عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Rudel
    عضو فعال
    • Apr 2014
    • 2164

پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

اول جواب جناب تاج عزیز. عزیزم شما فیلم رو یک بار دیگر ملاحظه بفرمایید. اولا آیت الله جوادی آملی بودند و در حضور دهها خبرنگار که از حجم فلاش دوربینها میشه فهمید چون دوربین خبرنگارا رو نشون نمیده و حضاری هم که در اتاق نشسته بودن تعدادشون کمه و قابل انکار و تکذیب اصل داستان نیست. ربطی به رسانه های غرب و شرق نداره فیلمش موجوده ی کبار دیگه ملاحظه بفرمایید. صحت فیلم هم یادم میاد بارها بررسی کردن و دفتر آیت الله جوادی آملی هم هیچ گاه فیلم رو تکذیب نکرد.
    دقیقا جواب آیت الله آملی خیلی مودبانه بود گفت حضرت محمد فرمود به حیوانات هم نباید دروغ بگید یا اونها رو بفریبید حتی مثال مشت خرما جلوی بچه رو گفت که وقتی دستتون خالی است الکی نگید به بچه که تو دستتون خرماست. این حرف ایشان دقیقا به آقای احمدی نژاد بود که وعده دروغ به مردم معصیت داره.
    بدهی دولت خاتمی به بانک مرکزی در پایان سال 83 مبلغ 65994 میلیارد ریال یعنی 6600 میلیارد تومن بوده. خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی 18000 میلیارد تومان ( منبع خبرگزاری ایسنا به نقل از بانک مرکزی)

به گزارش مشرق، بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، بدهی دولت محمود احمدی نژاد به بانک‌ها و موسسات اعتباری در پایان آذرماه سال 1391 به 50 هزار و 943 میلیارد تومان رسید که نسبت به سال‌های قبل رشد عجیبی نشان می‌دهد.

بدهی بانک‌های تجاری به بانک مرکزی ۴۱۴.۹ درصد رشد یافته است که باعث شد حجم بدهی بانک‌های تجاری از هزار و ۷۳۱ میلیارد تومان به ۸ هزار و ۹۱۳ میلیارد تومان افزایش یابد.

در ابتدای دولت احمدی‌نژاد در مرداد سال 1384، بدهی دولت به بانک‌ها و موسسات اعتباری فقط 3 هزار و 174 میلیارد تومان بود که این رقم طی هفت سال با ا
    فزایش 16 برابری به حدود 51 هزار میلیارد تومان در پایان آذرماه گذشته رسید.

اینها آمار رسمی خود بانک مرکزی است کسی مستنداتی داره در رد این ها بیاد بگه. دولت احمدی نژآد بدهی دولت به بانکها رو از 84 تا 91 به میزان 16 برابر رشد داد اینها رو سایت های اصول گرای طرفدار خودش هم نوشتن. توطئه استکبار و غرب و فتنه گران نیست.

دولت فخیمه احمدی نژاد دقیقا از 1387 به این طرف هیچ گزارشی در مورد فروش نفت به مردم و مملکت ارائه نداد چرا؟؟؟ دولت پاک دستان چرا چیزی که حق مردمه و مال مردمه رو گزارش نداده؟ چه ریگی به کفشش بوده؟؟

تنها آمار مستندی که فروش رسمی نفت ما رو ثبت کرده اوپک هست حالا فروش نفت یواشکی در نظام مقدس جمهوری اسلامی همیشه بوده و هنوز هم هست اون تازه جزو آمار نیست

براساس اعلام اوپک، طی هشت سال ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، کشور از طریق صادرات نفت بیش از 578‌میلیارد‌دلار درآمد داشته است. طبق آمار بانک مرکزی نسبت درآمد غیرنفتی به نفتی احمدی نژاد 19.73 درصد بوده یعنی 20 درصد این مبلغ بالا رو هم صادرات غیر نفتی داشتیم پس مجموعه میرسیم به همون 700 میلیارد دلاری که خانم مینوی کلا میزنن زیرش. ما دزد و رانت خور شما سالم بیا جواب بده /:.yead.:/

نکته بسیار مهم این فقط و فقط درآمد صادراتی است درآمد دولت در فروش نفت در داخل به مردم فروش آب و برق و گاز و درآمد سنگین مالیاتی به کنار

دزدی هاشمی و لاریجانی و احیانا خاتمی و حتی دولت روحانی رو هم یک به یک میریم جلو در دزدی نظام مقدس شکی نداریم

