عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • rajabi
    عضو فعال
    • Dec 2014
    • 936

    #796
    پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

    احمدی نژاد کاری با مسکن کشور کرد که دیگه ایشالا در این حوزه شاهد دلال بازی و سوداگری نخواهیم بود
    تا الان چن تا از کارای احمدی نژاد رو عوام متوجه شدن
    1- پرونده ی هسته ای ایران برای همیشه بسته شد ، در حالی که قبلا دو حزب اصلی کشور از انجام اون عاجز بودن
    2 - ایشالا تا مدتها شاهد سوداگری و دلال بازی در مسکن نخواهیم بود
    3- به برکت تحریم ها همه متوجه شدن که هیچ کارخانه ی تولیدی از جمله خودرو سازها ، خودشون تولید نمی کنن ، و این باعث شد که قرارداد های در همه ی حوزه ها از جمله خودرو و نفت متحول بشن
    4- حلقه ی قدرت و ثروت کشور (حلقه ی نهایت 3000 نفری ) از ترس برگشتش شبها تو رختخواب هم کار می کنن ، و این منافعش برای مردم ایران خواهد بود
    5- به دلیل حذف یارانه ها و کنار گذاشته شدن نظام یارانه ای ، راه اتصال ایران به WTO هموار شده ، چیزی که آرزوی خاتمی بود

    همیشه تاریخ ثابت کرده که اگه یه نفر کارش رو درست انجام بده برای همیشه ی تاریخ ماندگار خواهد بود ( نمونش امیرکبیر که در ظاهر کار ساده ای انجام داده بود ولی در عمل انجامش واقعا سخته )

    نظر

    • ahmad m
      ستاره دار(2)
      • Aug 2012
      • 966

      #797
      پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

      بعضی اعداد همچون فرشته های خیر و خوشبختی اند و بعضی شرور و نحس

      نظر

      • Rudel
        عضو فعال
        • Apr 2014
        • 2164

        #798
        پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

        در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
        در دولت روحانی دو مرحله قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا کرده ! اما مبلغ یارانه نقدی پرداختی ثابت هست ! و افزایش پیدا نکرده !

        همین یکی از اصلی ترین عوامل در تغییر جهت ضریب جینی و رفتن به سمت نابرابری بیشتر هست !
        احمقانه ترین کاری که در هیچ کجای دنیا انجام نمیشه تقسیم پول بین مردم هست خودش عامل اصلی تورمه

        نظر

        • Rudel
          عضو فعال
          • Apr 2014
          • 2164

          #799
          پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

          خسارت ۲۰۸ هزار‌ ميلياردي دولت كلنگ‌به‌دست

          کد خبر: ۵۷۳۳۸۹تاریخ انتشار:
          ۱۸ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۷:۵۹
          -
          08 March 2016

          يكي از تصاويري كه از عملكرد مسئولان دولت سابق در اذهان عمومي به جاي مانده، سفرهاي استاني بي‌شمار و كلنگ زني‌هاي پي در پي آنهاست كه اين اتفاق نشانگر آغاز پروژه‌هاي عمراني كوچك و بزرگي بود و در اين زمينه كلنگ‌هايي با نام طرح‌هاي عمراني و بدون حساب و كتاب دقيق و در نظر گرفتن اعتبارات لازم و تنها با هدف خودنمايي دولتمردان گذشته به ميراث شومي براي دولت يازدهم تبديل شده است، به گونه‌ای كه دولت براي تامين اعتبارات آن در هر سال در بودجه‌ريزي با مشكل مواجه مي‌شود.

          به گزارش آرمان، در دولت‌هاي نهم و دهم كلنگ طرح‌هايي بدون كارشناسي و توجيه اقتصادي به زمين زده شد كه به گفته مسئولان و كارشناسان اقتصادي نه تنها به موضوع سودآوري آنها توجهي نشده، بلكه بار مالي زيادي را نيز متوجه دولت يازدهم كرده است. بسياري از كارشناسان معتقدند در يك اقتصاد سالم، بالا بودن تعداد طرح‌هاي عمراني باعث رشد و پويايي جامعه مي‌شود و اين امر كاهش نرخ تورم و اشتغالزايي را به دنبال دارد. اما همين كثرت پروژه اگر همراه با آماده‌سازي زيرساخت‌ها و منابع مالي لازم نباشد نه تنها هزينه‌ها را افزايش مي‌دهد، بلكه سبب هدررفت منابع هم مي‌شود و اين دقيقا همان اتفاقي است كه در دولت گذشته شاهد آن بوديم، به‌طوري كه عدم توجه به قابليت‌هاي اجرايي برخي از اين پروژه ها، بهره وري در كشور را كاهش داد و با جذب منابع مالي نامحدود، تورم و در نهايت ركود را به همراه يكديگر به وجود آورد. علاوه بر اين، پروژه‌هاي كلنگ خورده در دولت گذشته نتايج عكسي را به دنبال داشت و به جاي اشتغالزايي شاهد بيكار شدن بيش از پيش جوانان و كاركنان اين پروژه‌ها شديم كه اين امر علاوه بر صدمه اقتصادي، لطمه‌هاي اجتماعي جبران‌ناپذيري را وارد مي‌سازد. پر بيراه نيست كه امروز مدعي شويم چنين پروژه‌هايي جز هدر دادن منابع و افزودن بر بدهي‌هاي دولت نتيجه ديگري به همراه نداشته است.

          نظر

          • negarminavi
            عضو فعال
            • May 2013
            • 35706

            #800
            پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

            در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
            گزارش «نسیم آنلاین» از اوضاع اسف‌بار شرکتهای خودرویی حاضر در بورس تهران:

            وضعیت قرمز خودروسازان؛ ۹۲ درصد خودرویی‌ها در ۳۰۰ روز نخست ۹۴ زیان کردند+ جدول


            فقط ۲ شرکت (۸ درصد) از شرکت‌های گروه خودروسازی نسبت به سال ۹۳ کاهش زیان خالص داشته‌اند و ۹۲ درصد از آنها یا زیان شناسایی کرده‌اند یا با کاهش سود خالص مواجه شده‌اند.

            گروه اقتصادی «نسیم آنلاین»: سال 94 از تلخ ترین سالها برای صنعت خودروی کشور طی 10 سال گذشته به شمار می‌رود. رکود و بحران در این صنعت برخی از خودروسازان کشور مانند سایپا را تا مرز ورشکستی و حراج اموالشان رساند.

            در ماههای نخست امسال اصلی ترین مسئله ای که خودروسازان کشور به خصوص دو غول بزرگ صنعت خودروی کشور را به خود مشغول کرده بود، " کمپین نخریدن خودروی داخلی " بود که حواشی زیادی را برای آنها ایجاد کرد. کیفیت پایین خودروهای داخلی و عدم ارائه خدمات پس از فروش مناسب برخی از افراد جامعه را بر آن داشت تا چنین کمپینی را در شبکه های اجتماعی تدارک ببینند، که البته به واکنش وزیر صنعت، معدن و تجارت هم انجامید. محمدرضا نعمت زاده در واکنش به این کمپین، ایجاد کنندگان آن را ضد انقلاب دانست که این اظهار نظر وی با واکنش منفی مردم رو به شد. در نهایت وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت روحانی به همراه مدیران عامل گروههای بزرگ خودروسازی کشور مجبور به پذیرش کیفیت پایین خودروهای خود شدند و قول بهبود کیفیت را به مردم دادند.

