عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • rajabi
    عضو فعال
    • Dec 2014
    • 936

    #376
    پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

    با اجازه ی خانوم میناوی

    «استادِ بابک زنجانی» از شیوه جدید کاسبی با تحریم رونمایی کرد

    دسته گل بزرگ شورای ۵ نفره ژنرال‎های نفتی؛ فروش محموله ۵.۳ میلیارد دلاری بدون دریافت پول و یا ضمانت/ آیا تحولات در دولت به پرونده فساد بزرگ م.س مرتبط است؟

    شرکت خریدار محموله‌های نفتی ایران، هیچ پولی به ایران پرداخت نکرده است و در پاسخ به نهادهای نظارتی، خرید محموله‌ها را از ایران و «م. س» تأیید کرده اما عنوان کرده است که به دلیل مسائل تحریم، نمی‌تواند پولی به ایرانی‌ها پرداخت کند، این موضوع بدان جهت حائز اهمیت است که اگر این شرکت اماراتی همین امروز اعلام ورشکستگی کند، تمامی طلب‌های نفتی ایران «صفر» خواهد شد.

    گروه اقتصادی – رجانیوز: بازگشت‎ ژنرال‎ها و مقابله با دلالی در نفت به بهانه تحریم‎ها را باید بزرگترین پروژه‎های تبلیغاتی دولت یازدهم در حوزه نفت دانست، اما ظاهرا با چراغ سبز همین ژنرال‎های به نفت بازگشته، در کمتر از دو سال پرونده‎ای در حوزه فروش نفت گشوده شده است که رقم ۵.۳ میلیارد دلاری آن قابل قیاس با پرونده بابک زنجانی نیست.

    به گزارش رجانیوز، هفته پیش بود که خبر ظهور بابک زنجانی دوم به تیتر رسانه‎ها مبدل شد، اما حالا مشخص شده است، که م.س از نظر حجم و نوع کار، استاد بابک زنجانی محسوب خواهد شد، به نحوی که توانسته است در سال گذشته با موافقت شورای پنج نفره ژنرال‎های بازگشته به نفت، مبلغ ۵.۳ میلیارد دلار نفت را برای فروش دریافت کند، و نه تنها پول فروش این میزان نفت را به بانک مرکزی باز نگرداند، بلکه هیچ سندی مبنی بر بدهکاری خود نیز به جز یک برگه کاغذ نزد دولت نداشته باشد و اکنون به راحتی در دوبی و خارج از کشور به تجارت با پول‎های بادآورده نفتی ایران مشغول شود.

    این در حالی است که در موردی مشابه، بابک زنجانی با دریافت محموله‎هایی نفتی به ارزش ۲ میلیارد دلار و با مباشرت برخی از چهره‎های مشهور نفتی که اتفاقا در دولت جدید نیز در حوزه نفت ارتقاء مسئولیت یافته و سپس بازداشت شدند، به بهانه تحریم و بلوکه شدن اموال، از بازپس دادن بدهی خود استنکاف کرده و سرانجام با هوشیاری و اقدام به موقع دادستانی وقت، بازداشت شد تا فرآیند فروش اموال و بازپس گیری بدهی کشور از این دلال نفتی تکمیل شود.

    اما مورد جدید کمی پیچیده تر از مورد بابک زنجانی است، نه مدرکی از خود مبنی بر بدهی به نفت بر جای گذاشته است و نه در ایران است که بتوان به او دسترسی داشت و هم اینکه مبلغ محموله دریافتی به مراتب بیشتر و به ارزش ۲ میلیارد دلار و از همه این موارد مهمتر آنکه مسئولین دولتی هم علاقه‎ای به رسانه‎ای شدن پرونده او از خود نشان نمی‎دهند.

    با وجود سکوت مدیران وزارت نفت در قبال ماجرای بدهی ۵.۳ میلیارد دلاری این شرکت اماراتی به ایران، محسن قمصری مدیر امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران برای نخستین بار نسبت به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: «این شرکت مشتری ماست نه دلال.»

    قمصری در نشستی خبری با بیان این مطلب به زوایای دیگری از این پرونده اشاره کرد: «بدهی شرکت اماراتی بابت خرید میعانات گازی از ایران ۵.۳ میلیارد دلار است و خریدار این محموله‌ها میعانات گازی را برای پالایشگاه‌های اماراتی برده است، بنابراین خریدار مستقیم میعانات گازی محسوب می‌شود نه واسطه. از سال ۲۰۱۴ با تغییر سیاست شرکت ملی نفت ایران به بدهی‌های نفتی این شرکت اماراتی افزوده نشده است. »

    وی درباره بدهی نفتی این واسطه نفتی، گفت: این فرد چند محموله میعانات گازی ایران به ارزش پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار را به یک پالایشگاه اماراتی فروخته است. هم‌اکنون هم نحوه تسویه‌حساب بدهی این فرد در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته است.

    قمصری با بیان اینکه به عبارت دیگر قرارداد قبلی متوقف نشده بلکه تغییراتی در نحوه تسویه‌حساب و دریافت پول اعمال شده است، اظهار داشت: از ابتدای سال ۲۰۱۴ میلادی یک قرارداد جدید به منظور صادرات میعانات گازی با این فرد امضا شده است. بر این اساس در طول چند ماه گذشته این فرد حدود سه میلیارد دلار پول بابت فروش محموله‌های میعانات گازی به شرکت ملی نفت ایران پرداخت کرده است.
    و البته این بانک مرکزی باید گزارش دهد که از چه محلی این بدهی کلان را تسویه‌حساب کرده است؟


    «م. س» یکی از مدیران بازنشسته و ارشد قدیمی نفت که در دولت گذشته برکنار شده بود، نقش مهمی در ماجرای بدهی شرکت اماراتی به ایران داشته و با هماهنگی کامل با یکی از چهره‌های «خاکستری فروش نفت»، وارد معامله با این شرکت اماراتی شده است.

    شرکت خریدار محموله‌های نفتی ایران، هیچ پولی به ایران پرداخت نکرده است و در پاسخ به نهادهای نظارتی، خرید محموله‌ها را از ایران و «م. س» تأیید کرده اما عنوان کرده است که به دلیل مسائل تحریم، نمی‌تواند پولی به ایرانی‌ها پرداخت کند، این موضوع بدان جهت حائز اهمیت است که اگر این شرکت اماراتی همین امروز اعلام ورشکستگی کند، تمامی طلب‌های نفتی ایران «صفر» خواهد شد.

