کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
ساعت 11:30 شب است. بسيار خسته است، به طوری كه چشمانش باز نمیشوند. فردا هم از همان اول صبح كلی كار دارد. اما مگر میتواند بدون چك كردن ايميلهايش بخوابد؟ پای رايانهاش مینشيند و به اينترنت وصل میشود. با خود میگويد: فقط نيم ساعت. بعد میخوابم. چند ايميل چك میكند و چندتا هم جواب میدهد. دو سه نفر از دوستانش آنلاين هستند. شروع به صحبت با او میكنند. همزمان مشغول خواندن خبرهای روز در سايتهای مختلف است. ناگهان به طور تصادفی چشمش به گوشه پايينی سمت چپ مانيتور میافتد و ساعت سيستم را میبيند. ساعت 2:30 بامداد است و او هنوز بيدار است.
تا به حال اين اتفاق برای شما افتاده است؟ اگر پاسخ مثبت است، بايد بگويم كه علائم يك بيماری اينترنتی يعنی اعتياد به وب يا WebAddiction در شما به چشم میخورد.
هنگامی كه مرور كردن وب، ايميل زدن، بازی، خريد، دريافت موسيقی، و چت كردن با كار و يا زندگی اجتماعی يك فرد تداخل ايجاد كنند، زمانی است كه مشكل آغاز شده است. روانشناسان و محققان در نقاط مختلف جهان مشغول بررسی اين مشكل هستند، تا افراد مقدار زمانی را پشت رايانههايشان به سر ببرند كه مشكلی برای آنها پيش نياورد. مطابق تحقيقات جديدی كه در دانشگاه فلوريدا انجام شده و در تاريخ 7 آگوست منتشر شده است، برای تست اعتياد به وب بايد به 5 سوال پاسخ داد و برای به خاطر سپردن اين 5 سوال بايد كلمه Mouse را كه حرف ابتدای اين سوالال است، در ذهن ثبت كرد. اين نكات و سوالات عبارتند از:
گذراندن زمان بيش از زمان مورد نظر روی اينترنت More Than intended time spent online
غفلت از ساير مسئوليتها Other responsibilities neglected
تلاشهای ناموفق برای كاهش مدت حضور روی شبكه Unsuccessful attempts to cut down
يك ناسازگاری مهم در روابط به علت استفاده از اينترنت Significant relationship discord because of use
اشتياق و تفكر بيش از حد در زمان عدم حضور روی شبكه Excenssive thoughts or anxiety when not online
محققان دانشگاه فلوريدا اين نكات را پس از ارزيابی روانشناسانه حضوری و رودررو روی 20 داوطلبی كه احساس میكردند دچار اين مشكل هستند و 17 دانشجو با سطوح مختلف استفاده از اينترنت، به دست آوردند. داوطلبان همگی افرادی بودند كه در هفته بيش از 30 ساعت آنلاين بودند و مدت زمان استفاده غير ضروری آنها از اينترنت 10 برابر بيش از زمان مورد استفاده برای كار يا تحصيل بود.
جالب است بدانيد مطابق تحقيقات انجام شده حدود 25 تا 50 درصد از وابستگی شديد و اعتياد به وب و اينترنت، در محل كار ايجاد میشود كه اين نكته نشان میدهد اين عده از افراد برای شركت در فعاليتهايی كه ربطی به كارشان ندارد، حقوق میگيرند. بنابراين تحقيقات، هركارمند بيش از يك روز كامل كاری را در هر هفته به مرور صفحات وبی میپردازد كه ربطی به كارش ندارد.
از طرف ديگر، سر زدن به سايتهای مختلف و گوناگون از سوی كارمندان باعث به خطر افتادن شبكههای داخلی شركتها میشود و احتمال نفوذ ويروس، كرمهای اينترنتی و كدهای خطرناك را به اين شبكهها بالا میبرد.
مشكل ديگری كه در اين مواقع ايجاد میشود، ترافيك بالاست. هنگامی كه يك يا چند نفر از كارمندان مثلا در حال ديدن يك فيلم يا گوش دادن به يك آهنگ از روی شبكه هستند. ترافيك ايجاد شده باعث میشود تا ساير افراد دسترسی سريع و مناسب به اينترنت نداشته باشند.
اين دلايل باعث میشود تا شركتهای مختلف به فكر استفاده از فايروال و كنترل دسترسی كاركنان به اينترنت بيفتد تا بتوانند كارايی را بالا ببرند و امنيت شركت خود را حفظ كنند.
البته در همين زمان بعضی از افراد عقيده دارند استفاده زياد از اينترنت بد نيست. جفری كل (Jeffrey cole) مدير دانشگاه كاليفرنيا، مركز لس آنجلس برای سياستهای ارتباطی در اين باره میگويد: گذراندن زمانهای طولانی و زياد روی اينترنت برای بعضی افراد در انجام كار، تحصيل و يا نوآوری بسيار مفيد و مناسب است.
شما چه فکر میكنيد؟ آيا به عنوان يك كاربر اينترنت ميزان حضور خود روی شبكه را مناسب میدانيد؟ به نظر میرسد در صورتی كه آنلاين بودن باعث بروز مشكل در انجام كارها و زندگی اجتماعی شود، بايد آن راكنترل كرد. زندگی در دنيای سايبر نمیتواند و نبايد جايگزين زندگی در دنيای واقعی شود.
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
2 سال پيش وقتی ويندوز xp به بازار عرضه شد، بسياری از كاربران شيفته زرق و برق و محيط جذاب آن شدند كه انصافا با محيط خشك و بیروح 2000 قابل مقايسه نبود. Xp شيك، دوست داشتنی و جالب بود و همين خصوصيت آن باعث شد كه در مدت كوتاهی بسياری از كاربران تازه كار را جذب كند، اما حرفهایترها كمی عاقلتر بودند. آنها منتظر ماندند تا كمی از تولد اين سيستم عامل بگذرد و امتحانش را پس بدهد. مايكروسافت وعدههای فراوانی مبنی بر قابل اعتماد بودن xp نسبت به ويندوزهای قبلی داده بود. اما به مرور زمان، كمكم خطاها (Bugs) و حفرههای امنيتی (Security Holes) آن کشف شد و مايكروسافت را مجبور كرد كه هر از گاهی يك نسخه اصلاحی (Patch) برای از ميان بردن اين اشكالات ارائه كند. با اين كه هنوز هم ممكن است حفرهها و باگهای ناشناختهای در xp وجود داشته باشد، ولی توصيه میكنيم چنانچه دستگاه شما توانايی پذيرش اين سيستم عامل را دارد، ويندوز خود را به XP ارتقا دهيد. در دنيای رايانه، 2 سال مدت كمی نيست. پس تا دير نشده اقدام كنيد. به هر حال اگر كاربر ويندوز XP هستيد، يا چنانچه قصد داريد روزی آن را روی دستگاه خود نصب كنيد شما را به خواندن اين مقاله دعوت میكنيم. با بكار گيری اين نكات میتوانيد كارايی سيستم عامل خود را افزايش دهيد.
ويندوز خود را روی بهترين كارايی تنظيم كنيد. روی آيكون My computer كليك راست كرده،Properties را برگزينيد. به پوشه Advanced رفته و در قسمت Performance روی دكمه Settings كليك كنيد. حال در پنجره ظاهر شده در كنار عبارت Adjust for Best perfprmance علامت بگذاريد.