            با خاتمه یافتن حاشیه های کمپین نخریدن خودروی تولید داخلی، خودروسازان با لابی گسترده ای که در دولت و به خصوص در نهاد ریاست جمهوری انجام دادند موفق شدند طرح وام 25 میلیونی خرید خودرو را در بسته خروج از رکود دوم دولت روحانی بگنجانند. وامی که نه تنها دردی را از رکود عمیق اقتصادی در دولت یازدهم دوا نکرد، بلکه گره کور رکود در صنعت خودروی کشور را هم باز نکرد و علی رغم تحریک موقتی بازار خودرو با ناهماهنگی میان بانک مرکزی و وزارت صنعت در نحوه اجرای طرح، رکود در صنعت خودروی کشور را عمیق تر کرد.

            بعد از اجرای برجام قرار داد گروه خودروسازی ایران خودرو با پژو هم حاشیه های زیادی را به همراه داشت زیرا دولتمردان اعتقاد داشتند که محتوای این قرارداد محرمانه است و نباید فاش شود و همچنین بررسی برخی از جزئیات افشا شده این قرارداد هم نشان می دهد که دور جدید همکاری پژو با ایران خودرو تغییری در وضعیت خودروسازی کشور ایجاد نخواهد کرد و تنها چند خودروی از رده خارج فرانسوی طی سالهای آینده به بازار ایران خواهند آمد.

            همکاری رنو و دیگر گروههای خودروسازی خارجی با خودروسازان کشورمان هم چندان امیدآفرین نیست و به نظر می رسد خودروسازان همچنان به تولید خودروهای بی کیفت خود ادامه خواهند داد.

            اما صنعت خودروی کشور که همواره حدود 22 درصد بازار سرمایه را تشکیل می داد، در سال 94 بخشی از اوضاع نا به سامان خودرو را به بورس هم منتقل کرد. شرکتهای خودرویی حاضر در بورس در 9 ماهه اول سال 94 سیاه ترین روزهای خود را سپری می کنند به شکلی که نمونه این وضعیت در دهه های اخیر سابقه نداشته است. وضعیت بازار سرمایه هم در دو سال و نیم گذشته علی رغم اجرای برجام بسیار پرنوسان بوده و انتقادات زیادی را به دنبال داشته است.

            در این بین بررسی وضعیت شرکتهای خودروساز حاضر در بورس نتایج تامل برانگیزی را در پی دارد. در حال حاضر 83 درصد از شرکتهای خودرویی حاضر در بورس در 9 ماهه اول سال 94 نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش فروش مواجه شده اند.

            همچنین فقط 2 شرکت (8 درصد) از شرکتهای گروه خودروسازی نسبت به سال 93 کاهش زیان خالص داشته اند و 92 درصد از آنها یا زیان شناسایی کرده اند یا با کاهش سود خالص مواجه شده اند.


            نکته جالب تر در بررسی وضعیت شرکتهای خودرویی در بورس این است که 100 درصد شرکتهای این گروه با کاهش تولید روبرو بوده اند.

            در این گروه 30 درصد شرکتها با اعلام تعدیل منفی، پیش بینی سود سالیانه خود را با توجه به عملکرد 9 ماهه کاهش داده اند و هیچگونه تعدیل مثبتی نیز در سایر شرکتهای گروه اعلام نشده است.

            با نگاهی عمیق به وضعیت خودروسازان در بورس می توان دریافت که آنها در 9 ماهه اول امسال پوشش مناسبی نداشته اند و همین امر بیانگر کاهش بیشتر سود و افزایش زیان در شرکتهای مذکور تا پایان سال می باشد.

            با این اوصاف باید گفت خودروسازی کشور در سال 94 وارد بحران عمیقی شده که خروج از آن به آسانی میسر نیست و حضور خودروسازان خارجی در ایران بعد از اجرای برجام هم نمی تواند گره ای از کار آنها باز کند.

            http://nasimonline.ir/Content/Detail...AF%D9%88%D9%84
            جالبه که برخی کارشناسان این روزها مدعی اند دولت با صنعت خودرو تنور بورس را گرم نگه داشته ! گروهی با این وضعیت !!!

            فعلا تا اینجا تنور سفته بازی ! و حباب سازی گرم شده از صنعت خودرو فقط !

            نظر

            • گیلان
              عضو فعال
              • Jul 2011
              • 2178

              #801
              پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

              حاتمی کیا:

              می دانستم با تفكر دوران احمدی نژاد نمی شود کار کرد

              ظریف شخصیتی شجاع، معصوم و جنگجوست

              هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

              نظر

              • گیلان
                عضو فعال
                • Jul 2011
                • 2178

                #802
                پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                صادق زيباكلام در روزنامه «قانون» نوشته :

                ◀️ اگر کسي مدعي آن شود که از زمان پايان قاجارها يعني قريب به 90 سال گذشته، در هيچ مقطعي چنين فساد لجام‌گسيخته‌اي در ايران وجود نداشته است، فكر نمي‌کنم سخني به اغراق گفته باشد. در حقيقت ما هيچگاه شاهد چنين فساد دولتي با اين حجم که در فاصله سال‌هاي 84 تا 92 در کشور اتفاق افتاد، نبوده‌ايم.

                ◀️ با توجه به اينكه چهره‌ها و مسئولاني که در اين مقطع تاريخي قدرت را در دست داشتند حسب ظاهر بايد افراد متدين و اصولگرايي بوده باشند، چرا بايد با وجود چنين افرادي چنين حجمي از فساد در کارخانه‌ها، بانک‌ها يا ارگان‌ها و سازمان‌هاي ديگر شيوع پيدا کرده باشد؟ فروش هوا، زمين و جنگل چطور مي‌توانسته اتفاق افتاده باشد؟

                ◀️ فسادي که نمي‌توان سرمنشاء آن را فقر دانست، چون بر اساس آمار و اطلاعات درآمد کشور در اين هشت سال به اندازه کل درآمدهاي کشور از ابتداي قرن بيستم تا همين سال‌هاي اخير بوده است. يعني در اين مدت به اندازه قريب به 100 سال درآمد نفتي داشته‌ايم.

                1⃣ دليل اول پاسخگو نبودن نهادهاي بالاتر در کشور است. بالاخره اين پرونده‌ها و فسادها در خلاء که اتفاق نيفتاده است. اين‌ها در دولت اصولگرايان و در مقطعي اتفاق افتاده است که دولت، مجلس و ساير نهادها دست اصولگرايان بوده است و آنها نه‌تنها داراي بخشي از قدرت بلكه صاحب بيشترين اركان آن بوده‌اند اما امروز بابت اين فسادهايي که يكي پس از ديگري برملا مي‌شود اصلا پاسخگو نيستند.

                2⃣ عامل دومي که معتقدم نقش پررنگي در به‌وجود آمدن چنين فسادهايي دارد، اقتصاد دولتي حاكم بر ايران است. در کشور همه‌چيز در دست دولت است. بانک‌ها، نفت، گاز، پتروشيمي، صنايع بزرگ، راه‌آهن، همه و همه در اختيار دولت است و متاسفانه تجربه تاريخ بشر نشان داده است که هرجا که اقتصاد دولتي شود دير يا زود فساد در آن رخنه خواهد کرد.

                ‼️ من در عجبم از اصولگراياني که تحصيلاتشان در حوزه اقتصاد است و مدام در حال فرياد و نامه نوشتن هستند اما يک‌بار به اين فكر نمي‌کنند که چرا چنين حجم از فساد در کشوري مانند هند نيست؟ بنده معتقدم مادامي که اقتصاد دولتي در ايران حاكم باشد فساد جزو گريزناپذير چنين اقتصادي خواهد بود.
                هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

                نظر

                • negarminavi
                  عضو فعال
                  • May 2013
                  • 35706

                  #803
                  پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                  در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                  دولت با این حجم از پول چه می کند؟

                  نیم قدم تا نقدینگی یک کوآدریلیون تومانی


                  نقدینگی 950 هزار میلیارد تومانی تا رسیدن به یک کوآدریلیون تومان راهی ندارد، عددی که در تاریخ اقتصاد ایران بی‌سابقه خواهد بود.