    نکته قابل توجه آنجاست که دوشنبه ۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ اسحاق جهانگیری معاون اول دولت یازدهم با تکرار انتقادات از پرونده فساد بابک زنجانی، گفته بود: «اگر اتفاقی مانند بابک زنجانی در این دولت به وجود آید بنده احساس می‌کنم که دیگر نباید در مسئولیت بمانم و وزیری که در حوزه وظایف او چنین تخلفی رخ دهد نیز صلاحیت کار نخواهد داشت.»

    اینک که گوشه‌ای از عملکرد پرانتقاد ژنرال‌های خودخوانده دولت روحانی در حال آشکار شدن است، این سؤال مطرح می‌شود: اگر پرونده آقای «م.س» صحت داشته باشد، آیا جهانگیری به وعده خود عمل می‌کند و هم خودش و هم زنگنه از قدرت کنار می‌روند؟

    آنچه از خبرهای درون تشکیلاتی نفت به گوش می رسد، آن است که در کنار فاجعه کرسنت و رایی سراسر ضرر دادگاه بین المللی علیه ایران، این پرونده نیز طوفانی در مدیران این صنعت به پا کرده است، طوفانی که در آینده‎ای نزدیک قربانیان بزرگی را به چشم خواهد دید. شاید اعلام خبر ترمیم و اصلاح کابینه که این روزها نیز با همه توان در حال انتشار است، بی ارتباط با دسته گل شورای ۵ نفره ژنرال‎های نفتی نباشد.
    ------------------------
    اینا همه قابل پیش بینی بود
    بارها من عرض کرده بودم وقتی شما تحریم میشید و از طرفی مجبورید برای تامین بودجه ی کشور نفت بفروشید ، باید این بین به شرکت هایی غیر دولتی اعتماد کرد
    دولت قبل به شرکت بابک زنجانی اعتماد کرده بود و البته خود رئیس دولت این جسارت رو داشت و برای اولین بار اسم ایشون رو در مجلس برد تا قوه ی قضائیه دستگیرش کنه ، حالا این دولت اومده به دزدهای بزرگی اعتماد کرده که حتی اگه اسمشون هم فرضا توسط روحانی اعلام بشه هیچ کی نمی تونه دستگیرشون کنه

    نظر

    • محمود گرگانی
      عضو فعال
      • Sep 2012
      • 972

      #377
      پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

      بعله!!!! خبر جناب رجبی را داشته باشید
      راستی من هم قصد دفاع از احمدی نزاد را ندارم فقط میخواستم بگم مقصر اصلی اخوندها هستند.
      همه اینها مثل هم هستند و مردم هم بدتر از اینها هستند.
      بس عمارت که بود خانهٔ رنج
      بس خرابی که شود پردهٔ گنج

      نظر

      • Rudel
        عضو فعال
        • Apr 2014
        • 2164

        #378
        پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

        اگر احمدی نژآد با قاچاقچی قرارداد ببنده که از قضا بابک زنجانی سابقه محکومیت داشته قبل ریاست جمهوری احمدی نژاد میشه جسارت به خاطر همین میگم این آقایونی که از احمدی نژآد دفاع می کنند صادق نیستند. همین الان ما داریم نفت می فروشیم و هیچ نیازی به امثال بابک زنجانی نیست حالا چقدر پول وارد مملکت کرده؟ 12000 میلیارد تومن بدهکاره.
        احمدی نژاد برای این که مثلا برادر لاریجانی رو گیر بندازه اومد فیلمشو با بگم بگم معروفش پخش کرد و پته خودش رو ریخت رو آب چون معلوم شد رفیقش سعید مرتضوی قاتل کهریزک و میرکاظمی وزیر نفتش با زنجانی ساخت و پاخت کرده بودن.
        اینها نتونستن یک میلیون دلار هم به خاتمی تهمت قاچاقچی گری یا دزدی از بیت المال بزنن ولی به مموتی که میرسه دزدی و قاچاق میشه جسارت و شهامت

        نظر

        • Rudel
          عضو فعال
          • Apr 2014
          • 2164

          #379
          پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

          با وجود گزارش بانک مرکزی مبنی برکاهش حساب ذخیره ارزی، احمدی نژاد موجودی حساب ذخیره ارزی ایران را در تاریخ بی‌سابقه دانست ولی اعلام کرد میزان موجودی این حساب محرمانه است و نمی‌توان آن را اعلام کرد. وی در اسفند ۱۳۹۰ هنگام پاسخ به سوال نمایندگان مجلس اعلام کرد که حساب ذخیره ارزی خالی است. احمد توکلی، نماینده مجلس شورای اسلامی، چند هفته پس از روی کار آمدن ذولت یازدهم اعلام کرد که از ۱۷۶ میلیارد دلار حساب ذخیره ارزی، ۱۶۱ میلیارد دلار را دولت استفاده کرده است. توکلی در توصیف وضعیت این صندوق در پایان دولت دهم از عبارت «حساب ذخیره ارزی جارو شد» استفاده کرد.

          تناقض و دروغگویی احمدی نژآد اول گفت بی سابقه و محرمانه است بعد تو مجلس گفت موجودی صفره!!!

          بر اساس اطلاعات موسسه شفافیت بین‌المللی، فساد مالی در ایران در دوره دولت احمدی نژاد نسبت به سایر کشورها افزایش پیدا کرد بطوریکه رتبه ایران از لحاظ شفایت مالی از رتبه ۸۸ در سال ۲۰۰۵به رتبه ۱۳۳ در میان فاسدترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۲ رسید

          در حاشیه اجلاس بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول عنوان شد: «پایه پولی حجم نقدینگی ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی وضع فعلی کشور (۱۳۹۲) ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است که با ضریب فزاینده ۵ برابر به این میزان رسیده است. ۴۸ هزار میلیارد تومان از این ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دقیقاً متعلق به مسکن مهر است؛ یعنی ۶۰ درصد کل نقدینگی.»

