اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مات
    عضو فعال
    • Aug 2011
    • 5650

    #6151
    حمله نظامی برنامه هسته ای ایران را متوقف نمیکند
    البرادعی: دانش هستهای ایران را نمیتوان بمباران کرد/غرب به کمک تهران در منطقه نیاز دارد
    مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی با اشاره به اینکه حمله نظامی برنامه هسته ای ایران را متوقف نمی کند، گفت که غرب برای ایجاد ثبات در منطقه به کمک ایران نیاز دارد.


    به نقل از بلومبرگ، "محمد البرادعی"، مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که حمله نظامی به ایران ممکن است برنامه هسته ای این کشور را به تاخیر بیندازد، اما قادر نخواهد بود آن را برای همیشه متوقف کند.

    البرادعی چهارشنبه در هنگ کنگ گفت: شما می توانید تاسیسات [هسته ای] آنها را بمباران کنید، اما نمی توانید دانش آنها را بمباران کنید.

    مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین به آمریکا و اسرائیل هشدار داد که اگر به ایران به خاطر برنامه هسته ایش حمله شود، این کشور ممکن است توسعه تسلیحات هسته ای را به عنوان عامل بازندارنده انتخاب کند.

    وی در این زمینه گفت: اگر شما تاسیسات [هسته ای] ایران را بمباران کنید، این درسی برای ایران خواهد بود تا تسلیحات هسته ای بسازد.

    البرادعی در ادامه اظهار داشت که کشورهای غربی به ایران برای کمک به ایجاد ثبات در منطقه ای که درگیر کشمکش در عراق، افغانستان و لبنان است، نیاز دارند.

    وی افزود: آنها [ایران و غرب] هر دو به یکدیگر نیاز دارند... همین الان، هر کدام [از آنها] منتظر طرف مقابل است تا پیشگام شده و سیگنالی را ارسال کند، و این اتفاق نخواهد افتاد.

    • لاوروف: حمله به ایران هرگز برنامه هسته ای این کشور را متوقف نمی کند

    "سرگی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه نیز روز سه شنبه هشدار داد در صورتی که ایران از سوی آمریکا یا اسرائیل مورد حمله قرار گیرد هیچ گزینهای به جز توسعه تسلیحات اتمی نخواهد داشت.

    وی تاکید کرد که سازمان جاسوسی آمریکا و دیگر مقامات این کشور تایید کردهاند که هیچ اطلاعاتی در این باره ندارند که مقامات ایران تصمیم سیاسی برای تولید تسلیحات اتمی اتخاذ کردهاند.

    لاوروف گفت: اما من تقریبا مطمئن هستم که اتخاذ چنین تصمیمی قطعا بعد از [هر گونه] حمله به ایران اتخاذ خواهد شد. اگر این [حمله به ایران] اتفاق بیفتد کشورهای جهان سومی اطراف ایران توقف کرده و به این درک میرسند که اگر بمب هستهای داشته باشند هیچ کس نمیتواند به طور واقعی این کشورها را آزار دهند.

    وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: دانشمندان تمامی کشورها با این موضوع موافقند که حمله علیه ایران میتواند برنامه هستهای این کشور را آهسته کند اما آیا باعث تعطیل شدن آن میشود یا باعث نابودی آن میشود، هرگز.

    • وزرای خارجه سوئد و فنلاند: دیپلماسی تنها راه حل موضوع هسته ای ایران است

    وزرای خارجه سوئد و فنلاند در یادداشتی مشترک در روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" با انتقاد از سیاست خارجی آمریکا در قبال برنامه هستهای ایران طی سالهای گذشته، دیپلماسی را تنها راه حل موضوع هسته ای ایران دانستند.

    وزرای خارجه سوئد و فنلاند در این یادداشت با ابراز نگرانی از مطرحشدن احتمال اقدام نظامی علیه تاسیسات هستهای ایران اعلام کردند حمله نظامی به ایران نه تنها نقض آشکار منشور سازمان ملل است بلکه نتایج منفی در سراسر منطقه به همراه داشته و مانع دستیابی به اهداف مورد نظر خواهد شد.

    آنها با اشاره به اینکه برای حل موضوع هستهای ایران علاوه بر حمله نظامی، گزینههای دیگری نیز وجود دارد، تاکید کردند فشارها و تحریمهای سیاسی و اقتصادی علیه ایران پس از سال 2003 اعمال شد اما فرصتهای دیپلماتیک بسیاری نیز از دست رفت.

    این دو مقام اروپایی تصریح کردند که اقدام نظامی علیه ایران موجب آغاز درگیریهای گوناگون در سراسر منطقه میشود که نتایج آن برای کسی قابل پیشبینی نباشد. این ناآرامیها سرانجام میتواند با ایجاد چندین کشور هستهای در یکی از منطق حساس دنیا به پایان رسیده و جنگ هایی را در درون و یا علیه جهان اسلام شکل دهد.

    • داگان: در صورت حمله به ایران سیل موشکها به سوی اسرائیل شلیک میشود

    "مئیر داگان" رئیس سابق موساد گفت که اگر ایران بخواهد به مرحله تولید سلاح اتمی برسد مثلا غنی سازی اورانیوم تا 90 درصد، اسرائیل آگاه خواهد شد.

    داگان گفت در این مرحله اگر جامعه جهانی برنامه هستهای ایران را متوقف نکرده باشد، در آن صورت اسرائیل باید به سایتهای هسته ای ایران حمله کند.

    داگان که در بیمارستان حیفاء صحبت میکرد، گفت که اسرائیل هم اکنون نباید به ایران حمله کند و حمله به تاسیسات هستهای ایران باید آخرین گزینه باشد.

    رئیس سابق موساد ادامه داد که نیروی هوایی اسرائیل توانایی آسیب زدن جدی به سایتهای هسته ای ایران را داراست اما هشدار داد که چنین حملهای عواقب جدی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت.

    وی پیشبینی کرد در صورتی که اسرائیل به ایران حمله کند صدها موشک همانند سیل از سوی حزبالله و دیگر گروههای وابسته به ایران در نوار غزه به سوی اسرائیل شلیک خواهد شد.

    • هاآرتص: مذاکرات 1+5 و ایران 25 فروردین در ژنو برگزار میشود

    روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" اعلام کرد که گفتوگوها میان ایران و 5+1 درباره برنامه هستهای تهران روز 13 آوریول (25 فروردین) در ژنو برگزار خواهد شد.

