کارگاه

Collapse
این تاپیک بسته شد.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

پاسخ : کارگاه

خگستر امروز اصلا جالب عمل نکرد. منظورم قیمتش نیست. منظورم حجمش است. حقوقی چند روزی است که سنگین دارد می فروشد. تا دیروز گمان می کردم به خودی ها دارد می فروشد ولی از امروز این گمان هم وجود دارد که بخواهد قیمت را اصلاح کند. باید حواسم جمع باشد.
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

پاسخ مسابقات باشگاه
      =============

960929
      =====

سوال : کارگزار معرف به کارگزاری گفته می‌شود که....
      گزینه 4 یعنی در پذیرش اوراق بهادار نقش مشاور و کارشناس را برای عرضه اولیه بر عهده داشته باشد.

سوال : افزایش قیمت ذغال سنگ در بازارهای جهانی، به سود کدام یک از نمادهای بورسی زیر است؟
      گزینه 2 یعنی کطبس.
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

همین جوری
        =======

زلزله 5.2 ریشتری تهران + عرضه اولیه امید + پشیمانی از روحانی
        =====================================

سلام

==========================

اکنون ما هم جزء
        زلزله زده ها حساب می شویم! /:.coolsmiley02:./:->
        اگر خواستید کمک های مردمی تان را بفرستید شماره حساب بدهم.
        بی واسطه هم هست.
        کانکس هم قبول می کنیم. (البته اگر وام قطع نمی کنید.)

ملت چقدر با حوصله هستند!
        با حوصله و باحال!
        زلزله آمده طرف به جای اینکه پناه بگیرد، یا فرار کند، یا اصلا برود بگیرد بخوابد، نشسته در گروه های بورسی دارد جوک ِ شب ِ زلزله تولید می کند! /.:blinksmiley.:/:O:D

(حالا یکی نیست به من بگوید تو آن موقع از کجا فهمیدی؟؟؟!!!:D نه... انصافا از کجا فهمیدی؟)

همه از ساختمان رفتند بیرون... ما تازه داشتیم شش و بش می کردیم آیا برویم؟ آیا نرویم؟ حوصله داریم برویم؟ سنگر را حفظ کنیم؟ (سنگر = رختخواب) در خانه احتمالا امن تر است!!! /:.tonguesmiley:./ (این هم مربوط به همان رختخواب است) و بیرون احتمالا به خاطر آلودگی نا امن تر است!!! (باز هم مربوط به تختخواب) و از این جور حرف ها...
        خلاصه اینکه آخرش هم رفتیم بیرون...
        ولی پس از اینکه، آنهایی که قرار بود فردا (شب یلدا) بیایند خانه مان با ما تماس گرفتند و قرار شد پیکنیکی برویم یک پارکی... :D
        جایتان خالی... دور همی خوش گذشت...
        رفتیم کلی جوک در باره ی زلزله ساختیم و یک ساعتی کنار هم خوش گذراندیم و خوابمان گرفت برگشتیم... /:.smilingsmiley.:/

فقط یک مقدار تخمه اش کم بود...
        چه فروشی داشتند دست فروش ها!!! تخمه ی 25 هزار ریالی را هم طرف 35 هزار کرد در...سبد کالایمان... :( :d
        یادتان باشد حتما همیشه ی همیشه مقداری فسنجان در خودرو خودتان نگهداری کنید! همیشه! احتیاط است دیگر... یک وقت زلزله ای چیزی پیش می آید...

در
        عرضه اولیه دیروز نفری 3016 یا 3107 عدد سهم «امید» ریختند به حساب!
        یارانه این ماه!
        یک دانه نطرین هم که قرار است یکشنبه بدهند...
        به عنوان یارانه قطع شده ی ماه پیشین بچه های بورسی...
        سودش را نگه دارید دوباره زلزله آمد خبرتان کنم چه کارش کنید... /:.winksmiley02.:/

گفتم امید یاد جستار تدبیر و امیدم افتادم...
        آن زمان که ما می گفتیم «
        تدبیر × و امید :( » دوستان داشتند لایک می فرستادند برای روحانی...
        چهار سال تجربه اش کردند و در انتخابات هم که داشتند خودشان را به آب و آتش می زدند برای آقای روحانی...
        ما هم دقیقا گفتیم چه خبر است... کسی هم گوش نکرد...
        خوب... عزیز من... چهار سال این آقا را دیدی... نشناختی اش؟
        حالا که دوستان دارند هش_تگ #پشیمانی بارگذاری می کنند در فجازی ... ما تازه داریم روابطمان را با روحانی تنظیم می کنیم...
        نمی دانم... یا ما پیش فاز هستیم... یا دوستان پس فاز...
        آقای احمدی نژاد هم همین بود... چهار سال دیده بودیمش! ندیده بودیم؟
        به هر حال... ما به عنوان کسی که چهار سال آقای روحانی را دیدیم نباید هشتگ پشیمانی بزنیم... دیگر چشم داشتیم... دیدیم... به خصوص ما بورسی ها!!! که جزء به جزء باید رفتارهای این آقا و برخی از وزرایش را بررسی (Analyze - تحلیل) کنیم... به خصوص اینکه وعده ی صد روزه و جریان دعوت به بورس و بعد حرف وزیر اقتصادش را در آن زمان به خوبی شنیدیم و در یادمان هم حسابی مانده بود... باز برای من خیلی جالب بود که می گفتند اگر رئیسی بیاید بورس سقوط می کند و اگر روحانی بیاید بورس رشد عالی می کند! البته بورس رشد هم کرد! ولی بیشتر در قسمت شاخصش! تابلو هم بود... البته من طرفدار آقای رئیسی هم نیستم... کلا این اولین باری بود که من در انتخابات شرکت نکردم...
        نمی گویم آقای روحانی بد است... یا خوب است... یا حتی نمی گویم در آن صد روز اول و دعوت به بورس مثلا کار بدی کرد یا کار خوبی کرد... ولی به هر حال... این همان است... اگر خوب بود همان است... اگر بد بود همان است... اگر متوسط بود همان است... اگر شجاع بود یا ترسو بود همان است... هر خوی و خصلتی داشت همان خواهد بود که بود... دیگر پشیمانی معنی ندارد... در کل این همان است که بود... مولا علی(ع) می فرمایند آدم ها را بیازمایید (چطور؟) با گذشته شان بیازمایید!
        حتی دوستانی که از ترس آقای رئیسی به آقای روحانی رای دادند هم هشتگ #پشیمانی برایشان معنی ندارد! رئیسی نیامد دیگر. نیامد.