نظر

• Rudel
      عضو فعال
      • Apr 2014
      • 2164

جناب تاج در مورد صادرات نفت رقم شما صحیح نیست زمان احمدی نژآد ما بین 2.3 تا 2.5 میلیون بشکه نفت صادر می کردیم که در اوجش البته قیمت نفت 110 دلار و بالاتر بود ولی در این دولت حسنک خان 1.3 میلیون به ضرب قاچاق و فروش غیر قانونی و فلان و بهمان 44 دلار در هر بکشه یعنی در آمد یک چهارم هم نیست خیلی مشخصه. دلار در بیشتر زمان دولت احمدی نژاد زیر 1000 تومن بود و درصد زیادی از این درآمد نفتی با ارزش بالاتر در مملکت خرج می شد ولی از نظر ریالی هم 3 برابر و از نظر دلاری هم 4 برابر یعنی حداقل 12 برابر درآمد احمدی نژاد بالاتر از این حسنک وزیر هست.
      در ضمن الان هیچکس به ما جز آفتابه چینی چیزی نمیده زمان احمدی نژاد ما هنوز از آلمان کمپرسور پالایشگاه وارد می کردیم زمان خاتمی که می ترکوندیم از هر جا دوست داشتیم جنس میخریدیم از تحریم های کاغذ پاره مموتی به این ورکمپرسور چینی خریدیم این دردو به کی بگیم؟؟؟ این یه قلمشه.

نظر

• TAJ2014
        عضو فعال
        • Dec 2014
        • 1027

جناب رودل عزیز درمورد مکارم و املی دقیقا درسته من اسم رو اشتباهی نوشتم اما باز در اون فیلم احمدی نژاد نگفت من هاله نورم
        در مورد نفت هم من در امد نفتی رو کمتر از 500 میلیارد گفتم چون دقیق هست زیرا دوسال اخر احمدی نژاد نفت فروخت اما پولی نگرفت والان حسن میگیره و این رقم هم زیاد هست پس قاعدتا نباید جز در امد نفتی احمدی نژاد به حساب اورد اما 500 میلیارد در امد نفت که یک رقم واقعی است اما 800 میلیارد درامد نفت احمدی نژاد از کجا امد؟؟؟یعنی اگر به فرمایش شما 578 میلیارد دلار نفت فروخته دوسال اخر که پولهاش بلوکه شده و در جیب حسن هست در ضمن تمام حساب دلاری انجام میدیم با ریال کاری نداریم مخالفین چرا میگن 800 میلیارد یا 700 میلیارد درامد نفتی احمدی نژاد در خزانه نیست یعنی بحث در مورد درامدهای نفتی هست نه تمام درامدهای کلی که شامل برق.... بشه
        مگر امار خودتون نمیگه اوپک درامد 8 ساله احمدی نژاد گفته 575 میلیارد دلار ؟ این درامد کمتر از 500 میلیارده که ریز حسابش گفتم چرا 300 میلیارد به مبلغ به راحتی اضافه میشه؟ حرفم اینجاست که میگم دولت مگر فقط درامد داشته مگر این 8 ساله هیچ هزینه ای نداشته؟
        در مورد تحریم هم باید گفت اگر تحریم های دوره محمود سر هر دولتی پیاده میشد نظامش می پاشید اگر چه باعث وبانی بیشتر این تحریم ها همون اصلاح طلب ها بودن که پنهانی با ارتباط با غرب خواستند که این تحریم ها شدت بگیره نمونه اش مهدی هاشمی
        دویال تمام نفت ایران زیر 60 دلار فروخته نفت 29 دلاری هم فروختیم پس اصل خبر درامد 800 میلیاردی فقط جهت تخریب بیشتر محمود هست

نظر

• TAJ2014
          عضو فعال
          • Dec 2014
          • 1027

جناب رودل عزیز دوست خوبم
          در مورد بدهی دولت به بانک هم عرضم این هست شما خودتون مستند ارایه کردید 51000 میلیارد تومن چرا قبلش فرمودین 200 هزار میلیارد تومن؟؟؟
          اما من گفتم بدهی دولت به بانک یحران نیافریده چون جیب دولت وبانک یکی هست یعنی این بدهی رو رد نکردم اما حسن بیش از 200 هزار میلیارد از جیب مبارک سهامداران برداشته و بحران افریده

