اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #14251
    چرا مهدی هاشمی به ایران بازگشت!؟

    به زندان رفتن فرزندان هاشمی نشان نا امیدی او از اصلاحات درون نظام و گمانی قوی در مورد تحولی از بیرون است.

    پیش گفتار
    به زندان رفتن فایزه هاشمی و بازداشت مهدی مساله خبر ساز این روزهاست و نظر های متفاوتی در این خصوص و چرایی و پیامد های آن از سوی صاحبنظران مطرح شده استاین نوشته فراتر از بحث یک خبر در صدد است از منظری که این اتفاق میگشاید به وضعیت قدرت سیاسی و چشم انداز آینده آن نگاهی بیاندازد.

    با توجه به این که کمتر اطلاعاتی از درون سرا پرده قدرت به بیرون درز میکند برای فهم وضعیت درون جز رمز گشایی و تحلیل رفتار های بیرونی چاره ای در دست نیست.

    *به طور حتم بازگشت مهدی هاشمی با نظر آقای هاشمی پدر ایشان بوده است و با پذیرفتن این نکته این پرسش مطرح میگردد که چرا آقای هاشمی به چنین نظری رسیده است در حالی که حکومت و باند های امنیتی با این بازگشت موافق نبوده اند و برای بیرون نگهداشتن او حتی فایزه را دستگیر کردند تا بلکه با ترساندن پدر از آمدن پسر جلوگیری کنند. با این حساب بازی را خود هاشمی شروع کرده است و اتفاقا حکومت نمیخواهد در این شرایط فشار را بر هاشمی و خانو اده اش از این که هست بیشتر کند با این اوصاف هاشمی خود به استقبال خطر رفته و به تعبیری خود خواسته فرزندانش را در دام حادثه انداخته است.

    هر چند این امکان برای او گشاده بود و پیش از این نیز میتوانست حرکتی در این خصوص انجام دهد و مثلا فرزندش را فرا بخواند اما وی این زمان را انتخاب کرده و این نکته قابل بررسی است.

    * هاشمی در سالهای بعد از اصلاحات به فراست دریافته که فضا و گفتمان غالب در جامعه تغییر کرده است و بر این است تا خود را با خواسته مردم نزدیک کند هر چند در دوران اصلاحات نیز چنین میلی داشت اما تمامیت خواهی اصلاح طلبان این اجازه را به او نداد اصلاح طلبان متزورانه او را به لجن کشیدند و آنچه که در حق او نبود به او منتسب کردند و در نهایت نیز بعد از ضربه خوردن بسیار به دامن او باز گشتند ،بازگشتی که دیگر دیر بود،هاشمی نه عالیجناب سرخپوش بود و نه فرد اول در این قتل ها ،او میخواست تا اگر سکان دار اصلاحات نیست در این میدان مهره مهمی باشد که اصلاح طلبان نگذاشتند.

    او را به اردوگاه دشمن راندند و با این کار خود در اردوگاه مقابل استحکام و یکدستی ای به وجود آوردند که قدرت عمل تعیین کننده ای را به آنها برای سرکوب جنبش دموکراسی خواهی بخشید.

    اما ها شمی ماند و اصلاح طلبان رفتند با این تفاوت که پشت به هاشمی آمدند و رو به سوی او از قدرت ساقط شدند.

    هاشمی در نهایت خواسته خود را پیگیری کرد و در انتخابات ریاست جمهوری پیشین با خواسته های مردم پیوند خورد.

    هر چند محافظه کارانه و سست.هاشمی ادعای امیر کبیری دارد و چون احمدی نژاد متوهم نیز نیست که خراب آباد ها را رونق ببخشد و وانمود کند که این آبادی است.

    او حتی با مسایلی چون حجاب اختیاری نیز مشکلی ندارد و اگر مقاومت از سوی رقیب های قدرتش نباشد این مسایل را در صورت قدرت گرفتن به راحتی حل میکند،تاریخ او گواه این است که توسعه طلب است هر چند توسعه را متوازن نمیخواهد و آبادی را بدون آزادی مد نظر دارد که تجربه تاریخی ما نشان داده نشدنی است،اما از این بابت تفاوت بسیاری دارد با کسانی که در توهم امت اسلامی و برتری طلبی جهانی هستند.

    با این وجود با رفتارش در مورد جنبش سبز شاید بتوان گفت در ایده او نسبت به آزادی نیز تغییری ایجاد شده است.

    البته این نکته را باید در نظر داشت که هاشمی به آزادی و عدالت نگاهی وجودی ندارد و به آن ابزاری نگاه میکند او میخواهد محبوب باشد و در قدرت.

    و اکنون پی برده که اینها بدون دموکراسی ممکن نیست و الا در بازی قدرت اخلاق نزد او کمتر ارزشی دارد و از همین روست که تا به حال باقی مانده است.

    *با این مقدمات میتوان به این نتیجه رسید که هاشمی با به آوردگاه فرستادن فرزندانش در پی این است که حسابش را حتی الامکان با حکومت جدا کند، او خود به سوی خانه نشینی رانده شده و فرزندانش به زندان،البته او با کیاست موقع مناسبی را برای این فاصله گذاری انتخاب کرده است و برخورد حکومت نیز نشان میدهد که انتخاب او درست بوده است.

