کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
گزارش 3 ماهه غشان منتشر شد : پوشش 27 درصدی در 3 ماهه و افزایش پیش بینی سود از 811 ریال به 850 ریال
خرداد 93 نسبت به خرداد 92 :
1- فروش : 40 درصد افزایش !
2- سود ناخالص : 12 درصد افزایش !
3- سود عملیاتی : 30 درصد افزایش !
4- سود خالص : 35 درصد افزایش !
5- سود شناسایی شده هر سهم در 3 ماهه : 227 ریال معادل با 27 درصد !
شرکت پيش بيني سود هر سهم سال مالي 93 را در تاريخ 21/12/92 (حسابرسي شده) مبلغ 811 ريال اعلام نموده است. شايان ذکر است شرکت دلايل تعديل سود هر سهم را ارائه ننموده است.
شرکت اعلام نموده است، هيئت مديره در نظر دارد 90 درصد سود خالص به ازاي هر سهم را جهت تقسيم بين سهامداران به مجمع عمومي عادي ساليانه سال مالي 93 پيشنهاد نمايد. لازم به ذکر است مبلغ مذکور در اطلاعات قبلي 750 ريال بوده است.
طوری زندگی کنیم که وقتی فرزندان مان به [COLOR="#008000"]انصاف[/COLOR] ، [COLOR="#008000"]عدالت[/COLOR] ، [COLOR="#008000"]مسئولیت[/COLOR] و [COLOR="#008000"]شرافت[/COLOR] فکر می کنند ما را به خاطر بیاورند
به اطلاع مي رساند، نماد معاملاتي شركت شير پاستوريزه پگاه خراسان با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 29/12/1393، با محدوديت نوسان قيمت آماده انجام معامله مي باشد. مديريت بازار
مزایده عمومی فروش یک باب کارخانه دارای کاربری صنعتی ::372120
شرح:
مزایده عمومی
قابل توجه صاحبان صنایع و فعالان اقتصادی در استان خراسان رضوی
عرصه و اعیان و تاسیسات یک باب کارخانه دارای کاربری صنعتی واقع در یکی از بهترین نقاط حاشیه شهر مشهد مقدس با قیمت پایه کارشناسی و تشریفات زمایده به فروش می رسد.
مشخصات کلی:
1- عرصه به مساحت مجموعا 120 هزار متر مربع دارای دو فقره سند رسمی ششدانگ
2- اعیانی شامل سوله و ساختمان اداری و نگهبانی مجموعا به مساحت 10572 متر مربع
3- حق اعتبار برق یک مگاوات
4- یک حلقه چاه دارای پروانه شماره 2339/75 به میزان خروجی 4 لیتر بر ثانیه و منبع ذخیره بتنی 500 متر مکعب
5- حق الامتیاز کار به ظرفت 1250 متر مکعب در ساعت
داوطلبان شرکت در مزایده می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر دریافت برگ شرایط مزایده و هماهنگی جهت بازدید از موضوع مزایده از تاریخ 93.6.1 تا تاریخ 93.6.10 بین ساعت 8 تا 16 به یکی از دو نشانی ذیل مراجعه نمایند.
مشهد ، ابتدای جاده قوچان ، کیلومتر 13 ، شرکت شیر پاستوریزه پگاه خراسان ، دفتر معاونت مالی و اقتصادی ، شماره تلفن 35421008-051
تهران ، بزرگراه آفریقا ، پایین تر از بزرگراه حقانی ، نبش کوچه 23 ، پلاک 60، شرکت صنایع شیر ایران طبقه سوم ، امور حقوقی و املاک . شماره تلفن 88875019-
دوستان اینم صورتجلسه ای برای حمایت از دامداران و صنایع لبنی. براساس این صورتجلسه به احتمال زیاد دولت مابه التفاوت قیمت خرید شیر خام 1250 تا 1440 تومن(همان 190 تومن) را به دامدارا پرداخت میکنه و قیمت خرید شیر خام 1250 تومن میشه. همه شرکتهای لبنی قیمت خرید شیر خام رو بالاتر از این دیدن. در ضمن خرید تضمینی شیر توسط دولت باعث افزایش تولید شیر خام و افزایش تولید فراوردههای لبنی میشه.
