فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #6766
    پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

    متقاضیان ارز به دلالان مراجعه نکنند!!!


    کلیه تقاضاهای واقعی ارز توسط صرافی‌های منتخب بانکی و مجاز متناسب با شرایط بازار پوشش داده می‌شود، لذا متقاضیان ارز از مراجعه به دلالان و سوداگران پرهیز کنند.


    به گزارش پاسارگادتحلیل به نقل از بانک مرکزی، مدیر اداره صادرات این بانک با تشریح وضعیت کنونی بازار ارز گفت: پیرو تمهیدات اتخاذ شده، شاخص ارزی از تاریخ ٢٤ بهمن تاکنون از میانه کانال ۴۹.۰۰۰ ریال به انتهای کانال ۴۴.۰۰۰ ریال کاهش یافته است.


    صمد کریمی تاکید کرد: بررسی‌های میدانی بانک مرکزی نیز حاکی از آن است که با توجه به تامین ارز اسکناس دلار آمریکا، یورو و حواله های ارزی، صرافی‌های منتخب بانکی و صرافی‌های مجاز نسبت به پوشش تقاضاهای ارزی اقدام کرده اند.

    در این خصوص لازم به توضیح است که صرافی‌های مجاز خریدار ارز می‌توانند روزانه تا سقف ۱۰۰ هزار دلار آمریکا و ۱۰۰ هزار یورو به صورت اسکناس از صرافی‌های منتخب بانکی خریداری و نسبت به فروش آن به متقاضیان اقدام کنند. ضمن اینکه آنها می توانند در صورت فروش به موقع، نسبت به خرید بخش‌های بعدی ۱۰۰ هزار تایی اسعار مزبور و تزریق در بازار ارز کشور اقدام نمایند.


    وی خاطر نشان کرد: صرافی‌های منتخب بانکی نسبت به فروش اسکناس خرد دلار آمریکا و یورو به اشخاص حقیقی و حقوقی طی روزهای کاری از ساعت ۱۱ تا ۱۶ اقدام می‌ کنند، از این رو خانوارها و صاحبان کسب و کار نیز می‌توانند جهت تأمین نیازهای ارزی واقعی و مسافرتی خود به صرافی‌های منتخب بانکی مراجعه کنند.


    مدیر اداره صادرات بانک مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر تمام تقاضاهای واقعی ارز توسط صرافی‌های منتخب بانکی و مجاز متناسب با شرایط بازار پوشش داده می‌شوند، از این رو به منظور پایداری ثبات در بازار ارز کشور، ضرورت دارد اشخاص حقیقی و حقوقی برای تأمین ارز خود مطابق با "مقررات ناظر بر عملیات ارزی صرافی‌ها" فقط به صرافی‌های مجاز فوق‌الذکر مراجعه و از تأمین ارز به واسطه دلالان و سوداگران ارزی پرهیز کنند، چرا که خرید ارز از دلالان ارزی و اشخاص حقیقی و حقوقی غیر مجاز به منزله قاچاق ارز محسوب شده، دارای ریسک بالایی است و برابر با مقررات با آنان برخورد خواهد شد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #6767
      پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

      چرا دلار مبادله‌ای گران می‌شود؟


      درحالی نرخ دلار مبادله ای مدت هاست آهسته و پیوسته از سوی بانک مرکزی سیر صعودی را طی می کند که پیشتر سخنگوی دولت اعلام کرده بود مبنای ما برای تک نرخی شدن ارز، رسیدن نرخ دلار آزاد به بانکی است.

      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم, سیر صعودی افزایش قیمت دلار بانکی یا همان دلار مبادله ای درحالی از تابستان آغاز شده و کماکان ادامه دارد که قرار بود برای تک نرخی کردن ارز در بازار ایران، دلار آزاد به دلار بانکی برسد.



      اختلاف دلار مبادله‌ای و آزاد درحالی این روزها بالا گرفته که چندی قبل و زمانی که بازار ارز روزهای نسبتاً آرامی را طی می‌کرد، بانک مرکزی با افزایش تدریجی قیمت دلار بانکی درصدد نزدیک کردن این دو نرخ با هم بود. هرچند محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت و معاون رئیس جمهور گفته بود: قرار است نرخ دلار در بازار آزاد به نرخ دولتی نزدیک شود.


      نوبخت اعلام کرده بود: دولت در تلاش است تا حاشیه قیمت دلار در بازار آزاد و نرخ رسمی آن را کاهش دهد، این درحالی است که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، نرخ بازار آزاد باید خود را به نرخ رسمی دلار برساند که به این نحو قیمت دلار تک‌نرخی خواهد شد.


      مقامات بانک مرکزی قبلاً گفته بودند که در نیمه دوم امسال نظام تک‌نرخی ارز در بازار ارز کشور حاکم خواهد شد و باید با نظام ارز چندنرخی خداحافظی کرد.


      ولی با توجه به افزایش اختلاف دلار دولتی و آزاد و همچنین نزدیک شدن به روزهای پایانی سال باید گفت که امسال هم وعده دولت مبنی بر یکسان‌سازی ارز عملی نخواهد شد و فعلاً باید با تک‌نرخی کردن ارز خداحافظی کرد.