    این که حکومت نمیخواسته مهدی برگردد خود گواه این نکته است که آنها در حال حاظر در پی پیچیدن با هاشمی نیستند،هاشمی در زمانی فرزندانش را وارد معرکه کرده که میداند حکومت به صلاح نمیداند با آنها برخورد بسیار سختی بکند.

    از یک طرف به خاطر شخص او که بالاخره هنوز در قدرت منصبی و نشانی دارد و از طرفی به دلایل جهانی و مسایل داخلی گوناگونی که جناح رانتی امنیتی با آن دست به گریبان است.

    *تحول در فضای سیاسی ایران از درون با انسداد مواجه شده و در سیر منطقی خود تا پایان دوره رهبری آقای خامنه ای در بر همین پاشنه خواهد چرخید،و از این رو هیچ چشم انداز روشن و امیدوار کننده ای در کوتاه مدت وجود ندارد،اما این که هاشمی این موقع را برای تسویه حساب خود با حکومت انتخاب کرده نشان این است که او از یک طرف از اصلاح از درون نا امید شده و بر این است که این ساختار قدرت از او حرف شنوی نخواهد داشت و از سویی فرصت را محدود دیده که میخواهد تا آنجا که ممکن است به مردم نزدیک شود.

    تجربه بهار عربی و بررسی خانواده دیکتاتور ها و همچنین نیروهای حکومتی ای که در یک بزنگاه از حکومت سرکوبگر جدا شده و به دامن مردم برگشتند گواهی بر این مطلب است که حتی جانیان نیز وقتی به دامن مردم برگردند نگاهی دیگرگون آنها را داوری خواهد کرد و هاشمی میخواهد خانواده اش را به دامن مردم برگرداند،تا بعد از جمهوری اسلامی چنان ننگین نباشند که به محکمه کشیده شوند.

    چنین به نظر میرسد که این محکمه از نظر هاشمی چندان دور نباشد. ،به ظنی ضعیف می توان گفت از نظر او حکومت بر خلاف یکدستی ای که مسیر آن است در سرا شیب سقوط قرار دارد.

    با توجه به این که حمله خارجی محتمل ترین گزینه است ونیروی خارجی تنها نیرویی است که میتواند این حکومت را سرنگون کند.

    بر خلاف تصور بسیاری تحریم ها نه تنها فازی برای به زانو در آوردن حکومت نیست که پیش درآمد جنگ است.

    تنها و تنها کارکرد تحریم ها بالاتر بودن نارضایتی عمومی است تا مردمی که بیش از یک سده است فقط با دست بیگانگان گزیده شده اند به این نتیجه برسند که
    کاوه ای دیگر نمیاید امیدکاشکی اسکندری پیدا شود (اخوان)اگر این مقدمات را بپذیریم به زندان رفتن فرزندان هاشمی نشان نا امیدی او از اصلاحات درون نظام و گمانی قوی در مورد تحولی از بیرون است.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #14252
      ادعای یک سایت امنیتی در مورد اعتراض های امروز

      ۱۵۰ نفر بازداشت شدند/ همه چیز زیر سر هاشمی است


      سایت ندای انقلاب وابسته به روزنامه جوان ضمن اینکه از بازداشت ۱۵۰ نفر در اعتراض های امروز بازار تهران خبر داد تلاش کرد اعتراض امروز را با بازگشت مهدی هاشمی به کشور مرتبط کند.

      «ندای انقلاب» در گزارش خود آورده است:« در شرائطی که تنها چند روز از بازگشت پدرخوانده فتنه گران به کشور می گذرد، عده ای از اراذل و اوباش به شیوه فتنه گران سال ۸۸ به بانکهای تهران حمله کردند.بر اساس اخبار رسیده به ندای انقلاب، ناآرامی های صبح امروز بازار تهران که از ساعت ۹ صبح با حمله عده ای از اراذل و اوباش به مغازه های حوالی میدان ۱۵ خرداد که حاضر نشده بودند همصدا با بیگانگان مغازه های خود را به حالت تعطیل درآورند، آغاز شد.در جریان این درگیری ها که با ورود ناجا خاتمه یافت تعدادی از مغازه های بازار قدیم تهران دچار خسارت شدند. اندکی بعد دسته های ۱۰الی ۳۰ نفره در حوالی چهار راه استانبول با سر داد شعارهای رکیک و به دست گرفتن چوب و قمه به سمت میدان فردوسی به حرکت درآمدند که پس از درگیری با ناجا و نیروهای بسیج متفرق شده و به سمت چهار راه استقلال در خیابان جمهوری به حرکت درآمدند.»