          کاهش نرخ بهره بانکی از ۱۹ درصد به ۱۷ درصد از ابتدای سال ۱۳۹۰، موجب خروج مقادیر زیادی از سرمایه‌های مردم از بانک‌ها و فعال کردن آن سرمایه در بازار طلا و ارز شد که موجب افزایش ناگهانی قیمت‌ها در این بازار شد که درنهایت منجر به کاهش ارزش پول ملی شد. علی‌رغم اینکه مدتی بعد این دستور لغو شد، ولی افت ارزش پول ملی ایران تا پایان دولت دهم همچنان پابرجا ماند

          از جمله انتقادات وارده به دولت‌های احمدی‌نژاد، حضور گسترده نظامیان در فعالیت‌های اقتصادی است. این رویداد منجر به در اختیار گرفتن منابع عظیم مالی کشور توسط نظامیان می‌شود، زیرا موجبات ورود آنها به فعالیت‌های سیاسی می‌شود که در زمان صلح برای امنیت کشور خطرناک است. از جمله این اقدامات واسطه‌گری فروش نفت ایران به مشتری‌های خارجی توسط توسط بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی،در اختیار گرفتن ۸ درصد از بودجه عمرانی کشور (در سال ۱۳۹۱ معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان) توسط قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا و در نهایت واگذاری غیرقانونی شرکت مخابرات ایران به شرکت اعتماد مبین، از شرکت‌های زیرمجموعه سپاه پاسداران اشاره کرد.

          فعالیت‌های اقتصادی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در دوره دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، گسترده‌تر از ۴ سال قبلش بود. به طوریکه در دولت دوم احمدی‌نژاد، بیش از ۱۵۰۰ مورد از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین پروژه‌های عمرانی ایران در حوزه‌های مختلف آب، گاز، نفت و راه‌سازی به این قرارگاه واگذار شده است.

          بنابر اظهارات بهروز مرادی، معاون راهبری رئیس جمهور دولت دهم، از ۲۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب سال ۱۳۹۲، بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان این رقم غیرواقعی است در واقع بیش از یک سوم بودجه دست‌نیافتنی می‌باشد. پس رقم واقعی بودجه در واقع ۱۴۰ هزار میلیارد تومان می‌باشد که تا شروع کار دولت یازدهم ایران، نیمی از این مبلغ هزینه شده است و تنها نیمی دیگر باقی‌مانده است

          نظر

          • محمود گرگانی
            عضو فعال
            • Sep 2012
            • 972

            #380
            پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

            این صحبتهای روحانی که میگه پلیس باید قانون را اجرا کنه نه اسلام را برای فریب مردم است. اینارو میگه چون میدونه مردم از این حرفها خوششان میاد.
            گرگی در لباس میش .................
            بس عمارت که بود خانهٔ رنج
            بس خرابی که شود پردهٔ گنج

            نظر

            • محمود گرگانی
              عضو فعال
              • Sep 2012
              • 972

              #381
              پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

              جناب رودل اون خساب ذخیره ارزی را خرج خودش نکرده هر جا خرج شد باشه با هماهنگی سران نظام بوده.
              متاسفانه انگار شما کارگزار این اخوندها هستید.
              بس عمارت که بود خانهٔ رنج
              بس خرابی که شود پردهٔ گنج

              نظر

              • Rudel
                عضو فعال
                • Apr 2014
                • 2164

                #382
                پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                در اصل توسط mahmood965 پست شده است View Post
                جناب رودل اون خساب ذخیره ارزی را خرج خودش نکرده هر جا خرج شد باشه با هماهنگی سران نظام بوده.
                متاسفانه انگار شما کارگزار این اخوندها هستید.
                نخیر اتفاقا بر عکس /:.nono.:/ تمام حرف من اینه که چه احمدی نژاد چه روحانی رو اصلا مردم کاره ای نبودن که انتخاب کنند مردم حق انتخاب اسم بچه هاشون رو هم ندارن. معلومه که این همه پول با کسب اجازه از اون بالایی ها خرج شده ولی باز هم از بی کفایتی این اقا کم نمی کنه چون همین پولها زمان خاتمی خیلی کمتر خرج شد و مملکت یه نفسی کشید
                اگر روحانی منصوب شده فقط برای برداشتن پای غرب از گلوی همون آخوندهای مدنظر شماست این آقا 25 سال مشاور ویژه امنیتی بوده
                من همش دارم میگم اینها پسرعموهای داعش هستن

                نظر

                • محمود گرگانی
                  عضو فعال
                  • Sep 2012
                  • 972

                  #383
                  پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                  در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                  نخیر اتفاقا بر عکس تمام حرف من اینه که چه احمدی نژاد چه روحانی رو اصلا مردم کاره ای نبودن که انتخاب کنند مردم حق انتخاب اسم بچه هاشون رو هم ندارن.
                  اگر روحانی منصوب شده فقط برای برداشتن پای غرب از گلوی همون آخوندهای مدنظر شماست این آقا 25 سال مشاور ویژه امنیتی بوده
                  پس چرا اینقدر از احمدی نزاد بد میگویید احمدی نزاد به قم اهمیت نمیداد وزیر اطلاعات اژه ای وقتی گفت چرا به حرف رهبری گوش نمیده بهش گفت به توچه و برکنارش کرد.
                  از خاتمی گفتی باید بگم خاتمی از همه اینا بدتره و همسفره انان است .
                  خاتمی را ممنوع تصویر کردند مگر نمیدانند با این کار محبوبیت خاتمی بیشتر میشه؟
                  خاتمی را گذاشتند برای روز مبادا تا ازش استفاده کنند.
                  بس عمارت که بود خانهٔ رنج
                  بس خرابی که شود پردهٔ گنج

                  نظر

                  • Rudel
                    عضو فعال
                    • Apr 2014
                    • 2164

                    #384
                    پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                    در اصل توسط mahmood965 پست شده است View Post
                    پس چرا اینقدر از احمدی نزاد بد میگویید احمدی نزاد به قم اهمیت نمیداد وزیر اطلاعات اژه ای وقتی گفت چرا به حرف رهبری گوش نمیده بهش گفت به توچه و برکنارش کرد.
                    از خاتمی گفتی باید بگم خاتمی از همه اینا بدتره و همسفره انان است .
                    خاتمی را ممنوع تصویر کردند مگر نمیدانند با این کار محبوبیت خاتمی بیشتر میشه؟
                    خاتمی را گذاشتند برای روز مبادا تا ازش استفاده کنند.
                    این که احمدی نژاد از آخوندای سنتی قم فاصله گرفت مثل فاصله گرفتن داعش از وهابیون هست چیزی بر ارزشهاش نمی افزاید.
                    همین که هاله نور رو سرش میدید برای نبود عقل کافی است من نوعی با آمار اقتصادی و سیاسی در موردش حرف زدم و بدگویی نیست بدگویی یعنی به کسی تهمت بزنی من که آمار دولتش رو دستکاری نکردم خودش رشد اقتصادی رو منفی 6.8 درصد اعلام کرد یعنی هر سال که میموند مملکت 6.8 درصد نابود می شد
                    زمان خاتمی می شد انتقاد کرد تئاتر و سینما رشد کرد اقتصاد هم بهبود داشت و سطح دانشگاهها بالا اومد همین آمار مهمه این که در اب نمک گذاشته باشنش یه بحث دیگه است.
                    ای کاش به جای قوطی لپ لپ که مموتی درومد از این آب نمک ها باشه شاید