      به گزارش تسنیم، مروری به نمودار گرانی قیمت دلار مبادله ای نشان میدهد که مبنای اصلی این ارز افزایش قیمت است و اگر در برخی از روز ها بانک مرکزی تصمیم به کاهش قیمت ارزهای مبادله ای بگیرد سهم دلار مبادله ای ارزانی چند ریالی (عمدتاً یک تا دو ریالی) است. که البته این ارزانی چند ریالی هم در روزهای بعد با افزایش قیمت جبران می شود.


      نرخ دلار مبادله ای امروز با 35 ریال افزایش به مرز 3730 تومان رسید. اما با این وجود بازهم دلار مبادله ای با دلار آزاد اختلاف بیش از 1000 تومان را دارد.


      این روزها هرچند بانک مرکزی مدعی کاهش قیمت دلار در بازار آزاد است ولی با حاکم شدن وضعیت امنیتی در بازار و تشدید معاملات پنهانی و بعضاً درگوشی، قیمت دلار بازهم بالاست و بین 4730 تا 4750 تومان در خیابان فردوسی خرید و فروش می شود.


      بنابراین قیاس بین دلار مبادله ای و دلار آزاد نشان می دهد که همین الان دلار مبادله ای و آزاد اختلاف 1020 تومانی دارند و این یعنی رانت ویژه برای معدود افرادی که می توانند ارز مبادله ای دریافت کنند.


      هرچند در ماه‌های اخیر شمار افرادی که می‌توانستند ارز مبادله‌ای دریافت کنند نسبت به قبل خیلی کمتر شده و فهرست کالاهایی که مشمول ارز مبادله‌ای بودند، عملاً آب رفته است ولی باز هم اختلاف 1020 تومانی برای خیلی‌ها سود بالایی دارد.


      هرچند دولت طی یکی دو سال اخیر تلاش کرده تا شرایط را به‌گونه‌ای پیش برد که تعداد کالاهای مشمول دریافت ارز مبادله‌ای به‌شدت کاهش یابد و زمینه برای یکسان‌سازی نرخ ارز تا حدود زیادی فراهم شود، اما هنوز هم فهرست کالاهای دریافت‌کننده ارز مبادله‌ای وجود دارند و این یعنی رانت همچنان در ارز از سوی دولت توزیع می‌شود.


      ارایه ارز مبادله‌ای اکنون به برخی از کالاها صورت می‌گیرد و با توجه به نوسانات نرخی که وجود دارد، فاصله نرخ مبادله‌ای و بازار آزاد آن‌قدر جذاب است که اکنون بسیاری از تولیدکنندگان را بر آن داشته تا با رایزنی با دولت و وزارتخانه‌های مربوطه، به‌نحوی نام خود را هم در فهرست کالاهای دریافت‌کننده ارز مبادله‌ای بگنجانند.


      اما شاید دولت از قبل سیگنال افزایش قیمت دلار و بالا رفتن اختلاف دلار دولتی و آزاد را دریافت کرده بوده و به همین خاطر با بخشنامه‌ای که جهانگیری آن را در روزهای اخیر ابلاغ کرد خواست تا مشمولان دریافت ارز مبادله‌ای برای ثبت سفارش‌شان مستندات بیاورند.


      به گزارش تسنیم، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در بخشنامه‌ای به بانک مرکزی و وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت، ثبت سفارش بدون انتقال ارز برای واردات از چین، هند، کره و ترکیه را ممنوع اعلام کرد.


      به‌نظر می‌رسد یکی از دلایل اصلی ابلاغ این بخشنامه جلوگیری از سوداگری عده‌ای سودجو است چراکه قبل از این بخشنامه افرادی بودند که ثبت سفارش انجام داده و با استفاده از آن ارز مبادله‌ای می‌گرفتند ولی کالایی را وارد کشور نمی‌کردند، بلکه ارزهای مبادله‌ای را با قیمت بالاتر در بازار آزاد می‌فروختند. اما در شرایط جدید و با ابلاغ بخشنامه جهانگیری تمام افرادی که ثبت سفارش می‌کنند باید ثابت کنند که ارز دریافتی را به کشور مورد نظر منتقل کرده و در معاملات به‌کار گرفته‌اند.


      یکی از صراف‌ها که در بازار ارز فعالیت می‌کند در خصوص تأثیر بخشنامه جدید جهانگیری درباره ثبت سفارش‌ها بر بازار ارز گفت: برداشت بازار از خبر ثبت سفارش باعث افزایش تقاضا بود.


      وی می‌گوید: ولی نکته‌ای که در این زمان وجود دارد این است که قطعاً هدف دولت از چنین بخشنامه‌ای داشتن کنترل و اشراف کامل به واردات و جلوگیری از رانت می‌باشد و تقاضای ارز را از بازار آزاد کمتر خواهد کرد و باید مبدأ ارز خریداری و مقصد آن مشخص شود.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #6768
        پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

        فروش دلار آزاد ۳۰۰ تومان بالاتر از قیمت صرافی‌ها


        ▪️بازار ارز در محدوده خیابان فردوسی با حضور نیروهای انتظامی به دور از معاملات صوری و فعالیت دلالان به معاملات خود ادامه می‌دهد


        ▪️در این شرایط صرافی‌ها به دلخواه خود ارز به میزان محدود به مشتریان عرضه می‌کنند و در بازار سبزه‌میدان تهران نیز هر دلار آمریکا حدود ۳۰۰ تومان بالاتر از نرخ صرافی‌ها به فروش می‌رسد.


