتجع و رانت‌خوار که بار خود را به لحاظ اقتصادی در دوره قبل بسته بود حالا به عرصه سیاست و فرهنگ هجوم آورده بودند و شعار توسعه سیاسی و تسامح و تساهل فرهنگی می‌دادند. «اصلاحات» اسب تروای «سازندگی» شد برای فتح تمام عرصه‌های جامعه انقلابی ایران. نیروهای سیاسی اصلاحات همان پشتوانه‌های تئوری‌پرداز سازندگی بودند.
                      6. از قضا حماسه سوم تیرماه 84 هم در تقابل با تفکر ارتجاعی، ضد مردمی و ضد دینی دوره‌های قبل شکل گرفت. به همین خاطر مرتجع‌ترین نیروهای سیاسی ایران به مقابله با این نیروی انقلابی، آرمانی و عدالتخواه برخاستند و منسجم و متحد شدند. جالب این است که نیروهای مرتجع ذیل عنوان «دولت وحدت ملی» مجددا اعلام موجودیت کردند و متحد شدند. آن‌ها انقلابی‌گری، آرمانخواهی و عدالتخواهی را بزرگترین «خطر» به شمار آورند. چرا که هراس داشتند این نیروی جوان و انقلابی راه طی شده آن‌ها در دو دهه گذشته را نابود کند. هیچ کس برای زمین زدن و متوقف کردن احمدی‌نژاد شکی نداشت چرا که او به عنوان یک بیگانه و مزاحم «وارد منطقه ممنوعه قدرت» شده بود. دولت مردمی آماج ناجوانمردانه‌ترین تهمت‌ها قرار گرفت. مردم برقراری عدالت را مطالبه میکردند و نخبگان مرتجع سیاسی و اقتصادی در برابر این مطالبه مسلح و منسجم شده بودند. خنده‌دار این بود که وقتی در این شرایط احمدی‌نژاد میگفت من طرفدار مردم هستم آن‌ها فریاد میزدند که دیدید او به الله و امام پشت کرده و «مردم، مردم» می‌کند.
                      7. با استقرار دولت یازدهم طی یک شعبده‌بازی تئوریک، یکباره همه چیز آرام گرفت. خطرها و سایه جنگ برطرف شد. تعامل و دوستی با جهان پایه‌گذاری شد. آسمان آبی رنگ شد. درختان و گیاهان پربار شدند. رودخانه‌ها جاری شد. یک شبه ایران به یک قدرت جهانی تبدیل شد و قدرت‌های جهانی در برابر ما زانو زدند. حتی اعلام شد تقابل تاریخی و انقلابی ما با استکبار جهانی ناشی از یک «سوء‌تفاهم» و «بی‌تدبیری» بوده است. و این چنین بود که تضاد میان تفکر شیعی و انقلابی با تفکر سلطه‌جویانه و مستکبر غربی حل شد. حتی تقابل اسلام آمریکایی و اسلام ناب محمدی(ص) یک شبه حل شد. اوباما و آمریکا «مودب» شدند و... ما شاهد آنیم که به طرز مشکوکی صلح جهانی محقق و در داخل کشور هم «آشتی ملی» حاکم می‌شود. پسمانده‌های تفکر انقلابی هم در یک انتخابات باشکوه در 7 اسفند از صحنه خارج می‌شوند که این هم دلیلی بر مشروعیت و مقبولیت «اعتدال» است. ظاهرا تنها تفاوت امروز با دوران سازندگی با «رفع حصر» از بین خواهد رفت و دوران خوش قبل از 84 به واقعیت خواهد پیوست.