===========================

آقا این
        خگستر چرا این جوری شد؟؟؟
        یعنی دست نیست لامذهب! به طلا می زنم خاک می شود...
        یعنی بدخواه مدخواه داشتید فقط کافی است لب تر کنید! (عکس بدهید جنازه تحویل بگیرید) می روم یک مقدار از سهامش می خرم طرف بدبخت شود!
        سیمانی ها هم که دیدید چه نمایشی دادند! بی تربیت ها!
        یعنی شانس نیست که لامذهب... از خودرو می روم روی سیمانی ها... خودرویی ها رشد می کنند... بعد از سیمانی ها می روم دوباره روی خودرویی ها... این بار سیمانی ها رشد می کنند و خودرویی ها افت می کنند...
        گمان کنم مادرم در بچگی برایم دعا کرده که الهی دست به خاک می زنم طلا بشود... فقط یکی آن وسط حواسش را احتمالا پرت کرده این دو تا را جابه جا گفته... :|
        فقط شما بگویید چه نمادهایی در سبدتان دارید که من نزدیکشان نشوم...
        اکنون من حکم این جزامی ها را دارم که نباید نزدیک کسی بشوم...
        یا اصلا من هر روز از همین تریبون اعلام می کنم چه چیزهایی دارم و شما سعی کنید نزدیک آنها نشوید... یا اگر دارید تندی بفروشید...

===========================

نیمی از سبدم مسدود است! بیش از نیمی...
        چند روز پیش داشتم نگاه می کردم به خودم آمدم دیدم بیشتر سبدم مسدود است...
        از آن روز تصمیم گرفتم هر روز در فجازی بیایم و به سازمان بورس یک «تذکر» بدهم...
        این جوری ما بی خیال باشیم... سازمان هم کلا بی خیال است... دیگر می رود برای یکی دو سال بعد! آن هم معلوم نیست چیزی از سهم مانده باشد یا نه؟
        بازگشایی پالایشگاهی ها و وبملت را هم که دیدید...
        «محمد حسین» هستم.

نظر

• Senator1989
          عضو فعال
          • Feb 2015
          • 2577

دو جناح تقسیم کار کردن: انتقاد به بخشی از حکومت یعنی از آمریکا و اسراییل پول گرفتی، انتقاد از بخش دیگر هم منجر می‌شه به این‌که قصد "دسیسه" داری

خاتمی: موج پشیمانی از رای به روحانی دسیسه است/.

نظر

• abed
            عضو فعال
            • Jun 2013
            • 427

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
            سلام
            امیدوارم حالتان خوب باشد.
            جستار «تدبیر و امید» بنده را نگاه کرده اید؟ اگر ندیده اید حتما حتما حتما یک نگاه بیاندازید. (http://forums.boursy.com/showthread....l=1#post735168)
            پیش تر رشد شاخص قلابی بود. ولی این چند روزه (این یکی دو هفته) واقعی شده است و به نگر من واقعی تر هم خواهد شد!
            به این معنی که باز هم رشد های افسار گسیخته را هم در شاخص و هم در سبدهای خودمان خواهیم دید. (البته بنده که نتوانستم از این رشد شاخص استفاده کنم. ولی ان شاء الله در ادامه بتوانم)

در جستار تدبیر و امید بنده از چند ماه پیش می دانستم و از چند هفته پیش اشاره کردم و از یکی دو هفته پیش عملا این رشد را رصد کردم و عرض کردم که
            این رشد هیچ ربطی به وضعیت بنیادی بازار ندارد
            هیچ ربطی به مسائل سیاسی ندارد! (یعنی چه وضع سیاسی خوب باشد چه بد این موضوع کار خودش را می کند.)
            در کل هیچ ربطی به هیچ چیز ندارد.
            چون یک سیاست کلی دولت است.
            و یک سیاست اجباری هم هست به این معنی که دولت از قضا راهی هم به جز این راه ندارد.

خلاصه اش هم این است که به نگر من دولت باید (یعنی هم می خواهد و هم مجبور است که) پول های بانک ها را خرد خرد بیاورد درون بازار سرمایه و همزمان دارایی های زاید خودش و بانک ها را بفروشد. و برای این کار باید تنور بازار سرمایه گرم باشد!

این کاری است که دولت باید خیلی پیش تر آن را انجام می داد... ولی حالا یا نتوانست... یا نخواست... ولی الان هم می خواهد و هم می تواند و هم باید این کار را بکند.
            البته هر چند... بخش اقتصادی دولت (آقای نیلی به خصوص و آقای طیب نیا و آقای ادیب! و آقای عبده تبریزی و آقای کرباسیان و ...) دوست دارند رفتار هیجانی نداشته باشیم... و مطمئنا هر چند وقت یک بار یک سرکوب خواهیم داشت ولی باز مجبور هستند که روند رو به رشد قوی را برای بورس به وجود بیاورند... و کلیت بازار در میان مدت و بلند مدت به نگر من همچنان عالی خواهد بود.
            سلام

موافقم بخاطر حجم تورم زای ۱۴۰۰۰۰۰ هزار میلیاردی نقدینگی مجبور به وارد شدن به بازارها خواهد بود. ولی ضربه گیر اصلی همان ملک است و بقول دوستی مجموع املاک چند خیابان تهران شاید قابل مقایسه با داد وستد بورس باشه.
            البته قروش داراییها ی دولت و بانکها در بورس مستلزم گرم کردن بازار است تا نقدینگی را ساکنتر کند. اما اگر بر این باور باشیم که اکثر مردم با بورس اشنا نیستند پس باید شرکتهای بزرگتر خریدار باشند.
            اما در کل حق با شماست این وضعیت حتما به نفع بورس است چون اجبار است. اما موضوع نقدینگی به این راحتی حل نخواهد شد و قفط با سرمایه گزاری بلند مدت و با ساختار در تولید به سرانجام میرسد واین یعنی دهها سال.
            ارزش واقعی سهمها با این نقدینگی بسیار بالاتر از قیمتهای فعلی است. متاسفانه بدلیل بالا بودن نرخ بانکی کسی حاضر به سهامدار بودن نیست. سهمهای سیمانی و ساختمانی با در نطر گرفتن سعی دولت در حبس نقدینگی در املاک در سال اینده رشد بالایی خواهند داشت. بنظر میرسد میخواهند شبیه دلار اینکار را اندازه های ۲۰٪ و بتدریج تا بقول شما رفتار هیجانی ایجاد نگردد.