                    نظر

                    • محمود گرگانی
                      عضو فعال
                      • Sep 2012
                      • 972

                      #385
                      پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                      در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                      این که احمدی نژاد از آخوندای سنتی قم فاصله گرفت مثل فاصله گرفتن داعش از وهابیون هست چیزی بر ارزشهاش نمی افزاید.
                      همین که هاله نور رو سرش میدید برای نبود عقل کافی است من نوعی با آمار اقتصادی و سیاسی در موردش حرف زدم و بدگویی نیست بدگویی یعنی به کسی تهمت بزنی من که آمار دولتش رو دستکاری نکردم خودش رشد اقتصادی رو منفی 6.8 درصد اعلام کرد یعنی هر سال که میموند مملکت 6.8 درصد نابود می شد
                      زمان خاتمی می شد انتقاد کرد تئاتر و سینما رشد کرد اقتصاد هم بهبود داشت و سطح دانشگاهها بالا اومد همین آمار مهمه این که در اب نمک گذاشته باشنش یه بحث دیگه است.
                      ای کاش به جای قوطی لپ لپ که مموتی درومد از این آب نمک ها باشه شاید
                      اون جمله قرمز چند پست قبل را فراموش میکنید .
                      عرض کردم وضعیت دوران احمدی نزاد حاصل سالها ندانم کاری و فساد و دروغ دولتهای قبلی و حکومت بود.
                      شما علت را فراموش میکنید به معلول که احمدی نزاد و دوران ریاست جمهوریش است توجه میکنید.
                      این همان جیزی است که حاکمان میخواهند جسارت من را ببخشید برای همین گفتم احتمالا شما کارگزار اخوندها هستید.
                      بس عمارت که بود خانهٔ رنج
                      بس خرابی که شود پردهٔ گنج

                      نظر

                      • Rudel
                        عضو فعال
                        • Apr 2014
                        • 2164

                        #386
                        پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                        خوب اون رو که ماها قبول داریم ولی خطوط قرمز هست بیانش دیگه وگرنه این بار از اولش کج بود و هیچ وقت به منزل نمیرسه /:.yead.:/

                        نظر

                        • rajabi
                          عضو فعال
                          • Dec 2014
                          • 936

                          #387
                          پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                          در نامه وزیر خطاب به ملت مطرح شد؛
                          وزیر کار ، تعاون و رفاه اجتماعی در نامه‌ای هشت بندی خطاب به ملت ضمن بیان معایب پرداخت شیوه فعلی یارانه‌های نقدی ، اصلاح نظام یارانه‌ای را در راستای منافع دراز مدت و مصلحت جمعی دانست.


                          وزیر کار ، تعاون و رفاه اجتماعی در نامه‌ای هشت بندی خطاب به ملت ضمن بیان معایب پرداخت شیوه فعلی یارانه‌های نقدی ، اصلاح نظام یارانه‌ای را در راستای منافع دراز مدت و مصلحت جمعی دانست.

                          به گزارش خبرنگار ایلنا متن نامه علی ربیعی در مورد ضرورت اصلاح نظام یارانه‌ای به این شرح است:

                          اصلاح نظام هدفمندی یارانه‌ها و موضوع حذف یارانه گروه‌های غیرنیازمند یکی از موضوعاتی است که این روز‌ها در صدر اخبار قرار دارد و مردم عزیز آن را به دقت پیگیری می‌کنند. با توجه به اینکه در این فرایند سوالات و نکاتی مطرح است ضرورت دارد در این خصوص نکاتی را به استحضار برسانم

                          ۱. اولین و مهم‌ترین نکته در این میان توجه به آرمان‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی، منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و دغدغه‌های رئیس جمهور محترم در خصوص حمایت از محرومین، کاهش فاصله طبقاتی، گسترش عدالت و توجه به فقرا است و براین اساس دولت جناب آقای دکتر روحانی از ابتدا دغدغه عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت توسعه‌ای کشور بدون اعمال فشار بر اقشار آسیب‌پذیر را در صدر اولویت‌های خود قرار داده است.

                          عزم دولت برای ارائه سبد امنیت غذایی، تلاش برای رفع مشکلات صندوق‌های بازنشستگی و صدور هشت و نیم میلیون دفترچه بیمه درمانی علی‌رغم همه تنگناهای مالی از جمله اقداماتی بوده است که با همین رویکرد انجام شده‌اند. باید تاکید شود که با توجه به اصول انقلاب اسلامی در فرایند حذف غیر نیازمندان، مراقبت از آسیب ندیدن دهک‌های طبقه پایین مد نظر بوده است و در این چارچوب تاکید جناب آقای دکتر روحانی توجه ویژه و اجرای سیاست‌های رفاهی منسجم نظیر مقابله با فقر آموزشی، مقابله با فقر غذایی و مقابله با فقر مسکن برای دهک‌های پایین می‌باشد.

                          ۲. عزم شخص رئیس‌جمهور و دولت یازدهم برای پیشبرد مذاکرات هسته‌ای نیز در ‌‌نهایت راهبردی برای بهبود وضعیت همه اقشار جامعه و بالاخص گروه‌های آسیب‌پذیر است. مهم‌ترین استراتژی دولت در این عرصه خارج کردن کشور از چالش‌ها، حفظ توانمندی هسته‌ای کشور و فراهم کردن شرایط زندگی بهتر برای همه مردم ایران است.

                          ۳. وزرای رفاه بر حسب وظیفه ذاتیشان مسئول بهبود وضعیت رفاهی مردم هستند و طبیعی است که هیچ وزیر رفاهی تمایل ندارد مسئولیت گرفتن پول از مردم یا حذف یارانه برخی افراد را بپذیرد. اما باید به این واقعیت توجه کرد که ما مسئول تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی هستیم و اصلاح شیوه فعلی پرداخت یارانه‌ها را گامی مهم به سوی ارتقای سطح عدالت اجتماعی می‌دانیم. براساس درک خویش ازمأموریت حرکت درراستای تحقق عدالت، والبته به موجب تکلیف قانونی، ازتلاش پرمخاطره ونیازمند شجاعت سیاسی برای اصلاح نظام یارانه‌هاوهدفمندساختن واقعی آن استقبال کرده‌ام. من به خوبی آگاهم که این تصمیمی شجاعانه و نیازمند کار صادقانه است.