        ▪️در کنار صرافی بانک‌ها در صرافی‌های شخصی که تحت نظر بانک مرکزی روزگار می‌گذرانند، تعداد محدودی به فروش ارز روی آورده‌اند و مابقی با اعلام این‌که دلاری برای فروش ندارند، کرکره‌های خود را تا نیمه پایین کشیده‌اند.


        ▪️بررسی‌ها حکایت از آن دارد که در بازار آزاد ارز در منطقه سبزه‌میدان تهران نیز خرید و فروش ارز به صورت محدود صورت می‌گیرد و اگر فردی خواهان خرید دلار به میزان بیش از ۵۰۰۰ دلار باشد، باید هر دلار آمریکا را ۴۷۲۰ تا ۴۷۵۰ تومان خریداری کند./ايسنا
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #6769
          پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

          دلار سه نرخی شد


          آشفتگی بازار ارز به طرز مضحکی شاهد وقوع پدیده های جدید است


          علاوه بر نرخ دولتی دلار و نرخ صرافی ها ، نرخ کف بازار نیز اضافه شده است


          هم اکنون دلار در بازار ۳۰۰ تومان بیشتر از آنچه که صرافی ها و رسانه ها می گویند در حال معامله است و غلی رغم ادعای جمع شدن دلال ها، این افراد همجنان آزادانه با مقادیر زیادی دلار در حال معامله هستند

          /جماران #اقتصادی
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #6770
            پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

            خرید و فروش بالای 5000 دلار مشمول پرداخت مالیات شد.


            رئیس کل سازمان امور مالیاتی در زمینه دریافت اطلاعات مالیاتی خریداران و فروشندگان ارز بیش از ۵ هزار دلار گفت: اطلاعات ۲۴۰ صرافی با همکاری بانک مرکزی دریافت شده است.


            سیدکامل تقوی نژاد در حاشیه یازدهمین همایش سیاست های مالی و مالیاتی ایران و در پاسخ به سوال خبرنگار ایبِنا درباره آخرین اقدامات صورت گرفته در زمینه دریافت اطلاعات مالیاتی صرافی ها و همچنین خرید و فروش ارز و توافقی که با بانک مرکزی در این زمینه صورت گرفته بود، گفت: براساس ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم کسانی که مبادرت به خرید و فروش ارز می کنند باید اطلاعات سالیانه آنها از طریق بانک مرکزی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار بگیرد.


            وی توضیح داد: طبق آئین نامه مصوب حداقل ۲۵ هزار دلار فروش در سال باید اطلاعات مالیاتی ارائه می شد اما بدلیل شرایط اخیر کشور و حضور دلالان ارز و همچنین فعالیت های نامطلوبی که صورت گرفت، با هماهنگی انجام شده با وزرایی که اختیار تصویب آئین نامه را داشتند مقرر شد که رقم ۲۵ هزار دلار به ۵ هزار دلار کاهش یابد.


            رئیس کل سازمان امور مالیاتی ادامه داد: با هماهنگی بانک مرکزی درخواست شد فهرست کسانی که بیش از ۵ هزار دلار در ماه های اخیر خرید و فروش ارز داشتند در اختیار سازمان قرار بگیرد و در این زمینه فهرست های ابتدایی ارائه شد.


            وی اظهار داشت: علاوه بر این با هماهنگی بانک مرکزی صرافی هایی که در این زمینه فعال بودند نیز شناسایی شدند؛ سه لایه صرافی وجود دارد لایه اول تامین کنندگان اصلی ارز هستند، لایه دوم از لایه اول دریافت می کنند و نهایتا در لایه سوم صرافی های سراسر کشور هستند.


            تقوی نژاد با بیان اینکه اطلاعات مربوط به این صرافی ها در اختیار سازمان مالیاتی قرار گرفت، گفت: کاری که ما برای صرافی های لایه اول انجام دادیم این بود که نه تنها اطلاعات موجود سال ۹۶ این صرافی ها بلکه اطلاعات معاملاتی سال های ما قبل آن را نیز درخواست کردیم.


            رئیس کل سازمان امور مالیاتی توضیح داد: اختیار قانونی سازمان مالیاتی طبق ماده ۱۸۱ این است که اگر مودی تمکین نکند یا از ارائه اطلاعات استنکاف داشته باشد، سازمان می تواند به محل کسب یا فعالیت یا هرجایی که اطلاعات در آنجا وجود داشته باشد مراجعه کرده و آن را دریافت می کند.


            وی افزود: فعالیت هایی که تاکنون احساس می کردیم اطلاعات شفافی ارائه نکرده اند مورد شناسایی قرار گرفته اند و براساس ماده ۱۸۱ اطلاعات را برای حسابرسی در اختیار همکاران مان قرار دادیم.


            تقوی نژاد اظهار داشت: تعدادی از این صرافی ها، از صرافی های وابسته به بانک ها هستند و طبیعتا بدلیل اینکه مجمع سالیانه آنها برگزار شده بود، شفافیت بیشتری در ارائه اطلاعات داشتند و تعدادی نیز اشخاص حقیقی هستند؛ اگر بخواهیم هر دو مورد را بررسی کنیم در یک مورد ۸۰ صرافی و در بخش دیگر اطلاعات ۱۶۰ صرافی در اختیار نظام مالیاتی کشور قرار گرفت.


