دورهمی چند نفره

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • sooroosh1315
    ستاره‌دار (۲)
    • Oct 2019
    • 5358

پاسخ : نوشته‌های غیر بورسی ما بورسی‌ها

چنتا سوال دیگه هم اضاف کنم، برای درک بهتر موضوع :

سوال چهارم: چی میشه که معدنچی، راضی میشه بره داخل معدنی که خطر ریزش داره، ولی خود صاحب معدن راضی نمیشه شخصا بره داخل معدن خودش؟ (احتمالا جواب اینه که معدنچی، روز مزد هست، اگه نره داخل از گرسنگی میمیره، و میبینه این طرف مرگ، اون طرف مرگ، راحت می تونه بره داخل معدن.)

سوال پنجم: دقیقا این بینگوی جدایی از کجا اتفاق افتاد، که این نره داخل معدن شب از گرسنگی میمیره، و صاحب معدن 124000 نسل بعدش هم که داخل معدن نره، باز مشکلی براش پیش نمیاد؟در واقع من صاحب معدن، با کنترل کردن، میزان برطرف سازی نیاز های معدنچی، ازش کار میکشم، در واقع با در اختیار داشتن کلید تکنولوژی، ازش بهره میکشم (اگر نیاد زیر بیلیط من خیلی از چیزا را از دست میده) حالا خود این معدنچی چه وقت میتونه به تکنولوژی برسه؟هیچوقت، چون اگر بخواد برای تکنولوژی وقت بذاره، دیگه نمی تونه برای کارکردن در معدن وقت بذاره، و از گرسنگی میمیره و گیم آور (البته شاید هم نمیره و به تکنولوژی برسه، مثلا کشور خودمون که بردگی را رها کرد و رفت سمت تکنولوژی هسته ای و قدرت منطقه ای شدن، الان کشور گرسنه مونده، چون روز مزد فروش نفت بوده :|)
    =============
    این تا اینجای داستان ادامه اش هم در ادامه می نویسم
    آخرین ویرایش توسط sooroosh1315؛ 2020/12/17, 09:56.
    از دی که گذشت هیچ ازو یاد مَکن،فردا که نیامده ست فریاد مَکن،بر نامده و گذشته بنیاد مکن،حالی خوش باش و عمر بر باد مَکن،

نظر

• عابد - زاهد
      عضو فعال
      • Sep 2020
      • 333

باز می گویم سخن از دیگران
      اساس اسلام توحید است ... (آیت اله طالقانی )
      مالکیت به کار تعلق می گیرد .... ( استاد مطهری )
      اساس سوسیالیسم انسان است ... (منصور حکمت )
      اساس کاپیتالیسم سرمایه است .... (عسکر تابعی )

نظر

• manmehdiam
        ستاره دار (1)
        • Jul 2011
        • 1623

در اصل توسط sooroosh1315 پست شده است View Post
        سلام، عرض ادب و تشکر بابت همراهی

منظورم به مارکسیست ها و توده ها و یا نظام های سوسیالیستی نیست،
        منظورم حتی نظام سرمایه داری، دارای چارچاب هم نیست،

منظورم افرادی هستند که انقدر ثروت و قدرت جمع کردن، که فرا تر از سیستم ها شدند، هرچند درک اینکه چطور یک نفر می تونه فرا تر از سیستم بشه درکش سخته، ولی بنظرم می تونه اتفاق بیوفته،
        (راستی نظر شما در مورد مشروعیت چیست؟، مشروعیت چطور حاصل میشه؟ )