                  نقدینگی تا پایان سال جاری از یک کوآدریلیون تومان خواهد گذشت. عددی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی را نگران کرده که دولت برای مقابله با سیلی که هر لحظه ممکن است اقتصاد ایران را با خود ببرد چه تدابیری اندیشیده است ؟ به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرانلاین، روز گذشته حسن روحانی رییس جمهور در پنجاه و پنجمین سالگرد تاسیس بانک مرکزی دو پیام مهم برای اقتصاد ایران در سال اینده داشت ؛ نخست تک نرخی شدن ارز در سال اینده و دوم فرمان به کاهش نرخ سود بانکی. هر کدام از این دو تصمیم دولت به باور کارشناسان اقتصادی تورم زا ودارای تبعات بسیاری است.اگر بنا باشد دولت نرخ سود بانکی را کاهش بدهد احتمال هجوم سپرده های بانکی به بازار که گفته می شود حدود 800 هزار میلیارد تومان است ، سبب بروزمشکلات بسیاری برای دولت خواهد شد.اتفاقی که یکبار درسال 86 افتاد و سبب هجوم سرمایه های سرگردان به بازار مسکن شد.

                  از سوی دیگر تک نرخ کردن ارز هم به باور قریب به اتفاق کارشناسان دارای تبعات تورمی بسیاری است.درابتدای دهه 80 که دولت اصلاحات اقدام به تک نرخی کردن ارز کرد حدود 5 درصد نرخ تورم به طور میانگین افزایش در قیمت ها اتفاق افتاد.حالا دولت یازدهم یکبار دیگر تصمیم به اجرایی کردن طرحی را دارد که احتمال بهم خوردن ارامش بازار پول را درپی خواهد داشت.با این حال به نظر می رسد چاره دیگری برای دولت باقی نمانده است.چه انکه شتاب در افزایش نقدینگی از یک سو و روی اوردن بانکها به بنگاه داری از سوی دیگر و در نهایت رکود بازار چاره دیگری برای دولت باقی نگذاشته است.حتی اگر به قیمت افزایش نرخ تورم دولت دریکسال پایانی دولت اقدام به اصلاحات بازار پول بزند،خواهد توانست اقتصاد را از شرایط رکودی حاکم رها کند.

                  پیش از این طهماسب مظاهری رییس کل اسبق بانک مرکزی هشدار داده بود که : « نقدینگی یک فشار تورمی را هم به اقتصاد وارد می کند که روزی که بخواهد این اقتصاد از رکود خارج شود، این میزان نقدینگی مثل اب پشت سد است که حتما خرابی به بار می ارود.»به گفته او«اگر روزی این سد ترک بخورد، این میزان نقدینگی ساکن نخواهد بود و حرکت می کند بنابراین دولت باید از امروز نگران این بخش باشد.»

                  http://www.eghtesadonline.com/fa/con...A7%D9%86%DB%8C
                  دولت یازدهم در همان مواردی که بیشترین نقدها را به دولت قبل داشت، به مراتب بدتر عمل کرد !!

                  نظر

                  • Mehdi1400
                    ستاره دار(19)
                    • Jul 2013
                    • 2938

                    #804
                    پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                    معماي رشد نقدينگي و كاهش تورم


                    نويسنده: دكتر علي قنبري

                    طبق رابطه مقداري پول اگر سرعت گردش پول را ثابت در نظر بگيريم، بايد مجموع رشد اقتصادي سال 93 و نرخ تورم اين سال برابر رشد نقدينگي باشد که با توجه به آمار منتشر شده توسط بانک مرکزي و دولت، نرخ رشد اقتصادي شهريور سال 93 براي توليد ناخالص داخلي 6/ 4 درصد بوده است که تورم در شهريور 93 به 6/ 20 درصد رسيد که مجموع اين دو مي گويد که نرخ رشد نقدينگي بايد 2/ 25 باشد؛ اما همان طور که مي بينيم نرخ رشد نقدينگي به 29 درصد رسيده است با مشاهده نمودار شماره 1 مي بينيم که در سال 93 اين رابطه معکوس شده است. اين ميزان بالاي رشد نقدينگي با آمار تورم همخوان نيست و محل سوال و ابهامات زيادي شده است.
                    اگرچه ميزان نقدينگي کشور در شهريور93 با 147هزارميليارد تومان افزايش نسبت به سال 92 به 653 هزار و 757 ميليارد تومان رسيده است که حاکي از بي سابقه بودن افزايش نقدينگي در سال هاي اخير است و شوک بزرگي براي حجم نقدينگي به حساب مي آيد؛ اما در عمل شاخص هاي کلان اقتصادي مانند تورم، رشد اقتصادي، حجم پول و... منعکس کننده چنين شوکي نيستند.
                    در وهله اول علت اين موضوع به صحيح شدن تعريف و ابزار محاسبه حجم پول برمي گردد، متاسفانه در دولت نهم و دهم با تعاريف اقتصادي از قبيل نقدينگي، خط فقر، بيکاري و... بازي هاي زيادي صورت گرفت و آمارسازي هايي در اين زمينه شکل گرفت؛ آماري که با واقعيت اقتصادي کشور همخوان نبود؛ در حالي که مردم دو برابر شدن قيمت ها را تجربه مي کردند، آمارهاي تورم و بيکاري بيانگر روند رو به بهبود بودند و بعضا آمار منتشر شده توسط بانک مرکزي، در تضاد با آمار منتشره توسط مرکز آمار بود، گرچه غير واقعي بودن آمار يکي از واقعيت هاي کشورهاي در حال توسعه است اما تا زماني که آمارها واقعي نشوند نمي توان به اصلاحات گسترده و عميق اميدوار بود. در مورد افزايش نرخ رشد نقدينگي که با کاهش تورم در تناقض است خوشبختانه مي توان گفت، اين افزايش نقدينگي ناشي از واقعي شدن حجم نقدينگي و اصلاحات محاسباتي آن است؛ چراکه در دولت نهم و دهم گسترش تدريجي بازارهاي غيرمتشکل پولي و خارج شدن بخش قابل توجهي از بازار پول از حوزه نظارت و کنترل مقام سياست گذار پولي منجر شد که بي انضباطي پولي، کاهش کارآيي سياست گذاري پولي بانک مرکزي و ايجاد مخاطره براي ثبات مالي کشور ايجاد شود و يکي از نمودهاي آن گسترش بي رويه نقدينگي در سطح جامعه و عدم درج آن در آمارهاي بانک مرکزي بود؛ چراکه اطلاعات مالي تعداد زيادي از موسسات اعتباري و حتي بانک هاي مجاز به بانک مرکزي ارائه نمي شد، آمارهاي مربوط به نقدينگي دقيق نبوده و اکنون با اضافه شدن اطلاعات موسسات و بانک هاي جديد ميزان رشد نقدينگي نيز افزايش يافته که در تناقض با کاهش تورم است.
                    بايد گفت در واقع نرخ رشد نقدينگي کمتر از واقعيت آماري آن است؛ چراکه با شروع به کار دولت يازدهم موضوع ساماندهي موسسات اعتباري غيرمجاز در اولويت هاي بانک مرکزي و دولت قرار گرفت، برخي از موسسات غيرمجاز فعاليت خود را قانوني کردند و در ابتدا ملزم به توديع سپرده قانوني نزد بانک مرکزي شدند و همزمان، موسسات مزبور نسبت به ارائه اطلاعات عملکردي خود به بانک مرکزي اقدام کردند.
                    البته در ابتداي امر اطلاعات ارائه شده منطبق با استانداردهاي موردنظر بانک مرکزي به ويژه از بعُد طبقه بندي اقلام دارايي ها و بدهي ها نبود.