            رئیس کل سازمان امور مالیاتی خاطرنشان کرد: رقم دقیق مالیات در این بخش پس از حسابرسی و محاسبات قابل ارائه است ولی چیزی که به عنوان ارز از سیستم بانکی در اختیار این صرافی ها قرار می گیرد مورد توجه است؛ از این بابت نیز باید این اطمینان را داد که ما اطلاعات مربوط به سال ۹۶ این گونه افراد را زمانی می توانیم مطالبه کنیم که سال مالی آنها تمام شده باشد و اینها مکلف هستند که اگر شخص حقیقی هستند در خرداد و تیرماه اظهارنامه ارائه کنند ولی چیزی که در حال حاضر برای ما مهم است تمرکز و وصول اطلاعات است.


            وی ادامه داد: موضوع دیگری که در این زمینه مورد تاکید رئیس جمهوری و وزیر اقتصاد است، این است که عده ای از شرایط اخیر کشور برای واردات خودرو اقدام کرده و درآمدهایی را کسب کرده اند و ما از همین اختیار قانونی استفاده کردیم و یک خانواده ای که ۴ برادر بوده و ۱۸ شرکت را داشتند، اطلاعات مالی آنها بین سال های ۹۰ تا ۹۴ را بررسی کردیم و براساس این اطلاعات در این دوره ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مالیات پرداخت شد ولی با بررسی دقیق تر ۸۳۰ میلیارد تومان مالیات برای چهار سال فعالیت این ۱۸ شرکت تشخیص دادیم.


            شبکه رسمی بازار تهران طلا
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #6771
              پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

              یک کارشناس مسائل اقتصادی:

              نباید خوشحال باشیم که نرخ ارز در حال واقعی شدن است، چون که...






              ما داریم ارزش خارجی پول خود را کم می‌ کنیم / یک تورمی هم تازه در راه است! آلبرت بغزیان کارشناس مسائل اقتصادی در سخنانی درباره نرخ ارز با بیان اینکه ما نباید خوشحال باشیم، که نرخ ارز اکنون در حال واقعی شدن است، ادامه می‌ دهد: ما داریم ارزش خارجی پول خود را کم می‌ کنیم. از طرف دیگر کاهش ارزش خارجی پول، در مرحله دوم به کاهش ارزش داخلی پول یعنی افزایش تورم دامن می‌ زند، که...


              بورس۲۴ : آلبرت بغزیان کارشناس مسائل اقتصادی در سخنانی درباره نرخ ارز با بیان اینکهما نباید خوشحال باشیم که نرخ ارز اکنون در حال واقعی شدن است ادامه می‌ دهد: ما داریم ارزش خارجی پول خود را کم می‌ کنیم.


              وی ادامه می دهد، از طرف دیگر کاهش ارزش خارجی پول، در مرحله دوم به کاهش ارزش داخلی پول یعنی افزایش تورم دامن می‌ زند. ما نباید حس کنیم مسیرمان درست است و نرخ ارز به سمت واقعی شدن پیش می‌ رود.


              به گفته او نرخ بهینه ارز برای کشور، لزوما افزایش قیمت آن نیست. نرخ واقعی ارز پایین‌ تر از آن چیزی است که در بازار عرضه می‌ شود.
              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #6772
                پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                صرافي سپهري


                دلار 4780 - 4830
                یورو 5850 - 5920
                پوند 6650 - 6800
                کانادا 3900 - 4000
                ریال 1230 - 1250
                درهم 1300 - 1330
                کویت 15000 - 15200
                عراقي 36 - 38
                نرخ ها صرفاً جهت اطلاع است و هرگونه خرید و فروش، همزمان با حضور شما در صرافی و نرخ همان لحظه ميباشد.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #6773
                  پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                  آیا افزایش نرخ سود مشکل بازار ارز و گرانی دلار را حل می‌کند؟


                  بازار ارز در ایران کماکان ملتهب است. مردم در برابر صرافی‌ها صف کشیده‌اند و نرخ دلار مجددا افزایش یافته است. کارشناسان از احتمال انفجار یک بمب در اقتصاد ایران سخن می‌گویند؛ بمبی که می‌تواند نظام بانکی را از کار بیاندازد.


                  بحران مالی حاکم بر اقتصاد ایران از بهمن‌ماه سال جاری و همراه با گران شدن یکباره بهای دلار در بازار ارز شروع نشد، این بحران اما در آن زمان وارد مرحله جدیدی شد. هجوم مردم برای تبدیل پول خود به دلار و طلا سیستم بانکی ایران را درگیر یکی از بزرگترین چالش‌های اقتصادی خود کرد.


                  دولت روحانی دو شیوه برای کنترل بهای ارز به کار گرفت. دولت از یک سو اقدام به دستگیری صرافان و دلالان ارز کرد و از سوی دیگر با اجرای سیاست‌های بانکی جدید تلاش کرد پول‌های سرگردان را مجددا به سیستم بانکی کشور جذب کند.


                  سونامی نقدینگی سرگردان


                  مشکل اصلی مالی کشور نقدینگی است. مسئولان اقتصادی ایران این نقدینگی را سرگردان می‌خوانند. علت سرگردان بودن این نقدینگی آن است که به جای جذب شدن در اقتصاد تولیدی، بین سیستم بانکی کشور و واسطه‌گری کالا و ارز در نوسان است.