نظر

• Rudel
            عضو فعال
            • Apr 2014
            • 2164

در اصل توسط TAJ2014 پست شده است View Post
            جناب رودل عزیز دوست خوبم
            در مورد بدهی دولت به بانک هم عرضم این هست شما خودتون مستند ارایه کردید 51000 میلیارد تومن چرا قبلش فرمودین 200 هزار میلیارد تومن؟؟؟
            اما من گفتم بدهی دولت به بانک یحران نیافریده چون جیب دولت وبانک یکی هست یعنی این بدهی رو رد نکردم اما حسن بیش از 200 هزار میلیارد از جیب مبارک سهامداران برداشته و بحران افریده
            نه دقت بفرمایید این 51 هزار میلیارد اولا تا پایان 91 هست تا آخر دولت احمدی نژاد به 62 هزار میلیارد میرسه و این بدهی دولت هست به بانکها و موسسات اعتباری. اون 200 هزار میلیارد تومن مال بدهی بانک مرکزی است. نه چرا جیب دولت و بانک یکی است؟!! اصلا بحث این حسنک رو بزار کنار من الان با خود دولت احمدی نژاد کار دارم و نسبت به قبلش. یعنی تغییراتی که مستقیما به دولت خودش مربوطه. کل بورس ایران 300 هزار میلیارد تومنه حسنک وزیر چطوری 200 هزار میلیارد از جیب سهامداران برداشته؟

شما اولا قبول بفرمایید بدهی فقط به بانکها و موسسات مالی رو 16 برابر کرده یا خیر؟؟

پست قبلی منو با دقت بخونید درآمد صادرات احمدی نژاد 700 میلیارد دلار حساب شده سر انگشتی. 100 میلیارد دلار هم ذخیره ارزی داشته از زمان خاتمی که وقتی رفت مجلس احمدی نژاد گفت الان صفره!!! یعنی همون 800 میلیارد دلار درست در میاد
            آخرین ویرایش توسط Rudel؛ 2015/06/14, 08:11.

نظر

• TAJ2014
              عضو فعال
              • Dec 2014
              • 1027

ارزش بازار سهام ایران در پایان دولت محمود 500 هزار میلیارد تومن بود حالا 275 هزار میلیارد تومن واین واقعیت هست
              در مورد بدهی هم عرض کردم من چیزی رو رد نکردم گفتم بحران نیافریده اما با سیاست های غلط اقتصادی پدر بازار سرمایه در اورده
              بیش از 200 هزار میلیارد ارزش سهام ازبین رفته و بحران افریده

نظر

• Rudel
                عضو فعال
                • Apr 2014
                • 2164

مشکل همینجاست دوستانی که اینجا بحث می کنند با مملکت کار ندارند که نابود شد چون در دولت احمدی نژاد در بورس سود تپل می کردند در حالی که رشد اقتصادی منفی بود آن دولت خوبه و این دولت بد. بنده خودم هم سهامدارم و در این مدت ضرر هنگفت هم داشتم شده یه یک روز در عرض نیم ساعت 17-18 میلیون تومن در همین بازار از دست دادم ولی بحث واقع بینی چیز دیگری است. من در حوزه نظامی و بعدش هم صنعت نفت مشغول بوده و هستم از زمان خاتمی تا الان. اصلا قابل قیاس نیست کاری که احمدی نژاد با این مملکت کرد خصوصا با صنعت این رو چند سال دیگه که این غبار سیاست زدگی کنار رفت متوجه می شید.
                دیگه این رو نمی تونید منکر بشید که خاتمی دو فاز عسلویه رو تو 32 ماه تحویل میداد احمدی نژاد فازهای 17 و 18 و 15 و 16 و فاز 12 رو صد ماه طول داد و آخرش هم هیچ کدوم رو نتونست راه اندازی کنه

نظر

• negarminavi
                  عضو فعال
                  • May 2013
                  • 35711

در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                  نه دقت بفرمایید این 51 هزار میلیارد اولا تا پایان 91 هست تا آخر دولت احمدی نژاد به 62 هزار میلیارد میرسه و این بدهی دولت هست به بانکها و موسسات اعتباری. اون 200 هزار میلیارد تومن مال بدهی بانک مرکزی است. نه چرا جیب دولت و بانک یکی است؟!! اصلا بحث این حسنک رو بزار کنار من الان با خود دولت احمدی نژاد کار دارم و نسبت به قبلش. یعنی تغییراتی که مستقیما به دولت خودش مربوطه. کل بورس ایران 300 هزار میلیارد تومنه حسنک وزیر چطوری 200 هزار میلیارد از جیب سهامداران برداشته؟

شما اولا قبول بفرمایید بدهی فقط به بانکها و موسسات مالی رو 16 برابر کرده یا خیر؟؟

پست قبلی منو با دقت بخونید درآمد صادرات احمدی نژاد 700 میلیارد دلار حساب شده سر انگشتی. 100 میلیارد دلار هم ذخیره ارزی داشته از زمان خاتمی که وقتی رفت مجلس احمدی نژاد گفت الان صفره!!! یعنی همون 800 میلیارد دلار درست در میاد
                  جناب Rudel کاش در ارایه آمار و ارقام هم مثل رانت خواری و فیسبوک بازی دقیق عمل میکردی !