نظر

• mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

در اصل توسط abed پست شده است View Post
              سلام

موافقم بخاطر حجم تورم زای ۱۴۰۰۰۰۰ هزار میلیاردی نقدینگی مجبور به وارد شدن به بازارها خواهد بود. ولی ضربه گیر اصلی همان ملک است و بقول دوستی مجموع املاک چند خیابان تهران شاید قابل مقایسه با داد وستد بورس باشه.
              البته قروش داراییها ی دولت و بانکها در بورس مستلزم گرم کردن بازار است تا نقدینگی را ساکنتر کند. اما اگر بر این باور باشیم که اکثر مردم با بورس اشنا نیستند پس باید شرکتهای بزرگتر خریدار باشند.
              اما در کل حق با شماست این وضعیت حتما به نفع بورس است چون اجبار است. اما موضوع نقدینگی به این راحتی حل نخواهد شد و قفط با سرمایه گزاری بلند مدت و با ساختار در تولید به سرانجام میرسد واین یعنی دهها سال.
              ارزش واقعی سهمها با این نقدینگی بسیار بالاتر از قیمتهای فعلی است. متاسفانه بدلیل بالا بودن نرخ بانکی کسی حاضر به سهامدار بودن نیست. سهمهای سیمانی و ساختمانی با در نطر گرفتن سعی دولت در حبس نقدینگی در املاک در سال اینده رشد بالایی خواهند داشت. بنظر میرسد میخواهند شبیه دلار اینکار را اندازه های ۲۰٪ و بتدریج تا بقول شما رفتار هیجانی ایجاد نگردد.
              سلام
              بلی... این موضوع ِ مسکن و طلا (ارز) همیشه به عنوان رقیب جدی هست...
              ولی بگذارید نکته نکته به آن نگاه کنیم:
              1- حالا رقیب باشند... که باشند... مهم نیست... بالاخره وقتی مقداری از سهم بازار پول (بانک ها) جدا شود جذب بازارهای دیگر می شود... یک مقدار طلا سهم می برد یک مقدار مسکن یک مقدار هم بورس... بالاخره مقداری پول وارد بازار سرمایه خواهد شد... کم و زیادش جای بحث دارد ولی ان شاء الله با روند کاهشی نرخ های سپرده حتما مقداری پول وارد بازار سرمایه خواهد شد.
              2- در بخش مسکن هم دولت آماده و دست به ماشه است! دولت (و بانک ها) هر چقدر بنگاه های اقتصادی در بورس برای عرضه دارد، دو برابر آن مسکن و ملک اضافی و الکی دارد که دوست دارد از شرش خلاص شود! روی همین حساب سرمایه گذاران ممکن است احساس کنند در آینده یکی دو ساله در بخش املاک نتوانند بهره کافی ببرند و از آنجا که ملک هم مانند شرکت های تولیدی/خدماتی سودسازی معمولی سالانه (EPS) ندارد فلذا ممکن است سرمایه گذاران بترسند و درست حسابی وارد بخش ملک نشوند.
              اکنون (با توجه به صحبت های آقای ادیب) در چند بخش از تهران، سفته بازان در حال داغ کردن بازار هستند. نتایج این بخش (به عنوان نمونه اولیه و پایلوت) برای ما خیلی مهم است. ببینیم آنجا چه می کنند و دولت با آنها چه برخوردی می کند؟ (اصلا آیا برخوردی می کند؟ یا نه؟)
              3- با توجه به صحبت های آقای ادیب در دور دوم ریاست جمهوری آقای روحانی هیچ چیز به اندازه ی ارز (طلا) گران نخواهد شد. خوب این برای بورس خیلی بد است. خیلی. ولی از آنجا که بخشی از درآمدهای شرکت های صادراتی ما (مانند نفتی ها) به ارز وابسته است، این امر می تواند کمک کننده باشد. به خصوص اگر اینکه گران شدن یک باره نباشد و به تدریج باشد و باعث نشود سرمایه ها و انگیزه های سفته بازانه به سمت آن جلب شود.
              باز هم در اینجا شاهد یک ضرب شصت (البته یک ضرب شصت نیمه جالب و دیر هنگام و پس از رشد زیاد) از سمت دولت بودیم. که پس از رشد سفته بازارنه دولت تهدید کرد و اقدام کرد و عرضه کرد و همین باعث می شود پول های سفته بازان زیاد به سمت آن بازار کشیده نشود. تا مدتی...

گمان می کنم:
              دولت می خواهد تورم را ببرد بالا (این از حق انتفاع معادن و صحبت از بنزین 15 هزار ریالی و ... معلوم است) و هر بازاری را هم می خواهد کنترل کند که رفتار هیجانی نداشته باشد (این هم از رفتار پنج ساله ای که ازش دیده ایم معلوم است. به خصوص در بورس.) و می خواهد پول ها را از بانک هم یواش یواش خارج کند. (با هر سه تا هم من موافقم و معتقد بودم باید خیلی پیش تر این کار را می کرد. نه پس از انتخابات)
              به هر حال برای بورس خوب است. یا خیلی یا کمی.
              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

خبر-تاپیکو
                ======

در جلسه تحلیلی و هم اندیشی #تاپیکو که با حضورمدیران شرکت و اهالی بازار سرمایه برگزار شد چه گذشت

♦️تاپیکو در نظر دارد از ترکیب سهامداری شکربن و شدوص خارج شود

♦️حق تقدم های استفاده نشده این نماد تا 10 روز اینده به بازار عرضه می شود

♦️چشم انداز این شرکت برای سال 97 کاملا روشن و مثبت است
                ♦️فاز دوم و سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس سال 97 به بهره برداری کامل میرسد
                «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
                  سلام
                  بلی... این موضوع ِ مسکن و طلا (ارز) همیشه به عنوان رقیب جدی هست...
                  ولی بگذارید نکته نکته به آن نگاه کنیم:
                  1- حالا رقیب باشند... که باشند... مهم نیست... بالاخره وقتی مقداری از سهم بازار پول (بانک ها) جدا شود جذب بازارهای دیگر می شود... یک مقدار طلا سهم می برد یک مقدار مسکن یک مقدار هم بورس... بالاخره مقداری پول وارد بازار سرمایه خواهد شد... کم و زیادش جای بحث دارد ولی ان شاء الله با روند کاهشی نرخ های سپرده حتما مقداری پول وارد بازار سرمایه خواهد شد.
                  2- در بخش مسکن هم دولت آماده و دست به ماشه است! دولت (و بانک ها) هر چقدر بنگاه های اقتصادی در بورس برای عرضه دارد، دو برابر آن مسکن و ملک اضافی و الکی دارد که دوست دارد از شرش خلاص شود! روی همین حساب سرمایه گذاران ممکن است احساس کنند در آینده یکی دو ساله در بخش املاک نتوانند بهره کافی ببرند و از آنجا که ملک هم مانند شرکت های تولیدی/خدماتی سودسازی معمولی سالانه (EPS) ندارد فلذا ممکن است سرمایه گذاران بترسند و درست حسابی وارد بخش ملک نشوند.
                  اکنون (با توجه به صحبت های آقای ادیب) در چند بخش از تهران، سفته بازان در حال داغ کردن بازار هستند. نتایج این بخش (به عنوان نمونه اولیه و پایلوت) برای ما خیلی مهم است. ببینیم آنجا چه می کنند و دولت با آنها چه برخوردی می کند؟ (اصلا آیا برخوردی می کند؟ یا نه؟)
                  3- با توجه به صحبت های آقای ادیب در دور دوم ریاست جمهوری آقای روحانی هیچ چیز به اندازه ی ارز (طلا) گران نخواهد شد. خوب این برای بورس خیلی بد است. خیلی. ولی از آنجا که بخشی از درآمدهای شرکت های صادراتی ما (مانند نفتی ها) به ارز وابسته است، این امر می تواند کمک کننده باشد. به خصوص اگر اینکه گران شدن یک باره نباشد و به تدریج باشد و باعث نشود سرمایه ها و انگیزه های سفته بازانه به سمت آن جلب شود.
                  باز هم در اینجا شاهد یک ضرب شصت (البته یک ضرب شصت نیمه جالب و دیر هنگام و پس از رشد زیاد) از سمت دولت بودیم. که پس از رشد سفته بازارنه دولت تهدید کرد و اقدام کرد و عرضه کرد و همین باعث می شود پول های سفته بازان زیاد به سمت آن بازار کشیده نشود. تا مدتی...

