کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
امروز زکشت و دتولید به حمایتهای مشخص شده واکنش نشان دادند. (در حقیقت از دیروز واکنش نشان دادند.) شخارک هم احتمالا فردا به حمایت واکنش نشان دهد. البته شخارک یک مقاومت هم بالا سرش دارد. یعنی ۵ درصد بالاتر از اینجا. و باز هم بالاتر از آن دوباره یک مقاومت دارد (۶ درصد بالاتر.) (از اینجا میشود ۱۱ درصد). و باز هم بالاترش مقاومت دارد (۴ درصد بعد). این ۵ درصد نخست را احتمالا میزند ولی باقیاش معلوم نیست. که خوب؟ چه کاری است آخر؟ فارس هم شبیه همین است. بالا دارد ولی خاک تو سرش با آن بالایش.
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
مطلب پژوهشی که قرار بود دربارهاش بررسی داشته باشیم:
شکست بدون حجم
===========
مورد نمونه: خودرو
===========
البته این یک نمونه است و چیزی را نمیرساند ولی میتواند گوشهی ذهنمان باشد که اگر مورد دیگری دیدیم تاییدیهی این بشود و یک نظریه از دلش در بیاوریم. اینکه اگر شکستی بدون حجم روی دهد و بلافاصله برنگردد به زیر حمایت، میتواند از نیرو و پتانسیل همان حمایت استفاده کند ولی در این حالت یک حالت گیجی و بلاتکلیفی پیدا میکند. تا زمانی که وضعش مشخص شود. با حجم.
«محمد حسین» هستم.
امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.
یک پرسش...
چرا فولاژ این چند وقته اینقدر زور زده (جان کنده) که بالا بیاید؟
از برج ۱۰ سال ۹۷ به مدت یک سال بدون هیچ زوری قشنگ بالا آمده... آخ هم نگفته... بعد این ماه همین که ۲۵ درصد آمده که بیاید بالا یک عالم زور زده. چرا؟
پنج شش حجم فوق سنگین ثبت کرده در این مدت کوتاه.
«محمد حسین» هستم.
سلام و عرض ادب خدمت محمد حسین عزیز و دوستان
سوالی در مورد حجم معاملات داشتم و اون اینکه برای شکستن یه حمایت یا یه مقاومت در یک سهم چه حجمی باید بخوره که ما بکیم حالا برای بالا و پایین رفتن واقعی اماده است.این حجم با چه پارامتری سنجیده میشه .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام و عرض ادب خدمت محمد حسین عزیز و دوستان
سوالی در مورد حجم معاملات داشتم و اون اینکه برای شکستن یه حمایت یا یه مقاومت در یک سهم چه حجمی باید بخوره که ما بکیم حالا برای بالا و پایین رفتن واقعی اماده است.این حجم با چه پارامتری سنجیده میشه .ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام.
عجب پرسش خوبی.
نخست باید بپرسیم چه مقاومت و حمایتی مد نگر شماست؟
ما بیشتر اینجا مقاومتها و حمایتها را ایستا (Static - غیر پویا Not Dynamic) در نگر گرفتیم. و بیشتر هم میانمدت. و بیشتر هم این مقاومتها و حمایتها را با خود حجم در آوردیم.
ضمن اینکه این روش چنانچه میبینیم خوب است، باید گفت در این حال پاسخ ساده است. حجم شکست باید با حجم مقاومت متناسب باشد.
البته از من بشنوید. همین که باید حجم بالا باشد خودش یک شمشیر دولبه است. یعنی زور زیاد میزند و همین زور زیاد میتواند نفس نمودار/روند را بگیرد. حتی برخی یک کوچولو (مثلا یک شمع یا چند شمع ضعیف) میروند بالا و تلو تلو میخورند و برمیگردند! (نمونههایش را اگر خاطرم بود یادآوری میکنم.) بگذریم.
اما در مورد خطوط اریب چه؟ (مقاومتهایی که با خط روند به دست میآیند و ربطی به حجم ندارند.) دقیق نمیدانم و بررسی نداشتهام. ولی در اینجا هم گمان میکنم حجم شکست باید متناسب با حجمهای اخیر باشد. اینقدر که بگوییم یک حجم بزرگ زد.
یا علی.
«محمد حسین» هستم.
سلام.
عجب پرسش خوبی.