      این سایت امنیتی تلاش کره میان تظاهرات امروز و اعتراض های جنش سبز ارتباط برقرار کند و هاشمی رفسنجانی را به عنوان مسئول این حوادث معرفی کند. در ادامه این گزارش آمده است:« نکته حائز اهمیت در جریان این ناآرامی ها تشابهات اقدامات صورت گرفته با درگیری های سال ۸۸ است. به طوری که پس از اظهار نظر یکی از چهره های سیاسی در باب اینکه این وضع «قابل دوام نیست» و مواضع سخنگوی کاخ سفید که حوادث ایران را « تاثیر مستقیم تحریم ها» دانسته بود، این حوادث به وقوع پیوست.«
      منظور این سایت هاشمی رفسنجانی است که در دیدار با زنان اصلاح طلب تاکید کرده بود تمام نخبگان وفرهیختگان ناراضی اند و این وضع دوام نمی یابد.
      ندای انقلاب همچنین مدعی شده:« از سوی دیگر اخبار و تحلیل های شاهدان عینی حکایت از مشابهت های رفتاری لیدر های اعتراضات امروز با اغتشاشات فتنه ۸۸ دارد. اغتشاشاتی که مهدی هاشمی به عنوان اصلی ترین متهم سازماندهی آنها ،تنها چند روز است که به تهران بازگشته است.به عنوان مثال لیدر های اعتراضات امروز با هدف تهییج و تحریک مردم از گوشه و کنار خیابان اقدام به شعار دهی می کردند و سپس با موتور سیکلت موقعیت خود را تغییر می دادند.نکته سومی که در جریان این ناآرامی ها و شباهت های آن با فتنه ۸۸ می توان یاد کرد حمله به مغازه داران متدین و غارت شعب بانکهای دولتی است. مسئله ای که حوادث امروز تهران را بیش از پیش به درگیری های خیابانی تهران در سال ۱۳۸۸ شبیه کرده است.از سوی دیگر آتش زدن سطل های زباله ، سنگ پرانی از بالای ساختمانها و حمل سلاح سرد از دیگر شباهت های امروز با ناآرامی های سال ۸۸ است.»


      این سایت امنیتی ادامه داده است:« بر اساس اظهار شاهدان عینی در جریان ناآرامی های امروز تهران ، حدود ۱۵۰ نفر از اغتشاشگران بازداشت شدند.» البته اینکه شاهدان عینی چگونه توانسته اند تعداد دستگیر شدگان را اعلام کنند در این گزارش مورد اشاره قرار نگرفته است.
      بر اساس گزارش خبرنگار ندای انقلاب اوضاع در تهران آرام است و کسبه به فعالیت روزانه خود ادامه می دهند.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #14253
        مهر گزارش می دهد؛
        توافق اتحادیه های صنفی برای بازگشایی بازار از روز شنبه
        در جلسه صبح امروز روسای اتحادیه های صنفی کشور اعم از تولیدی ، توزیعی و خدمات فنی توافق شد که بازار از روز شنبه بازگشایی شود.
        به گزارش خبرنگار مهر روسای اتحادیه های صنفی تولیدی ، توزیعی و خدمات فنی صبح امروز در جلسه ای با حضور نمایندگان بسیج اصناف توافق کردند تا از صبح شنبه بازار با حضور نیروهای امنیتی بازگشایی شود. آنها خواستار تامین امنیت واحدهای صنفی مستقر در بازار بزرگ تهران شدند و اعلام کردند که مشکل اصلی عملکرد اقتصادی دولت است و آنها همچنان به نظام و انقلاب پایبند هستند.

        به گفته روسای اتحادیه های صنفی ، دولت و وزرای اقتصادی با تصمیم گیری های اشتباه آثار مخربی را بر اقتصاد بر جای گذاشته اند ضمن اینکه به اعتقاد آنها دولت معتقد است که اصناف هیچ گونه جایگاهی در اقتصاد ندارد.

        به گزارش مهر اتحادیه های صنفی تولیدی ، توزیعی و خدماتی تهران همچنین بیانیه ای در دفاع از رهبر معظم انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران صادر کرده است.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • برزیل
          Banned
          • Jul 2025
          • 415

          #14254
          در اصل توسط Dr.boursi پست شده است View Post
          خونه خاله کدوم وره؟ شنبه باید به سخنان کلینتون توجه کرد یا بسته بودن بازار چهارشنبه و یا حمله خمپاره ای ترکیه به سوریه؟ چراغ بورس سسبزه یا قرمز؟؟؟ :-w
          سرمایه ترسوست به اخبارمنفی بیشترواکنش میده