                      8. برای کسانی که با تاریخ ایران و خصوصا تاریخ معاصر ایران آشنایی کافی ندارند و بالاخص سنت‌‌های الهی را باور ندارند کار انقلاب اسلامی دیگر تمام شده است. اما در تاریخ صد و پنجاه سال گذشته که ما به تفاوت و تقابل تمدنی خود و غرب پی برده‌ایم همواره با این مساله روبرو بوده‌ایم: تسلیم شویم یا مقاومت کنیم؟ در میانه این دو، راهی وجود ندارد. علت همه شکست‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ما در تاریخ معاصر این بود که ما به دنبال راه میانه بودیم. هویت، نیرو و روح اسلامی و ایرانی ما درنهایت در برابر و در تضاد با روح و نیروی غرب است. پذیرش بسیاری از مظاهر تمدن غربی توسط ایرانیان به معنای تسلیم شدن نیست. هویت اسلامی ایرانی بیش از آنکه بروز فنی و ابزاری داشته باشد یک هویت و نیروی معنوی دورنی و یک رویکرد فرهنگی است. ما در نهایت تسلیم نمی‌شویم و در برابر استکبار غربی و استیلای تمدنی آنان مقاومت و جهاد خواهیم کرد. پیروزی ما در برابر تمدن شیطانی غرب همچنین یک وعده الهی است و مومنین پیروز نهایی این نبرد هستند.
                      9. پس از این نکات مقدماتی طولانی وارد بحث انتخابات 7 اسفند می‌شویم. به طور مشخص در کشور ما تقابل سیاسی اصلی بین دو جریان است: جریان انقلابی و معنوی برخاسته انقلاب اسلامی 57 و نیروی مرتجع غرب‌گرا که گاه سوابق انقلابی هم دارند. مردم ایران همیشه پشتوانه نیروهای انقلابی بوده‌اند. انقلاب 57 علیه محمدرضا پهلوی -که قدرتمندترین فرد در جریان غربگرایی است- اتفاق افتاد. هر فرهنگی ممکن است اشکالاتی داشته باشد اما این دلیل نمی‌شود به آن توهین کنیم. وظیفه سیاسیون این است که در برابر مردم متواضع باشند. نیروهای مرتجع همیشه رای مردم را به صورت مشروط پذیرفته‌اند که آن بستگی به منافع‌شان دارد. پشتوانه‌های خارجی و بیگانه هم به آن‌ها این امکان را می‌دهد که چنین زیستی داشته باشند. اما نیروهای انقلابی از دل مردم برآمده‌اند و جزء مردم کسی ندارند. به قول دکتر احمدی‌نژاد که می‌گفت:«من طرفدار مردم هستم.» پس از انتخابات 7 اسفند سیاسیون مردم را به مردم خوب و مردم بد تقسیم کردند و گفتند عده‌ای از مردم که به ما رای دادند به آگاهی سیاسی رسیده‌اند و بقیه به لحاظ سیاسی عقب مانده‌اند. تاریخ نشان داده است «عقب‌مانده» تنها نیروهای مرتجع هستند و نه مردم.
                      10. به نظر می‌رسد پسمانده‌های شکست‌خورده جریان موسوم به اصولگرایی در نهایت هر کدام به یکی از دو نیروی اصلی سیاسی خواهند پیوست. در میانه ارتجاعی ماندن و انقلابی ماندن راه دیگری وجود ندارد. در میان نیروهای سیاسی انقلابی «احمدی‌نژاد» همچنان جذابیت، انرژی و استعداد لازم را برای افق‌گشایی‌های تازه دارد. مساله این نیست که همه باید تکلیف خود را با «اعتدال» مشخص کنند مساله این است که همه باید تکلیف خود را با «احمدی‌نژاد» مشخص کنند. قدرت احمدی‌نژاد حتی وقتی که بیش از دو سال است سکوت کرده قدرتی «واقعی» است. احمدی‌نژاد برای جامعه ایرانی امروز یک «گمشده» است نه «فراموش‌شده». مردم به دنبالش میگردند و هرجا پیدایش می‌کنند به طور معناداری دورش جمع می‌شوند. احمدی‌نژاد یکی از قدرتمندترین پتانسیل‌های نیروهای انقلابی برای بازگشت مجدد به صحنه سیاست است و وضع فعلی او و سابقه‌اش این «امکان» را برای اتحاد مجدد نیروهای انقلابی فراهم می‌کند. البته استعداد و خلاقیت او این «امکان» را قوی‌تر می‌کند.