سلام دوستان اینم خبرهایی ک یکی یکی داره میاد. اگر شرایط تحریمی روسیه تغییر نکنه مطمئن باشین شرکتهای بزرگی مثله پگاه، کاله و پاک به بازار روسیه وارد میشن که در اینصورت چشم انداز این صنعت در شرایط رکود فعلی عالی خواهد بود هرچند که سهمهایی ازجمله غشان عوامل رشدی غیر از افزایش فروش را برای رشد داره.
وزیر انرژی روسیه مطرح کرد؛
تفاهمنامه تهاتر نفت ایران و روسیه وجود خارجی ندارد/ روسیه علاقه مند به ارسال هواپیماهای Tu-204 به ایران است
نوآک گفت:در ارتباط با صادرات نفت باید بگویم که حق مسلم ایران است که نفت خودش را به هر مسیری می خواهد صادر کند اما تاکنون توافق مشخصی در این زمینه بین دو طرف صورت نگرفته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، الکساندر نواک در مراسم اختتامیه یازدهمین کمیسیون دائمی همکاری های تجاری و اقتصادی ایران و روسیه اظهار داشت: کمیسیون امسال بسیار سطح بالایی داشت به این دلیل که نمایندگان 40 تشکل و شرکت روسی و 100 نفر از فعالان تجاری این کشور حضور داشتند.
نوآک با بیان اینکه بسیاری از فعالان روسی چند روز قبل از اجلاس با همکاران ایرانی خودشان صحبت و بحث و تبادل نظر برای درج موارد مورد نظر خود در تفاهم نامه اجلاس امسال داشتند، گفت: تشکر می کنم از فعالان بخش خصوصی به خاطر کار سخت و حجیمی که در این چند روزه انجام دادند، تأکید می کنم که نتایج کار این چند روزه بسیار موثر بوده و روابط همکاری دو کشور را تحکیم خواهد کرد.
وی ادامه داد: روابط ایران و روسیه امروز در سطح بسیار خوبی قرار گرفته و بر اساس روابط سطحی و ابتدایی نیست بلکه بر اساس تاریخ دو کشور این روابط برقرار شده و روابطی محکم و مهم است.
وزیر انرژی روسیه تصریح کرد: نه تنها روابط تجاری خوبی با هم داریم، بلکه از نظر سیاسی هم بین مقامات دو کشور روابط خوبی وجود دارد به طوری که در چند روز آینده ملاقاتی بین آنها صورت می گیرد و کلا تعامل و همکاری ما و ایران برای هر دو کشور در سطح بین المللی تبدیل به یک همکاری سنتی شده است.
نواک افزود: ما معتقدیم که با توجه به نتایجی که پیش آمده در آینده نزدیک شاهد به وجود آمدن شاخص های مناسب تری از نتایج این همکاری ها باشیم.
وزیر انرژی روسیه با بیان اینکه روسیه آمادگی دارد کالاها و خدمات مورد نیاز ایران را به ایران صادر کند، گفت: همینطور علاقه مندیم خدمات و کالاهای مورد نیازمان را از ایران وارد کنیم.
وی افزود: به طور کلی آنچه محور همکاری دو کشور را تشکیل می دهد انرژی، محصولات فنی و ماشین آلات است.
نوآک با بیان اینکه بازار ایران برای روسیه جذابیت دارد، گفت: به خصوص در زمینه استخراج و هیدروکربورها ایران برای ما جذاب است، که تاکنون با توجه به تحریم های وضع شده همکاری های بازرگانی بین ما محدود شده بود. و از طرفی در قوانین و مقررات ایران محدودیت هایی برای فعالیت شرکت های خارجی وجود دارد و صحبت اینجاست که اجازه نمی دهد به شرکت های خارجی بر اساس تقسیم محصول در پروژه های ایران مشارکت کنند.
وی ادامه داد: این شرایطی که روسیه در ارتباط با سرمایه گذاری در زمینه نفت و گاز در خصوص کشورهای دیگر دارد اگر همان شرایط در ایران فراهم شود ، تحرک بزرگی را در زمینه فعالیت های نفتی و گازی در ایران به وجود می آورد.
وی افزود: در خصوص تولید برق شرکت های روسی تمایل دارند نیروگاههای موجود ایران را بازسازی کنند و نیروگاههای جدید را در ایران بسازند و همینطور همکاری های مناسبی بین دو کشور در زمینه انرژی های آتی در شرایط صلح آمیز وجود دارد.