          نظر

          • برزیل
            Banned
            • Jul 2025
            • 415

            #14255
            ترکیه حمله توپخانهای خود به مناطقی در سوریه را در واکنش به حمله روز گذشته به خاک خود از سر گرفته است.
            انفجار خمپارههای پرتاب شده از سوی سوریه به داخل خاک ترکیه منجر به کشته شدن پنج شهروند ترکیه شد که سه نفر از آنها خردسال بودند.
            مطالب مرتبط
            واکنش های بین المللی به حمله توپخانه ترکیه به سوریه
            پنج شهروند ترکیه در اثر انفجار خمپاره های سوریه در آقجا قلعه کشته شدند
            موضوعات مرتبط
            ترکیه، سوریه
            شهر مرزی آقچا قلعه در ترکیه روز چهارشنبه هدف خمپارههایی قرار گرفت که به نظر می رسد توسط نیروهای دولتی سوریه پرتاب شده بودند.
            دولت ترکیه به شدت این اقدام سوریه را محکوم کرده است.
            قرار است مجلس ترکیه امروز نشست ویژهای در این باره برگزار کند و انتظار میرود در این نشست، عملیات نظامی مرزی مورد تائید قرار گیرد.
            مشاور ارشد نخست وزیر ترکیه گفته است که کشورش تمایلی به جنگ با سوریه ندارد اما در صورت لزوم دست به اقدام خواهد زد.
            خبرنگار بی بی سی می گوید درخواست دولت ترکیه از مجلس برای دست زدن به عملیات مرزی به احتمال قوی به معنای هشدار به دولت سوریه است.
            از زمان آغاز ناآرامیهای سوریه در ماه مارس ۲۰۱۱، این اولین بار است که ترکیه دست به حمله توپخانهای علیه همسایه خود می زند.
            مخالفان دولت سوریه می گویند در این حمله، چندین سرباز سوری کشته شده اند.
            دولت سوریه گفته است در حال تحقیق در مورد حمله خمپاره ای به خاک ترکیه است. این کشور با خانواده قربانیان این حمله ابراز همدردی کرده است.
            واکنش ناتو
            ناتو که ترکیه از اعضای آن به شمار می رود، نیز نسبت به حمله خمپاره ای سوریه واکنش نشان داده و آن را محکوم کرده است.
            ناتو همچنین این حمله را ناقض قوانین بین المللی دانسته است.
            در بیانیه ناتو بر لزوم توقف هر نوع اقدام خصمانه علیه ترکیه تاکید شده است.
            جورج لیتل، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز حمله خمپاره ای سوریه را خبیثانه خوانده است.
            قرار است شورای امنیت سازمان ملل نیز امروز در مورد تازه ترین تحولات بحران سوریه به خصوص تنش ها میان ترکیه و سوریه نشستی برگزار کند.
            احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پس از پرتاب خمپاره به سوی خاک این کشور با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل برای بحران سوریه و آنرس فو راسموسن، دبیرکل ناتو تماس برقرار کرد.

            نظر

            • مات
              عضو فعال
              • Aug 2011
              • 5650

              #14256
              واکنش قوه قضائیه به خبر احتمال بازدید احمدینژاد از اوین

              مدیر کل روابط عمومی و تشریفات قوه قضائیه گفت: هرگونه بازدید افراد و اشخاص از زندان اوین تابع مقررات و ضوابط خاص است.

              به گزارش فارس حسن رحیمی مدیر کل روابط عمومی و تشریفات دستگاه قضایی کشور درباره خبر برخی از رسانه ها مبنی بر بازدید رئیس جمهور از زندان اوین گفت: بازدید از زندان اوین تابع مقررات و ضوابط ویژه ای است.

              وی افزود: برای بازدید از زندان اوین یا هر کدام از بخش های دیگر قوه قضاییه باید تشریفات و ضوابطی که برای این گونه کارها در نظر گرفته شده انجام شود سپس امکان بازدید فراهم شود.

              مدیر کل روابط عمومی و تشریفات دستگاه قضایی کشور گفت: هنوز از سوی نهاد ریاست جمهوری برای این بازدید هماهنگی های لازم انجام نشده است.

              پیش از این برخی از رسانه ها خبری مبنی بر بازدید احمدی نژاد از زندان اوین و بخش های مختلف این زندان داده بودند و هدف رئیس جمهور را آگاهی از وضع زندانیان اعلام کرده بودند.
              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

              نظر

              • مخبرالدوله
                عضو فعال
                • May 2012
                • 5228

                #14257
                آیا انتخابات ریاست جمهوری ایران قبل از اسفند برگزار میشود؟؟؟

                مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                نظر

                • برزیل
                  Banned
                  • Jul 2025
                  • 415

                  #14258
                  جلسه ترکیه برای اقدام نظامی علیه سوریه
                  رسانههای ترکیه خبر دادند که نمایندگان مجلس این کشور برای بررسی دادن مجوز به ارتش برای اقدام نظامی علیه سوریه، فراخوانده شدند.

                  رسانههای ترکیه ساعتی پیش خبر دادند، نمایندگان مجلس این کشور برای تشکیل جلسه جهت بررسی دادن مجوز به ارتش ترکیه برای اقدام نظامی علیه سوریه فراخوانده شدند.

                  این اقدام پس از حمله خمپارهای روز چهارشنبه به یکی از مناطق داخل خاک ترکیه انجام میشود.

                  همچنین پیمان آتلانتیک شمالی در بیانیه پایانی خود درباره بمباران خمپارهای ترکیه از خاک سوریه، از دمشق درخواست کرد به اقدامات خود علیه ترکیه پایان دهد.

                  ناتو در ادامه بیانیه خود تاکید کرد: بر اساس پیمان واشنگتن درباره امنیت و همبستگی، ناتو همچنان در کنار ترکیه ایستاده و خواستار توقف فوری اقدامات علیه یکی از متحدان خود بوده و از دولت سوریه خواست به نقض آشکار قوانین بینالمللی پایان دهد.