هرچند که اگر دنبال آمار و اعداد و ارقام واقعی بودی که نمی رفتی سراغ رانت و ارتباطات !!!

گفتم درآمد نفت را خودت برو حساب کن نه اینکه از همون رسانه هایی که گفتن 700 میلیارد بری دوباره بنویسی 700 میلیارد ! تازه اونها میگن 700 میلیارد درآمد نفتی !!! شما فقط نفت رو زحمت بکش حساب کن !!!

سالهاست آمار فروش نفت ایران ماه به ماه منتشر میشه و درضمن دخل و خرج دولت هم هر ساله در سایت بانک مرکزی منتشر میشه و موجود هست !

میتونی بری اونجا ازش استفاده کنی، البته اگر از اون آمارها سر در بیاری !!

حساب ذخیره ارزی دولت خاتمی 10 میلیارد دلار موجودی داشت نه 100 میلیارد دلار !!! که جمع زدی با اون 700 تای کذایی که بشه 800 تا !!!

و صندوق ذخیره ای که احمدی نژاد به دولت روحانی تحویل داد 50 میلیارد دلار موجودی داشت !!! 5 برابر !

کل درآمد نفتی دولت اصلاحات 206 میلیارد دلار بوده ! اونوقت 100 میلیاردشو ذخیره کرد !!!

خاتمی فقط 4.85 درصد از درآمد نفتی رو تونست ذخیره کنه اما احمدی نزاد بیشتر از 10 درصد درآمد نفتی رو در صندوق توسعه ذخیره کرد !!

در مورد بدهی بانکها و تسهیلاتی که در زمان احمدی نژاد پرداخت شده هم قبلا در همین تاپیک نوشتم، وضعیت در زمان دولتهای قبل به مراتب بدتر بوده !

بررسی های دقیق با درنظر گرفتن ارزش زمانی پول نشون میده که درآمد نفتی دولت احمدی نژاد چندان تفاوتی با دولتهای قبلش نداشته اما حجم کارهایی که انجام شده در کشور به مراتب بیشتر از دولت های قبل بوده

نظر

• Rudel
                    عضو فعال
                    • Apr 2014
                    • 2164

حالا فکر کردی به ما تهمت رانت خور بودن بزنی مرعوب میشیم مثل اربابت بگم بگم نکن laughingsmiley

نظر

• negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35711

در اصل توسط Rudel پست شده است View Post
                      حالا فکر کردی به ما تهمت رانت خور بودن بزنی مرعوب میشیم مثل اربابت بگم بگم نکن laughingsmiley
                      بنده هیچ تهمتی نزدم، خودت در همین سایت نوشتی که از رانت پسر علی آبادی استفاده کردی و ....

اینکه تهمت نیست، اعتراف خودت هست !

شما 10 میلیارد ذخیره ارزی خاتمی رو 100 میلیارد اعلام میکنی !!!! دروغ 10 برابری !!!

ارباب من احمدی نژاد نیست، ارباب ما آن کسی است که احمدی نژاد در موردش گفت : اربابمان بیاید حالتان را خواهیم گرفت !

نظر

• مجتبی مصلحMTM
                        عضو فعال
                        • Mar 2014
                        • 1656

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                        بنده هیچ تهمتی نزدم، خودت در همین سایت نوشتی که از رانت پسر علی آبادی استفاده کردی و ....

اینکه تهمت نیست، اعتراف خودت هست !

شما 10 میلیارد ذخیره ارزی خاتمی رو 100 میلیارد اعلام میکنی !!!! دروغ 10 برابری !!!

ارباب من احمدی نژاد نیست، ارباب ما آن کسی است که احمدی نژاد در موردش گفت : اربابمان بیاید حالتان را خواهیم گرفت !