نخست باید بپرسیم چه مقاومت و حمایتی مد نگر شماست؟
ما بیشتر اینجا مقاومتها و حمایتها را ایستا (Static - غیر پویا Not Dynamic) در نگر گرفتیم. و بیشتر هم میانمدت. و بیشتر هم این مقاومتها و حمایتها را با خود حجم در آوردیم.
ضمن اینکه این روش چنانچه میبینیم خوب است، باید گفت در این حال پاسخ ساده است. حجم شکست باید با حجم مقاومت متناسب باشد.
البته از من بشنوید. همین که باید حجم بالا باشد خودش یک شمشیر دولبه است. یعنی زور زیاد میزند و همین زور زیاد میتواند نفس نمودار/روند را بگیرد. حتی برخی یک کوچولو (مثلا یک شمع یا چند شمع ضعیف) میروند بالا و تلو تلو میخورند و برمیگردند! (نمونههایش را اگر خاطرم بود یادآوری میکنم.) بگذریم.
اما در مورد خطوط اریب چه؟ (مقاومتهایی که با خط روند به دست میآیند و ربطی به حجم ندارند.) دقیق نمیدانم و بررسی نداشتهام. ولی در اینجا هم گمان میکنم حجم شکست باید متناسب با حجمهای اخیر باشد. اینقدر که بگوییم یک حجم بزرگ زد.
یا علی.
پینوشت: تصاویر اگر واضح و خوانا نیستند رویشان راستکلیک کنید و گزینهی Open image in new tab را بزنید که بزرگتر نمایش داده شوند. (برای این تصویر پیوندش را بگذارم: https://i.vgy.me/j2LSJk.png فرقی نمیکند که یا روی این پیوند کلیک کنید یا آن کاری که گفتم را بکنید. در هر حال تصویر را در تب جدید نشان میدهد که بزرگتر میشود و نوشتهها خواناتر.)
«محمد حسین» هستم.
سلام و عرض ادب خدمت محمد حسین عزیز
در قسمت 5و6و7 چارت قبلی زمانی که قسمت 3 شکسته شده باید با چه حجمی شکسته بشه (نسبت به تعداد سهام ) این شکست بهتره با خرید حقوقی باشه یا خرید حقیقی.نسبت های خریدار به فروشنده و یا بالعکس چه اندازه باشه بهتره .
سلام و عرض ادب خدمت محمد حسین عزیز
در قسمت 5و6و7 چارت قبلی زمانی که قسمت 3 شکسته شده باید با چه حجمی شکسته بشه (نسبت به تعداد سهام ) این شکست بهتره با خرید حقوقی باشه یا خرید حقیقی.نسبت های خریدار به فروشنده و یا بالعکس چه اندازه باشه بهتره .
ما اینجا با نسبت خریدار به فروشنده (فعلا) کاری نداریم.
همانگونه که گفتم حجم شکست باید با حجم مقاومت متناسب باشد.
در همان شمارهی ۳ هم حجم بد نبوده. میتوانسته حجم شکست باشد. ولی شمع بعدش را نگاه کنید. چرا این شمع رها شده؟ این است که ما میگوییم معلوم نیست آنجا شکسته شده باشد یا نه؟ و میگوییم در این حالت «انتظار» کار درست است. که در شمع بعدیاش هم یک رنگ قرمز بد مشاهده میکنیم و معلوم میشود کلا شکست نداشتهایم.
آن پایین رنگهای سبز را ببینید (در بین حجمها). اگر میخواهید دستتان بیاید اینجور حساب کنید که تمام این رنگهای سبز میتوانند حجم شکست باشند. اینها حدودا یک و نیم دو برابر حجمهای دیگر هستند. (آن شماره ۲ هم حجم بزرگی است.)
باز هم میگویم حجم نسبی است. نسبت به حجمهای دیگر میگوییم این حجم بزرگ است.
پینوشت: من بیشتر علاقه دارم به جای حجم از ارزش استفاده کنم. همهاش میگویم «حجم» منظورم همان «ارزش داد و ستدهای آن روز» است. که فرق زیادی هم با حجم ندارد. به خصوص در میان مدت و کوتاهمدت.
«محمد حسین» هستم.