                    تحليل تغييرات نقدينگي
                    دو عامل «پايه پولي» و «ضريب فزاينده نقدينگي» روند حرکتي نقدينگي را مشخص مي کند. نرخ رشد ضريب فزاينده به طور غيرمستقيم با نرخ رشد پايه پولي رابطه دارد. هنگامي که نرخ رشد پايه پولي افزايش مي يابد، مقدار پايه پولي اضافي به سرعت در فرآيند وام دهي و خلق پولي قرار نمي گيرد و به شکل ذخاير اضافي بانک ها در بانک مرکزي ذخيره مي شود. همچنين افزايش ذخيره اضافي بانک ها باعث کاهش سرعت فرآيند خلق پولي و نقدينگي و به تبع آن کاهش نرخ رشد ضريب فزاينده پولي مي شود.
                    نسبت اسکناس و مسکوک در دست مردم به کل سپرده ها، نسبت سپرده هاي قانوني به کل سپرده ها و نسبت ذخاير اضافي به کل سپرده ها عوامل تغيير دهنده ضريب فزاينده پول هستند. افزايش دارايي هاي خارجي بانک مرکزي و بدهي دولت به بانک مرکزي و بانک ها نيز موجب افزايش پايه پولي و به تبع آن نقدينگي خواهد شد. با نگاهي به آخرين آمار بانک مرکزي حجم اسکناس و مسکوک در دست مردم، سپرده هاي ديداري و شبه پول (جدول شماره 1) مي بينيم که بيشترين افزايش حجم نقدينگي از محل شبه پول يا همان سپرده هاي غير ديداري بوده است. موضوعي که براي کشورهاي در حال توسعه طبيعي است و حاکي از تحول نقش پول و نهادهاي پولي در اين کشورها است.
                    افزايش حجم نقدينگي بدون افزايش پايه پولي از نشانه هاي کارآمدي سياست گذاري هاي پولي کشور در سال هاي دولت يازدهم بوده است. تجربه تلخ خلق پول و انتشار اسکناس در دولت هاي قبلي که با رشد بي سابقه حجم نقدينگي منجر به تورم هاي شديد شد؛ در حالي که انضباط مالي شديد در دولت فعلي و سياست هاي پولي انقباضي به مهار تورم منجر شد.




                    نظر

                    • negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35706

                      #805
                      پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                      در اصل توسط Mehdi1400 پست شده است View Post
                      معماي رشد نقدينگي و كاهش تورم


                      نويسنده: دكتر علي قنبري

                      طبق رابطه مقداري پول اگر سرعت گردش پول را ثابت در نظر بگيريم، بايد مجموع رشد اقتصادي سال 93 و نرخ تورم اين سال برابر رشد نقدينگي باشد که با توجه به آمار منتشر شده توسط بانک مرکزي و دولت، نرخ رشد اقتصادي شهريور سال 93 براي توليد ناخالص داخلي 6/ 4 درصد بوده است که تورم در شهريور 93 به 6/ 20 درصد رسيد که مجموع اين دو مي گويد که نرخ رشد نقدينگي بايد 2/ 25 باشد؛ اما همان طور که مي بينيم نرخ رشد نقدينگي به 29 درصد رسيده است با مشاهده نمودار شماره 1 مي بينيم که در سال 93 اين رابطه معکوس شده است. اين ميزان بالاي رشد نقدينگي با آمار تورم همخوان نيست و محل سوال و ابهامات زيادي شده است.
                      اگرچه ميزان نقدينگي کشور در شهريور93 با 147هزارميليارد تومان افزايش نسبت به سال 92 به 653 هزار و 757 ميليارد تومان رسيده است که حاکي از بي سابقه بودن افزايش نقدينگي در سال هاي اخير است و شوک بزرگي براي حجم نقدينگي به حساب مي آيد؛ اما در عمل شاخص هاي کلان اقتصادي مانند تورم، رشد اقتصادي، حجم پول و... منعکس کننده چنين شوکي نيستند.
                      در وهله اول علت اين موضوع به صحيح شدن تعريف و ابزار محاسبه حجم پول برمي گردد، متاسفانه در دولت نهم و دهم با تعاريف اقتصادي از قبيل نقدينگي، خط فقر، بيکاري و... بازي هاي زيادي صورت گرفت و آمارسازي هايي در اين زمينه شکل گرفت؛ آماري که با واقعيت اقتصادي کشور همخوان نبود؛ در حالي که مردم دو برابر شدن قيمت ها را تجربه مي کردند، آمارهاي تورم و بيکاري بيانگر روند رو به بهبود بودند و بعضا آمار منتشر شده توسط بانک مرکزي، در تضاد با آمار منتشره توسط مرکز آمار بود، گرچه غير واقعي بودن آمار يکي از واقعيت هاي کشورهاي در حال توسعه است اما تا زماني که آمارها واقعي نشوند نمي توان به اصلاحات گسترده و عميق اميدوار بود. در مورد افزايش نرخ رشد نقدينگي که با کاهش تورم در تناقض است خوشبختانه مي توان گفت، اين افزايش نقدينگي ناشي از واقعي شدن حجم نقدينگي و اصلاحات محاسباتي آن است؛ چراکه در دولت نهم و دهم گسترش تدريجي بازارهاي غيرمتشکل پولي و خارج شدن بخش قابل توجهي از بازار پول از حوزه نظارت و کنترل مقام سياست گذار پولي منجر شد که بي انضباطي پولي، کاهش کارآيي سياست گذاري پولي بانک مرکزي و ايجاد مخاطره براي ثبات مالي کشور ايجاد شود و يکي از نمودهاي آن گسترش بي رويه نقدينگي در سطح جامعه و عدم درج آن در آمارهاي بانک مرکزي بود؛ چراکه اطلاعات مالي تعداد زيادي از موسسات اعتباري و حتي بانک هاي مجاز به بانک مرکزي ارائه نمي شد، آمارهاي مربوط به نقدينگي دقيق نبوده و اکنون با اضافه شدن اطلاعات موسسات و بانک هاي جديد ميزان رشد نقدينگي نيز افزايش يافته که در تناقض با کاهش تورم است.
                      بايد گفت در واقع نرخ رشد نقدينگي کمتر از واقعيت آماري آن است؛ چراکه با شروع به کار دولت يازدهم موضوع ساماندهي موسسات اعتباري غيرمجاز در اولويت هاي بانک مرکزي و دولت قرار گرفت، برخي از موسسات غيرمجاز فعاليت خود را قانوني کردند و در ابتدا ملزم به توديع سپرده قانوني نزد بانک مرکزي شدند و همزمان، موسسات مزبور نسبت به ارائه اطلاعات عملکردي خود به بانک مرکزي اقدام کردند.
                      البته در ابتداي امر اطلاعات ارائه شده منطبق با استانداردهاي موردنظر بانک مرکزي به ويژه از بعُد طبقه بندي اقلام دارايي ها و بدهي ها نبود.