احسنت
                        بهتراست روی پای خودبمیری تاروی زانوهایت زندگی کنی

نظر

• TAJ2014
                          عضو فعال
                          • Dec 2014
                          • 1027

دوستان زیبایی بحث و نقد نظرات یکدیگر به عنوان حامی یا مخالف در این
                          هست که احترامات نگه داریم و بر همدیگر تند نشویم ومستندات ارایه کنیم
                          بازار به اندازه کافی رو اعصاب همه رفته پس اعصاب و روان یکدیگر رو تخریب نکنیم

نظر

• Rudel
                            عضو فعال
                            • Apr 2014
                            • 2164

حالا 90 میلیارد هم به شما تخفیف دادیم 578 میلیارد دلار فروش نفت که آمار اوپگ هست بعلاوه صد میلیارد دلار صادرات غیرنفتی + 10 میلیارد دلار ذخیره ادعایی خاتم + فروش ده ها میلیون سکه بانک مرکزی
                            آقای مهندس موسوی در مناظرات انتخابات خیلی قشنگ گفت اینها دروغ می گویند و نقش مار می کشند حالا هنر دوستانشون هست از دهها مورد آماری که مستند هست چون فاقد قدرت استدلال هستند عبور می کنند و دنبال نقظه پاشیل بگم بگم می گردن ولی خوب مدتهاست دیگه کهنه شده طرحی نو درنداز
                            این آمار بدهی دولت خاتمی و دولت احمدی نژاد بر مبنای گزارش بانک مرکزی است لینک بیارید اگه اعدادی که من نوشتم غلط است.

آخرین ویرایش توسط Rudel؛ 2015/06/14, 13:57.

نظر

• Rudel
                              عضو فعال
                              • Apr 2014
                              • 2164

قسمتی از مصاحبه طهماسب مظاهری از مدیران احمدی نژآد در مورد دروغگویی رییس محترم جمهور سابق

گويا شما چند باري شفاف به آقاي احمدي‌نژاد انتقاد كرده بوديد، درست است؟
                              بله.

عكس‌العمل ايشان چه بود؟
                              خوب يادم هست يك بار يك مصاحبه مستقيم از صدا و سيما داشت، همان جا يك آماري داد كه درست نبود. برنامه زنده بود. فردا رفتم و پرسيدم مرجع آماري كه ديشب ارايه داديدكجاست؟ اين آمار را يا من بايد به شما داده باشم يا وزارت امور اقتصادي و دارايي يا سازمان برنامه. من از دو مرجع ديگر پرسيدم گفتند چنين آماري نداده‌اند. من هم كه اين آمار را نداده‌ام. موضوع چيست؟

آمارها درباره سيستم بانكي بود؟
                              بله.

اشتباه بود؟
                              دروغ بود.

چه زماني بود؟
                              فكر كنم آذر ٨٦ بود. همان موقع به ايشان گفتم كه ممكن است ما آماري را داده باشيم كه اشتباه باشد و شما اطمينان مي‌كنيد و مي‌رويد مي‌گوييد. به دليل اعتمادتان حرفي نيست بايد مسوول مربوطه جوابگوي اين اشتباه باشد. يك موقع مسوولي گزارش را مي‌دهد و شما با علم به اشتباه بودنش آن را مطرح مي‌كنيد كه هر چند كار درستي نيست اما مشخص است علت چيست. اما يك زماني شما از هيچ كسي آمار نگرفتيد و خودتان اين كار را مي‌كنيد كه اصلا كار درستي نيست. اين هم مصداق همين مورد سوم است.

پاسخ‌شان چه بود؟
                              گفت به نظرم رسيد كه گفتن اين آمار مفيد است. گفتم ناچارم آمار صحيح را اعلام و بحث ديشب را اصلاح كنم.

از شما نخواستند در اين حوزه سكوت كنيد؟
                              خوشش نيامد، اما اين را نخواست چون مي‌دانست كه اين كار را مي‌كنم. يك بار ديگر يك چيزي در سفر استاني قم صحبتي كاملا خلاف را مطرح كرد، آن زمان اوايل سال ٨٧ بود. در جلسه دولت كه در روز بعد در قم تشكيل مي‌شد همه به اتفاق به من گفتند شما نرو. اگر مي‌رفتم واكنشي جدي نشان مي‌دادم. قرار شد آقاي بهمني برود و قرار شد موضوع را مطرح كند. آن زمان ايشان دبيركل بانك مركزي بود. ايشان رفت و با همان بيان نرم و لطيف گفته بود آقاي احمدي‌نژاد مثل پدر خانواده هستيد اگر بچه خطايي كند، پدر خانواده توي كوچه داد نمي‌زند بلكه بچه را در داخل خانه نصيحت مي‌كند و شايد يكي، دو سيلي هم بزند شما چرا اين حرف را زديد و...؟ من هم ناراحت شدم. به آقاي بهمني گفتم يعني شما اصل حرف را كه اشتباه از ما بوده پذيرفتي و اين حرف را زده‌اي. كار اين طور پيش مي‌رفت ديگر. يادم مي‌آيد اواخر كارم بود كه به آقاي احمدي‌نژاد گفتم شرايط شما جوري شده كه هر ماهي، دو ماهي يك بار پيش مي‌آيد كه در جمع دوستان و گعده‌هايي كه مي‌نشينيم از شما دفاع مي‌كنم.