    پیش از این برخی از مقامات ایران اعلام کرده بودند که احتمالا گفتوگوهای آتی میان ایران و گروه 1+5 در ترکیه برگزار شود اما هیچ تاریخ مشخصی را برای این گفتوگوها اعلام نکرده بودند و فقط از ماه آوریل به عنوان ماهی که در آن گفتوگوها انجام خواهد شد، یاد کرده بودند.
    الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
    اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
    اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #6152
      ژاپن: به کاهش واردات نفت از ایران ادامه میدهیم

      ژاپن روز چهارشنبه با استقبال از خبر معاف شدن این کشور از تحریمهای آمریکا علیه ایران اعلام کرد که به کاهش واردات نفت خود از ایران به شکل «قابل ملاحظهای» ادامه خواهد داد.

      اسامو فوجیمورا، از مقامات ارشد دولت ژاپن، به خبرنگاران گفت: «ما به آمریکا توضیح دادیم که روند واردات نفت از ایران را به طور قابل ملاحظهای کاهش خواهیم داد.»
      وی توضیح بیشتری در این مورد نداد، ولی یوکیو ادانو، وزیر اقتصاد، تجارت و صنایع ژاپن، میگوید ایران در پنج سال گذشته ۴۰ درصد از واردات نفت خود از ایران را کاهش داده است.

      هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سهشنبه اعلام کرد که در راستای اعمال تحریم بر صنعت نفت ایران، ۱۱ کشور واردات نفت خود از ایران را به شدت کاهش دادهاند.
      در بیانیه وزارت خارجه آمریکا همچنین آمده بود: «اقدام کشور ژاپن در کاهش چشمگیر میزان خرید نفت خام از ایران با در نظر گرفتن چالشهای بخش انرژی و دیگر مسائلی که این کشور در سال گذشته با آن روبهرو بوده از اهمیت بهسزا برخوردار است. ما اقدامات همه این کشورها را میستاییم و از دیگر کشورهایی که از ایران نفت وارد میکنند میخواهیم از رفتار آنها پیروی کنند.»

      به گزارش خبرگزاری فرانسه، یون آزومی، وزیر دارایی ژاپن، این تصمیم آمریکا را نتیجه مذاکرات دو کشور دانسته است.


      وی گفت: «من معتقدم آمریکا از پاسخ ژاپن، از جمله تصمیم این کشور برای کاهش واردات نفت از ایران در آینده استقبال کرده است.»
      سال گذشته، ژاپن ۸.۸ درصد از نفت وارداتی خود یعنی روزانه سه میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه از ایران نفت وارد کرده است.

      اکیوو شیباتا، رئیس موسسه «نشنال ریسورس ریسرچ»، در این باره میگوید که ژاپن با مشکل شدیدی برای خرید نفت روبهرو نخواهد بود، ولی قیمت نفت افزایش خواهد یافت.

      رئیس هیئت مدیره شرکت نفتی «ﺁی دﯾﻤﻴﺘﺴﻮ ﮐﻮﺳﺎن»، از بزرگترین شرکتهای پالایش نفت ژاپن، نیز در اواخر دیماه اعلام کرد که «صرف نظر از این که موضع دولت ژاپن نسبت به تحریم واردات نفت ایران چیست، پالایشگاههای ژاپن دیگر قادر نیستند ریسک خرید نفت خام از ایران را بپذیرند.»


      به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، آکینیکو تمبو، رئیس هیئت مدیره شرکت نفتی «ﺁی دﯾﻤﻴﺘﺴﻮ ﮐﻮﺳﺎن» و رئیس «مجمع مواد نفتی ژاپن»، در جمع خبرنگاران گفت که پالایشگاههای ژاپن در رویکردی «واقعگرایانه» در تلاش برای کاهش واردات نفت از ایران و جایگزین کردن منابع نفت خام دیگر به جای آن هستند.


      باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در پایان آخرین روز سال ۲۰۱۱، با امضای لایحهای که از سوی کنگره آمریکا تصویب شده بود بخش مالی و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را به همراه صنعت نفت این کشور مشمول تحریمهای جدید آمریکا قرار داد.


      این تحریمها که صنعت نفت ایران و بانک مرکزی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است، شرکتهای خارجی را وادار میکند میان همکاری با بخش نفتی، مالی و بانک مرکزی ایران یا بخش مالی آمریکا، یکی را انتخاب کنند.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #6153
        بیانیه شورای امنیت در "حمایت کامل" از طرح صلح عنان برای سوریه

        شورای امنیت در بیانیهای اعلام کرد از شروط ششگانهی طرح صلح کوفی عنان برای پایان دادن به بحران سوریه کاملا حمایت میکند. این قاطعترین پیامی است که جامعه جهانی تا کنون برای رژیم بشار اسد ارسال کرده است.

        در یک اقدام قاطع دیپلماتیک، شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه (۲۱ مارس، ۲ فروردین) با انتشار بیانیهای که سرانجام حمایت روسیه و چین، از مهمترین متحدان و حامیان بشار اسد را هم جلب کرده، اعلام کرد که از تلاشهای کوفی عنان برای پایان دادن به بحران جاری در سوریه حمایت میکند.

        به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، روسیه و چین که پیشتر دو قطعنامه سازمان ملل علیه سوریه را وتو کرده بودند، گفتهاند که از بیانیه شورای امنیت حمایت میکنند. قطعنامههای پیشین به صراحت خواستار کنارهگیری فوری بشار اسد از قدرت شده بودند. این نخستین بار است که در یک سالی که از آغاز خیزش مخالفان رژیم سوریه میگذرد، جامعه جهانی یکصدا خواستار پایان دادن به بحران در سوریه شده است.

        دیپلماتها در گفتوگو با اسوشیتدپرس گفتهاند در این بیانیه حکومت سوریه تهدید شده است که در صورت ممانعت از همکاری برای تحقق شروط ششگانه طرح صلح که توسط کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل تدوین شده، با "گامهای نامشخص بعدی" مواجه خواهد شد. قرار است این طرح پیشنهادی در پایان روز چهارشنبه در مقر شورای امنیت در نیویورک، به تصویب برسد. هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا انتشار این بیانیه را "گامی مثبت" خواند و گفت اگر بشار اسد به تعهدات خود عمل نکند، باید منتظر "افزایش فشار و انزوای بیشتر" باشد.