نظر

• خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

صادق زیباکلام در گفتگو با «انتخاب»:

به جای غربی خواندن مردم تهران، از خود بپرسید چرا با وجود داشتن امکاناتی مثل صداوسیما بازهم رای نیاورده اید؟

«بابت اینکه مردم رای متفاوتی داده اند و انتخاب جدیدی کرده اند کسی حق ندارد با لفظ توهین آمیز با مردم پایتخت برخورد کند. اصولگرایان بهتر است به جای توهین به فکر دلایل شکست خود بگردند.»
                        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                        به جای غربی خواندن مردم تهران، از خود بپرسید چرا با وجود داشتن امکاناتی مثل صداوسیما بازهم رای نیاورده اید؟

«بابت اینکه مردم رای متفاوتی داده اند و انتخاب جدیدی کرده اند کسی حق ندارد با لفظ توهین آمیز با مردم پایتخت برخورد کند. اصولگرایان بهتر است به جای توهین به فکر دلایل شکست خود بگردند.»

صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان این مطلب به «انتخاب» گفت: انتخابات هفتم اسفند فرصتی بود که در نهایت توانشتند با انتخاب خود نظرشان را در مورد دیدگاه های مختلف سیاسی بگویند. حال جناحی که شکست خورده است نباید به توهین و تخریب مردم بپردازد. بلکه بهتر است در درون خودش به دنبال دلایل شکست بگردد

این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در مورد واکنش توهین آمیز برخی افراد در مورد رای مردم تهران گفت: برخی از رسانه ها و اشخاص نزدیک اصولگرایان می خواهند دوگانه تهران و شهرستان ها را درست کنند. اما واقعیت این است که چندان تفاوتی بین رای مردم تهران و بسیاری از شهرستان وجود ندارد؛ اصلاح طلبان در بیشتر شهرهای ایران که امکان رقابت داشتند رای قابل قبولی آورده اند . حال در برخی نقاط کشور کمتر و در برخی نقاط بیشتر. اما نکته اصلی این است که هر کجا اصلاخ طبان نامزد مهمی داشته اند رای خوبی هم آورده اند.

زیباکلام افزود: در بسیاری از حوزه های انتخابیه خصوصا در شهرهای کوچک تر شاید برخی رقابت ها سیاسی و جناحی نباشد یعنی در شهرهای کوچک رقابت های انتخابات نه بر اساس اصولگرایی و اصلاح طلبی بلکه بر اساس رقابت های قومی، قبیله ای و منطقه ای شکل می گیرد. در نتیجه در آن جا نباید حساب کرد که آیا اصولگرا پیروز شده یا اصلاح طلب بلکه مولفه های دیگری را باید مدنظر داشت.

زیبا کلام در ادامه تهران را به عنوان بزرگترین شهر ایران و پایتخت سیاسی کشور یک استثنا بزرگ دانست و گفت: در شهر بزرگی مثل تهران که پایتخت سیاسی کشور هم است، امر رقابت انتخاباتی بسیار جدی تر و معنا دار است. در واقع در اینجا، جناح های سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب هستند که در انتخابات نقش بسیار پر رنگی دارند.

این تحلیلگر اضافه کرد: این بار نیز رقابت لیست های این دو جناح در تهران شکل گرفت و در نتیجه رای ها بسیار با معنا بود. در نتیجه اگر بخواهیم از منظر رفتار شناسی سیاسی به موضوع نگاه کنیم. باید در نهایت بگوییم که در حوزه های انتخاباتی کوچک مردم بر اساس مولفه های غیراز سیاست های کلان رای می دهند. این امر هم طبیعی است.

زیبا کلام در ادامه با اشاره به برخی اظهارات تندروها مبنی بر غرب گرایی مردم تهران به خاطر رای به لیست امید گفت: به نظر من بهتر است اصولگرایان به جای این گونه اظهارات نادرست در مورد رای مردم تهران به نقد عملکرد خود بپردازند. با وجود این همه امکاناتی که اصولگرایان دارند، باید از خود بپرسند که چرا رای پایین آورده اند؟ وقتی اصولگریان رادیو و تلویزیون، تریبون های مختلف دیگر و این همه منابع مالی و امکانات دارند اما نتوانستند رای لازم را بیاروند تقصیر خودشان است نه مردم . مشکل اصلی اصولگرایان این است که تبلیغات خودشان را هم باور ندارند.