همانگونه كه بارها گفتهايم، برای خلاص شدن از دست برنامههای حاضر در حافظه كه با هر اجرای ويندوز بالا میآيند، گزينه Run را از منوی start انتخاب و دستور msconfig را وارد كنيد. پس از اجرا به پوشه startup برويد و علامت كنار برنامههای غيرضروری را برداريد. میتوانيد سری به فولدر startup در منوی start ، گزينه Allprograms هم بزنيد و روی نرمافزارهايی كه نمیخواهيد، راست كليك كرده، delete كنيد. اگر حرفهایتر هستيد به سراغ فولدرهای Run Run Onc, RunOnceEX, Runservices,و Runservices Once در رجيستری ويندوز برويد و برنامههای غيرضروری را از آنها حذف كنيد.
هارد خود را تميز كنيد. هنگامی كه هارد شما در حال پر شدن است، درايو مجبور است در شيار (track)های داخلی بنويسد. (همانگونه كه میدانيد هارد به صورت صفحات دايرهای شكل است . روی اين صفحات، دواير متحدالمركزی وجود دارد كه به آنها شيار گفته میشود). از آنجاكه شيارهای داخلی كوچكترند، اطلاعات كمتری روی آنها جا میگيرد پس برای نوشتن اطلاعات، به تعداد دوربيشتری چرخش هارد نياز است. برای افزايش كارايی، برنامههای غيرضروری را uninstall كنيد. از اطلاعاتی كه هماكنون نياز نداريد، نسخه پشتيبان(backup) تهيهكرده و در جای ديگری غير از هارد رايانهتان نگهداری كنيد. اجرای Disk Cleanup برای خلوت كردن هارد، خالی از فايده نيست. پس از تميز كردن هارد، نياز به يك Defrag داريد كه تكههای فايلهای روی هارد را به هم بچسباند.
درايو سختافزارهای خود را به روزآوری كنيد. دقت كنيد كه همواره آخرين نسخه از درايوها را در اختيار داشته باشيد تا كارايی رايانه خود را تا حد امكان بالا ببريد.
پرينترهای موازی را غيرفعال كنيد. اگر پرينتر شما به پورت موازی (Parallel) متصل باشد، ممكن است وقتی در حال پرينت گرفتن هستيد، ديگربرنامههای شما به خوبی كار نكند. يا اين كه اصلا كار نكند. ويندوز xp (همانند 2000) با پورت موازی بخوبی كنار نمیآيند، بكوشيد پرينتر را به پورت USB رايانهتان وصل كنيد. اگر پرينتر شما چنين كابلی ندارد، میتواندی از يك كابل USB به موازی استفاده كنيد. البته به شرطی كه رايانه شما پورت داشته باشد.
چقدر حافظه لازم داريد؟ ممكن است بخشی از هارد خود را به صورت حافظه مجازی (Virtual memory) در آورده و آن را در اختيار برنامهها گذاشته باشيد، اما هر چه باشد اين حافظه كندتر از RAM خواهد بود. حداقل RAM مورد نياز برای XP ، 64 مگابايت است. اما در بسياری از موارد حتی 128 مگابايت هم برای اجرای چند برنامه به طور همزمان جوابگو نخواهد بود.
خودتان میتوانيد آزمايش كنيد. در هر لحظه تنها يك برنامه را باز كنيد. اگر كارايی آن برنامه بيشتر از حالتی بود كه با ديگر برنامهها باز میباشد. RAM سيستم شما كافی نيست. برای برنامههای استاندارد معمولی 256مگابايت حافظه كافی است. اما اگر با فايلهای چند رسانهای (MULTIMEDIA) خيلی سر و كار داريد يا با بازیهای با گرافيك سنگين كار میكنيد، به سراغ 512 مگابايت يا يك گيگا بايت RAM برويد.
ويروس يابی كنيد. اگر سيستم شما بسيار كند شده است، ممكن است ويروسی باشد. برنامه آنتی ويروس خود را از طريق سايت آن به روز آوری (update)كرده، سيستم را scan كنيد.
از ابتدا شروع كنيد. برخی كاربران به نصب و unistall نرمافزارهای مختلف عادت دارند. اگر شماهم از آن دسته هستيد، بايد بدانيد كه بيشتر اوقات برنامههای uninstall بخوبی عمل نمیكنند و تعدادی از فايلهای نرمافزارها را روی هارد شما باقی میگذارند. به مرور زمان اين فايلهای بیخودی و اطلاعات و اطلاعات به دردنخوری كه در رجيستری ويندوز باقی مانده است، سرعت ويندوز را پايين میآورد. در اين موارد تميز كردن رجيستري، معمولا مفيد است. گاهی نيز نصب مجدد reinstall ويندوز شما را ياری میكند.
در پايان ذكر اين نكته را ضروری میدانيم كه متاسفانه در بازار ايران نسخههای متعددی از ويندوز xp وجود دارد كه برخی از آنها نسخه آزمايشی يا مدت دار (trial version) بوده و پس از مدتی از كار میافتد. در تهيه سیدی اين سيستم عامل نهايت دقت را به كار ببنديد. به هنگام سازی و نصب نسخههای اصلاحی (Patch) را فراموش نكنيد. سری به سايت www.microsoft.com بزنيد و همواره ويندوز و ديگر نرمافزارهای خود را به روز نگهداريد.
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
دوستان اهل فن راهنمايي كنند!
بنده هر زماني كه مرورگر فايرفاكس را نصف ميكنم، و چند صفحه وب را باز ميكنم، بعد از مدتي مرورگر فايرفاكس ري استارت ميكنه و كل صحفات بسته ميشه.
اين مورد براي من شده كلي دردسر!
توي زمان معاملات كلي صفحات نمادها را باز كردم؛ يهو مرورگر بسته ميشه.
ورژن فايرفاكس را از 3 تا 7 را امتحان كردم، اما فايده اي نداشت.
ويندوز عوض كردم، باز هم فايده نداشت.
آقا اين مشكل براي چيه؟
چه كار كنيم كه مرورگر فايرفاكس يكدفعه بسته نشه.
دوستان اهل فن راهنمايي كنند!
بنده هر زماني كه مرورگر فايرفاكس را نصف ميكنم، و چند صفحه وب را باز ميكنم، بعد از مدتي مرورگر فايرفاكس ري استارت ميكنه و كل صحفات بسته ميشه.
اين مورد براي من شده كلي دردسر!
توي زمان معاملات كلي صفحات نمادها را باز كردم؛ يهو مرورگر بسته ميشه.
ورژن فايرفاكس را از 3 تا 7 را امتحان كردم، اما فايده اي نداشت.
ويندوز عوض كردم، باز هم فايده نداشت.
آقا اين مشكل براي چيه؟
چه كار كنيم كه مرورگر فايرفاكس يكدفعه بسته نشه.
با سلام
اين حالت که در اصطلاح بهش Crash گفته ميشه زماني اتفاق ميوفته که صفحاتي که شما باز ميکند ،اون صفحات به درستي کد زده نشده باشه و نيز احتمالات زيادي هم ميتونه باشه از قبيل ويروس و ........
بنده خودم هم از فايرفاکس 3.6.23 استفاده مي کنم و نيز همون سايت Tse رو باز مي کنم در حد 15 پيج با هم ،ولي مشکلي نداشتم باهاش.فقط لودر سايت Tse فضاي رم زيادي اشغال مي کنه و يه کم سرعت فايرفاکس مياد پايين و گير ميزنه بعضي مواقع
راحت ترين راه استفاده از مرورگر گوگل کروم هست ، چرا که از نظر ظاهر خيلي شبيه فايرفاکس هست و نيز از نظر امنيت و نداشتن حفره هاي امنيتي از فايرفاکس خيلي بهتر و امن تر مي باشد.