گمان می کنم:
                  دولت می خواهد تورم را ببرد بالا (این از حق انتفاع معادن و صحبت از بنزین 15 هزار ریالی و ... معلوم است) و هر بازاری را هم می خواهد کنترل کند که رفتار هیجانی نداشته باشد (این هم از رفتار پنج ساله ای که ازش دیده ایم معلوم است. به خصوص در بورس.) و می خواهد پول ها را از بانک هم یواش یواش خارج کند. (با هر سه تا هم من موافقم و معتقد بودم باید خیلی پیش تر این کار را می کرد. نه پس از انتخابات)
                  به هر حال برای بورس خوب است. یا خیلی یا کمی.

✍️ محمد حسين اديب
                  =============

با كاهش سود سپرده چه كالاهائي ارزان و چه كالاهائي گران ميشود ؟
                  ======================================

?اگر شرايط بطلبد تا نرخ ارز در يك كشور افزايش يايد ، افزايش نرخ بهره به عنوان يك ترمز عمل مي كند و در همه دنيا ، از افزايش نرخ بهره در اين مورد استفاده ميشود

?در روسيه با كاهش قيمت نفت ، براي جلوگيري از سقوط بيشتر روبل ، نرخ بهره را به شدت افزايش دادند

?با سقوط قيمت نفت و كاهش شديد عرضه دلار به اقتصاد ايران ، مي طلبيد تا نرخ ارز به شدت افزايش يابد اما اين اتفاق نيفتاد ، يكي از چند علت عدم افزايش نرخ ارز ، بالا بودن نرخ بهره بود

?مهم ترين عامل بالا بودن نرخ بهره در ايران ، بالا بودن سود سپرده است ، لذا كاهش سود سپرده نرخ ارز را تحت فشار قرار خواهد داد

?كاهش سود سپرده ، ترمز براي مهار نرخ ارز را ناكارآمد مي كند

?پرسش اين است كه با كاهش سود سپرده، قيمت مسكن افزايش خواهد يافت يا ارز ؟ يا هر دو ؟

?قيمت خانه كلنگي در منطقه پاسداران تهران ، اكنون هزار برابر سال ١٣٦٣ است ، اما در اين فاصله قدرت خريد مردم ١٠٠٠ برابر نشده است لذا مسكن ظرفيت افزايش ندارد ( مسكن بيش از ظرفيت اقتصاد گران شده است )

?قيمت ارز بايد معادل اختلاف تورم در داخل با خارج ، سالانه افزايش يابد ، بر اين اساس نرخ ارز بايد ١١٢ درصد گران تر از نرخ فعلي باشد ( ارز ظرفيت افزايش دارد)

?كمك دولت به دو صندوق بازنشسگي معادل ٧٤ درصد درآمد نفت (سهم دولت در بودجه )است ، آيا درآمد نفت اينقدر كاهش يافته كه معادل حقوق دو صندوق بازنشستگي است ؟ يا اينكه نرخ ارز خلاف قاعده پائين تعيين شده كه وقتي به ريال تبديل ميشود با آن فقط ميشود حقوق دو صندوق بازنشسگي را پرداخت كرد؟ به اعتقاد نگارنده نرخ ارز پائين تعيين شده است ، اين نرخ ارز با ضرورت هاي بودجه اي دولت منطبق نيست و نرخ ارز بايد افزايش يابد ( نرخ ارز در ارتباط با ضرورت هاي بودجه اي دولت ظرفيت افزايش دارد )

?اقتصاد ظرفيت افزايش نرخ ارز را دارد اما ظرفيت افزايش قيمت مسكن را ندارد

?عده زيادي با سود سپرده زندگي مي كنند و اينها كم هم نيستند، با كاهش سود سپرده ، قدرت خريد اين گروه كه شايد پنج ميليون نفر باشند متناسب با كاهش سود سپرده ، كاهش مي يابد كه به شدت ضد تورمي است، كاهش سود سپرده به كاهش تقاضاي كل مي انجامد

?تورم فزوني تقاضا بر عرضه است با كاهش سود سپرده تقاضاي كل كاهش يافته و تورم فرو كش مي كند

?اكنون سود بالاي سپرده به ٩٠ درصد از فعالين اقتصادي علامت مي دهد كه كسب خود را تعطيل و پول آن را در بانك سپرده گذاري كنند با كاهش قابل ملاحظه سود سپرده در سال آينده ، اقتصاد علامت مي دهد كه همه به كسب و كار خود بازگردند كه پيام بسيار مثبت و سازنده ايست

?كاهش سود سپرده ، به بازگشائي مجدد اقتصاد مي انجامد كه اتفاق مباركي است

?سودي كه بانكها به سپرده پرداخت مي كنند سفته بازي است

?اقتصاد ايران اكنون در ميانه حباب غول پيكر سود سپرده است

===================

جناب ادیب چندین و چند بار به افزایش نرخ ارز اشاره داشتند... خیلی جدی است... ما به عنوان فعالین اقتصادی باید خیلی روی این موضوع متمرکز شویم.

در مورد ظرفیت مسکن... خیلی بد است که جناب محمد حسین ادیب آمده اند و قیمت ملک کلنگی در پاسداران را مثال زده اند!
                  باید این کار را با متوسط قیمت خانه ها و متوسط درآمد خانوارها (یا مثلا دست کم حقوق دولتی ها) انجام می دادند.
                  اصلا شاید در آن زمان (یعنی سال 1363) پاسداران مسکونی نبوده!!! و یک زمین بایر یا فوقش یک زمین کشاورزی بوده! (آن زمان ها مثلا توپخانه می شده وسط شهر یا یک جای خوب شهر و لاله زار مثلا بالاشهر بوده! اگر راست می گویی ملک مسکونی حوالی لاله زار را در این 33 سال مقایسه کن!)