ی قسمتی از بحث تاپیک فلسفی، جناب کیمیاگر را هم وارد بحث کنیم، (از دید کمونیستی بهش نگاه نکنید، صرفا بحث مشروعیت هست) من با فلان سرمایه میام ی معدن زغال سنگ را می خرم، یا حتی نمی خرم، پیدا می کنم! بعد یکسری معدن چی می برم که معدن را استخراج کنند، اون معدن چی ها دهنشون صاف میشه، زغال سنگ میارن بیرون و دو دستی به من تقدیم می کنند
        سوال اول:
        اینکه چرا معدنچی ها من را بر حق و صاحب معدن میدونن؟ چون مثلا من جای معدن را پیدا کردم؟ خوب الان انها هم جای معدن را بلدن، خودشونم که استخراج می کنند، دیگه نیازی به من ندارن :|چرا نمیزنن زیر میز بازی؟
        سوال دوم: چه وقت میشه زد زیر میز بازی؟ سوال مهمی هست این، سایر دوستان هم پاسخ بدن.
        سوال سوم: سوال جناب کیمیاگر، معدنچی این همه تلاش میکنه، بعد خودش حاصلش رو میاد میده به من (براساس باور مشروعیت که من صاحب هستم اون هیچی نیست) بعد خود معدنچی میرسه به پارادکس که خداوند به هرکس بخواهد بی حساب می بخشد، کار و تلاش خودشم هیچی به هیچی،

البته،احتمالا خداوند به اون طرف مشروعیت داده،
        شما وقت کردید کتاب کاپیتال مارکس را مطالعه بفرمایید.
        نظامات اقتصادی به هر کیفیتی چیزی هستند که در بین یک جامعه پذیرفته شده هستند. به هر روی شما باید تکلیف خودتان را با مالکیت خصوصی روشن کنید!
        در نگاه بنیادی تر به طور کلی وقتی که ارزش ایجاد شد...بعد نیاز به ذخیره این ارزش یا ثروت ایجاد شد و بعد هم سایر کارکردهای نهاد اقتصادی تعریف شدند.
        داستان این نیست که معدنچی زودتر معدن رو ندیده! خیر داستان که به این فانتزی نیست. در جامعه در اثر فعالیت نهادهای اقتصادی تولید ایجاد میشود. نهاده های تولید هم نیروی انسانی هست...سرمایه هست..و ...
        شما چرا اینقدر دیدگاه مظلوم معدنچی...و ظالم معدن دار دارید؟! ضمن اینکه موضوع شما بالاخره کلیت جامعه هست یا نیست. اگر هست که نمیتوانید بگویید عده ای خاص و استثنایی هستند که دیگران را استثمار میکنند! خوب قوانین اون جامعه اشکال داره که عده ای خارج از قانون اینکار رو میکنند که البته وجود خارجی هم نداره! کارگر کار میکنه حقوق میگیره. یک معامله انجام میده.
        مبنا رو باید مشخص کنید اونوقت مشروعیت رو میتونید مشخص کنید. ولی مشروعیت فعلا به مالکیت خصوصی در اکثر کشورها احترام گذاشته میشه. یعنی مشروعیت داره مالکیت خصوصی!
        بجز کشورهای کمونیستی که میگن مالکیت فقط دولتی باشه..که همشون کله پا شدن و جلودارشون که چین باشه اقتصادش سرمایه داری شد.
        بنابراین بهترین سیستم پذیرفته شده فعلی در دنیا همانا سرمایه داری است! حالا در بعد اجتماعی تقویت نهادهای حافظ کارگران هم در سوسیال دموکراسی ها هست...که بهترین و اصطلاحا بهشت دنیا و کل سرسبد ساخته بشریت هستند! سوییس..سئد...نیوزیلند...اینا!
        [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• manmehdiam
          ستاره دار (1)
          • Jul 2011
          • 1623

چنتا سوال دیگه هم اضاف کنم، برای درک بهتر موضوع :

سوال چهارم: چی میشه که معدنچی، راضی میشه بره داخل معدنی که خطر ریزش داره، ولی خود صاحب معدن راضی نمیشه شخصا بره داخل معدن خودش؟ (احتمالا جواب اینه که معدنچی، روز مزد هست، اگه نره داخل از گرسنگی میمیره، و میبینه این طرف مرگ، اون طرف مرگ، راحت می تونه بره داخل معدن.)