        ویرایش و تلطیف بیانیه برای جلب حمایت روسیه و چین

        نسخه اصلی بیانیهای که توسط قدرتهای غربی تدوین شده بود، به درخواست روسیه ویرایش و تلطیف شد. بسیاری از اولتیماتومهای مشخصی که در نسخه اصلی آمده بود، در نسخه نهایی گنجانده نشد، اما تحلیلگران میگویند اهمیت این بیانیه در آن است که به امضای همه قدرتهای کلیدی و تاثیرگذار جهان رسیده و پیامی قاطع و محکم برای رژیم بشار اسد خواهد بود.

        کوفی عنان که چندی پیش بهعنوان نماینده سازمان ملل و اتحادیه عرب، برای گفتوگو با بشار اسد و دیگر مقامات سوری راهی آن کشور شده بود، مذاکرات اولیه برای آتشبس را نومیدکننده دانست. طرح صلح کوفی عنان شروطی نظیر آتشبس بیقید و شرط، آغاز گفتوگوهای سیاسی میان دولت و مخالفان و صدور اجازه دسترسی کامل گروههای امداد و آژانسهای کمکرسانی را در بر میگیرد.

        بشار اسد که از ماه مارس ۲۰۱۱ با خیزش گسترده و پیوسته مخالفان مواجه شده، برای بقای ساختار سیاسی سوریه به کشتار و سرکوب مخالفان روی آورده و بر اساس آخرین آمار منتشر شده از سوی سازمان ملل، تا کنون بیش از ۸ هزار نفر از شهروندان سوری در جریان این بحران سیاسی کشته شدهاند.

        خشونتها علیه مخالفان سوری در هفتههای جاری شدت بیشتر و دامنه گستردهتری یافته و نیروهای حامی رژیم و وابسته به بشار اسد، بسیاری از مناطق شهری و روستایی که تراکم مخالفان در آنجا بالاتر است را بمباران کردهاند.

        بان کیمون، دبیرکل سازمان ملل، بحران سوریه را «به غایت وحشتناک» توصیف کرد و هشدار داد که تداوم این بحران «پیآمدهای ویرانگری برای همه جهان» در بر خواهد داشت. بان کیمون تاکید کرد که جامعه جهانی مسئولیت پایان دادن به این بحران را برعهده دارد و باید هرچه سریعتر راهحلی برای متوقف کردن آن بیابد.

        فعالان اپوزیسیون سوریه میگویند ارتش این کشور از تانک و تسلیحات سنگین برای سرکوب مخالفان و بازپسگیری مناطقی که به تصرف آنها درآمده، بهره میگیرد. با گسترش دامنهی بحران در سوریه، برخی از دیپلماتها و تحلیلگران نسبت به آغاز یک جنگ داخلی تمامعیار میانگروههای سیاسی گوناگون در سوریه هشدار دادهاند.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • mohsen20
          عضو جدید
          • Mar 2012
          • 6

          #6154
          آقای کامران اطفا واضح تر بفرمایید منظورتان از این آیات واحادیث چه کسانی هستد

          در اصل توسط کامران پست شده است View Post
          اميرالمؤمنين (ع)فرمود: دولت‏ها و جوامع زمانى به انحطاط گرايش پيدا مى‏كنند كه اصول ارزشى از بين برود و نيرنگ به عنوان اصل ارزشى مورد قبول قرار گيرد، فرومايه گان سمت‏ها و مسئوليتها را به عهده گيرند و كسانى كه فاضلند منزوى شوند.

          قران کریم :و لَن تجدَ لسنة اللَّه تبديلا . احزاب 62 جامعه و تاريخ نيز همانند ديگر پديده‏ها داراي ضابطه و قانون است و قوانيني حاكم بر آن همانند قوانين حاكم بر ديگر پديده‏ها ثابت و غيرقابل تغيير است

          رسول اکرم (ص) : الملك يبقي‏ بالعدل مع الكفر و لايبقي مع الظلم بالإيمان پادشاهي به‏وسيله عدالت با كفر پاينده و با وجود ايمان و ظلم و ستم نمي‏ماند
          آقای کامران اطفا واضح تر بفرمایید منظورتان از این آیات واحادیث چه کسانی هستند

          نظر

          • مات
            عضو فعال
            • Aug 2011
            • 5650

            #6155
            بروجردی مطرح کرد:
            مواضع قاطع ایران علت عقبنشینی آمریکا
            رييس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا مبنی بر مستثنی کردن ۱۱ کشور اروپایی و آسیایی از تحریم نفتی ایران گفت: با توجه به مواضع قاطع جمهوری اسلامی چنین اقدامی یک عقبنشینی آشکار از مواضع قبلی ایالات متحده است.

            به گزارش ایسنا، علاءالدین بروجردی اظهار کرد: اقدام به تحریم تعدادی از کشورهای اروپایی و به همریختگی اقتصاد غرب و همچنین نگرانی آنها از روند رو به افزایش قیمت نفت که به ضرر کشورهای اروپایی مصرفکننده انرژیهای فسیلی تمام خواهد شد بر اتخاذ چنین تصمیمی تاثیرگذار بوده است.

            وی با تاکید بر اینکه «انتشار این بیانیه عقبنشینی محترمانه از تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم نفتی ایران است» گفت: احتمالا آنها امیدوارند که با چنین تصمیمی روی قیمت رو به افزایش نفت در جهان تاثیر بگذارند و بتوانند به نوعی بر سیاست ناموفق و شکستخورده اتحادیه اروپا در مورد تحریم نفتی ایران سرپوش بگذارند و از موضعی وارد شوند که حیثیتشان حفظ شده باشد.

            وی با بیان اینکه «این تصمیم از ناحیه ایالات متحده گرفته شده است» گفت: به نظر نمیرسد که این تصمیم بدون هماهنگی با اتحادیه اروپا اتخاذ شده باشد ولی اعلام موضع اتحادیه اروپا در مورد تصمیمگیری این اتحادیه راجع به خرید نفت از ایران مهم است و باید منتظر بمانیم تا ببینیم موضع اتحادیه اروپا در این مورد چه خواهد بود.

            رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به مواضع اصلی خود در مورد انرژی هستهیی که بهانه اصلی اعمال چنین تحریمهایی بوده است عقبنشینی نخواهد کرد. در هر صورت مواضع ما اصولی و مبتنی بر انپیتی است.