نواک گفت: واحد بوشهر به خوبی در مدار بهره برداری قرار دارد و برای ما جالب است که ایران می خواهد 20 واحد نیروگاه جدید اتمی بسازد.
وی افزود: همچنین در زمینه ذوب فلزات باید با ایران همکاری داشته باشیم و صنایع و حمل و نقل جاده ای و ریلی را در ایران سازماندهی می کنیم به طوری که بیش از 50 شرکت روسی آمادگی دارند در پروژه های ایران وارد فعالیت شوند.
وزیر انرژی روسیه گفت: برای مثال این تفاهم نامه ای که بین شرکتی روسی و شرکت توانیر امضا شد تا در مدت 5 سال واحدهایی را برای تأمین برق در ایران بسازد.
وی افزود: صحبت در خصوص احداث 10 واحد نیروگاه حرارتی و خطوط انتقال نیرو و زمینه های دیگر است.
نوآک گفت: شرکت های مترقی هوایی روسیه علاقه مند به ارسال هواپیماهای Tu-204 به ایران هستند و مشتاقند که قطعلات هواپیمایی به ایران صادر کنند.
وی افزود: در دیروز و امروز دو طرف در مورد تولید و استحصال آمینا توافقاتی داشتند، محصولات اتومبیل روسیه جزو کالاهای سنتی ماست و آماده ارسال محصولات خودمان و تولید مطابق با استانداردهای بومی در ایران هستیم.
وزیر انرژی روسیه با بیان اینکه زنگنه مسائل بانکی را مطرح کردند، گفت: این مسئله قابل حل است برای ارسال کالاهای مبادلاتی بین روسیه و ایران و مسئله این است که از امکانات بانکی دو کشور استفاده کنیم و مسائل مالی کاملا قابل حل است.
وی افزود: مسائل لجستیکی بین دو کشور ظرفیت های بسیار دارد، طرف ایرانی مشتاق است محصولات لبنی و سبزیجات و کشاورزی به روسیه صادر کند که بنادر روسیه در دریای خزر آمادگی پذیرش این محصولات را دارند، همینطور بین راه آهن های دو کشور این ارتباطات است. برای احداث خطوط راه آهن جدید و برقی کردن برخی قسمت های راه آهن در مسیر دو کشور امکان همکاری وجود دارد.
نواک با بیان اینکه حدود 60 - 70 میلیون یورو می تواند این پروژه های عظیم را در بر بگیرد، گفت: شرکت های روسی برای ارسال قطعات ریلی علاقه مند هستند که در حد یک میلیارد دلار از این محصو لات را می توانیم در طول سال صادر کنیم.
وی افزود: در خصوص همکاری های مشترک دو کشور، مرکز تجارت روسیه فعالیت خودش را بیشتر می کند و تا پایان امسال هیئت هایی از استانهای مختلف روسیه به ایران سفر خواهند کرد.
وزیر انرژی روسیه با اشاره به افزایش همکاری اتاق های بازرگانی دو کشور ، گفت: همینطور زمینه هایی برای همکاری های آموزشی و پزشکی بین دو کشور مطرح است.
وی افزود: توجه اساسی کشور ما باید به کشاورزی معطوف شود، طبیعتا روسیه علاقه مند است محصولات کشاورزی ایران را بخرد و در عوض به ایران کودهای شیمیایی و انواع کودهای دیگر و حتی دیگر محصولات کشاورزی را صادر کند.
نوآک تصریح کرد: نمایندگان کشاورزی ایران را دعوت می کنم برای شرکت در نمایشگاه کشاورزی که در 15 تا 18 سپتامبر در مسکو برگزار می شود، حضور یابند.
وزیر انرژی روسیه با بیان اینکه سندی که ما امروز امضا می کنیم می شود برنامه کارهای آتی ما، گفت: این سند مجموعه وسیعی از فعالیت ها و همکاری های دو کشور را در بر می گیرد.
در این بخش همکاری مشترک شرکت پتروشیمی بین الملل از ایران و شرکت روس نفت گاز استرول در زمینه احداث شرکت کود شیمیایی هرمز، سند همکاری امضا شد.