سوال پنجم: دقیقا این بینگوی جدایی از کجا اتفاق افتاد، که این نره داخل معدن شب از گرسنگی میمیره، و صاحب معدن 124000 نسل بعدش هم که داخل معدن نره، باز مشکلی براش پیش نمیاد؟در واقع من صاحب معدن، با کنترل کردن، میزان برطرف سازی نیاز های معدنچی، ازش کار میکشم، در واقع با در اختیار داشتن کلید تکنولوژی، ازش بهره میکشم (اگر نیاد زیر بیلیط من خیلی از چیزا را از دست میده) حالا خود این معدنچی چه وقت میتونه به تکنولوژی برسه؟هیچوقت، چون اگر بخواد برای تکنولوژی وقت بذاره، دیگه نمی تونه برای کارکردن در معدن وقت بذاره، و از گرسنگی میمیره و گیم آور (البته شاید هم نمیره و به تکنولوژی برسه، مثلا کشور خودمون که بردگی را رها کرد و رفت سمت تکنولوژی هسته ای و قدرت منطقه ای شدن، الان کشور گرسنه مونده، چون روز مزد فروش نفت بوده :|)
          =============
          این تا اینجای داستان ادامه اش هم در ادامه می نویسم
          کشور شما دنبال چیز دیگه رفت! نه دنبال تکنولوژی!
          شما اگر نگاهتون رو از استکبار و استعمار و جهانخوار و ....کثافت بی تربیت! بردارید! و بیشتر به اطراف نگاه کنید میبینید که دیگرانی هم بودند که دنبال تکنولوژی رفتند و رسیدند. البته تکنولوژی محصول چیزی بود که آنها به سمتش رفتند! کشورها زیادند از ژاپن و چین و برزیل و ترکیه و ....خیلی هستند. اما دقیق ترین مقایسه کره جنوبی و شمالی است. مقایسه کنید تا ببینید که کدامشان به دنبال چه رفته...و چه بدست اورده و کجاست!
          اونوقت ببینید کشور شما بیشتر شبیه کدوم بوده و هست!
          [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• sooroosh1315
            ستاره‌دار (۲)
            • Oct 2019
            • 5358

ووال نوا هراری، نیویورک‌تایمز — تئوری‌های توطئه در هر شکل و اندازه‌ای دیده می‌شوند، اما احتمالاً فراگیرترین آن‌ها تئوری فرقۀ جهانی است. اخیراً نظرسنجی‌ای صورت گرفته که در آن، از ۲۶۰۰ نفر در ۲۵ کشور مختلف پرسیده‌اند که آیا اعتقاد دارند «گروهی محدود از آدم‌ها به نحوی مخفیانه اتفاقات را تحت کنترل خود دارند و باهم بر جهان فرمان می‌رانند؟».

۳۷ درصد آمریکایی‌ها گفته‌اند که چنین حرفی «قطعاً درست است». به همین نحو، ۴۵ درصد ایتالیایی‌ها، ۵۵ درصد اسپانیایی‌ها و ۷۸ درصد نیجریه‌ای‌ها این گزینه را انتخاب کرده‌اند.

البته تئوری توطئه را کیواِنان۱ ابداع نکرده است؛ این دست تئوری‌ها برای هزاران سال دور و بر ما وجود داشته‌اند. برخی‌ از آن‌ها تأثیرات عظیمی بر تاریخ گذاشته‌اند. مثلاً نازی‌ها را درنظر بگیرید. ما در حالت عادی نازی‌ها را به‌منزلۀ معتقدان به یک تئوری توطئه مجسم نمی‌کنیم. از آن‌جا که نازی‌ها کشوری را به تملک درآوردند و جنگ‌جهانی دوم را راه انداختند، اغلب نازیسم را به‌عنوان یک «ایدئولوژی» درنظر می‌گیریم، وَلو نوعی شیطانی از آن.

اما نازیسم در قلب خود، نوعی تئوری‌ فرقۀ جهانی بود که بر یهودی‌ستیزی پایه گذاشته شده بود، «فرقه‌ای از سرمایه‌داران یهودی، مخفیانه، بر جهان غلبه پیدا کرده‌اند و در حال دسیسه برای نابودی نژاد آریایی هستند. انقلاب بلشویکی کار آن‌ها بوده، اداره دموکراسی‌های غربی به عهده آن‌هاست، و رسانه‌ها و بانک‌ها را در مشت خود دارند. تنها هیتلر است که زیرکی‌ها و نیرنگ‌های پلیدآن‌ها را می‌بیند و تنها اوست که توان توقف آن‌ها و نجات بشریت را دارد».