            وی گفت: اگر اتحادیه اروپا چنین عقبنشینی را در مواضع خودش اعمال کند یک اقدام منطقی انجام داده است و میتواند خودش را از بحرانهای بزرگتری که در آینده ممکن است گرفتار آن شود نجات دهد.
            الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
            اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
            اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

            نظر

            • bahary
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 2510

              #6156
              در اصل توسط mohsen20 پست شده است View Post
              آقای کامران اطفا واضح تر بفرمایید منظورتان از این آیات واحادیث چه کسانی هستند
              نگاه کنید به مجلسیان و دولتیان و قضات و عملکردشان متوجه خواهید شد منظور از کلام مولا علی (ع) و قرآن کریم کیانند!

              نظر

              • امیر حسین1
                عضو عادی
                • Feb 2012
                • 47

                #6157
                امام صادق(ع) روايت مي‏كند

                كه خداوند به پيامبري از بني‏اسرائيل كه در كشور پادشاه ستمگري زندگي مي‏كرد، وحي فرستاد كه به نزد او رفته و به او بگويد: "من تو را وا نداشته‏ام از براي ريختن خون بي‏گناهان و گرفتن اموال مردمان، بلكه تو را صاحب اختيار كردم، به جهت آن‏كه صداي مظلومان را از درگاه من باز داري و ناله‏هاي ايشان را كوتاه‏كني. من نخواهم گذشت از ظلمي كه بر احدي شود، اگر چه از جمله كفار باشد. پادشاه حكم شباني دارد كه آفريدگار عالم او را بر رعيت گماشته و از او محافظت ايشان را خواسته و اندكي در حفظ و حراست ايشان اهمال و مسامحه نمايد، به زودي دست او را از شباني ايشان كوتاه فرمايد".

                نظر

                • امیر حسین1
                  عضو عادی
                  • Feb 2012
                  • 47

                  #6158
                  در نهج البلاغه نيز علي (ع) به مالك اشتر چنين توصيه مي‏كند:

                  مالك، از خون ريزي به‏ناحق بپرهيز، چرا كه هيچ چيزي در ايجاد نقمت و تيره روزي و بازتاب‏هاي زيانبار و زوال نعمت و انقطاع مدت حكومت، بيش از خون‏ريزي مؤثر نيست.

                  خداوند در روز قيامت نخستين چيزي كه درباره آن حكم مي‏كند، مسأله خون‏ريزي بناحق است: بنابراين، اي مالك؛ حكومت خود را با ريختن خوني كه حرام است، تقويت نكن، كه اين عمل نه تنها حكومت را تقويت نمي‏كند كه آن را سست و تضعيف مي‏كند و بلكه آن را نابود كرده و به ديگران انتقال مي‏دهد

                  علي (ع) مي‏فرمايد:
                  هيچ سلطاني نيست كه خداي تعالي او را قوت و نعمتي داده باشد و او به دستياري آن قوّت و نعمت بر بندگان خدا ظلم كند، مگر اين كه بر خداي تعالي لازم است كه آن قوت و نعمت را باز گيرد

                  نظر

                  • مات
                    عضو فعال
                    • Aug 2011
                    • 5650

                    #6159
                    کودتایی جدید در قاره کودتاها: دولت "مالی" سقوط کرد
                    یک سربازمسلح مالی که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت که بر کاخ ریاست جمهوری مسلط شده اند وچند تن ازمقامات عالی رتبه از جمله وزیر امورخارجه و وزیر اداره اراضی را دستگیر کرده اند.

                    ایرنا: خبرگزاری فرانسه روزپنجشنبه اعلام کرد: افراد مسلح در کشور افریقایی مالی می گویند که بر کاخ ریاست جمهوری مسلط شده و نظام و دولت این کشور را ساقط کرده اند.

                    به گزارش خبرگزاری فرانسه، سربازان مسلح مالی به فرانس پرس گفتند که آنان درشهر باماکو کاخ ریاست جمهوری را به دست گرفته اند.

                    آنان اعلام کردند که تسلط بر کاخ ریاست جمهوری پس از چند ساعت درگیری با نیروهای گارد ریاست جمهوری صورت گرفته و تعدادی از وزیران ازجمله 'سومایلو بوبای مایگا ' وزیر امور خارجه این کشور را نیز دستگیر کرده اند.

                    یک سرباز مسلح مالی که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت که بر کاخ ریاست جمهوری مسلط شده اند وچند تن ازمقامات عالی رتبه از جمله وزیر امورخارجه و وزیر اداره اراضی را دستگیر کرده اند.

                    خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که این اطلاعات هنوز از سوی مقامات رسمی دولت مالی تایید نشده و این درحالی است که دومنبع مستقل اعلام کرده اند که توریه رییس جمهوری و همراهان وی به کاخ ریاست جمهوری باز نگشته اند.

                    براساس این گزارش، از چهارشنبه شب تیراندازی بین افراد مسلح و نیروهای گارد ریاست جمهوری در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در باماکو جریان داشته و این درحالی است که سربازان مسلح مخالف دولت ساختمان رادیو و تلویزیون را ساعاتی قبل به تصرف خود در آورده اند.
                    الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                    اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                    اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                    نظر

                    • مات
                      عضو فعال
                      • Aug 2011
                      • 5650

                      #6160
                      وزیر خارجه استرالیا : گزینه حمله به ایران را از روی میز بردارید
                      وزیر خارجه استرالیا گفت : " استرالیا اساسا مخالف برنامه هسته ای ایران است اما اقدام نظامی شانس موفقیتی (برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران) ندارد .گزینه نظامی باید از روی میز برداشته شود و باید فقط بر تحریم ها و یافتن راهی دیپلماتیک برای حل و فصل مساله تاکید کنیم ."
                      وزيرخارجه استرالیا با انتقاد از مطرح کردن گزینه حمله نظامی به ایران گفت که باید این گزینه از روی میز برداشته شود.

                      به گزارش عصر ایران " باب کار " وزیر خارجه استرالیا روز پنج شنبه در مصاحبه با شبکه اسکای نیوز با اشاره به اینکه تحریم های شدید بین المللی علیه ایران موثر بوده است ، خواستار برداشته شدن گزینه نظامی از روی میز شد.

                      وی گفت : " استرالیا اساسا مخالف برنامه هسته ای ایران است اما اقدام نظامی شانس موفقیتی (برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران) ندارد .

                      وی در ادامه تاکید کرد : " گزینه نظامی باید از روی میز برداشته شود و باید فقط بر تحریم ها و یافتن راهی دیپلماتیک برای حل و فصل مساله تاکید کنیم ."

                      وزیر خارجه استرالیا در ادامه با ادعای اینکه شواهد موجود حاکی از تاثیر گذاری تحریم های بین المللی علیه ایران است ، مدعی شد :" تحریم های بین المللی بر (ارزش )پول ملی ایران ، استانداردهای زندگی و بر اقتصاد این کشور تاثیر گذاشته است ."