                      تحليل تغييرات نقدينگي
                      دو عامل «پايه پولي» و «ضريب فزاينده نقدينگي» روند حرکتي نقدينگي را مشخص مي کند. نرخ رشد ضريب فزاينده به طور غيرمستقيم با نرخ رشد پايه پولي رابطه دارد. هنگامي که نرخ رشد پايه پولي افزايش مي يابد، مقدار پايه پولي اضافي به سرعت در فرآيند وام دهي و خلق پولي قرار نمي گيرد و به شکل ذخاير اضافي بانک ها در بانک مرکزي ذخيره مي شود. همچنين افزايش ذخيره اضافي بانک ها باعث کاهش سرعت فرآيند خلق پولي و نقدينگي و به تبع آن کاهش نرخ رشد ضريب فزاينده پولي مي شود.
                      نسبت اسکناس و مسکوک در دست مردم به کل سپرده ها، نسبت سپرده هاي قانوني به کل سپرده ها و نسبت ذخاير اضافي به کل سپرده ها عوامل تغيير دهنده ضريب فزاينده پول هستند. افزايش دارايي هاي خارجي بانک مرکزي و بدهي دولت به بانک مرکزي و بانک ها نيز موجب افزايش پايه پولي و به تبع آن نقدينگي خواهد شد. با نگاهي به آخرين آمار بانک مرکزي حجم اسکناس و مسکوک در دست مردم، سپرده هاي ديداري و شبه پول (جدول شماره 1) مي بينيم که بيشترين افزايش حجم نقدينگي از محل شبه پول يا همان سپرده هاي غير ديداري بوده است. موضوعي که براي کشورهاي در حال توسعه طبيعي است و حاکي از تحول نقش پول و نهادهاي پولي در اين کشورها است.
                      افزايش حجم نقدينگي بدون افزايش پايه پولي از نشانه هاي کارآمدي سياست گذاري هاي پولي کشور در سال هاي دولت يازدهم بوده است. تجربه تلخ خلق پول و انتشار اسکناس در دولت هاي قبلي که با رشد بي سابقه حجم نقدينگي منجر به تورم هاي شديد شد؛ در حالي که انضباط مالي شديد در دولت فعلي و سياست هاي پولي انقباضي به مهار تورم منجر شد.




                      اینها معتقدند در دولت احمدی نژاد سیاست انبساطی بوده و نقدینگی رسیده به 450 هزار میلیارد و نزدیک به 350 هزار میلیارد افزایش داشته توی 8 سال !

                      اما در مورد دولت بی تدبیر مدعی اند سیاستهای دولت انقباضی هست ! و جالبه که با همین سیاست انقباضی نقدینگی در 2.5 سال نزدیک به 500 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده !!!

                      حالا کدام عملکرد بهتر بوده :

                      یک دولت با سیاستهای انبساطی ! و در دورانی که رونق اقتصادی بوده و تورم هم وجود داشته ! تعداد زیادی هم طرح های اقتصادی و عمرانی در کشور اجرا شده ! در 8 سال مقدار نقدینگی 350 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده !

                      یک دولت با سیاستهای انقباضی ! و در دورانی که رکود اقتصادی حاکم بوده و هست ! و تورم هم روندی نزولی داشته ! و به ادعای خودشان رسیده به 10 درصد ! طرح های اقتصادی کشور هم اکثرا متوقف شده و خوابیده ! حتی طرح های بخش خصوصی هم به هر بهانه ای که میشد متوقف کردند ! در 2.5 سال نزدیک به 500 هزار میلیارد افزایش نقدینگی داشته !!!

                      این هم که میگن برای موسسات اعتباری بوده و تحت پوشش نبودن حرف نادرستی هست ! خودشون هم بهتر از همه میدونن ، چون پول موسسات اعتباری هم در همین بانکها نگهداری میشد و بسیاری از اونها هم مجوز از بانک مرکزی داشتند و به سیستم بانکی کشور متصل بودند !

                      بودجه جاری کشور که اینهمه رشد داشته چی !؟ حتما اونم تحت پوشش بانک مرکزی نبوده !!!

                      نظر

                      • Dr.boursi
                        عضو فعال
                        • Oct 2012
                        • 1348

                        #806
                        پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                        در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                        اینها معتقدند در دولت احمدی نژاد سیاست انبساطی بوده و نقدینگی رسیده به 450 هزار میلیارد و نزدیک به 350 هزار میلیارد افزایش داشته توی 8 سال !

                        اما در مورد دولت بی تدبیر مدعی اند سیاستهای دولت انقباضی هست ! و جالبه که با همین سیاست انقباضی نقدینگی در 2.5 سال نزدیک به 500 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده !!!

                        حالا کدام عملکرد بهتر بوده :

                        یک دولت با سیاستهای انبساطی ! و در دورانی که رونق اقتصادی بوده و تورم هم وجود داشته ! تعداد زیادی هم طرح های اقتصادی و عمرانی در کشور اجرا شده ! در 8 سال مقدار نقدینگی 350 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده !

                        یک دولت با سیاستهای انقباضی ! و در دورانی که رکود اقتصادی حاکم بوده و هست ! و تورم هم روندی نزولی داشته ! و به ادعای خودشان رسیده به 10 درصد ! طرح های اقتصادی کشور هم اکثرا متوقف شده و خوابیده ! حتی طرح های بخش خصوصی هم به هر بهانه ای که میشد متوقف کردند ! در 2.5 سال نزدیک به 500 هزار میلیارد افزایش نقدینگی داشته !!!

                        این هم که میگن برای موسسات اعتباری بوده و تحت پوشش نبودن حرف نادرستی هست ! خودشون هم بهتر از همه میدونن ، چون پول موسسات اعتباری هم در همین بانکها نگهداری میشد و بسیاری از اونها هم مجوز از بانک مرکزی داشتند و به سیستم بانکی کشور متصل بودند !

                        بودجه جاری کشور که اینهمه رشد داشته چی !؟ حتما اونم تحت پوشش بانک مرکزی نبوده !!!
                        بعد از گرفتن دکترا من دارم ماهی گیر میشم !!!

                        لذتی که در خرید سهم در منفی هست، در بخشش هم نیست!!! /.:biggrinsmiley.:/

                        نظر

                        • "heydar"
                          عضو فعال
                          • Sep 2012
                          • 7493

                          #807
                          پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                          عملکرد جفتشون جالب نبود. البته این دولت فعلا یه سال و نیم دیگه وقت داره. فقط میترسم باز از ترس برگشت قبلی به یه چیز حداقلی ملت راضی بشند. این بد و بدتر ما رو داره میبره تو دره!

                          نظر

                          • negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35706

                            #808
                            پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                            در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
                            عملکرد جفتشون جالب نبود. البته این دولت فعلا یه سال و نیم دیگه وقت داره. فقط میترسم باز از ترس برگشت قبلی به یه چیز حداقلی ملت راضی بشند. این بد و بدتر ما رو داره میبره تو دره!

                            بلاخره هر دو عملکرد عین هم نبوده که ! حالا ممکنه شما با یه ایده الی بسنجی بگی هر دو بد بوده !

                            اما این دولت به نظر من با سیاست انقباضی ! مورد ادعای خودشون در بحث نقدینگی عملکرد به مراتب بدتری از دولت قبل داشته !

                            شما فرض کنید این دولت سیاستش انقباضی نبود در این 2.5 سال و انبساطی بود ! اونوقت نقدینگی چقدر میشد ؟؟؟

                            یا حتی همین الان بیاد و انبساطی کنه سیاست هاشو ! اینا با نرخ بهره 30 به بالا وضعیت نقدینگی شون این شد ! حالا فرض کنید نرخ بهره بره زیر 20 درصد !

                            میگفتن مسکن مهر عامل افزایش نقدینگی بوده که متوقف شده در این دولت !

                            میگفتن وامهای طرح بنگاههای زودبازده بوده ! که اونم الان 4 سالی هست متوقف شده !

                            میگفتن احمدی نژاد وام کم بهره میداد به مردم ! که هم بهره رو بالا بردن ! هم وام ندادن به ملت !

                            در زمانیکه همه اینها بود نقدینگی در 8 سال دولت قبل کمتر از میزانی که در این 2.5 سال دولت روحانی رشد کرده افزایش پیدا کرد !!!!