اگر ساختار مشترک این دست تئوری‌های فرقه جهانی را بفهمیم؛ نه‌تنها به جذابیتشان پی می‌بریم، بلکه نادرستی ذاتی‌شان هم برایمان روشن می‌شود.

ساختار این تئوری‌ها

استدلال تئوری‌های فرقۀ جهانی این است که در لایه‌ی زیرینِ وقایعِ بی‌شماری که در ظاهر جهان می‌بینیم، گروه شیطانی واحدی مشغول کارند. هویت این گروه ممکن است متغیر باشد: برخی بر این باورند که جهان را فراماسون‌ها، جادوگران و شیطان‌پرستان به نحو مخفیانه اداره می‌کنند، برخی دیگر فکر می‌کنند کار کارِ موجودات فضایی، مارمولک‌های انسان‌نما و یا فرقه‌های مختلف دیگر است.

اما در نهایت ساختار بنیادین همه‌شان یکی است: گروه مذکور تقریباً همه اتفاقات را کنترل می‌کند و همزمان این کنترل را مخفی نگه می‌دارد.
            از دی که گذشت هیچ ازو یاد مَکن،فردا که نیامده ست فریاد مَکن،بر نامده و گذشته بنیاد مکن،حالی خوش باش و عمر بر باد مَکن،

نظر

• sooroosh1315
              ستاره‌دار (۲)
              • Oct 2019
              • 5358

تئوری‌های فرقه جهانی با ادغام کردن چیزهای متضاد‌ شعف خاصی می‌آفرینند. بنابراین، تئوری توطئه نازی‌ها می‌گوید در ظاهر امر، کمونیسم و سرمایه‌داری دشمنانی آشتی‌ناپذیرند، درست است؟ نه غلط است! این دقیقاً همان چیزی است که فرقۀ یهودی‌ها می‌خواهند باور کنید! و احتمالاً فکر می‌کنید خانوادۀ بوش و خانوادۀ کلینتون رقبایی قسم‌خورده هستند، اما تمام این‌ها نمایش است؛ در پشت پرده، همۀ آن‌ها به مهمانی‌هایی می‌روند که تاپرور۲ برگزار می‌کند.

از این مقدمات است که نظریه‌ای برای عملکرد جهان ظاهر می‌شود. اتفاقاتی که توی اخبار به گوش ما می‌رسد، صفحۀ غبارآلودی است که به نحو حیله‌گرانه‌ای طراحی شده تا ما را فریب دهد، و رهبران معروفی که توجه ما را به خودشان جلب می‌کنند، صرفاً عروسک‌های خیمه‌شبازی‌ای در دست فرمانروایان واقعی هستند.

جاذبۀ این تئوری‌ها

تئوری‌های فرقه جهانی در مواردی قادرند طرفداران زیادی را به خود جذب کنند، زیرا برای بی‌شمار فرایند پیچیده توضیحی واحد و سرراست عرضه می‌کنند. زندگی ما به کرات تحت تأثیر جنگ‌ها، انقلاب‌ها، بحران‌ها و همه‌گیری‌ها قرار می‌گیرد. اما، اگر به قِسمی تئوری فرقه جهانی باور داشته باشم، از اینکه همه چیز را می‌دانیم؛ مسرور خواهیم شد.

از جنگ سوریه می‌پرسید؟ من برای اینکه درک کنم آن‌جا چه خبر است، نیازی به مطالعۀ تاریخ خاورمیانه ندارم. زیرا این جنگ بخشی از یک توطئه بزرگ است. یا شاید از توسعۀ فناوری ۵جی بپرسید؟ نیازی به هیچ تحقیقی دربارۀ فیزیک امواج رادیویی ندارم. یک توطئه است. همه‌گیری کووید-۱۹ چطور؟ به هیچ وجه به اکوسیستم، خفاش‌ها و ویروس‌ها ربطی ندارد. آشکارا بخشی از توطئه است.