گفت از من دفاع مي‌كني؟ گفتم بله. تحليل دوستان اين است كه شما اين كارها را با علم و اطلاع انجام مي‌دهي اما من دفاع مي‌كنم و مي‌گويم تا حدي كه مي‌دانم ايشان آدم درستي است و اين تصميمات بيشتر ندونم كاري است.

پاسخ چه بود؟
                              هيچي.

الان در اين مورد چه فكر مي‌كنيد. واقعا از سر ندانم‌كاري بود؟
                              نمي‌دانم.

منظورتان از پاسخ «هيچي» آقاي احمدي‌نژاد چيست؟
                              ايشان با چهره جواب دادند.

يعني ژستي مي‌گرفتند كه معلوم شود تمايلي به ادامه بحث ندارند؟
                              بله.

بحث قم در چه موردي بود؟
                              بگذاريد نگويم.

نگاهي به آمار معوقات بانكي نشان مي‌دهد اين حجم معوقات در اثر يك نابساماني شكل گرفته است، دليل اعطاي بي‌حساب و كتاب اين وام‌ها نيز توصيه از سوي رييس‌جمهور و نزديكانش بود يا اينكه بانك‌ها خودشان به دليل نبود نظارت كافي دست به اين كار زدند.
                              هر دوي اين موارد بود.

برسيم به همان تصميمات سختي كه گفتيد دولت يازدهم بايد اتخاذ كند. به هر حال شرايط امروز محصول عملكرد دولت‌هاي پيشين است، فكر مي‌كنيد مهم‌ترين سياست مخربي كه در دولت پيشين اتخاذ شد كدام سياست بود؟
                              من در حوزه سياسي كه بنا ندارم صحبت كنم. در اين حوزه صاحبنظر نيستم اما درباره سياست‌هاي اقتصادي بايد بگويم چند كار بزرگ و اساسي در اين دولت بي‌اثر شد و زحمات با اتخاذ رويكردهاي اشتباه بر باد رفت. يكي از اين كارهاي بزرگ «ارز تك‌نرخي» بود؛ دستاوردي كه با آن همه زحمت حاصل شد. طبيعتا به دليل شرايط دشوار جنگ، ارز در ايران چند نرخي شد. اين هم عادي بود. هر كشور درگير جنگ با ارز چند نرخي روبه‌رو است. ژاپن در جنگ جهاني دوم نظام چند نرخي‌اي داشت با ٧٠ نرخ ارز مختلف. البته آنها در پارتيشن كردن كارها استاد هستند.

نرخ رسمي هر سه دلار يك ين بود و نرخ آزاد هر ١٠٠ ين يك دلار. در اين رنج ٧٠ نرخ مختلف داشتند تا توانستند مملكت را اداره كنند. اين تصميم تورمي هم به جامعه تحميل كرد اما بالاخره ٣٠٠ ين شد ٢٠٠ و ١٠٠ و الان نرخ برابري ين با دلار همين ١٠٠ ين با حاشيه اندكي است. ايران هم در زمان جنگ ٤٠ نرخ مختلف ارز داشت. از هفت تومان بود تا ١٣٠ تومان. ارز پزشكي و خدماتي، صادراتي و... در دولت آقاي هاشمي تك نرخي شدن ارز مدنظر قرار گرفت كه به دليل برخي اشتباهات سال ٧٤ عمليات متوقف شد و زمان آقاي خاتمي بالاخره ارز تك نرخي شد. در آن دوره حساب ذخيره تعهدات ارزي راه‌انداختيم و در آن مقطع تا ٣٦٠٠ ميليارد تومان هم برايش هزينه كرديم تا نظام تك نرخي بتواند حاكم شود اما دولت آقاي احمدي‌نژاد به بدترين شكل ارز را چند نرخي كرد.