                            نظر

                            • arman10
                              عضو عادی
                              • Mar 2012
                              • 226

                              #809
                              پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                              در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post

                              بلاخره هر دو عملکرد عین هم نبوده که ! حالا ممکنه شما با یه ایده الی بسنجی بگی هر دو بد بوده !

                              اما این دولت به نظر من با سیاست انقباضی ! مورد ادعای خودشون در بحث نقدینگی عملکرد به مراتب بدتری از دولت قبل داشته !

                              شما فرض کنید این دولت سیاستش انقباضی نبود در این 2.5 سال و انبساطی بود ! اونوقت نقدینگی چقدر میشد ؟؟؟

                              یا حتی همین الان بیاد و انبساطی کنه سیاست هاشو ! اینا با نرخ بهره 30 به بالا وضعیت نقدینگی شون این شد ! حالا فرض کنید نرخ بهره بره زیر 20 درصد !

                              میگفتن مسکن مهر عامل افزایش نقدینگی بوده که متوقف شده در این دولت !

                              میگفتن وامهای طرح بنگاههای زودبازده بوده ! که اونم الان 4 سالی هست متوقف شده !

                              میگفتن احمدی نژاد وام کم بهره میداد به مردم ! که هم بهره رو بالا بردن ! هم وام ندادن به ملت !

                              در زمانیکه همه اینها بود نقدینگی در 8 سال دولت قبل کمتر از میزانی که در این 2.5 سال دولت روحانی رشد کرده افزایش پیدا کرد !!!!

                              دوست عزیز مدت هاست که مطالب شما را می خوانم چون با عدد و رقم حرف می زنید تصورم این بود که موضع کارشناسی دارید و در صدد نقد دو دولت و کشف ضعف و نقص های هریک هستید و قضاوت را به خواننده واگذار می کنید ولی شما به هر قیمتی و با چسب و قیچی و آب دهان همه چیز را به هم پیوند می دهید برای تطهیر احمدی نژاد و تقصیر روحانی . بنده بر خلاف شما به شدت با احمدی نژاد مخالفم و ویرانگری او را با حملۀ مغول قابل قیاس می دانم در این روزگاران سوزاند کارت بانکی یک کشور و بلوکه کردن پول بیت المال در بانک های خارجی با قراردادهای کشککی چیزی کمتر از این نیست.
                              1- از یکی از اساتید دانشگاه علامه و طراز اول اقتصاد که اساساً دولت ستیز است خیلی ساده و عوامانه از دو دولت سوال کردم خلاصه گفت :" احمدی نژاد فرصت های زیاد و اشتباهات زیادتر و روحانی مقدورات محدود و خطاهای کم" در ادامه گفتند که خیلی گناه باید سنگین باشد که 80 استاد اقتصاد دور هم جمع شوند و یک صدا بگویند که آقای احمدی نژاد این راه که تو می روی به ترکستان است!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی در این دولت نقدهای و ایرادات علمی و بیطرفانه از دولت تقریباً صفر است. پس آنجا که دانش افراد قد نمی دهد به گمانم رفتار بزرگان بویژه اساتید اقتصاد حجت است.
                              2- در بررسی عملکرد دولت ها بویژه دورۀ اول بخشی از تحلیل ها معطوف به آنچیزی است که دولت تحویل گرفته احمدی صندوق توسعۀ ملی با 60 میلیارد ذخیره و بدهی محدود دولت به بنگاه ها و ساختارهای سرپا و صاردات برقرار و بانک های پویا و .... تحویل گرفت ولی روحانی اقتصادی قفل و ترکیده را تحویل گرفت که فقط باز کردن گره سوئیفت سه سال طول کشید بدهکاری به بنگاه ها و بانک ها و...............بماند
                              3- خاتمی کشور یا نقدینگی 120 هزار میلیارد تحویل داد و او با 600 هزار میلیارد ...شد 500 درصد رشد و روحانی تا کنون شده 100 درصد رشد .... یه کوچولو هم به میراث خاتمی برای مموتی توجه کنید... اگر قرار بر مقایسه هست درست و کامل مقایسه کنید.... شما دیگه به فهم و شعور افراد احترام بزارید.
                              4 - یکسال اول روحانی با نفت 100 دلاری و با تولید 700 هزار بشکه نفت سپری شد!!!!!!!!!!! تعجب نکنید فقط 700 هزار تولید نفت بوده ... که آن هم چاه یارانه برایش کنده شده بود...و قبل از برجام نفت اومد زیر 40 دلار حالا تولید رفته بالا ولی با این قبمت فقط همان چاه را بیشتر پر نمی کند..... در دولت احمدی نژاد میانگین نفت بالای 100 دلار بود و زیر 70 را هم ندید.....
                              5- از اقتصاد جهانی و رشد بالای ده درصدی چین که اینک به گل نشسته هم سخن بگویید . آن روزها اقتصاد چین یک تنه تمام تولیدات معدنی و فلزی و پترویی و ... می بلعید. اشتتهایش پایان ناپذیر می نمود و همانند کوسه ماهی در تنگی می مانست که با یک تکانی اقتصاد دنیا را سرسبز می کرد ولی اینک بیم رشد منفی آن می رود امید اقتصاد جهانی شده اقتصاد برزیل و هند!!!!!!!!!!!!!!!! ما یک کشور صادرات محوریم که بطور مستقیم و غیر مستقیم از مسیر صادرات کسب درآمد می کنیم .... در این شرایط شرکت های معدنی و پترویی و پالایشی به عبارتی 50 % بورس زمین گیر و تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی ورشکسته شده اند و ده ها مشکل اقتصادی و اجتماعی از دل آن درآمد.....دولت قبلی با میلیاردها دلار درآمد چه تمهیدی برای این روزها اندیشید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                              5- خشکسالی بی سابقۀ کشور و جنگ در کشو رهای همجوار را هم داشته باشید به عبارتی تعطیل شدن صاردات نصفه و نیمه به این کشورها و حمایت های مالی و ... از دولت های هم پیمان هم ................................
                              آخرین ویرایش توسط arman10؛ 2016/03/26, 02:00.

                              نظر

                              • negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35706

                                #810
                                پاسخ : عملکردهای دولت های احمدی نژاد و روحانی تا به امروز... .