حالا از این مورد بگذریم... باز در کل حرف جناب محمد حسین ادیب درست است... دیگر مردم نمی توانند با پس انداز 2 ساله و قسط 5 ساله یا 10 ساله صاحب خانه شوند... در میان قشر میانی جامعه و نیز قشر ضعیف جامعه تهیه خانه خیلی خیلی خیلی سخت است... حالا خرید که سهل است... حتی رهن کاملش هم سخت است... من خودم جوانم دستم تو کار است می فهمم! یک مرد اگر الان بخواهد ازدواج کند به راحتی نمی تواند دست یک دختری را بگیرد و ببرد یک جا با هم زندگی کنند... باید دست کم 4 سال کار کند که بتواند یک جایی را رهن کند... اگر هم کرایه بخواهد بکند که عملا خودش را طرف بدبخت کرده! یعنی هر چه در می آورد باید بدهد اجاره خانه... و عملا پس انداز که سهل است... حتی خرج های معمولی و تفریح را هم باید تا مدت ها کنار بگذارد...
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

نقد اظهارات رئيس اتحاديه املاك در خصوص افزايش قيمت مسكن

✍️ محمد حسين اديب

?رئيس اتحاديه املاك از افزايش قيمت مسكن بالاتر از تورم در سال جاري خبر مي دهد

?رئيس اتحاديه افزايش تعداد معاملات مسكن را شاخص مناسب براي ورود بخش مسكن به دوران پيش رونق مي دانند كه البته شاخص درستي است

?ايشان افزايش تعداد معاملات مسكن در ٨ ماهه سال جاري نسبت به ٨ ماهه سال قبل در تهران را نشانه ورود به دوران پيش رونق مي دانند

?در اوائل تاسيس كانال و در هفتمين مقاله در تاريخ ٢٢ سپتامبر ، سود آورترين بيزينس در آينده، سرمايه گذاري در آپارتمان هاي كمتر از ٦٠ متر در تهران ارزيابي شد

?چكيده تحليل اين بود كه فقط ١١ درصد از آپارتمان هاي فروش رفته در تهران طي ١٢ ماه گذشته بالاي ١٣٠ متر بوده ، در حاليكه متوسط متراژ پروانه هاي صادره در تهران ، در سال ٩٥ بالاي ١٣٠ متر بوده است لذا در تهران زياد مسكن توليد ميشود اما آپارتمان ها بزرگ است و بازار طالب آپارتمان كوچك است

?لذا چون آپارتمان ٧٠-٦٠ متري در تهران كم توليد ميشود اين نوع سرمايه گذاري سودآور ارزيابي شد

تحليل تعداد معاملات

?در سال ٨٩،٩٠،٩١،٩٢ در كشور بطور متوسط ماهانه ١١٤ هزار واحد مسكوني معامله شده بود

?در ٨ ماه گذشته بطور متوسط ماهانه ٥٠ هزار واحد مسكوني در كشور معامله شده كه گواه كاهش شديد معاملات مسكن در كشور است ، در كل كشور هيچ اتفاق خاصي نيافتاده است رئيس اتحاديه املاك، براي اثبات مدعيات خود مدام بر آمار معاملات در تهران تاكيد مي كنند در حاليكه بايد آمار كل كشور مبنا باشد و نه تهران

?در شهر مشهد ماه گذشته فقط ٣٠٠ واحد مسكوني به فروش رفته است كه گواه توقف معاملات است

?تهران نيز ٢٢ منطقه است و ٥٠ درصد معاملات در ماه گذشته فقط در پنج منطقه بوده لذا در تهران نيز در ١٧ منطقه هيچ خبري نيست

?در تهران ٣/٤ ميليون واحد مسكوني وجود دارد در ١٢ منطقه از ٢٢ منطقه تهران در آبان ٩٦ فقط روزانه ١٢٤ واحد بفروش رفته است كه گواه توقف نسبي معاملات مسكن در ١٢ منطقه تهران است

?فقط در پنج منطقه تهران و فقط براي آپارتمان هاي ٧٠-٦٠ متري در اين پنج منطقه ، عرضه بيش از تقاضا بوده و قيمت آپارتمان افزايش داشته است

?عده اي واحد مسكوني آنها در كرج يا در جاده تهران كرج است اما محل كار آنها در تهران است ، افزايش قيمت بنزين ، توجيه اقتصادي حومه نشيني را ضعيف كرده است بعلاوة توافيك سنگين تعدادي را كلافه كرده است لذا تعدادي از اين افراد ترجيح مي دهند با خريد يك واحد مسكوني در نزديك محل كار ، واحد مسكوني خود را از كرج به تهران منتقل كنند اين رفتار ، تقاضا را در مناطقي از تهران كه قطب اشتغال است تشديد كرده است ، پنج منطقه بيشتر در اين مناطق است

?در اين پنج منطقه تقاضا براي آپارتمان ٧٠-٦٠ متري نظر به سرمايه گذاري اندك در گذشته روي واحد هاي كوچك ، افزايش قيمت داشته است

?در دوران شهردار قبل تهران، در مناطقي كه به حسب مقررات تراكم ٢٥٠ يا ٣٠٠ درصد بود با دريافت مبالغ كلان اجازه تراكم ٣٦٠ درصد داده مي شد و سود فقط در ٦٠ درصد تراكم اضافي بود و شهردار جديد فقط ٢٥٠ يا ٣٠٠ درصد تراكم مي دهد، شهردار نبايد در اين پنج منطقه و براي آپارتمان هاي با متراژ ٦٠ متر محدوديت تراكم وضع مي كرد اين سياست شهردار جديد ، به تحريك تقاضا در اين پنج منطقه دامن زده در عمل سياست هاي جديد شهرداري تحريك كننده تقاضا بوده است

?كاهش سود سپرده هم در حركت سرمايه ها به سمت واحد هاي ٧٠-٦٠ متري مؤثر بوده است

?در مجموع سرمايه گذاري ناكافي در آپارتمان كوچك در اين پنج منطقه در گذشته و كمبود عرضه ، افزايش قيمت بنزين و تضعيف اقتصادي حومه نشني ، تشديد ترافيك و توجيه اقتصادي اسكان در كنار قطب هاي شهري اشتغال ، ممنوعيت تراكم و كاهش سود سپرده دست به دست هم داده و در اين مناطق به افزايش قيمت آپارتمان هاي ٦٠-٧٠ متري انجاميده است

?افزايش قيمت بنزين به ١٥٠٠ تومان توجيه اقتصادي حومه نشيني را حذف و به كاهش قيمت املاك مسكوني واقع در حومه كلان شهر ها و افزايش قيمت واحد هاي مسكوني ٦٠-٧٠ متري در قطب هاي اشتغال در درون كلان شهر ها مي انجامد