هنوز عواقب آن تصميمات قابل مشاهده است. درست است كه ارز چندنرخي كلا فساد مي‌آورد و امضاي طلايي و... اما به هر روي نهاد ناظري بود كه در تخصيص دقت كند. مي‌دانستيم گندم و روغن و... با ارز ارزان‌تر مي‌آيد و با قيمت پايين‌تر به مصرف‌كننده مي‌رسد اما در دوره آقاي احمدي‌نژاد نظام چندنرخي بدون كنترل ايجاد شد من حتي شنيدم كشتي را با كالا مي‌آوردند همان جا سندها را تغيير مي‌دادند و دوباره برمي‌گرداندند. بالاخره اينكه معلوم نبود نهاد ناظر اين ارز چندنرخي كجاست، نتيجه اين بود كه كالا با ارز ارزان وارد مي‌شد اما قيمت نهايي با ارز آزاد به دست مصرف‌كننده مي‌رسيد و اين حاشيه سود متعلق به وارد‌كننده بود. اين نظام چندنرخي به ارث رسيده بدترين صدمات را در حوزه ارزي وارد كرد. فكر مي‌كنم بخشي از خشكسالي پولي ايجاد شده در بانك‌ها نيز به همين مساله بر مي‌گردد.

پس يكي از آن تصميمات سخت همين تك‌نرخي كردن دوباره ارز است؟
                              بله. همين است. يا حتي حذف سه صفر يا چهار صفر. اين جزو كارهايي است كه دولت مي‌تواند انجام دهد تا اسكناس و سكه معني‌دار شود. زمان آقاي عادلي كه من در بانك مركزي بودم يادم هست سكه يك ريالي كه واحد پول ايران است ١٠٨ ريال نيكل داشت. آن زمان برخي اين سكه را آب مي‌كردند تا قاشق و چنگال درست كنند. بايد اين مشكل حل شود.

حالا اين واحد پول ايران و از كيف‌تان درآورديد كه ديگر ضرب نمي‌شود. متعلق به چه سالي است؟
                              ۱۳۵۷.

گويا شما توصيه‌هايي در اين مورد به دوستان دولتي‌تان داشته‌ايد، فكر مي‌كنيد چرا فعلا دولت اين برنامه را اجرايي نمي‌كند؟
                              مي‌ترسند تورم ايجاد شود. اما بالاخره بايد اولويت‌بندي كرد. به عنوان مثال سيستم بانكي مشكلات بسياري دارد. مشكلاتي كه در دولت قبل ايجاد شد. الان بايد سيستم بانكي دوباره احيا شود هم در سطح مديريت بانك‌ها و هم تاييد صلاحيت مديراني كه قرار است بيايند. متاسفانه همان سيستمي كه رييس‌جمهور هر كسي را منصوب مي‌كرد در دولت فعلي هم ادامه يافته است. بايد كار را به افراد كاربلد سپرد. در مورد منابع بانكي هم دولت بايد تصميم سخت بگيرد و مساله را حل كنند. من در يكي از نامه‌هاي خود گفتم من همان كسي هستم كه عمليات سه‌قفله را انجام دادم. با همان مبنا الان فكر مي‌كنم بايد منابع را آزاد كنيد زيرا خشكسالي پولي در كشور ايجاد شده است، هرچند تورم كنترل شده اما رونق هم لازم است. يك مساله مهم ديگر بدهي دولت و مردم به بانك‌هاست. هر چند بخش مهمي از بدهي‌هاي دولت به بانك مركزي مربوط به دوره آقاي احمدي‌نژاد است اما بالاخره دولت بايد جوابگو باشد. دو سال است گفته بدهي‌هايم را مي‌دهم اما نداده. اين چيزي است كه مجلس هم در موردش مي‌خواهد مصوبه‌اي بگذراند، اينكه بدهي‌ها كاغذي بازپرداخت شود. در حقيقت نوعي انتشار اوراق مشاركت است، هرچند اين روش از هيچي بهتر است اما اين به معني بازپرداخت بدهي دولت به شركت‌ها و بنگاه‌ها نيست. اميدوارم دولت جرات كند بدهي‌هاي خود را بدهد.

نظر

• Rudel
                                عضو فعال
                                • Apr 2014
                                • 2164

هنوز مدت زمان زیادی از پایان دولت احمدی‌نژاد نگذشته است و بسیاری از مردم صحبت‌ و ادبیات رئیس‌جمهور پیشین ایران را به یاد دارند؛ ادبیاتی که بسیاری از مردم آن را برخلاف شان یک رئیس‌جمهور می‌دانستند و حتی برخی از آن احساس شرم می‌کردند.

برای یادآوری ادبیات احمدی‌نژاد به برخی از سخنرانی‌های او که از ادبیات مخصوص خود استفاده کرده است، اشاره می‌کنیم:

بهمن 1385 / مجلس شورای اسلامی: از تره‌بار نزدیک منزل ما خرید کنید. چرا از جاهای‌گران خرید می‌کنید؟ در محله ما قیمت‌ها ثابت است.

بهمن 1385 / یکی از مساجد جنوب تهران: یک دختر 16 ساله به کمک برادرش در زیرزمین خانه‌اش انرژی هسته‌ای کشف کرده است.