پیش توافق نامه پهنه اکتشاف سیرجان و جیرفت به مساحت 3 هزار مترمربع مابین شرکت ایدرو و شرکت روسی راش بودماش به امضا رسید.
اولین نشست یادداشت تفاهم کارگروه همکاری های صنعتی، معدنی و تجاری ایران و روسیه با حضور قائم مقام وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران و معاون وزارت صنعت روسیه به امضا رسید.
یادداشت تفاهم نامه یازدهمین اجلاس کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی ایران و روسیه بین وزیر نفت ایران و روسیه به امضا رسید.
وزیر انرژی روسیه در پاسخ به اینکه "توافق تهاتر نفت و کالا بین دو کشور به کجا رسید و آیا صحت دارد و آیا کاتالیست پتروشیمی بین دو کشور مبادله می شود" گفت: سند همکاری نفتی دو کشور در این زمینه، یادداشت تفاهمی است در خصوص همکاری های بازرگانی بین ایران و فدراسیون روسیه. این یک سند کلی است و در این سند مسائل و رهنمودهای کلی همکاری های بین کشور را قید کردیم.
وی افزود: در قالب این سند جامع یکسری قراردادهایی بین طرف های روسی و ایرانی باید امضا شود که نمونه بارز آن اسناد همکاری بود که امروز اینجا امضا شد که خود این توافقها پیرو توافق ماه اوت است.
نوآک اظهار داشت: در ارتباط با صادرات نفت باید بگویم که حق مسلم ایران است که نفت خودش را به هر مسیری می خواهد صادر کند اما تاکنون توافق مشخصی در این زمینه بین دو طرف صورت نگرفته است.
وزیر انرژی روسیه در پاسخ به اینکه " شما به ورود هواپیماهای TU204 اشاره کردید، چه تضمینی وجود دارد ورود هواپیماهای توپولوف جدید به ایران سانحه های جدید برای صنعت هوایی ایران به دنبال نداشته باشد"، گفت: سوال بسیار جالبی بود، ما آمار سقوط هواپیماهای توپولوف در ایران را نداریم، این هواپیماها مطمئن ترین هواپیماهایی بوده که در طول 30 سال در آسمان روسیه پرواز می کرده و من اطلاعاتی دارم که می گویم مطمئن ترین هواپیما، هواپیمای توپولوف است اما در صحبت های من صحبت از هواپیمای جدیدی است که از جنبه های امنیتی و کیفی خودش را نشان داده است.
وی افزود: به طور کلی با توجه به نیاز ناوگان هواپیمایی ایران به هواپیماهای جدید و با توجه به تست های انجام شده روی این هواپیما و مطمئن بودن این هواپیما، در صورت درخواست ایران ما آمادگی داریم این هواپیما را به ایران وارد کنیم.
بیژن نامدار زنگنه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه "آیا ابزاری در توافق با روسیه دیده شده تا ما وارد کننده صرف نشویم و تکنولوژی وارد کشور شود" گفت: بله ما این پیش بینی ها را کردیم که هم در صحبت های من بود و هم در صحبت های آقای نواک، روابطی پایدار می ماند که به نفع دو طرف باشد، ولی اجرای چنین اسنادی آدمهای عاقل می خواهد.
وزیر انرژی روسیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "تحریم های مشترک داریم و مردم ایران به دلیل بدقولی های قبلی روسیه اعتماد کمرنگی به قول های روسیه دارند، شما چه اقدامی انجام می دهید تا تفاهم نامه امروز اجرایی شود" گفت: مسائل مربوط به تحریم های متوجه ایران و روسیه هیچ تأثیری بر همکاری های مشترک دو کشور ندارد.
وی افزود: ما اقداماتی که انجام می دهیم در خصوص توسعه روابط با ایران، رفع مشکلات انتقال وجوه با ایران را قبل از وضع تحریم ها شروع کرده بودیم و تحریم هایی که بعد از آن علیه ایران وضع شد بر گردش مالی دو کشور تأثیر منفی گذاشت، به طور کلی ما نباید به زمینه های موجود همکاری بین دو کشور اکتفا کنیم.
نواک با بیان اینکه سیاست گذاری ما برای توسعه روابط؛ عملی بوده، گفت: بعد از اینکه به طور کلی تحریم های اتحادیه اروپا علیه روسیه وضع شد، روسیه یکسری کالاها را از روسیه وارد می کرد می تواند از این پس این محصولات را از ایران وارد کند که خود باعث افزایش گردش مالی بین دو کشور می شود.