البته مي تونيد اولا پلاگين هاي فلش رو نصب کنيد ، در قسمت Add-Ons رفته و پلاگين هاي اضافه رو حذف يا غير فعال کنيد ، سيستمتون رو از نظر ويروس چک کنيد ، رم هم چک کنيد که سالم باشه(البته احتمالش کم هست ،چرا که اگه سالم نباشه ،کل کامپيوتر ريست ميشه نه يک برنامه فقط).به احتمال زياد همون طور که خودتون نوشتيد يه مشکلي با سخت افزارتون داره که با نصب ويندوز درست نشده (مي تونيد اگه حوصله داريد نوع ويندوز رو هم عوض کنيد که مطمئن بشيد از سيستم عامل نيست)
با سلام
اين حالت که در اصطلاح بهش Crash گفته ميشه زماني اتفاق ميوفته که صفحاتي که شما باز ميکند ،اون صفحات به درستي کد زده نشده باشه و نيز احتمالات زيادي هم ميتونه باشه از قبيل ويروس و ........
بنده خودم هم از فايرفاکس 3.6.23 استفاده مي کنم و نيز همون سايت Tse رو باز مي کنم در حد 15 پيج با هم ،ولي مشکلي نداشتم باهاش.فقط لودر سايت Tse فضاي رم زيادي اشغال مي کنه و يه کم سرعت فايرفاکس مياد پايين و گير ميزنه بعضي مواقع
راحت ترين راه استفاده از مرورگر گوگل کروم هست ، چرا که از نظر ظاهر خيلي شبيه فايرفاکس هست و نيز از نظر امنيت و نداشتن حفره هاي امنيتي از فايرفاکس خيلي بهتر و امن تر مي باشد.
البته مي تونيد اولا پلاگين هاي فلش رو نصب کنيد ، در قسمت Add-Ons رفته و پلاگين هاي اضافه رو حذف يا غير فعال کنيد ، سيستمتون رو از نظر ويروس چک کنيد ، رم هم چک کنيد که سالم باشه(البته احتمالش کم هست ،چرا که اگه سالم نباشه ،کل کامپيوتر ريست ميشه نه يک برنامه فقط).به احتمال زياد همون طور که خودتون نوشتيد يه مشکلي با سخت افزارتون داره که با نصب ويندوز درست نشده (مي تونيد اگه حوصله داريد نوع ويندوز رو هم عوض کنيد که مطمئن بشيد از سيستم عامل نيست)
سلام
من هم قبلا چنین مشکلی را داشتم .
مشکل ازویروس بود .
هرچندمیزان رم ونوع ویندوز هم تاثیرگذاراست .
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
برای رفع بسیاری از مشکلات کامپیوترتان می توانید پیش از بالا آمدن ویندوز، حالت Safe Mode را انتخاب کنید و تغییر دلخواهتان را در محیطی امن اعمال نمایید.
گاهی اوقات پیش می آید که مشکلات کامپیوتر باعث از کار افتادن دایمی ویندوز چه بسا بالا نیامدن آن می شود. آن چه در این شرایط اهمیت دارد، این است که به جای این که بترسید یا نگران شوید، خاطر جمع باشید که چیزی از اطلاعات تان از بین نرفته است و می توانید دوباره به آنها دسترسی بیابید. اشکال هایی که در رجیستری و یا فایل های حساس ویندوز به وجود می آیند، ممکن است باعث بروز مشکلاتی جدی در کارکرد ویندوز شوند. چنین مشکلاتی را شاید نتوان در محیط عادی ویندوز رفع کرد.
به عنوان مثال اگرچند برنامه جدید را روی کامپیوترتان نصب کنید و پس از آن ویندوز بالا نیاید، کاری که باید انجام شود، Uninstall کردن آن برنامه هاست؛ اما اگر نتوانید وارد محیط ویندوز شویم، چگونه می خواهیم آن برنامه ها را Uninstall کنیم؟ در چنین شرایطی است که هم در ویندوز XP و هم در ویندوز ویستا، حالت Safe Mode به داد کاربر می رسد و مشکل او را حل می کند. برای این که با روش کار آن آشنا شوید، به سراغ گام های زیر بروید.
▪ گام ۱
چندین روش برای وارد شدن به حالت Safe Mode وجود دارد، اما نخستین روش از همه ساده تر است. کامپیوترتان را روشن کنید (اگر روشن است، آن را Restart نمایید) و در همان ابتدا، پیش از این که لوگوی ویندوز نمایان شود، کلید F٨ را فشار دهید. این کار باعث می شود که فهرستی از حالت های مختلف بالا آمدن کامپیوتر به نمایش درآید. وقتی این فهرست ظاهر شد، می توانید با استفاده از کلیدهای بالا و پایین روی صفحه کلید، گزینه ی Safe Mode را انتخاب کنید و سپس کلید Enter را فشار دهید. توجه کنید که عبارت Safe Mode ممکن است در بیش از یکی از گزینه ها به کار رفته باشد، اما معمولاً با آن گزینه ها کاری نداریم. یکی از این گزینه ها، Safe Mode With Networking است که برای کار کردن در شبکه و دسترسی داشتن به اینترنت به کار می رود. مثلاً اگر لازم است که برنامه ای را از اینترنت دانلود کنید و یا آن را ارتقا دهید، می توانید این گزینه را انتخاب نمایید.
▪ گام ۲
اگر فشاردادن کلید F۸ باعث وارد شدن به حالت Safe Mode نشده، می توانید روش دیگری را برای ورود به این حالت به کار ببریدو در ویندوز XP، دکمه ی Start را بزنید و در فهرست موجود، گزینه ی Run را کلیک کنید. در پنجره ی کوچکی که باز می شود، بنویسید msconfig و کلید Enter را فشار دهید. با این کار، پنجره ی پیکربندی سیستم باز می شود. در این پنجره وارد زبانه ی BOOT.INI شوید و مربع کنار گزینه ی SAFEBOOT /را علامت بزنید. سپس دکمه OK و بعد، Restart را نیز کلیک کنید. پس از این که مشکل را حل کردید و دیگر نیازی به ورود به حالت Safe Mode نداشتید، پنجره ی پیکربندی سیستم را یک بار دیگر باز کنید و علامت کنار گزینه ی SAFEBOOT /را بردارید.
▪ گام ۳
برای انجام دادن همین روش در ویندوز ویستا، کلید ویندوز را روی صفحه کلید فشار دهید و نگه دارید، سپس کلید R را بزنید و بعد، عبارت msconfig را وارد نمایید، کلید Enter را بزنید و دکمه ی Continue را کلیک کنید. با این کار، پنجره ی پیکربندی سیستم باز می شود. در این پنجره وارد زبانه ی Boot شوید و مربع کنار گزینه ی Safe boot را علامت بزنید. سپس دکمه ok و پس از آن Restart را کلیک کنید. درست مانند شرایطی که برای ویندوز XP گفتیم. علامت این گزینه را نیز باید پس از پایان کار بردارید.
▪ گام ۴
هنگامی که ویندوز در حالت Safe Mode باز می شود، برنامه هایی که آماده شده اند تا به هنگام شروع ویندوز به طور خودکار اجرا شوند، از کار می افتند و تعداد برنامه های راه انداز (درایور) نیز به حداقل ممکن می رسد. اما برخلاف تصور، بازشدن ویندوز در حالت Safe Mode مدت بیشتری نسبت به حالت عادی آن طول می کشد. وقتی میز تحریر ویندوز در این حالت ظاهر می شود، شاید دلتان بگیرد! دیگر از عکس جذابی که برای پس زمینه ی میز تحریر انتخاب کرده بودید خبری نیست و دقت صفحه نمایش هم پایین تر از قبل خواهد بود. در هر یک از چهار کنج صفحه نیز عبارت Safe Mode به نمایش در می آید. کاربران ویندوز XP باید با اعتبار جدید Administrator وارد شوند، اما اعتبارهای کاربری در ویندوز ویستا تغییری نخواهند کرد.