با هماهنگی رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران، آن دختر هم‌اکنون در زمره دانشمندان هسته‌ای ایران قرار گرفته و اسکورت و راننده شخصی در اختیار دارد.

تیر 1386 / در جمع اصناف و بازار: یک قصاب شرافتمند در نزدیکی ما زندگی می‌کند که از همه مشکلات مردم باخبر است و از وی هم اطلاعات مهم اقتصادی را می‌گیرم.

آذر 86 / سفر استانی خوزستان: آنقدر قطعنامه بدهید تا قطعنامه‌دانتان شما پاره شود.

تیر 87 / در جمع فرماندهان بسیج: سال گذشته که به عراق رفته بودم، گفتند یکی از فرماندهان اشغالگران، علاقه دارد شما را ببیند. گویا مرخصی او هم رسیده بود. مثل خودمان که پس از ۴۵ روز در جبهه مرخصی می‌رفتیم اما او یک‌ ماه مرخصی را عقب انداخته بود تا ما را ببیند و من هم گفتم، بیاید. وقتی آمد پیش ما گفت افتخار می‌کنم با شما هستم. شما در دل ما جا دارید. وی سپس از من درخواست کرد با من عکس یادگاری بگیرد و گرفت و سپس معاونش هم همین‌طور. من زدم پشتش و تشویقش کردم و گفتم هوای مردم عراق را داشته باشید.

اسفند 88 / کنفرانس مطبوعاتی همراه با بشار اسد: ما یک ضرب‌المثل در فارسی داریم و کسی که حرف بیجا می‌زند و خارج از قد و قواره خودش صحبت می‌کند، به آن می‌گوییم یک کلام از مادر عروس.

مرداد 1389 / همایش ایرانیان مقیم خارج: خطاب به اوباما و سران کشورهای غربی: آن ممه را لولو برد.

مرداد 1389 / همایش ایرانیان مقیم خارج: آب را بریزید همان جایی که می‎سوزد.

مرداد 1389 / سخنرانی در روز خبرنگار: در مواردی هم که حتی اسمی از کسی برده نشده‌ است، قاضی می‌گوید این مطلب به فلان شخص می‌خورد، در حالی که وقتی مطلبی نوشته و نقد می‌شود اگر به کسی هم خورد، خورد. باید بخورد تا دردش بیاید.

آبان 89 / سفر استانی بجنورد: پشم و پیل‌ کشورهای به اصطلاح قدرتمند جهان ریخته است و اگر خیلی عرضه دارید، اوضاع کشورهای خود را جمع‌ و‌ جور کنید و به ملت‌های خود برسید. شما ‌نمی‌توانید آب بینی‌ خود را بالا بکشید.

آبان 89 / در جمع خبرنگاران: شما موقعی که نمی‌دونستید چه جوری طهارت بگیرید ملت ایران تمدن داشت. حالا شما می‌خواهید به ما جنس بفروشید؟! نفروشید!

بهمن 90 / رونمایی از داروهای تولیدی محققان ایرانی: اکنون ایام شادی است و می‌توان یک شوخی کرد. بعضی‌ها می‌گویند که کار را به دست خانم‌ها ندهید، چون همه‌ فرصت‌ها را می‌گیرند.

اسفند 90 / در جلسه سوال از رئیس‌جمهور: آخر سال است و باید کمی با هم صفایی بکنیم. شب عید است کمی شاد باشیم.

دی 91 / در پاسخ به اظهارات وزیر خارجه فرانسه: همه‌اش کشک است، طرف راه می‌رفت می‌گفت ابرقدرت، قدر قدرت ...‌ ای زکی.

دی 91 / مراسم بزرگداشت امیرکبیر: روزی سفیر روس به حضور امیرکبیر می‌آید تا درباره افزایش مرز روسیه صحبت کند که امیرکبیر به وی می‌گوید تا به حال کشک بادمجان خورده‌ای؟ که او می‌گوید نه! امیرکبیر می‌گوید ما در خانه یک فاطمه خانم داریم که به او می‌گوییم فاطمه خانوم‌ جان که کشک بادمجان‌های خوبی می‌پزد. شما بروید وقتی کشک بادمجان پخت برای شما می‌فرستم. این یعنی امیرکبیر به سفیر روس گفت برو دنبال کشکت!

اسفند 91 / در افتتاح دو شبکه جدید صدا و سیما: باید چهار ماهواره به فضا پرتاب کنیم تا هر «ننه قمری» کلید آن را پایین نیاورد.

نظر

در حال کار...
                                X