شاه‌کلید تئوری فرقۀ جهانی قفلِ همۀ رموز عالم را باز می‌کند و من را وارد حلقه‌ای از انسان‌های خاص می‌کند، گروهی از انسان‌ها که می‌فهمند. از انسان‌های معمولی باهوش‌تر و داناترم می‌کند و حتی مرا بالاتر از نخبگان فکری و طبقۀ حاکم می‌نشاند: بالاتر از اساتید دانشگاه، روزنامه‌نگاران و سیاستمداران. این دست تئوری‌ها باعث می‌شوند چیزهایی را ببینم که آن‌ها از دیدنش عاجزند و یا چیزهایی را بدانم که آن‌ها سعی در مخفی‌کردنش دارند.

عیب این تئوری‌ها

تئوری‌های فرقۀ جهانی از عیب بنیادین یکسانی رنج می‌برند: این دست تئوری‌ها فرض می‌گیرند که تاریخ بسیار ساده است. فرض کلیدی تئوری‌های فرقه جهانی این است که دستکاری جهان نسبتاً آسان است. گروه کوچکی از آدم‌ها می‌توانند بفهمند، پیش‌بینی کنند و همه چیز را در دست بگیرند، از جنگ‌ها گرفته، تا انقلاب‌های فناورانه و همه‌گیری‌ها.

نکته جالب‌توجهی که درمورد تئوری‌های فرقۀ جهانی وجود دارد این است که آن‌ها قادرند ۱۰ حرکت بعدی‌ای را که در صفحۀ بازی جهانی اتفاق می‌افتد، ببینند. وقتی آن‌ها ویروسی را در جایی آزاد کرده‌اند، نه تنها پیش‌بینی می‌کنند که این ویروس چگونه در جهان پخش می‌شود، بلکه حتی خواهند دانست که این ویروس طی یک‌سال آینده چگونه بر اقتصاد جهانی تأثیر می‌گذارد. وقتی خودشان حامی انقلابی سیاسی باشند، حتماً می‌دانند که چطور کنترلش کنند و وقتی جنگی را به راه می‌اندازند هم می‌دانند که چطور آن را به پایان برسانند.

البته شکی نیست که دنیا پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. مثلاً، حملۀ آمریکا به عراق را درنظر بگیرید. در سال ۲۰۰۳ تنها ابرقدرت جهان، با این ادعا که می‌خواهد تسلیحات کشتار جمعی عراق را از بین ببرد و به رژیم صدام حسین پایان بدهد، به کشوری معمولی در خاورمیانه حمله کرد. بعضی‌ها حتی مشکوک بودند که آمریکا چندان بدش نمی‌آید که با استفاده از این شانس بر منطقه هژمونی پیدا کند و نواحی حساس نفتی عراق را زیر سلطۀ خود درآورد. ایالات متحده برای رسیدن به هدفش، بهترین ارتش دنیا را وارد کارزار کرد و تریلیون‌ها دلار خرج کرد. ‌

چند سال سریع به جلو می‌رویم، نتایج این تلاش غول‌آسا چه بود؟ فروپاشی‌ای کامل. هیچ سلاح کشتار جمعی‌ای وجود نداشت، و کشور در آشوب فرو رفت. در واقع، برندۀ بزرگ این جنگ ایران بود که به قدرت مسلط در منطقه تبدیل شد.

نظر

• sooroosh1315
                ستاره‌دار (۲)
                • Oct 2019
                • 5358

س آیا می‌توان نتیجه گرفت که جرج دبلیو بوش و دونالد رامسفلد مأموران مخفی ایران بودند و نقشۀ فوق‌العاده زیرکانۀ ایرانی‌ها را اجرا می‌کردند؟ به‌هیچ‌وجه. در عوض، می‌توان نتیجه گرفت که کنترل امور انسانی به طرزی باورنکردنی سخت است.