▪ گام ۵
یکی از کاربردهای حالت Safe Mode، این است که می توانیم در آن، برنامه های راه اندازی را که مشکلی ایجاد کرده اند Uninstall کنیم. برای بازگشت به نسخه ی قدیمی تر برنامه ای راه انداز، روی آیکن My Computer در ویندوز XP (یا آیکون Computer در ویندوز ویستا) کلیک راست بزنید و گزینه ی properties را کلیک کنید. در ویندوز xp، این کار باعث بازشدن پنجره ای می شود که در آن می توانید وارد زبانه ی Hardware شودی و دکمه ی Device Manager را کلیک کنید در ویندوز ویستا، گزینه ی Device Manager در سمت چپ صفحه ظاهر می شود.
▪ گام ۶
فهرستی از سخت افزارهای موجود در کامپیوترتان به نمایش درخواهد آمد. در این فهرست، سخت افزاری را که مشکلی ایجاد کرده است انتخاب کنید، روی آن کلیک راست بزنید و گزینه ی properties را کلیک نمایید. در پنجره ای که باز می شود، وارد زبانه ی Driver شوید و دکمه ی Roll Back Driver را بزنید. مراحل را ادامه دهید تا برنامه ی راه انداز سابق برای آن سخت افزارتان دوباره احیا شود. حالا با این تغییر، ببینید که آیا ویندوز می تواند به صورت عادی آغاز به کار کند یا نه. کار دیگری که می توانید انجام دهید، این است که دکمه ی Uninstall را بزنید تا برنامه ی راه انداز مربوط به آن سخت افزار به طورکلی از روی کامپیوترتان برداشته شود تا هنگامی که ویندوز مجدداً شروع به کار می کند، بتواند به دنبال برنامه ی مناسب آن بگردد.
▪ گام ۷
حالت Safe Mode برای راه انداختن برنامه های ضدویروس و ضدجاسوس هم بسیار مناسب است. برخی از آلودگی های ویروسی، مانع از اجرای برنامه های ضدویروس می شوند و از آن جایی که این آلودگی ها معمولاً در همان آغاز ویندوز، خودشان را به کامپیوتر تحمیل می کنند، اجازه ی نصب یا راه اندازی هیچ برنامه امنیتی را به کاربر نمی دهند. بنابراین بسیار مناسب است که در حالت Safe Mode وارد ویندوز شوید و برنامه ی ضدویروس خود را راه بیندازید تا تمام کامپیوتر را جست و جو و پاک سازی کند. به این ترتیب، بدون این که به آن ویروس مزاحم اجازه ی خودنمایی دهید، آن را غافلگیر می کنید و از بین می برید. اگر گزینه ی Safe Mode with Networking را در هنگام آغاز به کار کامپیوتر انتخاب کرده باشید، می توانید با وصل شدن به اینترنت، برنامه ی ضدویروس خود را به روز کنید و یا برنامه ی مناسبی را برای از بین بردن ویروس مشخصی دانلود کنید.
▪ گام ۸
برخی از برنامه هایی که روی کامپیوتر نصب می شوند، به هیچ وجه حاضر به Uninstall شدن نیستند. این برنامه ها نه آیکونی برای این کار دارند و نه به ویندوز اجازه ی چنین کاری را می دهند. در چنین شرایطی نیز ورود به حالت Safe Mode می تواند بسیار مفید باشد. پس از ورود به حالت Safe Mode، در ویندوز XP به کنترل پانل بروید و روی آیکن Add or Remove Programs کلیک دوبل بزنید. سپس برنامه ی مورد نظر را از فهرست موجود انتخاب و دکمه ی Remove را Change/Remove را کلیک کنید. پس از تأیید، برنامه حذف خواهد شد. در ویندوز ویستا، ابتدا به کنترل پانل بروید و سپس بخش Programs and Features را باز کنید (اگر از نمای کلاسیک کنترل پانل استفاده نمی کنید، ابتدا باید به بخش Programs بروید و سپس بخش گفته شده را در آن انتخاب کنید). برنامه را از فهرست انتخاب نمایید و دکمه ی Uninstall را بزنید. گاهی اوقات، برخی از فایل ها هم به هیچ وجه حاضر به پاک شدن نیستند (حتی پس از شروع مجدد ویندوز). در چنین شرایطی نیز استفاده از حالت Safe Mode می تواند مؤثر باشد.
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
پاک کردن برنامه هایی که از روی کامپیوترتان پاک نمی شوند:
مکن است این مشکل برای شما نیز پیش آمده باشد که قصد پاک کردن و Uninstall کردن برنامه ای را دارید و هر چه می کنید برنامه پاک نمی شود. حتی ابزار Add/Remove Programs موجود در کنترل پنل نیز به کمک شما نمی یاید. با استفاده از این ترفند میتوانید تمامی برنامه های نصب شده بر روی سیستم خود را به وسیله رجیستری ویندوز پاک کنید.
بدین منظور:
از منوی Start وارد Run شده و در آن عبارت regedit را تایپ کنید و Enter بزنید تا ویرایشگر رجیستری باز شود.
سپس به آدرس زیر بروید:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Uninstall
حالا در لیست باز شده نام تمامی برنامه های نصب شده را میبینید. کافی است روی برنامه مورد نظر کلیک کرده و دکمه Delete را بزنید.
تنها دقت کنید برای Uninstall کردن برنامه ها از روش معمول استفاده کنید و تنها در مواردی که برنامه پاک نمیشود از این روش استفاده نمایید.تشویق
* رمز گذاری بر روی فایلهای ورد (word)
با استفاده از ترفندی که به شما معرفی خواهیم کرد میتوانید بر روی اسناد محرمانه خود در نرم افزار Microsoft Word رمز عبور بگذارید. بدین صورت که هر شخصی برای مشاهده آنها حتما باید ابتدا پسورد را تایپ کند ، در غیر صورت امکان مشاهده فایل را ندارد! کافی است پس از باز کردن نرم افزار:منوی Tools را برگزینید و سپس به Options بروید.در Option به پنل Security رفته و در آنجا password خود را تایپ نمایید سوال
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
۱٫در زندگی و معاشرت با دیگران، نرمافزار باشیم، نه سختافزار.
۲٫برای پسوند فایل زندگی اجتماعی و خانوادگی، از سه کاراکتر «ع»، «ش» و «ق»، استفاده کنیم نه چیز دیگر.
۳٫هیچگاه قفل سیدی قلب مردم را نشکنیم که «تا توانی دلی به دست آور، دل شکستن هنر نمیباشد».
۴٫چنانچه در کاری شکست خوردیم، آن را «Shut Down» نکنیم بلکه آن را «Restart» کنیم.
۵٫برای مانیتور زندگیمان، بکگراند (Background) سبز یا آبی را در نظر بگیریم نه سیاه یا دودی.
۶٫برای سیستم قلبمان از مانیتورهای تخت و صاف (Flat) استفاده کنیم.
۷٫برای حل اختلافات زناشویی، روی گزینه «گذشت و ایثار»، دابل کلیک (Double click) کنیم.
۸٫برای فایلهای اسرار زندگیمان، پسورد (password) بگذاریم و آن را مخفی (Hidden) کنیم.
۹٫همواره پیش از سخن گفتن، سی پی یوی فکرمان را به کار بیندازیم.
۱۰٫بر صفحه مشکلات مردم، کلید F۱ باشیم و آنان را کمک و راهنمایی (Help) کنیم.
۱۱٫اگر شخصیت ما بزرگ و والاست، این نوع شخصیت، نباید به ما اجازه دهد که با هر کسی چت (Chat) کنیم و هر کسی با ما چت کند.
۱۲٫ اگر از کسی بدی و کملطفی دیدیم، آن را «Save» نکنیم بلکه آن را «Delete» نماییم و حتی آن را از ریسایکلبین (Recyclebin) قلبمان کاملاً محو کنیم.