                  سایت "عصر ایران" در مقاله‌ای که پیرامون سیاست‌های جدید بانک مرکزی در زمینه کنترل بازار ارز منتشر کرده بود، از "سونامی" این نقدینگی سرگردان سخن گفته بود. با آنکه محاسبه میزان واقعی نقدینگی ایران کار ساده‌ای نیست، رسانه‌ها میزان آن را بالغ بر ۱۵۰۰هزار میلیارد تومان می‌دانند.


                  سایت "فرارو" روز سه‌شنبه ۸ اسفندماه (۲۷ فوریه) به نقل از وحید شقاقی، کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی میزان رشد نقدینگی ایران در دوره زمامداری حسن روحانی را ۳۰۰ درصد می‌داند. به باور شقاقی، احمدی‌نژاد دولت را با نقدینگی ۶۲ هزار میلیارد تومانی تحویل گرفت و آن را در دوره هشت ساله‌ی خود ۸ برابر کرد.


                  دستگیری صرافان بی‌اعتنایی محض به علم اقتصاد است


                  روحانی نیز دولت را با نقدینگی ۴۹۰ هزار میلیارد تومانی تحویل گرفت و آن را به ۱۵۰۰هزار میلیارد تومان رساند. این میزان نقدینگی برای ایجاد بحران در سیستم بانکی یا به قول رسانه‌های ایران برای ایجاد یک سونامی کفایت می‌کند.


                  افزایش سود سپرده


                  بانک مرکزی برای مقابله با بحران ارزی ایران اقدام به اجرای یک سیاست ضربتی دو هفته‌ای کرد؛ سیاستی که از روز ۲۸ بهمن ‌به مورد اجرا در آمد. این سیاست شامل سه راهکار است.


                  راهکار نخست انتشار گواهی سپرده ریالی یک ساله با سود ۲۰ درصد است. راهکار دوم نیز پیش‌فروش سکه به قیمت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان برای تحویل شش‌ماهه است. بانک مرکزی همچنین یک سپرده ارزی و ریالی نیز با سود ۴ درصد پیش بینی کرده است.


                  اجرای این سیاست گرچه در کاهش بهای دلار در بازار ارز موثر واقع شد، اما نتوانست به بحران ارزی و بر آن بستر، به بحران مالی کشور خاتمه دهد. پرسشی که ذهن کارشناسان مسائل اقتصادی را به خود مشغول کرده این است که آیا چنین سیاستی در درازمدت پاسخگوست و افزون بر آن آیا این سیاست برای اقتصاد کشور و سیستم بانکی ایران سودمند است؟


                  ماجرا از کجا آغاز شد؟


                  اینکه سیستم بانکی ایران با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست، موضوع جدیدی نیست. اما شهریور امسال، تغییر یکباره نرخ سود سپرده‌ها باعث شد که بحران ارزی حدت بیشتری بیابد.


                  بانک مرکزی روز ۱۱ شهریورماه تصمیم گرفت که نرخ سود سپرده‌ها در بانک‌های کشور را به ۱۰ درصد کاهش دهد. در همان زمان، نرخ رسمی تورم ۹/۹ درصد اعلام شده بود. این اقدام، یعنی کاهش سود سپرده‌ها به حد نرخ رسمی تورم، در عمل باعث آن شد که امر سپردن پول به بانک‌ها از موضوعیت بیافتد.


                  در نتیجه این سیاست، نقدینگی سرگردان از بانک‌ها به سوی بازار ارز و همچنین سکه کوچ کرد. همین موضوع باعث افزایش بی‌سابقه بهای دلار و سایر ارزهای خارجی و همچنین افزایش یکباره بهای سکه در بازارهای داخلی شد.


                  حال دولت با بازگرداندن نرخ سود سپرده‌های یکساله به ۲۰ درصد عملا تلاش دارد، پول‌های سرگردان را بار دیگر از طریق بانک‌ها جمع کند.


                  لحظه‌ی "انفجار بمب"


                  وحید شقاقی در گفت‌وگو با "فرارو" نسبت به سرگردانی مخرب نقدینگی در ایران هشدار داده است. به باور او: «نقدینگی ایران الان شبیه یک بمب قوی است. روزی این بمب خواهد ترکید و همه چیز را به هم خواهد زد. ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان پول مردم الان در نظام بانکی است، این می‌تواند نظام بانکی را به فروپاشی بکشاند.»


                  این تحلیلگر مسائل اقتصادی گفته است که در صورت آنکه مردم به بانک‌ها هجوم ببرند و مایل به بیرون کشیدن پول‌های خود از بانک‌ها بشوند، بانک‌ها در موقعیتی نیستند که پول آن‌ها را پرداخت کنند.


                  پیش‌بینی احتمال انفجار این بمب در اقتصاد کشور پدیده تازه‌ای نیست. محمدحسین ادیب، پژوهشگر ریسک در گفت‌وگویی که در فروردین سال ۹۶ با سایت "تسنیم" داشت، پیش‌بینی کرده بود که سیستم بانکی ایران در آذرماه دچار سکته می‌شود.