                          ۴. علاقه‌ای به نقد عملکرد گذشتگان نداریم اما نمی‌توان از این مساله چشم پوشی کرد که ما در دام مسیری طی شده باید مسئولیت کم‌کاری و کار نادرستی را که انجام شده است بپذیریم. باید طرح هدفمند کردن یارانه‌ها از ابتدا به درستی و بر اساس استحقاق و نیاز افراد و اقشار انجام می‌شد. ناتوانی در انجام این کار سبب توزیع یکسان یارانه‌ها میان همگان شد و امروز باید این مسیر اصلاح شود. یارانه‌ها در هیچ جای جهان به یکسان بین همه توزیع نمی‌شود و اصرار بر ادامه وضع فعلی با توجه به وضعیت فعلی کشور قابل دفاع نیست و در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز نمی‌باشد.

                          ۵. واقعیت این است که اصلاح نظام هدفمندی یارانه‌ها و حذف غیر نیازمندان علاوه بر آن‌که فعالیتی اقتصادی است، اقدامی اجتماعی نیز به شمار می‌رود. ما معتقدیم عادلانه نیست کارگران، کارمندان، از کار افتادگان، روستائیان و سایر اقشار ضعیف به اندازه گروه‌های برخوردار اقتصادی از یارانه مستقیم برخوردار شوند. هدف نهایی این رویه واصلاحات، تحقق اهداف اقتصادمقاومتی وتحقق «عدالت اجتماعی توسعه‌گرا» ست. ما در این مسیر متکی به تکلیف قانونی، و هم‌چنین سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری هستیم. بند ۴ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی «استفاده از ظرفیت اجرای هدفمند‌سازی یارانه‌ها در جهت افزایش تولید، اشتغال و بهره‌وری، کاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخص‌های عدالت اجتماعی» را تصریح می‌کند.



                          ۶. بررسی‌های کار‌شناسان نشان می‌دهد اقشار کم‌درآمد بیش از سایر اقشار از ادامه وضعیت موجود پرداخت یارانه هزینه متحمل می‌شوند. باید توجه شود که از سال ۱۳۸۹ به این سو تنها در طرح‌های عمرانی کشور۵۰۰ هزار نفر شغل خود را از دست داده‌اند و این نتیجه فشار هزینه پرداخت یارانه‌های نقدی بر منابع عمرانی است. هزینه یارانه‌های نقدی در سال جاری بیش از دو برابر بودجه طرح‌های عمرانی کشور خواهد بود. استمرار این وضعیت به معنای افزایش بیکاری جوانان این کشور است که به طور قطع مورد نظر مردم خوب ما نیست. اصلاح هدفمندی و حذف غیر نیازمندان حرکت به سمت مسیری است که جلوگیری از ریزش مشاغل فعلی را تضمین نماید. به علاوه، فشارهای تورمی ناشی از کسری بودجه را تعدیل کرده و در ‌‌نهایت به نفع همه ملت ایران است.

                          ۷. در این میان و در مسیر اجرای طرح حذف یارانه غیر نیازمندان امکان بروز خطای نوع اول (شمول افرادی که باید حذف شوند) و خطای نوع دوم (حذف افرادی که نباید حذف شوند) وجود دارد. با در نظر داشتن این موضوع در چند ماه گذشته مطالعات دقیق کار‌شناسی صورت گرفته است تا در فرایند حذف اقشار غیرنیازمند کمترین خطا و اشتباه رخ دهد. لیکن بروز خطا و اشتباه در این مسیر اجتناب‌ناپذیر است لذا متواضعانه از مردم عزیر درخواست دارم اشتباهات احتمالی در هنگام اجرای طرح را با سعه صدر تحمل کنند و مطمئن باشند که تمهیدات لازم برای رسیدگی به شکایات در نظر گرفته شده است. ما خود را متعهد می‌دانیم که پس از ثبت اعتراض از طریق سامانه yaraneh۱۰. ir (موضوع کمیسیون ماده ۱۰ قانون هدفمند کردن یارانه‌ها) که از پنج خرداد ماه به بعد قابل دسترس عموم است، حداکثرتا ۱۵ روز پاسخگوی شهروندان باشیم.

                          ۸. نکته آخر اینکه، اصلاح نظام یارانه‌ها تصمیمی شجاعانه و تحقق آن نیازمند فعالیت صادقانه است. ملت‌ها و دولت‌ها با اخذ تصمیم‌های دشوار و اصلاح مسیرهای اشتباه خود رشد می‌کنند. شایسته آن است که همه ما به منافع درازمدت و مصلحت جمعی همه ایرانیان و نسل‌های آتی بیندیشیم.. اطمینان دارم در این راه همه مردم یاور دولت بوده و دولتمردان منتخب خود را یاری می‌دهند. ما در کنار یکدیگر قادریم نظام یارانه‌ها را اصلاح کرده و کشور را به سمت آینده‌ای بهتر هدایت کنیم. تاریخ درباره همه ما قضاوت خواهد کرد، کاری کنیم که فرزندان ایران شجاعتمان را بستایند و صداقتمان را دوست بدارند، شجاعت در اخذ و اجرای تصمیمی که می‌دانیم به نفع مصلحت درازمدت کشور و مردم است، و صداقت در بیان آن‌که مسیر گذشته طرح هدفمندی یارانه‌ها اشتباه بوده است و امروزه جز از راه همدلی و هم‌زبانی نمی‌توانیم مسیر اشتباه گذشته را اصلاح کنیم.



                          علی ربیعی

                          (وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
                          ------------------------------------------------------
                          می خوای از جیب مردم دزدی کنی خوب بکن ، ملت که 200 هزار میلیارد تومن تو بورس بهتون دادن ، اینجا هم این 40 هزار میلیارد تومن از جیبشون بردار
                          فقط تو رو خدا حداقل اینقدر پررو نباشو و مردم خر فرض نکن و چرت و پرت نگو ،

                          شما وزاری روحانی هر کدوم مسئولیت دزدیدن بخشی از پول مردم رو دارید
                          وزیر اقتصاد از بورس و تو از یارانه ، وزیر راه و شهرسازی از مسکن مهر ، وزیر نفت که دیگه نگو
                          آخرین ویرایش توسط rajabi؛ 2015/05/18, 19:31.