۱۳٫به دیگران اجازه ندهیم در «سی دی رام» زندگیمان هر نوع «سی دی» را که بخواهند، قرار دهند.
۱۴٫خانه و دفتر کارمان، به روی مردم نیازمند، «Open» باشد.
۱۵٫تا حرف کسی تمام نشده، اسپیکر (Speaker) خود را روشن نکنیم.
۱۶٫در زمان ناتوانی، درماندگی و تاریکی زندگی دیگران، کلید «Power» برای آنان باشیم.
۱۷٫در سایت زندگی شخصیمان، یک رُوم (Room) به نام مشکلگشا (Moshkelgosha) بسازیم تا دیگران با ما چت (Chat) کنند.
۱۸٫هنگام مشاهده خوبیها و نیکیهای دیگران، بلافاصله کلید پرینت اسکرین (Print Screen) را بزنیم و از آنها تصویر بگیریم.
۱۹٫فایلهای مهم زندگی خود را گاه بهگاه، اسکن (Scan) کنیم تا اگر به ویروسی آلوده شده باشند، سریعاً مشخص شود.
۲۰٫ نگذاریم هر کسی در رُوم (Room) زندگیمان چت نماید و در این صورت، او را ایگنور (Ignore) کنیم.
۲۱٫ چشمهایمان را به روی عیبهای پنهان مردم، «Close» کنیم.
۲۲٫ گاه و بیگاه، کامپیوتر زندگی ما هنگ (Hang) میکند که باید آن را با «فکر»، «مشورت» و «برنامهریزی»، ریاستارت (Restart) کنیم.
۲۳٫برای کپی گرفتن از دیسکت زندگی دیگران، نخست آن را ویروسیابی و سپس ویروسکشی کنیم.
۲۴٫ مواظب باشیم که رایانه زندگی زناشوییمان، ویروس غرور و لجبازی به خود نگیرد که در این صورت، ممکن است هیچ آنتیویروسی نتواند آن را از بین ببرد.
۲۵٫اگر میخواهیم در زندگی خویش موفق و خوشبخت باشیم، باید خودمان زیرمنوهای Programs را دقیقاً تنظیم کنیم و نباید بگذاریم که دیگران این کار را برای ما انجام دهند اگر چه میتوانیم در این زمینه، با آنان مشورت کنیم.
۲۶٫پیش از پرینت گرفتن از سخنانمان، پیشنمایش چاپ (print preview) آن را مشاهده کنیم.
۲۷٫اگر روزی رایانه زندگی ما با همسرمان هنگ کرد، سه کلید «کنترل اعصاب»، «انصاف» و «دلیل عصبانیت» را بزنیم.
۲۸٫هارد مغز خود را از برنامههای غیرمفید، پر نکنیم، تا فضا را برای نصب برنامههای مفید، تنگ ننماییم.
۲۹٫برای اینکه از دیدن مانیتور زندگی، بیشتر لذت ببریم، کارت گرافیک بالا برای آن تهیه کنیم.
۳۰٫اگر لازم است که مانیتور رایانه ما دارای رنگهای متنوع و متعدد باشد، ولی مانیتور ارتباطات ما با مردم، حتماً باید یکرنگ باشد.
۳۱٫در خطاطی کامپیوتری، از برنامه «کِلْک» هم میتوانیم استفاده کنیم اما در خطاطی زندگی، از برنامه «کَلَک» نباید استفاده کنیم.
۳۲٫بکوشیم تا خوش اخلاقی را به جای اینکه در رم (Ram) و حافظه موقت داشته باشیم، در رام (Rom) و حافظه پایدار داشته باشیم تا در هنگام آغاز (Start) ارتباط با دیگران، آن را به کار گیریم.
۳۳٫در کیس (Case) مستکبران و زورمداران، «سی دی رام» نباشیم بلکه «سی دی ناآرام» باشیم.
۳۴٫قانون کپیرایت زندگی اجتماعی به ما اجازه نمیدهد که سی دی بدیها و عیبهای دیگران را رایت کنیم.
۳۵٫در سایت زندگی، همیشه لینکِ (Mahabbat) داشته باشیم و هیچگاه برای این سایت، فیلتر نگذاریم.
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
همانطور که به فصل زمستان نزدیک میشویم، استفاره از وسایل گرمازا همانند بخاری و شوفاژ شروع می شود و بدین ترتیب دمای هوای محیط داخل منزل یا محیط کار نیز افزایش مییابد. به تناسب همین تغییرات دمای داخل کیس سیستم نیز افزایش مییابد. امروزه بسیاری از کارشناسان IT معتقدند که خنک کردن قطعات کیس به افزایش کارکرد و طولانی شدن عمر قطعات کمک شایانی میکند. یکی از وسایل بسیار پرکاربرد در سیستمهای رایانهای و حتی سرورها فنها میباشند که اهمیت زیادی در خنکسازی و تهویه سیستم دارند. در این ترفند ۶ راهکار برای تهویه مطبوع محیط داخل کیس میپردازیم.
۱- هر هفته درب کیس خود را باز کنید و تمامی فنها، بویژه فن CPU را تمیز و گردگیری کنید.
۲- هرگز با جاروبرقی و وسایل مشابه فنها را تمیز نکنید، این کار باعث می شود فنها با سرعت به چرخش درآیند و سبب گرم شدن ناگهانی موتور فن شده و از عمر مفید آن بشدت میکاهد و حتی ممکن است فن دیگر کار نکند. شما میتوانید از دستمال با چند قطره آب برای تمیز کردن استفاده کند.
۳- اگر کیس شما دارای جایگاههای ویژه فن است، فن را به این جایگاهها اضافه کنید. با نگاه کردن به اطراف کیس خواهید دید که جاهای خالی برای نصب فن وجود دارد یا خیر. همچنین جعبههای کیس انواع مختلفی دارند که شما میتوانید برای تهویه بهتر از کیسهایی که جایگاه فن بیشتری دارند استفاده کنید.
۴- اگر قصد خرید فن برای قطعاتی نظیر CPU ،Power، کارت گرافیک و جعبه کیس را دارید از فروشنده بخواهید یک فن با دور چرخش بالا و پرههای زیاد به شما بدهد. این فنها به خاطر سرعت و پرههای بیشتر در افزایش تهویه مطبوع به شما کمک خواهند کرد. همچنین چند سالی است که فنهای آبی دربازار یافت میشود که کمی گران قیمت هستند، اگر از نظر مالی مشکلی ندارید پیشنهاد میکنیم از این فنها استفاده کنید تا دما را به حداقل کاهش دهند.
۵- با کوچکترین صدای فنها، سریعاً چک کنید چه مشکلی پیش آمده که سبب ایجاد صدا شده است. بیشترین عوامل صدا به دلیل تماس فنها با یک شئ خارجی مثل کابلها، گرد و خاک شدید دور فن و یا نیمسوز شدن فنها میباشد.
۶- فن CPU یکی از مهمترین و حساسترین فنهای کیس است. سرعت و راندمان دمای CPU و مادربورد سیستم خود را از تنظیمات BIOS سیسم دنبال کنید. همچنین اگر احساس می کنید سیستم بدون دلیل Reset میشود و یا پیدرپی هنگ میکند و یا کند عمل می کند ابتدا فن CPU را با توجه به توضیحاتی که داده شد چک کنید.
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
آیاویندوزتان مرتب قفل (crash) می کند ؟ تا به حال چند بار رایانه خودتان را فرمت کرده اید؟ یا ویندوز آن را درباره نصب کرده اید؟ فکر می کنید عمر مفید هر ویندوز چقدر است , یک ماه یک سال یا … ؟ اینجا نکاتی درباره حفاظت از ویندوز وجود دارد و این که چگونه از آن مراقبت کنیم تا طول عمر بیشتری داشته باشد و در موقع کار با ویندوز عملکرد بهتری داشته باشید.