                  سودمندی افزایش سود سپرده‌ها


                  بانک مرکزی و دولت روحانی بر سر یک دوراهی ایستاده‌اند. هیچ یک از این دو راه اما به حل بحران ارزی در ایران نمی‌انجامد.


                  راه نخست، تمدید سیاست ضربتی بانک مرکزی است. یعنی اینکه افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی به ۲۰ درصد برای سپرده‌های یک‌ساله کماکان ادامه یابد. این سیاست می‌تواند مشکلات زیر را به همراه بیاورد:


                  · افزایش بیشتر نقدینگی: اجرای این سیاست به این معنی است که سال آینده در بهترین حالت، نقدینگی سرگردان موجود ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.


                  · افزایش تورم: اجرای این سیاست عملا باعث کم‌اثر شدن همه تلاش‌های دولت روحانی در زمینه مهار تورم می‌شود.


                  · ورشکستگی واحدهای تولیدی: بسیاری از واحدهای تولیدی کشور برای بقا و تداوم کار خود نیازمند تسهیلات بانکی هستند. بانکی که ۲۰ درصد به سپرده‌ها سود می‌دهد، نمی‌تواند نرخ تسهیلات بانکی را کمتر از ۲۰ درصد تعیین کند. به سخن دیگر بهره وام باید از سود سپرده بیشتر باشد تا بانک‌ها بتوانند هزینه‌های خود را تامین کنند. اما تعیین چنین نرخی برای پرداخت وام‌های بانکی عملا باعث افزایش هزینه تولید در ایران می‌‌شود و همین موضوع رقابت محصولات تولید داخل کشور با کالاهای وارداتی را غیر ممکن می‌کند.


                  · ورشکستگی نظام بانکی: حدود ۶۰ درصد از پول موجود در نظام بانکی ظرف پنج سال گذشته به شکل وام در اختیار شرکت‌های تولیدی قرار گرفته است؛ پولی که عملا به علت مشکلات مالی این شرکت‌ها وصول نشده و به نظام بانکی برنگشته است. حدود ۲۰ درصد از وام‌ها و تسهیلات پرداخت شده، از جمله وام‌های مسکن، درازمدت هستند و عملا وصول فوری آن‌ها ممکن نیست. به این ترتیب پرداخت ۲۰ درصد سود سپرده به معنی آن است که نظام بانکی در آستانه ورشکستگی قرار گیرد.


                  راه دوم: بازگشت به نرخ ۱۰ درصدی سود سپرده‌هاست. یعنی اینکه دولت و بانک مرکزی پس از اتمام این دو هفته، همان سیاست پولی تعیین شده در شهریورماه را اجرا کنند. این اقدام مجددا باعث هجوم نقدینگی سرگردان به بازارهای ارز و سکه می‌شود.


                  پویا جبل عاملی، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با "فرارو" کاهش نرخ سود سپرده‌ها را خطا می‌داند. به باور او، خاتمه دادن به اجرای این سیاست باعث بازگشت التهاب به بازار ارز شده و ریسک بی‌ثباتی را افزایش می‌دهد. اجرای این سیاست نیز مشکلات زیر را به همراه دارد:


                  · افزایش مجدد و کنترل نشده بهای سکه و ارز


                  · افزایش تورم در سایه افزایش بهای کالاهای وارداتی


                  · هجوم مردم برای خارج کردن پول‌های خود از بانک‌ها و در نتیجه تحقق پیش‌بینی کارشناسان درباره ورشکستگی و سکته مالی نظام بانکی کشور


                  سیاست پولی و مالی دولت روحانی


                  سیاست پولی و مالی دولت روحانی را می‌توان یک گام به پیش، دو گام به پس دانست. روحانی بر آن بود که با کاهش نرخ تورم در کشور، زمینه‌های کاهش سود سپرده‌های بانکی را فراهم آورد. چنین امری اگر محقق می‌شد، می‌توانست تاثیری مثبت بر بازار ارز و همچنین نظام بانکی کشور بگذارد.


                  تصمیم بانک مرکزی به کاهش نرخ سود سپرده در شهریور سال جاری اقدامی در همین راستا بود. اما از آنجا که امکان جذب نقدینگی سرگردان کشور در اقتصادی تولیدی وجود ندارد، این اقدام مشکلات بیشتری ایجاد کرد. نتیجه این اقدام، بازگشت موقت به نرخ سود سپرده ۲۰ درصدی است.


                  گواهی سپرده با نرخ سود ۲۰ درصدی و پیش فروش سکه ممکن است از التهاب بازار ارز بکاهد، اما مشکل را حل نمی‌کند. بلکه در بهترین حالت رویارویی با آن را به مدت شش ماه یا یک سال به تعویق می‌اندازد.