سلام و صبح بخیر خدمت محمد حسین عزیز و دوستان گرامی صبح جمعه شما بخیر و شادی
ممنون از محمد حسین عزیز بابت راهنمایی ارزشمندشان و صبر و حوصله در پاسخگویی .ممنون برادر عزیز
فقط میخواستم اشاره کنم به حجم. که در حالت عادی مشخص نیست اینجا یک حمایت داشته. ولی با دید این کارگاه که نگاه میکنیم میبینیم که چقدر جالب واکنش نشان داده است.
و احتمال اینکه باز هم واکنش نشان دهد هست.
در مورد خود زکشت هم باید بگویم که... دستی برای پایین بردنش در کار نیست... ولی از آن سو هم... دستی برای بلند کردنش مشهود نیست!
فعلا بین همین ۳۵۰۰۰ ریال تا ۴۰۰۰۰ ریال بلاتکلیف است. تا یک طرف را بشکند با قدرت که ببینیم بالاخره دست نیرومند کدام سو را میگیرد.
«محمد حسین» هستم.
قاسم
=====================================
در ابتدا روندش را ببینیم: https://i.vgy.me/BTWEAj.png
تازه روند را آغاز کرده. (با یک حساب یک روز و با احتسابی دیگر دو روز.)
نمودار ورود حجمش را ببینیم: https://i.vgy.me/A1G1mV.png
داشته میرفته که حجم واردش بشود که یک اتفاقی افتاده که روند برعکس شده و حجم خارج شده.
حقیقیحقوقی
با بررسی tse میبینیم که حقوقی فروشندهی شدید بوده!
بعدا دربارهاش صحبت میکنیم.
امسال و پارسال زیاد رشد کرده.
زیادی رشد کرده.
همینقدر که رشد کرده ترسناک است.
الگویش را ببینیم:
۱- یک سهگوش بوده که شکسته و به آن بازگشت هم کرده.
۲- یک چنگال بلند مدت داریم که میانهی چنگال قیمت را به سمت خود جذب میکند.
======================================
خوب... با این مقدمات برویم سراغ حجم...
و جمعبندی.
«محمد حسین» هستم.
سهامدار درصدی قاسم در سه نماد دیگر هم سهامدار است. در فسا هیچ کاری نکرده و در غصینو و غمینو اینگونه عمل کرده:
جالب است که سهامدار عمدهی همین غصینو و غمینو هم همین شرکت است.
==============================
در مورد الگوهای سادهی نموداری هم...
اینها هم هست!
نتیجه اینکه دقیقا همینجا یک مقاومت است که دارد تلاش میکند از روی آن رد شود.
خوب... برویم ببینیم حجمش (به صورت ساده) چه میگوید.
(بگذارید تصویرش را پایین نوشته میگذارم که چیز دیگری هم میخواهم بگویم.)
پر واضح است که چندین روز است که حجمهای بسیار سنگین وارد این نماد شده ولی نتوانسته رشد داشته باشد.
امروز دیگر یک حجم فوق العاده عظیمی وارد شده.
این یعنی چه؟ یعنی اینکه دیگر جاهای نمودار را باید با این حجم (زین پس) سنجید. نه اینکه این را بتوانیم با بقیه بسنجیم. یعنی چه؟ یعنی اینکه باید منتظر فردا ماند دید چه میشود.
۶۰۰ میلیارد ریال. ارزش داد و ستدهای امروز بوده. برای بسیاری از نمادها شاید چیزی نباشد. ولی برای این نماد سنگین است.
فقط یک بار در زندگیاش این نماد از این حجم بزرگتر را دیده و آن هم دقیقا روز مقدس هفت هفت نود و هفت بوده که دقیقا از آنجا کلهپا شده.
دیگر حجمهای بزرگ:
حجمهای مخصوص عرضهاولیه. که مهم نیست زیاد.
حجمهای سال ۹۴ (برج ده) که باز دوباره از همانجا نمودار سرنگون شده.
حجم آغاز سال ۹۵ که باز به مذاقش خوش نیامده.
حجم ۹۷/۱۰/۱۵ که این خودش به خودی خود تفسیری نداشته. بلکه در حال عبور از حجم بزرگ آن روز مقدس (۹۷/۷/۷) بوده.