- همواره سعی کنید حداقل نرم افزارها را روی رایانه خود نصب کنید . هرچه تعداد نرم افزارهای شما بیشتر باشد , دردسر ویندوزتان بیشتر است . هرگز از نرم افزارهای نسخه بتا (Beta Version) استفاده نکنید , نصب نرم افزارهای آزمایشی (Trial) نیز برای ویندوز دردسرساز است .
- هنگام خرید رایانه هریک از قطعات سخت افزاری را با دقت انتخاب کنید . مارک های شناخته شده و معتبر قطعات می تواند شما را در این انتخاب یاری دهد . نامناسب بودن هریک از این سخت افزارها یا درایوهای مربوط به آنها می تواند به کارایی ویندوز شما صدمه بزند .
- یک دیسکت راه اندازی سیستم (Startup Disk) داشته باشید . این دیسکت که معمولا هنگام نصب ویندوز ساخته می شود , زمانی که ویندوز دچار اشکال شده و سیستم نمی تواند از طریق دیسک سخت بالا بیاید شما را یاری می کند . اگر چنین دیسکتی ندارید همین امروز دست به کار شوید و پیش از بروز هر مشکلی یک عدد دیسکت Startup تهیه کنید .
- شرکت مایکروسافت هرازگاهی نسخه به روزآوری شده ویندوزهایش را در سایت خود قرارمی دهد , http://www.microsoft.com . شما از این امکان استفاده کنید و ویندوز و کلیه نرم افزارهای خود را بروز کنید . اگر به اینترنت دسترسی دارید , این کار به سادگی و تنها با انتخاب AutomaticUpdate در Control Panelصورت می گیرد.
- هر چند وقت یک بار رایانه خود را هارد تکانی کنید! هنگام کار با بسیاری از نرم افزارها، فایل های موقتی (Temporary Files) روی دیسک سخت رایانه شما ایجاد می شود که معمولا باید پس از خروج از نرم افزار مزبور پاک شوند , اما گاهی به دلایل مختلف این فایل های اضافی و غیرمفید روی دیسک سخت باقی می مانند و بتدریج فضای آزاد آن و کارایی ویندوز را کاهش می دهند . این فایل ها معمولا در فهرست های Windows temp یا temp ایجاد می کند و پسوند آنها tmp یا bak است .
- اگر از اینترنت استفاده می کنید حتما گاه به فهرست Windows Temporary Internet Files سربزنید و فایل های موجود در آن را پاک کنید .
- اگر نرم افزارهایی روی رایانه خود دارید که استفاده نمی کنید , آن را Unistall کنید . در پاک کردن نرم افزارها , سعی کنید کلیه ردپای آن نرم افزار را از روی سیستم خود پاک کنید . هرگز آنها را مستقیما delete نکنید . برای پاک کردن آنها می توانید از قسمت Add/Remove Programs در Control Panel استفاده کنید . در ضمن برخی از نرم افزارها خودشان امکان Unistall کردن را گذاشته اند . برای این منظور کافی است به منوی Start , گزینه Programs بروید و در منوی باز شده نام نرم افزار را بیابید . اگر چنین امکانی تعبیه شده باشد , آن را مشاهده خواهید کرد .
- ویندوز امکانات خاصی را برای جلوگیری از بروز مشکلات و یا افزایش کارآرایی دارد , امکاناتی چون Defrag : برای کنار هم قراردادن تکه های فایل های از هم گسسیخته و Scandisk : برای چک کردن دیسک سخت از نظر وجود سکتورهای خراب موجود در آن و … هراز چند گاهی استفاده از این امکانات خالی از فایده نخواهد بود .
- وجود نرم افزارهای ضد ویروس (Antivirus) و فعال بودن آنها از ویندوز شما در مقابل ویروس ها حفاظت می کند . اگر کاربر اینترنت هستید از نرم افزارهایی چون Firewall استفاده کنید . نرم افزارهای کاربردی سیستمی چون Norton Utility به عمر ویندوز کمک می کنند .
- پیش از خاموش کردن رایانه حتما ویندوز را Shutdown کنید . در غیر این صورت امکان صدمه دیدن ویندوز بسیار بالاست . حتی اگر سیستم شما قفل کرده (Hang or Crash) با گرفتن همزمان سه کلید Ctrl و Alt و Del و بستن (End Task) نرم افزار قفل شده و یا انتخاب گزینه Shutdown از پنجره ظاهر شده , ویندوز در بستن فایل هایش یاری کنید .
- رجیستری ویندوز (Registry) ویندوز همانند قلب ویندوز آن است . اگر کاربر حرفه ای نیستید , هرگز به آن وارد نشوید و اگر کار با آن را می شناسید , حتما پیش از اعمال هرگونه تغییر , از آن نسخه پشتیبان (Back up) تهیه کنید .
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
معمولا اغلب خریداران کامپیوتر در همان هفته اول خرید، مجبور می شوند برای تعمیر و یا رفع عیب آن مجددا به فروشنده مراجعه کنند. مطالعه نکات زیر احتمال خرابی کامپیوترتان را به حداقل خواهد رساند:
۱) حتی الامکان سعی کنید از دکمه ری استارت (یا Reset) و یا کلید پاور روی کیسِ کامپیوتر برای خاموش کردن و یا راه اندازی مجدد سیستم استفاده نکنید. ضمن آنکه یادتان نرود پس از خاموش کردن کیس، مانیتور را هم خاموش کنید.
۲) وقتی کامپیوترتان روشن است، هرگز برق آن را قطع نکنید، چرا که ممکن است موجب آسیب دیدن قطعات سیستم و یا ایجاد خرابی در سیستم عامل (ویندوز) گردد.
۳) همواره از نصب بودن برنامه ضدویروس مطمئن باشید و سعی کنید حداقل هر هفته آنتی ویروس خود را بروز (Update) کنید. (در این مورد مقالاتی درتالار گفتگوی سایت میکرو رایانه وجود دارد) در هنگام اتصال و استفاده از اینترنت حتما به هشدارهای برنامه ضدویروس تان توجه کنید.
۴) از قرار دادن بلندگوهای کامپیوتر در کنار مانیتور خودداری کنید چرا که خاصیت مغناطیسی بلندگوها ممکن است در عملکرد مانیتور اخلال ایجاد کند. (مانیتورهای LCD اشکالی اندارد)
۵) از پاک کردن فایل هایی که نمی دانید برای چه برنامه ای هستند و یا چه کاربردی دارند خودداری کنید. توجه کنید که درایوهای C و D در اغلب کامپیوترها حاوی برنامه های اصلی سیستم می باشند و پاک کردن پوشه یا فایلهای ناشناس از آنها، ممکن است موجب خرابی ویندوز گردد.
۶) برنامه هایی را که کاربردشان را نمی دانید نصب نکنید چرا که نصب بی مورد برنامه ها موجب کند شدن سیستم و حتی ممکن است موجب خرابی ویندوز گردد.
۷) در صورتی که نرم افزار ضد ویروس از نصب برنامه ای جلوگیری کرد، سعی نکنید با بستن ضد ویروس برنامه را نصب کنید، بدیهی است که در این گونه موارد ممکن است برنامه مورد نظر ویروسی باشد.
8) هرگز درایوی (پارتیشن هارد دیسک) را به طور کامل پر نکنید. در بسیاری از مواقع اگر درایوی (خصوصا درایو C) پر شود موجب از کار افتادن ویندوز می گردد.