نظر

• negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35715

یادداشت اختصاصی دکتر وحید شقاقی شهری برای «نسیم آنلاین» درباره وضعیت بد اقتصادی کشور در سال آینده:

۱۱ گرفتاری اقتصاد ایران در سال ۹۵

در سال آینده یک میلیون جوان تحصیلکرده بیکار دیگر به بیکاران کشور اضافه می‌شود؛ دلار به بالای ۴۰۰۰ هزارتومان خواهد رسید، به احتمال فراوان برخی بانک‌ها به حالت ورشکستگی میرسند، فشار واردات تشدید می‌شود

با توجه به احتمال افزایش قیمت ارز، رشد حباب گونه بورس، اثرات کاهش نرخ سود بانکی، تاثیر گذاری نقدینگی هزار هزار میلیاردی بر اقتصاد کشور و احتمال تشدید واردات سال سختی پیش روی اقتصاد ایران قراردارد.

گروه اقتصادی «نسیم آنلاین»- وحید شقاقی شهری عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی: با توجه به رخدادهای اقتصادی سالجاری و سیاست ها و راهبردهای اقتصادی دولت و شرایط منطقه و جهان، پیش بینی تحولات اقتصادی سال 1395 بصورت زیر خواهد بود:

1- اقتصاد ایران تحت تاثیر روند قیمت نفت است و با عنایت به اینکه قیمت نفت از سه چهار ماه پیش، از 50 دلار به 30 دلار کاهش یافته است، آثار آن به صورت کاهش تقاضا و متعاقب آن کاهش تورم، با یک وقفه زمانی و در سال 1395 ظاهر خواهد شد. به عبارت دیگر باید انتظار داشت که با کاهش تقاضا به سبب سقوط 20 دلاری نفت، یکبار دیگر تقاضا کاهش یافته و تورم مجددا کاهشی شود. بنابراین اگر پذیرفته شود یکی از منابع اصلی تغذیه کننده تقاضا در اقتصاد، قیمت نفت است و نه رشد نقدینگی ، روند تورم باید در سال آینده نیز مجددا کاهش یابد.

2- حجم نقدینگی اقتصاد ایران به رقم بی سابقه حدود هزار هزار میلیارد تومان رسیده و کل این نقدینگی در نظام بانکی متمرکز است. بدیهی است هرگونه کاهش معنی­ دار نرخ سود موجبات خروج این حجم نقدینگی درشت از نظام بانکی خواهد شد. با این اوصاف بدلیل اینکه بالغ بر 50 درصد منابع بانکی بلوکه شده است، هرگونه فشار خروج سپرده‌­ها از نظام بانکی بدلیل کاهش سود سپرده­‌ها موجب تشدید وضعیت برخی از بانک ها را فراهم خواهد کرد و به تشدید وضعیت ورشکستگی برخی بانک ها منجر خواهد گردید.

3- مطالبات غیر جاری و بدهی دولت به نظام بانکی دو عاملی هستند که موجب در دسترس نبودن این حجم منابع شده‌اند که از آن به‌عنوان انجماد مالی در بانک‌ها یاد می‌شود. یکی از دلایل تنگنای مالی در اقتصاد ایران بدهی دولت به بانک‌ها و مطالبات معوق انباشته است. در حال حاضر حجم بدهی دولت به بانک‌ها در حدود 110 هزار میلیارد تومان است. این رقم در کنار 81 هزار میلیارد تومان مطالبات غیرجاری دو قلم درشت منابع قفل شده بانک‌ها به حساب می‌آید و به تنهایی این دو رقم 23 درصد از حجم سپرده‌های موجود در نظام بانکی را تشکیل می‌دهد.

4- با افزایش وام مسکن در سال آینده، قطعاً فشار تقاضا بر بازار مسکن ایجاد خواهد شد. در شرایط فعلی، با حدود یک میلیون کمبود مسکن در کشور مواجهیم. علی‌رغم احداث حدود 850 هزار واحد مسکونی در سال 1393، به دلیل تشکیل خانوارهای جدید و خانوارهای تک نفره و همچنین افزایش تقاضای نوسازی مسکن، همچنان کمبود مسکن جدی می‌باشد. در ضمن بدلیل تمرکز واحدهای مسکونی در دست یک عده و نیز بنگاهداری بانک ها در این بخش، افزایش مازاد تقاضا بر عرضه در بازار مسکن از یک سو و تشدید سوداگری در این بازار بویژه از سوی برخی بانک­ها و موسسات غیرمجاز موجب افزایش 20-25 درصدی قیمت بازار مسکن را بویژه در کلانشهرها موجب خواهد شد.