                  خبر دیگر به نقل از رسانههای ترکیه اینکه، دولت ترکیه مجوز دخالت ارتش این کشور در خاک ترکیه را صادر کردهاست و قرار است ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت ترکیه نمایندگان این کشور به همین منظور تشکیل جلسه بدهند.
                  منبع: خبرگزاری فارس

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #14259
                    در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
                    آیا انتخابات ریاست جمهوری ایران قبل از اسفند برگزار میشود؟؟؟
                    سلام
                    انگار یه جورایی!!:d
                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • مات
                      عضو فعال
                      • Aug 2011
                      • 5650

                      #14260

                      موافقت پارلمان ترکيه با مداخله نظامي در سوریه

                      معاون نخست وزير ترکيه در اين باره اظهار داشت: راي پارلمان درباره مجوز عمليات در سوريه به معني فرمان جنگ نيست.

                      پارلمان ترکيه با طرح دولت اين کشور براي دخالت نظامي در ديگر کشورها موافقت کرد.

                      به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه العالم؛ مجلس ترکيه اعلام کرد اين طرح که از سوي دولت اردوغان مطرح شد، با راي 286 نماينده تصويب گرديد.

                      بر اساس اين طرح ارتش ترکيه ميتواند به کشورهاي متجاوز به اين کشور حمله و عمليات هاي نظامي خود را در آن اجرا کند.

                      اين در حالي است که معاون نخست وزير ترکيه در اين باره اظهار داشت: راي پارلمان درباره مجوز عمليات در سوريه به معني فرمان جنگ نيست.

                      معترضان ترک نيز پس از اين اقدام اعلام کردند به تجمع خود مقابل پارلمان ادامه ميدهند.

                      گفتني است از ساعاتي پيش شهروندان معترض به طرح اردوغان در مناطق مختلف آنکارا به سوي مجلس تظاهرات ميکنند.
                      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                      نظر

                      • keyvan1
                        کاربر فعال
                        • Sep 2012
                        • 168

                        #14261
                        در اصل توسط خوشبخت پست شده است View Post
                        سلام
                        انگار یه جورایی!!:d
                        مطمئن باشید تا خرداد ماه هیچ اتفاقی نمی افته .
                        [B][COLOR="#0000FF"]یک اتاق ، اندکی نور، سکوت
                        من خدایی دارم که همین نزدیکی است
                        در امتداد لحظه هایم
                        هر روز….![/COLOR][/B]

                        نظر

                        • rad
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 557

                          #14262
                          در اصل توسط keyvan1 پست شده است View Post
                          مطمئن باشید تا خرداد ماه هیچ اتفاقی نمی افته .
                          سلام دوست بلندمنش
                          دم شما گرم.
                          1-به نظرشما دلار ازامروز91/7/13 تا اول سال نو میلادی به چه قیمتی میرسه؟
                          2-اگه پول داشتی و می خواستی شنبه سهم بخری چی میخریدی؟4 تا سهم نام ببرید.
                          بی نهایت سپاسگذارم

                          در اصل توسط keyvan1 پست شده است View Post
                          مطمئن باشید تا خرداد ماه هیچ اتفاقی نمی افته .

                          نظر

                          • مخبرالدوله
                            عضو فعال
                            • May 2012
                            • 5228

                            #14263
                            زیباکلام: احمدینژاد همین طور ادامه بدهد مجلس برکنارش میکند
                            صادق زیباکلام، صادقانه می گوید که سخنان محمود احمدی نژاد در نشست خبری اخیرش، برایش عجیب و مساله ساز بوده است. او به احمدی نژاد سوءظن دارد و نمی تواند بپذیرد کشتیبان دولت را سیاستی دگر آمده و احمدی نژاد پس از بازگشت از آمریکا، از اقتدارگرایی دست شسته و به آزادیخواهی روی آورده است.

                            آفتاب: با این حال، زیباکلام تاکید می کند که اگر مطمئن شود احمدی نژاد از سر اعتقاد سخنان دموکراتیک می گوید، در حمایت از او تردید نخواهد کرد. متن زیر، گفتگوی عصر ایران است با صادق زیباکلام درباره سخنان سوال برانگیز احمدی نژاد در دومین سه شنبه مهر ماه 1391.

                            ***

                            محمود احمدی نژاد در نشست خبری اخیرش، پاره ای از خط قرمزهای اصولگرایان را پشت سر گذاشت. مثلاً صریحاً از تاثیرگذاری تحریم ها سخن گفت و از حضور نظامیان در سیاست انتقاد کرد. به نظر شما، چرا او چنین کاری کرد؟

                            دلیل حملات وی ناشی از این واقعیت است که آنها هم حملاتی را به احمدی نژاد کرده اند. مثلاً زمانی که آقای احمدی نژاد در نیویورک بود، آقای جوانفکر که جزو حلقه اصلی یاران احمدی نژاد است، روانه زندان شد.