اگر با پیغام Low Space مواجه شدید احتمالا یکی از درایوهای کامپیوترتان پر شده، پس هرچه سریع تر بخشی از اطلاعات غیرمهم آن را حذف و یا به درایو دیگری منتقل کنید. موقع کپی از DVD یا CD، فایل تصویر (Image) در درایوی که ویندوز نصب است، ایجاد می شود، بنابراین فضای زیادی برای این کار لازم است (بیش از ۴٫۷GB).
9) در صورتی که ولتاژ برق منزل شما ضعیف است و یا نوسان دارد حتما از یک محافظ کامپیوتر مناسب استفاده کنید. نوسانات ولتاژ برق بیشترین صدمه را به سیستم های الکترونیکی وارد می سازند.
۱۰) سعی کنید درجه حرارت محیطی را که کامپیوتر در آن قرار دارد، خنک نگه دارید.
۱۱) هر چند وقت یکبار بازی ها و یا برنامه هایی که دیگر با آنها کار نمی کنید، حذف کنید.
۱۲) برای حذف یک برنامه و یا بازی حتما از طریق مسیر Control Panel و سپس Add/Remove Program اقدام کنید و سپس برنامه ایی را که می خواهید حذف کنید از لیست انتخاب کرده و دکمه Add/Remove را بزنید و روند حذف را ادامه دهید تا برنامه حذف گردد. هرگز فایلهای برنامه را به طور دستی پاک نکنید. (در این مورد مقالاتی درتالار گفتگوی سایت میکرو رایانه وجود دارد).
۱۳) سعی کنید به خواندن پیام های ویندوز عادت کنید و ترجمه آنها را یاد بگیرید.
۱۴) حتی الامکان سی دی های خش دار را در داخل دستگاه قرار ندهید چون موجب ضعیف شدن اُپتیک سی دی رام و یا رایتر شما خواهد شد.
۱۵) اگر چاپگر شما جوهر افشان است سعی کنید هر هفته چند برگ با آن چاپ کنید تا هِد و جوهر آن خشک نشود.
۱۶) در صورتی که می خواهید از اینترنت استفاده کنید (در این مورد مقالاتی درتالار گفتگوی سایت میکرورایانه وجود دارد) بهتر است تلفن های منزل را از پریز کشیده تا نویز (پارازیت) گوشی ها روی سرعت اینترنت شما تاثیر منفی نگذارند. اتصالات نامناسب باعث کاهش سرعت اینترنت می گردند. همواره از محکم و مطمئن بودن اتصالات تلفن و کابل کشی منزل خود، از تابلوی ورودی ساختمان تا محل اتصال به کامپیوتر، اطمینان حاصل کنید.
۱۷) ولوم بلندگوهایتان را در بالاترین حد قرار ندهید چون ممکن است موجب سوختن و یا نیم سوز شدن بلندگوها گردد.
۱۸) هرگز سیستم را بی مورد باز نکنید و یا قطعات حساسی مانند هارد و یا سی پی یو و رَم را از سیستم جدا نکنید. چون علاوه بر ابطال گارانتی سیستم، ممکن است قطعه مورد نظر آسیب ببیند.
۱۹) کپی کردن فایل های حجیمی مانند فیلم ها و فایل های صوتی موجب کند شدن هارد و همچنین خرابی تدریجی هارد خواهد شد. بنابراین سعی کنید فایلهای صوتی و تصویری حجیم را در سی دی و یا دی وی دی ها ذخیره کنید.
۲۰) سیستم شما هر چقدر هم سریع باشد نباید انتظار داشته باشید که کارهایی مثل میکس فیلم را به سرعت انجام دهد، چرا که برنامه های میکس فیلم در صورتی با سرعت اجرا می شوند که علاوه بر سرعت بالای سیستم و زیاد بودن مقدار رَم، سیستم شما مجهز به کارتهای مخصوص میکس باشد.
۲۱) بالا آمدن سریع یا کند بودن سیستم نمی تواند دلیل سرعت بالای سیستم و یا کندی آن باشد، چرا که نصب نرم افزارهای زیاد بر روی سیستم و وجود نرم افزارهایی که در هنگام بالا آمدن سیستم فعال می شوند (مانند برنامه آنتی ویروس) موجب کند شدن سیستم خواهد شد.
۲۲) در صورتی که سرعت اینترنت شما کند است، سعی کنید شماره های دیگر روی کارت اینترنت را نیز امتحان کنید. اگر در روزهای بارانی سرعت اینترنت شما به شدت کاهش می یابد حتما سیم ها و ارتباطات مورد استفاده برای خط تلفن را بررسی کنید که پوسیده و یا مستهلک نشده باشند و محل های اتصال نیز محکم و مطمئن باشد.
۲۳) توجه کنید که تقریبا تمامی مانیتورها، اشعه هایی که برای انسان مضر است تولید می کنند، ضمن آنکه نگاه کردن مداوم به مانیتور برای چشم مضر است. بنابر این سعی کنید هر چند دقیقه یکبار چشم خود را بر اشیا دور متمرکز کنید و از کار مداوم با کامپیوتر پرهیز نمایید. ضمنا سعی کنید در اتاق کامپیوتر خود حتی الامکان از گل و گیاه طبیعی هم استفاده کنید.
۲۴) در صورتی که از کامپیوتر خود بیشتر برای بازی استفاده می کنید، باید توجه داشته باشید که اغلب بازی های جدید نیاز به کارت گرافیکی قوی تری دارند، لذا نباید انتظار داشت که کارت گرافیکی کامپیوترتان که بیش از یک سال از عمر آن گذشته، بازی های روز را اجرا کند. در این گونه موارد باید به فکر ارتقاء کارت گرافیک خود باشید.
۲۵) ضرب المثل دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن در کامپیوترتان هم کاربرد دارد! سعی نکنید برای افزایش سرعت سیستم خود، آنتی ویروس را حذف و یا غیرفعال کنید. چرا که ممکن است سیستم عامل (ویندوز) در نبودِ آنتی ویروس، مورد حمله ویروس ها قرار گرفته و بالا نیاید و یا اطلاعات مهمی را ازدست بدهید.
بدیهی است که با وجود آنتی ویروس شاید حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد از سرعت سیستم شما کاهش یابد ولی قطعا با این کاهش سرعت، چیز با ارزشمند تری به دست می آورید و آن حفظ سیستم عامل و اطلاعات کامپیوترتان است.
۲۶) اگر موبایل خود را به کامپیوتر وصل می کنید حتما به بروز بودن آنتی ویروس خود توجه کنید. چرا که بسیاری از ویروس های موبایل ها جدید هستند و آنتی ویروس های قدیمی قادر به شناسایی آنها نیستند.
۲۷) همواره از اطلاعات مهم خود پشتیبان تهیه کنید ( آنها را روی سی دی یا دی وی دی رایت کنید). توجه کنید که هارد دیسک ها در بسیاری از مواقع پس از ۴ تا ۷ سال دچار عیب می شوند و غیر از این هم بنا به هر دلیلی! هر لحظه ممکن است تمام اطلاعات شما به کلی پاک شوند! (قطع ناگهانی برق و ویروس ناشناخته و …)
۲۸) سعی کنید فقط در هنگام لزوم درایوی را فرمت کنید چرا که هارد سیستم در اثر فرمت های متوالی نیز ممکن است آسیب ببیند. همچنین باید بدانید که استفاده بیش از حد از نرم افزارهای بازیابی اطلاعات نیز موجب کند شدن و درنهایت خرابی هارد می شود.