                          نظر

                          • TAJ2014
                            عضو فعال
                            • Dec 2014
                            • 1027

                            #388
                            پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                            روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد نوشت: صحبت‌های بسیاری درمورد ریزش بازار سهام وجود دارد، از حرکت عمدی دولت و خروج به یک‌باره حقوقی‌ها و همچنین ترکیدن حباب بورس تا اقدامات بانک مرکزی برای کنترل آن.
                            به گزارش مشرق، «سیاست‌های اقتصادی نادرست مدیران دولتی، موجب آشفتگی بازار بورس و سرمایه شده است.»

                            روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد با درج این مطلب نوشت: صحبت‌های بسیاری درمورد ریزش بازار سهام وجود دارد، از حرکت عمدی دولت و خروج به یک‌باره حقوقی‌ها و همچنین ترکیدن حباب بورس تا اقدامات بانک مرکزی برای کنترل آن.

                            از منظر سیاست کلان اقتصادی دولت برای مهار بیماری رکود تورمی با علم به اینکه با کاهش قیمت نفت نقدینگی کافی ندارد و مردم از تورم لجام گسیخته خسته شده‌اند، هدف را برای کنترل تورم و حرکت به سوی رکود در پیش گرفت. در مدل‌های مشترک این حرکت، دولت باید نقدینگی را به هر شکل ممکن کنترل کند، باید به سمت آزادسازی قیمت‌ها و حذف سوبسیدها گام بردارد.

                            روزنامه حامی دولت افزود: حال با توجه به سیاست اقتصادی دولت، دماسنج اقتصاد که بازار سرمایه است دقیقاً به رفتار دولت واکنش نشان داده و حالت رکودی به خود گرفته است. البته این موضوع تنها مختص بازار سرمایه نبوده و تمامی بازارها منجمله ارز و مسکن نیز با کنترل و رکود همراه هستند. بازار سرمایه این روزها روند نزولی شدیدی به خود گرفته و تاب و توان را از سهامداران ربوده است. شرایط بازار از 16 ماه پیش روندی نزولی بوده و غالب نمادهای بازار با افت‌های سنگینی روبه‌رو شده‌اند. ارزش معاملات بازار به شدت افت کرده است و صحبت از سقف‌های قیمتی و گذشته نه‌چندان دور شاید این روزها به یک رویا شبیه باشد.

                            سهامدارانی که پس از اعلام موفقیت در مذاکرات و رفع موانع و مشکلات پیرامون پرونده هسته‌ای کشور با آغوش باز به کمک دولت آمده و سرمایه خود را برای درمان رکود به بازار پیشکش کردند با دست رد به سینه‌شان مواجه شدند. درصورتی که این سرمایه می‌توانست پس از رفع تحریم‌ها ابزاری برای کمک به شرکت‌های داخلی برای بهینه‌سازی خطوط تولید و ورود تکنولوژی‌های جدید و پویاتر شدن اقتصاد کشور شود. تمامی کارشناسان و مدیران متفق‌القول بر این مسئله اذعان دارند که بانک‌ها با محدودیت پرداخت تسهیلات روبه‌رو هستند و این سرمایه مردمی می‌توانست شرکت‌ها را از حیث بروکراسی‌های اداری با بانک‌ها نجات دهد که متأسفانه با سیاست‌های نادرست، بازار سرمایه به جای جذب چنین پتانسیلی با فرار سرمایه روبه‌رو شد.

                            اعتماد تصریح می‌کند: جو بازار درحال حاضر با روند بی‌اعتمادی و سردرگمی روبه‌رو است و این معضل مانع از رشد بازار نیز شده و از طرفی مدیریت ناکارآمد سازمان و تصمیمات خلق‌الساعه مدیران نیز بر این جو بدبینی دامن زده است. فروش‌های سنگین حقوقی و عرضه‌های رگباری نمادهای تازه وارد به بازار سرمایه و برنامه‌های مدون سازمان برای کنترل روند صعودی و هیجانی بازار و بی برنامگی و عدم حمایت در روند نزولی، مشکلات سامانه معاملاتی سهامداران را با بهت و چرایی بی‌پاسخ رو به رو کرده است.

                            تشکیل صندوقی به نام توسعه که می‌توانست ابزار خوبی در جهت حمایت بازار در شرایط بحرانی و خاص باشد، عملاً ابزاری در جهت خلاف اصول و اهداف بازار سرمایه شده است. درصورتی که قایل بر این باشیم که تصمیمات این صندوق قبل از شروع بازار نشر پیدا نمی‌کند و رانتی وجود ندارد باز هم این صندوق بازار را به سمت نوسان‌گیری برده است.

                            نظر

                            • TAJ2014
                              عضو فعال
                              • Dec 2014
                              • 1027

                              #389
                              پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                              صد عیب دولت روحانی بگفتیم پس یک بار هنرش نیز بگوییم
                              سیاست های انقباضی دولت در دوسال گذشته برای مهار تورم بیش از هر بازاری بازار
                              سرمایه را با چالش مواجه کرد واگرچه دولت تا حدودی درانجام این مهم موفق بود اما هزینه ناشی از این سیاست
                              بردوش بازار سرمایه بسیار سنگینی کرد کنار گذاشتن بخشی از این سیاست ها و
                              انتخاب سیاست های انبساطی و گشایش پرداخت تسهیلات وافزایش میزان وام ها و شکستن انحصارپرداخت
                              وام مسکن توسط دیگر بانک ها و کاهش نرخ بهره و از همه مهمتر سیستم طرح تا تصویب و اجرای آن در کوتاه ترین
                              دوره زمانی برای تسهیلات نوید یک حرکت مثبت برای بازار سرمایه و در یک کلمه برای اقتصاد کلان را می دهد
                              در بازارسرمایه اخبار مربوط به نرخ بهره به عنوان اخباری قلمداد می شود که آثار ناشی از آن در بلند مدت اثر دارد
                              لذا با رکود دوسال گذشته بورس بهترین زمان برای یک رشد صعودی برای بازار سرمایه قابل تصور است
                              از مزایای این قانون اجرای سریع و آنی آن از ابتدای هفته آینده 2 خرداد و از طرفی همزمانی با بیشتر شدن دامنه نوسان بورس
                              که مثبت ترین خبر در این حوزه است و قاعدتا باید یک واکنش مثبت به این خبر داشته باشیم همزمانی این دو یک سیگنالی مهم تلقی میشود که خبرهایی در راه است
                              نکته ای که نباید فراموش کرد این که اجرای این قانون یک مدیریت و یک نظارت قوی را طلب میکند تادچار پرونده های فساد نشود
                              چشم انتظار اخبار مثبت و همراه با یک روند مثبت در بازار سرمایه هستیم تا ضمن جبران خسارت های سهامداران عزیز
                              به سودهای دلخواه وقابل تصور
                              برسند