5- تحقق حجم نقدینگی به هزار هزار میلیارد تومان در اقتصاد ایران و عدم مدیریت بهینه و کارآمد این حجم عظیم پول قطعاً با خروج از نظام بانکی، یکی از بازارهای موازی را درگیر خواهد کرد. پیش بینی این است که نقدینگی به سمت بازار بورس سرازیر گردد. ورود این حجم نقدینگی به بازار سرمایه موجب تشکیل مجدد و شدید حباب قیمتی در بازار سرمایه گردد و بازی خطرناک برای آینده سهامداران درپیش خواهد بود.

6- برای سال آینده پیش ­بینی رشد اقتصادی 5-6 درصدی محتمل است. البته 2-3 درصد از این رشد اقتصادی حاصل افزایش صادرات نفت خام خواهد بود که این رشد بی­ ارزش و غیرمولد تلقی می­گردد. بعبارت دیگر رشد واقعی اقتصاد ایران برای سال 95 حدود 3 درصد برآورد می­گردد. البته هیجانات تزریقی از کانال تحریک تقاضا و رشد بخش مسکن می تواند تاحدودی رشد اقتصادی را بیش از 3 درصد واقعی اشاره شده افزایش دهد ولی موجب افزایش قیمت و رونق قیمتی این بخش را فراهم خواهد کرد. با این حال بازی خطرناکی است که از یک سو به خروج سپرده­ها از بانک ها و تشدید وضعیت ناگوار نظام مالی کشور منتهی خواهد شد و از طرف دیگر به افزایش قیمت ها و سوداگری در بخش مسکن منجر خواهد شد.

7- در سال آینده یک میلیون جوان تحصیلکرده جویای کار به بازار کار اضافه خواهد شد. بدیهی است در شرایط فعلی اقتصاد ایران که 2.5 میلیون نفر بیکار – با تعریف نرخ بیکاری- و حدود 3 میلیون نفر بیکار با مفهوم حاشیه دور و نزدیک نرخ بیکاری وجود دارد که مجموعاً حدود 5-6 میلیون نفر می باشند، تزریق یک میلیون نفر جوان تحصیلکرده جویای کار شرایط را برای دولتمردان سخت تر خواهد کرد.

8- بازار سرمایه به رشد حباب­ گونه قیمتی خود ادامه خواهد داد و شاخص قیمت ها به بالای 90 هزار خواهد رسید. هیجانات بازار سرمایه بازی خطرناکی است که در سال آینده شاهد آن خواهیم بود و رشد حباب­گونه این بازار قابل پیش­بینی است.

9- دلار آزاد در سال 95 تمایل به افزایش نشان خواهد داد و تا مرز 4 هزار تومان خواهد رسید. منابع ارزی محدود دردسترس بانک مرکزی توان یکسان­ سازی نرخ ارز را برای مدیریت بانک مرکزی دشوار و سخت خواهد نمود و بدون اطمینان از کفایت منابع ارزی، هرگونه یکسان سازی ارز تجربه سالهای 1371 را مجددا به ذهن­ها متبادر می سازد.

10- در سال 1395 و با فشار کاهش نرخ سودهای بانکی، برخی موسسات مالی و بانک­های ورشکسته کشور دست به سوداگری گسترده در بازارهای غیرمولد خواهند زد. حضور در بازار مسکن، بازار سرمایه و بنگاهداری در بخش بیمه و اقتصاد غیررسمی از عواقب خطرناک جولان دادن برخی بانک ها و موسسات مالی غیرمجاز است که لازم است بانک مرکزی نسبت به این امر بسیار هوشیار باشد. البته به نظر می رسد توان بانک مرکزی برای ممانعت از این جولان کافی نباشد و هشدار ورود هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور به اقتصاد غیررسمی و بازارهای غیرمولد جدی است.

11- در سال 95 فشار واردات تشدید خواهد شد و مشکلات فراروی تولید و مازاد تقاضای حاکم بر اقتصاد، به افزایش واردات فشار خواهد آورد. درصورت ممانعت نیز اقتصاد غیررسمی فعال تر خواهد شد و قاچاق کالاها سودآورتر خواهد شد.