                            انتقادات او تا حدودی قابل پیش بینی بود؛ زیرا اصولگرایان سنتی، هیچ وقت حاضر نشده اند بحران اقتصادی پدیدآمده در کشور را با تحریم ها مرتبط بدانند و همیشه مشکلات اقتصادی را به پای بی کفایتی های دولت احمدی نژاد گذاشته اند. بنابراین عجیب نبود که احمدی نژاد بالاخره به آنها بگوید مردم نمی دانند تحریم ها چه تبعاتی داشته، ولی شما که از آثار تحریم ها باخبرید. پس چرا دائماً مرا مقصر وضع اقتصادی کشور می دانید؟

                            به نظر من، حقیقت چیزی است مابین حرف اصولگریان و حرف احمدی نژاد. تحریم ها بالاخره تاثیرگذار بوده است و این واقعیت را نمی توان کتمان کرد؛ اما سیاست های اقتصادی احمدی نژاد هم پخته و عالمانه و مدبرانه نبوده است. سیاست های اقتصادی احمدی نژاد در سال های 84 و 85 هم درست نبود. اما در آن سال ها، تمام اصولگرایان احمدی نژاد را تایید می کردند. آن موقع آقای احمدی نژاد برای اصولگرایان بت بود و ماه شب چهارده! اما بعد از وقایع اردیبهشت 1390، احمدی نژاد این ویژگی ها را از دست داد.

                            به نظر می رسد احمدی نژاد دیگر رسماً در برابر کانون های اصلی قدرت قد علم کرده است. فکر می کنید این مساله چه پیامدهایی در هفت-هشت ماه آینده داشته باشد؟

                            اگر آقای احمدی نژاد به این روند ادامه دهد، قطعاً مجلس نهم رای به عدم کفایت احمدی نژاد می دهد و او را حتی ماهها قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده، برکنار می کند.

                            خود احمدی نژاد هم قطعاً می داند که اگر همین طور پیش برود عزل می شود. پس چرا او در نشست خبری اش چنان سخنانی گفت؟

                            دو تا حدس می توانم بزنم. یکی اینکه احمدی نژاد می خواهد با درافتادن با اصولگرایان، در این پرده آخر ریاست جمهوری اش مثل یک قهرمان از صحنه خارج شود. او می داند که اگر اصولگرایان او را کنار بگذارند ، از نظر بسیاری از اقشار و لایه های مردم، یک قهرمان قلمداد خواهد شد. علیرغم عملکردش در چهار سال نخست ریاست جمهوری اش برکناری احمدی نژاد از سوی مجلس، نوعی تطهیر برای اوست.



                            اما حدس دوم من این است که احمدی نژاد چون نقاط ضعفی را از اصولگرایان در دست دارد، شاید فکر نمی کند که آنها به سادگی بتوانند او را کنار بگذارند.

                            فرض کنید مجلس احمدی نژاد را عزل کند. او دیگر به عنوان رئیس جمهور تریبونی نخواهد داشت.

                            من دقیقاً نمی دانم که احمدی نژاد چه چیزهای را می خواهد افشا کند. اگر بخواهند او را عزل کنند، مسلماً او تریبون نماز جمعه را در اختیار نخواهد داشت، در صدا و سیما هم نمی تواند حرفی بزند و روزنامه ایران را هم از او می گیرند. اما اگر واقعاً کار به چنین رویارویی و ستیزی برسد، احمدی نژاد در این عصر ماهواره و اینترنت، می تواند حرفهایش را به اشکال دیگر به اطلاع مردم برساند.

                            البته منظور من افشاگری در مقام رئیس جمهور بود. اما جدا از این، قهرمان شدن علیرغم پایان عمر سیاسی اش در نظام جمهوری اسلامی، چه فایده عینی ای می تواند برای احمدی نژاد داشته باشد؟

                            فایده عینی چندانی برایش نخواهد داشت ولی به هر حال، این هم انگیزه ای است که او می تواند داشته باشد. البته هیچ چیز قطعی نیست و این صرفاً یک گمانه زنی است. البته فارغ از تلاش ما برای کشف انگیزه های احمدی نژاد، به این نکته هم می توان اشاره کرد که شاید او دلیل و انگیزه خاصی نداشته باشد و اساساً به لحاظ روحی، انسانی است که به راحتی تسلیم نمی شود و مقاومت می کند.

                            من این را قبلاً هم گفته ام که آقای احمدی نژاد به هیچ وجه مثل خاتمی و هاشمی رفسنجانی نیست که در برابر همه اقداماتی که برایشان ناخوشایند بود، سکوت کردند و چیزی نگفتند.

                            افزایش تقابل احمدی نژاد و اصولگرایان، چه پیامدهایی برای نیروهای دموکراسی خواه جامعه ایران می تواند در بر داشته باشد؟

                            این تقابل در مجموع ضربه ای جدی به اصولگریان می زند و این امر باعث تضعیف قدرت اصولگرایان خواهد شد و اصلاح طلبان می توانند از این شکاف و اختلاف می توانند استفاده کنند.

                            چه استفاده ای می توانند بکنند؟

                            برای تثبیت وضعیت خودشان می توانند از این فضا استفاده کنند. در عین حال این خطر هم وجود دارد که جریانات رادیکال و افراطی اصولگرایان، در میانه دعوای خودشان با احمدی نژاد، تعدادی از اصلاح طلبان را هم زیر دست و پا له کنند. ولی حتی اگر چنین شود، این امر متعلق به دوره ای کوتاه مدت خواهد بود. در بلندمدت، شکاف احمدی نژاد و اصولگریان، به نفع اصلاح طلبان خواهد بود.