اما این حجم برای چه زده شد؟
پیشنهاد هیئت مدیره به مجمع عمومی فوق العاده در خصوص افزایش سرمایه
سرمایه فعلی : 600,000,000,000 ریال
سرمایه جدید : 3,062,459,000,000 ریال
درصد افزایش سرمایه: 410%
منبع تأمین افزایش سرمایه: از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها
موضوع افزایش سرمایه: به منظور اصلاح ساختار مالي،کارآمد سازي دارايي ها ، کاهش ريسک مالي و بهبود نسبت مالکانه
برای افزایش سرمایه.
دو تفسیر سریع به ذهن میرسد.
نخست اینکه حقوقی از پیش خودش را آماده کرده بوده که با این خبر بفروشد. (تایید کننده: در کل دورهی رشد قاسم حقوقی خفقان گرفته بوده و هیچ فروشی انجام نداده. اکنون خودش را جمع کرده که با این رشد عالی نماد (۵۰۰ درصد و ۲۰۰ درصدی که در نوشتهی پیشین روی تصویر آوردم) و با این خبر بتواند بفروشد.)
دیگر آنکه این حجم، حجم آغاز رشد است. یعنی این الگو تبدیل به یک الگوی نیرومند سر و شانه میشود و سقف ۶۵۰۰۰ ریالی را هم میشکند. (یا کثافتکاری و زدن به کد فک و فامیل و آشنا و... بوده باشد یا اینکه مثلا حقوقی کم آورده باشد.)
تایید کنندهی این حالت دوم عدم میتواند تصویر زیر باشد:
که نشان میدهد از ساعت ۱۱ به بعد دیگر حقوقی یک عدد سهم هم نفروخته.
(میخواستم از فیلم امروزش هم تصویر بگذارم... ولی خراب است انگار! بخش سابقهی نمادها انگار مدتی است که خراب است. بگذریم... میخواستم ببینم حجم صف خرید واقعا چقدر بوده؟ ساعت ۱۲ و نیم را میگویم.)
=========================
جمعبندی چه میتواند باشد؟
اگر میخواهیم بخریم صبر کنیم، ببینیم حقوقی چه میکند؟ آیا قیمت شناور میماند یا اینکه در صف خرید با حجم بالا (!) قفل می شود (قفل شدن با حجم پایین هم قبول نیست. باید حجم میلیونی باشد. چون اگر کم باشد نشان میدهد که خریدار دارد حقوقی را آزمایش میکند و حقوقی هم این را فهمیده و عرضه نمیکند تا یک حجم عالی دوباره بیاورند بگذارند پشتش! آن موقع دوباره سر ببرد.)
چقدر باید صبر کرد؟ همین فردا کافی است.
اگر فردا تا ساعت ۱۱ و نیم یا ۱۲ عرضه نکرد میتوان به خریدش اندیشید.
اما با توجه به نزدیک بودن به سقف و یک مقاومت بزرگ این موضوع مهم نیست؟
نه! مهم نیست! چون سقف این نمودار مقاومت نیست!!!
این نمودار حجمش را نشان میدهد. ببینید...
مقاومت اصلی همین ۴۷۷۷۷ ریال بود که رد شد. پس اشکال ندارد اگر فردا یا پسفردا خرید انجام گیرد. و از سوی دیگر هم ۲۷ درصد تا سقف فاصله دارد. پس مشکلی نیست. و دیگر اینکه فردا پسفردا خودش را بالای مقاومتها هم میرساند و نشان میدهد که چند مرده حلاج است.
«محمد حسین» هستم.
میانگین حجم
========
چالش/تمرین
=======
چند سال پیش در جستار کارگاه اصلی این تصاویر را گذاشته بودم:
گفته بودم ببینیم از روی تصویر بالا (میانگین حجم و دیتی) میتوانیم حدس بزنیم وضع نمودار در آن موقع چگونه بوده؟
(با این تمرین خیلی چیزها دستگیر آدم میشود... خیلی...)
و بعد خودم هم یک تمرین انجام داده بودم:
نتیجهاش هم در تصویر زیر است:
================
باز هم میگویم بسیار بسیار بسیار تمرین خوبی است. اگر وقت داشته باشیم.
(حالا من از نشانگرهای خودم استفاده کردم... و روی یک نماد خاص (شاخص قیمت) کار کردم... هر کسی میتواند از هر نشانگری که دوست دارد استفاده کند.) (در اینجا البته بیشتر تاکید ما روی میانگین حجم است.)
«محمد حسین» هستم.
نظر