نظر

• ایرج سابق
                            عضو فعال
                            • Oct 2015
                            • 7434

محسنی‌اژه‌ای خبر داد

صدور حکم اعدام برای «
                            بابک زنجانی» و دو متهم پرونده فساد نفتی

یکشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲

سخنگوی قوه قضاییه از صدور حکم اعدام برای سه متهم پرونده موسوم به فساد نفتی خبر داد.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در نودو سومین نشست خبری خود گفت:
                            حکم بابک زنجانی و دو متهم دیگر این پرونده که در دادگاه بدوی محاکمه شدند صادر شد.

وی بیان کرد: دادگاه بدوی این سه متهم را مفسدفی‌الارض تشخیص داده و به اعدام محکوم کرده است. دادگاه علاوه بر اعدام، متهمان را به رد مال شاکی و شرکت ملی نفت ایران و جزای نقدی یک چهارم پولشویی محکوم کرده است.

ادامه دارد ...
                            بهترین دانش آن است که سودمند باشی

نظر

• negarminavi
                              عضو فعال
                              • May 2013
                              • 35715

46 روز از اجرای برجام گذشت؛ عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با نسیم آنلاین:

تجار ایرانی هنوز نمی‌توانند ال‌سی باز کنند

کارمزد ۵ درصدی بانک‌های خارجی از ایران برای اتصال به سوئیفت!

ریاحی گفت: امکان بازگشایی ال‌سی برای بانک‌های ما وجود ندارد و ال‌سی به شکل جدی برای تجار و بازرگانان ما باز نشده است.

ناصر ریاحی عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با «نسیم آنلاین» اظهار کرد: اتصال به سوئیفت برقرار است اما برخی از بانک‌های بزرگ اروپا به شکل داوطلبانه‌ای تمایل ندارند که با بانکهای ایرانی کار کنند. بانکهای ما مجبورند برای اتصال به سوئیفت از طریق بانکهای واسطه کار کنند، که از این طریق هم اتصال به سوئیفت بی اثر می شود.

وی افزود: این به این معناست که بانک ما باید به یک بانک کوچک در آلمان متصل شود تا کارهای سوئیفت را برایش انجام دهد و باقی مراحل هم باید از طریق چک و حواله انجام شود.

عضو اتاق بازرگانی با اشاره به تفاوت مبادلات تجاری در دوران پسابرجام با قبل از اجرای برجام به نسیم آنلاین عنوان کرد: نسبت به دوران تحریمها تفاوتهایی درمبادلات حاصل شده است. همین که از طریق یک بانک خارجی دیگر به سوئیفت وصل می شویم خود قدم مثبتی است اما از لحاظ سرعت عمل نقل و انتقال پول با دوران تحریمها تفاوتی نکردیم.

ریاحی تصریح کرد: در حال حاضر در هر کشور اروپایی یک بانک کوچک همکاری خود را با بانکهای ما آغاز کرده و همکاری خود را با ما در زمینه سوئیفت انجام می دهد اما بانکهای بزرگتر که با آمریکا ارتباط مالی دارند، تمایل زیادی به همکاری با ما نشان نمی دهند، چون خود بانکهای آمریکایی با ما همکاری نمی کنند.

اتصال به سوئیفت برای بانکهای ما از طریق چک و حواله انجام می شود

وی گفت: ما در گذشته وقتی می خواستیم پولی را از چین به کشوری مانند امارات بفرستیم چند روز طول می کشید، چند دست می چرخید و در نهایت هم باید کار خلاف قانون انجام می دادیم. در حال حاضر کار خلاف قانونی انجام نمی شود و به عنوان مثال بانک ملی برای اتصال به سوئیفت از طریق شعبه خودش در امارات و یا آلمان اقدام می کند اما برای این که بخواهند به سوئیفت متصل شوند باید از روشهای سنتی اقدام کنند.

عضو اتاق بازرگانی بیان کرد: دلیل این مسئله این است که بانکهایی که قرار است با این شعبات ارتباط داشته باشند قبول نمی کنند که تضمینهای لازم برای ارتباط با سوئیفت را ارائه دهند. روشهای سنتی یعنی استفاده از چک یا حواله بانکی که اتصال به سوئیفت را چند روز به تاخیر می اندازد. این چک و حواله بعد از چند روز به دست بانکی می رسد که همکاری با بانکهای ایرانی را قبول دارد و بعد آن بانک با بانکهای بزرگ اروپا مانند دویچه بانک آلمان ارتباط برقرار می کند.