                            به نظر می رسد که موضع گیری احمدی نژاد در حوزه های فرهنگ، سیاست داخلی و سیاست خارجی - ولو با هر انگیزه ای - تا حدی به نظر نیروهای دموکراسی خواه جامعه ایران نزدیک شده است. با این نظر موافقید؟



                            احمدی نژاد در همین مصاحبه، از بسته شدن روزنامه شرق اظهار تاسف کرد و وزیر ارشاد را مورد شماتت قرار داد. به نظر من، این موضع گیری کمی نبود. این موضع گیری، چیزی است که آدم از یک رئیس جمهور اصلاح طلب انتظار دارد. موضع گیری های احمدی نژاد در قبال حل و فصل روابط ایران و آمریکا هم تقریباً عین موضع آقای هاشمی بود.

                            منتقدین احمدی نژاد در بین اقشار مدرن جامعه ایران، می گویند موضع گیری های آزادیخواهانه احمدی نژاد، قلابی است و اصالت ندارد. نظر شما درباره این انتقاد چیست؟

                            برای من، ابراز این نظرات از سوی احمدی نژاد مهم است. ما در دل و ذهن احمدی نژاد نیستیم و نمی دانیم که او چقدر به این حرفها اعتقاد دارد. ما به برخی امور اطمینان داریم. مثلا مطمئن هستیم که احمدی نژاد اهل کار تیمی، احترام گذاشتن به نظرات دیگران، انتقادپذیری و تشریک مساعی نیست. سابقه هفت سال مدیریت او موید تک روی و قدرت طلبی اوست.

                            شما اصالت تغییر احمدی نژاد در چه حوزه هایی را باور می کنید؟

                            من باور نمی کنم که احمدی نژاد از توقیف روزنامه شرق ناراحت شده باشد. پس چرا او چنین اظهار نظری می کند؟ زیرا می داند که با اظهار تاسف از توقیف روزنامه شرق، می تواند اقشار و لایه های مهمی از جامعه را با این سوال مواجه کند که چرا احمدی نژاد چنین گفت.

                            قطعاً کسانی که در سال 76 به خاتمی رای دادند، به صرف این اظهار تاسف احمدی نژاد، نمی توانند همه هفت سال گذشته را فراموش کنند و بگویند احمدی نژاد نلسون ماندلا و واسلاو هاول شده است!

                            اما به نظر من، تداوم این قبیل موضع گیری های احمدی نژاد، اصلاح طلبان را در وضع دشواری قرار می دهد. اصلاح طلبان در این صورت با این سوال مواجه می شوند که چه باید بکنند؟ باید از احمدی نژاد حمایت کنند یا نه؟

                            در صورت تداوم این موضع گیری ها، به نظر شما، اصلاح طلبان چه باید بکنند؟

                            من فکر می کنم اگر مواضع جدید احمدی نژاد ادامه و توسعه یابد، این امر برای اصلاح طلبان مشکل ساز می شود؛ زیرا آنها نمی توانند رویشان را به دیگر سو بکنند و بگویند این دعوا ربطی به ما ندارد.


                            اگر اصلاح طلبان از شما مشورت بخواهند، چه مشاوره ای به آنها می دهید؟

                            برای خود من هم این سوال برای اولین بار مطرح می شود. من به عنوان یک اصلاح طلب این واقعیت را می بینم که یک فرد سیاسی منصب دار، مواضعی مترقی اتخاذ می کند. ممکن است آقای احمدی نژاد در سخنرانی بعدی اش به قوه قضاییه بگوید پرونده کوی دانشگاه، که آن طور به خاک و خون کشیده شد، به کجا رسید؟ و یا پرونده کهریزک چه شد؟

                            اگر احمدی نژاد چنین حرفهایی بزند، من علی القاعده باید از او حمایت کنم. اما مشکل من این است که این حرف را کسی می زند که عامل کهریزک را به عنوان رئیس سازمان تامین اجتماعی منصوب کرده است.

                            به همین دلیل است که من فکر می کنم موضع گیری های جدید احمدی نژاد، ما و اصلاح طلبان را دچار نوعی پارادوکس می کند. اگر او با همین روند پیش بیاید، ما تا کجا می توانیم بگوییم احمدی نژاد به این حرفها اعتقادی ندارد و فقط چون با اصولگرایان درافتاده است، چنین حرفهایی می زند؟

                            به نظر شما، احمدی نژاد الان جزو مخالفان سرسخت دموکراسی در ایران است؟

                            من همچنان احمدی نژاد را یکی از بزرگترین موانع دموکراسی در ایران می دانم. من حتی اگر ناطق نوری در انتخابات کاندیدا شود، از ناطق حمایت می کنم و همچنان به احمدی نژاد بی اعتماد هستم.

                            منظور من احمدی نژاد در مقایسه با اصولگرایان بود نه در مقایسه با ناطق نوری.

                            بله، اگر احمدی نژاد را نه در برابر ناطق نوری بلکه در برابر جریانات تندرو اصولگرا ببینیم، این سوال پیش می آید که ما اصلاح طلبان چه باید بکنیم؟ من معتقدم احمدی نژاد در چنین شرایطی، باز هم یک مورد تردید و سوءظن ما باشد و نباید به راحتی او را یک دموکراسی خواه قلمداد کنیم.