برای یاد گرفتن این نکته نیازی نیست به خاورمیانه لشکر بکشید. اگر در هیئت مدیرۀ مدرسه یا شورایی محلی خدمت کرده باشید، و یا صرفاً سعی کرده باشید که برای مادرتان جشن تولدی غافلگیرانه ترتیب بدهید، احتمالاً می‌دانید کنترل انسان چقدر دشوار است. برنامه‌ای می‌ریزید و عکس آن جواب می‌دهد. سعی می‌کنید چیزی را مخفی نگه دارید، و فردا روز همه دربارۀ آن حرف می‌زنند. با دوستی مورد اعتماد نقشه‌ای می‌کشید و در لحظه‌ای حساس او از پشت به شما خنجر می‌زند.

تئوری‌های فرقۀ جهانی از ما می‌خواهند که چنین چیزی را باور کنیم: در حالی که پیش‌بینی و کنترل اعمال هزار یا حتی صد نفر بسیار سخت است، به طرز شگفت‌آوری عروسک‌گردانی نزدیک به ۸ میلیارد انسان راحت است.

واقعیت این تئوری‌ها

البته، شایعات واقعی زیادی در جهان هستند. افراد، شرکت‌ها، سازمان‌ها، کلیساها، احزاب و حکومت‌ها دائماً نقشه‌های مختلفی را دنبال می‌کنند. اما این دقیقاً همان چیزی است که پیش‌بینی و کنترل جهان، در کلیتش را سخت می‌کند.

در دهۀ ۱۹۳۰، اتحاد شوروی به جد در حال دسیسه بود تا انقلاب‌های کمونیستی را در سراسر جهان شعله‌ور کند، بانک‌های سرمایه‌دار استراتژی‌های حیله‌گرانه‌ای را به کار می‌گرفتند، دولت روزولت برنامه می‌ریخت تا جامعۀ آمریکایی را طبق برنامۀ نیودیل بازمهندسی کند، جنبش صهیونیستی برنامه داشت تا وطنی آبا اجدادی در فلسطین برای خودش تأسیس کند. اما این‌ها و برنامه‌های بی‌شمار دیگر با هم تصادم دارند و هیچ‌گاه گروهی واحد وجود نداشته که بتواند نمایش جهانی را اداره کند.

امروزه، احتمال دارد که هدف توطئه‌های زیادی قرار بگیرید. ممکن است همکارتان نقشه بکشد که رئیستان را علیه شما بشوراند. ممکن است یک شرکت بزرگ داروسازی، با دادن رشوه به پزشکتان، به شما مواد مخدر آسیب‌زا بدهد. شرکت بزرگ دیگری ممکن است سیاستمداران را تحت فشار قرار دهد تا مقررات زیست محیطی را زیر پا بگذارند و اجازه دهند هوایی که تنفس می‌کنید آلوده شود. ممکن است برخی از غول‌های فناوری مشغول هک‌کردن اطلاعات خصوصی شما باشند. حزبی سیاسی ممکن است در حوزه‌های انتخاباتی ایالت شما تقلب کند. حکومتی خارجی ممکن است به افراط‌گرایی در کشور شما دامن بزند. این‌ها می‌تواند توطئه‌هایی واقعی باشند، اما بخشی از یک نقشۀ واحد جهانی نیستند.

گاهی اوقات یک شرکت، یک حزب سیاسی یا یک دیکتاتوری موفق می‌شود قسمت قابل‌توجهی از کل قدرت جهان را در دستان خود جمع کند. اما وقتی چنین اتفاقی می‌افتد، مخفی نگه‌داشتن آن تقریباً غیرممکن است. با قدرت عظیم تبلیغات عظیم هم از راه می‌رسد.

واقعاً هم همینطور است، در بسیاری از موارد تبلیغات پرطمطراق یکی از شروط کسب قدرتی عظیم است. برای مثال، لنین هرگز قادر نبود قدرت را در روسیه به دست بیاورد، اگر از نگاه عمومی غافل می‌شد. و استالین در ابتدا بیشتر مشتاق این بود که پشت درهای بسته نقشه بکشد، اما زمانی که قدرت را در اتحاد شوروی قبضه کرد، تصاویرش از همۀ ادارات، مدارس و خانه‌ها آویزان شد؛ از دریای بالتیک گرفته تا اقیانوس آرام. قدرت استالین به کیش شخصیتش وابسته بود. این ایده که لنین و استالین فقط جبهه‌ای برای حاکمان واقعی پشت صحنه بودند، با تمام شواهد تاریخی مغایرت دارد.