امکان بازگشایی ال سی برای بانکها وجود ندارد

ریاحی در خصوص امکان بازگشایی ال سی نیز به نسیم آنلاین عنوان کرد: بانکهایی که شرایط بازگشایی ال سی برای ما را قبول می کنند بانکهای کوچکی هستند در این شرایط طرف معامله ما هم باید در این بانک حساب باز کند. اما شرکتهای بزرگ برای بازگشایی ال سی در این بانکها با مشکل رو به رو هستند. اگر در یک جمله بخواهم پاسخ دهم امکان بازگشایی ال سی برای بانکهای ما وجود ندارد و ال سی به شکل جدی برای تجار و بازرگانان ما باز نشده است.

وی گفت: در دوران پسابرجام در سفر تجار و بازرگانان ما به اروپا تغییری ایجاد نشده است زیرا در دوران تحریمها هم این سفرها انجام می شد. ولی تغییری که بازرگانان ما انتظار داشتند محقق نشد زیرا همه بازرگانان ما بعد از اجرای برجام سفارشات خود را افزایش دادند، قیمتهای خود را نیز با فرض کاهش هزینه های بانکی کم کردند اما عملا هیچ کدام از وعده های دولت بعد از اجرای برجام محقق نشد.

بعد از برجام نه در هزینه مبادلات تجاری و نه در زمان آنها تغییری ایجاد نشد

عضو اتاق بازرگانی اظهار کرد: بعد از اجرای برجام نه صرفه جویی در هزینه مبادلات تجاری انجام شده نه سرعت عملی در مبادلات بانکی در پیش گرفته شده و نه می توان برنامه ریزی برای آینده انجام داد.

هالک بانک ترکیه برای اتصال به سوئیفت 4 تا 5 درصد کارمزد می گیرد

ریاحی تصریح کرد: با توجه به این که برای نقل و انتقال پول هنوز باید با چند واسطه همکاری کنیم تغییری در کاهش هزینه مبادلات تجاری اتفاق نیفتاده است. بانکهای کوچک هم به طمع همین هزینه های بالا با ما همکاری می کنند. در حالت معمولی بازگشایی یک ال سی یا یک تراکنش بانکی زیر یک درصد هزینه دارد. اما به عنوان مثال هالک بانک ترکیه بین 4 تا 5 درصد از دو طرف معامله پول می گیرد تا پولی را از ایران به اروپا انتقال دهد.

وی خاطرنشان کرد: بانکهای اروپایی کوچکی که بعد از برجام با بانکهای ما همکاری می کنند، هزینه بالایی را از بانکها و یا تجار ما دریافت می کنند و پول ما هم با صرف زمان زیادی به اروپا می رسد.

نظر

• اروین
                                عضو فعال
                                • Feb 2016
                                • 422

بر اساس اعلام دفتر سخنگوی دولت
                                هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی در دولت اتخاذ نشده است.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در پی انتشار برخی اخبار به نقل از محمدباقر نوبخت درباره احتمال افزایش قیمت گازوئیل دفتر سخنگوی دولت با صدور اطلاعیه‌ای این خبر را تکذیب کرد.

بر اساس اعلام دفترسخنگوی دولت؛ هیچ تصمیمی برای افزایش قیمت حاملهای انرژی در دولت اتخاذ نشده است.

در پایان این اطلاعیه از رسانه‌ها درخواست شده است تا در آستانه پایان سال از انتشار اخبار نادرست پرهیز و صرفا از منابع رسمی اخبار مهم خود را دریافت کنند.

بر اساس این گزارش، سخنگوی دولت شنبه شب در یک برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوالی درباره افزایش قیمت سوخت به ویژه بنزین در سال 95 گفت: شاید نرخ بنزین همین عدد باشد اما در رابطه با نفت سفید و گازوئیل همچنان جای افزایش قیمت وجود دارد "البته دولت هیچ تصمیمی تاکنون برای افزایش آن‌ها ندارد."

/

نظر

در حال کار...
                                X