وی افزود: امروز چه در قالب اجلاس های کیمسیون مشترک و چه همایشی که صورت گرفت در خصوص صادرات محصولات لبنی، میوه جات و سبزیجات ایران به روسیه صحبت کردیم.
نواک با بیان اینکه از طرف روسیه هم می تواند برخی محصولات کشاورزی به ایران صادر شود، گفت: به طور کلی این تحریم ها بیشتر ما را تحریک می کند که فعالیت های بازرگانی بین دو کشور را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: در خصوص تأخیر در واحدهایی که طرف های روسی در ایران ساخته من مثال هایی را در این زمینه به خاطرم نمی آید و طبیعتا این مسائل می تواند صحت نداشته باشد و امیدواریم تکرار نشود.
نواک تصریح کرد: ممکن است یک سری از تأخیرات به خاطر وجود مشکلات بانکی و تأخیر در تسویه حساب های بانکی و مالی بوده باشد.
وی افزود: اینکه به طور کلی اعتماد متقابل بین شرکت های دو طرف لازم است و یکسری نواقص را نباید مورد تأکید قرار دهیم، گفت: اعتماد متقابل بین دو طرف برای توسعه روابط لازم است.
نواک در پاسخ به سوالی مبنی بر "روابط برد - برد در این مذاکرات" گفت: روابط دو کشور کاملا سنتی و مبتنی بر توافق دو طرف است و تنها به مبادلات بازرگانی و همکاری های تجاری خلاصه نمی شود بلکه ما در کشورهای منطقه هم منافع مشترکی داریم.
وی افزود: امکان وجود ظرفیت های جدید را در روابط بازرگانی و تجاری هر دو کشور را می دانیم، کارهایی که انجام می دهیم اشتغال زایی دارد و سطح روابط دو کشور را بالا می برد.
نوآک در پاسخ به اینکه "آیا برنامه ای برای سرمایه گذاری در پتروشیمی بین دو کشور نهایی شده" گفت: ما بسترهای سرمایه گذاری را فراهم می کنیم اما این مسئله به نظر شرکت های خصوصی دو کشور بستگی دارد.
آمادگي روسيه براي ساخت هواپيما و خودرو در خاک ايران
۱۹ شهريور ۱۳۹۳ (۶:۳۷ق.ظ)
وزير انرژي روسيه خبر داد؛ آمادگي روسيه براي ساخت هواپيما و خودرو در خاک ايران ما معتقد هستيم با توجهه به نتايج اين اجلاس، در آينده اي نزديک شاهد به وجود آمدن شاخص هاي جديد در همکاري ميان 2 کشور خواهيم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، الکساندر نواک وزير انرژي روسيه در مراسم اختتاميه يازدهمين اجلاس مشترک اقتصادي ايران و روسيه گفت: کميسيون امسال بسيار در سطح بالايي برگزار شد زيرا حدود 100 نفر از 40 شرکت روسي در آن حضور داشتند.
وي ادامه داد: کارشناسان بسياري از روزها قبل به ايران آمدند تا بتوانند سند نهايي را تهيه کرده و با همنايان ايراني خود تبادل نظر کنند.
نواک با تاکيد بر موثر بودن نتايج اين اجلاس گفت: با نهايي شدن سند اين اجلاس، صفحات همکاري ميان 2 کشور تکميل تر مي شود.
وي روابط 2 کشور را در سطح خوبي ارزيابي کرد و افزود: روابط ميان ما و شما بر اساس نياز بازار نيست بلکه يک اتفاق تاريخي است و سال ها است که يه صورت سنتي دنبال مي شود.
وزير انرژي فدراسيون روسيه تاکيد کرد: ايران و روسيه نه تنها در زمينه هاي اقتصادي بلکه در زمينه هاي سياسي نيز همکاري هاي خوبي با يکديگر دارند.
وي ادامه داد: ما معتقد هستيم با توجهه به نتايج اين اجلاس، در آينده اي نزديک شاهد به وجود آمدن شاخص هاي جديد در همکاري ميان 2 کشور خواهيم بود.