                                در اصل توسط arman10 پست شده است View Post

                                دوست عزیز مدت هاست که مطالب شما را می خوانم چون با عدد و رقم حرف می زنید تصورم این بود که موضع کارشناسی دارید و در صدد نقد دو دولت و کشف ضعف و نقص های هریک هستید و قضاوت را به خواننده واگذار می کنید ولی شما به هر قیمتی و با چسب و قیچی و آب دهان همه چیز را به هم پیوند می دهید برای تطهیر احمدی نژاد و تقصیر روحانی . بنده بر خلاف شما به شدت با احمدی نژاد مخالفم و ویرانگری او را با حملۀ مغول قابل قیاس می دانم در این روزگاران سوزاند کارت بانکی یک کشور و بلوکه کردن پول بیت المال در بانک های خارجی با قراردادهای کشککی چیزی کمتر از این نیست.
                                1- از یکی از اساتید دانشگاه علامه و طراز اول اقتصاد که اساساً دولت ستیز است خیلی ساده و عوامانه از دو دولت سوال کردم خلاصه گفت :" احمدی نژاد فرصت های زیاد و اشتباهات زیادتر و روحانی مقدورات محدود و خطاهای کم" در ادامه گفتند که خیلی گناه باید سنگین باشد که 80 استاد اقتصاد دور هم جمع شوند و یک صدا بگویند که آقای احمدی نژاد این راه که تو می روی به ترکستان است!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ولی در این دولت نقدهای و ایرادات علمی و بیطرفانه از دولت تقریباً صفر است. پس آنجا که دانش افراد قد نمی دهد به گمانم رفتار بزرگان بویژه اساتید اقتصاد حجت است.
                                2- در بررسی عملکرد دولت ها بویژه دورۀ اول بخشی از تحلیل ها معطوف به آنچیزی است که دولت تحویل گرفته احمدی صندوق توسعۀ ملی با 60 میلیارد ذخیره و بدهی محدود دولت به بنگاه ها و ساختارهای سرپا و صاردات برقرار و بانک های پویا و .... تحویل گرفت ولی روحانی اقتصادی قفل و ترکیده را تحویل گرفت که فقط باز کردن گره سوئیفت سه سال طول کشید بدهکاری به بنگاه ها و بانک ها و...............بماند
                                3- خاتمی کشور یا نقدینگی 120 هزار میلیارد تحویل داد و او با 600 هزار میلیارد ...شد 500 درصد رشد و روحانی تا کنون شده 100 درصد رشد .... یه کوچولو هم به میراث خاتمی برای مموتی توجه کنید... اگر قرار بر مقایسه هست درست و کامل مقایسه کنید.... شما دیگه به فهم و شعور افراد احترام بزارید.
                                4 - یکسال اول روحانی با نفت 100 دلاری و با تولید 700 هزار بشکه نفت سپری شد!!!!!!!!!!! تعجب نکنید فقط 700 هزار تولید نفت بوده ... که آن هم چاه یارانه برایش کنده شده بود...و قبل از برجام نفت اومد زیر 40 دلار حالا تولید رفته بالا ولی با این قبمت فقط همان چاه را بیشتر پر نمی کند..... در دولت احمدی نژاد میانگین نفت بالای 100 دلار بود و زیر 70 را هم ندید.....
                                5- از اقتصاد جهانی و رشد بالای ده درصدی چین که اینک به گل نشسته هم سخن بگویید . آن روزها اقتصاد چین یک تنه تمام تولیدات معدنی و فلزی و پترویی و ... می بلعید. اشتتهایش پایان ناپذیر می نمود و همانند کوسه ماهی در تنگی می مانست که با یک تکانی اقتصاد دنیا را سرسبز می کرد ولی اینک بیم رشد منفی آن می رود امید اقتصاد جهانی شده اقتصاد برزیل و هند!!!!!!!!!!!!!!!! ما یک کشور صادرات محوریم که بطور مستقیم و غیر مستقیم از مسیر صادرات کسب درآمد می کنیم .... در این شرایط شرکت های معدنی و پترویی و پالایشی به عبارتی 50 % بورس زمین گیر و تامین اجتماعی و صندوق های بازنشستگی ورشکسته شده اند و ده ها مشکل اقتصادی و اجتماعی از دل آن درآمد.....دولت قبلی با میلیاردها دلار درآمد چه تمهیدی برای این روزها اندیشید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
                                5- خشکسالی بی سابقۀ کشور و جنگ در کشو رهای همجوار را هم داشته باشید به عبارتی تعطیل شدن صاردات نصفه و نیمه به این کشورها و حمایت های مالی و ... از دولت های هم پیمان هم ................................
                                ممنون که به نوشته های بنده توجه داشتید !

                                البته اگر پستهای بنده را خوانده باشید، احتمالا پستهای سراسر فحاشی و توهین ! و به دور از عدد و رقم و کارشناسی کاربران همفکر با خودتان را هم خوانده اید !!!

                                البته اینکه فکر می کنید دوران دولت قبل مثل حمله مغول بوده ! اتفاقا نشون میده نه تنها اهل عدد و رقم و کارشاسی نیستید ! بلکه بیشتر تحت تاثیر رسانه ها ! و موج سازی ها و واژه سازی های اونها هستید !

                                بنده نه به شما نه به هیچکس اصراری ندارم که نظر منو بپذبره ! اما اتفاقا همفکران شما چنین اصراری دارند ! نه در مورد مسایل سیاسی و اقتصادی کلان کشور ! بلکه حتی در مورد بورس هم اصرار دارن همه با اونها هم نظر باشن ! و بارها توهین کردند و فشارهای زیادی ایجاد کردند تا کسانیکه نظرشون مخالف اونها هست در این سایت مطلب منتشر نکنن !!!

                                با این حال در مطلب شما چند تا نکته هست که من نظرمو در مورد اونها میگم

                                اول اینکه مثل بقیه همفکرانتون جوری بیان می کنید که انگار همه مشکلات کشور تقصیر احمدی نژاد هست ! در حالیکه در ماجرای هسته ای احمدی نژاد آن چیزی را اجرا کرد که همین نظام ! از او خواسته بود ، همین نظامی که برجام را بدون مخالف در مجلس تصویب کرد !!!

                                دوم اینکه شما به مشکلات بانکی و بلوکه شدن پولها و ... اشاره کردید ، بسیاری از کشورها نه تنها مشکل تحریم ما را نداشتند ! بلکه پولشان هم جایی بلوکه نبوده و نیست ! و جوامع آنها شرایط به مراتب بدتری نسبت به ما دارند !

                                سوم اینکه اساتید اقتصادی بسیار زیادی نسبت به سیاستهای این دولت انتقاد شدید داشتند و دارند ! اگر همانطورکه نوشتید برای شما نظر اینها حجت است البته !!!!

                                چهارم اینکه زمانی که احمدی نژاد دولت را تحویل گرفت اصلا صندوق توسعه ملی وجود نداشت ! که شما ادعا کردی 60 میلیارد !!! ذخیره داشته !!!

                                اون زمان حساب ذخیره ارزی بود و دولت خاتمی با 10 میلیارد موجودی تحویل داد ! بعدش که صندوق شد و حساب ذخیره جمع شد ، دولت احمدی نژاد با 52 میلیارد ! صندوق رو به دولت روحانی تحویل داد !!!

                                پنجم اینکه مدعی شدید احمدی نژاد اقتصاد پویا تحویل گرفت ! با صادرات فعال و ... ! یه سری به سایت وزارت صنایع بزنید تا متوجه بشید که میزان تولید و صادرات کالاها در کشور در سال 84 چقدر بوده ! و در سال 92 به چه میزان رسیده !!! و پیک تولید و صادرات هر کالا در کشور چه سالی و در چه دولتی بوده !؟؟؟

                                چند تا مثال میزنم که شما هم با اعداد و ارقام خودتون مقایسه کنید :

                                میزان تولید سالانه سیمان در کشور :

                                سال 1376 : 20 میلیون تن

                                سال 1384 : 32 میلیون تن

                                سال 1391 : 70 میلیون تن

                                میزان تولید سالانه فولاد خام و محصولات فولادی :

                                سال 1380 : 7 میلیون تن

                                سال 1384 : کمترر از 10 میلیون تن

                                سال 1392 : 17 میلیون تن

                                و در سایر زمینه های تولید خودرو و بقیه کالا ها هم آمار مشخص و روشن هست !

                                در مورد صادرات و واردات هم فقط یک نسبت ارزش صادرات به واردات را درنظر بگیرید تقریبا 4 برابر بهبود پیدا کرد در دولت احمدی نژاد و از 20% در زمان دولت خاتمی رسید به 80% در دولت احمدی نژاد !!!