                      وی افزود : "این پیش فرض چندان غیر معقول به نظر نمی رسد که در نهایت تحریم ها رهبران ایران را واخواهد داشت تا بر سر موضوع هسته ای به پای میز مذاکره بنشینند."

                      این اظهارات در حالی است که ایهود باراک وزیر دفاع اسراییل که به آلمان سفر کرده است روز پنج شنبه در مصاحبه ای با رادیو اسراییل مدعی شد که اگر ترس از اقدام نظامی احتمالی آمریکا یا دیگر کشورها علیه ایران نبود ، این کشور بی محابا تر برنامه ساخت سلاح های هسته ای خود را به پیش می برد.

                      جمهوری اسلامی ایران اتهام غرب و اسراییل مبنی بر تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای را رد کرده و بر ماهیت صلح آمیز برنامه های هسته ای اش و نیز بر حق خود برای داشتن چرخه سوخت بومی تاکید می کند.
                      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                      نظر

                      • مات
                        عضو فعال
                        • Aug 2011
                        • 5650

                        #6161
                        اتهام زنی جدید پلیس نیویورک به ایران : عکسبرداری برای حمله به آمریکا!این مقام پلیس نیویورک در ادامه مدعی شد که امکان دارد اهمیت شهر نیویورک و این حقیقت که این شهر محل تجمع عمده یهودیان است؛ ایران و حزب الله ، این شهر را هدفی بالقوه برای انجام حملات تروریستی در نظر گرفته باشند.
                        پليس نیویورک 13 ایرانی را به اتهام عکسبرداری از اماکن شهری دستگیر کرده و مدعی شده است احتمال دارد این افراد دستگیر شده برای حمله احتمالی ایران به آمریکا مشغول جمع آوری اطلاعات از شهر نیویورک بوده اند.

                        به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال پلیس نیویورک روز چهارشنبه با اعلام این مطلب مدعی شده است که احتمالا ایران تحت پوشش دیپلماتیک در تلاش بوده است تا از شهر نیویورک اطلاعات جمع آوری کند.

                        " میچل سیلبر " مدیر اطلاعات پلیس نیویورک روز چهارشنبه با مطرح کردن اتهام در کمیته امنیت ملی مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کرد که از سال 2005 پلیس نیویورک 13 ایرانی را که با دولت ایران در ارتباط بوده اند به اتهام عکسبرداری از نقاط مختلف شهر نیویورک تحت بازداشت و بازجویی قرار داده است .

                        وی افزود که در می 2005 پلیس نیویورک 6 ایرانی را به هنگام عکسبرداری و گرفتن فیلم از پل بروکلین دستگیر کرد .

                        این مقام پلیس نیویورک در ادامه مدعی شد که امکان دارد اهمیت شهر نیویورک و این حقیقت که این شهر محل تجمع عمده یهودیان است؛ ایران و حزب الله این شهر را هدفی بالقوه برای انجام حملات تروریستی در نظر گرفته باشند.

                        این مقام آمریکایی اسامی و هویت این افراد دستگیر شده را فاش نکرد اما افزود که بازجویی های انجام شده از این افراد نشان داد که همگی آنها با دولت ایران در ارتباط بوده اند .

                        میچل سیلبر با مطرح کردن اتهام پیشین آمریکا به ایران در زمینه تلاش برای ترور سفیر عربستان سعودی در واشنگتن و نیز لحن خصومت آمیز ایران نسبت به آمریکا افزود که پلیس نیویورک باید در زمینه شناسایی و انحلال هسته های احتمالی مرتبط با ایران در این شهر بسیار هوشیار باشد.

                        گفتنی است 13 ایرانی دستگیر شده همگی آزاد شده اند و پلیس نیویورک در حالی آنها را دستگیر کرده که حتی نتوانسته برای ادامه بازداشت آنها شواهد و مدارک قانع کننده به دادگاه ارایه دهد .

                        اتهام عکسبرداری از شهر نیویورک در حالی مطرح می شود که این شهر توریستی عمده آمریکا همه ساله میزبان میلیون ها توریست است که عکسبرداری از اماکن شهری و آسمان خراش های بلند آن یکی از تفریحات عمده توریست ها محسوب می شود.
                        الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                        اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                        اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                        نظر

                        • مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

                          #6162
                          مذاکرات 25 فروردین ، ایران و آمریکا را به هم نزدیک می کند !تحلیل گران معتقدند ایران و آمریکا در روز های اخیر سیگنال هایی از خود بروز داده اند که می توان این سیگنال ها را بر نزدیکی دو کشور تعبیر و تلقی کرد. این سیگنال ها هم از سوی ایران و هم از طرف آمریکا نشان داده شده است .
                          برخلاف آنچه که برخی رسانه ها مبنی بر آغاز دور جدید مذاکرات ایران و غرب در ژنو منتشر کرده اند ، این مذاکرات ظاهرا در استانبول برگزار خواهد شد . اما سوال اصلی این است که آیا مذاکرات ایران با غرب تعیین کننده خواهد بود؟

                          به گزارش «تابناک» ، باراک اوباما در روز های اخیر اقداماتی را انجام داده و سخنانی را بر زبان رانده است که تحلیل گران مسائل سیاست خارجی آمریکا این مواضع را دال بر نرم شدن رویکرد آمریکا در قبال ایران ، در آستانه دور جدید مذاکرات ایران و غرب ارزیابی کرده اند .

                          بر اساس این گزارش ، «باراک اوباما» ابتدا در یک اقدام عملی ، 11 کشور را از اعمال تحریم نفتی علیه ایران معاف کرد و دولت وی اعلام نمود که تعداد این کشور ها ممکن است در آینده هم افزایش یابد . به نظر می رسد که در روز های آینده کشورهای ترکیه ، هند و چین هم به این فهرست اضافه خواهند شد که در چنین شرایطی تقریبا تحریم نفتی ایران ملغی خواهد شد.

                          علاوه بر این باراک اوباما علی رغم تکرار اظهارات سابق خود درباره ایران در پیام نوروزی خود به این نکته اشاره کرد که هیچ دلیلی وجود ندارد که دو کشور ایران و آمریکا به هم نزدیک نشوند. کارشناسان معتقدند که این سیگنالی برای نزدیکی آمریکا و ایران در آستانه دور جدید مذاکرات باید تلقی شود.