?در اين پنج منطقه آپارتمان هاي متوسط قيمت و لوكس ، افزايشي نداشته است

نقد تعداد معاملات

?رئيس اتحاديه ، افزايش تعداد معاملات از ١٢٥٠٠ در آبان سال ٩٥ به ١٤٨٠٠ در آبان سال جاري در تهران را نشان ورود به دوران پيش رونق مي دانند

?تعدادي از اين معاملات به سبب تملك وثيقه بوسيله بانكهاست و بايد از تعداد معاملات كاسته شود

?در منطقه يك تهران ( گران ترين منطقه ) از سال ٨٩ تا ٩٢ بالغ بر ١٠١ هزار مجوز احداث واحد مسكوني صادر شد كه نوعا با وام بانكي ساخته شد كه اكنون در موارد بيشمار ، قادر به بازپرداخت وام نيستند و واحد ها به تملك بانكها در مي آيد ، و اينها در شمار معاملات مسكن نيست

?در اين منطقه نسبت به اسفند ٩١ قيمت واحد هاي مسكوني ٣٠ درصد كاهش يافته است

?در آبان ماه فقط روزانه ٣٠ واحد مسكوني در منطقه يك بفروش رفته است

?از ٣٠ واحد فروش رفته در منطقه يك عمده آنها واحد هائي است كه به تملك بانكها درآمده و بايد از آمار فروش كسر شود

?بخشي از واحد هائي كه به فروش رفته به سبب احكام قضائي ، برخي به سبب انحصار وراثت و برخي به سبب انتقال مالكيت در واحد هاي مسكوني مشاركتي است

?هفتاد درصد از ساخت و ساز در تهران به گزارش شهرداري مشاركتي است و اين دسته نيز بايد از آمار فروش كسر شود

?اگر آمار چهار گانه فوق از آمار فروش كسر شود ، رشد معاملات مسكن در تهران كه رئيس اتحاديه بر روي آن مانور مي دهد توفان در استكان چاي است

?افزايش قيمت واحد هاي مسكوني ارزان قيمت در پنج منطقه تهران گواه ورود بخش مسكن به رونق نيست بلكه گواه يك سري عدم تعادل بين عرضه و تقاضا در بخش كوچكي از بازار مسكن است و نتايج آن به كل بازار مسكن قابل تعميم نيست
                    «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

نقل قول از محمد حسين اديب
                      =================

ارائه ده شاخص كه با رسيدن يك شركت به حد نصاب هاي آن ، بهترين گزينه تعطيل كردن شركت است
                      ================================================== ====

?بزرگترين مشكل شركتها ، بحران سود آوري نيست ، بحران نقدينگي است

?بحران سودآوري مثل بيماري سرطان است ، ممكن است فرد سرطان داشته باشد اما مدتها نيز زنده بماند اما بحران نقدينگي مثل سكته قلبي است فرد را از فعاليت مي اندازد

?بحران نقدينگي مشكلي است كه به حذف بسياري از شركتها طي دو سال آينده از فضاي كسب و كار مي انجامد

?از كجا بدانيم يك شركت از منظر مديريت نقدينگي درست عمل كرده است ؟ اگر يك شركت اكنون با بحران نقدينگي مواجه است آيا از قبل قابل پيش بيني بود ؟ در ذيل يك شاخص ارائه ميشود كه نشان مي دهد مشكل از چه زماني در شركت شروع شده و چگونه رشد كرده است ؟ يك شركت در ٩٠ در صد موارد ناگهان دچار بحران نقدينگي نميشود ، بحران نقدينگي به سبب مديريت ضعيف مدير عامل در اداره و هيئت مديره در نظارت بر شاخص ذيل است

?سه قلم را جمع بزنيد و حاصل آن را تقسيم بر فروش كنيد و شيب سه ساله آن را بدست آوريد اگر شيب صعودي است شركت به سمت بحران نقدينگي حركت مي كرده و مدير عامل و هيئت مديره واكنش لازم را نشان نداده اند

?موجودي مواد : مواد اوليه ايست كه يك كارخانه براي توليد احتياج دارد ،(مثلا قطعات و مواد اوليه براي توليد يخچال)

?كالا: تعداد محصول آماده ايست كه يك كارخانه در انبار دارد ، در مثال فوق تعداد يخچال آماده فروش كارخانه است

?اسناد دريافتي و حسابهاي دريافتي : كه همان طلب از مشتري است

?شركتي كه كارخانه نباشد به جاي موجودي مواد و كالا ، موجودي كالا براي فروش را لحاظ كند

?اگر در شركتي نسبت فوق (جمع موجودي مواد و كالا تقسيم بر فروش ) طي سه سال گذشته رو به افزايش بوده است اين شركت مديريت نقدينگي نامناسب داشته است

?شركتي كه اين نسبت رو به كاهش بوده است مديريت نقدينگي آن به نسبت رو به كاهش بودن ، مطلوب تر ارزيابي ميشود

?شركتهائي كه اين نسبت طي سه سال گذشته رو به افزايش بوده ، عملكرد مديريت شركت قابل انتقاد بوده است
                      «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

نقل قول از محمد حسين اديب
                        ================

نقد پيش بيني هاي محمد حسين اديب در خصوص آينده قيمت دلار ، مسكن ، سهام و درصد سود سپرده
                        ================================================== =======

?آيا علمي وجود دارد كه آينده قيمت دلار، مسكن ، سهام ، درصد سود سپرده را پيش بيني كند ؟ آيا علمي وجود دارد كه آينده فضاي كسب و كار را پيش بيني كند ؟

اقتصاد دانان سه دسته اند

?اكثريت قريب به اتفاق اساسا به نقد دولت ، نقد فساد و ...مقوله هائي مثل اين مي پردازند ، به همه چيز مي پردازند جز پيش بيني آينده، اما فعال اقتصادي نياز به پيش بيني آينده دارد تا بهتر تصميم بگيرد

?يك دسته در پيش بيني آينده آنقدر اما و اگر مي آورند كه هر چه اتفاق بيفتد پيش بيني آنها غلط نباشد ، پيش بيني بگونه ايست كه دلار گران بشود يا ارزان ، حرف آنها درست است

?من از تيم تحقيقاتي خود خواستم تا ده هزار خبر اقتصادي منتشره در خبر گزاري ها را بررسي و نشان دهند چند خبر به پيش بيني آينده نرخ دلار ، مسكن ، سهام و ... بدون اما و اگر پرداخته نتيجه اين بود فقط ٣ خبر از ده هزار خبر بدون اما و اگر به پيش بيني در اين حوزه پرداخته بود

?اما مهارتي وجود دارد به نام ريسك كه به پيش بيني آينده مي پردازد به خصوص ريسك بازار ، به پيش بيني قيمت آينده قيمت دلار ، مسكن ، سهام و ... مي پردازد

?در اروپا و امريكا از سال ٢٠٠٥ به بعد همه واحد هاي بزرگ بخش مديريت ريسك بازار دارند