                  "سونامی نقدینگی سرگردان" مشکل اصلی دولت روحانی است. اما این مشکلی نیست که دولت روحانی ایجاد کرده باشد. بحران ارزی و بحران بانکی در ایران ناشی از گذار اقتصاد این کشور از تولید به تجارت و دلالی است. از این رو است که این مشکل با تصمیم شتابزده بانک مرکزی و یا اعزام نیروهای انتظامی حل نمی‌شود.
                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • احمدخان
                    عضو فعال
                    • Jan 2011
                    • 2032

                    #6774
                    پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                    از کانال بورس پول
                    برجام -مذاکره مجدد- سئوالات دوستان 
                    سلام.استاد باهمه این اوصاف و تحلیلا
                    بنظرتون ایران درمورد برنامه موشکی کوتاه میاد و مذارکره میکنه یا اینکه همزمان با خروج تزامپ از برجام ایرانم خارج میشه؟؟؟
                    کلا 
                    تا دیروز تصور میکردم که ایران مذاکره نمیکند ولی امروز با چرخش سخنان آقای روحانی که تند و حالت امتیاز گیری از طرف غربی داشت مطمئن شدم که ایران یک مذاکره مجدد با واسطه گری رئیس جمهور فرانسه خواهد داشت 
                    وقتی که مواضع طرفین تند می شود که الان مواضع غربیها هم در قبال ایران بسیار تند شده و حتی سه قدرت اروپایی بر علیه ایران بیانیه صادر کردند وهمچنین صحبتهای تند امروز آقای روحانی نشاندهنده وقع مذاکره مجدد هست حالا محور مذاکره چی باشه ؟ آیا سیستم دفاع موشکی هست یا نه ؟ نمیدونم ولی قطعا" با ورود وزیر خارجه فرانسه و به دنبال آن مکرون قطعا" زمینه مذاکره فراهم خواهد شد .

                    نظر

                    • negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35711

                      #6775
                      پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                      در اصل توسط احمدخان پست شده است View Post
                      از کانال بورس پول
                      برجام -مذاکره مجدد- سئوالات دوستان 
                      سلام.استاد باهمه این اوصاف و تحلیلا
                      بنظرتون ایران درمورد برنامه موشکی کوتاه میاد و مذارکره میکنه یا اینکه همزمان با خروج تزامپ از برجام ایرانم خارج میشه؟؟؟
                      کلا 
                      تا دیروز تصور میکردم که ایران مذاکره نمیکند ولی امروز با چرخش سخنان آقای روحانی که تند و حالت امتیاز گیری از طرف غربی داشت مطمئن شدم که ایران یک مذاکره مجدد با واسطه گری رئیس جمهور فرانسه خواهد داشت 
                      وقتی که مواضع طرفین تند می شود که الان مواضع غربیها هم در قبال ایران بسیار تند شده و حتی سه قدرت اروپایی بر علیه ایران بیانیه صادر کردند وهمچنین صحبتهای تند امروز آقای روحانی نشاندهنده وقع مذاکره مجدد هست حالا محور مذاکره چی باشه ؟ آیا سیستم دفاع موشکی هست یا نه ؟ نمیدونم ولی قطعا" با ورود وزیر خارجه فرانسه و به دنبال آن مکرون قطعا" زمینه مذاکره فراهم خواهد شد .
                      این برداشت که مواضع تند میشه پس مذاکره میکنن هم در نوع خودش جالبه !!!

                      یعنی اگر مواضع تند نشده بود ! پس از برجام خارج میشدن و مذاکره ای هم در کار نبود !!!!

                      جالبتر اینکه یه عده خوشحال ! فکر میکنن این فرانسوی برای قراردادهای اقتصادی مخصوصا خودرویی میاد !!!

                      نظر

                      • نوام چامسکی
                        عضو فعال
                        • Apr 2014
                        • 3369

                        #6776
                        پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                        100درصد معتقدم مذاکراتی نخواهد بود


                        غربی ها هم نشون دادن کاری نمیتونن بکنن و الان هم نمیتونن اون اجماعی که اوباما درست کرده بود راه بیندازن



                        100درصد تحلیل ام اینکه ترامپ با یک باری و یک شرطی الکی تمدید میکنه و همه اینها برای اینکه امتیار بگیره


                        یک قراردادی تو این سطح اگر دوباره مذاکره بشه باید فاتحه دیپلماسی تو دنیا رو خوند و هر کشوری باید بره دنبال سلاحهای کشتارجمعی


                        ////

                        یک جو ر.وانی درست کردن و تو سطوح پایین هم چون افکار عمومی تو ایران بیشتر نگاهش ار منظر تحلیل گران خارجی هست


                        بیشتر ورن میدن به امریکا //

                        اگر تمدید نکنه با چه مکانیرمی میخواد با کره شمالی مذاکره

                        هیچ ضمانت اجرایی نداره و بیشتر به باری شبیه هست

                        ////////

                        بیشتر ار تحریمها ساختارهای اقتصادی ما باعث قشار ار ناحیه تحریمها بود و اگر ما تو این رمینه کوتاه بیایم

                        عملا کشور رو اماده کردیم به تهاجم بیگانه

                        سر چی باید مذاکره کنه اینکه ما نباید موشک ازمایش کنیم //چه کسی میتونه تو ایران پای این موضوع مذاکره و ننگ ابدی رو برای خودش بخره

                        /////////////////

                        ترامپ با بیرون امادن ار برجام هیچی گیریش نمیاد و وجهه بین الملیش رو هم ار دست میده

                        مگر سپاه رو نمیخواستن تحریم کنن /فرمانده سپاه گفت ما هم سرباران امریکایی رو مصداق داعش میدونیم

                        عفب نشستن

                        ///////////////////////////////

                        وقتی سوریه اماج حمالات شبانه روزی غرب بود //همه فکر میکردن و همه تحلیل میکردن که سوریه ار دست رفت