                          این در حالی است که کارشناسان غربی سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روز سال جاری در مشهد مقدس را هم نشانه هایی از تفاوت در نگرش ایران می دانند . این کارشناسان بر آن بخش از سخنان مقام معظم رهبری تکیه کرده اند که ایران هر گونه حمله به این کشور را در همان سطح پاسخ خواهد گفت .

                          این کارشناسان این سخنان را این گونه تحلیل می کنند که ایران بین آمریکا و رژیم صهیونیستی تمایز قائل خواهد شد. بدین معنا که در صورت حمله رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته ای ایران ، این کشور صرفا به تاسیسات رژیم اسرائیل حمله خواهد کرد و آمریکا را در این مساله دخیل نخواهد کرد.

                          علاوه بر این همین تحلیل گران سفر اخیر محمد جواد لاریجانی دبیر کمیسیون حقوق بشر ایران به نیویورک را یکی از دلایل دیگر خود برای اذعان به نزدیکی ایران و آمریکا تلقی می کنند . لاریجانی در سفر اخیر خود به نیویورک ، صراحتا از تمایل ایران برای گفتگو با آمریکا سخن گفته و اظهار داشته بود که ایران هیچ مشکلی برای مذاکره با آمریکا نخواهد داشت .

                          همه این تحلیل ها در حالی است که باراک اوباما اکنون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در رابطه با ایران دچار معضلی پیچیده شده است . چرا که از یک سو هر گونه حمله یا تجاوز نظامی وی به ایران قیمت سوخت و انرژی را در این کشور بالا خواهد برد و احتمالا باعث عدم اقبال مردم در انتخابات به وی خواهد شد.

                          از سویی دیگر هم عدم حل مساله ایران هم نقطه ای منفی برای باراک اوباما است و جمهوریخواهان می توانند ادعا کنند که باراک اوباما هیچ توفیقی در این زمینه نداشته است و رای دهندگان را به سمت خویش متمایل کنند . لذا احتمالا باراک اوباما در روز های اخیر خواهد کوشید که مساله ایران را مسالمت آمیز و با گفتگو ، بدون اینکه هزینه ای متوجه دو کشور شود حل کند .

                          در حال حاضر مذاکرات 25 فروردین ، نقطه آغاز چنین فرایندی خواهد بود. آیا غرب می توانند همچنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهار داشتند برای حل مشکلات خود با ایران و مردم ایران محترمانه رفتار کنند ؟ یا همچون سابق با لحنی متجاوزانه سخن خواهند گفت و بر مشکلات خود همچنان خواهند افزود؟
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                          نظر

                          • مات
                            عضو فعال
                            • Aug 2011
                            • 5650

                            #6163

                            ايران سه میلیون تن گندم از هند وارد می کند
                            دولت هند از توافق ابتدایی با ایران برای صادرات سه میلیون تن گندم به این کشور خبر می دهد .


                            به نقل از روزنامه اکونومیک تایمز چاپ دهلی نو ایران درخواست رسمی واردات سه میلیون تن گندم از هند را به این کشور ارائه کرده است . بر اساس این گزارش سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی ایران قصد دارند این میزان گندم را از هند خریداری کنند . بر این اساس شرکتهای ایرانی نظیر کارخانه آرد گندم کنگان ، شرکت ای ال پی و شرکت تجاری بازرگانی مگنا تا کنون درخواست رسمی خود را برای واردات گندم از هند به این کشور ارسال کرده اند . این درخواستها از طریق سفارت هند در تهران به سازمان صادرات محصولات کشاورزی و مواد غذایی هند ارسال شده است . این گزارش حاکی است یک مقام آگاه این سازمان در هند تاکید کرد تا کنون دو شرکت هندی تمایل خود را برای صادرات گندم به ایران اعلام کرده اند . هند امسال بیش از 88.31 میلیون تن گندم تولید خواهد کرد و با توجه به ذخایر 23.4 میلیون تن این کشور می تواند امسال میزان صادرات گندم خود به کشورهای مختلف از جمله ایران را افزایش دهد . هند بار دیگر از سپتامبر 2011 صادرات گندم را آغاز کرده است . توافق اخیر ایران و هند برای پرداخت 45 درصد پول نفت صادراتی ایران از طریق روپیه کمک زیادی به تجار و بازرگانان دو کشور خواهد کرد تا مبادلات تجاری خود را تسریع بخشند . دولت هند همچنین پرداخت پول نفت ایران با روپیه را از مالیات معاف کرده است تا پالایشگاههای این کشور تمایل بیشتری برای استفاده از این مکانیسم برای پرداخت پول نفت ایران داشته باشند . ایران طی ماههای اخیر گندم زیادی از کشورهای روسیه استرالیا و پاکستان وارد کرده است . ایران در سال 2007 – 2008 میلادی بیش از هشت میلیون تن گندم وارد کرده است .هند همچنین قرارداد فروش و صادرات 60 هزار تن شکر خام به ایران را نهایی کرده که مهمترین خرید خارجی ایران از زمان اعمال تحریم های جدید آمریکا و اتحادیه اروپا در چند ماه اخیر است. اولین محموله از این قرارداد به وزن 19 هزار و 800 تن در بندر بمبئی، آماده ارسال است و قرار است تا ماه آینده ، تمامی این محموله تحویل ایران داده شود. منابع دولتی و رسمی هند تاکید کردند که مشکلی بر سر راه این معامله و قرارداد نیست و حتی هند آماده است شکر بیشتری به ایران بفروشد.هند پس از برزیل ، دومین تولید کننده بزرگ شکر در جهان محسوب می شود .این گزارش حاکی است ایران باید تا ماه سپتامبر سال جاری میلادی ، حدود 324 هزار تن شکر خام وارد کند.سازمان جهانی شکر که مقر آن در لندن است در گزارشی اعلام کرد ایران در سال 2010 میلادی حدود 1.8 میلیون شکر و مواد شیرین کننده وارد کرده است و انتظار می رود در سال 2011 و 2012 میلادی به حدود 1.6 میلیون شکر خام نیاز داشته باشد.هند پس از چین ، دومین خریدار اصلی نفت ایران محسوب می شود که نزدیک به 11 میلیارد دلار از ایران نفت خریداری می کند اما در مقابل فقط 2.7 میلیارد دلار به ایران صادرات دارد.تحریم های بانکی و مالی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران در ماه های گذشته تشدید شده و انتقال پول را در خرید و فروش های خارجی برای ایران دشوار کرده است.آرویند مهتا معاون وزیر بازرگانی هند که اخیرا به تهران سفر کرده است تاکید کرد حجم مبادلات تجاری ایران و هند تا سال 2015 میلادی به بیش از 25 میلیارد دلار خواهد رسید.