                              نظر

                              • rajabi
                                عضو فعال
                                • Dec 2014
                                • 936

                                #390
                                پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                                با اجازه ی خانوم میناوی

                                دولت نقدینگی کشور را به ۷۸۲ هزار میلیارد تومان رساند


                                روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت: این دولت طی ۲۰ ماه از عمرش، برخلاف تمامی شعار‌ها و اعتراضات خود به گذشتگان، موفق شده نقدینگی کشور را از ۴۸۰ هزار میلیارد تومان به ۷۸۲ هزار میلیارد تومان برساند!


                                روزنامه کیهان در یادداشتی به قلم حسین شمسیان نوشت: «به عرض ملت بزرگ ایران برسانم، اولین عامل بزرگ که موجب تورم شده، رشد بی‌حساب نقدینگی در جامعه‌ بود. در سال 84 نقدینگی، 68 هزار میلیارد تومان بود، در پایان دولت رقمی در حدود 470 هزار میلیارد تومان ... جلوگیری از رشد افسار گسیخته نقدینگی که اثرات بدی بر تورم داشته و مشکلاتی جدی به وجود می‌آورد و از سویی اقتصاد را از رونق خواهد انداخت در دستور کار دولت قرار دارد... مشکل این نقدینگی این است که سیل مخربی است که شما نمی‌دانید به چه سمتی حرکت می‌کند. به سمت ارز یا مسکن؟ این سیل به هر سمتی حرکت کند، مخرب است و قیمت‌ها را آنچنان افزایش می‌دهد که از کنترل دولت خارج می‌کند.»

                                «در سال قبل (93) نقدینگی با رشد 22/3 درصد بوده است و به 782هزار میلیارد تومان رسید.»

                                در نگاه اول اینگونه به نظر می‌رسد که گویندگان جملات فوق، دارای دو نگاه مختلف و متضادند. اولی به شدت نگران افزایش بی‌رویه نقدینگی است و آرزو دارد دستش به جایی برسد و بتواند برای کنترل آن کاری بکند و دومی بی‌توجه به حرف‌های نفر اول، همچنان به افزودن بر حجم نقدینگی مشغول است! اما تعجب‌تان هنگامی بیشتر خواهد شد که ببینید این جملات را مقامات ارشد یک دولت گفته‌اند نه مسئولان دو دولت مختلف!

                                قبل از انتخابات سال 92 و تا مدتها بعد از آن عده‌ای در گفت‌وگو‌ها و تبلیغات انتخاباتی، علی‌الدوام از رشد نقدینگی به عنوان علت‌العلل گرانی و تورم نام می‌بردند، آن را عامل رکود اقتصادی می‌دانستند و سبب نابودی صنعت و کشاورزی کشور معرفی می‌کردند. و طبعا بانیان این افزایش خیره‌کننده را هم عوامل تیره‌روزی اقتصاد کشور قلمداد می‌کردند. فارغ از اینکه آن قضاوت‌ها درست بود یا نه، انتظار این بوده و هست که گویندگان سخنان آن روز و منتقدان راهکار‌های اقتصادی دولت قبل، پس از بدست گرفتن ارکان اجرایی کشور، نه تنها آن روند - به اعتراف خودشان- مخرب را متوقف کنند، بلکه در جهت جبران مافات نیز گام‌هایی اساسی و عملی بردارند و آب رفته را نه یک شبه، که در طی دو سال به جوی برگردانند. براساس این انتظار طبیعی و منطقی که خود آنها در مردم ایجاد کردند و با همین ایجاد انتظار، موفق به کسب رای آنها شدند، بازگشت به همان سیاست‌ها و حتی ادامه آن با سرعتی بیشتر و شیبی تند‌تر، نه تنها پذیرفتنی نیست، که تعجب‌آور و مخرب نیز هست. هم مخرب زیرساخت‌های اقتصادی- همانگونه که در جملات صدر این نوشتار به آن اشاره شد- و هم مخرب باور و اعتماد عمومی به دولت.

                                با این مقدمه، اکنون بار دیگر آن سخنان را بخوانید. بخش اول، فرازهایی از سخنان رئیس‌جمهور محترم در تابستان 92 یعنی نخستین ماه‌های دولت یازدهم بود و صحبت‌ها هنوز رنگ و بوی تبلیغات انتخاباتی دارد .طبیعتا پس از دو سال، انتظار مردم عبور از هیجانات انتخاباتی و رسیدن به بستری مناسب و معقول در عرصه اقتصاد و عمل به وعده‌های فراوان اقتصادی آن روزها انتظار زیادی نیست. اما بخش دوم که در اصل کارنامه دولت در بخش اقتصاد است نه از زبان یک کارشناس منتقد دولت بلکه از زبان رئیس بانک مرکزی دولت یازدهم بیان شده است. سخنانی که نشان می‌دهد دولت یازدهم طی بیست ماه از عمرش، برخلاف تمامی شعار‌ها و اعتراضات خود به گذشتگان، موفق شده نقدینگی کشور را از 480 هزار میلیارد تومان به 782هزار میلیارد تومان برساند! و اگر افزایش دوماه آغازین سال 94 را هم در نظر بگیریم، خواهیم دید که دو برابر شدن نقدینگی در نیمه نخست فعالیتش، چندان دور از ذهن هم نخواهد بود!