                        ولی غرب نشون داد هیچ برنامه نداره و حاضر نیست سر منافع عربستان و امارات و ترکیه بیاد سرباز پیاده کنه

                        غربی که تو رمان ریس جمهور بوش حاضر بود سالی 2میلیارد به حرب الله بده و حرب الله هم بشه اقا لبنان و فقط با اسراییل

                        کاری نداشته باشه //

                        غرب تو تاریخش نشون داده برای منافع ملیش حتی با گروههای خلافکار تو نیکارگویه و کلمبیا حاضر به مصالحه شده

                        رفتن ار برجام نفعی براشون نداره و اجماع رو هم ندارن

                        /////////////////////////

                        http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

                        نظر

                        • نوام چامسکی
                          عضو فعال
                          • Apr 2014
                          • 3369

                          #6777
                          پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                          دلار افت نمیکنه دلیل اش اینکه عید موقع اظهار مالیاتی صراف ها هست و

                          صرافها حاضر نیستن ار طریق شبکه بانکی تمام مراوردات رو انجام بدن و سعی میکنن ار طریق پول نقد یکسری جابجایی رو انجام بدن

                          تا هم مالیات ندن هم ارزش افزاده رو ار ریرش فرار کنن


                          یکم هم احساس ریسک یکنن افرادی و دنبال دلار کاغذی هست

                          http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #6778
                            پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                            در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                            این برداشت که مواضع تند میشه پس مذاکره میکنن هم در نوع خودش جالبه !!!

                            یعنی اگر مواضع تند نشده بود ! پس از برجام خارج میشدن و مذاکره ای هم در کار نبود !!!!

                            جالبتر اینکه یه عده خوشحال ! فکر میکنن این فرانسوی برای قراردادهای اقتصادی مخصوصا خودرویی میاد !!!

                            مهم جو روانیه خبر هست

                            ما سودمون رو از این جو می گیریم و خارج میشیم

                            یه بورس باز باید زرنگ باشه و از هر خبری سود مربوطه را شناسایی کنه

                            حالا سر هر چی میخواد بیاد مهم نیست

                            بله ما خوشحالیم چون نوسان مون رو می گیریم با همین خبر

                            14 ام میشه دوشنبه ، دو روز نوسان کافیه

                            ما به همون 10 درصدش هم قانعیم

                            خدا بده برکت

                            خودرویی ها عالی سود دادند ، بخصوص خرینگ نازنین و خکاوه

                            ده درصد هم خزامیا بده عالیه
                            آخرین ویرایش توسط بابک 52؛ 2018/02/28, 22:35.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • نوام چامسکی
                              عضو فعال
                              • Apr 2014
                              • 3369

                              #6779
                              پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                              محسن مخملباف نامه نوشته به پسر شاه که بابات رو انگلیسیها با دوخط انداختن بیرون


                              ظاهر قصیه همینه


                              ولی باید موضوعات رو تو سطح کلان دید و مسایل ژیوپلوتیک جهانی هم لحاظ کرد

                              رضا شاه ار المان حمایت میکرد و بارها هم بهش اخطار داده بودن که المانها رو ار ایان بیرون کن ولی

                              زضا شاه بیرون نمیکرد و اعلام بی طرفی کرد ولی چون شوروی امریکا و انگلستان براشون این موضوع مهم بود و میترسیدن

                              المانها ار طریق ایران به نفت باکو دسترسی داشته باشه

                              براشون غیره قابل قبول بود و ارتش ایران هم توان مقابله با ارتش سه ابرقدرت اون دوران ر و نداشت

                              مسایل داخلی هم یک سطح ار واقعیت و مسایل بین المللی هم سطحی مهمتر

                              امیدوارم بتونیم کشورمون رو تو هر دو بعد قوی و قدرت مند ببینیم

                              http://forums.boursy.com/showthread.php?t=2936

                              نظر

                              • احمدخان
                                عضو فعال
                                • Jan 2011
                                • 2032

                                #6780
                                پاسخ : فــــــــراز و فـــــــرودهای دلار - یورو

                                از کانال بورس پول
                                برجام -مذاکره مجدد- سئوالات دوستان 
                                سلام.استاد باهمه این اوصاف و تحلیلا
                                بنظرتون ایران درمورد برنامه موشکی کوتاه میاد و مذارکره میکنه یا اینکه همزمان با خروج تزامپ از برجام ایرانم خارج میشه؟؟؟
                                کلا 
                                تا دیروز تصور میکردم که ایران مذاکره نمیکند ولی امروز با چرخش سخنان آقای روحانی که تند و حالت امتیاز گیری از طرف غربی داشت مطمئن شدم که ایران یک مذاکره مجدد با واسطه گری رئیس جمهور فرانسه خواهد داشت 
                                وقتی که مواضع طرفین تند می شود که الان مواضع غربیها هم در قبال ایران بسیار تند شده و حتی سه قدرت اروپایی بر علیه ایران بیانیه صادر کردند وهمچنین صحبتهای تند امروز آقای روحانی نشاندهنده وقع مذاکره مجدد هست حالا محور مذاکره چی باشه ؟ آیا سیستم دفاع موشکی هست یا نه ؟ نمیدونم ولی قطعا" با ورود وزیر خارجه فرانسه و به دنبال آن مکرون قطعا" زمینه مذاکره فراهم خواهد شد .

                                نظر

                                در حال کار...
                                X