                            رائول کولار دبیر وزارت اقتصاد هند ماه گذشته تاکید کرد فرصت های تجاری بزرگی برای هند در ایران وجود دارد.
                            الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                            اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                            اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                            نظر

                            • مات
                              عضو فعال
                              • Aug 2011
                              • 5650

                              #6164
                              «قلادههای طلا» شب گذشته به سانس فوقالعاده رسید/ اکران در ساعت 2 بامدادمدیر پخش و بازاریابی و مرکز خدمات سینمایی حوزه هنری با اشاره به استقبال از فیلم «قلادههای طلا» در شهرستانها گفت: در تهران نیز استقبال غیرقابل پیشبینی بود و سینما آزادی برای این فیلم در ساعت 2 بامداد امروز سانس فوقالعاده داشت.


                              «غلامرضا فرجی» مدیر پخش و بازاریابی و مرکز خدمات سینمایی حوزه هنری در گفتوگو با خبرنگار سینمایی فارس ضمن اعلام این خبر گفت: شب گذشته استقبال از آخرین ساخته «ابوالقاسم طالبی» در تهران به حدی بود که در سینمای آزادی با سانس فوقالعاده همراه بود و این فیلم در ساعت 2 بامداد نیز اکران شد.

                              وی با اشاره به استقبال بینظیر مخاطبان در شهرستانها نیز گفت: شب گذشته این فیلم در مشهد مقدس 45 میلیون ریال و در اصفهان 50 میلیون ریال فروش داشته که آمار بسیار قابل توجهی است.

                              فرجی در پایان تأکید کرد: با توجه به آماری که از شهرستانهای مختلف به ما میرسد، پس از گذشت روز دوم تعطیلات نوروزی، استقبال مردم نسبت به «قلادههای طلا» رشد چشمگیری داشته و با 40 تا 50 درصد افزایش همراه است.

                              بر اساس این گزارش، پخش فیلم سینمایی «قلادههای طلا» بر عهده حوزه هنری است و سیاسیترین فیلم سینمای ایران در گروه سینمایی استقلال به نمایش در میآید.
                              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                              نظر

                              • مات
                                عضو فعال
                                • Aug 2011
                                • 5650

                                #6165
                                انديشكده بروکینگز: آمریکا برای پیشبرد دیپلماسی باید آماده لغو تحریمها علیه ایران باشد یک اندیشکده آمریکایی معتقد است اوباما با ارائه استدلالهایی در رابطه با دیپلماسی، مسیر مذاکره درباره ایران را تغییر داد و آمریکا و متحدانش باید آماده لغو تحریمها و پذیرای آغاز مذاکرات دوجانبه باشند.


                                اندیشکده آمریکایی «بروکینگز» در گزارشی به قلم «ولی نصر» نوشت: باراک اوباما با کنار گذاشتن گزینه «مذکره ایدهآل در خصوص جنگ» و ارائه استدلالهایی در رابطه با دیپلماسی، با مهارت هر چه تمام، مسیر مذاکره درباره ایران را تغییر داد. برای عملیکردن این رویکرد آمریکا نیاز به یک نقشه کامل دارد تا به متحدانش و مردم آمریکا نشان دهد چطور مذاکرات جدی و مستمر با ایران میتواند مثمر ثمر باشد.



                                * نتیجه تحریمهای فلجکننده ایران



                                از ماه نوامبر تا کنون، سیاست دولت اوباما مبنی بر اعمال فشار بر ایران برای وادارکردن این کشور به مذاکره، بیشتر منجر به مناقشه شده است. گزارش نگرانکننده آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره فعالیتهای هستهای ایران در ماه نوامبر، دور جدیدی از تحریمهای فلجکننده را علیه بانک مرکزی ایران و صنعت نفت این کشور در پی داشت. ایران با تهدید برای بستن تنگه هرمز و قطع فروش نفت به بخشهایی از اروپا، به این تحریم واکنش نشان داد. منتقدان اسرائیل و جمهوریخواهان دولت آمریکا به این نتیجه رسیدند که در مجموع، تحریمها و مذاکرات مفید نبوده است.



                                * هشدار علنی: ایران از خط قرمز اوباما تخطی نخواهد کرد



                                رییسجمهور آمریکا با پافشاری بر موضع خود سعی داشت همچنان راهبرد «فشار و مذاکره» را ادامه دهد. آیتآلله سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، با «مثبت خواندن» سخنان رییس جمهور آمریکا و نکتهای که وی درباره روزنهای از فرصتها گفت، دفاع اوباما از دموکراسی را تأیید کرد. آیتآلله خامنهای همچنین با ارجاع به فتوای خود در سال 1373 بار دیگر تأکید کرد که ساخت سلاحهای هستهای «گناه کبیره» است. این یک هشدار علنی برای جامعه بینالملل بود مبنی بر این که ایران از خط قرمز اوباما تخطی نخواهد کرد.



                                * ممکن است در مورد ایران، دموکراسی پیروز شود



                                موضوع دیگری که اهمیت بسیاری دارد این است که میانجیگری آیتآلله خامنهای در داخل ایران نیز به آن دسته از مذاکرات که این کشور باید برای حفاظت از خود در برابر فشارهای بیشتر غرب و هرگونه حمله احتمالی نظامی، سلاح هستهای بسازد پایان داد. فتوای آیتالله خامنهای و نامه صریح سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، درباره آمادگی کشورش برای ادامه مذاکرات، دولت آمریکا را امیدوار کرده است که این بار ممکن است دموکراسی پیروز شود. روی هم رفته، از آغاز ریاستجمهوری اوباما در سال 2009، شرایط فعلی برای مذاکرات بهتر از هر زمان دیگری بوده است. فشار اقتصادی بر ایران به مغز استخوان رسیده و اگر اوضاع تغییر نکند، بحران شدیدی شکل خواهد گرفت.