درک این نکته که هیچ فرقۀ واحدی نمی‌‌تواند کل جهان را به طور مخفیانه اداره کند، فقط نکتۀ دقیقی نیست، بلکه نقطۀ قوت هم هست. معنایش این است که در این جهان شما می‌توانید دسته‌های رقیب را شناسایی کنید و با برخی از آن‌ها علیه برخی دیگر متحد شوید. و این تمام چیزی است که سیاست واقع‌گرایانه دربارۀ آن بحث می‌کند.

پی‌نوشت‌ها:
                • این مطلب را یووال نوا هراری نوشته و در تاریخ ۲۰ نوامبر۲۰۲۰ با عنوان «When the World Seems Like One Big Conspiracy» در وب‌سایت نیویورک‌تایمز منتشر شده است. وب‌سایت ترجمان آن را در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۹ با عنوان «چرا فکر می‌کنیم جهان را دسته‌ای از آدم‌های شرور کنترل می‌کنند؟» و ترجمۀ مهدی صادقی منتشر کرده است.
                •• یووال نوا هراری(Yuval Noah Harari) دانش‌آموختۀ تاریخ دانشگاه آکسفورد و نویسندۀ چند کتاب پرفروش از جمله انسان خردمند (Sapiens) و انسان خداگونه (Homodeus) است.

[۱] QAnon تئوری توطئه‌ای دربارۀ گروهی از شیطان‌پرستان که در رأس شبکۀ جهانی‌ای برای سوءاستفادۀ جنسی از کودکان قرار دارند و علیه ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، فعالیت می‌کنند [مترجم].
                [۲] Tupperware یک شرکت چندملیتی تولیدات پلاستیکی مخصوص خانه [مترجم].

نظر

• sooroosh1315
                  ستاره‌دار (۲)
                  • Oct 2019
                  • 5358

البته مخالف نظر ایشون هستم (ضمن اینکه همیشه رادیکال ها وجود داشتن ، اما تعدادشون کمه) تقریبا 99.99 درصد جامعه ها ( مخصوصا با پیشرفت عصر ارتباطات) شبیه به هم عمل می کنند ، و این شبیه شدن روز به روز بیشتر اتفاق میوفته (حالا چه در ظاهر :| گاها من توانایی تشخیص خانم ها رو از هم ندارم ، چه هماهنگی هم شکل شدن طرز تفکرها ) در واقع از یکسو داره تلاش میشه همه شبیه هم بشن شبیه هم فکر کنن و فیدبک های یکسان بروز بدن ( حالا ی جاهایی به وسیله الگو سازی بولد کردن و همسان سازی و...)

و از یک سو با پیشرفت علوم اجتماعی و ابر رایانه ها ، می تونن خیل عظیم مردم را یکسو کنند ( حداقل حداقل حداقل ، افرادی که خودشان از خودشان چیزی ندارن و پیرو و مقلد هستن )

البته ریزه کاری هایی هم داره ، مثلا اگر کاملا افراد یکدست باشن باز خودش ایجاد مشکل می کند ، برای همین دو قطبی ایجاد می کنند ، و این 2 قطبی شدن باعث میشه ، هر یک از افراد که کشش به پیوستن به یکسان سازی هم ندارند ، شروع کنند به یکسان سازی و تلاش مداوم برای شبیه تر شدن به قطب خودشان ( فرضا من و شما با هم در یک قطب یک جبهه هسیم ، ولی اختلاف نظر داریم ، خود این قطب سازی باعث میشه ، تفاوت هامون را زمین بذاریم و به نقاط اشتراک توجه کنیم ، برای استحکام بیشتر در مقابل کششی که قطب دیگه داره ایجاد میکنه )

همه و همه باعث میشه که افراد بیش از پیش شبیه به الگوها بشن ، و کنترل کردن الگوها هم کار را ساده تر میکنه.