نواک از آمادگي کشور خود براي صادرات محصولات و خدمات مورد نياز به ايران خبر داد و افزود: آن چيزي که اساس همکاري 2 کشور را تشکيل مي دهد بحث انرژي، تکنولوژي و حمل و نقل است.
وي افزود: بازار ايران بازار جالبي براي شرکت هاي روسي است و اين ظرفيت در بخش اکتشاف و مواد هيدرو کربني بيشتر به چشم مي آيد.
اين مقام روسي با اشاره به محدود شدن فعاليت هاي اقتصادي ميان 2 کشور به علت وضع تحريم هاي غرب عليه ايران، گفت: متاسفانه يکي ديگر از دلايل حضور کمرنگ ما در ايران، قوانين دست و پاگير کشور شماست که جلوي فعاليت آزاد شرکت هاي روسي را گرفته و آنها را بر اساس تقسيم محصول در پروژه ها شرکت مي دهد.
وي ادامه داد: اگر شرايط همکاري نفت و گاز بين 2 کشور مانند کشورهاي ديگر طرف قرار داد با روسيه شود، تحولي عظيم در سطح همکاري ها ايجاد خواهد شد.
نواک در مورد برق نيز گفت: شرکت هاي روسي اين آمادگي را دارند که تمام نيروگاههاي قديمي ايران را بهسازي کرده و در ساخت نيروگاههاي جديد نيز با ايران همکاري کنند.
وي که گويي ساخت نيروگاه بوشهر را برگ زرين همکاري ميان 2 کشور مي داند گفت: ما شنيده ايم که ايران براي ساخت 20 نيروگاه هسته اي جديد برنامه ريزي کرده است که اين مهم مي تواند روابط اقتصادي ما را با يکديگر تقويت کند.
نواک از آمادگي صنايع هوايي و خودرويي روسيه براي فروش محصولات خود به ايران و توليد اين محصولات در داخل خاک ايران خبر داد و افزود: 50 شرکت روسي اين آمادگي را دارند تا در قلمروي ايران وراد پروژه هاي مختلف اقتصادي شوند.
وي از تفاهم با شرکت توانير براي ساخت واحدهاي جديد نيروگاهي در مدت 5 سال خبر داد و افزود: ما در زمينه ذوب فلزات و استحصال آلومينا نيز به ايران کمک خواهيم کرد.
وي در مورد مسايل بانکي بدون تاييد سخنان زنگنه در مورد تبادل با پول ملي، گفت: ما معتقديم که اين مشکلات قابل حل است و از اين بابت نگراني نداريم. نواک ادامه داد: بنادر روسيه و حمل و نقل ما آماده دريافت محصولات ايراني به خصوص مواد لبني و غذايي هستند.
دوستان با این گزارش غذاییهای صادراتی رو بخرید چشم انداز عالی در انتظار گروه غذایی
پانا از فرصت منع واردات مواد غذایی اروپا به روسیه گزارش می دهد: امکان صادرات 4 میلیارد دلاری مواد غذایی به روسیه
ارسال به نسخه چاپی
خبرگزاری پانا : تحریم های اخیر روسیه و تحریم مواد غذایی این کشور فرصتی را برای تولیدات صنعت غذای کشور فراهم کرده فرصتی که به عقیده برخی از کارشناسان در بدبینانه ترین شرایط و کسب حتی 10 درصد این بازار صادرات صنعت غذا را 4 میلیارد دلار افزایش دهد .
۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۹ شهريور ساعت 08:43
به گزارش خبرنگار اقتصادی پانا ،بازرگانان روسیه درحال حاضر در ایران به سرمی برند و روز گذشته نیز در اتاق بازرگانی با حضور وزرای نفت دو کشور نشستی مشترک برگزار و در این دیدار طرفین درخواست های بخش خصوصی را از دولت های ایران و روسیه مطرح کردند .
همچنین از ایران یک هیات تجاری آخر این هفته برای واردات کالا به روسیه اعزام میشوند. کالاهای مورد نظر برای واردات شامل مواد اولیه صنایع، پلیمرها، ورقیها و آلیاژهای فولادی است و البته شرط ایرانی ها برای واردات کالا این است که از لحاظ قیمت با کشورهای اروپایی رقابت کند.