?هنوز بانك مركزي ايران بخش ريسك بازار ندارد! در حاليكه همه بانكهاي مركزي جهان ده سال است كه مديريت ريسك بازار دارند

?تا سال ١٣٨٧ دو بانك ايران به صورت جدي بخش ريسك داشتند اما ريسك به سه شاخه ريسك عملياتي ، ريسك مالي و ريسك بازار تقسيم ميشود و اين دو بانك به صورت جدي بخش ريسك بازار نداشتند ، بخش ريسك بازار بانكها به صورت ماهانه به پيش بيني آينده قيمت دلار ، مسكن و سهام مي پردازد، اينجانب بخش ريسك بازار را در يكي از بانكهاي بزرگ كشور در سال ٨٧ پايه گذاري و ٧ سال ماهانه آينده فضاي كسب و كار در جهان و ايران را پيش بيني و به بانك عرضه مي كردم
                        ?از مهر ٩٦ نيز در اين كانال تلگرامي ، ريسك بازار با همان محتوائي كه در بانك ارائه مي شد عرضه ميشود

?اما پيش بيني آينده بوسيله متخصصين ريسكي تا چه اندازه صحيح است ؟

?معتبر ترين نهادي كه در جهان به پيش بيني آينده مي پردازد، بانك مركزي آمريكاست ، اين بانك پيش بيني كرد كه در سه ماه آخر سال ٢٠١٧ قيمت يك اونس طلا بطور متوسط ١٢٥٠ دلار خواهد بود در اواخر سال ٢٠١٧ قيمت اونس طلا منطبق با پيش بيني فدرال رزرو بود اما در معدل سه ماه آخر سال ٢٠١٧ پيش بيني فدرال رزرو اشتباه بود

?پال كروگمن برنده جايزه نوبل در رشته اقتصاد كه هر هفته در روزنامه نيويورك تايمز به پيش بيني آينده مي پردازد مي نويسد متخصص ريسك بازار معتبر كسي است كه ٧٠ درصد پيش بيني هاي او درست از آب درآيد ، پال كروگمن سه ماه يكبار ارزيابي هاي قبلي خود را در خصوص آينده را مورد ارزيابي مجدد قرار مي دهد و اشتباهات خود را تصحيح مي كند كسي هم نمي گويد او فرد بيسوادي است

?هزار و هفتاد نفر پرسنل بخش ريسك بازار بانك مركزي آمريكا هستند و اگر پيش بيني آنها در خصوص طلا تا حدودي خطا داشت آدم هاي بي دانشي نيستند ، طبيعت ريسك بازار همين است لذا انتظار مخاطبين اين كانال از متخصصي ريسك بازار مثل محمد حسين اديب اگر در حوزه معتبر ها ارزيابي شوند بايد حد اكثر تا سطح ٧٠ درصد باشد لذا ايشان حق دارند تا ٣٠ درصد هم در پيش بيني دچار خطا شوند مشروط بر اينكه جزء معتبر ها تقسيم بندي شوند ، معتبر بودن در غرب بوسيله برخي موسسات اندازه گيري و اعلام ميشود ، معتبر بودن در دنيا حساب و كتاب دارد و در ايران كسي تا زماني كه اين گونه موسسات تاسيس و معتبر بودن را احصاء و اعلام نكنند حق ندارد خود را متخصص ريسك بازار معتبر، اعلام كند

?كساني كه پيش بيني هاي محمد حسين اديب در اين كانال را مطالعه مي كنند بايد امكان حداقل !؟خطاي ٣٠ درصدي در پيش بيني هاي ايشان را لحاظ كنند ولي ايشان بايد سه ماه يكبار به سبك متخصصين ريسك بازار در دنيا ، ارزيابي مجدد خود از بازار را ارائه نمايند
                        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

نقل قول از محمد حسین ادیب
                          ===================

چه كالا و خدماتي بيشترين افزايش قيمت را در آينده خواهند داشت ؟
                          ======================================

?تعداد قابل ملاحظه اي از اعضاء كانال ، هدف اصلي از مطالعه در حوزه اقتصاد را پيش بيني تورم هاي آتي مي دانند، سئوال اصلي آنها اين است كه چه كالا و خدماتي در آينده بيشترين افزايش را خواهد داشت ؟

?در ابتداي سال ٩٢ عده اي داراي اين تصور بودند كه هر چه در سال ٩١-٩٠ بيشترين افزايش را داشته در آينده نيز بيشترين افزايش را خواهد داشت و چون در سال ٩١-٩٠ قيمت ارز و مسكن سه برابر شد لذا من بعد نيز اين دو مورد بيشترين افزايش را خواهد داشت

?در سال ٩١-٩٠ ارز و مسكن سه برابر شد اما بقيه كالاها فقط ٥٠ درصد افزايش يافت

?قاعده تورم اين است كه اگر چند محصول بيش از بقيه افزايش يافت و بعد قيمت نفت سقوط كرد ( به نشانه سقوط قيمت نفت توجه كنيد ) قيمت كالاهائي كه بيش از بقيه افزايش يافته متوقف ميشود يا حتي كاهش مي يابد و قيمت بقيه كالاها آنقدر افزايش مي يابد تا به سطح دو قلم كالاي فوق برسد

?از سال ٩١ تا كنون قيمت بقيه كالاها ١٠٢ درصد افزايش يافته است در واقع كالا و خدماتي كه در سال ٩١-٩٠ كمتر از ارز و مسكن افزايش يافت ، آنقدر افزايش يافت تا خود را به سطح ارز و مسكن برساند

?در سال ٩١-٩٠ ارز و مسكن ٢٠٠ درصد رشد كرد و بقيه كالاها ٥٠ درصد ، از آن تاريخ تا كنون بقيه كالاها ١٠٢ درصد افزايش يافت لذا بقيه كالاها بايد حدود ٤٨ درصد ديگر رشد كند تا تراز تورم در كشور متعادل شود براي توجه بيشتر تكرار مي كنم بقيه كالاها بايد ٤٨ درصد ديگر رشد كند تا خود را به سطح افزايش ارز و مسكن در سال ٩١-٩٠ برساند

?تعدادي كه كم هم نيستند بدون توجه به اين فرمول از آغاز سال ٩٢ همچنان در بخش مسكن و به ميزان كمتري در بخش ارز باقي ماندند تا به سبك سال ٩١-٩٠ به سرعت ثروتمند شوند

بدهكاران بانكي را بشناسيد

?شماري از اينها با استقراض از بانك بعد از سال ٩٢ خواستند در بخش مسكن و در سطح كمتري ارز ، ثروتمند شوند و بدنه بدهكاران بانكي كه قادر به باز پرداخت بدهي نيستند همين گروهند

?اينها در لابلاي مطالب اين كانال مي گردند تا احتمالا مطلبي بيابند كه نشان دهد بدهي سنگين بانكي خود را كه سالانه ٢٧ درصد افزايش يافته مي توانند با تورم آتي در بخش ارز يا مسكن جبران كنند كه موفق نخواهند شد