                            آیا کمتر بودن فاصله احمدی نژاد جدید با ارزش های دموکراتیک، نمی تواند مجوز حمایت اصلاح طلبان از ایستادگی او در برابر اصولگریان باشد؟

                            اگر این سوال را از ماکیاولی بپرسید، پاسخش مثبت است! ولی اگر از من این سوال را بپرسید، من می گویم واقعاً نمی دانم که آیا حمایت از احمدی نژاد در برابر جریان های رادیکال تر از او، کار درستی است یا نه.

                            در سال 1974 مردم پرتغال از نظامیان آن کشور، که در برابر سالازار قد علم کردند، حمایت کردند. به نظر شما، کنش سیاسی مردم پرتغال ماکیاولیستی بود؟

                            به نظر من، کنش مردم پرتغال درست بود. این مثال تا حدی متفاوت است. خیلی از آن نظامیان، علیرغم اینکه جزو ارتش رژیم فاشیستی و دست راستی سالازار بودند، از مدتها قبل، واجد رگه هایی از آزادیخواهی و دموکراسی خواهی شده بودند. من قبول دارم که تداوم مواضع دموکراسی خواهانه احمدی نژاد، اصلاح طلبان را در موضع دشواری قرار می دهد.

                            انگار پذیرش رگه هایی از آزادیخواهی در نظر و عمل احمدی نژاد، شجاعت می خواهد. یعنی کار آسان، نپذیرفتن این امر و تداوم انتقاد اصلاح طلبان از احمدی نژاد است.

                            بله. ولی سوال اساسی این است که آیا این کار ما درست است؟ اگر موضع گیری های دموکراسی خواهانه احمدی نژاد تداوم یابد و این موضع گیری ها به نفع جنبش دموکراسی خواه ایران تمام شود، آیا درست است که ما از احمدی نژاد حمایت نکنیم؟

                            اگر کسی قبلاً آدم خوبی نبوده باشد ولی الان کارهای خوبی انجام دهد، آیا ما باید به دلیل رفتار گذشته اش، رفتار امروز او را انکار کنیم و او را نپذیریم؟

                            مردم ایران از جایی به بعد پذیرفتند که جریان چپ اسلامی دهه 60 و هاشمی رفسنجانی اقتدارگرا، تغییر کرده اند و دیگر خواستار مناسبات دموکراتیک هستند. ممکن است نگاه مردم به احمدی نژاد هم این گونه تغییر کند؟

                            فرض من بر این است که خیلی از چپ های دهه 60، در دهه هفتاد واقعاً به اشتباه بودن کارهای قبلی شان پی بردند. من واقعاً معتقدم آقای هاشمی امروز واقعاً طرفدار دموکراسی است.

                            حالا اگر ما روزی درباره احمدی نژاد هم به چنین نظری برسیم، همان طور که هاشمی و چهره های جریان چپ اسلامی را به عنوان اشخاص دموکراسی خواه پذیرفتیم، باید احمدی نژاد را هم به عنوان یک فرد خواستار دموکراسی بپذیریم. ولی در این جا یک "اگر" بزرگ وجود دارد و آن اینکه، ما باید به یقین برسیم که احمدی نژاد دموکراسی خواه شده است.

                            اگر من از هاشمی و چپ های دهه 60 دفاع می کنم، دلیلش این است که الان یقین دارم آنها دموکراسی خواه هستند. اگر روزی درباره احمدی نژاد هم به چنین باوری برسم، از او حمایت می کنم. دغدغه من دموکراسی است نه پیشینه افراد.

                            اگر من یقین پیدا کنم که اظهار تاسف احمدی نژاد از بسته شدن روزنامه شرق، از روی تاکتیک و فریبکاری نیست، با تمام وجود از دفاع می کنم چرا که چنین احمدی نژادی در حال کمک به تحقق دموکراسی است.

                            احمدی نژاد الان منتقد برخی از اقدامات و سخنان گذشته اش است. مثلاً پذیرفته است که انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی، که از سوی خاتمی تاسیس شد، اقدام اشتباهی بوده است. همچنین در آمریکا تلویحاً گفت که انکار هولوکاست، سخن درستی نبوده است.

                            اگر این روند ادامه پیدا کند، ما دقیقاً به همان دلیلی که هاشمی رفسنجانی و خاتمی و تاج زاده و حجاریان و همه کسانی را که در دهه 60 اقدامات غیردموکراتیکی را مرتکب شده بودند، بخشیدیم و دموکراسی خواهی آنها را پذیرفتیم، باید بپذیریم که احمدی نژاد هم دموکراسی خواه شده است.
                            کد مطلب : 173582

                            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                            نظر

                            • rad
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 557

                              #14264
                              سلام مخبرالدوله جون
                              بازار بورس هفته آینده قطعا تحت تاثیر مسایل سیاسی قرار میگیرد.
                              از سایت های طرفدار هاشمی و خاتمی چندتا نام می بری؟تاببینیم این روزها اوضاع ایران را چگونه می بینند؟
                              سپاس

                              نظر

                              • naeim
                                عضو عادی
                                • Dec 2011
                                • 31

                                #14265

                                نظر

                                در حال کار...
                                X