نظر

• roya123
                    ستاره‌دار(3)
                    • Apr 2014
                    • 5587

کسی در مورد سهام عدالت چیزی میدونه؟
                    باید حتما همه آزاد کنن؟؟؟
                    که میگن امروز اخرین مهلتش هست.
                    اگر اشتیاق شما برای موفق شدن بیشتر از ترس شما از شکست خوردن باشد
                    شما حتما موفق خواهید شد. "آلبرت انیشتین"

نظر

• mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

سلام.
                      غبهنوش روزی ۱۰ درصد دارد می‌دهد!
                      ولی چه کسی جگرش را دارد بخرد؟
                      بخواهد بریزد دو روزه دارایی‌ات را نصف می‌کند.
                      «محمد حسین» هستم.
                      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

کاش یک روزی بود که این قانون بد صف نشینی برداشته می‌شد و همه می‌توانستند آزادانه خرید و فروش کنند...
                        اکنون یک نمادی مانند کماسه که خوب است قابلیت خرید ندارد...
                        یک چیزی که می‌دانی در سبدت بد است می‌خواهی بفروشی نمی‌توانی...
                        «محمد حسین» هستم.
                        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• sooroosh1315
                          ستاره‌دار (۲)
                          • Oct 2019
                          • 5358

ی احساسی میگه دوران طوفان های جنوبی غربی به شمال شرقی تمام شده :(
                          چند صباحی نسیمی از غرب به شرق وزید
                          الان هم دیگه نه طوفانی مونده نه نسیمی ، خطر سقوط بادبادک ها /:.negaran.:/ دیگه فقط هواپیما کنترلی جواب میده :D

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

ی احساسی میگه دوران طوفان های جنوبی غربی به شمال شرقی تمام شده :(
                            چند صباحی نسیمی از غرب به شرق وزید
                            الان هم دیگه نه طوفانی مونده نه نسیمی ، خطر سقوط بادبادک ها /:.negaran.:/ دیگه فقط هواپیما کنترلی جواب میده :D
                            سلام.
                            اگر داداش ما است که...
                            هواپیما کنترلی که سهل است...
                            پهباد می‌سازد رو دست RQ170...
                            می‌فرستد خانه‌ی دشمن (یعنی سازمان بورس خبیث!/:.happysmiley:./) را نابود می‌کند...:.thumbsdownsmileyan
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

در اصل توسط نجاT... پست شده است View Post
                              دوران بزن در رو شروع شده.
                              =))

وای خدا...
                              خیلی راست می‌گوید...
                              می‌زنند فرار می‌کنند...
                              به اسم بازارگردانی بالا خالی می‌کنند پایین جمع می‌کنند...
                              البته حقوقی‌های بزرگتر فقط خالی می‌کنند... آن بالاها...
                              «محمد حسین» هستم.

نظر

• sooroosh1315
                                ستاره‌دار (۲)
                                • Oct 2019
                                • 5358

سلام آقا محمد حسین عزیز ، یک امروز استین ها را بالا بزنید ، یکی دو خط جاوا اسکریپت بنویسید که اگر دکمه ارسال زده شد ، پست با هشتگ شروع شده بود عبارت جلوی هشتگ را برداره ، بیاد اینجا
                                https://www.sahamyab.com/hashtag/آسیا/
                                اخرین و درصد اخرین را بگیره
                                متن ارسالی را هم تغییر بده به هشتگ نام + اخرین+درصد اخرین
                                بعد هم پست را ارسال کنه

برای شما کار سختی نیست ، نهایت نیم ساعت وقت بگیره :| فقط چون راه حل اصولی و شیک و زیبا و مهندسی نیست و شما هم فرد کمالگرایی هستین ، دنبال ی چیز در و پیکر دار می گردین
                                بیاین و یدونه غیر اصولیشو فعلا درست کنید تا بعد ها /:.rolleyessmileyani

نظر

در حال کار...
                                X