                                اما چرا چنین است؟ چرا در حالی که دولت آن همه از بالا بودن نقدینگی شکوه و گلایه می‌کرد، خود با سرعت عجیب و غیرقابل توصیف پای در این راه نهاده و می‌رود که طی دوسال نقدینگی کشور را دو برابر کند!؟ به ادعای وزیر اقتصاد، اتفاق دوران دولت‌های نهم و دهم، در افزایش پایه پولی نقدینگی، از زمان هخامنشیان تا کنون بی‌سابقه بوده است! و طی هشت سال نقدینگی کل کشور 5 برابر شد. اکنون باید پرسید، این دولت طی دوسال نقدینگی را به حدود دو برابر نرسانده است؟

                                ممکن است اینگونه پاسخ داده شودکه دولت برای رفع نیاز بنگاه‌های اقتصادی و بازار سرمایه، ناگزیر از افزایش نقدینگی است. این حرفی پسندیده و منطقی است فعلا هم به این کاری نداریم که دولت در شرایط رکود مطلق و کاهش جدی درآمدهایش، از چه محلی و به چه طریقی نقدینگی را افزایش می‌دهد. با فرض این که این کار به بهترین شکل و با بهترین هدف یعنی توان‌افزایی صنایع و مشاغل تولیدی و بازار سرمایه صورت می‌پذیرد، این پرسش مطرح می‌شود که اولا مگر گذشتگان با همین نیت چنین نمی‌کردند؟ پس چرا در معرض حمله شما قرار داشتند و ثانیا چرا پس از گذشت حدود دو سال و افزوده شدن این حجم شگفت‌انگیز نقدینگی، آثار مثبت این روند دیده نمی‌شود و حدود نیمی از صنایع کشور با یک سوم ظرفیت کار می‌کند و سقوط شاخص‌ها در بورس به شکل سرسام‌آوری ادامه دارد؟ اگر این روش مناسب و درست بود،چرا با افزایش نقدینگی از 480 به 782 هزار میلیارد تومان، به جای ایجاد نشاط و طراوت در اقتصاد، شاخص بورس از 96 هزار به 61 هزار سقوط کرده است و ظاهرا قصد توقف هم ندارد!؟

                                پاسخ این پرسش و پرسش‌های مشابه، برای مردم عادی کوچه و خیابان چندان پنهان نیست و هرکس می‌تواند ضعف سیستماتیک و فقدان برنامه‌ریزی را در دولت ملاحظه کند.بخصوص که این روزها در واکنش به همین ضعف مفرط،و برای پاک کردن صورت مسئله و فرو کاستن از اهمیت و خطیر بودن موضوع، صحبت از تغییرات اعضای کابینه بر سر زبان‌ها افتاده است. اما بهتر است پاسخ این پرسش‌ها را از زبان برخی مقامات دولت اصلاحات و چهره‌های نزدیک به دولت یازدهم بشنویم. به این دو نمونه توجه بفرمایید:

                                مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت اصلاحات در واکنش به زمزمه تغییرات در دولت یازدهم می‌گوید:«تعمیم تمام مشکلات به غیرهمسویی مدیران با سیاست‌های دولت، تنها یک راهکار عوام‌فریبانه برای گریز از غول مشکلات است.مسئله اصلی را باید در برنامه‌ریزی‌های کلان و سیاست‌گذاری‌های عمده دید. اتفاقا اگر ترکیب مدیران دولت و اعضای کابینه هم اشکالی دارد، ریشه‌اش در همین ضعف برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری است... مشکل، ]فقدان [برنامه‌ای است که مشخص می‌کند ما قرار است کجا برویم؟ چرا می‌خواهیم به جای خاص برویم و قرار است چگونه به این مقصد برسیم؟ وقتی جوابی برای این سوالات نباشد، تعویض افراد گره‌گشا نخواهد بود...اعتقاد عمیق من این است که دولت یازدهم در چنین وضعیتی قرار گرفته است».

                                این سخنان به قدر کافی گویا است و ما را از هر توضیحی بی‌نیاز می‌کند. نباید فراموش کنیم که وی نخستین کسی نیست که بر این ضعف مهم دولت تاکید دارد و آن را علت‌العلل همه مصائب امروز دولت می‌داند. پیش از او نیز چهره‌های مختلف دانشگاهی و سیاسی متمایل به دولت در این‌باره داد سخن سر داده و طبیعتا نمی‌توان آنها را به چوب مخالفت با دولت و عناوینی از این دست نواخت.

                                اما واقعا هیچ راهکاری وجود ندارد؟یعنی دولت مجبور و ناچار است که همین وضع را ادامه دهد؟ مدام نقدینگی را افزایش دهد، واردات را بیشتر و بیشتر کند، صنایع و کشاورزی را لاغر‌تر و نحیف‌تر کند و به جای همه اینها منتظر باشد تا از اتاق مذاکرات خبری مسرت‌بخش به بیرون درز کند و مسائل اقتصادی یک شبه حل شود؟!

                                واقعیت این است که اگر کسی بخواهد، راه پنهان نیست. رهبر عزیز انقلاب بارها و بارها بر استفاده از توان داخلی برای برون رفت از مشکلات تاکید کردند. ایشان از ابتدای فعالیت دولت یازدهم تا اسفند سال قبل 21بار بر «توجه به ظرفیت‌های درونی کشور و استعدادهای ملت ایران» تاکید کرده‌اند.

                                یعنی بیش از یک بار در هر ماه! اینکه آیا آنچه در عمل رخ داده هم مبتنی بر همین توصیه و تاکید حکیمانه است یا خیر، بی‌نیاز از توصیف و تشریح است و مردم در شئون مختلف اقتصادی می‌توانند درباره آن به سادگی قضاوت کنند. براساس فرمایش رهبر عزیز انقلاب دو دیدگاه در مسیر حل مشکلات کشور وجود دارد: «بعضی می‌خواهند مشکلات را با کمک دیگران، با تکیه‌ به دیگران، با رشوه دادن به دیگران، با تذلّل در مقابل دیگران حل کنند؛ بعضی‌ها هم نه، می‌خواهند مشکلات را با نیروی خودشان، با توان داخلی خودشان حل کنند - اعتقادمان این است که باید به تقویت ساخت درونی نظام اهمیت بدهیم؛ این اساس کار است. از درون، خودمان را باید تقویت کنیم. تقویت درونی با اندیشه‌ کامل، با نگاه عاقلانه و خردمندانه چیزی است ممکن.»

                                می‌بینیم که راه پنهان نیست، معمای لاینحلی وجود ندارد و تنها وتنها همتی عالی لازم است. ماندن در گذشته و به رخ کشیدن آمار و ارقام پیشین، ممکن است چند روزی هیجان ایجاد کند، اما با انتشار آمار جدید و آشکار شدن اینکه برخلاف همه شعار‌ها راه‌های غلط با سرعت و شتاب بیشتری پیموده می‌شود، همه حرف‌های پیشین را بی‌اثر و بی‌ارزش می‌کند.

                                30/02/1394
                                آخرین ویرایش توسط rajabi؛ 2015/05/20, 11:49.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X