در این میان برخی کارشناسان زیرساخت های لازم را برای صادرات محصول به روسیه مناسب نمی دانند و گفته می شود در خوش بینانه ترین پیش بینی ها سهم ایران از بازار300 میلیارد دلاری تجارت فرامرزی این کشور در بخش مواد غذایی می تواند درحدود 4 میلیارد دلار باشد .
برخلاف این نظرات خوش بینی هایی بسیاری به بازار روسیه به وجود آمده و از آنجا که روسیه یکی از مهمترین کشورهایی است که وابستگی زیادی به واردات مواد غذایی دارد برخی اظهار نظرها صنعت غذای کشور را درآستانه یک گام بلند صادراتی می داند .
حبیبه فتحی عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا ، اظهار کرد: روسیه بازار 30 میلیارد دلاری برای مواد غذایی دارد و بازار این کشور در بخش مواد مصرفی و مواد غذایی یک کشور عمده مصرف کننده است و تمام نیازهای خود را از بازارخارج وارد می کند .
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی خاطرنشان کرد: ایران سهم چندانی از این بازار مصرفی بزرگ تا کنون دراختیار نداشته است و در تحقیقی که درمورد بازار روسیه سال گذشته در موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی انجام شد مشخص شد در یک دهه درقبال واردات 9 میلیارد دلاری از این کشور تنها 2.5 میلیارد دلار کالا از ایران به روسیه صادر شده است .
وی با بیان اینکه روسیه درسال 2013 حدود 358 میلیارد دلار واردات داشته است ، عنوان کرد: این رقم جذابترین ارقام در بازارهای رو به رشد مصرف در دنیاست و رشد درآمد سرانه و درآمد کالاهای واسطه ای مانند نفت و فولاد موجب شده این کشور تا سال 2030 به یکی از بزرگترین بازار مصرفی اقتصاد اروپا بدل شود .
فتحی خاطرنشان کرد: صنایع بزرگی مانند آهن ،فولاد و هوا فضا در ساختار سابق روسیه رشد مناسبی داشته اند اما در موردکالاهای مصرفی توجه لازم وجود نداشته و از ساختار بسیار ضعیفی در صنایع واسطه و مصرفی در رنج است .
وی با تاکید براینکه نیاز مصرفی این کشور به مواد غذایی ارتباطی به شرایط آب و هوایی این کشور ندارد ، ادامه داد: در کشوری مانند آمریکا بسیاری از کالاها تولید می شوند اما بخشی از نیاز بازار نیز از طریق واردات تامین می شود و در مورد روسیه بخش عمده ای از نیازهای مصرفی از طریق واردات تامین می شود .
عضو هیات علمی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی عنوان کرد: به همین دلیل روسیه به شدت وابسته به واردات دارد و با توجه به درآمد سرشار نفت وگاز و تراز مثبت تجاری در این کشور روسیه بازار مناسبی برای بسیاری از کشورها در حوزه کالاهای مصرفی است .
فتحی تصریح کرد: در کالاهای مصرفی ،واسطه ای و سرمایه ای بازار روسیه تاکنون یکی از مهمترین بازارهای اتحادیه اروپا بوده است و این کشور تراز تجاری مناسبی برای این کشورها بوده است و حجم تجارت خارجی این کشور 900 میلیارد دلار است و روسیه کشوری است که سهم بزرگی دراقتصاد دنیا دارد .
احمد پورفلاح رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران نیز در این خصوص گفت : معامله با روسیه پلی به سوی بازارهای جهانی است اما باید دقت شود که روسها قیمتها را دیکته نکنند و محصولات کشاورزی با آببری بالا را صادر نکنیم چراکه در حال حاضر مدیریت بحران آب مهمتر از خروج رکود اقتصادی است.
رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران درباره صادرات 60 قلم کالای کشاورزی و محصولات غذایی طی درخواست روسیه به ایران گفت: در صادرات کالا به روسیه باید توان داخلی برای تولید کالاهای کشاورزی و بلند مدت بودن این بازار را حتی پس از عادی شدن شرایط بین المللی مدنظر قرار داد.
وی خاطر نشان کرد: بخش خصوصی 98 درصد فعالیتهای مربوط به کشاروزی را در اختیار دارد اما لازم است از طرف دولت هم زمینههای لازم فراهم شود تا به اهداف طراحی شده در اقتصاد دست یافت .
نظر