                                ششم اینکه در مورد نقدینگی مخالفان دولت احمدی نژاد معتقد بودند در زمان دولت احمدی نژاد یعنی در 8 سال معادل کل تاریخ پولی کشور نقدینگی اضافه شده !!! در طول 8 سال ، که الان در دولت روحانی و ظرف مدت 2.5 سال !!! به مراتب بیشتر از میزانی که در دولت احمدی نژاد نقدینگی اضافه شد، در این 2.5 سال اضافه شده ! در اون دولت در 8 سال اون میزان نقدینگی اضافه شد ، الان در 2.5 سال بیشتر از اون اضافه شده ؟ حالا شما به قول خودتان به فهم و شعور مخاطب احترام بگذارید و ببینید کدام عملکرد بهتر بوده !؟

                                هفتم اینکه شما انگار اصلا به اعداد و ارقام توجه ندارید ! حداقل یک نگاهی به قیمت ها بیندازید بعد پست بزنید !

                                نوشتید زمان احمدی نژاد نفت زیر 70 دلار نبوده اصلا !!!! و میانگینش بالای 100 دلار بوده !!!! در حالیکه دولت خاتمی زمانیکه تحویل میداد نفت 40 دلار بود !!! واقعا که !!!

                                بارها اینجا در مورد قیمت نفت و میانگین فروش هر دولت صحبت شده و شما و همفکرانتان اصرار دارید بگید خاتمی نفت میفروخت 10 دلار !!! در حالیکه میانگین فروش خاتمی 2 برابر این رقم هست !!!

                                و از اونطرف مدعی هستید احمدی نژاد نفت میفروخت 140 دلار !!! (خود روحانی هم همین حرفو میزنه !!!) در حالیکه میانگین قیمت فروش نفت در دولت احمدی نژاد تقریبا نصف این رقم 140 دلار هست !!!

                                اتفاقا دلیل اصلی فحاشی و توهین و تخریب همفکران شما همین است که وقتی بحث عدد و رقم می شود، همه چیز دقیقا برعکس آن چیزی هست که مورد ادعای شماهاست !!!

                                هشتم اینکه در کمال ناباوری مدعی شدید درآمد نفت می رود برای پول یارانه !!! که این هم نشانه دیگری هست بر بی اطلاعی شما و تحت تاثیر رسانه ها بودن !!!

                                یارانه مصوبه مجلس دارد و اگر بروید و وقت بگذارید و نگاهی به آن بکنید متوجه خواهید شد که پول یارانه از محل اضافه مبلغ دریافتی دولت از حاملهای انرژی از مردم است !!! و هیچ ربطی به پول فروش نفت ندارد !!!

                                البته اقتصاد دانهایی !!! هم هستند در کشور که مثل شما اصلا نمی دانند پول یارانه و هدفمندی از کجا می آید !!! برخی رسانه ها هم با شیطنت درآمد نفتی را با پول یارانه مقایسه می کنند و مدعی می شوند دولت پولی برای پرداخت یارانه ندارد !!!

                                در حالیکه دولت یارانه را از محل افزایش قیمت بنزین، گازوییل و نفت سفید و .... کلا حاملهای انرژِی می پردازد ! که اتفاقا در همه این 2.5 سال ارزش این حاملها در دنیا کاهش پیدا کرده امام در ایران روبه افزایش بوده !

                                در همین دولت روحانی 2 بار قیمت حاملها تا به حال افزایش پیدا کرده ! اما مبلغ یارانه ثابت بوده و همان مقدار قبلی است !!! و هیچ ربطی هم به قیمت فعلی نفت و میزان درآمد دولت از فروش نفت ندارد !!!

                                اتفاقا مصرف حاملهای انرژِ در کشور بیشتر شده ، قیمتش هم بیشتر شده، و درآمد دولت از این محل هم بیشتر شده ! امام یارانه ثابت مانده و بخشی را هم دولت حذف کرده !!! و این پولها همه به جیب دولت رفته است !!! اما مدام ناله می کنند تا هرجوری هست مقدار بیشتری از این یارانه را از جیب مردم بزنند ! و دوباره به جیب احزاب ! و گروههای خاص که 30 سال از آن با کمترین هزینه استفاده میکردند برگردانند !!!

                                نهم اینکه از اقتصاد به گل نشسته چین و تحولات جهانی نوشته اید و .....

                                خوب همین مواردی که نوشتید را در زمان احمدی نژاد هم ببینید ! آن زمان همین اقتصاد چین می تاخت و قیمتها هم در همه بازارها افزایشی بود ! از اونس جهانی بگیرید تا فولاد و سنگ آهن و ...

                                چطور این افزایش قیمتها در آن زمان تقصیر احمدی نژاد بوده !!! اما الان که بحث فشل بودن دولت روحانی می شود مدعی می شوید اقتصاد جهانی به گل نشسته و ...

                                د زمان هر دولتی تحولات جهانی بوده و پایین و بالا هم بوده، در زمان خاتمی نوسان قیمت نفت بود در زمان احمدی نژاد و روحانی هم همینطور !

                                منتهی در زمان احمدی نژاد قیمتها در بازارهای جهانی افزایشی بود، و در داخل هم همینطور !

                                اما در زمان روحانی قیمتها در بازارهای جهانی تا یک سوم هم کاهش داشته !!! ولی در داخل کشور قیمتها بالا نرفته باشد پایین هم نیامده است !

                                در اغلب کالاها نه فقط نفت و بنزین ، کالاهای اساسی و مواد غذایی مثل گندم هم کاهشی بوده حتی ! اما در داخل افزایشی !!!

                                دهم اینکه نوشتید شرکتهای معدنی و پتروشیمی زمینگیر شدند چه کسی زمینگیر اینها را ؟؟؟؟ همین دولت روحانی با دستکاری نرخ خوراک پتروشیمی و بهره مالکانه معادن این شرکتها را زمینگیر نکرد !!؟؟؟ وزرای همین دولت نامه ننوشتند به روحانی که وضعیت این شرکتها که سهامدار عمده آنها صندوق های بازنشستگی و ... هستند گرفتار شده اند ! در عوض روحانی با بی تدبیری !!! دستور داد وام از بانک مرکزی برای خرید خودرو پرداخت بشه تا انبار خودروسازان خالی بشه !!!

                                نکته آخر اینکه خشکسالی با توجه به آمار قبلا بوده در زمان دولت قبل هم و الان هم بیشتر شده ! با اینحال باید از دولت روحانی که مدعی رشد بالا در بحث کشاورزی هست و امثال شما و همفکرانتون که طرفدار دولت روحانی هستید باید پرسید که چگونه با این خشکسالی و رکود اقتصادی مدعی رشد تولید در این بخش هستند !؟؟؟

                                البت جواب واضح و روشن است، دولت میوه و محصولات کشاورزی از خارج وارد می کند ! و به جای تولید داخل میزند در آمار !!! و مدعی رشد تولید در بخش کشاورزی می شود !

                                اما وقتی میروی در بازار میبینی میوه قاچاق چندین برابر تولیدات داخلی در بازار موجود است ! و بصورت کاملا شیک و بسته بندی شده ! و از مبادی رسمی کشور در میزان بسیار زیاد توسط آقایان ! و آقازاده ها وارد شده است !

                                یک نمونه اش در بحث گندم، همین ایسنا که حامی دولت هم هست در خبری مدعی شد امثال چندین برابر نیاز و مصرف کشور گندم وارد شده !!! یک هفته بعد همین خبرگزاری در خبری دیگر تیتر زد که سال 95 سال خودکفایی گندم است !!!

                                سال 94 زیادتر میخری و وارد میکنی ! انبار میکنی !!! سال 95 دیگه وارد نمیکنی و واردات سال 94 رو به جای تولید سال 95 میزنی در آمار !!!! سال 95 با کلی سر و صدا و هیاهوی رسانه ای مدعی میشی در تولید گندم خودکفا شدیم !!! و جشن میگیری و ....
                                آخرین ویرایش توسط negarminavi؛ 2016/03/26, 07:19.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X