?عصر سودگيري از تورم در بخش مسكن و ارز با وام بانكي يا استقراض از بازار به پايان رسيده است

?يكي بر سر شاخ بن مي بريد

?اما قيمت برخي از كالا و خدمات در سه سال آينده بيش از بقيه ، رشد مي كند ايران يك تورم ٤٨ درصدي به صورت اختفا دارد كه ليست آن را در تحليل هاي بعدي در كانال ويژه همه اعضاء ، خواهم داد ، منتظر باشيد، منبعد تحليل هاي متعدد و از وجوه مختلف در حوزه تورم ويژه همه اعضاء ، در كانال قرار مي گيرد
                          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

نقل قول از محمد حسين اديب بسیار مهم
                            ================

تورم سنگين به صورت اختفا ، تورم ناشي از حذف يارانه انرژي
                            ================================

?فرض كنيد قيمت يك ليتر بنزين يك دلار و قيمت يك دلار ١٠٠٠ تومان باشد در اين صورت قيمت بنزين بدون يارانه ، ليتري هزار تومان است

?اگر در مثال فوق ، قيمت بنزين در ايران ، صد تومان باشد در اين حالت دولت نهصد تومان در هر ليتر يارانه پرداخت مي كند

?اگر در مثال فوق ، دولت قيمت بنزين را به ٣٠٠ تومان افزايش دهد دولت ٧٠٠ تومان به ازاي هر ليتر يارانه بنزين پرداخت مي كند

?اما اگر قيمت بنزين در بازار جهاني همچنان يك دلار باشد و تغييري نكند اما دلار در ايران به ٤٠٠٠ تومان افزايش يابد در اين حالت با وجودي كه قيمت بنزين در بازار جهاني تغييري نكرده است اما يارانه بنزين از ٧٠٠ تومان به ٣٧٠٠ تومان افزايش يافته است

?لذا هر چه دلار گران ميشود يارانه انرژي افزايش يافته است

?وقتي در سال ٩١ دلار نزديك ٤ برابر شد در عمل يارانه انرژي ٤ برابر شد

?انرژي كه در داخل مصرف ميشود به قيمت بازار جهاني ١٣٠ ميليارد دلار است اما دولت بابت فروش انرژي در داخل ٨٧ هزار ميليارد تومان يا معادل ٢٠ ميليارد دلار دريافت مي كند يعني دولت ١١٠ ميليارد دلار يارانه انرژي پرداخت مي كند

?صد و ده ميليارد دلار با دلار ٤٢٠٠ تومان معادل ٤٦٢ هزار ميليارد تومان است

?دولت امسال به يك ميليون و دويست هزار بازنشسته دو صندوق بازنشستگي ٣٨ هزار ميليارد تومان حقوق بازنشستگي پرداخت مي كند ٤٦٢ هزار ميليارد تومان معادل حقوق ١٤ ميليون نفر است كه ماهانه معادل بازنشستگان دوصندوق حقوق دريافت كنند

?يارانه انرژي يعني اينكه دولت معادل حقوق ١٤ ميليون نفر در سال انرژي به مردم مي فروشد و پول آن را دريافت نمي كند

?حذف يارانه انرژي يعني اينكه دولت براي فروش انرژي معادل حقوق ١٤ ميليون نفر بابت فروش انرژي ، از اقتصاد بيشتر پول دريافت كند

?آيا دولت يارانه انرژي را بالاخره حذف مي كند؟

?هر كشوري كه بخواهد عضو سازمان جهاني تجارت شود بايد يارانه انرژي را حذف كند شرط عضويت در سازمان جهاني تجارت حذف يارانه انرژي است

?فقط ٨ كشور جهان عضو سازمان جهاني تجارت نيستند

?كشورهائي كه عضو سازمان تجارت جهاني نيستند براي صادرات به كشور هاي عضو سازمان بايد تعرفه هاي تنبيهي تا ٦٠٠ درصد پرداخت كنند عملا بازار هاي صادراتي جهان به روي كالاهاي صادراتي ايران با موانع جدي مواجه است

?اگر يارانه انرژي حذف شود تورم قابل ملاحظه ايجاد ميشود

?اگر يارانه انرژي حذف شود در اقتصاد يك ترمز براي مهار افزايش نرخ ارز طراحي شده است و مسكن يك بار ديگر بايد قيمت گذاري شود

?در تحليل هاي قبلي به چند عامل اشاره شد كه به افزايش قيمت ارز منجر ميشود و حذف يارانه انرژي عاملي است كه به كاهش قيمت ارز مي انجامد ، افزايش نرخ ارز با حذف يارانه انرژي تعديل ميشود ، كاهش يارانه انرژي به مثابه ترمزي براي افزايش نرخ ارز عمل مي كند

=========پی نوشت==========

1. حرف جناب محمد حسین ادیب اشتباه است. این حرف درست است در زمانی که همیشه بالفعل مشتری برای آن نفت و آن بنزین وجود داشته باشد و سهمیه بندی اوپک وجود نداشته باشد.
                            در غیر این صورت باید به قیمت تمام شده ی بنزین و نفت مراجعه کرد! نه قیمت فروش جهانی اش!
                            من احساس می کنم جناب محمد حسین ادیب یک سر و سری با دولت دارد و در خیلی مواقع از زبان دولت انگار دارند صحبت می کنند!!! /.:blinksmiley.:/
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

جو بازار - نقل قول
                              ==========

در حالی بازار فردا شنبه 2 دیماه را قرار است آغاز کنیم
                              که قیمتهای جهانی به کمک روند بازار امده اند

️نفت از مرز 65 دلار نیز عبور کرد

️مس از مرز 7100 دلار گذشت

️روی از محدوده 3260 دلار فراتر رفت

♦️و نرخ سنگ آهن 76 دلاری شد

همه اینها میتوانند محرک های مثبتی برای بازار شنبه باشند
                              «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

جو بازار امروز
                                =======

خریداران قوی:

کرازیح؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                                وخاور برای بار چندم.
                                پاکشو! برای بار اول.
                                حبندر!
                                شفن!
                                اخابر!
                                واحیا
                                !
                                وصندوق!
                                امروز چه روز خاصی شد...

فروشنده های قوی:

اوه اوه اوه!
                                اینجا را نگاه کن!
                                چقدر زیادند!
                                ارفع که معلوم الحال است...
                                ذوب چرا کله کرد؟
                                شاراک چقدر وضعش بد است!
                                در نماد خراسان هم یک حقیقی به حقوقی خیلی تابلو داشته ایم.
                                فخوز هم وضعش فوق العاده بد است!
                                جم!
                                ثاژن!
                                غشهداب!

«محمد حسین» هستم.

نظر

در حال کار...
                                X