                                * عدم حمایت اسرائیل از دیپلماسی



                                اما روزنه مذاکرات بسیار کوچک است. با وجودی که «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل، در دیدار اخیرش با رییسجمهور امریکا در پارهای از مسائل همرأی بودند، اما در عمل وی از دیپلماسی حمایت نمیکند. منتقدان اوباما از جناح راست به دنبال کوچکترین فرصت هستند تا دیپلماسی را به دلیل عدم موفقیتش، کنار گذاشته و دگر بار راهکار جنگ را در پیش گیرند. به این ترتیب آنچه عایدشان میشود این خواهد بود که در ازای بهبود اقتصاد شکننده آمریکا، بهای نفت را به صورت بالقوه بالا ببرند که کاملاً به نتیجه انتخابات ریاستجمهوری در این کشور بستگی دارد. اوباما تنها در صورتی میتواند از دیپلماسی در برابر سیاست حمایت کند که پیش از انتخابات، شاهد منافع محسوس باشد.

                                به نظر میرسد رهبران ایران مایلند اوباما را راضی کنند جنگطلبان و ستیزهجویان را از آنها دور نگه دارد؛ از سوی دیگر نگرانند که اگر پیش از موعد، شکست خود را قبول کنند، مقامات واشنگتن چنین نتیجهگیری کنند که دیپلماسی مؤثر نیست، بلکه اعمال فشار نتیجه مطلوب به بار میآورد و بنابراین ممکن است تمایل بیشتری به اعمال فشارهای افزون نشان دهند.



                                * مذاکرات باید مسیر خاصی را طی کند



                                «دنیس راس»، دیپلمات و نویسنده آمریکایی که تا اواخر سال گذشته میلادی، سیاستهای اوباما را درباره ایران زیر نظر داشته و بررسی میکرد بازی نهایی آمریکا را آنگونه ترسیم میکند که در آن «ایران میتواند از قدرت غیرنظامی هستهای برخوردار باشد، اما نباید سلاحهای هستهای داشته باشد». اگر فتوای رهبر ایران قابلا اتکا باشد، ایران با چنین تصمیمی موافق خواهد بود؛ البته در شرایطی که آمریکا و متحدانش بخواهند حق مسلم ایران را برای غنیسازی سوخت هستهای بپذیرند. برای حصول نتایجی که مورد توافق طرفین باشد، مذاکرات باید مسیری را دنبال کنند که مشخص شود چه سلسله مسائلی باید مورد بحث قرار گیرد و چه موافقتنامههایی باید حاصل شوند. بدون چنین نقشهای آمریکا نهایتاً به اعمال فشار متکی خواهد بود تا سرسختی ایران را مورد هدف قرار دهد و ما به نقطه آغازمان بازخواهیم گشت.



                                * موافقت ایران با پیشنهاد روسیه



                                ایران پیشاز این با پیشنهاد روسیه موافقت کرده است مبنی بر اینکه در بازههای زمانی مختلف، نگرانیهای جامعه بینالملل را یکیپس از دیگری مورد توجه قرار خواهد داد تا تحریمها را علیه خود بردارد. رهبر ایران از این مسأله استقبال کرده است، زیرا آنها را در برابر سناریویی محافظت میکند که طبق آن، ایران باید تمام امتیازات را به طور صریح ارائه دهد و در عوض به آن وعده داده میشود که مزایایی را در پایان دریافت خواهد کرد؛ ایران مجموع این سناریو را به عنوان یک دام تلقی خوهد کرد.



                                * ترغیب ایران برای واگذاری امتیازات بزرگ



                                آمریکا رویکرد «گام به گام» را رد کرده است، زیرا امتیازات کوچک برگشتپذیر هستند. با لغو تحریمها، ایران برای ارائه امتیازات اضافی، کمتر احساس فشار میکند. در نتیجه، این فرایند تدریجی تا حدی پیش رفته و نهایتاً در اثر توجه بیش از حد به موفقیت خود، سقوط خواهد کرد. حتی با این حال، برای برقراری اعتماد، باید تبادلات معتبری بین طرفین وجود داشته باشند و تحرکی در مذاکرت صورت گیرد.

                                ایجاد وقفه موقتی در غنیسازی اورانیوم برای ایجاد وقفه موقتی بر تحریمهای نفتی را میتوان به عنوان اولین گام مفید تلقی کرد. اما با تمام تحریمهایی که بر دوش ایران سنگینی میکند، آمریکا در حال حاضر بیشترین قدرت و نفوذ را دارد؛ و باید از این قدرت خود استفاده کند تا ایران را وا دارد برای لغو اساسی تحریمها، حاضر به مذاکره در خصوص واگذاری امتیازات بزرگ شود.



                                * پیشنهاد آمریکا درباره غنیسازی اورانیوم توسط ایران



                                مقامات واشنگتن مایلند ایران غنیسازی اورانیوم تا سطح 20 درصد را به حال تعلیق در بیاورد و ذخایر اورانیوم 20 درصد غنیسازیشدهاش را واگذار کند. در عوض، میتواند میلههای سوخت مورد نیازش برای ایزوتوپهای پزشکی را از خارج خریداری کند. در ازای آن، حق ایران برای غنیسازی اورانیوم تا 3 تا 5 درصد به صورت رسمی شناخته خواهد شد که هرچند برای ساخت بمب هستهای کفایت نمیکند، اما برای برخورداری از برنامه قدرت هستهای غیر نظامی کافی خواهد بود. ایران همچنین موظف است با بازرسیهای بینالمللی ناخوانده همکاری و موافقت کرده و پروتکل الحاقی آژانس بینالمللی انرژی هستهای را اجرا کند تا بتواند این اطمینان را برای آمریکا و متحدانش به وجود آورد که سانتریفوجهای ایران در ساعات کار فوقالعاده، برای ساخت سوخت سلاحهای هستهای کار نمیکنند.



                                * لغو تحریمها علیه ایران



                                آمریکا و متحدان اروپاییاش به نوبه خود، باید آماده لغو تحریمها باشند. از سوی دیگر آمریکا باید پذیرای آغاز مذاکرات دوجانبه با ایران در خصوص امنیت منطقه و آینده روابط ایران آمریکا باشد. درک ایران از فرصت و تهدید در همسایگیاش دلیل عمدهای است که این کشور امنیت خود را در راستای توان هستهایاش به خطر انداخته است. رفتار ایران در منطقه نیز یکی دیگر از دلایل عمدهای است که آمریکا برنامه هستهای ایران را برای صلح و امنیت خاورمیانه تهدید تلقی میکند. اما ایران از اهداف هستهای خود دست برنمیدارد مگر اینکه در منطقه احساس امنیت کند. این مسألهای است که آمریکا میتواند مورد توجه قرار دهد و به همین دلیل است که مذاکره با ایران درباره برنامه هستهایاش نمیتواند مستقل از مذاکرات گستردهتر در باب امنیت منطقه انگاشته شود.
                                الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                                اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                                اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X