۲۹) هرچند وقت یک بار (مثلا هر ماه و حتی هر هفته) کل سیستم خود را با آنتی ویروس اسکن کنید و همچنین هارد خود را پراکنده زادیی (Defragment) نمایید. (بروز کردن آنتی ویروس را هم که در بند ۳ ذکر شد فراموش نکنید)
۳۰) عادت کنید که از فونت های لاتین برای پوشه ها و فایلها استفاده کنید چرا که بسیاری از نرم افزارها با فایل های با نام فارسی مشکل دارند و بعضی از نرم افزارها حتی پوشه های فارسی را نمی شناسند. ضمن آنکه در صورت پاک شدن ناخودآگاه آنها، احتمال بازیابی فایلهای با نام فارسی کمتر است.
۳۱) اگر رایتر شما یک نوع خاصی از سی دی خام را رایت نمی کند و یا آن را خراب رایت می کند، نوع سی دی خام را عوض کنید. همچنین از ورود گرد و غبار به داخل رایتر جلوگیری کنید.
۳۲) سرعت رایت سی دی یا دی وی دی را طوری انتخاب کنید که خوانده شدن سی دی یا دی وی دی رایت شده با دستگاه های قدیمی (و سرعت پایین تر) امکان پذیر باشد.
۳۳) توجه کنید که همواره تاریخ و ساعت سیستم شما به درستی تنظیم شده باشد (تاریخ میلادی). بعضی از نرم افزارها در صورت تنظیم نبودن تاریخ از کار می افتند. علاوه بر آن در صورت نیاز به بررسی فایل ها و پوشه هایی که خودتان ایجاد کرده اید، تاریخ صحیح به یاری تان خواهد آمد.
۳۴) برای دیدن سایت ها می توانید از IE و Mozill FireFox و دیگر مرورگرها استفاده کنید. موزیلا فایرفاکس بسیار سریع تر و ساده تر از اینترنت اکسپلورر است. اما باید به این نکته توجه کنید که بسیاری از سایت ها (و بخصوص سایت های ایرانی) فقط تحت استاندارد IE طراحی شده اند و ممکن است برای دیدن آنها و کار با این سایت ها، فایر فاکس مشکلاتی ایجاد کند.
۳۵) بسیاری از سایت هایی که کرک و قفل شکن نرم افزارها را در اختیار شما قرار می دهند سعی می کنند از طریق آن، سیستم شما را به ویروس (اغلب تروجان) آلوده کنند. پس در صورت ممانعت برنامه آنتی ویروس آنها را دانلود نکنید.
۳۶) فلاپی دیسک ها اغلب در اثر گرد و غبار، رطوبت و حرارت خراب می شوند. در مواردی که با اطلاعات مهم و ضروری سر و کار دارید به فلاپی دیسک ها اعتماد نکنید!
۳۷) فایل های اضافی ویندوز را با استفاده از نرم افزارهای مخصوصی مانند Window Washer و Wash And Go حذف کنید تا با پیغام کمبود فضاو همچنین کندی سیستم مواجه نشوید.
۳۸) همراه داشتن یک حافظه جانبی (مانند فلش کارت ها یا کول دیسک ها) به یک نیاز تبدیل شده است. یک فلش درایو مناسب تهیه کنید و از آن برای انتقال فایل هایتان به کامپیوترهای دیگر استفاده کنید.
۳۹) بعضی از سایت ها برای دادن فایل یا دانلود برنامه، از شما می خواهند که برنامه ای را بر روی سیستم خود نصب کنید. در این گونه موارد مراقب باشید، چرا که بسیاری از این نرم افزارها مانند تروجان ها و ویروس ها عمل می کنند!
۴۰) برای آن که از حملات راه دور اینترنتی (خصوصا هنگام چت) در امان باشید می توانید خاصیت Remote Assistance را غیر فعال کنید. به این منظور به Cotrol Panel رفته و وارد System شوید. سپس از سربرگِ Remote با کلیک گزینه Allow Remote Assistance invitations to be sent from this computer را از حالت انتخاب خارج کنید. (در سیستم عامل های مختلف ویندوز گزینه مذکور نام های مشابهی دارد).
اشتیاق سوزان، تلاش و پشتکار، اراده آهنین،صروتحمل، درس و عبرت، تمرین و تمرین و.... فروتن باش
بوتهای اجتماعی در شبکه های مجازی اقدام به دزدیدن اطلاعات شخصی کاربران فیس بوک می کنند.
سوشال بوت(socialbot) نرم افزار محبوبی است که کاربران شبکه های اجتماعی برای ذخیره اطلاعات تکراری و به کارگیری مجدد آنها در تماس با دیگران و همچنین خواندن خبرها استفاده می کنند.
اخیراً گزارشی توسط سایت رجیستر منتشر شده است که کاربران این گونه نرم افزارها را نگران کرده است. در این گزارش ادعا شده که این نرم افزارها اطلاعات شخصی کاربران فیس بوک را می دزدند و آنها را در اختیار شرکت های تجاری برای منافع اقتصادی و بازاریابی قرار می دهند.
یک تیم از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا نوع خاصی از این نرم افزار ساخته اند (SbN) که می تواند به کاربران مجازی و غیر واقعی در شبکه های اجتماعی ارسال کند تا میزان توانایی شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک برای مقابله با سارقان اطلاعات را آزمایش کند. در طول 8 هفته حدود 8570 درخواست برای کاربران فیس بوک ارسال شد که 5هزار درخواست توسط کاربران فیس بوک جواب داده شد که نتیجه گرفته می شود این نرم افزارها بدون مزاحمت می توانند کار جمع آوری اطلاعات را انجام دهند.
به گزارش رویترز، در آزمایش محققان دانشگاه کلمبیا نرم افزار مورد نظر 250 گیگابایت اطلاعات شخصی از 3055 کاربر فیس بوک جمع آوری کرد که بیشتر آنها شامل عکس های شخصی کاربران بود. در گزارش محققان دانشگاه آمده است تنها 20درصد اطلاعات به دست آمده توسط SbN توسط سیستم ایمنی فیس بوک تشخیص داده شد که این در نوع خود فاجعه محسوب می شود.
این آزمایش از سوی مقامات فیس بوک با استقبال روبرو نشده است. آنها ادعا می کنند اینگونه آزمایش ها جنبه علمی ندارد. یک سخنگوی فیس بوک در واکنش به این آزمایش گفت: بیشتر سیستم های امنیتی ما خوب کار می کند و کاربران اشتباهی را تشخیص می دهد.
این در حالی است که مسئولان دانشگاه بریتیش کلمبیا می گویند این نرم افزارها در حال حاضر در شبکه های اجتماعی به طور فعال در حال جمع آوری داده های شخصی از کاربران است و هیچ سیستم مانعی آنها نمی شود.
نرم افزارهای سوشال بوت را در اینترنت می توان با قیمت 29 دلار تهیه کرد.
چو قسمت ازلی بی حضور ما کردند
گر اندکی نه به وفق رضاست خرده مگیر...
شرکت اپل روز گذشته برای رفع برخی مشکلات سیستم عامل آی او اس خود بالاخره دست به کار شد.
به گزارش اپل اینسایدر، با این به روزرسانی کاربران نسخه iOS 5.0.1 این سیستم عامل را بر روی گوشی های خود بارگذاری می کنند.
مهم ترین مشکلی که باعث اعتراض شدید کاربران در هفته های اخیر شده بود این بود که عمر باتری آیفون بسیار زودتر از حد تصور به پایان می رسید و همین مساله باعث شده بود کاربران این گوشی مجبور باشند مکررا آن را شارژ کنند.
این به روزرسانی شامل رفع 5 آسیب پذیری امنیتی در سیستم عامل iOS نیز هست.
یکی از این آسیب پذیری ها که توسط چارلی میلر کشف شده باعث می شد تا هکرها بتوانند بدافزارهای مورد نظرشان را از فروشگاه اپل به درون گوشی های کاربران منتقل کنند.
این اولین به روزرسانی برای نسخه تازه سیستم عامل iOS محسوب می شود.
ا
نظر